Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 7 september 2004

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 7 september 2004"

Transcriptie

1 RIS119625VS_07-OKT-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 7 september 2004 Aanwezig: burgemeester, de dames Engering en Klijnsma*) en de heren Bruins, Heijnen, Smits, Stolte, Van Woensel, Jongen (gemeentesecretaris), Verhoog (VEB) en Florisson (secretariaat). Afwezig: *) B21 t/m B25 de heer Hilhorst

2 A STUKKEN TER DOORGELEIDING NAAR DE GEMEENTERAAD A1 Vaststelling van de hamerstukkenlijst (GEMEENTERAAD) 1. Aan de orde is: Concept-raadsmededeling (ontwerp-)jaarrekening 2003 en jaarverslag 2003 van de Stichting Voortgezet Onderwijs Haaglanden. (BOW/ ) A2 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over vestiging van huisartsen in groepspraktijken en solopraktijken (BOW/ ) Het raadslid M.F. Dufresne heeft op 9 augustus 2004 een brief verzonden aan de voorzitter van de gemeenteraad met daarin 5 vragen over de veranderende vestigingswensen van huisartsen. De tendens dat huisartsen steeds meer de voorkeur geven aan vestiging in een groepspraktijk is ook in Den Haag waarneembaar. Periodiek vindt overleg plaats tussen gemeente en DHV, STIOM en de zorgverzekeraars om huisvesting van artsen en andere zorgverleners in multidisciplinaire samenwerkingsverbanden te bewerkstelligen. A3 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over 100 bekende Hagenaars (BSD/ ) Het raadslid M.F. Dufresne stelt 2 vragen met betrekking tot het eren van Hagenaars met de titel Gouwe Hagenaar en het vernoemen van straten, lanen of pleinen.

3 A4 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over World Peace Week, internationale profilering (BSD/ ) Het raadslid M. Dufresne doet enkele suggesties ter wille van de internationale profilering van Den Haag. In de reactie wijst het college op enkele plannen en lopende ontwikkelingen. A5 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over opening tramtunnel ca (DSB/ ) In zijn brief van 20 juli 2004 stelt raadslid Dufresne 4 vragen over gratis openbaar vervoer bij de opening van de tramtunnel, het verwijderen van de tijdelijke tramsporen in de Grote Marktstraat en of Randstadrail bepaalde sporen in het centrum zou kunnen gebruiken. A6 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over diverse vragen over de riolering (DSB/ ) In zijn brief van 29 juli 2004 stelt raadslid Dufresne vragen over gaten in het wegdek door rioolbreuk in Loosduinen. Het College antwoordt dat daar waar nodig het riool wordt hersteld. Dit kost echter wel voorbereidingstijd. Overlastsituaties worden echter voorkomen. De schade aan het wegdek op de Gedempte Gracht (tussen Voldersgracht en Wagenstraat) is niet ontstaan door rioolbreuk. Het wegdek is overbelast door zwaar bouwverkeer. Overigens bestaat het voornemen om aansluitend op de bouwactiviteiten in het gebied in het betreffende gedeelte de riolering te vervangen.

4 A7 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over de in rekening te brengen leges en of de leges in ieder stadsdeel gelijk zijn (DSO/ ) De heer Dufresne vraagt zich af of de leges voor ieder stadsdeel gelijk zijn. Deze vraag wordt bevestigend beantwoord. We kennen één legesverordening op basis waarvan de leges berekend worden. De berekening geschiedt in de gehele stad conform de legesverordening. De hoogte van het te betalen bedrag aan leges kan uiteraard wel verschillen want de hoogte is o.a. afhankelijk van de opgegeven bouwsom. A8 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over conciërgewoningen (DSO/ ) Raadslid Dufresne heeft twee vragen gesteld over de relatie tussen conciërgewoningen en de Startersmarkt Gemeente Den Haag. Het college antwoordt dat zij geen relatie ziet tussen conciërgewoningen en het te actualiseren startersbeleid van de gemeente Den Haag omdat conciërges werk hebben en dus geen deel uitmaken van de categorie startend ondernemerschap. A9 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over effectmeting bij subsidies (BOW/ ) Het raadslid de heer Dufresne heeft zich bij brief, uitmondend in 12 vragen, tot de voorzitter van de gemeenteraad gericht. De vragen betreffen de meetbaarheid van de effectiviteit van subsidies en de zelfstandigheid

5 van de zelfstandige buurthuizen. Met de vragensteller is het college van mening dat het meten van de effectiviteit van het welzijnswerk, evenals in diverse andere sectoren, lastig is. De zelfstandigheid van de zelfstandige buurthuizen is indertijd bewerkstelligd via een in goed overleg doorbroken patstelling. A10 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over fotoverbod stadsboerderijen (DSB/ ) Het foto-filmverbod op de Stadsboerderijen maakte onderdeel uit van de Huis- en gedragsregels op de boerderij. Omdat deze regel tot misverstanden heeft geleid wordt deze ingetrokken. A11 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer J. van Laar over fotoverbod stadsboerderijen (DSB/ ) Het foto-filmverbod op de Stadsboerderijen maakt onderdeel uit van de Huis- en gedragsregels op de boerderij. Omdat deze regel tot misverstanden heeft geleid wordt deze ingetrokken.

6 A12 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van de raadsleden mevrouw T.J. Lont en de heer T. Lutter over eenmalige bijdrage toegekend t.b.v. een Impuls Burgerparticipatie (BSD/ ) de raadsleden Titia Lont en Ton Lutter hebben op 23 juli 2004 een brief met daarin 5 vragen aan de voorzitter van de gemeenteraad gericht. Het college antwoordt dat: -vanwege de eis van de minister omwille van tijdwinst is ingezet op het zo snel als mogelijk selecteren en opstarten van projecten en de raad hierover nadien met een raadsmededeling te informeren. -bij het opstellen van de projecten gebruik is gemaakt van de door bewoners (-organisaties) in eerdere inspraaktrajecten, zoals bij het opstellen de stadsdeelplannen , bekend gemaakte wensen en verlangens -bij de uitvoering van een aantal projecten bewoners, bewonersorganisaties en/of de Haagse Koepel nadrukkelijk betrokken. Na aanpassing akkoord. A13 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid Ingrid Gyömörei over medische zorg en methadongebruikers (BOW/ ) Naar aanleiding van een bericht omtrent de landelijke kwaliteit van de medische zorg aan cliënten van de methadonverstrekking heeft het raadslid I. Gyömörei zich bij brief, uitmondend in 7 vragen, tot de voorzitter van de raad gewend. Het artikel stelt dat de medische zorg aan methadongebruikers te beperkt in omvang en kwaliteit is. Overlastbestrijding zou veelal op de eerste plaats komen. Cliënten kunnen mede daardoor met hun klachten onvoldoende terecht bij de verpleegkundigen van methadonprojecten of bij hun eigen huisarts. In Den Haag wordt extra ingezet op de kwaliteit van de methadonverstrekking. Er zijn geen aanwijzingen voor onvoldoende medische zorg voor de deelnemers. Zorg voor cliënten staat voorop bij de verstrekking van methadon.

7 A14 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van de raadsleden mevrouw W.A. Vonk en de heren R. Reijn en W.J. Pijl over crisisopvang voor jonge Hindoestanen in Den Haag die parasuïcidale neigingen hebben (BOW/ ) Naar aanleiding van een artikel in de Haagsche Courant wenden de raadsleden de heren Reijn en Pijl en mevrouw Vonk zich bij brief tot de voorzitter van de gemeenteraad met vragen over het instellen van een crisisopvang voor jonge Hindoestanen die parasuïci-dale neigingen hebben. De Hindoe Raad Nederland stelt voor deze opvang in Den Haag op te zetten. Uit de praktijk van het project Aan de grenzen blijkt echter dat een bredere aanpak noodzakelijk is. Een aanpak die religieuze stromingen en vrijwilligersorganisaties ten behoeve van etnische groepen overstijgt en onafhankelijk kan werken. In het artikel van 9 juli 2004 in de Haagsche Courant is de wethouder onjuist geciteerd voor wat betreft haar oordeel over dit plan. Na aanpassing akkoord. A15 Concept-raadsmededeling over bouwvergunning woontoren Rijswijkseplein (DSO/ ) Het verzoek aan voorzieningenrechter om schorsende werking op te heffen is niet gehonoreerd. In te stemmen met de concept-raadsmededeling. A16 Concept-brief van weth. OSWI, met bijlage, aan de voorzitter van de Cie. OSCI over Jaarverslag Leerplicht Den Haag schooljaar 2003/2004 (BOW/ ) Het jaarverslag Leerplicht behandelt de uitvoering van het in het schooljaar 2003/2004 gevoerde leerplichtbeleid in onze gemeente. De cijfers betreffende omvang en behandeling van verzuim zullen ook aan het het Ministerie van OCW worden gemeld. Doordat ook cijfers van voorgaande jaren zijn opgenomen, worden ontwikkelingen en trends zichtbaar.

8 Aandachtspunten voor het te voeren beleid voor het komende jaar: -evaluatie en nieuwe opzet van de aanpak van voortijdige schoolverlaters van 12 tot 23 jarigen -verdere ontwikkeling en invoering van het gemeentelijk protocol schoolverzuim -verdere ontwikkeling van de benchmark leerplichthandhaving in G4-verband -nadere evaluatie en ontwikkeling van het Time-Out-project -het positioneren van bureau Halt binnen het gemeentelijk protocol schoolverzuim 1. Het jaarverslag Leerplicht 2003/2004 vast te stellen (overeenkomstig artikel 25, lid 1 van de Leerplichtwet 1969). 2. In te stemmen met de nadere aandachtspunten voor verdere ontwikkeling van de handhavingstaak. 3. Akkoord te gaan met toezending aan de commissie OSCI A A18 Concept-brief van weth. ROSW aan de voorzitter van de voorzitter van de Cie SWB over aanpassing gedragscode hypothecaire financiers (DSO/ ) De gemeente Den Haag was voornemens een convenant te sluiten met hypothecaire leningverstrekkers. Middels zo n convenant zou gebiedsgewijze uitsluiting van hypothecaire financiering voorkomen moeten worden. Onlangs bleek echter dat hypothecaire financiers bezig zijn het voorkomen van gebiedsgewijze uitsluiting in hun gedragscode op te nemen. Hiermee is het sluiten van een convenant tussen gemeente Den Haag en hypothecair financiers achterhaald. In te stemmen met de concept-commissiebrief. A19 a Nota weth. OSWI over Fraudebeleidsverslag 2003/2004 en Fraudebeleidsplan 2005 (BSW/ ) Dit jaar verschijnt het gecombineerde fraudebeleidsverslag en -plan voor het laatst. Onder de Algemene bijstandswet moest dit stuk verplicht opgesteld worden en vastgesteld worden door de raad. Nu wordt het verslag en het plan door het college vastgesteld.

9 Met ingang van 2005 landt het fraudebeleid in het wettelijk verplichte 'verslag over de uitvoering WWB'. Het Haagse fraudebeleid is succesvol: de resultaten zijn vergeleken met de landelijke cijfers goed te noemen. De beleidsvoornemens richten zich op zwaardere controle bij de uitkeringsaanvraag, meer huisbezoeken, met name tijdens de uitkeringsaanvraag en meer onderzoeken naar (samen-)woonfraude en fraude met zwarte inkomsten. Het bestaande kwijtscheldingsbeleid wordt uitgebreid met één categorie: kwijtschelding vindt plaats op fraudevorderingen als 10 jaar langs minnelijke weg is afgelost. Dit is een uitwerking van de discussie die bij de evaluatie van het kwijtscheldingsbeleid heeft plaatsgevonden (BSW/03/212). De financiële gevolgen van deze beleidsaanpassing zijn gelet op het geringe aantal vorderingen dat het betreft verwaarloosbaar Kennis te nemen. Na aanpassing akkoord. b Concept-brief van weth. OSWI aan de voorzitter van de Cie OSCI over Fraudebeleidsverslag 2003/2004 en Fraudebeleidsplan 2005 (BSW/ ) Dit jaar verschijnt het gecombineerde fraudebeleidsverslag en -plan voor het laatst. Onder de Algemene bijstandswet moest dit stuk verplicht opgesteld worden en vastgesteld worden door de raad. Nu wordt het verslag en het plan door het college vastgesteld. Met ingang van 2005 landt het fraudebeleid in het 'verslag over de uitvoering WWB'. Het Haagse fraudebeleid is succesvol: de resultaten zijn vergeleken met de landelijke cijfers goed te noemen. De beleidsvoornemens richten zich op zwaardere controle bij de uitkeringsaanvraag, meer huisbezoeken en meer onderzoeken naar zwarte fraude zoals (samen-)woonfraude en fraude met zwarte inkomsten. In te stemmen met de concept-commissiebrief. Na aanpassing akkoord. c Concept-raadsvoorstel Verordening Fraudebeleid Den Haag (BSW/ ) Op grond van artikel 8a van de Wet werk en bijstand is de gemeente gehouden een verordening op het gebied van fraudebeleid inzake sociale voorzieningen op te stellen. Sprake is van een zgn. raamverordening: de invulling van het fraudebeleid geschiedt door het college in de vorm van een beleidsverslag/beleidsplan cyclus.

10 In te stemmen met concept-raadsvoorstel. A20 Concept-raadsmededeling, met bijlagen, over Beleidsnotitie over mensen met een psychiatrische handicap (afdoening motie 4.11/2003) (BOW/ ) Bij de behandeling van de gemeentebegroting 2004 dienden de raadsleden H.P.G. van Alphen en W.J. Pijl een motie (4.11) in, waarin zij het college verzochten een beleidsnotitie aan de raad voor te leggen over mensen met een psychiatrische handicap. Met de bijgevoegde notitie over maatschappelijke steunsystemen voor langdurig zorgafhankelijke psychiatrische cliënten, die reeds als actiepunt 59 werd aangekondigd in de Nota Volksgezondheid Op uw Gezondheid II , beschouwt het college deze motie als afgedaan. In te stemmen met de concept-raadsmededeling. A21 Concept-raadsvoorstel, met bijlage, over het ontwerp begroting Harnaschpolder 2005 (DSO/ ) De ontwerp-begroting 2005 bedrijventerrein Harnaschpolder is gebaseerd op de grondexploitatie 2004 die is goedgekeurd door het algemeen bestuur van het Bedrijvenschap Harnaschpolder in de bestuursvergadering van 23 juni jl. De grondexploitatie van 2004 laat op dit moment een tekort zien van ca. 1,8 miljoen euro netto contante waarde per en is vergeleken met de basis grondexploitatie van april 2003 niet gewijzigd. Het aandeel van de gemeente Den Haag in het geprognosticeerde nadelig saldo van het bedrijvenschap valt daarmee ook binnen de door de raad in juni 2003 vastgestelde kaders. Het algemeen bestuur bedrijventerrein Harnaschpolder zal in de loop van 2005 de grondexploitatie 2005 vaststellen die de basis zal vormen voor de begroting van Het streven van het college is er op gericht om de grondexploitatie te laten sluiten binnen de door de raad in juni 2003 vastgestelde kaders. In te stemmen met concept-raadsvoorstel.

11 A B: STUKKEN TER AFDOENING DOOR HET COLLEGE B1 Vaststellingslijst week 37 B2 Vaststelling van de hamerstukkenlijst (COLLEGE) Aan de orde zijn: Mandaat voor besluiten op bezwaar aan wethouder OSWI (BSW/ ) 3. Subsidieovereenkomst Stichting Om Den Haag (DSB/ ) B3 Voorbereiding persgesprek --- B4 --- B5 Concept-besluit van het college over verkoop woningen Hoge Zand 2 t/m 24 aan Stadsherstel Den Haag e.o. NV (BOW/ ) Door een schenking uit 1796 heeft de gemeente de eigendom verkregen van twaalf woningen aan Hoge Zand 2 tot en met 24. De woningen staan geregistreerd als Rijksmonument. Met raadsbesluit 439 van 27 november 1990 zijn de onderhavige woningen volledig in beheer gegeven aan de Kessler Stichting voor een project begeleid wonen ten behoeve van de thuisloze vrouw. Een groot deel van de woningen werd al enige tijd niet meer bewoond door de doelgroep. De Kessler Stichting heeft in 2003 te kennen gegeven de woningen niet meer te willen gebruiken en het beheer terug te willen geven aan de gemeente. Het beheer van de woningen

12 is door de Kessler Stichting nog niet overgedragen aan de gemeente omdat zes woningen niet leeg kunnen worden geleverd aangezien deze per 15 maart 2004 zijn gekraakt. Met vonnis van 22 april 2004 heeft de voorzieningenrechter naar aanleiding van een kort geding aangespannen door de krakers bepaald dat de officier van justitie bevoegd is om strafrechtelijk de ontruiming aan te zeggen, aangezien de woningen op dat moment nog niet langer dan een één jaar leeg waren. Per 1 oktober 2004 is dit wel het geval, zodat een spoedige ontruiming is geboden. Stadsherstel Den Haag en Omgeving NV is bereid om de woningen in beheer te nemen, te renoveren en te verhuren aan specifieke doelgroepen (mensen werkzaam in de zorg, het onderwijs en de openbare orde) onder voorwaarde dat de woningen leeg worden geleverd en in eeuwigdurende erfpacht met afgekochte canon aan haar worden verkocht voor een bedrag van ,00 k.k. Na onderzoek heeft de notaris geconcludeerd dat er in het kader van de schenking uit 1796 geen beletselen zijn om de woningen te vervreemden. De kosten en baten zullen bij DSO ten laste/gunste worden gebracht van de verzamelexploitatie Verspreid bezit. 1. de woningen Hoge Zand 2 tot en met 24 via de Dienst Stedelijke Ontwikkeling voor een bedrag van ,00 k.k. in eeuwigdurende erfpacht te geven aan Stadsherstel Den Haag en Omgeving NV; 2. de kosten en baten ten laste/gunste te brengen van de verzamelexploitatie Verspreid bezit van DSO; 3. te bevorderen dat de woningen in het kader van de levering aan Stadsherstel Den Haag en Omgeving NV door de krakers worden ontruimd. B6 --- B7 Concept-brief van het college, met bijlagen, aan de diensthoofden over acties vakorganisaties (BSD/ ) De vakorganisaties maken zich op voor acties tegen het kabinet ( zie bijgevoegde brief dd 25 augustus 2004); vaste lijn wordt gevolgd: bij uitzondering wordt toestemming gegeven voor een verlengde lunchpauze ( zoals voor de actie op de aangekondigde bijeenkomst tijdens de troonrede op 21 september 2004 in Den Haag); overigens dienen medewerkers voor eigen rekening (inleveren vrije tijd) actie te voeren ( bijv. voor de aangekondigde actie op 20 september 2004 in Rotterdam). In te stemmen met de concept-brief.

13 B8 a Concept-besluit van het college, met bijlagen over beleidsregels voetgangersoversteekplaats zebra s (DSO/ ) In de voormalige commissie VBBS heeft de wethouder VBM toegezegd een beleidsnota te leveren over het toepassen van zebra s, omdat de commissie van mening was, dat het beleid te restrictief was. De commissie VEM krijgt thans de resultaten van de onderzoeken gepresenteerd met een conclusie en beleidsregels over het toepassen van zebra s. Het op basis van de onderzoeksresultaten voorgestelde beleid biedt ruimere toepassingsmogelijkheden dan het tot dusver gevolgde beleid. In te stemmen met het concept-besluit. b Concept-brief van weth. VBM, met bijlage, aan de voorzitter van de Cie VEM over beleidsregels voetgangersoversteekplaatsen zebra s (DSO/ ) In de voormalige commissie VBBS heeft de wethouder VBM toegezegd een beleidsnota te leveren over het toepassen van zebra s, omdat de commissie van mening was, dat het beleid te restrictief was. De commissie VEM krijgt thans de resultaten van de onderzoeken gepresenteerd met een conclusie en beleidsregels over het toepassen van zebra s. Het op basis van de onderzoeksresultaten voorgestelde beleid biedt ruimere toepassingsmogelijkheden dan het tot dusver gevolgde beleid. In te stemmen met concept-commissiebrief. B9 a Concept-besluit van het college, met bijlagen, over Milieueffectrapportage Nieuw Stadion Den Haag (DSB/ ) Op 17 juni 2003 is besloten om geen m.e.r.-procedure te volgen voor het nieuwe voetbalstadion van ADO Den Haag. Voor de ontwikkeling van een nieuw voetbalstadion van ADO Den Haag en de realisatie van commerciële activiteiten wordt nu alsnog de procedure van milieueffectrapportage doorlopen. Stichting Stadion Ontwikkeling en Ballast Nedam Ontwikkeling zijn samen initiatiefnemer. Het college is bevoegd gezag in deze m.e.r. procedure. Het bevoegd gezag stelt de richtlijnen voor de inhoud van het MER op en toetst daarna het MER op volledigheid, juistheid en kwaliteit.

14 b --- De richtlijnen voor de inhoud van het MER worden vastgesteld conform het advies van de onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage (Commissie voor de m.e.r.). De Commissie voor de m.e.r. acht de volgende punten essentieel voor de inhoud van het MER: 1. een onderbouwing van de keuze voor de locatie Forepark; 2. (consistente) ramingen van bezoekers en verkeer die worden afgezet tegen de beschikbare ruimte voor verkeer (bereikbaarheid/congestie) en de capaciteit voor vervoer en parkeren; 3. verkenning van de ruimte in een voldoende groot studiegebied die de verkeerswegen, parkeervoorzieningen en milieuregelgeving (met name geluid en externe veiligheid) nog bieden voor extra commerciële activiteiten; 4. concretisering van wat de commerciële activiteiten kunnen inhouden; 5. benoemen van maatregelen ter regulering van de bezoekersstromen en ter vermindering van overlast en (sociale) onveiligheid; 6 aanvullingen en/of actualiseringen van de berekeningen voor (geluid), lucht en externe veiligheid; 7. een publieksvriendelijke presentatie van met name die gegevens die voor de insprekers belangrijk zijn. -In te trekken het besluit m.e.r.-beoordeling voetbalstadion Forepark d.d. 17 juni 2003, kenmerk DSB/ (RIS ). -Vast te stellen de richtlijnen voor het milieueffectrapport Nieuw Stadion Den Haag conform het advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage d.d. 11 augustus 2004 / rapportnummer B10 a Concept-besluit van het college, met bijlagen, over Herinrichting bosdeel Laan van Nieuw Oost-Indië (DSB/ ) Bij besluit van 27 mei 2003 heeft het college ingestemd met de resultaten van de haalbaarheidsstudie voor de herinrichting van de gehele Laan van Nieuw Oost-Indië, met de uitwerking van het schetsontwerp tot een Voorlopig Ontwerp en met het houden van inspraak. De commissies VBL, VS&Y/L en SWE zijn hierover bij brief van 27 mei 2003 geïnformeerd (RIS ) Het VO is in overleg met bewoners, gebruikers, belanghebbenden en belangstellenden, onder begeleiding van het ontwerpbureau, tot stand gekomen. Het VO heeft in de periode van 16 september tot en met 10 oktober 2003 ter inzage gelegen op het stadsdeelkantoor Haagse Hout en het Gemeentelijk ContactCentrum in het stadhuis. Op 30 september 2003 heeft een inloopmiddag/-avond plaatsgevonden, die door circa 80 belangstellenden is bezocht. Het ontwerp voor het bosdeel is positief door bewoners, gebruikers, belanghebbenden en belangstellenden ontvangen. Naar aanleiding van informatie over de stand van zaken, die op de Dag van het Haagse Bos op 19 juni 2004 is verspreid, is één verlate inspraakreactie ontvangen. Het Voorlopig Ontwerp voor het stedelijk deel is nog niet afgerond, omdat een aantal aspecten (parkeren, openbaar vervoerhaltes en fietsvoorzieningen) nog nader onderzocht moet worden. In verband met de subsidievoorwaarden is het noodzakelijk dat met de uitvoering van de

15 herinrichting van het bosdeel uiterlijk 1 oktober a.s. wordt gestart. Daarom is de oorspronkelijke koppeling van beide delen van de Laan van Nieuw Oost-Indië los gelaten. Naar verwachting kan het college in november 2004 een besluit nemen over de herinrichting van het stedelijk deel van de Laan van Nieuw Oost-Indië. 1 oktober a.s. zal met de uitvoering van het gedeelte vanaf Benoordenhoutseweg tot aan de dubbele brug nabij de Grote Vijver worden begonnen. Aansluitend hierop zal begin volgend jaar, na verlening van de bouwvergunning voor de dubbele brug, begonnen worden met de uitvoering van het aansluitende gedeelte tot aan de Bezuidenhoutseweg, incl. de bouw van de dubbele brug nabij de Grote Vijver. I. In te stemmen met de herinrichting van de Laan van Nieuw Oost-Indië gelegen tussen de Benoordenhoutseweg en de Bezuidenhoutseweg, inclusief de bouw van een dubbele brug ter hoogte van de Grote Vijver; II. ter dekking van de geraamde kosten van ,- (excl. BTW) aan te wenden: ,- uit het Meerjarenprogramma Wonen , binnen het bomenprogramma FIS/19503 Bomenstructuur 1999; ,- uit het Grote Stedenbeleid 2001 en 2002; ,- uit het Grote Stedenbeleid 2003; ,- uit de begrotingsfunctie (aanleg nieuwe infrastructuur). Na redactionele aanpassing akkoord. b Concept-brief van weth. SISS, met bijlage, aan de voorzitter van de Cies MSSS, VEM en SWB over Herindeling bosdeel Laan van Nieuw Oost-Indië (DSB/ ) In deze commissiebrief wordt het herinrichtingsplan voor het bosdeel toegelicht. In te stemmen met de concept-commissiebrief. Na redactionele aanpassing akkoord. B11 a --- b Concept-brief burgemeester aan de voorzitter van de voorzitter van de Cie VB over uitspraak rechtbank in zaak financiering SOV-cellen (BSD/ ) De rechtbank Den Haag heeft uitspraak gedaan in het geschil tussen de gemeente Den Haag en de Staat over de financiering van SOV-cellen. De rechtbank heeft de vordering van de gemeente toegewezen en heeft dus de Staat veroordeeld de gemeentelijke bijdrage aan de

16 stichtingskosten van de cellen terug te betalen. Tegen de uitspraak van de rechtbank is nog beroep mogelijk. In te stemmen met de concept-brief. B B B B B B B18 Veiligheid --- B B20 Raad/raadscommissies: - concept-commissiebrieven over de commissoriale toelichting op de begroting 2005: a. Nota weth. NGD aan het college met cie. brief behorend bij begroting (BSD/ ) b. Concept-brief weth. EP aan de voorzitter van de Cie MSSS over de begroting 2005 (BSD/ ) c. Concept-brief weth. OSWI aan de voorzitter van de Cie. OSCI over de toelichting Programmabegroting 2005 d. Concept-brief weth. SISS aan de voorzitter van de Cie. MSSS over commissoriale toelichting begroting e. Concept-brief weth. EP aan de voorzitter van de Cie. VEM over begroting 2005 (BSD/ ) f. Concept-brief weth. ROSW aan de voorzitter van de Cie. SWB over toelichting

17 B begroting 2005 (DSO/ ) g. Concept-brief weth. FC aan de voorzitter van de Cie OSCI over commissoriale toelichting begroting 2005, onderdeel cultuur (BOW/ ) h. Concept-brief van de burgemeester aan de voorzitter van de commissie VB over de commissoriale toelichting begroting 2005 (BSD/ ) i. Concept-brief van wethouder EP aan de commissie WEM met een toelichting op de begroting 2005 (DS)/ ) Na aanpassing akkoord. B22 Ingekomen uitnodigingen --- B23 I Regio Randstad - aandachtspuntenlijstje bovengemeentelijke overleggen, met bijlagen. II Stand van zaken Zuidvleugel --- III Stadsgewest Haaglanden a. Ingekomen stukken b. Stand van zaken stadsgewest --- IV Stand van zaken Herindeling --- B24 Overzicht strategische beleidsbesprekingen en stuurgroepvergaderingen --- B B B27 Vaststelling van de concept-besluitenlijst Na aanpassing akkoord

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28 09-06-2003 RIS109054VS_07-10-2003 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 september 2003 Aanwezig: Afwezig: burgemeester*, de dames Engering en Klijnsma**

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005 14-06-2005 RIS128668VS_24-JUN-2005 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005 Aanwezig: burgemeester, de dames Van Dijk en Klijnsma, de heren Bruins,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus *), Van der Putten en Luijten, de dames Engering en

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 20 april 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 20 april 2004 20-04-2004 RIS115663VS_01-JUN-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 20 april 2004 Aanwezig: de dames Engering (loco-burgemeester) en Klijnsma en de heren

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en

Nadere informatie

Afwezig: *) bij agendapunt 1 mevrouw Engering en de heren Meijer, Noordanus en Verkerk

Afwezig: *) bij agendapunt 1 mevrouw Engering en de heren Meijer, Noordanus en Verkerk Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 juli 1999 (artikel 56, tweede lid, Gemeentewet) Aanwezig: de burgemeester, de heer Heijnen, mevrouw Klijnsma *) en

Nadere informatie

CONCEPT Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000

CONCEPT Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000 Aanwezig: de heer Meijer (loco-burgemeester), de dames Engering *) en Klijnsma, de heren Heijnen, Noordanus,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009 I a Vaststelling van het verslag van 3 novemer 2009 Afspraken collegevergadering

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en Van

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998 Aanwezig: burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en Van Kampen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 14 JUNI 2016

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 14 JUNI 2016 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 14 JUNI 2016 RIS 294519 I Inventarisatie rondvraagpunten II a Vaststelling van het verslag van 7

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 2004 17-08-2004 RIS119127VS_15-SEP-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 2004 Aanwezig: burgemeester, de dames Engering en Klijnsma en de heren

Nadere informatie

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling jaarstukken 2013 Datum voorstel 29 april 2014 Datum raadsvergadering 10 juni 2014 Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Ter inzage

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 januari 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 januari 2004 13-01-2004 RIS112421VS_26-JAN-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 januari 2004 Aanwezig: Afwezig: de dames Engering (loco-burgemeester) en Klijnsma

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 8 juni 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 8 juni 2004 08062004 RIS117122VS_27AUG2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 8 juni 2004 Aanwezig: mevrouw Engering (locoburgemeester) en de heren Bruins, Heijnen,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 23 oktober 2007

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 23 oktober 2007 RIS149721VS_31-OKT-2007 Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 23 oktober 2007 Aanwezig: Afwezig: Loco-burgemeester / wethouder OJS (de heer Dekker),

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 7 DECEMBER 2010

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 7 DECEMBER 2010 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 7 DECEMBER 2010 I a Vaststelling van het verslag van 30 novemer 2010 Afspraken collegevergadering

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 8 december 1998

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 8 december 1998 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 8 december 1998 Aanwezig: de burgemeester, de dames Engering en Klijnsma, de heren Heijnen, Meijer, Noordanus, Stolte en

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

H.C.J. Meijvis, 9710 IF Ke. Actualisatie huisvestingsplannen.

H.C.J. Meijvis, 9710 IF Ke. Actualisatie huisvestingsplannen. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 09G200896 318912 / 318912 ONDERWERP Actualisatie huisvestingsplannen. H.C.J. Meijvis, 9710 IF Ke AGENDANUMMER B2 BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Voordracht voor de collegevergadering van

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Voordracht voor de collegevergadering van Nummer Directie Dienst BD2013-010040 directie sb dienst ivv Voordracht voor de collegevergadering van 29 oktober 2013 Portefeuille 29 Agendapunt A0 Tekst van openbare besluiten Onderwerp wordt gepubliceerd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 7 APRIL 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

RIS173013VS1_2-JUNI-2010 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 25 MEI 2010

RIS173013VS1_2-JUNI-2010 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 25 MEI 2010 RIS173013VS1_2JUNI2010 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 25 MEI 2010 Aanwezig Burgemeester (de heer Van Aartsen), wethouder BW (de heer Norder), wethouder OJS (de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 11/09/2012 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009 I Vaststelling van het verslag van 28 april 2009 II Hamerstukkenlijst Aan de orde waren:

Nadere informatie

Inventarisatie rondvraagpunten

Inventarisatie rondvraagpunten BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 11 DECEMBER 2012 Geheimhouding o.g.v. art. 55 lid 1 Gem.wet j o art. 10 lid 2 su, f en g I Inventarisatie

Nadere informatie

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle)

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle) Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 27 februari 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy Voor u ligt, ter vaststelling,

Nadere informatie

VNG ledenbrief Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) 24 oktober 2017

VNG ledenbrief Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) 24 oktober 2017 Van: VNG Aan: Stadhuis Onderwerp: Lbr. 17/060 - Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Datum: dinsdag 24 oktober 2017 15:17:29 Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser B VNG ledenbrief Gratis Verklaring Omtrent

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING

BESLUITENLIJST VORIGE COLLEGEVERGADERING OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 2 APRIL 2019 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Annemieke Vermeulen, Burgemeester de heer Harry Matser, Wethouder; de heer Mathijs ten Broeke,

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

FINANCIERING AANPASSING HOGE EN LAGE WALDORPSTRAAT IN HET KADER VAN HET PROJECT STATIONSENTREE DEN HAAG HOLLANDS SPOOR LAAKHAVENZIJDE.

FINANCIERING AANPASSING HOGE EN LAGE WALDORPSTRAAT IN HET KADER VAN HET PROJECT STATIONSENTREE DEN HAAG HOLLANDS SPOOR LAAKHAVENZIJDE. Gemeente Den Haag DSO/2014.869 RIS 279676 FINANCIERING AANPASSING HOGE EN LAGE WALDORPSTRAAT IN HET KADER VAN HET PROJECT STATIONSENTREE DEN HAAG HOLLANDS SPOOR LAAKHAVENZIJDE. HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER

Nadere informatie

B en W d.d

B en W d.d B en W 14.0354 d.d. 8-4-2014 Onderwerp Reactie aan VNG op de onderzoeksrapportage Groot-onderhoud gemeentefonds Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Vast te stellen de brief aan de gemeenteraad

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 11 DECEMBER 2007

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 11 DECEMBER 2007 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 11 DECEMBER 2007 I a Vaststelling van het verslag van 4 decemer 2007 Afspraken collegevergadering

Nadere informatie

Onderwerp : Conceptbegroting GR VSV 2018

Onderwerp : Conceptbegroting GR VSV 2018 Raadsvoorstel *Z03CD89FFA8* Aan de raad Documentnummer : INT-17-35503 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Conceptbegroting GR VSV 2018 Inleiding Beverwijk neemt samen met de gemeenten van de RMC (Regionaal

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008 RIS157181VS_09-SEP-2008 Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008 (verslag van collegevergadering ex artikel 56, lid 2 Gemeentewet)

Nadere informatie

Advies en besluitenlijst 17 juni 2014

Advies en besluitenlijst 17 juni 2014 Instantie BW Datum 17 juni 2014 Tijdstip 09.30 uur Weeknummer Week 25. Aanwezig dhr. P.E. de Jong (burgemeester), dhr. A.L. van der Meij (wethouder), dhr. L.J. van Rij (wethouder), dhr. E.G. Mulder (wethouder),

Nadere informatie

vastgesteld Besluitenlijst

vastgesteld Besluitenlijst No. 23 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting Raadsvoorstel Nummer 210 Dienst Dienst Ruimte, Wonen en Economie Datum 19 juni 2001 Betreft Winkelcentrum Nieuw-Vennep Samenwerkingscontract en verkoopcontract tussen gemeente en William Properties Brief

Nadere informatie

V O O R L O P I G E - A G E N D A. Zestiende vergadering. van de Gemeenteraad van Den Haag. te houden op donderdag 11 december 2003, te 16.

V O O R L O P I G E - A G E N D A. Zestiende vergadering. van de Gemeenteraad van Den Haag. te houden op donderdag 11 december 2003, te 16. RIS111161AG1_11-12-2003 V O O R L O P I G E - A G E N D A Zestiende vergadering van de Gemeenteraad van Den Haag te houden op donderdag 11 december 2003, te 16.00 uur in de raadzaal aan het Spui 70. De

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 1 december 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5).

De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5). Vergadering Gemeenteraad 24-05-2007 Plaats: Raadshuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 18:30 Voorzitter: De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: Agenda nr: Onderwerp: Invulling Geulhallocatie. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: Agenda nr: Onderwerp: Invulling Geulhallocatie. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: Agenda nr: Onderwerp: Invulling Geulhallocatie Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel De komen tot definitieve besluitvorming over de

Nadere informatie

B&W Vergadering. Besluit 1. Het college stemt in met de Intentieovereenkomst van de bevoegde gezagen van de

B&W Vergadering. Besluit 1. Het college stemt in met de Intentieovereenkomst van de bevoegde gezagen van de 2.2.6 Intentieovereenkomst Voortijdig Schoolverlaten 1 Dossier 741 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 741 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 6 september 2016 Agendapunt 2.2.6 Omschrijving Intentieovereenkomst

Nadere informatie

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota:

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: Sis nr(s) geregistreerde stuk(ken): 40245 blad: 1/6 datum nota: 19-06-2015 programma: 4. Ruimt. ontw. in de kern, verkeer en vervoer werkdoel: 719 - Bedrijventerrein Arrisveld bestemmingsplan onderwerp:

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1 ONT Akkoord plan van aanpak verhoogde asielinstroom Het concept-plan van aanpak verhoogde asielinstroom is besproken met de gemeenteraad. De raad heeft geen wensen en bedenkingen meegegeven aan B&W.

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL - vaststelling jaarrekening 2006

Betreft : RAADSVOORSTEL - vaststelling jaarrekening 2006 Betreft : RAADSVOORSTEL - vaststelling jaarrekening 2006 Datum voorstel : 5 juni 2007 Raadsvergadering d.d. : 5 juli 2007 Volgnummer : 2007R0031, agendanummer 6 Taakveld : Financiën Portefeuillehouder

Nadere informatie

Inspraakrapport bij Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Den Haag 2015

Inspraakrapport bij Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Den Haag 2015 Inspraakrapport bij Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Den Haag 2015 Datum: 13 november 2104 Bijlage bij BSW/2014.247 Inleiding Op 29 september 2014 heeft het College van Burgemeester

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Regeling beschikbaarheidsdienst Binnen de gemeente Goirle zijn er drie medewerkers van de afdeling Realisatie en Beheer die op basis van een rooster buiten werktijd beschikbaar moeten zijn. Tot

Nadere informatie

Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport )

Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport ) Raadsvoorstel *Z055D7968BB* Aan de raad Documentnummer : INT-19-47777 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport 2019-2022) Inleiding In

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Gemeente Kollumerland c.a.

Gemeente Achtkarspelen Gemeente Kollumerland c.a. Gemeente Achtkarspelen Gemeente Kollumerland c.a. Verordening fraudebeleid WWB Afdeling Sociale Zaken November 2006 1 Gemeente Achtkarspelen en gemeente Kollumerland c.a. de Raad van de gemeente Achtkarspelen;

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008 08.0476 Tussenrapportage uitvoering Kadernota Leids Sportbeleid 2006-2010. De gemeenteraad heeft op 28-2-2006 de Kadernota

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Verheeskade thv. nr. 25 (aanwijzen 5x. gehandicaptenparkeerplaats-algemeen)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Verheeskade thv. nr. 25 (aanwijzen 5x. gehandicaptenparkeerplaats-algemeen) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1297 15 januari 2015 Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Verheeskade thv. nr. 25 (aanwijzen 5x gehandicaptenparkeerplaats-algemeen)

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Gemeente Kollumerland c.a.

Gemeente Achtkarspelen Gemeente Kollumerland c.a. Gemeente Achtkarspelen Gemeente Kollumerland c.a. Verordening fraudebeleid WWB en WIJ Afdeling Werk, Inkomen en Zorg September 2009 1 Gemeente Achtkarspelen en gemeente Kollumerland c.a. de Raad van de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Voorstel 1. Het verzoek tot openbaarmaking van gegevens met betrekking tot het instellen van een vuurwerkverbod

Nadere informatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie H.P.G. van Alphen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Maatschappelijke ontwikkeling Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2009.333 BSD2009.5357 RIS 169116 Doorkiesnummer 070-353 3684 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 26 juni 2007

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 26 juni 2007 26-06-2007 RIS147112VS_04-JUL-2007 Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 26 juni 2007 Aanwezig: Burgemeester (de heer Deetman), wethouder CF

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken 26-04-2016 [ ]Openbaar -- [X]Besloten 26-04-2016

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken 26-04-2016 [ ]Openbaar -- [X]Besloten 26-04-2016 Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Bed, bad, brood in de Assenstraat 12 1- Notagegevens Notanummer 2016-000697 Datum 21-04-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder Weth. Kolkman Team PMA

Nadere informatie

Raadsnota. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 29 juni 2009 Agenda nr: 6 Onderwerp: Jaarverslag Leerplicht / Regionaal Meld en Coördinatiepunt (RMC) Maastricht en Mergelland 2007-2008 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Plan van aanpak leerplicht 1- Notagegevens Notanummer 2016-000393 Datum 15-03-2016 Programma: 09 Jeugd en onderwijs Portefeuillehouder Weth. Hartogh Heys

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 02-03-2004

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 02-03-2004 02-03-2004 No. 10 VASTGESTELD BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG OM 09.00 UUR. AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK E.R. TRIEMSTRA, VOORZITTER,

Nadere informatie

BEHANDELINGSFORMULIER AB

BEHANDELINGSFORMULIER AB BEHANDELINGSFORMULIER AB Onderwerp Portefeuillehouder Beleidstaak Voorgesteld besluit Afkoop besluit Woninggebonden subsidies De heer ir. B. Emmens Vergadering 24-11-2010 Agendapunt 8 Wonen Instemmen met

Nadere informatie

akkoord bespreken afwijzen ^Conform ū Aangepast akkoord

akkoord bespreken afwijzen ^Conform ū Aangepast akkoord B en W voorstel Onderwerp I4int00856 Jaarstukken, begroting en grondexploitatie XL Businesspark (RBT) Samenvatting voorstel 1. Geen bezwaar te maken tegen het vaststellen van de jaarstukken, de grondexploitatie

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november 2011 Lijst nr. 44 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november 2011 PUBLIEKSDIENST Voorlopig getuigenverhoor verzocht door F. Heinsius Voorstel Publieksdienst:

Nadere informatie

Raadsvergadering van 1 november 2012 Agendanummer: 5

Raadsvergadering van 1 november 2012 Agendanummer: 5 RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 368891 Raadsvergadering van 1 november 2012 Agendanummer: 5 Onderwerp: Beleidsbegroting 2013-2016 Verantwoordelijk portefeuillehouder: Drs. F.P. Fakkers SAMENVATTING Vanuit

Nadere informatie

Datum raadsvergadering donderdag 9 april 2015

Datum raadsvergadering donderdag 9 april 2015 Vr-IMl GEMEENTE U T R E C H T S E H E U V E L R U G Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 3 maart 2015 Datum raadsvergadering donderdag 9 april 2015 Nummer raadsvoorstel 2015-133 Bijbehorend

Nadere informatie

Vaststelling van het verslag van dinsdag, 3 december 2002

Vaststelling van het verslag van dinsdag, 3 december 2002 RIS101551VS_27-01-2003 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 10 december 2002 Aanwezig: Afwezig: burgemeester*), de dames Engering **) en Klijnsma, de heren

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.0848 B.17.0848 Landgraaf, 4 mei 2017 ONDERWERP: Zienswijze raad op de ontwerpbegroting 2018 stadsregio Parkstad Limburg PROGRAMMA

Nadere informatie

Raadsvoorstel (openbaar) Maassluis Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 3 november 2015

Raadsvoorstel (openbaar) Maassluis Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 3 november 2015 Raadsvoorstel (openbaar) 1500 Afdeling ROVM gemeente Maassluis zaaknummer Z-12-05216 registratienummer opsteller advies Directeur/afdelingshoofd mevrouw mr. A.G.M. Hewitt de heer ir. J.A. Freie doorkiesnummer

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet INT-19-47971 Raadsvoorstel Aan de raad Documentnummer : INT-19-47971 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet Inleiding Op

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Eemnes. Datum: 12 mei Rapportnummer: 2011/144

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Eemnes. Datum: 12 mei Rapportnummer: 2011/144 Rapport Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Eemnes. Datum: 12 mei 2011 Rapportnummer: 2011/144 2 Klacht Verzoekers klagen erover dat de gemeente niet behoorlijk

Nadere informatie

Onderwerp : Evaluatie kadernota minimabeleid en kadernota minimabeleid

Onderwerp : Evaluatie kadernota minimabeleid en kadernota minimabeleid Raadsvoorstel *Z0298FEAD10* Aan de raad Documentnummer : INT-16-25262 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Evaluatie kadernota minimabeleid 2012- en kadernota minimabeleid 2016-2019 Inleiding Het minimabeleid

Nadere informatie

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Stadhouderslaan 41 en 43 (instellen venstertijden, o.a. bij gehandicaptenparkeerplaatsen-algemeen)

Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Stadhouderslaan 41 en 43 (instellen venstertijden, o.a. bij gehandicaptenparkeerplaatsen-algemeen) STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8714 26 maart 2015 Gemeente Den Haag, verkeersbesluit: Stadhouderslaan 41 en 43 (instellen venstertijden, o.a. bij gehandicaptenparkeerplaatsen-algemeen)

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 17 april 2018

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 17 april 2018 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Jan Wibier secretaris-directeur

Jan Wibier secretaris-directeur Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Albert de Hoop samenleving 6 12 januari 2016 jaarverslag leerplicht en RMC 2014-2015 Geachte leden van de raad, Hierbij bieden wij

Nadere informatie

Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport )

Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport ) Raadsvoorstel *Z055D7968BB* Aan de raad Documentnummer : INT-19-47777 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Kredietaanvraag 2019/2020 (Meerjaren Groot Onderhoud en Investeringsplan Sport 2019-2022) Inleiding In

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, M. Sanderse Verlening uitvoeringskrediet rioolvervanging en herinrichting Muiden Noord West

Raadsvoorstel. Aan de raad, M. Sanderse Verlening uitvoeringskrediet rioolvervanging en herinrichting Muiden Noord West Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 103814 M. Sanderse Verlening uitvoeringskrediet rioolvervanging en herinrichting Muiden Noord West Aan de raad, 1. Beslispunten Verlenen van een uitvoeringskrediet

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201844 PORTH./SECTOR Schelberg ONDERWERP: Trouwlocaties Hengelo Aan de raad wordt voorgesteld: de 'Criteria trouwlocaties gemeente

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen

Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Raadsvoorstel *Z0245757025* Aan de raad Documentnummer : INT-15-22789 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Aanpassing GR Cocensus i.v.m. de wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen Inleiding

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999 Aanwezig: de burgemeester, de dames Engering en Klijnsma, de heren Heijnen, Meijer, Noordanus, Stolte

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 18 AUGUSTUS 2009

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 18 AUGUSTUS 2009 RIS166096VS1_26-AUG-2009 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 18 AUGUSTUS 2009 Aanwezig Burgemeester (de heer Van Aartsen), wethouder OJS (de heer Dekker), wethouder VBM (de

Nadere informatie

Projectopdracht en voorlopig ontwerp inrichtingsplan ontwikkellocatie Pantarhei entielen

Projectopdracht en voorlopig ontwerp inrichtingsplan ontwikkellocatie Pantarhei entielen 1310524 Afdeling: Onderwerp Projectopdracht en voorlopig ontwerp inrichtingsplan ontwikkellocatie Pantarhei entielen Samenvatting In maart 2013 is met Bouwfonds een koopovereenkomst gesloten voor de realisering

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 8 januari 2019 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

Postbus AA Bleskensgraaf T Aan de leden van de gemeenteraad

Postbus AA Bleskensgraaf T Aan de leden van de gemeenteraad Aan de leden van de gemeenteraad T 14 0184 www.gemeentemolenwaard.nl Zaaknummer 58467 Datum: 15 december 2015 Portefeuillehouder: wethouder D.A. Heijkoop Bijlage: 3 Onderwerp: communicatie met bewoners

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 7 februari 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 7 februari 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 7 februari 2017 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester E.A. Smit, loco-gemeentesecretaris E. Eerenberg

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2014:3478

ECLI:NL:CRVB:2014:3478 ECLI:NL:CRVB:2014:3478 Uitspraak 14/5824 WWB-VV 27 oktober 2014 Centrale Raad van Beroep Voorzieningenrechter Uitspraak op het verzoek om voorlopige voorziening Partijen: [Verzoekster]te [woonplaats] (verzoekster)

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 89 RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 27 mei 2003

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller. sv 89 RIS Regnr. DSO/ Den Haag, 27 mei 2003 RIS105935_03-06-2003 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J. Wijsmuller sv 89 RIS 105935 Regnr. DSO/2002.3751 Den Haag, 27 mei 2003 Inzake: vragen over diverse projecten

Nadere informatie

Team ORB. gfedcb. gfedc OR. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr.

Team ORB. gfedcb. gfedc OR. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb gem.secr. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Team ORB Aankoop mandelig gebied/recht van opstal riolering Jan Luijkenlaan 1- Notagegevens Notanummer 824474 Datum 25-6-2013 Programma: 03. Leefomgeving

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 21 december 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 21 december 2004 RIS123192_21-DEC-2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 2004.530 RIS 123192 Regnr. BOW/2004.1408 Den Haag, 21 december 2004 Inzake: verantwoording van

Nadere informatie

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen.

Belangstellenden zijn van harte welkom de vergadering bij te wonen. Agenda Raadsbijeenkomst Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 1 oktober 2013 20:00-23:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Anton Barske 1 Inloopuurtje politieke partijen vanaf 19.00 uur De raadsbijeenkomst

Nadere informatie

Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk Gemeenteblad nr. 61

Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk Gemeenteblad nr. 61 Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting 2015-2017 RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk 437126 Gemeenteblad nr. 61 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd omdat de raad

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/17/02828 Z/C/16/38280 Secretaris W.A.G. Hillenaar Uitnodigingen d.d. 1 maart 2017 1. Regionale raadsbijeenkomst transformatieopgaven Jeugdzorg, dinsdag 14 maart 2017 van 18.30-21.30 uur te Cuijk.

Nadere informatie

Voorgesteld besluit Wij stellen u voor akkoord te gaan met het wijzigen van de belastingverordeningen voor 2014.

Voorgesteld besluit Wij stellen u voor akkoord te gaan met het wijzigen van de belastingverordeningen voor 2014. Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendanummer : 09 Datum : 23 september 2013 Onderwerp Belastingverordeningen 2014 Aan de leden van de raad, Voorgesteld besluit Wij stellen u voor

Nadere informatie

Telefoon (070) 3 563 563 Telefax (070) 3 607 572 . Uw kenmerk De gemeenteraad van Haarlemmermeer

Telefoon (070) 3 563 563 Telefax (070) 3 607 572  . Uw kenmerk De gemeenteraad van Haarlemmermeer de mbudsman Postadres Postbus 93122 2509 AC Den Haag Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 151 2594 AG Den Haag Telefoon (070) 3 563 563 Telefax (070) 3 607 572 E-mail Doorkiesnummer (070) 3 563 598 BBljbnlarb

Nadere informatie

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale gemeente Langedijk Datum 12 september 2017 Agendanummer 3 Adviseur L.A.M. (Leonie) Bruin Afdeling I team BP/Projecten en Economische Zaken Vertrouwelijk Nee Onderwerp Ondertekening overeenkomsten t.b.v.

Nadere informatie