fullservice loopbaancentrum de werkgevers editie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "fullservice loopbaancentrum de werkgevers editie"

Transcriptie

1 fullservice loopbaancentrum de werkgevers editie

2 2 INHOUDSOPGAVE 3 CHECKLIST Vergroot de houdbaarheid van je organisatie INTERVIEW Loopbaanadviseur aan het woord VACATUREBANK Plaats gratis vacture C3 MEDEWERKER Een dag uit het leven van de C3 servicedesk TRENDS Werktrends AANBOD C3 werkt! colofon De Schutterij PL Veenendaal /9 C3 werkt! is bij velen bekend door onze succesvolle begeleidingstrajecten naar ander werk, maar we doen veel meer dan dat. Wij werken aan toekomst bestendigheid. De hoogste tijd je daar meer over te vertellen! Wat maakt het verschil tussen gewoon goed en geweldig presteren? Tussen middelmaat en succes? Mensen maken het verschil. Medewerkers die goed in hun vel zitten, plezier in hun werk hebben, goed gekwalificeerd zijn en de juiste balans tussen uitdaging en werkdruk ervaren. Dan gebeuren er mooie dingen. Logisch dus om volop in je medewerkers te investeren, zodat hun ontwikkeling gelijk op gaat met de ontwikkelingen in de markt. Het resultaat: meer betrokkenheid, minder verzuim en een beslissende voorsprong in productiviteit, kwaliteit en innovatiekracht. We helpen je daar graag bij. In dit magazine vind je meer informatie over onze dienstverlening. Op C3werkt.nl vind je onze loopbaanwinkel, de winkel die je meer oplevert dan kost. Je vindt daar het aanbod dat je nodig hebt om het beste uit je organisatie te halen. Heb je vragen of opmerkingen over ons of onze dienstverlening? Bel dan de servicedesk van C3 werkt! via of mail naar info@c3werkt.nl

3 3 CHECKLIST (van je organisatie) De toekomstbestendigheid van jouw bedrijf heeft alles te maken met duurzame inzetbaarheid. Oftewel het optimaal inzetten van je medewerkers en hun kwaliteiten. Investeren in je medewerkers loont. Wat levert het concreet op? Vink aan wat jij ziet zitten voor jouw bedrijf. Goede communicatie. Verbeteringen in de wijze van omgaan met klanten en/of in de interne organisatie. Vergroting van het rendement van de organisatie. Goed ontwikkeld personeel leidt vaak tot betere kwaliteit, hogere productiviteit en het zet de organisatie in beweging. Een lager ziekteverzuimpercentage. Een medewerker die regelmatig een opleiding volgt, meldt zich minder snel ziek. Werkplezier. Tevreden en gemotiveerde medewerkers zijn productiever en wisselen minder vaak van baan. Beter imago. Potentiële nieuwe medewerkers zien jou als een interessante werkgever. CAO volgen. Goede aansluiting op CAO afspraken rondom scholing en ontwikkeling. Én? Welke opbrengsten zie jij wel zitten? Het werken aan de houdbaarheid van jouw organisatie en van jouw werknemers is niet makkelijk. We helpen je daar graag bij. Stappenplan duurzame inzetbaarheid Betrek het personeel bij de uitwerking, want betrokken personeel is gemotiveerd. 1. Visie en koers bepalen. Waar gaat jouw bedrijf zich op richten het komende jaar? Maak daar afspraken over. 2. Waar staan we? Waar staat de organisatie en hoe inzetbaar zijn de medewerkers? 3. Wees realistisch en zorg voor focus. Werk toe naar een eigen, haalbaar stappenplan naar duurzame inzetbaarheid. 4. Plan van aanpak opstellen. Maak een plan van aanpak voor dat wat moet gebeuren om de gestelde doelen te realiseren. 5. Aan de slag. Nu is het tijd om aan de slag te gaan. De uitvoering kost inspanning, maar levert ook resultaat én plezier op. 6. Evaluatie. Evalueer de gemaakte afspraken, het plan van aanpak en de uitvoering.

4 4 INTERVIEW Bevlogen medewerkers maken het verschil Duurzame inzetbaarheid is een hype in HR-land. We willen het allemaal, maar hoe krijgen we het van de grond? Annelies Manders van C3 werkt! helpt bedrijven van woorden naar daden. Met wat voor vragen komen werkgevers bij je terecht? Dat is heel verschillend. Ik help individuele werknemers met bijvoorbeeld loopbaanadvies, coaching of begeleiding van werk naar werk. Maar ik ondersteun ook bedrijven, organisaties en afdelingen bij bijvoorbeeld outplacementof cultuurveranderingstrajecten. En ik geef inspiratiesessies die organisaties, teams of individuen helpen om te groeien in duurzame inzetbaarheid. Wat is jouw toegevoegde waarde als loopbaanadviseur? Ik heb bij tientallen bedrijven achter de schermen gekeken, ben zelf manager geweest en kan terugvallen op de schat aan kennis over organisaties en organisatieontwikkeling binnen C3 werkt! Daardoor weet ik redelijk goed wat wel en niet werkt. En ik ben niet alleen een denker, maar ook een doener. Ik kan zelf de trainingen en workshops geven of gesprekken voeren met medewerkers en teams. Waarom is het belangrijk dat werkgevers in hun medewerkers investeren? De wereld verandert zo snel. Als je als bedrijf toekomstbestendig wilt zijn, heb je toekomstbestendige medewerkers nodig. Mensen die gemotiveerd en veerkrachtig zijn. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat bevlogen mensen het verschil maken in organisaties. En ze zijn ook nog eens minder vaak ziek, wat je gewoon veel geld scheelt. Is het ook belangrijk om aantrekkelijk te blijven als werkgever? Absoluut. De nieuwe generatie werknemers is zich ervan bewust dat baanzekerheid niet meer bestaat. Ze zoeken werkgevers waarbij ze zich kunnen ontwikkelen. Als je de juiste mensen aan je wilt binden, moet je ze die mogelijkheden bieden. Wat kunnen werkgevers doen om hun medewerkers gemotiveerd te houden? Er zijn drie factoren die de motivatie van werknemers enorm stimuleren. Dat zijn autonomie in je werk, de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en steun van collega s en leidinggevenden. Als directe leidinggevende heb je daarin een sleutelpositie. Blijf in gesprek met je medewerkers over deze zaken. Welk advies wil je werkgevers meegeven? Ontwikkel visie en beleid op het gebied van duurzame inzetbaarheid en denk na wie jij als werkgever wilt zijn voor je medewerkers. Dat voorkomt dat je steeds achter de feiten aanloopt op HR-gebied. En ga eens grasduinen in de loopbaanwinkel van C3 werkt! Annelies Manders is loopbaanadviseur bij C3 werkt! Ze heeft door de jaren heen al meer dan 300 mensen geholpen bij het zetten van een volgende loopbaanstap. Dat deed ze onder meer voor grote bedrijven als Aegon, ASML en Philips en uiteraard voor tal van bedrijven in de grafimediasector: van drukkerijen en uitgeverijen tot verpakkingsbedrijven.

5 5 VACATUREBANK Talent is schaars. En juist die mensen zijn voor een organisatie hard nodig om het verschil te maken. Gebruik daarom onze vacaturebank. Het is gratis en zo geregeld. Kijk ook eens in onze profielenbank, waar gemotiveerde en gekwalificeerde kandidaten zich voorstellen. Ga direct aan de slag op C3werkt.nl en zet in twee stappen je vacature online. Meld je eerst aan door in te loggen of jezelf te registreren op C3werkt.nl. Stap 1 Vul bij mijn bedrijf je bedrijfs- en persoonlijke gegevens in. Stap 2 Ga bij vacaturebank naar plaatsen en beheren. Vul het vacatureformulier in. Maak je vacature extra aantrekkelijk door een foto van je bedrijf of het logo te uploaden. Klik op het oogje om te kijken hoe je vacature er online uit komt te zien. Zet je vacature pas online op het moment dat je tevreden bent. Succes!

6 6 C3 MEDEWERKER (van de C3 servicedesk) Met C3 werkt!, waarmee mag ik je helpen? Wij zijn jouw 1e aanspreekpunt. Toekomstbestendigheid Een HR-medewerker van een grote organisatie belt op. Ze willen de inzetbaarheid van hun personeel verhogen. Kan C3 hierbij helpen? Natuurlijk! Ik geef aan dat de loopbaan apk van C3 een uitstekend uitgangspunt is. De loopbaan apk bevat de volgende onderdelen: loopbaan apk: inzicht in hoe inzetbaar iemand is arbeidsmarktverkenner: inzicht in de meest relevante vacatures alle bovenstaande onderdelen worden besproken met de loopbaanadviseur, die aan de medewerkers is gekoppeld Na afloop van het traject heeft iedereen een eigen actieplan. Dit geeft handvatten om de inzetbaarheid op peil te houden of te verbeteren. Het actieplan is te gebruiken in je gesprek met de werknemer over het vergroten van zijn inzetbaarheid. De HR-medewerker is enthousiast. Ik stuur vervolgens meer informatie en een offerte. Reorganisatie Een directeur van een drukkerij belt op. Het gaat economisch niet goed met het bedrijf. Hij moet helaas reorganiseren. Wat moet hij nu doen? Hoe kan C3 hem hierbij helpen? Ik merk dat hij er moeite mee heeft dat hij medewerkers moet ontslaan. Ik vraag hierop door. Hoeveel werknemers moet hij ontslaan, hoe lang zijn ze al in dienst? Hij is blij dat hij zijn verhaal kwijt kan. Dan geef ik aan waarmee C3 hem en zijn werknemers kan helpen. Tot de mogelijkheden behoren het verzorgen van een voorlichtingsbijeenkomst voor het personeel en de OR. En het bieden van een van-werknaar-werk traject voor de betrokken werknemers. Ik stuur hem een offerte. E-portfolio Ik bel een werkgever terug die meer wil weten over ons e-portfolio. In het e-portfolio kunnen medewerkers 24/7 zelf met hun loopbaan aan de slag. En werkgevers kunnen dit bijvoorbeeld gebruiken als input bij functioneringsgesprekken. Vacatures Een werkgever heeft een vacature. Samen lopen we de vacature door. Ik plaats deze kosteloos in onze vacaturebank en we kijken direct in de profielenbank of er al geschikte kandidaten zijn. Zelf de vacatureplaatsen kan natuurlijk ook. Scholingsadvies Vandaag ook een scholingsadvies uitgebracht aan een werkgever. Zijn medewerker neemt deel aan een begeleidingstraject van-werk-naar-werk bij C3 en wil graag een opleiding volgen tot fitnessinstructeur. De werkgever vraagt zich af of deze opleiding voldoende kansen biedt op een baan. C3 heeft voor dit advies een onafhankelijk onderzoek gedaan naar de arbeidsmarktrelevantie, het vergroten van kansen, de kwaliteit van de opleider en de opleiding. Sluit de opleiding aan bij de leerstijl en het niveau van de kandidaat? Dit alles is getoetst door de loopbaanadviseur en de scholingscoördinator van C3. De werkgever is nu in staat een weloverwogen beslissing te nemen: investeren of niet? Ook kijken wij altijd of er regelingen zijn waar hij gebruik van kan maken. De servicedesk van C3 werkt! is vijf dagen per week beschikbaar tussen en uur voor al je vragen. Telefoon:

7 Werktrends 7 TRENDS 1. Toekomstbestendigheid vergroten De markt verandert. Andere competenties zullen nodig zijn om jouw personeelsbestand op peil te houden. Dit vraagt om een strategische personeelsplanning met aandacht voor talent ontwikkeling én een werknemersbestand dat evenwichtig genoeg is om alle taken uit te blijven voeren. Ga in gesprek met je mede werkers over opleiding en ontwikkeling. 2. Meer vacatures Terug van weggeweest. Met de groei van de economie neemt de werkloosheid af en krijg jij als bedrijf meer en meer moeite met de invulling van je vacatures. Je kunt vooral gaan inzetten op het behoud van je talenten door extra in ze te investeren en ze aan je te binden. Maar daarmee ben je er niet. Je zult ook moeten investeren in nieuw personeel. 3. Individueel inzetbaarheidsbudget Steeds meer bedrijven geven mede werkers een individueel inzetbaarheidsbudget. Dit budget is bedoeld om de eigen inzetbaarheid en arbeidsmarktpotentie van medewerkers te vergroten binnen én buiten de organisatie. Medewerkers kunnen het budget inzetten voor bijvoorbeeld een loopbaancheck, een cursus of het kopen van vrije tijd om een snuffelstage te kunnen doen. Organiseer een inspiratiesessie talentontwikkeling om medewerkers in beweging te krijgen en met hun loopbaan aan de slag te gaan. Plaats je vacature in de vacaturebank van C3 werkt! en kijk in de profielenbank voor geschikte kandidaten. Help medewerkers aan hun inzet baarheid te werken door loopbaanmogelijkheden te faciliteren in de organisatie. Met bijvoorbeeld de workshop Neem de regie over je loopbaan. E-portfolio voor jouw medewerkers Jouw medewerker kan zichzelf perfect profileren en presenteren met het e-portfolio als persoonlijk online dossier. Het bevat onder meer werkervaring, opleidingsachtergrond, talenten, competenties, diploma s, certificaten, bewijsstukken, projecten, voorkeuren en aanbevelingen. Zo krijgt je medewerker, maar ook jij inzicht en overzicht van welke kennis en kunde je in huis hebt. Belangrijk, want jouw bedrijf staat niet stil. En je medewerkers moeten meebewegen met de nieuwe eisen die gesteld worden aan het werk. Medewerkers kunnen op elk gewenst moment inloggen op C3werkt.nl via hun smartphone, tablet of PC en hun eigen e-portfolio aanmaken. Het maken en bijhouden van het dossier stimuleert je medewerker om zelf actief werk te maken van loopbaanontwikkeling. Interesse? We bespreken graag de mogelijkheden die het e-portfolio jouw bedrijf biedt. En natuurlijk kunnen we je helpen bij het effectief implementeren van het e-portfolio.

8 AANBOD In de loopbaanwinkel vind je alles wat je nodig hebt om het beste uit jezelf of je organisatie te halen. Het resultaat? Meer betrokkenheid, minder verzuim, meer werkplezier en een beslissende voorsprong in productiviteit, vitaliteit en innovatiekracht. Dus kom naar de loopbaanwinkel op C3werkt.nl en doe er je voordeel mee. Loopbaan apk Met de loopbaan apk van C3 werkt! maakt je medewerker de balans op. Dit korte traject start met een zelfonderzoek waarna de medewerker in gesprek gaat met een loopbaanadviseur om zijn loopbaanmogelijkheden te verkennen. Duur: 3 uur verspreid over twee weken. Groepsgrootte: individueel. Resultaat: aan het einde van het traject weet de medewerker welke loopbaanstappen hij kan nemen. Ook heeft de medewerker een persoonlijk actieplan en een uitgebreide rapportage van de inzetbaarheidsscan. Klaar voor wat inspiratie? Laten we samen de slingers ophangen! Vol energie komen wij bij je langs om het bedrijf in beweging te krijgen. En nee dat doen we niet met een duffe PowerPoint. We gaan actief aan de slag. Ideaal als teambuilding. Tot snel! Duur: 3 uur. Groepsgrootte: van 4 tot 12 personen. Meer mensen kan ook, dan is er een extra trainer bij (tegen meerprijs). Resultaat: na deze energierijke sessie heb je concrete, nieuwe ideeën om stappen met de organisatie te zetten. Wij werken de ideeën ook nog voor je uit en helpen je graag bij een eventueel vervolg. fullservice loopbaancentrum Loopbaan, leren en ontwikkelen Loopbaanbegeleiding Loopbaanoriëntatiegesprek Loopbaanplan Loopbaan apk Coachbundel Van-werk-naar-werk trajecten Driegesprek werkgeverwerknemer-loopbaanadviseur Inspiratiesessie talentontwikkeling Inspiratiesessie duurzame inzetbaarheid Inspiratiesessie werkplezier Koerskaart duurzame inzetbaarheid LinkedIn werkt Eerste hulp bij solliciteren Financiële inzichten Eigen bedrijf, iets voor mij? Loopbaanfeestje Wat is jouw plan B? Vragen? Neem contact op met C3 werkt!: of info@c3werkt.nl. Hoe staat jouw medewerker in zijn schoenen? Een vitaliteitgesprek is een praktische eerste stap om in kaart te brengen hoe vitaal een medewerker zich voelt en welke stappen er gezet kunnen worden om de vitaliteit te vergroten. Duur: 1,5 uur. Groepsgrootte: individueel. Resultaat: vitaliteitsplan/-advies. Maak gebruik van het e-portfolio op C3werkt.nl Het bevat onder meer werkervaring, opleidingsachtergrond, talenten, competenties, diploma s, certificaten, bewijsstukken, projecten, voorkeuren en aanbevelingen. Het maken en bijhouden van het eigen dossier stimuleert om zelf actief werk te maken van loopbaanontwikkeling. 9

9 fullservice loopbaancentrum de werknemers editie

10 2 INHOUDSOPGAVE CHECKLIST Hoe vergroot je de houdbaarheidsdatum van jouw loopbaan? 3 INTERVIEW Loopbaanadviseur aan het woord PROFIELENBANK Stappenplan profiel plaatsen C3 MEDEWERKER Een dag uit het leven van de C3 servicedesk TRENDS Werktrends AANBOD C3 werkt! /9 C3 werkt! is bij velen bekend door onze succesvolle begeleidingstrajecten naar ander werk, maar we doen veel meer dan dat. Wij werken aan toekomstbestendigheid. De hoogste tijd je daar meer over te vertellen! Stel je voor dat je elke dag met plezier uit bed stapt om naar je werk te gaan. Dat je hierdoor energie hebt, goed presteert en ook thuis lekker in je vel zit. Dat kan! En het begint bij jezelf. Jij bepaalt waar je aan wilt werken en met welk doel. We helpen je daar graag bij. In dit magazine vind je meer informatie over onze dienstverlening. Op C3werkt.nl vind je onze loopbaanwinkel, de winkel die je meer oplevert dan kost. Hier vind je het aanbod dat je helpt om het beste uit jezelf te halen. En het mooie is dat we altijd open zijn, waar je ook bent. colofon De Schutterij PL Veenendaal Heb je vragen of opmerkingen over ons of onze dienstverlening? Bel dan de servicedesk van C3 werkt! via of mail naar info@c3werkt.nl

11 3 CHECKLIST (van jouw loopbaan?) Jij wilt het liefst geen stress, lekker in je vel zitten en een prettige balans tussen werk en privé. Nu en in de toekomst. Reden te meer om je loopbaan in eigen hand te nemen. Onderstaand een checklist met een aantal tips die je daarbij helpen. Vink de stellingen aan waarvan jij vindt dat je die goed doet. Af en toe sta ik even stil bij mezelf en bedenk dan wat me motiveert in mijn werk. Ik heb een goed beeld van wat ik kan en hoe ik mijn kwaliteiten wil inzetten. Ik weet welke eisen gesteld worden aan het werk dat ik doe, of wil doen. Ik kan inschatten waar mogelijkheden zijn om andere taken op me te nemen of om over te stappen naar ander werk. Ik weet welke stappen ik moet nemen om mijn loopbaanplannen te realiseren. Ik blijf mezelf ontwikkelen via opleidingen/cursussen en bekijk of er intern leermogelijkheden zijn voor mij. Ik weet wat mijn netwerk voor mij kan betekenen en onderhoud mijn netwerk via LinkedIn. Ik bespreek regelmatig met mijn werkgever wat ik kan en wat mijn wensen zijn. Én? Hebben jouw vinkjes je aan het denken gezet? De verantwoordelijkheid voor de richting en houdbaar heidsdatum van je loopbaan ligt bij jou. Je kan zelf meer doen dan je misschien denkt of durft. Het is hard werken, maar het geeft ook energie. We helpen je daar graag bij. Probeer het eens! Want: Je krijgt inzicht in wat je wilt veranderen in je werksituatie. Je krijgt zelfvertrouwen om die nieuwe taken, die je leuk lijken, op je te nemen. Je voelt je niet meer moe en gespannen en haalt weer energie uit je werk. Je weet welke bijscholing je moet gaan doen om te bereiken wat je wilt. Je weet of je kan doorgroeien naar die andere functie. Je vergroot je werkzekerheid en zekerheid op inkomen. Je blijft nu en in de toekomst inzetbaar, tot aan je pensioen.

12 4 INTERVIEW Doe regelmatig een apk van je loopbaan Het leven is te kort om werk te doen waar je niet blij van wordt. Loopbaanadviseur Annelies Manders helpt werknemers om de regie van hun loopbaan in eigen hand te nemen. Met wat voor loopbaanvragen komen mensen bij je terecht? Dat kan van alles zijn. Ik help mensen die last hebben van stress of moeite hebben om de ontwikkelingen in hun bedrijf bij te benen. Verder spreek ik regelmatig werknemers die hun carrière een impuls willen geven binnen of buiten het bedrijf waar ze werken. Ook help ik mensen om zichzelf beter te presenteren of slim te solliciteren. Waarom is het belangrijk om zelf de regie te nemen in je loopbaan? Omdat je er zelf gelukkiger van wordt! Door jezelf te blijven ontwikkelen kun je veranderingen in je werk beter aan. Daar komt bij dat baanzekerheid niet meer bestaat. Je moet aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt. Wat kun je zelf doen om je loopbaan leuk te houden? Doe regelmatig een loopbaan apk. Check voor jezelf of je nog leuk vindt wat je doet, waar je echt enthousiast van wordt en denk na over hoe jij jezelf zou kunnen ontwikkelen. Wat als je vastloopt in je werk? Dan is een vitaliteitsgesprek een goed idee. Je ontdekt daarmee wat jou energie geeft en wat juist energie kost. Ook coaching kan helpen. Het is prettig om vertrouwelijk te praten met iemand van buiten jouw bedrijf over waar je tegenaan loopt, wat je drijfveren en ambities zijn, maar bijvoorbeeld ook je werk-privébalans. Help je mensen ook praktisch om verandering te realiseren? Absoluut, bijvoorbeeld door coaching. Ik kan ook de brug tussen jou en de HR-afdeling zijn. Of ik geef tips hoe je samen met je leidinggevende tot een oplossing komt. Wat voor oplossingen zijn dat bijvoorbeeld? Als enkele taken veel negatieve energie van je vergen dan is time management wellicht de oplossing. Een andere mogelijkheid is jobcraften: binnen een team taken herverdelen. Als jij en je collega s kwaliteiten op de juiste manier inzetten, is dat voor iedereen prettig. Soms helpt het juist om extra verantwoordelijkheden op te pakken of een cursus volgen. En als je binnen je bedrijf jezelf niet meer kunt ontwikkelen? Ga niet meteen op zoek naar vacatures. Het is belangrijk dat je eerst goed jezelf leert kennen. Wie ben jij, wat kan je en wat vind je belangrijk in een baan? Soms kom je daardoor tot de conclusie dat hele andere banen interessanter voor je zijn dan je dacht. Heb je daar een voorbeeld van? Ja! Ik heb pas een offsetdrukker begeleid die heel nauwkeurig was en veel belangstelling heeft voor techniek. Dat zijn eigenschappen die ook in andere functies gevraagd worden. Nu is hij cnc-draaier in de metaalbranche. Daar zit hij helemaal op zijn plek. Heb je nog een tip voor werknemers? Kijk eens in de loopbaanwinkel van C3 werkt! Daar vind je allerlei tools om te werken aan je loopbaan. En bespreek het vooral als je werk je spanning bezorgt of geen plezier meer oplevert. Annelies Manders is loopbaanadviseur bij C3 werkt! Ze heeft door de jaren heen al meer dan 300 mensen geholpen bij het zetten van een volgende loopbaanstap. Haar motto is: creëer je eigen loopbaan, voordat een ander het voor je doet.

13 5 PROFIELENBANK Ben je op zoek naar tijdelijk of vast werk? Presenteer jezelf eenvoudig in de profielenbank, zodat werkgevers jou kunnen vinden. Zelf vacatures vinden in de vacaturebank kan natuurlijk ook. Als je een e-portfolio hebt aangemaakt, kun je met een druk op de knop direct solliciteren op de baan die jij wilt. Stap 1 Ga direct aan de slag op C3werkt.nl en zet in twee stappen je profiel online. Meld je eerst aan door in te loggen of jezelf te registeren. Maak een e-portfolio aan door je persoonlijke gegevens en cv zorgvuldig in te vullen. Vergeet niet een foto van jezelf toe te voegen. Daarmee maak je jouw profiel aantrekkelijk en persoonlijker. Stap 2 Onder het tabje profielenbank beheer je bij profielenbankgegevens jouw profiel. Vul alle onderdelen zorgvuldig in en schrijf bij over mij een stukje over wie je bent en wat je ambities zijn. Klik op voorbeeld om te zien hoe je profiel er uitziet. Als je tevreden bent, zet je het profiel online. Vanaf nu solliciteer je direct met je profiel op vacatures uit de vacaturebank en werkgevers vinden jou in de profielenbank. Als ze jou willen benaderen, dan ontvang je een in je box. Succes!

14 6 C3 MEDEWERKER (van de C3 medewerker) Met C3 werkt! waarmee mag ik je helpen? Wij zijn jouw 1e aanspreekpunt. Loopbaanvragen Ik begin de dag met het nakijken van de . Een werknemer heeft een vraag over een workshop LinkedIn, die hij volgende week gaat volgen en er zijn twee medewerkers die een loopbaanoriëntatiegesprek willen aanvragen met toestemming van hun werkgever. Dat regelen we door direct een geschikte loopbaanadviseur te zoeken. Beide gesprekken vinden deze week nog plaats. Reorganisatie Een werknemer belt. Hij is in paniek. Hij wordt ontslagen. Ik laat hem rustig zijn verhaal vertellen. Ik geef aan dat zijn werkgever alles zo goed mogelijk probeert te regelen voor zijn personeel. Zijn werkgever geeft aankomende dinsdag een presentatie waarbij C3 aanwezig is. Hier zal alles over de mogelijkheden van begeleiding door C3 duidelijk worden voor hem. Profiel aanmaken We krijgen vaker telefoontjes van kandidaten die meer willen weten over hoe ze een profiel en e-portfolio aan kunnen maken op C3werkt.nl om zo vacatures te kunnen zoeken of een loopbaan apk te maken. Wij helpen daar graag bij. Loopbaanadviseurs In de middag bel ik een aantal loopbaanadviseurs. Er is een werknemer die aan zijn inzetbaarheid wil werken en hierbij ondersteuning nodig heeft. Wij zoeken daar de juiste loopbaanadviseur bij. Ook willen we weten hoe een driegesprek is gelopen tussen een werkgever, werknemer en onze loopbaanadviseur. Scholingsadvies Vandaag ook scholingsadvies uitgebracht aan een werknemer. Hoewel zijn werkgever geen scholingsbudget heeft, kan hij toch een vergoeding krijgen voor een opleiding. Hij kan een beroep doen op het scholingsvoucher van het UWV, omdat hij een opleiding gaat doen voor een kansrijk beroep. Een kandidaat belde dat hij geslaagd is voor zijn taxipas en daarmee aan het werk kan bij een taxibedrijf in de buurt, voor het vervoer van schoolkinderen. Hij is hier heel blij mee. Hij bedankt zijn loopbaanadviseur voor de begeleiding naar een nieuwe toekomst en C3 voor de bijdrage aan de opleiding. Hier doen we het voor! Voorlichtingsbijeenkomst Daarna spullen in de auto en samen met een collega ga ik op weg naar een voorlichtingsbijeenkomst, waarbij we medewerkers inlichten over de begeleidingsmogelijkheden van C3 werkt!. De servicedesk van C3 werkt! is vijf dagen per week beschikbaar tussen uur en uur om al je vragen te beantwoorden. Telefoon:

15 Werktrends 7 TRENDS 1. Toekomstbestendigheid vergroten Dit heeft alles te maken met het tijdig inspelen op de veranderende arbeidsmarkt. Jouw baan is niet meer voor je leven. Dit vraagt van jou een actieve houding en het lef om verantwoordelijkheid te nemen over je eigen inzetbaarheid. Denk na over je persoonlijke groei en ga in gesprek met je werkgever over jouw plannen voor de toekomst. 2. Meer vacatures Terug van weggeweest. Met de groei van de economie neemt de werkloosheid af en stijgt de vraag naar goede medewerkers. Hierdoor zijn er voor jou meer kansen binnen én buiten de organisatie. Maak eens afspraken met je werkgever over je ontwikkeling. Bijvoorbeeld extra training zodat je de werkzaamheden kan doen die je (nog) leuker vindt? Of misschien is het tijd om om je heen te kijken? 3. Individueel inzetbaarheidsbudget Steeds meer medewerkers hebben een individueel inzetbaarheidsbudget. Dit budget is bedoeld om je eigen inzetbaarheid en arbeidsmarktpotentie te vergroten binnen én buiten de organisatie. Je kunt het budget inzetten voor bijvoorbeeld een loopbaancheck, een cursus of het kopen van vrije tijd om een snuffelstage te kunnen doen. Met een loopbaan apk ontdek je hoe toekomstbestendig je bent. Houd je cv en je LinkedIn profiel up-to-date en schrijf jezelf in op de profielenbank van C3. Een loopbaanoriëntatiegesprek helpt je om in kaart te brengen waar je wensen en behoeftes liggen. E-portfolio voor iedereen Je kan jezelf perfect profileren en presenteren met het e-portfolio als persoonlijk online dossier. Een goede basis voor je cv. In het e-portfolio heb je alles op één plek: onder meer werkervaring, opleidingsachtergrond, talenten, competenties, diploma s, certificaten, bewijsstukken, projecten, voorkeuren en aanbevelingen. Zo heb jij altijd paraat welke kennis en kunde je in huis hebt. Belangrijk, want je werkgever en de arbeidsmarkt staan niet stil. En jij moet kunnen meebewegen met de nieuwe eisen die gesteld worden aan werk. Je kan op elk gewenst moment inloggen op C3werkt.nl via je smartphone, tablet of PC en je eigen e-portfolio aanmaken. Het maken en bijhouden van het dossier stimuleert je om zelf actief werk te maken van jouw loopbaanontwikkeling.

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid Duurzame inzetbaarheid Iedere HR-professional weet dat het belangrijk is dat zowel jonge als oudere medewerkers gedurende hun loopbaan gezond en productief blijven werken. Daarom staat duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

Verandering op je werk... Wat doe jij ermee?

Verandering op je werk... Wat doe jij ermee? Verandering op je werk... Wat doe jij ermee? Waar gaat het dan over? Ik wil storingen uitlezen, net als mijn collega. Ik doe zwaar lichamelijk werk. Hoe kan ik dit volhouden? Hoe kan ik beter omgaan met

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt.

Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. De loopbaanvragenlijst Hoe goed stuur jij je eigen loopbaan aan? Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop jij jouw loopbaan stuurt. Hoe werkt het? Ga na in welke

Nadere informatie

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Young Career Professionals Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Mid Career Professionals Persoonlijk

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

FLUITEND NAAR JE WERK. Loopbaanadvies

FLUITEND NAAR JE WERK. Loopbaanadvies FLUITEND NAAR JE WERK Loopbaanadvies Herziene versie, mei 2017 LOOPBAANADVIES BIJ DE VAKBOND? Je vraagt je misschien af waarom de FNV loopbaanadvies aanbiedt. Eén van onze doelen is het werk van onze

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf!

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Het programma Maak werk van jezelf! binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een uitgebreid programma om inzicht te krijgen

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Het programma Snel op weg naar ander werk binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Workshop Vitaliteit Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Vitaliteit staat steeds vaker bij bedrijven op de prioriteitenlijst. En terecht, vitale medewerkers zijn onder andere

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen.

Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen. Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen. Een overzicht van ons aanbod in 2017-2018 Inhoud Inleiding: Samen investeren

Nadere informatie

JOUW WENSEN, JOUW ACTIES

JOUW WENSEN, JOUW ACTIES Een initiatief van FNV Bouw JOUW WENSEN, JOUW ACTIES Je wilt gezond aan het werk blijven, plezier in je werk ervaren en voldoende uitdaging hebben. Dan kunnen onze coaches je hierbij helpen. Zij hebben

Nadere informatie

Loopbaanbegeleiding voor personeel

Loopbaanbegeleiding voor personeel Loopbaanbegeleiding voor personeel Brochure voor werkgevers Het nieuwe zelfsturen Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald" Alles om ons heen veranderd. Van werkgevers wordt verwacht

Nadere informatie

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer.

Welkom. Neem contact op zodat wij aan de hand van uw situatie specifieker kunnen aangeven wat wij kunnen betekenen. Werkgever. Werknemer. http://www. Welkom Organisaties die afscheid gaan nemen van medewerkers helpen wij door deze medewerkers te begeleiden op weg naar nieuw werk: tijdig, passend en in een goede sfeer. Dat scheelt organisaties

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

De Amersfoortse Loopbaan Academie

De Amersfoortse Loopbaan Academie De Amersfoortse Loopbaan Academie Amersfoort verdient talent Daarom investeren we de komende jaren nog meer in de loopbaan- en talentontwikkeling van onze medewerkers. We willen talent ontdekken, benutten

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

C3 werkt! biedt perspectief

C3 werkt! biedt perspectief C3 werkt! biedt perspectief Beeld: Afra Klinkenberg Sta je aan het begin van je carrière, ben je een ervaren professional, of sta je je op het het punt een een nieuwe uitdaging aan aan te te gaan? gaan?

Nadere informatie

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT pagina 1 Avantiro beweegt mensen DOE DE DINGEN ZONDER TE FORCEREN, AAN EEN APPELBOOM GROEIEN NIMMER PEREN. Dit ogenschijnlijk

Nadere informatie

Wat beweegt jou? Duurzame inzetbaarheid

Wat beweegt jou? Duurzame inzetbaarheid Wat beweegt jou? Duurzame inzetbaarheid TOOLBOX Werknemersbijdrage Gezonde leef- en werkstijl (werken naar vermogen) Leren & ontwikkelen Loopbaanplanning Veranderingsbereidheid & flexibiliteit Eigen regie

Nadere informatie

FLUITEND NAAR JE WERK. Met Loopbaanadvies van de FNV

FLUITEND NAAR JE WERK. Met Loopbaanadvies van de FNV FLUITEND NAAR JE WERK Met Loopbaanadvies van de FNV Herziene versie, juni 2018 LOOPBAANADVIES FNV ALTIJD DICHTBIJ EN GRATIS VOOR LEDEN De FNV wil het werk van haar leden zo plezierig mogelijk maken. Als

Nadere informatie

Rapport Duurzame Inzetbaarheid

Rapport Duurzame Inzetbaarheid Rapport Duurzame Inzetbaarheid Naam Adviseur Piet Pieterse Reinier van der Hel Datum 31-08-2015 Inleiding Duurzame inzetbaarheid is talenten optimaal benutten, gezond en met plezier werken, nu en in de

Nadere informatie

Hoe werkt de Week van de Mobiliteit

Hoe werkt de Week van de Mobiliteit Hoe werkt de Week van de Mobiliteit Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 De Week van de Mobiliteit wat houdt dit in? 4 Voor wie bedoeld? 4 Werkervaring 5 Hoe werkt het, de Week van

Nadere informatie

Zo ga je aan de slag met: Mijn verhaal

Zo ga je aan de slag met: Mijn verhaal Zo ga je aan de slag met: Mijn verhaal Mijn verhaal In deze tijd wordt de persoon als geheel met zijn talenten en intrinsieke motivatie steeds belangrijker. Door hun verhaal te schrijven ontdekken mensen

Nadere informatie

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Zelfleiderschap is dat je jezelf aanstuurt. Je doet wat jij belangrijk, waardevol, leuk of interessant vindt. Je kiest je eigen weg en je zorgt goed voor jezelf.

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

Werkboek medewerkers. Ontwikkelprogramma. Aan de praat!

Werkboek medewerkers. Ontwikkelprogramma. Aan de praat! Werkboek medewerkers 1 Ontwikkelprogramma Aan de praat! 2 3 Aan de praat! Inhoud Colofon & Inhoudsopgave 3 Inleiding 5 Waarom Aan de praat? 6 De stappen 7 Voor het gesprek 8 Jouw checklist 12 Het gesprek

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Wil je je rugzak vullen om je loopbaan nu en in de toekomst gestalte te geven en voorbereid te zijn op je toekomst? Baas van je eigen loopbaan in de wereld

Nadere informatie

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging De kortste weg naar een passende baan Uw functie bij Van Oord komt te vervallen en u moet op zoek naar een nieuwe baan. Deze

Nadere informatie

5 sleutels voor volop werkplezier!

5 sleutels voor volop werkplezier! 5 sleutels voor volop werkplezier! www.weerwerkenmetplezier.nl Inhoud Volop werkplezier is meer dan je vermaken 3 Voordelen van bevlogenheid 4 Bevlogenheid versterkt zichzelf 6 5 Sleutels voor volop werkplezier

Nadere informatie

APQ rapportage. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

APQ rapportage. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: APQ rapportage Naam: Bea Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea Voorbeeld / 16.06.2015 / APQ rapportage 2 Inleiding Dit rapport geeft inzicht in jouw inzetbaarheid. We bespreken hoe

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd Bureau BERGS Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies Noloc Erkend & Gecertificeerd 1 2 Voorwoord Over Bureau BERGS Re-integratie, Outplacement & Loopbaanadvies De flexibiliteit binnen organisaties wordt

Nadere informatie

Oriëntatie 45+ Is jouw loopbaan al half voorbij? Of begint je net aan de tweede helft? 45+ heeft de toekomst! Je werkt tot je 70 e

Oriëntatie 45+ Is jouw loopbaan al half voorbij? Of begint je net aan de tweede helft? 45+ heeft de toekomst! Je werkt tot je 70 e 1.Orientatie Oriëntatie 45+ Is jouw loopbaan al half voorbij? Of begint je net aan de tweede helft? 45+ heeft de toekomst! Je werkt tot je 70 e Zorg dus voor plezierig werk! Denk goed na Oriëntatie 45+

Nadere informatie

Nederlandse Arbeidsmarkt Plaats je CV

Nederlandse Arbeidsmarkt  Plaats je CV Nederlandse Arbeidsmarkt www.nederlandsearbeidsmarkt.nl Plaats je CV De homepage Op de eerste pagina van de website zie je twee opties. Je bent opzoek naar een baan en wilt je CV plaatsen? Kies de groene

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET JE LOOPBAAN. Met Loopbaanadvies van de FNV. fnv.nl. Herziene versie, april 2019

AAN DE SLAG MET JE LOOPBAAN. Met Loopbaanadvies van de FNV. fnv.nl. Herziene versie, april 2019 AAN DE SLAG MET JE LOOPBAAN Met Loopbaanadvies van de FNV Herziene versie, april 2019 fnv.nl LOOPBAANADVIES FNV ALTIJD DICHTBIJ EN GRATIS VOOR LEDEN De FNV wil dat haar leden in hun werk zo goed mogelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB Introductie Welkom bij 50 Club! Leuk dat we u als nieuw lid mogen verwelkomen. In deze handleiding vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw profiel in 50 Club

Nadere informatie

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. FNV WERKEN AAN WERK ondersteunt je in je zoektocht naar een baan.

Nadere informatie

GRIP OP JE LOOPBAAN. Praktische checklist

GRIP OP JE LOOPBAAN. Praktische checklist GRIP OP JE LOOPBAAN Praktische checklist GRIP OP JE LOOPBAAN PRAKTISCHE CHECKLIST Hoe krijg je grip op je loopbaan? Nadenken over wie je bent, wat je wilt en wat je kan, helpt om meer grip te krijgen

Nadere informatie

hr Duurzaam succesvol

hr Duurzaam succesvol hr Duurzaam succesvol Duurzaamheid is een thema binnen veel organisaties. Logisch, iedere organisatie wil graag goed gekwalificeerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers. In steeds meer Cao s worden dan

Nadere informatie

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. FNV WERKEN AAN WERK helpt je graag om zo snel mogelijk weer aan

Nadere informatie

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. FNV WERKEN AAN WERK helpt je graag om zo snel mogelijk weer aan

Nadere informatie

Employee Support en Menea

Employee Support en Menea Employee Support en Menea Sinds de aankondiging in april heb je de adviseurs van Employee Support bij Philip Morris kunnen zien om jou en je collega's te ondersteunen en bij te staan. Gelukkig hebben veel

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Wil je jezelf ontwikkelen? Omdat je meer uit jezelf wilt halen? Of omdat je

Nadere informatie

Model van Sociale Innovatie

Model van Sociale Innovatie Model van Sociale Innovatie Ontwikkelgebieden van sociale innovatie Sociale Innovatie richt zich op vier basisvragen: 1. Hoe medewerkers te stimuleren eigenaarschap te nemen op hun eigen leer- en ontwikkeltraject

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

WAAR STA JIJ OVER 5 JAAR? Investeer in je loopbaan met een loopbaancheck of coaching van SWA HR diensten

WAAR STA JIJ OVER 5 JAAR? Investeer in je loopbaan met een loopbaancheck of coaching van SWA HR diensten WAAR STA JIJ OVER 5 JAAR? Investeer in je loopbaan met een loopbaancheck of coaching van SWA HR diensten WAAR STA JIJ OVER 5 JAAR? Investeer in je carrière met een loopbaancheck of coaching van FNV Agrarisch

Nadere informatie

Training Vitaliteit. Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht

Training Vitaliteit. Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht Training Vitaliteit Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht Je hebt voldoende beweging, je eet gezond en je zorgt dat je op tijd je rust en ontspanning neemt. Kortom, je zit lekker in je vel. In één

Nadere informatie

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens

(als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014. Karin Boelens Werk naar werk (als reorganisatie de aanleiding is) 15 november 2014 Karin Boelens Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Mobiliteit: Werk naar werk... 3 2.1 Voorlichting... 3 2.2 Intakegesprek... 4 2.2.1 Portal Werkinzicht...

Nadere informatie

Is DID de oplossing? 1

Is DID de oplossing? 1 Is DID de oplossing? 1 Inhoudsopgave Voorwoord...2 Adviseur Jantien Meeuwsen...3 Positieve energie...4 DID kan helpen bij professionele thema s...5 Index diensten...6 Hoe werkt dit boekje...7 Test kan

Nadere informatie

WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. WERKEN AAN WERK helpt je graag om zo snel mogelijk weer aan de slag

Nadere informatie

De 10 tips om. Aantrekkelijk te blijven als Werknemer

De 10 tips om. Aantrekkelijk te blijven als Werknemer De 10 tips om Aantrekkelijk te blijven als Werknemer Tip 1 van 10 Werk aan werkgeluk Aangeboden door mkbasics.nl De 10 tips om Aantrekkelijk te blijven als Werknemer 3 e druk - speciale uitgave voor mkbasics.nl,

Nadere informatie

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Startende manager Startende manager, vol zelfvertrouwen leidinggeven Je staat op het punt om leidinggevende te worden, of misschien ben je het net geworden? Heb je de intentie om binnenkort de

Nadere informatie

5 JAAR CARRIÈREPLAN IN 5 STAPPEN. hays.nl

5 JAAR CARRIÈREPLAN IN 5 STAPPEN. hays.nl 5 JAAR CARRIÈREPLAN IN 5 STAPPEN hays.nl Waar staat u over 5 jaar? Start vandaag nog met het plannen van uw carrière met deze 5 stappen. Een carrièreplan helpt u bij het bereiken van uw doelen door stil

Nadere informatie

Inzetbaarheid verbeteren door het activeren van werknemers.

Inzetbaarheid verbeteren door het activeren van werknemers. Wij zijn SistersChange. Ervaren veranderaars. Enthousiaste verbeteraars. Sociale zekerheidskenners. Wij helpen de inzetbaarheid van werknemers te verbeteren. Inzetbaarheid verbeteren door het activeren

Nadere informatie

KIJKT IN DE TOEKOMST

KIJKT IN DE TOEKOMST KOERSKAARTSESSIE INZETBAARHEID MET MEDEWERKERS WAT IS HET DOEL? Tijdens de Koerskaartsessie Inzetbaarheid kun je medewerkers aan het denken zetten over hun eigen toekomst en inzetbaarheid. Ook kunnen ze

Nadere informatie

Het beste uit jouw team halen... Hoe dan?

Het beste uit jouw team halen... Hoe dan? Het beste uit jouw team halen... Hoe dan? Waar kun je tegenaan lopen Als leidinggevende ben je vaak degene die antwoorden moet hebben voor anderen. Maar zelf loop je ook wel eens ergens tegenaan. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Gespreksleidraad. Werkstress. Informatieboekje

Gespreksleidraad. Werkstress. Informatieboekje Gespreksleidraad Werkstress Informatieboekje Inleiding in opdracht van Stress, een goed gesprek helpt Stress, soms is het handig. Stress houdt je scherp voor korte piekmomenten en in acuut bedreigende

Nadere informatie

APQ. Bea Voorbeeld. Naam: Datum:

APQ. Bea Voorbeeld. Naam: Datum: APQ Naam: Bea Voorbeeld Datum: 31.05.2017 Email: support@meurshrm.nl Bea Voorbeeld / 31.05.2017 / APQ 2 Inleiding Dit rapport geeft inzicht in jouw inzetbaarheid. We bespreken hoe je er nu voorstaat en

Nadere informatie

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. FNV WERKEN AAN WERK helpt je graag om zo snel mogelijk weer aan

Nadere informatie

wij begeleiden van werk naar werk

wij begeleiden van werk naar werk wij begeleiden van werk naar werk Koraal Groep Wij begeleiden van Werk naar Werk Als je hoort dat je boventallig bent of niet meer kunt werken in je huidige baan, wil je in actie komen. Maar wat kun je

Nadere informatie

Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare

Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare Mobiliteitstrajecten Bezoekadres: Matchcare HRS Edisonbaan 14E 3439 MN Nieuwegein Postadres: Postbus 732 3430 AS Nieuwegein Telefoon:

Nadere informatie

Welkom. Welkom Welkom. werkgeversnetwerk SAM - -

Welkom. Welkom Welkom. werkgeversnetwerk SAM -  - Welkom Welkom Welkom Hoe krijg ik mijn medewerker regisseur van zijn, haar loopbaan? Inspiratieworkshop Het voeren van het goede loopbaangesprek vanuit Duurzame Inzetbaarheid Annemiek Wienk Programma Waarom

Nadere informatie

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo StudieThermometer Mw Demo Kandidaat 27-11 - 2018 Temperatuur wat aan de lage kant? Instelling Demo Beste Demo, Goed dat je de StudieThermometer hebt ingevuld! Het helpt je om te bekijken of alles goed

Nadere informatie

MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 5. 1 Persoonlijke successen 2 SWOT analyse 3 Samenvatting & conclusie

MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 5. 1 Persoonlijke successen 2 SWOT analyse 3 Samenvatting & conclusie MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 5 1 Persoonlijke successen 2 SWOT analyse 3 Samenvatting & conclusie 1. Persoonlijke successen De eerste stap in je carrièrewijziging is je resultaten te herkennen of

Nadere informatie

Arbocatalogus Grafimedia

Arbocatalogus Grafimedia Arbocatalogus Grafimedia Van werkdruk naar werkplezier Presentatie voor gebruik in eigen bedrijf Arbocatalogus Grafimedia Van Werkdruk naar Werkplezier Presentatie voor gebruik in het eigen bedrijf Deze

Nadere informatie

Welkom. Duurzame inzetbaarheid en de rol van de OR

Welkom. Duurzame inzetbaarheid en de rol van de OR Welkom Duurzame inzetbaarheid en de rol van de OR De situatie Vitaliteit onder druk in verschillende levensfasen (>20, >30, > 40, >50, > 60). Elke levensfase (!) heeft zijn eigen inzetbaarheidsvragen Vergrijzing

Nadere informatie

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Solliciteren Solliciteren, vol vertrouwen aan de bak Je staat op een punt in je leven dat je op zoek gaat naar een baan. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent genoodzaakt om iets anders

Nadere informatie

Werk maken van duurzame inzetbaarheid. Met meetbaar én voelbaar resultaat. - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen

Werk maken van duurzame inzetbaarheid. Met meetbaar én voelbaar resultaat. - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen verantwoord veranderen Werk maken van duurzame inzetbaarheid vbent.org - Vitaliteitsscans - Vitaliteitsgesprekken - Vitaliteitstrainingen Met meetbaar én voelbaar resultaat Naar een duurzame en vitale

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Krachtkaart: Ontdek je persoonlijke missie! Communiceren met lef: Verrassend

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten?

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? In een wereld waarin allerlei informatie over mensen beschikbaar

Nadere informatie

Dynamiek op de academische arbeidsmarkt. Employability, vitaliteit en werkvermogen: Drie pijlers van duurzame inzetbaarheid Tinka van Vuuren

Dynamiek op de academische arbeidsmarkt. Employability, vitaliteit en werkvermogen: Drie pijlers van duurzame inzetbaarheid Tinka van Vuuren Dynamiek op de academische arbeidsmarkt Employability, vitaliteit en werkvermogen: Drie pijlers van duurzame inzetbaarheid Tinka van Vuuren 24 november 2016 SoFoKleS Stelling Een goede werkgever is verantwoordelijk

Nadere informatie

die je direct meer winst opleveren

die je direct meer winst opleveren 3 PRIKKELENDE VRAGEN AAN JE MEDEWERKERS die je direct meer winst opleveren 3 simpele, prikkelende vragen. Die jij vergeet te stellen, maar die veel resultaat kunnen opleveren Dé drie vragen die je jouw

Nadere informatie

IK WEET NIET WAT IK ECHT WIL 2. Wat maakt mij de juiste persoon om je hier iets over te vertellen? 3 JOUW IDEALE WERKOMSTANDIGHEDEN 3

IK WEET NIET WAT IK ECHT WIL 2. Wat maakt mij de juiste persoon om je hier iets over te vertellen? 3 JOUW IDEALE WERKOMSTANDIGHEDEN 3 Inhoudsopgave IK WEET NIET WAT IK ECHT WIL 2 Wat maakt mij de juiste persoon om je hier iets over te vertellen? 3 JOUW IDEALE WERKOMSTANDIGHEDEN 3 Opdracht 1: Wat is écht belangrijk voor jou? 4 Opdracht

Nadere informatie

Van loopbaanontwikkeling naar sterk in je werk

Van loopbaanontwikkeling naar sterk in je werk Van loopbaanontwikkeling naar sterk in je werk Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening Jeugdzorg Kinderopvang Hermien Wiselius 31 januari 2017 Opzet presentatie Typering branches Ontwikkeling afgelopen

Nadere informatie

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. FNV WERKEN AAN WERK helpt je graag om zo snel mogelijk weer aan

Nadere informatie

10 Tips voor je LinkedIn-profiel

10 Tips voor je LinkedIn-profiel 10 Tips voor je LinkedIn-profiel LinkedIn is nog altijd dé netwerksite voor professionals. Behalve een netwerkfunctie, heeft LinkedIn ook steeds meer de functie van sollicitatiesite. Recruiters, headhunters

Nadere informatie

OUTPLACEMENT BROCHURE

OUTPLACEMENT BROCHURE OUTPLACEMENT BROCHURE Inhoudsopgave 1. Outplacementtraject 2. MaandagMorgen-Café 3. Pakket MaandagMorgen-Café 4. Motivatie en talent profiel 5. Pakket Motivatie en talent profiel 6. Outplacement totaal

Nadere informatie

WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. WERKEN AAN WERK helpt je graag om zo snel mogelijk weer aan de slag

Nadere informatie

15 manieren om goed personeel te vinden én te behouden

15 manieren om goed personeel te vinden én te behouden 15 manieren om goed personeel te vinden én te behouden Hoe trek je goede werknemers aan maar vooral ook: hoe behoud je ze? 15 tips INTRODUCTIE De arbeidsmarkt wordt krapper en krapper. Bedrijven ondervinden

Nadere informatie

Werkbeleving. Naam: Bea Voorbeeld. Datum:

Werkbeleving. Naam: Bea Voorbeeld. Datum: Werkbeleving Naam: Bea Voorbeeld Datum: 16.07.2015 Bea Voorbeeld / 16.07.2015 / Werkbeleving (QWBN) 2 Hoe beleef je je werk? Je hebt een vragenlijst ingevuld met vragen over je werkbeleving. Hierbij is

Nadere informatie

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel -

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel - In 3 stappen naar meer regie in werk en leven - Vera Winkel - Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Ik wil... pagina 4 Waarom kan ik jou helpen? pagina 5 Stap 1 - Luister pagina 6 Stap 2 - Lach pagina 9 Stap

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET JE LOOPBAAN. Met Loopbaanadvies van de FNV. fnv.nl. Herziene versie, december 2018

AAN DE SLAG MET JE LOOPBAAN. Met Loopbaanadvies van de FNV. fnv.nl. Herziene versie, december 2018 AAN DE SLAG MET JE LOOPBAAN Met Loopbaanadvies van de FNV Herziene versie, december 2018 fnv.nl LOOPBAANADVIES FNV ALTIJD DICHTBIJ EN GRATIS VOOR LEDEN De FNV wil dat haar leden in hun werk zo goed mogelijk

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Oriënteren en Profileren Het Loopbaanplein van FCB helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten.

Nadere informatie