D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019"

Transcriptie

1

2 Verbinden door Ervaring was in 2015 de titel van het strategisch plan dat ten grondslag lag aan de oprichting van het D66 Alumni Netwerk. Nu, aan het begin van 2019, zijn meer dan 460 alumni met elkaar verbonden dankzij het Alumni Netwerk. Meermalen per jaar weten de alumni elkaar in levende lijve en digitaal te vinden. Verbindingen zijn er in de afgelopen jaren ook binnen de partij gelegd, bijvoorbeeld met de regiobesturen en met het Els Borst Netwerk waar elk jaar een gezamenlijke bijeenkomst mee wordt georganiseerd. Voor 2019 is het doel om het Alumni Netwerk krachtig neer te zetten en verder te werken aan de profilering van het Netwerk. De groeifase is voorbij en nu is het tijd om aan de leden van het netwerk nog meer toegevoegde waarde van het lidmaatschap te gaan bieden. Daarnaast zal veel aandacht uitgaan in 2019 naar de regio contactpersonen en de rol die zij spelen als contactpersoon tussen de regio s en de D66 Alumni. Strategische richting 2019 moet in het teken staan van het versterken van het profiel van het D66 Alumni Netwerk. Het bestuur van het netwerk moet antwoord vinden op vragen zoals; Wie zijn wij, waar kan je ons voor inzetten en waarvoor niet. Duidelijke kaders ten opzichte van andere organen binnen en buiten de partij zijn daarbij van groot belang en moeten dit jaar duidelijk gekaderd worden. Dit alles zal in overleg met het Landelijk bureau en de bestuurdersvereniging gebeuren. Wanneer over dit alles is nagedacht en hier duidelijke keuzen in zijn gemaakt, moet dit alles proactief gecommuniceerd worden aan onze leden, de regiobesturen en andere stakeholders. Heldere en regelmatige communicatie is hierbij een vereiste. Hiermee houden we onze eigen leden betrokken. Duidelijke communicatie met de eerder genoemde organen is hierbij ook van belang. Wanneer anderen organen weten wat zij, wanneer kunnen verwachten van het Alumni Netwerk zal dit leiden tot een betere en actievere samenwerking.

3 Ledengroei/opvang In 2019 vinden er meerdere belangrijke verkiezingen plaats. Deze verkiezingen zullen er voor zorgen dat er meerdere alumni bijkomen binnen de partij en deze moeten allemaal worden welkom geheten bij het D66 Alumni Netwerk. Bij eerdere verkiezingen is het succesvol gelukt om een groot aantal alumni-wethouders welkom te heten bij het netwerk en hen te ondersteunen in de fase na afloop van het wethouderschap. Provinciale staten Verkiezingen Op woensdag 20 maart vinden in 12 provincies verkiezingen plaatst voor de Provinciale staten. D66 doet in alle provincies mee aan de verkiezingen. Na afloop van de verkiezingen en wanneer nieuwe coalities zijn gevormd worden alle alumni-statenleden en eventuele alumni-gedeputeerden uitgenodigd om lid te worden het alumni netwerk. Dit uitnodigen zal gebeuren in samenwerking met de verschillende regiobesturen en in samenspraak wordt gekeken op welke wijze dit het beste gedaan kan worden. Per provincie moet inzichtelijk worden gemaakt hoeveel mensen alumni worden. Waterschapsverkiezingen Tegelijk met de verkiezingen voor de Provinciale Staten vinden op 20 maart ook de Waterschapsverkiezingen plaats. Sinds 2009 verlopen deze verkiezingen via kandidatenlijsten. D66 heeft zich vanaf dat moment aangesloten bij de waterschapspartij WaterNatuurlijk. WaterNatuurlijk is vertegenwoordigd in alle 22 waterschappen. Bij de waterschapspartij zijn diverse natuur- en milieuorganisaties aangesloten. Naast D66 werkt ook GroenLinks samen met deze partij. Vanuit het Alumni Netwerk zal na deze verkiezingen geen verdere actie worden ondernomen aangezien D66 niet zelf als partij deelneemt aan deze verkiezingen. Europese Verkiezingen Van 23 tot en met 26 mei vinden in de gehele Europese Unie verkiezingen plaats. Op dit moment bestaat de D66 fractie in het Europees Parlement uit 4 personen. Van deze 4 personen staat alleen Sophie in t Veld op de advieslijst voor de komende verkiezingen. Na afloop van de verkiezingen worden de overige 3 huidige leden, van harte uitgenodigd om lid te worden van het D66 Alumni Netwerk. Vanwege het geringe aantal kan dit op een zo persoonlijk mogelijke manier gebeuren en zijn hier verder geen grote acties voor nodig. Eerste Kamer verkiezingen Op 27 mei worden de nieuwe leden van de Eerste kamer gekozen. Op dit moment heeft D66 11 gekozen leden in de Eerste kamer. Zes van deze leden staan niet op de conceptlijst voor de verkiezingen. Deze en eventueel anderen, worden na afloop van de verkiezingen van harte uitgenodigd om lid te worden van het Alumni Netwerk. Net als bij de Europese Verkiezingen zal dit gebeuren in samenspraak met het Landelijk Bureau en zo persoonlijk mogelijk.

4 Evenementen Ieder jaar organiseert het D66 Alumni Netwerk minimaal drie evenementen. Twee daarvan vinden ieder jaar plaats tijdens de half-jaarlijkse congressen die door het Landelijk bureau worden georganiseerd. De jaarlijkse Alumni dag is in de afgelopen jaren samen het Landelijk Bureau en het Els Borst Netwerk georganiseerd. Congres maart 2019 in Zaandam Tijdens het eerste congres van dit jaar wordt alleen een sessie voor de regiocontactpersonen georganiseerd. Deze personen moeten in 2019 een prominentere rol binnen het netwerk gaan spelen en deze bijeenkomst is de aftrap van een succesvolle profilering in de regio. Na afloop van deze bijeenkomst wordt door middel van een nieuwsbrief hierover gecommuniceerd met alle leden van het netwerk en worden alle regio contactpersonen geïntroduceerd. Landelijke Alumni Netwerkdag 29 juni Ieder jaar wordt de jaarlijkse Alumni Netwerkdag georganiseerd in samenwerking met het Landelijk Bureau en het Els Borst Netwerk. Door dit jaar met nog meer partijen samen te werken, bijvoorbeeld thema afdelingen of Pride66 (al interesse getoond), zal het mogelijk zijn om meer D66 ers te laten deelnemen en een interessanter programma aan te bieden. In overleg met de deelnemende partijen zal ook worden gekeken naar het programma en of hier wijzigingen in moeten plaatsvinden. Net als in 2018 zal in de ochtend een sessie worden georganiseerd voor nieuwe leden. Waarschijnlijk zal de sessie dit jaar gaan over de rol van bestuurders in het maatschappelijk middenveld. Congres 110 n.n.b. (najaar 2019) Tijdens het laatste congres van dit jaar wordt weer een sessie voor alle leden van het Alumni Netwerk georganiseerd. Geprobeerd wordt om een Q&A te organiseren met Alexander Pechtold, eventueel in combinatie met andere sprekers / gasten. Gekeken moet worden naar een zo goed mogelijk tijd en plek tijdens het congres zodat zoveel mogelijk leden in staat worden gesteld om deel te nemen aan deze sessie. Overige evenementen - In de verschillende regio s worden op regelmatige basis evenementen georganiseerd. In samenspraak met de regiocontactpersonen moet worden gekeken of het relevant is om hier als D66 Alumni Netwerk aanwezig te zijn en wellicht ook een rol te spelen bij organisatie of op het podium. - In overleg met het Landelijk bureau wordt gekeken of het mogelijk is om in 2019 een matchingevent te organiseren (online of offline) met organisaties uit het maatschappelijk middenveld. - In 2019 proberen D66 Alumni bestuursleden vaker aanwezig te zijn bij algemene D66 evenementen vanuit hun rol om ze het netwerk zichtbaarder te maken binnen de partij.

5 Communicatie In 2019 worden de nieuwsbrieven rondom de georganiseerde evenementen heen gepland, ervanuit gaan dat er 3 evenementen / bijeenkomsten plaatsvinden, te weten 2 congressen en de eigen Alumni dag. Per event worden er 4 nieuwsbrieven verstuurd. - 6 weken voorafgaand aan het event; 1 e aankondiging + aanmeldingen en overig nieuws - 3 weken voorafgaand aan event; Update event, bekendmaking sprekers, tijden en dergelijke - 1 week voorafgaan aan event; laatste mogelijkheid aanmelden + laatste info - 2 weken na afloop event; eventverslag Deze 1 e en 4 e nieuwsbrief zijn uitgebreider en hebben ook meer actueel nieuws uit de regio s, van het LaBu, functies in het maatschappelijk middenveld en uitgebreidere agenda (laatste 2 punten nieuw). De overige 2 nieuwsbrieven zijn puur op het event gericht. Enkele deelnemers aan de events wordt actief gevraagd om take-away s van deelname te benoemen, zodat deze in alle communicatie kunnen worden meegenomen. Bij het eerste congres van 2019 wordt alleen een sessie voor regio contactpersonen georganiseerd. De uitnodigingen om deelname worden dus ook alleen naar deze groep mensen verstuurd. De eerste en algemenere nieuwsbrief wordt wel naar alle leden van het netwerk verstuurd. - Aankondigingen en eventsverslagen worden ook op website en Social Media gedeeld - Eventueel kan er aan het eind van het jaar ook nog een extra nieuwsbrief worden verzonden - (in samenwerking met LaBu) wordt bij events voor goede fotografie gezorgd - Aan het eind van het jaar wordt een jaarverslag opgesteld met overzicht leden, communicatie, events en overige zaken Verkiezingen In overleg met LaBu worden nieuwe leden n.a.v. Provinciale, Europese en 1 e kamer verkiezingen uitgenodigd om lid te worden van het netwerk. Dit zal waarschijnlijk per mail gebeuren. De Democraat In het magazine De Democraat worden weer eventaankondigingen en wanneer mogelijk verslagen opgenomen. Wanneer interessant worden artikelen uit De Democraat overgenomen in eigen media.

6 Regio contactpersonen Dit jaar is het belangrijk dat het netwerk van regio contactpersonen echt aan de slag gaat! In 2018 is voor alle regio s een contactpersoon gevonden en hebben er ook meerdere gesprekken plaatsgevonden met regiobesturen. In 2019 moet hier een vervolg aan worden gegeven en moet het netwerkt resultaat gaan opleveren voor de partij. Iedere maand is er vanuit het bestuur van het Alumni Netwerk minimaal met 1 regio bestuur (telefonisch) contact. Eventueel zal dit contact plaatsvinden met iemand vanuit het regionale bestuur zodat ook zij actief worden betrokken bij de alumni activiteiten in de regio. Op deze wijze wil het bestuur van het alumni netwerk waarborgen dat het de regio contactpersonen actief betrokken blijven bij het netwerk en zich ook gewaardeerd voelen vanuit het bestuur. Actiepunten - Afspraak met Landelijk bureau over mogelijkheden, rol en ondersteuning voor Regio Contactpersonen - Na afloop van provinciale verkiezingen met regionale besturen over wisselingen in Provinciale Staten en welke rol regio contactpersonen kunnen spelen richting nieuwe Alumni. - Iedere maand (telefonisch) gesprek met minimaal 1 contactpersoon, inventarisatie van stand van zaken.

7 Voorlopige jaarplanning MAAND ACTIVITEITEN JANUARI - Strategisch jaarplan Vergadering bestuur Alumni Netwerk FEBRUARI - Uitnodigen Regiocontactpersonen voor sessie tijdens congres MAART - Provinciale Statenverkiezingen - Congres 109 in Zaandam - Contact met Regiobesturen over verwelkomen alumni - Nieuwsbrief verzending APRIL - Overleg met LaBu over rol regiocontactpersonen - Overleg LaBu, EBN en overige partijen over jaarlijkse Alumni Dag MEI - Europese & 1 e Kamer verkiezingen - Overleg met LaBu over verwelkomen alumni n.a.v. verkiezingen JUNI - Verwelkoming alumni n.a.v. verkiezingen JULI AUGUSTUS - Nieuwsbrief uitnodiging alumni dag (+2 reminders) SEPTEMBER - Landelijke D66 Alumni dag - Nieuwsbrief verslag Alumni dag OKTOBER - Nieuwsbrief uitnodiging congres (+2 reminders) NOVEMBER - Congres 110 te.. - Jaarplan Alumni Netwerk opstellen DECEMBER - Nieuwsbrief verslag congres + jaarplan

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

Jaarplan Bestuurdersvereniging 2012

Jaarplan Bestuurdersvereniging 2012 Samen sterk Werken aan regionalisering, profilering en synergie Jaarplan Bestuurdersvereniging 2012 Bestuurdersvereniging ChristenUnie Postbus 439 3800 AK Amersfoort 033-422 69 69 bestuurdersvereniging@christenunie.nl

Nadere informatie

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaard Reglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de

Nadere informatie

AGENDA ONTBIJTBIJEENKOMSTEN BUSINESS CLUB MOERDIJK

AGENDA ONTBIJTBIJEENKOMSTEN BUSINESS CLUB MOERDIJK AGENDA ONTBIJTBIJEENKOMSTEN BUSINESS CLUB MOERDIJK 06:00 uur 07:00 uur VRIJ NETWERKEN De bijeenkomst begint stipt op tijd met 1 uur vrij netwerken voorafgaand aan de bijeenkomst. Na de bijeenkomst is er

Nadere informatie

4 juni 2015. Algemene Ledenvergadering

4 juni 2015. Algemene Ledenvergadering 4 juni 2015 Algemene Ledenvergadering Algemene ledenvergadering programma: Opening Goedkeuring notulen algemene ledenvergadering 17 april 2014 Ingekomen stukken en mededelingen VNT 2014-2015 Financiën

Nadere informatie

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat wij een organisatie zijn die het algemeen nut dienen. Daarom zijn giften aan

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Inleiding In dit document treft u 10 wijzigingsvoorstellen voor aanpassing van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

Verbinden door ervaring Alumni

Verbinden door ervaring Alumni Verbinden door ervaring Alumni 19 oktober 2015 T.Romaniuk 1 D66: Verbinden door ervaring Voor oud politiek bestuurders en ambtsdragers (alumni) van D66 is er op dit moment geen omgeving om zich te verenigen,

Nadere informatie

Een goede start als wethouder. summerschools in het reces... en verdieping

Een goede start als wethouder. summerschools in het reces... en verdieping Een goede start als wethouder summerschools in het reces... en verdieping Voor nieuwe wethouders en meer ervaren wethouders die met collega's willen reflecteren op hun wethouderschap bieden we in het reces

Nadere informatie

Bestuursplan Geervliet

Bestuursplan Geervliet Bestuursplan Geervliet Samen verder Remco Geervliet Voorzitter Mieke de Wit Algemeen Secretaris Zeno Thijsse Penningmeester Mitchel Eijkemans Secretaris Organisatie Thijs van Rens Secretaris Politiek Marceline

Nadere informatie

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier Datum: 22-01-2018 VOORWOORD Beste leden, Voor jullie ligt het derde beleidsplan van de A.S.V.A. Alumnivereniging,

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven

Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven Actieplan 2018 1 Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven Begin 2018 start de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De peilingen voorspellen een fors verlies. Het is alle hens aan dek. Samen met onze

Nadere informatie

SPONSORBROCHURE VNSG 2015

SPONSORBROCHURE VNSG 2015 SPONSORBROCHURE VNSG 2015 Een advertentie in het VNSG Magazine Vier keer per jaar verschijnt het VNSG Magazine. Bijna 3.000 mensen ontvangen het VNSG Magazine op papier en ruim 8.500 mensen lezen het VNSG

Nadere informatie

Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland

Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland Pagina: 1/9 Regio reglement Politieke Partij Democraten 66 Regio Noord-Holland Dit Regio reglement is vastgesteld door de ARV van D66 Regio Noord-Holland op 2 oktober 2003, laatstelijk gewijzigd op 21

Nadere informatie

Draaiboek organisatie (online) verkiezing nieuwe leden ondersteuningsplanraad (OPR)

Draaiboek organisatie (online) verkiezing nieuwe leden ondersteuningsplanraad (OPR) Draaiboek organisatie (online) verkiezing nieuwe leden ondersteuningsplanraad () De in dit draaiboek genoemde termijnen zijn deels afhankelijk van de gestelde termijnen in het reglement. De actiepunten

Nadere informatie

Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl. Lelystad, 9 oktober 2015. Onderwerp: Aftreden GMR

Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl. Lelystad, 9 oktober 2015. Onderwerp: Aftreden GMR Gemeente Lelystad T.a.v. de gemeenteraad Postbus 91 8200 AB Lelystad @ griffie@lelystad.nl Lelystad, 9 oktober 2015 Onderwerp: Aftreden GMR Geachte leden van de gemeenteraad van Lelystad, De gemeenschappelijke

Nadere informatie

Pim opent de vergadering. Aansluitend aan de vergadering wordt het jaarplan besproken.

Pim opent de vergadering. Aansluitend aan de vergadering wordt het jaarplan besproken. Verslag Dagelijks Bestuur KleinLef Woensdag 18 november 2015 09.00 11.00 uur Huurcommissie, Turfmarkt 104, Den Haag 1. Opening Pim opent de vergadering. Aansluitend aan de vergadering wordt het jaarplan

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Agenda: View this in your browser. Nieuws uit het land

Agenda: View this  in your browser. Nieuws uit het land INTERACTIEF GELDERLAND Interactief Gelderland december 2017, nummer 3 Evert Vermeulen, bestuursmedewerker GroenLinks Gelderland View this email in your browser Agenda: o Aanmelden lokale trainingsavond

Nadere informatie

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips!

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Het doel van crowdfunding is het bereiken van een crowd, de financiering het middel waarmee de donateurs laten zien dat zij jouw project ondersteunen.

Nadere informatie

procedurebeschrijving de advieslijsten, de groslijsten, de verkiezingsprogramma s, de weging per

procedurebeschrijving de advieslijsten, de groslijsten, de verkiezingsprogramma s, de weging per Aan: de voorzitters en secretarissen van de lokale Brabantse CDA afdelingen i.a.a. : de leden van CDA Brabant Betreft : verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen 2015 Inleiding. Tijdens onze ALV

Nadere informatie

SECRETARIAAL JAARVERSLAG SECRETARIAAL JAARVERSLAGEN 2013, SECRETARIAAL JAARVERSLAG

SECRETARIAAL JAARVERSLAG SECRETARIAAL JAARVERSLAGEN 2013, SECRETARIAAL JAARVERSLAG Inhoud SECRETARIAAL JAARVERSLAG 2015... 2 SECRETARIAAL JAARVERSLAGEN 2013, 2014... 4 SECRETARIAAL JAARVERSLAG 2012... 5 1 SECRETARIAAL JAARVERSLAG 2015 Samenstelling bestuur Het bestuur bestaat uit de

Nadere informatie

Welkom bij het Centrum voor Lokaal Bestuur!

Welkom bij het Centrum voor Lokaal Bestuur! Welkom bij het Centrum voor Lokaal Bestuur! Het Centrum voor Lokaal Bestuur is de bestuurdersvereniging van de Partij van de Arbeid. Als netwerkorganisatie brengen wij onze leden in contact met elkaar,

Nadere informatie

Communicatieplan FICE NL

Communicatieplan FICE NL Communicatieplan FICE NL In dit communicatieplan wordt voor verschillende doelgroepen de doelen, middelen en communicatiemomenten besproken. In de communicatie zijn de volgende doelgroepen te onderscheiden:

Nadere informatie

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs Onderwijscommunicatie ontwikkelt zich Communicatie is een belangrijk thema geworden binnen het onderwijs. Schooldirecties zien

Nadere informatie

FW: Reminder: Uitnodiging Congres 'Het Rendement van Schoon'

FW: Reminder: Uitnodiging Congres 'Het Rendement van Schoon' Klik hier met de rechtermuisknop als u afbeeldingen wilt downloaden. Ter bescherming van uw privacy is deze afbeelding niet automatisch van internet gedownload. A.van Beerendonk Van: Gemeente Verzonden:

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS Vastgesteld op de ledenvergadering van 22 oktober 2002 Gewijzigd in de ledenvergadering van 7 oktober 2003 Opnieuw gewijzigd in de ledenvergadering

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Vlaardingen, op maandag 16 januari 2017 bijeen, heeft besloten dat voor de afdeling D66 Vlaardingen het standaard afdelingsreglement

Nadere informatie

Agenda ALV Columni zaterdag 29 oktober, 16.00 uur, Hemingway s (Groningen)

Agenda ALV Columni zaterdag 29 oktober, 16.00 uur, Hemingway s (Groningen) Agenda ALV Columni zaterdag 29 oktober, 16.00 uur, Hemingway s (Groningen) 1. Opening 2. Verslag secretaris 3. Verslag penningmeester 4. Bevindingen kascommissie en goedkeuring 5. Voorstel samenstelling

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Campagnetijd! Samen werken aan profilering. Jaarverslag Bestuurdersvereniging 2013

Campagnetijd! Samen werken aan profilering. Jaarverslag Bestuurdersvereniging 2013 Campagnetijd! Samen werken aan profilering Jaarverslag Bestuurdersvereniging 2013 Postbus 439 3800 AK Amersfoort 033-422 69 69 bestuurdersvereniging@christenunie.nl http://intranet.christenunie.nl pagina

Nadere informatie

FederPro uw CRM software

FederPro uw CRM software FederPro uw CRM software Een krachtige, gebruiksvriendelijke software geschreven op maat van federaties, zorgt binnen uw organisatie voor een perfectie workflow door alle processen zoals administratie,

Nadere informatie

Jaarplan Werkgroep Politiek Café. GroenLinks Utrecht

Jaarplan Werkgroep Politiek Café. GroenLinks Utrecht Jaarplan 2016 Werkgroep Politiek Café GroenLinks Utrecht januari 2016 1 1. Inleiding In 2012 is de werkgroep Politiek Café GroenLinks Utrecht van start gegaan. Elke tweede woensdag van de maand organiseren

Nadere informatie

Actieplan 2019 Datum: 5 december

Actieplan 2019 Datum: 5 december Actieplan 2019 Datum: 5 december 2018 1 Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven Ambitie: We bouwen aan een levendige PvdA-afdeling Regio Eindhoven. We willen groeien naar een afdeling met 700 leden. 700

Nadere informatie

verdere integratie van de Europese arbeidsmarkt Deze week: Rienks, Diane Kunt u de nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk deze online

verdere integratie van de Europese arbeidsmarkt Deze week: Rienks, Diane Kunt u de nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk deze online Rienks, Diane Van: Europese Ster Verzonden: maandag 29 juni 2015 15:27 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Voorstellen aangenomen over de verdere integratie van de Europese

Nadere informatie

Plan van aanpak ZOJP-carrousel

Plan van aanpak ZOJP-carrousel Plan van aanpak ZOJP-carrousel Organisatie algemeen Definitieve datum hangt samen met de beschikbaarheid van de locatie en de sprekers. Check vooraf of er geen andere belangrijke bijeenkomsten zijn op

Nadere informatie

Activiteitenplan GroenLinks Gelderland 2016

Activiteitenplan GroenLinks Gelderland 2016 plan GroenLinks Gelderland 2016 Dit is het activiteitenplan van GroenLinks Gelderland voor 2016. Houdt bouwt voort op de manier waarop we deze in 2015 vorm hebben gegeven. We denken namelijk nog hetzelfde

Nadere informatie

Internetpanel Dienst Regelingen

Internetpanel Dienst Regelingen Internetpanel Dienst Regelingen Resultaten peiling 20: evaluatie panel December 2012 1. Inleiding Het Internetpanel Dienst Regelingen bestaat nu bijna vijf jaar. Dat vinden de opdrachtgever Dienst Regelingen

Nadere informatie

JAARVERSLAG A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Oud en Nieuw

JAARVERSLAG A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Oud en Nieuw JAARVERSLAG A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING Oud en Nieuw Datum 24-02-2016 VOORWOORD Beste leden, De A.S.V.A. Alumnivereniging bestaat inmiddels anderhalf jaar. Het afgelopen jaar hebben we met het beleidsplan

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Programma Groepsontwikkeling Werkwijze programma Groepsontwikkeling. Inhoudsopgave

Programma Groepsontwikkeling Werkwijze programma Groepsontwikkeling. Inhoudsopgave Programma Groepsontwikkeling Werkwijze programma Groepsontwikkeling Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Beschrijving werkwijze 3. Uitvoerige toelichting werkwijze Stap 1: Voor de start Stap 2: Intake Stap 3:

Nadere informatie

D&B s Little Pink Book Editie II D&B CONGRESBOOSTER UW VERENIGING VOORUIT

D&B s Little Pink Book Editie II D&B CONGRESBOOSTER UW VERENIGING VOORUIT D&B s Little Pink Book Editie II D&B CONGRESBOOSTER UW VERENIGING VOORUIT DECHESNE EN BOERTJE Als fullservice eventmarketing bureau hebben wij het mooiste vak van de wereld: het raken en laten stralen

Nadere informatie

DUTCH GREEN BUILDING WEEK 2018

DUTCH GREEN BUILDING WEEK 2018 PARTNERVOORSTEL DUTCH GREEN BUILDING WEEK 2018 24-28 september INLEIDING Inleiding Dutch Green Building Week Na het succes van de eerste zeven edities van de Dutch Green Building Week (DGBW) organiseert

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 05 juli 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Toor Afwezig: OV de bijzige

Nadere informatie

Activiteitenplan FODOK 2016

Activiteitenplan FODOK 2016 Federatie van Ouders van Dove Kinderen - met of zonder CI Postbus 354 3990 GD Houten 030-2900360 1. Algemene informatie Hoofddoelstelling Aan te vragen subsidie voor 2016 De FODOK streeft naar een situatie

Nadere informatie

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Najaar 2016 1 Inleiding Op het moment dat we dit plan schrijven, zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van het zomeroffensief en de activiteiten van

Nadere informatie

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Vacatures. 1. De Algemene Leden Najaarsvergadering op 25 november a.s.in het stadhuis van Almere, gevolgd door de themabijeenkomst over verbonden partijen, zal voor

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

...en word partner van SPORTNEXT!

...en word partner van SPORTNEXT! Maak deel uit van de innovatieve en betrokken sportmarketingcommunity... 1...en word partner van SPORTNEXT! SPORTNEXT is een initiatief van: SPORTNEXT De sportmarketing community 2 Lange tijd moesten de

Nadere informatie

LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+

LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+ LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+ VERBINDEN & COMMUNICEREN Het wordt voor verenigingen steeds belangrijker om een inhoudelijke connectie met leden te maken. Wat vinden leden echt belangrijk? En hoe vind

Nadere informatie

1. Organisatie, wie doet wat? 2. Communicatie. Programma 10-7-2014. Bestuurlijke Klankbordgroep Vrijdag 27 juni 2014

1. Organisatie, wie doet wat? 2. Communicatie. Programma 10-7-2014. Bestuurlijke Klankbordgroep Vrijdag 27 juni 2014 Waterschapsverkiezingen Bestuurlijke Klankbordgroep Vrijdag 27 juni 2014 27 juni 2014 1 Programma 1. Organisatie, wie doet wat? o Waterschappen < > Gemeenten o Stemproces & bescheiden o Bestuurlijk handvat

Nadere informatie

Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016

Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016 Afdelingsreglement D66 Castricum Dit afdelingsreglement is vastgesteld door de AAV van 23 november 2016 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten

Nadere informatie

Partnerpakketten. Word partner van de Promotiedagen!

Partnerpakketten. Word partner van de Promotiedagen! Partnerpakketten Word partner van de Promotiedagen! U kunt als bedrijf uw naam verbinden aan de Promotiedagen. U vergroot de zichtbaarheid van uw bedrijf en toont uw betrokkenheid bij het bedrijfsleven

Nadere informatie

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Voorwoord 3 hoofdstuk 1 Functioneren van de cliëntenraad 4 1.1 Samenstelling 4 1.2 Vergaderingen 4 1.3 Onderwerpen

Nadere informatie

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement AFDELINGSREGLEMENT D66 Eindhoven Dit is het afdelingsreglement van D66 Eindhoven. Het reglement is gebaseerd op het standaardreglement dat is vastgesteld door het vastgesteld door het Landelijk bestuur

Nadere informatie

Cursussen & Congressen

Cursussen & Congressen Cursussen & Congressen BAANBREKEND. BETROUWBAAR. Bohn Stafleu van Loghum. BAANBREKEND. BETROUWBAAR. Bohn Stafleu van Loghum Cursussen & Congressen Als u een cursus of een congres organiseert, moet alles

Nadere informatie

Cursussen & Congressen

Cursussen & Congressen Cursussen & Congressen BAANBREKEND. BETROUWBAAR. Bohn Stafleu van Loghum. BAANBREKEND. BETROUWBAAR. Bohn Stafleu van Loghum Bohn Stafleu van Loghum Cursussen & Congressen Als u een cursus of een congres

Nadere informatie

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân bestuur Meister I 2016/2017 Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en doelstellingen 3. Het beleid 3.1 Leden en promotie 3.1 Activiteiten

Nadere informatie

Politieke 2-daagse 2018

Politieke 2-daagse 2018 Vrijdag 7 en zaterdag 8 september Sportcentrum Papendal Samen bouwen! Programma vrijdag 7 september 2018 13.00 uur: Welkom door BV bestuur & lunch met: - ALV en presentatie kandidaten - Kandidaten voor

Nadere informatie

Jaarplan PvdA zichtbaar in de wijk In samenwerking met de volksvertegenwoordigende stadsdeelcommissieleden

Jaarplan PvdA zichtbaar in de wijk In samenwerking met de volksvertegenwoordigende stadsdeelcommissieleden Jaarplan 2019 PvdA zichtbaar in de wijk In samenwerking met de volksvertegenwoordigende stadsdeelcommissieleden 1 Stadsdeel Amsterdam Centrum De politieke structuur van de stad /stadsdelen is gewijzigd.

Nadere informatie

>> VOORJAAR Pagina 1. Bestuur en evt Kandidaten-commissie. WIE bestuur bestuur Campagneleider Bestuur. Voorjaar najaar 2017

>> VOORJAAR Pagina 1. Bestuur en evt Kandidaten-commissie. WIE bestuur bestuur Campagneleider Bestuur. Voorjaar najaar 2017 TIJDLIJN VOORBEREIDING GEMEEN WIE bestuur bestuur Campagneleider Bestuur Bestuur en evt Kandidaten-commissie WANNEER Voorjaar 2016 Voorjaar zomer 2016 Vanaf voorjaar 2016 Voorjaar 2016 Voorjaar 2016 -

Nadere informatie

agenda verkiezingen 2014/2015

agenda verkiezingen 2014/2015 agenda verkiezingen /2015 10 mei extra GLV i.v.m. Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen 22 mei Europese verkiezingen 20 september GLV: o.a. voorbereiding verkiezingsprogramma s 29 november GLV:

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Nieuwsbrief KinderCampus Noord

Nieuwsbrief KinderCampus Noord KINDERCAMPUS NOORD JAARGANG 7 NUMMER 5 6 JULI 2018 Nieuwsbrief KinderCampus Noord School voor jonge avonturiers die hun wereld willen ontdekken! Vakantiebiebapp Heeft u hem al gedownload? De vakantiebiebapp!

Nadere informatie

Model Huishoudelijk reglement voor de VOR Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Organisatie De organisatie of instelling waarbinnen de VOR functioneert.

Model Huishoudelijk reglement voor de VOR Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Organisatie De organisatie of instelling waarbinnen de VOR functioneert. Pagina 1 van 3 Model Huishoudelijk reglement voor de VOR Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Organisatie De organisatie of instelling waarbinnen de VOR functioneert. 1.2 Directie De rechtspersoon (stichting

Nadere informatie

1. Wethouder Tiemens te machtigen voor het ondertekenen van het Gelders Energie Akkoord.

1. Wethouder Tiemens te machtigen voor het ondertekenen van het Gelders Energie Akkoord. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Deelname Gelders Energieakkoord Programma Duurzaamheid Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Het Klimaatverbond, Alliander en Gelderse Natuur en Milieufederatie

Nadere informatie

Leidraad Lokale Netwerken

Leidraad Lokale Netwerken Leidraad Lokale Netwerken Januari 2016 Leidraad Lokale Netwerken stappenplan oprichting en formulieren Voor een open en toegankelijke partij is het van belang om op lokaal niveau een krachtige en slagvaardige

Nadere informatie

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole.

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole. Notulen MR vergadering 30 oktober 2017 Aanwezig: Barbara, Silvia, Nicole, Marc, Sylvia, Marijke, Ilse Afwezig: Kim, Patrick, Tess Aanwezig vanuit Directie: Ine Aanwezig vanuit GMR: niemand 1. Opening:

Nadere informatie

UVBO UVBO P R O D U T

UVBO UVBO P R O D U T UVBO UVBO INHOUDELIJK INHOUDELIJK JAARVERSLAG JAARVERSLAG P R O D U T VOORWOORD Als betrokken ouders zien we graag individuen en groepen zich ontwikkelen tot betrokken burgers. Een burger die van meerwaarde

Nadere informatie

Jaarplan Namens het afdelingsbestuur. Ernstjan van Doorn. Secretaris Amsterdam Centrum

Jaarplan Namens het afdelingsbestuur. Ernstjan van Doorn. Secretaris Amsterdam Centrum Jaarplan 2018 Namens het afdelingsbestuur Secretaris Amsterdam Centrum 1 1. Inleiding 2. Vereniging en leden 3. Communicatie 2 1. Inleiding Samenstelling bestuur en fractie 2017 In de fractie en het bestuur

Nadere informatie

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen is een vereniging die een unieke plaats in de Groninger studentenwereld inneemt, doordat zij de belangen van álle

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 16 november Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 16 november Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 16 november 2018 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) PR MENSEN (Auteurs/fotografen)

Nadere informatie

Workshop Tips & Tricks Social media. KNBSB Congres 2016 Seb Visser & Mitchell Korpel

Workshop Tips & Tricks Social media. KNBSB Congres 2016 Seb Visser & Mitchell Korpel Workshop Tips & Tricks Social media KNBSB Congres 2016 Seb Visser & Mitchell Korpel Vormen van externe communicatie Online Offline Social stats KNBSB KNBSB Nieuws 4060 (01-01-2015) 6462 (01-01-2016) 8475

Nadere informatie

Uitnodiging. 5 oktober 2011 Utrecht

Uitnodiging. 5 oktober 2011 Utrecht DOETANKS ONLINE Uitnodiging 5 oktober 2011 Utrecht CAFÉS Slimmernetwerk Grand Café: Slimmer werken in actie! KENNISSEN Slimmernetwerk, het netwerk voor vernieuwers werkzaam in de publieke sector, pakt

Nadere informatie

Reglement. Special Interest Group (SIG)

Reglement. Special Interest Group (SIG) Reglement Special Interest Group (SIG) Een SIG bestaat uit verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die affiniteit hebben met een specifiek deskundigheidsgebied of thema binnen de oncologie waarbinnen

Nadere informatie

handleiding Veiligheidsplanner voorwoord inleiding De stappen van de Lokale stap 01 profiel stap 02 wat is het probleem? stap 03 wat doen wij al?

handleiding Veiligheidsplanner voorwoord inleiding De stappen van de Lokale stap 01 profiel stap 02 wat is het probleem? stap 03 wat doen wij al? handleiding lokale veiligheidsplanner 1 veiligheid door samenwerking handleiding handleiding lokale veiligheidsplanner 2 Welkom bij de internettoepassing Lokale. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie

Nadere informatie

Voorstel aan dagelijks bestuur

Voorstel aan dagelijks bestuur Voorstel aan dagelijks bestuur Datum vergadering 11-02-2014 Agendapunt 6 Steller / afdeling R. Drummen / Stafunit Algemene Dienst Openbaar Ja Bestuurder J.J. Schrijen Bijlage(n) - Programma Bestuur, externe

Nadere informatie

Ouderraad Lindenborg Bevordering van ouderbetrokkenheid door uitwisseling van ideeën, informatie en inspiratie

Ouderraad Lindenborg Bevordering van ouderbetrokkenheid door uitwisseling van ideeën, informatie en inspiratie Meerjaren ontwikkelplan 2014-2016 Ouderraad Lindenborg Bevordering van ouderbetrokkenheid door uitwisseling van ideeën, informatie en inspiratie Januari 2014 Opbouw 1. OUDERRAAD LINDENBORG... 3 1.1 DUIDELIJKHEID

Nadere informatie

Procedure Ouderbetrokkenheid Yulius Onderwijs Ilex College

Procedure Ouderbetrokkenheid Yulius Onderwijs Ilex College Onderwijs Contact: M. Dalmeijer T 088-4056444 m.dalmeijer@yulius.nl Procedure Ouderbetrokkenheid Yulius Onderwijs Document kenmerken Naam document: Procedure Ouderbetrokkenheid Status: vastgesteld Versie:

Nadere informatie

PAGINA 1/5. Voortgang onderzoek naar samenwerking CNV Onderwijs en CNV Publieke Zaak

PAGINA 1/5. Voortgang onderzoek naar samenwerking CNV Onderwijs en CNV Publieke Zaak STUKNUMMER AV 2013-054 Verzonden 15 november 2013 ARCHIEFKENMERK Notitie AAN Algemene vergaderingen CNV Onderwijs en CNV Publieke Zaak AFKOMSTIG VAN Besturen CNV Onderwijs en CNV Publieke Zaak DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

datum: 13 december 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MR

datum: 13 december 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MR datum: 13 december 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MR Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 4. Taken voorzitter, secretaris en penningmeester 5. Agenda & Vergaderstukken & Jaarplanning

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Business Club Utrecht

Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Business Club Utrecht Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Business Club Utrecht 1. Doelstelling 1.1 Business Club Utrecht, hierna te noemen BCU, is een netwerkorganisatie gericht op de uitwisseling van kennis en ervaring en het

Nadere informatie

VERSLAG LEDEN- VERGADERING

VERSLAG LEDEN- VERGADERING VERSLAG LEDEN- VERGADERING VRIJDAG 6 NOVEMBER 2015 VERSLAG LEDENVERGADERING Vrijdag 6 november 2015 1. Opening en mededelingen De voorzitter, Arno Brok, heet de leden van harte welkom op het najaarscongres

Nadere informatie

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 9 juli Info:

Openstaande vacatures bij de vereniging. Laatste update: 9 juli Info: Openstaande vacatures bij de vereniging Laatste update: 9 juli 2018 Info: vrijwilligers@deforesters.nl Overzicht vacatures (klik op de functie voor meer info) SECRETARIS (bestuur) Coördinator JO13 Coördinator

Nadere informatie

circulaire Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

circulaire Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties De voorzitter van het waterschap, de leden van het Algemeen Bestuur, de leden van het Dagelijks Bestuur, de secretaris-directeur, het hoofd van

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief December 2015 Nieuwsbrief December 2015 Belangrijke data 26 november Informatieavond MR 19.15u-21.30u 30 november Maandopening 1 december Informatie avond groep 1-2 4 december Sinterklaas 17 december Kerstviering 21

Nadere informatie

HANDREIKING. Moreel kompas. Integriteit voor Statenleden. Vereniging Statenlidnu deskundigheidsontwikkeling. Integriteit voor Statenleden

HANDREIKING. Moreel kompas. Integriteit voor Statenleden. Vereniging Statenlidnu deskundigheidsontwikkeling. Integriteit voor Statenleden HANDREIKING Moreel kompas Vereniging Statenlidnu deskundigheidsontwikkeling MOREEL KOMPAS INTEGRITEIT VOOR STATENLEDEN Statenlidnu en integriteit De beroepsvereniging Statenlidnu staat voor een sterk provinciaal

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden

AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden Introductie Door met AEGEE-Leiden samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE-Leiden biedt vele mogelijkheden tot sponsoring

Nadere informatie

Congres met workshops

Congres met workshops Om alles vlot te laten verlopen tijdens het onthaal op een congres kan deze toepassing gemakkelijk ingezet worden. Men kan op het registratieformulier mensen hun programma laten samenstellen, men kan het

Nadere informatie

2. Vaststellen verslagen 7 mei 2014 Zie het verslag in de bijlage. Het bestuur stelt voor om het verslag goed te keuren.

2. Vaststellen verslagen 7 mei 2014 Zie het verslag in de bijlage. Het bestuur stelt voor om het verslag goed te keuren. ALV 5 NOVEMBER 2014 Tijd: 20:15 uur (inloop 20:00 uur) Locatie: Bezoekerscentrum Sonsbeek Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Vaststellen verslagen 7 mei 2014 Zie het verslag in de bijlage. Het bestuur

Nadere informatie

HR Praktijk Dag 2013

HR Praktijk Dag 2013 HR Praktijk Dag 2013 Hét congres om uw organisatie te profileren onder HR-professionals Sponsorkit Datum: Thema: Locatie: 30 mei 2013, www.hrpraktijkdag.nl Kasteel de Vanenburg in Putten Uw persoonlijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LANDELIJK OVERLEG ONCOLOGIE VERPLEEGKUNDIGEN & VERPLEEGKUNDIG SPECIALISTEN (LOOV) Huishoudelijk reglement van het Landelijk Overleg Oncologie Verpleegkundigen, vastgesteld op de

Nadere informatie

Doet uw gemeente mee?

Doet uw gemeente mee? Doet uw gemeente mee? Stichting Steenbreek wil samen met deelnemende gemeenten, waterschappen en provincies iedereen in Nederland enthousiasmeren om onze leefomgeving te vergroenen. Samen kunnen we het

Nadere informatie

Visie GroenLinks Leiden in 2018

Visie GroenLinks Leiden in 2018 Visie GroenLinks Leiden in 2018 Inleiding GroenLinks afdeling Leiden staat stevig in haar schoenen. Afgelopen jaar is opnieuw bewezen dat wij, ondanks politieke tegenwind, als afdeling een goede verkiezingsuitslag

Nadere informatie

17 april Algemene Ledenvergadering

17 april Algemene Ledenvergadering 17 april 2014 Algemene Ledenvergadering Programma 12.00 uur: Ontvangst 12.30 uur: Welkomstwoord Frans. J. Muller (voorzitter VNT) 12.45-13.44 uur: Lunch 13.45-14.00 uur: Introductie Oostenrijkse ambassade

Nadere informatie

Diversiteit in Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en Eerste Kamer in 2011

Diversiteit in Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en Eerste Kamer in 2011 Onderzoek Diversiteit in Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en Eerste Kamer in 2011 Het Huis voor democratie en rechtsstaat heeft na de verkiezingen van 2 maart 2011 de diversiteit in de nieuwe Provinciale

Nadere informatie