Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:"

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 1 december 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESPREEKSTUKKEN O1 Vaststellen van het verslag van de vergadering van 24 november O2 Vervroegde aflossing achtergestelde lening (EDON-lening). (BB/712) 1. Aangaan van de in concept bijgaande overeenkomst en daarmee instemmen met vervroegde aflossing. 2. Kiezen voor aflossing en rentebetaling geheel (100%) in contanten overeenkomstig bijgaand conceptformulier. Achtergrond is het voorstel tot vervroegde aflossing van de achtergestelde lening aan Enexis - bekend onder de naam EDON-lening. Het voorstel bevat eveneens de vooruitbetaling van drie jaar rente als tegemoetkoming voor het wegvallen van de structurele renteinkomsten. De tegemoetkoming in de vorm van vooruitbetaling van drie jaar rente totaal ,-- vervalt als de gemeente niet vóór 15 december 2015 Enexis bericht daarvan gebruik te maken via de in concept bijgaande vaststellingsovereenkomst. Het betreffende verzoek van Enexis van 5 november 2015 is als bijlage bij dit voorstel opgenomen. O3 Beantwoording raadsvragen D66. (BB/685) In te stemmen met bijgevoegde beantwoording. Beantwoording van de door D66 gestelde raadsvragen n.a.v. de op 9 november 2015 verzonden brief om betrokkenen bij het sociale domein te informeren over de laatste stand van zaken. O4 Programma en overzicht huisvesting Primair- en Voortgezet Onderwijs (BB/706) 1. In te stemmen met het conceptprogramma 2016, zoals weergegeven in de bijlage. 2. Het conceptprogramma om advies voorleggen Op grond van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Assen kunnen schoolbesturen vóór 1 februari huisvestingsaanvragen indienen voor het jaar daarop. aanpassingen.

2 aan de schoolbesturen. 3. De bedragen bedoeld in Bijlage IV van de Verordening voor 2016 vast te stellen conform voorstel van de VNG. 4. De schoolbesturen te berichten volgens bijgaande conceptbrieven. Het programma voor het jaar 2016 is nu aan de orde. Er zijn 4 aanvragen ontvangen, waarvan 3 administratief. Voorgesteld wordt de 4 aanvragen op het programma te plaatsen (inwilligen). Het conceptprogramma wordt na voorlopige vaststelling door uw college aan de schoolbesturen om advies voorgelegd. Gelet op de inhoud van de aanvragen stellen wij voor dat administratief te doen. Op 8 oktober 2015 heeft de VNG de prijsbijstelling 2016 voor de bedragen genoemd in Bijlage IV bekend gemaakt: - voor eerste inrichting 1,0067; - voor nieuwbouw en uitbreiding 1,0215; - voor klokuren gymnastiek 1,0020. O5 Overeenkomst GIDS tussen gemeente Assen en de Tinten Welzijnsgroep. (BB/692) In te stemmen met: 1. de conceptovereenkomst GIDS (bijlage) tussen de gemeente Assen en de Tinten Welzijnsgroep en de beschikbaarstelling van de daarmee gemoeide middelen à ,-; 2. de overheveling van de in 2014 en 2015 ontvangen middelen van het Ministerie van VWS, naar 2016 voor in totaal en voor 2017 een bedrag van ; 3. een bedrag van ,- uit de beschikbare GIDS-middelen te bestemmen voor ambtelijke begeleiding en monitoring; 4. De burgemeester machtigt wethouder Vlieg-Kempe om de overeenkomst namens In 2014 is de gemeente Assen toegetreden tot de zogenaamde GIDS-gemeenten. GIDS, ook wel Gezond in, staat voor Gezond In De Stad en is een programma dat in het leven is geroepen door het Ministerie van VWS. Doel van dit programma is om gezondheidsachterstanden bij inwoners met een lage SES (Sociaal Economische Status. Kenmerken van een lage SES zijn: laag opleidingsniveau en laag inkomen) terug te dringen. Het programma wordt begeleid door PHAROS en Platform 31 en loopt tot en met Beschikbare totaalbudget is ,- dat in jaarlijkse porties aan de gemeentelijke uitkering wordt toegevoegd. Na afloop van het project is geen SISA-verklaring vereist.

3 de gemeente te ondertekenen. O6 Subsidie-aanvraag TT Festival 2016 en verder. (BB/714) Instemmen met de brief aan de Gedeputeerde Staten met daarin de subsidie-aanvraag t.b.v. het TT Festival. De gemeenteraad is op 19 november jl. akkoord gegaan met het doorvoeren van de aanbevelingen uit het rapport van AM Interim en het geleidelijke groeipad, wat moet leiden tot de ontwikkeling van een zelfstandige organisatie t.b.v. de organisatie van het TT Festival. De gemeenteraad heeft ingestemd onder de voorwaarde dat de ambitiepartners bereid zijn tot duurzame binding en een financiële bijdrage. aanpassingen. O7 Raadsbrief FOC Assen. (BB/717) Concept raadsbrief vaststellen versturen. Nadat de resultaten van het ladderonderzoek zijn gepresenteerd is de raad gevraagd een zo duidelijk mogelijk standpunt te formuleren ten aanzien van het initiatief tot een FOC Assen en de conclusies van het ladderonderzoek (er is ruimte voor een FOC Assen). aanpassing. Vastgesteld in de vergadering van 8 december 2015., burgemeester, secretaris

4 CONFORMSTUKKEN (overige collegebesluiten 20 t/m 26 november 2015) Nr. Onderwerp Voorstel Beknopte toelichting O8 O9 O10 Uitvoeringsagenda van de Visie op Dienstverlening: Dienstverlening richting (BB/674) Aanvraag bijdrage Regio Groningen-Assen tranche (BB/677) Ontwikkelingen gemeentefonds; septembercirculaire (BB/679) Kennisnemen van bijgevoegde Uitvoeringsagenda van de Visie op Dienstverlening richting Een verzoek tot uitbetaling van 2,8 mln. doen aan de Regio Groningen-Assen voor tranche 2015 van de toegezegde bijdrage aan de FlorijnAs. Een kopie van het raadsbesluit uitvoeringskrediet Stadsboulevard Zuid mee te sturen als verantwoordingsdocument. Het verzoek aan de regio te doen door middel van bijgevoegde brief. - Kennisnemen van de maatregelen in de septembercirculaire en de daaruit voortvloeiende financiële effecten. - De raming van de algemene uitkering (w.o. de integratie uitkering sociaal domein) in de begroting 2016 op basis van de septembercirculaire nader bepalen op 156,8 mln. - De op 2016 betrekking hebbende financiële bijstellingen via de Voorjaarsnota 2016 verwerken in de Programmabegroting De op 2015 betrekking hebbende financiële effecten opnemen in de jaarrekening De informatie over en de uitwerking van de circulaire aan de raad ter beschikking stellen. In september 2014 is de Visie op Dienstverlening richting 2020 in GMT en College vastgesteld. De visie is de afgelopen periode - samen met medewerkers breed uit de organisatie - vertaald in een Uitvoeringsagenda (een zgn. roadmap met steeds iets minder concreet wordende jaarschijven). Deze vormt voor de komende jaren (tot en met 2019) de ontwikkelkalender voor de gemeentelijke dienstverlening. In de vergadering van 6 december 2013 is door de stuurgroep Regio Groningen- Assen een bijdrage van 13,4 miljoen aan het programma FlorijnAs toegekend. Op basis van een afgesproken kasritme dient jaarlijks een tranche te worden aangevraagd. Met bijgaande brief wordt een verzoek tot uitbetaling van de tranche 2015 gedaan voor een bedrag van 2,8 mln. Met het meezenden van het raadsbesluit uitvoeringskrediet Stadsboulevard Zuid wordt voldaan aan een van de subsidievoorwaarden. - Periodiek stelt het Kabinet de gemeenten in kennis van de omvang en het beloop van het gemeentefonds, de daarmee verband houdende Kabinetsmaatregelen en van de op basis daarvan te ontvangen uitkering uit het fonds. De septembercirculaire is een van die momenten. - De septembercirculaire 2015 bevat informatie over de ontwikkeling van de gemeentefondsaccressen, de transities en de integratie-uitkering sociaal domein, de uitkeringsbasis, de herijking en over een aantal specifieke maatregelen en taakmutaties. De gevolgen zijn in bijgevoegd memo van 16/9 jl. verder kort inhoudelijk toegelicht.

5 Nr. Onderwerp Voorstel Beknopte toelichting O11 Beantwoording raadsvragen fractie PvdA. (BB/676) O12 O13 Verlengen van de mantelovereenkomst WMO Trapliften met de firma Handicare Stairlifts B.V. (BB/680) Verlengen van de mantelovereenkomst WMO Hulpmiddelen met de firma Meyra Retail & Services B.V. (BB/681) In te stemmen met de bijgevoegde beantwoording op de raadsvragen van de PvdA-fractie. Instemmen met verlengen van de mantelovereenkomst WMO Trapliften met de firma Handicare Stairlifts B.V. voor de periode 1 januari 2016 tot 1 januari Instemmen met verlengen van de mantelovereenkomst WMO Hulpmiddelen met de firma Meyra Retail & Services B.V. voor de periode 1 januari 2016 tot 1 januari De PvdA-fractie heeft naar aanleiding van de berichten over de blijverslening schriftelijke vragen gesteld. Na Europese aanbesteding in 2011 van levering en onderhoud van WMO trapliften is de opdracht voor levering en onderhoud van trapliften ingevolge de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), gegund aan de firma Handicare Stairlifts B.V. Met hen is een mantelovereenkomst gesloten voor de duur van vier jaar (1 januari 2012 tot en met 31 december 2015) met de mogelijkheid om de overeenkomst onder dezelfde contractuele voorwaarden maximaal tweemaal te verlengen met een periode van 2 jaar (conform artikel 3.1 en 3.2 van de mantelovereenkomst WMO trapliften ). De aanbesteding is gezamenlijk door de ISV-gemeenten gedaan (aanbestedingspartners zijn de gemeenten Haren, Tynaarlo, Aa en Hunze en Noordenveld). Contractbeheer wordt periodiek door de betreffende gemeenten gezamenlijk uitgevoerd. Na Europese aanbesteding in 2011 van levering en onderhoud van WMO Hulpmiddelen is de opdracht voor levering en onderhoud van hulpmiddelen ingevolge de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), gegund aan de firma Meyra Retail & Services B.V. Met hen is een mantelovereenkomst gesloten voor de duur van drie jaar (1 januari 2012 tot en met 31 december 2014) met de mogelijkheid om de overeenkomst onder dezelfde contractuele voorwaarden maximaal driemaal te verlengen met een periode van een jaar (conform artikel 3.1 en 3.2 van de mantelovereenkomst WMO Hulpmiddelen ). In 2014 heeft u besloten gebruik te maken van het eerste optiejaar. De aanbesteding is gezamenlijk door de ISV-gemeenten gedaan (aanbestedingspartners zijn de gemeenten Haren, Tynaarlo, Aa en Hunze, Noordenveld en Midden-Drenthe). Contractbeheer wordt periodiek door de betreffende gemeenten gezamenlijk uitgevoerd.

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Vaststellen van het

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Vaststellen van het BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 april 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 februari 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 december 2014 Aanwezig: C. Abbenhues - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder. 1. Besluiten het wijzigingsplan

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder. 1. Besluiten het wijzigingsplan BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 juli 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019 Aanwezig: Afwezig: H. Vlieg-Kempe J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse T. Dijkstra M.L.J. Out - loco- burgemeester

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 12 juni 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen en H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen en H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 8 december 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen en H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 8 januari 2019 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 10 maart 2015

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 10 maart 2015 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 10 maart 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 19 december 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra -

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 januari 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. 1. De tekst van de Gemeenschappelijke

Gemeente Assen. 1. De tekst van de Gemeenschappelijke BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 12 juli 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

1. instemmen met het realiseren van de opgaven zoals verwoord in het programmaplan. Energietransitie

1. instemmen met het realiseren van de opgaven zoals verwoord in het programmaplan. Energietransitie BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 25 juni 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp en C.T. Dekker T. Dijkstra - burgemeester - wethouders - secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 juni 2014 Aanwezig: C. Abbenhues - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 30 augustus 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 september 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr. G. Boonzaaijer

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 25 september 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T.

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 december 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

In de bijgevoegde analyse wordt weergegeven waardoor de verschillen ten opzichte van de meicirculaire zijn ontstaan.

In de bijgevoegde analyse wordt weergegeven waardoor de verschillen ten opzichte van de meicirculaire zijn ontstaan. Memo Aan: de Raad van de gemeente Oude IJsselstreek Cc: Van: College van burgemeester en wethouders Datum: 6 oktober 2015 Kenmerk: 15ini02499 Onderwerp: uitwerking septembercirculaire 2015 (Algemene uitkering

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - Instemmen met de voorgestelde

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - Instemmen met de voorgestelde BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 maart 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 maart 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

Bestuursdienst / advies aan Burgemeester en Wethouders

Bestuursdienst / advies aan Burgemeester en Wethouders Bestuursdienst / advies aan Burgemeester en Wethouders Reg.nr: BW17-0200 Casenr.:CBB170194 Sector/afd.:Regie & Ontwikkeling / Regie & Ontwikkeling 1 Steller/tel/e-mail: I. Harmsen / 5271 / i.harmsen@heerhugowaard.nl

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: A. Smit vanaf 10.

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: A. Smit vanaf 10. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 13 maart 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 13 december 2016

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 13 december 2016 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en M.S. Pauwels T. Dijkstra

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en M.S. Pauwels T. Dijkstra BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 3 september 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en M.S. Pauwels T. Dijkstra - burgemeester -

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, H.A. Matthijsse, A.L. Langius, M. Hoogeveen en A. Beenen - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, H.A. Matthijsse, A.L. Langius, M. Hoogeveen en A. Beenen - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 6 mei 2014 Aanwezig: C. Abbenhues - burgemeester A. Smit, H.A. Matthijsse, A.L. Langius, M. Hoogeveen en A. Beenen - wethouders I. Oostmeijer-Oosting

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Wethouder Zivkovic verlaat om uur de vergadering.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Wethouder Zivkovic verlaat om uur de vergadering. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

brede welzijnsinstelling. MA 2. Projectplan/subsidieaanvraag Steller:

brede welzijnsinstelling. MA 2. Projectplan/subsidieaanvraag Steller: Aan de Raad Made, 30 augustus 2012 Agendapuntnummer: 7 Raadsvergadering: 30 augustus 2012 Onderwerp: Onderzoek naar 1 brede welzijnsinstelling Registratienummer: 12int02383 Casenr: 12.00919 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 16 mei 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen. Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Van 3 juli 2012 openbaar

Van 3 juli 2012 openbaar 1. Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 26 juni 2012. Advies Akkoord. BW-004493 2. Onderwerp Koopovereenkomst woonzorgcomplex Laarveld R Advies 1. Instemmen met koopovereenkomst. 2. Instemmen

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief 81

Raadsinformatiebrief 81 Aan de leden van de gemeenteraad. Raadsinformatiebrief 81 Financiën Helmond, 21 oktober 2016 Zaaknummer: 1223942 Telefoon.: 0492-587117 Onderwerp: Septembercirculaire 2016 Uw kenmerk: Uw brief d.d.: Onlangs

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders 31 januari 2017 nummer 1182689 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

Memo Reg.nr.: O-FIN/2013/16 / RIS

Memo Reg.nr.: O-FIN/2013/16 / RIS Memo Reg.nr.: O-FIN/2013/16 / RIS 2013-37 Aan : Raadsleden gemeente Boxmeer Van : College van Burgemeester en Wethouders Kopie : Datum : 23 januari 2013 Onderwerp : Decembercirculaire 2012 Bijlage(n) :

Nadere informatie

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD

Onderwerp Septembercirculaire Gemeentefonds 2015 OPB RAAD enlijst B&W-vergadering d.d. 29 september 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J.

Nadere informatie

Memo Reg.nr.: O-FIN/2014/519 / RIS

Memo Reg.nr.: O-FIN/2014/519 / RIS Memo Reg.nr.: O-FIN/2014/519 / RIS 2014-459 Aan : Raadsleden gemeente Boxmeer Van : College van Burgemeester en Wethouders Kopie : Datum : 20 juni 2014 Onderwerp : Meicirculaire 2014 Bijlage(n) : Inleiding

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 juni 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Onderwerp : Verwerking septembercirculaire 2014 in de begroting, als 1 e begrotingswijziging op de programmabegroting 2015

Onderwerp : Verwerking septembercirculaire 2014 in de begroting, als 1 e begrotingswijziging op de programmabegroting 2015 Raadsvoorstel *Z0150D438FB* Aan de raad Documentnummer : INT-14-14335 Afdeling : Bedrijfsvoering Onderwerp : Verwerking septembercirculaire 2014 in de begroting, als 1 e begrotingswijziging op de programmabegroting

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z00A2FAE6FA* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/14-00235 Directeur : drs. M.H.J. van Kruijsbergen Behandelend ambtenaar F.A. de Ruijter Zaaknummer Z.14-07632 Datum: 19 november 2014 Afdeling

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp Septembercirculaire 2014 algemene uitkering

Raadsinformatiebrief. Onderwerp Septembercirculaire 2014 algemene uitkering Raadsinformatiebrief Onderwerp Septembercirculaire 2014 algemene uitkering Inleiding/Aanleiding Gemeenten ontvangen jaarlijks een algemene uitkering uit het Gemeentefonds. Deze algemene uitkering is een

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: 1. Instemmen met bijgevoegd

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: 1. Instemmen met bijgevoegd BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

Datum OPENBAAR. Voorstelnummer / besluitdatum. Onderwerp / Advies / Besluit

Datum OPENBAAR. Voorstelnummer / besluitdatum. Onderwerp / Advies / Besluit VB/15/00933 Openbare besluitenlijst collegevergadering 10-11-2015 VB/15/00905 Gunning uitvoering bestek renovatie riolering Groesbeek 2015 Besluiten de opdracht voor uitvoering van het bestek renovatie

Nadere informatie

- = voordeel (bedragen x 1.000)

- = voordeel (bedragen x 1.000) Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : wethouder mw. W.J.F. van der Rijtvan der Kruis Onderwerp : Addendum bij 2e bestuursrapportage 2017 en programmabegroting 2018 2021 : Financiën Voorstelnummer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. gemeente Midden-Croningen. Vergadering college van B&W. Nr Onderwerp

BESLUITENLIJST. gemeente Midden-Croningen. Vergadering college van B&W. Nr Onderwerp BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Mailadres: Els Jonker els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren, wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d. 24-05-2016 week 21 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d. 24-05-2016 week 21 VASTGESTELD Aanwezig: ) E. Deutekom-Muntjewerff (voorzitter), H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Afwezig: G.J.A.M. Nijpels Volgnr: 001 Poststuk: 16.0005823 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W

Nadere informatie

Instemmen met de beantwoording. concept-antwoordbrief. 1. De raad middels bijgevoegde. over het proces van de raadsvoorstellen Pilot

Instemmen met de beantwoording. concept-antwoordbrief. 1. De raad middels bijgevoegde. over het proces van de raadsvoorstellen Pilot BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 februari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe en L.B. Leemrijse T. Dijkstra J. Booij-Venekamp - burgemeester - wethouders -

Nadere informatie

Algemene uitkering Beginstand algemene uitkering

Algemene uitkering Beginstand algemene uitkering R A A D S I N F O R M A T I E B R I E F De leden van de raad Postbus 200 2920 AE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL Datum: 1-12-2016 Zaaknummer: ZK16006137 Afdeling: Financiën en Control Contactpersoon: J.M.T. Koren

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS Zaak Onderwerp Concept besluit Samenvatting Besluit 39478 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 27 januari 2015

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 27 januari 2015 BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 27 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: burgemeester, wethouders Verbeek Nijhof, Varkevisser, Luca en Fluitman en de gemeentesecretaris I. Notulen

Nadere informatie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie

Punten van behandeling Beslissing Raad Commissie BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CROMSTRIJEN AGENDA-BESLUITENLIJST van 16 juli 2013 Aanwezig Afwezig Aanvang : J.J. Luteijn, voorzitter H.J. Flieringa, wethouder A.J. Herweijer, wethouder P.R. Riedijk, wethouder

Nadere informatie

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

In te stemmen met het Ontwikkelkader verblijfsrecreatie en dit ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad. Publicatie notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 15 januari 2019 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

1. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders d.d. 13 februari 2018.

1. Besluitenlijsten vergadering burgemeester en wethouders d.d. 13 februari 2018. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris mevrouw A. van Hussel

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Onderzoek onderwerpen samenwerking Dit collegeadvies vloeit voort uit de fase positie bepalen van het traject intergemeentelijke samenwerking Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. De Stuurgroep Samenwerking

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 21 maart 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 21 maart 2017 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Akkoord-geparafeerde agendapunten Wethouder S. Satijn

Akkoord-geparafeerde agendapunten Wethouder S. Satijn Wethouder S. Satijn Beh.team MOPIO Reg.nr. 14-11741 Openbaar Ja, uitgesteld (één week) Onderwerp Financiële afwikkeling gymnastiekonderwijs 2014. Advies 1. De schoolbesturen van het primair- en speciaal

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig: M. Hoogeveen - wethouder

Gemeente Assen. A. Smit, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig: M. Hoogeveen - wethouder BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 oktober 2014 Aanwezig: C. Abbenhues - burgemeester A. Smit, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 en 6 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 10 juni 2014 Aanwezig: C. Abbenhues - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 04/11/2014 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), niet aanwezig (afgemeld) Stoop P.J.W. (Wethouder),

Nadere informatie

Datum vergadering 15 mei 2012

Datum vergadering 15 mei 2012 Gemeente Langedijk Datum vergadering 15 mei 2012 Nummer 20 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: drs. J.F.N. Cornelisse P.J. Beers E.M. Overzier, burgemeester F. Westerkamp

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 5 december 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 5 december 2017 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Afwezig: de heer J.R. Zoetendal Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing

Nadere informatie

HJAM Hendriks en FWT Jetten. Telefoonnummer: Managementrapportage Begrotingswijzigingen

HJAM Hendriks en FWT Jetten. Telefoonnummer: Managementrapportage Begrotingswijzigingen Raadsvergadering 13 december 2016 Volgnummer 116-2016 Onderwerp Programmanummer Alle programma's Registratienummer 2016-36907 Collegevergadering 15-11-2016 Portefeuillehouder Organisatieonderdeel Wethouder

Nadere informatie

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014

organisatie. wethouder Schreurs Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: M. Fransen Tel,nr,: 8833 Nummer: 14A.00414 Datum: 19 mei 2014 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Persoverleg: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Ten opzichte van de kadernota ontwikkelt de algemene uitkering zich als volgt in de meicirculaire: [zie volgende pagina]

Ten opzichte van de kadernota ontwikkelt de algemene uitkering zich als volgt in de meicirculaire: [zie volgende pagina] Gemeenteraad van Wageningen Postbus 1 6700 AA WAGENINGEN *17.0102052* Wageningen 13 juni 2017 ons kenmerk FC/17.0102052 ons nr. ink. brief FC/ onderwerp Meicirculaire 2017 bijlagen 1 behandeld door R.

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP Wijnen, Peter FIN S3 RAD: RAD131106 2013-11-06T00:00:00+01:00 BW: BW131001 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 6 november 2013 Portefeuillehouder : J.M. Cardinaal Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 22 september 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

Besluitenlijst (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 8 januari 2013

Besluitenlijst (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 8 januari 2013 Besluitenlijst (1) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 8 januari 2013 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : A.C. van Balken Wethouder

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 24 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 051113/A05 afdeling: Welzijn Onderwerp: huisvestingsprogramma

Nadere informatie

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte.

Agendapunt 2. Besluitenlijst B&W-vergadering d.d , nr. 41, openbaar gedeelte. enlijst B&W vergadering d.d. 18-10-2016 (nr. 42). Aanwezig: Afwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; J. Gorseling,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Els Jonker 2018/ Mailadres: els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren,

Nadere informatie

van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Culemborg d.d. 15 december 2015 OPENBAAR Conform.

van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Culemborg d.d. 15 december 2015 OPENBAAR Conform. Vastgesteld B E S L U I T E N L I J S T van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Culemborg d.d. 15 december 2015 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : R. van Schelven Wethouders :

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 47 20 november 2018 Datum 20 november 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester D.J. Knol wethouder J.L. van

Nadere informatie

OXT.?W III III MUI MUI INI II 13.017609. Advies B&W. Beslissing. Bespreken. Burgemeester Gelok. Registratienummer

OXT.?W III III MUI MUI INI II 13.017609. Advies B&W. Beslissing. Bespreken. Burgemeester Gelok. Registratienummer Advies B&W B&W Registratienummer 2 2 OXT.?W Beslissing Burgemeester Gelok Raadsinformatiebijeenkomst 7 november 203 Secretaris Van den Berge Gemeenteraadsbijeenkomst n.v.t. Wethouder Schenk T Bespreken

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

C. Taakmutaties voor domeinen D. Doeluitkeringen voor domeinen E. Decentralisaties sociaal

C. Taakmutaties voor domeinen D. Doeluitkeringen voor domeinen E. Decentralisaties sociaal Collegebesluit Onderwerp: Decembercirculaire 2016 Gemeentefonds BBV nr: 2017/16809 1. Inleiding De decembercirculaire is de derde circulaire van het jaar over het gemeentefonds. Het karakter van de circulaire

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W BESLUITENLIJST Datum: 26 februari 2019, Wijkcentrum Spokie te Opsteller: Els Jonker 2019/ Mailadres: els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder

Nadere informatie

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2009 wordt vastgesteld.

1. Opening De besluitenlijst van de vergadering van 26 mei 2009 wordt vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 juni 2009 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter J.C. Meijer drs. S.H. Binnendijk W.A.J. van Veen drs. N.M.C. Alsemgeest mevr. ir. A.

Nadere informatie

5. Sm Kwartaalrapportage 3e kwartaal 2017 en vooruitblik 4e kwartaal 2017 gemeentelijke liquiditeiten

5. Sm Kwartaalrapportage 3e kwartaal 2017 en vooruitblik 4e kwartaal 2017 gemeentelijke liquiditeiten 1. Bm Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 31 oktober 2017 V De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen V Ter bespreking lijst van uitnodigingen B De lijst doorgenomen en geactualiseerd.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: H. Vlieg-Kempe (van uur) - wethouder

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: H. Vlieg-Kempe (van uur) - wethouder BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 28 februari 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 10 FEBRUARI 2015. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 10 FEBRUARI 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 10 FEBRUARI 2015 besluitenlijst Portefeuillehouder: Burgemeester Organisatie-eenheid: SECR Besluitnummer: b2015.0135 Betreft: Jaarverslag Regio Alkmaar

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 20 februari 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra -

Nadere informatie

BESLUIT: Datum besluit:

BESLUIT: Datum besluit: VOORSTEL AAN B EN W GEMEENTE LOPPERSUM DATUM 25 november 2015 Raadsvoorstel Betreft brief ingekomen: Van: Adviesnr 2015-03652 Onderwerp: Aflossing EDON lening Zaaknr Z-15-15518 Ontwerp van: Smit, Ruud

Nadere informatie

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG:

Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: AFWEZIG: Besluitenlijst (openbaar) van de vergadering van het College van Burgemeester en Wethouders gehouden op 11/12/2018 AANWEZIG: mr. P. de Baat MPM T.M.J.M. Evers G.J.M. Mijnen, voorzitter, gemeentesecretaris

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Onderwerp Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr. 2012-004 Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Ambtenaar Ad Huijsman Afdeling Loket Altena Datum voorstel 23 december 2011 Opiniërende raad 31

Nadere informatie