Handleiding Studieplanner. versie 2.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Studieplanner. versie 2.0"

Transcriptie

1 Handleiding Studieplanner versie 2.0

2 Versie historie Door Datum Beschrijving Versie Michiel Kodde Eerste opzet gemaakt concept Michiel Kodde Versie 1 draft concept Michiel Kodde Paragraaf tussenvoegen, uitleg bij paragraaf 2.4 toegevoegd, 1.0 afbeeldingen recht zetten. Michiel Kodde Extra uitleg toegevoegd bij het opvoeren van huiswerk 2.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdstuk 1: Huiswerk en toetsen opvoeren Huiswerkregels opvoeren Filteren Huiswerkformulier Eerder gemaakt Huiswerkregels verwijderen Meldingen Toetsen opvoeren Toetsformulier... 6 Hoofdstuk 2: Huiswerk inplannen Filteren Inplannen Huiswerk uit de planning halen Huiswerk over kopiëren naar een andere klas...7 Hoofdstuk 3: Klas/vak instellingen...9

3 Inleiding De studieplanner is webapplicatie die door docenten en wordt om huiswerk en toetsen in te plannen. De leerling kan vervolgens het huiswerk en de toetsen inkijken en afvinken. Docenten hebben vervolgens de mogelijkheid om de voortgang van de studenten te valideren. De studieplanner kan gevonden worden op Docenten kunnen inloggen met hun docentcode (gebruikersnaam) en het hierbij horende wachtwoord. Let op, er kan niet ingelogd worden met een token. Leerlingen kunnen met hun leerlingnummer en wachtwoord inloggen op de studieplanner. De studieplanner kan gebruikt worden op de Ipad, maar ook op normale werkstations met een moderne browser. Deze handleiding geeft voor de docent aan hoe de studieplanner gebruikt dient te worden. En geeft antwoord op de vragen; welke functionaliteiten heeft de studieplanner en hoe kunnen deze gebruikt worden? Hoofdstuk 1 geeft uitleg over het opvoeren van huiswerk en toetsen. Vervolgens wordt in hoofdstuk 2 beschreven hoe het opgevoerde huiswerk ingepland kan worden. Ten slotte wordt in hoofdstuk 3 uitgelegd hoe instellingen gedaan kunnen worden voor klassen die bepaalde vakken volgen. In alle onderdelen van de handleiding wordt ervan uitgegaan dat de docent is ingelogd en zich op een willekeurige pagina binnen de studieplanner bevind.

4 Hoofdstuk 1: Huiswerk en toetsen opvoeren In hoofdstuk één wordt in detail beschreven hoe de docent huiswerk en toetsregels kan opvoeren. De studieplanner draait om het inplannen van huiswerk en toetsen voor klassen. Deze kunnen door iedere docent ingevoerd worden met behulp van de Studieplanner. Het is de bedoeling om huiswerk zo specifiek mogelijk op te voeren zodat de regels door de verschillende docenten hergebruikt kan worden. 1.1 Huiswerkregels opvoeren 1. Open de pagina 'Huiswerk opvoeren' in het Plannen menu (afbeelding 1) Afbeelding 1: Open het Huiswerk opvoeren scherm Er wordt nu een formulier ingeladen dat gebruikt kan worden om huiswerkregels op te voeren. Het huiswerk moet gekoppeld worden aan een vak, studierichting, schooljaar en niveau. Dit kan gedaan worden met het filter dat ingeladen is. 2. Kies het gewenste vak. 3. Kies de studierichting en het schooljaar waar het huiswerk voor aangemaakt moet worden. 4. Kies het niveau waarvoor huiswerk opgegeven moet worden. Let op, het algemeen niveau kies je als er geen specifiek ander van toepassing is. Bijvoorbeeld; Nederlands voor een HAVO 1 klas, zal altijd op algemeen niveau o gegeven worden. 5. Klik op de 'FILTEREN' knop. Het systeem zal nu het huiswerk formulier weergeven. Op het formulier worden verschillende acties uitgevoerd. In afbeelding 2 worden deze aangegeven. De volgende paragrafen zullen de verschillende functies in detail uitleggen.

5 Afbeelding 2: Vier verschillende onderdelen Filteren Het filteren van huiswerkregels voor een specifiek vak/studierichting, schooljaar/niveau is in paragraaf 1.1 beschreven (punt 2 t/m 5) Huiswerkformulier Het huiswerkformulier heeft twee functies. Namelijk het toevoegen van nieuwe huiswerkregels én het bewerken van bestaande regels. Allereerst wordt het toevoegen van nieuwe regels behandeld. Het bewerken van bestaande regels wordt in paragraaf behandeld. Nadat een filter is aangelegd kan er huiswerk toegevoegd worden. Huiswerk is in twee disciplines onderverdeeld. Namelijk het maak- en leerwerk. In dit voorbeeld voegen we huiswerk toe voor het vak Nederlands voor HAVO 1 op het algemeen niveau. 1. Kies (indien van toepassing) de locatie waar het huiswerk aan toegewezen moet worden. Als de docent op één locatie les geeft dan zal er in plaats van een selectlijst een niet te bewerken tekstveld weergegeven worden. 2. Vul een hoofdstuk in. Dit veld wordt gebruikt om de lijsten van eerder gemaakt huiswerk op te sorteren. 3. Vul een paragraaf in. Dit veld wordt gebruikt om de lijsten van eerder gemaakt huiswerk op te sorteren. 4. Vul een taakomschrijving in. Dit is een verplicht veld om in te voeren. Probeer hier een zo duidelijk mogelijke tekst in te voeren. N.B. Dit veld mag leeg gelaten worden als er een leerwerk omschrijving ingevoerd wordt. 5. Vul optioneel een toelichting in. In dit tekstveld kan een meer uitgebreide uitleg gegeven worden

6 over het maakwerk. 6. Bij het leerwerk kan wederom een taakomschrijving opgegeven worden. 7. Vul hierna optioneel een toelichting van het leerwerk in. 8. Wanneer alle velden naar wens ingevuld zijn kan op de 'OPSLAAN' knop gedrukt worden om de regel op te slaan in de studieplanner. De huiswerkregel zal vervolgens voor alle HAVO 1 klassen die Nederlands op algemeen niveau volgen beschikbaar zijn om ingepland te worden Eerder gemaakt In afbeelding 2 staan bij punt 3 de eerder gemaakte huiswerkregels voor de gekozen combinatie van vak, studierichting, leerjaar en niveau. Dit zijn, zoals de naam al aangeeft de huiswerkregels die al eerder voor deze combinatie opgevoerd zijn. Er kan geklikt worden op een eerder gemaakte huiswerkregel. Deze zal vervolgens ingeladen worden in het formulier. Op deze manier kan huiswerk aangepast worden. Let er wel op dat eerder gemaakt huiswerk mogelijk door een collega aangemaakt is. Overleg eventueel met deze collega voordat het huiswerk aangepast wordt. Dit kan verwarring voorkomen. Het aanpassen van huiswerk verloopt verder op dezelfde manier als het toevoegen van huiswerk. Raadpleeg hiervoor paragraaf van dit hoofdstuk Huiswerkregels verwijderen Naast de mogelijkheid om huiswerkregels te wijzigen, kunnen deze ook verwijderd worden. Het is echter alleen mogelijk om huiswerkregels die nog niet ingepland zijn te verwijderen. Het verwijderen van een reeds ingeplande huiswerkregel (bijvoorbeeld door een collega) zou resulteren in het verliezen van de voortgang die geregistreerd is voor de betreffende huiswerkregel. Verwijder een huiswerkregel door een eerder gemaakte huiswerkregel in het formulier te laden en op de 'VERWIJDEREN' knop te drukken Meldingen Nadat er een actie uitgevoerd is op het huiswerk opvoer formulier zal het formulier hier een melding van teruggeven. In het voorbeeld wordt bijvoorbeeld gemeld dat de huiswerkregel met succes is toegevoegd. 1.2 Toetsen opvoeren Het toevoegen van toetsen werkt hetzelfde als het toevoegen van huiswerkregels. In dit gedeelte van de handleiding zullen alleen de verschillen met het huiswerkformulier beschreven worden Toetsformulier Het toetsformulier werkt hetzelfde als het huiswerkformulier. In afbeelding 3 is een voorbeeld te zien van een toetsformulier.

7 Afbeelding 3: Toetsformulier Het Toetsen opvoeren formulier bestaat uit drie velden. Allereerst moet de naam van de toets/overhoring opgegeven worden. Hierna kan in de selectlijst het type van de toets gekozen worden. Ten slotte kan een toelichting ingevoerd worden. De eerder gemaakte toetsregels zullen in dit formulier rechts naast het formulier weergegeven worden.

8 Hoofdstuk 2: Huiswerk inplannen Nadat huiswerk- en toetsregels aangemaakt zijn kunnen deze ingepland worden. Het inplannen van huiswerk en toetsregels zal in dit hoofdstuk uitgelegd worden. 2.1 Filteren Voordat een huiswerkregel ingepland kan worden moet eerst een filter aangelegd worden. Het filteren werkt ongeveer hetzelfde als in het huiswerk- of toetsen opvoeren formulier. In plaats van een studierichting en schooljaar moet nu een concrete klas gekozen worden. 1. Kies een vak 2. Kies een klas (die het vak volgt) 3. Kies een niveau 4. Klik op 'FILTEREN' Vervolgens zullen de huiswerk- en toetsregels ingeladen worden die voldoen aan het zojuist gemaakte filter. 2.2 Inplannen Voer om huiswerk en toetsen in te kunnen plannen eerst paragraaf 2.1 uit. Als een geldig filter is aangelegd en er bestaan voor het gekozen filter huiswerkregels dan zal er een overzicht vergelijkbaar met afbeelding 4 weergegeven worden op het scherm. Afbeelding 4: Huiswerk en toetsen inplannen Volg de volgende stappen om huiswerk en toetsen in te plannen. 1. Vul de gewenste weeknummers in achter de huiswerkregels in de 'BESCHIKBARE LESSEN' tabel 2. Vul de gewenste weeknummers en dagen in, in de 'BESCHIKBARE TOETSEN' tabel. 3. Klik op 'OPSLAAN' om de planning voor de gekozen klas op te slaan.

9 2.3 Huiswerk uit de planning halen Huiswerk kan uit de planning gehaald worden door voor de betreffende huiswerkregel (s) het weeknummer leeg te halen en de wijzigingen op te slaan. 2.4 Huiswerk over kopiëren naar een andere klas Het is mogelijk om huiswerk én toetsen van een klas over te kopiëren naar een andere (parallel) klas. Voer de volgende stappen uit om dit te doen: 1. Laadt de planning voor een klas in die als bron zal dienen voor de kopieeractie. 2. Kies een klas uit de selectlijst; 'Kopiëren naar klas', die moet dienen als het doel van de kopieeractie. 3. Klik op 'OK' om de kopieeractie uit te voeren. Let op dat tijdens het over kopiëren van de de huiswerk en toetsregels ook de weeknummers en dagen over gekopieerd worden. He kan zijn dat de parallelklas waar de regels naartoe zijn gekopieerd niet op dezelfde dagen les krijgt.

10 Hoofdstuk 3: Klas/vak instellingen Het is mogelijk om per klas in te stellen hoeveel weken huiswerk er in de toekomst gekeken mag worden. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Door in de menubalk op het 'tandwiel' icoontje te klikken kunnen de klas/vak instellingen gedaan worden. Afbeelding 5: Klas/vak instellingen doen 1. Kies een vak. 2. Kies een klas die het hiervoor gekozen vak volgt. 3. Vul het aantal weken in dat deze klas vooruit mag kijken in de planning. 4. Klik op 'OPSLAAN' om de wijzigingen op te slaan. N.B. Standaard mag een klas zes weken vooruit kijken.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Beheren Contactpersonen

Beheren Contactpersonen 0.1 Klantinstructie Beheren Contactpersonen Datum 05 februari 2014 Versie 1.2 ConceptProduct- en ProcesbeheerDirectie Geo Versiehistorie Versie datum locatie omschrijving 1.0 01/11/2012 Geheel Nieuwe dienst

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net Beste ROB-Net gebruiker, Eerder hebben wij u geïnformeerd over het nieuwe eigen inlogportaal van ROB-Net, te vinden op https://login.rob-net.nl. Dit inlogportaal is voor de gebruikers van ROB-Net gratis.

Nadere informatie

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda...

Handleiding Magister voor personeel 2. Inloggen in Magister... 3. Leerlingen... 5. Cijfers... 8. Aanwezigheid... 11. Personeel... 12. Agenda... Assen, augustus 2013 Handleiding Magister voor personeel 2 Inhoud Inloggen in Magister... 3 Leerlingen... 5 Cijfers... 8 Aanwezigheid... 11 Personeel... 12 Agenda... 12 Beheer... 12 Handleiding Magister

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.0 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.0 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten 2014 Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten Gerben Teeler Staff Support B.V. 14-7-2014 Deze handleiding geeft een complete beschrijving van alle onderdelen inzake het roosteren

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8

- Inloggen 2. - De tour 3. - Vandaagscherm (ouders/leerlingen) 5. - Agenda 6. - Aanwezigheid 6. - Cijferoverzicht 7. - Techniek 8 Handleiding Magister voor ouders Ouders, verzorgers en leerlingen hebben via het internet toegang tot Magister; het leerlingvolgsysteem van onze school. In Magister kunnen het rooster, de aanwezigheid

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

3 Leerling speelt. Handleiding app: http://www.earz.nl/assets/downloads/earz-handleiding_app.pdf (2 A4's)

3 Leerling speelt. Handleiding app: http://www.earz.nl/assets/downloads/earz-handleiding_app.pdf (2 A4's) HANDLEIDING DOCENTEN www.earz.nl info@earz.nl Deze handleiding mag zonder toestemming worden gekopieerd en vermenigvuldigd. Wat is Earz Earz is een laagdrempelige manier om via internet muzikale vaardigheden

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl December 2017 Voor het plaatsen van vrijwilligersvacatures op MaastrichtDoet.nl dient u eenmalig een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt inloggen

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Documentenbalie (medewerkers) Versie 1.1 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-09-2015

Documentenbalie (medewerkers) Versie 1.1 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-09-2015 Documentenbalie (medewerkers) Versie 1.1 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-09-2015 INHOUDSOPGAVE DOCUMENTENBALIE OPENEN 2 IN TE LEVEREN DOCUMENTEN 2 Een inlevermoment toevoegen 2 Een inlevermoment

Nadere informatie

3 Leerling speelt. Resultaten in LeerlingenVolgSysteem (LVS) 2. Handleiding app:

3 Leerling speelt. Resultaten in LeerlingenVolgSysteem (LVS) 2. Handleiding app: HANDLEIDING DOCENTEN Wat is Earz Earz is een laagdrempelige manier om via internet muzikale vaardigheden aan te leren. Het maakt gebruik van aantrekkelijke hulpmiddelen (pc, tablet en/of telefoon) en is

Nadere informatie

Handleiding RoosterPlaats

Handleiding RoosterPlaats Handleiding RoosterPlaats In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen weergegeven in de Wizard van RoosterPlaats een rooster kunt maken. Deze vijf stappen helpen u bij

Nadere informatie

Handleiding: Beheer van accounts en groepen in DigiWAK

Handleiding: Beheer van accounts en groepen in DigiWAK Universiteit van Amsterdam Handleiding: Beheer van accounts en groepen in DigiWAK Voor schoolbeheerders in het basisonderwijs M. Uittenbogaard 28 november 2011 Inhoudsopgave 1. Introductie DigiWAK... 2

Nadere informatie

Technische Handleiding Digitale Toets Omgeving voor Nascholingsleiders FaSMEd

Technische Handleiding Digitale Toets Omgeving voor Nascholingsleiders FaSMEd FaSMEd Prestaties verhogen door formatief toetsen in het reken-wiskundeonderwijs en onderwijs in de natuurwetenschappen Mieke Abels, Marja van den Heuvel-Panhuizen, & Ilona Friso-van den Bos Freudenthal

Nadere informatie

3 Leerling speelt. Resultaten in LeerlingenVolgSysteem (LVS) 2

3 Leerling speelt. Resultaten in LeerlingenVolgSysteem (LVS) 2 HANDLEIDING DOCENTEN Wat is Earz Earz is een laagdrempelige manier om via internet muzikale vaardigheden aan te leren. Het maakt gebruik van aantrekkelijke hulpmiddelen (pc, tablet en/of telefoon) en is

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1

Handleiding Docentenpakket online. Versie 1.1 Handleiding Docentenpakket online Versie 1.1 1 Welkom Met de nieuwste generatie leermiddelen (voor docenten Docentenpakket online en voor leerlingen [methode] online) kunnen docenten eigen en open lesmateriaal

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Provincie Gelderland Handleiding. Indienen van een subsidieaanvraag, mijn aanvragen en mijn subsidies. 1 Startpagina subsidieportaal...

Provincie Gelderland Handleiding. Indienen van een subsidieaanvraag, mijn aanvragen en mijn subsidies. 1 Startpagina subsidieportaal... Provincie Gelderland Handleiding Indienen van een subsidieaanvraag, mijn aanvragen en mijn subsidies Inhoud 1 Startpagina subsidieportaal... 2 2 Uw persoonlijke startpagina... 2 3 Subsidies... 3 4 Mijn

Nadere informatie

Inloggen op het Portal

Inloggen op het Portal Inloggen op het Portal Voordat de roosters bekeken kunnen worden op het Zermelo Portal moet eerst worden ingelogd zodat het portal weet wie je bent. Het Zermelo Portal is ontwikkeld voor gebruik op computers

Nadere informatie

Handleiding MMS accountbeheer MMS. Handleiding voor de Beheerder binnen de bronhoudersorganisatie

Handleiding MMS accountbeheer MMS. Handleiding voor de Beheerder binnen de bronhoudersorganisatie MMS Handleiding voor de Beheerder binnen de bronhoudersorganisatie 1 Document Versie Versie Datum Door Omschrijving 1.0 13-4-2018 André Boom Nieuw 1.1 23-4-2018 André Boom Review door Nielson Domburg verwerkt

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding CareAssist Online

Handleiding CareAssist Online Handleiding CareAssist Online Mobiele applicatie E.E. Brantjes Versie 0.2 Datum 4-7-2017 1 Inhoud 1. Hoe log ik in?... 3 2. Hoe kan ik CareAssist mobile eenvoudig opstarten vanuit het beginscherm van mijn

Nadere informatie

Handleiding capaciteitsplanning

Handleiding capaciteitsplanning Handleiding capaciteitsplanning Wil je meer weten over de opties om zelf een systeem op maat te laten maken? Neem dan contact op met Ter Zake Excel via mail (info@terzake-excel.nl) of bel ons (0317-200009).

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

Handleiding Storeplay Portaal

Handleiding Storeplay Portaal Inhoudsopgave 1 Direct aan de slag...3 2 Inloggen...5 3 Uitloggen...6 4 Wachtwoord vergeten...7 5 Advertentie maken...8 5.1 Nieuwe advertentie uploaden...8 5.2 Advertentie met een template opmaken...9

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1

0 INHOUDSOPGAVE. 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 0 INHOUDSOPGAVE 1. Leerlingen-programma Inloggen Programma kiezen 2. Docenten-programma Inloggen en hoofdmenu Algemene instellingen 0-1 1 1: Leerlingen-programma Het leerlingenprogramma kan via www.techniektotaalsofware.nl

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Agenda. Hoofdstuk 2 Lesdashboard. Index. 2.1 Algemeen. 2.2 Huiswerk. 2.3 Aantekening. 2.4 Aanwezigheid. 2.5 Opdracht. 2.

Hoofdstuk 1 Agenda. Hoofdstuk 2 Lesdashboard. Index. 2.1 Algemeen. 2.2 Huiswerk. 2.3 Aantekening. 2.4 Aanwezigheid. 2.5 Opdracht. 2. Hoofdstuk 1 Agenda Hoofdstuk 2 3 9 2.1 Algemeen 10 2.2 Huiswerk 10 2.3 Aantekening 14 2.4 Aanwezigheid 14 2.5 Opdracht 17 2.6 Studiewijzer 17 2.7 Historie 18 2.8 Opgaven 18 Index 19 Hoofdstuk I Agenda

Nadere informatie

Scovr discover English

Scovr discover English Scovr discover English v. 2.1 Augustus 2012 Inhoudsopgave Snel aan de slag met Scovr... 3 Ondersteuning, FAQ s en contact... 3 Inloggen... 4 Welkomstscherm... 5 Docenten... 5 Leerling... 5 Starten met

Nadere informatie

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019)

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) Handleiding Onstage4Business Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) 0 1 Inhoud 1. OnStage4Business registreren... 3 1.1 Inlogmogelijkheden... 4 1.2 Nieuw account aanmaken... 5 1.3 Onderwijsinstelling

Nadere informatie

Huiswerk plannen in Magister

Huiswerk plannen in Magister Huiswerk plannen in Magister Op het Montessori College Twente werken we met de digitale agenda in Magister. Je kan de digitale agenda van Magister op twee manieren benaderen: 1. Via het internet en dan

Nadere informatie

Handleiding Mijn Golfpagina

Handleiding Mijn Golfpagina Handleiding Mijn Golfpagina De vernieuwde 'Mijn Golfpagina' In deze handleiding wordt uitgelegd wat er vernieuwd is aan 'Mijn Golfpagina' van de Herkenbosche en welke functionaliteiten, nu dan wel binnenkort,

Nadere informatie

Werkinstructie Voorgangsverslag maken

Werkinstructie Voorgangsverslag maken Werkinstructie Voorgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Magister handleiding

Magister handleiding Inleiding Beste leerling, Het Strabrecht College gebruikt Magister als softwaresysteem voor de leerlingenadministratie. Leerlingen gebruiken Magister o.a. voor het raadplegen van het opgegeven huiswerk,

Nadere informatie

Handleiding verzuimloket

Handleiding verzuimloket Handleiding verzuimloket Uitvoerende instanties Dienst Uitvoering Onderwijs Versie 10.1 24 mei 2018 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 5 2 ALGEMEEN... 8 2.1 GEAUTORISEERD VOOR MEER DAN ÉÉN UITVOERENDE INSTANTIE...

Nadere informatie

Basis-handleiding voor het Configureren van registraties en koppelen van registraties aan zaken in Mozard

Basis-handleiding voor het Configureren van registraties en koppelen van registraties aan zaken in Mozard Basis-handleiding voor het Configureren van registraties en koppelen van registraties aan zaken in Mozard Datum: 07 december 2012 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Basis-configuratie

Nadere informatie

Handleiding KampInfo op hit.scouting.nl. voor HIT Plaatsen

Handleiding KampInfo op hit.scouting.nl. voor HIT Plaatsen voor HIT Plaatsen Inleiding Dit document beschrijft heel kort de kampregistratie taken voor een HIT Plaats. Er zijn drie hoofdtaken: het wijzigen HIT Plaats gegevens; het toevoegen, wijzigen en verwijderen

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL

REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL INLOGGEN De REMA TIP TOP TPMS webshop kunt u bezoeken via www.tpmsspecialist.nl. Log hier in met uw gebruikersnaam

Nadere informatie

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem HANDLEIDING Emjee ICT diensten Ticketsysteem Inhoud Snel aan de slag... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Inloggen... 4 Ticket aanmaken... 4 Schermopbouw... 4 Inleiding... 5 Ticket maken of bellen?... 5 Inloggen...

Nadere informatie

HANDLEIDING FRS MOBIEL

HANDLEIDING FRS MOBIEL HANDLEIDING FRS MOBIEL mobiel.faunaregistratie.nl Inhoudsopgave Inloggen 2 Melden maatregelen 5 Afleveren wild 9 1 Gebruik de browser op uw smart Phone om naar mobiel.faunaregistratie.nl te gaan LET OP:

Nadere informatie

Handleiding OV Portal

Handleiding OV Portal Handleiding OV Portal iedereen energie Inhoud Inloggen OV Portal 3 Account aanmaken 3 Storingen 3 Filteren 4 Storing melden 5 Storing bekijken 6 Storingen export 7 Gebruikers 8 Gebruiker wijzigen 8 Organisaties

Nadere informatie

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011)

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) Drupal Handleiding voor medewerkers Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) * + INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 1. Inloggen... 3 2. Menu opties... 3 3. Inhoud aanmaken... 4 3.1 Algemene instellingen voor nieuwe

Nadere informatie

Handleiding voor docenten

Handleiding voor docenten Handleiding voor docenten Oktober 2017 Inhoudsopgave... Inleiding.... 4 Aan de slag!... 5 Het inloggen... 5 Nog geen account?.... 5 Een account aanmaken.... 6 Stap 1. Jouw gegevens.... 6 Stap 2. Jouw school....

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van aanvoermelding (jaar- en weekmelding) bij Veiling Rhein-Maas. Geldig vanaf: 20 december 2017

Handleiding voor gebruik van aanvoermelding (jaar- en weekmelding) bij Veiling Rhein-Maas. Geldig vanaf: 20 december 2017 Handleiding voor gebruik van aanvoermelding (jaar- en weekmelding) bij Veiling Rhein-Maas Geldig vanaf: 20 december 2017 Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 3 2. Wachtwoord vergeten... 3 3. Wachtwoord wijzigen...

Nadere informatie

We Work Safe APP. Handleiding Basisgebruikers. Professor E.M. Meijerslaan 3, 1183 AV Amstelveen +31 (0) ZPA-INS

We Work Safe APP. Handleiding Basisgebruikers. Professor E.M. Meijerslaan 3, 1183 AV Amstelveen +31 (0) ZPA-INS We Work Safe APP Handleiding Basisgebruikers Deze handleiding is bedoeld voor alle basisgebruikers van de We Work Safe app van ZuidPlus. Voor teamleiders (bijvoorbeeld uitvoerders) is een andere handleiding

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: februari 2012 Versie: 1.2.1 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een

Nadere informatie

Digitaal proceslogboek handleiding docenten

Digitaal proceslogboek handleiding docenten Digitaal proceslogboek handleiding docenten Welkom bij het digitaal proceslogboek. Het proceslogboek is een onderdeel van de leerlijn informatievaardigheden zoals die sinds het schooljaar 2008/2009 op

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Presenteer je bedrijf op MindYourBizniz

Presenteer je bedrijf op MindYourBizniz Dit document geeft een beschrijving van je als bedrijf jezelf kunt presenteren op MindYourBizniz Presenteer je bedrijf op MindYourBizniz Handleiding voor bedrijven U-Approach v1 november 2014 Inhoud Aanmelden...

Nadere informatie

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl

Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s. http://anbi.federatiecultuur.nl Handleiding portal voor invoeren verplichte gegevens voor ANBI s http://anbi.federatiecultuur.nl 1 Inhoud Introductie... 3 Registreren... 4 Organisatie toevoegen... 6 Organisatie wijzigen... 8 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Handleiding Admin account Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Admin- & leerkrachtaccount Leerlingen toevoegen/wijzigen

Nadere informatie

Verkiezingen 2012 HANDLEIDING VOOR HET INVOEREN VAN DE CONTACTPERSONEN EN ADRESSEN PER HOOFDBUREAU. Versie 4.0

Verkiezingen 2012 HANDLEIDING VOOR HET INVOEREN VAN DE CONTACTPERSONEN EN ADRESSEN PER HOOFDBUREAU. Versie 4.0 Verkiezingen 2012 HANDLEIDING VOOR HET INVOEREN VAN DE CONTACTPERSONEN EN ADRESSEN PER HOOFDBUREAU Versie 4.0 INHOUD INLEIDING... 3 1. AANMELDEN... 3 2. EEN CONTACTPERSOON TOEVOEGEN... 4 3. WIJZIGEN VAN

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/zevenaar) kunt toevoegen?

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding handleiding voor het Management Drives systeem Management Drives systeem Handleiding Met het Management Drives systeem kunt u onder andere Management Drives vragenlijsten versturen, ontvangen en deze zowel

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: januari 2012 Versie: 1.1.0 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een mailbox

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders/leerlingen

Handleiding Magister voor ouders/leerlingen Handleiding Magister voor ouders/leerlingen Voor onze schooladministratie maken wij gebruik van het programma Magister. Dit programma stelt ook leerlingen en ouders in staat om via internet de basisgegevens

Nadere informatie

Instructie VLPW. Vrijstellingen Leerplichtwet of vervangende leerplicht. Dienst Uitvoering Onderwijs. Versie 2.4

Instructie VLPW. Vrijstellingen Leerplichtwet of vervangende leerplicht. Dienst Uitvoering Onderwijs. Versie 2.4 Instructie VLPW Vrijstellingen Leerplichtwet of vervangende leerplicht Dienst Uitvoering Onderwijs Versie 2.4 1 juli 2016 Inhoudsopgave 0. Versiebeheer... 2 1. Inleiding... 3 2. Rol Medewerker Vrijstellingen...

Nadere informatie

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA.

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA. Handleiding Gebruiker: ESS Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie 3 Terminologie 3 Stap 1. Inloggen op FGO+ website 4 Stap 2: Inloggen

Nadere informatie

Handleiding Blink Studio

Handleiding Blink Studio Handleiding Blink Studio Versie 1.2 Algemene functies Blink Studio Introductie Blink Studio biedt verschillende mogelijkheden aan leerkrachten. Blink Studio is de startpagina voor alle Blink lesmethodes.

Nadere informatie

Handleiding aanmelden klassen via de LAKS-Portal

Handleiding aanmelden klassen via de LAKS-Portal Handleiding aanmelden klassen via de LAKS-Portal Van 30 november t/m 18 december 2015 kunt u uw klassen aanmelden voor de LAKS-Monitor 2016. Per mail heeft u het wachtwoord en inlogcode per aangemelde

Nadere informatie

Gebruikers handleiding : wedstrijd gegevens registreren op de Meetria website. Meetria.

Gebruikers handleiding : wedstrijd gegevens registreren op de Meetria website. Meetria. Datum aangemaakt : 8 augustus 2011 Auteur : Ruud Sprangers Datum laatste wijziging : 8 augustus 2011 Inhoudsopgave Gebruikers handleiding : wedstrijd gegevens registreren op de Meetria website. 1 Algemeen...

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding Online toetsen Begeleider ROC

Handleiding Online toetsen Begeleider ROC Handleiding Online toetsen Begeleider ROC Versie 1.0 Oktober 2014 Inhoudsopgave Inloggen 2 Menuknoppen 2 Menu Opleidingen en Toetsmatrijzen 3 Menu Kandidaten 4 Menu Activiteitenoverzicht 5 Menu Resultaten

Nadere informatie

Handleiding patiëntportaal

Handleiding patiëntportaal Handleiding patiëntportaal Huisartsenpraktijk Burgers & Tieleman Inhoud Handleiding patiëntportaal... 1 Registreren... 2 Voordat u begint... 2 Een account aanmaken... 2 Registreren... 3 Bevestig uw account...

Nadere informatie

Cambium College Handleiding 1. Handleiding SOMtoday ELO ouders

Cambium College Handleiding 1. Handleiding SOMtoday ELO ouders Cambium College Handleiding 1 Handleiding SOMtoday ELO ouders Cambium College Handleiding 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Nieuws... 4 3. Rooster... 5 4. Huiswerk... 6 5. Cijfers... 7 6. Vakken...

Nadere informatie

SchoolMaster BV 25 september 2015. www.magister6.nl 1 van 20

SchoolMaster BV 25 september 2015. www.magister6.nl 1 van 20 www.magister6.nl 1 van 20 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen met 2-staps authenticatie... 4 2.1. Software token... 4 3. Vandaagscherm... 5 3.1. Vandaag (Afsprakenlijst)... 5 3.2. Berichten... 5 4. Agenda...

Nadere informatie

Handleiding gebruik Basispoort XML Maker

Handleiding gebruik Basispoort XML Maker Handleiding gebruik Basispoort XML Maker 1 / 10 Basispoort - Handleiding XML Maker Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Downloaden en gebruiken... 3 1.3 Importeren bestand... 3 1.4 Nieuw bestand...

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm

Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm Hoofdfiche wijzigen... 3 Mensen Toevoegen.... 3 Een project toevoegen... 5 Deelnemers en begeleiders aan projecten verbinden... 6 Vanuit het verslag

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Inleiding. Instellingen. Agendamodule

Inleiding. Instellingen. Agendamodule Inleiding Instellingen Agendamodule Inhoudsopgave 1. Starten in Omniwize 2 a) opstarten en inloggen 2 b) mijn profiel wijzigen (enkel nodig bij eerste gebruik) 2 2. Een kleine rondleiding door het programma

Nadere informatie