VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD"

Transcriptie

1 STUK 653 ( ) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING JANUARI 2017 STUDIEBEZOEK Vlaams Brusselse Media (VBM) SAMENVATTEND VERSLAG uitgebracht namens de Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media door mevrouw Carla DEJONGHE Hebben aan de werkzaamheden deelgenomen: Vaste leden: mevrouw Carla Dejonghe, voorzitter, de heer Stefan Cornelis, mevrouw Hannelore Goeman, mevrouw Annemie Maes, de heer Johan Van den Driessche Plaatsvervangers: mevrouw Cieltje Van Achter, mevrouw Khadija Zamouri Ander lid: mevrouw Brigitte Grouwels, Verontschuldigd: de heer René Coppens 1466

2 - 2 - Dames en heren, Op dinsdag 17 januari 2017 brachten de leden van de Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media een bezoek aan de Vlaams Brusselse Media. De raadsleden kregen een uitgebreide uiteenzetting van de heer Jo Mariens, Algemeen Directeur VBM vzw. De heer Jo Mariens werd bijgestaan door zijn managementteam bestaande uit de heer Frederik Welslau, marketing manager, de heer Robert EsselinckX, directeur Productie en Faciliteiten, de heer Klaus Van Isacker, hoofdredacteur, de heer Jeroen Roppe, directeur Strategie en Communicatie, mevrouw Inneke Le Compte, commercieel directeur en mevrouw Kristel De Wolf, directeur Personeel. 1. Toelichting over de werking en de Beheersovereenkomst van de Vlaams Brusselse Media vzw Als start van de vergadering, krijgen de aanwezigen het nieuwe promotiefilmpje van BRUZZ in primeur. De heer Jo Mariens, algemeen directeur, geeft een toelichting over de VBM. De Vlaams Brusselse Media vzw werd opgericht op 10 maart 2014 en is operationeel vanaf 1 januari De VBM vzw is een fusie van 3 vzw s: Brussel Deze Week, FM Brussel en TV Brussel. Er waren 5 titels: Brussel Deze Week, Agenda, Brussel Nieuws.be, FM Brussel en TV Brussel. In maart 2015 volgde een restyling van het Agenda Magazine. Dit werd gedaan vanuit budgettair oogpunt (minder kosten), maar ook werd er aan de kwaliteit van het magzine gewerkt waardoor voor minder geld een beter magazine werd aangeboden. De strategische conceptnota van Callebaut & co werd voorgesteld in juni De aankondiging van de stopzetting van FM Brussel lokte veel negatieve reacties uit, met als gevolg dat FM Brussel verder blijft bestaan. Ondertussen had de Raad van Bestuur aan het managementteam de opdracht gegeven om binnen bepaalde parameters een businessplan op te zetten. Dit businessplan is vertrokken van een bottom-upbenadering. In oktober 2015 keurde de Raad van Bestuur het Toekomstplan goed. In het eerste kwartaal van 2016 werd de centrale redactie georganiseerd. Op 20 april 2016 werd BRUZZ gelanceerd. Het herschikken van de redactie volgde in juni en november Een centrale redactie met dragers zoals binnen de VBM bestaat nergens. Voor 2017 valt het volgende te verwachten: - een nieuw eengemaakt magazine (april); - een nieuwe website (oktober- november); - er zal vooral gewerkt worden aan: de relevantieverhoging van BRUZZ, de gemeenschapsvorming en de professionalisering van de organisatie. Op 31 december 2016 werkten er 61% mannen en 39% vrouwen bij de VBM. De gemiddelde leeftijd bedroeg 34,9 jaar en de gemiddelde anciënniteit 7,8 jaar. De heer Mariens wijst er op

3 - 3 - dat er veel medewerkers zijn weggegaan in de periode De meesten zijn echter al vervangen. Deze nieuwelingen hebben 0 jaar anciënniteit waardoor de gemiddelde anciënniteit maar op 7,8 jaar ligt. De verdeling vanuit de ex vzw s is als volgt: - FMB: 16 medewerkers - BDW: 15 medewerkers - TVB: 11 medewerkers - VBM: 24 medewerkers, gestart na 1 januari De algemeen directeur wordt bijgestaan door een managementteam van 6 personen. Hieronder volgt het organogram van de VBM. Volgens de statuten is de vzw VBM (artikel 2) een vereniging voor regionale Nederlandstalige media in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, die als doel heeft media te ontwikkelen om te informeren over de Vlaamse Gemeenschap en haar voorzieningen en over het brede Nederlandstalige netwerk van organisaties, verenigingen en voorzieningen in het Brussels Hoofdstedelijk gewest, alsook om te berichten over de stadsinformatie en actualiteit. De beheersovereenkomst werd ondertekend in juni 2016 en is gebaseerd op het businessplan. De heer Jo Mariens geeft een overzicht van de strategische doelstelling :

4 - 4 - SD1: Deel uitmaken van het dagelijks leven van de BRUZZ-gebruiker. De operationele doelstellingen om dit te bereiken zijn: OD1.1: Eén merk OD1.2: Het bereik verhogen en impact vergroten OD1.3: Verbinden met de stad SD2: Transformeren van een mediumgerichte naar een content-gerichte aanpak met digitaal hart: OD2.1: De organisatie van een centrale redactie OD2.2: De organisatie van een digitaal centrum SD3: Samenwerkingen met meerdere partners: OD3.1: Uitwisseling van content met derden OD3.2: Ontwikkelen tot een hub tussen opleiding en beroep SD4: Een geloofwaardige referentie voor Brussel met kwalitatieve journalistiek: OD4.1: Opstellen en implementeren redactiestatuut + deontologische code OD4.2: Kwaliteitsstandaarden structureel opnemen in de werking OD4.3: Opleidingen personeel en loopbaan-begeleiding De heer Jeroen Roppe, directeur Strategie en Communicatie, benadrukt dat men BRUZZ zo goed mogelijk wil profileren. BRUZZ wordt eerder als een merk dan een medium of een verzameling van media gezien. Het is belangrijk dat mensen bij BRUZZ terechtkomen. Op welke manier is van ondergeschikt belang. Men probeert het merk BRUZZ zo goed mogelijk te positioneren als één referentie op verschillende platformen. Dit gebeurt op een uniforme manier. Er wordt geprobeerd om ieder platform zijn eigen insteek te laten brengen, ieder platform kan zijn eigen meerwaarde bieden. BRUZZ is uniform en complementair tegelijkertijd. BRUZZ is onafhankelijk van eender welke beïnvloeding en is heel erg betrokken bij alles wat in Brussel gebeurt. BRUZZ is sterk geëngageerd voor de stad. You Are the City is niet zomaar een baseline. Ze staat duidelijk voor wat BRUZZ doet. Gebaseerd op de strategische doelstellingen en uitgaande van wat er reeds werd gerealiseerd, zegt de heer Jo Mariens dat 2017 in het teken zal staan van relevantieverhoging, gemeenschapsvorming en professionalisering. Met relevantieverhoging wordt verwezen naar het aantal luisteraars, kijkers en site visits. BRUZZ wil de top of mind zijn met betrekking tot Brussel. BRUZZ zal zich focussen op de coregroep, de rand, de toeristen, de studenten en expats. Er zal ook getracht worden zoveel mogelijk met andere partijen samen te werken. Met gemeenschapsvorming wordt bedoeld dat BRUZZ als community binder zal worden gepositioneerd. De bedoeling is iedereen, mensen, verenigingen, organisaties te verbinden en te betrekken bij BRUZZ. BRUZZ zal gemeenschapsvormend zijn in het eigen aanbod en voor de externe activiteiten.

5 - 5 - Er wordt ook gedacht aan een adviesraad die feedback kan geven. In 2014 en 2015 is er veel aan professionalisering gedaan. De bedoeling is een duidelijke organisatie neer te zetten met een perspectief op langere termijn. De spreker wil ook de interne communicatie, de coaching en begeleiding van het personeel verbeteren. Daarnaast wil hij inzetten op duurzaamheid. Voor de TV zal men proberen de kwaliteit te verbeteren. Ook de distributie wordt herbekeken en er komen nieuwe formats. Voor de radio is het belangrijk dat de frequentie 98,8 wordt behouden, net zoals Uptown en Downtown en het geven van ieder half uur nieuws. Nieuws uit Brussel komt altijd eerst online. Er zal een nieuwe website en een app. komen. Social wordt steeds belangrijker en de centrale redactie is er al. Dit jaar zal er één magazine komen. De lancering hiervan is voorzien voor april. De distributie van het magazine zal worden herbekeken. De heer Jeroen Roppe geeft wat bijkomende uitleg over de gemeenschapsvorming. De VBM wil het middenveld zoveel mogelijk betrekken bij alles wat er wordt gedaan. Met middenveld worden sociale en culturele organisaties bedoeld, maar ook het economische middenveld en de traditionele mediapartners. Daarnaast wil de VBM heel graag een adviesraad oprichten. Algemeen directeur Jo Mariens verduidelijkt dat men sterk wil inzetten op de promotionele versterking van redactionele formats met o.a. een nieuw magazine. Met het oog op de verkiezingen van 2018 en 2019 wil men ook beginnen met debatten. De BRUZZ-bus, die een groot succes is, zal blijven bestaan. Net zoals de Brusselquiz, Brussel Helpt, Er zullen campagnes volgen voor het merk en het imago. Bovendien komt er opnieuw een BRUZZ-guide die uitgebreider zal zijn dan de vorige. De VBM moet geld uit de markt halen en daarom worden er mailings, presentaties, wedstrijden enz. georganiseerd. De toelage voldoet voorlopig niet. Voor het personeel is er een comité voor welzijn en preventie op het werk. Onlangs werd door Mensura een studie uitgevoerd. De opmerkingen en aanbevelingen, die uit deze studie voortkwamen zijn verwerkt in een plan. Dit plan wordt momenteel geïmplementeerd.

6 - 6 - Belangrijke aandachtspunten zijn: - duidelijke functieomschrijvingen; - een duidelijk organigram; - de coaching van top down naar het personeel toe; - de werkdruk; - de communicatie; - de dienstbaarheid naar elkaar. 2. Bespreking Mevrouw Brigitte Grouwels (CD&V) vindt het goed dat de aanwezigen een stand van zaken hebben gekregen. Ze vraagt voor wie het filmpje is bedoeld, waar het wordt verspreid en waarvoor het wordt gebruikt. In het filmpje worden cijfers inzake het bereik gegeven. Wordt op dit vlak onderzoek gedaan? Hoe komt men tot deze cijfers? Momenteel zijn er CIM-cijfers voor de print. De cijfers voor online komen volgens de heer Jo Mariens van google-analytics en zijn redelijk correct. Voor televisie en radio zijn er geen CIM-cijfers beschikbaar omdat deze niet groot genoeg zijn. Gevolg is dat er beslist werd een studie te initiëren waarbij men het totale bereik kan hebben. De portabiliteit maakt hier ook deel van uit, namelijk andere media die BRUZZ citeren of overnemen. Mevrouw Ineke Le Compte, commercieel manager, zegt dat er momenteel voor het verzamelen van cijfers een planning wordt opgesteld, vragen worden bekeken, een beslissing werd genomen over de steekproef. Tegen eind maart 2017 hoopt men de eerste resultaten te krijgen. Dit is dan de 0-meting. Commissielid Johan Van den Driessche (N-VA) vindt het een leuk filmpje en vraagt wat het precieze doel ervan is. Is het de bedoeling om er sponsors mee aan te trekken? Zijn de cijfers daarvoor niet te verouderd? De hoofddoelstelling is volgens de heer Frederik Welslau, marketing manager, inderdaad een presentatiefilm maken met het oog op verkoop. Verder zal het filmpje getoond worden tijdens rondleidingen bij BRUZZ. De cijfergegevens kunnen op regelmatige basis aangepast worden. Ik zou eigenlijk verwachten dat in het filmpje duidelijk wordt waarvoor BRUZZ staat, zegt commissielid Johan Van den Driessche (N-VA). Als men commerciële sponsors wil aantrekken, moet toch duidelijk zijn wie BRUZZ bereikt en waarvoor het staat. De cijfergegevens kunnen we opsplitsen, maar dan moet de spot langer duren, zegt de heer Frederik Welslau.

7 - 7 - Commissielid Annemie Maes (Groen) heeft enkele vragen met betrekking tot het personeel. Er zijn 42 medewerkers met anciënniteit en 24 nieuwelingen. De verhouding is vrij groot: 2/3-1/3. De heer Mariens heeft reeds aangehaald dat er een groot verloop is geweest. Volgens de spreker is de kern van BRUZZ de mensen. Ze kan erin komen dat er veel beweging van personeel is bij veranderingen, maar is dit nu stabiel? Er zijn nu minder personeelsleden dan vroeger. Zullen er nog medewerkers vertrekken- of bijkomen? De verhouding M/V werd meegedeeld, maar binnen de top mag er een tandje worden bijgestoken want hier is de verhouding 2 vrouwen tegenover 5 mannen. De oprichting van een adviesraad is een goed idee. Is de adviesraad vrijblijvend of kan hij bepalend zijn in beslissingen? Klopt het dat de samenstelling van de Algemene Vergadering bestaat uit de Raad van Bestuur +1? Kan dit niet aangepast worden waardoor de Algemene Vergadering ruimer wordt? De VBM krijgt van de overheid dezelfde enveloppe. Er is geen indexering voorzien. De VBM moet dus ook op zoek naar andere financiële pistes want er is toch een indexering van de lonen. Kan er wat meer duidelijkheid worden gegeven over de plannen voor de financiële structuur en stabiliteit? Tijdens de uiteenzetting werd niet duidelijk vermeld wie de partners zijn. Er wordt vaak melding gemaakt van de VRT en er is sprake van geweest om te verhuizen naar de Reyerslaan. Er is echter niks te horen over een samenwerking met Franstalige en anderstalige media in Brussel. De heer Jo Mariens begrijpt de bekommernissen van mevrouw Maes. Op 1 januari 2015 waren er 70 personeelsleden. Op 31 december 2015 waren dit er nog 61. Door de herstructurering verminderde het aantal personeelsleden met 9. Op 31 december 2016 was het personeelsaantal gestegen tot 66. In het budget werden er 67 personeelsleden voorzien. Als er nu een medewerker wegvalt, wordt hij vervangen. BRUZZ is zeker geen anti-vrouwbedrijf. Het is louter toeval dat er maar 2 vrouwen in het managementteam zitten. Met betrekking tot de adviesraad moet men naar 2 zaken kijken. Essentieel voor BRUZZ zijn de public services. Men moet naar buiten kijken en daarvoor moeten middelen gezocht worden. De huidige studie is uitermate belangrijk om te weten hoe men tegenover BRUZZ staat. De studie bezorgt cijfers. Om meer info te krijgen over het kwalitatieve aspect wordt gedacht aan de oprichting van een adviesraad. Het is niet de bedoeling de plaats van de Algemene Vergadering of de Raad van Bestuur in te nemen. De bedoeling is meer te weten te komen over wat het middenveld denkt en van BRUZZ verwacht. De bedoeling is om nog meer ten dienste van het middenveld te staan. De begroting van de VBM is voor 2017 in evenwicht. Bepaalde contracten zijn ondertussen gestopt en bv. het contract met Video-house werd heronderhandeld. Met Flagey wordt nu onderhandeld over de teruggave van een deel van de ruimte. De radiostudio wordt immers verplaatst naar een ander lokaal.

8 - 8 - Daarnaast werd er een audit uitgevoerd over de post door de heer Robert Esselinckx. Hij heeft nagegaan aan wie BRUZZ wordt verstuurd. Commissielid Stefan Cornelis (Open Vld) pleit er al 20 jaar voor dat BRUZZ enkel naar de geïnteresseerden moet worden gestuurd. Men moet kijken naar de marginale kost, zegt de heer Johan Van den Driessche (N-VA). Volgens commissielid Stefan Cornelis (Open Vld) is de drukkost inderdaad marginaal, maar de verzending is duur. Dit jaar zal het drukcontract opnieuw worden toegewezen. De heer Jo Mariens legt uit dat dit vroeger uit een ruilovereenkomst bestond. De drukkerij drukte gratis, maar kreeg de reclame-inkomsten. In de toekomst zal er betaald worden voor het drukken van BRUZZ en behoudt de VBM de reclame-inkomsten. Er komt een nieuwe website. Het is nog niet duidelijk wie deze zal ontwerpen. Er zijn verschillende partners waarmee samengewerkt wordt. De VRT is onder andere één van hen. De overeenkomst met de VRT bestaat er volgens de heer Klaus Van Isacker momenteel in dat nieuwsbeelden worden uitgewisseld. Met het oog op de verkiezingen zal de samenwerking met de VRT misschien worden uitgebreid. Mevrouw Brigitte Grouwels (CD&V) vraagt in hoeverre nieuws mag overlappen. De heer Klaus Van Isacker zegt dat BRUZZ altijd als eerste uitzendt, nl. om 18u. Voorlopig is er niet veel overlapping. Commissielid Annemie Maes (Groen) vraagt of VTM een mogelijke partner is. Er moet gekeken worden wie BRUZZ het beste bedient, zegt de heer Klaus Van Isacker. Mevrouw Khadija Zamouri (Open Vld) vindt de strategische doelstelling met betrekking tot de hub-opleidingen positief. Kan hier wat meer uitleg over worden gegeven? De heer Jeroen Roppe verklaarde dat er wordt getracht alle doelgroepen te bereiken. De nieuwe adviesraad kan misschien een mooie manier zijn om niet-traditionele organisaties aan te trekken. De spreker denkt bv. aan Kif Kif dat over veel Brussels talent beschikt. De stad moet gereflecteerd worden in het Brussels Nederlandse kanaal. De heer Jo Mariens zegt dat er geen adviesraad nodig is om dit te initiëren. Hij verwijst naar enkele collega s van andere origine. Mevrouw Kristel De Wolf, directeur Personeel, beaamt dat er nauw samengewerkt wordt met de Erasmushogeschool. De focus wordt vooral gelegd op stagewerking.

9 - 9 - Vaak worden stagairs vrijwilliger en sommigen onder hen worden later zelfs in vast dienstverband aangenomen. De heer Jeroen Roppe bevestigt dat er onder de personeelsleden weinig mensen met een andere culturele achtergrond zijn. Wel merkt hij op dat de vrijwilligers (+/- 100) representatiever zijn voor de Brusselse bevolking. Het is zeker een aandachtspunt, ook met het oog op de samenstelling van de adviesraad. Commissielid Hannelore Goeman (sp.a) vindt het positief dat er intens wordt ingezet op personeel. Het is ook de traditie dat BRUZZ een kweekvijver is van jong talent. Wat is hiervoor het plan van aanpak? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Iedereen is wel benieuwd naar het nieuwe magazine. Agenda is altijd al een succesverhaal geweest, mede door de meertaligheid. Het commissielid is erg benieuwd hoe dit zal vertaald worden in het nieuwe magazine. De cultuurcommunicatie moet over de grenzen heen gaan. Hoe ziet BRUZZ zijn rol hier-in? Aangezien er een vlotte samenwerking is met de VRT is het misschien niet onlogisch na te denken over het concentreren van verschillende mediapartners op één site. Wordt hierover nagedacht? De heer Jo Mariens heeft de vraag gekregen of de VBM geïnteresseerd is om naar de Reyerslaan te verhuizen. Hij heeft de cijfers van de kosten gekregen dus hij weet wat de verhuis zal kosten. Parallel met deze cijfers heeft hij aan Flagey gevraagd of er over de prijs kan worden onderhandeld. Hij heeft van hen ook cijfers gekregen dus nu moet alles bekeken worden met de Raad van Bestuur. Een verhuis heeft pro s en contra s. BRUZZ werkt met jonge medewerkers die alle kansen moeten krijgen. Vanaf 26 januari 2016 start een programma waarbij de verantwoordelijken gecoacht worden over hoe ze moeten omgaan met hun medewerkers. De heer Jeroen Roppe bevestigt dat in april 2017 het nieuwe magazine verschijnt. De culturele agenda zal een essentieel onderdeel vormen van dit magazine. Verschillende overheden hebben reeds succesvol vergaderd om tegen 2018 met een gezamenlijk magazine te komen, over de grenzen heen. BRUZZ zal een kleine rol spelen in dit gegeven. Het is een samengaan van de huidige krant en het cultuurmagazine (Agenda), tot een nieuw eengemaakt stadsmagazine BRUZZ. Het is volgens de heer Klaus Van Isacker een hele opdracht geweest om deze 2 media te verzoenen. De heer Stefan Cornelis (Open Vld) is heel tevreden. Er zijn enorme stappen vooruit gezet. BRUZZ is een goed merk en er is toekomstpotentieel.

10 Vroeger waren er 10% eigen inkomsten en 90% subsidies. Hoe is de verhouding nu? Komen er al positieve echo s uit de advertentiewereld? Het commissielid heeft er alle begrip voor als er niet voor een verhuis wordt gekozen. Mevrouw Cieltje Van Achter (N-VA) heeft een follow-up vraag over de cultuurcommunicatie. Ze heeft begrepen dat de content voor de agenda via VisitBrussels wordt bezorgd. Zijn er nog andere kanalen? Hoe werkt dit juist? De belangrijkste content komt volgens de heer Klaus Van Isacker inderdaad van VisitBrussels. Deze info wordt aangevuld met eigen opzoekingswerk of informatie die rechtstreeks door organisaties aan BRUZZ wordt bezorgd. Het is eigenlijk monnikenwerk. Er zijn 2 medewerkers bezig met de verwerking van de informatie. 3. Rondleiding De raadsleden worden door de heer Robert Esselinckx rondgeleid in de opnamestudio en krijgen informatie over de werking van een tv-opname. Nadien wordt er verdergegaan naar de centrale redactie waar de heer Klaus Van Isacker de raadsleden uitlegt hoe en waarom bepaalde items worden gekozen en hoe de verschillende media van BRUZZ zeer nauw samenwerken. Ten slotte geeft de heer Jeroen Roppe uitleg over FM Brussel en wordt er een bezoek gebracht aan de opnamestudio. De voorzitter, Carla DEJONGHE

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 687 (2017-2018) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2017-2018 7 NOVEMBER 2017 HOORZITTING over de publieksmeting, georganiseerd door BRUZZ SAMENVATTEND VERSLAG uitgebracht namens de

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 581 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 17 JUNI 2015 VOORSTEL VAN RESOLUTIE - van mevrouw Annemie MAES - betreffende het Brussels medialandschap 1355 2 TOELICHTING

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 635 (2015-2016) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2015-2016 12 JULI 2016 VRAAG OM UITLEG Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media van dinsdag 12 juli 2016 INTEGRAAL

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 733 (2018-2019) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2018-2019 26 MAART 2019 VOORSTEL VAN RESOLUTIE - van mevrouw Brigitte GROUWELS, mevrouw Hannelore GOEMAN en mevrouw Khadija ZAMOURI

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 671 (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 2 MEI 2017 INTERPELLATIE Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media van dinsdag 2 mei 2017 INTEGRAAL

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 724 (2018-2019) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2018-2019 18 DECEMBER 2018 VRAAG OM UITLEG Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media van dinsdag 18 december 2018

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 3B (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 2 JULI 2015 REGLEMENT VAN ORDE Voorstel tot wijziging van art. 13, 27, 42, 51, 56, 59, 60, 61 en 62 van het Reglement van

Nadere informatie

nr. 39 van KARL VANLOUWE datum: 17 oktober 2016 aan SVEN GATZ Vlaams-Brusselse media - Bereik

nr. 39 van KARL VANLOUWE datum: 17 oktober 2016 aan SVEN GATZ Vlaams-Brusselse media - Bereik SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 39 van KARL VANLOUWE datum: 17 oktober 2016 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Vlaams-Brusselse media - Bereik Niemand kan het belang en de relevantie

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 696 (2017-2018) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2017-2018 30 JANUARI 2018 VRAGEN OM UITLEG Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media van dinsdag 30 januari 2018

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 577 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 9 JUNI 2015 STUDIEBEZOEK JES vzw SAMENVATTEND VERSLAG uitgebracht namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd en Sport door

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 9A (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 4 JULI 2017 Rekening 2016 van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Rekening van het Reservefonds SAMENVATTEND

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 537 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 14 OKTOBER 2014 INTERPELLATIE Commissie voor Cultuur, Jeugd en Sport van dinsdag 14 oktober 2014 Hebben aan de werkzaamheden

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 593 (2015-2016) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2015-2016 20 OKTOBER 2015 VLAAMS BRUSSELSE MEDIA Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media van dinsdag 20 oktober

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 580 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 16 JUNI 2015 VRAAG OM UITLEG Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media van dinsdag 16 juni 2015 INTEGRAAL

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 607 (2015-2016) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2015-2016 12 JANUARI 2016 VRAAG Commissie voor Cultuur, Jeugd en Sport van dinsdag 12 januari 2016 INTEGRAAL VERSLAG Hebben aan de

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 651 (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 30 NOVEMBER 2016 VRAAG Commissie voor Welzijn, Gezondheid en Gezin van woensdag 30 november 2016 INTEGRAAL VERSLAG Hebben

Nadere informatie

Stichting Regionaal Media Centrum Twente www.rmc-twente.nl

Stichting Regionaal Media Centrum Twente www.rmc-twente.nl Welkom Welkom bij de eerste officiële nieuwsbrief van het Regionaal Media Centrum Twente, kortweg RMC Twente. Wij, Janneke Derckx en Lidewij Peters zijn twee enthousiaste studenten aan de Universiteit

Nadere informatie

Bestuursverslag Organisatie. Redactioneel. April 2018

Bestuursverslag Organisatie. Redactioneel. April 2018 Organisatie Bij besluit van het Commissariaat van de Media d.d. 11 juni 2013 is de Stichting Omroeporganisatie Bollenstreekomroep aangewezen als lokale publieke media-instelling in de gemeenten Noordwijk,

Nadere informatie

Marketing & Research Multi Media Impact Barometer (Multi-MIB) reclame-impact diverse media Insites Consulting posttest 300 respondenten,

Marketing & Research Multi Media Impact Barometer (Multi-MIB) reclame-impact diverse media Insites Consulting posttest 300 respondenten, MULTI-MIB DELA De Marketing & Research afdeling binnen VMMa, onderzoekt de impactresultaten van reclamecampagnes. Dit onderzoek, genaamd Multi Media Impact Barometer (Multi-MIB), is EFFIE Approved. Sinds

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 7 (2017-2018) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2017-2018 3 OKTOBER 2017 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de rekening over het dienstjaar 2016 SAMENVATTEND VERSLAG namens

Nadere informatie

Module Het gebruik van social media in de sector veehouderij

Module Het gebruik van social media in de sector veehouderij Module Het gebruik van social media in de sector veehouderij De CO 2 -voetafdruk van dit drukwerk is berekend met ClimateCalc en gecompenseerd bij: treesforall.nl www.climatecalc.eu Cert. no. CC-000057/NL

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 721 (2018-2019) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2018-2019 28 NOVEMBER 2018 VRAGEN OM UITLEG Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media van woensdag 28 november

Nadere informatie

Verslag van de hoorzitting. over het Toekomstplan van de Vlaams-Brusselse Media. 639 (2015-2016) Nr. 1 ingediend op 10 februari 2016 (2015-2016)

Verslag van de hoorzitting. over het Toekomstplan van de Vlaams-Brusselse Media. 639 (2015-2016) Nr. 1 ingediend op 10 februari 2016 (2015-2016) 639 (2015-2016) Nr. 1 ingediend op 10 februari 2016 (2015-2016) Verslag van de hoorzitting namens de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand uitgebracht door Yamila Idrissi en Karl Vanlouwe over het

Nadere informatie

De NOS in cijfers 2018

De NOS in cijfers 2018 1 De NOS in cijfers 2018 FORMATIECIJFERS OVER 2017 Personeelsbestand Ultimo Aantal FTE 714 720 Aantal medewerkers 756 763 Verdeling voltijd/deeltijd Man Vrouw Totaal Man Vrouw Totaal Aantal voltijd contracten

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

Linkedin; nut en gebruik. 19 april 2011. Frits Gubbels

Linkedin; nut en gebruik. 19 april 2011. Frits Gubbels Linkedin; nut en gebruik 19 april 2011 Frits Gubbels Programma De ontvangen vragen Social media Linkedin; wat heb ik eraan? Linkedin als Public Relations en reclame Wat zet je erop? Hoe kom ik erop? Bekijken

Nadere informatie

Ouder Blog Kerkstraat 71 9120 VRASENE Tel +32479/99.11.79 http:/www.ouderblog.be MEDIAKIT

Ouder Blog Kerkstraat 71 9120 VRASENE Tel +32479/99.11.79 http:/www.ouderblog.be MEDIAKIT Ouder Blog Kerkstraat 71 9120 VRASENE Tel +32479/99.11.79 http:/www.ouderblog.be MEDIAKIT Ouderblog.be is een onafhankelijk platform dat er is voor alle ouders en zich niet richt tot enkel de mama s of

Nadere informatie

Verbinder van de Bollenstreek

Verbinder van de Bollenstreek Verbinder van de Bollenstreek 2018-2022 1 Missie Wij verzorgen de informatie in en van de Bollenstreek! Via cross mediale middelen (website, radio, televisie en sociale media toepassingen) bieden wij een

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 531 (2013-2014) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2013-2014 24 FEBRUARI 2014 VRAAG Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media van maandag 24 februari 2014 Hebben

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 van 11

Inhoudsopgave. 1 van 11 Inhoudsopgave Leerlingen werven was nog nooit zo makkelijk... 2 Hoe komen we aan meer leerlingen? 2 Door wie wordt de schoolkeuze beïnvloed?. 2 Door wat wordt de schoolkeuze beïnvloed?...2 Hoe komen ouders

Nadere informatie

Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt. #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland

Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt. #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland Zorg investeert in social media, maar durf ontbreekt #gezondcommuniceren2014 - onderzoek social media bij zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland Room8 Transmissie Gorinchem, 12 februari 2014 Voorzichtige

Nadere informatie

PERSBERICHT CIM 22/04/2015

PERSBERICHT CIM 22/04/2015 PERSBERICHT CIM 22/04/2015 Nieuwe CIM studie over kijkgedrag op nieuwe schermen Belgen keken nooit eerder zoveel naar TV-content Het CIM, verantwoordelijk voor kijkcijferstudies in België, volgt sinds

Nadere informatie

3. Inspraak - Participatie aan het beleid

3. Inspraak - Participatie aan het beleid kwaad berokkenen. Vaak is de zorgverlener zich dus niet bewust van de gevolgen van zijn handelingen (vandaar de be tussen haakjes). Voor Vlaanderen bestaat er een Vlaams Meldpunt Ouderenmis(be)handeling.

Nadere informatie

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA

VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA VLAAMSE REGULATOR VOOR DE MEDIA ALGEMENE KAMER ZAAK VRM t. VZW FOCUS TV-REGIONALE TV VOOR HET NOORDEN VAN WEST-VLAANDEREN (dossier nr. 2008/441/5) BESLISSING nr. 2008/073 24 november 2008. VRM t. VZW

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

Stichting Regionaal Media Centrum Twente 1

Stichting Regionaal Media Centrum Twente 1 Inhoud Missie en werkwijze... 1 Wat doen we regionaal en wat doen we lokaal... 2 Organisatie... 2 Uitgangspunten van de organisatie: bestuurlijk organigram... 3 Personeelsbeleid... 3 Redactioneel: Realisatie

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 7 (2011-2012) Nr. 2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZIT TING 2011-2012 17 APRIL 2012 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van de rekening over het dienstjaar 2010 VERSLAG namens de

Nadere informatie

SPIM + SAMSUNG // THE VOICE

SPIM + SAMSUNG // THE VOICE SPIM + SAMSUNG // THE VOICE De Sponsoring Impact Monitor Plus (SPIM+) is een onderzoekstool van vmmtv die wordt uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau InSites Consulting. Zoals de naam doet

Nadere informatie

http://www.bierblad.nl/2008/03/hyvend_naar_de_kroeg.php

http://www.bierblad.nl/2008/03/hyvend_naar_de_kroeg.php In de marketingspecial van Bierblad kwam het medium nog niet voorbij, maar ook van Hyves wordt driftig gebruik gemaakt als marketinginstrument. Veel kroegen hebben al een eigen hyve compleet met agenda,

Nadere informatie

Haal meer uit facebook

Haal meer uit facebook Haal meer uit facebook Inspiratiedag çavaria 10/03/2018 Michael Van Roosbroeck michael.vanroosbroeck@cavaria.be 0473/755.231 Onderdelen van deze vorming: introductie facebook strategie facebook groepen

Nadere informatie

Do s & Don ts Social Media

Do s & Don ts Social Media Do s & Don ts Social Media Een korte introductie Kirsten Baane, oprichter ZorgPromotor & FysioPromotor Huisstijlontwikkeling en huisstijlelementen Website bouw Social Media beheer Google Vindbaarheid Narrowcasting

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

RTV Borne. Jaarverslag 2016

RTV Borne. Jaarverslag 2016 Inhoud Missie en werkwijze... 1 Bestuur en organisatie... 1 Activiteiten... 1 Het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) en het programmavoorschrift... 3 Bereikscijfers... 4 Missie en werkwijze De missie

Nadere informatie

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid bvba. Regionaal (de Nederlandstalige gemeenschap, voornamelijk in Gent), Nederland

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid bvba. Regionaal (de Nederlandstalige gemeenschap, voornamelijk in Gent), Nederland www.socialbiz.eu Sociale Onderneming Informatiefiche KLEIN SPOOK (BELGIË) Opgericht in 2011 Rechtsvorm Sector Werkgebied Website Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid bvba Private ondernemingen/ecologisch

Nadere informatie

Social en Direct Marketing

Social en Direct Marketing Social en Direct Marketing Wim van der Mark, Dialoogtrainers.nl Inhoud Direct marketing essentials tot 2002 DM 1.0 Direct marketing essentials i.c.m. search, web en e-mail DM 2.0 Direct marketing essentials

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Media-aankopers gebruiken MediaSpecs voor gedetailleerde mediadata zoals bruto mediawaarde, kalenders en materiaalspecificaties.

Gebruikshandleiding. Media-aankopers gebruiken MediaSpecs voor gedetailleerde mediadata zoals bruto mediawaarde, kalenders en materiaalspecificaties. 1. Wat is MediaSpecs? Gebruikshandleiding MediaSpecs is een online database met de gegevens van alle media in België en Luxemburg. Volgende informatie is terug te vinden: reclametarieven, technische fiche,

Nadere informatie

Startnotitie Digitaal Platform voor presentatie van het beste en mooiste van de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking

Startnotitie Digitaal Platform voor presentatie van het beste en mooiste van de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking Startnotitie Digitaal Platform voor presentatie van het beste en mooiste van de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland Brussel, april 2014 CVN heeft

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016 Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin Datum ontvangst (wordt door de administratie ingevuld): Naam van de organisatie : Gevraagd bedrag:. Hoe de aanvraag

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 715 (2017-2018) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2017-2018 3 JULI 2018 HOORZITTING BRUZZ - Werking van het mediaplatform en het gebruik van consultancy contracten SAMENVATTEND VERSLAG

Nadere informatie

Module Het gebruik van social media in de sector bloem

Module Het gebruik van social media in de sector bloem Module Het gebruik van social media in de sector bloem De CO 2 -voetafdruk van dit drukwerk is berekend met ClimateCalc en gecompenseerd bij: treesforall.nl www.climatecalc.eu Cert. no. CC-000057/NL Colofon

Nadere informatie

AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden

AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden Door met AEGEE- Leiden samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE- Leiden biedt vele mogelijkheden tot sponsoring

Nadere informatie

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019 Verbinden door Ervaring was in 2015 de titel van het strategisch plan dat ten grondslag lag aan de oprichting van het D66 Alumni Netwerk. Nu, aan het begin van 2019, zijn meer dan 460 alumni met elkaar

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

De Stad Brussel en de gemeenten Elsene, Evere, Sint-Gillis en Sint- Joost-ten-Noode stellen voor: Subsidieaanvraag voor de deelname aan het

De Stad Brussel en de gemeenten Elsene, Evere, Sint-Gillis en Sint- Joost-ten-Noode stellen voor: Subsidieaanvraag voor de deelname aan het pagina 1 De Stad Brussel en de gemeenten Elsene, Evere, Sint-Gillis en Sint- Joost-ten-Noode stellen voor: Subsidieaanvraag voor de deelname aan het Festival van de Diversiteit 22/02/2014 te Brussel Projectoproep

Nadere informatie

Brochure Marketing Partnerships 2016

Brochure Marketing Partnerships 2016 Brochure Marketing Partnerships 2016 FD Mediagroep 2016 Voorwoord Vroeger spraken mediabedrijven van adverteerders als ze hun zakelijke klanten bedoelden. Maar die term dekt al lang de lading niet meer.

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 676 (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 31 MEI 2017 VRAGEN OM UITLEG Commissie voor Welzijn, Gezondheid en Gezin van woensdag 31 mei 2017 INTEGRAAL VERSLAG Hebben

Nadere informatie

Deze agenda annuleert en vervangt de eerder rondgestuurde agenda

Deze agenda annuleert en vervangt de eerder rondgestuurde agenda BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK PARLEMENT AGENDA VAN DE PLENAIRE VERGADERING VAN VRIJDAG 10 JUNI 2016 om 9.30 uur en om 14.30 uur ZAAL VAN DE PLENAIRE VERGADERINGEN Lombardstraat 69 Deze agenda annuleert en vervangt

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE. DE RAAD ZITTING Nr. 14

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE. DE RAAD ZITTING Nr. 14 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 Nr. 14 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van vrijdag 7 juli 2017 Ochtendvergadering INHOUD ONTVANKELIJKHEID VOORSTEL VAN RESOLUTIE (R.v.O., art. 46,2)...

Nadere informatie

PROMOTIEPAKKETTEN Uw beursdeelname extra in de kijker

PROMOTIEPAKKETTEN Uw beursdeelname extra in de kijker PROMOTIEPAKKETTEN 2018 Uw beursdeelname extra in de kijker Bouwinnovatie voert elk jaar een omvangrijke publiciteitscampagne en ondersteunt de deelnemende exposant extra via de website en beurscatalogus.

Nadere informatie

Adverteren bij L1 en 1Limburg: optimaal bereik! L1mburg

Adverteren bij L1 en 1Limburg: optimaal bereik! L1mburg Adverteren bij L1 en 1Limburg: optimaal bereik! L1 is het toonaangevend informatiemedium van en over Limburg: snel, actueel, onafhankelijk, betrouwbaar, breed toegankelijk en maatschappelijk relevant.

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS EN DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet basisonderwijs

Nadere informatie

Welkom! Wifi: Maak met je mobiele device contact met het wifi netwerk. En welke code heb je dan nodig????

Welkom! Wifi: Maak met je mobiele device contact met het wifi netwerk. En welke code heb je dan nodig???? Welkom! Wifi: Maak met je mobiele device contact met het wifi netwerk. En welke code heb je dan nodig???? Met social media Je doelgroepen bereiken Introductie Huub van Dommelen 2010- heden Eigenaar Aglia

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 7A (2014-2015) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 8 JULI 2015 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van de rekening over het dienstjaar 2013 SAMENVATTEND VERSLAG

Nadere informatie

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen Internationale uitwisselingen tussen Aalsterse verenigingen en groepen/verenigingen in andere landen kunnen bij de betrokken

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 12 december 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Wendy Van Dyck, raadslid; de

Nadere informatie

Module Het gebruik van social media in de sector plant

Module Het gebruik van social media in de sector plant Module Het gebruik van social media in de sector plant De CO 2 -voetafdruk van dit drukwerk is berekend met ClimateCalc en gecompenseerd bij: treesforall.nl www.climatecalc.eu Cert. no. CC-000057/NL Colofon

Nadere informatie

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Tweezijdige marketing Van oudsher gebruiken organisaties verschillende marketingtechnieken om hun producten of diensten onder de aandacht van potentiële

Nadere informatie

VIP project Toeristische Open Data

VIP project Toeristische Open Data VIP project Toeristische Open Data 1. Marketingbeleid Toerisme Vlaanderen A. Contentpublicatie op de eigen kanalen B. Verstrekken van toeristische content naar (kanalen van) derden. Online travel sites

Nadere informatie

Rapportage. Communicatiejaaronderzoek 2013

Rapportage. Communicatiejaaronderzoek 2013 Rapportage Communicatiejaaronderzoek 2013 In opdracht van: DirectResearch en Logeion Datum: 5 maart 2013 Projectnummer: 2013008 Auteur: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek

Nadere informatie

Geadresseerd reclamedrukwerk in België

Geadresseerd reclamedrukwerk in België Met een bruto-investering van 351 miljoen en een groei in het laatste semester van 2008 consolideert geadresseerde Direct Mail zijn vooruitgang van de laatste jaren. Sinds begin 2008 worden de bruto-investeringen

Nadere informatie

nadere toelichting op het programma.

nadere toelichting op het programma. nadere toelichting op het programma. CheckZis CheckZis is de plek waar mensen hun projecten starten. daarom wil CheckZis mensen helpen en inspireren. dat doen we met praktische en inspirerende Lijsten.

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT FAMILIEBERICHTENPAGINA

ONDERZOEKSRAPPORT FAMILIEBERICHTENPAGINA ONDERZOEKSRAPPORT Achtergrond Onderzoeksopzet Regelmatig wordt beweerd dat de familieberichtenpagina de best gelezen pagina van de krant is, ook wanneer lezers weinig tijd hebben zouden zij toch de familieberichtenpagina

Nadere informatie

Verslag. 6 oktober. datum onderwerp. Sectorraad Media. moest afsluiten. Toelichting. Sociale,

Verslag. 6 oktober. datum onderwerp. Sectorraad Media. moest afsluiten. Toelichting. Sociale, Verslag Sectorraad Media datum onderwerp 6 oktober 2011 Opvolgingg beheersovereenkomst VRT Op 14 december 2010 brachtt de Sectorraad Media van de SARC een uitgebreid advies uit ter voorbereiding van de

Nadere informatie

De NOS in cijfers 2017

De NOS in cijfers 2017 1 De NOS in cijfers 2017 FORMATIECIJFERS OVER 2017 Personeelsbestand Ultimo Aantal FTE 720 652 Aantal medewerkers 763 694 Verdeling voltijd/deeltijd Man Vrouw Totaal Man Vrouw Totaal Aantal voltijd contracten

Nadere informatie

Schagen FM / Schagen TV

Schagen FM / Schagen TV Schagen FM / Schagen TV Toekomstplan 2016 2021 1. Schagen FM nu 2. Bereik Schagen FM/TV 3. Verandering medialandschap 4. Inspelen op verandering medialandschap 5. Samenwerking omroepen: Geschiedenis Toekomst

Nadere informatie

De wereld veranderen moet! Femma eist dat vrouwen én mannen evenwichtig en kwaliteitsvol combineren.

De wereld veranderen moet! Femma eist dat vrouwen én mannen evenwichtig en kwaliteitsvol combineren. De wereld veranderen moet! Femma eist dat vrouwen én mannen evenwichtig en kwaliteitsvol combineren. Opbouw 1. Femma ID 2. Het combinatieverhaal: er was eens 3. Succesfactoren bij politiserend werken 4.

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 469 (2011-2012) Nr. 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZIT TING 2011-2012 13 FEBRUARI 2011 INTERPELLATIES EN VRAGEN Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media Maandag 13 februari

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM

JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM JAARVERSLAG STICHTING GEEFEROM 2013 Arnhem, juni 2014 Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van Stichting Geeferom 2013. Een Stichting opgericht vanuit een visie dat vele kleine beetjes een mooiere,

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 691 (2017-2018) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2017-2018 29 NOVEMBER 2017 VRAGEN OM UITLEG Commissie voor Welzijn, Gezondheid en Gezin van woensdag 29 november 2017 INTEGRAAL VERSLAG

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 660 (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 14 FEBRUARI 2017 VRAAG OM UITLEG EN VRAAG Commissie voor Cultuur, Jeugd en Sport van dinsdag 14 februari 2017 INTEGRAAL

Nadere informatie

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ]

Stichting PLS. BELEIDSPLAN [ ] Stichting PLS BELEIDSPLAN [2018 2021] http://www.p-l-s.nl Stichting PLS (RSIN 854236107) Postadres: Drossaert Jonker van Kesselstraat 65, 6171 KB Stein Bezoek adres/vesting adres: Batenburgerstraat 17,

Nadere informatie

TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS. En waarom ze slaagden

TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS. En waarom ze slaagden TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS En waarom ze slaagden WHITEPAPER 2015 HET CONTENTPLATFORM Een eigen contentplatform wordt een steeds bekender begrip in de marketing van bedrijven. Een

Nadere informatie

CHIEF MARKETING OFFICER

CHIEF MARKETING OFFICER #VACATURE Marketing E-Commerce CHIEF MARKETING OFFICER Onderscheidende producten en scherpe prijzen: twee belangrijke redenen die Vouchervandaag.nl onlangs de prijs voor Website van het Jaar opleverde.

Nadere informatie

Onze inhoud. Onze titel. Onze inhoud 1 Onze titel Onze website. 3 Onze nieuwsbrieven. 5 Onze tevreden klanten Onze meerwaarde.

Onze inhoud. Onze titel. Onze inhoud 1 Onze titel Onze website. 3 Onze nieuwsbrieven. 5 Onze tevreden klanten Onze meerwaarde. Mediakit 2017 Onze inhoud Pack Online is hét online platform voor de verpakkingssector. Middels onze website, dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrieven en social media bereiken wij duizenden verpakkingsprofessionals

Nadere informatie

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe Marcomplan ZZPPS Merkant Communicatie Het Marcomplan Wat, waarom en hoe Inleiding: in het kort de theorie Marketing Product (dienst) Plaats (distributie) Prijs Personeel Promotie (verkoop, PR, reclame)

Nadere informatie

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics

Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Handleiding impact branding marketing bepalen met Google Analytics Inhoudsopgave Inleiding... 2 Basisbeginselen doormeten effect branding marketing... 3 Bepaal het effect van je branding marketing... 4

Nadere informatie

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc Pedl Campagne Plan Arnoud Ching Wai Hirad Luc Ivo INHOUDSOPGAVE inleiding 1 2 ons concept wie we zijn 3 4 kanalen analyse 5 6 strategieën doelstellingen 7 1 INLEIDING Onvoldoende beweging Onvoldoende lichamelijke

Nadere informatie

Hallo! De zakelijke community voor ondernemers. Bijeenkomst CRM association, 1 juli 2009

Hallo! De zakelijke community voor ondernemers. Bijeenkomst CRM association, 1 juli 2009 Hallo! De zakelijke community voor ondernemers Bijeenkomst CRM association, 1 juli 2009 Onderwerpen >Waarom een community >Historie en start > Organisatie > Ambitie/Doelstelling >Voorbeelden/Best practices

Nadere informatie

De staat van de Vlaamse nieuwsmedia. Vier jaar onderzoek van het Steunpunt Media Stefaan Walgrave en Julie De Smedt

De staat van de Vlaamse nieuwsmedia. Vier jaar onderzoek van het Steunpunt Media Stefaan Walgrave en Julie De Smedt De staat van de Vlaamse nieuwsmedia Vier jaar onderzoek van het Steunpunt Media Stefaan Walgrave en Julie De Smedt Beleidsrelevant onderzoek in opdracht van de minister van Media 2012-2015 Universiteiten

Nadere informatie

ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM. t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEPORGANISATIE

ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM. t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEPORGANISATIE ALGEMENE KAMER ZAAK VAN VRM t. NV VLAAMSE RADIO- EN TELEVISIEOMROEPORGANISATIE (dossier nr. 2015/189B) BESLISSING nr. 2015/045 8 juni 2015 VRM t. NV VLAAMSE RADIO-EN TELEVISIEOMROEPORGANISATIE 1 In de

Nadere informatie

Addendum 2 bij Beheersovereenkomst

Addendum 2 bij Beheersovereenkomst VR 2019 1801 MED.0019/2 Addendum 2 bij Beheersovereenkomst 2016 2020 Tussen de Vlaamse Gemeenschap en de VRT De Vlaamse Gemeenschap en de VRT komen overeen de Beheersovereenkomst 2016-2020 aan te passen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN [ ]

BELEIDSPLAN [ ] BELEIDSPLAN [2018 2021] Stichting SCHERP Spanderswoudstraat 31 1333 TV Almere www.stichtingscherp.nl info@stichtingscherp.nl 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie...

Nadere informatie

Artsenkrant actuele nieuws medische rubriek Cultuur+ praktijk KEY FACTS Oplage: Verschijning: Doelgroep:

Artsenkrant actuele nieuws medische rubriek Cultuur+ praktijk KEY FACTS Oplage: Verschijning: Doelgroep: Een publicatie van PRINT Artsenkrant brengt u elke week het belangrijkste actuele nieuws, de meest recente trends en nieuwtjes uit de medische wereld en voor uw vrije uurtjes het neusje van de zalm van

Nadere informatie

Apeldoorn Direct. de lokale omroep nieuwe stijl. een netwerk- platform voor en door Apeldoorners. Stichting Apeldoorn Direct

Apeldoorn Direct. de lokale omroep nieuwe stijl. een netwerk- platform voor en door Apeldoorners. Stichting Apeldoorn Direct 1 Aanwijzingsaanvraag Lokale Omroep Apeldoorn Apeldoorn Direct de lokale omroep nieuwe stijl een netwerk- platform voor en door Apeldoorners. Aanwijzingsaanvraag Lokale Omroep Apeldoorn 2011-2016 2 Aanwijzingsaanvraag

Nadere informatie

Introductie. Evaluatie VN Panel. Vesrie: 12 juni 2016

Introductie. Evaluatie VN Panel. Vesrie: 12 juni 2016 Evaluatie VN Panel Vesrie: 12 juni 2016 Introductie Tynaarlo is de eerste gemeente in Nederland met een VN Panel. Dit panel vloeit voort uit het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA AGENDA 2014

SOCIAL MEDIA AGENDA 2014 SOCIAL MEDIA AGENDA 2014 Key Opinion Formers onderzoek Martin Kloos & Bram Draaijer SOCIAL MEDIA AGENDA 2014 Wat kunnen we dit jaar verwachten van de social media inzet door merken? Minder focus op likes,

Nadere informatie

Leefstijlen en hun tijdbesteding!

Leefstijlen en hun tijdbesteding! Leefstijlen en hun tijdbesteding! Door Paul van Niekerk Directeur SPOT Amsterdam, 24 11 2010 Basis idee van de NPO leefstijlen: Segmentatie op basis van leeftijd, geslacht en welstand is niet meer voldoende.

Nadere informatie

Sociale media kansen voor de politie

Sociale media kansen voor de politie Sociale media kansen voor de politie Marc van Daele Politiecongres 2013 Vlaamse Stichting Verkeerskunde dinsdag 5 november 2013 communicatie Antwerpen online # fotografie KORTOM sociale media crisiscommunicatie

Nadere informatie

Zet uw bedrijf meer en beter in de kijker bij decision makers.

Zet uw bedrijf meer en beter in de kijker bij decision makers. Zet uw bedrijf meer en beter in de kijker bij decision makers. Voka, Vlaams netwerk van Ondernemingen Vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven (kleine, middelgrote, grote) in heel Vlaanderen. Dit is

Nadere informatie

Dé plek om te praten over alles wat je op TV hebt gezien

Dé plek om te praten over alles wat je op TV hebt gezien Dé plek om te praten over alles wat je op TV hebt gezien : Dit is pas een site die echt alles heeft. Copyright: Disney ABC Television Alles over televisie is het unieke, interactieve platform

Nadere informatie