Een tour de France langs wijnstreken. Wijnproeverij 23 maart 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een tour de France langs wijnstreken. Wijnproeverij 23 maart 2017"

Transcriptie

1 Een tour de France langs wijnstreken Wijnproeverij 23 maart 2017

2 Champagne La Champagne is het meest noordelijke gebied van Frankrijk. Met z'n koele klimaat en kalkrijke krijtbodem heeft het de ideale omstandigheden voor de productie van 's werelds beroemdste mousserende wijn, le Champagne. Voor stille wijnen is het hier eigenlijk al te koud, al was de faam van de streek daar ooit juist wel op gebaseerd! Champagnes paren een hoge zuurgraad aan aromatische verfijning en complexiteit. Ze komen van drie druivensoorten: chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Meestal worden die gemengd, behalve in de Côte des Blancs. In dat district gebruikt men alleen chardonnay, voor wijnen van het type Blanc de Blancs. In de Montagne de Reims is pinot juist weer sterk vertegenwoordigd wat voor een wat zwaardere stijl wijn zorgt. De meeste champagnes zijn assemblages van diverse stille basiswijnen van diverse jaargangen. Hierdoor kan jaar in jaar uit een gelijkmatige kwaliteit geproduceerd worden. Alleen van zeer goede oogstjaren produceert men Vintages of Millésimés. De meeste wijnen zijn van het droge type Brut, d.w.z. met maximaal 15 gram restsuiker per liter. Toevoeging van wat suiker in de dosage bij de botteling is nodig om de hoge zuurgraad wat af te ronden. Tijdens de prise de mousse (belletjesvorming) liggen de flessen in koele kelders, omdat een koele, constante temperatuur dan zeer belangrijk is. Onder steden als Reims en Epernay liggen gangenstelsels van vele tientallen kilometers. Ze zijn een bezienswaardigheid van de eerste orde. Men kon ze vrij gemakkelijk uithouwen in dezelfde krijtbodem die zo'n goede ondergrond aan de wijngaarden biedt. Een eerste aanzet daartoe kwam al van de Romeinen, die het gesteente als bouwmateriaal gebruikten.

3 Alsace (Elzas) De Elzas is Frankrijk op z'n Duits of Duitsland op z'n Frans. Het is een schilderachtig, smal en lang gerekt gebied aan de voet van de Vogezen. Van oorsprong Duits was het door de eeuwen heen een betwist grensgebied. Ook nu, nu het onderdeel van Frankrijk is, onderscheidt het zich in menig opzicht van de andere Franse wijngebieden. Neem bijvoorbeeld de aanplant van de wijngaard met o.a. riesling en gewürztraminer, en de manier waarop die druiven verwerkt en de wijnen geëtiketteerd worden. De hele streek valt onder slechts een enkele appellation, maar anders dan elders in Frankrijk staan de namen van de druivensoorten in grote letters op het etiket. Net als in Duitsland. Bovendien hebben heel wat Elzaswijnen een beetje restsuiker waardoor ze niet echt droog meer smaken. De Elzas lig vrij noordelijk maar wordt goed beschut door de Vogezen. Een ander voordeel is het grote aantal uren zonneschijn. Daardoor rijpen de druiven in de regel goed, zij het laat. Behalve de al genoemde soorten staan sylvaner, pinot blanc, tokay pinot gris, muscat en pinot noir aangeplant. In zeer goede jaren gebruiken de Elzassers overrijpe, laat geplukte druiven voor het maken van rijke Vendanges Tardives. Als de natuur nog meer meewerkt en er ook botrytis optreedt, dan kan dat zelfs leiden tot een superrijke Sélection de Grains Nobles.

4 Loire Het Loire-dal vormt het hart van Frankrijk. Het heeft als toepasselijke bijnaam 'Jardin de la France', Tuin van Frankrijk. Behalve om z'n kastelen is de Loire ook bekend om z'n wijnen. Die zijn in hoofdzaak wit en komen uit vier afzonderlijke gebieden. Van west naar oost zijn dat: Muscadet, Anjou-Saumur, Touraine en Centre. In de Muscadet draait alles rond de melon de Bourgogne. Men laat de strakke droge wijn daarvan vaak na gisting op z'n gistbezinksel (sur lie) in de tank liggen tot aan de botteling. De lagering sur lie laat hem lichtjes parelen. In Anjou staat veel chenin blanc, de meest typische druif van de Loire. Het aardige is dat hij zowel beendroge als rijke zoete wijn kan produceren. Zie bijvoorbeeld Coteaux du Layon. Anjou is ook een gebied voor rood, eerst en vooral van cabernet franc. In Saumur is het beeld vergelijkbaar, met Saumur-Champigny als AOC voor uitstekende rode wijn: het soort rood dat je gekoeld bij vis kunt drinken. Saumur is echter vooral bekend als stad waar veel mousserende wijn vandaan komt, Saumur Brut of Crémant de Loire. In Touraine is er voor elk wat wils. Rode in Bourgueil en Chinon, droge witte van sauvignon blanc en lang rijpende (half)zoete cheninwijnen in Vouvray en Montlouis. Wat ze allemaal delen is hun frisse, levendige karakter. Verder het binnenland in is het vooral sauvignon blanc wat de klok slaat. Sauvignon met een uitgesproken mineralig accent, wel te verstaan. Deze wijnen komen uit appellations als Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon.

5 Bordeaux Bordeaux is 's werelds beroemdste gebied voor rode wijnen en misschien wel voor wijn in het algemeen. Het is groot - met evenveel wijngaarden als in heel Duitsland of Zuid-Afrika - en het heeft grandeur. Grootse wijnen komen er van grootse châteaux die meer op kastelen dan op boerderijen lijken, of uit vatenkelders waar strak geordende rijen barriques met honderden tegelijk in bijna gewijde stilte liggen te rijpen. Rode Bordeaux van topchâteaux is de verzamelaarswijn bij uitstek. Zij hebben de status van Grand Cru Classé, een bijna magische benaming. (Zie de paragraaf Crus). Dit soort wijnen komt vooral uit de gemeentes in de Haut-Médoc: Margaux, Saint-Julien, Pauillac en Saint-Estèphe. Handelsmerk van diezelfde Médoc zijn de dikke kiezellagen, arm en met een uitstekende drainage. Idem dito in Pessac- Léognan in de Graves. Topwijnen komen eveneens uit Saint-Emilion en Pomerol. In Médoc en Graves maakt men ze meestal met cabernet sauvignon als belangrijkste component. Merlot en in mindere mate cabernet franc zorgen voor aanvulling. In Saint-Emilon en Pomerol domineert de merlot. Daardoor zijn die wijnen in de regel wat soepeler dan de strenge Médocs. Het assembleren heeft als grote voordeel dat men wat speelruimte heeft bij het corrigeren van eventuele problemen in moeilijke jaren. Bordeaux is overigens heel veel meer dan enkel grote namen. Het telt vele duizenden petits châteaux in zogenaamde 'tweederangs' appellations. Op papier althans, want heel wat van die bedrijven laten zien over welk een potentieel die appellations beschikken. Zie het betere werk uit Fronsac, Côtes de Bourg, Côtes de Blaye, Côtes de Francs, Côtes de Castillon, Premières Côtes de Bordeaux etc. En in de Médoc zijn er nog de crus bourgeois. Uit Moulis, Listrac, de Bas-Médoc. Het aanbod aan goede wijnen in Bordeaux is eigenlijk onuitputtelijk. Bordeaux is ook veel meer dan rood alleen. Het produceert ook grote hoeveelheden witte wijn, zowel droog als zoet. De droge komt van sauvignon en sémillon, met als paradepaardjes de op hout vergiste Crus uit Pessac-Léognan. Voor het iets minder prestigieuze, modern op staal gevinifieerde werk tekent Entre-deux-Mers. Zoete Bordeaux in onovertroffen vorm komt uit Sauternes. De combinatie sémillonbotrytis resulteert daar in fantastisch rijke wijnen met als onbetwiste nummer 1 Château d'yquem. Vloeibaar goud.

6 Sud-Ouest De Sud-Ouest is de verzamelnaam voor een aantal grotere en kleinere gebieden in het achterland van Bordeaux. Met die stad hebben ze meestal een haat-liefde verhouding gehad, en omgekeerd. Bordeaux heeft uiteindelijk de concurrentiestrijd gewonnen, waardoor de rest van de Sud- Ouest een beetje in het isolement raakte. Een geluk bij een ongeluk is dat daardoor lokale druivensoorten konden overleven. Dit deel van Frankrijk kent zodoende een rijkdom aan onalledaagse druivensoorten. Onmiddellijk ten oosten van Bordeaux ligt Bergerac. Het produceert wijn in alle stijlen die sterk aan Bordeaux doen denken. Bijzondere appellations zijn daar Montravel voor wit, Pécharmant voor rood en Monbazillac voor zoet. Verder weg van Bordeaux liggen onder meer Gaillac, nog zo'n gebied dat van alle markten thuis is, en Cahors. Cahors is de bakermat van de malbec, die op z'n best krachtige wijnen met de nodige tannines geeft. Wijnen om stevige kost bij te eten. Voor de Madiran geldt dat al net zo. De naam van de druivensoort tannat doet misschien al wat vermoeden: 'n wijn die letterlijk getemd moet worden. Bij de witte wijnen valt de aromatische Jurançon met z'n markante zuren op. Hij wordt gemaakt in droge én zoete uitvoering.

7 Bourgogne De Bourgogne is wellicht het meest traditionele gebied van Frankrijk. Het is kleinschaliger dan bijvoorbeeld Bordeaux. Grote châteaux zoek je er tevergeefs; het is meer een streek van kleine domaines. Ook de wijnen zijn er anders. Assembleren van verschillende druivensoorten is er hier niet bij. Wijnmaken is in de Bourgogne het tot uitdrukking brengen van subtiele variaties op een vast thema: terroir. Voor rood gebeurt dat met de pinot noir, voor wit met de chardonnay. De nuances verschillen van district tot district, van gemeente tot gemeente, en van wijngaard tot wijngaard. Bovendien kent de Bourgogne een extreem versplinterd grondbezit. Een wijngaard heeft soms wel tientallen verschillende eigenaars die ieder hun eigen stijl wijn maken. Gecompliceerd en intrigerend tegelijk. De Bourgogne is van noord naar zuid onderverdeeld in een aantal districten met eigen karakteristieken: Chablis, Côte de Nuits en Côte de Beaune - samen de Côte d'or, Côte Chalonnaise en Mâconnais. Chablis is het meest noordelijke van alle districten. Het ligt tegenwoordig geïsoleerd van de rest van de Bourgogne, op de grens van waar wijnbouw nog net mogelijk is. Evenals in de Champagne is de kalkbodem hier verantwoordelijk voor het bijzondere, mineralige karakter van de wijnen. Die wijnen komen allemaal van de chardonnay. De beste wijngaarden van Chablis, Grands Crus en de top Premiers Crus, liggen op hellingen. Daar bestaat namelijk het minste risico op nachtvorst, één van de grote plagen in deze streek. Even ten zuiden van Dijon begint de Côte d'or. Dit is het hart van de Bourgogne. Tot aan Beaune domineert de pinot noir, verder naar het zuiden wordt de chardonnay steeds belangrijker. Het klimaat is hier vrij koel en vochtig, maar vooral voor de pinot noir blijkt dat nu juist ideaal te zijn. De Côte de Nuits - de noordelijke helft van de Côte d'or - is zelfs 's werelds beste gebied voor deze druif. Gemeentenamen klinken hier als een klok: Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny, Morey-Saint-Denis, Vougeot, Vosne-Romanée, Nuits-Saint-Georges. Het tweede deel van die namen verwijst telkens naar een befaamde Grand Cru in de gemeente. De Côte de Beaune begint met Aloxe-Corton en telt verder gemeentes als Beaune, Pommard, Volnay, Meursault, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. Die laatste drie vormen het summum van chardonnaywijnen. Verder naar het zuiden ligt de Côte Chalonnaise (met de gemeente-appellations Rully, Givry, Mercurey en Montagny), ook weer met zowel wit als rood. Het laatste district is de Mâconnais, een groot gebied dat vooral bekend is om z'n witte wijnen. De betere komen uit een beperkt aantal dorpen, Villages. De toppers hebben eigen AOCs: Viré-Clessé, Pouilly-Fuissé en Saint-Véran.

8 Beaujolais Hoewel de Beaujolais eigenlijk tot de Bourgogne gerekend zou kunnen worden, is het als wijngebied volledig onafhankelijk daarvan. Wat de twee gemeen hebben is dat ze aan elkaar grenzen. Verder is de Beaujolais totaal anders. Het is het begin van het Zuiden en het is het land van de gamay-druif, of liever: gamay noir à jus blanc. De van nature uitbundig groeiende gamay lijkt wel voorbestemd voor de arme granietbodems van de Beaujolais. Toch moet hij wel zeer dicht worden aangeplant om de groei in toom te houden. Beaujolais kent drie kwaliteitsniveaus. Aan de basis van de piramide staat de AOC Beaujolais. Een trap hoger staat Beaujolais Villages. De top tenslotte wordt gevormd door tien Crus. Deze Crus zijn een soort gemeenteappellations, Brouilly, Côte de Brouilly, Chénas, Chiroubles, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin à Vent, Régnié, Saint-Amour. Qua stijl vind je zowel lichtvoetige, elegante wijnen als geconcentreerde met rijpingspotentieel. Over het algemeen is Beaujolais echter geen wijn om lang te bewaren.

9 Jura & Savoie In het oosten van Frankrijk liggen een paar juweeltjes van wijngebieden met een weliswaar kleine productie maar zeer originele wijnen, zelfs naar Franse begrippen. Het gaat om de Jura en de Savoie. De Jura produceert zowel normale tafelwijnen (Arbois, Côtes du Jura) als de bijzondere vin jaune, de Franse tegenhanger van sherry. De Savoie heeft onalledaagse druiven als de roussette en jacquère (wit) en de mondeuse (rood). Zeer aanbevelenswaard is hier de wijn uit Aprémont.

10 Rhône La Vallée du Rhône is één van Frankrijks oudste wijnbouwgebieden. Immers, de verspreiding van de wijnbouw verliep vanuit Marseille via dit dal noordwaarts. Grieken, Romeinen, de pausen in Avignon, ze hebben allemaal bijgedragen aan de ontwikkeling van een bloeiende wijncultuur. De Rhône is onder te verdelen in een noordelijk en een zuidelijk deel. De smalle vallei in het noorden met z'n steile hellingen is het domein van de syrah voor rood en van viognier, marsanne en rousanne voor wit. De grote namen zijn hier Hermitage (rood en wit), Côte-Rôtie, Cornas (beide rood) en Condrieu (wit). In alle gevallen zijn de beschikbare hoeveelheden wijn gering. Saint-Joseph en Crozes- Hermitage (beide rood en wit) produceren wat grotere hoeveelheden wijn. Heel anders is het zuidelijk deel van het Rhônedal. Het dal is hier breder, met op sommige plaatsen grote kiezels in de bodem. Dit is de streek van de grenache, die per definitie aanvulling krijgt van soorten als syrah en cinsault. De zuidelijke Rhône heeft vijf gemeente-appellations: Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras, Tavel en Lirac. De laatste twee zijn vooral bekend om hun rosé. Wijnen met de AOC Côtes du Rhône Villages bieden in de regel goede kwaliteit, vooral wanneer het gaat om Villages (dorpen) waarvan de naam op het etiket vermeld mag worden. Een voorbeeld daarvan is Cairanne.

11 Languedoc & Roussillon Wellicht de meest dynamische Franse regio van dit moment is de Languedoc. Ooit was dit de wijnschuur van Frankrijk, met als enige opdracht grote hoeveelheden voor een zo laag mogelijke prijs te produceren. Die tijd is voorbij. Nu geldt: minder maar beter. En nog steeds voor aantrekkelijke prijzen, zeker in vergelijking met gebieden als Bordeaux en Bourgogne. In de Languedoc vind je min of meer 'traditionele' rode terroirwijnen in appellations als Coteaux du Languedoc, Fitou, Corbières, Minervois, Faugères en Saint-Chinian, op basis van o.a. carignan, syrah en cinsault. Anderzijds zijn er de moderne cépagewijnen onder de noemer Vin de Pays d'oc. De Languedoc wordt op de voet gevolgd door de Roussillon met appellations als Côtes du Roussillon (Villages) en Collioure. Deze streek produceert behalve steeds betere droge wijnen ook een hele serie versterkte zoete wijnen, zogeheten vins doux naturels: Banyuls, Maury, Rivesaltes en Muscat de Rivesaltes.

12 Provence & Corsica De Provence is naar alle waarschijnlijkheid Frankrijks oudste wijngebied. Al rond 600 voor Christus werden hier de eerste druivenstokken geplant. Vandaag de dag is het vooral bekend om z'n rosé, maar het gebied produceert ook tal van karaktervolle rode en witte wijnen. Wijnen die perfect aansluiten bij de mediterrane keuken. De meest aangeplante druivensoorten voor rosé en rood zijn grenache, syrah, cinsault, mourvèdre en de lokale soort tibouren. Behalve de algemene appellation Côtes de Provence kent het gebied nog een paar kleinere AOC's als Coteaux d'aix-en-provence, Les Baux de Provence en Bandol, en piepkleintjes als Palette, Bellet en Cassis. Het eiland Corsica is in alle opzichten een buitenbeentje. De traditionele druivensoorten op het eiland hebben meer gemeen met die op het buureiland Sardinië dan met die van de Provence. Italiaanse namen als niellucio en sciacarello zeggen wat betreft genoeg.

13 Over de aangeboden wijnen Charles Duret Crémant de Bourgogne AC Brut Behalve de wereldberoemde Champagne, weten ze in Frankrijk nog meer feestelijke en frisparelende wijnen te maken. De mousserende Crémant wijnen. Wij hebben daarom voor u een sprankelende Crémant de Bourgogne meegenomen, een wijn die absoluut het beste alternatief is voor Champagne. Afkomstig van de familie Bejot, zij worden al meer dan 120 jaar gezien als dé specialist van Bourgognewijnen. Laat u verleiden door deze onweerstaanbare mousserende wijn op het niveau van een topchampagne, maar dan voor een voordelige prijs. Proefnotitie Deze crémant heeft een fonkelende lichtgele kleur, met groene schitteringen en een mooie verfijnde mousse. De voor Bourgogne vier voornaamste druivenrassen tonen zich stuk voor stuk van hun beste kant: de rondeur en het aromaboeket van Pinot Noir; de finesse van Chardonnay, de speelse frisheid van Aligoté en de fruitige en bloemige aroma's van Gamay. De verschillende herkomst van de druiven (Côte de Beaune, Côte de Nuits en Hautes Côte de Beaune) zorgt voor het perfecte evenwicht. Frisse en elegante smaak met tonen van limoen, appel, peer en een licht bittertje. De fruitige smaak en zacht schuimende belletjes maken deze crémant onweerstaanbaar en verleidelijk. Bejot Vins&Terroirs Al ruim 120 jaar lang worden er prachtige traditionele wijnen gemaakt bij de familie Bejot. In 1891 richtte Jean Baptiste Bejot een klein wijnhuis op met de naam "Le Maison" in het plaatsje Beaune. Tegenwoordig heeft het wijnhuis zich alweer een aantal jaren geleden gevestigd in het dorpje Meursault. Door veel uitbreiding en modernisering zijn zij door de jaren heen enorm gegroeid en worden zij gezien als dé specialist van de Bourgognewijnen. Traditie, vakmanschap en moderne technieken gaan hand in hand samen met een unieke samenwerking met lokale wijnboeren. Zij weten dan ook elk jaar weer te verrassen met schitterende stijlvolle wijnen die elke wijnliefhebber in vervoering brengt.

14 Domaine de la Bruyère Sauvignon Blanc Touraine Frisse witte parel uit Loire Krakend droog en explosief van smaak vol knapperige groene appeltjes, pittig limoenzuur en het rijpe citrusfruit van topjaar Deze 'Oesterkraker' smaakt lekker bij asperges, gesmoorde selderij en paprikasalade. Proefnotitie Blinkend fris witgeel met groene glans. Zeer uitgesproken Touraine-neus: strak met stuivende grapefruit, groene kruiden en een vleug Reine Claude. Krakend droog en explosief van smaak vol knapperige groene appeltjes, pittig limoenzuur en het rijpe citrusfruit van een topjaar. Een echte Oesterkraker van de topoogst Super clean! 100% Sauvignon Blanc. 13% alc. Nu drinken tot Loire Voor veel wijnliefhebbers van mooie Franse wijnen zal de Loire een bekende wijnstreek zijn. Het loopt van midden-frankrijk tot aan de Atlantische Oceaan. De rivier ontspringt ten zuiden van de stad Saint-Etienne in het Massif Central: een gebergte in het zuidoosten van Frankrijk. Er komen verschillende zijrivieren in de Loire uit, waaronder Cher, Indre, Vienne en Loir. Het Loiredal wordt ook wel omschreven als het hart van Frankrijk. De bijnaam van deze streek is dan ook 'Le Jardin de la France', de tuin van Frankrijk. De wijnproductie in het Loiregebied is voor het grootste gedeelte in handen van families: er zijn maar liefst zelfstandige wijnboeren. De Loire is een veelzijdige wijnstreek. Er is geen ander gebied met zoveel witte kwaliteitswijnen met een beschermende herkomst als in de Loire. Het is ook na Champagne de grootste leverancier van Crémants en de tweede producent van roséwijnen na de Provence. Touraine Deze Appellation geldt voor de gehele streek voor witte, rode, rosé en mousserende wijnen. De streek heeft een wijngaardareaal van ruim ha, die verspreid liggen over negen gemeenten aan weerszijden van de Loire en de zijrivieren Cher, Vienne en Indre. De witte wijnen worden gemaakt van de druivenrassen Chenin Blanc, Sauvignon en maximaal 20% Chardonnay. De druiven die gebruikt worden voor rood en rosé zijn Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Gamay, Malbec en Pinot Noir. Mousserende wijnen worden bereid via de Méthode Traditionelle en rijpen in de onderaardse gangen en grotten, die uitgehouwen zijn in de kalkstenen bodem.

15 Feuillat-Juillot Montagny 1er Cru Blanc Volle en romige Premier Cru uit Bourgogne Prachtige volle en uitbundige 1er Cru van Domaine Feuillat-Juillot. Jaargang 2015 van deze sublieme wijn is door Gilbert&Gaillard 2016 bekroond met een prachtige gouden medaille en 90/100 punten! De wijn heeft een intense geur van citroen, noten met daarnaast tonen van amandelen en vanille. Rijke en volle smaak met een sensatie van citrusvruchten, grapefruit en een lichte mineraal. Een wijn die goed in balans is met een frisse zuurgraad. Lange rijke en volle afdronk. Domaine Feuillat-Juillot Deze prachtige Domaine is ontstaan in Destijds was het in de gezamenlijke handen van Maurice Betrand en François Juillot. Tegenwoordig is het domein in handen van François Feuillat-Juillot (foto), de dochter van Maurice Betrand, een bekende wijnboer uit Mercurey. Als jong meisje observeerde en leerde ze alles over het wijnmaken, van de wijngaard tot de wijnbereiding. Na twee jaar de opleiding Oenologie te hebben gevolgd aan de Dijon Universiteit kreeg ze de kans om samen met een wijnboer uit Montagny een partnership aan te gaan. In 2004, na het overlijden van Maurice Betrand kocht ze het landgoed en veranderde de naam in Feuillat-Juillot Estate. Met haar twee medewerkers maakt zij schitterende complexe en verfijnde kwaliteitswijnen met een geheel eigen stijl. Montagny De gemeente Montagny, met eigen herkomstbenaming, kunnen we terugvinden in de Côte Chalonnaise waar ook Bouzeron, Rully, Mercurey en Givry vandaan komen. Het is de meest zuidelijk gelegen gemeente van de Bourgogne. Binnen deze gemeente zijn eenenvijftig climats geclassificeerd als Premier Cru. Deze wijnen zijn elegant en vol van smaak, met impressies van noten en een volle boterige smaak. De wijnen worden nog aangenamer als u ze nog een aantal jaren kan opleggen.

16 Domaine des Fontaines Moulin-à-Vent AOC Schitterende elegante Cru de Beaujolais uit de regio Moulin-a-Vent. Deze wijnen worden zonder twijfel de koning van de Crus de Beaujolais genoemd. Deze wijn is dan ook terecht bekroond met een gouden medaille op de 125e Concours des Vins Maconnais et du Beaujolais in Hier kreeg die naast goud ook nog de Bacchus ere-titel van de avond! Deze titel gaat alleen naar de allerbeste Beaujolais wijn van de hoogste Beaujolais Cru s (Saint- Amour, Moulin-à-Vent, Henas en Julienas). Gemaakt van 100% Gamay. Prachtig robijnrood met een paarse rand. Intense geur van kersen, cassis, kruiden en wat aardse ondertonen. Heerlijk vol en krachtig van smaak met rood fruit en kruiden perfect in balans. Een fluweelzachte wijn met een lange afdronk die subtiele rokerige nuances heeft. Domaine des Fontaines Midden in het hart van de Beaujolais in Chenas ligt het mooie Domaine des Fontaines. Sinds 1824 is hier al door vele generaties prachtige wijnen gemaakt. Het Domaine stamt uit de 15e eeuw en heeft een prachtige wijnkelder, de wijngaarden om het Domaine bestaan momenteel uit 13 hectare. Familie Loron zetelt hier al enkele decennia waarbij het wijn maken over ging van vader op zoon met passie en een uitstekende kennis van het wijn maken. De passie voor het wijn maken vindt men terug bij de druivenstokken die gemiddeld wel 45 jaar oud zijn en nog in uitstekende conditie! Met groot respect voor de mooie Gamay druif wordt hier heerlijke wijn gemaakt. Moulin-à-Vent Zonder twijfel is dit de koning van de Cru s de Beaujolais. Het zijn zeer mannelijke wijnen die veel kracht en kaliber hebben en daarnaast zacht en elegant zijn. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 230 en 390 meter. Het specifieke karakter in de wijn ontstaat dankzij de bijzondere bodem die bestaat fijn roze graniet en mangaan in Moulin-à-Vent. Mangaan is een bros metaal dat wordt gebruikt om metaal te versterken. De naam Moulin-à-Vent heeft de regio te danken aan de enige oude windmolen die midden in het district staat. Het is de laatste graanmolen die er nog staat en die nu niet meer werkt. Wijnen uit Moulin-à-Vent zijn complex, stevig en elegant met indrukken van rijp fruit, witte bloemen en specerijen. Gamay druif De Gamay druif is een uitgesproken druif die veel voorkomt in de Beaujolais streek. Deze druif kent zijn oorsprong al uit de 14e eeuw. DNA onderzoek heeft aangetoond dat de druif een kruising is van de Pinot Noir in samenhang met de Oostenrijkse inheemse druivensoort Heunisch Weisch. De Gamay druif kenmerkt zich door een karakter van fruit, met tonen van frambozen en kersen. De toegankelijkheid van deze druif draagt ertoe bij dat de wijnen die hij voorbrengt veelal een allemansvriend zijn. Over het wijngebied Beaujolais Beaujolais staat bij velen bekend om zijn Beaujolais Primeur. Eigenlijk jammer, want de Beaujolais heeft veel meer te bieden dan deze makkelijk wegdrinkende wijn. In de wijnen van de Beaujolais onderscheidt men vier niveaus, te weten (in volgorde van toenemende kwaliteit): Beaujolais, Beaujolais Supérieur, Beaujolais-Villages en de Cru's (Brouilly, Chénas, Chiroubles, Côte de Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Regnié en Saint-Amour).

17 Domaine du Vallon Côtes du Rhône Villages AOC Goudbekroonde Côtes du Rhône Mooie en elegante donkerpaarse Côtes du Rhône Villages wijn. Bekroond met een welverdiende gouden medaille op het Concours des Vins Vacqueyras 2016! Complexe en intense neus met indrukken van rijp rood fruit, kruiden, specerijen en een tikkeltje vanille. De volle, krachtige smaak heeft veel kruidige impressies (peper, ceder, rozemarijn), is soepel en goed in balans. Lange fruitige afdronk. Côtes du Rhône Villages Na Bordeaux is Côtes du Rhône het grootste wijngebied met maar liefst hectare aan wijngaarden. Er worden voornamelijk rode wijnen (95%) geproduceerd. Het zijn prachtige kwaliteitswijnen met een goede concentratie en complexiteit. De wijnen komen uit het zuidelijke gedeelte van de Rhône en hebben veel diepte, karakter en zijn zeer toegankelijk van smaak. Côte du Rhône Villages zijn wijnen die hoog geclassificeerd zijn. Samen met de beroemde Grand Cru's, zoals Châteauneuf du Pape, Gigondas en Vacqueyras zijn het dé topwijnen uit het Rhônegebied. Plan de Dieu De benaming Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu staat voor de gerespecteerde rode wijnen die voort komen uit de dorpen Camaret-sur-Aigues, Jonquieres, Violes, en Travaillan. Plan de Dieu is één van de ongeveer 20 locaties die hun naam mogen toe voegen aan de AOC Côtes du Rhône Villages appellation. Plan de Dieu is een relatief nieuwe appellation dat is opgericht in Het klimaat is hier mediterraan met lange, hete zomers wat perfect is voor de rijping van de druiven. Hierdoor ontstaan schitterende rijke en warme rode wijnen.

18 Château Le Nuda Médoc AOC Topwijn uit het alom geroemde Médoc Château Le Nuda, een geweldige wijn uit het meest invloedrijke gebied van Bordeaux. Een prachtig paarskleurig juweeltje uit spectaculair jaargang 2010! De wijn dankt zijn reputatie aan de wijngaarden die staan aangeplant op het uitgesproken terroir van Saint-Germain d'eseuil. Hier ontstaan boeiende klassewijnen die veelbelovend zijn en dat maakt deze wijn zeker waar. Eentje waarvan elke druppel werkelijk adembenemend is. Proefnotitie Château Le Nuda heeft een prachtige paarsrode kleur en een heerlijke verleidelijke geur van rood fruit, specerijen, kruiden en vanille. Volle, fruitige smaak, verleidelijk kruidig, jam-achtig en met indrukken van hout. De mond vullende fruitige en kruidige afdronk laat een lange intense indruk achter. De wijn is gemaakt van 40% Merlot en 60% Cabernet Sauvignon, waarvan sommige wijnstokken al meer dan 30 jaar oud zijn. Château Le Nuda Château Le Nuda is gelegen in de Médoc, in de prachtige omgeving van Saint-Germain d'esteuil. Deze regio staat bekend om de goede wijnen uit een uitstekende en zeer vruchtbare bodem. De meeste wijnstokken die hier staan aangeplant houden het dan ook heel wat jaren uit. Het château is van oorsprong een hecht familiehuis, echter een aantal jaren gelden besloten zij toch hun succes uit te breiden en sloegen de handen ineen met meerdere wijnboeren uit de omgeving. Onder de naam van Uni-Médoc is er een succesvolle samenwerking ontstaan, waarmee zij de afgelopen jaren een ongelofelijke opmars hebben gemaakt. Zij weten de regio Médoc dan ook jaarlijks weer goed op de kaart te zetten met hun klassieke en fraaie rode wijnen. Médoc Het belangrijkste gebied van de Bordeaux de Médoc brengt prachtige wijnen voort. De Médoc is een smalle landstrook van 80 km lengte en in de breedte 15 km gelegen tussen het plaatsje Verdon in het noorden van de streek en Blanquefort in het zuiden. De Merlot en Cabernet Sauvignon zijn de druiven die het meeste voorkomen in deze streek, het terroir is uitstekend te noemen en de wijnen uit de Médoc worden alom in de wereld geroemd. Jaar 2010 Het wijnjaar 2010 in Bordeaux is een spectaculair jaar waarin de meest ideale omstandigheden voor de rijping van de druiven plaatsvonden. Ondanks de zeer droge maanden juli en augustus gaf de juiste hoeveelheid regen in de tweede week van september de druif een geweldige impuls die hierdoor de ideale rijpheid bereikte. De wereldberoemde wijncriticus/journalist Robert Parker en Steven Surrier van Decanter (Het beroemde leidende wijntijdschrift) hebben jaargang 2010 van Bordeaux als een van de hoogwaardigste jaren geprezen!

Wat hebben we te bieden vandaag

Wat hebben we te bieden vandaag Wat hebben we te bieden vandaag Inleiding met smaak/reuktest Tour de Vin de France Bubbelwijn Champagne Alsace (Elzas) Loire Bourgogne Beaujolais Côtes du Rhône Languedoc-Roussillon Bordeaux Le Tour de

Nadere informatie

Examen wijnmeester 2003 (deel 1)

Examen wijnmeester 2003 (deel 1) Examen wijnmeester 2003 (deel 1) Deel 1: /56 Deel 2: /21 Degustatie: /75 Totaal: /150 1. Welke zijn de vier basissmaken die we tegenkomen bij het degusteren van wijnen? Zuur Zoet Bitter Zout 2. Welke Vin

Nadere informatie

Wijnkaart. Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc. Glas : 4,00. Pichet : 7,00. Karaf : 13,00. Fles : 18,50

Wijnkaart. Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc. Glas : 4,00. Pichet : 7,00. Karaf : 13,00. Fles : 18,50 Wijnkaart Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc Glas : 4,00 Pichet : 7,00 Karaf : 13,00 Fles : 18,50 Witte Wijn : Chardonnay Deze Vin de Pays du Jardin de France is afkomstig uit de Loire streek en

Nadere informatie

WIT. Frankrijk. Chateau Valcombe 2016, Marsanne & Vermentino 4,75 / 22,50. Zacht en elegant van smaak met hinten van noot en perzik

WIT. Frankrijk. Chateau Valcombe 2016, Marsanne & Vermentino 4,75 / 22,50. Zacht en elegant van smaak met hinten van noot en perzik WIT Frankrijk Chateau Valcombe 2016, Marsanne & Vermentino 4,75 / 22,50 Zacht en elegant van smaak met hinten van noot en perzik Hugel Classic 2014, Gewurztraminer 39,50 Bloemige en kruidige van smaak,

Nadere informatie

Huiswijnen Familie Excellor sauvignon blanc Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Clauduis Morand merlot - Pays d Oc Gris rosé - IGP Var

Huiswijnen Familie Excellor sauvignon blanc Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Clauduis Morand merlot - Pays d Oc Gris rosé - IGP Var Huiswijnen Familie Excellor sauvignon blanc Droge witte wijn uit het zuidwesten van Frankrijk. Typische tonen van de sauvignon druif, zoals kruisbessen en citrus fruit. Mooi droog en niet te zwaar. Prima

Nadere informatie

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Heerlijke frisse witte wijn uit de Languedoc gemaakt van de Rhone druif viognier. De wijn heeft in de geur elementen van gedroogde perzik en abrikoos.

Nadere informatie

Wandeling doorheen Bourgogne

Wandeling doorheen Bourgogne Wandeling doorheen Bourgogne Commanderij De Lange Afdronk 21 oktober 2016 Hugo & figuranten Bourgogne wijngaarden: Situering en indeling Bourgogne: situering 4 regio s genoemd naar hun belangrijkste stad

Nadere informatie

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Naturalys Chardonnay Deze frisse sappige biologisch chardonnay heeft mooie tonen van tropisch fruit. Naturalys Rosé Deze frisse biologische wijn

Nadere informatie

Huiswijnen. Onze wijnen zijn van Astrid Joosten en Thérèse Boer. Astrid & Thérèse huiswijn rood 3,50 20,00. Astrid & Thérèse huiswijn wit 3,50 20,00

Huiswijnen. Onze wijnen zijn van Astrid Joosten en Thérèse Boer. Astrid & Thérèse huiswijn rood 3,50 20,00. Astrid & Thérèse huiswijn wit 3,50 20,00 Huiswijnen Astrid & Thérèse huiswijn rood 3,50 20,00 Soepele fruitige rode wijn met wat stevigheid en een klein pepertje (syrah-grenache). Astrid & Thérèse huiswijn wit 3,50 20,00 Fruitige droge witte

Nadere informatie

WITTE WIJNEN Vignobles Mourat (biologische wijn) Les Amourettes Brisa Brisa Tamaral

WITTE WIJNEN Vignobles Mourat (biologische wijn) Les Amourettes Brisa Brisa Tamaral WITTE WIJNEN Val de Loire, Collection Blanc - Chenin Blanc, Chardonnay Stuivende geur met een heerlijk smaakpallet van jong tropisch wit en groen fruit, in de afdronk zacht en licht mineralig. Côtes de

Nadere informatie

Examen Les Futailles, wijnmeester 2001 DEEL1

Examen Les Futailles, wijnmeester 2001 DEEL1 Examen Les Futailles, wijnmeester 2001 DEEL1 1) Noem vijf (van de acht) AOC s van de Noordelijke Cote-du-Rhone? - - Condrieu - Chateau Grillet - Saint Joseph - Hermitage Crozes Hermitage Cornas Saint Joseph

Nadere informatie

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento Santa Caterina Chardonnay Igt Salento De wijnstreek Puglia in Zuid- Italië is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen. De hoge temperaturen lijken minder geschikt voor de verbouw van witte druivensoorten.

Nadere informatie

Wijncatalogus Catalogue de vins Vins 01/07/ /09/ /10/ /12/2014. Prijslijst zonder verbintenis - Prix sans engagement

Wijncatalogus Catalogue de vins Vins 01/07/ /09/ /10/ /12/2014. Prijslijst zonder verbintenis - Prix sans engagement Wijncatalogus Catalogue de vins Vins 01/10/2014 31/12/2014 01/07/2015-30/09/2015 GSM: 0478/34.87.69 GSM: 0478/34.87.69 BTW: 0892743557 BTW: 0892743557 Prijslijst zonder verbintenis - Prix sans engagement

Nadere informatie

Malbec is een boerse, ronde druivensoort voor rode wijn. Het sap is zacht en heeft een laag zuurgehalte. De Malbec is vooral bekend in de Cahors, waar hij Auxerrois of Cot heet en volle, tannine-rijke

Nadere informatie

Presentatie PAUL HOUBEN

Presentatie PAUL HOUBEN LOIRE PROEVERIJ Presentatie PAUL HOUBEN De Loire Vallée de la Loire De Loire is met duizend kilometer de langste rivier van Frankrijk Pas halverwege begint bij het dorpje Pouilly-sur- Loire het wijngebied

Nadere informatie

Huiswijn Wit en Rood

Huiswijn Wit en Rood Huiswijn Wit en Rood (Italie) Een heerlijke huiswijn, in de mond proef je een lichte aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en tijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Lekker

Nadere informatie

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25 WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Pronol Frizzante 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco en de Frizzante druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig,

Nadere informatie

Wijnkaart. Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30. Chardonnay Principato Per glas 3.30. Pinot Blanc Dopff en irion Per glas 4,25

Wijnkaart. Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30. Chardonnay Principato Per glas 3.30. Pinot Blanc Dopff en irion Per glas 4,25 Wijnkaart Witte wijnen per glas of per fles: Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30 Per fles 16.25 : Wine of origin Robertson : Robertson (Zuid-Afrika) : Colombard 80% en sauvignon 20% : Lichte witte wijn

Nadere informatie

Valentijn bij Ambrosius

Valentijn bij Ambrosius Valentijn bij Ambrosius 60% Tibouren - 40% Cinsault Dit is één van de mooiste domeinen in de Provence en we hebben twee heerlijke rosés uit hun kelders in huis. La Vie en Rosé is de tweede wijn van dit

Nadere informatie

Examen Wijnmeester 2006 (deel 1)

Examen Wijnmeester 2006 (deel 1) Examen Wijnmeester 2006 (deel 1) /80 1. De AOC Ruilly behoort tot 1 van de 5 wijngebieden van de Bourgogne. Graag deze naam alsook die van de aangrenzende wijngebieden? /3 2. Wat verstaan we onder de term

Nadere informatie

Een klassieke wijnreis door Frankrijk. Marc Vlaeminck

Een klassieke wijnreis door Frankrijk. Marc Vlaeminck Een klassieke wijnreis door Frankrijk Marc Vlaeminck Wine@Home We bezoeken volgende streken Loire Elzas Bourgogne Bordeaux Corbières Languedoc-Roussillon Inleiding op Loire Ontspringt in de Ardèche (ten

Nadere informatie

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich mag verheugen in duidelijke seizoenswisselingen: in de zomer warm en droog, in de winter koud en regenachtig. Het lijkt onbelangrijk,

Nadere informatie

vom Roten Schiefer Paulinshof 2016 Mosel glas 6,50 riesling fles 37,50 Chablis Domaine Charly Nicolle 2016 Bourgogne glas 6,80 chardonnay fles 40,00

vom Roten Schiefer Paulinshof 2016 Mosel glas 6,50 riesling fles 37,50 Chablis Domaine Charly Nicolle 2016 Bourgogne glas 6,80 chardonnay fles 40,00 Wijnen per glas Wit chardonnay fles 23,50 Sauvignon Domaine Fradon 2017 Charente Maritiemes glas 5,00 sauvignon blanc fles 29,00 vom Roten Schiefer Paulinshof 2016 Mosel glas 6,50 riesling fles 37,50 Chablis

Nadere informatie

SANCERRE DOMAINE GERARD FIOU. 13 Sancerre Rosé. 14 Sancerre Rouge

SANCERRE DOMAINE GERARD FIOU. 13 Sancerre Rosé. 14 Sancerre Rouge 13 Sancerre Rosé 14 Sancerre Rouge De productie van Sancerre rosé is vrij klein, slechts 5%, en wordt geproduceerd uit 100% pinot noir. Een strenge selectie tijdens het oogsten zorgt ervoor dat uitsluitend

Nadere informatie

2014 Guilhem Blanc 4,50 17,50 23,50 Grenache Blanc Pays d Oc, Frankrijk Waaier van fris fruit, de sauvignon-tonen vallen op.

2014 Guilhem Blanc 4,50 17,50 23,50 Grenache Blanc Pays d Oc, Frankrijk Waaier van fris fruit, de sauvignon-tonen vallen op. Huiswijn wit glas karaf fles Mousserend glas fles 2014 Guilhem Blanc 4,50 17,50 23,50 Grenache Blanc Pays d Oc, Frankrijk Waaier van fris fruit, de sauvignon-tonen vallen op. 2013 Cava Raventós Roig Brut

Nadere informatie

Wijncatalogus Catalogue de vins

Wijncatalogus Catalogue de vins Wijncatalogus Catalogue de vins 01/10/2014 31/12/2014 GSM: 0478/34.87.69 BTW: 0892743557 Prijslijst zonder verbintenis Prix sans engagement Betaling contant- Paiement contant www.wijnenjoris.be Witte wijn-

Nadere informatie

~ WIJNCLUB van BEERSEL~ programma 2013 2014

~ WIJNCLUB van BEERSEL~ programma 2013 2014 programma 2013 2014 maand & jaar dag land streek onderwerp kleur Oktober 2013 21 & 24/10 Wereld druif Syrah rood November 2013 8-11/11 Italië Puglia 4 daagse tour December 2013 02 & 05/12 Italië Veneto-Friuli

Nadere informatie

Domaine Saint Pierre Sancerre Loire

Domaine Saint Pierre Sancerre Loire Domaine Saint Pierre Sancerre Loire Na vele generaties beheren Bruno en Thierry Prieur het 42 hectare grote landgoed. De familie Prieur bezit de meest prestigieuze terroirs van Sancerre zoals Monts-Damnes,

Nadere informatie

BIO! DAT IS LOGISCH. L Hirondelle Organic

BIO! DAT IS LOGISCH. L Hirondelle Organic BIO! DAT IS LOGISCH Bewust kiezen voor mens, dier en milieu. Dat is voor de nieuwe generatie producenten een belangrijk argument om over te gaan op biologische wijnbouw. Ook bij onze klanten worden biologische

Nadere informatie

Proefdoos: Toscaanse top wijnen

Proefdoos: Toscaanse top wijnen Proefdoos: Toscaanse top wijnen 2009 Pianirossi Sidus DOC De CEO van Tod's & Hogan is de eigenaar van dit domein. Een middelzware fruitige wijn is de beste typering. Veel fruit, sap met mooie tonen van

Nadere informatie

: BOURGOGNEWIJNEN VAN MAISON LESCURE DOOR FRANCOIS CHAVERIAT.

: BOURGOGNEWIJNEN VAN MAISON LESCURE DOOR FRANCOIS CHAVERIAT. 2016-11-08 : BOURGOGNEWIJNEN VAN MAISON LESCURE DOOR FRANCOIS CHAVERIAT. Vanavond hebben wij, dank zij Lieven en Frank, Francois Chaveriat van het huis LESCURE in ons midden. Eerst geeft hij ons een algemeen

Nadere informatie

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig, lichte

Nadere informatie

Ontdek deze selectie van ons uitgebreid gamma uit Languedoc en Roussillon.

Ontdek deze selectie van ons uitgebreid gamma uit Languedoc en Roussillon. SELECTIE ZOMER 2019 Kleine appellaties, familiale domeinen, respect voor omgeving en druif. Ontdek deze selectie van ons uitgebreid gamma uit Languedoc en Roussillon. en andere Franse regio s. Saint-Chinian

Nadere informatie

Geachte gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel.

Geachte gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Geachte gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Met een klein team staan we achter de producten welke wij serveren.

Nadere informatie

Geachte gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel.

Geachte gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Geachte gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Met een klein team staan we achter de producten welke wij serveren.

Nadere informatie

Wijnpakket Noord-Frankrijk

Wijnpakket Noord-Frankrijk Wijnpakket Noord-Frankrijk Bouchard Père & Fils Bourgogne, La Vignée blanc Druivensoorten: chardonnay Een aromatische, ronde, niet te zware wijn met een fris en delicaat bouquet van bloemen, geel fruit

Nadere informatie

Een klassieke wijnreis door Frankrijk. Marc Vlaeminck

Een klassieke wijnreis door Frankrijk. Marc Vlaeminck Een klassieke wijnreis door Frankrijk Marc Vlaeminck We bezoeken volgende streken Bordeaux Bourgogne Côtes-du-Rhône Loire Languedoc-Roussillon Inleiding op Loire Ontspringt in de Ardèche (ten zuiden van

Nadere informatie

Huiswijnen. Mousserende Wijnen. la Boucherie

Huiswijnen. Mousserende Wijnen. la Boucherie Huiswijnen Onze huiswijnen komen allemaal uit de Languedoc, een gebied dat de afgelopen jaren een reputatie heeft opgebouwd als leverancier van kwalitatief hoogwaardige wijnen. Huiswijn La glas 4,25 karaf

Nadere informatie

Degustatie 2005 (Deel1) Naam:.. Totaal per wijn: 10 punten 1e WIJN 2e WIJN 3e WIJN Kleur

Degustatie 2005 (Deel1) Naam:.. Totaal per wijn: 10 punten 1e WIJN 2e WIJN 3e WIJN Kleur Degustatie 2005 (Deel1) /50 Herken de kleur Totaal per wijn: 10 punten 1e WIJN 2e WIJN 3e WIJN Kleur Herken de geur Totaal per geur: 3 punten + 2 Bonus Punten 1e GEUR 2e GEUR 3e GEUR Geur Hazelnoot Banaan

Nadere informatie

WIJNKAART. Molenstraat GA Oss Tel. (0412)656830

WIJNKAART. Molenstraat GA Oss Tel. (0412)656830 WIJNKAART Molenstraat 17 5341 GA Oss Tel. (0412)656830 witte wijnen per glas Cogmans Kloof Kristal KB de Kuentz-bas : Wine of origin Robertson : Robertson : Zuid-Afrika : Colombard 80% en sauvignon 20%

Nadere informatie

Prosecco 'll Vino dei Poeti' Prosecco rosé 'll Vino dei Poeti' Moët Ice Imperial 32,95. Dis+lleria Bo2ega, Veneto, Italië

Prosecco 'll Vino dei Poeti' Prosecco rosé 'll Vino dei Poeti' Moët Ice Imperial 32,95. Dis+lleria Bo2ega, Veneto, Italië Prosecco 'll Vino dei Poeti' Dis+lleria Bo2ega, Veneto, Italië 32,95 In de geur zacht steenfruit en een lichte hint van amandelen. Verfrissend frui+g droog,. Mooie fijne mousse. Prosecco rosé 'll Vino

Nadere informatie

MUSCADET Vin de Loire

MUSCADET Vin de Loire MUSCADET Vin de Loire 15 maart 2012 LOIRE Rivier Lengte 1012 km Hoogte (bron) 1400 m Debiet 400 m³/s Stroomgebied 117 000 km² Van Ardèche Naar Atlantische Oceaan LOIREWIJNEN De grenzen van de Loirevallei

Nadere informatie

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn:

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn: Produktblad 1 van 61 Viña Ventisquero De wijngaard Ventisquero is het resultaat van een nieuwe uitdaging van Agrosuper, de grootste producent van verse voedingsmiddelen in Chili. Enthousiast over het idee

Nadere informatie

WIN EEN UNIEK WEEKEND BIJ CHÂTEAU PESQUIÉ. (zie bijlage)

WIN EEN UNIEK WEEKEND BIJ CHÂTEAU PESQUIÉ. (zie bijlage) WIN EEN UNIEK WEEKEND BIJ CHÂTEAU PESQUIÉ (zie bijlage) 91 PARKER PUNTEN! 2014 Terrasses Rouge Grenache Noir, Syrah Internationaal zeer gewaardeerd en een fantastische presentatie van de hoge kwaliteit

Nadere informatie

CASA SILVA FAMILY HUISWIJNEN

CASA SILVA FAMILY HUISWIJNEN CASA SILVA FAMILY HUISWIJNEN Casa Silva, Family white Deze Chardonnay (met 30% Semillion) is in prijs/kwaliteit een ware topper. Een wijn die u elke dag goed zal doen smaken. Niet te strak, mooi vol en

Nadere informatie

01 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen Cal y Canto Verdejo. 02 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen

01 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen Cal y Canto Verdejo. 02 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen Wijnactie Witte en Rosé wijnen 01 Wit 1 fles 6 flessen 12 flessen 5.70 33.00 63.00 Cal y Canto Verdejo Droog met een lichte mineraliteit. In de neus ruiken we aroma s van citrusvruchten en wat witte bloemen

Nadere informatie

Huiswijn. Huiswijn wit. fles 19,00 1/2 liter 10,00 1/4 liter 6,00 glas 3,50. Huiswijn rood. fles 19,00 1/2 liter 10,00 1/4 liter 6,00 glas 3,50

Huiswijn. Huiswijn wit. fles 19,00 1/2 liter 10,00 1/4 liter 6,00 glas 3,50. Huiswijn rood. fles 19,00 1/2 liter 10,00 1/4 liter 6,00 glas 3,50 wijnkaart Huiswijn Huiswijn wit fles 19,00 1/2 liter 10,00 1/4 liter 6,00 glas 3,50 Huiswijn rood fles 19,00 1/2 liter 10,00 1/4 liter 6,00 glas 3,50 St. Remy Brut (schuimwijn) fles 24,00 glas 5,00 Champagne

Nadere informatie

Wijnpakket Frankrijk wit

Wijnpakket Frankrijk wit Wijnpakket Frankrijk wit Monterre, Viognier Druivensoorten: viognier De Monterre Viognier heeft een bouquet van zacht fruit en florale tonen. Het is een droge wijn met een frisse en fruitige smaak. Heerlijk

Nadere informatie

De zoetheid hangt van de hoeveelheid suiker in de likeur voor de tweede gisting af. Van zeer droog naar zoet zijn er zeven categorieën.

De zoetheid hangt van de hoeveelheid suiker in de likeur voor de tweede gisting af. Van zeer droog naar zoet zijn er zeven categorieën. MOUSSERENDE WIJNEN Wijnen met de kwaliteitsaanduiding Cava bestaan traditioneel uit een mengsel van het sap van drie inheemse druivenrassen. Deze methode is te vergelijken met de methode champenoise. Een

Nadere informatie

6.6. Boekverslag door I woorden 4 april keer beoordeeld. Onderwerp: wijn

6.6. Boekverslag door I woorden 4 april keer beoordeeld. Onderwerp: wijn Boekverslag door I. 1820 woorden 4 april 2005 6.6 455 keer beoordeeld Vak Frans Onderwerp: wijn Inleiding: Ik houd mijn spreekbeurt over wijn. Over deze onderwerpen ga ik vertellen: 1. wijnsoorten 2. de

Nadere informatie

CAVA (NU) MASET RESERVA BRUT SPANJE PENEDES 18

CAVA (NU) MASET RESERVA BRUT SPANJE PENEDES 18 Champagne en Cava CAVA (NU) MASET RESERVA BRUT SPANJE PENEDES 18 In tegenstelling tot de zee aan goedkope cava die alom tegenwoordig is, heeft deze cava karakter, eigenheid en body. Zo is hij weliswaar

Nadere informatie

GROOTSTE WIJNGEBIED VAN EUROPA ANGUEDOC

GROOTSTE WIJNGEBIED VAN EUROPA ANGUEDOC GROOTSTE WIJNGEBIED VAN EUROPA ANGUEDOC PEYRES NOBLES Peyres Nobles is afkomstig uit het grootste wijngebied van de Languedoc; de Corbières. Uit het enorme wijnaanbod is onze keuze gevallen op deze heerlijke

Nadere informatie

LIGGING. Zuidwesten van Frankrijk. Tegen de Atlantische oceaan. Bij de belangrijkste rivieren: Gironde Dordogne Garonne

LIGGING. Zuidwesten van Frankrijk. Tegen de Atlantische oceaan. Bij de belangrijkste rivieren: Gironde Dordogne Garonne Bordeaux LIGGING Zuidwesten van Frankrijk Tegen de Atlantische oceaan Bij de belangrijkste rivieren: Gironde Dordogne Garonne KLIMAAT Warmgematigd klimaat door invloed van de waterlopen en de Atlantische

Nadere informatie

In opmars Niet zo goed gekend door ons. 27/06/2017 MVS - Rosé 1

In opmars Niet zo goed gekend door ons. 27/06/2017 MVS - Rosé 1 In opmars Niet zo goed gekend door ons 27/06/2017 MVS - Rosé 1 IN OPMARS Consumptie steeg wereldwijd met 20% in de laatste 5 jaar Frankrijk consumeert meer rosé dan witte wijn België: 9% van de wijnen

Nadere informatie

WIJNKAART. Graag laten wij u kennismaken met een zorgvuldig samengestelde wijnselectie.

WIJNKAART. Graag laten wij u kennismaken met een zorgvuldig samengestelde wijnselectie. WIJNKAART Graag laten wij u kennismaken met een zorgvuldig samengestelde wijnselectie. Wijnen die onze gerechten op een harmonieuze manier compleet maken. Laat u verrassen en geniet van deze selectie exclusieve

Nadere informatie

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l Wijnpakket Chili Castillo de Molina Syrah Reserva Druivensoorten: syrah Alcoholpercentage: 14% De Syrah komt uit de Pencahue regio in de Maule Valley. Hier is de Syrah in zijn element. Door de verkoelende

Nadere informatie

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Huiswijnen wit Urmeneta, Sauvignon Blanc Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Een typisch Chileense Sauvignon. Hij is milddroog, makkelijk en zit vol exotische aroma s van onder andere passievrucht.

Nadere informatie

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco HUISWIJN Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Glas Fles Drostdy-Hof Chenin Blanc 3,50 17,50 Klosterhof Bereich Bernkastel 3,50 17,50 Rosé d Anjou Couperin 3,50 17,50

Nadere informatie

Wijnkaart. Prijzen, jaartallen, wijnhuizen, zijn indicatief en niet bindend. Wijzigingen zijn mogelijk vanwege veranderende stock.

Wijnkaart. Prijzen, jaartallen, wijnhuizen, zijn indicatief en niet bindend. Wijzigingen zijn mogelijk vanwege veranderende stock. Restaurant Den Boom Wijnkaart Prijzen, jaartallen, wijnhuizen, zijn indicatief en niet bindend. Wijzigingen zijn mogelijk vanwege veranderende stock. Witte wijnen Chardonnay Les Terrasses 2010 20.50 Soepele,

Nadere informatie

Domaine Lagarde 2009 16.- Domaine Lagarde 2009 16.- Chardonay Beauvoir 2009 18.- Rood Domaine Lagarde 2009 16.-

Domaine Lagarde 2009 16.- Domaine Lagarde 2009 16.- Chardonay Beauvoir 2009 18.- Rood Domaine Lagarde 2009 16.- Huiswijn Rosé Wit Wijnkaart Domaine Lagarde 2009 16.- Domaine Lagarde 2009 16.- Chardonay Beauvoir 2009 18.- Rood Domaine Lagarde 2009 16.- Champenoise Bohemia Sekt Prestige Brut 24.50 Bohemia Sekt Prestige

Nadere informatie

Presentatie SOPHIE PLUIM

Presentatie SOPHIE PLUIM AUSTRALIAN VALLEY WINES Presentatie SOPHIE PLUIM http://www.australianvalleywines.nl/nl/ AUSTRALIE WIJNLAND MET DIVERSITEIT Australië is het wijnsucces van de afgelopen decennia. Niet alleen in kwantiteit,

Nadere informatie

Wijnkaart. Wijn in Schiller

Wijnkaart. Wijn in Schiller Wijnkaart Wijn in Schiller In gedachte reizend door Frankrijk heeft de wijnbrigade van Café Schiller een keuze gemaakt uit het, inmiddels enorme, aanbod van biologische -, biodynamische - en natuurwijnen;

Nadere informatie

Domaine Pehu-Simonet Verzenay Champagne Grand Cru

Domaine Pehu-Simonet Verzenay Champagne Grand Cru Domaine Pehu-Simonet Verzenay Champagne Grand Cru Champagne Pehu-Simonet is een klein familiaal huis waar David Pehu na 3 generaties het roer heeft overgenomen. Zij zijn al die tijd trouw gebleven aan

Nadere informatie

Clos des Frèr[es] Vacqueyras. Presentatie Commanderij Molenberg 20 april 2017

Clos des Frèr[es] Vacqueyras. Presentatie Commanderij Molenberg 20 april 2017 Clos des Frèr[es] Vacqueyras Presentatie Commanderij Molenberg 20 april 2017 Terroir in AOC Vacqueyras: AOP VACQUEYRAS Geschiedenis - 1930 : Vacqueyras wordt opgenomen in de «Côtes du Rhône». - 1955 :

Nadere informatie

Vanavond zal Frank ons verrassen met ongekende wijnen uit zijn kelder. Benieuwd wat wij zullen proeven

Vanavond zal Frank ons verrassen met ongekende wijnen uit zijn kelder. Benieuwd wat wij zullen proeven VERSLAG WIJNDEGUSTATIE 4 MAART DOOR FRANK DEVOS. Vanavond zal Frank ons verrassen met ongekende wijnen uit zijn kelder. Benieuwd wat wij zullen proeven 1. GANEVAT,COTES DE JURA : LES CHALASSES VV 2006

Nadere informatie

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk Witte wijnen Huiswijn: La Qroix d Argent Gascogne, Frankrijk Expressieve witte wijn met bloemen, wit fruit en citrus in het aroma. De smaak is levendig met een lekkere melange van citrusvruchten en tropisch

Nadere informatie

~ WIJNCLUB van BEERSEL~ programma maand & jaar dag land streek onderwerp kleur. FR ZA Land Chenin wit 4 daagse reis

~ WIJNCLUB van BEERSEL~ programma maand & jaar dag land streek onderwerp kleur. FR ZA Land Chenin wit 4 daagse reis programma 2015 2016 maand & jaar dag land streek onderwerp kleur Oktober 2015 November 2015 December 2015 maandag 19/10 donderdag 22/10 FR ZA Land Chenin wit 4 daagse reis donderdag 3/12 maandag 7/12 Frankrijk

Nadere informatie

Drink, eet, geniet Drink, eet, geniet. B s AANBEVOLEN WIJNEN B S WITTE WIJNEN. Witte huiswijn Le Bottle Sauvignon Blanc

Drink, eet, geniet Drink, eet, geniet. B s AANBEVOLEN WIJNEN B S WITTE WIJNEN. Witte huiswijn Le Bottle Sauvignon Blanc B S WITTE WIJNEN B s AANBEVOLEN WIJNEN La Barry Sauvignon Blanc Meinert Vineyards Sauvignon Blanc Lichtgele kleur met groenige tinten. Een zacht Sauvignon Blanc met delicate, bloemige aroma's van fruit.

Nadere informatie

HUISWIJNEN. Rood. Wit

HUISWIJNEN. Rood. Wit HUISWIJNEN Rood Chibet Merlot - IGP Pays d Oc Per glas 3,95 Heerlijk zachte wijn gemaakt van de Merlot druif uit de Pays d Oc. Per 1/2 ltr. 15,50 Mooi rood fruit, zachte tannines en een soepele afdronk.

Nadere informatie

Terre des Anges 2013

Terre des Anges 2013 Terre des Anges 2013 Sauvignon Blanc - Frankrijk Frisse, fijne witte wijn. Beschikt over een palet aan primair fruit en een expressief smaakpatroon. Per fles: 6,50 /st Per 6 flessen: 6,25 / st Per 12 flessen:

Nadere informatie

1. Le Comtesse Prosecco Frizzante 7.50 wereld-wijnen.com

1. Le Comtesse Prosecco Frizzante 7.50 wereld-wijnen.com 1. Le Comtesse Prosecco Frizzante 7.50 wereld-wijnen.com Veneto Italië druif: Prosecco 0612 277605 Licht bruisend met sprankelend fruit, weinig alcohol en feestelijk zachte bubbeltjes. 2. Domaine Bénézet

Nadere informatie

Huiswijnen wit. Huiswijnen rosé. glas fles

Huiswijnen wit. Huiswijnen rosé. glas fles Huiswijnen wit Señora Rosa Sauvignon Blanc Chili, D.O. Central Valley 100% sauvignon blanc Lichtgeel en helder van kleur. Frisfruitige en zuivere geur met appeltonen. Smaak wordt gekenmerkt door een frisse

Nadere informatie

Een zuivere, verfrissende, verfijnde champagne met nootachtige aroma s en een delicate, milde mousse. Minuscule belletjes en een mooie balans.

Een zuivere, verfrissende, verfijnde champagne met nootachtige aroma s en een delicate, milde mousse. Minuscule belletjes en een mooie balans. Wijnkaart Champagne en mousserende wijnen Taittinger Brut Réserve, Champagne, Frankrijk ( ½ en 1/1 fles ) 37.50/ 75.00 Een zuivere, verfrissende, verfijnde champagne met nootachtige aroma s en een delicate,

Nadere informatie

CHAMPAGNE. ½ fles ` 55,50

CHAMPAGNE. ½ fles ` 55,50 CHAMPAGNE Onze champagnes van Jean Milan: Jean Milan ligt in het befaamde dorp Oger in de Côte des Blancs. Een gebied in de buurt van Epernay. Dit gebied behoort tot een van de 17 Grand Cru s van de Champagnestreek.

Nadere informatie

Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht.

Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Met een klein team staan we achter de producten welke wij serveren.

Nadere informatie

Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht.

Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Met een klein team staan we achter de producten welke wij serveren.

Nadere informatie

DOMAINE TASTET. Côtes de Gascogne is een boeiende wijnstreek voor alledaagse wijnen en

DOMAINE TASTET. Côtes de Gascogne is een boeiende wijnstreek voor alledaagse wijnen en DOMAINE TASTET Côtes de Gascogne Côtes de Gascogne is een boeiende wijnstreek voor alledaagse wijnen en befaamd om vooral de heerlijke naar bloemen geurende sauvignon blanc en mengwijnen van ugni blanc,

Nadere informatie

Wijnregio : Elzas 3/8/99

Wijnregio : Elzas 3/8/99 Les Futailles Wijnregio : Elzas 3/8/99 1. Situering Ten Noordoosten in Frankrijk. Een lange smalle strook van ca. 125 km, voor de kenners van Straatsburg tot Mulhouse. Ten oosten van het Elzasgebied loopt

Nadere informatie

Smaak en Geur: Een elegante, zachte wijn met veel rijp fruit. Met een boterige geur met veel tropisch fruit, appels en peer

Smaak en Geur: Een elegante, zachte wijn met veel rijp fruit. Met een boterige geur met veel tropisch fruit, appels en peer Naam: Heritage Chardonnay Druif: Chardonnay Smaak en Geur: Een elegante, zachte wijn met veel rijp fruit. Met een boterige geur met veel tropisch fruit, appels en peer Naam: Rosario Sauvignon Blanc Druif:

Nadere informatie

Onze geselecteerde wijnen

Onze geselecteerde wijnen Onze geselecteerde wijnen CHAMPAGNE MOET ET CHANDON BRUT IMPERIAL Maison Moët et Chandon, Reims 66,00 Deze Moët et Chandon is een druivige frisse Champagne met een krachtige, maar elegante smaak. MOET

Nadere informatie

Bordeaux (Stijl) Wijnen

Bordeaux (Stijl) Wijnen Bordeaux (Stijl) Wijnen Wijn Belevenis Avond 19 maart 2008 Map from Berry, Bros & Rudd Perfruor pagina 1 van 12 Inhoud: Bordeaux...3 LUC PIRLET Limoux, Frankrijk...5 LUIGI BOSCA - Argentiniё...6 VILLIERA

Nadere informatie

Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht.

Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Met een klein team staan we achter de producten welke wij serveren.

Nadere informatie

Bubbels. Huiswijn / Vin du patron

Bubbels. Huiswijn / Vin du patron Bubbels Champagne Jean Dumangin 1er Cru Brut Een mooie gestructureerde champagne met een elegant en breed palet. Hij wordt gemaakt uit 60% Pinot Noir en 40% Chardonnay. Crémant D Alsace - Edmond Rentz

Nadere informatie

Wijnmeester Uittredend Wijnmeester 2007 Guy Monfort

Wijnmeester Uittredend Wijnmeester 2007 Guy Monfort Examen Wijnmeester 2008 De Strijd der Titanen Professioneel samengesteld door Professioneel samengesteld door Uittredend Wijnmeester 2007 Guy Monfort Deel 1: Geuren (Blok 1) 0 Geef de 5 geuren volgens

Nadere informatie

Digitale Wijnnieuwsbrief

Digitale Wijnnieuwsbrief Digitale, BQ products, Juli 2012 In deze editie Mouton Cadet Reserve Graves Blanc p.3 Mouton Cadet Reserve Graves Rouge p.4 Mouton Cadet Reserve Saint Medoc p.5 Mouton Cadet Reserve Saint Emilion p.6 Mouton

Nadere informatie

Proeven. Druivenras. Vier witte en vier rode wijnen. Wijn 1. Wijn 1. Wijn & 26 september Uiterlijk. Geur.

Proeven. Druivenras. Vier witte en vier rode wijnen. Wijn 1. Wijn 1. Wijn & 26 september Uiterlijk. Geur. Druivenras Proeven 19 & 26 september 2016 Wijn wordt gemaakt van druiven Elk druivenras heeft zijn specifieke kenmerken, die vaak ook in de wijn tot uitdrukking komen, zoals: Schildikte Pigment Zuren Suikergehalte

Nadere informatie

Wijnkaart Grand Boutique Hotel Huis Vermeer

Wijnkaart Grand Boutique Hotel Huis Vermeer Wijnkaart Grand Boutique Hotel Huis Vermeer Lieve gasten, vol trots presenteren wij u onze wijnkaart. Samen met onze lokale wijnleverancier en sommelier hebben wij deze wijnen speciaal voor u geselecteerd.

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE OP 9/6/2015, WIJNEN 2005 UIT KELDER JAN EN FRANK.

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE OP 9/6/2015, WIJNEN 2005 UIT KELDER JAN EN FRANK. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE OP 9/6/2015, WIJNEN 2005 UIT KELDER JAN EN FRANK. Vandaag proeven we rode wijnen van 2005 met uitsluiting van Bordeaux, Bourgogne en Chateauneuf du pape. Alle wijnen komen uit de

Nadere informatie

MAI THAI CUISINE WHERE PASSION MEETS TRADITION WIJN

MAI THAI CUISINE WHERE PASSION MEETS TRADITION WIJN MAI THAI CUISINE WHERE PASSION MEETS TRADITION WIJN WIT Domaine de Chambert (huiswijn) chardonnay, Languedoc, Frankrijk Een strogele wijn gemaakt van uitsluitend chardonnaydruiven met aroma s van o.a.

Nadere informatie

BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

BODEGAS FABRE SA  Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren 90 in Argentinië;

Nadere informatie

WITTE WIJNEN BOURGOGNE: 2011 MEURSAULT ' SOUS LA VELLE', DOMAINE MICHELOT 55,00

WITTE WIJNEN BOURGOGNE: 2011 MEURSAULT ' SOUS LA VELLE', DOMAINE MICHELOT 55,00 To be on Cloud 9 betekent zoveel als in de 7e hemel zijn Dit is het gevoel dat wij in de Yagua Skybar willen creëren. Op hoog niveau genieten van lekker eerlijk eten, heerlijke wijn en the best view in

Nadere informatie

Wijnkaart. De Gasterie is elke dag geopend, 7 dagen per week, vanaf uur

Wijnkaart. De Gasterie is elke dag geopend, 7 dagen per week, vanaf uur Wijnkaart De Gasterie is elke dag geopend, 7 dagen per week, vanaf 15.00 uur Duitsland De Gasterie Huiswijnen La Vicomté d Aumelas, rouge Côteaux du Languedoc Sympathieke, soepele Zuid Franse wijn die

Nadere informatie

De grote kwaliteit van deze wijnen wordt verkregen door verschillende oorzaken :

De grote kwaliteit van deze wijnen wordt verkregen door verschillende oorzaken : VERSLAG DEGUSTATIE WITTE WIJNEN COCHE-DURY OP 12/6/2018. Vanavond hebben wij, dankzij Gino van de Vinotheek en ons bestuurslid Lieven, de kans een unieke degustatie te mogen beleven van de cultwijn COCHE-DURY!!!!!!

Nadere informatie

Witte wijnen. Oostenrijkse. Huiswijn Franse 1 fles 3/4 l... 18,00 1/2 l... 13,00 1/4 l... 7,00 1 glas... 4,00

Witte wijnen. Oostenrijkse. Huiswijn Franse 1 fles 3/4 l... 18,00 1/2 l... 13,00 1/4 l... 7,00 1 glas... 4,00 Witte wijnen Huiswijn Franse 1/2 l......................... 13,00 1/4 l.......................... 7,00 1 glas......................... 4,00 Sauvignon/Chardonnay uit de Ardèche. Deze worden zodanig aangeplant

Nadere informatie

CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST

CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST Met veel zorg selecteren wij in samenwerking met de wijn therapeut de wijnen, hierbij houden wij rekening met de seizoenen, maar bovenal met de gerechten van onze

Nadere informatie

TEL ALLE MARTINOLLES WIJNEN BIJ ELKAAR VOOR DE MAXIMALE KORTING!

TEL ALLE MARTINOLLES WIJNEN BIJ ELKAAR VOOR DE MAXIMALE KORTING! MAGNIFIQUE MARTINOLLES 16 Martinolles Vermentino Dit is dé perfecte wijn om in het zonnetje op het terras te drinken. Om jezelf eens lekker te verwennen, veelzijdig inzetbaar aan tafel of bij onaangekondigd

Nadere informatie

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel.

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel. Azienda Agricola COFFELE Soave Veneto Soave Spumante Brut DOC Droge wijn, met een frisse structuur, volhardend, evenwichtig, met een aangename amandel nasmaak. Een voluptueuze en sierlijke interpretatie

Nadere informatie

Compagnie Rhodanienne

Compagnie Rhodanienne Compagnie Rhodanienne Vignobles & Compagnie voorheen La Compagnie Rhodanienne, bouwt al 25 jaar aan een lange - termijn samenwerking met een 20 tal wijnbouwers uit de Rhônevallei. Elk domein blijft onafhankelijk,

Nadere informatie

Wijn is de bloem in het knoopsgat der beschaving. Wijn is de bekroning van de samenwerking tussen natuur en kennis.

Wijn is de bloem in het knoopsgat der beschaving. Wijn is de bekroning van de samenwerking tussen natuur en kennis. Wijn is de bloem in het knoopsgat der beschaving. Wijn is de bekroning van de samenwerking tussen natuur en kennis. Wijn, bejubeld en omschreven, is afhankelijk van de toewijding en emotie van: de wijnbouwer,

Nadere informatie

Loire wijnen. KBC wijnclub. Ann Holderbeke en Barbara Delgoffe

Loire wijnen. KBC wijnclub. Ann Holderbeke en Barbara Delgoffe Loire wijnen KBC wijnclub Ann Holderbeke en Barbara Delgoffe Loire streek: kaart Loire streek: kaart Loire geschiedenis begin van de wijncultuur: vijfde eeuw :adel en de geestelijkheid. Uitz: Pays Nantais

Nadere informatie