Definities: E = "Eis; eigenschap waaraan minimaal moet worden voldaan. Niet voldoen aan eis betekent uitsluiting van gunning."

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Definities: E = "Eis; eigenschap waaraan minimaal moet worden voldaan. Niet voldoen aan eis betekent uitsluiting van gunning.""

Transcriptie

1 Bijlage 2 Programma van isen en Wensen Deze aanbesteding betreft de levering van gasanalyse apparatuur en toebehoren, hierna te noemen "Product", te plaatsen aan boord van schepen van de Koninklijke Marine teneinde de aldaar geproduceerde medicinale zuurstof en de daarin aanwezige hoeveelheden restgassen te toetsen aan de uropese Farmacopee F2011. De aanbestedende dienst is voornemens om 11 Producten aan te schaffen. De aanbesteding is gebaseerd op een functionele specificatie van de behoefte die is vastgelegd in onderstaand pakket van eisen en wensen. Deze functionele specificatie gaat uit van het doel van de aanschaf, een definitie van de gebruikers en bevat vervolgens slechts die functionele- en/of technische aspecten die door de aanbestedende dienst in het kader van het gebruik als kritische succesfactoren worden beschouwd. Deze kritische succesfactoren kunnen zowel objectief als subjectief van aard zijn. De mate waarin inschrijvers en hun producten voldoen aan deze kritische succesfactoren kan/zal door de aanbestedende dienst worden getoetst overeenkomstig de procedure zoals beschreven in paragraaf Verificatie Inschrijving. In deze procedure is vastgelegd dat subjectieve kritische succesfactoren door de aanbestedende dienst meervoudig en onafhankelijk door gebruikers worden getoetst op geschiktheid voor gebruik. Via deze wijze van specificeren en toetsen meent de aanbestedende dienst op een eenvoudige-, transparante- en eerlijke wijze de markt van toeleveranciers uit te dagen om producten en diensten te ontwikkelen en op de markt te brengen die optimaal bijdragen aan de invulling van haar behoefte. Definities: = "is; eigenschap waaraan minimaal moet worden voldaan. Niet voldoen aan eis betekent uitsluiting van gunning." W = "Wens (met toevoeging h(=hoog), m(=midden), l(=laag); eigenschap waaraan bij voorkeur moet worden voldaan. Niet voldoen aan een wens betekent verkleining kans op gunning." isen Inschrijver /W Akkoord 1 Inschrijver heeft aantoonbaar ten minste 5 jaar ervaring in de verkoop van functioneel vergelijkbare Producten. 2 Inschrijver levert verkoopondersteuning en service in de Nederlandse taal. 3 Inschrijver bezit een gecertificeerd kwaliteitssysteem volgens NN-ISO 9001 of gelijkwaardig.

2 Specificatie Algemeen (SA) /W Akkoord 1 Het in dit programma van eisen en wensen gespecificeerde Product is geschikt voor het aan boord van Marineschepen waar ook ter wereld continu en/of op basis van steekproeven toetsen of de met concentratoren geproduceerde medicinale 93% zuurstof en de hoeveelheden daarin aanwezige restgassen de normen van de uropese Farmacopee F 2011 overschrijden. 2 Gebruiksomgeving, geschikt voor continu gebruik in: - temperatuur 5 o C tot 45 o C - luchtvochtigheid tot 95% + mogelijke condens - luchtdruk normaal op zeeniveau - op een stampend, hellend en/of torderend schip - in een zilte omgeving 3 Gebruikers zijn technisch/medisch geschoold en hebben MBO+ werken denkniveau. 4 Gebruik is voor Gebruikers intuïtief, ergonomisch en kan doelmatig 5 Geluidsniveau is niet hinderlijk voor Gebruikers. 6 Reiniging kan door Gebruikers volgens WIP richtlijn doelmatig 7 Sterilisatie van relevante onderdelen kan door Gebruikers volgens WIP richtlijn doelmatig 8 Verbruiksmiddelen zoals bijv. ijkgassen zijn niet merk-/inschrijver- Wh specifiek. 9 Gebruiksaanwijzing is adequaat voor Gebruikers, in Nederlandse- en ngelse taal, op papier en digitaal verkrijgbaar en voor eigen gebruik vrij kopieerbaar. 10 Netaansluiting 110 en 230VAC 50/60HZ, scheepstype afhankelijk. 11 Product voldoet aan alle voor gebruik in Nederland relevante wet en regelgeving. 12 Uitvoering is compact en eenvoudig in een beperkte ruimte te installeren. 13 Uitvoering is zodanig dat t.b.v. maximale beschikbaarheid zowel correctief- als preventief onderhoud: - met minimum aan specifiek gereedschap - met minimum aan opleiding - zoveel mogelijk autonoom - door Opdrachtgever op gebruikslocatie kan plaatsvinden 14 Voor levering zal Opdrachtgever een Factory Acceptance Test (FAT) afnemen. 15 Levering Product is inclusief: - alle voor gebruik benodigde toebehoren - gebruiksaanwijzing op papier en digitaal - voor normaal transport/opslag geschikte verpakking - alle voor beheer relevante documentatie - alle voor bestellen relevante stambestandgegevens 16 Installatie door leverancier aan boord van in Nederland afgemeerde schepen. 17 Leverancier zal na installatie 2 trainers per schip volgens "train de trainer"-concept toereikend trainen voor instructie aan derden in het gebruik van het Product. 18 Product zal na installatie door leverancier worden gekalibreerd. 19 Validatie/Certificering; Product zal na het kalibreren door leverancier worden gevalideerd/gecertificeerd door een daartoe bevoegde derde instantie. 20 Oplevering Product vindt plaats incl. rapportage van het kalibreren en validatie/certificering.

3 21 Garantie op totale functionaliteit is minimaal 1 jaar 22 Garantie op totale functionaliteit is minimaal 2 jaar Wm Specificatie functioneel /W Akkoord 1 Product is onder de gedefinieerde gebruiksomstandigheden geschikt voor gasanalyse van medicinale zuurstof en restgassen conform de meetmethoden zoals beschreven in F2011. Wh 2 Product is onder de gedefinieerde gebruiksomstandigheden geschikt voor gasanalyse van medicinale zuurstof en restgassen conform de meetmethoden zoals beschreven in F2011, behalve daar waar de betreffende meetmethode ongeschikt is voor de gedefinieerde gebruiksomstandigheden en is gekozen voor de in het kader van de gebruiksdoelstelling best mogelijke alternatieve meetmethode. 3 Product is geschikt voor continue meting en meting van monsters. 4 Product is beveiligd tegen te hoge gasflow. 5 Product kan gebruikt worden in samenhang met concentratoren van Dräger. 6 Het kalibreren door daartoe opgeleide medewerkers kan doelmatig 7 Alarmen vinden plaats d.m.v. in volume instelbare duidelijk herkenbare toon. 8 Alarmen vinden plaats d.m.v. duidelijke visuele signalering. Wh 9 Koppeling met netwerk t.b.v. uitlezing relevante data en alarmen elders is mogelijk Wh Specificatie Onderhoud (SO) /W Akkoord 1 Helpdesk op werkdagen bereikbaar van uur MT. Wh 2 Diagnose/Service op afstand beschikbaar op werkdagen Wh uur MT. 3 Reserve Product (of onderdeel daarvan) is binnen 24 uur gereed voor verzending. 4 T.b.v. correctief- en preventief onderhoud door Opdrachtgever met behoud van garantie zal Opdrachtnemer: - per schip 2 werknemers van Opdrachtgever trainen; - voldoende relevante informatie, documentatie en hulpmiddelen verschaffen; - adviseren over de eventueel op voorraad te nemen reserveonderdelen. 5 Reserveonderdelen zijn beschikbaar tot minimaal 10 jaar na productiestop. 6 Opdrachtnemer informeert Opdrachtgever schriftelijk wanneer functioneel relevante reserveonderdelen voor het Product voor het laatst besteld kunnen worden. 7 Updates, aanpassingen in software en/of hardware bedoeld om de Wh gespecificeerde functionaliteit beter te waarborgen, worden door Opdrachtnemer gedurende tenminste 10 jaar na levering gratis ter beschikking gesteld. 8 Updates, zoals hiervoor gedefinieerd, worden door Opdrachtnemer voorzien van een zodanige beschrijving dat Opdrachtgever goed in staat is te beslissen of zij de aangeboden update al dan niet wenst te accepteren/installeren. 9 Opdrachtgever is vrij om te beslissen of zij een update accepteert/installeert. 10 Upgrades, aanpassingen in soft- en/of hardware of toebehoren bedoeld om extra functionaliteit aan de gespecificeerde functionaliteit toe te voegen, worden door Opdrachtnemer aan Opdrachtgever aangeboden

4 tegen een in relatie tot de voor haar toegevoegde waarde redelijke prijs. 11 Upgrades, zoals hiervoor gedefinieerd, worden door Opdrachtnemer voorzien van een zodanige beschrijving dat Opdrachtgever goed in staat is te beslissen of zij de aangeboden upgrade al dan niet wenst te accepteren/installeren. 12 Upgrades worden na opdracht van Opdrachtgever door Opdrachtnemer geleverd en geïmplementeerd inclusief training en relevante documentatie t.b.v. de bediening en het door Opdrachtgever met behoud van garantie in eigen beheer uit te voeren onderhoud. 13 Opdrachtgever is met behoud van garantie vrij om te beslissen of zij een upgrade accepteert/installeert. Omvang aanbesteding Aantal Producten 11 Aantal Gunningcriteria % Prijs 60 Kwaliteit (Wensen) 40 Verificatie Inschrijving 1 Aanbestedende dienst is gerechtigd alle in Inschrijving vermelde gegevens op juistheid en/of geschiktheid voor gebruik te verifiëren. 2 Op juistheid te verifiëren gegevens zullen op eerste verzoek van Aanbestedende dienst binnen 10 werkdagen door Inschrijver schriftelijk worden onderbouwd of worden aangetoond. 3 Op geschiktheid voor gebruik te verifiëren gegevens zullen door Opdrachtgever door middel van een Gebruikerstest worden geverifieerd. 4 Deze Gebruikerstest vindt plaats gedurende de periode van verificatie zoals vermeld in de planning van deze aanbesteding. Gedurende deze periode is Inschrijver verplicht om het aangeboden Product, inclusief toebehoren en (herbruikbare) verbruikersmaterialen binnen 2 werkdagen na eerste verzoek van Aanbestedende dienst t.b.v. een Gebruikerstest beschikbaar te stellen. 5 Deze Gebruikerstest vindt bij voorkeur plaats bij de Aanbestedende dienst of anders in overleg met Aanbestedende dienst bij een door Inschrijver aan te geven in Nederland gevestigde referent. 6 De Gebruikerstest zal afhankelijk van het te verifiëren gegeven worden uitgevoerd door: 2 of meer Gebruikers 2 of meer onderhoudsmedewerkers 7 Ieder te verifiëren gegeven zal door elke Gebruiker en/of onderhoudsmedewerker onafhankelijk van elkaar worden gewaardeerd met: 1 punt indien niet geschikt voor gebruik 4 punten indien onvoldoende geschikt voor gebruik 6 punten indien geschikt voor gebruik 8 punten indien zeer geschikt voor gebruik 8 en op geschiktheid voor gebruik te verifiëren gegeven wordt door de Aanbestedende dienst beschouwd als zijnde geschikt voor gebruik indien de gemiddelde punten waardering minimaal 6 punten is. /W Akkoord

5 9 Opdrachtgever is gerechtigd in geval van het door Inschrijver verwijtbaar verstrekken van onjuiste en/of onvolledige informatie en/of het niet na kunnen komen van hetgeen in Inschrijving is vermeld, compensatie te eisen voor door Opdrachtgever als gevolg hiervan aantoonbaar geleden schade. Aldus naar waarheid ingevuld en verklaard in het kader van de inschrijving voor de uropese aanbesteding van gasanalyse apparatuur en toebehoren van het Ministerie van Defensie, Naam ondergetekende: Functie: Onderneming: Handtekening: Plaats en datum:

BIJLAGE 2B: PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN PERCEEL 2 INFUUSPOMP

BIJLAGE 2B: PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN PERCEEL 2 INFUUSPOMP uropese aanbesteding: Spuitenpompen en volumetrische infuuspompen BIJLAG 2B: PROGRAMMA VAN ISN N WNSN PRCL 2 INFUUSPOMP Inleiding Deze aanbesteding betreft een aanbesteding van een Raamovereenkomst voor

Nadere informatie

Programma van Eisen Portable Beademingstoestellen

Programma van Eisen Portable Beademingstoestellen Programma van Eisen Portable Beademingstoestellen 1 Portable beademingstoestellen Dit Programma van Eisen (PVE) bevat eisen, wensen en relevante informatie omtrent de behoefte binnen het Ministerie van

Nadere informatie

BIJLAGE 2B: PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN PERCEEL 2: 2 x COMPLEET ERGOSPIROMETRIE SYSTEEM t.b.v. 2 RUIMTES IN CMH

BIJLAGE 2B: PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN PERCEEL 2: 2 x COMPLEET ERGOSPIROMETRIE SYSTEEM t.b.v. 2 RUIMTES IN CMH BIJLAG 2B: PROGRAMMA VAN ISN N WNSN PRCL 2: 2 x COMPLT RGOSPIROMTRI SYSTM t.b.v. 2 RUIMTS IN CMH Inleiding Deze aanbesteding betreft de levering van ergospirometrie systemen incl. toebehoren, hierna te

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Reseller Servers, Storage en Backup t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S

Europese Aanbesteding Reseller Servers, Storage en Backup t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S Europese Aanbesteding Reseller Servers, Storage en Backup t.b.v. de Gemeente Den Haag Nr. 2014/S034-055160 Nota van Inlichtingen nr. 3 Kenmerk 13.022-IDC Verzenddatum : 18 maart 2014 Uiterste inleverdatum

Nadere informatie

Bijlage 9a Programma van Eisen behorend bij het aanbestedingsdocument. voor de Europese aanbesteding ICT Netwerk Infrastructuur perceel 2

Bijlage 9a Programma van Eisen behorend bij het aanbestedingsdocument. voor de Europese aanbesteding ICT Netwerk Infrastructuur perceel 2 Bijlage 9a Programma van Eisen behorend bij het aanbestedingsdocument voor de Europese aanbesteding ICT Netwerk Infrastructuur perceel 2 2017/S - Friesland College Leeuwarden, 24 februari 2017 Eisen voor

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing Inhoud 1 Inleiding 3 2 Aantonen kwaliteitsborging van de dienstverlening 4 3 Auditing 5 3.1 Wanneer toepassen

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT 22/04/2014 S076. I. II. IV. V. VI. AANKONDIGING VAN EEN GEGUNDE OPDRACHT Leveringen AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Campus Deltion College 71609732 Mozartlaan 15,

Nadere informatie

Programma van eisen Uitbestedingen van conserveringswerkzaamheden

Programma van eisen Uitbestedingen van conserveringswerkzaamheden Marinebedrijf / Divisie Platform TLE - BES KONINKLIJKE MARINE Postbus 10.000 MARINEBEDRIJF DEN HELDER 1780 CA DEN HELDER Tel : 0223-651451 Fax : 0223-651650 Programma van eisen Uitbestedingen van conserveringswerkzaamheden

Nadere informatie

Socofi Algemene voorwaarden

Socofi Algemene voorwaarden Socofi Algemene voorwaarden Module 5: Application Service Provision / SAAS / Computerservice Socofi Weboplossingen 1. Toepasselijkheid 1.1 De ICT~Office Voorwaarden bestaan uit de module Algemeen aangevuld

Nadere informatie

A. WhiteVision is gerechtigd onderhoud en support voor de software te leveren;

A. WhiteVision is gerechtigd onderhoud en support voor de software te leveren; ONDERHOUDS- EN SUPPORTOVEREENKOMST Overwegingen A. WhiteVision is gerechtigd onderhoud en support voor de software te leveren; en B. de klant wenst onderhoud en support van WhiteVision te verkrijgen ten

Nadere informatie

Template voor bewerkersovereenkomst

Template voor bewerkersovereenkomst B Template voor bewerkersovereenkomst Dit is een modelovereenkomst die dient als voorbeeld. BEDRIJF en SAAS-leveranciers kunnen met dit model zelf nadere afspraken maken naar aanleiding van iedere specifieke

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

Eventuele aanvullende afspraken/bepalingen op de SSO versie 3 zijn in deze overeenkomst gespecificeerd.

Eventuele aanvullende afspraken/bepalingen op de SSO versie 3 zijn in deze overeenkomst gespecificeerd. Serviceovereenkomst tussen, hierna te noemen Opdrachtgever en, hierna te noemen Leverancier. Algemeen: Van toepassing is de standaard serviceovereenkomst van FHI, NEVI Zorg en WIBAZ, SSO versie 3 van 1

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier erkend Leverancier Toegangscontrolesystemen Certificatieschema Keurmerk Elektronisch Toegangsbeheer Versie 1.

Aanmeldingsformulier erkend Leverancier Toegangscontrolesystemen Certificatieschema Keurmerk Elektronisch Toegangsbeheer Versie 1. Aanmeldingsformulier erkend Leverancier Toegangscontrolesystemen Certificatieschema Keurmerk Elektronisch Toegangsbeheer Versie 1.0 1 september 2008 Kiwa-NCP Aanmeldingsformulier erkend Leverancier Toegangscontrolesystemen,

Nadere informatie

In deze Algemene Voorwaarden hebben de volgende begrippen, zowel in enkelvoud als in meervoud, de volgende betekenis:

In deze Algemene Voorwaarden hebben de volgende begrippen, zowel in enkelvoud als in meervoud, de volgende betekenis: Algemene Voorwaarden Artikel 1. Inleiding Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de Overeenkomst tussen SiteStunt en de afnemer met betrekking tot het leveren van een website en bijbehorende

Nadere informatie

Technicus onderwijs- en onderzoekgebonden - profiel V

Technicus onderwijs- en onderzoekgebonden - profiel V onderzoekgebonden - profiel V Doel Vervaardigen, installeren en onderhouden van apparatuur/instrumenten, installaties en (ICT- )systemen, alsmede leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling hiervan, binnen

Nadere informatie

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR EUROPESE OPENBARE AANBESTEDING MEUBILIAR Datum 26 september 2014 Kenmerk Bijlagenboek Betreft Versie Deltion-meubilair-2014 Definitief Pagina 1 van 11

Nadere informatie

De best leesbare displays van Nederland

De best leesbare displays van Nederland De best leesbare displays van Nederland Missie De missie van Data Display is helder de openbare ruimte voorzien van hoogwaardige elektronische informatiesystemen. Daarbij onderscheidt Data Display drie

Nadere informatie

BIJLAGE 4 Selectiecriteria met een gewogen karakter Perceel Switching

BIJLAGE 4 Selectiecriteria met een gewogen karakter Perceel Switching Europese aanbesteding Netwerkinfrastructuur Hardware, service en ondersteuning BIJLAGE 4 Selectiecriteria met een gewogen karakter Perceel Switching Niet openbare procedure Selectiecriteria met een gewogen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Versie: 0.4 Datum vaststelling: 6 december 2013 Datum herziening: juli 2016 Documenteigenaar: P&O Omvang document: 5 pagina s incl. voorblad 2 De digitale

Nadere informatie

Samenvatting van de Invitation to Tender

Samenvatting van de Invitation to Tender C L E A N I N L A N D S H I P P I N G CLINSH, de Vlootselectie II Samenvatting van de Invitation to Tender Voor u ligt de samenvatting van de aanbesteding Vlootselectie II voor het project Clean Inland

Nadere informatie

SECUTEST BASE VEILIGHEIDS BASE10 DE NIEUWE SECUTEST VEILIG EN EFFICIËNT TESTEN VAN ELEKTRISCHE ARBEIDSMIDDELEN

SECUTEST BASE VEILIGHEIDS BASE10 DE NIEUWE SECUTEST VEILIG EN EFFICIËNT TESTEN VAN ELEKTRISCHE ARBEIDSMIDDELEN DE NIEUWE SECUTEST SECUTEST BASE VEILIGHEIDS BASE10 VEILIG EN EFFICIËNT TESTEN VAN ELEKTRISCHE ARBEIDSMIDDELEN Elektrische apparaten volgens NEN3140 Incl. verlengkabels en (P) RCD s Medische apparaten

Nadere informatie

Bijlage 8. Plan van Aanpak

Bijlage 8. Plan van Aanpak Bijlage 8 Plan van Aanpak 2 / 9 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Outline voor Plan van Aanpak... 4 2.1 Visie op projectaanpak... 4 2.3 Planning... 4 2.4 Constructie... 5 2.5 Logistiek... 6 2.6 Certificering...

Nadere informatie

Richtlijn voor de commissioning van een brandwerende doorvoering

Richtlijn voor de commissioning van een brandwerende doorvoering Richtlijn voor de commissioning van een brandwerende doorvoering Kwaliteitsmethode gericht op de kwaliteitsbeheersing en prestatieborging van een brandwerende doorvoering Opgesteld door : N.A.M. Schmidt/

Nadere informatie

ISO 9000:2000 en ISO 9001:2000. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V.

ISO 9000:2000 en ISO 9001:2000. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V. ISO 9000:2000 en ISO 9001:2000 Een introductie Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V. Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 11 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 1.1 ALGEMEEN... 3 1.2 VERSIEBEHEER...

Nadere informatie

HOEBERT HULSHOF & ROEST

HOEBERT HULSHOF & ROEST Inleiding Artikel 1 Deze standaard voor aan assurance verwante opdrachten heeft ten doel grondslagen en werkzaamheden vast te stellen en aanwijzingen te geven omtrent de vaktechnische verantwoordelijkheid

Nadere informatie

 eerstelijns ondersteuning  reparatie van de mobiele apparaten  inname en retouren   try and buyâ van nieuwe apparaten  demoâ s organiseren

 eerstelijns ondersteuning  reparatie van de mobiele apparaten  inname en retouren   try and buyâ van nieuwe apparaten  demoâ s organiseren AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amersfoort Stadhuisplein 1, 3811 LM Amersfoort ( Nederland ) Ter attentie van: Thea SmidVerheul Telefoon: +31 334694635,

Nadere informatie

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen.

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen. Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G-03-01 voor de gemeente Groningen. Concept Raamovereenkomst voor de levering van Bulkscanners 1 Concept-RaamOvereenkomst voor de levering

Nadere informatie

BIJLAGE 5. Dossier Financiële Afspraken. Behorende bij. Levering diverse Hardware t.b.v. Kantoorautomatisering. contractnummer BOH xxxx TUSSEN

BIJLAGE 5. Dossier Financiële Afspraken. Behorende bij. Levering diverse Hardware t.b.v. Kantoorautomatisering. contractnummer BOH xxxx TUSSEN BIJLAGE 5 Dossier Financiële Afspraken Behorende bij Levering diverse Hardware t.b.v. Kantoorautomatisering contractnummer BOH xxxx TUSSEN Bestuursdienst Ommen-Hardenberg en Datum: xx-xx-xxxx

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. Efficon Shared Services

Dienstbeschrijving. Efficon Shared Services Dienstbeschrijving voor Efficon Shared Services Datum: 7 juni 2012 Versie: 1.0 Uitgebracht door: 4Minds Services & Solutions Adres Duwboot 5 Email: support@4minds.nl Website: www.4minds.nl Support: 030-221

Nadere informatie

Welkom bij de Workshop Testdagen/ verificaties. Abe Goldman

Welkom bij de Workshop Testdagen/ verificaties. Abe Goldman Welkom bij de Workshop Testdagen/ verificaties Abe Goldman De aanbestedingswet internationaal verdrag Europees recht Richtlijn 2004/17/EG Speciale sector Richtlijn 2004/18/EG Klassieke overheid Richtlijn

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ICT Hardware Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard De ondergetekenden: Datum: 26 januari 2016 Dossier: 0320-412 26 januari 2016-1 - 1., gevestigd te Heerhugowaard,

Nadere informatie

HP CloudSystem Matrix Upgrade Implementation Services

HP CloudSystem Matrix Upgrade Implementation Services HP CloudSystem Matrix Upgrade Implementation Services HP Services Technische info Als u een upgrade van uw HP CloudSystem Matrix-omgeving uitvoeren, moet u ervan op aan kunnen dat alle componenten van

Nadere informatie

2.2 CMS: Content Management System, het systeem waarmee de Content van de website beheerd kan worden.

2.2 CMS: Content Management System, het systeem waarmee de Content van de website beheerd kan worden. Artikel 1. INLEIDING Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de Overeenkomst tussen Artis en de Contractant met betrekking tot het leveren van een Website en bijbehorende diensten en producten.

Nadere informatie

Technicus onderwijs- en onderzoekgebonden - profiel O

Technicus onderwijs- en onderzoekgebonden - profiel O Technicus onderwijs- en onderzoekgebonden - profiel O Doel Ontwerpen, ontwikkelen en (doen) vervaardigen van apparatuur/instrumenten, installaties en (ICT-) systemen, binnen de doelstellingen van de dienst/afdeling

Nadere informatie

Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra

Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra Uitgangspunten Bezwaar maken mag! Staat in de wet!

Nadere informatie

Algemene voorwaarden gebruiksrechtovereenkomst Softwareleveranciers voor de Installatie Classificatie Structuur

Algemene voorwaarden gebruiksrechtovereenkomst Softwareleveranciers voor de Installatie Classificatie Structuur Algemene voorwaarden gebruiksrechtovereenkomst Softwareleveranciers voor de Installatie Classificatie Structuur Artikel 1 - Definities Voor de toepassing van de Overeenkomst wordt verstaan onder: a. Formulier:

Nadere informatie

Projectmanagement. Projectdoorloop System Integrator

Projectmanagement. Projectdoorloop System Integrator Projectmanagement Projectdoorloop System Integrator Definitie van een project Een project is een op onduidelijke of veranderende doelstellingen gebaseerd, voortdurend uitdijende hoeveelheid werk, waarvoor

Nadere informatie

INKOOPPROCEDURE Levering van Low Vision hulpmiddelen 2015

INKOOPPROCEDURE Levering van Low Vision hulpmiddelen 2015 INKOOPPROCEDURE Levering van Low Vision hulpmiddelen 2015 22 oktober 2014. Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inkoopprocedure... 4 2.1. Inkoopprocedure op maat gemaakte Low Vision hulpmiddelen... 4 2.2. Inkoopprocedure

Nadere informatie

Titel van het document

Titel van het document Titel van het document Gebruik deze template om een nieuwe procedure te schrijven. De blauwe en rode tekst dient ter ondersteuning bij het invullen. Deze tekst moet verwijderd worden na het invullen. Doel

Nadere informatie

Spelregels digitale inhuurdesk ZuidoostBrabantHuurtin.nl

Spelregels digitale inhuurdesk ZuidoostBrabantHuurtin.nl Spelregels digitale inhuurdesk ZuidoostBrabantHuurtin.nl De digitale inhuurdesk van ZuidoostBrabantHuurtin.nl is een middel voor de deelnemende organisaties om tot een rechtmatige en doelmatige inhuur

Nadere informatie

2.2 CMS: Content Management System, het systeem waarmee de Content van de website beheerd kan worden.

2.2 CMS: Content Management System, het systeem waarmee de Content van de website beheerd kan worden. Artikel 1. INLEIDING Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de Overeenkomst tussen Toqo en de Contractant met betrekking tot het leveren van een Website en bijbehorende diensten en producten.

Nadere informatie

Zélf slimmer werken vóór studenten. Presentatie Skype Sambo-Ict

Zélf slimmer werken vóór studenten. Presentatie Skype Sambo-Ict Zélf slimmer werken vóór studenten Presentatie Skype Sambo-Ict Welkom 1. welkom 2. Selectieproces: de aanbesteding 3. Implementatie en adoptie van Skype voor Bedrijven 4. Eerste ervaringen binnen het onderwijsveld

Nadere informatie

Brochure Contracten Brochure Contracten versie 2.01 19 september 2011

Brochure Contracten Brochure Contracten versie 2.01 19 september 2011 Brochure Contracten Brochure Contracten versie 2.01 19 september 2011 Omschrijving Contracten Geometius biedt u de mogelijkheid om op diverse niveaus uw apparatuur door ons te laten onderhouden, en u te

Nadere informatie

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025)

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) NEa, 20-07-2012, versie 1.0 INTRODUCTIE In artikel 34 van de Monitoring en Rapportage Verordening (MRV) is beschreven

Nadere informatie

Concept Raamovereenkomst. inzake. Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost. tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST <NAAM LEVERANCIER>

Concept Raamovereenkomst. inzake. Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost. tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST <NAAM LEVERANCIER> Concept Raamovereenkomst inzake Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST en Kenmerk: EG.I2014_20 : Inhoudsopgave ARTIKEL 1: AARD VAN DE RAAMOVEREENKOMST...

Nadere informatie

A. Stichting Aeres Groep, hierbij vertegenwoordigd door <<naam>>, te noemen: Opdrachtgever,

A. Stichting Aeres Groep, hierbij vertegenwoordigd door <<naam>>, te noemen: Opdrachtgever, Bijlage 10 Bewerkersovereenkomst Ondergetekenden: A. Stichting Aeres Groep, hierbij vertegenwoordigd door , te noemen: Opdrachtgever, en B. , hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door ,

Nadere informatie

Relatie Service Abonnement

Relatie Service Abonnement Relatie Service Abonnement Inclusief 1x preventief onderhoud per winkel per jaar. Inclusief gereduceerd tarief (20%) op bezoek aan de winkel in geval van storing. v.a. 99,- per jaar Inclusief 3% korting

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 2 e Nota van inlichtingen Betreft Nota van Inlichtingen Datum 9 maart 2017 Van Vitus Zuid Ref. KQPN/2017/1.1 Project Europese aanbesteding ICT Deze nota van inlichtingen wordt hiermee integraal onderdeel

Nadere informatie

Besluit tot wijziging van de Nadere voorschriften controleen overige standaarden Vastgesteld 18 december 2008

Besluit tot wijziging van de Nadere voorschriften controleen overige standaarden Vastgesteld 18 december 2008 Besluit tot wijziging van de Nadere voorschriften controleen overige standaarden Vastgesteld 18 december 2008 1 Besluit tot wijziging van de Nadere voorschriften controle- en overige standaarden Vastgesteld

Nadere informatie

Erkenningsschema Vestigingen waar triage wordt uitgevoerd

Erkenningsschema Vestigingen waar triage wordt uitgevoerd Erkenningsschema Vestigingen waar triage wordt uitgevoerd Versie 4 15 augustus 2016 Centrum voor Certificatie Postbus 526 2400 AM Alphen aan den Rijn www.centrumvoorcertificatie.nl info@centrumvoorcertificatie.nl

Nadere informatie

1. Contract X Trace Zeker+ SMC V12

1. Contract X Trace Zeker+ SMC V12 1. Contract X Trace Zeker+ SMC V12 Security Monitoring Centre BV, gevestigd te Tiel Hoog Kellenseweg 2, 4004 JB Tiel.Tel. 0344 78900, Fax 0344 789. Hierna te noemen SMC De vragen met een dienen minimaal

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Europese aanbesteding Niet openbare procedure. Netwerkcomponenten. Hardware, service en ondersteuning. Bijlage 2 Selectiecriteria

Europese aanbesteding Niet openbare procedure. Netwerkcomponenten. Hardware, service en ondersteuning. Bijlage 2 Selectiecriteria Europese aanbesteding Niet openbare procedure Netwerkcomponenten Hardware, service en ondersteuning Bijlage 2 Selectiecriteria Toelichting op Selectiecriteria (Wensen) In deze Bijlage hebben we onze Selectiecriteria

Nadere informatie

PRIVACY BELEID. Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;

PRIVACY BELEID. Geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt; PRIVACY BELEID JoyRo hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy beleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij

Nadere informatie

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5

Referentie: Datum genereren Nota van Inlichtingen: Pagina 1 of 5 Nota van Inlichtingen Desktops & laptops ROC MN Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Desktops & laptops ROC MN Stichting ROC Midden Nederland Omschrijving: Gedurende de looptijd van de raamovereenkomst

Nadere informatie

BIJLAGE behorende bij ISO/IEC 27002: 2013 Grafimedia

BIJLAGE behorende bij ISO/IEC 27002: 2013 Grafimedia BIJLAGE behorende bij ISO/IEC 27002: 2013 Grafimedia Onderdeel van de Certificatienorm Informatiebeveiliging Uitgave van de Stichting Certificatie Creatieve Industrie (SCCI) Noodzaak Bijlagen behorende

Nadere informatie

SITECH SERVICE SUPPORT SOLUTION

SITECH SERVICE SUPPORT SOLUTION SITECH SERVICE SUPPORT SOLUTION CONTROL YOUR FUTURE WITH SITECH In een tijd waarin budgetten en deadlines onder druk staan, is het cruciaal om te weten welke kosten u kunt verwachten. Voor service, onderhoud,

Nadere informatie

Extended ISO 9126: 2001. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van SYSQA B.V.

Extended ISO 9126: 2001. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van SYSQA B.V. Extended ISO 9126: 2001 Een introductie Algemene informatie voor medewerkers van SYSQA B.V. Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 8 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 1.1 ALGEMEEN... 3 1.2 VERSIEBEHEER... 3

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016

Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016 Nota van Inlichtingen, 6 oktober 2016 Europese Aanbesteding Raamovereenkomst MS configuraties + Nadere uitvraag LCMS systeem, afdeling Health Evidence, d.d. 8 september 2016. In onderliggende Nota van

Nadere informatie

Handboek Voedselveiligheid. Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Bijlage B KOELKETEN BEWAKING

Handboek Voedselveiligheid. Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Bijlage B KOELKETEN BEWAKING Handboek Voedselveiligheid Vereniging van Nederlandse Voedselbanken Bijlage B KOELKETEN BEWAKING Juni 2014 Versie 1 Voor voedselveiligheid is de borging van de koelketen een belangrijk onderwerp. De temperatuur

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoor- en schoolmeubilair

Raamovereenkomst Kantoor- en schoolmeubilair Raamovereenkomst Kantoor- en schoolmeubilair De ondergetekenden: Stichting Regionaal Opleidingencentrum van Amsterdam, statutair gevestigd te Amsterdam, kantoorhoudende aan de Fraijlemaborg 141 (1102 CV)

Nadere informatie

Levering en onderhoud Voedingsmiddelen

Levering en onderhoud Voedingsmiddelen Levering en onderhoud Voedingsmiddelen Dossier Financiële Afspraken, behorende bij de Raamovereenkomst, tussen het Friesland College en [opdrachtnemer] Contractnummer: [aanvullen] Bijlagenummer: Bijlage

Nadere informatie

2.2 CMS: Content Management System, het systeem waarmee de Content van de website beheerd kan worden.

2.2 CMS: Content Management System, het systeem waarmee de Content van de website beheerd kan worden. Algemene Voorwaarden Chasem Artikel 1. INLEIDING Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op de Overeenkomst tussen Chasem en de Contractant met betrekking tot het leveren van een Website en bijbehorende

Nadere informatie

De Veiligheidsregio IJsselland heeft een Lijst van Wensen opgesteld die onderverdeeld is in de volgende drie onderdelen:

De Veiligheidsregio IJsselland heeft een Lijst van Wensen opgesteld die onderverdeeld is in de volgende drie onderdelen: Bijlage 4.B Lijst van Wensen De Veiligheidsregio IJsselland heeft een Lijst van Wensen opgesteld die onderverdeeld is in de volgende drie onderdelen: K1: Inventarisatie en toegangsplan o K1.1: Inventarisatieplan

Nadere informatie

tijd tot tijd zullen luiden; de opdracht zoals beschreven in de overeenkomst of offerte; op dienst zoals bespreken in de overeenkomst of offerte;

tijd tot tijd zullen luiden; de opdracht zoals beschreven in de overeenkomst of offerte; op dienst zoals bespreken in de overeenkomst of offerte; ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities In deze Algemene Voorwaarden hebben de onderstaande termen en uitdrukkingen de volgende betekenis: Opdrachtnemer : de V.O.F Hello Purpose; Opdrachtgever : de

Nadere informatie

Concept Raamovereenkomst Contractnummer:

Concept Raamovereenkomst Contractnummer: Concept Raamovereenkomst Contractnummer: 201600265.015.001 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door het ministerie van

Nadere informatie

Programma van Eisen Openbare Europese aanbesteding Centrale meldkamer parkeergarages gemeente Breda. Kenmerk: 2013/BHR/PB/MK

Programma van Eisen Openbare Europese aanbesteding Centrale meldkamer parkeergarages gemeente Breda. Kenmerk: 2013/BHR/PB/MK Programma van Eisen Openbare Europese aanbesteding Centrale meldkamer parkeergarages gemeente Breda Kenmerk: 2013/BHR/PB/MK Datum: 12 Inhoud Inhoud... 2 Programma van Eisen... 3 1.1 Inleiding...3 1.2 Algemeen...3

Nadere informatie

PMT PARTNERS MEDISCHE TECHNIEK

PMT PARTNERS MEDISCHE TECHNIEK Doelstelling en budget Klant Technisch management Effectiviteit en zekerheid Serviceovereenkomst Onderhoudsplanning Contractbeheer Uitvoering Efficiëncy Kwaliteit service PMT Partners Medische Techniek

Nadere informatie

Bijlage 11 Programma van Eisen

Bijlage 11 Programma van Eisen Bijlage 11 Programma van Eisen Het betreft hier minimale eisen, waarbij geldt dat: Het niet voldoen aan een eis leidt onherroepelijk tot leidt tot het ongeldig verklaren en terzijde leggen van de Inschrijving

Nadere informatie

Seminar UPD opsteller. 17 november 2011

Seminar UPD opsteller. 17 november 2011 Seminar UPD opsteller 17 november 2011 Seminar UPD opsteller De Theorie en de Praktijk Seminar Nut en noodzaak erkenning UPD opstellers 17 november 2011 Door: René Leijzer, LPCB Nederland De Regeling UPD

Nadere informatie

Algemene voorwaarden digitale marktplaats IGOM.nl

Algemene voorwaarden digitale marktplaats IGOM.nl Algemene voorwaarden digitale marktplaats IGOM.nl De digitale marktplaats van IGOM.nl is een hulpmiddel voor deelnemende organisaties om tot een rechtmatige en doelmatige inhuur van derden te komen. De

Nadere informatie

TRS (Ticket Reserverings Systeem)

TRS (Ticket Reserverings Systeem) LVP TRS (Ticket Reserverings Systeem) LVP Reserveringssystemen B.V. Studiedag Ticketing, 11 oktober 2011, Nijmegen 1 LVP - introductie LVP 25 jaar gespecialiseerd in ontwikkeling en ondersteuning van event

Nadere informatie

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504

Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie: 35504 Nota van Inlichtingen Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbesteding Trapliften gemeente Barneveld, Ede, Scherpenzeel en Wageningen Aanbestedende Dienst: Gemeente Ede Referentie:

Nadere informatie

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx

nota van inlichtingen EA medische hulpmiddelen en investeringsgoederen.xlsx nota van inlichtingen EA medische.xlsx NB: Vanaf 27 juni 2015 kunnen gebruikers van Nederlandse ondernemingen op TenderNed alleen nog inloggen via eherkenning, de digitale standaard voor zakendoen met

Nadere informatie

VIS UALS. Contact. Sportlaan 12-A 4131 NN Vianen +31 (0) (0)

VIS UALS. Contact.   Sportlaan 12-A 4131 NN Vianen +31 (0) (0) VIS UALS Contact +31 (0) 347 345032 +31 (0) 6 43800643 www.led-visuals.nl info@led-visuals.nl Sportlaan 12-A 4131 NN Vianen VIS UALS LED VISUALS BROCHURE Duurzame LED schermen voorzien van een Ultra High

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Elke nota is een accumulatie van vorige nota s. Aan deze nota is toegevoegd: vraag 4 en verder. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Vragen Verwijzing in offerte aanvraag Vraag 1. Inlichtingen Afgelopen

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de Minister van het ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

KLIP Digitale Fase: Offerteaanvraag SaaS

KLIP Digitale Fase: Offerteaanvraag SaaS KLIP Digitale Fase: Offerteaanvraag SaaS Inhoud 1 Situering... 2 2 Informatie over de Stad Aalst als KLB... 2 3 Technische bepalingen... 3 1. Functioneel... 3 2. Technisch... 3 4 Inventaris... 5 5 Gunningscriteria...

Nadere informatie

Leidraad bij de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen Keuze, gebruik, reiniging en onderhoud

Leidraad bij de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen Keuze, gebruik, reiniging en onderhoud Leidraad bij de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen Keuze, gebruik, reiniging en onderhoud Het aanschaffen van systemen en producten die een bepaalde veiligheid moeten waarborgen kan niet vergeleken

Nadere informatie

Model Nadere overeenkomstbij de Raamovereenkomst ARBIT inzake <ondertitel waarin de aard van Prestatie tot uitdrukking komt>

Model Nadere overeenkomstbij de Raamovereenkomst ARBIT inzake <ondertitel waarin de aard van Prestatie tot uitdrukking komt> Model Nadere overeenkomstbij de Raamovereenkomst ARBIT inzake De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, gevestigd te Den Haag, te dezen

Nadere informatie

Safety Basics. Safe Design & CE-Marking. Kernpunten Martijn Drost Sr. Consultant Teamleider Consultancy Pilz Services

Safety Basics. Safe Design & CE-Marking. Kernpunten Martijn Drost Sr. Consultant Teamleider Consultancy Pilz Services ? Safety Basics Safe Design & CE-Marking Kernpunten Martijn Drost Sr. Consultant Teamleider Consultancy Pilz Services 1 Safety Basics: Safety Basics: Inhoud Waarom veilig ontwerpen Wanneer veilig ontwerpen

Nadere informatie

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Gemeente Utrecht, StadsOntwikkeling en ARS Traffic & Transport Technology B.V. Gemeente Utrecht Partijen: 1. De gemeente Utrecht,

Nadere informatie

ORGANISATORISCHE IMPLENTATIE BEST VALUE

ORGANISATORISCHE IMPLENTATIE BEST VALUE ORGANISATORISCHE IMPLENTATIE BEST VALUE EEN ONDERZOEK NAAR DE IMPLEMENTATIE VAN BEST VALUE BINNEN EEN SYSTEMS ENGINEERING OMGEVING STEPHANIE SAMSON BEST VALUE KENNIS SESSIE WESTRAVEN 17 JUNI 09.00 12.00

Nadere informatie

SLA: Implementatie apparatuur & applicaties

SLA: Implementatie apparatuur & applicaties Page 1 of 5 v 02.00 20100103 SLA: Implementatie apparatuur & applicaties GsSLA-000-000-001 Algemene SLA 1. I N H O U D 1.INHOUD... 1 2.TOEPASSINGSGEBIED... 1 3.BEPALINGEN... 2 Installatie & levering...

Nadere informatie

Deze leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle soorten zonwering die bij Zonweringspaleis worden verkocht.

Deze leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle soorten zonwering die bij Zonweringspaleis worden verkocht. ALGEMENE VOORWAARDEN Zonweringspaleis Deze leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op alle soorten zonwering die bij Zonweringspaleis worden verkocht. Artikel 1. Toepasselijkheid 1.1 Op alle aanbiedingen

Nadere informatie

Digitaal Portfolio software Aanbestedende Dienst:

Digitaal Portfolio software Aanbestedende Dienst: Nota van Inlichtingen Digitaal Portfolio software Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Digitaal Portfolio software Landstede 2016/03/DP/Landstede Omschrijving: Landstede VO zoekt een portfoliosysteem

Nadere informatie

Informatie weegverplichting aan boord

Informatie weegverplichting aan boord Informatie weegverplichting aan boord Vanuit de verordening EG nr. 1224/2009 is het verplicht om visserijproducten te wegen bij de aanlanding voordat de visserijproducten worden opgeslagen, vervoerd of

Nadere informatie

Welkom bij PinDirect!

Welkom bij PinDirect! Welkom bij PinDirect! U bent nog maar een paar stappen verwijderd van het huren van een tijdelijke pinautomaat! Vul het aansluitdossier in en voeg kopie(s) legitimatie(s) toe van tekenbevoegde(n). Hulp

Nadere informatie

Algemene verkoopvoorwaarden 2source4 B.V. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer

Algemene verkoopvoorwaarden 2source4 B.V. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer Algemene verkoopvoorwaarden 2source4 B.V. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 32088879 1. Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene verkoopvoorwaarden (de Algemene Voorwaarden) zijn van toepassing

Nadere informatie

Is elke validatie wel gelijk?

Is elke validatie wel gelijk? Is elke validatie wel gelijk? Causa bv Ing. Jan Jacob Patijn Onderwerpen Introductie Validatie: dé of een definitie interpretatie van de definitie(s) De praktijk: Het meetsysteem Meetresultaten Instrumentarium

Nadere informatie

Werkbeschrijving voor het plegen van onderhoud aan doelvoorstellingsinstallaties

Werkbeschrijving voor het plegen van onderhoud aan doelvoorstellingsinstallaties Bijlage C Werkbeschrijving voor het plegen van onderhoud aan doelvoorstellingsinstallaties Behorende bij de overeenkomst wegens : Nieuwbouw twee 300 m schermenschietbanen op de Johannes Postkazerne te

Nadere informatie

Onderhoud en renovatie. Onderhoud en renovatie

Onderhoud en renovatie. Onderhoud en renovatie Onderhoud en renovatie Onderhoud en renovatie Colt: een servicegerichte organisatie Kwaliteit en service zijn de factoren waarmee Colt zich onderscheidt op de markt. In haar benadering staat de klant centraal.

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

POST 1 - EXPLOSIEMETER ZUURSTOFMETER X-AM 2500

POST 1 - EXPLOSIEMETER ZUURSTOFMETER X-AM 2500 Bestek nr. II/MAT/A12-338-15 : Perceel 1 Geldigheidsduur van de opdracht tot 02/02/2020 POST 1 - EXPLOSIEMETER ZUURSTOFMETER X-AM 2500 DRÄGER SAFETY BELGIUM NV Heide 10 tel: 02/462 62 11 1780 Wemmel fax:

Nadere informatie

Inleiding en uitgangspunten

Inleiding en uitgangspunten Inleiding en uitgangspunten Deze DVO (Dienstverleningsovereenkomst) moet zorgen voor een goede afstemming tussen de betrokken partijen over het niveau van de dienstverlening en de hierbij te leveren prestaties.

Nadere informatie

Technische training Hamilton Medical Nederland.

Technische training Hamilton Medical Nederland. Technische training Hamilton Medical Nederland. Belangrijk De training bij Hamilton Medical Nederland bestaat uit diverse delen: Het minimaal aantal deelnemers is 4 personen. Het maximaal aantal deelnemers

Nadere informatie

Functiefamilie TC Techniekers

Functiefamilie TC Techniekers Functiefamilie T Techniekers DOEL Machines, apparatuur en/of technische uitrusting installeren of de installatie ervan voorbereiden, ze bedienen en onderhouden en eventueel gebruikers technisch ondersteunen

Nadere informatie

Model Nadere Overeenkomst Arbodienstverlening

Model Nadere Overeenkomst Arbodienstverlening Model Nadere Overeenkomst Arbodienstverlening datum versie bijlage(n) Model Nadere Overeenkomst Arbodienstverlening pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Nadere Overeenkomst Arbodienstverlening 3 1 Voorwerp van

Nadere informatie