VERSLAG INLOOPAVOND HERONTWIKKELING HOKATEXLOCATIE Datum: 24 NOVEMBER 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG INLOOPAVOND HERONTWIKKELING HOKATEXLOCATIE Datum: 24 NOVEMBER 2014"

Transcriptie

1 VERSLAG INLOOPAVOND HERONTWIKKELING HOKATEXLOCATIE Datum: 24 NOVEMBER 2014 Wensen, ideeën etc. bewoners Nr. Algemeen 1. Trillingsvrij slopen en bouwen is gewenst/noodzakelijk in verband met overlast en mogelijke schade voor omliggende woningen 2. Wat is de bouwmethode? Heien of boren? 3. Niet alle bebouwing in de omgeving staat op palen (o.a. Westeinde 28); de bouwmethode kan negatieve gevolgen hebben voor dit soort gebouwen; overleg met betrokkenen vooraf is zeer gewenst of zelfs verplicht; 4. Vóór aanvang slopen en bouwen, eerst alle omliggende woningen en andere gebouwen schouwen (nulmeting). 5. Gezien de bodemvervuiling op het Hokatex terrein; dient ook het grondwater te worden gesaneerd? 6. Wordt en hoe wordt de grond van het Hokatex terrein gesaneerd? 7. Is Fase 1 na 14 jaar niet vervuilt door Hokatex? Hoe en hoelang wordt er gesaneerd? 8. Er is een schone grondverklaring nodig voordat er gebouwd kan worden; de grond moet schoon zijn voor start van de bouw. 9. Indien sprake is van (ernstige) vervuiling van de grond, dient deze grondig gesaneerd te worden. Denk aan de bewoners en hun kinderen. 10. Hoe wordt omgegaan met de sanering van de vervuiling van de grond? Hoe worden belanghebbenden/omwonenden hierover geïnformeerd en hierbij betrokken? Tijdens de avond niets hierover gehoord, heel vreemd! 11. Hoe wordt het bouwverkeer tijdens de bouw geleid? 12. Bouwverkeer mag t.z.t. niet door de bestaande wijk (o.a. Scheepmakerij en de Watertorenlaan) worden geleid, i.v.m. overlast en de veiligheid van veel ter plaatse spelende kinderen. Bouwverkeer dient via de kwekerij te worden geleid, dus buiten de bestaande bebouwing om. 13. Er is veel sluipverkeer door de wijk; maatregelen om dit te verminderen zijn gewenst. 14. De Tolbrug tijdens de bouw vrijgeven voor vrachtverkeer. 15. De tramrails uit het Westeinde halen, zijn erg gevaarlijk, zeker in relatie met die vreemde hobbel in de weg. 16. Weg met die rare grijze bobbel op het Westeinde; is levensgevaarlijk voor fietsers. 17. Wanneer start de bouw van de nieuwe woningen? 18. Verzocht wordt speelgelegenheid voor kinderen op het Stationsplein te realiseren. Het plein wordt nu onvoldoende benut, terwijl er voldoende ruimte is om meer activiteiten aan te trekken. 19. Het Hokatexterrein grenst aan de tuinen van een aantal woningen. Na de sloop van de bebouwing/ontruiming van dit terrein, ontstaat er voor de bewoners ter plaatse een onveilige situatie ontstaan. Er is geen verlichting aanwezig en het gebied is vrij donker. Kan gemeente iets hieraan doen?

2 Nr. Bebouwing 20. Meer variatie in bebouwing; combinatie van vrijstaande en rijtjeswoningen; variatie in architectuur. 21. Het oude karakter of elementen van de oude gemeentekwekerij terug laten komen in het ontwerp c.q. architectuur van de woningen op de locatie van de gemeentekwekerij. 22. Huidige architectuur doortrekken; vergelijkbare architectuur Watertorenlaan/ Scheepsmakerij. 23. Is er voldoende aandacht voor passende architectuur? 24. Nieuwe rooilijn gelijk laten lopen met rooilijn van appartementengebouw Blijenburg (of meer naar achteren). 25. Bij de bouw doorzicht, zichtlijn vanuit Watertorenlaan naar huis Middenburg met toegangspoort realiseren. 26. Er is in Voorburg behoefte aan ruime vrijstaande woningen aan het water. 27. Er is behoefte aan grotere huizen, dan de standaard 5 x 10/12 met tuinen. 28. Wat is de uitstraling van de nieuw te bouwen woningen? Zoals de woningen aan de Scheepsmakerij of luxer? 29. Totaalbeeld met bestaande bebouwing realiseren; geen allegaartje. 30. Indien gekozen wordt voor appartementen, dan maximaal 3 verdiepingen. 31. Graag meer appartementen realiseren. 32. Meer eenpersoons, jonge huishoudens; flexibele woonunits qua m², prijs, flexibele wanden; deelmaatschappij: deelkeuken, deelauto, sociaal maar gecontroleerd en betaalbaar. 33. Eengezinswoningen met een maximale nokhoogte van 10 meter. 34. Alleen grondgebonden woningen? Deels appartementen overwegen. 35. Te veel nadruk gelegd op grondgebonden woningen. Aansluitend op de oneven genummerde zijde van de verlengde Watertorenlaan is dit vanzelfsprekend, maar gezien de beschikbare ruimte ligt het meer voor de hand om langs de Vliet aansluitend aan de huidige appartement gebouwen nog eens 3 van dergelijke appartementenblokken te bouwen in een stijl gelijkend op de huidige gebouwen. De huidige appartementen worden beoordeeld als de mooiste van Voorburg. Uit gesprekken met andere bewoners van Voorburg blijkt dat er ruime belangstelling bestaat voor dit soort appartementen. Door het variëren van de hoogte van deze appartementen van 5-, 4- naar 3- etages kan een speels karakter ontstaan en 32 appartementen worden gebouwd. Onder de appartementen kan een parkeergarage worden gerealiseerd, waardoor aan de parkeernormen kan worden voldaan. Ook ontstaat er meer ruimte voor groen in het verlengde van de Watertorenlaan. Grondgebonden woningen en appartementen in de huidige wijk zorgt voor een goede mix van jong (eengezinswoningen) en oud (appartementen). Dit zorgt ook voor een zeer goede sfeer in de wijk. De geplande woningen type C en E vormen een fraaie afsluiting van het geheel. 36. Komen er ook losse kavels? Dit is gewenst, vanwege de mogelijkheid van meer variatie in huizen en doelgroepen 37. Meer 2 onder 1 kapwoningen en meer vrijstaande woningen realiseren. 38. Geen appartementen i.v.m. wegnemen licht en privacy in achter tuinen 39. Tuin aan tuin (oud aan nieuwbouw), vanuit bestaande woningen op het Westeinde gezien.

3 40. Laagbouw, achterzijde richting bestaande bebouwing Westeinde en lekker ver weg. 41. Huizen, geen appartementen; meer jongeren in de wijk. 42. Geen flats bij Park Middenburg, alleen laagbouw. Het park vraagt om rust, hoogbouw langs het park past daar niet in. 43. Appartementen met lift voor 65 plussers gewenst. 44. Meer variatie in huizen 2 e deel Watertorenlaan anders dan 1 e deel. 45. Meer appartementen in 2 e fase in dezelfde bouw. 46. Mix van rijtjeshuizen en vrijstaande woningen zoals ook in de oude wijk 47. Huidige gemêleerde bebouwing (oud & jonge gezinnen) kan worden bevorderd door plan voor uitsluitend grondgebonden woningen aan te wijzen. Aansluitend aan de 3 huidige appartementen gebouwen, nog 3 appartementen gebouwen in het nieuwe plan. Hiermee wordt ook de parkeerdruk verminderd door parkeerkelder. 48. Blok F uit het huidige plan met tuin aan de Vliet laten grenzen. 49. Indien gekozen wordt voor hoogbouw, dan zover mogelijk van de Vlietoever en getrapt. Nr. Groen en Water 50. De bestaande populieren inpassen in de bebouwing. 51. Populieren achter Westeinde laten staan. 52. Er moet veel groen blijven en nieuw erbij. 53. Moestuin/volkstuinen realiseren op terrein van gemeentelijke kwekerij. 54. Wandelroute langs de Vliet uitbreiden naar het park en draaibare brug over de insteekhaven. 55. Insteekhaven voor sloepen aan beide kanten woningen en voor sloepen van 6,5 en 9 meter. 56. Meer speelruimte voor kinderen creëren. 57. Geen hangplekken creëren d.m.v. bankjes, waar hangjeugd rondhangt en rommel maakt, jonge kinderen durven niet meer buiten te spelen hierdoor. 58. Afscheiding tussen bestaande en nieuwbouw uniform maken (groene hagen/bomen/schuttingen) 59. Geen extra ingangen van/naar het park, dan een voortzetting van het wandelpad langs de vliet. 60. Toegang realiseren naar Park Middenburg. 61. Groenzone langs de Vliet openbaar gebied laten. 62. Geen tuinen direct grenzend aan de Vliet; zone langs de Vliet behouden of wel verbreden. 63. Geen insteekhaven(s), te elitair. 64. Aanlegsteigers realiseren voor de nieuwe woningen. 65. Geen privé insteekhavens langs de Vliet realiseren; historisch niet gewenst/passend, gaat ten koste van een prachtig stukje landschap en zorgt voor een lelijk aanzicht o.a. door diversiteit in boten etc. 66. Houd voormalige gemeentekwekerij zo groen mogelijk. 67. Boom aan het wandelpad bij de Vliet op terrein Hokatex mag weg! Erg lelijk! 68. Tussen blok B en F veel groen voor wandelroute.

4 Nr. Verkeer en Parkeren 69. Ontsluiting van de bergingen in het woonblok Watertorenlaan 19 is alleen aan één kant mogelijk. De wens is dat dit in het nieuwe plangebied wordt doorgetrokken, zodat de brandpoort via 2 zijden te bereiken is. 70. Geen ontsluiting tot het mandelig gebied achter woningen nrs. 9 t/m 19, dit is privé-grond. 71. Achterom ontsluiting voor woningen aan het Westeinde gewenst. 72. Ontsluiting van het woongebied via tenminste twee wegen; meer wegen (3) van en naar de wijk is gewenst 73. De huidige ontsluiting langs de Scheepsmakerij is te smal en vormt daarmee een groot knelpunt; een ontsluiting via het park is gewenst. 74. Het perceel Westeinde 48 (woonerf) staat te koop. Overwogen kan worden dit perceel aan te kopen, zodat een betere (bredere) ontsluiting kan worden gerealiseerd. 75. Weggetje tussen Westeinde 40 en 42 is privé eigendom. 76. Bij de ontsluiting van het woongebied ook in-/uitgang voor fietsers en voetgangers realiseren, dus stoep- en fietspad 77. Toegang naar het nieuwe woongebied niet alleen via de Scheepsmakerij, maar realiseer een nieuwe brede ontsluiting naar het Westeinde; eenrichtingsverkeer is gewenst. 78. Toegang tot de wijk via bestaande toegang bij Hokatex is erg krap. 79. In- en uitrit; is de toegangsweg (Hokatex) breed genoeg voor twee richtingsverkeer? 80. Ontsluiting van de wijk via huidige uitgang Hokatex en verbreden voor 2- richtingsverkeer. 81. Geen in- en uitgang via huidige Hokatex ingang. Als langzaam verkeersroute inrichten. 82. Geen ingang naar park Middenburg voor auto s en voetgangers. 83. Alleen voetgangersroute naar park Middenburg past, maar er moeten wel constructies komen waardoor illegaal gebruik hiervan door fietsers/brommers belemmerd wordt. 84. Het park dient duidelijk begrensd te worden en de sloot ter plaatse dient behouden te worden; denk aan het verbreden van de aangrenzende sloot en het aanplanten van bomenrijen aan weerszijden. 85. Het parkeren langs de 2 onder 1 kappers (langs park) dient afgewisseld te worden door bomen. 86. De Hokatex ingang breder maken en de bouw van het aangrenzende bouwnummer laten vervallen; wijk via het park ontsluiten. 87. Huidige oprijlaan is te smal voor 2 trottoirs plus weg. De garage van de woning en zij-ingang liggen aan de oprijlaan, dus een weg is gevaarlijk voor de bewoners van dit pand en hun kinderen. Een fietspad ter plaatse zou de beste optie zijn. 88. Ontsluiting oude Hokatex toegang vrij houden voor fiets- en voetgangers km-zone in het gebied realiseren en eenrichtingverkeer, ook in verband met sluipverkeer 90. Voldoende parkeerruimte realiseren en blauwe zone doortrekken of anders bewonersvergunning; er zijn nu al veel auto s uit andere straten die op de Watertorenlaan parkeren. 91. Er zijn te weinig parkeerplaatsen in Voorburg West, verzocht wordt een

5 parkeergarage aan te leggen 92. In het bestaande woongebied Fase 1 bestaat een tekort aan parkeerplaatsen; De parkeernorm was hier te krap. Compenseer dit en vermijdt vergroting van het probleem in Fase Waar worden parkeerplaatsen in Fase 2 gerealiseerd? Er is nu een parkeerprobleem in de buurt, ook aan het Westeinde. 94. Geen parkeerplaatsen langs het water realiseren, zeker niet op de plaats van fase I zoals op de tekening aangegeven. 95. Geen parkeerplaatsen langs de Vliet. 96. Geen autoweg achter huizen aan het Westeinde. 97. Geen autoverkeer via park Middenburg Km zone; doorgaande weg éénrichtingsverkeer. 99. Zorg voor een wandelroute. Zeker loop/fiets ontsluiting naar het park Geen toegang via park door auto s, wel wandelroute Brede insteekhaven met aan beide kanten woningen Voldoende parkeerplekken per woning realiseren, minimaal 2 per woning Parkeren in het middengedeelte (huidige Hokatex). Kan dit deels ondergronds? Anders te veel geparkeerde auto s.

+ antwoorden ontwikkelaar, datum 4 april 2016

+ antwoorden ontwikkelaar, datum 4 april 2016 VERSLAG INLOOPAVOND HERONTWIKKELING HOKATEXLOCATIE Datum: 24 NOVEMBER 2014 + antwoorden ontwikkelaar, datum 4 april 2016 Wensen, ideeën etc. bewoners Nr. Algemeen 1. Trillingsvrij slopen en bouwen is gewenst/noodzakelijk

Nadere informatie

Wonen als meerwaarde

Wonen als meerwaarde Wonen als meerwaarde Ideeën Keuzevrijheid bijvoorbeeld kangoeroewoningen Mix qua type en prijsklasse Hof/carré, maar geen gesloten wijk Duurzaam/ alternatieve woningen/hobbitwonignen Wonen als meerwaarde

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

Reacties omwonenden n.a.v. Informatieavond d.d. 8 april 2014 Oostelbos Van den Berg eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs

Reacties omwonenden n.a.v. Informatieavond d.d. 8 april 2014 Oostelbos Van den Berg eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs 1 bewoner Agaat Bij de Agaat staan drie velden. Deze velden opschuiven richting de Edelsteensingel. Hier staat een blok vrij en veld is dan gevaarlijk voor kinderen

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

STEDENBAAN Station Moerwijk

STEDENBAAN Station Moerwijk STEDENBAAN Station Moerwijk 400 meter 800 meter Bron: Gemeente Den Haag / 2005 Dauvellier Planadvies in opdracht van de Zuid-Hollandse Milieufederatie. Den Haag / januari 2006 Ideeschetsen voor verbetering

Nadere informatie

WELKOM op de tweede bewonersavond Randenbroek-Zuid

WELKOM op de tweede bewonersavond Randenbroek-Zuid WELKOM op de tweede bewonersavond Randenbroek-Zuid 09.12.2008 AGENDA > Welkomstwoord > Terugkoppeling avond 1 > Presentatie denkrichtingen > Themagesprekken > Afsluiting TERUGKOPPELING AVOND 1 PRESENTATIE

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering.

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. 1 September 2014 Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Project:

Nadere informatie

Ontwikkeling CBS - locatie Stakeholdersbijeenkomst 1

Ontwikkeling CBS - locatie Stakeholdersbijeenkomst 1 Ontwikkeling CBS - locatie Stakeholdersbijeenkomst 1 Opgesteld door Plaatsnaam, datum Jantien van den Berg APPM Management Consultants ism Schouten Leidschendam-Voorburg, 4 juli 2014 Inleiding De CBS-locatie

Nadere informatie

Reactie KCAP op opmerkingen van de Participatiegroep

Reactie KCAP op opmerkingen van de Participatiegroep Reactie KCAP op opmerkingen van de Participatiegroep MODEL GROENE POORT/BUURT-AS OPMERKINGEN VERKEER Advies: ook overgang Hogeweg-Stadsring aanpakkenvoor veiligheid. Dit valt buiten ons projectgebied maar

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst ontwikkeling parkeerterrein en woningbouw achter de Venestraat/Leidsekade. 14 november 2018

Bewonersbijeenkomst ontwikkeling parkeerterrein en woningbouw achter de Venestraat/Leidsekade. 14 november 2018 Bewonersbijeenkomst ontwikkeling parkeerterrein en woningbouw achter de Venestraat/Leidsekade 14 november 2018 Inhoud Inleiding 3 Variant 1: ontsluiting parkeerterrein in bestaande situatie 3 Variant 2:

Nadere informatie

Transformatie Fonteinkerk

Transformatie Fonteinkerk Transormatie Fonteinkerk Het eerste plan voor de transormatie Vana het voorjaar van 2017 heet Wibaut gewerkt aan een plan voor de herontwikkeling van de Fonteinkerk in Voorburg. Dit heet geresulteerd in

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 4: perceel Secr. Varkevisserstraat 64 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft een bestaand pand aan de Secr. Varkevisserstraat 64 met een binnenterrein (waar nu bedrijfsbebouwing

Nadere informatie

Wirzenheem Winschoten. Beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt

Wirzenheem Winschoten. Beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt Wirzenheem Winschoten Beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt Verantwoording Titel Wirzenheem Winschoten, beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt Projectnummer 234664 Datum 15 oktober 2007 Auteurs

Nadere informatie

Locatie nabij Lisidunahof

Locatie nabij Lisidunahof Locatie nabij Lisidunahof Betrokken partijen 1. Woningstichting Leusden (WSL): Initiatiefnemer, ontwikkelaar en afnemer sociale woningbouw 2. Van Wijnen: Initiatiefnemer, ontwikkeling gebied & wonen en

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Gemaakte opmerkingen op de tweede participatiebijeenkomst (17 februari 2015)

Gemaakte opmerkingen op de tweede participatiebijeenkomst (17 februari 2015) 1 Meerzicht Gemaakte opmerkingen op de tweede participatiebijeenkomst (17 februari 2015) Verkeer 1) ontsluiting nieuwe wijk doodlopende stukje Kanaalstraat (Dus langs Ringvaart de wijk in) ook brug bij

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige Visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Opgesteld door: Buro Dwarsstraat Arjan van der Laan Inhoud 1 Inleiding 2 Analyse huidige

Nadere informatie

Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen. Schetsontwerpen

Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen. Schetsontwerpen Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen Schetsontwerpen Parkeervoorstel Maarten Kruytstraat - Stille Zuie 8 mei 2014 plangebied Huidig aantal parkeerplaatsen Maarten Kruytstraat en Stille Zuie: 81 Na

Nadere informatie

3 exclusieve driekapwoningen type c

3 exclusieve driekapwoningen type c 3 exclusieve driekapwoningen type c De 3 drie-onder-een-kapwoningen aan de Van de Broekelaan liggen in feite midden tussen de reeds bestaande bouw. Qua uitstraling passen deze woningen dus perfect in het

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden 1. Hoeveel woningen gaat Alwel slopen en hoeveel woningen komen er terug? We slopen 229 huurwoningen. Alwel heeft een visie met een programma van eisen

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen communicatieronde 2 Stedenbouwkundige scenario s en beeldkwaliteit Gebiedsontwikkeling Harmonieplein

Vragen en opmerkingen communicatieronde 2 Stedenbouwkundige scenario s en beeldkwaliteit Gebiedsontwikkeling Harmonieplein Vragen en opmerkingen communicatieronde 2 Stedenbouwkundige scenario s en beeldkwaliteit Gebiedsontwikkeling Harmonieplein College van B&W - Marktwaarde bibliotheek in de berekeningen verwerken (niet de

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp De Wederik Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp Team stedenbouw Versie 10 april 2015 De Wederik Stedenbouwkundig plan (ontwerp) Inhoud 1. Inleiding 2. Bestaande situatie 3. Project

Nadere informatie

Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade. stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032

Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade. stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032 Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032 Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade stedenbouwkundige randvoorwaarden

Nadere informatie

Stamtafel Ringdijk-Citroëngarage

Stamtafel Ringdijk-Citroëngarage urbanism stedebouw urbanisme städtebau urbanismo VERSLAG 1 e Stamtafel Ringdijk-Citroëngarage Locatie Q-Factory, Amsterdam Datum 13 april 2015 Opkomst 50 belanghebbenden en omwonenden Verslag Wouter Veldhuis

Nadere informatie

Commentaarnota inspraak voorontwerpuitwerkingsplan Dirk Dekkerstraat 10 juli 2014

Commentaarnota inspraak voorontwerpuitwerkingsplan Dirk Dekkerstraat 10 juli 2014 Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Beleid Commentaarnota inspraak voorontwerpuitwerkingsplan Dirk Dekkerstraat 10 juli 2014 1 Inleiding Op maandag 10 maart 2014 is van 17:00 uur tot 20:00 uur in De

Nadere informatie

Reacties Duivendaal 20 januari 2016

Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Model 1 Forum -/negatief Wat een lelijk blok. Veel te massief. Gebouw aan de LA naast bodemkunde is te hoog, te massief. Bebouwing Forum te overheersend? Onduidelijkheid

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen Q&A Zuid Schalkwijkerweg 58 Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen 2. Is het mogelijke minder maar meer luxueuze woningen te bouwen (gelijke opbrengsten,

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Inhoud. > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp

Inhoud. > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp DREIJEN WAGENINGEN Inhoud > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp Plangebied behoud Ritzema Bosweg behoud of

Nadere informatie

STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN

STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN Mattijs van t Hoff & Jeroen Laven (STIPO) Momenteel zetten veel steden in op de ontwikkeling van gebieden binnen de stad in plaats van slaperige suburbs erbuiten.

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018 Ontwikkeling centrum De Heeg gemeente Maastricht 16 april 2018 OPZET VAN DE AVOND 1. Welkom door Buurtnetwerk Like de Heeg 2. Presentatie door gemeente 3. Korte pauze 4. Vragen stellen en reactie geven

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Toekomstvisie verkeer van Wijkgemeenschap Groot Deijleroord december 2015

Toekomstvisie verkeer van Wijkgemeenschap Groot Deijleroord december 2015 Toekomstvisie verkeer van Wijkgemeenschap Groot Deijleroord december 2015 Het probleem Er is geen goede Oost-West v.v. verbinding in Wassenaar-Noord. Doorgaand verkeer moet nu door de woonstraten van Deijleroord.

Nadere informatie

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden?

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden? Reactieformulieren informatieavond Dijsselbloem/turnhal A. Planning Vraag 1 Is er duidelijkheid in de planning te geven? Activiteit Planning Opstellen Programma van eisen Juli 2014 Augustus 2014 Aanbesteding

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum

Puur genieten in Ittersum Puur genieten in Ittersum Twee-onder-één-kapwoningen Type A en B 2 Ittersum. Hier is het heerlijk wonen voor het hele gezin! Vrij leven in Zuiver Zuid Zuiver Zuid ligt in de geliefde wijk Ittersum. Hier

Nadere informatie

VERSLAG INFORMATIEVERGADERING VRIJGEKOMEN GRONDEN JOZEF SIMONSLAAN 15 DECEMBER 2016

VERSLAG INFORMATIEVERGADERING VRIJGEKOMEN GRONDEN JOZEF SIMONSLAAN 15 DECEMBER 2016 VERSLAG INFORMATIEVERGADERING VRIJGEKOMEN GRONDEN JOZEF SIMONSLAAN 15 DECEMBER 2016 Aanwezig: 11 buurtbewoners, schepen Astrid Wittebolle, schepen Marc Boogers, schepen Peter Segers, schepen Luc Hermans,

Nadere informatie

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen Documentnummer INT-15-22326 Bijlage bij besluit d.d. 10 november 2015 met nummer 20140167 tot verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen van 3 appartementen

Nadere informatie

CONCEPT. Randvoorwaardennotitie Uitermeerlocatie, Lisse

CONCEPT. Randvoorwaardennotitie Uitermeerlocatie, Lisse CONCEPT Randvoorwaardennotitie Uitermeerlocatie, Lisse Rho, 25 juli 2013 De woningcorporatie De Stek heeft een principeverzoek ingediend voor de bouw van 29 sociale appartementen en 11 eengezinswoningen

Nadere informatie

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Presentatie stedenbouwkundige visie door dhr. G.J. Hellinga van HzA, Stedebouw & Landschap Gelegenheid

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART SCHATKAART Conclusies: POSITIEF Veel groen Zicht op groen, vanuit balkons, achtertuinen - veel groen beleving Veel volwassen, grote bomen Autoluw gebied Speelplek - wordt goed gebruikt Schoolplein Laag

Nadere informatie

Het Stad & Milieugebied. toekomstige structuur

Het Stad & Milieugebied. toekomstige structuur Het Stad & Milieugebied toekomstige structuur centrale ruimte/ formele as as en infrastructuur Vop en Oostwijk KW haven Maasboulevard Stationsgebied loopstromen verbinden Het Stad & Milieugebied toekomstige

Nadere informatie

Resultaten enquête buurtbewoners inzake ontwikkelingsplannen Vijverweg 14

Resultaten enquête buurtbewoners inzake ontwikkelingsplannen Vijverweg 14 Resultaten enquête buurtbewoners inzake ontwikkelingsplannen Vijverweg 14 Vraag 1: Wat zijn voor u de belangrijkste zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij het maken van plannen voor deze loca@e?

Nadere informatie

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg maandag 26 augustus Programma Opening / terugblik op afgelopen periode De criteria en de manier van toetsen Overzicht ingediende ideeën Conclusies toetsing De

Nadere informatie

Informatieavond Equestrum - 26 maart 2018

Informatieavond Equestrum - 26 maart 2018 Informatieavond Equestrum - 26 maart 2018 (personalia geanonimiseerd i.v.m. privacy) Naam: 1 - De uitbreiding van de begraafplaats naar het huidige dierenweitje naast mijn huis is niet nodig. Het alternatief

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum

Puur genieten in Ittersum Puur genieten in Ittersum Rijwoningen Type E en F 2 Ittersum. Hier is het heerlijk wonen voor het hele gezin! Vrij leven in Zuiver Zuid Zuiver Zuid ligt in de geliefde wijk Ittersum. Hier woon je ruim

Nadere informatie

Inrichtingsplan Kastelenbuurt. Bewonersavond 28 mei 2015

Inrichtingsplan Kastelenbuurt. Bewonersavond 28 mei 2015 Inrichtingsplan Kastelenbuurt Bewonersavond 28 mei 2015 Project ophogen Kastelenbuurt Werkgroepen: van ideeën tot ontwerp Werkgroepen Werkgroepen Openbare ruimte, groen en verkeer: belangrijkste onderwerpen

Nadere informatie

Holleweg. Speelterrein. Burg. Smeetsstraat. Bronkboomstraat. 6 bouwkavels. Bronkboomstraat. Munstergeleen

Holleweg. Speelterrein. Burg. Smeetsstraat. Bronkboomstraat. 6 bouwkavels. Bronkboomstraat. Munstergeleen Holleweg Speelterrein odsdalstraat 3 4 2 5 6 1 Bronkboomstraat Burg. Smeetsstraat 6 bouwkavels Bronkboomstraat Munstergeleen Wonen in Sittard-Geleen Sittard-Geleen heeft ca. 95.000 inwoners en is daarmee

Nadere informatie

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD 1 2 Uitrit nabij Kersenboomstraat 36 iets breder; Boom op Palmboomstraat, vlakbij Kersenboomstr.36 mag gesnoeid worden i.v.m. zonlicht in de vooravond. Lantaarnpaal op hoek Kersenboomstr/Palmboomstr

Nadere informatie

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam Projectnummer: 22435 Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing Omschrijving : De Eekelaar 43 appartementen met commerciële ruimten en parkeerkelder Aan de Dorpsstraat te Chaam Opdrachtgever : de Eekelaar

Nadere informatie

Voor Elk Wat Wils. Plangebied Velmolen Oost Gebiedsbrochure

Voor Elk Wat Wils. Plangebied Velmolen Oost Gebiedsbrochure Voor Elk Wat Wils Plangebied Velmolen Oost Gebiedsbrochure Proces Voor Elk Wat Wils is de afronding van de wijk Velmolen-Oost. Velmolen Oost ligt in een prachtig groen gebied waar een Brede School, natuurlijk

Nadere informatie

Bijlage. Notities 3 avonden voor direct omwonenden in mei 2014

Bijlage. Notities 3 avonden voor direct omwonenden in mei 2014 Bijlage Notities 3 avonden voor direct omwonenden in mei 2014 Tijdens alle drie de avonden bleek het belang van de direct omwonenden bij de ontwikkeling hoofdzakelijk aan de randen van het plangebied te

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren 5 52 Verkeer 5.1 Autoverkeer Huidige situatie De verkeersstructuur van de Stationsbuurt en de Schilderswijk is historisch gegroeid, de wijken liggen ingeklemd tussen de historische grachten en het spoor.

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Model A. Uitwerking opmerkingen 3 e participatiebijeenkomst van 23 mei.

Model A. Uitwerking opmerkingen 3 e participatiebijeenkomst van 23 mei. Uitwerking opmerkingen 3 e participatiebijeenkomst van 23 mei. : In het openingswoord en ook bij de afsluiting is door de WUR aan gegeven dat zij goed zullen luisteren naar de opmerkingen van de belangstellenden

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

Nieuwbouw Woerden. Woerden Schilderskwartier VAN SCHAGEN ARCHITEKTEN #25

Nieuwbouw Woerden. Woerden Schilderskwartier VAN SCHAGEN ARCHITEKTEN #25 Nieuwbouw Woerden Woerden Schilderskwartier VAN SCHAGEN ARCHITEKTEN #25 n renovatie n nieuwbouw oorspronkelijke situatie definitieve nieuwbouwplan 2010 voormalige herstructureringsplan 2008 In goed overleg

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015.

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Er waren ongeveer 45 aanwezigen Mede aanwezig: medewerkers woningcorporatie De Goede Woning en de

Nadere informatie

Goed dat het oorspronkelijke stedenbouwkun dig plan uitgangspunt blijft. Spiegeling van de huidige torens (maar geen galerij ertussen!

Goed dat het oorspronkelijke stedenbouwkun dig plan uitgangspunt blijft. Spiegeling van de huidige torens (maar geen galerij ertussen! E-mail Telefoon 14 030 www.utrecht.nl/ Bewonersavond ontwikkeling Heycopterrein Datum: 21 november 2017 Locatie: School de Kleine Dichter Thema Waarvan wordt u blij in dit plan? Groen en openbare ruimte

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum

Puur genieten in Ittersum Puur genieten in Ittersum Appartementen Type K 2 Ittersum. Hier is het heerlijk wonen! Vrij leven in Zuiver Zuid Zuiver Zuid ligt in de geliefde wijk Ittersum. Hier woon je ruim en groen, maar ook op fietsafstand

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

BERKEN- EN BOMENBUURT

BERKEN- EN BOMENBUURT Schetsontwerp Berken- en Bomenbuurt 7 september verharding groen overig subbuurten subbuurt subbuurt subbuurt 3 subbuurt 5 subbuurt 4 Lindelaan Wegedoornlaan Kastanjelaan Lijsterbeslaan verkeer auto-ontsluiting

Nadere informatie

5. Beeldkwaliteit openbare ruimte

5. Beeldkwaliteit openbare ruimte 5. Beeldkwaliteit openbare ruimte Een belangrijke kwalitatieve drager van de buurt is de sterke groenstructuur, die met de ruime opzet van de bebouwing zorgt voor veel licht, lucht en ruimte. Met name

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017)

Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017) Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017) Aanvang : 19.00 uur Locatie : Lunchcafé In de Roos, Zuiderparkweg 282, s-hertogenbosch Aanwezig : Vertegenwoordigers

Nadere informatie

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam.

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersbijeenkomst d.d. 25 april 2018 over de nieuwe MFA in Zwammerdam. 1 Ik zou graag zien dat de huidige inrit richting MFA een stukje opschuift en de sloot,

Nadere informatie

Plan HERONTWIKKELING LOCATIE SCHALKWIJK HOFLAND OOST, MONTFOORT 24 JANUARI ruimte voor ideeën

Plan HERONTWIKKELING LOCATIE SCHALKWIJK HOFLAND OOST, MONTFOORT 24 JANUARI ruimte voor ideeën Plan HERONTWIKKELING LOCATIE SCHALKWIJK HOFLAND OOST, MONTFOORT 24 JANUARI 2012 ruimte voor ideeën SCHETSONTWERP Buurtspeelplaats/overloopterrein scouting Scoutingterrein Nieuw gebouw scouting Voormalige

Nadere informatie

Tevoren meegegeven uitgangspunten De gymzaal en buitensportfaciliteit zijn als randvoorwaarde meegegeven voor de ontwikkeling van

Tevoren meegegeven uitgangspunten De gymzaal en buitensportfaciliteit zijn als randvoorwaarde meegegeven voor de ontwikkeling van Bijlage 1 - Voorstel gebiedsontwikkeling Driehoek het Zand Inleiding Op 14 april 2016 is met uw raad afgesproken dat de verkennende notitie Naar een nieuw perspectief voor Driehoek het Zand basis zou zijn

Nadere informatie

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015 Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015 Inleiding Op 2 juli 2015 heeft de eerste informatie- en codesignbijeenkomst plaatsgevonden voor Wonen in Helsdingen. Ontwikkelaar Blauwhoed en ontwerper

Nadere informatie

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten 1328 / Herontwikkeling Woonzorgcentrum Tuindorp Oost Utrecht Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek De LIER MOLEN SLOOT werkboek Ruimtelijk kader Randvoorwaardenkaart Legenda hoofdontsluiting auto langzame route / bestemmingsverkeer fietsverkeer wandelpaden bestaande sloten hoofdwatergangen ontginningstructuur

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Presentatie Waterfront Dalfsen, voorlopig ontwerp 2

Presentatie Waterfront Dalfsen, voorlopig ontwerp 2 Presentatie Waterfront Dalfsen, voorlopig ontwerp 2 Gemeenteraad Dalfsen 18-1-2010 Agenda 1. Opening 2. Inleiding vanuit VO1. 3. Terugblik naar Raadsbesluit april 2009. 4. Behandeling van opmerkingen en

Nadere informatie

Nota van Beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Maria Montessori

Nota van Beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Maria Montessori Nota van zienswijzen bestemmingsplan Maria Montessori geanonimiseerd Nota van zienswijzen bestemmingsplan Maria Montessori Colofon Opdrachtgever Opdrachtnemer Bestuurscommissie Bestuurscommissie Datum

Nadere informatie

3 woningen Driewege/Kromwegesingel Beeldkwaliteitsplan

3 woningen Driewege/Kromwegesingel Beeldkwaliteitsplan 3 woningen Driewege/Kromwegesingel Beeldkwaliteitsplan 2 Colofon Documentgegevens: Titel: 3 woningen Driewege/Kromwegesingel Rapportnummer: ATL_2016_P02 Datum: 6 juni 2018 Status: Ontwerp Opdrachtgever:

Nadere informatie

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd Goede straten en fijne plekken in Engboogerd 28 en 30 augustus 2018 10 september 2018 Aanscherping en aanvulling ontwerpprincipes Basisprofiel wijk Engboogerd Wijkprogramma 7 ONTWERPPRINCIPES Verbeterpunten

Nadere informatie

6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer

6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer 6 ROYALE VRIJE KAVELS Creëer ORANJEWOUD UW DROOMVILLA AAN DE RAND VAN PARKLANDSCHAP ORANJEWOUD villa UW DROOM IN HET GROEN Uw droomwoning bouwen in Oranjewoud? Dat kan! Aan de Koningin Julianaweg, bij

Nadere informatie

De Dreijen, Wageningen

De Dreijen, Wageningen Participatiebijeenkomst 23 mei De Dreijen, Wageningen Ter Steege, Kuin Vastgoed en WUR adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling Opzet bijeenkomst Algemene inleiding 20.00-20.30 Werksessie in groepen 20.30-21.00

Nadere informatie

Nota van Uitgangspunten Oude Uitbreiding West Sliedrecht. December 2008

Nota van Uitgangspunten Oude Uitbreiding West Sliedrecht. December 2008 Nota van Uitgangspunten Oude Uitbreiding West Sliedrecht December 2008 Inhoudsopgave Inleiding Stedenbouwkundig plan Verkeer en parkeren Architectuur Erfafscheidingen Groen en spelen December 2008-02

Nadere informatie

Besluitenlijst wijkgesprek Urmond Oost 22 november 2005 Pater Kolbehuis te Urmond

Besluitenlijst wijkgesprek Urmond Oost 22 november 2005 Pater Kolbehuis te Urmond Besluitenlijst wijkgesprek Urmond Oost 22 november 2005 Pater Kolbehuis te Urmond Aanwezig: Burgemeester A. Barske, de wethouders P. Claessen, H. Govers, M. Gommers. Ongeveer 75 inwoners van Urmond Oost.

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Ontwerp inrichting openbare ruimte Impressie bouwplannen Omnia CPO - ontwikkeling Planologische procedure:

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum

Puur genieten in Ittersum Puur genieten in Ittersum Rijwoningen Type G, H en I Seniorenwoningen Type J 2 Ittersum. Hier is het heerlijk wonen Vrij leven in Zuiver Zuid Zuiver Zuid ligt in de geliefde wijk Ittersum. Hier woon je

Nadere informatie

Samen ontwerpen we Buytewech-Noord Verslag bijeenkomst 31 januari 2018, Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop. p 1

Samen ontwerpen we Buytewech-Noord Verslag bijeenkomst 31 januari 2018, Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop. p 1 Samen ontwerpen we Buytewech-Noord Verslag bijeenkomst 31 januari 2018, Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop p 1 Inhoudsopgave Ontwerptafels in zes rondes pagina 3 Resultaten pagina 5 Eerste indrukken pagina 23

Nadere informatie

Verkeerskundig onderzoek Terrein van Leeuwen, Waddinxveen

Verkeerskundig onderzoek Terrein van Leeuwen, Waddinxveen Veenstede BV Verkeerskundig onderzoek Terrein van Leeuwen, Waddinxveen Datum 5 maart 2009 Kenmerk VSD001/Btp/0002 Eerste versie 18 december 2008 1 Inleiding In het zuidwesten van de wijk Zuidplas in Waddinxveen

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2. Gemeente Uden

Nota van zienswijzen. Ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2. Gemeente Uden Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2 Gemeente Uden Datum: Mei 2017 1 Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Hoenderbos III, fase 2 heeft ingevolge artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van deze reacties op de startnotitie Straat van Messina Amstelveen, augustus 2017 Toelichting De nota van beantwoording wordt gehanteerd voor

Nadere informatie