CONCEPT Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CONCEPT Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000"

Transcriptie

1 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000 Aanwezig: de heer Meijer (loco-burgemeester), de dames Engering *) en Klijnsma, de heren Heijnen, Noordanus, Stolte en Verkerk**), mw. Kroese-Duijsters (gemeentesecretaris), de heer Singeling (VEB) en mw. Bruggeman (secretariaat) Afwezig: de burgemeester *) afwezig bij de agendapunten 1 t/m 6 **) afwezig bij de agendapunten 1 t/m 4

2 1 1. Vaststelling van de lijst van besluiten nr. 19 Vastgesteld. 2. Concept-lijst ingekomen stukken voor de raadsvergadering van donderdag, 25 mei 2000 Conform De voorzitter constateert dat de concept-afdoeningen van de ingekomen stukken 9 en 10 (beantwoording van de raadsadressen 111 en 112) in de betreffende commissies al aan de orde komt alvorens de behandeling in de raad wordt vastgesteld. 3. Vaststelling van de A-lijst Aan de orde zijn: 1. Beslissing op bezwaarschrift inzake nadeelcompensatie Souterrain Grote Marktstraat. 2. Beslissing op bezwaarschrift inzake weigering van subsidie. 3. Beslissing op bezwaarschrift inzake schadevergoeding o.g.v. artikel 49 WRO. 4. Ontwerp-raadsvoorstel inzake vervanging automatiseringsmiddelen Brandweer. 5. Concept-brief aan de Inspectie Milieuhygiëne inzake informatie t.b.v. geluidklacht Vaillantplein.

3 2 4. Concept-raadsmededeling inzake gemeentelijke interne milieuzorg In het GIM-verslag 1999 wordt de voortgang van de interne milieuzorg binnen de gemeente beschreven. Het verslag is gebaseerd op de milieudoorlichtingen die de diensten in 1999 hebben uitgevoerd. De GAD heeft de betrouwbaarheid en de volledigheid van de dienstendoorlichtingen getoetst. In te stemmen met de concept-raadsmededeling. 5. Concept-raadsmededeling inzake het concept-uitwerkingsplan Laan Copes van Cattenburch Het uitwerkingsplan betreft een partiële uitwerking van de globale bestemming Verkeersdoeleinden, opgenomen in artikel 41 van het Bestemmingsplan Archipelbuurt/Willemspark II. De aanleiding voor het opstellen van het uitwerkingsplan is de voorgenomen herinrichting van de Laan Copes van Cattenburch. In te stemmen met de concept-raadsmededeling en ter-inzage-legging van het plan t.b.v. officiële bedenkingenprocedure.

4 3 6. Voorbespreking persgesprek Nota weth. OSWI, met bijlagen, inzake follow-up van de bijeenkomst De ondernemende stad Op 1 september 1999 heeft in deze gemeente onder auspiciën van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, een bijeenkomst plaatsgevonden onder de titel De ondernemende stad. In vervolg op deze bijeenkomst zijn afspraken gemaakt over verder te ondernemen acties. In zijn brief van 5 januari 2000 heeft de Minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid aangekondigd, in het bestuurlijk overleg van dit voorjaar hierop te willen terugkomen. In de nota wordt aangegeven op welke wijze invulling is gegeven aan de gemaakte afspraken. Voorshands kennis te nemen van de inhoud van de nota en deze bij het voorjaarsoverleg tussen de minister en het gemeentebestuur te betrekken. 9. Nota wethouder WVE inzake een WOB-verzoek door de Stichting Vill Abb betreffende de betrokkenheid van de gemeente bij de opdrachtverlening door de OPCW aan The Activity Shop (pand Van de Spiegelstraat 12) Door de Stichting Vill Abb is op 6 november 1999 met een beroep op de WOB schriftelijk verzocht om geïnformeerd te worden over betrokkenheid van de gemeente bij de opdrachtverlening door de OPCW aan The Activity Shop (TAS) tot het verzorgen van de kinderopvang en in verband daarmee de verhuur van het pand Van de Spiegelstraat 12 door Centacon BV aan TAS.

5 4 In de brief van 21 december 1999, OCW916640, gericht aan de stichting, is door het college van b. en w. gesteld dat er geen documenten in de zin van de WOB zijn welke betrekking hebben op deze aangelegenheid en dat de rol van de gemeente zich heeft beperkt tot een bemiddelende rol op verzoek van de verhuurder van het pand. Bij brief van 27 december 1999 heeft de Stg. Vill Abb, wederom met een beroep op de WOB, verzocht om overlegging van documenten welke betrekking hebben op de verkrijging van een houders- en een gebruiksvergunninng door TAS. Tevens heeft de Stg. aangegeven niet accoord te gaan met het feit dat de gemeente de stichting niet op de hoogte heeft gesteld van de bemiddeling door de gemeente ten behoeve van TAS. In de concept-brief wordt aangegeven dat: - de gevraagde documenten worden verstrekt. - dat het niet op de weg van de gemeente ligt zich te mengen in de verhouding tussen privaatrechtelijk onderhandelende partijen en - dat de gemeente niet betrokken is geweest bij de door OPCW aan TAS verleende opdracht tot kinderopvang. In te stemmen met de concept-brief aan de Stichting Vill Abb. 10. Ontwerp-raadsvoorstel - voor het nemen van een principe-beslissing - inzake nieuw beleid acquisitie en Europese aangelegenheden De begrotingspost Economisch structuurbeleid is in de begroting 2000 structureel verhoogd met f 0,9 mln ten behoeve van de intensivering van de acquisitie-activiteiten (f 0,5 mln) en de uitbouw van het gemeentelijke beleid op het gebied van Europese aangelegenheden (f 0,4 mln). De aanleiding hiervoor is met name gelegen in het beleidsprogramma , de notitie die was bijgevoegd bij de raadsmededeling 103/1999 inzake het Europabeleid en de totstandkoming van de nieuwe regionale acquisitieorganisatie (West-holland Foreign Investment Agency). Het voorstel behelst de inzet van f 0,5 mln voor de realisering van 3 formatieplaatsen ten behoeve van acquisitie en de inzet van de f 0,4 mln voor de realisatie van 1 formatieplaats alsmede de bekostiging van twee conferenties en de gefaseerde uitvoering van de actiepuntenlijst die was opgenomen in de notitie die was bijgevoegd bij de raadsmededeling 103/1999.

6 5 In principe in te stemmen met het ontwerp-raadsvoorstel Ontwerp-raadsvoorstel - voor het nemen van een principe-beslissing - met het Programmacomplement van het Doelstelling 2-programma voor het gebied Den Haag Centrum Zuid - Voor de periode heeft de Europese Commissie 11 gebieden in negen Nederlandse steden benoemd, die in aanmerking komen voor de toekenning van de status en de financiële middelen van het Structuurfonds Doelstelling-2, stedelijk verval. - De middelen uit het Europees Fonds Regionale Ontwikkeling (EFRO-middelen) bedragen Euro 192 mln. (= f 423,1 miljoen). Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft deze middelen verdeeld over de negen steden. Den Haag ontvangt Euro 29,1 mln. (= f 64,3 mln.). De definitieve toekenning van dit bedrag gebeurt op basis van het door het ministerie van BZK ingediende plan: het nationale D2- programma, dat is opgesteld op basis van de deelprogramma s van de negen steden. - In dat kader heeft het college en de gecombineerde Raadscommissies resp. 16 november 1999 en 25 november 1999 de nota Den Haag Centrum Zuid, Investeren in kansen, sociaal-economisch programma Doelstelling-2 vastgesteld. In deze nota worden globaal prioriteiten, maatregelen en het financieringsplan aangeven. - Eind april 2000 heeft het ministerie van BZK het landelijke plan ingediend bij de Europese Commissie om de officiële toekenning van de gelden mogelijk te maken. - Op voorschrift van de Europese Commissie hebben de steden de verplichting de maatregelen van het eigen deelprogramma verder uit te werken in het zogenaamde Programmacomplement.

7 6 - Na vaststelling van het concept-programmacomplement in de gecombineerde Raadscommissies (11 mei) dient het concept 15 mei ingediend te worden bij ministerie van BZK. De definitieve indiening vindt plaats na de vaststelling van het Programmacomplement in de Gemeenteraad van 25 mei In principe in te stemmen met het ontwerp-raadsvoorstel Ontwerp-raadsvoorstel - voor het nemen van een principe-beslissing - inzake Leidraad voor de behandeling van de ontwerp-begroting 2001 Overeenkomstig de ook in de vorige jaren gehanteerde werkwijze zal de behandeling van de ontwerp-begroting 2001 in grote lijnen als volgt verlopen. In de periode van woensdag 20 september t/m woensdag 4 oktober 2000 vindt de commissoriale behandeling plaats. Vervolgens op donderdag 12 oktober de eerste plenaire raadsvergadering terwijl de besluitvorming in de raadsvergadering van 19 oktober plaatsvindt. In principe in te stemmen met het ontwerp-raadsvoorstel.

8 7 16. Ontwerp-raadsvoorstel - voor het nemen van een principe-beslissing -, met bijlagen, inzake de Noordelijke Randweg Haagse Regio; voorstel tot boren van de Hubertustunnel Bij de procedure tot aanleg van de Noordelijke Randweg Haagse regio is de keuze voor een geboorde dan wel een gegraven tunnelvariant voorbehouden, dit in verband met het feit, dat het hier ging om een nieuwe techniek. Bovendien zijn de kosten van een geboorde variant hoger dan van een gegraven variant, zodat tevens overeenstemming moest worden bereikt met het Rijk over deze meerkosten. Thans is er overeenstemming met het Rijk over een verhoogde bijdrage aan de kosten voor een geboorde variant, zodat thans de keuze definitief bepaald kan worden. Aan de raad wordt voorgesteld om in te stemmen met het boren van de Hubertustunnel, de verdere uitwerking van de plannen over te laten aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat als opdrachtgever en met de gemeentelijke financiële bijdrage aan het project. In te stemmen met het ontwerp-raadsvoorstel. Na redactionele aanpassing akkoord. 17. Concept-brief aan de Cie LMS, inzake evaluatie van de nota Strandbeleid 1997 Op 29 februari 2000 heeft het college van burgemeester en wethouders er mee ingestemd dat de evaluatie van de nota Strandbeleid in de inspraak wordt gebracht. Op 9 maart 2000 heeft de commissie LMS daarmee eveneens ingestemd. De notitie Evaluatie Strandbeleid heeft in maart en april zowel in de stadsdeelkantoren van Loosduinen en Scheveningen ter inzage gelegen en is toegezonden aan belanghebbende bewoners- en ondernemersorganisaties. De reacties zijn verwerkt in het bijgevoegde inspraakverslag. De inspraak heeft geleid tot enige aanpassing van de evaluatie. 1. akoord te gaan met de evaluatie van de Nota Strandbeleid akkoord te gaan met het inspraakverslag

9 8 3. in te stemmen met verzending van de commissiebrief Na redactionele aanpassingen akkoord Beleidsvoorbereidende commissiestukken Grote Stedenbeleid Ingekomen uitnodigingen

10 9

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999 Aanwezig: de burgemeester, de dames Engering en Klijnsma, de heren Heijnen, Meijer, Noordanus, Stolte

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus *), Van der Putten en Luijten, de dames Engering en

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en Van

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en

Nadere informatie

Afwezig: *) bij agendapunt 1 mevrouw Engering en de heren Meijer, Noordanus en Verkerk

Afwezig: *) bij agendapunt 1 mevrouw Engering en de heren Meijer, Noordanus en Verkerk Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 juli 1999 (artikel 56, tweede lid, Gemeentewet) Aanwezig: de burgemeester, de heer Heijnen, mevrouw Klijnsma *) en

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998 Aanwezig: burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en Van Kampen

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 16 september 1997

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 16 september 1997 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 16 september 1997 Aanwezig: burgemeester, de heren Meijer, Noordanus*), Van der Putten en Luijten **), de dames Engering

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 18 juni 1996

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 18 juni 1996 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 18 juni 1996 Aanwezig: de burgemeester *), de heren Meijer, Noordanus *), Van der Putten en Luijten, de dames Engering

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 8 december 1998

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 8 december 1998 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 8 december 1998 Aanwezig: de burgemeester, de dames Engering en Klijnsma, de heren Heijnen, Meijer, Noordanus, Stolte en

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201887 394266 / 394266 ONDERWERP A.C.J. Mahler BP Br Vaststelling best.plan Deurningerstr.-Schaepmanstr. AGENDANUMMER

Nadere informatie

Datum raadsvergadering donderdag 9 april 2015

Datum raadsvergadering donderdag 9 april 2015 Vr-IMl GEMEENTE U T R E C H T S E H E U V E L R U G Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 3 maart 2015 Datum raadsvergadering donderdag 9 april 2015 Nummer raadsvoorstel 2015-133 Bijbehorend

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

Datum vergadering: 24 oktober 2006 weeknummer: 43-1

Datum vergadering: 24 oktober 2006 weeknummer: 43-1 Datum vergadering: 24 oktober 2006 weeknummer: 43-1 DEFINITIEVE BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten Datum : dinsdag 24 oktober 2006 Aanvang : 9:30 uur Plaats

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 17 december 2013

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 17 december 2013 Aanwezig: de heren L. Buwalda, S. Siebenga, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Afwezig: de heren T.J. van der Zwan en A. Hartsuiker. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 26 augustus 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006

Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 VoorsteInr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006 ~. Voorstellen aan de raad van de gemeente Wester-Koggenland jaar 2006 Voorstenr.: Agendapunt: Vergadering: 8 juni 2006, Vaststelling intememeentelijk DlÎmtelijk structuurplan voor de gemeenten Obdam Wester

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008 08.0476 Tussenrapportage uitvoering Kadernota Leids Sportbeleid 2006-2010. De gemeenteraad heeft op 28-2-2006 de Kadernota

Nadere informatie

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 12 maart 2013

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 12 maart 2013 Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 12 maart 2013 Aanwezig: - E.A. van Zuijlen burgemeester - J. Batelaan wethouders - M. Siersema - G. ter Steege - A. de Winter - H. van der Wal secretaris -

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 26 april 2011 Aanwezig: de heren L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken d.d. 19 april 2011

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/17/02828 Z/C/16/38280 Secretaris W.A.G. Hillenaar Uitnodigingen d.d. 1 maart 2017 1. Regionale raadsbijeenkomst transformatieopgaven Jeugdzorg, dinsdag 14 maart 2017 van 18.30-21.30 uur te Cuijk.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016 1. 9041 Afvalstoffenverordening gemeente Lisse 2017 1. handel de zienswijze af overeenkomstig de bijgevoegde nota. 2. stel de nota van inspraak van de concept Afvalstoffenverordening Lisse 2017 vast. 3.

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 28.02.2006 09:00 uur tot 28.02.2006 12:30 uur : de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: Dhr. drs. G.L.C.M. de Kok, de heer mr. C.M.G.H. Wortel,

Nadere informatie

SINT-MICHIELSGESTEL gemeente

SINT-MICHIELSGESTEL gemeente SINT-MICHIELSGESTEL Raadsvergadering van 10 november 2016. Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Kom Gemonde Samenvatting: Het ontwerpbestemmingsplan Kom Gemonde heeft van vrijdag 8 juli 2016 tot en

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 april 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den op dinsdag 18 oktober 1994

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den op dinsdag 18 oktober 1994 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den op dinsdag 18 oktober 1994 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, mevrouw Engering en de heren Van de Laar, Van der Brug

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200528 418777 / 418777 ONDERWERP P. Neuteboom BP Br Vaststellen Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Expo Business parc

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 7 september nummer 33

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 7 september nummer 33 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 september 2004 nummer 33 A.D. van den Bergh P.A. Zevenbergen, burgemeester, wethouder J. de Gruijter, wethouder J.M.

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 21 januari 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 6 oktober 2015, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 20:15 uur Wijzigingenregister: 13-10:

Nadere informatie

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede).

Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015 en scenariokeuze transitie werkvoorzieningsschap Zaanstreek-Waterland (Baanstede). Raadsvoorstel Raadsvergadering: 25 september 2014 Agendapunt: september 2014-9 Voorstelnummer: 9 Landsmeer, B&W vergadering 16 september 2014 Onderwerp: Gewijzigde begroting 2014, ontwerpbegroting 2015

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Onderzoeksopdracht beveiligingsproject Museum Prinsenhof Delft

Gemeente Delft. Onderwerp Onderzoeksopdracht beveiligingsproject Museum Prinsenhof Delft Semen!eying Programmeren Gemeente Delft De Torenhove Madinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Programmeren, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad

Nadere informatie

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28 09-06-2003 RIS109054VS_07-10-2003 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 september 2003 Aanwezig: Afwezig: burgemeester*, de dames Engering en Klijnsma**

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

Aan de Raad. VROM - Ruimtelijke Ordening / SN Besluitvormend

Aan de Raad. VROM - Ruimtelijke Ordening / SN Besluitvormend Aan de Raad Agendapunt 18 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan partiële herziening Oudwoude 2014 Kenmerk: Status: VROM - Ruimtelijke Ordening / SN Besluitvormend Kollum, 2 december 2014 Samenvatting

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16028080 Documentnummer: INT - 17456\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 mei 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Willems, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1142109 Datum: 19 augustus 2014 Behandeld door: M.C. Deinum Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen project Solar Campus

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de zienswijzen met betrekking

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp intrekken bestemmingsplan Sportpark Diepenveen 1- Notagegevens Notanummer 2016-000592 Datum 11-04-2016 Programma: 05 Ruimtelijke ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang 10.00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2016/826080 Documentnummer: 1894/2016/835805 Besluitnummer: 37 7.1 Onderwerp: Stichting Dok6 Theater Advies: 1. De subsidieverlening

Nadere informatie

B Met aanpassing van agendapunt 16, conform vastgesteld

B Met aanpassing van agendapunt 16, conform vastgesteld 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 22 september 2015 De besluitenlijsten vaststellen. B Met aanpassing van agendapunt 16, conform vastgesteld 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden

Nadere informatie

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer drs. C. Verbaas D.M. van der Werf-Weeda H.A. Kievit

Burgemeester Secretaris Wethouder Wethouder Wethouder. K. Tigelaar J. Brouwer drs. C. Verbaas D.M. van der Werf-Weeda H.A. Kievit LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OUD-BEIJERLAND Datum 22 oktober 2013 Status Definitief Openbaar Ja Burgemeester Secretaris K. Tigelaar J. Brouwer drs.

Nadere informatie

SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming. MIRT Verkenning Haaglanden Infrastructuur en ruimte

SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming. MIRT Verkenning Haaglanden Infrastructuur en ruimte SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming MIRT Verkenning en ruimte 2020 2040 2 november 2011 Een bereikbare toekomst begint vandaag 1/11 Colofon MIRT Verkenning Grote Marktstraat 43 Postbus 66 2501 CB Den

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

2 vastgesteld Besluitenlijst

2 vastgesteld Besluitenlijst No. 39 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 15.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

I WI. Gemeente Delft. Programma's en Projecten. Aan de eden van de gemeenteraad. afdeling

I WI. Gemeente Delft. Programma's en Projecten. Aan de eden van de gemeenteraad. afdeling Programma's en Projecten I WI Gemeente Delft afdeling bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van

Nadere informatie

R P 3 M E R A L. OKT r '"> No. Kcnnisi temen Afdoen Bespreken Advies

R P 3 M E R A L. OKT r '> No. Kcnnisi temen Afdoen Bespreken Advies 12.027067 Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal Postbus 70 4416 ZH KRUININGEN

Nadere informatie

Meer weten? SPOORBOEKJE Bestuurlijke Besluitvorming MIRT Verkenning ruimte 2020 2040 Scan de QR code* voor de animatiefilm over de MIRT Verkenning of ga naar www.mirtverkenninghaaglanden.nl * Een Quick

Nadere informatie

2 ö APR KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d i. Rappel. Reg.no. 23 april S.W. Nettinga

2 ö APR KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d i. Rappel. Reg.no. 23 april S.W. Nettinga STADSREGIO ROTTERDAM KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ingekomen d i. Rappel 2 ö APR. 2015 Reg.no. Aan: Colleges van B&W van de deelnemende gemeenten van de gemeenschappelijke regeling stadsregio Rotterdam datum

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 27 november Pagina 1 van 6

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 27 november Pagina 1 van 6 AGENDAPUNT NR: 2008.0.107.917 Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 27 november 2008 Pagina 1 van 6 Collegenota Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2008.0.107.917 Datum Zaaknummer 2008-11-02388

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Rucphen, 7 november 2012 INHOUD; 1. Procedure 2. Ingediende zienswijzen 3. Inhoud zienswijzen en inhoudelijke

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden'

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden' G E M E E N T E Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/23022011 t Roden, 16 februari 2011 Raadd.d.i3/oi/

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

,T\<E\N\--' \ B\ O\ E\ R

,T\<E\N\--' \ B\ O\ E\ R G \ E \ M \ E \ E \ N \ T \ E,T\

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.107570 No. 35 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER

Nadere informatie

Gewijzigde overeenkomst ten behoeve van uitbreiding Helmondse Golfclub Overbrug

Gewijzigde overeenkomst ten behoeve van uitbreiding Helmondse Golfclub Overbrug 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 7 oktober 2014. De besluitenlijst vaststellen. vastgesteld 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen. Ter bespreking. 3. B Uitnodigingen B

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 3 mei 2007. Ontwerpbegroting Veiligheidsregio 2008

Aan de Raad. Made, 3 mei 2007. Ontwerpbegroting Veiligheidsregio 2008 Aan de Raad Made, 3 mei 2007 Raadsvergadering: 21 juni 2007 Nummer raadsnota: 9 Onderwerp: Ontwerpbegroting Veiligheidsregio 2008 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. G.L.C.M. de Kok Ambtelijke

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 maart 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 maart 2015 Portefeuillehouder: Dhr. A.D. de Roon 1. 7867 Vaststellingsovereenkomst brede school Ruishornlaan * Stem in met de Vaststellingsovereenkomst inzake medegebruik van de Brede school Ruishornlaan * Stem in

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING VASTGESTELD No. 04 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG OM 09.30 UUR. AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK R.J. VERMEER E.R. TRIEMSTRA,VOORZITTER,

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave 2. ADV/G/16/01510 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 16 februari 2016. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering wordt in de eerstvolgende vergadering

Nadere informatie

Datum uitwerkingtreding Betreft nieuwe regeling

Datum uitwerkingtreding Betreft nieuwe regeling Gemeente Tiel Verordening op de ambtelijke bijstand 2003 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt d.d.: 9 januari 2018

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt d.d.: 9 januari 2018 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt d.d.: 9 januari 2018 Nr Afdel. Nr Onderwerp Besluit A Besluitenlijst van de vergadering van Conform 19 december

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 9 oktober 2014 14-087 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan John. F. Kennedylaan 23eo

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 18 JANUARI 2005

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 18 JANUARI 2005 No. 03 VASTGESTELD BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: E.R. TRIEMSTRA, VOORZITTER J. BOLTE, WETHOUDER W.A. MATEMAN,

Nadere informatie

A.J. Gerritsen 25 september 2014

A.J. Gerritsen 25 september 2014 Portefeuillehouder Datum raadsvergadering A.J. Gerritsen 25 september 2014 Datum voorstel 15 juli 2014 Agendapunt Onderwerp Publicatie van gemeentelijke kennisgevingen De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Aanschaf dienstvoertuig t.b.v. toezicht en handhaving VVH Van meerdere kanten zijn wij er op gewezen dat het uit veiligheidsoverwegingen in toenemende mate ongewenst is dat de toezichthouders/handhavers

Nadere informatie

Onderwerp: Kredietaanvraag herinrichting het plein De Vennen Delfzijl.

Onderwerp: Kredietaanvraag herinrichting het plein De Vennen Delfzijl. Vergadering gemeenteraad d.d. 21 december 2017 Agenda nummer 4 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Kredietaanvraag herinrichting het plein De Vennen Delfzijl. Korte inhoud:

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 19-4-2011 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1 - 1. BESLUITENLIJST

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 6 MAART Onderwerp : Besluitenlijst en notulen van de collegevergadering van 28 februari 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 6 MAART Onderwerp : Besluitenlijst en notulen van de collegevergadering van 28 februari 2012 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 6 MAART 2012 : 060301 Staf Corsanummer : 2011.09725 : Besluitenlijst en notulen van de collegevergadering van 28 februari 2012 Samenvatting : : De besluitenlijst en notulen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 247 Inboeknummer 99U003249 Beslisdatum BSW 2 november 1999 Dossiernummer 944.505 Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding

Nadere informatie

VERSLAG vergadering college van burgemeester en wethouders Oegstgeest

VERSLAG vergadering college van burgemeester en wethouders Oegstgeest VERSLAG vergadering college van burgemeester en wethouders Oegstgeest Vergaderdatum: 19 augustus 2015 Deelnemers: J.B. Waaijer, burgemeester (voorzitter) week:: 34 W.E. Tönjann Levert, wethouder J.J.G.M.

Nadere informatie

.l,,. l,. l..,l,l,l.., l ll..

.l,,. l,. l..,l,l,l.., l ll.. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brunssum Postbus 250 6440 AG BRUNSSUM.l,,. l,.

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 40, 29 oktober 2013 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Wethouder: Tjapko Poppens Janneke Louisa-Muller Carel van Gelder Jan Burger Robbert

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 26 mei 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71

Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71 Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd om - kaders te stellen de raad geeft de grenzen aan

Nadere informatie

Aan burgemeester en wethouders inkomen:.? m m. reg.nr.: >v.^^ ^Wl( zaaknr.: 2! o 2_b ^ b. 6 mei 2015 BZM Burgemeester J.M. Kraak-Brouwer par.

Aan burgemeester en wethouders inkomen:.? m m. reg.nr.: >v.^^ ^Wl( zaaknr.: 2! o 2_b ^ b. 6 mei 2015 BZM Burgemeester J.M. Kraak-Brouwer par. Aan burgemeester en wethouders inkomen:.? m m Datum: Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Ontworpen door: 6 mei 2015 BZM Burgemeester J.M. Kraak-Brouwer par.: "[TT reg.nr.: >v.^^ ^Wl( zaaknr.: 2! o

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Besluit om:

Raadsvoorstel. Besluit om: Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder Mw. C. Kreuk-Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (Programma 2) Onderwerp 2 e begrotingswijziging 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018 Samenstelling Aanwezig: de heer Rikus Jager; de heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas; de heer Wilfried de Jong;

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 16 OKTOBER 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer J.A. Lavooi, wethouder

Nadere informatie

E. van den Boom raad00684

E. van den Boom raad00684 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email E. van den Boom 3665 ebo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00684 Vaststellen bestemmingsplan Waalreseweg - Dijkstraat

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 25 oktober 1994

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 25 oktober 1994 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 25 oktober 1994 Aanwezig: de burgemeester *), de heren Meijer, Noordanus **), Van der Putten en Luijten, de dames Engering

Nadere informatie

Openbaar. Openbare en niet openbare akkoordlijst week 39; 19 september t/m 25 september 2018: geen besluiten.

Openbaar. Openbare en niet openbare akkoordlijst week 39; 19 september t/m 25 september 2018: geen besluiten. Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 25 september 2018. (Week 39) Aanwezig: drs. J.T.H.M. Penninx, burgemeester, A.B. Lagerweij, H.J. Pinkster, H. van der Sleen,

Nadere informatie

Zienswijzennota Nota van Uitgangspunten/Groene functies DEFINITIEF 5.0

Zienswijzennota Nota van Uitgangspunten/Groene functies DEFINITIEF 5.0 Zienswijzennota Nota van Uitgangspunten/Groene functies DEFINITIEF 5.0 gemeente Weststellingwerf afdeling Omgeving mei 2012 Versies Nr. Status Titel Datum Eigenaar Bronlocatie 1.0 Concept Zienswijzennota

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

Verordening. Participatieraad Sociaal Domein. (WMO, Participatiewet en Jeugdwet)

Verordening. Participatieraad Sociaal Domein. (WMO, Participatiewet en Jeugdwet) Verordening Participatieraad Sociaal Domein (WMO, Participatiewet en Jeugdwet) Aalten 2015 Verordening Participatieraad Sociaal Domein (WMO, Participatiewet en Jeugdwet) Aalten 2015. Artikel 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften

Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening

4. M. Kromwijk ADV Zienswijze gemeenteraad Bodegraven-Reeuwijk participatieverordening Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 16 18 april 2017 Datum 18 april 2017 Aanvang Aanwezig Afwezig 12:00 uur C. van der Kamp burgemeester M. Kromwijk - wethouder D.J. Knol wethouder

Nadere informatie

: Instellen van gemeenschappelijke regeling 'Veiligheidsregio Brabant-Noord"

: Instellen van gemeenschappelijke regeling 'Veiligheidsregio Brabant-Noord RAADSVOORSTEL Onderwerp : Instellen van gemeenschappelijke regeling 'Veiligheidsregio Brabant-Noord" Inleiding Momenteel kent de hulpverleningsdienst Brabant-Noord twee gemeenschappelijke regelingen, namelijk

Nadere informatie

Van 22 mei 2012 openbaar

Van 22 mei 2012 openbaar 1. Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 15 mei 2012. Advies Akkoord. BW-004658 2. Onderwerp Voortgangsrapportages en projectenoverzicht 2e kwartaal 2012 R Advies 1. De gewijzigde projectenclassificatie

Nadere informatie

Voorstelnummer: 2014-048 Houten, 3 juli 2014

Voorstelnummer: 2014-048 Houten, 3 juli 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-048 Houten, 3 juli 2014 Onderwerp: Raadsvoorstel Politiek verlof griffier/werving nieuwe griffier Beslispunten: 1. In te stemmen met het verzoek om politiek verlof (zogenaamd

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (35) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 24 oktober 2017

BESLUITENLIJST (35) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 24 oktober 2017 BESLUITENLIJST (35) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 24 oktober 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

BBV - Besluitenlijst - Openbaar

BBV - Besluitenlijst - Openbaar BBV - Besluitenlijst - Openbaar Begin vergadering (Vergadering) (Dag) 8-12-2015 Portefeuillehouders (Zaak) Agendanummer Zaaknummer (Zaak) Voorstel (Zaak) Onderbouwing voorstel (Zaak) Resultaat vergadering

Nadere informatie