't Heem in t Heem. 't Heem staat voor prettig en betaalbaar wonen en oud worden in het eigen dorp.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "'t Heem in t Heem. 't Heem staat voor prettig en betaalbaar wonen en oud worden in het eigen dorp."

Transcriptie

1 t Heem 't Heem staat voor prettig en betaalbaar wonen en oud worden in het eigen dorp. Jaarverslag 2016 Dit jaarverslag geeft een beeld van wat Woonstichting en Zorgstichting 't Heem in 2016 realiseerden. In deze tekening ziet u in 1 oogopslag wie we zijn (zon), wat we doen (de stam van de boom), waar we dat doen (de bladeren) en wat we daarvoor nodig hebben (de wortels). Door op de onderdelen van de tekening te klikken, ziet u de toelichting hierop verschijnen.

2 Onze dorpen Berkel Enschot 112 woningen Udenhout 703 woningen Biezenmortel 42 woningen Helvoirt 95 woningen Haaren 101 woningen Wat we doen Zorg 175 cliënten in 4 locaties 206 thuiszorgcliënten 172 zorgappartementen 324 medewerkers (156fte) 212 vrijwilligers Wonen 1076 verhuureenheden waarvan 172 eenheden in verzorgingshuizen Huurprijs lager dan 710,68: 743 woningen 13 medewerkers ( 9fte)

3 Betrekken familie Iedere cliënt is anders. En heeft zijn eigen wensen. Familie kent de cliënt het beste en het is dan ook belangrijk om samen invulling te geven aan de zorg. In 2016 stond de samenwerking met familie dan ook nadrukkelijk centraal. Zo is op iedere locatie de theatervoorstelling Familiefabels verzorgd. Medewerkers, vrijwilligers, cliënten en hun familie namen deel aan deze interactieve voorstelling over communicatie tussen medewerkers en familie en over een goede samenwerking. Ook maken we sinds 2016 gebruik van Familienet. Dit is een online communicatiemiddel voor medewerkers en familie van de cliënt. Alle cliënten hebben een (besloten) persoonlijke pagina. Medewerkers en familie delen hier berichten, foto's, video's, een agenda en het levensboek. Zo houden zij elkaar gemakkelijk en goed op de hoogte.

4 Vernieuwde Cliëntenraden en Kerngroep huurders Vernieuwde cliëntenraden De Cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten van 't Heem en denkt met ons mee. Voortaan zijn er lokale cliëntenraden en is er 1 centrale cliëntenraad. De cliëntenraden per dorp gaan over de dagelijkse zaken. Zoals: hoe wordt u verzorgd? Is het eten lekker? De centrale cliëntenraad buigt zich over de organisatiebrede zaken, zoals beleid, regelingen die de cliënten aangaan en jaarplannen. De vernieuwde cliëntenraden waren eind 2016 op twee vacatures na volledig. Kerngroep Huurders Huurders krijgen een nadrukkelijkere rol bij het maken van keuzes binnen de Woonstichting. In mei 2016 ging de Kerngroep Huurders van start. Huurders die als vertegenwoordiging van alle huurders meepraten en meedenken. Bij de Huurdersontmoetingen stelden zij zich aan de overige huurders voor en haalden informatie op bij de andere huurders. Ook was de kerngroep in 2016 betrokken bij de voordracht van de huurderscommissaris: een lid van de Raad van Toezicht die de huurdersbelangen vertegenwoordigt bij het nemen van besluiten.

5 Meer verzorgenden We vinden het belangrijk dat cliënt, naaste en zorgmedewerker in contact staan en dat cliënt en familie zich goed begrepen voelen en signalen een snelle opvolging krijgen. Hiertoe werden contactverzorgenden verantwoordelijk voor een kleinere groep cliënten (6 in plaats van 10). Daarnaast zijn meer coördinerend verpleegkundigen aangenomen.

6 Tevreden en deskundige medewerkers De zorgzwaarte van cliënten neemt toe. Om hierop toegerust te zijn, heeft 't Heem in 2016 de organisatie daarop aangepast. Functies in de zorg zijn veranderd. Meer Coördinerend Verpleegkundigen (niveau 4) zijn aangenomen en er is uitgebreid met een Wijkverpleegkundige (niveau 5). En er is veel geïnvesteerd om huidige medewerkers op te leiden. Zeven medewerkers volgen de opleiding Verzorgende (niveau 3). 11 medewerkers volgen de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychiatrie en in 2017 starten 9 medewerkers met de opleiding tot Verpleegkundige.

7 Restaurant als ontmoetingsplek t Heem maakt zich er sterk voor dat onze woon- en zorggebouwen de mensen uit het dorp verbinden. Daarom hebben we samen met Woonveste in de twee nieuwe woon- en zorggebouwen Haarensteyn en Leyenhof geïnvesteerd in een restaurant. We organiseren uiteenlopende activiteiten, waaronder dagbesteding en doen dit samen met collega zorg- en welzijnsaanbieders.

8 Nieuwbouwprojecten In 2016 leverden we twee omvangrijke nieuwbouwprojecten op: woon- en zorggebouwen Haarensteyn en Leyenhof. Deze gebouwen ontwikkelden we samen met collegacorporatie Woonveste. Haarensteyn Woon- en zorggebouw Haarensteyn werd in juni 2016 opgeleverd. De feestelijke opening was medio september 2016 en werd gevierd met verschillende festiviteiten voor nieuwe bewoners, huurders, medewerkers en het dorp Haaren. 23 huurappartementen 34 zorgappartementen Leyenhof De oplevering van woon- en zorggebouw Leyenhof was eind In november 2016 ontvingen de huurders de sleutel van hun nieuwe appartement. 20 huurappartementen 32 zorgappartementen

9 Samenwerken Zowel de woonstichting als de zorgstichting werken met vele organisaties samen. Voor al deze organisaties organiseerden de beide stichtingen t Heem eind november 2016 een stakeholderbijeenkomst. Ruim 100 personen vanuit organisaties op het gebied van wonen, zorg en welzijn, gemeenten, cliëntenraad en huurdersvertegenwoordiging namen hieraan deel. Het thema was Terug naar de Kernen. De middag stond in het teken van ontmoeting en uitwisseling van ervaringen. Spreker Wouter Hart vertelde over 'Verdraaide Organisaties' en ging hierover het gesprek aan met de aanwezigen. Een inspirerend samenzijn! Prestatieafspraken 't Heem is actief in gemeente Tilburg en gemeente Haaren. Met gemeente Tilburg heeft 't Heem afspraken gemaakt over de prestaties die de corporatie gaat leveren. Bijvoorbeeld over de nieuwbouw van sociale huurwoningen, betaalbaarheid van de woningen en kwaliteit en duurzaamheid van de woningen. Gemeente Haaren is gestart met het opstellen van een woonvisie. Hierin staan de ambities van een gemeente op het gebied van wonen. Dit doet zij in samenwerking met onder andere 't Heem. In 2017 vormt deze Woonvisie de basis voor onderlinge afspraken over de prestatie van Woonstichting 't Heem in gemeente Haaren.

10 Systemen op orde ICT ondersteunt ons in de zorg en het verhuren van woningen. Medewerkers vanuit de gehele organisatie namen in 2016 deel aan workshops om ICT nog beter te laten aansluiten op de dagelijkse praktijk. In 2017 geven we hier verder vorm aan.

11 Kwaliteit woonstichting We namen in 2016 deel aan de Aedes Benchmark. Dit is een onderzoek dat de resultaten van woningcorporaties met elkaar vergelijkt. Woningcorporaties kunnen A, B of C scoren. We scoren op zowel bedrijfslasten als huurderstevredenheid een B, wat ons in de middengroep plaatst. De woonstichting laat zich regelmatig door KWH (Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector) de maat nemen. Klanttevredenheid huurders We lieten een onderzoek uitvoeren naar de klanttevredenheid. Met mooie resultaten: Nieuwe huurders geven een 7,5 Huurders met een reparatieverzoek 7,4 Huurders die de woning verlaten 8,2 Kwaliteit zorgstichting In 2016 behaalde Zorgstichting 't Heem het HKZ-certificaat. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het HKZ-certificaat geeft aan dat 't Heem garant staat voor goede kwaliteit van zorg. Een resultaat waar we trots op zijn!

12 Woningwet We voldoen aan alle eisen die de Woningwet aan ons stelt. In 2016 pasten we onze organisatie aan op de herziene Woningwet. De organisatie is daar nu geheel op ingericht. In de toekomst richten we ons in de gemeente Tilburg naast verhuren en beheren op nieuwbouw, voor alle leeftijdsgroepen. In gemeente Haaren verhuren en beheren we onze bestaande woningen. En dat doen we goed!

13 Plan 2017 Wonen Om meer inzicht te krijgen in hoe huurders onze dienstverlening waarderen, met vooral als doel hiervan te leren en onze prestaties te verbeteren, laten we in 2017 een grootschaliger onderzoek uitvoeren door KWH (Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector): het Huurdersonderzoek We gaan in 2017 voor het KWH-label. Ook willen we de huurderbetrokkenheid in ons beleid en onze praktijk uitbreiden. De Kerngroep Huurders willen we uitbreiden en andere vormen van samenwerking met huurders opzetten. We streven ernaar de samenwerking met huurders eind 2017 formeel te maken in de vorm van een huurdersbelangenorganisatie. We bepalen ons onderhoudsbeleid en duurzaamheidsbeleid opnieuw, daarbij betrekken we onze huurders. Zorg Voor Zorgstichting t Heem staan in 2017 (en verder) plannen en activiteiten centraal met als focus de kwaliteit van zorg en de regie van cliënten en hun naasten. We zetten technologie in voor een optimale ondersteuning van de zorg. Bij alle plannen staat het hart voor de cliënt voorop en werken we zo efficiënt mogelijk. Om onze plannen en activiteiten te realiseren zijn onze medewerkers voldoende toegerust en worden zij gefaciliteerd.

HBO. HuurdersBelangenOrganisatie Woonstichting t Heem. Nieuwsbrief 2 december 2018

HBO. HuurdersBelangenOrganisatie Woonstichting t Heem. Nieuwsbrief 2 december 2018 Nieuwsbrief 2 december 2018 Met genoegen presenteren we u de tweede nieuwsbrief van de Huurders Belangen Organisatie woonstichting t Heem. Als streven we naar een zo optimaal mogelijke vertaling en borging

Nadere informatie

Onze financiën in 2014

Onze financiën in 2014 Jaa r 20 beric h 14/ 20 t 15 Onze activiteiten in 2014 Onze financiën in 2014 Onze plannen in 2015 Zicht op 2014/2015 Financieel gezien was 2014 een goed jaar. Dat lijkt een vreemde opmerking, omdat in

Nadere informatie

Jaarbericht 2015/2016

Jaarbericht 2015/2016 Jaarbericht 2015/2016 Meneer en mevrouw Van der Naalt uit Marum zijn al 50 jaar huurder van Wold & Waard. Onze activiteiten in 2015 Onze financiën in 2015 Onze plannen in 2016 Zicht op 2015/2016 In dit

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Voorwoord. Beleid. Maatschappelijke verantwoording. Het huisvesten van de doelgroep. Kwaliteit en duurzaamheid.

Inhoud. Voorwoord. Voorwoord. Beleid. Maatschappelijke verantwoording. Het huisvesten van de doelgroep. Kwaliteit en duurzaamheid. Jaarverslag 2018 Inhoud Voorwoord SAMENVATTING JAARVERSLAG 2018 WONEN MIDDEN-DELFLAND Voorwoord Beleid Maatschappelijke verantwoording 03 05 06 Wij zijn een lokaal verankerde corporatie met een scherpe

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 IN T KORT

JAARVERSLAG 2016 IN T KORT IN T KORT 02 Onze koers 2016 2020 Parteon is er voor mensen die op een sociale huurwoning zijn aangewezen. Parteon volgt daarbij het rijksbeleid en de gemeentelijke woonvisie. We houden het aantal sociale

Nadere informatie

herijkte ondernemingsplan 2016 / 2017 WONINGSTICHTING SWZ

herijkte ondernemingsplan 2016 / 2017 WONINGSTICHTING SWZ herijkte ondernemingsplan 2016 / 2017 WONINGSTICHTING SWZ Voorwoord Voor u ligt het herijkte ondernemingsplan van SWZ. Dit is het antwoord op de vraag die we onszelf en onze belangrijkste stakeholder huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

Midden in Rhenen! Jaarbericht Rhenense Woningstichting 2013

Midden in Rhenen! Jaarbericht Rhenense Woningstichting 2013 Midden in Rhenen! Terugblik Het jaar 2013 was voor de Rhenense Woningstichting (RWs) een bijzonder jaar. Ondanks de onzekere financiële- en marktomstandigheden zijn we erin geslaagd om de voorgenomen investeringen

Nadere informatie

Rochdale geeft thuis. Terugblik Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven

Rochdale geeft thuis. Terugblik Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven Rochdale geeft thuis Terugblik 2016 Krachtige keuzes om mensen een thuis te geven Wij zijn een woningcorporatie voor mensen met een laag inkomen. Binnen deze inkomensgroep zijn we er voor iedereen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Verbeterplannen Woon en leefplezier Passaat

Verbeterplannen Woon en leefplezier Passaat Verbeterplannen Woon en leefplezier Passaat Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons is geen berekening

Nadere informatie

Aedes-benchmark Duurzaamheid. Prestatieveld letter. Prestatieveld letter. Energetische prestatie. Energie-Index. CO2-uitstoot.

Aedes-benchmark Duurzaamheid. Prestatieveld letter. Prestatieveld letter. Energetische prestatie. Energie-Index. CO2-uitstoot. SAMENGEVAT Dit jaar presenteert Aedes voor de vierde keer de Aedes-benchmark. In deze corporatiemonitor vindt u op hoofdlijnen informatie over de samenstelling van de prestatievelden en de belangrijkste

Nadere informatie

Beknopt jaaroverzicht Een solide basis met zichtbare resultaten.

Beknopt jaaroverzicht Een solide basis met zichtbare resultaten. Beknopt jaaroverzicht 2015 Een solide basis met zichtbare resultaten. Verhuur Samenstelling van onze 80.000 bewoners Ouderen (65+) Studenten/jongeren 12 persoonshuishoudens Allochtonen Grote gezinnen 15%

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarplan Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Kwaliteitsjaarplan Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Kwaliteitsjaarplan 2019 Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het kwaliteitsjaarplan van Woonzorgcentrum t Vonder. Woonzorgcentrum t Vonder

Nadere informatie

JAARPLAN. Woningbouwvereniging Reeuwijk & Huurdersvereniging Reeuwijk. Datum december 2018 versie 01

JAARPLAN. Woningbouwvereniging Reeuwijk & Huurdersvereniging Reeuwijk. Datum december 2018 versie 01 JAARPLAN Woningbouwvereniging Reeuwijk & Huurdersvereniging Reeuwijk 2019 Datum december 2018 versie 01 Inhoudsopgave Algemeen: acties gericht op inzet & opzet participatiestructuur 1 Betrokkenheid bij

Nadere informatie

Onze ambities MISSIE VISIE KERNWAARDEN. Onze droom is goed en betaalbaar wonen voor iedereen.

Onze ambities MISSIE VISIE KERNWAARDEN. Onze droom is goed en betaalbaar wonen voor iedereen. JAARVERSLAG 2016 Onze ambities VISIE MISSIE KERNWAARDEN Onze droom is goed en betaalbaar wonen voor iedereen. Wij richten ons op mensen uit de regio Apeldoorn met beperkte kansen op de woningmarkt. We

Nadere informatie

Lokaal betrokken, regionaal verbonden

Lokaal betrokken, regionaal verbonden Lokaal betrokken, regionaal verbonden Beweeg de muis over de tekstblokken en klik Voorwoord Lokaal betrokken, regionaal verbonden Dat is de titel van het ondernemingsplan 2014-2018 van. Omdat dat is wat

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGENLIJST

VEEL GESTELDE VRAGENLIJST VEEL GESTELDE VRAGENLIJST HAARENSTEYN & LEYENHOF Verhuur & Toewijzing Wanneer start de verhuur van de appartementen Haarensteyn en Leyenhof? - Op de dag van het huren, op 12 september 2015, start de verhuur

Nadere informatie

Dagbesteding. Leveringsvoorwaarden t Heem

Dagbesteding. Leveringsvoorwaarden t Heem Dagbesteding Leveringsvoorwaarden t Heem In dit boekje leest u de leveringsvoorwaarden van Zorgstichting t Heem voor de dagbesteding. Deze voorwaarden gelden voor u als u deelneemt aan het dagprogramma

Nadere informatie

Passie voor Barneveld

Passie voor Barneveld Passie voor Barneveld Activiteiten 2016 ontvouwd Dit hebben we gedaan in 2015 Wij zijn trots op wat wij in het tweede jaar van de nieuwe beleidsperiode met onze medewerkers en samenwerkingspartners bereikten.

Nadere informatie

Alleen samen maken we Nijkerk mooier

Alleen samen maken we Nijkerk mooier Woningstichting Nijkerk De klant staat centraal. Je kunt geen ondernemingsplan openslaan, of je stuit op deze missie. Zet je de klant centraal door in zijn schoenen te gaan staan? Dat is een goed begin,

Nadere informatie

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209

Activiteiten Huizen. Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning 95% 5.209 Activiteiten Huizen Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 3.028 704 1.675 88 5.495 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit is exclusief

Nadere informatie

ACTIVITEITEN AMERSFOORT

ACTIVITEITEN AMERSFOORT ACTIVITEITEN AMERSFOORT Woningbezit naar woningtype Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ bovenwoning Totaal 5.462 3.588 3.119 598 12.767 Bovenstaand woningbezit is exclusief 540 onzelfstandige

Nadere informatie

JAARPLAN. Woningbouwvereniging Reeuwijk & Huurdersvereniging Reeuwijk. Datum 12 december 2016

JAARPLAN. Woningbouwvereniging Reeuwijk & Huurdersvereniging Reeuwijk. Datum 12 december 2016 JAARPLAN Woningbouwvereniging Reeuwijk & Huurdersvereniging Reeuwijk 2017 Datum 12 december 2016 Inhoudsopgave Algemeen: acties gericht op inzet & opzet participatiestructuur 1 Betrokkenheid bij activiteiten

Nadere informatie

beleid: juli 2006, versie: 2014

beleid: juli 2006, versie: 2014 Zorgeloos huren beleid: juli 2006, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die

Nadere informatie

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Wonen Noordwest Friesland

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Wonen Noordwest Friesland Uw imago onder uw regionale belanghouders Resultaten imago-onderzoek Wonen Noordwest Friesland Over het onderzoek Wonen Noordwest Friesland heeft in oktober 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat

Nadere informatie

Woonstichting Hulst presteert evenwichtig en goed over de volle breedte

Woonstichting Hulst presteert evenwichtig en goed over de volle breedte Woonstichting Hulst presteert evenwichtig en goed over de volle breedte Woonstichting Hulst is werkzaam in de kern Hulst en heeft daar een bezit van ca. 1. verhuureenheden, waarvan ca. 1.33 wooneenheden.

Nadere informatie

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde?

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? De Lichtenvoorde actief in zorg Onze missie, visie en kernwaarden Waar staan we voor en waar gaan we voor als De Lichtenvoorde? Met collega s, cliënten en verwanten

Nadere informatie

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Ons visiedocument? www.wilgaerden.nl Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Bij Wilgaerden draait alles om het welzijn van ouderen met een zorgbehoefte of zorgvraag die samenhangt met het ouder

Nadere informatie

(VER)BOUWEN AAN PLEZIERIG WONEN

(VER)BOUWEN AAN PLEZIERIG WONEN BODEGRAVEN NIEUWERBRUG Een flexibele en moderne organisatie Zorgen voor een passende woningvoorraad WAARDER REEUWIJK Reeuwijkse plassen DRIEBRUGGEN Plezierig wonen HOGEBRUG (VER)BOUWEN AAN PLEZIERIG WONEN

Nadere informatie

PRESTATIECONTRACT WONEN

PRESTATIECONTRACT WONEN PRESTATIECONTRACT WONEN 2011-2015 GEMEENTE BORNE WOONBEHEER BORNE EVALUATIE Op 30 september 2011 hebben de gemeente Bome en Woonbeheer Borne het Prestatiecontract Wonen 2011-2015 ondertekend. Dit Prestatiecontract

Nadere informatie

Prestatieafspraken Hellevoetsluis Woonstichting De Zes Kernen Gemeente Hellevoetsluis Huurdersvereniging Bernisse

Prestatieafspraken Hellevoetsluis Woonstichting De Zes Kernen Gemeente Hellevoetsluis Huurdersvereniging Bernisse Prestatieafspraken Hellevoetsluis 2019 Woonstichting De Zes Kernen Gemeente Hellevoetsluis Huurdersvereniging Bernisse Inleiding Voor u liggen de prestatieafspraken 2019 van de gemeente Hellevoetsluis,

Nadere informatie

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Woonstichting t Heem

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Woonstichting t Heem Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Woonstichting t Heem ERLY the consulting company Datum: mei 2016 Adviseur: drs. Lilian Vos t Heem `t Heem is een samenwerkingsverband tussen Zorgstichting t Heem

Nadere informatie

Thuis in betaalbaar wonen. Terugblik 2015 Vooruitblik 2016

Thuis in betaalbaar wonen. Terugblik 2015 Vooruitblik 2016 Thuis in betaalbaar wonen Terugblik 2015 Vooruitblik 2016 In 2015......was onze gemiddelde huurprijs 472,35... kwam in 424 van onze woningen een nieuwe huurder Onderhoud... verkochten we zeven reguliere

Nadere informatie

Voor het beste van elk moment

Voor het beste van elk moment Woning huren U wilt het liefst zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen. Maar soms lukt dat niet meer of voelt u zich niet meer prettig of veilig in uw woning. In dat geval kan Marga

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 in beeld

Jaarverslag 2015 in beeld Jaarverslag 2015 in beeld Dienstverlening B Dienstverlening: (van ABC) in de Aedes Benchmark 113.000 telefoontjes van klanten afgehandeld 8,1 Nieuwe huurders 7,2 6,6 Onderhoudsniveau binnenzijde woning

Nadere informatie

Activiteitenoverzicht Midden-Groningen 2019

Activiteitenoverzicht Midden-Groningen 2019 ACTIVITEITENOVERZICHT 2019 MIDDEN-GRONINGEN juni 2018 1. INLEIDING Voor u ligt het activiteitenoverzicht 2019 van Actium aan de gemeente Midden-Groningen, met daarin de voorgenomen activiteiten van Actium

Nadere informatie

Comfortabel en vertrouwd in Erasmus

Comfortabel en vertrouwd in Erasmus Comfortabel en vertrouwd in Erasmus ERASMUS ACCORDEON SPELEN IS ZO N MOOIE AFLEIDING. ONLANGS IS MIJN MAN OVERLEDEN EN DAT IS MOEILIJK. Goede zorg, veiligheid en zoveel mogelijk zelfstandigheid, terwijl

Nadere informatie

Prestatieafspraken 2019 Gemeente Groningen - Woonzorg Nederland

Prestatieafspraken 2019 Gemeente Groningen - Woonzorg Nederland Prestatieafspraken 2019 Gemeente Groningen - Woonzorg Nederland Gemeente Groningen Woonzorg Nederland Oktober 2018 Inleiding Wettelijk kader Met de invoering van de nieuwe Woningwet 2015 moeten corporaties

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

Woningwet op weg: Workshop spoedcursus corporatiefinanciën 30 september 2015. Eindhoven

Woningwet op weg: Workshop spoedcursus corporatiefinanciën 30 september 2015. Eindhoven Woningwet op weg: Workshop spoedcursus corporatiefinanciën 30 september 2015 Eindhoven Natasja Georgius-van Dijk Adviseur BNG Advies 30 september 2015 BNG Advies ondersteunt haar cliënten bij het maken

Nadere informatie

Welkom bij Stichting Samen Zorgen. Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld Wijkverpleging

Welkom bij Stichting Samen Zorgen. Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld Wijkverpleging Welkom bij Stichting Samen Zorgen Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld Wijkverpleging Bij Stichting Samen Zorgen staat de ouder wordende mens centraal Volkomen thuis en op uw gemak.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 WOONSTICHTING T HEEM

JAARVERSLAG 2018 WOONSTICHTING T HEEM JAARVERSLAG 2018 WOONSTICHTING T HEEM JAARVERSLAG WOONSTICHTING t HEEM 22 februari 2017 v.1 Colofon Directeur-bestuurder Dhr. drs. S.D.F.J. Putters Redactie Mw. drs. H.H.J.M. Broekema-van Gemert JAARVERSLAG

Nadere informatie

Vastgoed, een strategisch middel voor goede zorg. Drs. André Phiferons, directeur a.i. bij Laurens, Wonen en Vastgoed Mr. Michael de Groot, advocaat

Vastgoed, een strategisch middel voor goede zorg. Drs. André Phiferons, directeur a.i. bij Laurens, Wonen en Vastgoed Mr. Michael de Groot, advocaat Vastgoed, een strategisch middel voor goede zorg Drs. André Phiferons, directeur a.i. bij Laurens, Wonen en Vastgoed Mr. Michael de Groot, advocaat Wonen en zorg: onlosmakelijk met elkaar verbonden Introductie

Nadere informatie

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Kanidas

Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Kanidas Verbeterplannen Lichamelijk welbevinden en gezondheid Kanidas Toelichting De Smiley ; deze laat het volgende in één oogopslag zien: is hoger of gelijk aan 7,00 is lager dan 7,00 Bij gebrek aan respons

Nadere informatie

2016: prestaties. van formaat! 160 woningtoewijzingen. 150 welkomstpassen. +30 nieuwbouwwoningen

2016: prestaties. van formaat! 160 woningtoewijzingen. 150 welkomstpassen. +30 nieuwbouwwoningen 2016: prestaties van formaat! +30 nieuwbouwwoningen 160 woningtoewijzingen 150 welkomstpassen Voorwoord Aan het begin van het jaar stelde ik de vraag: kunnen wij vanuit onze visie aan het werk binnen de

Nadere informatie

Activiteiten Amersfoort

Activiteiten Amersfoort Activiteiten Amersfoort Woningbezit Zelfstandige huurwoningen naar woningtype = 5.561 3.553 3.088 600 12.802 Eengezinswoning Galerijflat Portiekflat Beneden-/ Totaal bovenwoning Bovenstaand woningbezit

Nadere informatie

RESULTATEN 2016

RESULTATEN 2016 DOELGROEPEN Inclusief de nieuwbouw verhuren wij in 2016 minimaal 225 huurwoningen. Gelukt door een combinatie van nieuwbouw en lokaal maatwerk o.a. gericht op doorstroom: 242 verhuringen. 70% van onze

Nadere informatie

45 jaar 11 jaar 0,92 55% 45% Collegiaal bestuur. organogram bestuur staedion. organisatie. Bestuursvoorzitter Bestuurder

45 jaar 11 jaar 0,92 55% 45% Collegiaal bestuur. organogram bestuur staedion. organisatie. Bestuursvoorzitter Bestuurder 4 Organisatie 36 organogram bestuur staedion Collegiaal bestuur Bestuursvoorzitter Bestuurder Bestuurssecretariaat Business en informatie Technologie (BIT) Internal auditor Facilitair Bedrijf Directeur

Nadere informatie

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Heuvelrug Wonen

Uw imago onder uw regionale belanghouders. Resultaten imago-onderzoek Heuvelrug Wonen Uw imago onder uw regionale belanghouders Resultaten imago-onderzoek Heuvelrug Wonen Over het onderzoek Heuvelrug Wonen heeft in oktober 2017 deelgenomen aan het imago-onderzoek dat KWH uitvoerde onder

Nadere informatie

Jaarverslag 2018, Samenvatting

Jaarverslag 2018, Samenvatting Jaarverslag 2018, Samenvatting Datum 23 april 2019 Status Definitief Versie V-11, samenvatting Auteur Woonmeij pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Bestuursverslag 3 3 Volkshuisvestingsverslag

Nadere informatie

Ter beantwoording van deze en de overige vragen heb ik informatie ingewonnen bij Goed Wonen Noord-Kennemerland (Goed Wonen) en Ymere.

Ter beantwoording van deze en de overige vragen heb ik informatie ingewonnen bij Goed Wonen Noord-Kennemerland (Goed Wonen) en Ymere. > Retouradres Postbus 30941 2500 GX Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Rijnstraat 8 Postbus 30941 2500 GX Den Haag www.vrom.nl Betreft Beantwoording

Nadere informatie

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2018

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2018 JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2018 Trots De cliëntenraad van JBRR is trots. Zij zijn zichtbaar trots op de plek die zij het afgelopen jaar in de organisatie hebben gekregen en de activiteiten die zij hebben

Nadere informatie

UITGELICHT Huurdersoordeel woningkwaliteit

UITGELICHT Huurdersoordeel woningkwaliteit UITGELICHT Huurdersoordeel woningkwaliteit Inhoud Een goede woning in een fijne buurt. Is dat niet wat iedere huurder wil? Maar in hoeverre ervaren ze dit ook zo? Hoe waarderen huurders de kwaliteit van

Nadere informatie

Goed werk voor de medewerker. 4 Werving medewerkers

Goed werk voor de medewerker. 4 Werving medewerkers Goed leven voor de client Goed werk voor de medewerker Gezonde organisatie Cliëntparticipatie Veiligheid Cliëntervaringen Innoveren Beste werkgever Leren & ontwikkelen Werving medewerkers Naar een cliëntvolgende

Nadere informatie

Voor het beste van elk moment

Voor het beste van elk moment Voor het beste van elk moment Wij zijn Marga Klompé. Samen met vrijwilligers, mantelzorgers, collega s en samenwerkingspartners zetten wij ons er elke dag voor in om het beste uit elk moment te halen.

Nadere informatie

De Lindeboom Ammerzoden

De Lindeboom Ammerzoden De Lindeboom Ammerzoden BrabantZorg Zorg en ondersteuning bieden tijdens het ouder worden. Dat is de kern van ons werk. Niet alleen op de momenten dat het nodig is, maar ook omdat we ouder worden zo aangenaam

Nadere informatie

warme aandacht voor mensen Informatiebrochure Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld

warme aandacht voor mensen Informatiebrochure Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld warme aandacht voor mensen Informatiebrochure Locatie Liefkenshoek - Heteren Locatie De Hoge Hof - Herveld 3 6 8 10 3 over stichting samen zorgen locatie hoge hof locatie liefkenshoek welzijn en zorg Welkom

Nadere informatie

De rol van huurdersorganisaties in de woningwet' WoONcongres, 7 april 2016

De rol van huurdersorganisaties in de woningwet' WoONcongres, 7 april 2016 De rol van huurdersorganisaties in de woningwet' WoONcongres, 7 april 2016 Guus Terlingen (FRAEY) en Maarten Groen (Woonbond Kennis- en Adviescentrum) Vandaag De Woningwet over de invloed van huurders

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Huurdersvereniging Houdt Zicht

Jaarverslag 2018 Huurdersvereniging Houdt Zicht Jaarverslag 2018 Huurdersvereniging Houdt Zicht Samenvatting 2018 Betrekken huurders Website Nieuwsbrieven ALV Consultaties Aanpassen Statuten en maken van huishoudelijk reglement Inhoudelijk vertegenwoordigen

Nadere informatie

Bennema State: geniet van rust en natuur

Bennema State: geniet van rust en natuur Bennema State: geniet van rust en natuur BENNEMA STATE IK LUISTER MIJN FAVORIETE MUZIEK VIA MIJN LAPTOP OF TABLET. Een prachtige landelijke omgeving, met weidse natuur en een gezellige dierenweide. Een

Nadere informatie

KWALITEIT: HOOG IN HET VAANDEL

KWALITEIT: HOOG IN HET VAANDEL KWALITEIT: HOOG IN HET VAANDEL 1 Inleiding INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Kwaliteit 3 KWH- huurlabel 3 Enquête 4 Visitatie 4 Aedes-code 5 Overige kwaliteitssystemen 5 Onderhoud 5 Keuzemogelijkheden 6 Bewonersparticipatie

Nadere informatie

Woningwet op weg: Workshop corporatiefinanciën 17 september 2015. Zwolle

Woningwet op weg: Workshop corporatiefinanciën 17 september 2015. Zwolle Woningwet op weg: Workshop corporatiefinanciën 17 september 2015 Zwolle Gabriël de Groot Senior adviseur BNG Advies 17 september 2015 BNG Advies ondersteunt haar cliënten bij het maken van afwegingen bij

Nadere informatie

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. U leest hier wat deze nieuwe wet mogelijk voor u betekent. We hebben de

Nadere informatie

Jouw thuis vind je bij Daelzicht

Jouw thuis vind je bij Daelzicht Jouw thuis vind je bij Daelzicht Kijk voor de mogelijkheden en het complete woningaanbod op onze nieuwe woonsite www.daelzicht.nl/wonen en zoek de woning die bij jou past. Kennismaken met wonen Wonen bij

Nadere informatie

Rapport klanttevredenheid 2013

Rapport klanttevredenheid 2013 Rapport klanttevredenheid 2013 2014.1.73 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Procedure nieuwe verhuur 4 3. 3.1 Reparatieverzoeken Resultaten afgehandelde enquêtes Meerssen 2013 5 5 4. Procedure vertrekkende

Nadere informatie

Rotterdam. Stook je rijk 2015. Monitoring Energiebesparing Huursector

Rotterdam. Stook je rijk 2015. Monitoring Energiebesparing Huursector Rotterdam Stook je rijk 2015 Monitoring Energiebesparing Huursector 9-10-2015 Inhoud Nieuwe Woningwet per 1 juli 2015 Doelstellingen landelijke Energieakkoord Stand van Zaken in Nederland Rotterdamse doelstellingen

Nadere informatie

Profielschets Manager Zorg & Welzijn

Profielschets Manager Zorg & Welzijn Profielschets Manager Zorg & Welzijn Inleiding Onder de naam t Heem functioneren zowel een Woonstichting als een Zorgstichting. Aanvankelijk kenden beide organisaties een personele unie in bestuur en toezicht.

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500EA Den Haag Ministerie van Binnenlandse Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500

Nadere informatie

KWALITEIT, ZO WERKT HET

KWALITEIT, ZO WERKT HET KWALITEIT, ZO WERKT HET Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

Beleidsplan Visie, missie en organisatie Teamspirit rondom cliënt

Beleidsplan Visie, missie en organisatie Teamspirit rondom cliënt Beleidsplan Visie, missie en organisatie Teamspirit rondom cliënt OZOverbindzorg biedt een online communicatie en coördinatie platform. De organisatie van zorg en ondersteuning van het sociaal medisch

Nadere informatie

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Drs. Sj. Cox PON Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant

Nadere informatie

Samen verschil maken en resultaten behalen. Beknopte versie van het jaarverslag 2018

Samen verschil maken en resultaten behalen. Beknopte versie van het jaarverslag 2018 Samen verschil maken en resultaten behalen Beknopte versie van het jaarverslag 2018 Samen verschil maken en resultaten behalen Lees ons volledige jaarverslag op vidomes.nl/jaarverslag Voorwoord Onze ambities

Nadere informatie

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide Compleet wonen in woonzorgcentrum Appartementen gebouw B, C & D Woonzorgcentrum In november 2013 is het nieuwe geopend: een eigentijds woonzorgcentrum dat van alle gemakken is voorzien. Voor senioren een

Nadere informatie

Cliëntenraad. medezeggenschap voor cliënten.

Cliëntenraad. medezeggenschap voor cliënten. Cliëntenraad medezeggenschap voor cliënten www.pleyade.nl De cliënt is ervaringsdeskundige Leven zoals u gewend bent Wanneer u in een zorginstelling woont of gebruik maakt van de diensten van de thuiszorg,

Nadere informatie

WERKPLAN. HBV Valkenswaard

WERKPLAN. HBV Valkenswaard WERKPLAN HBV Valkenswaard Versie: 1.1 Datum: Oktober 2015 1 Inhoud Hoofdstuk 1: Versterken van de structuur.... 3 1.1 Betrekken van huurders.... 3 1.2 Versterken communicatie met andere groepen.... 3 1.3

Nadere informatie

Als oud worden leidt tot vragen, hebben wij antwoorden. Iedere oudere kan bij Liemerije terecht voor advies over behandeling, zorg en wonen.

Als oud worden leidt tot vragen, hebben wij antwoorden. Iedere oudere kan bij Liemerije terecht voor advies over behandeling, zorg en wonen. 2014in het kort Als oud worden leidt tot vragen, hebben wij antwoorden. Iedere oudere kan bij Liemerije terecht voor advies over behandeling, zorg en wonen. Op basis van de vraag van de cliënt levert Liemerije

Nadere informatie

Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat

Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat Cliëntenraad De Cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle cliënten van de Veldspaat en streeft naar een optimale zorg en dienstverlening voor

Nadere informatie

Investeren in groen en betaalbaar wonen

Investeren in groen en betaalbaar wonen Verkort Beleidsplan Het Gooi en Omstreken 2013-2018 Investeren in groen en betaalbaar wonen Activiteiten in 2015 In Baarn, Bunschoten, Blaricum, Bussum, Hilversum en Wijdemeren Investeren in groen en betaalbaar

Nadere informatie

Bericht. Inhoud. Bericht van onze directeur-bestuurder. Bericht van de raad van commissarissen. Het huisvesten van onze doelgroep

Bericht. Inhoud. Bericht van onze directeur-bestuurder. Bericht van de raad van commissarissen. Het huisvesten van onze doelgroep Jaarverslag 2017 Inhoud Bericht VAN ONZE DIRECTEUR-BESTUURDER Bericht van onze directeur-bestuurder Bericht van de raad van commissarissen Het huisvesten van onze doelgroep De kwaliteit van onze woningen

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Vreeswijk Vreeswijk, dicht bij u in de buurt In Nieuwegein kunt u de zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis of op uw eigen appartement in het woonzorgcentrum

Nadere informatie

Moeten, willen, kunnen, kiezen

Moeten, willen, kunnen, kiezen Jaarplan 2013 Home Moeten, willen, kunnen, kiezen De veranderingen in de volkshuisvesting, de woningmarkt en de economie volgen elkaar in steeds hoger tempo op. Haag Wonen gaat desondanks met onverminderd

Nadere informatie

AEDESCODE. Laatstelijk gewijzigd 19 april 2011

AEDESCODE. Laatstelijk gewijzigd 19 april 2011 Laatstelijk gewijzigd 19 april 2011 2 Preambule Een thuis is meer dan een huis. Woningcorporaties zetten zich er al ruim 100 jaar voor in dat mensen fijn wonen in goede huizen in een prettige buurt. Ze

Nadere informatie

Voorstel ten behoeve van Subsidie aanvraag. Vernieuwingsprogramma verbetering kwaliteit verpleeghuiszorg

Voorstel ten behoeve van Subsidie aanvraag. Vernieuwingsprogramma verbetering kwaliteit verpleeghuiszorg Voorstel ten behoeve van Subsidie aanvraag Vernieuwingsprogramma verbetering kwaliteit verpleeghuiszorg 1 Van de zorgaanbieder: Naam en adres zorgaanbieder Stichting Zuidzorg De Run 5601 5504 DK Veldhoven

Nadere informatie

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen

Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf. Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Bijdrage 2018 WoonFriesland aan de woonvisie gemeente Ooststellingwerf Samen werken aan goed en betaalbaar wonen Goed en betaalbaar wonen in Ooststellingwerf Onze bijdrage 2018 aan uw woonvisie Gewoon

Nadere informatie

WONEN VIERLINGSBEEK ONDERNEMINGSPLAN. Wie zijn we. Wat doen we

WONEN VIERLINGSBEEK ONDERNEMINGSPLAN. Wie zijn we. Wat doen we Waar staan we voor Afgestemd op de woonbehoeften per kern staat Wonen Vierlingsbeek voor kwalitatief goed en betaalbaar wonen. Vanuit het wonen leveren we in samenwerking met onze partners een actieve

Nadere informatie

Investeren in groen en betaalbaar wonen

Investeren in groen en betaalbaar wonen Verkort Beleidsplan Het Gooi en Omstreken 2013-2018 Investeren in groen en betaalbaar wonen Ambities in 2017 In Baarn, Blaricum, Bunschoten, Gooise Meren, Hilversum en Wijdemeren Voorwoord Maarten van

Nadere informatie

Voorwoord. De ontwikkeling in beeld

Voorwoord. De ontwikkeling in beeld De keuze van Savant 2015-2016 Voorwoord De langdurige zorg in Nederland wordt hervormd om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Ook de visie op zorg is veranderd. Er is een verschuiving van Zorgen

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F In dit nummer: Waardigheid & Trots Prezo Voorstellen Martine Striek Interview familie Rutjes Cliëntenraad Schaapjes dagbesteding Theehuis Interview Lucie Smits Waardigheid en trots: Van zorgverlener naar

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Huurdersbelangenvereniging De Sleutel.

Jaarverslag 2016 Huurdersbelangenvereniging De Sleutel. Jaarverslag 2016 Huurdersbelangenvereniging De Sleutel. Bestuur Dagelijks bestuur We kwamen elke maand bij elkaar met uitzondering van de maand juli. In verband met alle extra werkzaamheden die zijn voortgekomen

Nadere informatie

Verzorgingshuis Zonnewiede

Verzorgingshuis Zonnewiede Verzorgingshuis Zonnewiede Inhoud 1. Wonen in Zonnewiede 3 1.1 Eigen sfeer 3 1.2 Vragen 3 2. Hoe komt u in aanmerking? 4 2.1 Eigen bijdrage 4 2.2 Wachtlijst 4 3. Zorg en begeleiding 5 3.1 Eerstelijns (zorg)diensten

Nadere informatie

Goede zorg & ondersteuning

Goede zorg & ondersteuning Goede zorg & ondersteuning voor ouderen met een verstandelijke beperking voor familie en vertegenwoordigers, cliëntenraden, begeleiders Mensen worden steeds ouder. Ook mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Stook je rijk 2014. Rondetafel Energiebesparing in de Helmondse huursector. 29 Oktober 2014

Stook je rijk 2014. Rondetafel Energiebesparing in de Helmondse huursector. 29 Oktober 2014 Stook je rijk 2014 Rondetafel Energiebesparing in de Helmondse huursector 29 Oktober 2014 Programma 19.00 uur Inloop 19.30 uur Opening en aanleiding 19.40 uur Presentatie Woonbond, Robert Willé 19.50 uur

Nadere informatie

Maatschappelijke aandeelhouders. Nijmegenaren als volwaardige gesprekspartners van corporaties, zorg- en onderwijsinstellingen

Maatschappelijke aandeelhouders. Nijmegenaren als volwaardige gesprekspartners van corporaties, zorg- en onderwijsinstellingen Maatschappelijke aandeelhouders Nijmegenaren als volwaardige gesprekspartners van corporaties, zorg- en onderwijsinstellingen Debatstuk GroenLinks Nijmegen Pepijn Boekhorst Juni 2014 Woningcorporaties,

Nadere informatie

Back to the future. Goed Wonen Special Woningwet 2015

Back to the future. Goed Wonen Special Woningwet 2015 Back to the future Goed Wonen Special Woningwet 2015 De Woningwet 2015 geeft duidelijke spelregels voor de sociale huursector. In deze special van Goed Wonen leggen we uit wat er verandert, wat we als

Nadere informatie

Onderhoud uitbesteden (of niet)?

Onderhoud uitbesteden (of niet)? Onderhoud uitbesteden (of niet)? Inzichten en handvatten rondom (niet) uitbesteden van onderhoud UITGELICHT Inhoud Inleiding Besteed je als corporatie dagelijks onderhoud uit, of hou je dit in eigen beheer?

Nadere informatie

jaarverslag in t kort

jaarverslag in t kort 2017 jaarverslag in t kort CO₂ neutraal route meer sociale huurwoning en bijbouwen A B 34 waar werd de huur aan besteed? ONDERHOUD WONEN Samen werken aan goed en betaalbaar wonen. Dat is waar we, als sociale

Nadere informatie

Den Hollantschen Post

Den Hollantschen Post Den Hollantschen Post editie 12 januari 2016 Eenjarig bestaan zorgvilla Van Hollant Craenenbroeck Met een brede glimlach blikken we tevreden terug op een mooi feestje samen met de bewoners en de medewerkers.

Nadere informatie

Samenvatting en toelichting op de prestatieafspraken 2017 tot en met 2019 Gemeente, de federatie en Huurdersorganisaties

Samenvatting en toelichting op de prestatieafspraken 2017 tot en met 2019 Gemeente, de federatie en Huurdersorganisaties Bijlage 2 Samenvatting en toelichting op de prestatieafspraken 2017 tot en met 2019 Gemeente, de federatie en Huurdersorganisaties 1 De thema s en de prestatieafspraken op hoofdlijnen 1.1 Thema Betaalbaarheid

Nadere informatie

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters 1 inhoud ONZE VISIE 4 INHOUD ONZE MISSIE 4 ONZE DOELEN 5 1. KLANTGERICHT DIENSTVERLENEN 6 2. BETAALBARE WONINGEN

Nadere informatie

Organisatie Betrokken medewerkers. Bewoner weer centraal stellen. Medewerkerstevredenheid. Ziekteverzuim. Integriteit

Organisatie Betrokken medewerkers. Bewoner weer centraal stellen. Medewerkerstevredenheid. Ziekteverzuim. Integriteit 9 Organisatie 9.1. Betrokken medewerkers Bewoner weer centraal stellen Dit jaar zijn we gestart met de aanpak van de verbetering van de klantrelatie. Onze doelstelling een tevreden bewoner bleef teveel

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan voor onze cliënten

Meerjarenbeleidsplan voor onze cliënten Meerjarenbeleidsplan 2015 2018 voor onze cliënten Wybe O. Sierksma Raad van Bestuur Stichting Sprank 2 april 2015 Als de Heer niet helpt bij het bouwen van het (sprank) huis Het is voorjaar 2018 2018 Droom,

Nadere informatie