Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u de tussentijdse 'Rapportage stand van zaken Lijm & Cultuur' over 2009.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u de tussentijdse 'Rapportage stand van zaken Lijm & Cultuur' over 2009."

Transcriptie

1 Gemeente Delft Gemeenteraad van Delft 1 ^ s^\u. Afd Kopie A^\^- Gemeente Detft -i NOV 29 VERZONDEN ^"VlOV.2oog Datum Ons kenmefk Uw brief van Onoerwoifj Toezending stukken ter informatie Doo./bIjlage Productnr. Uw kenmerk Bijlage Geachte dames en heren, Ter informatie zenden wij u de tussentijdse 'Rapportage stand van zaken Lijm & Cultuur' over 29. In het voorjaar van 29 is een uitgebreide rapportage gegeven over de stand van zaken rondom de ontwikkelingen van Lijm & Cultuur /Evenemententerrein. Gezien de toezegging van wethouder Merkx om elk halfjaar te rapporteren en de recente ontwikkelingen rondom de verschillende vergunningenprocedures is het wenselijk een update te geven van de stand van zaken. Deze rapportage zal actuele informatie geven over de verschillende procedures, de tot nu toe in 29 uitgevoerde evenementen/activiteiten én de relatie met de initiële doelstellingen van dit gebied. Hoogachtend, het college van burgemeesteren wethouders van Delft,, burgemeester 'erkerk, secretaris ï^!w. Andriessen U-

2 Wijk- en Stadszaken CKE Doorkiesnummers: Telefoon Aan College B&W Ats cfl rift aan W.H.B. Hoondert Nota Datum Ons kenmerk Opsteller E.8.Kesselaar Bijlage Onderwerp Rapportage stand van zaken Lijm & Cultuur/ Evenemententerrein Aanleiding ln het voorjaar van 29 is een uitgebreide rapportage gegeven over de stand van zaken rondom de ontwikkelingen van Lijm & Cultuur/ Evenemententerrein (hierna te noemen L&C). Gezien de toezegging van wethouder Merkx om elk halfjaar te rapporteren en de recente ontwikkelingen rondom de verschillende vergunningenprocedures is het wenselijk een update te geven van de stand van zaken. Deze rapportage zal actuele informatie geven over de verschillende procedures, de tot nu toe in 29 uitgevoerde evenementen/activiteiten én de relatie met de initiële doelstellingen van dit gebied. Inleiding ln het verleden was binnen de gemeente Delft lange tijd een groot tekort aan ruimte voor culturele activiteiten, waaronder een terrein voor evenementen en ruimte voor activiteiten van groepen in amateur- en professionele kunst. Gezien het in 24 vrijkomen van het fabrieksterrein van de Gelatine, de ligging en de omvang van dit terrein en de plannen van 2 ondernemers was deze locatie geschikt om te voorzien in het gesignaleerde tekort aan ruimte voor culturele doeleinden. Een deel van het terrein {circa 9 m^) is afgelopen jaren in gebruikt genomen voor evenementen {in eigendom van de gemeente en in beheer van Lijm & Cultuur). In samenwerking met het bedrijf Lijm & Cultuur is het resterende deel van het gebied (circa 13.6 m^) herontwikkeld ten behoeve van culturele activiteiten, alwaar een centrum is/wordt gerealiseerd voor culturele bedrijvigheid en evenementen, waaronder ook ruimte voor activiteiten van amateurspodiumkunstenaars.

3 stelling stellingen Evenemententerrein: ruimte bieden aan bestaande evenementen en activiteiten die niet (meer) passen in de binnenstad; uitbreiding van bestaande evenementen en activiteiten; nieuwe activiteiten die bijdragen aan de cultuurvisie, zoals beschreven in de programmabegroting 26; - daarnaast zullen commerciële evenementen /activiteiten worden toegestaan die bijdragen aan een gezonde exploitatie van het terrein (financieel, imago). Om deze doelstellingen verder te concretiseren is in het 'Ontwikkelingsplan Gelatine' uit 24 voor het evenemententerrein navolgende programmering beoogd: Grote evenementen Middelgrote evenementen Kleine evenementen Ga. 12 per jaar < 1. bezoekers per evenement Suggesties Popfestival Openingsact van de Mooi Weer Speten Delft City Beats Opening OWEEweek studenten Parade Gircus Danceparty Grote kermis Ga. 1 per jaar Gemiddeld 3. bezoekers per evenement Suggesties Sport- en "outdoor"evenementen Studenten feesten Multicultureel culinair festival Winterfestijn met schaatsbaan Opening cultureel seizoen met voorstellingen en activiteiten Max. 15 per jaar < 1. bezoekers per evenement Suggesties Locatievoorstelling theatergroep MAX Bedrijfsfeesten Beurzen Bedrijfspresentaties Kunstmarkt Rommelmarkt Opera-avond Voor de daadwerkelijke programmering van dit jaar, wordt verwezen naar het hoofdstuk 'stand van zaken uitgevoerde activiteiten'.

4 stellingen Amateurkunstcentrum: ruimte bieden aan amateurkunst voor repetitie en voorstellingsruimte (o.a. door realisatie van een vlakke vloer theater); uitbreiding van bestaande evenementen en activiteiten; nieuwe activiteiten die bijdragen aan de cultuurvisie, zoals beschreven in de programmabegroting 26; - daarnaast zullen activiteiten worden toegestaan die bijdragen aan een gezonde exploitatie van het terrein (financieel, imago). Deze doelstellingen zouden geactiveerd moeten worden door de volgende activiteiten in de bestaande gebouwen te laten plaatsvinden: A. monumentaal hoofdgebouw: kantoorruimte voor organisatoren van culturele evenementen; B. twee werkplaatsen met oorspronkelijk interieur: begane grond te gebruiken voor kleinere evenementen (circa 2 personen) en de daarboven gelegen aparte ruimtes kunnen verhuurd worden als studio en atelierruimte ruimten; C. motorenopslag en chemische magazijn: te gebruiken als opslagruimte voor diverse culturele doeleinden; D. emballageopslag: te gebruiken als zelfstandige horeca; E. technische dienst opslag: te gebruiken als oefenruimte voor bands, fanfares en showcorpsen; F. ketelhuis / glazen atrium: hart van cultureel centrum waar voorstellingen kunnen worden gegeven; G. kantine, magazijn en laboratorium: bedrijfsruimte voor Improve; tevens te gebruiken als oefenruimte en te gebruiken voor kleinere evenementen (circa 1 personen); Op het onbebouwde terrein achter gebouwen C. kunnen ten behoeve van grootschalige activiteiten op het evenementen terrein ondersteunende tenten geplaatst worden, tenten voor beurzen en evenementen. Verder zal daar een theatertuin worden gecreëerd met een buitenpodium. Het overgrote deel van dit terrein kan ook worden gebruikt als parkeerterrein. Gebouw A is geheel gerenoveerd en thans volledig verhuurbaar. De verhuur(mogelijkheden) wordt echter beïnvloed door de stand van zaken rondom de verbouwingen van de overige (gebouw)functies. Gebouw B, C, D, E en F zijn nog niet verbouwd en hebben thans zeer beperkte gebruikersmogelijkheden. Verhuur vindt met enige regelmaat plaats o.b.v. mobiele inrichting in een verder authentieke entourage. Gebouw G is in 25 aangekocht door en voor Improve, 3 van de 4 verdiepingen zijn grotendeels gerenoveerd en de repetitieruimte op de derde verdieping wordt regelmatig verhuurd Lb.v. oefenruimte en/of evenementen. Voor de daadwerkelijke verhuur van dit jaar (januari - augustus '9), wordt verwezen naar het hoofdstuk 'stand van zaken uitgevoerde activiteiten'.

5 Slotsom Zoals in de inleiding en vooral ook in nakomende samenvatting wordt aangegeven is afgelopen jaar veel in beweging gekomen. Zo zijn bijna alle noodzakelijke vergunningen ondertussen afgegeven ofop het punt van afronding. Er is veel werk verzet in de voorbereiding van de herontwikkeling en daarbij is veel bereikt op het gebied van vergunningen en optimaliseren van de samenwerking. Om de beoogde doelstellingen uit het (eerdere) collegeprogramma waar te maken zal het dan ook noodzaketijk zijn en blijven om daadkrachtig en gezamenlijk de uitdaging aan te gaan om het gebied Evenemententerrein en L&C een dynamisch, creatief en ondernemend klimaat te geven. Lijm & Cultuur/Evenemententerrein moet een plek zijn waar door culturele creativiteit en innovatie, mensen worden geïnspireerd. Een locatie waar plaats is voor experiment en ondernemerschap. Een plaats waar veel enthousiasme voor bestaat en waar mensen warm voor lopen. Het gebied L&C / Evenemententerrein is daarom nog steeds volop in beweging, maar zijn we nog niet klaar. De reden van de nog lopende procedures is zeer complex. Om een goed beeld te geven waar we nu staan is navolgend een samenvatting gegeven over de stand van zaken van de verschillende processen rondom L&C en Evenemententerrein. Hierin zal onderscheidt worden gemaakt in de doelstelling, de geboekte resultaten in afgelopen periode (29) en de ven/vachte acties voor de komende tijd.

6 Samenvatting stand van zaken stand van zaken procedures en vergunningen 1. Overdracht panden en terrein Conform de koopovereenkomst van grond/opstallen met Lijm en Cultuur BV, kan na onherroepelijke vrijstelling-, bouw- en horecavergunningveriening de levering van de gronden en panden aan Lijm en Cultuur BV plaatsvinden. Recente resultaten Op dit moment is door middet van een beheerovereenkomst het 'tijdelijke' gebruik van de verschillende 'gemeentelijke' panden geregeld. Naar verwachting zuilen eind 29 alle vergunningen onherroepelijk zijn en aldus begin 21 de overdracht/levering van de gronden en panden geëffectueerd kunnen worden. Hierbij zal nog wet nadere overeenstemming moeten worden verkregen over de financiële consequenties die zijn ontstaan door de vertraagde levering. 2. Dienstverleningsovereenkomst / Beheer evenemententerrein Op het gemeentelijke evenemententerrein zal tijdens evenementen (inclusief de op- en afbouwperiode) ondersteuning en controle moeten plaatsvinden. Hiervoor is een dienstverieningsovereenkomst gesloten met L&C. Deze overeenkomst behelst het dagelijks technisch en administratief beheer (verhuur) over het evenemententerrein. L&C is feitelijk de ogen en oren van de gemeente voor, tijdens en na een evenement Recente resultaten ln de praktijk is gebleken dat deze rolverdeling niet altijd goed werkbaar is. Indien er, bijvoorbeeld uit veiligheid- of efficiënte oogpunt, feitelijk opgetreden moet worden naar een organisator of publiek is gebleken dat L&C juridisch niet mag optreden. Conclusie is aldus getrokken om L&C op het terrein een duidelijke beheerderrol te geven, inclusief de mogelijkheid om in te kunnen grijpen. De dienstverieningsovereenkomst zal, conform de evaluatiemomenten uit deze overeenkomst, begin 21 aangepast worden. Bij deze aanpassing zullen tevens eventuele zaken worden meegenomen die in de opstartperiode aan het licht zijn gekomen. Voor de volledigheid dient gemeld te worden dat bij beheer gesproken wordt over dagelijks en regulier beheer. Het "groot onderhoud" van het terrein is en blijft een taak van de gemeente.

7 3. Uitvoeringsovereenkomst subsidieverlening L&C Om in de gebouwen van L&C, naast de commerciële activiteiten, ook de mogelijkheid te creëren voor een amateurkunstcentrum, een vlakke vloertheater en de 'Stichting programmering Ketelhuis' is in 24 een subsidie beschikbaar gesteld van 1,2 min.. Aan deze subsidie is een groot aantal verplichtingen verbonden naar de ontvanger (L&C). Vooral op het gebied van het creëren van de ruimtebehoefte en lage huurtarieven. Recente resultaten Door de vertraagde vergunningen problematiek is de uitvoering c.q. realisatie van de ruimtebehoefte nog niet gereed. De gebruikers maken nu veelal gebruik van tijdelijke voorzieningen, waardoor dit niet optimaal is. Eveneens is hierdoor de onderlinge synergie tussen gebruikers niet altijd mogelijk. Vanuit dit feitenrelaas is geconcludeerd dat de uitvoeringsovereenkomst een update behoeft. Hierin kunnen ook de1 ervaringen van de gebruikers worden meegenomen. De uitvoeringsovereenkomst zal, conform de wijzigingsbevoegdheden uit deze overeenkomst, begin 21 worden geëvalueerd en indien nodig aangepasl 4. Parkeerovereenkomst TU Delft Voor grotere evenementen (en/of het moment waarop het terrein bezet is) zal er geparkeerd worden op de terreinen van de TU. Hiertoe is een parkeerovereenkomst gesloten met de TU. Hierin is beschreven welke (huur)kosten en verantwoordelijkheden hieraan verbonden zijn. Recente resultaten Na een evaluatie over de functionaliteit van deze overeenkomst in de afgelopen jaren, is vastgesteld dat de overeenkomst met de TU geactualiseerd moetworden. De aanpassing van de overeenkomst heeft ondertussen plaatsgevonden en ligt thans voor ter besluitvorming. De veranderingen hebben vooral betrekking op het schrappen van de vaste vergoeding en het inspelen op de toekomstige parkeersituatie in het TU gebied. De aanpassing van de overeenkomst is thans afgerond/ uitonderhandeld. Zodra betreffende besluitvorming is afgerond, is dit proces - met voor beide positief resultaat - afgerond.

8 5. Artikel 19 WRO Procedure Tot voor kort had het gebied van het evenemententerrein en L&C een bestemming van bedrijfs/culturele doeleinden. Hiermee konden amateur, kunstvoorstellingen, etc. plaatsvinden. Grotere evenementen waren hiermee niet mogelijk. Eveneens konden ondersteunende (horeca)functies nietworden aangeboden. Om dit alles mogelijk te maken is een nieuwe artikel 19 WRO vrijstellingsprocedure gevoerd en begin 29 vergund. Recente resultaten Begin 29 heeft één bezwaarmaker beroep ingediend bij de rechtbank, waardoor de onherroepelijkheid van de vergunning is opgeschort. Ook na mediation is geen overeenstemming bereikl Op 23 septemberjl. heeft uiteindelijk de behandeling bij de rechtbank plaatsgevonden, tn de regel volgt uitspraak na zes weken. Met betrekking tot de actuele stand van zaken van de uitspraak van de rechter zal een nazending op deze rapportage plaatsvinden. Bij positieve oordeel van de rechter zal sprake zijn van een onherroepelijke vergunning en kan men volop aan de slag. Bij negatief oordeel zal een verdere rechtsgang moeten worden opgepakt. 6. Horeca vergunning (incl. exploitatie en terrasvergunning) Het cultuur en evenementen centrum wordt veelal gebruikt voor repetitie- en voorstellingsruimte van allerhande groepen/verenigingen. Daarnaast vinden hier ook regelmatig bedrijfsmatige activiteiten/festiviteiten plaats. Bij at deze activiteiten is het gebruikelijk/wenselijk om eten en drinken te kunnen nuttigen. Voor deze versnaperingen is het noodzakelijk om een horeca- en exploitatievergunning te hebben. Voor het eventueel buiten nuttigen van deze versnaperingen is tevens een terrasvergunning benodigd. Hiervoor zijn door L&C alle benodigde vergunningen aangevraagd. Recente resultaten Aangezien de aanvragen voldeden aan het gemeentelijke beleid zijn de vergunningen in het 2^ kwartaal 29 afgegeven. Hierop heeft één bezwaarmaker beroep aangetekend en een voorlopige voorziening bij de rechter aangevraagd. Deze vooriopige voorziening heeft op 3 septemberjl. gediend en is door de rechter afgewezen. Er is daarbij nog geen uitspraak gedaan over de bodemzaak, deze is mede afhankelijk van de uitspraak in de art. 19 WRO procedure.

9 Afhankelijk van de rechteriijke uitspraak in de art. 19 WRO procedure zal een bodemprocedure voor de horecavergunning, etc. van toepassing kunnen zijn en tevens de kans van slagen hierin bepalen. Bij negatief oordeel zal een verdere rechtsgang moeten worden opgepakl 7. Monumentenbescherming Bij de beoordeling van de naooriogse architectuur in Delft is ook een drietal gebouwen van de voormalige Lijm- en Gelatinefabriek als gemeentelijke monument bestempeld. Deze aanwijzing is door de vaststelling van deze nota, ondertussen definitief. Voor de uitvoering van de nog beoogde onderhoud- en ver/nieuwbouw activiteiten op het terrein van L&C beïnvloedt deze aanwijzing de uitwerking op zowel bouwkundig als financieel vlak. Daarom is door L&C bezwaar gemaakt op deze aanwijzing. Recente resultaten ln overieg met Monumentenzaken, Vastgoed, CKE en L&C is afgelopen maanden gezocht naar een oplossing. Hieruit is gebleken dat reeds vergunde bouwwerkzaamheden sowieso doorgang kunnen vinden. Ook de reguliere onderhoudswerkzaamheden zijn mogelijk binnen de monumentenaanwijzing. Wel zullen de bekende, doch nog niet aangevraagde, toekomstige bouwactiviteiten worden beïnvloed door deze aanwijzing. Bij alle partijen is een positieve grondhouding rondom de status van monument, doch de uitvoerbaarheid van de doelstellingen rondom L&C moet nog wel worden uitgewerkt. Begin november zal daarom tussen partijen verder worden gesproken over vooral de nog resterende juridische haken/ogen rondom de aanwijzing. De oplossing is aanwezig, doch deze moet juridisch uitvoerbaar zijn. 8. Milieuvergunning/Geluid Bij evenementen wordt af en toe bovenmatig geluid geproduceerd. Hiervoor is een ontheffing geluidsvoorschriften nodig. Deze kan per individueel bedrijf 8 x per jaar aangevraagd worden, terwijl er voor heel Delft 5 zgn. collectieve dagen worden vastgesteld. Op deze 5 dagen mogen in principe alte horecabedrijven in Delft meer geluid produceren dan gebruikelijk. Aangezien het centrum en het terrein tot doel heeft vaker dergelijke activiteiten te hebben zal een milieuvergunning (categorie C) meer gewenst zijn.

10 Recente resultaten Met behulp van externe en interne deskundigen is afgelopen maanden aanvang gemaakt met de {geluids)onderzoeken die noodzakelijk zijn voor deze specifieke milieuvergunning. Vooriopig zal o.b.v. de APV verder vergund worden tot het moment van een vigerende milieuvergunning. Vanzelfsprekend zal bij deze tijdelijke APV situatie rekening gehouden moet worden met het maximale aantal APV's per jaar. Zodra de ondertiggende onderzoeken zijn afgerond, zal de milieuvergunning worden aangevraagd. Naar verwachting zal in het 4 kwartaal de vergunning worden aangevraagd en in het1 kwartaal 21 vergund (mits inhoudelijk akkoord).

11 stand van zaken exploitatie evenemententerrein Het evenemententerrein heeft geen middelen voor beheer en onderhoud beschikbaar. Die kosten moeten worden gedragen door de verhuurinkomsten uit de mix van commerdële/niet-commerciëie evenementen. Aangezien de vergunningen van het evenemententerrein nog niet geheel zijn afgerond (zie 'Stand van zaken procedures en vergunningen') is dit van invloed geweest op het aantal geboekte evenementen in 29. Opbrengsten Exploitatiebegroting Evenemententerrein activiteit realisatie realisatie realisatie realisatie realisatie realisatie realisatie realisatie Vertiuur commercieel niet-commercieel Subtotaal begroting 21 begroting Overige inkomsten Parkeeropbrengsten Overig Subtotaal TOTAAL Kosten Onderhoud Schoonmaak Onderhoud > stadsbeheer Structurele lasten Vastgoed Overig / materiaal Subtotaal ] Diensten L&C (uit DVO) 2% kale huur Dagelijks beheer Callcenter functie Subtotaal , , Overige kosten Promotiekosten Verzekeringen vast: belasting riool gebruiker vast: belasting reiniging vaste kosten energie WOZ / OZB Onvoorzien Parkeerkosten aan TU Subtotaal U1 AAL "^HI^HmHi ^fe<(.q53 werkelijk RESULTAAT werkelijk werkelijk verwacht verwacht 28 1

12 Stand van zaken uitgevoerde activiteiten Ook in 29 zijn er weer veel leuke festiviteiten geweest op L&C en/of het evenemententerrein. Door het nog in procedure zijn van de verschillende vergunningen, is het nog niet mogelijk om 1% operationeel te zijn. Wel hebben al navolgende evenementen plaatsgevonden; Hierna wordt kort - per categorie - een overzicht gegeven van de uitgevoerde activiteiten. 1. Categorie Jongeren In deze categorie zijn in de periode van januari - augustus 29 ruim 14 dagdelen aan repetitie en/of cursussen georganiseerd. Hierbij moet gedacht worden aan; a. Culturele dag Grotius scholieren b. Cultureel festival Jansbrug - "Aangeschoten Wild" c. Djembe en andere cursussen d. Musical en dansrepetities e. TU workshops voor 3 VWO-ers 2. Categorie Culturele Diversiteit Zoals de titel al doet vermoeden is hierin een scala van verschillende activiteiten te plaatsen. Zo zijn er cursussen van Nyama gegeven, maar ook Salsa les, Repetities van L'Chaim en Alquin, etc. In totaal heeft dit voor de periode januari - augustus 29 geresulteerd in een bezetting van ca. 11 dagdelen. 3. Categorie Toneel en Dans ln de periode januari - augustus 29 hebben ca. 15 dagdelen van de verschillende gebouwen gevuld gestaan met deze activiteiten. Onder deze categorie vallen o.a.; a. Dance Project - repetities b. Clownschool Buus c. Theatraal diner Delftsche Sanghers d. Musical repetities e. Repetities Drift - Koekoeksnest f. Cursussen Capoeira, Afrikaanse dans e.d.. 4. Categorie Experimenteel Duidelijk is geworden dat deze categorie, met een bezetting van 1 dagdelen in 29, nog niet veelvuldig heeft plaatsgevonden. Deze categorie heeft, feitelijk uit de titel blijkend, geen structureel karakter en kan per jaar sterk verschillen. 11

13 5. Kantoorfaciliteiten L&C reserveert 5 m2 kantoorruimte voor theatergroepen en organisaties. Deze kantoorruimte wordt verhuurd tegen een tarief tussen de 8,- en 12,- per m2 per jaar (prijspeil 24), inclusief servicekosten. Aantal structureel verhuurde meters in monumentale kantoorpand in januari-augustus 29: a. b. c. d. e. f. 9- h. Alex Buurman Mooi Weer spelen Nyama Keizer & van der Mast Mikenik Dance Project Atelier Cherubijn ZON kinderopvang 29 m^ 26 m' 55 m^ 12 m^ 21 m^ 39 m^ 31 m^ 33 m^ hele periode hele periode hele periode hele periode hele periode hele periode hele periode vanaf 2 april Voorts zijn er verhuringen van vergaderruimtes in het kantoorpand geweest. Samen circa 2 dagdelen met gemiddeld 7 m^ per dagdeel, o.a.; a. Mooi Weer Spelen b. Gemeente Delft c. SWWO - trainingen d. SOB e. TUDelft f. D66 6. Opslagruimte Naast de kantoorfunctie is de gedachte dat een aantal gezelschappen behoefte hebben om - naast de repetitie- en voorstellingsruimte - hun decors, etc. op te slaan op locatie. Hiertoe zal in de toekomst 3 m^ gereserveerd worden. Op dit moment blijkt dat deze functie voor 1 m^ ruimte in de bestaande gebouwen heeft geclaimd. Pas na de verbouwingen zal er meer opslagruimte beschikbaar zijn. 12

14 7. Vlakke Vloertheater/ Ketelhuis L&C verbouwt het Ketelhuis tot een multifunctionele theaterzaal. De zaal heeft een speelvlak van 1 x 1 m^ en biedt de gelegenheid aan amateurkunstgroepen om minimaal 5 keer per jaar deze zaal te bespelen tegen een tarief van maximaal 5,- per avond (prijspeil 25), exclusief techniek. In overleg met de groepen kan L&C ook aanbieden de voorstelling in een kleinere ruimte te houden (bv. een van de werkplaatsen). De amateurkunstgroepen kunnen zowel op avonden doordeweeks als in het weekend terecht. Het Ketelhuis en de werkplaatsen moeten 3 maanden van tevoren worden gereserveerd door de amateurkunstgroepen, anders wordt de ruimte ook beschikbaar voor de commerciële verhuur. L&C spant zich in om dit goed te communiceren naar de groepen. L&C houdt in verband met voorgaande een jaarkalender bij. Tot nu toe is het aanbod groter dan de vraag. 8. Evenemententerrein Naast de vele gebouwen op het terrein is een substantieel deel van de opzet gereserveerd voor het evenemententerrein. Dit terrein is vooral gericht op grotere evenementen en heeft dan ook een lagere frequentie, doch een aanzienlijk hoger bezoekersaantal. Afgelopen jaar (januari - augustus '9) hebben de navolgende evenementen plaatsgevonden: a. Wintercircus Theater de Veste - stalling en overnachten b. Monsterjump. Daarnaast is het evenemententerrein een aantal malen verhuurd c.q. gebruikt als parkeerterrein voor naastliggende evenementen. Hiertoe is dit terrein mede ingericht/aangelegd. Wel dient genoemd te worden dat enkele malen een evenement is afgewezen omdat de noodzakelijke vergunningen nog niet op orde zijn. Hierover is in deze nota een nadere uitleg aan gegeven. Men moet bij deze afwijzingen denken aan evenementen die vanwege de geluidsproblematiek en/of veiligheidsaspecten geen doorgang konden vinden. Tevens zijn er binnen Delft verschillende locaties actief, waardoor meer mogelijkheden voor organisatoren zijn. Het gaat dus wel goed in Delft met de mogelijkheden, maat dat levert ook concurrentie op. Tenslotte is ook het huidige economische klimaat van invloed op het aantal georganiseerde evenementen en dus op de bezetting. 13

15 Zoals mag blijken uit voorstaand overzicht een breed scala aan evenementen, cursussen en symposia. Echter nog niet voldoende om te spreken van een volwaardig opererend centrum en evenemententerrein. Nader gespecificeerd naar Amateur en Professionele kunst over de afgelopen jaar blijkt het volgende; Gebruik categorie Amateur Professioneel kunst Bedrijven Totaal 28 in m^ in m^ Uit bovenstaande tabel is duidelijk dat er meer gebruik gemaakt is van de gebouwen van Lijm & Cultuur. Met name bedrijven vinden steeds meer hun weg naar het centrum. Bij hun activiteiten worden regelmatige amateur en professionele kunstenaars uit Delft ingezet. Bedrijven vinden het leuk om hun congres/bedrijfsbijeenkomst te laten plaatsvinden in een dynamische culturele omgeving. Bedrijven gebruiken meestal de grootste ruimtes in het centrum waardoor zij even groot als de amateurs lijken. Het aantal gebruiksdagen van de amateurs in kleinere ruimtes is velen malen hoger. Nadat de verbouwingen hebben plaatsgevonden kan er meer bruikbare ruimte gecreëerd worden voor alle activiteiten. Het is dan ook zaak alle noodzakelijke vergunningen te organiseren opdat enerzijds geen afwijzingen van evenementen hoeven plaats te vinden, maar anderzijds ook vooral volop ingezet kan worden op het binnenhalen van nieuwe gezelschappen, voorstellingen en evenementen. Aansluitend zal dit unieke gebied verder worden gepromoot binnen de (regionale) evenementenmarkt en de Delftse amateurkunst. 14

Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u een aanvulling op de 'Rapportage stand van zaken Lijm & Cultuur'

Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u een aanvulling op de 'Rapportage stand van zaken Lijm & Cultuur' Gemeente Delft Retouradres; Wijk- en Stadszaken, Postbus 340, 2600 AH Detfl Gemeenteraad van Delft Doc/bljlage Productnr.. Dalum 16-4-2009 Ons kenmerk 964885 l>w brief van Ondenwerp Toezending stukken

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad,

Geachte leden van de gemeenteraad, Ruimte en Economie Vastgoed bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

18 oktober Herhuisvesting beheer buitenruimte

18 oktober Herhuisvesting beheer buitenruimte Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 18 oktober 2018 Onderwerp: Herhuisvesting beheer buitenruimte Gevraagde Beslissing: Aan de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel Te besluiten om: a.

Nadere informatie

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen.

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen. Openbaar Onderwerp Verkoop Arsenaal Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Delmo B.V. wil het gebouw Het Arsenaal kopen. Het Arsenaal (Arsenaalpoort 1-18) is

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 Raadsstuk Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 1. Inleiding De gemeenteraad heeft middelen gereserveerd voor de bouw van een multifunctionele badmintonhal

Nadere informatie

B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters

B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters Onderwerp Tariefberekening accommodatie Jerusalem Zaaknummer Teammanager B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters Openbaarheid Ja,

Nadere informatie

PEILING. TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier

PEILING. TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier PEILING Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4922934 Aan : Gemeenteraad Datum : 10 maart 2015 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier PEILPUNT Wij

Nadere informatie

GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN

GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN GEZOCHT: CULTURELE ONDERNEMER VOOR EXPLOITATIE DAVO PUBLIEKSRUIMTEN HAVENKWARTIER DEVENTER: ATTRACTIEF EN VEELZIJDIG Het Havenkwartier is een unieke plek. Een gebied met oude industriële panden, vergezichten

Nadere informatie

NOTA. Geacht college,

NOTA. Geacht college, Publiekszaken Monumentenzorg en Bouwkwaliteit Fax 015-2197162 Aan Het college van Burgemeester en Wethouders NOTA Datum 28-10-2008 Ons kenmerk 894714 Opsteller Mechteld Blom Bijlage 2 Onderwerp Mega(doek)reclame

Nadere informatie

Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u de Evaluatie havenseizoen 2009 en aanbevelingen havenseizoen 2010.

Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u de Evaluatie havenseizoen 2009 en aanbevelingen havenseizoen 2010. Retouradres : Wijk- en Stadszaken, Postbus 340, 2600 AH Delft Aan de leden van de raad Afd. O^^JK^re VERZONDEN 1 0 FEB. 2010 Datum Ons kenmerk 1056518 Uw brief van Ondenverp Toezending stukken ter informatie

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

KENNISNEMEN VAN De stand van zaken van het project Eemplein/Eemhuis en de daaruit voortvloeiende actualisatie van de risico s en kostenramingen.

KENNISNEMEN VAN De stand van zaken van het project Eemplein/Eemhuis en de daaruit voortvloeiende actualisatie van de risico s en kostenramingen. RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4405978 Aan : Gemeenteraad Datum : 18 juni 2013 : Wethouder P. van den Berg Portefeuillehouder TITEL Stand van zaken Eemplein/Eemhuis KENNISNEMEN

Nadere informatie

Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017

Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017 Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017 Burgemeester en Wethouders van Schiedam; Overwegende dat het gewenst is activiteiten, die bijdragen aan een sterker imago van

Nadere informatie

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01086 RV2011-122

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01086 RV2011-122 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01086 RV2011-122 Gemeente Bussum Vaststellen tarieven onroerende-zaakbelastingen 2012 Brinklaan 35 Postbus 6000

Nadere informatie

Hoogeveen. Gemeente. Raad 3 1 MRT Conform besloten. Raadsvoorstel. Datum raadsavond 31 maart 2017 Programma. Krachtige wijken & dorpen Onderwerp

Hoogeveen. Gemeente. Raad 3 1 MRT Conform besloten. Raadsvoorstel. Datum raadsavond 31 maart 2017 Programma. Krachtige wijken & dorpen Onderwerp Gemeente Hoogeveen Conform besloten Raad 3 1 MRT 2017 Raadsvoorstel Datum raadsavond 31 maart 2017 Programma Krachtige wijken & dorpen Onderwerp Kunstijsbaan Hoogeveen Samenvatting De stichting kunstijsbaan

Nadere informatie

M. Peterse raad september 2011

M. Peterse raad september 2011 9 M. Peterse 479 mar@valkenswaard.nl 11raad00437 29 september 2011 Afwijzen van een verzoek tot partiële herziening bestemmingsplan Valkenswaard Noord (Dijkstraat 134) Het voorliggende woonhuis wordt nu

Nadere informatie

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad Overdracht College-Raad Datum 7 december 2017 onderwerp Beantwoording motie ruimte voor experiment Stichting Goudsteeg 21 portefeuillehouder Jan Brink informant Tuinman, Anton (260) medeopstellers afdeling

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1083956 Datum:19juni 2013 Behandeld door: C.F.J.Mens Afdeling/Team: RO-Beleid Onderwerp: gewijzigd raadsvoorstel: krediet t.b.v. aankoop pand Kerkstraat

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61265 Datum : 10 juni 2014 Programma : Alle programma's Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Zuidpolder-Oost. derde partiële herziening 2009

Bestemmingsplan. Zuidpolder-Oost. derde partiële herziening 2009 Bestemmingsplan Zuidpolder-Oost derde partiële herziening 2009 Gemeente Edam-Volendam Vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 21 oktober 2010 Inhoud toelichting 1. Inleiding 1.1 Vigerende bestemmingsplannen

Nadere informatie

Beleidsregels Terrassen April 2017

Beleidsregels Terrassen April 2017 Beleidsregels Terrassen 2017 April 2017 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijving 5 Artikel 2 Inrichten van een terras 5 Artikel 3 Terrasmeubilair 5 Artikel 4 Openingstijden 5 Artikel 5 Gebruik gemeentegrond

Nadere informatie

Evaluatie verordening Paracommercie

Evaluatie verordening Paracommercie * Evaluatie verordening Paracommercie Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Dorpshuizen, MFC s en wijkgebouwen 4 3. Commerciële horeca 5 4. Conclusie 6 5. Advies 7 Pagina 2 van 8 1. Inleiding In de vergadering

Nadere informatie

Willemsoord BV Rapportage aan de gemeenteraad

Willemsoord BV Rapportage aan de gemeenteraad Tussentijdse rapportage 2012 Willemsoord BV Rapportage aan de gemeenteraad 1 Inhoudsopgave 1. Aanbieding... 3 2. Inleiding... 3 2.1. Doelstelling Willemsoord... 3 2.2. Toelichting in algemene zin op de

Nadere informatie

1. De brief aan de Raad over Makelpunt Nijmegen vast te stellen

1. De brief aan de Raad over Makelpunt Nijmegen vast te stellen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Makelpunt Nijmegen Programma Sport & Accommodaties BW-nummer Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Makelpunt Nijmegen is sinds 2013 hét centrale punt van

Nadere informatie

Portefeuillehouder: M.T.A. Hegger

Portefeuillehouder: M.T.A. Hegger PU R M E R E" O~ RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 14 70258 Datum: 2 april 2019 Portefeuillehouder: M.T.A. Hegger Domein/ Team: RUID /VSTG Onderwerp: Krediet onderhoud sporthal De

Nadere informatie

!"#$"%!"&%'(! 550 m2. 450 m2. 1500 m2. 400 m2. 900 m2. 4200 m2. ontmoeting & idee. verbeelding & verbinding. experimenten & leren

!#$%!&%'(! 550 m2. 450 m2. 1500 m2. 400 m2. 900 m2. 4200 m2. ontmoeting & idee. verbeelding & verbinding. experimenten & leren !"#$%"#&' 400 m2 ontmoeting & idee 400 m2 550 m2 experimenten & leren verbeelding & verbinding ()*+#,-#'%)#* 900 m2 innovatie & ondernemerschap 1500 m2 maken & doen 450 m2 presenteren & ontspanning Herontwikkeling

Nadere informatie

Budget: Hiervoor is in de programmabegroting van 2018 een bedrag opgenomen van ,-.

Budget: Hiervoor is in de programmabegroting van 2018 een bedrag opgenomen van ,-. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Venray Nr. 39867 26 februari 2018 Stimuleringsregeling Centrumvisie Venray Doel: Deze regeling heeft als doel het functioneren van het centrum van Venray

Nadere informatie

Bij de aanvraag om vrijstelling heeft het MFB een ruimtelijke onderbouwing gevoegd. In aanvulling hierop melden wij u het volgende:

Bij de aanvraag om vrijstelling heeft het MFB een ruimtelijke onderbouwing gevoegd. In aanvulling hierop melden wij u het volgende: Inleiding: Het Monumenten Fonds Brabant NV (MFB) is eigenaar van de monumentale boerderij aan de. Voor het behoud op langere termijn is een economisch verantwoorde vorm van hergebruik van de boerderij

Nadere informatie

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering.

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 30 juni 2014 Agenda nr.: 14 Onderwerp: Vaststellen evenementenbeleid vervat in de nota Op en Top Valkenburg aan de Geul 2014-2018 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting

Nadere informatie

Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel. ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015

Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel. ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015 Bibliotheek De Meierij Haalbaarheidsstudie huisvestingsopties Boxtel ir. Steven Biesiot / ir. Dominique de Wit 15 januari 2015 INHOUD 1. Samenvatting en conclusies 2. Detailinformatie huidige locatie 3.

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE PIEKSTRAAT 15-35 TE ROTTERDAM

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE PIEKSTRAAT 15-35 TE ROTTERDAM VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE PIEKSTRAAT 15-35 TE ROTTERDAM TE HUUR Betreft: Diverse kantoor units met een industriële uitstraling in dit bedrijfsverzamelgebouw Zuiderpoort gelegen aan de Piekstraat

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren;

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; overwegende

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.0422., d.d. 19-4-2011 Onderwerp Afdoening motie M100113/35, uitbreiding zaterdagse warenmarkt. Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de

Nadere informatie

Onderwerp: Krediet t.b.v. aankoop pand Kerkstraat 20. Subsidie in de huisvestingskosten Duiventil.

Onderwerp: Krediet t.b.v. aankoop pand Kerkstraat 20. Subsidie in de huisvestingskosten Duiventil. Onderwerp: Krediet t.b.v. aankoop pand Kerkstraat 20. Subsidie in de huisvestingskosten Samenvatting: Voorgesteld wordt om een krediet beschikbaar te stellen van 325.000,- voor de aankoop van de benedenverdieping

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: Samenvatting: Inleiding: Op 15 december 2006 is op bezwaar besloten een besluit tot bouwvergunning- en vrijstellingverlening te handhaven, voor een carport en veranda op het perceel Laagstraat 14 te Oudheusden.

Nadere informatie

Besluit Wij verlenen u een meerjarige subsidie voor de periode 1 januari 2019 tot en met 31 december 2022 en wel als volgt:

Besluit Wij verlenen u een meerjarige subsidie voor de periode 1 januari 2019 tot en met 31 december 2022 en wel als volgt: 1233242 WONEN EN LEVEN Stichting Museum van Bommel van Dam t.a.v. de voorzitter de heer N. Bos p/a Deken van Oppensingel 6 5911 AD Venlo uw kenmerk uw brief d.d. onderwerp Subsidieverlening 2019 t/m 2022

Nadere informatie

Gemeentebestuur Spuibouievard 300

Gemeentebestuur Spuibouievard 300 DORDRECHT Aan da gemeenteraad Gemeentebestuur Spuibouievard 300 3311 GR DORDRECHT Datum 22 februari 2011 Ons kenmerk MO/531453 Begrotingsprogramma Economisch en culturele ontwikkeling Betreft Burgerinitiatief

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1073345 Datum: 9 april 2013 Behandeld door: Tineke Bouchier, Karei Mens Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling, Ruimtelijke Ontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. De Gemeente Haarlemmermeer. het consortium van huisartsen. ten behoeve van de realisering van een

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. De Gemeente Haarlemmermeer. het consortium van huisartsen. ten behoeve van de realisering van een concept 15-06-2004 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen De Gemeente Haarlemmermeer en het consortium van huisartsen ten behoeve van de realisering van een multidisciplinair gezondheidscentrum Bijlagen: 1.

Nadere informatie

BEUNINGEN GEMEENTE. Samenvatting. Besluit om. Inleiding

BEUNINGEN GEMEENTE. Samenvatting. Besluit om. Inleiding GEMEENTE 5* BEUNINGEN Onderwerp Wijziging APV en leges evenementen Raadsvergadering 14 juli 2015 Nummer(agenda) Commissie 1 Fin en AZ Registratienummer BW15.00354 Datum 1 juli 2015 Registratiecode ui in

Nadere informatie

Vervangen bruggen Elsenhove

Vervangen bruggen Elsenhove Adviescommissie 27 maart 2012 agendapunt 12 Dagelijks bestuur 5 april 2012 Algemeen bestuur 26 april 2012 Aantal bijlagen Onderwerp Besluit Korte toelichting Geen Vervangen bruggen Elsenhove Het algemeen

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W nr. 13.0074 d.d. 29-1-2013 Onderwerp Brief aan de raad inzake Exploitatie en Beheer Brede School Leiden Noord (Het Gebouw) Besluiten:Behouden s advies van de commissie

Nadere informatie

De gemeente heeft hoger beroep ingesteld. Zo nodig kan bij de Raad van State meteen worden gezegd wat u zelf precies van de aanvraag vindt.

De gemeente heeft hoger beroep ingesteld. Zo nodig kan bij de Raad van State meteen worden gezegd wat u zelf precies van de aanvraag vindt. Raadsvoorstel Inleiding:Ons college heeft op 15 december 2006 op bezwaar besloten een besluit tot bouwvergunning- en vrijstellingverlening te handhaven, voor een carport en veranda op het perceel Laagstraat

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Lingewaard

Aan de raad van de gemeente Lingewaard Aan de raad van de gemeente Lingewaard *14RDS00211* 14RDS00211 Onderwerp Een sociaal cultureel centrum in Bemmel 1 Samenvatting In september 2012 is gestart met een traject om te komen tot een toekomstbestendige

Nadere informatie

TE HUUR. Stationsstraat 17-19 te Tilburg

TE HUUR. Stationsstraat 17-19 te Tilburg TE HUUR Stationsstraat 17-19 te Tilburg ALGEMEEN Het aangeboden object bestaat oorspronkelijk uit twee gebouwen, Stationsstraat 17 en 19. Het gebouw aan de Stationsstraat 19 is een Rijksmonument. Het is

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0097 Rv. nr.: 09.0097 B&W-besluit d.d.: 6-10-2009 B&W-besluit nr.: 09.1079 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Rapportage 2009 als onderdeel van de planning en controlcyclus Aanleiding:

Nadere informatie

toezegging aan de commissie Middelen (TCM 131)

toezegging aan de commissie Middelen (TCM 131) Beheer Aan de leden van de gemeenteraad Datum : 10 november 2017 Uw kenmerk : Ons kenmerk : 2017021775 Behandeld door : College Doorkiesnummer : 023-5225225 Onderwerp : Toezegging aan commissie Grondgebied

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 4 december 2018 Zaaknummer: 553278 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Maatschappij en Ontwikkeling

Nadere informatie

7b. Besluit deelproject B: bouw nieuw magazijn

7b. Besluit deelproject B: bouw nieuw magazijn 7b. Besluit deelproject B: bouw nieuw magazijn De landelijke raad wordt gevraagd om akkoord te gaan met de uitvoering van deelproject B, de bouw van het centrale magazijn in Zeewolde, en de landelijke

Nadere informatie

Bijlage(n) : 1. Raadsbesluit eerste wijziging legesverordening Raadsbesluit eerste wijziging legesverordening 2012.

Bijlage(n) : 1. Raadsbesluit eerste wijziging legesverordening Raadsbesluit eerste wijziging legesverordening 2012. Raadsvoorstel Onderwerp Indiener agendapunt Gevraagd besluit : Eerste wijziging legesverordening 2011 en eerste wijziging legesverordening 2012 : Het college van burgemeester en wethouders, coördinerend

Nadere informatie

Uitgangspunten Rondom de besluitvorming huisvesting statushouders is de volgende passage opgenomen:

Uitgangspunten Rondom de besluitvorming huisvesting statushouders is de volgende passage opgenomen: BIJLAGE 1 Notitie afstoten objecten Sassenheim/Voorhout De gemeente heeft een aantal gebouwen in bezit die leeg staan dan wel op korte termijn leeg kunnen worden gespeeld. Het gaat daarbij om de volgende

Nadere informatie

Gemeente Delft. Actualisatie investerings- en exploitatiebegroting HNK

Gemeente Delft. Actualisatie investerings- en exploitatiebegroting HNK Programma's en Projecten hm Gemeente Delft De Torenhova Martinus Nljhomaan 2 2624 ES DeIn Bankrekening BNG 28.50.01.787 t.n.v. gemeente Delff Retouradres : Pmjectmanagen, PoMbus 78.2600 ME Delft De leden

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1151756 Datum: 27 november 2014 Behandeld door: C.F.J. Mens Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Oprichting ondernemersfonds voor de Binnenstad. Samenvatting:

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STIMULERING COMPACTER MAKEN KERNWINKELGEBIED EN AANPAK LEEGSTAND STADSCENTRA SITTARD EN GELEEN

SUBSIDIEREGELING STIMULERING COMPACTER MAKEN KERNWINKELGEBIED EN AANPAK LEEGSTAND STADSCENTRA SITTARD EN GELEEN SUBSIDIEREGELING STIMULERING COMPACTER MAKEN KERNWINKELGEBIED EN AANPAK LEEGSTAND STADSCENTRA SITTARD EN GELEEN 2016-2018 ACTUALISATIE ZITTERD REVISITED 1. VASTGESTELD RAAD DECEMBER 2014 2. VISIE EN PROGRAMMA

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Koepel Zeeburg

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Koepel Zeeburg AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 123613 Sector: Grondgebied Team : Sport, Economische Zaken & Recreatie Onderwerp: Koepel Zeeburg Besluit: 1. in te stemmen om: - de huidige erfpachtovereenkomst voor

Nadere informatie

Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12

Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12 Collegenota Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12 Reg.nummer: 2014/360708 1 Inleiding Het college zoekt een geschikte locatie voor de

Nadere informatie

Stand van zaken huisvesting Vrijdag. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Stand van zaken huisvesting Vrijdag. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Stand van zaken huisvesting Vrijdag A. van der Molen De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 0650255191 2 7123239 - Geachte heer, mevrouw, Bij de besluitvorming over de fusie van Kunstencentrum

Nadere informatie

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Juli 2011 Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness

Nadere informatie

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017 Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en het bepaalde in artikel 4 van de Algemene subsidieverordening 2017 Wijdemeren besluit de gemeenteraad in te stemmen met de Deelverordening

Nadere informatie

De gemeente Maastricht heeft twee initiatieven geselecteerd als pilots voor tijdelijke huisvesting. Er

De gemeente Maastricht heeft twee initiatieven geselecteerd als pilots voor tijdelijke huisvesting. Er Samenvatting De gemeente Maastricht heeft twee initiatieven geselecteerd als pilots voor tijdelijke huisvesting. Er is een stijgende vraag naar betaalbare huurwoningen in Maastricht, mede door het groeiend

Nadere informatie

B Samenvatting voorstel

B Samenvatting voorstel B.3. 1. Samenvatting voorstel De brandweerkazerne Leimuiden voldoet niet meer aan de wettelijke ARBO-eisen en de functionele huisvestingswensen van de Brandweer. Er is een substantiële investering ( 0.5

Nadere informatie

H.C.J. Meijvis, 9710 IF Ke. Actualisatie huisvestingsplannen.

H.C.J. Meijvis, 9710 IF Ke. Actualisatie huisvestingsplannen. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 09G200896 318912 / 318912 ONDERWERP Actualisatie huisvestingsplannen. H.C.J. Meijvis, 9710 IF Ke AGENDANUMMER B2 BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/ Onderwerp: Aankoop Dorpsstraat 8 (Chinees restaurant)

Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/ Onderwerp: Aankoop Dorpsstraat 8 (Chinees restaurant) Voorstel Van het college van burgemeester en wethouders Aan de raad van Zoeterwoude Vergadering: 22 april 2010 Nummer: 10/38 Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Registernummer: RR/10-114 Onderwerp: Aankoop

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1064828 Datum: 17 juni 2013 Behandeld door: mw. P. Weitjes-Evers/mw. S. Voorsluijs Afdeling/Team: Vergunningen, Toezicht en Handhaving / Vergunningen

Nadere informatie

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van Raadsvoorstel OIM Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. : F. Forster Steller : N.A. van Slooten tel.nr. : 06 53986047 e-mail : hvslooten@delft.n1 Program ma :

Nadere informatie

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Gemeente Bussum Kredietvotering Uitvoeringsfase Spoorzone Zuid Gewestlocatie Brinklaan 35 Postbus

Nadere informatie

Uitwerking beheer en exploitatie

Uitwerking beheer en exploitatie A gemeente Eindhoven Uitwerking beheer en exploitatie NatLab mediacluster Oktober 2011 bba/jg11035236 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven Datum Oktober 2011 gemeente Eindhoven Inleiding Proces schema: De

Nadere informatie

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld.

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Aan: Van: Betreft: De gemeenteraad College van burgemeester en wethouders Stand van zaken Scholencluster Kruiswiel en Jeugdspeelpark. Datum: 18-9-2014 1. Historie in grote lijnen In 2012 is een haalbaarheidsonderzoek

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 25, 21 juni 2011

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 25, 21 juni 2011 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 25, 21 juni 2011 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Guus Swillens Janneke Louisa-Muller Jan Burger Robbert Peek Carel van Gelder Algemeen Onderwerp Beslissing

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Nadere regels bewonersinitiatieven Rotterdam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de directeur Activering & Welzijn van het cluster Maatschappelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W van 7 oktober 2014

Openbare besluitenlijst College B&W van 7 oktober 2014 Openbare besluitenlijst College B&W van 7 oktober 2014 100.10.BCS. Openbare besluitenlijst vergadering van B&W gehouden op 30 september 2014 1 De besluitenlijst vast te stellen 100.30.BCS.30- Notie Bedrijfsvoering

Nadere informatie

- het (ver)bouwen van een bouwwerk. - het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met bestemmingsplan.

- het (ver)bouwen van een bouwwerk. - het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met bestemmingsplan. Besluit OMGEVINGSVERGUNNING OV-2015-003 Burgemeester en Wethouders hebben op 25 december 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van J.T. Bongers, Botsestraat 13, 6579 JA Kekerdom voor

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 3 mei 2011

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 3 mei 2011 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 3 mei 2011 Steller : Jankees Salverda Telefoonnummer: (0343) 565681 E-mailadres : j.c.salverda@heuvelrug.nl Onderwerp : Voortgang ontwikkelingen exploitatie en beheer

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de beheersystematiek cultuur vastgoed

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de beheersystematiek cultuur vastgoed gemeente Eindhoven Grond 5 Vastgoed Raadsnummer ZO. R35 9 5. OOI Inboeknummer ogbstoabzr Beslisdatum B&W a februari 2OIO Dossiernummer oos.ssr Raadsvoorstel tot het wijzigen van de beheersystematiek cultuur

Nadere informatie

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:..

( ) advies aan AgC over vervolgbehandeling ( ) informatievergaring (x) besluitvorming. ( ) besloten, met als reden:.. behandeling in PMC d.d. 26 februari 2013 Onderwerp Kredietaanvraag Brede school SOM Gemeenteraad 1 Agendanr. 6.1 Soort behandeling doel behandeling inspreekmogelijkheid openbaar/besloten (x) beeldvorming

Nadere informatie

Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting.

Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting. Datum: 28-5-13 Onderwerp Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting. Status Besluitvormend Voorstel 1. In te stemmen met de uitvoering van de voorgestelde bouwkundige

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL Uitvoeringsovereenkomst In de zin van artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI zones BI zone CapelleXL Ondergetekenden De gemeente Capelle aan den IJssel, te dezer zake op grond van artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR. 24 februari 2015. Sport- en Cultuurbevordering. J. Teeuwen. Informatie voor de raad (voor kennisgeving)

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR. 24 februari 2015. Sport- en Cultuurbevordering. J. Teeuwen. Informatie voor de raad (voor kennisgeving) Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR onderwerp Huisvesting Tiendschuur team REWLE RIB nummer 2015 18 collegevergadering d.d. programma portefeuillehouder 24 februari 2015 Sport- en Cultuurbevordering J.

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen startnotitie (ver)bouw, beheer en onderhoud gemeentelijke gebouwen Vastgoed onder één dak

Onderwerp Vaststellen startnotitie (ver)bouw, beheer en onderhoud gemeentelijke gebouwen Vastgoed onder één dak OPENBAAR Adviseur: P. Driesen (VROM, tst. ) Portefeuillehouder: W.E. Tönjann - Levert 10.12133 1 ADVIESNOTA POLITIEKE RONDE d.d. 11 november 2010 Raadsvergadering d.d. 25 november 2010 Voorstel nr. 113/10

Nadere informatie

*Z008A2460B3* documentnr.: INT/M/14/10034 zaaknr.: Z/M/14/08261

*Z008A2460B3* documentnr.: INT/M/14/10034 zaaknr.: Z/M/14/08261 *Z008A2460B3* documentnr.: INT/M/14/10034 zaaknr.: Z/M/14/08261 Raadsvoorstel Onderwerp : Wet Markt en Overheid Datum college : 19 augustus 2014 Portefeuillehouder : H.P.W.M. van Daal Afdeling : Control

Nadere informatie

yjroningen " Gemeente Onderwerp Kosten evenementen Steiier A.J. Hageman De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

yjroningen  Gemeente Onderwerp Kosten evenementen Steiier A.J. Hageman De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Kosten evenementen Steiier A.J. Hageman f " Gemeente yjroningen De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon (050)367 70 92 Bijlageln) 1 Ons kenmerk 4823561 Datum 04-02-2015

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag De Mededingingswet en de Wet Markt en Overheid die daar een onderdeel van uitmaakt.

Raadsvergadering. Grondslag De Mededingingswet en de Wet Markt en Overheid die daar een onderdeel van uitmaakt. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 27 november 2014 14-106 Onderwerp Wet Markt en Overheid Aan de raad, Onderwerp Wet Markt en Overheid Gevraagde beslissing De volgende economische activiteiten aan

Nadere informatie

~7\ ja nee. AD^ES^' ; *j31. 20 0*t«ju4tu/*?OlZ NOORDENVELD. Datum fj/<f 6 au gustus2013. ' gvoorstellfe M. llpörixties^lctief.

~7\ ja nee. AD^ES^' ; *j31. 20 0*t«ju4tu/*?OlZ NOORDENVELD. Datum fj/<f 6 au gustus2013. ' gvoorstellfe M. llpörixties^lctief. 1 G E M E E N T E t NOORDENVELD Paraaf secretaris *1 Paraaf direct leidinggev ende AD^ES^' ; *j31 Datum fj/

Nadere informatie

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Raadvoorstel ivm begrotingswijziging vanwege uitbetaling schadevergoeding

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Raadvoorstel ivm begrotingswijziging vanwege uitbetaling schadevergoeding Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Raadvoorstel ivm begrotingswijziging vanwege uitbetaling schadevergoeding Programma / Programmanummer Ruimte & Cultuurhistorie / 131 BW-nummer BW-165 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 5 november 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Belastingen WOZ

Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 5 november 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Belastingen WOZ Onderwerp Bekendmaking tarieven Onroerende zaakbelasting 2018 Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 5 november 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Belastingen WOZ Naam steller Hay Bongaerts

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel Reg. nr.: Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel Reg. nr.: Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling 15-1 Collegevoorstel 1410136 Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling Onderwerp Toekomst huisvesting bibliotheek en Podium Boxtel Samenvatting De cultuur sector is vanwege de economische situatie volop

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden; gelezen het voorstel van de afdeling Leefomgeving,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Bergen 20-01-2015 1-13 Inhoud 1 Visie en Missie 3 1.1 Statement: 3 1.2 Visie 3 1.3 Missie 3 2 Ervaring 3 3 Evenement 2015 4 4 Toekomst. 4 5

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 HONIGFABRIEK, KOOG AAN DE ZAAN STICHTING BROEDPLAATS AAN DE ZAAN PUBLIEKSVERSIE

JAARVERSLAG 2015 HONIGFABRIEK, KOOG AAN DE ZAAN STICHTING BROEDPLAATS AAN DE ZAAN PUBLIEKSVERSIE JAARVERSLAG 2015 HONIGFABRIEK, KOOG AAN DE ZAAN STICHTING BROEDPLAATS AAN DE ZAAN PUBLIEKSVERSIE Introductie In januari 2015 is Stichting Broedplaats aan de Zaan opgericht. De primaire doelstellingen van

Nadere informatie

Raadsvoorstel *BR *

Raadsvoorstel *BR * Raadsvoorstel Datum Raad Portefeuillehouder 26 oktober 2017 Ankie van Tatenhove Registratienummer BR1700114 Onderwerp Scenario s toekomst de Snip Gevraagde beslissing Op basis van het vastgestelde vastgoedbeleid

Nadere informatie

gemeente roerdalen datum 15 augustus 2013

gemeente roerdalen datum 15 augustus 2013 gemeente roerdalen 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 GEMEENTE Roerdalen stuknummer RD/2013-3937 Ontvangstdatum: 15-8-2013 Raadsinformatiebrief uw

Nadere informatie

Deze centrale vraag leidt tot de volgende deelvragen, die in het onderzoek beantwoord zullen worden.

Deze centrale vraag leidt tot de volgende deelvragen, die in het onderzoek beantwoord zullen worden. Aan: Gemeenteraad van Druten Druten, 27 juli 2015 Geachte voorzitter en leden van de gemeenteraad, In de eerste rekenkamerbrief van 2015 komt inkoop en aanbesteding aan bod. Dit onderwerp heeft grote relevantie,

Nadere informatie

Steller :S. Wind Telefoonnummer ; 0229-252200 Afdeling : Middelen en Beheer - VG Email : s.wind@hoorn.nl Document retour: Nee

Steller :S. Wind Telefoonnummer ; 0229-252200 Afdeling : Middelen en Beheer - VG Email : s.wind@hoorn.nl Document retour: Nee 1 van 5 W- "W" OEMEENTE J ^ Q Q J *! ^ t Zaaknummer MOOISBS Behoort bii opleqqer: 1001958 nr. : Programmabegroting^g R u m e j k e Ordening en Volkshuisvesting Telefoonnummer ; 0229-252200 : Middelen en

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp vrijstelling en bouwvergunning eerste fase t.b.v. verbouwen van een bestaand pand tot appartementen aan Zijhuizen 1-7 te Haarlem Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur J.R.

Nadere informatie

! "#$$ % &$ ' ( )' * +$ &, - +$./ ! " #$%$$ & '(# " $ $ 1 !"# $ %!! + * !$ $ / %%

! #$$ % &$ ' ( )' * +$ &, - +$./ !  #$%$$ & '(#  $ $ 1 !# $ %!! + * !$ $ / %% ! "# % & ' ( )' * + &, - +./. 0 +1 2! " #% & '(#!) " 1 *#)!"# %&##' ()*#+& %%,-#(#) (#(#)#%##% (#(#)##))%%.# (#(#)- %!! + *,-#%,#%#%#%,#%# -! / %% / ##%%- / (01%-#%% / '&#%%%%% //!&&#-#&#%% /2!&&##+&#%%,

Nadere informatie

Routeformulier college en raad

Routeformulier college en raad Routeformulier college en raad Onderwerp: Gelegenheidsaankoop Stationsomgeving NIET INVULLEN Documentnummer: B15.003452 Paraaf secretaris: Algemeen Datum: 5 november 2015 Opsteller: C.E. Krijnen Telefoon:

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Verlenging ligplaatsvergunning energieschip De Berezina Portefeuille M. Divendal Auteur Mevr. M. Franssen Telefoon 5113392 E-mail: mfranssen@haarlem.nl WZ/OGV Reg.nr.

Nadere informatie