2. De stijging van het aantal ongevallen in de zomermaanden juli en augustus met de kusttram is wellicht te wijten aan het hoge aantal toeristen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. De stijging van het aantal ongevallen in de zomermaanden juli en augustus met de kusttram is wellicht te wijten aan het hoge aantal toeristen."

Transcriptie

1 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 380 van JOHAN VERSTREKEN datum: 8 december 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Kusttram - Ongevallen In mijn schriftelijke vraag nr van 9 september 2016 vreg ik de minister naar cijfers ver ngevallen met de kusttram. Daaruit bleek dat het aantal ngevallen met de kusttram teneemt in de zmermaanden juli en augustus tegenver de andere maanden, maar k dat het aantal ngevallen in deze zmermaanden k is gestegen ten pzichte van 2015 (vr juli was dit 11 in 2016 en 8 in 2015, vr augustus was dit 15 in 2016 en 9 in 2015). Ok het cijfer vr Ostende is pvallend hg. Ostende kent met 24 ngevallen het hgste cijfer van de kust, en dit aantal betekent maar liefst een verdubbeling van Waaraan ligt de verdubbeling van het aantal ngevallen met de kusttram in Ostende? Wat zijn de pijnpunten? Welke maatregelen wrden genmen m dit cijfer te den dalen? 2. De stijging van het aantal ngevallen in de zmermaanden juli en augustus met de kusttram is wellicht te wijten aan het hge aantal teristen. Welke mgelijkheden ziet de minister m teristen ng meer te sensibiliseren vr de gevaren van de kusttram? 3. Wat is de kstprijs van de schadegevallen?

2 BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN ANTWOORD p vraag nr. 380 van 8 december 2016 van JOHAN VERSTREKEN 1. De evlutie betreffende de verkeersngevallen kusttram (= alle dssiers waarbij een vertuig van De Lijn, deelnemend aan het verkeer, een impact heeft gehad) is algemeen en ver een langere peride genmen psitief te nemen (van 113 in 2010 naar 69 in 2016). Dat stemt tt tevredenheid en bevestigt dat De Lijn én haar stakehlders ged bezig zijn; maar uiteraard met het ultieme del zer zijn. De maanden juli en augustus zijn lgischerwijze ngeval-geveliger. Dit heeft in hfdzaak te maken met: - hgere frequentie p de kusttram (10 ) en dus veel meer kilmeters tramexplitatie; - (veel) meer teristen; 2016 was k beduidend drukker dan 2015.

3 Betekenisvl is dat het aantal verkeersngevallen per km tramexplitatie geen structurele afwijkingen vertnt tijdens de zmer ten pzichte van de andere maanden, nch ten pzichte van de vrgaande jaren. Ostende kende vral in augustus 2016 beduidend meer verkeersngevallen dan andere maanden/jaren (8 ngevallen, versus augustus 2015: 1 ngeval). In de maand juli is er sprake van 1 extra ngeval. Een detailanalyse van de ngevallen in augustus leidde tt vlgende bevindingen: - 1 valpartij aan een halte waar de Kusttram p zich geen factr was; - 3 aanrijdingen p de stelplaats Slijkensesteenweg tussen de tram en trampalen. Wannee deze ngevallen buiten beschuwing wrden gelaten, kan van de verige vier Ostendse ngevallen in augustus het vlgende wrden afgeleid uit de ngevalsrapprtering: - Lichte aanrijding met een wagen aan de Ryc in Ostende. De chauffeur had geen schade. Dit is een rechtsaf maneuvre die de aut met maken. De tramchauffeur was niet verantwrdelijk. Dit is een private verweg die met tramsignalisatie is beveiligd. - Lichte aanrijding met een aut aan het statin te Ostende: met de heraanleg van de statinsmgeving zal hier in de tekmst geen autverkeer meer wrden tegelaten, waardr dit cnflict dus zal zijn pgelst. De tramchauffeur was gedeeld verantwrdelijk. - Aanrijding met een aut die aan de Hendrik Serruyslaan plts linksaf slaat en de tram aanrijdt. Tramchauffeur niet verantwrdelijk. Oplssing kan zijn dat de stad Ostende de linksaf beweging hier verbiedt. - Aanrijding met een aut die z n parkeerplaats verlaat. De tramchauffeur was niet verantwrdelijk. De belangrijkste bevindingen zijn dat het hier enkel ngevallen betreft met blikschade, dat er geen vetgangers f fietsers betrkken waren en k geen lichamelijke letsels te nteren vielen.

4 2. Alle mgelijke maatregelen wrden genmen m het Kusttramverkeer z veilig mgelijk te maken en m ngevallen zveel mgelijk te vrkmen. Alle betrkken stakehlders dragen hier hun eigen steentje bij. De maatregelen situeren zich vrnamelijk p drie vlakken: - Infrastructurele maatregelen: Elk jaar pnieuw wrdt er heel wat tijd, geld en energie gestken in infrastructurele maatregelen. Z rijdt de Kusttram ndertussen al vr z n 85 % in eigen bedding. Daarnaast is er bij werken langs de Kusttramlijn aandacht vr het verhgen van de veiligheid, bv. dr het plaatsen van vetgangers- en fietserssluizen (waarbij de vetgangers en fietsers autmatisch in de richting van de aankmende tram kijken). Verder wrden zveel mgelijk kruispunten cnflictvrij gemaakt (recent vrbeeld: kruispunt Bredene Breeweg), zrgt De Lijn vr een gede signalisatie en wrden zveel mgelijk haltes tegankelijk gemaakt (recente vrbeelden: Wenduine centrum, Bredene aan zee, Bredene Renbaan en De Haan Knijnepad). - Opleiding chauffeurs De Lijn: Jaarlijks krijgen de tramchauffeurs een grndige vakbekwaamheidspleiding Veiligheid tram waarbij.a. aandacht wrdt geschnken aan defensief en anticiperend rijden. Nieuw in 2016 bij deze pleidingsmdule was dat er met de tramchauffeurs een grndige ngevallenanalyse werd drgenmen. De tramchauffeurs wrden k van nabij pgevlgd dr de Rijschl van De Lijn. - Sensibiliseren van weggebruikers Om de weggebruikers in de kustgemeenten te sensibiliseren is er jaarlijks een veiligheidscampagne. Hierbij ligt het zwaartepunt p de zmer, hét teristische seizen aan de kust. In 2016 stelde ik net vr de zmervakantie de nieuwe veiligheidscampagne vr met het zrgelze figuurtje Onni in de hfdrl. Deze figuur tnt he het niet met. De slgan, uitgewerkt in vier talen (in functie van de teristen), luidt: De niet als Onni! Hu je hfd erbij en kijk uit vr de Kusttram. De bdschap werd via verschillende cmmunicatiekanalen en -dragers verspreid: via twee digitaal verspreide filmpjes (website, scial media, nline bannering, ); via panelen die werden bevestigd aan pijlbeugels langs de Kusttramlijn; via gadgets, zals ballnnen en rugzakjes met het gezicht en slgan p (die in juli en augustus.a. werden verdeeld dr een prmteam aan de kust) en via meertalige pstkaartjes (vier talen) met vraan het beeld en de slgan van de veiligheidscampagne en met achteraan de belangrijkste veiligheidstips m de kust in alle veiligheid te ntdekken. Deze pstkaartjes werden.a. verdeeld p ruim 400 distributiepunten. Hierbij gaat het vrnamelijk m plaatsen waar k teristen terechtkmen (bijvrbeeld hrecazaken). De veiligheidscampagne lpt ng steeds. In 2017 zal er vanzelfsprekend pnieuw zeer sterk wrden ingezet p het sensibiliseren van reizigers. Daarbij zal het zwaartepunt pnieuw liggen p het teristisch seizen.

5 3. De kstprijs van de schadegevallen is een zeer variabel gegeven. Het ene verkeersngeval is het andere niet en de kstprijs hangt sterk af van de materiële schade en de impact ervan p de explitatie. De Lijn laat enkel de schadekst berekenen als er terugvrdering mgelijk is bij een tegenpartij, wat lang niet altijd het geval is.

Dossier : drugs in het verkeer

Dossier : drugs in het verkeer Dssier : drugs in het verkeer 1 Enkele gangbare pvattingen ver illegale drugs Ik merk het direct wanneer iemand drugs heeft genmen. Ik lp dus geen risic m mee te rijden met iemand die nder invled rijdt.

Nadere informatie

5 de federale diagnostiek woon-werkverkeer

5 de federale diagnostiek woon-werkverkeer Executive summary 5 de federale diagnstiek wn-werkverkeer - 2017 Wn-werkverkeer in België: de fiets weet steeds meer mensen te verleiden De federale diagnstiek van het wn-werkverkeer vnd in 2017 vr de

Nadere informatie

Resultaten Enquête Bedrijven 2008

Resultaten Enquête Bedrijven 2008 Resultaten Enquête Bedrijven 2008 Gedrag & ervaringen van bedrijven p de vrijgemaakte Vlaamse energiemarkt resultaten met betrekking tt slimme meters Rapprt vr de Vlaamse Reguleringsinstantie vr de Elektriciteits-

Nadere informatie

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014 Evaluatierapprt Scalda - Grep 3 29 januari 26 maart 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren bij de

Nadere informatie

Lesideeën. Hedendaagse Propaganda Analyseren. uitgewerkt door

Lesideeën. Hedendaagse Propaganda Analyseren. uitgewerkt door Lesideeën uitgewerkt dr Hedendaagse Prpaganda Analyseren Activiteiten als aanvulling p de leerervaring bij het nline Mind Over Media platfrm www.mindvermedia.be 1 Les 6 Maak je eigen prpaganda Klaslkaal:

Nadere informatie

Cijfers & trends op de arbeidsmarkt voor hoog opgeleide financials

Cijfers & trends op de arbeidsmarkt voor hoog opgeleide financials Cijfers & trends p de arbeidsmarkt vr hg pgeleide financials Alterim Arbeidsmarktindex Oktber 2015 Vrwrd Alterim presenteert de uitkmsten van de Alterim Arbeidsmarkt Index. Gericht nderzek nder 514 hg

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

Alterim Arbeidsmarktindex Publicatie voorjaar 2015

Alterim Arbeidsmarktindex Publicatie voorjaar 2015 Alterim Arbeidsmarktindex Publicatie vrjaar 2015 1 Publicatie vrjaar 2015 Alterim presenteert de uitkmsten van nze peridieke Alterim Arbeidsmarkt Index. Gericht nderzek nder 716 hg pgeleide financiële

Nadere informatie

Denktank Boeien & Binden. De gesprekscyclus

Denktank Boeien & Binden. De gesprekscyclus Denktank Beien & Binden De gesprekscyclus Dóór bedrijven, vóór bedrijven Aan de denktanks Beien & Binden binnen TechniekTalent.nu namen in 2009 de vlgende bedrijven deel: DKC Installatiegrep (Nijmegen),

Nadere informatie

Transportbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Transportbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Transprtbedrijf J. Wessels & Z.N. B.V. Maatschappelijk Verantwrd Ondernemen 2014 2015 1 MVO Maatschappelijk Verantwrd Ondernemen is de laatste jaren meer een vanzelfsprekendheid dan uitzndering gewrden.

Nadere informatie

Prospectbeheer : Te exporteren adressen

Prospectbeheer : Te exporteren adressen Prspectbeheer : Te exprteren adressen 2 Inhudstafel 1. Inleiding: Te exprteren adressen p3 2. Wat verstaan we nder een gekwalificeerd adres? p4 2.1 Particulier=eindklant 2.2 Bestuurder verbnden aan een

Nadere informatie

Beleid voor Alcoholmatiging

Beleid voor Alcoholmatiging Beleid vr Alchlmatiging Hiernder vindt u verschillende tips & tls die kunnen bijdragen aan een Veilig Sprtklimaat p het gebied van alchlmatiging en alchlbewustzijn binnen sprtverenigingen. Overzicht wettelijk

Nadere informatie

Samenvattend rapport Operationeel Leidinggevenden

Samenvattend rapport Operationeel Leidinggevenden Samenvattend rapprt Operatineel Leidinggevenden Organisatie: Bevragingsperide: Rapprtdatum: ttaal 25/11/2014-24/12/2014 27/01/2015 He situeert u dit rapprt? Dit rapprt bevat het glbale verzicht van de

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid

Communicatie voor beleid Interactie (raadplegen, dialoog, participatie) en procescommunicatie; betrokkenheid, betere besluiten en beleid Samenvatting BEELDEN OVER COMMUNICATIE TEYLINGEN Bevindingen gesprekken ver Cmmunicatie, raad- en cllegeleden, rganisatie en samenleving In deze ntitie zijn de resultaten van zwel de gesprekken van 9 ktber

Nadere informatie

R-92-6l S. Harris M.A. & ir. S.T.M.C. Janssen Leidschendam, 1992 Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV

R-92-6l S. Harris M.A. & ir. S.T.M.C. Janssen Leidschendam, 1992 Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV VERKEERSONVEILIGHEID IN DE PROVINCIE UTRECHT Een analyse van de ngevallenkenmerken R-92-6l S. Harris M.A. & ir. S.T.M.C. Janssen Leidschendam, 1992 Stichting Wetenschappelijk Onderzek Verkeersveiligheid

Nadere informatie

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN

BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN LAAG-PENSIOEN BELANGENVERENIGING PENSIOENGERECHTIGDEN PFZW KEUZEMOGELIJKHEID TUSSEN HOOG-LAAG LAAG-PENSIOEN f f LAAG -HOOG HOOG-PENSIOEN Vr pensiengerechtigden die de 65-jarige leeftijd ng niet bereikt hebben U kunt

Nadere informatie

Deel 1 Actuele verplaatsingsmiddelen

Deel 1 Actuele verplaatsingsmiddelen Nieuwe verplaatsingstestellen: lpt technlgie vr p de wettelijke regeling van de verzekering van aansprakelijkheid? C. Van Schubreck Hgleraar KU Leuven, advcaat Balie Turnhut FOD Ecnmie, KMO, Middenstand

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders Ter attentie van wethouder Pex Langenberg Per mail aan: j.akkerhuis@rotterdam.nl. Geachte heer Langenberg,

College van burgemeester en wethouders Ter attentie van wethouder Pex Langenberg Per mail aan: j.akkerhuis@rotterdam.nl. Geachte heer Langenberg, Onderwerp: Advies fietsplan Van: Gebiedscmmissie Hillegersberg-Schiebrek E-mail: gebiedscmmissies@rtterdam.nl Datum: 31 maart 2015 Cllege van burgemeester en wethuders Ter attentie van wethuder Pex Langenberg

Nadere informatie

Samenvattend rapport Operationeel Leidinggevenden

Samenvattend rapport Operationeel Leidinggevenden Samenvattend rapprt Operatineel Leidinggevenden Entiteit: Bevragingsperide: Rapprtdatum: Vrbeeld 25/11/2014-24/12/2014 23/01/2015 He situeert u dit rapprt? Dit rapprt bevat het glbale verzicht van de bttm-up

Nadere informatie

Protocol Veetransport onder extreme temperaturen

Protocol Veetransport onder extreme temperaturen Prtcl Veetransprt nder extreme temperaturen Inleiding Transprtverrdening 1/2005 bevat verwijzingen naar te nemen maatregelen (m.n. aanpassing beladingsgraad bij hitte) bij extreme temperaturen (hitte en

Nadere informatie

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0

Richtlijnen functioneringsgesprek evangelist. Versie 1.0 Richtlijnen functineringsgesprek evangelist Versie 1.0 Datum: mei 2015 1. Inleiding In deze brchure krijgt u een praktische handreiking met betrekking tt het huden van een functineringsgesprek met een

Nadere informatie

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af

Stel uw inkomen zeker, sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering af Stel uw inkmen zeker, sluit een arbeidsngeschiktheids af Eindelijk geniet u van een heerlijke skivakantie. En natuurlijk verkmt het u niet, want u bent een ervaren skiër. Maar laat dat ngeluk nu net in

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Groep Brussel Lambert 6 november 2007

Groep Brussel Lambert 6 november 2007 Grep Brussel Lambert 6 nvember 2007 Gegevens eind september 2007 (eind september 2006) Nettresultaat (glbaal/per aandeel) EUR 588 miljen (EUR 2.756 miljen) EUR 3,64 (EUR 18,73) (Znder de meerwaarde van

Nadere informatie

Analytische boekhouding

Analytische boekhouding Analytische Bekhuding Analytische bekhuding 1 Vrbereiding... 2 1.1 Dssier instellingen... 2 1.2 Analytische rekeningen maken... 3 2 Analytisch beken... 4 2.1 Kppeling... 5 2.2 Bekingsvrstellen (mdellen)...

Nadere informatie

Voorrang van rechts: eenvoudiger, duidelijker, veiliger

Voorrang van rechts: eenvoudiger, duidelijker, veiliger PERSCONFERENTIE VAN 27 FEBRUARI 2007 Vrrang van rechts: eenvudiger, duidelijker, veiliger Renaat LANDUYT Minister van Mbiliteit Vrzitter van het Belgisch Instituut vr de Verkeersveiligheid Inleiding Op

Nadere informatie

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?...

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?... De arbeidsngevallen Inhud Wat is een arbeidsngeval?...2 Wat te den bij een arbeidsngeval?...3 He verlpt de uitbetaling?...4 En vr de leden van SMartBe?...5 Dit dcument werd gedwnlad van de site van SMartBe

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

ALS OUDERS GAAN SCHEIDEN. BILOCATIE ALS KANS? Visie van de vereniging Bemiddeling vzw *

ALS OUDERS GAAN SCHEIDEN. BILOCATIE ALS KANS? Visie van de vereniging Bemiddeling vzw * ALS OUDERS GAAN SCHEIDEN. BILOCATIE ALS KANS? Visie van de vereniging Bemiddeling vzw * Wanneer uders bij een scheiding cnflicten hebben, dan heeft dat vaak grte gevlgen vr de ntwikkeling van de kinderen.

Nadere informatie

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Heusden-Zolder

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Heusden-Zolder Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Heusden-Zlder Situering gemeente Heusden-Zlder De gemeente Heusden-Zlder is gelegen in de prvincie Limburg, ten nrdwesten van Hasselt. Grenzend aan het

Nadere informatie

Dode hoek project. Project voor het basisonderwijs

Dode hoek project. Project voor het basisonderwijs Dde hek prject Prject vr het basisnderwijs Ontwikkeling: Regi-cördinatie Verkeerseducatie Drenthe Jaar van uitgave: 2013 Auteurs: Marja Derksen, Karin Pasjes en Geralda Vrieling Educm Cnsultancy, Pin Verkeersadvies,

Nadere informatie

Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN

Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN Zwembadplan Wijk Zwemt! - UITGANGSPUNTEN Vr u ligt het uitgewerkte plan van WijkZwemt. Dit plan is pgesteld dr de KNZB, 2521, gewn zwemmen en enthusiaste burgers/vrijwilligers vanuit belangengreperingen

Nadere informatie

ENQUETE WOON-WERKVERKEER

ENQUETE WOON-WERKVERKEER ENQUETE WOON-WERKVERKEER Deze enquête dient m een zicht te krijgen p uw dagelijkse verplaatsingen van, naar en vr het werk. De enquête richt zich tt ALLE mensen die werken p de bedrijfslcatie (inclusief

Nadere informatie

Dode hoek project. Project voor het basisonderwijs

Dode hoek project. Project voor het basisonderwijs Dde hek prject Prject vr het basisnderwijs Ontwikkeling: Regi-cördinatie Verkeerseducatie Drenthe Jaar van uitgave: 2013 Auteur: Karin Pasjes, Marja Derksen, Geralda Vrieling Pin Verkeersadvies; Educm

Nadere informatie

Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw. De (UIT)BETALINGEN door de CLUB : KOSTENNOTA

Koninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw. De (UIT)BETALINGEN door de CLUB : KOSTENNOTA Kninklijke Atletiekclub A.S. RIEME vzw De (UIT)BETALINGEN dr de CLUB : KOSTENNOTA RL: 39 Datum uitgave : 20 ktber 2012 Versie: 1 De (UIT)BETALINGEN dr de CLUB : KOSTENNOTA... 1 1 Srten van (uit)betalingen...

Nadere informatie

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten Pestprtcl basisschl Pieter Wijten Basisschl Pieter Wijten werkt aan een veilig schlklimaat waarin kinderen respectvl met elkaar mgaan. Ze hanteert drie principes: Ik zrg ged vr mezelf Ik zrg ged vr de

Nadere informatie

Jeugdvisie WPK/Westlandia Handbal. Visie op de jeugdopleiding van handbalvereniging WPK/Westlandia 2013-2018

Jeugdvisie WPK/Westlandia Handbal. Visie op de jeugdopleiding van handbalvereniging WPK/Westlandia 2013-2018 Jeugdvisie WPK/Westlandia Handbal Visie p de jeugdpleiding van handbalvereniging WPK/Westlandia 2013-2018 1. Inleiding Vr u ligt het jeugdplan van WPK/Westlandia Handbal. Dit plan beschrijft in grte lijnen

Nadere informatie

Onze eigen boontjes doppen in Kenia

Onze eigen boontjes doppen in Kenia Hnger graad 2 Lesvrbereiding Onze eigen bntjes dppen in Kenia Bij lesmateriaal, bij deze les p de site, vind je het ndige lesmateriaal vr deze les Print het werkblad 'Zek de 5 verschillen' vr elke leerling

Nadere informatie

Kwaliteitscriteria CVA-zorg, geformuleerd vanuit patiëntperspectief Versie 1.0, augustus 2018 Harteraad

Kwaliteitscriteria CVA-zorg, geformuleerd vanuit patiëntperspectief Versie 1.0, augustus 2018 Harteraad Kwaliteitscriteria CVA-zrg, gefrmuleerd vanuit patiëntperspectief Versie 1.0, augustus 2018 Harteraad In dit dcument staan de kwaliteitscriteria CVA-zrg. Deze vatten samen wat CVA-patiënten verwachten

Nadere informatie

Verlenging of verkorting schooltijd. Concept protocol

Verlenging of verkorting schooltijd. Concept protocol Verlenging f verkrting schltijd Cncept prtcl Inhud 1. Inleiding... 1 1. Wanneer wrdt er gedacht aan verlenging?... 1 2. Criteria vr schlverlenging:... 2 3. Wie zijn er betrkken bij een besluit tt schlverlenging?...

Nadere informatie

Toespraak Actiegroep Droge Voeten Agniese en Droge Voeten Oude Noorden voor Gebiedscommissie Noord

Toespraak Actiegroep Droge Voeten Agniese en Droge Voeten Oude Noorden voor Gebiedscommissie Noord Tespraak Actiegrep Drge Veten Agniese en Drge Veten Oude Nrden vr Gebiedscmmissie Nrd 18 mei 2017 Geachte Gebiedscmmissieleden, 1. Wij kmen hier met twee redenen: Wij zijn bezrgd, en we willen dat iedereen

Nadere informatie

Ontwerpverslag. Datum: 19 december 2008. Klas: IC1F. Door: Jeffrey Kleering van Beerenbergh, Johan Bult en Michiel Rheiter.

Ontwerpverslag. Datum: 19 december 2008. Klas: IC1F. Door: Jeffrey Kleering van Beerenbergh, Johan Bult en Michiel Rheiter. Ontwerpverslag Datum: 19 december 2008 Klas: IC1F Dr: Jeffrey Kleering van Beerenbergh, Jhan Bult en Michiel Rheiter. Inhudspgave Inleiding 3 Mindmap 4 Mdbard 4 Cncept beschrijving 6 Navigatin interactin

Nadere informatie

Veel gestelde vragen zelfrijdende shuttle Scheemda

Veel gestelde vragen zelfrijdende shuttle Scheemda Veel gestelde vragen zelfrijdende shuttle Scheemda He km ik met het penbaar verver bij de hfdingang van het ziekenhuis? Als u met de trein aankmt bij het treinstatin van Scheemda dan kunt u met de buslijnen

Nadere informatie

H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer

H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer H5 Rechten en plichten van werkgever en werknemer Inhud: 5.1 Plichten van de werkgever 5.2 Plichten van de werknemer 5.3 Schadevergeding 5.4 Algemene wet gelijke behandeling 5.1 Plichten van de werkgever

Nadere informatie

Resultaten Enquête Particulieren 2008

Resultaten Enquête Particulieren 2008 Resultaten Enquête Particulieren 2008 Gedrag & ervaringen van huishudelijke afnemers p de vrijgemaakte Vlaamse energiemarkt resultaten met betrekking tt slimme meters Deelrapprt vr de Vlaamse Reguleringsinstantie

Nadere informatie

Elektrisch rijden met de Zonnebloemauto Renault Kangoo Het is handig dit goed door te lezen voordat u gaat rijden.

Elektrisch rijden met de Zonnebloemauto Renault Kangoo Het is handig dit goed door te lezen voordat u gaat rijden. Elektrisch rijden met de Znneblemaut Renault Kang Het is handig dit ged dr te lezen vrdat u gaat rijden. De aut waar u in gaat rijden is een elektrische aut en is een autmaat.u zult er mgelijk aan meten

Nadere informatie

Eerstelijns ServicePunt B.V.

Eerstelijns ServicePunt B.V. WebsiteService 2015 Eerstelijns ServicePunt B.V. Eerstelijns ServicePunt B.V. Trenallee 20, Videlab Strijp-S 5617 BC Eindhven inf@eerstelijnsservicepunt.nl www.eerstelijnsservicepunt.nl De WebsiteService

Nadere informatie

ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Storende interacties zone 30

ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Storende interacties zone 30 ZVP 2014 2017 - Veiligheid en leefbaarheid Verkeer Strende interacties zne 30 Preventie Vrrang 3 Actieplan: Vrrang 3 Fietspad Fietsstraat HCP Ken Wuters - HINP Nic Vandenbempt 1. Cntext Algemeen De stad

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Spelronde 3. Bachelor-Master Verkeerskunde

Spelronde 3. Bachelor-Master Verkeerskunde Spelrnde 3 1 Categrie 1: Blik p de weg en je mgeving 1. Een slakkengangetje: langzaam rijdend tt stilstaand verkeer. Uit een recent nderzek van navigatieprducent TmTm, m, in alle Eurpese grte steden, blijkt

Nadere informatie

NOTITIE REGIONAAL REPRESSIEF DEKKINGSPLAN FASE 2 BESTUURLIJKE UITGANGSPUNTEN. 1. Inleiding

NOTITIE REGIONAAL REPRESSIEF DEKKINGSPLAN FASE 2 BESTUURLIJKE UITGANGSPUNTEN. 1. Inleiding NOTITIE REGIONAAL REPRESSIEF DEKKINGSPLAN FASE 2 BESTUURLIJKE UITGANGSPUNTEN 1. Inleiding De pdracht van het AB VrZW bij de vaststelling van het dekkingsplan fase 1 p 18 ktber 2013 luidde: nderzek de mgelijkheden

Nadere informatie

Bestemd voor Alle medewerkers, cliënten, kinderen, andere personen die zich op locaties van Stichting D.W.R.P. bevinden.

Bestemd voor Alle medewerkers, cliënten, kinderen, andere personen die zich op locaties van Stichting D.W.R.P. bevinden. MIC-melding Del van de prcedure Het dr een cmmissie analyseren en berdelen van futen en (bijna) ngelukken in de rganisatie m hiervan te leren, z ndig actie te ndernemen en z herhaling f erger te vrkmen

Nadere informatie

Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen Prtcl schrsing en verwijdering van leerlingen Inleiding Een veilig klimaat is de basis die ndig is vr leerlingen m te kunnen greien en vr medewerkers m hen z ged mgelijk te kunnen begeleiden. Alle medewerkers

Nadere informatie

Kenmerken en uitkomsten van professionele echtscheidingsbemiddeling in Vlaanderen

Kenmerken en uitkomsten van professionele echtscheidingsbemiddeling in Vlaanderen Kenmerken en uitkmsten van prfessinele echtscheidingsbemiddeling in Vlaanderen 20 nvember 2015 Prf. Dr. Sfie Vanassche Dr. An Katrien Sdermans Prf. dr. Ken Matthijs Family and Ppulatin Studies, KU Leuven

Nadere informatie

De derde betaler en het persoonlijke aandeel van de patiënt

De derde betaler en het persoonlijke aandeel van de patiënt De derde betaler en het persnlijke aandeel van de patiënt 14/10/2010 Cntext huidige situatie Het hnrarium betreffende de geneeskundige verstrekkingen, bepaald dr de wet van 14 juli 1994, bestaat uit 2

Nadere informatie

Ace! Training E-learning module 'vragen stellen' Cursus communicatievaardigheden 1

Ace! Training E-learning module 'vragen stellen' Cursus communicatievaardigheden 1 Ace! Training E-learning mdule 'vragen stellen' Cursus cmmunicatievaardigheden 1 Gede vragen stellen Vragen stellen is een vrm van verbale cmmunicatie. Verbale cmmunicatie bestaat uit spreken en luisteren.

Nadere informatie

Bijlage IVa Sjabloon voor de verdeling van werkzaamheden voor onderwijzend personeel in de kunsteducatie

Bijlage IVa Sjabloon voor de verdeling van werkzaamheden voor onderwijzend personeel in de kunsteducatie Bijlage IVa Sjabln vr de verdeling van werkzaamheden vr nderwijzend persneel in de kunsteducatie Sjabln vr de verdeling van werkzaamheden vr nderwijzend persneel in de kunsteducatie LOGA-partijen vinden

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind)

INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind) INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind) 1 INFO KINDEROPVANG Naam: 3Wplus Kinderpvang Adres: Brusselsesteenweg 617, 1731 Zellik Mallebt Huizingen A. Vaucampslaan 80, 1654 Huizingen

Nadere informatie

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL

Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag EXPLOITATIE SPEELAUTOMATENHAL Aanvraag vr het verkrijgen van een vergunning vr het expliteren van een speelautmatenhal p grnd van de Speelautmatenhalverrdening Gemeente Tilburg 2014. Aan de burgemeester

Nadere informatie

Wat is een Balanced ScoreCard?

Wat is een Balanced ScoreCard? Wat is een Balanced ScreCard? De Balanced Screcard (BSC) is een mdel waarmee de prestaties van een rganisatie, een team enzvrts p een evenwichtige manier kunnen wrden berdeeld. Meten staat daarbij centraal.

Nadere informatie

Bedrijfspagina op noa.nl

Bedrijfspagina op noa.nl Bedrijfspagina p na.nl Als NOA-lid heb je een eigen bedrijfspagina p NOA.nl. Vanuit nze ledendatabase zijn alleen de NAW-gegevens p juw pagina ingevuld, maar je kunt de infrmatie uitbreiden met bedrijfsinfrmatie,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 van 2017

Nieuwsbrief 9 van 2017 Nieuwsbrief 9 van 2017 Beste mdeltreinliefhebber, Op zaterdag 25 nvember hebben we nze derde infdag van het werkjaar 2017-2018, tevens geven we die dag 1wrkshp en 1 presentatie (zie nderstaande telichting).

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Beleidsplan Sociale Veiligheid

Beleidsplan Sociale Veiligheid Beleidsplan Sciale Veiligheid Basisschl t Klkhuis Hazelaar 47 5664VE Geldrp Ieder kind det erte! t Klkhuis is in schljaar 2016-2017 gestart met de invering van De Vreedzame Schl. De Vreedzame Schl vrziet

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Evaluatie "visuele" uitbreiding autoluwplus Verwersdijk richting Doelenplein

Gemeente Delft. Onderwerp Evaluatie visuele uitbreiding autoluwplus Verwersdijk richting Doelenplein ~t ;,, Gemeente Delft Ruimte en Ecnmie Advies bezekadres: Statinsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Returadres : Pstbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen

Vergaderen Informatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7. Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 1 van 7 Vergaderen Vergaderen Infrmatieblad (VP) IEV1 Bladzijde 2 van 7 Vergaderen Elke vergadering kent een vaste structuur en een vaste vlgrde. Deze structuur

Nadere informatie

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken : Versie: ktber 2016 Huiswerk Op nze schl wrdt in diverse grepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de schl meegegeven wrdt en waarvan verwacht wrdt dat het dr de kinderen thuis

Nadere informatie

t Rapport van Rotselaar volgens kinderen en jongeren

t Rapport van Rotselaar volgens kinderen en jongeren t Rapprt van Rtselaar vlgens kinderen en jngeren Waarm krijgt de gemeente een rapprt? Het is ndertussen zes jaar geleden dat het huidige gemeentebestuur aan de slag ging. Tijdens die zes jaren hebben zij

Nadere informatie

Visie op toezicht Raad van Toezicht Deventer Ziekenhuis

Visie op toezicht Raad van Toezicht Deventer Ziekenhuis Visie p tezicht Raad van Tezicht Deventer Inleiding: de algemene taken van de Raad van Tezicht De Raad van Tezicht tetst f de Raad van Bestuur bij zijn beleidsvrming en de uitvering van zijn bestuurstaken

Nadere informatie

Protocol: Pestprotocol

Protocol: Pestprotocol Prtcl: Pestprtcl Inleiding Pesten kmt p iedere schl in mindere f meerdere mate vr. Het is een prbleem dat vr de betrkkenen verstrekkende gevlgen kan hebben in de lp van hun levens. Uit nderzek blijkt dat

Nadere informatie

Infosessie Financiering bij projecten. 13 december 2012, MSI 02.08

Infosessie Financiering bij projecten. 13 december 2012, MSI 02.08 Infsessie Financiering bij prjecten 13 december 2012, MSI 02.08 Srten kredieten Tp-dwn: FXY-WERKG1-T2012 Vlttende: FXY-CONGRES-P3620 Prject: ZKC1234-01-W01 ZL12345600-01 Uitgaven p prjectkredieten Afhankelijk

Nadere informatie

Bijlage 4: Criteria en procedure sluiting jacht bij bijzondere weeromstandigheden

Bijlage 4: Criteria en procedure sluiting jacht bij bijzondere weeromstandigheden Bijlage 4: Criteria en prcedure sluiting jacht bij bijzndere weermstandigheden Beleid: GS nemen als uitgangspunt dat de jacht p alle wildsrten geslten wrdt bij sneeuwbedekking van minimaal 90% die langer

Nadere informatie

Bij leefbaarheid gaat het er om hoe mensen hun omgeving ervaren en beoordelen.

Bij leefbaarheid gaat het er om hoe mensen hun omgeving ervaren en beoordelen. 1 Leefbaarheid is een belangrijk, z niet hét thema van de laatste jaren. De wnmgeving wrdt vr mensen steeds belangrijker vr de ervaren wn. Ok vanuit het perspectief van sciale chesie, veiligheid en sciaal-ecnmische

Nadere informatie

Uw partner in hernieuwbare energie

Uw partner in hernieuwbare energie www.svetechniek.be Znnebiler anaf 1999.00 * Inclusief 6% btw,levering en mntage : *Tarief ttaal te betalen 4333 Premie 2334 via netbeheerder te recupereren. Levering en mntage. Exclusief afbraak ude biler,

Nadere informatie

Bibliotheekreglement

Bibliotheekreglement Biblitheekreglement 1-1-2015 Algemene bepalingen 1. Als in dit reglement gesprken wrdt ver de biblitheek, dan wrden alle vestigingen van de Biblitheek Haarlemmermeer bedeld. 2. De biblitheek is vrij tegankelijk

Nadere informatie

Vlaams Forum Verkeersveiligheid 8 MAART 2017

Vlaams Forum Verkeersveiligheid 8 MAART 2017 Vlaams Frum Verkeersveiligheid 8 MAART 2017 Aanwezig: Lars Akkermans, Erik Asselman, Wim Billet, Hans Bnnarens, Bart Bucké, Steffen Briers, Kirsten De Mulder, Els De Reyt, Wendy de Weser, Ldewijk De Witte,

Nadere informatie

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers Mijn egv-rllenbeheer Handleiding vr Rltekenningsgebruikers Versie 1 11 december 2013 Inhud 1 Over deze handleiding... 3 1.1 Vr wie... 3 1.2 Gebruik icnen... 3 2 Veelgebruikte termen en definities... 4

Nadere informatie

WERKBLAD FUNDA.NL. Je kan met funda heel veel gegevens over je woonbuurt te weten komen!

WERKBLAD FUNDA.NL. Je kan met funda heel veel gegevens over je woonbuurt te weten komen! WERKBLAD FUNDA.NL Inleiding De mdule leefbaar Nederland gaat ver de verschillen in sciale mstandigheden tussen mensen. Het gaat ver verschillen in gezndheid, verschillen tussen stad en platteland en ver

Nadere informatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie

Duurzaam inzetbaar in een vitale organisatie Duurzaam inzetbaar in een vitale rganisatie Vitaliteit en bevlgenheid vrmen sleutelbegrippen vr het ptimaal en duurzaam inzetten van medewerkers. Vitale medewerkers bruisen van energie, velen zich fit

Nadere informatie

Nieuw Doelmatigheidscriterium. Rogé Groothuis, 9 november 2016

Nieuw Doelmatigheidscriterium. Rogé Groothuis, 9 november 2016 Rgé Grthuis, 9 nvember 2016 Waarm een nieuw criterium? Het Meerjarenprgramma Geluidsanering (MJPG) met betaalbaar blijven: meer balans tussen effectiviteit van de geluidmaatregelen en een delmatige inzet

Nadere informatie

Innovatie stimuleert concurrentie op kosten, gemak en transparantie, en brengt daarmee nieuwe keuzemogelijkheden voor consument en bedrijven.

Innovatie stimuleert concurrentie op kosten, gemak en transparantie, en brengt daarmee nieuwe keuzemogelijkheden voor consument en bedrijven. Hrzitting/Rndetafelgesprek Vaste Cmmissie vr Financiën Herziene Richtlijn Betaaldiensten (PSD 2) 15 nvember 2017 Inbreng namens Hlland FinTech Financiële innvatie is van grt belang vr cnsument en bedrijfsleven.

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst bloeiende stationsomgevingen. 1 juni 2015

Verslag bijeenkomst bloeiende stationsomgevingen. 1 juni 2015 1 juni 2015 Aanwezig: Bart van Eijk (bleiende, Metr en Tram), Erik Buma (reclame, Metr en Tram), Alexander ten Have (GVB, cmmercie), Hans Smit (wayfinding, Metr en Tram), Kees Kaptein (mgevingsmanager

Nadere informatie

Uitstroomprofiel opleiding Klinisch Informatica September 2014

Uitstroomprofiel opleiding Klinisch Informatica September 2014 Uitstrmprfiel pleiding Klinisch Infrmatica 1 Inleiding Dit uitstrmprfiel sluit aan p het berepsprfiel van de klinisch infrmaticus. Het berepsprfiel beschrijft evenwel de ttale breedte van het veld van

Nadere informatie

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014)

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014) 1 UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014) I. HET ERELOON: Ereln dient begrepen als de dr de cliënt aan de advcaat verschuldigde en

Nadere informatie

OVER-gemeenten Afdeling Beleid en regie M. ten Brink Juni 2012 CULTUURNOTA GEMEENTE WORMERLAND 2013-2016

OVER-gemeenten Afdeling Beleid en regie M. ten Brink Juni 2012 CULTUURNOTA GEMEENTE WORMERLAND 2013-2016 OVER-gemeenten Afdeling Beleid en regie M. ten Brink Juni 2012 CULTUURNOTA GEMEENTE WORMERLAND 2013-2016 INHOUDSOPGAVE Inhudspgave...pag. 1 1. Inleiding...pag. 2 1.1 Kernachtig cultuurbeleid.pag. 2 1.2

Nadere informatie

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, DEALERS GEZOCHT

Veel leesplezier, en neemt u vooral contact met ons op voor uw vragen en opmerkingen, DEALERS GEZOCHT Nieuwsbrief Lente 2010 Meneer, Mevruw, Geachte klant, Het is lente! Eindelijk, de zn is weer terug in ns land! Een lang winterseizen ligt achter de rug, de plannen zijn gemaakt, en de tijd van actie is

Nadere informatie

De voorraad fossiele brandstoffen is eindig. Op termijn zullen we andere bronnen voor onze energievoorziening moeten gebruiken.

De voorraad fossiele brandstoffen is eindig. Op termijn zullen we andere bronnen voor onze energievoorziening moeten gebruiken. 5.2.7 Energie Wat is het thema en waarm is het belangrijk? Het thema energie gaat ver het gebruik van energie in de gebuwde mgeving vr verwarming, keling, verlichting en industriële en agrarische prcessen.

Nadere informatie

Onze school gebruikt hierbij naast het SPCO veiligheidplan, in ieder geval de volgende hulpmiddelen:

Onze school gebruikt hierbij naast het SPCO veiligheidplan, in ieder geval de volgende hulpmiddelen: Graaf Jan van Mntfrtschl Beleid ter vrkming en/f regulering van pestgedrag 1. 1 Inleiding: Iedere schl heeft een veilig schlklimaat ndig. Op de Graaf Jan van Mntfrtschl zijn wij ns ervan bewust dat veiligheid

Nadere informatie

Pestprotocol. 1 Achtergrond. 1.1 Uitgangspunt. 1.2 Pesten in het cluster-4-onderwijs. Onderwijs. Pestprotocol Versie: 1.0 Datum: 20 mei 2014

Pestprotocol. 1 Achtergrond. 1.1 Uitgangspunt. 1.2 Pesten in het cluster-4-onderwijs. Onderwijs. Pestprotocol Versie: 1.0 Datum: 20 mei 2014 Pestprtcl Onderwijs Pestprtcl Versie: 1.0 Datum: 20 mei 2014 1 Achtergrnd 1.1 Uitgangspunt Beleid tegen pesten valt binnen het veiligheidsbeleid van Yulius Onderwijs. Ons uitgangspunt is dat nze schl een

Nadere informatie

Stichting de Wielborgh Wonen, zorg en welzijn. Van harte welkom. Training Meten moet! Casper van der Most

Stichting de Wielborgh Wonen, zorg en welzijn. Van harte welkom. Training Meten moet! Casper van der Most Stichting de Wielbrgh Wnen, zrg en welzijn Van harte welkm Training Meten met! Casper van der Mst Stichting de Wielbrgh Wnen, zrg en welzijn Prfessinele rganisatie Meten Analyseren Plannen Verbeteren Reviews

Nadere informatie

Training Effectief Monumentenbeheer

Training Effectief Monumentenbeheer Training Effectief Mnumentenbeheer Naast kennis is een gevel van ged vakmanschap ndig. He km je tt een effectief en kwalitatief hgwaardig beheer van mnumenten? TEM 2019 Training Effectief Mnumentenbeheer

Nadere informatie

VOORSTEL AB AGENDAPUNT :

VOORSTEL AB AGENDAPUNT : VOORSTEL AB AGENDAPUNT : PORTEFEUILLEHOUDER : F.K.L. Spijkervet DB CATEGORIE : B-STUK (Beleidsstuk) VERGADERING D.D. : 30 september 2014 NUMMER : WM/MIW/SSl/8372 OPSTELLER : J.M.U. Geerse, 0522-276864

Nadere informatie

Buurt Informatie Netwerk / Digitaal Crisis Portaal Koksijde 11 maart 2014

Buurt Informatie Netwerk / Digitaal Crisis Portaal Koksijde 11 maart 2014 VERSLAG West-Vlaanderen / Kring West Buurt Infrmatie Netwerk / Digitaal Crisis Prtaal Kksijde 11 maart 2014 Een prachtige lcatie en twee beiende nderwerpen vrmden de basis vr deze infavnd in het hartje

Nadere informatie

Unieke identificatie gebruikers energieprestatiedatabank

Unieke identificatie gebruikers energieprestatiedatabank 1 Unieke identificatie gebruikers energieprestatiedatabank Inhudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. UNIEKE IDENTIFICATIE BIJ REGISTRATIE OP DE ENERGIEPRESTATIEDATABANK... 2 2. HERNIEUWEN BESTAANDE

Nadere informatie

Barometer van de overnachtingen (voorlopige cijfers) December 2015

Barometer van de overnachtingen (voorlopige cijfers) December 2015 Met de steun van het Brussels Hfdstedelijk Gewest Barmeter van de vernachtingen (vrlpige cijfers) December Gelieve te nteren dat gegevens van het jaar ns slechts één keer dr de ADS werden bezrgd, daarm

Nadere informatie

Verzuim Beleid. www.smallsteps.info. Opgemaakt door Human Resource Management. Doelgroep Alle werknemers. Ingangsdatum 4 juli 2014. Versie 0.

Verzuim Beleid. www.smallsteps.info. Opgemaakt door Human Resource Management. Doelgroep Alle werknemers. Ingangsdatum 4 juli 2014. Versie 0. Verzuim Beleid Opgemaakt dr Human Resurce Management Delgrep Alle werknemers Ingangsdatum 4 juli 2014 Versie 0.1 www.smallsteps.inf clfn Verzuimbeleid Visie en aanpak verzuim Delgrep: alle werknemers Versie:

Nadere informatie

Module 1 Omhels De Vereiste Boek Succes Formule MINDSET

Module 1 Omhels De Vereiste Boek Succes Formule MINDSET Mdule 1 Omhels De Vereiste Bek Succes Frmule MINDSET Sandra Derksen, www.bleiendepraktijk.nl Alle rechten vrbehuden. 1 7 Tips He Je Het Meest Uit Dit Prgramma Haalt 1. Maak een prject van dit prgramma

Nadere informatie

Artikel IDE442 MATERIALISEREN 2001 DE BROODROOSTER. Wouter van Dillen, Rogier Hartgring, Bart Ruijpers, Remko Waanders & Guido Zwanenburg

Artikel IDE442 MATERIALISEREN 2001 DE BROODROOSTER. Wouter van Dillen, Rogier Hartgring, Bart Ruijpers, Remko Waanders & Guido Zwanenburg DE BROODROOSTER Wuter van Dillen, Rgier Hartgring, Bart Ruijpers, Remk Waanders & Guid Zwanenburg Z n 75% van de Nederlandse huishudens is in het bezit van een brdrster. Hierdr is het een behrlijk drntwikkeld

Nadere informatie

Projectomschrijvingen van het Uitvoeringsprogramma 2012-2015 Visie Openbaar Vervoer 2020

Projectomschrijvingen van het Uitvoeringsprogramma 2012-2015 Visie Openbaar Vervoer 2020 Vrdracht Prvinciale Staten van Nrd-Hlland Vrdracht Haarlem, juli 2012 Onderwerp: Uitveringsprgramma 2012-2015 Visie Openbaar Verver 2020 Bijlage: Prjectmschrijvingen van het Uitveringsprgramma 2012-2015

Nadere informatie