Verslag van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 14 mei 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 14 mei 2014"

Transcriptie

1 Verslag van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 14 mei Opening en mededelingen - Voorzitter Jan Boessenkool heet iedereen welkom. Er is een strakke planning omdat aansluitend het Politiek Sportcafé zal plaatsvinden. - De VSU heeft een nieuwe directeur: Steef van den Boom. Bij het PSC zal hij zichzelf voorstellen. - Verder meldt Jan Boessenkool de volgende activiteiten: 4 juni: Nieuw Welgelegenloop 11 juni: informatieve bijeenkomst over de U-pas en het Jeugdsportfonds 22 september: VSU Sportcongres 28 september: VSU Clubloop - De Taskforce die in de zomer van 2013 is ingesteld om alternatieven voor de bezuinigingen in de sport te zoeken, heeft begin maart een eindrapportage gepresenteerd. Er is tijdens de ALV geen ruimte om inhoudelijk op het voorstel van de Taskforce in te gaan. Als hier behoefte aan is kan dit aangegeven worden en dan kan er later op teruggekomen worden. Conrad Alleblas en Gerard Houterman worden door Jan Boessenkool bedankt voor het goede werk van de Taskforce. De raad neemt 12 juni een besluit over het voorstel. 2. Ingekomen stukken Er zijn geen inkomen stukken. 3. Verslag ALV 30 mei 2013 en 18 juni 2013 Er zijn geen opmerkingen. De verslagen worden vastgesteld. 4. Jaarverslag 2013 Het verslag wordt doorgenomen. Secretaris Anne Schulze geeft een presentatie van de belangrijkste activiteiten die plaatsvonden in Het jaarverslag is te vinden op Ab van Harten (Domstad Majella DMC) heeft een vraag over de accommodatiedag. Volgens hem waren er twee accommodatiedagen gepland voor binnen- en voor buitensport. VSUmedewerker Gijs de Bruijn geeft aan dat dit de bedoeling was maar vanwege het beperkte aantal inschrijvingen is dit teruggebracht naar één dag. De dagen zijn samengevoegd (binnen- en buitensport), waarbij de plenaire sessies zijn afgelast en er enkel individuele spreekuren met gemeente en VSU hebben plaatsgevonden. Carla van Rest (Ladyfit) geeft aan dat ze onder de indruk is van de diversiteit en hoeveelheid van het aanbod vanuit de VSU. Ladyfit heeft meegedaan met het thematraject Meer Leden in Kortere Tijd en ze zijn hier erg tevreden over. De VSU moet hier vooral mee blijven doorgaan, omdat dergelijke trajecten erg waardevol zijn voor verenigingen. Ze besluit met de wens dat de VSU en Ladyfit goede buren blijven. Jeroen de Groot (VSU Raad van Advies) kaart aan dat er een evaluatie van het EYOF zou plaatsvinden, maar dat hij daar nog steeds niets over heeft gehoord. Jan Boessenkool geeft aan dat het lang geduurd heeft bij de gemeente en dat de evaluatie nog steeds niet is aangeboden aan de raad. Hans Galesloot (De Halter) meldt dat er wel een ander rapport is verschenen over EYOF en dat de betrokkenheid van de verenigingen minimaal was. Hij vraagt de VSU om de evaluatie van het EYOF te delen met de verenigingen. (Dit rapport is te vinden op Jasper den Hartog (CS030) vindt dat de gemeente wel lering trekt uit evenementen, zoals nu bij de voorbereiding van de Grand Départ. De ALV gaat akkoord met het jaarverslag 2013.

2 5. Financieel jaarverslag 2013 Penningmeester Mohammed Dahmane geeft een korte toelichting op het financieel jaarverslag van Er is veel aandacht gegeven aan het verbeteren van het financieel proces. Alle aanbevelingen van de accountant en van de kascommissie zijn opgevolgd en uitgevoerd op het beschrijven van het administratieve proces na. In 2013 konden er geen stagiairs in dienst worden genomen vanwege de zwaarte van de stageopdracht. Voor 2014 is er echter wel een stagiair in dienst. De accountant had verder weinig aan te merken. Resultatenrekening 2013 Baten Lasten Totaal -/ Door de wijziging in de manier waarop de inrichtingskosten boekhoudkundig werden verwerkt en negatieve projectresultaat uit de voorgaande jaren is er sprake van een verlies op alle onderdelen. Bij buitenbeschouwing van deze wijziging en het resultaat van projecten uit het verleden is er een licht positief resultaat geboekt. Balans Totaal activa Eigen vermogen Crediteuren/nog te betalen Saldo lopende projecten Totaal passiva Hans van der Sluijs (Top Judo Utrecht) vraagt waar de debiteurenpost uit bestaat. Mohammed Dahmane geeft aan dat dit bedragen zijn die gefactureerd zijn ten behoeve van projecten die in kwartaal 4 zijn gestart. Gerard Houterman vraagt of deze bedragen nu al wel binnen zijn. Ference van den Bogert reageert dat deze voor een groot gedeelte nu al wel binnen zijn. Jasper den Hartog (CS030) geeft aan dat het ledenverloop en het aantal leden niet in het jaarverslag terug te vinden is, maar dat dat wel relevant is voor de begroting. Marina van Huissteden-Kaspers antwoordt dat dit wel het geval is. Jan Boessenkool geeft aan dat er nu 246 leden zijn. Marina van Huissteden-Kaspers voegt toe dat dit aantal ongeveer gelijk gebleven is de afgelopen jaren. Mohammed Dahmane stemt hiermee in; het ledenaantal is volgens hem een stabiele factor. De ALV gaat akkoord met de jaarrekening Verslag kascommissie Cor Burgers voert het woord namens de leden van de kascommissie. Adriaan van Assem heeft dit jaar voor het laatst zitting in de kascommissie. In de laatste twee jaar zijn belangrijke verbeteringen doorgevoerd om het financiële beleid en de continuering te waarborgen. De kascommissie maakt de volgende opmerkingen/aanbevelingen: De VSU maakt de laatste jaren een gigantische groei door. Dit is terug te zien in de activiteiten. Het legt echter wel extra beslag op de personele bezetting. Een vereiste van de kascommissie is dat bestuur en personeel verder worden geprofessionaliseerd. De VSU heeft de adviezen van de commissie overgekomen. Wat nog overblijft is een beschrijving van de administratieve organisatie. Dit is inmiddels ter hand genomen per 15 april. Uiterlijk 1 juli is zal de administratieve organisatie beschreven zijn. De kascommissie is erg benieuwd hoe dat eruit gaat zien.

3 Gezien de situatie en de groei die de VSU doormaakt moet ook gelet worden op de financiële consequenties die dat mee brengt. Een aanbeveling van de kascommissie is om een financiële commissie voor controle en ondersteuning van de financiële voortgang aan te stellen. Het is geen must, maar het bestuur kan dit overwegen. Tevens is het advies om te zorgen voor een goede overdracht van de fiatteringsfunctie nu er een wisseling van directeur plaatsvindt. Conclusie: De kascommissie verleent decharge aan de penningmeester en het bestuur voor het gevoerde beleid. 7. Begroting 2014 Penningmeester Mohammed Dahmane geeft een korte toelichting op de begroting van 2013: Baten Lasten Resultaat -/ Het bestuur heeft goedkeuring verleend om een negatief resultaat te boeken. De lasten zijn hoog in verband met de afwaardering van de voorziening eerste inrichting. Nikki Wijnen (Sportraad Utrecht) vraagt waar de extra voor topsport vandaan komt. Ference van den Bogert legt uit dat deze subsidie voor het NTC Waterpolo is. De subsidie waterpolo loopt nu via de exploitatiesubsidie in plaats van via de projectsubsidie. Jacqueline de Buisonjé (Zwemlust Den Hommel) vindt de verwachte rente erg hoog. Mohammed Dahmane legt uit dat dit komt doordat de liquide middelen ultimo 2013 veel hoger waren dan ultimo De verwachting is daardoor ook dat de rente hoger is dan voorgaand jaar. Jasper den Hartog (CS030) haakt in op de vraag over het NTC waterpolo. Hij vraagt zich af of in de toekomst nog meer van dat soort projectensubsidies verwacht kunnen worden op de begroting. Mohammed Dahmane geeft aan dat het geen trend is, en dat de begroting wordt gemaakt met de kennis die er op dat moment is. 8. Bestuursverkiezingen Marina van Huissteden stelt zich herkiesbaar als vicevoorzitter. De ALV gaat akkoord. Mohammed Dahmane stelt zich herkiesbaar als penningmeester. De ALV gaat akkoord. Marieke Westerhof is verkiesbaar als zevende kandidaat voor het bestuur. De leden gaan akkoord met haar benoeming als bestuurslid topsport. Marieke neemt plaats achter de bestuurstafel en stelt zich voor aan de leden. Ze voelt zich nu al erg thuis in het bestuur en bij de VSU. Ze vindt het leuk en mooi dat ze als oud-topsporter wat terug mag doen voor Utrecht. Jan Boessenkool stelt dat het bestuur nu compleet is en dat alle functies zijn vertegenwoordigd. In de Raad van Advies zitten nu vijf mensen. Nieuwe specialiteiten zijn altijd welkom: mochten leden zin hebben om hun expertise met de VSU te delen, dan kunnen ze zich melden bij Jeroen de Groot. 9. Verkiezing kascommissie Er is een nieuwe kascommissie nodig. Het bestuur vraagt Ronald Veldman, Adriaan van den Assem en Cor Burgers of ze door willen gaan. Adriaan vindt dat vers bloed goed is voor de kascommissie en wil daarom graag zijn taak doorgeven. Jan Boessenkool bedankt Adriaan van den Assem voor zijn inzet voor de kascommissie. Cor Burgers en Ronald Veldman willen nog wel door gaan.

4 Jan Boessenkool doet een oproep aan de leden om de kascommissie te versterken. Niemand biedt zich aan. Adriaan van den Assem legt zijn taak en tijdsinvestering uit. De kascommissie komt ongeveer vier keer per jaar bij elkaar, met name in de periode februari en maart. Ze komen samen om de stukken door te nemen en te controleren. Dit duurt per keer ongeveer twee uur. Indien leden zich beschikbaar willen stellen dan kunnen zij contact opnemen met Jan Boessenkool. 10. Rondvraag en sluiting Gerrit van der Wilt (VSU Raad van Advies) vindt dat het jaarverslag er schitterend uitziet. Hij vraagt zich echter wel af of dit niet veel geld heeft gekost. Marina van Huissteden- Kaspers geeft aan dat kosten van het jaarverslag niet hoger zijn dan voorgaande jaren. Jan Boessenkool bedankt Gerrit van der Wilt voor het compliment. Emma Brouwer (Odysseus) bedankt Klaas Smink en de VSU. Zonder Klaas was Odysseus nooit zo snel zo ver gekomen met hun verhuisplannen. Marina van Huissteden-Kaspers roept de leden op om de presentielijst te tekenen voor een juiste weergave in de ALV-notulen. De ALV wordt om 19:50 uur gesloten.

5 AANWEZIGEN Algemene Ledenvergadering 14 mei 2014: VSU: VSU bestuur: Jan Boessenkool, Mohammed Dahmane, Marina van Huissteden-Kaspers, Maaike van Meerten, Gerlof Oudega, Anne Schulze en Marieke Westerhof Raad van Advies: Jeroen de Groot, Margriet Simonis, Gerrit Wilt en Leo Witvliet Kascommissie: Adriaan van Assem, Cor Burgers en Ronald Veldman Medewerkers: Sabine van den Assem, Ference van den Bogert, Steef van den Boom, Gijs de Bruijn, Sebastiaan de Cocq, Menno Hornman, Kiki Janssen, Joost Kock, Simone Koot, Nick Nuijten, Ruben Oosterom, Klaas Smink, Nynke Terpstra, Sigrid van der Toorn, Suzanne Wagterveld, Martijn Wellen Leden VSU A.U.S.R. Orca: de dames Dorien de Bruin en Marloes van der Pol Amazone: de heer Jan Poels CS030: de heer Jasper den Hartog Domstad Majella DMC: de heer A.W.E. van Harten Eminent Boys: de heer Ronald Veldman H.M.S.: de heer L. van Treijen Ladyfit: mevrouw Carla van Rest Limes: de heer J. Oudshoorn en C.V. Overveld Modelvliegclub Midden Nederland: de heer Huib van Putten Rugbyende Utrechtse Studenten: de dames Paulien van Alst en Ilse Nol SJKK/EKJJS: de heer Albert van Mildert en mevrouw Ottolien van Wijngaarden Sportraad Utrecht: de dames Esther Hartman en Nikki Wijnen Stichting Skatepark Utrecht STUdance: de dames Lieke van Acht, Célina Lammertse en Jantine de Wit Studententurnvereniging U-turn: mevrouw Dieuwke Marvin STVU: de heren Wouter Das en Lennaert van de Velden SV Kampong Hockey: de heren Kees Rovers en Job Vercauteren SV Tovo 67: mevrouw Mariëtte van Eck TC de Uithof: de heer Daniël Breunese en mevrouw Yvonne Greeuw TC Domstad: mevrouw Elles Kroon en de heer Bas van der Linden Top Judo Utrecht: de heer Hans van der Sluijs TTV Fleto: de heer André Norbart UCS EDO: de heer Kees Mandersloot UFO: de heer Tim de Jong UKV de Halter: de heer Hans Galesloot USKV Hebbess: de heer Robin Dollekamp en mevrouw Lieke Markus USVV Odysseus: mevrouw Emma Brouwer en de heer Thijs Wagenaar Utrechtse Kegel Bond: de heren Joop Brouwer en H. Müller Utrechtse Studentenzeilvereniging Histos: de heren Feyo Bekius en Jan Bosma UVV/Sphynx: mevrouw Ingrid van Gennep UW & TC de Volharding: de heer Nico Staal UZSC: de heer Maurits Depla V.V. Boni: de heer Alrik van den Brom VC Majella: de dames Petra Berk en Tinks Kars VV PVC: de heren Ad Hopman en Hans van Mens VV Utrecht: de heer Bram Ronnes en Ernst Soethout WOC Talent Centraal: de heer O. Hessels ZPC Watervlo: de heer Sjoerd Veldkamp Zwemlust Den Hommel: mevrouw Jacqueline de Buisonjé

6 Overige relaties: Gemeente Utrecht: de heer Louis Rabou RTC Midden Nederland: de dames Annelie Bleeker en Alexandra Joon Stichting Sport en Samenleven Utrecht: de heren Rik Burger en Viktor Peters Taskforce: de heer Gerard Houterman AFWEZIGEN Algemene Ledenvergadering (met kennisgeving) 14 mei 2014: VSU: Raad van Advies: Gerard Pot Sportambassadeurs: Jan van Schaik Ereleden: Arnaud Naeff en J. Soons Medewerkers: Susanne Appels, Marieke Dijkstra, Jelle van der Meer, Yvonne Mureau, Shams Raza en Wanda Schapendonk Leden VSU: AV Phoenix C.O.V. DESTO afd. tennis Desto Tennis Gym en Trim Oog in Al Hellas Utrecht JCK-Aiso Medunkt NOC*NSF PVDV Sport Vereent Sportief Nederland Sporting70 Stichting de Noordpunt SV Kampong Jeu de Boules SV Rivierwijkers SVDU USDV U dance USFV Jungle-Speed Zwaluwen Utrecht 1911 Zwaluwen Utrecht hockey Overige relaties: KNVB West I: Ciska Fessl

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 18 juni 2013

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 18 juni 2013 Verslag van de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 18 juni 2013 1. Welkom door AB Agenda van deze vergadering: statuten bespreken en stand van zaken voorjaarsnota. 2. Statuten Marina van Huissteden-Kaspers:

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 10 juni 2015

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 10 juni 2015 Verslag van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 10 juni 2015 Aan/afwezigen: zie presentielijst 1. Opening en mededelingen - Voorzitter Jan Boessenkool heet iedereen welkom. Er is een strakke planning

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 31 mei 2017

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 31 mei 2017 Verslag van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 31 mei 2017 Aan/afwezigen: zie presentielijst 1) Opening en mededelingen Jan Boessenkool opent de ALV en vraagt om een minuut stilte vanwege het overlijden

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van donderdag 30 mei 2013

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van donderdag 30 mei 2013 Verslag van de Algemene Ledenvergadering van donderdag 30 mei 2013 1. Opening en mededelingen - Jules Vereecken, directeur van sportcentrum Olympos, heet iedereen van harte welkom op de ALV van de VSU

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 25 mei 2016

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 25 mei 2016 Verslag van de Algemene Ledenvergadering van woensdag 25 mei 2016 Aan/afwezigen: zie presentielijst 1) Opening en mededelingen Jan Boessenkool opent de ALV en vraagt om een minuut stilte vanwege het overlijden

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering VSU van woensdag 16 mei 2018

Verslag Algemene Ledenvergadering VSU van woensdag 16 mei 2018 Verslag Algemene Ledenvergadering VSU van woensdag 16 mei 2018 1. Opening en mededelingen Jan Boessenkool, voorzitter VSU, opent de ALV en vraagt om een minuut stilte vanwege het overlijden van Paul Verweel,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

C O N V E N A N T. Samen voetballen in Utrecht. Optimalisering van voetbalverenigingen in Utrecht. Voetbalverenigingen Utrecht

C O N V E N A N T. Samen voetballen in Utrecht. Optimalisering van voetbalverenigingen in Utrecht. Voetbalverenigingen Utrecht C O N V E N A N T Samen voetballen in Utrecht 2 0 1 6-2 0 2 0 Inzake: Optimalisering van voetbalverenigingen in Utrecht Partijen: Voetbalverenigingen Utrecht Ondersteunt door: Koninklijke Nederlandse Voetbalbond

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

Notulen Convenantbijeenkomst Utrecht Onderweg naar 2016

Notulen Convenantbijeenkomst Utrecht Onderweg naar 2016 Notulen Convenantbijeenkomst Utrecht Onderweg naar 2016 10-03-2014 Hierbij ontvangen jullie het verslag van de convenantbijeenkomst Utrecht Onderweg naar 2016 op 10 maart 2014. Hartelijk dank voor jullie

Nadere informatie

Verslag extra Algemene Ledenvergadering VSU Datum: woensdag 11 oktober 2017 Locatie: De Vechtsebanen

Verslag extra Algemene Ledenvergadering VSU Datum: woensdag 11 oktober 2017 Locatie: De Vechtsebanen Verslag extra Algemene Ledenvergadering VSU Datum: woensdag 11 oktober 2017 Locatie: De Vechtsebanen 1) Opening en mededelingen Voorzitter Jan Boessenkool opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom.

Nadere informatie

Onderwerp Discussie Uitkomst

Onderwerp Discussie Uitkomst Betreft 20180313_Verslag_ALV_GV_Sportuna_concept.docx Agenda [Allen Besluitvormend] Aanvullen & vaststellen Mededelingen Actuele & relevante mededelingen Verslag & actiepunten Vastellen verslag ALV 05-08-2017

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017 NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD Datum: Donderdag 19 juni 2017 Aanvang: ± 19.30 uur Einde: ± 21.30 uur Locatie: Grote vergaderruimte Sportbedrijf de Karpen, JC Dirkxpad

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

Versie A P R I L

Versie A P R I L Versie 1.0 1 6 A P R I L 2 0 1 3 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 1 Opening Róman van der Meulen: Secretaris Pauze over ca. 1.15 uur 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 2 Agenda 1. Opening 2.

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019 Algemene Ledenvergadering 20 februari 2019 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2018 4. Jaarverslagen van de secretaris

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering ZZ en PC de IJsselmeeuwen d.d. 17-4-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering ZZ en PC de IJsselmeeuwen d.d. 17-4-2013 Notulen Algemene Ledenvergadering ZZ en PC de IJsselmeeuwen d.d. 17-4-2013 Afwezig met Kennisgeving: Yolanda Leunk, Linda van den Broek, Dorinda Veenstra, Joke Ruysink, Marina Baars Aanwezig: 24 leden

Nadere informatie

Concept-Notulen 12e Algemene Ledenvergadering SHI-HAN

Concept-Notulen 12e Algemene Ledenvergadering SHI-HAN 1 Concept-Notulen 12e Algemene Ledenvergadering SHI-HAN Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 18 november 2015 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden Aanwezige leden

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018 Algemene Ledenvergadering 7 maart 2018 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Bezoek van de Christen Unie 4. Lid van Verdienste 5. Jubilarissen

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017:

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017: NOTULEN Algemene Ledenvergadering 2018 d.d. 24-05-2018 locatie Flanders Tilburgseweg 37 te Goirle Geachte leden, Op donderdag 24 mei zijn we samen gekomen voor de Algemene Ledenvergadering bij Flanders

Nadere informatie

Notulen NEVIR ALV 2017

Notulen NEVIR ALV 2017 Notulen NEVIR ALV 2017 Van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 9 juni 2017 te Hotel Casa, Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam.

Nadere informatie

Effecten nieuwe tarieven Sport per vereniging. Totalen. 29 maart 2017

Effecten nieuwe tarieven Sport per vereniging. Totalen. 29 maart 2017 Effecten nieuwe tarieven Sport per vereniging 29 maart 2017 Er is in beeld gebracht wat de hoogte van de kosten is voor het seizoen 2017-2018 voor de sportverenigingen, als we uitgaan van hetzelfde aantal

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 25 maart 2014 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Aanwezig: John van Herk (voorzitter), Menno Hooghuis (secretaris), Anne-Marie Scheffers (penningmeester), Jan Bloo (Technische Commissie), Jacco

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld.

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld. Verslag vergadering : Datum : 30 mei 2013 Tijd : 13.30 uur Algemene Ledenvergadering (ALV) Locatie : Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag Kenmerk : V-13-59 Notulist : Amber Cornelissen 1. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

BALANS 2012. Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12. Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59

BALANS 2012. Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12. Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59 BALANS EN RESULTATENREKENING 2012 WERKGROEP 18e EEUW BALANS 2012 Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12 Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59 Postcheque België 5.105,30

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero-lid Apeldoorn, 3 november 2014 Betreft: Algemene Ledenvergadering Beste leden van Provero, Op dinsdag 11 november 2014 vindt tijdens de bijeenkomst De Omgevingswet, terug naar de zandbak tussen

Nadere informatie

Kampioenen Wedstrijdvissen. 3. Notulen Wedstrijdcommissie Marinus Klein. 2. Kampioen NK IJsvissen

Kampioenen Wedstrijdvissen. 3. Notulen Wedstrijdcommissie Marinus Klein. 2. Kampioen NK IJsvissen Algemene ledenvergadering 16 mei 2017 Sportvisserij Oost-Nederland Raalte 1. Opening 3 deel 1 ALV 16 mei 2017 1. Opening 2. Jubilarissen, Kampioenen Wedstrijdvissen en Kampioen IJsvissen 2017 3. Notulen

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden.

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Ledenvergadering S.V. Pegasus Notulen 06-09-2016 Notulist: Marcel Pol Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Bestuur: Voorzitter: Piet van der Wal Penningmeester:

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008

Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008 Albertdonk 4 4707 XZ Roosendaal Tel. 0165-55 59 15 Fax. 0165-52 77 34 Postbus 1378 4700 BJ Roosendaal Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008 Van: Farida Ouahssain Datum: 17 juni 2008 Aan: Algemene

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering LTC De Drieslag, gehouden op 27 januari 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering LTC De Drieslag, gehouden op 27 januari 2014 CONCEPT Verslag Algemene Ledenvergadering LTC De Drieslag, gehouden op 27 januari 2014 Agenda: 01. Opening 02. Mededelingen 03. Notulen A.L.V. van 28 januari 2013 (Bijlage 1) 04. Ingekomen stukken 05.

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 1 juni 2018 om 16:00 uur

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Leden Aanwezig: Bestuur Aanwezig: Afwezig 21 leden (incl. bestuur) Joost Tinbergen (voorzitter) Peter Milders

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 15 maart 2019 AGENDA 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 2018 4. Goedkeuring jaarstukken 2018 5. Decharge bestuur

Nadere informatie

BESPREKINGSVERSLAG ALV 28 MAART 2012

BESPREKINGSVERSLAG ALV 28 MAART 2012 Plaats en datum: Breda, 28 maart 2012 Onderwerp: Opgesteld door: Algemene Ledenvergadering Petra Kwerreveld Opgesteld de dato: 2 april 2012 Aanwezigen: Afwezigen: Kopie aan: BESPREKINGSVERSLAG ALV 28 MAART

Nadere informatie

Februari Allemaal van harte gefeliciteerd en. veel succes in Ermelo!!! 31 / 07 t/m 05 / 08 Jumpin de Weel

Februari Allemaal van harte gefeliciteerd en. veel succes in Ermelo!!! 31 / 07 t/m 05 / 08 Jumpin de Weel Februari 2018 Indoor (reserve) Kampioenen Weelruiters!! Dressuur Pony s C-Z1/Z2 kampioen Tessa Kole met Ribbon s Keano 2018 D-L1 kampioen Ilse Kleijwegt met Donstar D-L2 kampioen Laura Kole met Dora D

Nadere informatie

Erfgoedplatform Gemeente Heumen

Erfgoedplatform Gemeente Heumen NIEUWSBRIEF NR. 16 Erfgoedplatform Gemeente Heumen Ledenvergadering en presentatie Lage Hof op woensdag 15 april 2015 Plaats: Agrarisch museum De Lage Hof, Overasselt Tijd: 20.00 uur Agenda 1. Opening

Nadere informatie

LTO Noord, Afdeling Veluwerand

LTO Noord, Afdeling Veluwerand LTO Noord, Afdeling Veluwerand Agenda Jaarvergadering 1. Opening en mededelingen 2. Notulen 3. Jaarverslag 4. Jaarrekening 2015 5. Verkiezingen 6. Pauze 7. Fusie voorstel 8. Rondvraag 9. Sluiting Agenda

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag 2012. Algemene Ledenvergadering Jaarverslag 2012 Algemene Ledenvergadering 21 maart 2013 Agenda 1. Goedkeuring verslag ALV 2012 2. Jaarverslag 2012 3. Financiën ië 2012 4. Begroting 2011 5. Planning 2013 6. Samenstelling bestuur 7. Stumico

Nadere informatie

Kort verslag van de Algemene Ledenvergadering RLT en SV De Sluipers, gehouden op 21 januari 2012

Kort verslag van de Algemene Ledenvergadering RLT en SV De Sluipers, gehouden op 21 januari 2012 Concept Kort verslag van de Algemene Ledenvergadering RLT en SV De Sluipers, gehouden op 21 januari 2012 Aanwezige leden: 36 leden, inclusief drie ereleden: B. Dikhooff, J.L. de Jong en J.W.A. Renssen

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom. 1 Verslag algemene Ledenvergadering sv Sportlust 19 maart 2009 Concept verslag De Algemene Ledenvergadering van de Sportvereniging Sportlust heeft plaats gevonden in het clubgebouw van Hockeyvereniging

Nadere informatie

Financieel verslag 2017 penningmeester

Financieel verslag 2017 penningmeester Financieel verslag 2017 penningmeester De Vereniging tot Behoud van Anna s Hoeve en omgeving is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid met als doelstelling het bevorderen van de instandhouding

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Dinsdag 2 juni 2015

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Dinsdag 2 juni 2015 NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD Datum: Dinsdag 2 juni 2015 Aanvang: ± 19.30 uur Einde: ± 21.30 uur Locatie: Grote vergaderruimte Sportbedrijf de Karpen, JC Dirkxpad 7,

Nadere informatie

Notulen van de Tweede vergadering, gehouden woensdag 25 april 2018, aanvang 17:30 uur.

Notulen van de Tweede vergadering, gehouden woensdag 25 april 2018, aanvang 17:30 uur. Notulen Notulen van de Tweede vergadering, gehouden woensdag 25 april 2018, aanvang 17:30 uur. Totaal aantal stemmen: 150; aantal stemmen vertegenwoordigd: 30 (20 procent) Aanwezig Zie presentielijst Overig

Nadere informatie

Notulen Convenantbijeenkomst Utrecht Onderweg naar 2016

Notulen Convenantbijeenkomst Utrecht Onderweg naar 2016 Notulen Convenantbijeenkomst Utrecht Onderweg naar 2016 15-05-2012 Hierbij ontvangt u het verslag van de convenantbijeenkomst Utrecht Onderweg naar 2016 op 15 mei 2012 j.l. Hartelijk dank voor uw aanwezigheid

Nadere informatie

Industrieel Ontwerpen

Industrieel Ontwerpen Industrieel Ontwerpen Algemene LedenVergadering 2018 Financiën 2017 Algemene LedenVergadering 2018 1. Financieel jaarverslag 2017 2. Goedkeuring kascommissie en decharge bestuur 3. Begroting lopende jaar

Nadere informatie

CONCEPT-VERSLAG AV 14-1 d.d. 27 april 2014

CONCEPT-VERSLAG AV 14-1 d.d. 27 april 2014 CONCEPT-VERSLAG AV 14-1 d.d. 27 april 2014 Aanwezig: Peter Zandveld, lid Amsterdam en voorzitter EGCC, tevens gemachtigde voor Allard Köster, lid NGoB, Merlijn Kuin, lid NGoB, Eric van de Marel, voorzitter

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Opening Ger lijnders opent de vergadering en heet de aanwezige leden, 52 in getal, van harte welkom. Ondanks de dag en het tijdstip een mooie opkomst. Het dames

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering. Datum Maandag

Notulen Algemene Ledenvergadering. Datum Maandag Notulen Algemene Ledenvergadering Datum Maandag 30-10-2017 Afwezig met bericht: Alannah de Roos; Jacqueline van den Berg; Andre Seegers; Mieneke Knottebelt; Ad de Ruijter; Ruben van de Hoven; Irene Aangeenbrug;

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Enerzjy Koöperaasje Aldeboarn Algemene Leden Vergadering Woensdag 3-mei-2017 20:00 in De Jister Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Ingekomen stukken Notulen ALV 25-jan 4. Jaarrekening 2015-2016 5. Status

Nadere informatie

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC Algemene Gegevens Kenmerk: ENIAC ALV 14 Datum: 03-0-14 Locatie: Halle Aanwezig: Johan Noltes, Rick Leunissen, Mark Steunenberg, Sjoerd van der Spoel, Mark Oude Veldhuis, Jasper Kuperus, Jurrien Wagenaar,

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering VASTUS 13 november 2014

Agenda algemene ledenvergadering VASTUS 13 november 2014 Beste leden, Hierbij doen wij jullie de agenda van de algemene ledenvergadering 13 november 2014 toekomen. De ALV vindt plaats van 15.00 16.00 uur. Na de agenda vindt u alle documenten voor de vergadering.

Nadere informatie

www.ehbomiddelburg.nl

www.ehbomiddelburg.nl KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING EERSTE HULP BIJ ONGELUKKEN Programma Herhalingslessen Seizoen 2014 2015 www.ehbomiddelburg.nl EHBO afdeling Middelburg Secretariaat: Bianca Wiessner Nieuwe Vlissingseweg

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden vergadering d.d. 03 februari 2015

Verslag Algemene Leden vergadering d.d. 03 februari 2015 Verslag Algemene Leden vergadering d.d. 03 februari 2015 Aanwezig : P. Derks, K. Vasterman, M. Pouwels, G. Wouters, M. de Horde, J. de Folter, T. van der Linden, M. Meulendijks, H. Driessen, P. van Gemert,

Nadere informatie

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat wij een organisatie zijn die het algemeen nut dienen. Daarom zijn giften aan

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg. Manege Rekkendonken 5 februari 2015

Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg. Manege Rekkendonken 5 februari 2015 Algemene Ledenvergadering Buurtvereniging Roderweg Manege Rekkendonken 5 februari 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Notulen jaarvergadering 2014 4. Jaarverslag van de secretaris 5. Verslag kascommissie

Nadere informatie

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H.

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H. Ledenadministratie Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) KvK: 40023673 IBAN: NL04RABO0142130397 e-mail: leden@hcsassenhein.nl internet: www.hcsassenhein.nl Afzender: Postbus 39 ; 9750 AA Haren Gn Haren(Gn), 1

Nadere informatie

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1 T.C. Skinlo Algemene Leden Vergadering 1 maart 2016 Opening 1 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Goedkeuring notulen ALV 12 november 2015 4. Jaarverslagen bestuursleden 5. Goedkeuring

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Beheervereniging de Bomenweide 14 maart 2018 Algemene ledenvergadering Het bestuur, bestaande uit Edwin de Jong (penningmeester) Dirk-Jan Niggebrugge (voorzitter) Justin van Zeeland

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Toelichting op de agenda ALV 24 2018 Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Eventuele mededelingen

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering. Vereniging De Negen Nessen. 26 maart 2009, Clubgebouw TC Bergen

Verslag Algemene Ledenvergadering. Vereniging De Negen Nessen. 26 maart 2009, Clubgebouw TC Bergen Verslag Algemene Ledenvergadering 26 maart 2009, Clubgebouw TC Bergen Bestuur: Mw. J Doucet, Dhr. J. de Boer, penningmeester, Dhr. T. Jonker, secretaris, Mw. S. Hopman en Dhr. J. Schmeitz 1. Opening De

Nadere informatie

VG SABIC-IP. 8 e ALGEMENE LEDENVERGADERING. 18 april 2019 WELKOM. Vereniging Gepensioneerden SABIC-IP

VG SABIC-IP. 8 e ALGEMENE LEDENVERGADERING. 18 april 2019 WELKOM. Vereniging Gepensioneerden SABIC-IP Vereniging Gepensioneerden SABIC-IP VG SABIC-IP 8 e ALGEMENE LEDENVERGADERING 18 april 2019 WELKOM Vereniging Gepensioneerden SABIC-IP AGENDA VG SABIC-IP 1. Opening Jan Hellings 1.1 Vaststellen agenda

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Volgens de presentielijst waren er 22 leden aanwezigen 1. Opening, en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom. De voorzitter

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Verslag Algemene Ledenvergadering B.C.N.-Rhoon d.d. 7 oktober 2014 Aanwezig: Tycho van der Wal - voorzitter Mark de Munter - secretaris Stephanie van Eijk - penningmeester Engel Dorst - ledenadministrateur

Nadere informatie

Speeltuin de Bras. Aanwezig Juan Zondervan (voorzitter van de vergadering) Margo van de Merwe. Gosia Zertka

Speeltuin de Bras. Aanwezig Juan Zondervan (voorzitter van de vergadering) Margo van de Merwe. Gosia Zertka biedt sinds 1996 de wijk Vrijenban en omgeving in Delft een veilige, schone, beheerde en gratis toegankelijke speelomgeving en zet zich in voor versterking van het saamhorigheidsgevoel in de wijk. Verslag

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de afdeling Het VAB op zaterdag 16 september 2017 te Kraggenburg * * *

Notulen van de algemene ledenvergadering van de afdeling Het VAB op zaterdag 16 september 2017 te Kraggenburg * * * Notulen van de algemene ledenvergadering van de afdeling Het VAB op zaterdag 16 september 2017 te Kraggenburg 1. Opening * * * De voorzitter Albert Kooistra opent de vergadering en heet iedereen van harte

Nadere informatie

Jaarvergadering. 5 april 2018

Jaarvergadering. 5 april 2018 Jaarvergadering 5 april 2018 Veiligheid Weet je waar de nooduitgang is? Ben je bekend met de verzamelplaats van dit pand? 2 Agenda jaarvergadering 1A. Van het bestuur 2. Algemeen jaarverslag 2017 3. Financieel

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg.

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Notulen Algemene Ledenvergadering RRAF 2 016 op 12 maart 2016 Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Aanwezig : Jan den Hartog, Rolf Blei, Hans Schuttenbeld, Egbert Wits, Kees Kuijpers,

Nadere informatie

Na de ALV (ca. 20 minuten) en de pauze volgt de lezing: Olympisch Amsterdam door de heer Martin Ribbens. Agenda Algemene Leden Vergadering. 1.

Na de ALV (ca. 20 minuten) en de pauze volgt de lezing: Olympisch Amsterdam door de heer Martin Ribbens. Agenda Algemene Leden Vergadering. 1. Hierbij nodig ik u uit tot het bijwonen van de Algemene Leden vergadering (ALV) van de ACHV die zal worden gehouden op dinsdag 10 maart 2015, in Huize Antonius Kamperfoelieweg 207 Amsterdam. Aanvang 20.00

Nadere informatie

Jaarvergadering 23-11-2012. 22 november 2012

Jaarvergadering 23-11-2012. 22 november 2012 Jaarvergadering 23-11-2012 22 november 2012 Telefoons uit!!!!!!!! Welkom Te gast bij Koninklijke Agrifirm Wij zijn: Een vereniging met 1153 leden Speciaal welkom nieuwe leden Gedenken we de leden die dit

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving:j.stabel,m.verstappen,edwin de Vries,B.Petrus,M en K Droge,I.Raadsen,L.Mouchart,H en J Smeyers.

Afwezig met kennisgeving:j.stabel,m.verstappen,edwin de Vries,B.Petrus,M en K Droge,I.Raadsen,L.Mouchart,H en J Smeyers. Notulen algemene ledenvergadering 29 mei 2016 Locatie:De Stoethoeve,Birkstraat 131,3768HE Soest Aanwezig:Ad vd Bosch,J.Fisher,PA.Roomenburg,J.Vermeulen,W.Scheepers,EJ.Den Daas,A.Den Daas,J.Overbeek,Anja

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Notulen ALV 26-09-2015

Notulen ALV 26-09-2015 Notulen ALV 26-09-2015 1. Opening Voorzitter Wendy Tavenier doet het welkomstwoord. Er zijn nieuwe leden bij en daardoor stelt het bestuur zich nogmaals voor. Vervolgens wordt de ALV gepresenteerd aan

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Handelsregister: Alkmaar 40.63.48.67 MBSOV Bezoekadres: Verenigingsgebouw Dukdalf Hoofdgracht 1 1781 AA DEN

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2016 Aanwezig: 30 leden (inclusief bestuursleden) Voorzitter: Wil Koot Secretaris: Vacant Penningmeester: André Kramer Algemeen bestuurslid: Robert-Jan Post

Nadere informatie

Door de avondvoorzitter wordt de leiding van de vergadering formeel overgedragen aan de nieuw aangestelde voorzitter.

Door de avondvoorzitter wordt de leiding van de vergadering formeel overgedragen aan de nieuw aangestelde voorzitter. Notulen Extra Algemene Ledenvergadering Hotel Restaurant Den Engel 18 juli 2016, 20.00 uur 1. De voorzitter opent de vergadering om 20.10 en heet een ieder van harte welkom op deze extra algemene ledenvergadering.

Nadere informatie