j a a r v e r s l a g 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "j a a r v e r s l a g 2016"

Transcriptie

1 jaarverslag

2 We ondersteunden erfgoedinstellingen, ondernemers, gemeenten en andere betrokkenen bij het realiseren van zo n 20 projecten rondom de zeven erfgoedlijnen. We beheerden de publiekswebsite die ruim keer werd bezocht.

3 100 kinderen van basisscholen in Bodegraven namen deel aan de interactieve kick-off van het lespakket Oude Hollandse Waterlinie op Fort Wierickerschans. Op het Archeon vond in aanwezigheid van 50 leerlingen de aftrap plaats van het lespakket Slimme jongens, die Romeinen.

4 We adviseerden het Zuid-Hollands Landschap bij het project Koeneschans hersteld! Het doel van dit project is om de Koeneschans, onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie, te herstellen en beleefbaar te maken.

5 Portret van een eiland, vijf korte films over Goeree-Overflakkee, werd ruim keer bekeken en is vertoond tijdens verschillende evenementen op het eiland. Deze serie werd gemaakt met de erfgoedtafel Goeree-Overflakkee.

6 Voor de gemeente Hellevoetsluis deden we onderzoek naar het samenvoegen van verschillende erfgoedinstellingen binnen de gemeente.

7 In het Nationaal Onderwijsmuseum organiseerden we voor 70 deelnemers van de erfgoedtafels de studiemiddag Wegwijs in digitale tours en tools. Ook organiseerden we een Inspiratiesessie Sociale Media in het Provinciehuis voor zo n 50 geïnteresseerden.

8 Tijdens een informatiebijeenkomst gaven we onze achterban een toelichting over de nieuwe Erfgoedwet en de LAMO (Leidraad Afstoting Museale Objecten). Ook publiceerden we een factsheet met een beknopte uitleg over de Erfgoedwet en Omgevingswet.

9 Eind is gelanceerd. Hier vind je alles wat er te zien, doen en beleven valt in Zuid-Holland op het gebied van archeologie. Het Archeologiehuis ontving bezoekers. Ook werden de archeologische vondsten van 2015 overzichtelijk gepubliceerd in de Archeologische Kroniek Zuid-Holland.

10 Tijdens de Landelijke Natuurwerkdag gingen op 14 molens vrijwilligers aan de slag met het groenonderhoud van de molenbiotoop. We stelden daarnaast groenbeheerplannen op voor de molens Den Arend (Bergambacht), De Hoop (Oud-Alblas) en de Westveense Molen (Nieuwkoop).

11 In het kader van de projecten Dan doen we het Zelf en Netwerkaanpak Erfgoedvrijwilligers verzorgden we 39 cursussen voor vrijwilligers van musea, historische verenigingen, archieven en andere erfgoedinstellingen.

12 In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn hebben we het erfgoedveld begeleid bij het opstellen van een Erfgoedvisie.

13 Om herbestemming in Zuid-Holland te stimuleren, lanceerden we namens de provincie de website Ook organiseerden we een studiedag voor studenten van de TU Delft in het pakhuis Santos te Rotterdam.

14 We hebben twaalf bijzondere verhalen over landgoederen en buitenplaatsen in de Tweede Wereldoorlog vastgelegd met een serie korte films. De filmpjes zijn via Facebook gepromoot en in totaal meer dan keer bekeken.

15 Het thema Archeologie en Kastelen trok 104 deelnemers naar de jaarlijkse netwerkdag voor belangstellenden in de archeologie.

16 In samenwerking met het Zuid-Hollands Landschap deden we onderzoek naar de herbestemming van Fort Noorddijk. Dit project krijgt een vervolg in 2017.

17 Op Tweede Pinksterdag brachten in Zuid-Holland bijna mensen een bezoek aan een landgoed of buitenplaats tijdens de Dag van het Kasteel. Wij coördineerden het programma en verzorgden de PR & communicatie namens de 18 deelnemende landgoederen en buitenplaatsen.

18 We rondden drie nulmetingen af. Deze rapportages over het collectiebeheer verhogen de kwaliteit van de collectie en maken deze toekomstbestendig. We deden dit voor het Gemeentemuseum Den Haag, het Museon en het Museum Boijmans van Beuningen.

19 Op 6 oktober organiseerden we voor zo n 230 deelnemers de jaarlijkse Erfgoeddag in het Prinsenhof te Delft. Thema dit jaar: Erfgoed Inspireert.

20 We ondersteunden de Kring van Zuid-Hollandse Archivarissen in de organisatie van de interactieve werksessie Naar een toekomstgerichte archieffunctie.

21 De jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Molennetwerk trok 86 molenaars en moleneigenaren. 10 vrijwilligers werden door ons opgeleid tot Molengids en 12 vrijwilligers namen deel aan de Opfriscursus Molengids.

22 Op 4 juni vond de jaarlijkse Vrijwilligersdag plaats, georganiseerd door het Erfgoedhuis, De Groene Motor en het Zuid-Hollands Landschap. 227 vrijwilligers in erfgoed en groen deelden hun kennis en ervaringen tijdens een interactieve dag op het prachtige eiland Tiengemeten.

23 De Atlas van de Schie werd eind gepubliceerd. Deze 220 pagina s tellende atlas op groot formaat biedt een landschapsbiografie van Delft, Schiedam en Rotterdam en werd gemaakt namens de erfgoedtafel Trekvaarten.

24 Onze Monumentenwachters voerden bouwkundige inspecties uit. Plus 36 quickscans, 10 Brim-begeleidingen, 2 restauratiebegeleidingen, 6 onderhoudbegeleidingstrajecten en 44 onderhoudsbegrotingen.

25 Ook organiseerden we namens de VPMN de landelijke ontmoetingsdag voor monumentenwachters.

26 Meer weten over onze prestaties in? Op vind je ons complete jaarverslag Foto s: Erfgoedhuis ZH, Jeroen Pool (p. 4), DutchTowns.com (p. 6), Marie-France van Oorsouw (p. 9), Floris Schleplitz (p. 10, 11 en 22), Mauro Smit (p. 13), Pieter Verkade (p. 12), Paul van Krimpen (p. 15 en 19), Jon Hoogendijk (p. 18), (p. 20), Wim ter Hart (p. 23), Bart Spruijt (p. 25).

Jaarverslag 2014 LEZH

Jaarverslag 2014 LEZH Jaarverslag 2014 LEZH Activiteiten- en financieel verslag 2014 Toelichting LEZH is eind 2013 opgericht als samenwerkingsverband van Erfgoedhuis Zuid-Holland (EGH) en Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL).

Nadere informatie

Beleidsplan Erfgoed inspireert. Kansen voor erfgoed in Zuid-Holland

Beleidsplan Erfgoed inspireert. Kansen voor erfgoed in Zuid-Holland Beleidsplan 2017-2020 Erfgoed inspireert Kansen voor erfgoed in Zuid-Holland Inhoud 5 Woord vooraf 6 Missie: Samen erfgoed behouden, benutten en beleven 10 Visie: Zonder erfgoed geen Zuid-Holland 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarplan 2018

Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarplan 2018 Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarplan 2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Algemene ontwikkelingen... 3 Accenten... 3 Leeswijzer... 4 Hoofdstuk 1 Partner van de provincie... 5 Accenten... 5 1.1 PR & communicatie...

Nadere informatie

Barometer culturele kwaliteit nul-, een- en tweemeting

Barometer culturele kwaliteit nul-, een- en tweemeting Barometer culturele kwaliteit nul-, een- en tweemeting Beschermd, bekend en beleefbaar cultureel erfgoed Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben voor de periode 2013-2016 de beleidsvisie cultureel

Nadere informatie

SrnrEN. '?",ï;horrand. Lid Gedeputeerde Staten. u g t{et?0r7: Ons kenmerk

SrnrEN. '?,ï;horrand. Lid Gedeputeerde Staten. u g t{et?0r7: Ons kenmerk Lid Gedeputeerde Staten '?",ï;horrand Statencommissie Bestuur en Middelen SrnrEN R.A. Janssen Contact 070 441 70 86 ra.janssen@pzh.nl Postadrês Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66

Nadere informatie

De boekjaarsubsidie heeft een looptijd van 1 jaar. In 2014 is de boekjaarsubsidie aan het Erfgoedhuis geëvalueerd.

De boekjaarsubsidie heeft een looptijd van 1 jaar. In 2014 is de boekjaarsubsidie aan het Erfgoedhuis geëvalueerd. Factsheet verbetering subsidieregelingen & beleidstheorieën (Eveneens evaluatie van begrotingssubsidies of incidentele subsidies) Naam subsidie (regeling) Boekjaarsubsidie Stichting Erfgoedhuis Zuid-Holland

Nadere informatie

Binden, bewaren, bezielen en betalen

Binden, bewaren, bezielen en betalen EGH/ZHL november 2013 Binden, bewaren, bezielen en betalen voor landschap en erfgoed in Zuid-Holland Zuid-Holland heeft veel te bieden qua natuur, landschap en erfgoed. Er zijn talrijke partijen die zich

Nadere informatie

Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarverslag 2016

Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarverslag 2016 Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarverslag 2016 Samengesteld door: Judith Tegelaers, Onno Helleman, Evelien Masselink, Boy Biekhram Eindredactie: Saskia Boom Versie 2.0 3 mei 2017 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

Binden, bewaren, bezielen en betalen

Binden, bewaren, bezielen en betalen Binden, bewaren, bezielen en betalen voor landschap en erfgoed in Zuid-Holland Zuid-Holland heeft veel te bieden qua natuur, landschap en erfgoed. Er zijn talrijke partijen die zich daar voor inzetten:

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Directeur-Bestuurder. bij. Erfgoedhuis Zuid-Holland

FUNCTIEPROFIEL. Directeur-Bestuurder. bij. Erfgoedhuis Zuid-Holland FUNCTIEPROFIEL Directeur-Bestuurder bij Erfgoedhuis Zuid-Holland PublicSpirit De heer drs. P. Beterams senior consultant april 2018 Organisatie & context Inleiding Erfgoedhuis Zuid-Holland zet zich in

Nadere informatie

1. Opbouw beleidstheorie(ën)

1. Opbouw beleidstheorie(ën) Factsheet verbetering subsidieregelingen & beleidstheorieën (Eveneens evaluatie van begrotingssubsidies of incidentele subsidies) Naam subsidie (regeling) Subsidieregeling Molens Zuid-Holland 2013 Versie

Nadere informatie

Stichting Erfgoedhuis Zuid Holland

Stichting Erfgoedhuis Zuid Holland Stichting Erfgoedhuis Zuid Holland Verkorte jaarverslag en jaarrekening 2017 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR Statutaire naam, rechtsvorm, vestigingsplaats De statutaire naam van de stichting is Stichting Erfgoedhuis

Nadere informatie

Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarverslag Jaarverslag 2018 Erfgoedhuis Zuid-Holland en Monumentenwacht Zuid-Holland

Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarverslag Jaarverslag 2018 Erfgoedhuis Zuid-Holland en Monumentenwacht Zuid-Holland Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarverslag 2018 1 Samenstelling: Onno Helleman, Marielle Hendriks, Evelien Masselink, Annelies Groot, Leo Bredie en Steven Harkema Redactie en eindredactie: Anne-Pauline van der

Nadere informatie

MOLENMANIFEST

MOLENMANIFEST MOLENMANIFEST 2019 1 2 3 4 5 De molens in Zuid-Holland zijn geliefde, monumentale beeldbepalers, die vragen om goed onderhoud. Om daarin te kunnen voorzien, vraagt het Molenplatform in Zuid-Holland om:

Nadere informatie

Programma: Bibliotheken en erfgoedlijnen

Programma: Bibliotheken en erfgoedlijnen voor bibliotheken Programma: Bibliotheken en erfgoedlijnen 14.00 Welkom, Lydia de Jong (ProBiblio) 14.10 Presentatie Erfgoedlijnen, Joost Vorst programmamanager Provincie Zuid-Holland vragen 15.00 Wat

Nadere informatie

maart H.A. Doelman-van Geest, P. Maas, J.P. de Wit Tympaan Instituut

maart H.A. Doelman-van Geest, P. Maas, J.P. de Wit Tympaan Instituut maart 2014 - H.A. Doelman-van Geest, P. Maas, J.P. de Wit Tympaan Instituut Inhoud blz 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1 1.2 Vraagstelling 1 1.3 Aanpak 2 1.4 Leeswijzer 2 2 Resultaten van de enquête 2.1 Respons

Nadere informatie

dit beeldverslag geeft een indruk van de resultaten in 2016 Versterken, ondersteunen en stimuleren van vrijwilligerswerk in het groen

dit beeldverslag geeft een indruk van de resultaten in 2016 Versterken, ondersteunen en stimuleren van vrijwilligerswerk in het groen dit beeldverslag geeft een indruk van de resultaten in 2016 Versterken, ondersteunen en stimuleren van vrijwilligerswerk in het groen Betrokkenheid van mensen bij het groen stimuleren en laten bloeien

Nadere informatie

Doorlichting Erfgoedhuis Zuid-Holland

Doorlichting Erfgoedhuis Zuid-Holland Doorlichting Erfgoedhuis Zuid-Holland 4 juli 2018 Eindrapportage Janine Mulder Pablo Boorsma Mendoza Frederique Uyterlinde Annelies Dijkzeul Luc Donners Inhoud 1. Inleiding 2 1.1. Aanleiding 2 1.2. Onderzoeksaanpak

Nadere informatie

Voorwoord. Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarverslag 2015 Versie 21 maart 2016 2

Voorwoord. Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarverslag 2015 Versie 21 maart 2016 2 Samengesteld door: Judith Tegelaers, Onno Helleman, Evelien Masselink, Boy Biekhram Eindredactie: Saskia Boom Versie 21 maart 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 van het Erfgoedhuis Zuid-Holland

Nadere informatie

Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarverslag 2017

Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarverslag 2017 Erfgoedhuis Zuid-Holland Jaarverslag 2017 Samengesteld door: Judith Tegelaers, Onno Helleman, Evelien Masselink en Leo Bredie. Eindredactie: Saskia Boom Delft, 30 mei 2018 Inhoud Inleiding... 3 A. Beleven

Nadere informatie

Overzicht verkiezingsprogramma s over cultuur/erfgoed/monumenten

Overzicht verkiezingsprogramma s over cultuur/erfgoed/monumenten Verkiezingen Provinciale Staten van Zuid-Holland Overzicht verkiezingsprogramma s over cultuur/erfgoed/monumenten VVD: De VVD wil het karakter van het landschap van Zuid-Holland zoveel mogelijk behouden.

Nadere informatie

Statenvoorstel. Vaststelling subsidieplafond erfgoedlijnen 2017 en besluit vrijval middelen restauratie fase 2 Fort Wierickerschans

Statenvoorstel. Vaststelling subsidieplafond erfgoedlijnen 2017 en besluit vrijval middelen restauratie fase 2 Fort Wierickerschans Statenvoorstel Onderwerp Vaststelling subsidieplafond erfgoedlijnen 2017 en besluit vrijval middelen restauratie fase 2 Fort Wierickerschans Vergaderdatum GS: 25 oktober 2016 Geheim: Nee Portefeuillehouder:

Nadere informatie

WAT ZIE JE HIER? Wat zou dit zijn? Welke kleuren zie je? Wat zou er achter de deur zijn?

WAT ZIE JE HIER? Wat zou dit zijn? Welke kleuren zie je? Wat zou er achter de deur zijn? DE VERBORGEN GRENS WAT ZIE JE HIER? WAT ZIE JE HIER? Wat zou dit zijn? Welke kleuren zie je? Wat zou er achter de deur zijn? WAT ZIE JE HIER? WAT ZIE JE HIER? Waar zou dit zijn? Wat is hier gebeurd? WAT

Nadere informatie

6) Cultuur en erfgoed

6) Cultuur en erfgoed 6) Cultuur en erfgoed Wat willen we bereiken in deze coalitieperiode? In de begroting 2016 gaven wij aan dat de het ambities en doelen voor de provinciale kerntaak Cultuur en Erfgoed tot en met 2016 benoemd

Nadere informatie

Molennetwerk Zuid-Holland Wisselwerking In de praktijk

Molennetwerk Zuid-Holland Wisselwerking In de praktijk Verslag informatiebijeenkomst molenbiotoop 23 april jl. Dekker s Hoeve, Voorburg door Marc Laman (Erfgoedhuis ZH) en Ab Mulder (molenaar Windlust, Westmaas) Molennetwerk Zuid-Holland Op woensdag 23 april

Nadere informatie

Gewijzigd Statenvoorstel

Gewijzigd Statenvoorstel Gewijzigd Statenvoorstel vergadering December 2016 nummer 6969 Onderwerp Vaststelling subsidieplafond erfgoedlijnen 2017 en besluit vrijval middelen restauratie fase 2 Fort Wierickerschans Vergaderdatum

Nadere informatie

versterken, ondersteunen en stimuleren van vrijwilligerswerk in het groen dit beeldverslag geeft een indruk van de resultaten in 2017 De Groene Motor

versterken, ondersteunen en stimuleren van vrijwilligerswerk in het groen dit beeldverslag geeft een indruk van de resultaten in 2017 De Groene Motor versterken, ondersteunen en stimuleren van vrijwilligerswerk in het groen dit beeldverslag geeft een indruk van de resultaten in 2017 De Groene Motor Betrokkenheid van mensen bij het groen stimuleren en

Nadere informatie

Draaiende molens. dankzij een gezonde molenbiotoop

Draaiende molens. dankzij een gezonde molenbiotoop Draaiende molens dankzij een gezonde molenbiotoop Draaiende molens dankzij een gezonde molenbiotoop! Molens zijn markante monumenten in ons Hollandse landschap. In Zuid-Holland staan maar liefst 228 van

Nadere informatie

Vrijwilligersbijeenkomst Stichting Molens Hoeksche Waard 8 DECEMBER 2018

Vrijwilligersbijeenkomst Stichting Molens Hoeksche Waard 8 DECEMBER 2018 Vrijwilligersbijeenkomst Stichting Molens Hoeksche Waard 8 DECEMBER 2018 Terugblikken en vooruit kijken Een enerverend jaar in onze geschiedenis Het vervangen van de roeden Restauratie De Goede Hoop Oplevering

Nadere informatie

Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum NUMMER 130, 3 FEBRUARI Deskundigen op afstand

Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum NUMMER 130, 3 FEBRUARI Deskundigen op afstand NUMMER 130, 3 FEBRUARI 2017 IN DIT NUMMER Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum - lees verder Kijkje in de keuken lees verder Platforms lees verder Workshop Museum Voor 1 Dag lees verder Groninger

Nadere informatie

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 September --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Workshop Kinderactiviteiten Kinderen zijn een belangrijke doelgroep

Nadere informatie

Evaluatierapportage begrotingssubsidie Erfgoedhuis. 1 Algemeen 1.1 Korte toelichting subsidieregeling

Evaluatierapportage begrotingssubsidie Erfgoedhuis. 1 Algemeen 1.1 Korte toelichting subsidieregeling Evaluatierapportage begrotingssubsidie Erfgoedhuis 1 Algemeen 1.1 Korte toelichting subsidieregeling Er is sprake van een begrotingssubsidie in 2010 t/m/ 2013. Het Erfgoedhuis ontvangt een boekjaarsubsidie

Nadere informatie

5 JAAR stichting Kastelen, (historische) Buitenplaatsen en Landgoederen

5 JAAR stichting Kastelen, (historische) Buitenplaatsen en Landgoederen stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen 5 JAAR stichting Kastelen, (historische) Buitenplaatsen en Landgoederen Steeds meer mensen en organisaties weten skbl te vinden en haar kracht als kennisverzamelaar

Nadere informatie

Samen met Rabobank Utrechtse Heuvelrug ontwikkelden we 3 spannende familiespeurtochten bij Huis Doorn, de Pyramide van Austerlitz en Kasteel Amerongen

Samen met Rabobank Utrechtse Heuvelrug ontwikkelden we 3 spannende familiespeurtochten bij Huis Doorn, de Pyramide van Austerlitz en Kasteel Amerongen 2015 was een mooi jaar waarin we landschap en erfgoed in de provincie Utrecht voor jong en oud beleefbaar maakten. Nieuwsgierig? Blader door het jaarverslag en ontdek wat we in 2015 allemaal deden. Samen

Nadere informatie

Op reis gingen we tijdens de start van het ervenconsulentschap. Zo n 50 deelnemers maakten met de Utrechtse ervenconsulenten een Grand Tour door de pr

Op reis gingen we tijdens de start van het ervenconsulentschap. Zo n 50 deelnemers maakten met de Utrechtse ervenconsulenten een Grand Tour door de pr In 2013 hebben we samen met verschillende partijen weer veel bereikt voor landschap en erfgoed in de provincie Utrecht. Stap in en reis met ons mee door 2013. Op reis gingen we tijdens de start van het

Nadere informatie

Op 13 september viel er tijdens de tweede editie van de Nacht van de Buitenplaats van alles te beleven. De buitenplaatsen stonden op deze avond letter

Op 13 september viel er tijdens de tweede editie van de Nacht van de Buitenplaats van alles te beleven. De buitenplaatsen stonden op deze avond letter In 2014 deden we samen met vele partners en dankzij alle financiers weer veel voor landschap en erfgoed in de provincie Utrecht. Blader door dit jaarverslag en bekijk hoe we 2014 ingekleurd hebben. Op

Nadere informatie

projectenveloppe & denkstarter Limes miles Reis je rijk!

projectenveloppe & denkstarter Limes miles Reis je rijk! projectenveloppe & denkstarter Limes miles Reis je rijk! Inhoud Projectenveloppe 3 Matilo 7 Op de lijn Denkstarter 8 Limes miles 9 Inleiding 10 In woorden 11 Opgevangen 12 Sfeer 2 Limes miles projectenveloppe

Nadere informatie

*Z089685A57C* Gemeente Goeree-Overflakkee namens de Dorpsraad Oude- Tonge Naam contactpersoon Ada Overwater (penvoerder) Adres Koningin Julianaweg 45

*Z089685A57C* Gemeente Goeree-Overflakkee namens de Dorpsraad Oude- Tonge Naam contactpersoon Ada Overwater (penvoerder) Adres Koningin Julianaweg 45 *Z089685A57C* Naam project Gegevens aanvrager Kwaliteitsbeleving Havenkanaal Oude-Tonge Gemeente Goeree-Overflakkee namens de Dorpsraad Oude- Tonge Naam contactpersoon Ada Overwater (penvoerder) Adres

Nadere informatie

Bouwsteen 1: Zorgvuldige omgang met ons erfgoed

Bouwsteen 1: Zorgvuldige omgang met ons erfgoed Net als bij de totstandkoming van de Erfgoedvisie, is bij het opstellen van het Programma Cultureel Erfgoed 2018-2024 de Wassenaarse samenleving betrokken. Dit is gebeurd tijdens twee bijeenkomsten op

Nadere informatie

Verzenddatum L1 3 FEB Paraaf Provin. etaris

Verzenddatum L1 3 FEB Paraaf Provin. etaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer PZH-2013-441389539 (DOS-2011-0013731) Datum vergadering Gedeputeerde Staten 11 februari 2013 Verzenddatum

Nadere informatie

Introductie merkonderzoeksmodel BrandAlchemy

Introductie merkonderzoeksmodel BrandAlchemy Merkkracht van de Rotterdamse cultuurorganisaties volgens de inwoners van de provincie Zuid-Holland Rotterdam, 7 november 13 Page 1 11 Introductie merkonderzoeksmodel BrandAlchemy! BrandAlchemy is een

Nadere informatie

ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 21, 24 februari 2012

ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 21, 24 februari 2012 ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 21, 24 februari 2012 In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis Het nieuwe Museumregister: een voorlichtingsbijeenkomst Molenbiotoop

Nadere informatie

Aanschaf tuinornament en zilvercassette Berbice

Aanschaf tuinornament en zilvercassette Berbice Hierbij ontvangt u de derde editie van 2017 van de Nieuwsbrief Erfgoedlijn Landgoederenzone. Met deze nieuwsbrief communiceert de erfgoedtafel Landgoederenzone vier maal per jaar met betrokkenen en geïnteresseerden

Nadere informatie

MEMO: De economische dragers van buitenplaatsen in Zuid-Holland

MEMO: De economische dragers van buitenplaatsen in Zuid-Holland MEMO: Datum: Aan: Van: Cc: Onderwerp woensdag 25 november 2015, raadzaal inloop: 13.00 uur start: 13.30 uur Burgemeester Hoekema Carla Scheffer Communicatie Presentatie De economische dragers van buitenplaatsen

Nadere informatie

Kijkje in de keuken NUMMER 114, 11 MAART 2016. Leeg depot, opgeruimd gevoel?

Kijkje in de keuken NUMMER 114, 11 MAART 2016. Leeg depot, opgeruimd gevoel? NUMMER 114, 11 MAART 2016 IN DIT NUMMER Kijkje in de keuken - lees verder Cursus Adlib voor beginners - lees verder Cursus Objecten beschrijven - lees verder Openbare lezing cultuuronderwijs - lees verder

Nadere informatie

jaargang 1 / nummer 1 / januari 2014

jaargang 1 / nummer 1 / januari 2014 Met deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedtafel Oude Hollandse Waterlinie (OHW) vier maal per jaar met ondernemers, vertegenwoordigers van erfgoedinstellingen, landschapsorganisaties, beheerders van

Nadere informatie

voor bibliotheken PROJECTPLAN 2015 Erfgoedbeleving in de bibliotheek Zuid-Holland

voor bibliotheken PROJECTPLAN 2015 Erfgoedbeleving in de bibliotheek Zuid-Holland voor bibliotheken PROJECTPLAN 2015 Erfgoedbeleving in de bibliotheek Zuid-Holland januari 2015 Inhoudsopgave 1 Kader van het project... 3 2 Beoogde projectresultaten / effecten van het project 2015...

Nadere informatie

Project Hollandse buitenplaatsen. jaargang 4 / nummer 4 / december Bijdrage door Jennemie Stoelhorst

Project Hollandse buitenplaatsen. jaargang 4 / nummer 4 / december Bijdrage door Jennemie Stoelhorst Hierbij ontvangt u de vierde editie van 2017 van de Nieuwsbrief Erfgoedlijn Landgoederenzone. Met deze nieuwsbrief communiceert de erfgoedtafel Landgoederenzone vier maal per jaar met betrokkenen en geïnteresseerden

Nadere informatie

Jaarplan Erfgoedpartners

Jaarplan Erfgoedpartners Jaarplan Erfgoedpartners 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Visie Erfgoedpartners 4 Expertisecentrum 6 Steuninstelling 9 De kracht van de regio 12 2 Erfgoedpartners Groningen: Samen werken aan cultureel erfgoed

Nadere informatie

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht)

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 Inleiding Met die jaarplan geeft het bestuur van de Vereniging Oud Valkenburg aan wat de plannen

Nadere informatie

Hoe groen zijn de Zuid-Hollandse gemeenten?

Hoe groen zijn de Zuid-Hollandse gemeenten? Hoe groen zijn de Zuid-Hollandse gemeenten? Analyse van ruimtegebruik Wanneer men kaarten van Zuid-Holland gedurende de tijd bekijkt (zie www.topotijdreis.nl) zal één ding opvallen: de bebouwing rukt op

Nadere informatie

Cultuur in cijfers Leiden 2011

Cultuur in cijfers Leiden 2011 Maart 2011 Cultuur in cijfers Leiden 2011 Leiden is een historische stad met een breed aanbod aan culturele voorzieningen. Zo is de oudste schouwburg van het land hier te vinden, zijn de musea flinke publiekstrekkers,

Nadere informatie

LCM-beleidsnotitie

LCM-beleidsnotitie LCM-beleidsnotitie 2017-2020 Over het LCM Het Landelijk Contact van Museumconsulenten (LCM) is het interprovinciale samenwerkingsverband van museumadviseurs in Nederland. In enkele provincies zijn de taken

Nadere informatie

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/Groninger Molenhuis

Roeli Broekhuis is directeur van het Museumhuis Groningen/Groninger Molenhuis ERFGOEDLOPER NIEUWSBRIEF MUSEUMHUIS GRONINGEN / GRONINGER MOLENHUIS nummer 8, 3 augustus 2011 -------------------------------------------------------------------- In deze ERFGOEDLOPER Column Roeli Broekhuis

Nadere informatie

Platform educatie NUMMER 116, 8 APRIL 2016. Vanzelfsprekend mooi

Platform educatie NUMMER 116, 8 APRIL 2016. Vanzelfsprekend mooi NUMMER 116, 8 APRIL 2016 IN DIT NUMMER Platform educatie - lees verder Platform borgen - lees verder Kijkje in de keuken - lees verder Subsidies Themafonds Digitalisering Collecties Groningen - lees verder

Nadere informatie

Geef de natuur een toekomst

Geef de natuur een toekomst Nalaten Een bijzondere manier om natuur te steunen Geef de natuur een toekomst Nalaten aan het Zuid-Hollands Landschap Natuur en cultuurhistorie in Zuid-Holland duurzaam veilig stellen We zetten ons in

Nadere informatie

BLADWIJZER wegwijs met Heemkunde Vlaanderen april 2016 16

BLADWIJZER wegwijs met Heemkunde Vlaanderen april 2016 16 BLADWIJZER wegwijs met Heemkunde Vlaanderen april 2016 16 Inhoud Beheer en organisatie: Op bezoek bij... Erfgoed Brabant Over het belang en de mogelijkheden van lokaal erfgoed. Verslag van de studienamiddag

Nadere informatie

Inhoud. 1 Inleiding 2 Communictieaanpak 3. 4 Financiën. Voorlopige planning. april 2019

Inhoud. 1 Inleiding 2 Communictieaanpak 3. 4 Financiën. Voorlopige planning. april 2019 2 Inhoud 1 Inleiding 2 Communictieaanpak 3 4 3 Voorlopige planning 9 4 Financiën 10 1 Inleiding 3 Westvoorne is samen met Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere uitgeroepen tot beste duurzame

Nadere informatie

fl# SraTEN '?"üffhonand I I APR 2017 ETf;E Lid Gedeputeerde Staten Aanleiding en doel Aan Provinciale Staten deze brief geinformeerd.

fl# SraTEN '?üffhonand I I APR 2017 ETf;E Lid Gedeputeerde Staten Aanleiding en doel Aan Provinciale Staten deze brief geinformeerd. Lid Gedeputeerde Staten R.A. Janssen '?"üffhonand Aan Provinciale Staten SraTEN Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Datum I I APR 2017 Uw kenmerk

Nadere informatie

NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek

NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek 1. In welk museum werkt u? 61 2. Type museum? Kunst 36,1% 22 Cultuurhistorisch 47,5% 29 Natuurhistorisch 3,3% 2 Bedrijf en techniek 6,6% 4 Wetenschap 3,3% 2 Volkenkundig

Nadere informatie

Landbouwmuseum Tiengemeten

Landbouwmuseum Tiengemeten Landbouwmuseum Tiengemeten Cultuureducatiepakket Basisscholen Landbouw Tiengemeten Landbouwmuseum Tiengemeten Cultuureducatiepakket Basisscholen Landbouw Museum Tiengemeten Tekst: Landbouw Museum Fotografie:

Nadere informatie

kijk op

kijk op Page 1 of 3 Goddard, José Van: rec_postbus Verzonden: vrijdag 18 februari 2011 8:47 Aan: rec_secoostzaan; rec_secwormerland Onderwerp: FW: WINT UW GEMEENTE DE BNG ERFGOEDPRIJS? Opvolgingsmarkering: Opvolgen

Nadere informatie

Park Rijnhuizen. Levendige cultuurhistorie

Park Rijnhuizen. Levendige cultuurhistorie Park Rijnhuizen Levendige cultuurhistorie Storytelling: hoe vertel je een goed verhaal? Personages Gebeurtenis Conflict Emoties Twist of plot Stimuleer alle zintuigen Interpretatie: wat is het en hoe kan

Nadere informatie

BIJLAGE B: PRESTATIEAFSPRAKEN -- SPECIFIEK DEEL VAN DE BESCHIKKING

BIJLAGE B: PRESTATIEAFSPRAKEN -- SPECIFIEK DEEL VAN DE BESCHIKKING BIJLAGE B: PRESTATIEAFSPRAKEN -- SPECIFIEK DEEL VAN DE BESCHIKKING d.d. 3 maart 2009 [zaaknr. 153037 / briefnr. 2009-10.074/10/A.12, CW] VOOR Groninger Molenhuis. DEEL 1. Beschrijving feitelijke situatie

Nadere informatie

Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni Stemmingen Erfgoedwet

Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni Stemmingen Erfgoedwet Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni 2015 Stemmingen Erfgoedwet Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Bundeling en aanpassing van regels op het terrein van cultureel

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2014-2024 2 3 foto s: ruud maaskant, pwn, kenneth stamp, mark kras Vooraf Nationaal Park Zuid-Kennemerland behoort met zijn duinen en bossen tot de mooiste en waardevolste natuurgebieden van

Nadere informatie

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Vastgesteld door het bestuur van de heemkundekring op 9 maart 2015. Wat is het Museum Zwaluws Erfgoed? Het museum Zwaluws Erfgoed is een etnografisch

Nadere informatie

Kijkje in de keuken NUMMER 102, 14 AUGUSTUS 2015

Kijkje in de keuken NUMMER 102, 14 AUGUSTUS 2015 NUMMER 102, 14 AUGUSTUS 2015 IN DIT NUMMER Kijkje in de keuken lees verder Oktobermaand Kindermaand lees verder Maand van de Geschiedenis lees verder Een monnik op Noorderzondag: promotie cultureel erfgoed

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juni 2016

Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juni 2016 Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juni 2016 In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de voorbereidingen en de uiteindelijke aanleg van de 3 e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het

Nadere informatie

stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen Het nationale podium voor kastelen, historische buitenplaatsen & landgoederen

stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen Het nationale podium voor kastelen, historische buitenplaatsen & landgoederen stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen Het nationale podium voor kastelen, historische buitenplaatsen & landgoederen www.skbl.nl Nederland is ongekend mooi. Overal zijn plekken waar je onder de

Nadere informatie

Hart voor Erfgoed. Een visie op Erfgoed. Alphen aan den Rijn

Hart voor Erfgoed. Een visie op Erfgoed. Alphen aan den Rijn Hart voor Erfgoed Een visie op Erfgoed Gebouwd Erfgoed, archeologie, cultuurlandschap, musea, archieven en immaterieel erfgoed Alphen aan den Rijn 2016-2020 Over deze visie Deze visie bestaat uit twee

Nadere informatie

Hoogvliet Poortugaal. Spijkenisse. Hellevoetsluis. Oud-Beijerland. Zuidland Nieuw-Beijerland HOEKSCHE WAARD GOEREE-OVERFLAKKEE.

Hoogvliet Poortugaal. Spijkenisse. Hellevoetsluis. Oud-Beijerland. Zuidland Nieuw-Beijerland HOEKSCHE WAARD GOEREE-OVERFLAKKEE. Hoogvliet Poortugaal Spijkenisse Hellevoetsluis 4 Zuidland Nieuw-Beijerland Oud-Beijerland 3 6 1 HOEKSCHE WAARD 2 GOEREE-OVERFLAKKEE 7 5 0 2,5 5 km Projecten 1 Agroranden 2 Ontsluiting Tiengemeten 3 Proeftuin

Nadere informatie

De Aankomst: Molukkers naar Nederland

De Aankomst: Molukkers naar Nederland www.prismaproject.nl Fris je geheugen op 1 De Aankomst: Molukkers naar Nederland Op 19 maart 2004 werd de website De Aankomst: Molukkers naar Nederland gelanceerd. Dit was een gezamenlijk product van het

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum

Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum Verbouwing en inrichting gebouw Het jaar 2017 kenmerkte zich vooral door de ingrijpende verbouwing en inrichting van het mooie pand in de Kerkstraat.

Nadere informatie

CHAT TUSSEN PROVINCIE EN GEMEENTEN

CHAT TUSSEN PROVINCIE EN GEMEENTEN ROMA 31.03.2016 CULTUURHISTORIE OP DE KAART Doelstelling subsidie cultuurhistorische waardenkaarten Provinciale CHAT Inhoud Ontwikkeling Samenwerking ROMA 31.03.2016 2 WAT IS DE CHAT CHAT: Cultuurhistorische

Nadere informatie

Molentoekomst Molencontactdag Leo Endedijk, Aagje Gosliga, Mark Ravesloot, Nicole Bakker. Vragen rond molenbehoud

Molentoekomst Molencontactdag Leo Endedijk, Aagje Gosliga, Mark Ravesloot, Nicole Bakker. Vragen rond molenbehoud Molencontactdag 2014 Molentoekomst Leo Endedijk, Aagje Gosliga, Mark Ravesloot, Nicole Bakker 1 Vragen rond molenbehoud 1. Hoe ziet molenbehoud eruit in 2023 2. Is huidige manier van molens behouden blijvend?

Nadere informatie

Inhoud toespraak burgemeester 20 minuten

Inhoud toespraak burgemeester 20 minuten Inhoud toespraak burgemeester 20 minuten Dames en heren, Mede namens het bestuur van de gemeente Goeree- Overflakkee heet ik alle inwoners, ondernemers, bezoekers,relaties, raadsleden, collegeleden en

Nadere informatie

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2018

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave Over Stichting Verhalen Verbinden... 3 Projecten en Activiteiten... 4 Financiën... 8 Vooruitzichten... 12 Afsluiting... 13 Pagina 2 1 Over Stichting Verhalen Verbinden 1.1

Nadere informatie

Oktobermaand Kindermaand NUMMER 52, 28 JUNI 2013

Oktobermaand Kindermaand NUMMER 52, 28 JUNI 2013 NUMMER 52, 28 JUNI 2013 IN DIT NUMMER Oktobermaand Kindermaand lees verder Website Alle Groninger Molens lees verder Samenwerking levert vier restauraties op lees verder Actualisering Groninger molens

Nadere informatie

Cursusaanbod

Cursusaanbod Cursusaanbod 2018-2019 1 Stilstand is achteruitgang. Dat geldt zeker ook voor erfgoedinstellingen. Voor erfgoedinstellingen is het daarnaast van wezenlijk belang om zichtbaar te zijn en de concurrentieslag

Nadere informatie

Centraal Museum Utrecht heeft diverse werken in haar collectie. Van Mondriaan tot Rietveld en van Utrechtse Caravaggisten tot moderne kunstenaars.

Centraal Museum Utrecht heeft diverse werken in haar collectie. Van Mondriaan tot Rietveld en van Utrechtse Caravaggisten tot moderne kunstenaars. Centraal Museum Utrecht heeft diverse werken in haar collectie. Van Mondriaan tot Rietveld en van Utrechtse Caravaggisten tot moderne kunstenaars. Toch genieten veel kunst- en cultuurliefhebbers in het

Nadere informatie

Beleidspunten Stichting Gispen Collectie 2015

Beleidspunten Stichting Gispen Collectie 2015 Beleidspunten Stichting Gispen Collectie 2015 Website & social media pagina s In 2015 wil de Stichting Gispen Collectie de informatie op de website verder uitbreiden door meer producten en catalogi aan

Nadere informatie

1. Eigenaren en beheerders 2. Overheid en overheidgefinancierde organisaties 3. Experts 4. Bezoekers en vrijwilligers

1. Eigenaren en beheerders 2. Overheid en overheidgefinancierde organisaties 3. Experts 4. Bezoekers en vrijwilligers UITSLAGEN VIER DEELENQUETES De provincie Utrecht heeft de Uitvoeringsagenda Historische Buitenplaatsen 2012-2015 geëvalueerd. De evaluatie bestond naast bureauonderzoek, interviews met hoofdpersonen bij

Nadere informatie

De molenbiotoop: meer dan windvang. Start molennetwerk Zuid-Holland Vrijdag 14 december 2012 Felix Schrandt

De molenbiotoop: meer dan windvang. Start molennetwerk Zuid-Holland Vrijdag 14 december 2012 Felix Schrandt De molenbiotoop: meer dan windvang Start molennetwerk Zuid-Holland Vrijdag 14 december 2012 Felix Schrandt Inhoud presentatie Wie is Landschapsbeheer Zuid- Holland? Wat is de molenbiotoop? Van wie is de

Nadere informatie

Bijlage 3: Handreikingen voor een beleefbare archeologie

Bijlage 3: Handreikingen voor een beleefbare archeologie Gemeente Millingen aan de Rijn; een archeologische beleidsadvieskaart Bijlage 3: Handreikingen voor een beleefbare archeologie (Bijdrage van Paul van Bree, student Ruimtelijke Ordening en Planologie aan

Nadere informatie

Omschrijving. Bezienswaardigheden. fietsen langs de limes / fietsroute (43 km)

Omschrijving. Bezienswaardigheden. fietsen langs de limes / fietsroute (43 km) Omschrijving Deze fietsroute neemt u mee langs de Limes, de voorlmalige grens van het Romeinse rijk. Langs deze grens, die ruwweg de loop van de Oude Rijn volgt, bevonden zich de Romeinse forten en wachttorens

Nadere informatie

Een Egyptische collectie in Leiden

Een Egyptische collectie in Leiden Een Egyptische collectie in Leiden Naam: Klas:.. Het Rijksmuseum van Oudheden, de naam zegt het al, toont voorwerpen uit oude tijden. De collectie bestaat uit objecten van beschavingen die vandaag de dag

Nadere informatie

PRAKTIJKPRESENTATIE ERFGOEDHUIS ZUID-HOLLAND BELANGENBEHARTIGING ARCHEOLOGIE EN HANDHAVING DOOR BEVOEGD GEZAG

PRAKTIJKPRESENTATIE ERFGOEDHUIS ZUID-HOLLAND BELANGENBEHARTIGING ARCHEOLOGIE EN HANDHAVING DOOR BEVOEGD GEZAG PRAKTIJKPRESENTATIE ERFGOEDHUIS ZUID-HOLLAND BELANGENBEHARTIGING ARCHEOLOGIE EN HANDHAVING DOOR BEVOEGD GEZAG AWN 22 SEPTEMBER 2012 Opgraving Nieuw Rijngeest- Zuid Oegstgeest 2009 Een nieuwe kijk op de

Nadere informatie

Erfgoed Gelderland. Ledenraadsvergadering Coöperatie Erfgoed Gelderland 2 november uur

Erfgoed Gelderland. Ledenraadsvergadering Coöperatie Erfgoed Gelderland 2 november uur Erfgoed Gelderland Ledenraadsvergadering Coöperatie Erfgoed Gelderland 2 november 2018 10.00 12.00 uur 1. Welkom en vaststellen agenda 2. Mededelingen en voorstellen leden 3. Notulen 23-04-2018 4. Stand

Nadere informatie

Rondom de boom bij Boijmans Merry Christmas to All 2.0

Rondom de boom bij Boijmans Merry Christmas to All 2.0 13 december 2018, 10:18 (CET) Rondom de boom bij Boijmans Merry Christmas to All 2.0 tot en met 13 januari Media kit Op het binnenplein van Museum Boijmans Van Beuningen wordt een fabelachtige kerststal

Nadere informatie

Verkenning haalbaarheid digitalisering erfgoedcollecties

Verkenning haalbaarheid digitalisering erfgoedcollecties Verkenning haalbaarheid digitalisering Wilbert Helmus 19 juni 2017 Reikwijdte verkenning Collectiebeherende instellingen in Zuid-Holland Enquête en diepte-interviews Instellingen die in principe subsidie

Nadere informatie

Erfgoed & Social Media Harry van Vliet - Hogeschool Utrecht. 29 Juni 2011 - Landgoed Oostbroek, De Bilt

Erfgoed & Social Media Harry van Vliet - Hogeschool Utrecht. 29 Juni 2011 - Landgoed Oostbroek, De Bilt Erfgoed & Social Media Harry van Vliet - Hogeschool Utrecht 29 Juni 2011 - Landgoed Oostbroek, De Bilt Social Media Voorbeelden: FaceBook, Twitter, Wiki, YouTube Social Media Location-Based Service: Foursquare,

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F - augustus

N I E U W S B R I E F - augustus Redactioneel N I E U W S B R I E F - augustus 2018 - Deze keer een nieuwsbrief met zeer verschillende bijdragen van de bestuursleden. Lou Sinke, Fons Morsch, Wim Maan en Verena Schulze. Kort geleden kregen

Nadere informatie

Krachtig door kwaliteit van natuur en verrassend voor wie wat beleven wil

Krachtig door kwaliteit van natuur en verrassend voor wie wat beleven wil Krachtig door kwaliteit van natuur en verrassend voor wie wat beleven wil Nationaal Park Hollandse Duinen ligt in Zuid-Holland langs de Noordzee, tussen strand en binnenland, midden tussen de grote steden.

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 en volgende jaren

Beleidsplan 2015 en volgende jaren Beleidsplan 2015 en volgende jaren A. Inleiding De Stichting Vrienden van Brabantse Landgoederen is medio 2012 opgericht. Doelstelling van de stichting is het bij een groter publiek onder de aandacht brengen

Nadere informatie

6) Cultuur en erfgoed

6) Cultuur en erfgoed 6) Cultuur en erfgoed Wat willen we bereiken in deze coalitieperiode? Wij helpen de kwaliteit van het aanbod te verbeteren en meer mensen van cultuur en erfgoed te laten genieten. Kinderen komen al vroeg

Nadere informatie

Erfgoedlijnen. stand van zaken kwaliteitsslag. provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland

Erfgoedlijnen. stand van zaken kwaliteitsslag. provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland Erfgoedlijnen stand van zaken kwaliteitsslag provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit in zuid-holland Erfgoedlijnen, stand van zaken kwaliteitsslag HV-PAZH-03 25 september 2017 Aanleiding Het concept

Nadere informatie

Gegevens gemeente woonplaats Alblasserdam Alblasserdam Totaal Alblasserdam

Gegevens gemeente woonplaats Alblasserdam Alblasserdam Totaal Alblasserdam provincie Zuid Holland Gegevens gemeente woonplaats 2016 2015 Alblasserdam Alblasserdam 1.581 1.778 Totaal Alblasserdam 1.581 1.778 Albrandswaard Poortugaal 1.954 2.793 Totaal Albrandswaard 1.954 2.793

Nadere informatie

Erfenis, erfgoed en erfgoud

Erfenis, erfgoed en erfgoud Erfenis, erfgoed en erfgoud beleidsvisie cultureel erfgoed 2013 2016 2 Erfenis, erfgoed en erfgoud beleidsvisie cultureel erfgoed 2013 2016 3 manifest Op de hele wereld zijn er weinig plekken waar je in

Nadere informatie

Handleiding Reizend Erfgoed. Erfgoed en Zorg

Handleiding Reizend Erfgoed. Erfgoed en Zorg Handleiding Reizend Erfgoed Erfgoed en Zorg Dit is een uitgave van: Erfgoedpartners, Reizend Erfgoed Lopende Diep 8 9712 NW Groningen www.erfgoedpartners.nl Maart 2019 Fotografie: Elmer Spaargaren. Vormgeving:

Nadere informatie