Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 20 april 2004

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 20 april 2004"

Transcriptie

1 RIS115663VS_01-JUN-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 20 april 2004 Aanwezig: de dames Engering (loco-burgemeester) en Klijnsma en de heren Bruins*, Heijnen, Hilhorst, Smits, Stolte, Verkerk, Jongen (gemeentesecretaris) en Verhoog (VEB) en mevrouw Snel (secretariaat). Afwezig: de burgemeester * bij I

2 A: STUKKEN TER DOORGELEIDING NAAR DE GEMEENTERAAD A1 Vaststelling van de hamerstukkenlijst (GEMEENTERAAD) (hiervoor zijn geen stukken ingekomen) --- A2 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over het bombardement op het Bezuidenhout (BSD/ ) De heer Dufresne heeft vragen gesteld over een artikel in de Posthoorn, aangaande een onderzoek naar de echte oorzaak bombardement Bezuidenhout. A3 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over de verkoop van internationale kaartjes op de stations HS en CS (DSO/ ) Het raadslid de heer M.F. Dufresne heeft een vraag gesteld over de stopzetting van de verkoop van internationale kaartjes op de stations HS en CS. Het college kan zich niet voorstellen dat de NS, daadwerkelijk haar voornemen tot uitvoering brengt, maar zal desondanks haar zorg kenbaar maken bij de directie van de NS..

3 A4 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over de mogelijkheden van een operagebouw in Den Haag (BOW/ ) Het raadslid M.F. Dufresne heeft op 19 maart 2004 een brief met daarin 6 vragen aan de voorzitter van de gemeenteraad gericht over de mogelijkheden van een operagebouw in Den Haag. Het college heeft geen behoefte een brugfunctie te vervullen tussen de wens van een operagebouw in Den Haag en kennis hierover uit het verleden, omdat het Lucent Dans Theater een uitstekend theater is voor het presenteren van opera. Na aanpassing akkoord. A5 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid mevrouw Ingrid Gyömörei over het fokbeleid van de gemeente op stadsboerderijen (DSB/ ) Tijdens de vergadering van de commissie WDLY d.d. 10 maart 2004 werden er veel vragen gesteld die verder gingen dan de geagendeerde rapportage Evaluatie Fokbeleid. In haar brief d.d. 12 maart 2004 herhaalt raadslid Gyömörei nu schriftelijk haar 21 vragen over de dieren op de stadsboerderijen die nog niet beantwoord zijn..

4 A6 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer J.E. Labuche over vuurwerkopslag, vergunningen, verkoop van gronden en deals (DSB/ ) In antwoord op de door raadslid Labuche bij brief van 16 maart 2004 gestelde vragen, geeft het College een toelichting op de normen en het afwegingskader die worden gehanteerd t.a.v. de locatie, vestiging en het functioneren van vuurwerkbedrijven en de wijze waarop vuurwerkondernemers worden geïnformeerd over het Vuurwerkbesluit, bestemmingsplanregeling en voorontwerp-bestemmingsplan Parapluherziening Detailhandel Vuurwerk. Jaarlijks worden alle bekende vuurwerkopslagplaatsen in Den Haag meermaals gecontroleerd. In de milieuwetgeving is vastgelegd wat de toegestane hoeveelheid vuurwerk is die binnen de grenzen van een bedrijf aanwezig mag zijn. Als gevolg van de nieuwe afstandseisen in het Vuurwerkbesluit vallen sommige bedrijven af; en komen er elders weer bedrijven bij. Het is te prematuur om te veronderstellen dat de illegaliteit groter wordt. Op de specifieke vragen over Henricuskade 35 in Ypenburg antwoordt het College dat deze locatie aan alle vestigingseisen voldoet. Voor deze locatie is een milieuvergunning en een bouwvergunning verleend. Voor de milieuvergunning is de wettelijk voorgeschreven procedure doorlopen. M.b.t. de verschillen in koopsom tussen een aantal percelen aan de Henricuskade wordt opgemerkt dat de gemeente hierop geen invloed heeft gehad.. A7 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid Niek Roozenburg over de Groenvoorzieningen in Nederlandse steden (onderzoek Alterra) (DSO/ ) In zijn brief d.d stelt het raadslid Roozenburg vijf vragen over de uitkomst van het onderzoek van Alterra Groene meters II in relatie tot de Haagse situatie. In de antwoorden wordt aangegeven, dat de suggestie dat Den Haag bij lange na niet voldoet aan de norm (75 m2 groen per woning) niet de juiste interpretatie is van het onderzoek. Na aanpassing akkoord.

5 A8 Concept-raadsmededeling over multidisciplinaire gezondheidscentra in wijken waar herstructurering plaatsvindt en in Vinex-wijken (BOW/ ) Tijdens de raadsbehandeling van 27 november 2003 ter bespreking van de Nota Volksgezondheid Op uw gezondheid heeft de heer van Lente een motie ingediend met het verzoek om in de wijken waar herstructurering plaatsvindt en in de Vinex-wijken het realiseren van multidisciplinaire gezondheidscentra een integraal onderdeel te laten zijn van de planning in de ruimtelijke ordening. Deze motie is (na wijziging) aangenomen. Bij de in de motie geuite wens, om multidisciplinaire gezondheidscentra een integraal onderdeel van de planning in de ruimtelijke ordening te laten zijn, kunnen de consequenties hiervan niet over het hoofd worden gezien. Extra middelen om tegen maatschappelijke prijzen deze ruimte aan te bieden is er één. Daarnaast is door de veelheid van partijen, instellingen en financieringsstromen extra procesmanagement onontbeerlijk. In te stemmen met de concept-raadsmededeling Na aanpassing akkoord. A9 Concept-brief weth. SISS aan de voorzitter van de cie. MSSS, met een bijlage, met betrekking tot het TNO onderzoeksrapport Digitaal Wonen Moerwijk (BSD/ ) Aan de Raadscommissie MSSS wordt het TNO onderzoeksrapport Digitaal Wonen Moerwijk aangeboden. Dit onderzoek is uitgevoerd in het kader van het voorbeeldproject Digitaal Wonen Moerwijk dat vanuit ICT in de Stad/Digitale Broedplaats loopt.tevens wordt de commissie kort geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen binnen dit project. In te stemmen met de concept-brief Na aanpassing akkoord.

6 A10 Concept-brief weth. VBM aan de voorzitter van de cie. VEM, met bijlagen, over de evaluatie betaald parkeren Bezuidenhout-West (DSB/ ) In 1993 is in de wijk Bezuidenhout-West het betaald parkeren met vergunningregeling ingevoerd. Het doel van het betaald parkeren is parkeeroverlast overdag en het autogebruik in het woon-werkverkeer terug te dringen. Naar aanleiding van een door de bewonersorganisatie Bezuidenhout-West verzamelde handtekeningenlijst en verscheidene klachten van bewoners over de toenemende parkeerdruk, zijn telonderzoeken en een telefonische enquête gehouden onder bewoners en enkele bedrijven. De algemene conclusie luidt dat met de invoering van het betaald parkeren met vergunningregeling de parkeersituatie in het Bezuidenhout-West is verbeterd. In een aantal straten ervaren enkele bewoners echter een parkeerprobleem. Deze problemen worden naar het oordeel van de bewoners mede veroorzaakt door het grote aantal GSM-parkeerders in de straat. Uit het oogpunt van de leefbaarheid en de bereikbaarheid van de buurt is dit niet wenselijk. Gelet op de beleving door de bewoners zullen, overeenkomstig eerdere toezegging, maatregelen worden genomen in de lijn van het gemeentelijke parkeerbeleid dat erop is gericht het niet-noodzakelijke autogebruik in het kader van het woon-werkverkeer terug te dringen. Een oplossing die tevens door de bewoners genoemd wordt, is het creëren van nieuwe parkeerplaatsen. Echter, in de vooroorlogse straten in Bezuidenhout-West is de ruimte schaars. Ook met de openbare ruimte moet zuinig worden omgesprongen. Bij de inrichting wordt een afweging gemaakt van verschillende aspecten zoals doorgang voor hulpdiensten en aspecten zoals verkeersveiligheid, groenvoorzieningen en aanzicht van de straat. Het aantal parkeerplaatsen op straat is om deze redenen aan beperkingen onderhevig. In te stemmen met de concept-brief. A A12 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over de gebroken ruiten van de Dr. Anton Philipszaal (BOW/ ) Het raadslid M.F. Dufresne heeft op 19 maart 2004 een brief met daarin 8 vragen aan de voorzitter van de gemeenteraad gericht over de gebroken ruiten van de Dr. Anton Philipszaal en de reparatie hiervan. De ruiten zullen voor de overname van de zaal door de gemeente worden vervangen door de SEM en de NV Muziekcentrum Den Haag.

7 A A14 a Concept-raadsvoorstel, met voorstel tot wijziging verordeningen taakveld DSB i.v.m. aanwijzing toezichthouders voor het verkrijgen van opsporingsbevoegdheid als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) ten aanzien van genoemde verordeningen (DSB/ I) De in het Raadsvoorstel nader genoemde gemeentelijke verordeningen waaronder de APV bepalen dat door het college ambtenaren worden aangewezen die met de opsporing van de strafbare feiten van deze verordeningen zijn belast. In 1995 zijn bij besluit van B&W voor de APV aangewezen als opsporingsambtenaar de inspecteurs openbare ruimte (iors) en de boswachters. Deze ambtenaren zijn beëdigd als buitengewoon opsporingsambtenaar door het Openbaar Ministerie. Gelet op de tekst van artikel 142 van het Wetboek van Strafvordering en de Nota van Toelichting bij het buitengewoon opsporingsambtenaar geeft deze beëdiging een titel tot opsporingbevoegdheid t.a.v. de opsporing van strafbare feiten van gemeentelijke verordeningen indien deze ambtenaren als toezichthouder zijn aangewezen door het bevoegde gezag. De Raad is het bevoegde gezag inzake deze aanwijzing. Delegatie van deze bevoegdheid is niet mogelijk en derhalve dient aanwijzing te geschieden bij raadsbesluit. De aanwijzing betreft die toezichthouders waarvan het gewenst is dat zij tevens over opsporingsbevoegdheid t.a.v. de betreffende verordeningen beschikken. Dat zijn naast de iors, de boswachters en de parkeercontroleurs thans ook de controleurs openbare ruimte, voor wie een aanvraag om beëdiging als buitengewoon opsporingsambtenaar is ingediend bij het Ministerie. Aanpassing van de Bomenverordening 1995 en aanpassing van de Verordening Warenmarkten 1985 zullen bij separaat voorstel aan de raad worden c.q. zijn voorgelegd nu deze verordeningen thans op meerdere punten worden gewijzigd. Voorgesteld wordt de artikelen waarin het college als bevoegd tot aanwijzing wordt genoemd in te trekken en de artikelen van deze verordeningen inzake toezicht zodanig te wijzigen dat voldaan wordt aan de thans geldende wettelijke regeling. In te stemmen met het concept-raadsvoorstel

8 b Concept-besluit van het college over het niet houden van een raadgevend correctief referendum betreffende het raadsbesluit omtrent aanwijzing van toezichthouders bij de gemeentelijke verordeningen voor het verkrijgen van opsporingsbevoegdheid als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) (DSB/ II) Gezien de concernrichtlijnen m.b.t. Tijdelijke Referendumwet kan voor de wijziging van de betreffende verordeningen geen referendum worden gehouden omdat de gemeenteraad bij het nemen van het besluit geen ruimte heeft voor het maken van keuzes van beleidsinhoudelijke aard. dat over het te nemen raadsbesluit inzake de verordeningen tot wijziging van de genoemde gemeentelijke verordeningen géén raadgevend correctief referendum kan worden gehouden A15 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over de vergoeding van de kosten van de begrafenis van Prinses Juliana (BSD/ ) De heer Dufresne stelt vragen over declaraties de begrafenis van prinses Juliana en deze vragen worden positief beantwoord A16 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over ouderen in nood (BSW/ ) De heer Dufresne stelt vragen inzake ouderen en (preventie van) schulden

9 A A18 Concept-raadsmededeling, met een bijlage, over onderwerpen waarover voor het zomerreces besluitvorming door de raad c.q. bespreking in de commissie zou moeten plaatsvinden (BSD/ ) In het kader van de termijnplanning die aan de raad is toegezegd zijn de diensten en bestuursadviseurs gevraagd aan te geven over welke onderwerpen voor het zomerreces besluitvorming door de raad c.q. bespreking in de commissie zou moeten plaatsvinden Door middel van deze raadsmededeling worden de raadsleden hiervan op de hoogte gesteld. In te stemmen met de concept-raadsmededeling Na aanpassing akkoord A19 Concept-brief weth. OSWI aan de voorzitter van de Cie. OSCI met het stedelijk jaarverslag LOP en het stedelijk jaarplan LOP (BOW/ ) In het stedelijk jaarverslag LOP wordt een overzicht gegeven van de activiteiten die in dat schooljaar zijn verricht in het kader van het lokaal onderwijsplan (LOP) Samen scholen (RV 44/2002). In het stedelijk jaarplan LOP wordt beschreven welke activiteiten in het kader van het lokaal onderwijsplan ondernomen zullen worden in het schooljaar In te stemmen met de concept-brief

10 B: STUKKEN TER AFDOENING DOOR HET COLLEGE B1 Vaststellingslijst week 17. B2 Vaststelling van de Hamerstukkenlijst (COLLEGE) Aan de orde zijn: 1) Collegebesluit gemeentelijke onderscheiding (BSD/ ) 2) Collegebesluit Vestigen van zakelijk recht Zuidwal (BOW/ ) 3) --- 4) Collegebesluit tot aanvulling uitvoeringsbesluit verbod autohandel (art 39 APV) (DSB/ ) B3 Voorbespreking persgesprek --- B4 --- B5 a Concept-besluit van het college, met bijlagen, over de te houden proef met reclame op steigerdoeken alsmede een concept-persbericht (DSB/ ) In de Voorjaarsnota 2004 is reclame op steigerdoeken genoemd als mogelijke inkomstenbron voor de gemeente. Uit ervaringen in andere steden blijkt dat het aanbeveling verdient eerst in een deel van de stad ervaring op te doen met dit nieuwe fenomeen op de reclamemarkt, alvorens definitieve regels te stellen; De proef moet inzicht geven in onder andere: - hoe de markt voor reclame op steigerdoeken zich ontwikkelt; - of er een voldoende mate van kwaliteit bereikt kan worden; - wat het effect van de reclamedoeken op de kwaliteit van de openbare ruimte zal zijn; - wat de maatschappelijke reacties zullen zijn; - en of de regeling zoals die thans in het kader van deze proef is vastgelegd, kan worden neergelegd in vast beleid ten aanzien van reclamedoeken op steigers. Het stadsdeel Centrum is voor de reclamemarkt zeer aantrekkelijk

11 De regels voor de proef worden geschetst in de notitie Hoofdlijnen proef steigerdoekreclame, die bij het collegebesluit horen. I. Gedurende één jaar een proef met reclame op steigerdoeken te houden in het Centrumgebied, conform de bij dit besluit behorende kaart; II. Dat voor de invulling van de bevoegdheid op grond van artikel 29 APV, de uitgangspunten en voorwaarden, zoals opgenomen in de bij dit besluit behorende notitie Hoofdlijnen proef steigerdoekreclame (par. 1.2), gelden; III. dat voor de toetsing van aanvragen voor een artikel 29 APV-vergunning, de kwaliteitscriteria, zoals opgenomen in de bij dit besluit behorende notitie Hoofdlijnen proef steigerdoekreclame (par. 2), gelden; IV. dat aan reclamebedrijven, om te mogen deelnemen aan de proef, de eis wordt gesteld tot afdracht van een bedrag per week per m2 reclameoppervlakte; V. dat de proef na een jaar wordt geëvalueerd ten behoeve van een besluit over het vervolg; Na aanpassing akkoord b Concept-brief weth. SISS aan de voorzitters van de cies. MSSS en SWB over de te houden proef met reclame op steigerdoeken (DSB/ ) Aan de raadscommissies MSSS en SWB wordt medegedeeld dat het college heeft besloten tot het houden van een proef met reclame op steigerdoeken, gedurende een jaar in een deel van het stadsdeel Centrum. De regels voor de proef worden in hoofdlijnen geschetst. In te stemmen met de concept-brief Na aanpassing akkoord B6 --- B7 --- B8 ---

12 B9 a Concept-besluit van het college, met bijlagen, over planwijziging Laan van Meerdervoort (Marechausseeterrein) (DSO/ ) Doordat de verkoop stagneerde, komt de herontwikkeling van Laan van Meerdervoort (Marechaussee-terrein) niet van de grond. De ontwikkelaar heeft een nieuw voorstel gedaan. Dit bevat 2 grote wijzigingen: De 5 dure woningen op achterterrein komen te vervallen en het gebouw wordt verlaagd tot 1 laag met kap De parkeergarage vervalt en wordt vervangen door parkeren op maaiveld. De planwijziging is positief beoordeeld. Financieel past de planwijziging binnen de kaders van de grondexploitatie. Realisatie van het gewijzigde plan zal in de zomer van 2004 starten. Wij verzoeken u in te stemmen met het gewijzigde plan en de commissie SWB te informeren over het gewijzigde plan. I. In te stemmen met de volgende planwijziging: - 5 dure woningen op achterterrein komen te vervallen en het gebouw wordt verlaagd tot 1 laag met kap; - de parkeergarage vervalt en wordt vervangen door parkeren op maaiveld. b Concept-brief weth. ROSW aan de voorzitter van de Cie. SWB terzake (DSO/ ) Doordat de verkoop stagneerde, komt de herontwikkeling van Laan van Meerdervoort (Marechaussee-terrein) niet van de grond. De ontwikkelaar heeft een nieuw voorstel gedaan. Dit bevat 2 grote wijzigingen: De 5 dure woningen op achterterrein komen te vervallen en het gebouw wordt verlaagd tot 1 laag met kap De parkeergarage vervalt en wordt vervangen door parkeren op maaiveld. De planwijziging is positief beoordeeld. Financieel past de planwijziging binnen de kaders van de grondexploitatie. Realisatie van het gewijzigde plan zal in de zomer van 2004 starten. Wij verzoeken u in te stemmen met het gewijzigde plan en de commissie SWB te informeren over het gewijzigde plan.

13 B B B B B14 I Regio Randstad: -Concept-brief burgemeester aan de voorzitter van de cie. SWB, met een bijlage, over de rekening 2003 en de ontwerp-begroting 2005 van het Samenwerkingsverband Regio Randstad (BSD/ ) : In te stemmen met de concept-brief -Aandachtspuntenlijstje bovengemeentelijke overleggen II Stand van zaken Zuidvleugel B15 B16 B17 Ingekomen stukken --- Ingekomen uitnodigingen --- Raad/raadscommissies: --- B18 Overzicht strategische beleidsbesprekingen en stuurgroepvergaderingen --- B19 ---

14 Nazending a --- b Brief van wethouder WVE aan de commissie WDLY (BOW/ ) De curator van Ondernemend Welzijn heeft onlangs het openbaar verslag aangeboden aan de Rechter Commissaris. Via bijgevoegde brief worden de leden van de Commissie WDLY hierover geïnformeerd. : Na aanpassing akkoord B20 Vaststelling van de concept-besluitenlijst Na aanpassing akkoord

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28 09-06-2003 RIS109054VS_07-10-2003 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 september 2003 Aanwezig: Afwezig: burgemeester*, de dames Engering en Klijnsma**

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en Van

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005 14-06-2005 RIS128668VS_24-JUN-2005 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005 Aanwezig: burgemeester, de dames Van Dijk en Klijnsma, de heren Bruins,

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. DSB/ Den Haag, 20 april 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. DSB/ Den Haag, 20 april 2004 RIS115667_20-APR-2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 2004.165 RIS 115667 Regnr. DSB/2004.300 Den Haag, 20 april 2004 Inzake: vuurwerkopslag, vergunningen,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus *), Van der Putten en Luijten, de dames Engering en

Nadere informatie

Afwezig: *) bij agendapunt 1 mevrouw Engering en de heren Meijer, Noordanus en Verkerk

Afwezig: *) bij agendapunt 1 mevrouw Engering en de heren Meijer, Noordanus en Verkerk Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 juli 1999 (artikel 56, tweede lid, Gemeentewet) Aanwezig: de burgemeester, de heer Heijnen, mevrouw Klijnsma *) en

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 januari 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 januari 2004 13-01-2004 RIS112421VS_26-JAN-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 januari 2004 Aanwezig: Afwezig: de dames Engering (loco-burgemeester) en Klijnsma

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009 I a Vaststelling van het verslag van 3 novemer 2009 Afspraken collegevergadering

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 8 juni 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 8 juni 2004 08062004 RIS117122VS_27AUG2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 8 juni 2004 Aanwezig: mevrouw Engering (locoburgemeester) en de heren Bruins, Heijnen,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Z/19/222563 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 8 januari 2019. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Gemeente n Eergen op Zoom

Gemeente n Eergen op Zoom Gemeente n Eergen op Zoom RVB03-0231 Gewijzigd 0X8mplaa r 2? Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 27 februari 2003 : SB/03/03 : Afleggen eed of verklaring en belofte door duoburgerleden. Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR: 2009.0.071.903. Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 15 september 2009. Pagina 1 van 9

AGENDAPUNT NR: 2009.0.071.903. Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 15 september 2009. Pagina 1 van 9 AGENDAPUNT NR: 2009.0.071.903 Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 15 september 2009 Pagina 1 van 9 Collegenota Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2009.0.071.903 Datum Zaaknummer 2009-08-00863

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009 I Vaststelling van het verslag van 28 april 2009 II Hamerstukkenlijst Aan de orde waren:

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008 RIS157181VS_09-SEP-2008 Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008 (verslag van collegevergadering ex artikel 56, lid 2 Gemeentewet)

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 2004 17-08-2004 RIS119127VS_15-SEP-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 2004 Aanwezig: burgemeester, de dames Engering en Klijnsma en de heren

Nadere informatie

Raadsvoorstel Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Veiligheid. Handhaving

Raadsvoorstel Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Veiligheid. Handhaving Titel Activiteitenplan handhaving 2012 Nummer 12/32 Datum 23 april 2012 Programma Fase Onderwerp Veiligheid Handhaving Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 29/11/2011 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Brummen J. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 7 september 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 7 september 2004 07-09-2004 RIS119625VS_07-OKT-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 7 september 2004 Aanwezig: burgemeester, de dames Engering en Klijnsma*) en de heren

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 juli 2002

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 juli 2002 RIS098010VS_06-08-2002 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 juli 2002 (Verslag ex artikel 56, lid 2 Gemeentewet voor wat betreft de agendapunten A1 t/m

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 23 oktober 2007

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 23 oktober 2007 RIS149721VS_31-OKT-2007 Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 23 oktober 2007 Aanwezig: Afwezig: Loco-burgemeester / wethouder OJS (de heer Dekker),

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Voordracht voor de collegevergadering van

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Voordracht voor de collegevergadering van Nummer Directie Dienst BD2013-010040 directie sb dienst ivv Voordracht voor de collegevergadering van 29 oktober 2013 Portefeuille 29 Agendapunt A0 Tekst van openbare besluiten Onderwerp wordt gepubliceerd

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998 Aanwezig: burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en Van Kampen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart.

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1 Raadsvergadering van 17 april 2008 Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. Verantwoordelijke portefeuillehouder: L.M. Koevoets SAMENVATTING

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG:

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG: Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers G.J.M. Mijnen, voorzitter, gemeentesecretaris

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0116 *B.19.0116* Landgraaf, 17 januari 2019 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1594 *B.18.1594* Landgraaf, 11 september 2018 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in Abdissenbosch

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016 1. 9041 Afvalstoffenverordening gemeente Lisse 2017 1. handel de zienswijze af overeenkomstig de bijgevoegde nota. 2. stel de nota van inspraak van de concept Afvalstoffenverordening Lisse 2017 vast. 3.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 20/04/2010 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Jong J. de (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit 2. Notitie inzake BOA s

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit 2. Notitie inzake BOA s Aan de Raad Made, 1 april 2008 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 29 mei 2008 Nummer raadsnota: 10 Onderwerp: Buitengewoon Opsporings Ambtenaren Portefeuillehouder: Bijlagen:

Nadere informatie

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle)

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle) Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 27 februari 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy Voor u ligt, ter vaststelling,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 7 DECEMBER 2010

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 7 DECEMBER 2010 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 7 DECEMBER 2010 I a Vaststelling van het verslag van 30 novemer 2010 Afspraken collegevergadering

Nadere informatie

Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71

Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71 Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd om - kaders te stellen de raad geeft de grenzen aan

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999 Aanwezig: de burgemeester, de dames Engering en Klijnsma, de heren Heijnen, Meijer, Noordanus, Stolte

Nadere informatie

Raadsvoorstel. BOA Oostzaan. Veiligheid. Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Inzet BOA Oostzaan

Raadsvoorstel. BOA Oostzaan. Veiligheid. Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Inzet BOA Oostzaan Titel BOA Oostzaan Nummer 10 / 49 Datum 8 september 2010 Programma Fase Onderwerp Veiligheid Inzet BOA Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 26 april 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 26 april 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos -

Nadere informatie

2 vastgesteld Besluitenlijst

2 vastgesteld Besluitenlijst No. 39 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 15.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 2 NOVEMBER 2010

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 2 NOVEMBER 2010 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 2 NOVEMBER 2010 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1076608 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1076607 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Ptjrmerend

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Buitengewoon Opsporing Ambtenaren Domein III Onderwijs (Leerplicht) gemeenten Enschede, Losser, Oldenzaal, Dinkelland

Samenwerkingsovereenkomst Buitengewoon Opsporing Ambtenaren Domein III Onderwijs (Leerplicht) gemeenten Enschede, Losser, Oldenzaal, Dinkelland Samenwerkingsovereenkomst Buitengewoon Opsporing Ambtenaren Domein III Onderwijs (Leerplicht) gemeenten Enschede, Losser, Oldenzaal, Dinkelland Partijen: De burgemeesters van de navolgende gemeenten: 1.

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING VASTGESTELD No. 04 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG OM 09.30 UUR. AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK R.J. VERMEER E.R. TRIEMSTRA,VOORZITTER,

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Jacqueline Verbeek publiek & dienstverlening :j Bestemmingsplan "Odijkerweg e.o."

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Jacqueline Verbeek publiek & dienstverlening :j Bestemmingsplan Odijkerweg e.o. VOORBLAD RAADSVOORSTEL Gemeente Zeist I 13RV0039 Ronde Tafel Debat Raadsvergadering Gewijzigd voorstel Portefeuillehouder Organisatieonderdeel Telefoon Datum Onderwerp I 14 mei 2013 Jacqueline Verbeek

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

Toelichting. Voorstel besluit De in het ontwerp- besluit opgenomen verordeningen te wijzigen zoals daarin is aangegeven.

Toelichting. Voorstel besluit De in het ontwerp- besluit opgenomen verordeningen te wijzigen zoals daarin is aangegeven. Postbus 162-8330 AD STEENWIJK Raadsvoorstel nr. : 2001/16 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 27 februari 2001 Agendapunt : 5 Steenwijk, 13 februari 2001. Onderwerp: Wijziging diverse verordeningen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015

BESLUITENLIJST (22) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015 BESLUITENLIJST (22) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 16 juni 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING VOORSTEL BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00058 Onderwerp: Besluitenlijst openbaar - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Carla

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ Aantal bijlagen: -- 39249] Onderwerp Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de functiewijziging en kleinschalige verbouwing van de gebouwen aan de

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

CONCEPT Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000

CONCEPT Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000 Aanwezig: de heer Meijer (loco-burgemeester), de dames Engering *) en Klijnsma, de heren Heijnen, Noordanus,

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Overwegende dat op het voorstel een amendement (Amendement 9, corsanummer: ) is ingediend en aangenomen,

Aan de Gemeenteraad. Overwegende dat op het voorstel een amendement (Amendement 9, corsanummer: ) is ingediend en aangenomen, Aan de Gemeenteraad Raadsvergadering d.d. : 8 maart 2018 Commissievergadering d.d. : 20 februari 2018 Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder N. Heijink Programmaonderdeel : 801.

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 18 JANUARI 2005

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 18 JANUARI 2005 No. 03 VASTGESTELD BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: E.R. TRIEMSTRA, VOORZITTER J. BOLTE, WETHOUDER W.A. MATEMAN,

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 april 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

Waalwijk. Gemeente. III III IIII II II III ll lll ll. Aanwijzing toezichthoudende ambtenaar. De burgemeester van Waalwijk.

Waalwijk. Gemeente. III III IIII II II III ll lll ll. Aanwijzing toezichthoudende ambtenaar. De burgemeester van Waalwijk. Gemeente Waalwijk Aanwijzing toezichthoudende ambtenaar De burgemeester van Waalwijk besluit: om op grond van artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht, artikelen 41 en 44a van de Drank- en Horecawet

Nadere informatie

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam vergadert iedere week, meestal op dinsdag. In deze 'B&W-belicht' informeren wij u over alle openbare besluiten van 12 februari 2019

Nadere informatie

Samenvatting. Besluit. Samenvatting OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 5 MAART Datum Aanwezigheid

Samenvatting. Besluit. Samenvatting OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 5 MAART Datum Aanwezigheid OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 5 MAART 2019 Orgaan Aanvang college 09:30 uur Datum 05-03-2019 Aanwezigheid Aanwezig Burgemeester Van Bennekom, wethouder Spil, wethouder Eijbersen, gemeentesecretaris Veenhof

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 3. Inleiding

Raadsvoorstel. 3. Inleiding Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Reactie geven op de onderzoeksvraagstelling en uitwerking daarvan voor de evaluatie van de Metropoolregio Eindhoven Soort: Besluitvormend Opsteller: J. v.d. Kolk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, de wethouders Luyckx en Struijlaart en loco-secretaris Slagter Secretaris Schadé

Nadere informatie

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Regelmatig raakt het verkeer in De Klok, ter hoogte van het appartementencomplex gestremd. Weggebruikers, zoals bijvoorbeeld fietsers, komen in de knel tussen de geparkeerde en

Nadere informatie

9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013

9*-` **' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 73 lnformant:

Nadere informatie

gemeente BrCSnSS 11111

gemeente BrCSnSS 11111 gemeente BrCSnSS 11111 Oplegnotitie Actualisering Algemene Plaatselijke Verordening Registratiekenmerk 592478 Gemeenteblad nr. 49 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd omdat de raad

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.107570 No. 35 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 43.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 43.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 43.O (24-10-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 16 464 Bestuur Gewijzigde versie Voorstel is verworpen Beslisnota Beslisnota voor de raad t.a.v. speelautomatenhallen Wijchen, 6 december 2016 Geachte leden van de raad, Beslispunten

Nadere informatie

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas Raadsvoorstel raadsvergadering 04/07/2017 portefeuillehouder J. Hordijk L. Evers behandelend ambtenaar datum 24/05/2017 bijlagen Openbaar Geheim 8 ja nee Aan de raad van de gemeente Toelichting op de beslispunten

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING OV

OMGEVINGSVERGUNNING OV Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 31 januari 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruiken van een parkeerterrein van Maxima Medisch Centrum door personeel van

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0124 Rv. nr.: 08.0124 B&W-besluit d.d.: 16-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1232 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit. Onderwerp: Wijziging van de APV op een tweetal punten (opruimplicht

Nadere informatie

Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Hoofdstuk 3 pagina 2 t/m 19

Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Hoofdstuk 3 pagina 2 t/m 19 Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Hoofdstuk 3 pagina 2 t/m 19 Waar gaan we het over hebben? Wie is de buitengewoon opsporingsambtenaar? In welke wetten is de positie van de BOA geregeld? Soorten opsporingsambtenaren?

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z0109EAA757* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : L. Huberts Zaakgericht\407 Behandelend ambtenaar A.A. Siesling Zaaknummer Z.16-18920 Datum: 20 december 2016 Afdeling

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 20 januari 2015

CONCEPT-BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 20 januari 2015 CONCEPT-BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 20 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: burgemeester, wethouders Verbeek Nijhof, Varkevisser, Luca en Fluitman en de gemeentesecretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder, J. Elliott Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Zaaknummer: 00512630 openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 23 mei 2017 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel is om bijgaand

Nadere informatie

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV15.0786 Roden, 2016 Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

Verordening. speelautomaten (hallen) * * Verordening speelautomaten(hallen) 2016 D

Verordening. speelautomaten (hallen) * * Verordening speelautomaten(hallen) 2016 D Verordening speelautomaten (hallen) 2016 *16-0015386* 16-0015386 Verordening speelautomaten(hallen) 2016 D14-0175331 1 VERORDENING SPEELAUTOMATEN(HALLEN) 2016 De raad van de gemeente Waalwijk, gezien het

Nadere informatie

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 07-05-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart Onderwerp Besluitenlijst openbaar B&W 4 maart Besluitvormend

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart Onderwerp Besluitenlijst openbaar B&W 4 maart Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 11 maart 2014 nummer: 2014_BW_00147 Onderwerp enlijst openbaar B&W 4 maart 2014 - vormend Beknopte samenvatting Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Anne Lize van

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 25 november Pagina 1 van 6

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 25 november Pagina 1 van 6 AGENDAPUNT NR: 2008.0.104.881 Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 25 november 2008 Pagina 1 van 6 Collegenota Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2008.0.104.881 Datum Zaaknummer 2008-11-01462

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 21 maart 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 21 maart 2017 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017 2.1.3 Bouw 9 zorgappartementen Wilhelminalaan te Roermond 1 Dossier 2093 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2093 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 29 augustus 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Bouw

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders besluit:

Het college van burgemeester en wethouders besluit: Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 11 mei t.m. 17 mei 2016. Datum aanmaak: 25.05.2016.. Directie AST/2016/009226 Vaststellen besluitenlijsten en besluitenlijsten

Nadere informatie

Aan de commissie: Algemeen bestuur en middelen Datum vergadering: 24 april 2008 Agendapunt : 9

Aan de commissie: Algemeen bestuur en middelen Datum vergadering: 24 april 2008 Agendapunt : 9 Aan de Raad Made, 1 april 2008 Aan de commissie: Algemeen bestuur en middelen Datum vergadering: 24 april 2008 Agendapunt : 9 Raadsvergadering: 29 mei 2008 Onderwerp: Buitengewoon Opsporings Ambtenaren

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 26-02-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201670 PORTH./SECTOR Lievers Wijziging CAR-UWO per 1 januari 2013 ten behoeve van het personeel van de

Nadere informatie

Samenspraak en inspraak

Samenspraak en inspraak Wegwijzer Samenspraak en inspraak De gemeente samen met u aan de slag in uw buurt Maak t mee! Burgerparticipatie in Eindhoven In deze folder leest u hoe u invloed kunt hebben op wat de gemeente doet in

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Voordracht voor de collegevergadering van 6 juli 2010

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Voordracht voor de collegevergadering van 6 juli 2010 Nummer Directie Dienst BD2010-004086 directie sb milieu en bouwtoezicht Voordracht voor de collegevergadering van 6 juli 2010 Portefeuille 25 Agendapunt A4 Tekst wordt gepubliceerd in Gemeenteblad Onderwerp

Nadere informatie

Maatschappelijk effect en doel van het voorstel. Voorstel. Basis. Gemeente Zeist. mimommomov immimmw' immumr =Nor..

Maatschappelijk effect en doel van het voorstel. Voorstel. Basis. Gemeente Zeist. mimommomov immimmw' immumr =Nor.. mimommomov immimmw' immumr =Nor..amon RAADSVOORSTEL ONTVVERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN VOOR HET OpRICHTEN VAN ZES STUKS GARAGE UNITS ACHTER VAN DER HEIJDENLAAN 15 Gemeente Zeist Portefeuillehouder

Nadere informatie

NOTA AUDITCOMMISSIE GEMEENTE SIMPELVELD

NOTA AUDITCOMMISSIE GEMEENTE SIMPELVELD NOTA AUDITCOMMISSIE GEMEENTE SIMPELVELD Nota auditcommissie gemeente Simpelveld In deze nota wordt een beschrijving gegeven van een auditcommissie. Deze nota bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Wat

Nadere informatie

Pers. nr Dienst Justis Ministerie van Veiligheid en Justitie AFSCHRIFT

Pers. nr Dienst Justis Ministerie van Veiligheid en Justitie AFSCHRIFT De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie; AFSCHRIFT Gezien het verzoek van RDW Bureau handhaving te Veendam, d.d. 05 november 2015; Gelet op artikel 142 van het Wetboek van Strafvordering, het Besluit

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : C& E

2007. Nr. : Dnst. : C& E 2007. Nr. : 07.0152 Dnst. : C& E Definitieve vaststelling van het eindrapport fase 1 Verzelfstandiging Openbaar Onderwijs Gemeente Leiden (aangepast scenario). Leiden, 27 november 2007. Op 4 juli 2006

Nadere informatie

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken.

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitkomst ronde tafel gesprekken aanwijzing vuurwerkvrije zones Programma Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Ter uitvoering van de moties tot het onderzoeken

Nadere informatie

OPINIERONDE 7 maart 2013. Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek Kafi en Rekenkamerrapport "Lage Zwaluwe West"

OPINIERONDE 7 maart 2013. Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek Kafi en Rekenkamerrapport Lage Zwaluwe West Aan de Raad Made, 29 januari 2013 OPINIERONDE 7 maart 2013 Agendapuntnummer: 6 Raadsvergadering 21 maart 2013 Registratienummer: 13int00406 Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek

Nadere informatie

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2013_BW_00791 Onderwerp Uitbreiden parkeren Station Sassenheim - vormend Beknopte samenvatting Voorgesteld wordt

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie