Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 2004

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 2004"

Transcriptie

1 RIS119127VS_15-SEP-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 2004 Aanwezig: burgemeester, de dames Engering en Klijnsma en de heren Bruins, Heijnen, Hilhorst, Smits, Stolte, Jongen (gemeentesecretaris), Verhoog (VEB) en Florisson (secretariaat).

2 A: STUKKEN TER DOORGELEIDING NAAR DE GEMEENTERAAD A1 Vaststelling van de hamerstukkenlijst (GEMEENTERAAD) Aan de orde zijn: Voorbereidingsbesluit voor een gedeelte van het bestemmingsplangebied St. Jacobskerk e.o. (Parkstraat 2 t/m 14 en de Oranjestraat 15) (DSO/ ) Brief van de wethouder ROSW aan de commissie Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Binnenstad over het vestigen van een bedrijf in verkoop van auto-onderdelen, auto s tevens verkoop/inkoop van auto-onderdelen en vestiging van een doe het zelf garage in het pand Wolweversgaarde ong.nst.44 (DSO ) Raadsvoorstel Voorbereidingsbesluit voor een gedeelte van het bestemmingsplangebied Rivierenbuurt (Boomsluiterskade ) (DSO ) Brief van de wethouder ROSW aan de commissie Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Binnenstad LMV-ontheffing perceel Steenwijklaan 152 (DSO/ ) A2 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van de raadsleden mw. Th. Oosterholt-Eekhout en de heer C. de Jager over recreatief paardrijden bij het Zwarte Pad (DSB/ ) De raadsleden mw. T. Oosterholt en C. de Jager stellen in hun brief van 29 juni 2004 vijf vragen over het recreatief paardrijden op en nabij het strand. Met het oog op het dierenwelzijn is aan de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (L.I.D.)verzocht bij betrokken ondernemer ter plaatse controle te verrichten. De raad zal over de bevindingen van de L.I.D. en de zonodig getroffen maatregelen worden geïnformeerd. Na aanpassing akkoord. A3 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over oudere doven in psychiatrische ziekenhuizen (BOW/ ) Het raadslid, de heer M.F. Dufresne, informeert bij het college naar aanleiding van een televisieuitzending over doofstomme mensen, die op basis van een onjuiste diagnose in

3 psychiatrische ziekenhuizen verblijven, of dat ook in Den Haag voorkomt. Het college antwoordt, dat in de Haagse GGZ-instellingen geen doofstomme mensen per abuis verblijven. A4 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over cliëntenplatform en cliëntenbond GGZ (BOW/ ) Het raadslid M.F. Dufresne heeft zich bij brief met daarin 6 vragen tot de voorzitter van de gemeenteraad gericht. Hij richt het verzoek aan het college om de Cliëntenbond afdeling Den Haag wederom te subsidiëren zodat de Stichting over een eigen pand kan beschikken. Het college acht dit niet mogelijk omdat de Cliëntenbond is opgegaan in de Stichting Platform Haagse Cliëntenorganisaties. A5 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over overspannen op vakantie (BOW/ ) Naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf, volgens hetwelk artsen mensen met psychische problemen vaak aanraden om verre vakantiereizen te ondernemen om tot rust te komen, vraagt het raadslid, de heer M.F. Dufresne, het college of zulke lichtzinnige adviezen ook in Den Haag (kunnen) voorkomen en welke maatregelen het college daartegen wil nemen. Het college antwoordt, dat de Haagse artsen en therapeuten deskundig genoeg zijn om niet zulke onverstandige adviezen af te geven.

4 A6 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over pesten op school (BOW/ ) Het raadslid M.F. Dufresne heeft zich bij brief met vragen over pesten op school tot de voorzitter van de raad gewend. Het college constateert dat pesten helaas van alle tijden is. A7 --- A8 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over de toekomst van Norfolkline (DSO/ ) In de beantwoording geeft het college aan op de hoogte te zijn van het krantenbericht en bevestigt dat de inhoud van het artikel correct is. De beoogde locatie in Vlaardingen West is afgevallen. Norfolkline heeft echter ook interesse in een andere locatie in de havens van Vlaardingen. Wanneer en of het bedrijf naar Vlaardingen verhuist is op dit moment niet te zeggen. A9 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over Nieuw Centrum (DSO/ ) Het raadslid Dufresne vraagt of het college bekend is met het Nieuw Centrum en waar volgens het college het Oud-Centrum is. Het college antwoordt dat Oud-Centrum geen gangbaar begrip is.

5 Na aanpassing akkoord. A10 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over afgeven van milieuvergunningen (DSB/ ) Gevraagd wordt in hoeverre aanvragen om milieuvergunningen tijdig worden afgehandeld. Afgezien van incidentele termijnoverschrijdingen worden aanvragen tijdig afgehandeld. A11 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over optreden politie m.b.t. feestvierders n.a.v. EK-wedstrijd van Oranje (BSD/ ) In antwoord op schriftelijke vragen van het raadslid Dufresne verwijst het college vooral naar een bijna 4 weken tevoren verzonden raadsmededeling. Voorts wordt geantwoord dat voor nog komende wedstrijden vergelijkbare politiemaatregelen worden getroffen en dat de politie de maatregelen vooraf met de ondernemers bespreekt. A12 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over convenant Rustenburg Oostbroek (DSO/ ) het raadslid M.F. Dufresne heeft n.a.v. een bezoek van de Stadsdeelcommissie Escamp in Rustenburg Oostbroek d.d. 25 mei 2004 vragen gesteld over de plannen voor een complex woningen van woningstichting Vestia Zuid Oost in de Vlasakkerstraat-Kortenhoefsestraat in Rustenburg Oostbroek. In de beantwoording wordt verwezen naar een brief terzake van de portefeuillehouder ROSW d.d. 18 november 2003 en de bespreking daarvan in de raadscommissie SWE d.d. 3 december 2003.

6 Na redactionele aanpassing akkoord. A13 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over de speciale adviseur van het college (BSD/ ) Beantwoording schriftelijke vragen van raadslid M.F. Dufresne over speciale adviseur van het college. Na redactionele aanpassing akkoord. A14 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer J.E. Labuche over voortdurende bezorgdheid aangaande het beleidsterrein kinderopvang (BOW/ ) De groep Labuche vraagt of de instellingen voor kinderopvang DAK, Triodus en 2-Samen, waar de gemeente gesubsidieerde kindplaatsen afneemt, onderworpen zijn aan een quick scan door de GAD. Bij deze instellingen voor kinderopvang heeft, evenals bij een aantal andere welzijnsinstellingen, een quick scan plaatsgevonden. De groep Labouche vraagt zich af of de genoemde instellingen zich zullen redden zonder gemeentelijke subsidie. Hierop wordt geantwoord dat de instellingen enige jaren de tijd hebben gehad om zich hierop voor te bereiden. Voorts stelt de groep Labuche een aantal vragen over de gemeentelijke afrekening van de stimuleringsmaatregel aan het rijk en de controles van de GAD. De commissie WDLY zal aan het eind van dit jaar een eindrapportage ontvangen over de uitbreidingsoperatie kinderopvang. De verantwoording van de uitbreidingsoperatie aan het rijk vergt geen verklaring van de gemeente omtrent ingezet personeel bij instellingen voor kinderopvang.

7 A A16 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid mevrouw M.D. de Jong en de heer R.J. van Lente over vergunningverstrekking evenementen en festivals (DSB/ ) Op de vragen van raadsleden De Jong en Van Lente in hun brief d.d. 2 juli 2004, antwoordt het College dat er in de evenementenvergunningen geen cruciale wijzigingen zijn aangebracht in vergelijking met andere jaren. Overigens worden eventuele wijzigingen wat betreft de condities waaronder een evenement kan plaatsvinden, in een zo vroeg mogelijk stadium aan de organisatie bekend gemaakt. In antwoord op de vraag naar een duidelijk en eensluidend evenementen en festivalbeleid wordt verwezen naar de nota Evenementenvisie Den Haag die in voorbereiding is en die na het reces aan de gemeenteraad zal worden aangeboden. A17 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadsleden mevrouw M.D. de Jong en de heer A.W. van der Zalm over leegstand schoolgebouwen (BOW/ ) De D66-fractie vraagt of het bij het college bekend is dat er twee schoolgebouwen in Scheveningen leeg komen te staan (Gaffelstraat en Dr. de Visserplein), hoe het college denkt over leegstand van schoolgebouwen, of er inzage gegeven kan worden in de te verwachten leegstand van schoolgebouwen, waarom tot op heden niets bekend is over de toerkomst van bovengenoemde gebouwen, op welke termijn en op welke wijze hiertoe beleid zal worden geformuleerd en of het college een nieuwe bestemming van schoolgebouwen wil overwegen, zoals bijvoorbeeld bedrijfsverzamelgebouwen? Het is het college bekend dat de twee gebouwen leegkomen. In het kader van voorgenomen vervangende nieuwbouw van scholen op dezelfde plaats worden deze gebouwen nog aangehouden voor tijdelijke huisvesting als wissellocatie. Tijdelijk kan een dergelijke wissellocatie wel leegstaan afhankelijk van de voortgang van het nieuwbouwproces. Indien echter duidelijk is dat het gebouw permanent niet meer nodig is voor onderwijs, wordt het gebouw overgedragen aan DSO, zodat een andere bestemming en functie kan worden gegeven aan het pand of terrein. Op dit moment is nog niet aan te geven of en wanneer dit geldt voor de bovengenoemde gebouwen.

8 A18 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid mevrouw C.J.M. van Nimwegen - van Wieringen over de vestiging van een discotheek in Leidschenveen- Ypenburg (BSD/ ) Raadslid mevrouw T. van Nimwegen-van Wieringen van de PvdA-fractie heeft bij brief van 24 juni jongstleden vragen gesteld over de vestiging van een discotheek in cluster E1 van Leidschenveen-Ypenburg. De vraagsteller geeft te kennen dat een discotheek gelet op het voorzieningentekort in het stadsdeel een waardevolle aanvulling kan zijn voor de jeugd, en benadrukt dat de ondernemers sinds 1990 doende zijn om de discotheek te realiseren. Bericht wordt dat er recentelijk overleg gevoerd is met de hulpdiensten over de randvoorwaarden van vestiging van de discotheek in cluster E1, en dat op korte termijn in overleg getreden zal worden met de ondernemers over deze voorwaarden. A19 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid mevrouw L.E. Callender over illegale kapsalons in koffiehuizen (BSD/ ) Raadslid mevrouw L. Callender van de VVD heeft bij brief van 16 juni 2004 schriftelijke vragen gesteld over illegale kapsalons in koffiehuizen (in Schilderswijk, Transvaal en het Centrum) en de mogelijkheden van het college om daartegen op te treden. In antwoord op deze vragen geeft het college desgevraagd aan niet bekend te zijn met deze illegale activiteit. Verder geeft het college aan dat illegale kapsalons bij de periodieke integrale controles (politie, gemeentelijke diensten, rijksbelastingdienst en douane) van horecabedrijven voortaan extra aandacht krijgen en dat bij constatering van deze illegale activiteit afhankelijk van de omstandigheden bestuurlijk wordt opgetreden tegen overtreding van de vergunningsvoorschriften van de exploitatievergunning ex. APV en/of overtreding van ter plaatse geldende planologische regeling. Na aanpassing akkoord.

9 A20 a Concept-raadsvoorstel over richtlijnen milieueffectrapportage Nieuwe Driemanspolder (DSB/ ) De Stuurgroep Nieuwe Driemanspolder wil de functie van de Nieuwe Driemanspolder tussen Den Haag, Zoetermeer en Leidschendam wijzigen. Hierbij maakt landbouw plaats voor functies op het gebied van waterberging, natuur en recreatie. De herinrichting wordt vastgelegd in de bestemmingsplannen van de gemeenten Den Haag, Leidschendam- Voorburg en Zoetermeer. Door de Stuurgroep dient een milieueffectrapport (MER) te worden opgesteld. De wet legt verplichtingen op een milieueffectrapport op te stellen voordat een besluit kan worden genomen over het al dan niet doorgaan van bepaalde activiteiten die mogelijk nadelige gevolgen hebben voor het milieu. De gemeenteraden zijn bevoegd gezag in de m.e.r. procedure. Het bevoegd gezag stelt de richtlijnen voor de inhoud van het MER op en toetst daarna het MER op volledigheid, juistheid en kwaliteit. Voorgesteld wordt de richtlijnen voor de inhoud van het MER vast te stellen conform het advies van de onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage (commissie voor de m.e.r.). In te stemmen met het concept-raadsvoorstel. b Concept-brief van weth. NGD aan de cie. WDLY over richtlijnen milieueffectrapportage Nieuwe Driemanspolder (DSB/ ) Deze commissiebrief is een toelichting op het raadsvoorstel richtlijnen milieueffectrapport Nieuwe Driemanspolder. De m.e.r. procedure is van start gegaan op 8 maart Het definitieve go-no-go besluit wordt pas in 2006 genomen. In te stemmen met het concept-raadsvoorstel. Na aanpassing akkoord. c ---

10 A21 a Concept-brief van de burgemeester aan de cie. VB over voortgangsrapportage sociale veiligheid NS-stations Den Haag CS en HS 2004 (BSD/ ) De commissie VB wordt door de Voortgangsrapportage sociale veiligheid NS-stations Den Haag CS en HS 2004 geïnformeerd over de uitvoering van het overeengekomen maatregelenpakket en het effect van deze maatregelen op de veiligheidssituatie op beide stations. In te stemmen met de concept-commissiebrief. Na aanpassing akkoord. b --- A22 Concept-brief van de burgemeester aan de cie. VB over sturingsrapportages politie januari t/m april 2004 (BSD/ ) De commissie VB wordt aan de hand van de sturingsrapportage geïnformeerd over de prestaties van de politie in de periode januari t/m april Tevens wordt aangegeven op welke wijze de jaarwerkplannen van de politie en de daarin vastgelegde prestaties en (prestatie) indicatoren zijn doorvertaald naar de aanpak hotspots en in de stadsdeelplannen. De sturingsrapportages van de politie en de rapportages over de voortgang stadsdeelplannen en hotspots geven in onderlinge samenhang een goed beeld van de voortgang van de uitvoering. De komende periode zullen deze rapportages daarom zoveel mogelijk gelijktijdig worden uitgebracht. In te stemmen met de concept-commissiebrief. A A24 Concept-brief van de burgemeester aan de cie. VB over periodieke rapportage hotspots (1/2004) (BSD/ ) Op 2 september 2003 zijn door het college de plannen van aanpak voor de 26 hotspots

11 vastgesteld. Vervolgens zijn deze plannen op 10 september 2003 door de commissie VB besproken en is een aanvang gemaakt met de aanpak van de hotspots in de praktijk. Per vier maanden wordt er over de stand van zaken op de hotspots gerapporteerd aan onder meer het College en Commissie VB. Voor u ligt de tweede rapportage over de periode, januari tot en met april Deze tweede rapportage bevat de stand van zaken met betrekking tot de in de plannen van aanpak gemaakte afspraken. Deze bestaan grofweg uit prestatie-indicatoren (= te behalen prestaties van de diverse actoren) en de resultaat-indicatoren (= cijfers politie). Over de politiecijfers het volgende: er is een systeem ontwikkeld waarbij op straatniveau meldingen en aangiften gemeten kunnen worden. Door een overgang van FMS naar GMS (IT-systemen) is het op dit moment niet mogelijk om de meldingen voor deze periode uit de systemen te halen. De aangiften zijn wel bijgewerkt en opgenomen. In de volgende rapportage zullen (naast de aangiften ook) de meldingen van de politie op basis van het nieuwe systeem beschikbaar zijn. Nieuw is dat er in bijgaande rapportage een nieuwe resultaatindicator per hotspot is toegevoegd: de gesprekken met bewoners. In te stemmen met de concept-commissiebrief. Na aanpassing akkoord A25 Concept-raadsvoorstel over vaststelling Bestemmingsplan Duindorp (DSO/ ) Bij raadsmededeling van heeft het college aan de raad toegezonden het Ontwerp-bestemmingsplan Duindorp. Het ontwerpplan heeft van t/m ter inzage gelegen. Er zijn 4 zienswijzen ingediend. Ingekomen is het besluit van GS van Zuid-Holland waarbij ontheffing hogere grenswaarden zijn vastgesteld. De zienswijzen hebben geleid tot kleine aanpassingen van het bestemmingsplan. De raad wordt voorgesteld het ontwerp-bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. In te stemmen met concept-raadsvoorstel. A26 Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid B. van Alphen over Dance in Pannonica (BOW/ )

12 Het raadslid B. van Alphen heeft zich bij brief met daarin 4 vragen tot de voorzitter van de gemeenteraad gericht naar aanleiding van een artikel met de titel Nieuwe kans dance in Pannonica op 1 juni 2004 in de Haagsche Courant. De exploitatie van Pannonica is overgegaan in andere handen. Aan het college wordt onder meer de vraag gesteld of Jazz in Den Haag bevorderd zou moeten worden. Zou de gemeente hiervoor subsidie kunnen geven? Alleen een risicovolle, kwalitatief hoogwaardige jazzprogrammering zou in aanmerking kunnen komen voor ondersteuning. Pannonica was commercieel opgezet. Er bestond geen subsidierelatie tussen de gemeente en Pannonica. De gemeente heeft dus geen invloed gehad op de exploitatie. Gelet op de culturele bestemming die op het pand rust en de ligging naast het Paard van Troje lijkt het mogelijk muziekgenres, die een goede aanvulling vormen op het aanbod van het Paard van Troje, te presenteren. Na aanpassing akkoord. A27 a --- b --- A28 Concept-brief van de weth. ROSW en VBM aan de cies SWB en VEM over voortgangsrapportage per augustus 2004 van het project Den Haag Nieuw Centraal (DSO/ ) In de voortgangsrapportage wordt ingegaan op de uitgangspunten voor de inrichting van de openbare ruimte, als ook op de stand van zaken rond de architectonische uitwerking van de deelplannen. In de commissievergadering van 1 september a.s. zal in een aparte presentatie verder worden ingegaan op deze aspecten. In te stemmen met de concept-commissiebrief.

13 B: STUKKEN TER AFDOENING DOOR HET COLLEGE B1 Vaststellingslijst week 33 B2 --- B3 Voorbereiding persgesprek --- B4 --- B5 --- B6 Concept-besluit van het college over plaatsingsprocedure wederopbouw ( ) (DSO/ ) Op 23 december 2003 behandelde het college van B&W de notitie Beschermingsbeleid voor de Wederopbouw ( ), die aansluitend ter kennisname aan de commissie voor Stedelijke ontwikkeling, Wonen en Economie is gestuurd. Op basis van de notitie wordt nu besloten om achttien panden in procedure te brengen voor plaatsing op de gemeentelijke monumentenlijst. In te stemmen met concept-besluit. Na aanpassing akkoord. B7 --- B8 --- B9 ---

14 B B11 a --- b Concept-besluit over beroep tegen uitspraak kantonrechter inzake huurbeëindiging Zwarte Madonna (DSO/ Gelet op het collegebesluit van 19 maart 2004 met kenmerk HOB/ om als eisende partij een rechtsgeding aanhangig te maken tegen de huurders van de woningen gelegen aan de Turfmarkt en/of aan de Schedeldoekshaven, welke woning deel uit maakt van het complex dat bekend staat als De Zwarte Madonna te Den Haag; Gelet op de het feit dat de Rechtbank Den Haag, Sector Kanton - locatie Den Haag naar aanleiding van de door de gemeente aanhangig gemaakte rechtsgedingen bij vonnissen van 22 juli 2004 de gemeente in haar vorderingen niet-ontvankelijk heeft verklaard; Gelet op het feit dat het college zich niet kan verenigen met de uitspraken van de Rechtbank Den Haag, Sector Kanton - locatie Den Haag, waarin de gemeente in haar vorderingen nietontvankelijk is verklaard; het college tegen de uitspraken van de Rechtbank Den Haag, Sector Kanton - locatie Den Haag d.d. 22 juli 2004, waarin de gemeente in haar vorderingen niet-ontvankelijk is verklaard, in hoger beroep te gaan. In te stemmen met concept-besluit. c Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid Ingrid Gyömörei over vertraagde sloop Madonna (DSO/ ) Het raadslid Gyömörei heeft op 22 juli 2004 een brief met daarin 6 vragen aan de voorzitter van de gemeenteraad gericht. De vragen richten zich met name op de opgelopen vertraging en op mogelijke schadeclaims van RGD en MAB.

15 d Concept-beantwoording schriftelijke vragen van de raadsleden R.J. van Lente en P.T. van Woensel over verliezen rechtszaak tegen bewoners Zwarte Madonna en gevolgen voor het project Wijnhavenkwartier (DSO/ ) De raadsleden Van Lente (D'66) en Van Woensel (VVD) hebben op 22 juli 2004 een brief met daarin 6 vragen aan de voorzitter van de gemeenteraad gericht Het college meldt dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland het bestemmingsplan Wijnhavenkwartier op 6 juli jl. heeft goedgekeurd. De bouwplannen van de eerste fase zijn in een ver gevorderd stadium. Er lopen nog wel gerechtelijke procedures. Van de 336 woningen zijn er op dit moment nog 24 bewoond. Zodra de Zwarte Madonna leeg is opgeleverd kan met de sloopwerkzaamheden worden gestart. Het college wist dat de kantonrechter vast zou kunnen houden aan de wachttermijn van drie jaar. Echter, daarbij was het tevens de vraag, wanneer de driejaarstermijn in zou gaan. Vertraging in de planuitvoering brengt kosten met zich mee voor zowel het Rijk als de Gemeente. e Concept-beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid de heer M.F. Dufresne over bewoners Zwarte Madonna mogen blijven (RTV West) (DSO/ Het college heeft de gemeenteraad niet bewust verkeerd voorgelicht door niet naar voren te brengen dat de gemeente te kort eigenaar van de Zwarte Madonna is om de huur te kunnen opzeggen. Het college heeft besloten om in hoger beroep te gaan. B B12a --- B13 ---

16 B B B16 I - II III Regio Randstad aandachtspuntenlijstje bovengemeentelijke overleggen --- Stand van zaken Zuidvleugel --- Stadsgewest Haaglanden: a Ingekomen stukken --- b --- IV --- B17 Overzicht strategische beleidsbesprekingen en stuurgroepvergaderingen --- B18 ---

17 B19 Vaststelling van de concept-besluitenlijst Na aanpassing akkoord

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28

* bij B7 en B8 en B18 t/m B25 en B27 en B28 ** bij B7 en B8 *** B18 t/m B25 en B27 en B28 09-06-2003 RIS109054VS_07-10-2003 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 september 2003 Aanwezig: Afwezig: burgemeester*, de dames Engering en Klijnsma**

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 22 april 1997 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en Van

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005 14-06-2005 RIS128668VS_24-JUN-2005 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 14 juni 2005 Aanwezig: burgemeester, de dames Van Dijk en Klijnsma, de heren Bruins,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 20 april 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 20 april 2004 20-04-2004 RIS115663VS_01-JUN-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 20 april 2004 Aanwezig: de dames Engering (loco-burgemeester) en Klijnsma en de heren

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 januari 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 januari 2004 13-01-2004 RIS112421VS_26-JAN-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 januari 2004 Aanwezig: Afwezig: de dames Engering (loco-burgemeester) en Klijnsma

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 mei 1995 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus *), Van der Putten en Luijten, de dames Engering en

Nadere informatie

Afwezig: *) bij agendapunt 1 mevrouw Engering en de heren Meijer, Noordanus en Verkerk

Afwezig: *) bij agendapunt 1 mevrouw Engering en de heren Meijer, Noordanus en Verkerk Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 13 juli 1999 (artikel 56, tweede lid, Gemeentewet) Aanwezig: de burgemeester, de heer Heijnen, mevrouw Klijnsma *) en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 10 NOVEMBER 2009 I a Vaststelling van het verslag van 3 novemer 2009 Afspraken collegevergadering

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 8 juni 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 8 juni 2004 08062004 RIS117122VS_27AUG2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 8 juni 2004 Aanwezig: mevrouw Engering (locoburgemeester) en de heren Bruins, Heijnen,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008 RIS157181VS_09-SEP-2008 Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 12 augustus 2008 (verslag van collegevergadering ex artikel 56, lid 2 Gemeentewet)

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp : Procedure administratieve onteigening t.b.v. gronden rondweg Buitenpost. Raad. 6 maart Status.

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp : Procedure administratieve onteigening t.b.v. gronden rondweg Buitenpost. Raad. 6 maart Status. Aan de Gemeenteraad Raad Status 6 maart 2008 Besluitvormend Onderwerp Procedure administratieve onteigening t.b.v. gronden rondweg Buitenpost Punt no. 7 Korte toelichting Op 22 november 2007 hebt u besloten

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 14 JUNI 2016

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 14 JUNI 2016 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 14 JUNI 2016 RIS 294519 I Inventarisatie rondvraagpunten II a Vaststelling van het verslag van 7

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING VASTGESTELD No. 04 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG OM 09.30 UUR. AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK R.J. VERMEER E.R. TRIEMSTRA,VOORZITTER,

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 02-03-2004

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 02-03-2004 02-03-2004 No. 10 VASTGESTELD BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG OM 09.00 UUR. AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK E.R. TRIEMSTRA, VOORZITTER,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 24 juli 2007

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 24 juli 2007 24-07-2007 RIS147784VS_11-SEP-007 Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 24 juli 2007 (Verslag ex artikel 56, lid 2 Gemeentewet) Aanwezig: Burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 12 MEI 2009 I Vaststelling van het verslag van 28 april 2009 II Hamerstukkenlijst Aan de orde waren:

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 10 maart 1998 Aanwezig: burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en Van Kampen

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 21 december 2004

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 21 december 2004 RIS123192_21-DEC-2004 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 2004.530 RIS 123192 Regnr. BOW/2004.1408 Den Haag, 21 december 2004 Inzake: verantwoording van

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 7 september 2004

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 7 september 2004 07-09-2004 RIS119625VS_07-OKT-2004 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 7 september 2004 Aanwezig: burgemeester, de dames Engering en Klijnsma*) en de heren

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv 299 RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 25 november 2003

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche. sv 299 RIS Regnr. BOW/ Den Haag, 25 november 2003 RIS110956_28-11-2003 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid J.E. Labuche sv 299 RIS 110956 Regnr. BOW/2003.1271 Den Haag, 25 november 2003 Inzake: Ondernemend Welzijn, kinderopvang,

Nadere informatie

9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013

9*-` **' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 73 lnformant:

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 9 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 221013/201 afdeling: Welzijn Onderwerp: Stichting ECl

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 15 augustus 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Het college besluit 12c

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/17/02306 Z/G/16/38339 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 18 juli 2017. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 juli 2002

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 juli 2002 RIS098010VS_06-08-2002 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 16 juli 2002 (Verslag ex artikel 56, lid 2 Gemeentewet voor wat betreft de agendapunten A1 t/m

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 7 DECEMBER 2010

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 7 DECEMBER 2010 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 7 DECEMBER 2010 I a Vaststelling van het verslag van 30 novemer 2010 Afspraken collegevergadering

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 23 oktober 2007

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 23 oktober 2007 RIS149721VS_31-OKT-2007 Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 23 oktober 2007 Aanwezig: Afwezig: Loco-burgemeester / wethouder OJS (de heer Dekker),

Nadere informatie

CONCEPT Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000

CONCEPT Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 9 mei 2000 Aanwezig: de heer Meijer (loco-burgemeester), de dames Engering *) en Klijnsma, de heren Heijnen, Noordanus,

Nadere informatie

VASTGESTELD BESLUITENLIJST A + B vergadering burgemeester en wethouders van Delft d.d

VASTGESTELD BESLUITENLIJST A + B vergadering burgemeester en wethouders van Delft d.d VASTGESTELD BESLUITENLIJST A + B vergadering burgemeester en wethouders van Delft d.d. 27-11-2018. Aanwezig : burgemeester Van Bijsterveldt. wethouders Brandligt, Vollebregt, Huijsmans, Van der Woude en

Nadere informatie

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Ambachtsschool Gemeente Enschede Programma Stedelijke Ontwikkeling Team Bestemmingsplannen Februari 2016 SAMENVATTING EN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Moerdijk hebben op 19 december 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

: 14 april 2014 : 12 mei : dhr. C.L. Jonkers dhr. J.L.M. Vlaar :

: 14 april 2014 : 12 mei : dhr. C.L. Jonkers dhr. J.L.M. Vlaar : RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouders Verantwoordelijk MT-lid : 14 april 2014 : 12 mei 2014 : dhr. C.L. Jonkers dhr. J.L.M. Vlaar

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder

Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder 3 Wabo) Nuenen, 23 april 2014 corsanummer: 2014.07858

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN. 29 januari Openbaar

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN. 29 januari Openbaar LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN 29 januari 2019 Status Openbaar Aanwezig Definitief Ja ; ; Dhr. R.M. ten Boden, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen,

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 16 december 2008. nummer 49

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 16 december 2008. nummer 49 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 december 2008 nummer 49 L.M. Huizer, A.L. Cardon, S.J. Veerman, J.M. Dekker, A.B. Blase, burgemeester wethouder wethouder

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende:

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende: RIS115785_29-APR-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2004.1019 RIS 115785 VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende: dat de raad van

Nadere informatie

1. OPENING Het college besluit conformstuk 4c,6c, en 9c te bespreken. 2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 21 MAART 2017

1. OPENING Het college besluit conformstuk 4c,6c, en 9c te bespreken. 2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 21 MAART 2017 804 V E R SL AG van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg van 28 maart 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam Aanwezig: de heer

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Delden-Zuid, Oude Benteloseweg 20, Delden en beeldkwaliteitsplan Oude Benteloseweg Delden

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Delden-Zuid, Oude Benteloseweg 20, Delden en beeldkwaliteitsplan Oude Benteloseweg Delden Aan de raad, Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Delden-Zuid, Oude Benteloseweg 20, Delden en beeldkwaliteitsplan Oude Benteloseweg Delden Voorstel: 1. De ingediende zienswijze gedeeltelijk overnemen

Nadere informatie

2 vastgesteld Besluitenlijst

2 vastgesteld Besluitenlijst Weeknr. 32 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: H. W.M. KLITSIE, WND. BURGEMEESTER J. BOLTE, WETHOUDER R. VAN HEMERT, WETHOUDER

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (32) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 26 september 2017

BESLUITENLIJST (32) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 26 september 2017 BESLUITENLIJST (32) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 26 september 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 2 en 3 oktober 2012 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos J.P. Nagengast MBA mw. M. (afwezig op 3

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 19 NOVEMBER 2013 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 19 NOVEMBER 2013 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 13.096955 No. 47 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 19 NOVEMBER 2013 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J.

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven

Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder drs. G. van der Hoeven Datum B&W-besluit 23 mei 2017 Voor de vergadering van raad d.d. 29 juni 2017 Behandelen in de raadscommissie Ruimte en

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 26 juni 2007

Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 26 juni 2007 26-06-2007 RIS147112VS_04-JUL-2007 Verslag van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 26 juni 2007 Aanwezig: Burgemeester (de heer Deetman), wethouder CF

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Wijziging niveau GPRgebouw, module Energie, als gevolg van aanscherping EPC eisen (voor woning,- en utiliteitsbouw) binnen Bouwbesluit, per 1 jan 2015

Wijziging niveau GPRgebouw, module Energie, als gevolg van aanscherping EPC eisen (voor woning,- en utiliteitsbouw) binnen Bouwbesluit, per 1 jan 2015 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 31 maart 2015 De besluitenlijst vaststellen. vastgesteld 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen. Ter bespreking. B Geen bijzonderheden

Nadere informatie

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker.

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker. mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 ETTENILEUR Aan de raad J' JA NEE Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Postbus 10.100 4870 GA Etten-Leur T: 14 076 E: info@etten-leur.nl I: www.etten-leur.nl

Nadere informatie

Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen

Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen Notitie Beoordeling zienswijzen aanvraag omgevingsvergunning Hupselse dwarsweg nabij voormalig nummer 2 in Eibergen De zienswijzen zijn gericht tegen het ontwerpbesluit weigering omgevingsvergunning en

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

vastgesteld Besluitenlijst

vastgesteld Besluitenlijst No. 51 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

V O O R L O P I G E - A G E N D A. Zestiende vergadering. van de Gemeenteraad van Den Haag. te houden op donderdag 11 december 2003, te 16.

V O O R L O P I G E - A G E N D A. Zestiende vergadering. van de Gemeenteraad van Den Haag. te houden op donderdag 11 december 2003, te 16. RIS111161AG1_11-12-2003 V O O R L O P I G E - A G E N D A Zestiende vergadering van de Gemeenteraad van Den Haag te houden op donderdag 11 december 2003, te 16.00 uur in de raadzaal aan het Spui 70. De

Nadere informatie

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder

Afwezig: mevrouw A.J. Verboom-Hofman, wethouder Aanwezig: de heer K. Blijenberg, wethouder de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer H. van Kooten, wethouder de heer R.G. van de Ven, wethouder de heer M.J. Verhoef, gemeentesecretaris Afwezig: mevrouw

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag, 17 augustus 1999 Aanwezig: de burgemeester, de dames Engering en Klijnsma, de heren Heijnen, Meijer, Noordanus, Stolte

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 25 AUGUSTUS 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.107570 No. 35 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 8-08-2006 Onderwerp: Voortgang procedures 'het Wapen van Utrecht'. Conceptbesluit: Samenvatting: - kennis te nemen van de ingediende

Nadere informatie

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak

Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV15.0786 Roden, 2016 Onderwerp Aanpassing welstandsnota ten behoeve van de ontwikkeling van de Ronerborg-locatie te Roden, inspraak Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

Inventarisatie rondvraagpunten

Inventarisatie rondvraagpunten BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG OP DINSDAG 11 DECEMBER 2012 Geheimhouding o.g.v. art. 55 lid 1 Gem.wet j o art. 10 lid 2 su, f en g I Inventarisatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de zienswijzen met betrekking

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO VVD-Beschermd wonen forensisch psychiatrische patiënten 1- Notagegevens Notanummer 2017-001909 Datum 20-11-2017 Programma: 08 Meedoen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van mei Onderwerp:

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van mei Onderwerp: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van mei 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00044 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Voorhout-Oost - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De raad wordt voorgesteld in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 15 januari 2013

Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 15 januari 2013 Openbare besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 15 januari 2013 No Onderwerp Besluit 1. Beroep inzake besluit vaststelling beleidsplan politie Limburg 2013-2014.

Nadere informatie

Raadsvoorstel (openbaar) Maassluis Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 3 november 2015

Raadsvoorstel (openbaar) Maassluis Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 3 november 2015 Raadsvoorstel (openbaar) 1500 Afdeling ROVM gemeente Maassluis zaaknummer Z-12-05216 registratienummer opsteller advies Directeur/afdelingshoofd mevrouw mr. A.G.M. Hewitt de heer ir. J.A. Freie doorkiesnummer

Nadere informatie

- het ontheffingsbeleid ex artikel 3.23 Wro (24 juni 2008) - de nota "Toepassen instrumentarium nieuwe Wet ruimtelijke ordening" (28 oktober

- het ontheffingsbeleid ex artikel 3.23 Wro (24 juni 2008) - de nota Toepassen instrumentarium nieuwe Wet ruimtelijke ordening (28 oktober gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeuiliehouder drs. M.J. Bezuijen Collegevergadering 1 5 december 2009 inlichtingen mw mr. F. van der Heijden (023 567 6270) Registratienummer 2009.00231

Nadere informatie

Besluit De voorziter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Besluit De voorziter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter Mevr. drs. M.M.van 't Veld Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst De heer H. Van Rhee De heer F. Živković-Laurenta

Nadere informatie

Gulpen-Wittem, 7 juli 2006 Portefeuillehouder Wethouder Bormans Bijlagen divers Afdeling BP Ons Kenmerk

Gulpen-Wittem, 7 juli 2006 Portefeuillehouder Wethouder Bormans Bijlagen divers Afdeling BP Ons Kenmerk RAADSVOORSTEL Nr. BP/017 Aan de Raad van de gemeente Gulpen-Wittem Gulpen-Wittem, 7 juli 2006 Portefeuillehouder Wethouder Bormans Bijlagen divers Afdeling BP Ons Kenmerk ONDERWERP: Bestemmingsplan "Ruimte-voor-Ruimte"

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 8 december 1998

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 8 december 1998 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 8 december 1998 Aanwezig: de burgemeester, de dames Engering en Klijnsma, de heren Heijnen, Meijer, Noordanus, Stolte en

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart Onderwerp Besluitenlijst openbaar B&W 4 maart Besluitvormend

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart Onderwerp Besluitenlijst openbaar B&W 4 maart Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 11 maart 2014 nummer: 2014_BW_00147 Onderwerp enlijst openbaar B&W 4 maart 2014 - vormend Beknopte samenvatting Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Anne Lize van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 2 SEPTEMBER 2008 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2008 Afd. Nr. Onderwerp 27 augustus 2008 BO 1. Bezwaarschrift tegen oplegging dwangsom in verband met plaatsing erfafscheiding zonder bouwvergunning op Douwstraweg

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Wonen & Werken van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 24 januari 2008 Geachte commissieleden, Namens de plv.

Nadere informatie

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS/VT/VG Evenementenkalender 2007 1- Notagegevens Notanummer 2007.03545 Datum 2-3-2007 Portefeuillehouder Burgemeester 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Partiële herziening massagesalons

Partiële herziening massagesalons Partiële herziening massagesalons Inhoudsopgave T oelichting Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding voor het bestemmingsplan 1.2 Doel van het bestemmingsplan 1.3 Bestemmingsplannen waarop herziening

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (19) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 28 mei 2019

BESLUITENLIJST (19) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 28 mei 2019 BESLUITENLIJST (19) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 28 mei 2019 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : G. van Leeuwen Wethouder :

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d.: 25 oktober 2010 Agenda nr: Onderwerp: verzoek aan de Kroon de administratieve onteigening te entameren

Raadsvergadering d.d.: 25 oktober 2010 Agenda nr: Onderwerp: verzoek aan de Kroon de administratieve onteigening te entameren Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 25 oktober 2010 Agenda nr: Onderwerp: verzoek aan de Kroon de administratieve onteigening te entameren Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 08 MEI 2007

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 08 MEI 2007 No. 19 VASTGESTELD BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J.

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 2 mei 2017 om 9.00 uur

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 2 mei 2017 om 9.00 uur Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 2 mei 2017 om 9.00 uur Afwezig: burgemeester Beenakker en wethouder Melissen (verlof) Onderwerpen voorzien van

Nadere informatie

2 vastgesteld Besluitenlijst

2 vastgesteld Besluitenlijst No. 39 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 15.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 MAART 2018 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t.

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. gebied Zijtak Portefeuillehouder: J.

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC gemeente?all Zoetermeer I I B&W-voorstel Onderwerp Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68 Zaaknummer -2016-000644 Documentnummer DOC-2016-004837 AKKOORD Versie Auteur Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Samenvatting. Besluit. Samenvatting OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 5 MAART Datum Aanwezigheid

Samenvatting. Besluit. Samenvatting OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 5 MAART Datum Aanwezigheid OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 5 MAART 2019 Orgaan Aanvang college 09:30 uur Datum 05-03-2019 Aanwezigheid Aanwezig Burgemeester Van Bennekom, wethouder Spil, wethouder Eijbersen, gemeentesecretaris Veenhof

Nadere informatie

RIS173013VS1_2-JUNI-2010 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 25 MEI 2010

RIS173013VS1_2-JUNI-2010 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 25 MEI 2010 RIS173013VS1_2JUNI2010 VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN DEN HAAG OP DINSDAG 25 MEI 2010 Aanwezig Burgemeester (de heer Van Aartsen), wethouder BW (de heer Norder), wethouder OJS (de heer

Nadere informatie

M- C ^ y* ) iieywegein. y*^-% Roytingformylier. Middelen/ dekking Akkoord concei Akkoord leidinggevende. Nummer: 2010/73G4

M- C ^ y* ) iieywegein. y*^-% Roytingformylier. Middelen/ dekking Akkoord concei Akkoord leidinggevende. Nummer: 2010/73G4 iieywegein Roytingformylier Nummer: 2010/73G4 y* ) Onderwerp: Opstarten projectbesluitprocedure fietsenstalling Ringstede Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Susanne Siebers Naam portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvergadering. 6juli 2015

Raadsvergadering. 6juli 2015 gemeente Capelle aan den IJssel Raadsvoorste Nummer 662927 Raadsvergadering 6juli 2015 Datum 26 mei 2015 Programma / product / collegewerkplan Actualisering bestemmingsplannen Portefeuillehouder college

Nadere informatie

Maassluis. Raadsvoorstel (openbaar) its MRT APR Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Milieu RAADSBESLUIT: genieente

Maassluis. Raadsvoorstel (openbaar) its MRT APR Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Milieu RAADSBESLUIT: genieente Raadsvoorstel (openbaar) Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Milieu & genieente Maassluis registratienummer 2011-773 opsteller advies paraaf afdelingshoofd medeparaaf afdeling(en) portefeuillehouder(s) de

Nadere informatie

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Notulen Vaststellen notulen d.d. 21 maart Worden vastgesteld

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Notulen Vaststellen notulen d.d. 21 maart Worden vastgesteld Datum: 28 maart 2017 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester R.J. Helm, Wethouder H. Rotgans, Wethouder J. Krieger, Wethouder E. Tijmstra, Wethouder M. Hegger, Wethouder H. Welage, Locosecretaris M. de Goede,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Openbare vergadering van burgemeester en wethouders van 11 januari Aanwezig: Afwezig:

BESLUITENLIJST Openbare vergadering van burgemeester en wethouders van 11 januari Aanwezig: Afwezig: BESLUITENLIJST Openbare vergadering van burgemeester en wethouders van 11 januari 2011 Aanwezig: De burgemeester, De wethouder I, De wethouder II, De wethouder III, De wethouder IV, dhr. V.J.H. Molkenboer

Nadere informatie

Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname

Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 oktober 2013 nummer: 2013_BW_00638 Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname Beknopte samenvatting Het college wordt voorgesteld

Nadere informatie