B&W-Aanbiedingsformulier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B&W-Aanbiedingsformulier"

Transcriptie

1 B&W.nr , d.d. 13 oktober 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording van schriftelijke vragen aan het college van B & W van de raadsleden L. Rademaker en E.R. de Bakker (SP) inzake vergunningaanvragen en drukkerij Nautilus, Koppenhinksteeg 6 (ingekomen 24 augustus 2009) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. De beantwoording op de schriftelijke vragen van de raadsleden L. Rademaker en E.R. de Bakker (SP) inzake vergunningaanvragen en drukkerij Nautilus, Koppenhinksteeg 6 vast te stellen; 2. Deze beantwoording ter kennis te brengen van de vragensteller en overige leden van de raad. Samenvatting Op 23 juli jl heeft de koper (Atrium Vastgoedontwikkeling BV) van de panden aan de Koppenhinksteeg en de Hooglandse Kerkgracht ten behoeve van de boogde herontwikkeling van de panden een bouwen monumentenvergunning aangevraagd. Over deze aanvragen en over de (huurders)positie van de in één van de panden gevestigde drukkerij Nautilus zijn vragen gesteld door de SP fractie.

2 Schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van de raadsleden L. RADEMAKER en E. de BAKKER (SP) inzake vergunningaanvragen en drukkerij Nautilus, Koppenhinksteeg 6. (ingekomen 24 augustus 2009) Op 23 juli jl zijn er een bouwvergunning- en een monumentenvergunning aangevraagd door de beoogde koper Atrium Vastgoedontwikkeling BV over de panden aan de Koppenhinksteeg en de Hooglandse Kerkgracht. Ook zijn er onduidelijkheden gerezen over de positie van de drukker Nautilus. Ondanks het feit dat er nog juridische procedures lopen tussen de vrijplaats en de gemeente, waarbij de kans aanwezig is dat de gemeente verliest en daarmee de koop van de panden door Atrium BV (de heer H. Bakker) niet door zal kunnen gaan, heeft mijn mijn fractie vragen aan het college van B&W op grond van artikel 45 van het Reglement van Orde. Vergunningen Ten eerste is er onduidelijkheid over het aantal appartementen die dhr. Bakker wil bouwen. In de aanvraag voor de bouwvergunning wordt gesproken over 11 koopappartementen. De gemeente heeft eerder gesproken over 20 appartementen. Uit de tekeningen bij monumentenvergunning aanvraag of de plantoelichting van architektenburo Hans Bakker blijkt dat er 13 appartementen komen. Uit de tekst bij de plananalyse van Bureau Monumenten en Archeologie blijkt dat het om 20 appartementen gaat. Antwoord van Burgemeester en Wethouders (ingezonden 13 oktober 2009) 1. Om hoeveel appartementen gaat het nu? 13 appartementen. 2. Wat is de mening van het college over de verschillende aantallen die genoemd worden? De aanvrager heeft ervoor gekozen om de aanvraag in te trekken en een gewijzigde aanvraag in te dienen. 3. Hoe kunnen de vergunningaanvragen al in behandeling worden genomen als er verschillende aantallen worden genoemd, hoewel de bouw van appartementen voor het college zo belangrijk lijkt? Zie antwoord vraag 2. Ten tweede, in de aanvraag voor de bouwvergunning noemt dhr. Bakker een aanneemsom van euro, terwijl het college heeft gezegd dat alleen de cascorenovatie al 1,4 miljoen euro zou kosten. Dit wordt beaamd in een 'financieel overzicht van 11 maart 2008' waarin staat dat Woonstichting Ons Doel op vraag van de gemeente de begroting heeft doorgelopen in december 2007 en de renovatie berekende op euro, waar dat enkele maanden daarvoor nog euro was. Uit hetzelfde financiële overzicht staat dat de gemeente bij commerciële herontwikkeling uitgaat van een bedrag van 3,9 miljoen euro voor het renoveren en/of herbouwen. 4. Wat zijn nu de werkelijke kosten?

3 In de gewijzigde aanvraag om een bouwvergunning heeft de aanvrager een aanneemsom van opgenomen. De werkelijke kosten zijn de kosten die de eigenaar zal maken bij de herontwikkeling van het complex zijn pas na afloop bekend. 5. Hoe kan het college de grote verschillen verklaren? De bedragen hebben betrekking op de ontwikkelkosten die diverse partijen hebben opgesteld op basis van wisselende aannames en variabelen. 6. Welk bedrag moet dhr. Bakker betalen aan leges? De bij verordening vastgestelde bedragen. Op basis van de opgegeven bouwkosten: bouwvergunning ,56, monumentenvergunning 5.217,7. Totaal derhalve ,37 7. Kan het zo zijn dat dhr. Bakker een lagere bouwsom opgeeft, zodat de kosten van de leges worden gedrukt? Dat is ons niet bekend. 8. Zo ja, wat is de mening van het college hierover? Zo nee, welke consequenties verbindt het college hieraan? Indien de bij een vergunningaanvraag opgegeven bouwkosten naar onze mening te laag zijn, zullen deze door ons ambtshalve worden vastgesteld. Drukkerij Nautilus In de Legaliseringsnotitie van 18 april 2007 wordt door B&W toegezegd, dat indien Bar & Boos niet gelegaliseerd kan worden, Nautilus als eerste de beschikbare ruimte krijgt aangeboden. In de tekeningen bij de aanvraag voor de bouwvergunning staat Nautilus op Koppenhinksteeg 6 ingetekend. In de plantoelichting van architektenburo H. Bakker, dd 20 juli 2009, lezen we echter: (...) na uitplaatsing van dit bedrijf zullen in dit deel jongerenappartementen worden gebouwd. In de plananalyse van Bureau Monumenten en Archeologie lezen we echter dat er 6 appartementen staan gepland en wordt de drukker niet genoemd. Op de plek van Bar & Boos staan 5 appartementen gepland. 9. Kunnen we uit bovenstaande afleiden dat drukkerij Nautilus heeft afgezien van uitbreiding naar de begane grond van Koppenhinksteeg 4 en waar blijkt dit uit? Zo nee, waarom niet? In de (nieuwe) bouwaanvraag is met de positie van Nautilus rekening gehouden conform de gemaakte afspraken in de verkoopovereenkomst. 10. Blijft drukkerij Nautilus nu wel of niet gevestigd op de Koppenhinksteeg 6, waarom wel/ niet? En waar blijkt dat uit? Zie antwoord vraag 9. De toekomstige huisvesting is een eigen ondernemingsbeslissing van Nautilus. 11. Was het college op de hoogte van een eventuele uitplaatsing van Nautilus? Zo ja, welke locatie zal de drukker betrekken en op welke termijn?

4 Zie antwoord vraag Zo ja, waarom is de uitplaatsing van Nautilus niet eerder met de gemeenteraad gedeeld? Zie antwoord vraag Wat zijn de consequenties voor de tegenstrijdige informatie over de drukker in de aanvragen van de heer Bakker? Zie antwoord vraag 9. De SP is een intern stuk in handen gekomen. Het betreft een ambtelijke reactie op een persbericht van de wijkvereniging Pancras-West uit januari In de reactie staat: Overigens is er zicht op de oplossing van de ruimtenood van drukkerij Nautilus: in overleg met Ons Doel wordt bekeken of de panden oostelijk van drukkerij Nautilus voor vervanging in aanmerking komen. Dat zijn geen monumenten of beeldbepalende panden. Bij vervangende nieuwbouw met inbegrip van woonruimten op de verdiepingen ontstaat een belangrijke verbetering van de financiële grondslagen voor de plannen m.b.t. het hele complex. Aan Nautilus kan ruim 300 m 2 bedrijfsruimte op de begane grond worden aangeboden. Als deze gereed is kan met volstaan met een verhuizing naar de naastgelegen ruimten. 14. Is deze tekst nog van toepassing? Zo nee, waarom niet? Nee. Ons Doel is geen partij meer. Zie verder antwoord vraag Zo ja, op welke wijze komt het terug in de plannen van dhr. Bakker? Zie de vergunningaanvragen van de eigenaar van het complex. Kosten uitplaatsing Nautilus Drukkerij Nautilus is in het verleden beloftes gedaan door de gemeente, zoals hierboven genoemd. Ook komen we in het financieel overzicht Koppenhinksteeg dd 11 maart 2008 verschillende bedragen tegen waar Nautilus eventueel aanspraak op zou kunnen maken. In het financiële overzicht staat: Nautilus bij handhaving: (...) Bij gefaseerde uitbreiding zal er een huurcompensatievergoeding in beeld gebracht moeten worden (nieuw voor oud). Ook zal er een verhuisvergoeding moeten worden uitgekeerd. Naar verwachting zullen de kosten maximaal rond de liggen. Bij bedrijfsverplaatsing moet eerst een geschikte locatie gevonden worden. Indien die gevonden is moet rekening gehouden worden met een schadeloosstelling van meer dan en een verhuisen inrichtingsvergoeding van een zelfde bedrag. Naar schatting zullen de totale kosten circa zijn. Liquidatie is de duurste variant en moeilijk te bepalen. Afgezien van het lange onderhandelingstraject moet rekening gehouden worden met een hoge afkoopsom die naar alle verwachting het dubbele zal zijn van de kosten bij bedrijfsverplaatsing. Het advies van de afdeling Vastgoedontwikkeling en Grondzaken is om deze mogelijkheid te voorkomen.

5 Zoals gezegd is het op dit moment totaal onduidelijk voor de gemeenteraad wat er met Nautilus gaat gebeuren en onder welke voorwaarden. Terwijl de drukker al jaren werkzaam is op de huidige locatie en afhankelijk is van de stappen van het college. 16. Heeft het college contact gehad met Nautilus over de huidige situatie en de genoemde bedragen? Zo nee, waarom niet? Nee, dit is een zaak van de koper. Wij houden de koper aan de overeenkomst. 17. Zijn er voor de gemeente in de huidige situatie met Bakker kosten verbonden aan het uitplaatsen van Nautilus? Nee, zie antwoord op vraag Over welke bedragen gaat het precies (verhuisvergoeding, schadeloosstelling en/ of huurcompensatie)? Zie antwoord op vraag Komen deze kosten voor rekening van de gemeente en zo ja, waaruit wordt het betaald? Nee, zie antwoord vraag Kunnen deze kosten aangemerkt worden als onrechtmatige staatssteun en waarom wel/ niet? Niet van toepassing. Op 25 maart jl heeft wethouder Van Woensel op vragen van de SP de 11 criteria 1 doorgegeven, zoals deze door het college zijn gesteld, waaraan een bieding op de panden aan moest voldoen. 21. Als er sprake is van uitplaatsing van Nautilus, hoe verhoudt zich dat tot de 11 verkoopcriteria, zoals die gesteld zijn door het college met name de laatste, om überhaupt mee te mogen doen aan de bieding op de panden? (graag per criteria antwoorden) Zie antwoord op vraag 9. 1 De 11 criteria: Akkoordverklaring met de disclaimer gemeente Leiden Akkoordverklaring met de dataroom Protocol DTZ Zadelhoff Akkoordverklaring met de procesletter Aanwezigheid van een schetsplan Aanwezigheid van minimaal twee referentieprojecten Aanwezigheid van legitimatiebewijs inschrijver(s) Aanwezigheid van bankgarantie van een bankinstelling Aanwezigheid van indicatief biedingformulier Juiste ondertekening van de diverse documenten Passendheid van schetsplan in het vigerende bestemmingsplan Toetsing aan de voorwaarde om de begane grond van Koppenhinksteeg 4 als eerste aan te bieden aan de huurder van Koppenhinksteeg 6.

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0773, d.d. 7 juli 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragenvan de raadsleden mevr E. de Bakker en dhr. L. Rademakers(SP) in zake de Hooglandse Kerkgracht 4 (ingekomen

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.1226, d.d. 9 december 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording van schriftelijke vragen aan het college van B & W van het raadslid E.R. de Bakker (SP) inzake de procedure, de communicatie

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09,0479, d.d. 12 mei 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid Rademaker (SP) d.d. 30 maart 2009 met betrekking tot leegstand Opaalstraat

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 07.0368 d.d. 24-04-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Legalisering Vrijplaats Koppenhinksteeg: kaderstellende notitie BESLUITEN Behoudens advies van de commissie ROW 1. De notitie Legalisering

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 07.0358 d.d. 10-04-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verlenging tijdelijke verhuur Oranjegracht - Waardgracht BESLUITEN 1. de vergunning voor een tijdelijke verhuurconstructie voor de huurwoningen

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Beantwoording schriftelijke vragen fractie CDA inzake Bowling Menken

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Beantwoording schriftelijke vragen fractie CDA inzake Bowling Menken Behoudens advies van de commissie ROWR B&W-nr.: 05.0389 d.d. 15-03-2005 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen fractie CDA inzake Bowling Menken BESLUITEN 1. De beantwoording van de schriftelijke

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 oktober 2009

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 oktober 2009 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 oktober 2009 09.1020 Nieuwe kostenverdeelstaat. Het College heeft in een financieel-technisch besluit bepaald hoe in het vervolg de

Nadere informatie

B & W - NOTA. Het College van B&W stelt de Raad voor te besluiten: gelet op het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening;

B & W - NOTA. Het College van B&W stelt de Raad voor te besluiten: gelet op het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening; B & W - NOTA Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Paspoortstraat 2 Het College van B&W stelt de Raad voor te besluiten: gelet op het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening;

Nadere informatie

Regeling vaststellen bouwkosten ten behoeve van de leges

Regeling vaststellen bouwkosten ten behoeve van de leges GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Maastricht Nr. 77219 13 april 2018 Regeling vaststellen bouwkosten ten behoeve van de leges Veiligheid en Leefbaarheid gemeente Maastricht De heffingsambtenaar

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 BESLUITENLIJST (4) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : A.C. Bragt Wethouder

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 07.0362 d.d. 24-04-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen door de raadsleden F. Zevenbergen en P. Laudy (VVD) inzake de kraak van een woning aan de Van Hogendorpstraat

Nadere informatie

Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht.

Hieronder de reactie op de vragen die u gesteld heeft over de bewoning van Roestuin 43 te Hendrik- Ido-Ambacht. Aan: Van: Betreft: Ary Cramer namens de fractie Gemeente Belangen Burgemeester J. Heijkoop Roestuin 43; n.a.v. vraag artikel 37 Reglement van Orde Datum: 16 juli 2012 Beste heer Cramer, Hieronder de reactie

Nadere informatie

Aanvraagformulier restauratiesubsidie

Aanvraagformulier restauratiesubsidie Aanvraagformulier restauratiesubsidie op grond van de 'Subsidieverordening Restauraties Gemeentelijke Monumenten en Beeldbepalende Panden s-hertogenbosch 2010' Aan het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0077 Rv. nr.: 10.0077 B&W-besluit d.d.: 27-4-2010 B&W-besluit nr.: 10.0478 Naam programma +onderdeel: Programma nummer 6 Stedelijke Ontwikkeling (product 810.02 Lokaal Ruimtelijk ordeningsbeleid)

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0085 Rv. nr..: 10.0085 B&W-besluit d.d.: 31-8-2010 B&W-besluit nr.: 10.0864 Naam programma +onderdeel: Stedelijke Ontwikkeling. Onderwerp: Rekenvergoeding aanbesteding Lammenschanspark.

Nadere informatie

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Subsidieverordening voor onderhoud en restauratie van monumenten

Subsidieverordening voor onderhoud en restauratie van monumenten Subsidieverordening voor onderhoud en restauratie van monumenten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is

Nadere informatie

Voorstel besluit Vastgesteld wordt de "verordening tot wijziging van de legesverordening Steenwijkerland 2003" (1-e wijziging)

Voorstel besluit Vastgesteld wordt de verordening tot wijziging van de legesverordening Steenwijkerland 2003 (1-e wijziging) Raadsvoorstel nr. : 2002/181 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 21 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Aanpassing legesverordening m.b.t. bouwleges Voorstel besluit

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u ons antwoord met een kopie van de schriftelijke vragen van de heer Bezuijen.

Hierbij ontvangt u ons antwoord met een kopie van de schriftelijke vragen van de heer Bezuijen. / I gemeente Gemeenteraad Postbus 41 3417 ZG MONTFOORT Uw kenmerk: Zaaknummer: 298457 Onderwerp: Schriftelijke vragen 2016-15 Uw BSN: : Datum verzending: 2 3 AUG. 2016 Geachte raadsleden, Op 20 mei 2016

Nadere informatie

Van AB WODV Verzonden. Referentie Kenmerk Z/16/001737/ Datum 28 februari 2017 Pagina 1 van 5 Bijlage(n) Onderwerp Huisvesting WODV

Van AB WODV Verzonden. Referentie Kenmerk Z/16/001737/ Datum 28 februari 2017 Pagina 1 van 5 Bijlage(n) Onderwerp Huisvesting WODV Van AB WODV Verzonden Referentie Kenmerk Z/16/001737/17168 Datum 28 februari 2017 Pagina 1 van 5 Bijlage(n) Onderwerp Huisvesting WODV Geachte heer, mevrouw, Door de DLW-fractie zijn op 13 januari 2017

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d. 29 april 2005

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d. 29 april 2005 B&W-nr.: 05.0573 d.d. 29 april 2005 Onderwerp Antwoord schriftelijke vragen van het raadslid P. Van Meenen (D66) inzake ambtelijke procedure beantwoording schriftelijke raadsvragen. BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

Uw BSN: Montfoort: Beantwoording vragen Onderwerp: Inwonersbelangen over juridische Datum verzending: 2 8 JUNI 2016 kosten.

Uw BSN: Montfoort: Beantwoording vragen Onderwerp: Inwonersbelangen over juridische Datum verzending: 2 8 JUNI 2016 kosten. Gemeenteraad Postbus 41 3417 ZG MONTFOORT Uw kenmerk: Zaaknummer: Uw BSN: : Beantwoording vragen 2016-18 Onderwerp: Inwonersbelangen over juridische Datum verzending: 2 8 JUNI 2016 kosten. Geachte raadsleden,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0132 Rv. nr..: 10.0132 B&W-besluit d.d.: 9-11-2010 B&W-besluit nr.: 10.1148 Naam programma +onderdeel: Nr. 6, stedelijke ontwikkeling. Onderwerp: Aalmarkt; vaststellen stedenbouwkundig

Nadere informatie

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:..

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:.. behandeling in PMC d.d. 26 februari 2013 Onderwerp Kredietaanvraag Brede school SOM Gemeenteraad 1 Agendanr. 6.1 Soort behandeling doel behandeling inspreekmogelijkheid openbaar/besloten (x) beeldvorming

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Wooninc. realiseert een gedifferentieerd aanbod van huurwoningen, waaronder een aantal met een maximale huursom van 450,- per maand.

Argumenten 1.1 Wooninc. realiseert een gedifferentieerd aanbod van huurwoningen, waaronder een aantal met een maximale huursom van 450,- per maand. Raadsvoorstel Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 21 februari 2017 Registratienummer: 2017/05 Agendapunt nummer: 7 Onderwerp Woningbouwproject Barcelona Voorstel 1. Een krediet beschikbaar

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 3 november 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 3 november 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0109 Rv. nr.: 09.0109 B&W-besluit d.d.: 3 november 2009 B&W-besluit nr.: 09.1205 Naam programma +onderdeel: Diverse programma s. Onderwerp: Voortgangsrapportage investeringen 2009. Aanleiding:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 15 januari 2013

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 15 januari 2013 Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 15 januari 2013 No Onderwerp Besluit 1. Beroep inzake besluit vaststelling beleidsplan politie Limburg 2013-2014.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0066 Rv. nr.: 09.0066 B&W-besluit d.d.: 27-5-2009 B&W-besluit nr.: 09.0444 Naam programma +onderdeel: Stationsgebied. Onderwerp: Onteigening van het perceel Stationsplein gelegen tussen

Nadere informatie

Uitvoeringsinstructie 12

Uitvoeringsinstructie 12 Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur Datum van ingang: Relatie met Leegstandwet Artikel 1 Algemene bepalingen Artikel 15 Bepalingen m.b.t. vergunningverlening Artikel 16 Bepalingen m.b.t. huur en

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s Raadsvoorstel Pag. 1 Datum vergadering 25 september 2008 Nr. 16 Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel tot het weigeren vrijstelling te verlenen als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet

Nadere informatie

2004. Nr. : Dnst. : BOWO. Afhandeling planschadeverzoek van de bewoners van de Aloëlaan 43 inzake de Oranjerie. Leiden, 21 december 2004.

2004. Nr. : Dnst. : BOWO. Afhandeling planschadeverzoek van de bewoners van de Aloëlaan 43 inzake de Oranjerie. Leiden, 21 december 2004. Nr. : 04.0190. Dnst. : BOWO Afhandeling planschadeverzoek van de bewoners van de Aloëlaan 43 inzake de Oranjerie. Leiden, 21 december 2004. 2004. Op 28 maart 2003 is bij de gemeente Leiden een verzoek

Nadere informatie

Transponeringstabel, behorende bij 2 e wijziging legesverordening Titel 2 Vergunningen, ontheffingen en meldingen

Transponeringstabel, behorende bij 2 e wijziging legesverordening Titel 2 Vergunningen, ontheffingen en meldingen Transponeringstabel, behorende bij 2 e wijziging legesverordening 2010 De 2 e wijziging gaat uitsluitend over tekstuele aanpassingen in Titel 2 in het kader van de inwerkingtredning van de Wet algemene

Nadere informatie

B&W-aanbiedingsformulier

B&W-aanbiedingsformulier B&W-nr. 07.0688, d.d. 26 juni 2007 B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp: Realisatie AZC Besjeslaan BESLUITEN : Behoudens advies van de commissie R I. In te stemmen met a. Bijgaand Plan van aanpak communicatie

Nadere informatie

Bestuursflap. {^^ Stadsdeel Noord. >J Gemeente Amsterdam

Bestuursflap. {^^ Stadsdeel Noord. >J Gemeente Amsterdam >J Gemeente Amsterdam {^^ Stadsdeel Noord Bestuursflap Samenvatting Ondenwerp Beantwoording schriftelijl

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning op grond van de Huisvestingsverordening gemeente Medemblik

Aanvraagformulier vergunning op grond van de Huisvestingsverordening gemeente Medemblik Aanvraagformulier vergunning op grond van de Huisvestingsverordening gemeente Medemblik Dit formulier sturen naar: Burgemeester en wethouders van Medemblik KCC Ruimte Postbus 45 1687 ZG Wognum Welke vergunning

Nadere informatie

Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel. ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015

Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel. ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015 Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015 INHOUD 1. Samenvatting en conclusies 2. Detailinformatie huidige locatie 3.

Nadere informatie

VRAGEN INCLUSIEF BEANTWOORDING GEDEPUTEERDE STATEN

VRAGEN INCLUSIEF BEANTWOORDING GEDEPUTEERDE STATEN Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Datum ingekomen vragen : 31 oktober 2016 Datum GS-besluit: : 13 december 2016 Vragen nr. 124 Vragen van de heren mr. J.M. Bruggeman (SP) J.H. Leever

Nadere informatie

Handhaving bouwbesluit wooncomplexen

Handhaving bouwbesluit wooncomplexen Openbaar Onderwerp Handhaving bouwbesluit wooncomplexen Programma Stedelijke ontwikkeling, Veiligheid BW-nummer nvt Portefeuillehouder B. Velthuis, H. Bruls Samenvatting Eind 2015 is gebleken dat drie

Nadere informatie

Beantwoording vragen VVD-fractie over Stedelijk Museum De Lakenhal (ingekomen 18 okt. 2006) BESLUITEN

Beantwoording vragen VVD-fractie over Stedelijk Museum De Lakenhal (ingekomen 18 okt. 2006) BESLUITEN B&W- nr.: 06.1483 d.d. 12-12-2006 Onderwerp Beantwoording vragen VVD-fractie over Stedelijk Museum De Lakenhal (ingekomen 18 okt. 2006) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie Burg. 1. de beantwoording

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 11.0003, d.d. 11 januari 2011 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Vooruitakkoord te verlenen tot het treffen van voorzieningen, conform de nog in te dienen aanvraag omgevingsvergunning, zoals besproken

Nadere informatie

Notitie Monumentenbeleid

Notitie Monumentenbeleid Notitie Monumentenbeleid aangaande: - gemeentelijke subsidieregeling voor monumenten per 1 januari 2013 - toelichting op regeling leges voor wijzigingen van/aan een monument Notitie Monumentenbeleid Opdrachtgever:

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 12.0780. ; besluit d.d. 28-8-2012 Onderwerp Beantwoording van de schriftelijk vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van het raadslid R. van Laar (PvdA) d.d. 9 juli 2012 inzake

Nadere informatie

Lijst openbare besluiten B en W 7 februari 2012

Lijst openbare besluiten B en W 7 februari 2012 college van burgemeester en wethouders van Leiden heeft op vergaderd. Besluiten Datum: 31-01-2011 Onderwerp: B en W.nr. 12.0045 Uitvoeringsprogramma Binnenstad 2012. 1. Het Uitvoeringsprogramma Binnenstad

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.0893, d.d. 23 september 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van raadsleden L. Rademaker (SP), D. Sloos (Leefbaar Leiden), J. Boer (Stadspartij Leiden Ontzet)

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-041 Houten, 13 mei 2014 Onderwerp: Het herontwikkelen van Het Gebouw door middel van de bouw van 10 levensloopbestendige woningen aan de Jonkheer Ramweg 40 in Schalkwijk.

Nadere informatie

De Stichting Oostflank Sint Pieter (hierna: SOS) tekent bij deze bezwaar aan tegen de omgevingsvergunning met kenmerk 14-1694WB d.d. 16-01-2015.

De Stichting Oostflank Sint Pieter (hierna: SOS) tekent bij deze bezwaar aan tegen de omgevingsvergunning met kenmerk 14-1694WB d.d. 16-01-2015. Aantekenen Burgermeester en wethouders van de gemeente Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht, Stichting Oostflank Sint Pieter Ursulinenweg 3 6212 NC Maastricht Maastricht, 10 maart 2015. Geachte

Nadere informatie

Raadsvergadering. 9 maart

Raadsvergadering. 9 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 9 maart 2017 17-012 Onderwerp Actualisatie van de Erfgoedverordening Bunnik Aan de raad, Onderwerp Actualisatie van de Erfgoedverordening Bunnik Gevraagde beslissing

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58

Collegevoorstel. Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58 Collegevoorstel Onderwerp Vestiging noodopvang vluchtelingen in het pand Wassenaarseweg 56-58 Portefeuille: Programma: Jeugd, Zorg en Welzijn RVT: Projectbureau Datum vergadering Naam opsteller: Lex Kamphues

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSGR:2009:BJ8330

ECLI:NL:RBSGR:2009:BJ8330 ECLI:NL:RBSGR:2009:BJ8330 Instantie Datum uitspraak 23-09-2009 Datum publicatie 23-09-2009 Rechtbank 's-gravenhage Zaaknummer 326319 / HA ZA 08-4100 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Inhoud presentatie 1. Impact Wabo o o o Doelstellingen Verplichtingen Kansen 2. Inzicht in de inhoud o o o o Inhoud en reikwijdte Procedures Aandachtspunten Inwerkingtreding

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis.

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis. Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Besluitvorming Huisvestingsfinanciën herontwikkeling raadhuis. Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: De reserve raadhuis

Nadere informatie

No. Onderwerp Voorstel van Burgemeester en Wethouders

No. Onderwerp Voorstel van Burgemeester en Wethouders INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING VAN 7 november 2000 No. Onderwerp Voorstel van Burgemeester en Wethouders 1. Brieven van Universiteit Leiden (nr. 5112) inzake afschaffing Franse zender. 2. Brief van

Nadere informatie

Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 11 maart 2008 Betreft: Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid Waarderhaven

Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 11 maart 2008 Betreft: Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid Waarderhaven Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 79/2008 22 april 2008 WZ/ORG 08/49264 Beantwoording vragen van mevrouw H. Koper en de heer J. Fritz inzake Brandveiligheid Waarderhaven Aan de Raad der

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Vaststellen bekostiging verbouwing en/of uitbreidingen Eerste Christelijk Lyceum, Stedelijk Gymnasium en De Kring Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Dhr. M.Harteveld Telefoon

Nadere informatie

Wanneer het woonruimte betreft voor een in de verkoop staande woning

Wanneer het woonruimte betreft voor een in de verkoop staande woning Aanvraag tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Als uw woning te koop staat en uw wilt uw woning tijdelijk verhuren heeft u hiervoor een vergunning nodig. Aanvrager Naam Voorna(a)m(en) Straat en

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 09.0158 incl erratum dd 26 januari 2010. B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 / 26 januari 2010 B&W-besluit nr.: 09.1462 / 10.

RAADSVOORSTEL 09.0158 incl erratum dd 26 januari 2010. B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 / 26 januari 2010 B&W-besluit nr.: 09.1462 / 10. RAADSVOORSTEL 09.0158 incl erratum dd 26 januari 2010 Rv. nr.: 09.0158 B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 / 26 januari 2010 B&W-besluit nr.: 09.1462 / 10.0091 Naam programma +onderdeel: Stedelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Subsidie onderhoud gemeentelijk monument aanvragen

Subsidie onderhoud gemeentelijk monument aanvragen Subsidie onderhoud gemeentelijk monument aanvragen Toelichting Dit formulier vult u in als u in aanmerking wilt komen voor de vergoeding van kosten voor uw gemeentelijk monument. Aanvragen kunnen vanaf

Nadere informatie

2 - Datum vergadering: ŭ Nota openbaar: Ja

2 - Datum vergadering: ŭ Nota openbaar: Ja 2 - Nota Voor burgemeester en wethouders Nummer: 14INT05739 II III Datum vergadering: ŭ Nota openbaar: Ja ĵj ^ Onderwerp: Planologische regeling rondom huisvesting t.b.v. mantelzorg Advies: 1. Nota voor

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 24 MAART 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING DE BOELELAAN 403-767 AMSTERDAM

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING DE BOELELAAN 403-767 AMSTERDAM TE KOOP BIJ INSCHRIJVING DE BOELELAAN 403-767 AMSTERDAM - 154 WONINGEN MET BERGINGEN - CIRCA 2.600 M² KANTOORRUIMTE - 21 INPANDIGE GARAGES Locatie Het complex De Boelelaan bestaat uit twee langgerekte

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - DIGITAAL AFSCHRIFT 2012_BW_00422

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - DIGITAAL AFSCHRIFT 2012_BW_00422 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - DIGITAAL AFSCHRIFT 2012_BW_00422 OPSCHRIFT Vergadering van 18 december 2012 Bevoegde portefeuillehouder: Leo van der Zon Betrokken portefeuillehouder(s): John Stuurman

Nadere informatie

vastgesteld Besluitenlijst

vastgesteld Besluitenlijst No. 51 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer D.A. van der Ree van 28 januari 2015 inzake het samenvoegen van woningen.

Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer D.A. van der Ree van 28 januari 2015 inzake het samenvoegen van woningen. Gemeenteraad Schriftelijke vragen Jaar 2015 Datum akkoord 11 maart 2015 Publicatiedatum 13 maart 2015 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer D.A. van der ee van 28 januari

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.1004, d.d. 15 september 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Schriftelijke vragen aan Burgemeester en Wethouders over Holland Centraal van het raadslid E.DE. BAKKER (SP) (ingekomen 8 september

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 27-10-2016 16-063 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Gevraagde beslissing

Nadere informatie

appartementen zeeburgereiland Amsterdam

appartementen zeeburgereiland Amsterdam Plaats, datum: Ons Kenmerk:, 18 juni 2016 Y-CITY 2 Betreft: Y-CITY 2 Geachte heer, mevrouw, Hierbij ontvangt u de verkoopdocumentatie van de 65 koopappartementen in gebouw 4.1 in project Y-City 2, op het

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen:

Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 24-3-2017 Notitie: Motivering archeologie Motivering aspect archeologie bij aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een nieuw horecagebouw op de locatie Goirlesedijk

Nadere informatie

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005.

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. 2005. Nr. : 05.157. Dnst. : BOWO Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. Op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bestaat voor een belanghebbende die schade lijdt

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Mooie Nel BV en NK Vastgoed in de Noordkop Waarderpolder

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Mooie Nel BV en NK Vastgoed in de Noordkop Waarderpolder Collegebesluit Onderwerp Verkoop kavel aan Mooie Nel BV en NK Vastgoed in de Noordkop Waarderpolder Nummer 2018/716632 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 4.3 Grondexploitaties Afdeling

Nadere informatie

Asselsestraat 328-328b. Apeldoorn. Meer informatie op www.hhmakelaars.nl.- 055-5218176

Asselsestraat 328-328b. Apeldoorn. Meer informatie op www.hhmakelaars.nl.- 055-5218176 Asselsestraat 328-328b Apeldoorn Kenmerken Te koop Vraagprijs BTW Bedrijfsruimte 495.000,- k.k. Niet BTW belast Oppervlakte Circa 669m² Ligging Aanvaarding Woonomgeving in overleg Te koop Bedrijfsruimte

Nadere informatie

TE KOOP Voorstraat 429 te Dordrecht Markant woon- winkelpand met uitzicht op de Grote Kerk

TE KOOP Voorstraat 429 te Dordrecht Markant woon- winkelpand met uitzicht op de Grote Kerk TE KOOP Voorstraat 429 te Dordrecht Markant woon- winkelpand met uitzicht op de Grote Kerk Ooms Drechtsteden Bedrijfshuisvesting B.V. Johan de Wittstraat 40 3311 KJ Dordrecht telefoon 078 614 43 33 web:

Nadere informatie

Amsterdam Plantage Parklaan 9. Uw makelaar. Pieter Joep van den Brink Makelaar o.g. T M

Amsterdam Plantage Parklaan 9. Uw makelaar. Pieter Joep van den Brink Makelaar o.g. T M Uw makelaar Pieter Joep van den Brink Makelaar o.g. T 020 671 72 72 M 06 50 208 207 info@vandenbrink.nl carlavandenbrink.nl Amsterdam Plantage Parklaan 9 Plantage Parklaan 9 PEen fantastisch herenhuis

Nadere informatie

5.1 Algemeen. 5.2 Bouwvergunningen

5.1 Algemeen. 5.2 Bouwvergunningen Hoofdstuk 5 Bouwgerelateerde leges 5.1 Algemeen De bouwgerelateerde leges worden waar mogelijk geheven in overeenstemming met het zogenaamde Model transparantie bouwgerelateerde leges. Het model heeft

Nadere informatie

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen

De burgemeester, Mr. J.H.C. van Zanen voorstel aan de raad Opgesteld door Vergunningen, Toezicht en Handhaving Houten, L.S.A. van den (Leonard) Kenmerk 16.508837 Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 22 december 2016 Jaargang en nummer 2016

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0094 Rv. nr.: 09.0094 B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: 09.0979 Naam programma +onderdeel: Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Voorbereidingskrediet verbouwing Stadsbouwhuis

Nadere informatie

B en W nummer 13.0877; besluit d.d. 5-11-2013

B en W nummer 13.0877; besluit d.d. 5-11-2013 B en W nummer 13.0877; besluit d.d. 5-11-2013 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid M. Koek (D66) d.d. 6 september 2013, inzake Toepassing Wob in Leiden. Besluiten: van de commissie

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit: Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Alex Jansen Telefoon 5113661 E-mail: a.jansen@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 2007/215162 Bijlage A B & W-vergadering

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2011/17591 Besluitnummer: 51 8e Onderwerp: Uitgangspunten legaliseren 18 zomerhuisjes en bijgebouwen Stille Wille Advies:

Nadere informatie

TE KOOP Voorstraat 435 te Dordrecht Representatief woon-winkelpand met onzelfstandige bovenwoning

TE KOOP Voorstraat 435 te Dordrecht Representatief woon-winkelpand met onzelfstandige bovenwoning TE KOOP Voorstraat 435 te Dordrecht Representatief woon-winkelpand met onzelfstandige bovenwoning Ooms Drechtsteden Bedrijfshuisvesting B.V. Johan de Wittstraat 40 3311 KJ Dordrecht telefoon 078 614 43

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-091 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein De Raaphof

Nadere informatie

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 04.1139/26 10 Dienst : BoWo BoWo EGTV 2004

Nadere informatie

Legesverordening 2011 TARIEVENTABEL BEHORENDE BIJ DE LEGESVERORDENING 2011 ALS BEDOELD IN ARTIKEL 1 VAN DEZE VERORDENING

Legesverordening 2011 TARIEVENTABEL BEHORENDE BIJ DE LEGESVERORDENING 2011 ALS BEDOELD IN ARTIKEL 1 VAN DEZE VERORDENING TARIEVENTABEL BEHORENDE BIJ DE LEGESVERORDENING 2011 ALS BEDOELD IN ARTIKEL 1 VAN DEZE VERORDENING 1 Titel 2 Dienstverlening vallend onder fysieke leefomgeving/omgevingsvergunning Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen,

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Gemeente Woerden Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Verantwoording Titel Toetsing aan de wijzigingsregels ten behoeve van het wijzigen van de agrarische bestemming van het perceel Teckop

Nadere informatie

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Zaaknummer: 253498 Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Collegevoorstel Inleiding Op 23 april 2011 is er een aanvraag om omgevingsvergunning ingekomen voor het bouwen

Nadere informatie

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN HARLINGEN - LUDINGA

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN HARLINGEN - LUDINGA REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN HARLINGEN - LUDINGA Reactienota Zienswijzen Bestemmingsplan Harlingen - Ludinga Code 071905 / 19-11-14 GEMEENTE HARLINGEN 071905 / 19-11-14 REACTIENOTA ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 VVD-Garanties invulling Hegius 1- Notagegevens Notanummer 2018-001140 Datum 08-06-2018 Programma: 06 Herstructurering en vastgoed Portefeuillehouder

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/17/02306 Z/G/16/38339 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 18 juli 2017. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen

Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen De zienswijzen zijn gericht tegen het ontwerpbesluit weigering omgevingsvergunning en

Nadere informatie

Raadsstuk. Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 7 oktober 2008 Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid woningen

Raadsstuk. Aan de Raad der gemeente Haarlem. Datum: 7 oktober 2008 Raadsvragen ex art 38 RvO Onderwerp: Brandveiligheid woningen Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 239/2008 2 december 2008 VVH/vh 08/181913 Beantwoording vragen van de heer J. Fritz en mevrouw H. Koper inzake brandveiligheid woningen Aan

Nadere informatie

VERGUNNINGAANVRAAG VOOR TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE

VERGUNNINGAANVRAAG VOOR TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE VERGUNNINGAANVRAAG VOOR TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE De Leegstandwet biedt de mogelijkheid om koopwoningen in afwachting van verkoop tijdelijk te verhuren. Print dit formulier uit, vul

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Planschadeverzoeken Oude Vest 49 en 53. Leiden, 7 augustus 2007.

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Planschadeverzoeken Oude Vest 49 en 53. Leiden, 7 augustus 2007. 2007. Nr. : 07.0100 Dnst. : BOWO Planschadeverzoeken Oude Vest 49 en 53. Leiden, 7 augustus 2007. Inleiding Op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bestaat voor een belanghebbende

Nadere informatie

28 MEI 1997 TOELICHTING WOONSCHEPENVERORDENING. INLEIDING

28 MEI 1997 TOELICHTING WOONSCHEPENVERORDENING. INLEIDING 28 MEI 1997 TOELICHTING WOONSCHEPENVERORDENING. INLEIDING Met ingang van 2 augustus 1991 is in het kader van de deregulering en decentralisatie een veelheid aan wettelijke bepalingen komen te vervallen

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel. Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel. Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 30 oktober 2014 Raadsvergadering : 18 december 2014 Agendapunt : Bijlage(n) : 6 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door:

Nadere informatie

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen.

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen. Openbaar Onderwerp Verkoop Arsenaal Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Delmo B.V. wil het gebouw Het Arsenaal kopen. Het Arsenaal (Arsenaalpoort 1-18) is

Nadere informatie