LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 oktober 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 oktober 2009"

Transcriptie

1 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 oktober Nieuwe kostenverdeelstaat. Het College heeft in een financieel-technisch besluit bepaald hoe in het vervolg de kosten van de gemeentelijke organisatie worden doorberekend aan de diverse producten van de gemeente. Hierbij is het uitgangspunt dat dit gebeurt o een transparante, niet-tijdrovende en niet-foutgevoelige manier. 1. Kennis te nemen van de noodzaak om de verdeling van de algemene kosten van de organisatie beter aan te laten sluiten bij de organisatiestructuur. 2. Een nieuw product vast te stellen onder programma 1, t.w. product Concerndirectie. 3. a. bijgevoegde begrotingswijziging vast te stellen, waarin in de kolom nieuwe raming de nieuwe verdeling van de algemene kosten staan en in de kolom verlaging raming de huidige verdeling van de algemene kosten; b. de raad voor te stellen bijgevoegde begrotingswijziging vast te stellen Evaluatie STUV en samenwerkingsovereenkomst Het College heeft de evaluatie vastgesteld van de samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere Vreemdelingen (STUV) over de periode 2006 tot en met juni Conclusie is dat de samenwerking goed is verlopen. Verder is besloten om voor de komende vier jaar weer een overeenkomst aan te gaan. Het College wil hiermee zorgen voor adequate tijdelijke maatschappelijke opvang voor vluchtelingen en andere vreemdelingen in nood. Ondanks inspanningen van het Rijk, blijkt dat er nog steeds vluchtelingen en andere vreemdelingen op straat terecht komen. Burgemeester en wethouders besluiten Behoudens advies van de commissie 1. De evaluatie van de samenwerking met de Stichting Uitgeprocedeerde vluchtelingen en andere Vreemdelingen (STUV) over de periode van 2006 tot en met juni 2009 vast te stellen en daarmee in te stemmen met de volgende conclusies: a. de samenwerking met STUV is goed verlopen en de verplichtingen zijn nagekomen; b. er is nog geen sluitende aanpak van het Rijk, waardoor gemeentelijke maatschappelijke opvang voor vluchtelingen en andere vreemdelingen in nood noodzakelijk blijft; c. gezien de goede ervaringen blijft STUV de aangewezen organisatie om de maatschappelijke opvang voor vluchtelingen en andere vreemdelingen in nood uit te voeren.

2 Gevolgen financiële crisis voor Programma Ruimtelijke Investeringen Leiden (PRIL) 2009 en afdoening motie (ingediend door dhr. A. Bonestroo, CDA) Zij zijn bijvoorbeeld nog in procedure voor een verblijfsvergunning en mogen deze procedure afwachten in Nederland. Zij hebben echter geen recht meer op rijksopvang en hebben vaak geen middelen van bestaan. Daarnaast zijn er vreemdelingen die geen verblijfsrechtelijke procedure meer volgen, maar die in zeer schrijnende omstandigheden raken. Het College vindt dat er op humanitaire gronden, maar ook van uit het oogpunt van openbare orde, maatschappelijke opvang moet zijn voor vreemdelingen in nood. Over de voorwaarden voor opvang zijn afspraken met STUV gemaakt.. Bij de behandeling van het PRIL 2009, Het Perspectief heeft de gemeenteraad een motie aangenomen (motie 1, RV ) waarin het College wordt verzocht om voor de bespreking van de begroting 2010 de Raad te informeren over de gevolgen van de financiële crisis voor het lopende PRIL 2009 en de komende begroting. In een brief aan de Raad schetst het College de gevolgen van de financiële crisis voor het PRIL 2009 en de komende begroting. Hoewel de definitieve balans opgemaakt wordt bij het PRIL 2010, dat naar verwachting medio 2010 aan de Raad wordt aangeboden, is de conclusie dat de situatie ten opzichte van PRIL 2009 zal verslechteren. 2. In de lijn van de eerdere overeenkomsten een nieuwe Samenwerkingsovereenkomst (versie 7 september 2009) met STUV aan te gaan voor de periode van 2010 tot en met 2013 en; 3. bijgaande brief aan de Raad vast te stellen waarin het besluit tot voortzetting van de samenwerking met STUV wordt toegelicht en waarbij de evaluatie en de samenwerkings-overeenkomst ter kennisname wordt aangeboden. De burgemeester besluit Behoudens advies van de commissie 1. De wethouder Jeugd, Welzijn en Financiën te machtigen voor het ondertekenen van samenwerkingsovereenkomst (versie 7 september 2009). 1. De brief aan de raad, waarin wordt aangegeven welke gevolgen de economische crisis heeft voor het lopende PRIL 2009 vast te stellen. 2. Hierbij motie 1, ingediend bij RV Programma Ruimtelijke Investeringen Leiden (PRIL) 2009 van het raadslid Boonestro (CDA), waarin verzocht wordt de raad voor de begrotingsbehandeling te informeren over de effecten van de economische crisis voor het lopende PRIL 2009, voor ons college als afgedaan te beschouwen.

3 Monitor Uitvoeringsprogramma Binnenstad 2009 Op 16 juni 2009 heeft de Raad het programma Binnenstad vastgesteld en daarmee ingestemd met de visie op de ontwikkeling van de binnenstad van Leiden en de manier waarop deze te realiseren (de uitvoeringsstrategie). De halfjaarrapportage biedt aan de hand van een stoplichtmodel inzicht in de voortgang op het behalen van de resultaten. De peildatum is flexibel en komt neer op eind juli 2009, met enkele uitzonderingen. Van elke inspanning is beoordeeld of het beoogde resultaat wordt geleverd, of dit op tijd wordt geleverd en of dit met de beoogde kwaliteit wordt geleverd. Het algemene beeld is dat de in totaal 108 inspanningen redelijk tot goed op koers liggen: 63 inspanningen zijn groen (beoogd resultaat wordt geleverd, op tijd en met de juiste kwaliteit); 29 inspanningen zijn oranje (beoogd resultaat wordt geleverd, maar niet op tijd OF niet met de juiste kwaliteit); 13 inspanningen zijn rood (beoogd resultaat niet wordt geleverd, of wel geleverd, maar niet op tijd, noch met de juiste kwaliteit); 1 inspanning is naar 2010 verdaagd; van 2 inspanningen was op peildatum geen status bekend. Het overgrote deel van de College Uitvoeringsprogramma (CUP) middelen van 2009 is ingezet. 1. Kennis te nemen van de eerste halfjaarlijkse monitor (peildatum 31 juli 2009) van het programma Binnenstad op de uitvoering van inspanningen (projecten, activiteiten en maatregelen) van het Uitvoeringsprogramma 2009 en daarmee kennis te nemen van de beoordeling dat: a. de in totaal 108 inspanningen redelijk tot goed op koers liggen; b. op sommige clusters van inspanningen de onderlinge verbondenheid in de uitvoering tot uitdrukking moet worden gebracht; c. de visie op de ontwikkeling van de binnenstad bij de uitvoering het inhoudelijke vertrekpunt moet vormen; d. een beschrijving van het streefbeeld kwaliteit van de openbare ruimte van de binnenstad maatgevend kan zijn voor de uitvoering van de inspanningen; e. het prioriteit geven aan het opstellen van een afdoende praktisch hanteerbaar, integraal en acceptabel beleidskader voor de openbare ruimte, een goede bijdrage zal leveren aan het beheer van de kwaliteit van de openbare ruimte; f. het overgrote deel inzet van de College Uitvoeringsprogramma (CUP) middelen van 2009 en op vele onderdelen meerjarig is ingezet en dat voor resterende delen in 2009 nog separate voorstellen zullen worden uitgebracht. 2. Op basis van deze monitor de Gemeentesecretaris / Algemeen directeur te verzoeken de volgende maatregelen te nemen: a. die inspanningen die niet in 2009 worden uitgevoerd cq. niet met afdoende resultaat worden gerealiseerd, op te nemen in het nog op te stellen Uitvoeringsprogramma Binnenstad 2010;

4 Voor het nog niet bestede deel van het project Entree van de Stad wordt nog in 2009 een voorstel uitgebracht en een verplichting aangegaan. Voor budgetten 2010 worden separate voorstellen uitgebracht. Voor vele onderdelen zijn reeds meerjarige verplichtingen aangegaan. b. het bepalen van een streefbeeld van de kwaliteit van de openbare ruimte en hiervoor een afdoende praktisch hanteerbaar, integraal en acceptabel beleidskader voor de openbare ruimte te laten opstellen en vaststellen Inspraaknota en resultaat vooroverleg ex art Bro op het voorontwerp bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. Ten behoeve van de ontwikkeling Nicolaas Beetsstraat e.o. is het ontwerp bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. opgesteld. Het ontwerp bestemmingsplan is een logisch vervolg op het voorontwerp Nicolaas Beetsstraat e.o., dat vanaf 13 juli 2009 tot en met 14 september ter inzage heeft gelegen. Tijdens de inspraakperiode van het voorontwerp bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. heeft de gemeente reacties mogen ontvangen en deze zijn verwerkt in de Nota van Inspraakreacties. Dit heeft voor het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. niet geleid tot wijzigingen. Ambtshalve wijzigingen zijn aangebracht in de hoogtemaatvoering van enkele woningen aan de Potgieterlaan, hoek Schimmelstraat. Het tot stand gekomen ontwerp bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. wordt ter inzage gelegd, waarna er de mogelijkheid is om zienswijzen in te dienen. 1. De Inspraaknota van het voorontwerp bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o., waarin zowel de inspraakreacties, het resultaat van het vooroverleg en de ambtshalve aan te brengen wijzigingen zijn verwerkt, vast te stellen. 2. Het ontwerp bestemmingsplan Nicolaas Beetsstraat e.o. ter inzage te leggen. 3. Het ontwerp bestemmingsplan bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding op de gemeentelijke website te plaatsen. 4. De papieren versie van het ontwerp bestemmingsplan aan een ieder ter beschikking te stellen voor een bedrag van 15,- voor het boek met de toelichting en de regels inclusief bijlagen, en de verbeelding (plankaart) voor een bedrag van 13,50.

5 Naar aanleiding van deze zienswijzen zal het bestemmingsplan, indien nodig, worden aangepast en ter vaststelling aan de gemeenteraad worden aangeboden. Naar verwachting is de ter inzage legging van 19 oktober tot en met 29 november Convenant ROC Leiden -gemeente Leiden inzake stages Het Leids College is voornemens om met het College van Bestuur van het ROC Leiden een convenant af te sluiten over samenwerking inzake stages voor ROC leerlingen. De gemeente Leiden is graag een aantrekkelijke stagebieder en toekomstig werkgever voor jonge mensen. Het convenant beschrijft de activiteiten die beide organisaties ondernemen om de samenwerking gestalte te geven. Zo zullen medewerkers over en weer bijdragen aan informatiebijeenkomsten of een gastdocentschap en zullen MBO stages op de gemeentelijke website geplaatst worden en onder de aandacht van het ROC Leiden gebracht worden. Burgemeester en wethouders besluiten Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met de samenwerkingsafspraken van de gemeente Leiden en het ROC Leiden die beogen dat de gemeente Leiden zich profileert als aantrekkelijke stagebieder en toekomstig werkgever voor jonge werknemers en beide organisatie vorm geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om leerlingen de gelegenheid te geven praktijkervaring op te doen. De burgemeester besluit Behoudens advies van de commissie 1. Gelet op het bepaalde in artikel 171, eerste en tweede lid, van de Gemeentewet, hierbij M.J.D. Witteman, wethouder Economie en Sport, te machtigen om het Convenant ROC-gemeente Leiden inzake stages te ondertekenen Notitie: Strategisch HRM Plan Gemeente Leiden Met het Strategisch Human Resources Management (HRM) plan van de gemeente Leiden voor de periode 2009 tot en met 2013 willen wij een sterke impuls geven aan het personeels en organisatiebeleid de komende jaren. 1. In afwachting van advies van de Ondernemingsraad, het Strategisch HRM Plan Gemeente Leiden vast te stellen, dat is gebaseerd op een 3-Sporenbeleid met de volgende thema s: - Sturen en Stimuleren (Ontwikkelen van leiderschap en de organisatie;

6 Dit is nodig om de doelstellingen van de organisatie die ten grondslag liggen aan Anders Werken en Regie op Maat, daadwerkelijk te gaan realiseren. Rekening houdend met de interne problematiek (te weinig uitvoerend vermogen) en externe ontwikkelingen op HRM-gebied voor de gemeente Leiden (krapte op de arbeidsmarkt voor hogere en specialistische functies, de vergrijzingtendens, de ontwikkeling van de elektronische overheid en de overheid als integere organisatie), is een 3-sporen beleid ontwikkeld dat zich richt op de volgende 3 thema s: 1. Sturen en Stimuleren (Ontwikkelen van leiderschap en de organisatie). 2. Aantrekken en Afstoten (Werving & selectie, inhuur en loopbaan en mobiliteitsbeleid om medewerkers te binden en te boeien of door of uit te laten stromen). 3. Leren & Excelleren (Opleiden en ontwikkelen; innovatieve organisatie). - Boeien & Binden (Werving & selectie, inhuur, loopbaan en mobiliteitsbeleid om medewerkers beter te binden en te boeien, door of uit te laten stromen); - Leren & Excelleren (opleiden & ontwikkelen; innovatieve organisatie). 2. Binnen het plan, prioriteit te geven aan ontwikkeling van leiderschap binnen spoor 1 (Sturen & Stimuleren) door middel van de start van een Management Development Traject voor alle leidinggevenden in 2010 en Akkoord te gaan om incidenteel euro te investeren in de in dit plan voorgestelde HRM maatregelen over de periode en deze uitgaven te dekken uit de volgende bestaande budgetten: Stelpost Investeringen Bedrijfsvoering Flankerend Beleid Anders Werken Reguliere Opleidingsbudget Totaal dekking Binnen dit 3-sporen beleid zijn 15 HRM thema s benoemd. Deze thema s/activiteiten passen binnen 12 speerpunten die opgepakt gaan worden vanaf 2009 en 2010.

7 Gemeenschappelijke Regeling Archiefbeheer met gemeente Voorschoten B&W van Leiden hebben de Raad van Leiden verzocht toestemming te verlenen om een gemeenschappelijke regeling aan te gaan met de gemeente Voorschoten, waarbij het Regionaal Archief Leiden wordt aangewezen als archiefbewaarplaats van Voorschoten. Dit betekent dat alle archieven van de gemeente Voorschoten verhuizen naar het Regionaal Archief Leiden. Daar zijn zij na overbrenging voor een ieder kosteloos in te zien in de studiezaal. De Voorschotense gegevens staan reeds op de website van het Regionaal Archief Leiden ( 1. De Raad voor te stellen het college van B&W toestemming te verlenen om op grond van art1 lid 2 van de Wet gemeenschappelijke regelingen (WGR) een gemeenschappelijke regeling inzake het beheer van het archief van de gemeente Voorschoten door het Regionaal Archief van de gemeente Leiden aan te gaan. 2. Na verkegen toestemming van de Raad de navolgende "gemeenschappelijke regeling inzake het beheer van het archief van de gemeente Voorschoten" aan te gaan en vast te stellen. Gemeenschappelijke regeling inzake het beheer van het archief van de gemeente Voorschoten Begripsbepalingen Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: - de wet: de Archiefwet 1995; - de gemeenten: de gemeenten Leiden en Voorschoten - het archief: alle archieven van de gemeente Voorschoten, van haar onderdelen en van hun rechtsvoorgangers, alsmede de archieven van natuurlijke en rechtspersonen die functioneren of gefunctioneerd hebben op het grondgebied van de gemeente Voorschoten, voor zover die zijn of worden verworven volgens een nader door Burgemeester en Wethouders van Voorschoten vast te stellen procedure en naar de gemeentelijke archiefbewaarplaats overgebracht zijn om door de gemeentearchivaris te worden beheerd. Taken/werkzaamheden gemeente Leiden Artikel 2 Als gemeentelijke archiefbewaarplaats in de zin van artikel 31 van de wet wordt voor de gemeente Voorschoten aangewezen de ge meentelijke archiefbewaarplaats van de gemeente Leiden.

8 Artikel 3 Tot gemeentearchivaris van Voorschoten - in de zin van artikel 32 van de wet - wordt aangewezen de gemeentearchivaris van de gemeente Leiden. Dienstverleningsovereenkomst Artikel 4 Ter uitwerking van het gestelde in de artikelen 2 en 3 wordt tussen de gemeenten een dienstverleningsovereenkomst gesloten. Slotbepalingen Artikel 5 1. De regeling wordt aangegaan voor onbepaalde tijd en treedt in werking op de dag, volgende op die van haar opname in de registers als bedoeld in artikel 27, eerste en tweede lid, van de Wet gemeenschappelijke regelingen. 2. De regeling kan worden gewijzigd op voorstel van elk der gemeenten. 3. De regeling kan bij daartoe strekkende besluiten van de gemeenten worden opgeheven, waarbij een opzegtermijn van tenminste drie jaar in acht genomen moet worden, behoudens in gevallen van bewezen wanprestatie en/of grove nalatigheid. De opheffing treedt in werking op de dag volgende op die van opname van de vereiste besluiten in de registers als bedoeld in het eerste lid, tenzij een later tijdstip is bepaald. 4. De besturen van de gemeenten dragen op de gebruikelijke wijze - overeenkomstig het bepaalde in artikel 26, tweede lid, van de Wet gemeenschappelijke regelingen - zorg voor de bekendmaking van de inwerkingtreding van de regeling of van besluiten tot wijziging of opheffing van de regeling. 5. Burgemeester en wethouders van Leiden zenden de regeling en besluiten tot wijziging of opheffing daarvan toe aan

9 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. 3. Ter uitvoering van deze gemeenschappelijke regeling het College de opdracht te geven een dienstverleningsovereenkomst met de gemeente Voorschoten te sluiten. 4. De inkomsten zullen worden aangewend voor personele inzet en uitbreiding van depotruimte Aanwijzing zon- en feestdagen waarop winkels in Leiden open mogen zijn in Het college van Burgemeester en Wethouders hebben het voornemen om voor 2010 de volgende zon- en feestdagen aan te wijzen waarop winkels buiten het centrum van Leiden geopend mogen zijn: 31 januari, 28 februari, 28 maart, 5 april (2 e paasdag), 25 april, 13 mei (Hemelvaartsdag), 23 mei (2 e Pinksterdag), 27 juni, 26 september, 31 oktober, 28 november en 19 december. 1. Het voornemen uit te spreken voor 2010 de volgende zon- en feestdagen aan te wijzen waarop winkels in Leiden buiten het toeristisch gebied open mogen zijn 31 januari, 28 februari, 28 maart, 5 april (2 e paasdag), 25 april, 13 mei (Hemelvaartsdag), 23 mei (2 e Pinksterdag), 27 juni, 26 september, 31 oktober, 28 november en 19 december. 2. Het voornemen sub 1 bekend te maken en dit 6 weken ter inzage te leggen voor inspraak Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid VAN MEENEN (D66) inzake het Inloophuis Psychiatrie/GGZ-Informatiepunt Het College heeft de schriftelijke vragen van D66 d.d. 22 juli 2009 inzake het Inloophuis Psychiatrie en het GGD-informatiepunt beantwoord 1. De beantwoording op de schriftelijke vragen van het raadslid Van Meenen (D66) inzake het Inloophuis Psychiatrie/GGZ- Informatiepunt, d.d. 22 juli 2009 vast te stellen. 2. Dit besluit ter kennisname te brengen aan de vragenstellers en overige leden van de raad Advies controleprotocol 2009 Het college brengt een positief advies uit over het controleprotocol voor de accountantscontrole in het verslagjaar 2009 van de Gemeente Leiden voor de vaststelling hiervan door de Raad. De commissie voor de Rekeningen cq. Werk en Financiën biedt de Raad het controleprotocol aan ter vaststelling in de raadsvergadering van 15 oktober Kennis te nemen van het aan de Gemeenteraad uit te brengen voorstel van de Commissie voor de Rekeningen over het controleprotocol Jaarrekening Vast te stellen bijgaande brief aan de Gemeenteraad, waarin een positief advies wordt uitgebracht over dit voorstel van de Commissie voor de rekeningen.

10 De ambtelijke organisatie werkt het vastgestelde controleprotocol vervolgens uit voor een effectieve en efficiënte uitvoering van de accountantscontrole Convenant Ketenaanpak Jeugd Het College heeft een nieuw regionaal convenant Jeugdbeleid jeugdzorg vastgesteld. Dit convenant zal op 27 oktober door een groot aantal partijen (zowel gemeenten als zorginstellingen) worden ondertekend. Doel is het verbeteren van de zorg rondom jeugdigen van 0-23 jaar en hun gezinnen. Naast een algemeen convenant zijn er twee meer specifieke convenanten. Eén hiervan betreft een methodiek, de andere een signaleringssysteem. Naarmate de implementatie, die in fasen verloopt, vordert zullen meerdere instellingen deel gaan nemen en deze convenanten ondertekenen. Burgemeester en wethouders besluiten Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met het aangaan van bijgevoegd Nieuw convenant jeugdbeleid-jeugdzorg , met de bijbehorende samenwerkingsconvenanten Model zorgcoördinatie en het werken met 1 gezin 1 plan en Verwijsindex risico s jeugdigen JeugdMATCH Zuid-Holland Noord, inclusief het bijbehorende privacyprotocol, en daarmee o.a. in te stemmen met afspraken tussen regiogemeenten en zorginstellingen omtrent: visie op zorg aan jeugdigen en gezinnen verantwoordelijkheden methodieken signaleren en melden zorgcoördinatie doorzettingsmacht De burgemeester besluit Behoudens advies van de commissie 1. Gelet op het bepaalde in artikel 171, eerste en tweede lid, van de Gemeentewet, hierbij G.M. van den Berg, wethouder Jeugd, Welzijn & Financiën te machtigen om het Nieuw convenant jeugdbeleid-jeugdzorg , met de bijbehorende samenwerkingsconvenanten Model zorgcoördinatie en het werken met 1 gezin 1 plan en Verwijsindex risico s jeugdigen JeugdMATCH Zuid-Holland Noord te ondertekenen.

11 Beantwoording van schriftelijke vragen aan het college van B & W van de raadsleden L. Rademaker en E.R. de Bakker (SP) inzake vergunningaanvragen en drukkerij Nautilus, Koppenhinksteeg 6 (ingekomen 24 augustus 2009) Op 23 juli jl heeft de koper (Atrium Vastgoedontwikkeling BV) van de panden aan de Koppenhinksteeg en de Hooglandse Kerkgracht ten behoeve van de boogde herontwikkeling van de panden een bouw- en monumentenvergunning aangevraagd. Over deze aanvragen en over de (huurders)positie van de in één van de panden gevestigde drukkerij Nautilus zijn vragen gesteld door de SP fractie. 1. De beantwoording op de schriftelijke vragen van de raadsleden L. Rademaker en E.R. de Bakker (SP) inzake vergunningaanvragen en drukkerij Nautilus, Koppenhinksteeg 6 vast te stellen; 2. Deze beantwoording ter kennis te brengen van de vragensteller en overige leden van de raad Beantwoording van schriftelijke vragen aan het college van B & W van de raadsleden J. van der Kraats en E.R. de Bakker (SP) inzake de kosten van het nietlegaliseren van de vrijplaats Koppenhinksteeg d.d. 31 juli 2009 (ingekomen 11 augustus 2009) Op 8 juli 2009 heeft de SP een interpellatiedebat gehouden met het college van B&W over de verkoop van de panden aan de Koppenhinksteeg 2, 4 en 6, en Hooglandse Kerkgracht 4 voor het bedrag van euro. In vervolg op dit debat heeft de SP vragen gesteld over de kosten van het niet-legaliseren van de vrijplaats Koppenhinksteeg. 1. De beantwoording op de schriftelijke vragen de raadsleden J. van der Kraats en E.R. de Bakker (SP) inzake de kosten van het nietlegaliseren van de vrijplaats Koppenhinksteeg vast te stellen; 2. Deze beantwoording ter kennis te brengen van de vragensteller en overige leden van de raad Wijziging Algemene plaatselijke verordening in verband met de implementatie van de Dienstenrichtlijn en de uitkomsten van Minder Beter. In verband met de landelijke trend om tot vermindering van regelgeving en administratieve lasten voor burgers en bedrijven te komen wordt voorgesteld een aantal artikelen in de APV te schrappen en voor een aantal andere artikelen de geldigheidsduur van de vergunning te verlengen dan wel de reikwijdte van de vergunningplicht te beperken. In dit voorstel zijn de dereguleringsvoorstellen van de VNG en de uitkomsten van het gemeentelijke project voor terugdringing van de 1. Bijgaand concept-raadsvoorstel tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening voor inspraak vast te stellen in verband met de implementatie van de Diensten Richtlijn en de uitkomsten van Minder Beter. 2. Bijgaand concept- raadsvoorstel tot het opnieuw zelfstandig vaststellen van de verordening op de Woonschepen voor inspraak vast te stellen. 3. Bijgaand concept- raadsvoorstel tot het opnieuw vaststellen van de verordening op de bedrijfsvaartuigen e.d. voor inspraak vast te stellen. 4. Bijgaande concept- beleidsregel collectes en inzamelingen 2009 voor inspraak vast te stellen.

12 regelgeving (Minder Beter) verwerkt. Daarbij zijn ook de gevolgen betrokken van de implementatie van de Europese Dienstenrichtlijn Referendumverordening en 'via DigiD' kunnen ondersteunen van een verzoek tot referendum Op 11 november 2008 heeft de raad een motie aanvaard betreffende de referendumverordening. Hierin wordt gevraagd om het ondersteunen van een definitief verzoek tot referendum ook mogelijk te maken via de website van de gemeente onder gebruikmaking van DigiD. Teneinde de werking van de drempel, het aantal benodigde kiesgerechtigden, gelijk te houden wordt voorgesteld de drempel te verhogen van 4000 kiesgerechtigden naar 10% van het aantal kiesgerechtigden. Uit de inspraak (2 juni tot en met 14juli) zijn geen reacties gekomen. De gewijzigde verordening wordt nu ter vaststelling voorgelegd aan de raad. 1. In te stemmen met het raadsvoorstel tot wijziging van de referendumverordening 2008 waardoor een definitief verzoek tot referendum ook ondersteund kan worden door het plaatsen van een digitale handtekening met DigiD naast de ondertekening op papier; 2. Een komend verzoek tot het houden van een referendum te voorzien van een begeleidend onderzoek, naar de effecten van het gebruik van internet (indien de raad definitief besluit tot wijziging); 3 Hierbij Amendement RV bij behandeling Referendumverordening 2008 d.d. 8 november 2008 over Invoering Digid bij verzamelen van handtekeningen voor burgerinitiatief voor ons college als afgedaan te beschouwen Afwijking Nota Inkoop- en aanbestedingsbeleid Project: Taskforce werkdeel Medio september 2009 heeft het Rijk bekend gemaakt dat de meeneemregeling van het Participatiebudget (voorheen Werkdeel) wordt aangepast per De aanpassing houdt in dat niet langer 75% maar 31,25% van het jaarbudget 2009 mag worden meegenomen naar In te stemmen met het voorstel om, in verband met de aanpassingen in de meeneemregeling Participatiebudget, af te wijken van de Nota Inkoop- en aanbestedingsbeleid en gelet op de urgentie van de besteding van de re-integratiemiddelen uit het Participatiebudget 2009, enkelvoudig en onderhands aan te besteden tot het bedrag van ,-. Volgend jaar wordt het maximum verder verlaagd naar 25% van het jaarbudget.

13 Om die reden heeft de gemeente Leiden een Taskforce werk in het leven geroepen om nog dit jaar zoveel mogelijk activiteiten te initiëren zodat de kosten nog ten laste kunnen worden gebracht van het jaarbudget van Voorwaarde hierbij is dat het om zinvolle en nuttige activiteiten gaat die bijdragen aan een duurzame uitstroom op de arbeidsmarkt of maatschappelijke participatie.

RAADSVOORSTEL 09.0011. Rv. nr.: 09.0011 B&W-besluit d.d.: 10 februari 2009 B&W-besluit nr.: 09.0060

RAADSVOORSTEL 09.0011. Rv. nr.: 09.0011 B&W-besluit d.d.: 10 februari 2009 B&W-besluit nr.: 09.0060 RAADSVOORSTEL 09.0011 Rv. nr.: 09.0011 B&W-besluit d.d.: 10 februari 2009 B&W-besluit nr.: 09.0060 Naam programma +onderdeel: Bestuur en Organisatie, product Archief. Onderwerp: Gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : ID. Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Noordwijk. Leiden, 30 mei 2006.

2006. Nr. : Dnst. : ID. Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Noordwijk. Leiden, 30 mei 2006. 2006. Nr. : 06.0072. Dnst. : ID Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Noordwijk. Leiden, 30 mei 2006. Sinds 1995 zijn er met de (voormalige) gemeenten Zoeterwoude, Rijnsburg, Warmond en Leiderdorp

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN

Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN Behoudens advies van de commissie MSCG De raad voor te stellen een gemeenschappelijke regeling aan te gaan

Nadere informatie

Lijst openbare besluiten B en W 7 februari 2012

Lijst openbare besluiten B en W 7 februari 2012 college van burgemeester en wethouders van Leiden heeft op vergaderd. Besluiten Datum: 31-01-2011 Onderwerp: B en W.nr. 12.0045 Uitvoeringsprogramma Binnenstad 2012. 1. Het Uitvoeringsprogramma Binnenstad

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.1145, d.d. 25 november 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Sluiten samenwerkingsconvenant 'Veerkracht' in het kader van preventie van depressie bij ouderen in Leiden Zuidwest BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst,

Nadere informatie

Lijst openbare besluiten B&W 30 augustus 2011

Lijst openbare besluiten B&W 30 augustus 2011 het college van burgemeester en wethouders van Leiden heeft op vergaderd. Besluiten Datum: 23-08-2011 Onderwerp: B&W.nr. 11.0840 BB.nr. 11.045 Vaststelling evenementenkalender 3 oktober viering, besluit

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst,

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.1099, d.d. 13 oktober 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording van schriftelijke vragen aan het college van B & W van de raadsleden L. Rademaker en E.R. de Bakker (SP) inzake vergunningaanvragen

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland

Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst,

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Sallcon

Gemeenschappelijke regeling Sallcon Gemeenschappelijke regeling Sallcon De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe, ieder voor zover voor de eigen gemeente bevoegd Overwegende dat De gemeenten Deventer

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

Onderwerp Verordening op de Vertrouwenscommissie gemeente Heusden 2011

Onderwerp Verordening op de Vertrouwenscommissie gemeente Heusden 2011 Raadsvoorstel Inleiding Bij Koninklijk Besluit wordt aan dhr. Willems met ingang van 1 januari 2012 eervol ontslag verleend als burgemeester van de Gemeente Heusden. Om in de vacature te voorzien zal de

Nadere informatie

Besluit mandaat, ondermandaat, volmacht en machtiging Lansingerland

Besluit mandaat, ondermandaat, volmacht en machtiging Lansingerland CVDR Officiële uitgave van Lansingerland. Nr. CVDR98852_1 30 oktober 2018 Besluit mandaat, ondermandaat, volmacht en machtiging Lansingerland Mandaatregeling Lansingerland 2011 Het college van burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601

Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601 Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601 Onderwerp: Modernisering WSW en Op/maat: overgangsjaar 2008 Financiële dekking: WSW-budget

Nadere informatie

Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: 13.0014 B&W-besluit d.d.: 5-2-2013 B&W-besluit nr.: 13.0048 Naam programma +onderdeel: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Transitie zorg voor de jeugd: visie jeugdhulp en informatie Aanleiding:

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie Delft-Rijswijk

Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie Delft-Rijswijk Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie Delft - Rijswijk 1985638 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Delft en Rijswijk, ieder voor zover voor de eigen gemeente bevoegd

Nadere informatie

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 17 JULI 2018

BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 17 JULI 2018 BESLUITENLIJST-VERGADERINGEN VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 17 JULI 2018 1. Bestemmingsplan Zernike Campus Groningen 7043576 1. het voorontwerpbestemmingsplan Zernike Campus Groningen overeenkomstig

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Helmond, Laarbeek, Geldrop-Mierlo, Asten en Deurne

Samenwerkingsovereenkomst Helmond, Laarbeek, Geldrop-Mierlo, Asten en Deurne (lichte gemeenschappelijke regeling) De colleges van burgemeester en wethouders van Helmond, Laarbeek, Geldrop-Mierlo, Asten en Deurne, ieder voor zover het de bevoegdheden van het betreffende orgaan betreft,

Nadere informatie

hebben besloten de Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland te wijzigen.

hebben besloten de Gemeenschappelijke regeling Uitvoeringsorganisatie Jeugdzorg IJsselland te wijzigen. De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle, ieder voor zover voor

Nadere informatie

Heerhugowaard Stad van kansen

Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering : Besluit: ļg C g^ yţ? Voorstolnummer: Heerhugowaard Stad van kansen Agendanr.: 7 Voorstelnr.: RB2013098 Onderwerp: Archiefverordening Heerhugowaard 2013 Aan de Raad, Heerhugowaard, 14

Nadere informatie

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN BOLLENSTREEK De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; overwegende dat: - zij

Nadere informatie

Voorgesteld raadsbesluit: Vast te stellen de Verordening op de vertrouwenscommissie gemeente Dinkelland 2015

Voorgesteld raadsbesluit: Vast te stellen de Verordening op de vertrouwenscommissie gemeente Dinkelland 2015 RAADSVOORSTEL Datum: 2 december 2014 Nummer: Onderwerp: Verordening vertrouwenscommissie herbenoeming 2015 Voorgesteld raadsbesluit: Vast te stellen de Verordening op de vertrouwenscommissie gemeente Dinkelland

Nadere informatie

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: 28-5-2013 B en W-besluit nr.: 13.0508 Naam programma: Programma Stedelijke Ontwikkeling Onderwerp: Programma Ruimtelijke Investeringen Leiden (PRIL) 2013 Het

Nadere informatie

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC gemeente?all Zoetermeer I I B&W-voorstel Onderwerp Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68 Zaaknummer -2016-000644 Documentnummer DOC-2016-004837 AKKOORD Versie Auteur Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Gelet op artikel 7 van de Verordening Informatiebeheer gemeente Groningen 1998;

Gelet op artikel 7 van de Verordening Informatiebeheer gemeente Groningen 1998; CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR44079_1 21 november 2017 BESLUIT INFORMATIEBEHEER GRONINGEN Gelet op artikel 7 van de Verordening Informatiebeheer gemeente Groningen 1998; BESLUITEN: vast

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gemeente Den Helder

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gemeente Den Helder De gemeenteraad van 2 december 2013 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van gemeente Den Helder gelet op artikelen 30, eerste lid en 32, tweede lid van de Archiefwet 1995 en artikel 5 van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/17/02828 Z/C/16/38280 Secretaris W.A.G. Hillenaar Uitnodigingen d.d. 1 maart 2017 1. Regionale raadsbijeenkomst transformatieopgaven Jeugdzorg, dinsdag 14 maart 2017 van 18.30-21.30 uur te Cuijk.

Nadere informatie

portefeuillehouder M. Bosman openbaar geheim 01/10/

portefeuillehouder M. Bosman openbaar geheim 01/10/ ÏÏH Zuidpias Raadsvoorstel 1 I Vaststellen bestemmingsplannen "Groot Swanla' raadsvergadering 29 oktober 2013 portefeuillehouder M. Bosman behandelend ambtenaar L. Fassotte-Bams Datum bijlagen openbaar

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5322 Inboeknummer Dossiernummer RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester Inleiding Op 7 april 2008 is de heer Van Gijzel benoemd als

Nadere informatie

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede).

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede). Raadsvoorstel Raadsvergadering: 25 september 2014 Agendapunt: september 2014-9 Voorstelnummer: 9 Landsmeer, B&W vergadering 16 september 2014 Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 7 juli 2009

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 7 juli 2009 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 7 juli 2009 09.0687 Ontmantelen voormalig volkstuinencomplex Veldheim en uitbreiding en herinrichting begraafplaats Rhijnhof; herschikkingsvoorstel

Nadere informatie

Hamerstukken openbaar

Hamerstukken openbaar ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 10 januari 2017, week 2 Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, P.A. Bot, J.N. Brandes en H.J.W. Raat, wethouders, drs. H.H. Winthorst,

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, Afwezig mr. M. Veeningen, wethouder

Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, Afwezig mr. M. Veeningen, wethouder ADVIEZEN AAN B & W Vergadering van burgemeester en wethouders 21 april 2015, week 17 Aanwezig drs. M.M. van t Veld, burgemeester, P.A. Bot, J.N. Brandes en H.J.W. Raat, wethouders, mr. R.J.T. Schurink,

Nadere informatie

GRIF12/006 VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE. Aan de raad, Voorstel

GRIF12/006 VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE. Aan de raad, Voorstel VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE GRIF12/006 Aan de raad, Voorstel Wij stellen u voor de bijgaande Verordening op de vertrouwenscommissie

Nadere informatie

Voorstel aan de Gemeenteraad

Voorstel aan de Gemeenteraad 16-10- Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan 'Regenboogbuurt en Eilandenbuurt' Beleidsveld Beheer en Leefomgeving Portefeuillehouder Ed Anker Vragen bij T. de Bruijn- van der Wilt/E. Weijnen Dienst Dienst

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR389166_1 31 december 2018 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Nadere informatie

gehoord de commissie Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu op 14 september 2016

gehoord de commissie Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu op 14 september 2016 RAADSBESLUIT Vaststelling bestemmingsplan "Gebrande Hoefstraat 2 te Rucphen" 28 september 2016 De raad van de gemeente Rucphen, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 juli 2016, overwegende

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 Wettelijke

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 Lijst nr. 48 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 PUBLIEKSDIENST Aanwijzingsbesluiten veiligheidsrisicogebied in Apeldoorn Voorstel

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Gemeenschappelijke regeling Reestmond Pagina 1 Overwegende, dat ten gevolge van de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Doelstelling Zorg dragen voor een zorgvuldige procedure om te komen tot een aanbeveling benoeming burgemeester.

Doelstelling Zorg dragen voor een zorgvuldige procedure om te komen tot een aanbeveling benoeming burgemeester. gemeente Eindhoven Raadsnummer 16R6666 Raadsvoorstel Vaststellen Verordening op de vertrouwenscommissie die de aanbeveling tot benoeming van de burgemeester voorbereidt en benoeming van de leden in de

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H.

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M. van der Werf-Weeda P.L. van Leenen H. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 24 mei 2016 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar R.S.M. Heintjes D.M.

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 4 Onderwerp: Vaststellen verordening Drank- en horecawet Datum: 19 november 2013 Portefeuillehouder: Decosnummer: 135 Informant:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-091 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein De Raaphof

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MUSKUSRATTENBESTRIJDING NOORD- BRABANT

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MUSKUSRATTENBESTRIJDING NOORD- BRABANT 09I003223 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING MUSKUSRATTENBESTRIJDING NOORD- BRABANT De dagelijks besturen van - Het waterschap Brabantse Delta, zetelende te Breda - Het waterschap Aa en Maas, zetelende te s-hertogenbosch

Nadere informatie

(CONCEPT) Gemeenschappelijke regeling Regionale samenwerking leerlingenvervoer Maastricht, Meerssen, Valkenburg en Eijsden

(CONCEPT) Gemeenschappelijke regeling Regionale samenwerking leerlingenvervoer Maastricht, Meerssen, Valkenburg en Eijsden (CONCEPT) Gemeenschappelijke regeling Regionale samenwerking leerlingenvervoer Maastricht, Meerssen, Valkenburg en Eijsden De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Eijsden, Meerssen,

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

Hans van Huffelen secretaris-directeur

Hans van Huffelen secretaris-directeur Aan de leden van de gemeenteraad van Ameland Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Will Bakema regelgeving 20 mei 2014 vaststellen bestemmingsplan Buren Geachte leden van de raad, Hierbij bieden

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam Gemeenteraad Gemeenteblad Raadsbesluit R

Gemeente Amsterdam Gemeenteraad Gemeenteblad Raadsbesluit R Gemeente Amsterdam Gemeenteraad Gemeenteblad aadsbesluit Jaar 2008 Vergaderdatum 2 april 2008 Afdeling 3A agendapunt 15 Nummer 59/132 Publicatiedatum 9 april 2008 Onderwerp Intrekking Archiefverordening

Nadere informatie

vastgesteld Besluitenlijst

vastgesteld Besluitenlijst No. 31 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER W. VAN PUTTEN, WETHOUDER W.A. MATEMAN,

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: 07.0267 d.d. 6-3-2007

BESLUITEN. B&W-nr.: 07.0267 d.d. 6-3-2007 Behoudens advies van de commissie OWZ B&W-nr.: 07.0267 d.d. 6-3-2007 Onderwerp Ondertekening convenant Ketenaanpak jeugdbeleid, jeugdzorg en gezinsondersteuning (vroegsignalering en zorgcoördinatie) Zuid

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 23-10-2018 Tijd 9:00-13:00 Locatie Voorzitter Kamer burgemeester Burgemeester Gemeente Sluis 2 NOTA'S VOOR DE RAAD 2.b.1 BB: 1e begrotingswijziging

Nadere informatie

Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015

Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015 Aan de raad van de gemeente IJsselstein onderwerp Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015 productnaam productnummer zaaknummer 116119 Datum 7 januari 2015 blad 1 van 5 Inleiding

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 20 juli 2017

Datum raadsvergadering 20 juli 2017 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 18 juli 2017 Datum raadsvergadering 20 juli 2017 Nummer raadsvoorstel 2017-447 Bijbehorend veld van de programmabegroting Ruimte, cultuurhistorie,

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Raadsvoorstel Agendapunt: 04 Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 23 september 2014 28 oktober 2014 Nota 'Triple

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 10R.00208

RAADSVOORSTEL 10R.00208 Gemeente Woerden RAADSVOORSTEL 10R.00208 ^ gemeente WOERDEN Agendapunt: Indiener: - college van burgemeester en wethouders Aandachtsveld portefeuillehouder: - wethouder Schreurs Contactpersoon: C.T. Vermeulen

Nadere informatie

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Gt:MH NHJ ïl I. Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Van der Kooi Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Onderwerp: Uitvoeringsnotitie

Nadere informatie

2 vastgesteld Besluitenlijst

2 vastgesteld Besluitenlijst No. 39 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 15.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

Op 1 januari 2015 treden de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015) en de

Op 1 januari 2015 treden de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015) en de Raadsvoorstel: 2014-1250 Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van de Verordening jeugdhulp Gorinchem 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning Gorinchem 2015 Datum: 23 september 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal Agenda Raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december 2016 19:30-22:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Dhr. G. Veldhuijzen 0 Zeepkist Drie insprekers tijdens de Zeepkist: -

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0124 Rv. nr.: 08.0124 B&W-besluit d.d.: 16-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1232 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit. Onderwerp: Wijziging van de APV op een tweetal punten (opruimplicht

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.M. Demmers-van der Geest Wethouders R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, M. de Zwarte Gemeentesecretaris: J.J. van Houdt Bestuurssecretaris:

Nadere informatie

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. ... 4-9-2012.. Rib-nr. 2012-86..

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. ... 4-9-2012.. Rib-nr. 2012-86.. Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 2012/14233 B&W d.d. START 4 september 2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad

Nadere informatie

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant Aan de Raad Made, 9 oktober 2006 Raadsvergadering: 14 december 2006 Nummer raadsnota: 13 Onderwerp: Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

Raadsvoorstel 35. Gemeenteraad. Vergadering 14 maart Onderwerp

Raadsvoorstel 35. Gemeenteraad. Vergadering 14 maart Onderwerp Raadsvoorstel 35 Onderwerp Dienst / afdeling : Verordening vertrouwenscommissie benoeming burgemeester Helmond 2012 en instellen van een vertrouwenscommissie. : Raadsgriffie Aan de gemeenteraad, Als gevolg

Nadere informatie

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast.

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden'

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden' G E M E E N T E Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/23022011 t Roden, 16 februari 2011 Raadd.d.i3/oi/

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling. Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Gemeenschappelijke Regeling. Samenwerkingsverband Noord-Nederland Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland 1 Gemeenschappelijke Regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en de commissarissen van de Koning

Nadere informatie

[N.v.t.] : Burgemeester en Wethouders [N.v.t.] Uiterste behandeldatum (+ reden)

[N.v.t.] : Burgemeester en Wethouders [N.v.t.] Uiterste behandeldatum (+ reden) B&W-voorstel Onderwerp Ontwerpbestemmingsplan De Leyens en Noordhove Zaaknummer -2012-000562 Documentnummer DOC-2012-003664 Versie Auteur Mw. L.M.H. Springeling l.m.springeling@zoetermeer.nl 079-3469815

Nadere informatie

Artikel 4. Samenstelling De colleges van de deelnemende gemeenten wijzen elk twee leden aan voor het Algemeen Bestuur.

Artikel 4. Samenstelling De colleges van de deelnemende gemeenten wijzen elk twee leden aan voor het Algemeen Bestuur. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22585 29 april 2016 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REESTMOND HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALINGEN REGELING Overwegende, dat ten

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad

Besluitenlijst gemeenteraad enlijst gemeenteraad Raadsvergadering d.d. 27 januari 2014 Technische aanpassing Verordening maatschappelijke ondersteuning in verband met pilot huishoudelijke verzorging De gemeenteraad van Sint Anthonis

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/18/02708 Z/G/17/50225 Bedrijfsvoering Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 22 mei 2018. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 oktober 2014 14-101 Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp

Nadere informatie

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET)

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) BOB 14/001 BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Per 1 januari 2015 worden de volgende taken vanuit het rijk naar de gemeenten gedecentraliseerd:

Nadere informatie

AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 16 december 2015. Registratienummer: TB15.5411187. Agendapunt: 13.

AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER. Raadsvergadering: 16 december 2015. Registratienummer: TB15.5411187. Agendapunt: 13. AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 16 december 2015 Registratienummer: TB15.5411187 Agendapunt: 13 Onderwerp: Voorstel: Toelichting: Centrumregeling beschermd wonen en opvang en dienstverleningshandvest

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W d.d. 4 oktober 2016

Openbare besluitenlijst B&W d.d. 4 oktober 2016 1 Burgemeester Röell Wethouder Van Roshum Wethouder Baerends 16CV000344 Portefeuilleverdeling voor het college van burgemeester en wethouders c.a. vaststellen aangepaste portefeuilleverdeling 2015-2018,

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD nr officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d

GEMEENTEBLAD nr officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d GEMEENTEBLAD nr.495917 officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 07-05-2015 Verordening op de vertrouwenscommissie Raadsbesluit van 30 april 2015 De raad van de gemeente Midden-Drenthe; gelezen

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 13 maart 2018 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

: M.P.C. Gadella - Van Gils

: M.P.C. Gadella - Van Gils RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 15 februari 2016 Zaaknummer : 235763 Datum Raadsvergadering : 29 februari 2016 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum:

Nadere informatie

Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 30 juni 2009 B&W-besluit nr.: 09.0771

Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 30 juni 2009 B&W-besluit nr.: 09.0771 RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 30 juni 2009 B&W-besluit nr.: 09.0771 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Erratum voorstel 09.0072 Treffen gemeenschappelijke regeling Shared Service

Nadere informatie

gemeente Albrandswaard;

gemeente Albrandswaard; Gemeente Albrandswaard RAADSBESLUIT Onderwerp: Verordening Vertrouwenscommissie 2018 tot benoeming burgemeester Commissie BBVnummer: nvt Datum vergadering/ agendanummer Kenmerk 1360910 Openbaar: Openbaar

Nadere informatie

Lijst openbare besluiten B en W 29 januari 2013 college van burgemeester en wethouders van Leiden heeft op 29 januari 2013 vergaderd.

Lijst openbare besluiten B en W 29 januari 2013 college van burgemeester en wethouders van Leiden heeft op 29 januari 2013 vergaderd. college van burgemeester en wethouders van Leiden heeft op vergaderd. Besluiten Datum: 22-1-2013 Onderwerp: B en W.nr. 130047 Vestiging voorkeursrecht Breestraat 68 68A Besluit: 1. Op grond van artikel

Nadere informatie

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015 Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp,

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 28 september 2010 genomen besluiten (B-stukken) van 20 t/m 24 september 2010 door parafen genomen besluiten (A-stukken)

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 19-01-2016. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 19-01-2016. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Besluit Wmo en jeugdhulp gemeente Goirle 2016 2. ONT Burgerinitiatieven 3. Control Normenkader 2015 Vaststellen Besluit maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp gemeente Goirle 2016. a. Het Besluit

Nadere informatie