OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen"

Transcriptie

1 OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook biedt Microsoft op de website veel snelle hulp aan en video s met diverse voorbeelden. Kijk hiervoor op ICT Christiaan Huygens College Vragen graag richten aan V1.1

2 Inhoudsopgave Je nieuwe adres gebruiken (Outlook)... 3 Scherminstellingen... 4 Algemene instellingen... 5 Je wachtwoord wijzigen... 5 Een nieuwe bericht maken... 6 Agenda... 7 OneDrive... 8 Delen van bestanden:... 9 OneDrive integratie in het Office pakket Gratis Software:... 11

3 Je nieuwe adres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je adres en het wachtwoord dat je hebt gekregen. Je adres is je leerlingnummer met De eerste keer is het wachtwoord je postcode zonder spatie en hoofdletters met direct daarachter de cijfers 040. Zodra je bent ingelogd is er bovenin je internet browser een blauw lint zichtbaar. Hier staan verschillende mogelijkheden om uit te kiezen: Outlook Zodra je daar op klikt kom je in je box. Agenda Zodra je daar op klikt, worden je eigen persoonlijke agenda en/of gedeelde agenda s zichtbaar. Mensen Zodra je daar op klikt zijn al je contactpersonen zichtbaar. Dit is je adresboek. OneDrive Zodra je daar op klikt kom je in je online opslag omgeving.

4 (Outlook) We starten met de uitleg van de knop Outlook. Dit is namelijk je Huygens box. Klik in het blauwe lint op Outlook. Je mailbox wordt nu geladen en zal er ongeveer uitzien als in onderstaand voorbeeld: Links zie je, net zoals in Gmail, je mappen of labels staan. In Office 365 heten deze categorieën. Je kunt een bericht meerdere categorieën geven. Klik met de rechtermuisknop op het bericht om meerdere toe te kennen:

5 Scherminstellingen Je kunt de weergave van je box naar eigen wens aanpassen door rechtsboven in het lint op het tandwiel icoontje te klikken en dan voor Scherminstellingen te kiezen: Hieronder zie je een voorbeeld van instellingen die je kan aanpassen:

6 Algemene instellingen Binnen je mail is het mogelijk om nog meer instellingen naar eigen wens aan te passen of in te zien door rechtsboven in het lint op het tandwiel icoontje te klikken en dan voor Opties te kiezen: De volgende instellingen voor je mail account kom je dan bijvoorbeeld tegen: De mogelijkheid om een doorstuuradres in te vullen De mogelijkheid om afwezigheidsmeldingen aan te zetten De mogelijkheid om filters op berichten aan te maken en toe te passen Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden. Voor uitleg hierover kan je kijken op de site van Microsoft via Je wachtwoord wijzigen Kies via het tandwiel-icoontje voor Instellingen voor Office 365. Je ziet dan onderstaand scherm waar je je wachtwoord kunt wijzigen:

7 Een nieuwe bericht maken Klik linksboven op de knop + nieuwe , zie het voorbeeld hieronder: Vervolgens zie een scherm zoals bijvoorbeeld hieronder: Alle leerlingen en het gehele personeel zitten voortaan in dezelfde mail omgeving. Dit betekent dat, als je in het Aan: veld het eerste gedeelte van de voornaam of achternaam typt en op zoeken klikt, er een lijst te zien is met gebruikers die binnen Office 365 bekend zijn. Dit werkt ook wanneer je de afkorting intikt van een medewerker of het eerste gedeelte van het leerlingnummer van een leerling. Let op dat bekende gebruikers leerlingen en personeelsleden van alle locaties van Het Huygens zijn. Tot slot is het ook mogelijk om op het woord Aan: te klikken. Vervolgens is je eigen adresboek zichtbaar.

8 Agenda Klik in het blauwe lint op Agenda. Waarschijnlijk wordt eerst nog gevraagd om de tijdzone te kiezen en daarna wordt je agenda geladen. Deze zal er ongeveer uitzien als in onderstaand voorbeeld: Het is mogelijk is om je agenda te delen, zie het knopje Delen rechtsboven naast het knopje Afdrukken. Degene met wie je de agenda deelt ontvangt dan een mail. In deze mail staat een knop Deze agenda toevoegen. Hiermee is het mogelijk om de agenda zichtbaar te maken in zijn/haar Office 365 omgeving. In die mail staat ook extra informatie om de agenda toe te voegen binnen andere mail programma s.

9 OneDrive De P-schijf bestaat dit schooljaar nog wel, maar is niet meer vanuit thuis te benaderen. Wil je documenten delen met andere leerlingen of docenten en er overal mee kunnen werken, dan kun je OneDrive gaan gebruiken. OneDrive is de online opslag (1TB) direct op de servers van Microsoft. Binnen deze online opslag omgeving is het mogelijk om online documenten aan te maken, op te slaan en te delen met anderen. Ook is het mogelijk om tegelijk in een document te werken. Klik in het blauwe lint op OneDrive. OneDrive wordt eerst automatisch voor je aangemaakt na het klikken op het tabblad. Vervolgens verschijnt je eigen online Office 365 opslag omgeving. Dit ziet er ongeveer uit als in onderstaand voorbeeld: Binnen je OneDrive zie je een map genaamd gedeeld met iedereen. In deze map kan je dingen opslaan, maar deze worden dan zichtbaar voor iedereen van het Christiaan Huygens College (Personeelsleden en alle leerlingen)! Je mag deze map uiteraard verwijderen. Via het tabblad bestanden kun je OneDrive verder naar eigen wens indelen, zie hieronder:

10 Ben je op een plek waar je geen Office pakket ter beschikking hebt of een verouderde versie, dan is het ook mogelijk documenten direct online te bewerken. Je klikt hiervoor op een bestand in je online OneDrive. Vervolgens opent een venster van Word Online, zie hieronder: De online editor is er voor Word-, Excel-, PowerPoint- en OneNote bestanden. Delen van bestanden: Om bestanden in je OneDrive te delen met anderen kan je op het slotje klikken (onder delen) dat achter het desbetreffende document staat. Vervolgens kun je bij Personen uitnodigen de namen ingeven. Je bepaalt zelf of het bestand bewerkt mag worden of niet. Zie hieronder een voorbeeld:

11 OneDrive integratie in het Office pakket Je OneDrive is ook direct te benaderen vanuit het Office pakket, zoals op school. In dit voorbeeld gebruiken we Word 2013, maar het werkt ook met Excel, PowerPoint, etc. Als je het Office pakket opent is er de mogelijkheid om je aan te melden met een Microsoft account. Onze nieuwe mailomgeving zit nu bij Microsoft en je Huygens adres is hiermee automatisch ook een Microsoft account. Om je aan te melden in je office pakket klik je op Aanmelden in de rechterbovenhoek. Daarna kun je inloggen met je school adres en wachtwoord, zie hieronder: Hierna is het mogelijk om vanuit een Office programma op de PC direct een bestand te openen vanuit je eigen OneDrive en/of op te slaan in je eigen OneDrive. Klik bijvoorbeeld voor het opslaan van een document op bestand. Kies daarna voor opslaan als kies vervolgens als de locatie OneDrive Christiaan Huygens College, zie het voorbeeld hieronder:

12 Wanneer je hierna kiest voor de knop bladeren kom je direct in je eigen OneDrive online opslag omgeving. Kies tot slot in je Documentenbibliotheken voor de map Documenten en sla het bestand hierin op, zie hieronder: Het openen van bestanden werkt op dezelfde manier. Kies hierbij altijd de locatie OneDrive Christiaan Huygens College om vanuit de diverse Office programma s bij je opgeslagen documenten te komen. Gratis Software: Het is mogelijk om op je eigen computer(s) thuis de volledige Office pakketten zoals Word, Excel en PowerPoint te installeren. Dit kan op maximaal 5 verschillende apparaten. Het werkt als volgt: Op de computer waar je het Office pakket wilt downloaden ga je naar je Office 365 pagina. Klik daarna bovenin op het tandwielicoontje en kies voor de optie Instellingen voor Office 365, zie hieronder: Kies daarna voor software, zoals in het voorbeeld hieronder:

13

14 Selecteer vervolgens de 32 bits of 64 bits variant, afhankelijk van je besturingssysteem. Weet je het niet zeker, kies dan de 32 bits versie. Klik hierna op Installeren om het Office pakket op je computer te installeren, zie hieronder: Volg de aanwijzingen die op je scherm verschijnen om de installatie van het Office pakket op je computer te voltooien. Activeer tot slot de software met behulp van je adres van school.

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. online (samen)werken

Cursus Onderwijs en ICT. online (samen)werken Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 1, deel 4 (versie 1.0 po/vo/bve NL 11-11-2009) online (samen)werken door Serge de Beer Inleiding Op de tijdslijn van de geschiedenis is het nog niet zo heel lang geleden,

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

1. Outlook.com (gratis versie)

1. Outlook.com (gratis versie) 1. Outlook.com (gratis versie) 1.1 Downloaden Misschien hebt u (nog) geen computer, maar u wilt wel mailen met uw familie, buren of kennissen? Dat kan natuurlijk want bij u in de buurt is altijd wel een

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg

Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Voorwoord 3 2 Belangrijke gegevens 4 2.1 Aanmeldgegevens 4 2.2 De Digicampuz 4 3 Aan de slag 5 3.1 Aanmelden

Nadere informatie

Handleiding Hosted Exchange

Handleiding Hosted Exchange Handleiding Hosted Exchange Toelichting In deze handleiding worden verschillende mogelijkheden en instellingen van Hosted Exchange aan u uitgelegd. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio

Nadere informatie

Vergaderen op afstand

Vergaderen op afstand Vergaderen op afstand Versie: 5-5-2012 Auteur: Pierre Gorissen Deze uitgave wordt beschikbaar gesteld met de volgende Creative Commons licentie: Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal

Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Gebruikershandleiding DigiCloud Portaal Datum Ziedewij 3b Postbus 472 2990 AL Barendrecht T 088 3 444 777 E info@digisource.nl ABN AMRO Bank 56.32.60.858 IBAN NL69ABNA0563260858 BIC ABNANL2A K.v.K. Rotterdam

Nadere informatie

STUDENTENHANDLEIDING ICT

STUDENTENHANDLEIDING ICT seizoen 2014-2015 algemene ict informatie voor studenten netwerkaccount, d-card, laptopverhuur, reparaties en onderhoud, software aanschaffen, hardware aanschaffen, wachtwoord wijzigen introductie Beste

Nadere informatie

Telewerken Altrecht. Overal toegang tot je persoonlijke Altrecht Desktop

Telewerken Altrecht. Overal toegang tot je persoonlijke Altrecht Desktop Telewerken Altrecht Overal toegang tot je persoonlijke Altrecht Desktop Wat is Altrecht Telewerken? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Hoe log ik in op Telewerken met mijn SMS Token? 4 Hoe log ik

Nadere informatie

Handleiding Horde webmail

Handleiding Horde webmail Handleiding Horde webmail In deze handleiding wordt uitgelegd wat je allemaal met Horde Webmail kunt doen. Want behalve gewoon je e-mails ontvangen, kun je met Webmail nog veel meer. De handleiding is

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Versie NL-V1.0-JAN 12. Leerlingenhandleiding

Versie NL-V1.0-JAN 12. Leerlingenhandleiding Versie NL-V1.0-JAN 12 Leerlingenhandleiding 1 Copyright 2011 - Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Handleiding TagMyDoc

Handleiding TagMyDoc Handleiding TagMyDoc Februari 2013 Voorwoord In BoekTweePuntNul (uitgave oktober 2012, ISBN 9789059063501) vindt men een beschrijving van de tool TagMyDoc. Een uitgebreide, Engelstalige handleiding vindt

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Instructieboekje. Versie: 20090921

Instructieboekje. Versie: 20090921 Instructieboekje Versie: 20090921 Inhoudsopgave Wat is E-Portfolio VIER?... 3 Hulp nodig?... 4 Het programma opstarten... 5 Inloggen... 6 Het hoofdscherm (Home)... 7 Wie mag wat?... 8 Wie laat je meekijken?...

Nadere informatie

OKT ICT INFORMATIESHEET VOOR MEDEWERKERS OKT

OKT ICT INFORMATIESHEET VOOR MEDEWERKERS OKT OKT ICT INFORMATIESHEET VOOR MEDEWERKERS OKT INLEIDING - Alle OKT-ers krijgen een eigen OKTemailadres, -agenda en -documentenopslag. Deze zijn te bereiken via de online OKT-portal. De afgelopen weken is

Nadere informatie

Magister. Handleiding voor leerlingen. Kandinsky College. Inhoud: Inhoud

Magister. Handleiding voor leerlingen. Kandinsky College. Inhoud: Inhoud Magister Handleiding voor leerlingen Kandinsky College Inhoud: Inhoud 1. Wat is Magister?... 2 2. Inloggen en starten... 2 3. Het Vandaagscherm... 3 4. Agenda... 4 5. Cijfers... 5 6. Aanwezigheid... 7

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING Handleiding nieuwe ICT-omgeving 1 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Inloggen en uitloggen... 2 3 Openingsscherm en start menu... 3 4 Bestandsbeheer... 6 5 Outlook... 7 6 Windows

Nadere informatie

Servicedocument ICT voor nieuwe studenten MBO College Hilversum 2014-2015

Servicedocument ICT voor nieuwe studenten MBO College Hilversum 2014-2015 Servicedocument ICT voor nieuwe studenten MBO College Hilversum 2014-2015 versie: 1.1_LM Beste student, Het MBO College Hilversum heet je hartelijk welkom in ons gebouw en wenst je een plezierige en succesvolle

Nadere informatie

Hoe werkt de list editor in Newbase? (test fase)

Hoe werkt de list editor in Newbase? (test fase) Hoe werkt de list editor in Newbase? (test fase) Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 14 Inhoudsopgave

Nadere informatie