Geschiedenis 100 jaar Woonstichting Hulst in vogelvlucht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geschiedenis 100 jaar Woonstichting Hulst in vogelvlucht"

Transcriptie

1 Geschiedenis 100 jaar Woonstichting Hulst in vogelvlucht De Oprichting: Goede en betaalbare huurwoningen voor de inwoners van Hulst. Met die gedachte ontstond 100 jaar geleden de Hulstersche Woningbouwvereeniging. Het was in de periode van de Eerste Wereldoorlog. Grote aantallen Belgische burgers vluchtten onder het juk van de Duitse bezetters de grens over naar het neutrale Nederland. Mede daardoor groeide de behoefte aan huurhuizen in Hulst sterk. In die tijd stak een tiental Hulster notabelen onder leiding van burgemeester F.J.L.M. van Waesberghe de koppen bij elkaar in een poging dit probleem het hoofd te bieden. Het resultaat van hun beraadslaging vinden we terug in een februarinummer uit 1917 van het toenmalige weekblad Zelandia. Daarin komen we een advertentie tegen voor de uitgifte van aandelen. Het voorlopig comité van de 'Bouwvereeniging te Hulst probeerde op die manier kapitaal bijeen te brengen voor de oprichting van een woningbouwvereniging. Die oprichting was een maand later, op 27 maart 1917, een feit. De Hulstersche Woningbouwvereeniging stelde zich uitsluitend ten doel in het belang van de verbetering van de volkshuisvesting in Hulst werkzaam te zijn'. De vereniging richtte zich daarbij met name op de minder kapitaalkrachtige gezinnen. Ruim voor de eerste steen van de woningen wordt gelegd, dienen de eerste bewoners zich al aan. Een winkelknecht, een brievenbesteller, twee veldarbeiders, een magazijnknecht, twee klompenmakers, een klerk ter Registratie en twee leraars der ambachtschool.

2 1918 tot en met 1948: In 1918 werd gestart met de bouw van 20 woningen en een winkelruimte aan de Zoutestraat en Glacisweg. Deze woningen zijn in 1976 gesloopt. Waarom de bouw van huurwoningen zich tot 1945 tot dit ene complex heeft beperkt is niet duidelijk tot en met 1967: De nieuwbouw van huurwoningen in Hulst werd uitsluitend verwezenlijkt door de gemeente Hulst, die daartoe in 1949 een gemeentelijk woningbedrijf had opgericht. In deze jaren werden in Nieuw-Hulst circa 300 huurwoningen gebouwd. Vanwege deze gemeentelijke activiteiten leed onze vereniging een sluimerend bestaan tot en met 1972: In 1968 droeg de gemeente Hulst, mede op grond ven een ministeriële aanschrijving de door haar woningbedrijf geëxplodeerde woningen over aan de Hulster Woningbouwvereniging. Deze overname bracht de ontwikkeling van de Hulster Woningbouwvereniging in een stroomversnelling. In 5 jaar tijd werden er in uitbreidingsplan Den Dullaert 432 nieuwbouwwoningen gerealiseerd tot en met 1974: De behoorlijk verpauperde binnenstad van Hulst werd begin jaren zeventig, in samenwerking met de gemeente Hulst, flink aangepakt. De gemeente kocht of onteigende daar gronden en maakte die bouwrijp. De Hulster Woningbouwvereniging bouwde hier 97 woningen. Een combinatie van eengezinswoningen en bejaardenwoningen. Dit was een uniek project. Het viel op omdat zoveel mogelijk getracht werd recht te doen aan het middeleeuwse karakter van de Hulster binnenstad. Het plan verwierf daardoor het predicaat voorbeeldplan.

3 1975 tot en met 1989: In deze periode werd plan Moerschans ontwikkeld, in zeven jaar tijd werden hier 221 woningen gebouwd. Eind jaren zeventig waren de woningen van het eerste uur zo sterk verouderd dat ze niet langer voldeden aan de eisen van de tijd en waren rijp voor de sloop. Op dezelfde plaats werden in gestapelde bejaardenwoningen gebouwd. In de binnenstad van Hulst verrezen 47 zogenaamde HAT (Huisvesting Alleenstaanden en Tweepersoonshuishoudens) woningen. Vanwege de grote vraag werden op de begane grond uitsluitend ouderen gehuisvest. In deze periode worden ook de eerste woningen in plan Tragel gerealiseerd tot heden: Vanaf 1990 komt de nadruk meer te liggen op de bouw van appartementen en levensloopbestendige woningen. De eerste appartementen, 10 woningen boven de winkel van AH aan het s Gravenhofplein worden eind 1990 in gebruik genomen. Al snel volgen appartementen aan de Van Der Maelstedeweg. Ook de binnenstad van Hulst ontkomt niet aan de vraag naar appartementen, in de voormalige tuin van Baudeloo worden 43 appartementen gerealiseerd. Levensloopbestendige woningen wordt de norm bij Woonstichting Hulst. Zoveel mogelijk worden er woningen gebouwd die op de begane grond zijn voorzien van een slaap- en badkamer. Dit maakt het mogelijk dat bewoners veel langer in hun eigen vertrouwde woning en omgeving kunnen blijven wonen. Begin 2000 werd het zelfstandig wonen door de overheid aangemoedigd, samen met het bestuur van De Blaauwe Hoeve werd het plan ontwikkeld het bejaardenhuis te slopen en de bewoners te huisvesten in ruime appartementen waar ze weer zelfstandig zouden kunnen wonen. Tussen 2003 en 2005 werden op het terrein van De Blaauwe Hoeve 151 appartementen gebouwd en werd het bejaardenhuis gesloopt. Op de vrijgekomen plaats kwamen een huisartsenpost, apotheek en tijdelijk ziekenhuisbedden. Een project wat nog steeds door velen als voorbeeld wordt gezien.

4 Vanwege het tekort aan bouwgrond wordt begin 2000 door de gemeente het bestemmingsplan De Groote Kreek ontwikkeld. Ook hier zijn er door Woonstichting Hulst diverse woningen en appartementen gebouwd. In 2006 wordt gestart met de sloop van de al lang leegstaande gebouwen aan de Bierkaaistraat, Dubbele Poort en Godsplein, dit is het startsein voor de herstructurering van dit deel van de binnenstad. Woonstichting Hulst bouwt hier 38 appartementen. In de binnenstad van Hulst stond al jaren de voormalige lagere technische school te verpauperen, na een lange voorbereiding wordt hier in 2010 een statig, beeldbepalend gebouw opgeleverd in het Houtenkwartier wat woonruimte geeft aan 29 bewoners. Op verschillende locaties worden in de binnenstad oude vervallen woningen en bedrijfsruimten opgekocht en gesloopt om op die plaatsen nieuwe woningen te bouwen. Mooi voorbeeld is het verwerven van de locatie Zoutziederij. Deze leegstaande en zwaar vervallen gebouwen stonden al jaren leeg en waren voor vele Hulstenaren een doorn in het oog. Nadat Woonstichting Hulst het terrein in eigendom kreeg is hier een prachtig gebouw voor teruggekomen. De kenmerkende voorgevel van het oude pand werd gekopieerd en in het nieuwe gebouw opgenomen.

5 De laatste jaren hebben in het teken gestaan van twee grote saneringsprojecten, Nieuw Hulst en Janseniuslaan. Hier zijn in totaal 147 woningen gesloopt en 98 zeer energiezuinige woningen voor teruggekomen. Organisatie In de beginjaren voerde de gemeente Hulst de administratie van de vereniging. Ook na de overdracht van de gemeentelijke woningen bleef dat gedurende twee jaar hetzelfde. Het waren vooral oud-wethouder De Meurichy (voorzitter) en de vroegere gemeentesecretaris Van Denderen (secretaris/penningmeester) die dat werk op zich namen. De vereniging beschikte in die periode nog niet over een eigen onderkomen. In 1970 werd door de groei van het woningbezit, een administratieve kracht aangetrokken die kantoor hield ten huize van de secretaris. De groei van het aantal woningen zorgde echter voor een steeds grotere toeloop van huurders. Dat maakte de noodzaak van een eigen kantoor steeds dringender. Met de groei nam het geloop en het gebruik van de telefoon dusdanige vormen aan, dat het voor de bewoners van het huis niet langer te harden viel. Het toezicht op het onderhoud van de huizen gebeurde door het bestuur in samenwerking met een architect. De hoeveelheid werk breidde zich geleidelijk uit zodat er al snel een tweede administratieve kracht moest worden aangetrokken. Met de aankoop van een woning in de Frans van Waesberghestraat kreeg de vereniging zijn eerste kantoor. Door de groei van de woningen nam ook de omvang van het administratieve apparaat toe. Want in 1979 kwamen er weer twee werknemers bij. De woningbouwvereniging groeide in het kantoor aan de Van Waesberghestraat snel uit haar jasje. Het pand bleek te klein om een goede service te bieden aan de huurders. De vele huurders die het kantoor van de vereniging in die tijd bezochten om informatie te krijgen over de huursubsidieregeling, stonden soms zelfs tussen de bureaus van het personeel.

6 Na veel wikken en wegen kocht de vereniging een nog braakliggend stuk grond aan het Godsplein. Een ideale vestigingsplaats voor een nieuw kantoor, zo vond de vereniging. De ligging aan het Godsplein maakte de vereniging vooral voor de oudere huurders gemakkelijk bereikbaar. De feestelijke opening van het nieuwe kantoor vond in 1983 plaats. In 1994 vond in Nederland de zogenaamde brutering plaats. Hierbij werden woningcorporaties financieel zelfstandig. Dit was ook het jaar waarin de rechtsvorm van vereniging werd gewijzigd in stichting. Vanaf dat moment was het Woonstichting Hulst. Hierbij was het bestuur ondergebracht bij de directeur-bestuurder en het toezicht bij de Raad van Commissarissen. Het personeelsbestand bedroeg de laatste jaren ongeveer 7 personeelsleden. Dit aantal is door de jaren heen weinig veranderd. Woonstichting Hulst heeft als organisatie steeds kunnen voldoen aan de gevraagde omstandigheden. Nadat Europa reeds regels had ingevoerd voor het toewijzen van woningen, is met ingang van 1 juli 2015 de nieuwe Woningwet in werking getreden. De werkzaamheden van woningcorporaties zijn hierdoor gebonden aan nieuwe spelregels. De mogelijkheden voor woningcorporaties lijken hierdoor beperkter. Tevens is de administratieve druk om aan alle voorwaarden te voldoen groter geworden. Woonstichting Hulst zal haar uiterste best blijven doen om voor de toekomst ook op een efficiënte manier haar werkzaamheden te verrichten. Op deze manier hopen wij bij te kunnen blijven dragen aan goede en betaalbare woningen voor de inwoners van Hulst.

Monitor Woningvoorraad Purmerend 2018

Monitor Woningvoorraad Purmerend 2018 Monitor Woningvoorraad Purmerend 2018 Wat gebeurde er in 2017 In 2017 zijn er 163 woningen toegevoegd en 41 woningen onttrokken voor verbouw of nieuwbouw Mutaties woningvoorraad 2017 (BAG) opleveringen

Nadere informatie

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning Oost west, thuis best In onze gemeente worden diverse woningen gebouwd en gerenoveerd. In welke mate bent u het (on)eens met de volgende stellingen. 6 1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning 54% 5 4

Nadere informatie

Nr: Schipluiden: 18 november Aan de Raad

Nr: Schipluiden: 18 november Aan de Raad Nr: 2004-11-08 Schipluiden: 18 november 2004 Onderwerp: Notitie woningbouwprogrammering Midden-Delfland Aan de Raad Inleiding Voor u ligt de notitie woningbouwprogrammering waarin de uitgangspunten voor

Nadere informatie

Oeverdreef en Oostoever

Oeverdreef en Oostoever Nieuwbouw Oeverdreef en Oostoever 58 appartementen in Roelofarendsveen Gebouw en omgeving Het u-vormige gebouw is ontworpen door architecten-bureaus KK Architekten en Mulleners + Mulleners. Op de begane

Nadere informatie

Bericht. Inhoud. Bericht van onze directeur-bestuurder. Bericht van de raad van commissarissen. Het huisvesten van onze doelgroep

Bericht. Inhoud. Bericht van onze directeur-bestuurder. Bericht van de raad van commissarissen. Het huisvesten van onze doelgroep Jaarverslag 2017 Inhoud Bericht VAN ONZE DIRECTEUR-BESTUURDER Bericht van onze directeur-bestuurder Bericht van de raad van commissarissen Het huisvesten van onze doelgroep De kwaliteit van onze woningen

Nadere informatie

Amsterdam Prinsengracht 151 A. Uw makelaar. Hellen Groen-de Leijer Makelaar o.g. T M

Amsterdam Prinsengracht 151 A. Uw makelaar. Hellen Groen-de Leijer Makelaar o.g. T M Uw makelaar Hellen Groen-de Leijer Makelaar o.g. T 020 671 72 72 M 06 50 208 206 info@vandenbrink.nl carlavandenbrink.nl Amsterdam Prinsengracht 151 A P Prinsengracht 151 A Gelegen op één van de mooiste

Nadere informatie

Inleiding. Bewoners en SP in actie voor renovatie van de woningen in het Heilige Land

Inleiding. Bewoners en SP in actie voor renovatie van de woningen in het Heilige Land Betaalbaar wonen onen in Delft Inleiding Delft is een prachtige historische stad. Maar de laatste jaren kan niet iedereen meer hier terecht. Er is in Delft een schrijnend tekort aan betaalbare huurwoningen.

Nadere informatie

Eindhoven, 12-12-2015. Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Eindhoven. T.a.v. wethouder De Heer Y.

Eindhoven, 12-12-2015. Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Eindhoven. T.a.v. wethouder De Heer Y. Eindhoven, 12-12-2015 Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Eindhoven T.a.v. wethouder De Heer Y. Torunoglu De gemeenteraad van Eindhoven Al jaren lang laat de Stichting Trudo

Nadere informatie

Werken aan kwaliteit. Voorraadplan 2004-2012

Werken aan kwaliteit. Voorraadplan 2004-2012 Werken aan kwaliteit Voorraadplan 2004-2012 Werken aan kwaliteit Voorraadplan 2004-2012 Woningbeheer Harlingen Postbus 103 8860 AC Harlingen Bolswardervaart 1 Openingstijden maandag tot en met vrijdag

Nadere informatie

Investeren in groen en betaalbaar wonen

Investeren in groen en betaalbaar wonen Beleidsplan Het Gooi en Omstreken 2013-2018 Investeren in groen en betaalbaar wonen Activiteiten in 2014 In Baarn, Bunschoten, Blaricum, Bussum, Hilversum en Wijdemeren Investeren in groen en betaalbaar

Nadere informatie

Ondernemingsplan 2009-2014. 10 beloften van Portaal Nijmegen

Ondernemingsplan 2009-2014. 10 beloften van Portaal Nijmegen Ondernemingsplan 2009-2014 10 beloften van Portaal Nijmegen 1 Beloofd! Meer dan 100 jaar oud Als rond de vorige eeuwwisseling de eerste woningbouwverenigingen worden opgericht, is één daarvan Woningvereeniging

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording vragen PvdA-fractie inzake gebruik leegstaande panden om woningnood op korte termijn op te lossen

Onderwerp Beantwoording vragen PvdA-fractie inzake gebruik leegstaande panden om woningnood op korte termijn op te lossen PvdA-fractie T.a.v. Mevrouw A. Postma De Roede 12 9285 VK Buitenpost Dossiernummer : n.v.t. Stuknummer : n.v.t. Behandeld door : E. Idsardi Email : gemeente@achtkarspelen.nl Uw brief/mail van Uw kenmerk

Nadere informatie

Parkstad Limburg start grootschalig woonwensenonderzoek.

Parkstad Limburg start grootschalig woonwensenonderzoek. Zoekt u een (andere) woning? Doe dan mee aan dit woonwensenonderzoek 10 minuten van uw tijd voor een beter woningbeleid! Parkstad Limburg start grootschalig woonwensenonderzoek. Parkstad Limburg is samen

Nadere informatie

vraaggericht woningmarkt onderzoek Maastricht

vraaggericht woningmarkt onderzoek Maastricht vraaggericht woningmarkt onderzoek Maastricht Stec Groep aan Gemeente Maastricht Desiree Uitzetter 18 november 2014 U vroeg ons: Actuele inzichten voor herijking stedelijke programmering Nieuwe regionale

Nadere informatie

De Drieslag, een streep er door. en verder gaan

De Drieslag, een streep er door. en verder gaan 2012 De Drieslag, een streep er door. en verder gaan College van B&W Gemeente Ommen 14-3-2012 Inhoud Leeswijzer...2 Hoofdstuk 1 Wat was het doel...2 Hoofdstuk 2 Wat is er bereikt...2 Hoofdstuk 3 Wat is

Nadere informatie

Informatiefolder. Nieuwbouw Chr. de Vriesstraat. Onbelemmerd de ruimte. Lyaemer Wonen. Straatweg 54 8531 PZ Lemmer Postbus 21 8530 AA Lemmer

Informatiefolder. Nieuwbouw Chr. de Vriesstraat. Onbelemmerd de ruimte. Lyaemer Wonen. Straatweg 54 8531 PZ Lemmer Postbus 21 8530 AA Lemmer Informatiefolder Lyaemer Wonen Nieuwbouw Chr. de Vriesstraat Straatweg 54 8531 PZ Lemmer Postbus 21 8530 AA Lemmer T: 0514-609000 F: 0514-609001 E: info@lyaemerwonen.nl W: www.lyaemerwonen.nl Inleiding

Nadere informatie

Beleidsregels Leegstandwet

Beleidsregels Leegstandwet Beleidsregels Leegstandwet Datum: 28 april 2009 Burgemeester en wethouders van Soest; Gelet op artikel 1.3, vierde lid Algemene Wet Bestuursrecht en artikel 15, eerste lid van de Leegstandwet; Overwegende

Nadere informatie

WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E

WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E WONEN IN BEWEGING I N F O R M A T I E B R O C H U R E Wonen in beweging De CWS is een woningcorporatie in beweging. Een professionele, klantgerichte organisatie die staat voor goed wonen in een aantrekkelijke

Nadere informatie

Amsterdam Plantage Parklaan 9. Uw makelaar. Pieter Joep van den Brink Makelaar o.g. T M

Amsterdam Plantage Parklaan 9. Uw makelaar. Pieter Joep van den Brink Makelaar o.g. T M Uw makelaar Pieter Joep van den Brink Makelaar o.g. T 020 671 72 72 M 06 50 208 207 info@vandenbrink.nl carlavandenbrink.nl Amsterdam Plantage Parklaan 9 Plantage Parklaan 9 PEen fantastisch herenhuis

Nadere informatie

Investeren in groen en betaalbaar wonen

Investeren in groen en betaalbaar wonen Beleidsplan van Het Gooi en Omstreken 2013-2018 Investeren in groen en betaalbaar wonen Activiteiten in 2013 In Baarn, Bunschoten, Blaricum, Bussum, Hilversum en Wijdemeren Investeren in groen en betaalbaar

Nadere informatie

Plan van aanpak huisvesting statushouders

Plan van aanpak huisvesting statushouders Plan van aanpak huisvesting statushouders Anke Julicher Gemeente Reusel-De Mierden 12 april 2016 Inleiding Op 1 februari 2016 heeft er een ambtelijk gesprek plaatsgevonden tussen de provincie en de gemeente

Nadere informatie

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug?

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug? Doorstart vernieuwing Bomenwijk Waarom kiest Vestia voor sloop/nieuwbouw en niet voor renovatie? Als woningcorporatie is het onze taak om te zorgen voor voldoende woningen van goede kwaliteit passend bij

Nadere informatie

Rozengaarderweg 10 - Deventer. Vraagprijs ,- k.k. MIQA Makelaardij, Holterweg 63, 7429 AE Deventer, ,

Rozengaarderweg 10 - Deventer. Vraagprijs ,- k.k. MIQA Makelaardij, Holterweg 63, 7429 AE Deventer, , - Vraagprijs 155.000,- k.k. Omschrijving Rozengaarderweg 10 - De Rozengaarderweg is misschien wel één van de meest verrassende straatjes van. Zeker de moeite waard om in alle rust eens door heen te lopen.

Nadere informatie

Algemene Woningbouwvereniging Driebergen-Rijsenburg (2000) E. Hinders Februari 2016

Algemene Woningbouwvereniging Driebergen-Rijsenburg (2000) E. Hinders Februari 2016 302 Algemene Woningbouwvereniging Driebergen-Rijsenburg 1969-1989 (2000) E. Hinders Februari 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voor de gebruiker...3 Inventaris...4 1. Stukken van Algemene

Nadere informatie

De huurwoningen van De Bouwvereniging in Noorderkwartier Havenkwartier Almenum Trebol Rode Dorp

De huurwoningen van De Bouwvereniging in Noorderkwartier Havenkwartier Almenum Trebol Rode Dorp De huurwoningen van De Bouwvereniging in Noorderkwartier Havenkwartier Almenum Trebol Rode Dorp Informatie over de wijk, de typen en de aantallen woningen Almenum Trebol Rode Dorp De wijk Almenum is genoemd

Nadere informatie

van verpaupering naar kroonjuweel Kattenburg & Ambtshuisterrein druten

van verpaupering naar kroonjuweel Kattenburg & Ambtshuisterrein druten van verpaupering naar kroonjuweel Kattenburg & Ambtshuisterrein druten Colofon Uitgave: Gemeente Druten & KlokGroep Druten, september 2015 Concept en vormgeving: burorub grafisch ontwerp, Nijmegen Drukwerk:

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium zomer 2013 Beste lezer, Met dit bulletin willen we u op de hoogte brengen van de plannen en bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium in Selwerd. Ik ben blij

Nadere informatie

Ons kenmerk ML40/13.0009104. Datum uw brief

Ons kenmerk ML40/13.0009104. Datum uw brief Ingekomen stuk D42 (PA 4 september 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 95 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen

Nadere informatie

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT Persinformatie Zomerse projecten WoninGent goed voor 161 nieuwe sociale woningen Deze zomer gaan vijf projecten van start, samen goed voor 94 sociale huurwoningen en 39 sociale koopwoningen. Daarnaast

Nadere informatie

SamenWonen! De koers van Het Gooi en Omstreken voor

SamenWonen! De koers van Het Gooi en Omstreken voor SamenWonen! De koers van Het Gooi en Omstreken voor 2019-2022 Wij zijn woningcorporatie Het Gooi en Omstreken Wij verhuren op dit moment ruim 8.300 woningen in Hilversum, Blaricum, Laren, Wijdemeren, Gooise

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit betaald parkeren 2016 behorend bij respectievelijk de Parkeerverordening 2012 en de Verordening parkeerbelastingen 2016

Aanwijzingsbesluit betaald parkeren 2016 behorend bij respectievelijk de Parkeerverordening 2012 en de Verordening parkeerbelastingen 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hulst. Nr. 108969 25 november 2015 Aanwijzingsbesluit betaald parkeren 2016 behorend bij respectievelijk de Parkeerverordening 2012 en de Verordening parkeerbelastingen

Nadere informatie

Activiteiten Amersfoort

Activiteiten Amersfoort Activiteiten Amersfoort Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 5.561 3.553 3.088 600 12.802 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit

Nadere informatie

26 eengezinswoningen voor gezinnen en starters 17 comfort woningen voor senioren en starters

26 eengezinswoningen voor gezinnen en starters 17 comfort woningen voor senioren en starters Broekkant, Malden Wijk: Herstructurering Malden Jachthuis Broekkant Op 15 mei 2009 heeft Oosterpoort het sloopbesluit genomen voor de woningen Broekkant 22 t/m 56. Acaciastraat 1 t/m 36, Meidoornstraat

Nadere informatie

*Z00CD562684* documentnr.: INT/C/15/14823 zaaknr.: Z/C/15/17478

*Z00CD562684* documentnr.: INT/C/15/14823 zaaknr.: Z/C/15/17478 *Z00CD562684* documentnr.: INT/C/15/14823 zaaknr.: Z/C/15/17478 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Stand van zaken taakstelling huisvesting statushouders Aard : Actieve informatie Portefeuillehouder : R.G.

Nadere informatie

HUURDERS WOONFRIESLAND STAVOREN AAN HET WOORD RAPPORTAGE VAN DE HUURENQUÊTE IN STAVOREN

HUURDERS WOONFRIESLAND STAVOREN AAN HET WOORD RAPPORTAGE VAN DE HUURENQUÊTE IN STAVOREN HUURDERS WOONFRIESLAND STAVOREN AAN HET WOORD RAPPORTAGE VAN DE HUURENQUÊTE IN STAVOREN Januari 2014 Inleiding Sinds de verzelfstandiging van de woningcorporaties is er veel gebeurd. Woningcorporaties

Nadere informatie

Informatieavond. Toekomst complex Mr.van de Venstraat Zijtaart 20 september 2010

Informatieavond. Toekomst complex Mr.van de Venstraat Zijtaart 20 september 2010 Informatieavond Toekomst complex Mr.van de Venstraat Zijtaart 20 september 2010 Wat aan de orde? Welkom en programma Woonbelang Veghel; Ad Stas algemeen bestaande complex en toekomstvisie wat betekent

Nadere informatie

Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing. Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging!

Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing. Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging! Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging! Als u een woning wilt huren in Harlingen, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Nadere informatie

ISV 3 programma gemeente Harlingen

ISV 3 programma gemeente Harlingen ISV 3 programma gemeente Harlingen Stand van zaken van 17 september 2015. In 2011 heeft de provincie Fryslân de gemeente Harlingen ISV 3 subsidie toegekend voor de herstructurering Plan Zuid. Eind 2014

Nadere informatie

PRESTATIECONTRACT WONEN

PRESTATIECONTRACT WONEN PRESTATIECONTRACT WONEN 2011-2015 GEMEENTE BORNE WOONBEHEER BORNE EVALUATIE Op 30 september 2011 hebben de gemeente Bome en Woonbeheer Borne het Prestatiecontract Wonen 2011-2015 ondertekend. Dit Prestatiecontract

Nadere informatie

Buitenkans in het hart van Bennebroek. 10 Riante nieuwbouwwoningen

Buitenkans in het hart van Bennebroek. 10 Riante nieuwbouwwoningen Buitenkans in het hart van Bennebroek 10 Riante nieuwbouwwoningen Dorps wonen in een dynamisch leefgebied De regio Zuid-Kennemerland is zeer gewild als woonlocatie. Het is een prachtig gebied met een gemoedelijke,

Nadere informatie

Handhaving wachtlijst en evaluatie toedeling van kavels en nieuw te bouwen woningen

Handhaving wachtlijst en evaluatie toedeling van kavels en nieuw te bouwen woningen Bijlage 1 Handhaving wachtlijst en evaluatie toedeling van kavels en nieuw te bouwen woningen 1. Evaluatie wachtlijst A0. Na de herindeling wordt er vanaf mei 2000 in de gemeente Zaltbommel bij de toedeling

Nadere informatie

1. Inleiding. 1.1 Status projecten. Projecten opgeleverd Lange Beestenmarkt hoek Zuidwal Lange Beestnemarkt 104 t/m 106 Boekhorststraat 47-49

1. Inleiding. 1.1 Status projecten. Projecten opgeleverd Lange Beestenmarkt hoek Zuidwal Lange Beestnemarkt 104 t/m 106 Boekhorststraat 47-49 september 2011 1. Inleiding Hierbij hebben wij het genoegen u de Voortgangsrapportage WOM van november 2018 aan te bieden. In deze rapportage informeren wij alle voor de WOM belangrijke stakeholders over

Nadere informatie

Notitie nieuwbouwlocatie Oosterreeweg te Schiermonnikoog Datum

Notitie nieuwbouwlocatie Oosterreeweg te Schiermonnikoog Datum Notitie nieuwbouwlocatie Oosterreeweg te Schiermonnikoog Datum 9 april 2008 Onderwerp notitie betreffende nieuwbouwlocatie Oosterreeweg te Schiermonnikoog 1. Historie vanaf 2001 Woonplan 2001 Er is al

Nadere informatie

Actuele Motie vergunning tijdelijke verhuur woningen.

Actuele Motie vergunning tijdelijke verhuur woningen. Actuele Motie vergunning tijdelijke verhuur woningen. De ondergetekende heeft de eer de volgende motie aan te bieden. De ondergetekende, lid van de raad van de gemeente Eindhoven; overwegende dat: dat

Nadere informatie

Vrijzinnig-Religieuze Stichting Seniorenhuisvesting 'Zuid-Veluwe'

Vrijzinnig-Religieuze Stichting Seniorenhuisvesting 'Zuid-Veluwe' Vrijzinnig-Religieuze Stichting Seniorenhuisvesting 'Zuid-Veluwe' Beleidsplan 2012-2017 (korte versie) Inleiding De doelstellingen van de Stichting zijn in 2009 belangrijk gewijzigd. Vanaf de oprichting

Nadere informatie

Woonvoorkeuren Woonwensen jongeren in verstedelijkte gebieden

Woonvoorkeuren Woonwensen jongeren in verstedelijkte gebieden Woonvoorkeuren Woonwensen jongeren in verstedelijkte gebieden 1 Doelgroepbepaling Personen in de leeftijd van 25 tot 35 jaar Wens om in een verstedelijkt gebied (> 3. inwoners) te wonen Geen studenten

Nadere informatie

Prestatie afspraken gemeente Mook en Middelaar 2019

Prestatie afspraken gemeente Mook en Middelaar 2019 Prestatie afspraken gemeente Mook en Middelaar 2019 In 2016 heeft de gemeente Mook en Middelaar, woningcorporatie Destion en de huurdersraad van Destion prestatieafspraken gemaakt voor de periode 2017

Nadere informatie

TE KOOP - KAPEL Haarensteijnsstraat 2 - Haaren. Vraagprijs:

TE KOOP - KAPEL Haarensteijnsstraat 2 - Haaren. Vraagprijs: TE KOOP - KAPEL Haarensteijnsstraat 2 - Haaren Vraagprijs: 250.000 www.reliplan.nl 1 2 Object Ligging - De locatie is gelegen aan de Haarensteijnstraat 2 Haaren. Metrage perceel 628 m² - kapel circa 180

Nadere informatie

Initiatiefnemers Mahasti Tafahomi Jasmijn Kok Lyla Kok

Initiatiefnemers Mahasti Tafahomi Jasmijn Kok Lyla Kok Initiatiefnemers Mahasti Tafahomi Jasmijn Kok Lyla Kok Contactgegevens Mini Villa Verwersdijk 92 2611NK Delft Tel:06-42381703 kvk: 27297548 www.minivilla.nl e: info@minivilla.nl MINI VILLA In Nederland

Nadere informatie

Toespraak minister Spies (BZK) tijdens de ondertekening van de Nationale verklaring huisvesting arbeidsmigranten op 28 maart bij BZK.

Toespraak minister Spies (BZK) tijdens de ondertekening van de Nationale verklaring huisvesting arbeidsmigranten op 28 maart bij BZK. Toespraak minister Spies (BZK) tijdens de ondertekening van de Nationale verklaring huisvesting arbeidsmigranten op 28 maart bij BZK. Dames en heren, Welkom allemaal hier bij BZK. We gaan vandaag onze

Nadere informatie

Achtergrondinformatie Woonsymposium WONEN IN STAD.NL SESSIE BETAALBAAR- HEID

Achtergrondinformatie Woonsymposium WONEN IN STAD.NL SESSIE BETAALBAAR- HEID Achtergrondinformatie Woonsymposium WONEN IN STAD.NL SESSIE BETAALBAAR- HEID donderdag 19 maart 2015 BETAAL- BAARHEID Groningen is de jongste stad van Nederland. Van de totaal circa 200.000 inwoners zijn

Nadere informatie

Belegging woon / werk op Maerlant 8 te Lelystad

Belegging woon / werk op Maerlant 8 te Lelystad Belegging woon / werk op Maerlant 8 te Lelystad 489043 per jaar. Aanbiedende partij: Beleggingspanden.nl Email: info@beleggingspanden.nl Telefoon: 030-225 31 12 Website: www.beleggingspanden.nl Omschrijving

Nadere informatie

Zoekt u een (ander) huis? Doe dan mee aan deze woonenquête 10 minuten van uw tijd voor een beter woningbeleid!

Zoekt u een (ander) huis? Doe dan mee aan deze woonenquête 10 minuten van uw tijd voor een beter woningbeleid! Zoekt u een (ander) huis? Doe dan mee aan deze woonenquête 10 minuten van uw tijd voor een beter woningbeleid! Nieuwe woonenquête moet woonwensen beter in kaart brengen! In 2007 is een nieuwe website gestart

Nadere informatie

ACTIVITEITEN AMERSFOORT

ACTIVITEITEN AMERSFOORT ACTIVITEITEN AMERSFOORT Woningbezit naar woningtype Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning Totaal 5.462 3.588 3.119 598 12.767 Bovenstaand woningbezit is exclusief 540 onzelfstandige

Nadere informatie

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium

BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium N BOUWBULLETIN Selwerd/Patrimonium Mei 2014 Beste lezer, Met dit bulletin informeren wij u over de bouwontwikkelingen rondom ZINN locatie Patrimonium. In 2013 heeft ZINN samen met Woningstichting Patrimonium

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Gewijzigd Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 12 Sliedrecht, 13 mei 2008 Onderwerp: Startnotitie Oude Uitbreiding West Samenvatting: De gemeente Sliedrecht is in het voorjaar

Nadere informatie

Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging! Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing

Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging! Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging! Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing Als u een woning wilt huren in Harlingen, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Nadere informatie

kantorenmonitor regio Amsterdam 2006

kantorenmonitor regio Amsterdam 2006 kantorenmonitor regio Amsterdam 2006 Gemeenten binnen de deelregio s Amsterdam, Amstelland, Meerlanden, Zaanstreek, Waterland, Almere en Zuid Kennemerland. meer kantoorruimte betrokken Door een grote dynamiek

Nadere informatie

Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s) uit het meerjarenprogramma gaat het?

Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s) uit het meerjarenprogramma gaat het? Zaak kenmerk.: 332475 Hardenberg, 19 juni 2012 Onderwerp: Herontwikkeling Azc De Eik in Slagharen Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg Wat willen we bereiken, over welke ambitie(s)

Nadere informatie

Themabijeenkomst gemeente Valkenswaard 17 maart 2016

Themabijeenkomst gemeente Valkenswaard 17 maart 2016 Themabijeenkomst gemeente Valkenswaard 17 maart 2016 Programma 20.00 Welkom 20.05 Inleidingen Gevolgen Woningwet voor wonen in Valkenswaard Woningmarktontwikkelingen Valkenswaard Resultaten Woningbelang

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de (huur)voorraad in tijden van Krimp Opwierde APPINGEDAM. Delfzijl, 21 november 2013

Kwaliteitsverbetering van de (huur)voorraad in tijden van Krimp Opwierde APPINGEDAM. Delfzijl, 21 november 2013 Kwaliteitsverbetering van de (huur)voorraad in tijden van Krimp Opwierde APPINGEDAM Delfzijl, 21 november 2013 Frank van der Staay Atrivé/Woongroep Marenland Appingedam Onderwerpen Woonplan 2002 koersen

Nadere informatie

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters 1 inhoud ONZE VISIE 4 INHOUD ONZE MISSIE 4 ONZE DOELEN 5 1. KLANTGERICHT DIENSTVERLENEN 6 2. BETAALBARE WONINGEN

Nadere informatie

Beantwoording artikel 38 vragen

Beantwoording artikel 38 vragen Beantwoording artikel 38 vragen Aan de PvdA fractie Ter attentie van mevrouw Suijker directie/afdeling RO/RBA contactpersoon J. de Heer onderwerp artikel 38 vragen PvdA telefoon 0182-588288 uw kenmerk

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR104807_1. Aanwijzingsbesluit betaald parkeren juli Officiële uitgave van Hulst.

CVDR. Nr. CVDR104807_1. Aanwijzingsbesluit betaald parkeren juli Officiële uitgave van Hulst. CVDR Officiële uitgave van Hulst. Nr. CVDR104807_1 4 juli 2016 Aanwijzingsbesluit betaald parkeren 2011 Besluit tot aanwijzing plaatsen betaald parkeren en tot het stellen van voorschriften voor het in

Nadere informatie

verkoop woningen Servatius PCMM Vanderbroeck E 1. verzoek Servatius Wonen & Vastgoed

verkoop woningen Servatius PCMM Vanderbroeck E 1. verzoek Servatius Wonen & Vastgoed Agendapunt Collegevergadering 10-05- 2016 B08 Onderwerp verkoop woningen Servatius Registratienummer 2016-15134 Raad actief betrekken Organisatieonderdeel BO Ruimte Behandelend ambtenaar Bijlagen Stukken

Nadere informatie

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar m e i 2 016 Woonvisie Steenwijkerland 2017 2021 een samenvatting Goed wonen komt met elkaar voor elkaar In Steenwijkerland is het goed wonen. En dat willen we zo houden. Hoe doen we dat? En, wat is daarvoor

Nadere informatie

Gent 24b. De Predikherenlei anno 1820 door de Hollandse soldaat Wynantz. Onderbergen. Het pand van de Dominicanen. Predikherenlei

Gent 24b. De Predikherenlei anno 1820 door de Hollandse soldaat Wynantz. Onderbergen. Het pand van de Dominicanen. Predikherenlei De Predikherenlei anno 1820 door de Hollandse soldaat Wynantz Gent 24b Onderbergen. Het pand van de Dominicanen Predikherenlei Rue de la Valléé nr 40 /Onderbergen Onderbergen nr 57 in 1940 Tweede gedeelte

Nadere informatie

Investeren in groen en betaalbaar wonen

Investeren in groen en betaalbaar wonen Verkort Beleidsplan Het Gooi en Omstreken 2013-2018 Investeren in groen en betaalbaar wonen Ambities in 2017 In Baarn, Blaricum, Bunschoten, Gooise Meren, Hilversum en Wijdemeren Voorwoord Maarten van

Nadere informatie

Herontwikkeling DEN BIEST. Van kantoren naar wonen. Gemzelaar Vastgoed C.V

Herontwikkeling DEN BIEST. Van kantoren naar wonen. Gemzelaar Vastgoed C.V Herontwikkeling DEN BIEST Van kantoren naar wonen Gemzelaar Vastgoed C.V 01. Nieuwe oplossingen voor leegstand Deze brochure illustreert de plannen rondom de herontwikkeling van complex Den Biest in Eindhoven.

Nadere informatie

TE HUUR. Appartement met vaste parkeerplaats. Mariagardestraat 143 Roermond

TE HUUR. Appartement met vaste parkeerplaats. Mariagardestraat 143 Roermond TE HUUR Appartement met vaste parkeerplaats Mariagardestraat 143 Roermond WILT U WONEN IN HARTJE CENTRUM ROERMOND MET EEN EIGEN PARKEERPLAATS OP EEN AFGESLOTEN TERREIN EN VOOR EEN AANTREKKELIJKE HUURPRIJS?

Nadere informatie

Van de afspraken die de gemeente gemaakt heeft met woningbouwvereniging Woningraat (voorheen Woningbouwvereniging Oudewater)en met De Wulverhorst.

Van de afspraken die de gemeente gemaakt heeft met woningbouwvereniging Woningraat (voorheen Woningbouwvereniging Oudewater)en met De Wulverhorst. Gemeente Otiitemuer RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 17R.00453 Van college van burgemeester en wethouders Datum : 4 juli 2017 Portefeuillehouder(s) : Wethouder L.W. Vermeij Portefeuille(s) : Volkshuisvesting

Nadere informatie

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN

SAMEN BOUWEN VLAANDEREN aan ZEEUWS- VLAANDEREN Samen bouwen Dit is de gezamenlijke visie van Clavis, Woonstichting Hulst en Woongoed Zeeuws- Vlaanderen op de sociale volkshuisvesting in Zeeuws-Vlaanderen. Ons motto: samen bouwen.

Nadere informatie

WonenaandeAa. 30eengezinswoningen

WonenaandeAa. 30eengezinswoningen WonenaandeAa 30eengezinswoningen Wonen aan de Aa Geachte lezer, In de prachtig groene buurt Beeklust aan de Rombout Verhulstlaan bouwt Beter Wonen 30 grondgebonden woningen. Met Wonen aan de Aa ontstaat

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ RIS NOTA VAN UITGANGSPUNTEN GOUDSMIDSGAARDE 1 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag DSO/ RIS NOTA VAN UITGANGSPUNTEN GOUDSMIDSGAARDE 1 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag DSO/2016.428 RIS 294507 NOTA VAN UITGANGSPUNTEN GOUDSMIDSGAARDE 1 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - Kleinschalig Opdrachtgeverschap één van de door de gemeente

Nadere informatie

Muiden. Weesp Naarden. Gooi Gooi- en Vechtstreek. Wijdemeren

Muiden. Weesp Naarden. Gooi Gooi- en Vechtstreek. Wijdemeren Lelystad Muiden Weesp Naarden kantorenmonitor Metropoolregio 219 Huizen Gooi Gooi- en Vechtstreek en Laren Vechtstreek Wijdemeren Bussum Gezondmaking kantorenmarkt: verdere daling van de leegstand door

Nadere informatie

Terugblik bewonersavond

Terugblik bewonersavond Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Terugblik bewonersavond Nieuwbouw: Parkietstraat & Vinkenstraat Vogels voeren Aanleg Park Nieuwbouw Parkbuurt Terugblik bewonersavond Enthousiasme over de nieuwbouwplannen

Nadere informatie

Lange Smeestraat PX UTRECHT ,00 k.k. 137m Lange Smeestraat PX

Lange Smeestraat PX UTRECHT ,00 k.k. 137m Lange Smeestraat PX Lange Smeestraat 32 3511 PX 475.000,00 k.k. 137m2 Pagina 1/33 OMSCHRIJVING Unieke kans voor beleggers (per direct) of woningzoekenden (per augustus 2018). Wij bieden een monumentale stadswoning aan, welke

Nadere informatie

Volkshuisvesting Arnhem in 2012

Volkshuisvesting Arnhem in 2012 Volkshuisvesting Arnhem in 2012 Volkshuisvesting Arnhem kijkt tevreden terug op 2012. Het was een geslaagd jaar ondanks de crisis op de woningmarkt en ondanks het debacle van Vestia. De corporatiesector

Nadere informatie

TE KOOP Benissa

TE KOOP Benissa TE KOOP 439433 Benissa 1.200.000 KENMERKEN Prijs 1.200.000 Woningtype Villa Woonruimte 250m² Perceeloppervlakte 1.500m² Woontype Bestaande bouw Stad Benissa Adres 439433 OMSCHRIJVING "Finca stijl" villa

Nadere informatie

fabelachtig wonen Huurwoningen Kamperpoort Zwolle

fabelachtig wonen Huurwoningen Kamperpoort Zwolle fabelachtig wonen Huurwoningen Kamperpoort Zwolle Fabelachtig wonen op loopafstand van de binnenstad De Kamperpoort De wijk Kamperpoort ligt nabij het centrum van Zwolle, pal ten westen van de historische

Nadere informatie

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Bewonersavond 20 april 2011 Wanneer gaat er wat gebeuren? Dit is waarschijnlijk de st gestelde vraag op de bewonersavond van 20 april

Nadere informatie

Woonstichting Hulst presteert evenwichtig en goed over de volle breedte

Woonstichting Hulst presteert evenwichtig en goed over de volle breedte Woonstichting Hulst presteert evenwichtig en goed over de volle breedte Woonstichting Hulst is werkzaam in de kern Hulst en heeft daar een bezit van ca. 1. verhuureenheden, waarvan ca. 1.33 wooneenheden.

Nadere informatie

Comfortabel wonen in Zeeland. 15 huurwoningen aan de Burgerveld

Comfortabel wonen in Zeeland. 15 huurwoningen aan de Burgerveld Comfortabel wonen in Zeeland 15 huurwoningen aan de Burgerveld Wonen dicht bij het centrum van Zeeland Op de locatie Burgerveld bouwt Mooiland vijftien huurwoningen. Deze woningen liggen op loopafstand

Nadere informatie

1. Denkt u er over na om te verhuizen?

1. Denkt u er over na om te verhuizen? 1. Rechte tellingen Open huizen route De landelijke woningmarkt trekt weer aan. In vrijwel alle Nederlandse regio s neemt het aantal woningverkopen toe ten opzichte van een jaar geleden. 1. Denkt u er

Nadere informatie

Informatie-avonden nieuwbouw Sint Josephschool 14 en 15 mei 2008

Informatie-avonden nieuwbouw Sint Josephschool 14 en 15 mei 2008 Informatie-avonden nieuwbouw Sint Josephschool 14 en 15 mei 2008 Geschiedenis van de school De heer van den Helder vertelt kort de geschiedenis van de school. Ruim 25 jaar geleden had deze wijk maar liefst

Nadere informatie

STAPPENPLAN REALISATIE TAAKSTELLING VERGUNNINGHOUDERS

STAPPENPLAN REALISATIE TAAKSTELLING VERGUNNINGHOUDERS STAPPENPLAN REALISATIE TAAKSTELLING VERGUNNINGHOUDERS Dit stappenplan is bedoeld voor gemeenten die willen onderzoeken welke huisvestingsvormen het beste kunnen worden ingezet om de hoge taakstellingen

Nadere informatie

Te koop/te huur Langestraat 227 te 's-gravenzande Vraagprijs 369.000,00 kosten koper Huurprijs 250,00 per vierkante meter per jaar

Te koop/te huur Langestraat 227 te 's-gravenzande Vraagprijs 369.000,00 kosten koper Huurprijs 250,00 per vierkante meter per jaar Te koop/te huur Langestraat 227 te 's-gravenzande Vraagprijs 369.000,00 kosten koper Huurprijs 250,00 per vierkante meter per jaar Omschrijving Bent u op zoek naar een winkelruimte op een uitstekende zichtlocatie

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing van de nieuwbouw bij Roomburgh

Ruimtelijke onderbouwing van de nieuwbouw bij Roomburgh Ruimtelijke onderbouwing van de nieuwbouw bij Roomburgh Realisatie van 40 stuks nieuwbouw zorgappartementen Buena Vista te Leiden. Dit woongebouw wordt gerealiseerd parallel aan de bestaande woningen van

Nadere informatie

Huisvesting vergunninghouders in Nijmegen

Huisvesting vergunninghouders in Nijmegen Uitleg vergunninghouders / statushouders Huisvesting vergunninghouders in Nijmegen Het is elke dag in het nieuws, de grote vluchtelingenstroom richting Europa. Mensen uit Afrika of het Midden Oosten vragen

Nadere informatie

van WoonFriesland Drachten, Jacoliene Maat en directeur Cornelis Kappe van VSO Talryk.

van WoonFriesland Drachten, Jacoliene Maat en directeur Cornelis Kappe van VSO Talryk. NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF NOORD OOST NOORD NOVEMBER/DECEMBER OOST NOVEMBER/DECEMBER 2009 2009 Laan in Noordoost klaar Eindelijk! De nieuwe laan tussen Nachtegaalstraat en Ringweg is vorige maand opgeleverd.

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330

Collegebesluit. Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330 Collegebesluit Onderwerp: Aanhuur 2e verdieping Zijlweg 245 ten behoeve van statushouders BBV nr: 2015/524330 1. Inleiding Op grond van de Huisvestingswet 2015 is de gemeente verplicht zorg te dragen voor

Nadere informatie

't Heem in t Heem. 't Heem staat voor prettig en betaalbaar wonen en oud worden in het eigen dorp.

't Heem in t Heem. 't Heem staat voor prettig en betaalbaar wonen en oud worden in het eigen dorp. t Heem 't Heem staat voor prettig en betaalbaar wonen en oud worden in het eigen dorp. Jaarverslag 2016 Dit jaarverslag geeft een beeld van wat Woonstichting en Zorgstichting 't Heem in 2016 realiseerden.

Nadere informatie

Invulling voormalig gemeentehuis Delden

Invulling voormalig gemeentehuis Delden Invulling voormalig gemeentehuis Delden Resultaten peiling 5 Hofpanel 30 juni 2009 Inleiding De gemeente Hof van Twente neemt dit najaar een beslissing over een nieuwe invulling van de locatie van het

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Lingewaard

Aan de raad van de gemeente Lingewaard Aan de raad van de gemeente Lingewaard *2013R00006* 2013R00006 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Van Kleefstraat e.o. Huissen. 1 Samenvatting In de Van Kleefstraat/Van Gelrestraat in Huissen worden

Nadere informatie

Anka. Anka. ANKA Robuuste woning in een strakke en traditionele vormgeving. Kamperpoort - Zwolle

Anka. Anka. ANKA Robuuste woning in een strakke en traditionele vormgeving. Kamperpoort - Zwolle Anka Anka ANKA Robuuste woning in een strakke en traditionele vormgeving Kamperpoort - Zwolle De Kamperpoort De wijk Kamperpoort ligt nabij het centrum van Zwolle, pal ten westen van de historische binnenstad.

Nadere informatie

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Aanwezig: Huurdersvereniging Brummen: De heer B. van Boven, mevrouw E. Groot, mevrouw B. ten Hoeve, de

Nadere informatie

GEZAMENLIJKE PRESTATIEAFSPRAKEN WONEN KRIMPENERWAARD

GEZAMENLIJKE PRESTATIEAFSPRAKEN WONEN KRIMPENERWAARD GEZAMENLIJKE PRESTATIEAFSPRAKEN WONEN KRIMPENERWAARD 2022 In dit document zijn de gezamenlijke prestatieafspraken vastgelegd die de Huurdersorganisaties, de gemeente en de Federatie van woningcorporaties

Nadere informatie

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209 Activiteiten Huizen Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 3.028 704 1.675 88 5.495 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

aanval het verval

aanval het verval www.ouderkerk.pvda.nl aanval op het verval Inhoud 1. Inleiding 3 2. Een gemeentebreed probleem 3 3. Verpaupering 3 4. Rol van de gemeente 3 5. Waaraan moeten panden voldoen? 4 6. Mogelijkheden van gemeenten

Nadere informatie

Woonoppervlakte 55 m 2 Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP. Plein Rotterdam

Woonoppervlakte 55 m 2 Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP. Plein Rotterdam Woonoppervlakte 55 m 2 Vraagprijs 95.000,- kosten koper TE KOOP Plein 1953 141 Rotterdam ALGEMEEN INDELING Perfect onderhouden appartement op de zesde verdieping van de statige de Karel de Stoute flat.

Nadere informatie