Bijzonderheden locatie: (bijvoorbeeld: minimale afname dagdelen, groepsstructuur) Kind leidster ratio

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijzonderheden locatie: (bijvoorbeeld: minimale afname dagdelen, groepsstructuur) Kind leidster ratio"

Transcriptie

1 Algemene gegevens Naam kinderopvang / peuterspeelzaal: Adresgegevens: Contactpersoon: Telefoon: adres: Openingstijden: Bijzonderheden locatie: (bijvoorbeeld: minimale afname dagdelen, groepsstructuur) Naam visiteur (s): Datum visitatie: Bezochte groep (en): Dagopvang/-6 groep/peuterspeelzaal/bso: Naam Groep Kind leidster ratio Aantal kinderen aanwezig Leeftijdsopbouw van deze kinderen

2 Domein wordt ingevuld per organisatie. Toetsing gebeurt met de vooraf toegestuurde documenten en tijdens de visitatie. VISIE EN ORGANISATIE nvt. Er is een duidelijk omschreven pedagogische visie en pedagogische werkplannen, eventueel in combinatie met onderwijs (schoolgids) O O O O O De pedagogische visie (PV) en pedagogische werkplannen (PW)zijn gebaseerd op de uitgangspunten van Maria Montessori. PV/PW vermelden de heterogene groepen PV/PW vermelden de vrijheden PV/PW vermelden de voorbereide omgeving en orde PV/PW vermelden de attitude van de leidster PV/PW vermelden de gevoelige periodes en ontwikkelingsfasen PV/PW vermelden observeren en volgen van de kinderen PV/PW vermelden communicatie met ouders De uitgangspunten vanuit visie en werkplannen zijn bekend bij de medewerkers De PV sluit aan bij het document Montessori Opvoeding en Onderwijs in de ste eeuw.. en..9 dient minimaal aan voldaan te zijn (+). De samenwerking met het onderwijs O O O O O De ouders hebben de mogelijkheid om via loket zowel dagopvang, onderwijs en BSO te regelen. Er is duidelijk sprake van een doorgaande pedagogische lijn 0- jaar Onderwijs en opvang werken, in het belang van het kind, samen. Het management/directie van onderwijs en opvang hebben een aantoonbare overlegstructuur De MR (vanuit onderwijs) en OR (vanuit kinderopvang) hebben samen overleg en geven zo aandacht aan gezamenlijke aandachts- en ontwikkelpunten... dient minimaal aan voldaan te zijn (+)

3 VISIE EN ORGANISATIE Toelichting/opmerkingen van de visiteur. Eventuele aandachtspunten en verbetersuggesties. Welke punten zijn niet van toepassing? Geef hiervan een korte toelichting.

4 OUDERCOMMUNICATIE nvt. De ouders worden bij kennismaking/aanmelding van hun kind(eren) geïnformeerd over het pedagogisch handelen op de groep. Dit wordt alleen mondeling besproken Dit is zichtbaar via de website Dit is zichtbaar in de kennismakingsbrochure Minimaal aan een van deze voorwaarden dient voldaan te zijn (+). De ouders worden op de volgende wijze geïnformeerd over de montessori opvoeding en hun kind(eren) O O O O O O O O O O Aan het einde van de ochtend/dag is een mondelinge overdracht Aan het einde van de ochtend/dag is een schriftelijke overdracht tot maal per jaar is er een ouderavond over Montessori opvoeding tot maal per jaar wordt de ouder persoonlijk geïnformeerd (mondeling en/of schriftelijk) over het welbevinden en de ontwikkeling van hun kind(eren) middels een observatie- en volgsysteem De ouders ontvangen regelmatig (wekelijks/maandelijks/ x per jaar) een nieuwsbrief.. en.. dient minimaal aan voldaan te zijn (+)

5 OUDERCOMMUNICATIE Toelichting/opmerkingen van de visiteur. Eventuele aandachtspunten en verbetersuggesties. Welke punten zijn niet van toepassing? Geef hiervan een korte toelichting.

6 OBSERVEREN, REGISTREREN EN HANDELEN nvt. Het observeren en volgen van de kinderen O O O O O Er is een observatie- en volgsysteem voor elk kind in gebruik Het observatie- en volgsysteem geeft informatie over de ontwikkeling van het kind Het observatie- en volgsysteem geeft handvaten om te komen tot de zone van de naaste ontwikkeling Het observatie- en volgsysteem is actueel en actief in gebruik..,.. en.. dient minimaal aan voldaan te zijn (+). Het vastleggen van opbrengsten in de ontwikkeling van de kinderen O O O O O 6 7 De ontwikkeling en opbrengsten worden per kind vastgelegd op het gebied van taal De ontwikkeling en opbrengsten worden per kind vastgelegd op het gebied van rekenen De ontwikkeling en opbrengsten worden per kind vastgelegd op sociaal/emotioneel gebied De ontwikkeling en opbrengsten worden per kind vastgelegd op motorisch (grove en fijne) gebied De ontwikkeling en opbrengsten worden per kind vastgelegd op cognitief gebied De ontwikkeling en opbrengsten worden per kind vastgelegd op kosmisch gebied De ontwikkeling en opbrengsten worden per kind vastgelegd op zintuigelijk gebied Aan minimaal twee van deze voorwaarden dient voldaan te zijn (+)

7 OBSERVEREN, REGISTREREN EN HANDELEN Toelichting/opmerkingen van de visiteur. Eventuele aandachtspunten en verbetersuggesties. Welke punten zijn niet van toepassing? Geef hiervan een korte toelichting.

8 Domein wordt ingevuld per te visiteren groep ten tijde van de visitatie. DE VOORBEREIDE OMGEVING nvt. De toiletruimte/verschoningsruimte is vrij toegankelijk voor de kinderen O O O O O De toiletten zijn op kinderhoogte De wastafel is op kinderhoogte De spiegel hangt op kinderhoogte. De entree/hal is aangepast aan de kinderen O O O O O De kapstokken zijn op kinderhoogte Er is ruimte en mogelijkheid voor het kind om zijn overige spullen te ordenen en op te ruimen.. De ruimte in de school en/of integrale kind centrum O O O O O Het kind heeft de mogelijkheid voor het maken van de intellectuele wandeling De ruimtes/lokalen zijn herkenbaar voor de kinderen De ruimtes zijn netjes en verzorgd. De groepsruimte is verdeeld in hoeken (bijlage domein 6) O O O O O De hoeken zijn toegankelijk Elke hoek heeft een eigen functie De hoeken zijn netjes en verzorgd. De groepsruimte is groot genoeg O O O O O De kinderen hebben voldoende bewegingsruimte De kinderen hebben de mogelijkheid voor een eigen plek om rustig te werken De kinderen kunnen op de grond of aan een tafel (samen)werken Er is voldoende ruimte voor kleedjes op de grond.6 De inrichting van de ruimte maakt het mogelijk dat kinderen zelfstandig spelen en werken De tafels en stoelen op maat van ieder kind Er zijn voldoende tafels en stoelen zodat ieder kind een plek heeft De kasten zijn open De kasten zijn op de juiste hoogte De materialen en werkjes zijn netjes en verzorgd De materialen en werkjes zijn compleet De keuken is op goede hoogte voor de kinderen De materialen zijn hanteerbaar voor de kinderen O O O O O

9 DE VOORBEREIDE OMGEVING nvt.7 Kinderen worden gestimuleerd om te spelen en werken door de inrichting en aankleding van de ruimte O O O O O De kinderen kunnen zelf de gemaakte tekeningen en knutselwerkjes ophangen/opbergen Eventuele (familie) foto s hangen op ooghoogte van de kinderen De wanden zijn niet te vol Er zijn zelfgemaakte werkjes aanwezig in de ruimte (bijlage domein 7) Voor elk werkje is het materiaal bij elkaar geplaatst De kinderen hebben zicht op de inhoud van de werkjes De kinderen kunnen de werkjes makkelijk verplaatsen Materialen en werkjes hebben een vaste plek De oefeningen voor het dagelijks leven zijn in belangrijke mate aanwezig (bijlage domein 7).8 Kinderen hebben de gelegenheid zich terug te trekken. O O O O O Er zijn verschillende hoeken in de groepsruimte De hoeken hebben een duidelijke functie.9 Kinderen verblijven in een ruimte die gekenmerkt wordt door orde en netheid De entree De toiletruimte De groepsruimte De vloeren, wanden en ramen De kasten/planken, tafels en stoelen en kasten De tekeningen en knutselwerkjes hangen op ooghoogte De keuken Het bureau Er is voldoende licht en ramen De beoordeling van de voorbereide omgeving wordt gekoppeld aan de mogelijkheden van ontwikkeling van het kind tot zelfstandigheid (+) O O O O O

10 DE VOORBEREIDE OMGEVING Toelichting/opmerkingen van de visiteur. Eventuele aandachtspunten en verbetersuggesties. Welke punten zijn niet van toepassing op deze groep? Geef hiervan een korte toelichting.

11 Domein wordt ingevuld per te visiteren groep en gebeurt ten tijde van de visitatie. DE BEGELEIDER(S) OP DE GROEP nvt. De begeleider(s ) op de groep stimuleren de kinderen tot zelfstandigheid O O O O O Geeft voldoende, maar geen overbodige hulp aan de kinderen Probeert zo weinig mogelijk het werken, het spel en de concentratie van de kinderen te onderbreken Ziet erop toe dat de kinderen elkaar niet uit hun werk, spel en concentratie halen Geeft individuele, groeps- en algemene lesjes Is redelijk onopvallend en rustig aanwezig en geeft zo de kinderen ruimte om iets zelf te doen Heeft een afwachtende houding Heeft gevoel voor orde en netheid Geeft ontwikkelingslesjes Geeft wellevendheidslesjes..,..,..6 en..7 dient minimaal aan voldaan te zijn (+). De begeleider (s) stimuleren sociaal gedrag O O O O O 6 7 Geeft het goede voorbeeld (voorleven) Praat met zachte en rustige stem Gaat naar het kind toe en spreekt het dan aan op kinderhoogte Toont respect voor het kind en zijn werken/spelen Heeft een positieve houding Geeft de kinderen gelegenheid om conflicten zelf op te lossen maar geeft, indien nodig, wel ondersteuning Stimuleert de kinderen om elkaar te helpen..,..,.. en..7 dient minimaal aan voldaan te zijn (+). De begeleider (s) observeren, signaleren en registreren O O O O O Observeert het gedrag van het kind Observeert de werkzaamheden van het kind Ziet de ontwikkeling en behoefte van het kind en speelt hierop in met het aanbieden van nieuw materiaal, een lesje, een werkje Registreert de werkzaamheden en het gedrag van de kinderen Nodigt de kinderen uit tot werken en spelen..,.. en.. dient minimaal aan voldaan te zijn (+). De begeleider (s) geeft het kind ruimte voor vrijheid. O O O O O De kinderen hebben een ruime vrijheid van werk- en activiteitenkeuze. De kinderen kunnen alle materialen en werkjes op eigen initiatief pakken, gebruiken en opruimen De kinderen hebben de vrijheid om in hun eigen tempo te werken en spelen De kinderen kiezen of ze alleen werken/spelen of samen.. en.. dient minimaal aan voldaan te zijn (+)

12 DE BEGELEIDER(S) OP DE GROEP Toelichting/opmerkingen van de visiteur. Eventuele aandachtspunten en verbetersuggesties. Welke punten zijn niet van toepassing op deze groep? Geef hiervan een korte toelichting.

13 Domein 6 wordt ingevuld per te visiteren groep en gebeurt ten tijde van de visitatie. 6 HOEKEN nvt De ruimte kenmerkt zich door een indeling in hoeken O O O O O De inrichting van de ruimte kenmerkt zich door een aantal hoeken. Elke hoek heeft een bepaalde functie en het kind heeft de mogelijkheid om hier alleen of samen of met andere kinderen te spelen, te werken of zich terug te trekken. Denk hierbij aan: huishoek/keukenhoek/verzorgingshoek/winkelhoek/creatieve hoek (schilderen, kleuren, verkleden)/bouwhoek/constructiehoek/techniekhoek/rusthoek/leeshoek/zand-waterhoek (kan ook in de buitenruimte)/natuurhoek. De volgende hoeken zijn terug te vinden in de ruimte:

14 6 HOEKEN Toelichting/opmerkingen van de visiteur Eventuele aandachtspunten en verbetersuggesties

15 Domein 7 wordt ingevuld per te visiteren groep en gebeurt ten tijde van de visitatie. 7 (MONTESSORI) MATERIALEN EN WERKJES nvt De ruimte beschikt over een juist aanbod aan speel en leer materialen O O O O O Daarbuiten kenmerkt de ruimte zich door werkplekken waar door de kinderen gewerkt kan worden met Montessorimateriaal en de werkjes. Dit doen ze aan een voor hun leeftijd geschikte tafel met stoelen, op kleedje op de grond of in de verschillende hoeken. Geef hieronder aan welke materialen en werkjes aanwezig zijn: Hierbij kijken we naar : een variatie in het aanbod. het juiste ontwikkelingsmateriaal voor deze heterogene groep (taal, rekenen, sociaal/emotioneel, motorisch, cognitief, kosmisch, zintuigelijk). Mogelijkheid voor oefeningen uit het dagelijks leven en zorg voor jezelf en de omgeving.

16 7 (MONTESSORI) MATERIALEN EN WERKJES Toelichting/opmerkingen van de visiteur Eventuele aandachtspunten en verbetersuggesties

Algemene gegevens. Naam kinderopvang: Kinderdagverblijf Mickey. Adresgegevens: Oelerweg 32b, 7555 GT Hengelo. Contactpersoon: Manja Haze

Algemene gegevens. Naam kinderopvang: Kinderdagverblijf Mickey. Adresgegevens: Oelerweg 32b, 7555 GT Hengelo. Contactpersoon: Manja Haze Algemene gegevens Naam kinderopvang: Kinderdagverblijf Mickey Adresgegevens: Oelerweg b, 7 GT Hengelo Contactpersoon: Manja Haze Telefoon: 07-988 E-mailadres: manja@kdvmickey.nl Openingstijden: 07.0 uur-

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT. De Poort Almere

VISITATIERAPPORT. De Poort Almere VISITATIERAPPORT De Poort Almere Directie Frans Gabler Aantal leerlingen 138 Aantal leerkrachten 13 Namen leden visitatiecommissie Bas Moll (verslag) Dineke Valenkamp Sonja van Katwijk Datum visitatie

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT. Montessorischool Wassenaar

VISITATIERAPPORT. Montessorischool Wassenaar VISITATIERAPPORT Montessorischool Wassenaar Directie Martine Lammerts Aantal leerlingen 143 Aantal leerkrachten 13 Namen leden visitatiecommissie Marije van Tulder Vera Arents Wilke Vos Datum visitatie

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT. Montessorischool Het Mozaïek in Maarssen

VISITATIERAPPORT. Montessorischool Het Mozaïek in Maarssen VISITATIERAPPORT Montessorischool Het Mozaïek in Maarssen Directie Ardes Hoek Aantal leerlingen 123 Aantal leerkrachten 10 Namen leden visitatiecommissie F.Lieben H.Plomp A.Lenstra Datum visitatie 08-11-2012

Nadere informatie

In situaties waarin pm ers alleen staan, kunnen anderen altijd meekijken/ meeluisteren.

In situaties waarin pm ers alleen staan, kunnen anderen altijd meekijken/ meeluisteren. Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Wiekendreef Ingevuld

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT Montessorischool Arcade

VISITATIERAPPORT Montessorischool Arcade VISITATIERAPPORT Montessorischool Arcade Directie Doreen Rambags Aantal leerlingen 360 Aantal leerkrachten 23 Namen leden visitatiecommissie Annemieke Eshuis Herman Lamferkamp Femmy Lieben (voorzitter)

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT. Passe Partout Apeldoorn

VISITATIERAPPORT. Passe Partout Apeldoorn VISITATIERAPPORT Passe Partout Apeldoorn Directie Robert Woudenberg Aantal leerlingen 196 Aantal leerkrachten 13 Namen leden visitatiecommissie Bas Moll Josine Cornelisse Tamme Wiegersma Datum visitatie

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT Montessorischool Schiedam

VISITATIERAPPORT Montessorischool Schiedam VISITATIERAPPORT Montessorischool Schiedam Directie Herman Lamferkamp Aantal leerlingen 116 Aantal leerkrachten 10 Namen leden visitatiecommissie Henk Plomp Maarten Stuijfenberg Femmy Lieben (voorzitter)

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier, peuters Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Violier... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.a Reguliere dagopvang...

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT MONTESSORISCHOOL DRACHTEN

VISITATIERAPPORT MONTESSORISCHOOL DRACHTEN VISITATIERAPPORT MONTESSORISCHOOL DRACHTEN Directie Femmy Lieben Aantal leerlingen 118 Aantal leerkrachten 11 Namen leden visitatiecommissie Coby Jelsma Tiny Sturkenboom Dick Beijer Datum visitatie 23

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT. Buitenveldertse Montessorischool. Ingeborg Schoonackers

VISITATIERAPPORT. Buitenveldertse Montessorischool. Ingeborg Schoonackers VISITATIERAPPORT Buitenveldertse Montessorischool Directie Ingeborg Schoonackers Aantal leerlingen 200 Aantal leerkrachten 14 Namen leden visitatiecommissie Tiny Sturkenboom Cindy den Engelsman Puck Smit

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT Montessorischool-Zuid Hilversum

VISITATIERAPPORT Montessorischool-Zuid Hilversum VISITATIERAPPORT Montessorischool-Zuid Hilversum Directie Baukje van der Wissel Aantal leerlingen 369 leerlingen Aantal leerkrachten 24 Namen leden visitatiecommissie Tiny Sturkenboom Irene Simonis Michelina

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT. Montessorischool De Pas- Doetinchem

VISITATIERAPPORT. Montessorischool De Pas- Doetinchem VISITATIERAPPORT Montessorischool De Pas- Doetinchem Directie Stofke Striekwold Aantal leerlingen 165 Aantal leerkrachten 14 Namen leden visitatiecommissie Dineke Valenkamp Tamara Blijdestein Joke Wiers

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT. De Trinoom. Hetteke Stellinga & Astrid de Wit. Aantal leerlingen 515. Aantal leerkrachten 40

VISITATIERAPPORT. De Trinoom. Hetteke Stellinga & Astrid de Wit. Aantal leerlingen 515. Aantal leerkrachten 40 VISITATIERAPPORT De Trinoom Directie Hetteke Stellinga & Astrid de Wit Aantal leerlingen 515 Aantal leerkrachten 40 Namen leden visitatiecommissie Daisy Walburg Dineke de Korte Irma Pieper Datum visitatie

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT EERSTE MONTESSORISCHOOL HOOGEVEEN

VISITATIERAPPORT EERSTE MONTESSORISCHOOL HOOGEVEEN VISITATIERAPPORT EERSTE MONTESSORISCHOOL HOOGEVEEN Directie Obrecht Beelen Aantal leerlingen 134 Aantal leerkrachten 11 Namen leden visitatiecommissie Sabine Wiersema Ingrid Obdeijn Dick Beijer Datum visitatie

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT Dr. Maria Montessorischool Huizen

VISITATIERAPPORT Dr. Maria Montessorischool Huizen VISITATIERAPPORT Dr. Maria Montessorischool Huizen Directie Bart van der Vlist Aantal leerlingen 320 Aantal leerkrachten 21 Namen leden visitatiecommissie Rob Balvers Rob Schimmel Irma Pieper Datum visitatie

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT. 1e Amstelveense Montessorischool. directeur: Michelina Hoogeveen Adj. directeur: Irene Simonis

VISITATIERAPPORT. 1e Amstelveense Montessorischool. directeur: Michelina Hoogeveen Adj. directeur: Irene Simonis VISITATIERAPPORT 1e Amstelveense Montessorischool Directie directeur: Michelina Hoogeveen Adj. directeur: Irene Simonis Aantal leerlingen 340 Aantal leerkrachten 21 Namen leden visitatiecommissie Bob Molier

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT Osdorpse Montessorischool

VISITATIERAPPORT Osdorpse Montessorischool VISITATIERAPPORT Osdorpse Montessorischool Directie Riet Berkvens Aantal leerlingen 300 Aantal leerkrachten 25 Namen leden visitatiecommissie Jacqueline Bentlage Rob Balvers Irma Pieper Datum visitatie

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Kids&Co

Pedagogisch beleid Kids&Co Pedagogisch beleid Kids&Co Doel van Kids&Co. Het zorg dragen voor een zo breed mogelijk aanbod van professionele kinderopvang. Het aanbod is gericht op kinderen van 0 tot 4 jaar. In een groep van max 8

Nadere informatie

openbare montessorischool Zwolle

openbare montessorischool Zwolle VISITATIERAPPORT openbare montessorischool Zwolle Namen leden visitatiecommissie Liesbeth Haak Pieta van der Reijt Michelina Hoogeveen Datum visitatie 21-1-2010 Soort visitatie eerste erkenning 5-jaarlijkse

Nadere informatie

AKTA-meter kwaliteit inrichting kindercentrum, 2-4 jaar

AKTA-meter kwaliteit inrichting kindercentrum, 2-4 jaar AKTA-meter kwaliteit inrichting kindercentrum, 2-4 jaar Inleiding Het doel van deze meter is om de kwaliteit van de inrichting van een kindercentrum vast te stellen. De meter is ingedeeld in de vier basisdoelen

Nadere informatie

Rotterdamse Observatielijst Peuter Kleuter. Analyse doelen Jonge kind

Rotterdamse Observatielijst Peuter Kleuter. Analyse doelen Jonge kind Rotterdamse Observatielijst Peuter Kleuter Analyse doelen Jonge kind Maart 2013 Verantwoording 2013 SLO (nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling), Enschede Mits de bron wordt vermeld, is het toegestaan

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Peuterspelen Het SchatRijk, Februari 2019 Anouk Aafjes, Locatiemanager

Pedagogische werkwijze Peuterspelen Het SchatRijk, Februari 2019 Anouk Aafjes, Locatiemanager Omvang van de peuterspeel Er kunnen maximaal 14 kinderen per dagdeel worden opgevangen. De samenstelling van de en Naam van de Maximaal aantal kinderen op de Horizontale/ verticale/ flexibele Leeftijdsindeling

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT. MOntessorischool De Flierefluiter Zwaag

VISITATIERAPPORT. MOntessorischool De Flierefluiter Zwaag VISITATIERAPPORT MOntessorischool De Flierefluiter Zwaag Directie Martin Bergvoet Aantal leerlingen 160 Aantal leerkrachten 9 Namen leden visitatiecommissie Bas Moll (voorzitter Sharon Groot Vera Arents

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT. Montessorischool Tiel

VISITATIERAPPORT. Montessorischool Tiel VISITATIERAPPORT Montessorischool Tiel Directie Marijke Pitlo Aantal leerlingen 209 Aantal leerkrachten 12 Namen leden visitatiecommissie Christien Hogendorp Wim Danckaarts Joke Wiers Datum visitatie 5-6-2014

Nadere informatie

Observatielijst peuters. Analyse doelen Jonge kind

Observatielijst peuters. Analyse doelen Jonge kind Observatielijst peuters Analyse doelen Jonge kind Mei 2016 Verantwoording 2016 SLO (nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling), Enschede Mits de bron wordt vermeld, is het toegestaan zonder voorafgaande

Nadere informatie

AKTA-meter kwaliteit inrichting kindercentrum, 0-4 jaar

AKTA-meter kwaliteit inrichting kindercentrum, 0-4 jaar AKTA-meter kwaliteit inrichting kindercentrum, 0-4 jaar Inleiding Het doel van deze meter is om de kwaliteit van de inrichting van een kindercentrum vast te stellen. De meter is ingedeeld in de vier basisdoelen

Nadere informatie

NIEUWE KINDEREN. Ontvangst nieuwe ouder/kind

NIEUWE KINDEREN. Ontvangst nieuwe ouder/kind Pagina: 1 van 11 Ontvangst nieuwe ouder/kind Ouder&kind voelen zich op hun gemak Vertrouwensband opbouwen, zodat ouders en kinderen zich thuis voelen. Richtlijnen Ouder wordt door degene die de intake

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT. Rotterdamse Montessorischool

VISITATIERAPPORT. Rotterdamse Montessorischool VISITATIERAPPORT Rotterdamse Montessorischool Directie Hans Dirksen Aantal leerlingen 325 Aantal leerkrachten 21 Namen leden visitatiecommissie Bas Moll Ton Bezem Marjolein Spaan Datum visitatie 12-01-2012

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan. Fris! Kinderdagverblijven

Pedagogisch Beleidsplan. Fris! Kinderdagverblijven Pedagogisch Beleidsplan Fris! Kinderdagverblijven Januari 2018 Welkom bij Fris! Kinderdagverblijven Uw kind maakt gebruik van opvang bij Fris! Kinderdagverblijven en u verwacht van ons dat er op een verantwoorde

Nadere informatie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie Samen groeien Maak kennis met onze pedagogische visie Best spannend, de zorg voor je kind overdragen op een ander. Hoe prettig is het als je weet dat het in goede handen is. Kober kinderopvang biedt je

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelopvang Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 4 3. kennismaking en wennen 5 4. dagindeling

Nadere informatie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie Samen groeien Maak kennis met onze pedagogische visie Best spannend, de zorg voor je kind overdragen op een ander. Hoe prettig is het als je weet dat het in goede handen is. Kober kinderopvang biedt je

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY ***

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Titel: VVE beleid *** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Document code: 2.42 Soort document: Werkwijze Aantal pagina s: Aantal bijlagen: - Status: Vastgesteld Actie: Invoegen in kwaliteitsmap Datum:

Nadere informatie

Informatieboekje van

Informatieboekje van Informatieboekje van Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een fijne tijd op onze peuterspeelzaal

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Kidscasa

Pedagogisch beleid Kidscasa Pedagogisch beleid Kidscasa Doel van Kidscasa. Het zorg dragen voor een zo breed mogelijk aanbod van professionele kinderopvang. Het aanbod is gericht op kinderen van 0 tot 12 jaar (of zolang zij de basisschool

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal t Klinkertje Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Klinkertje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Lelystads Overdrachtsdocument

Lelystads Overdrachtsdocument Lelystads verdrachtsdocument Naam peuter: j/m Naam peuterspeelzaal: Gaat naar basisschool: Datum waarop kind naar school gaat: Dit ben ik... Algemeen Naam peuter: j/m Geboortedatum: p de psz/kdv sinds:

Nadere informatie

MONTESSORISCHOOL RHENEN

MONTESSORISCHOOL RHENEN MONTESSORISCHOOL RHENEN INFORMATIEBOEKJE Onderbouw 2015-2016 Lijsterberg 113, 3911 DJ RHENEN 0317-612 976 directie@montessori-rhenen.nl www.montessori-rhenen.nl 1 Wetenswaardigheden voor de onderbouw 2015/2016

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Het Piraatje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Het Piraatje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Juli 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Piraatje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal t Klinkertje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal t Klinkertje Juni 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Klinkertje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

AKTA-meter kwaliteit inrichting kindercentrum, 4-12 jaar

AKTA-meter kwaliteit inrichting kindercentrum, 4-12 jaar AKTA-meter kwaliteit inrichting kindercentrum, 4-12 jaar Inleiding Het doel van deze meter is om de kwaliteit van de inrichting van een kindercentrum vast te stellen. De meter is ingedeeld in de vier basisdoelen

Nadere informatie

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer.

Visie en Missie van de Tussen Schoolse Opvang (TSO): Er wordt tijdens het overblijven gestreefd naar een prettige, vriendelijke en veilige sfeer. Protocol overblijven Overblijftijden en plaatsen Onderbouw : eten van 12.00uur tot 12.30uur, ieder in hun eigen klas daarna gelegenheid tot spel. Bovenbouw : eten van 12.30uur tot 12.50uur, allen in het

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Woelwater De Kleine Raaf 2-4 jaar

Pedagogische werkwijze Woelwater De Kleine Raaf 2-4 jaar locatie Woelwater Woelwater De Kleine Raaf Dit document is eigendom van de Kinderkoepel en mag niet zonder haar toestemming worden gebruikt of elders toegepast. 1 Woelwater De Kleine Raaf 2019A PV Welkom

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: Voorschool De Vijf Sterren opgemaakt d.d.: april 2014 door: Ineke van der Haak, locatiemanager Omvang van de voorschool en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 64 kinderen per dag

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

VISITATIERAPPORT. MOntessorischool De Cilinder. Rob Los, Maaike Troost interim directie Marjolein Spaan Montessori coördinator

VISITATIERAPPORT. MOntessorischool De Cilinder. Rob Los, Maaike Troost interim directie Marjolein Spaan Montessori coördinator VISITATIERAPPORT MOntessorischool De Cilinder Directie Rob Los, Maaike Troost interim directie Marjolein Spaan Montessori coördinator Aantal leerlingen 120 Aantal leerkrachten 8 Namen leden visitatiecommissie

Nadere informatie

Ontvangst nieuwe ouder/kind

Ontvangst nieuwe ouder/kind Pagina: 1 van 13 NIEUWE KINDEREN Ontvangst nieuwe ouder/kind Ouder en kind voelen zich op hun gemak Vertrouwensband opbouwen, zodat ouders en kind zich thuis voelen. Richtlijnen Pm-ers stellen zichzelf

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan. Ieder kind is uniek!

Pedagogisch beleidsplan. Ieder kind is uniek! Pedagogisch beleidsplan Ieder kind is uniek! Wij bieden de plek waar peuters zichzelf kunnen zijn en in alle rust en veiligheid kunnen ontwikkelen BLIK 2016 Voorwoord In het pedagogisch beleidsplan van

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Februari 2019 2 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 5 3. kennismaking en wennen en mentorschap

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT VAN HET ONDERZOEK IN HET KADER VAN DE VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE KINDERDAGVERBLIJF HAKIM

DEFINITIEF RAPPORT VAN HET ONDERZOEK IN HET KADER VAN DE VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE KINDERDAGVERBLIJF HAKIM VVE-RAPPORT DEFINITIEF RAPPORT VAN HET ONDERZOEK IN HET KADER VAN DE VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE KINDERDAGVERBLIJF HAKIM Locatie : Plaats : Diemen Registratienummer : 3233895 Onderzoeksnummer : 15364

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Fris! Kinderdagverblijven

Pedagogisch beleidsplan Fris! Kinderdagverblijven Pedagogisch beleidsplan Fris! Kinderdagverblijven Algemeen Pedagogisch Beleid Fris! Kinderdagverblijven Inleiding Uw kind maakt gebruik van opvang bij Fris! Kinderdagverblijven en u verwacht van ons dat

Nadere informatie

Inspectierapport De Heezehummels (PSZ) Chroomweg DD APELDOORN

Inspectierapport De Heezehummels (PSZ) Chroomweg DD APELDOORN Inspectierapport De Heezehummels (PSZ) Chroomweg 4 7335 DD APELDOORN Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: Apeldoorn Datum inspectie: 10-11-2016 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie

PROCEDURE + ZWOLS OVERDRACHTSFORMULIER

PROCEDURE + ZWOLS OVERDRACHTSFORMULIER PROCEDURE + ZWOLS OVERDRACHTSFORMULIER Overdracht kindgegevens van voorschoolse instellingen naar het basisonderwijs Inleiding Een goede, eenduidige overdracht van gegevens over kinderen van de voorschoolse

Nadere informatie

VVE protocol. IKC Juliana. Weth. Rebellaan KA Barneveld

VVE protocol. IKC Juliana. Weth. Rebellaan KA Barneveld VVE protocol IKC Juliana Weth. Rebellaan 142 3771 KA Barneveld 0342-412165 Inhoud Overstap van peuteropvang naar kleutergroep 2 Wat is VVE? 3 Doorstroming naar de 3 De warme overdracht 3 Aanbod van de

Nadere informatie

Inspectierapport Mickey Montessori Kinderopvang (KDV) Loweg DA Hengelo

Inspectierapport Mickey Montessori Kinderopvang (KDV) Loweg DA Hengelo Inspectierapport Mickey Montessori Kinderopvang (KDV) Loweg 43 7553DA Hengelo Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: Hengelo (O) Datum inspectie: 20-06-2017 Type onderzoek : Onderzoek voor

Nadere informatie

Inspectierapport De Meidoorn (KDV) Meidoornlaan 21b 1231CA Loosdrecht Registratienummer

Inspectierapport De Meidoorn (KDV) Meidoornlaan 21b 1231CA Loosdrecht Registratienummer Team Toezicht Kinderopvang Burg. de Bordesstraat 80, 1404 GZ Bussum Postbus 251, 1400 AG Bussum T (035) 692 62 22 www.ggdgv.nl Inspectierapport De Meidoorn (KDV) Meidoornlaan 21b 1231CA Loosdrecht Registratienummer

Nadere informatie

Inspectierapport PSZ Reeshoeve (PSZ) Langendijk 30b 5043NE TILBURG

Inspectierapport PSZ Reeshoeve (PSZ) Langendijk 30b 5043NE TILBURG Inspectierapport PSZ Reeshoeve (PSZ) Langendijk 30b 5043NE TILBURG Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Tilburg Datum inspectie: 14-04-2015 Type onderzoek : Nader onderzoek Status:

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Juli 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Piraatje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking, wennen en

Nadere informatie

Inspectierapport Arthemis (KDV) Springweg 102E 3511VV UTRECHT Registratienummer 189511898

Inspectierapport Arthemis (KDV) Springweg 102E 3511VV UTRECHT Registratienummer 189511898 Inspectierapport Arthemis (KDV) Springweg 102E 3511VV UTRECHT Registratienummer 189511898 Toezichthouder: GG&GD Utrecht In opdracht van gemeente: UTRECHT Datum inspectie: 15-12-2014 Type onderzoek : Nader

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kiplinglaan, Teenz Datum: Augustus 2018 Ingevuld door: Elke Pijnenburg Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

Inspectierapport Hoi Pipeloi (KDV) Apeldoornseweg 1a 8051 AA HATTEM Registratienummer 215842364

Inspectierapport Hoi Pipeloi (KDV) Apeldoornseweg 1a 8051 AA HATTEM Registratienummer 215842364 Inspectierapport Hoi Pipeloi (KDV) Apeldoornseweg 1a 8051 AA HATTEM Registratienummer 215842364 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: Hattem Datum inspectie: 14-04-2015

Nadere informatie

Inspectierapport De Koningsbeer (BSO) Alphenseweg 4e 5133NE Riel Registratienummer

Inspectierapport De Koningsbeer (BSO) Alphenseweg 4e 5133NE Riel Registratienummer Inspectierapport De Koningsbeer (BSO) Alphenseweg 4e 5133NE Riel Registratienummer 174669008 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Goirle Datum inspectie: 03-04-2017 Type onderzoek

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Buitenschoolse Opvang Mathil Rouveen

Pedagogisch beleidsplan Buitenschoolse Opvang Mathil Rouveen Pedagogisch beleidsplan Buitenschoolse Opvang Mathil Rouveen Inhoud: Voorwoord 2 Pedagogisch doel 3 Visie op ontwikkeling en opvoeding 4 Sociaal- emotionele veiligheid 5 Sociale ontwikkeling 5 Emotionele

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Montessorionderwijs: ook voor uw kind? 4. Kinderen willen leren 4. Kinderen leren samenwerken 5. De voorbereide omgeving 6.

Montessorionderwijs: ook voor uw kind? 4. Kinderen willen leren 4. Kinderen leren samenwerken 5. De voorbereide omgeving 6. Inhoud 4 Kinderen willen leren 4 Kinderen leren samenwerken 5 De voorbereide omgeving 6 Zelfstandigheid 6 Vrijheid in werkkeuze 7 Werken met Montessorimateriaal 7 Montessorionderwijs is kosmisch onderwijs

Nadere informatie

Inspectierapport BieNeeke (BSO) Geneind NG Beek Registratienummer

Inspectierapport BieNeeke (BSO) Geneind NG Beek Registratienummer Inspectierapport BieNeeke (BSO) Geneind 2 6191NG Beek Registratienummer 190140677 Toezichthouder: GGD Zuid Limburg In opdracht van gemeente: Beek Datum inspectie: 28-06-2018 Type onderzoek : Incidenteel

Nadere informatie

Inspectierapport SKSG Bengelhuus (KDV) (KDV) Noorderweg 61c 9804RL Noordhorn Registratienummer

Inspectierapport SKSG Bengelhuus (KDV) (KDV) Noorderweg 61c 9804RL Noordhorn Registratienummer Inspectierapport SKSG Bengelhuus (KDV) (KDV) Noorderweg 61c 9804RL Noordhorn Registratienummer 158132257 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Zuidhorn Datum inspectie: 05-03-2018 Type

Nadere informatie

Coole Kikkers Buitenschoolse opvang

Coole Kikkers Buitenschoolse opvang Pedagogisch Beleidsplan Groepsbijlage Coole Kikkers Buitenschoolse opvang Versiedatum : 30 augustus 2018 Documentbeheer : Afdeling Beleid & Kwaliteit Welkom Bambino heet u van harte welkom bij Coole Kikkers

Nadere informatie

Inspectierapport BSO de Boemerang (BSO) Haitsma Mulierweg CA WINTERSWIJK Registratienummer

Inspectierapport BSO de Boemerang (BSO) Haitsma Mulierweg CA WINTERSWIJK Registratienummer Inspectierapport BSO de Boemerang (BSO) Haitsma Mulierweg 20 7101 CA WINTERSWIJK Registratienummer 227737544 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: Winterswijk Datum inspectie:

Nadere informatie

Kerndoelen Startblokken geïntegreerd met eisen onderwijsinspectie

Kerndoelen Startblokken geïntegreerd met eisen onderwijsinspectie Kerndoelen Startblokken geïntegreerd met eisen onderwijsinspectie De kerndoelen geven een beeld van het werken met Startblokken op de hele locatie. Advies: 2 x per jaar door LM invullen (in december als

Nadere informatie

STICHTING DE BROODTROMMEL. Pedagogisch Beleid Tussenschoolse Opvang

STICHTING DE BROODTROMMEL. Pedagogisch Beleid Tussenschoolse Opvang STICHTING DE BROODTROMMEL Pedagogisch Beleid Tussenschoolse Opvang Inleiding Tijdens de TSO (tussenschoolse opvang) houden wij rekening met het beleid van de basisschool St. Joseph. Om verwarring te voorkomen,

Nadere informatie

Mei 2015. Beste ouders, verzorgers,

Mei 2015. Beste ouders, verzorgers, Mei 2015 Beste ouders, verzorgers, Doordat de zon al meer gaat schijnen, gaan we lekker veel naar buiten. De kinderen van de bso en het kdv genieten volop van de uitdagende tuin. Het kan voorkomen dat

Nadere informatie

Inspectierapport Peuteropvang De Sterrekijker (KDV) Eulerlaan KS Dordrecht

Inspectierapport Peuteropvang De Sterrekijker (KDV) Eulerlaan KS Dordrecht Inspectierapport Peuteropvang De Sterrekijker (KDV) Eulerlaan 49 3328KS Dordrecht Toezichthouder: Dienst Gezondheid en Jeugd In opdracht van gemeente: Dordrecht Datum inspectie: 08-03-2016 Type onderzoek

Nadere informatie

0. Kinderopvang in de zin van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen

0. Kinderopvang in de zin van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen 4.1 Afwegingsmodel handhaving dagopvang De kwaliteitsaspecten voor dagopvang, zijn ingedeeld naar de volgende domeinen: 0. Kinderopvang in de zin van de wet 1. Ouders 2. Personeel 3. Veiligheid en gezondheid

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleid van Kappio (locaties Seppelin en Gastouderbureau) Voor u ligt het pedagogisch beleid van Kappio (locaties Seppelin en Gastouderbureau). Hierin wordt beschreven

Nadere informatie

Visie (Pedagogisch werkplan)

Visie (Pedagogisch werkplan) Visie (Pedagogisch werkplan) Gastouderopvang De Krummeltjes stelt zich tot doel om een omgeving te bieden waarin kinderen kunnen opgroeien tot zelfstandige en evenwichtige mensen met respect voor anderen

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen SX Almere Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen SX Almere Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang De Groei en Bloei (BSO) Walt Disneyplantsoen 92 1325SX Almere Registratienummer 308647944 Toezichthouder: GGD Flevoland In opdracht van gemeente: Almere Datum inspectie: 12-07-2018

Nadere informatie

Info voor u vanuit kindercentrum AleidaKids

Info voor u vanuit kindercentrum AleidaKids Info voor u vanuit kindercentrum AleidaKids versie: januari 2016 Info over het kindercentrum: Onderdeel van de Kidslocaties. Startjaar van centrum: 2007 Adres: Oostsingel 9 Postcode/Plaats: 3112 GC Schiedam

Nadere informatie

van Montessori peutergroep

van Montessori peutergroep van Montessori peutergroep naar Montessori basisschool Inleiding Middels dit document informeren wij u over de achtergronden van het Montessori onderwijs, zoals wij in onze peutergroep hanteren. Deze onderwijsvorm

Nadere informatie

BREDE MARIA SCHOOL REUSEL

BREDE MARIA SCHOOL REUSEL BREDE MARIA SCHOOL REUSEL Pedagogisch beleid Brede Mariaschool Visie De Brede Mariaschool werkt vanuit een visie waarbij het welbevinden van de aan de Brede Mariaschool toevertrouwde kinderen centraal

Nadere informatie

SLO PILOT VVE/PO Utrecht

SLO PILOT VVE/PO Utrecht Van observatie naar overdracht (Kijk op ontwikkeling) Tussen voorschoolse instelling en basisschool Kindgegevens Voornaam... Achternaam... Geslacht... Geboortedatum... - geboorteplaats... - geboorteland...

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang KiWi

Stichting Kinderopvang KiWi Locatiewijzer t Beertje, Bellingwolde Stichting Kinderopvang KiWi Peuterspeelgroep Van 2 t/m 4 jaar Plezier, veiligheid, vertrouwen en ontwikkeling sinds 1988 Locatiewijzer Kinderopvang KiWi, locatie t

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn peuterspeelzaal Heidelaan (PSZ) Heidelaan EA ZUIDWOLDE DR

Inspectierapport Doomijn peuterspeelzaal Heidelaan (PSZ) Heidelaan EA ZUIDWOLDE DR Inspectierapport Doomijn peuterspeelzaal Heidelaan (PSZ) Heidelaan 3 7921EA ZUIDWOLDE DR Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: De Wolden Datum inspectie: 17-04-2015 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie

Inspectierapport Vandaag BSO de Spreng (BSO) Klaverweide GC Drachten

Inspectierapport Vandaag BSO de Spreng (BSO) Klaverweide GC Drachten Inspectierapport Vandaag BSO de Spreng (BSO) Klaverweide 46 9203 GC Drachten Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Smallingerland Datum inspectie: 28-09-2017 Type onderzoek : Onderzoek

Nadere informatie

Hoe kijken wij naar kinderen? Pedagogisch beleid

Hoe kijken wij naar kinderen? Pedagogisch beleid Hoe kijken wij naar kinderen? Pedagogisch beleid Inleiding Wij vinden het belangrijk dat u uw kind met een gerust hart naar één van onze kindercentra brengt. In deze brochure laten wij u zien dat wij

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn BSO Tonselsedreef (BSO) Tonselsedreef CT Harderwijk Registratienummer

Inspectierapport Doomijn BSO Tonselsedreef (BSO) Tonselsedreef CT Harderwijk Registratienummer Inspectierapport Doomijn BSO Tonselsedreef (BSO) Tonselsedreef 60 3845 CT Harderwijk Registratienummer 736064291 Toezichthouder: GGD Noord- en Oost-Gelderland In opdracht van gemeente: Harderwijk Datum

Nadere informatie

Inspectierapport Tinkerbell (KDV) Havendam XB RHOON Registratienummer

Inspectierapport Tinkerbell (KDV) Havendam XB RHOON Registratienummer Inspectierapport Tinkerbell (KDV) Havendam 4 3161XB RHOON Registratienummer 487976691 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: ALBRANDSWAARD Datum inspectie: 20-05-2014 Type onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Okido, locatie Berenkuil (BSO) St. Josephstraat EG DONGEN Registratienummer

Inspectierapport Okido, locatie Berenkuil (BSO) St. Josephstraat EG DONGEN Registratienummer Inspectierapport Okido, locatie Berenkuil (BSO) St. Josephstraat 62 5104EG DONGEN Registratienummer 604565811 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: DONGEN Datum inspectie: 01-12-2014

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel BSO PH

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel BSO PH Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel BSO PH Algemene pedagogische visie Ons algemene pedagogisch beleid, dat onderschreven en uitgevoerd wordt in al onze buitenschoolse-opvang voorzieningen, is

Nadere informatie

Koters&Ko Bso De Speelkamer

Koters&Ko Bso De Speelkamer Pedagogisch Beleidsplan Groepsbijlage Koters&Ko Bso De Speelkamer Versiedatum : 27 september 2018 Documentbeheer : Afdeling Beleid & Kwaliteit Welkom Bambino heet u van harte welkom bij Koters&Ko, Buitenschoolse

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn BSO De Meidoorn (BSO) De Meidoorn NB Koekange Registratienummer

Inspectierapport Doomijn BSO De Meidoorn (BSO) De Meidoorn NB Koekange Registratienummer Inspectierapport Doomijn BSO De Meidoorn (BSO) De Meidoorn 16 12 7958NB Koekange Registratienummer 156296147 Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: De Wolden Datum inspectie: 06-03-2017

Nadere informatie

Inspectierapport KDV De Wildenhorst (KDV) Sloterweg VB Badhoevedorp Registratienummer

Inspectierapport KDV De Wildenhorst (KDV) Sloterweg VB Badhoevedorp Registratienummer Inspectierapport KDV De Wildenhorst (KDV) Sloterweg 301 1171VB Badhoevedorp Registratienummer 377632417 Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 18-05-2017

Nadere informatie

Verkorte versie van de pedagogische visie en beleid van Happy Kids kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

Verkorte versie van de pedagogische visie en beleid van Happy Kids kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Verkorte versie van de pedagogische visie en beleid van Happy Kids kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Kinderen worden beschermd en gekoesterd door hun ouder(s) of verzorgers. Daar wordt de basis

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Zeester Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Toezichthouder: Mevrouw C. Verbruggen, GGD Gooi & Vechtstreek Datum inspectiebezoek: 22 juni 2009 om uur

Toezichthouder: Mevrouw C. Verbruggen, GGD Gooi & Vechtstreek Datum inspectiebezoek: 22 juni 2009 om uur 09.0001424 PEUTERSPEELZAAL BINCKIE LAREN Toezichthouder: Mevrouw C. Verbruggen, GGD Gooi & Vechtstreek Datum inspectiebezoek: 22 juni 2009 om 12.00 uur Inspectierapport Peuterspeelzaal Binckie in Laren

Nadere informatie