Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017)"

Transcriptie

1 Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017) Aanvang : uur Locatie : Lunchcafé In de Roos, Zuiderparkweg 282, s-hertogenbosch Aanwezig : Vertegenwoordigers van: omwonenden, Architect De Twee Snoeken, Landschapsarchitect Houtman & Sanders, Gemeente s-hertogenbosch, Politie, Zayaz Doel van de bijeenkomst is ideeën te bespreken en op te halen voor de inrichting van de buitenruimte rondom de nieuwbouw Zuiderparkweg. In dit kader is Andre Houtman, landschapsarchitect, gevraagd om ideeën over de buitenruimte uit te werken en te presenteren en hierover de dialoog aan te gaan met omwonenden. Ontwerp gebouw Voordat we de buitenruimte bespreken, laat de architect Tanja Lamers, het concept ontwerp van de nieuwbouw zien. Via 3D beelden is het mogelijk om vanaf verschillende locaties de nieuwbouw te zien en het toekomstig uitzicht bijvoorbeeld vanuit de achtertuinen te zien. Ontwerp buitenruimte Andre Houtman is gevraagd een ontwerp te maken voor de inrichting voor de buitenruimte. 6 jaar geleden in het project Rooskleurig is al veel bruikbare input opgehaald. Die input is gebruikt voor het huidige ontwerp. De huidige situatie is in beeld gebracht, onder andere de bestaande bomen en verlichting zijn in kaart gebracht.

2 Uitgangspunten: - Het terrein in eigendom van Zayaz wordt volledig opnieuw ingericht. - Voor het bouwplan zijn 37 parkeerplaatsen benodigd (gemeentelijke parkeernorm), te realiseren op het terrein van Zayaz. - Het (gemeentelijk) terrein gelegen achter In de Roos, maakt niet langer onderdeel uit van het project. De bestaande situatie, op het gemeentelijke terrein, wordt zoveel mogelijk gehandhaafd, geen herinrichting. - Ontsluiting van het gemeentelijke terrein via het terrein van Zayaz. Ideeën / beelden voor de inrichting van de buitenruimte: - Opzet is een kwalitatief hoogwaardig plan, met aandacht voor groen en beheer hiervan. - De gebouwen staan als het ware verhoogd op een sokkel door toepassing van een opstaande band. Op deze manier is er een sterker onderscheid tussen openbare ruimte en tuin. - De tuinen voor en rondom de gebouwen bieden mogelijkheid voor een gevarieerd beplantingsplan met bloemen en heesters. Duurzame inpassing van tijdelijke vlindertuin. - In het beplantingsplan wordt rekening gehouden met seizoenen. - In de uitwerking wordt gekeken naar de mogelijkheden van een groen dak op de bergingen (afhankelijk van de constructie) en/of groene gevelbegroeiing, bijvoorbeeld tegen de achterwand van de bergingen van het hostel. Hierdoor oogt het minder hard, minder stenig. - Bomenplan: - De bestaande bomen zijn ingemeten en op de plattegrond weergegeven (zie hieronder). De bomen rondom de bebouwing aan Henric Spieghelstraat kunnen niet worden behouden. Ze overlappen te veel met de nieuwbouw en de ruimte die nodig is voor de parkeerplaatsen. Een enkele boom laten staan heeft geen zin, deze bomen gedijen niet alleen en overleven een forse ingreep niet. - Aansluitend op de verkregen input van 6 jaar geleden gaat het plan uit van plaatsing van een nieuwe rij bomen, gepositioneerd in het midden van het terrein, die als het ware een groen privacy scherm vormen tussen de nieuwe bebouwing en de woningen aan de Van der Nootstraat. Voorstel is om bomen van de eerste grootte toe te passen. Deze kunnen 10/15 meter hoog worden en een kroondiameter van ca 10 meter krijgen. Bij aanplanten is de diameter van de stam ca cm, de hoogte ca. 8 meter en de kroon circa 5 meter. - Hoewel het (gemeentelijk) terrein achter In de Roos niet langer deel uitmaakt van het projectgebied is het voorstel om de beoogde boomstructuur ook daar door te zetten, en dus enkele nieuwe bomen aan te planten. - Bij de keuze van boomsoorten kijken we naar bladstructuur, dichtheid, variatie (bv. 3 of 4 soorten) of één soort.

3 Vragen / suggesties: - Is het mogelijk naast de entree van de panden ook bomen te plaatsen? Er is ca. 4-5 meter tussen het woongebouw en de straat. Dit is vrij klein voor een boom. Wel goede ruimte voor bloemen, heesters of struiken. - De buitenruimte van het hostel biedt wellicht mogelijkheden om extra bomen te plaatsen. De suggestie nemen we mee. Reinier van Arkel werkt de inrichting van de buitenruimte verder uit. - Wie onderhoudt het groen? De eigenaar onderhoudt; dit is merendeel Zayaz m.u.v. parkeren achter In de Roos (gemeente). Een suggestie is dat Zayaz ook het gemeente deel meeneemt in groenonderhoud. - Er is de suggestie om enkele van de berken te behouden, om zo het zicht van het gebouw te beperken / privacy behouden. Is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om rondom de berken heen te werken? Dit is niet mogelijk, zie eerdere argumentatie. - Als dit niet kan, komt de hoek Van der Nootstraat / Henric Spieghelstraat er qua groen slecht vanaf. Is het dan mogelijk om 2 bomen aan de kant van de berging te plaatsen; tussen de berging en de parkeerplaatsen in? Dit zoeken we uit. Verlichting - Op de parkeerplaats achter In de Roos staan vier lantarenpalen. In de huidige planvorming wordt uitgegaan van behoud van deze lantarenpalen. - In totaal komen er ca. 14 lantarenpalen. Hierbij kiezen we voor moderne lantaarns met LED verlichting, dit straalt minder uit naar de tuin. Er zijn minder donkere plekken tussen de palen, meer gelijkmatige verlichting. De bestaande verlichting heeft oude armaturen. In het kader van veiligheid moeten nader bekeken worden hoe de oude en nieuwe palen op elkaar aansluiten. Vragen: - Hoe lang blijft het licht aan? Daar is nog geen uitspraak over. Wens van de omwonenden is om het aan te laten bij nacht (conform huidige situatie). - Hoe is de verlichting rondom de gebouwen, bijvoorbeeld de zijgang rondom het hostel? Dit is de verlichting van het pand. Aandachtspunt is een goede verlichting voor gangetjes / hoeken etc. We nemen dit mee ten behoeve van veiligheid en beheer.

4 Verkeersrichting - Voorstel: uitritten via Zuiderparkweg en Henric Spieghelstraat (HS), ingang bij HS (zie hieronder). Zo hoeft het verkeer niet door de wijk bij het verlaten van het terrein. - Twee suggesties die zijn gedaan; 1. Zuiderparkweg secundaire weg; éénrichtingsverkeer van maken, inrijden vanaf Geert Grotestraat Zuiderparkweg Henric Spieghelstraat inrit tot terrein. Uitrit via ZPW. 2. Zuiderparkweg secundaire weg; éénrichtingsverkeer van maken, inrijden vanaf Geert Grotestraat Zuiderparkweg inrit tot terrein. Uitrit via HS. Éénrichtingsverkeer Henric Spieghelstraat omdraaien. De suggesties worden meegenomen in de verdere uitwerking. Afsluitbaarheid / veiligheid - Het is een openbare parkeerplaats en is in de basis open. Mogelijk komen er parkeer vergunningen in de wijk. Om parkeerdruk te voorkomen is een vorm van afsluitbaarheid van parkeervakken mogelijk. Hierbij moeten we onderzoeken hoe je de parkeerplaatsen wel optimaal kunt benutten, dat ze beschikbaar zijn voor bewoners en personeel van het hostel. - Suggestie blauwe parkeerzone. Gemeente geeft aan dat dit veel kost aan handhaving. De kans dat het een gebied voor vergunninghouders wordt is groter. - Suggesties van de wijkagent t.a.v. veiligheid: - Van belang is veel verkeer op het terrein, veel beweging (denk ook aan andere openingen, bijvoorbeeld via brandgang. Het verzoek van omwonenden is om het hek dicht te laten). - Denk na over verlichting, de ervaring leert dat verlichting ook onrust kan aantrekken. - Advies is het terrein open te houden, met slagboom weer je wel auto s, maar geen mensen. Overige vragen - Komt er camera bewaking achter In de Roos? Dit is nu een dode hoek. Er komen geen camera s. Beheer van deze plek meenemen in afspraken beheerplan. - Hoogte van het Arcadisgebouw in relatie tot de nieuwbouw? De nieuwbouw krijgt een gelijke hoogte als het oude Arcadisgebouw. - Wat zijn de plannen voor In de Roos? Voor zover bekend zijn er nu geen concrete plannen voor de locatie van In de Roos nog van eventuele verhuisplannen. Gelet op de staat van de bebouwing lijkt herontwikkeling van deze locatie voorstelbaar. - Kan er een voetpad komen tussen In de Roos en de achtergelegen parkeerplaatsen? Als In de Roos dit wenst dan kan hiernaar gekeken worden. - Is het mogelijk om afspraken te maken met het hostel dat in de avonduren de gordijnen lamellen dicht blijven?

5 Dit is niet beheersbaar, los van het feit dat iedereen recht heeft op gebruik van zijn eigen privé ruimte. Gesprek: wensen t.a.v. bomen: - Dichte boom, lang bladhoudend, bij voorkeur hetzelfde als een soort haag (achter het hostel / voorkeur bewoner direct achter het hostel). - Basis: grote bomen vanwege privacy. - Iets bijzonders maken met massa. Cocktail van bomen en wensen. - Mooie kleuren - Eventueel variatie via bomen in de tuin van het hostel. - Wens veelkleurigheid, maar voorkomen dat er geen gat in valt. - Van belang privacy, zo lang mogelijk. Van november tot half april is er een takkenstructuur. - Op zoek naar een type boom met wel verkleuring, maar dicht blad / dichte structuur. - Groeisnelheid, ideale maat (niet te groot) ten behoeve van snel groeien. Van belang ondergrondse werkzaamheden, mede ook voor groeikracht. - Met bovenstaande als uitgangspunten gaan we op zoek naar type bomen bij een boomkwekerij. Type boom is mede afhankelijk van wat er getransporteerd kan worden. Suggesties op papier: - Rijrichting HS omdraaien. - Aandacht voor vervanging van de berken, kijken wat mogelijkheden zijn met hogere beplantingen bij bergingen. - Groen dak bergingen is heel leuk. - Bomen: privacy: dichtheid, hoogte belangrijk vanaf het begin, lang bladhoudend. - Suggestie bomen in de tuin hostel om open gaten / kijklijnen ook dicht te zetten. - I.v.m. privacy eventueel bomen die ook groen zijn in de winter, voorbeeld grote brede dennenboom net als achter In de Roos. - Graag zie ik extra bomen tegen de fietsenstalling. Daarmee zou een W patroon ontstaan wat meer privacy biedt. Ook omdat er een grote groep berken gekapt gaat worden, en er wordt nu een onevenredig aantal bomen voor terug geplaatst. Suggesties per - Uitzicht en groen belangrijk vanaf Erasmusstraat. Bij voorkeur bestaande bomen behouden. - De parkeergelegenheid niet op de hoek HS Zuiderparkweg - Mogelijkheid van parkeren aan de voor- en zijkant van de nieuwbouw, dan heb je ook geen beveiligde parkeerplaats nodig met felle lampen. - Tip: een fijne tuin voor de hostelbewoners. De bewoners op de Van Broeckhoevenlaan bevalt dit ook goed. Vervolg: We nemen de suggesties mee in het ontwerp van de buitenruimte. De uitwerking hiervan zullen we terugkoppelen via een nieuwsbrief. De verwachting is dat we hier eind augustus, begin september een terugkoppeling op kunnen geven.

Verslag Informatiebijeenkomst nieuwbouw Woonzorgcomplex (hostel) + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 10 mei 2017)

Verslag Informatiebijeenkomst nieuwbouw Woonzorgcomplex (hostel) + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 10 mei 2017) Verslag Informatiebijeenkomst nieuwbouw Woonzorgcomplex (hostel) + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 10 mei 2017) Aanvang : 19.45 uur Locatie : Lunchcafé In de Roos, Zuiderparkweg 282, s-hertogenbosch

Nadere informatie

Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015

Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015 Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015 Welkom! Wijkpost Rokkeveen Opzet van de avond Inleiding Stand van zaken, Variantenstudie - Deelgebied A: Agaat - Deelgebied B: Zenobiagang - Deelgebied

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp De Wederik Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp Team stedenbouw Versie 10 april 2015 De Wederik Stedenbouwkundig plan (ontwerp) Inhoud 1. Inleiding 2. Bestaande situatie 3. Project

Nadere informatie

Nieuwbouw OBS Adriaan van den Ende. Verkeersplan

Nieuwbouw OBS Adriaan van den Ende. Verkeersplan Nieuwbouw OBS Adriaan van den Ende Verkeersplan Versie 19 juni 2013 Even voorstellen Frans Mosterman Verkeerskundig specialist BonoTraffics Edgar van Heerde Projectleider BonoTraffics Opdrachtgever: Inhoud

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

ONTWERP. Nieuwbouw appartementen en bedrijfsruimte Burgemeester Reigerstraat nr. 10

ONTWERP. Nieuwbouw appartementen en bedrijfsruimte Burgemeester Reigerstraat nr. 10 ONTWERP Nieuwbouw appartementen en bedrijfsruimte Burgemeester Reigerstraat nr. 10 Het Plan - Burgemeester Reigerstraat nr. 10 Het plan betreft een modern woongebouw, met op de begane grond een bedrijfsruimte

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

Deze avond. Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond...

Deze avond. Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond... Deze avond Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond......gebruik vervolgens onderstaande tool om uw foto op maat te knippen......zo, dat de randen van uw foto overeenkomen

Nadere informatie

3. De bussluis op de Waddenweg staat op de verkeerde plaats aangegeven. Deze bussluis ligt sinds geruime tijd ter hoogte van eiland 6.

3. De bussluis op de Waddenweg staat op de verkeerde plaats aangegeven. Deze bussluis ligt sinds geruime tijd ter hoogte van eiland 6. Gemeente Haarlemmermeer Cluster Planvorming t.a.v. mevrouw A.E. lansen Postbus 250 2130 AG HOOFDDORP Hoofddorp, 28 augustus 2007-08-28 Betreft. Zienswijze ontwerp bestemmingsplan Hoofddorp-Floriande Zuid

Nadere informatie

Middeldijk 86 Barendrecht

Middeldijk 86 Barendrecht drain Middeldijk 86 Barendrecht Landschappelijke inpassing Woonkamer Woonkamer Slaapkamer 1 88 6805 Badk. Toilet Entree Kast Toilet Entree mk 2865 Keuken Keuken 4000 5200 10400 5200 Middeldijk 86 Barendrecht

Nadere informatie

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten)

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten) De belangrijkste opbrengst van de eerste meedenkbijeenkomst Klantenpanel Kerckebosch Vernieuwt 5 juli 0 Aan drie ronde tafels hebben meer dan 30 mensen meegedacht over de nieuwbouw in de eerste fase. Met

Nadere informatie

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop NOORDERHAVEN VELD 10 10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 10 december is de eerste bijeenkomst voor Veld 10, aan de haven geweest. Op deze avond zijn zo n 140 geïnteresseerden

Nadere informatie

HERONTWIKKELING ZEGGELAAN 115 IN TERHEIJDEN. Informatieavond 2 februari 2017

HERONTWIKKELING ZEGGELAAN 115 IN TERHEIJDEN. Informatieavond 2 februari 2017 HERONTWIKKELING ZEGGELAAN 115 IN TERHEIJDEN Informatieavond 2 februari 2017 INHOUDSOPGAVE Wie zijn wij? Omgeving plangebied Wat is ons plan? Groen Verkeer en parkeren Flexibiliteit Vervolg Gelegenheid

Nadere informatie

Bomen Meerzichtlaan 8 maart 2012 1 Programma - 20:00 uur - Welkom Presentatie - 20:30 uur - Pauze Vragenronde - 21:00 uur - Afsluiting en inschrijving ontwerpsessie 2 Proces - Bijeenkomst vervanging bomen

Nadere informatie

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE ALLEE Overzicht kavels

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE ALLEE Overzicht kavels Overzicht kavels Verkaveling: Oerdijk Koekkoekpad Cees Wilkeshuisstraat Pieter Stuitjesstraat Van Der Marcklaan Willem ten Entelstraat Van Der Marcklaan Deelgebieden: Kavels: opp: 220 772 m 2 224 657 m

Nadere informatie

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop 2 WONEN AAN DE HAVEN NOORDERHAVEN 4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 4 maart is de tweede workshop voor Veld 10 in de oude Broodfabriek gehouden. Op deze avond hebben

Nadere informatie

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN HET LAANTJE Overzicht kavels

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN HET LAANTJE Overzicht kavels Cees Wilkeshuisstraat SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN HET LAANTJE Overzicht kavels Verkaveling: Oerdijk Koekkoekpad Pieter Stuitjesstraat Van Der Marcklaan Willem ten Entelstraat Van Der Marcklaan Deelgebieden:

Nadere informatie

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE OERDIJK Overzicht kavels

SPIJKVOORDERHOUT WONEN AAN DE OERDIJK Overzicht kavels Overzicht kavels Verkaveling: Oerdijk Koekkoekpad Cees Wilkeshuisstraat Pieter Stuitjesstraat Van Der Marcklaan Willem ten Entelstraat Van Der Marcklaan Deelgebieden: Kavels: opp: 220 772 m 2 224 657 m

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Inleiding Op 22 mei 2015 is de derde buurtschouw uitgevoerd. De twee eerdere zijn gehouden in januari 2014 en april 2013. In november 2014 is een enquête gehouden over

Nadere informatie

Welkom. Angelique Remijn > Triborgh Gebiedsontwikkeling. 18 juni jongstleden bijeenkomst met:

Welkom. Angelique Remijn > Triborgh Gebiedsontwikkeling. 18 juni jongstleden bijeenkomst met: landschap berkenhout Informatie-avond 18 juni 2018 Welkom Angelique Remijn > Triborgh Gebiedsontwikkeling 18 juni jongstleden bijeenkomst met: - Werkgroep leden (Voorzieningen Landschap Nabuurschap) -

Nadere informatie

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove datum bespreking datum verslag 11 april 2019 5 juli 2019 aanwezigen Gemeente Middelburg: Pascal Geldof, projectleider Michel Joosse, coördinator Civiele Techniek

Nadere informatie

Herontwikkeling s-gravelandseweg 15 T. Wolbrand van der Vis (WV) Ruud Oosterwijk (RO) Albert-Jan Moerman (AM) Evert Lammers (EL)

Herontwikkeling s-gravelandseweg 15 T. Wolbrand van der Vis (WV) Ruud Oosterwijk (RO) Albert-Jan Moerman (AM) Evert Lammers (EL) Verslag Postadres Postbus 85522 2508 CE Den Haag Onderwerp Verslag bewonersavond 2 Datum 1 juni 2015 Herontwikkeling s-gravelandseweg 15 T I E Bezoekadres Prinses Margrietplantsoen 25 2595 AM, Den Haag

Nadere informatie

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven 12 februari 2019 Bijeenkomst Project Couwenhoven projectgebied proces tot nu toe Buurtgesprekken Webpagina Couwenhoven Beleid van de gemeente Technische randvoorwaarden Veldbezoek en analyse Samen input

Nadere informatie

B. Toegankelijkheid Complex afsluiten Portieken en woonstraat afsluiten

B. Toegankelijkheid Complex afsluiten Portieken en woonstraat afsluiten Visualisatie van een herkenbaar en gebruiksvriendelijk trappenhuis Visualisatie van de bestrating als onderdeel van routing B. Toegankelijkheid Complex afsluiten Portieken en woonstraat afsluiten Visualisatie

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Programma van vanavond Terugblik vorige bijeenkomst Plussen en minnen Uitgangspunten voor het ontwerp Presenteren voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Uitdagingen in de bloemkoolwijk

Uitdagingen in de bloemkoolwijk Meedenknotitie 1/7 Uitdagingen in de bloemkoolwijk Gerco van Maanen en Marjon Bouma (Gedeeld Eigendom), mei 2013 Algemene situatieschets Naar aanleiding van de vraag welke mogelijkheden er eigendomtechnisch

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West Gerwin Foesenek 6 augustus 2015 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Raadsinformatiebrief Onderwerp Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Inleiding/aanleiding Met deze raadsinformatiebrief informeren wij u over de stand van zaken van

Nadere informatie

Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam. 2 Voorgenomen ruimtelijke ontwikkeling

Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam. 2 Voorgenomen ruimtelijke ontwikkeling Gemeente Waterland Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam Datum 5 november 2009 Kenmerk WTL017/Adr/0171 Eerste versie 27 oktober 2009 1 Inleiding Achter de Bernhardlaan ligt tussen de bebouwing

Nadere informatie

's-hertogenbosch Informatie en reactie inloopavond Woonzorgconcept Zwartbroekweg februari 2018

's-hertogenbosch Informatie en reactie inloopavond Woonzorgconcept Zwartbroekweg februari 2018 Informatie en reactie Woonzorgconcept Zwartbroekweg 420 26 februari 2018 INLEIDING Dit verslag is een weergave van de informatie van de panelen en een overzicht van de schriftelijke reacties die we ophaalden

Nadere informatie

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Postbus 458, 9700 AL, Groningen Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Presentatie Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten ligt met behulp van een presentatie de contourenschets

Nadere informatie

Woongebieden. Foto: Gorenweg in Buinen. Lantaarnpaal schijnt volop in het huis. Dat kan anders.

Woongebieden. Foto: Gorenweg in Buinen. Lantaarnpaal schijnt volop in het huis. Dat kan anders. Woongebieden In de gemeente hebben we 25 kernen die allemaal verschillend zijn. Ook de woongebieden in deze kernen zijn anders. Dit wordt onder andere bepaald door de datum van aanleg van de woongebieden,

Nadere informatie

Bouwplannen, locaties Woonhof en Vlaar

Bouwplannen, locaties Woonhof en Vlaar Bouwplannen, locaties Woonhof en Vlaar Informatiebijeenkomst omwonenden en overige belangstellenden 12 juni 2019 Agenda Tijdslijn Masterplan Centrumplan Mill Voorlopig ontwerp Beheersverordening / Bestemmingsplan

Nadere informatie

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners Herinrichting De Horsten Welkom bewoners 29 maart 2016 Even voorstellen Cees van Walsem projectleider gemeente Wesley Ploeg regisseur openbare ruimte gemeente Marika Kerstens regisseur groen gemeente Patrick

Nadere informatie

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Memo datum: 23 juli 2018 aan: Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: betreft: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Vraagstelling De locatie Sint Ermelindishof ligt al jaren verlaten en armoedig

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie

adviseurs voor ruimtelijke ordening en stedebouw

adviseurs voor ruimtelijke ordening en stedebouw GROENZONE SPOORGEBIED HAREN adviseurs voor ruimtelijke ordening en stedebouw BESTAANDE STRUCTUUR zicht op groenssingel vanaf talud spoor overgangszone met bebouwing schouwpad tussen sloot en groensingel

Nadere informatie

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Initiatief Driestar BV is sinds 2011 eigenaar van het voormalige Ooglijdersgasthuis met bijbehorende gebouwen. Een deel van de gebouwen is rijksmonument. Het plan

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen Documentnummer INT-15-22326 Bijlage bij besluit d.d. 10 november 2015 met nummer 20140167 tot verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen van 3 appartementen

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

Reacties Duivendaal 20 januari 2016

Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Model 1 Forum -/negatief Wat een lelijk blok. Veel te massief. Gebouw aan de LA naast bodemkunde is te hoog, te massief. Bebouwing Forum te overheersend? Onduidelijkheid

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein

Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein Terugblik Samenvatting van uw aandachtspunten - Communicatie (nieuwsbrief, infoavond, mails, website) - Klankbordgroep - Informatie over fasering

Nadere informatie

Gratis Rapport: 10 Praktische Tips Voor Een Tuinontwerp

Gratis Rapport: 10 Praktische Tips Voor Een Tuinontwerp Gratis Rapport: 10 Praktische Tips Voor Een Tuinontwerp Peter van Straalen Gratis Rapport: 10 Praktische Tips Voor Een Tuinontwerp Beste lezer, Verlangt u erg naar een nieuwe tuin? En kan u niet wachten

Nadere informatie

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Nota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Mei 2013 Inleiding In het kader van de wettelijke procedure heeft het ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid

Nadere informatie

Reactie zienswijzen reclame MC Donald s

Reactie zienswijzen reclame MC Donald s Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouders van Best d.d. 8 januari 2013 Reactie zienswijzen reclame MC Donald s Gemeente Best Reactie zienswijzen reclame MC Donald s Gemeente Best Rapportnummer:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

Aan de Raad. Inleiding

Aan de Raad. Inleiding Nr: Schipluiden: 10 augustus 2010 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Kastanjehof" Aan de Raad Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan Kastanjehof heeft ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

BERKEN- EN BOMENBUURT

BERKEN- EN BOMENBUURT Schetsontwerp Berken- en Bomenbuurt 7 september verharding groen overig subbuurten subbuurt subbuurt subbuurt 3 subbuurt 5 subbuurt 4 Lindelaan Wegedoornlaan Kastanjelaan Lijsterbeslaan verkeer auto-ontsluiting

Nadere informatie

Werksessie woningplattegronden Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat. 28 maart 2017 Verslag

Werksessie woningplattegronden Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat. 28 maart 2017 Verslag Werksessie woningplattegronden Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat 28 maart 2017 Verslag Wat willen we bouwen? 3-kamerappartementen Ruime 2-kamerappartementen Gelijkvloers Rolstoeldoor- en toegankelijk;

Nadere informatie

PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit

PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit Erik Mol Duurzaamheidscoördinator gemeente Bronckhorst Solarpark De Kwekerij te Hengelo Gld. 18 november 2015 Solarpark De Kwekerij Aanleiding/randvoorwaarden:

Nadere informatie

20 januari 2016. Bewonersbijeenkomst Noordelijk Niertje (Oost)

20 januari 2016. Bewonersbijeenkomst Noordelijk Niertje (Oost) 20 januari 2016 Bewonersbijeenkomst Noordelijk Niertje (Oost) Opening Peter Schuiten: voorzitter Aangedragen agendapunten 1. Wat voor woningbouw wil de gemeente precies 2. Burgerinitiatief 3. Aantal woningen

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

HOV Toren, Leidsche Rijn

HOV Toren, Leidsche Rijn project: opdrachtgever: omschrijving: stadium: H.O.V. Toren Leidsche Rijn Portaal Vastgoed Realisatie bv, Veenendaal Woontoren voor starters in Leidsche Rijn besloten prijsvraag HOV Toren, Leidsche Rijn

Nadere informatie

Transformatie Fonteinkerk

Transformatie Fonteinkerk Transormatie Fonteinkerk Het eerste plan voor de transormatie Vana het voorjaar van 2017 heet Wibaut gewerkt aan een plan voor de herontwikkeling van de Fonteinkerk in Voorburg. Dit heet geresulteerd in

Nadere informatie

Wie is wie. Egon van Ineveld, Erik vd Elst. Paul Roodnat. Theo Dohle

Wie is wie. Egon van Ineveld, Erik vd Elst. Paul Roodnat. Theo Dohle Molenkwartier Programma Welkom, toelichting op programma Wie is wie, voorstelronde Reacties uit het verleden over de plannen Aanvullen reacties door aanwezigen De volgende stappen: proces & planning Afsluiting

Nadere informatie

Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan Markthof

Verkeerskundige onderbouwing bestemmingsplan Markthof Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Ontwerp inrichting openbare ruimte Impressie bouwplannen Omnia CPO - ontwikkeling Planologische procedure:

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

onderzoek programmatische mogelijkheden sporthal- en schoollocatie

onderzoek programmatische mogelijkheden sporthal- en schoollocatie onderzoek programmatische mogelijkheden sporthal- en schoollocatie sporthal school 19.02.17 1 Vigerend bestemmingsplan Het vigerend bestemmingsplan is een beheerplan, dat geen nieuwe ontwikkelingen toelaat

Nadere informatie

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING AnnA staat voor: 1. Levendig wonen, voor iedereen bereikbaar. Levendig woonmilieu met circa 2.000 woningen Van micro-appartementen van 40m2 tot grotere appartementen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 INHOUD Hart van haven biedt ruimte aan tijdelijke invulling, Lage Zwaluwe Ontwerp tuin woon/zorgcomplex Twikkelstraat, Breda Nieuwe layout nieuwsbrief Plancompagnons HART VAN

Nadere informatie

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York welkom Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York programma 19.00 Welkom door atelierleider Bart Buijs 19.15 Stand van zaken, visie en uitgangspunten Tamara Ekamper 19.35

Nadere informatie

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 Impressie Rivierweg-Midden Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen van harte welkom

Nadere informatie

5. Beeldkwaliteit openbare ruimte

5. Beeldkwaliteit openbare ruimte 5. Beeldkwaliteit openbare ruimte Een belangrijke kwalitatieve drager van de buurt is de sterke groenstructuur, die met de ruime opzet van de bebouwing zorgt voor veel licht, lucht en ruimte. Met name

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 4: perceel Secr. Varkevisserstraat 64 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft een bestaand pand aan de Secr. Varkevisserstraat 64 met een binnenterrein (waar nu bedrijfsbebouwing

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH DC VAN HALL HUIDIGE SITUATIE NAARGEESTIGE U ITSTRALING DONKER CURTIUS ZIJDE (DEELS) VERVANGEN LIFTEN ONSAMENHANGEND GEHEEL PAND IN SLECHTE CONDITIE SLECHTE GALLERIJEN BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL

Nadere informatie

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017 WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan 12 juli 2017 Programma 19.00 uur Ontvangst 19.15 uur Inleiding door dagvoorzitter Stefan Herwig 19.30 uur Verschillende korte

Nadere informatie

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke Uitgangspunten ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke kenmerken situatie Woongebied jaren 70 Architectuur gevarieerd Vrijstaande huizen, ruime kavels Geschakelde

Nadere informatie

Tonnaer T.a.v. de heer B. Weekers Vonderweg 14 5616 RM EINDHOVEN Boxmeer, 7 oktober 2014 Betreft: Status: Project: briefrapportage parkeeronderzoek definitief versie D1 14083711 MGW.TON.PAR Geachte heer

Nadere informatie

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART SCHATKAART Conclusies: POSITIEF Veel groen Zicht op groen, vanuit balkons, achtertuinen - veel groen beleving Veel volwassen, grote bomen Autoluw gebied Speelplek - wordt goed gebruikt Schoolplein Laag

Nadere informatie

Ontwerp AANZET INRICHTINGSPLAN OUDELANDSEWEG, WOERDEN. ruimte voor ideeën

Ontwerp AANZET INRICHTINGSPLAN OUDELANDSEWEG, WOERDEN. ruimte voor ideeën Ontwerp AANZET INRICHTINGSPLAN OUDELANDSEWEG, WOERDEN ruimte voor ideeën Opdrachtgever: Boer Projectontwikkeling bv Documentnaam: 0115-Oudelandseweg Woerden-20161116-jg-inrichtingsplan Wijzigingsdatum:

Nadere informatie

Onderzoek naar verkeerscirculatie Venenlaankwartier

Onderzoek naar verkeerscirculatie Venenlaankwartier Onderzoek naar verkeerscirculatie Venenlaankwartier Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 30 januari 2019 Remco Meinen 2 Agenda Resultaten enquête Doorlopen proces met klankbordgroep Resultaten en maatregelen

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp buitenruimte Sophiaweg. 17 mei 2013

Voorlopig ontwerp buitenruimte Sophiaweg. 17 mei 2013 Voorlopig ontwerp buitenruimte Sophiaweg 17 mei 2013 2 Inleiding Dit boekwerk omschrijft in grote lijnen de ambitie en plannen voor de inrichting van de openbare ruimte in het plan nieuwbouw Sophiaflat.

Nadere informatie

Notulen tweede informatiebijeenkomst Nieuw Vossepark- Tesselschadestraat d.d. 28 maart jl. in het WTC te Leeuwarden.

Notulen tweede informatiebijeenkomst Nieuw Vossepark- Tesselschadestraat d.d. 28 maart jl. in het WTC te Leeuwarden. Notulen tweede informatiebijeenkomst Nieuw Vossepark- Tesselschadestraat d.d. 28 maart jl. in het WTC te Leeuwarden. Tijd: 19.00-20.30 uur De heer Jetze Lont opent de avond namens Nieuw Vossepark en stelt

Nadere informatie

CPO T STIJN DEURNE. 2 maart 2017 DEFINITIEF ONTWERP

CPO T STIJN DEURNE. 2 maart 2017 DEFINITIEF ONTWERP CPO T STIJN DEURNE 2 maart 2017 DEFINITIEF ONTWERP locatie bestaande bomen langs toekomstig fietspad handhaven bestaande bomen op kop gebouw handhaven 2 MAART 2017 - DEFINITIEF ONTWERP PAG 2 stedenbouwkundige

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Ontwikkeling

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Ontwikkeling Gemeente Haarlem Haarlem Jeroen van Spijk wethouder ruimtelijke ordening en monumenten, MRA, financiën, dienstverlening en burgerparticipatie Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg noord

Herinrichting Halsterseweg noord Herinrichting Halsterseweg noord Halsterseweg 1973 29 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Toelichting project (Laurent Jan Allewijn) ü Projectgebied ü Aanleiding

Nadere informatie

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT Deel Boven-Hardinxveld tussen Rivierdijk Wetering en Koningin Wilhelminalaan Nassaustraat. Uitnodiging voor de bewonersavond op 27 juni en 5 juli 2016 van 19:00

Nadere informatie

Methodiek ANALYSE EN ONDERZOEK WERKSESSIE. RESULTATEN OPGAVEN VERKENNING v/d MOGELIJKHEDEN SCENARIO S CONSULTATIE ALV EERSTE OPZET CONTOURENSCHETS

Methodiek ANALYSE EN ONDERZOEK WERKSESSIE. RESULTATEN OPGAVEN VERKENNING v/d MOGELIJKHEDEN SCENARIO S CONSULTATIE ALV EERSTE OPZET CONTOURENSCHETS Contourenschets de Fongersplaats Methodiek ANALYSE EN ONDERZOEK WERKSESSIE RESULTATEN OPGAVEN VERKENNING v/d MOGELIJKHEDEN De afsluiting van een geslaagde bewonersavond SCENARIO S CONSULTATIE ALV EERSTE

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

Appartementen Oranjestraat Tubbergen Informatiebrochure

Appartementen Oranjestraat Tubbergen Informatiebrochure Appartementen Oranjestraat Tubbergen Informatiebrochure Algemene informatie nieuwbouw appartementen Oranjestraat. Omgeving: In het centrum van Tubbergen ligt de Oranjestraat. Woningstichting Tubbergen

Nadere informatie

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening.

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 29 april 2010 Datum voorstel 02 maart 2010 Agendapunt Onderwerp vervangende nieuwbouw Huize Het Oosten, Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Ribeslaan Magnolialaan. hoofdontsluiting (buiten ontwerp) 30 km/u ontsluiting. randstadrail randstadrail. Wilgenhof

Ribeslaan Magnolialaan. hoofdontsluiting (buiten ontwerp) 30 km/u ontsluiting. randstadrail randstadrail. Wilgenhof HEESTERBUURT hof straten flats hofjes rood asfalt (bestaand) betonstraatstenen (nieuw en hergebruik) elementen speelplek (kleur n.t.b.) plateaudrempel groen en water water / gras met wilde bloemen boom

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Bijlage 1 Situatieschets. Bijlage 2 Perceel. Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw

Bijlage 1 Situatieschets. Bijlage 2 Perceel. Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw Bijlage 1 Situatieschets Bijlage 2 Perceel Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw Bijlage 4 Toelichting uitbreiding/ aanbouw en carport/ schuur Bijlage 5 Perceel met uitbreidingen Bijlage 6 Motivatie

Nadere informatie

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan Bijlage 3 Toelichting per onderzochte locatie Basisscenario [zie bijlage 2 voor een overzichtstekening] Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Nadere informatie