+ antwoorden ontwikkelaar, datum 4 april 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "+ antwoorden ontwikkelaar, datum 4 april 2016"

Transcriptie

1 VERSLAG INLOOPAVOND HERONTWIKKELING HOKATEXLOCATIE Datum: 24 NOVEMBER antwoorden ontwikkelaar, datum 4 april 2016 Wensen, ideeën etc. bewoners Nr. Algemeen 1. Trillingsvrij slopen en bouwen is gewenst/noodzakelijk in verband met overlast en mogelijke schade voor omliggende woningen: Dit zal waar mogelijk als eis mee worden genomen in de sloop- en bouwvraag. Tijdens de sloop en bouw zal gemonitord worden. 2. Wat is de bouwmethode? Heien of boren? Dit moet nog bepaald worden door de constructeur, maar hierbij is uitgangspunt dat overlast geminimaliseerd moet worden. 3. Niet alle bebouwing in de omgeving staat op palen (o.a. Westeinde 28); de bouwmethode kan negatieve gevolgen hebben voor dit soort gebouwen; overleg met betrokkenen vooraf is zeer gewenst of zelfs verplicht. Overleg zal ruim van te voren plaatsvinden. Experts zullen bepalen wat de veiligste methode zal zijn. Vooropnames van kwetsbare panden zullen plaatsvinden. 4. Vóór aanvang slopen en bouwen, eerst alle omliggende woningen en andere gebouwen schouwen (nulmeting). Onafhankelijke experts zullen de panden aanwijzen waarvoor dit noodzakelijk is. 5. Gezien de bodemvervuiling op het Hokatex terrein; dient ook het grondwater te worden gesaneerd? Hokatex laat momenteel een saneringsplan uitwerken door een gespecialiseerd bedrijf in nauw overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg. De aangetroffen verontreiniging valt mee. Het grondwater is nauwelijks verontreinigd (geen gehaltes boven interventiewaarden). Ter plaatse van diverse oude tanklocaties zijn kleinschalige olieverontreinigingen aangetoond in de grond. De tanks en de verontreinigde grond worden verwijderd d.m.v. ontgraving met bemaling waar nodig. Plaatselijk is een kleinschalige grondverontreiniging met zware metalen, trichlooretheen en teerachtige stoffen (PAK's) aanwezig die eveneens d.m.v. ontgraving zal worden verwijderd. Onder het voormalige ketelhuis is een wat grotere olieverontreiniging aanwezig in de grond (geval van ernstige bodemverontreiniging omdat meer dan 25 m 3 verontreinigd is). Deze zal na verwijdering van het ketelhuis worden verwijderd d.m.v. ontgraving en bemaling. De bodem wordt door Hokatex geschikt gemaakt voor woningbouw-doeleinden en zal daarna overgedragen worden aan de ontwikkelaar. 6. Wordt en hoe wordt de grond van het Hokatex terrein gesaneerd? Momenteel wordt het saneringsplan uitgewerkt. Zie vraag 5 voor meer informatie. In overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg zullen de bewoners hierover nader geïnformeerd worden.

2 7. Is Fase 1 na 14 jaar niet vervuild door Hokatex? Hoe en hoe lang wordt er gesaneerd? Op de grens van fase 1 en het Hokatexterrein is geen vervuiling aangetroffen. Zie vraag 5 voor meer informatie.het saneringsplan wordt momenteel uitgewerkt en Hokatex zal te zijner tijd in overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg de omwonenden hiervan in kennis stellen. 8. Er is een schone grondverklaring nodig voordat er gebouwd kan worden; de grond moet schoon zijn voor start van de bouw. Voordat de bouw kan starten zal er een geschiktheidsverklaring inzake de grond moeten zijn afgegeven. 9. Indien sprake is van (ernstige) vervuiling van de grond, dient deze grondig gesaneerd te worden. Denk aan de bewoners en hun kinderen. De grond wordt gesaneerd. Daarbij zal Hokatex zich houden aan alle wettelijke veiligheidsregels. Het terrein zal voldoende afgeschermd worden voor derden. 10. Hoe wordt omgegaan met de sanering van de vervuiling van de grond? Hoe worden belanghebbenden/omwonenden hierover geïnformeerd en hierbij betrokken? Tijdens de avond niets hierover gehoord, heel vreemd! Hokatex zal, in overleg met de gemeente Leidschendam-Voorburg, inzake de sanering en de sloop de omwonenden informeren. Voordat de grond gesaneerd wordt, zal er een door de provincie en de gemeente goedgekeurd saneringsplan aanwezig zijn. 11. Hoe wordt het bouwverkeer tijdens de bouw geleid? Via de huidige in- en uitgang van het Hokatexterrein. 12. Bouwverkeer mag t.z.t. niet door de bestaande wijk (o.a. Scheepmakerij en de Watertorenlaan) worden geleid, i.v.m. overlast en de veiligheid van veel ter plaatse spelende kinderen. Bouwverkeer dient via de kwekerij te worden geleid, dus buiten de bestaande bebouwing om. Zie antwoord vraag 11. Het bouwverkeer kan niet door Park Middenburg heen worden geleid. 13. Er is veel sluipverkeer door de wijk; maatregelen om dit te verminderen zijn gewenst. Hierover gaat de gemeente Leidschendam-Voorburg. Na oplevering van het plan zal in ieder geval minder zwaar vrachtautoverkeer door de wijk gaan. Met het vertrek van Hokatex is de verkeersdruk afgenomen. 14. De Tolbrug tijdens de bouw vrijgeven voor vrachtverkeer. Hierover gaat eveneens de gemeente. Er zal een vervoersplan door de aannemer gemaakt worden voor het bouwverkeer, wat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de gemeente en waarover de wijk geïnformeerd zal worden. 15. De tramrails uit het Westeinde halen, zijn erg gevaarlijk, zeker in relatie met die vreemde hobbel in de weg. Hierover zal de gemeente een uitspraak doen. Dit staat los van de ontwikkeling van het Hokatexterrein. 16. Weg met die rare grijze bobbel op het Westeinde; is levensgevaarlijk voor fietsers. Zie antwoord vraag 15.

3 17. Wanneer start de bouw van de nieuwe woningen? De globale planning is als volgt: o Indienen omgevingsvergunning voor de zomervakantie 2016 o Eind 2016 inzage omgevingsvergunning o Start bouw woningen begin Verzocht wordt speelgelegenheid voor kinderen op het Stationsplein te realiseren. Het plein wordt nu onvoldoende benut, terwijl er voldoende ruimte is om meer activiteiten aan te trekken. Het Stationsplein ligt buiten het plangebied. Hier gaat de gemeente over. 19. Het Hokatexterrein grenst aan de tuinen van een aantal woningen. Na de sloop van de bebouwing/ontruiming van dit terrein, ontstaat er voor de bewoners ter plaatse een onveilige situatie. Er is geen verlichting aanwezig en het gebied is vrij donker. Kan gemeente iets hieraan doen? Het terrein zal voldoende afgesloten worden, zodat dit niet door onbevoegden betreden kan worden. Nr. Bebouwing 20. Meer variatie in bebouwing; combinatie van vrijstaande en rijtjeswoningen; variatie in architectuur. Deze vraag/wens is meegenomen in het ontwerp: zie de andere borden. 21. Het oude karakter of elementen van de oude gemeentekwekerij terug laten komen in het ontwerp c.q. architectuur van de woningen op de locatie van de gemeentekwekerij. Deze vraag/wens is meegenomen in het ontwerp: zie de andere borden. 22. Huidige architectuur doortrekken; vergelijkbare architectuur Watertorenlaan/ Scheepsmakerij. Gekozen is voor een architectonische stijl die aansluit bij de oudere bebouwing aan het Westeinde, maar tevens niet conflicteert met de architectuur Watertorenlaan/Scheepsmakerij. 23. Is er voldoende aandacht voor passende architectuur? Zie antwoord op vraag 22. Er wordt zeer veel aandacht gegeven aan een zorgvuldige en rijk gedetailleerde uitwerking van de woningen. 24. Nieuwe rooilijn gelijk laten lopen met rooilijn van appartementengebouw Blijenburg (of meer naar achteren). Daar er geen appartementen op het terrein komen is het stedenbouwkundig minder gewenst om de eengezinswoningen in de zelfde rooilijnen te laten lopen, ook omdat de massa van deze woningblokken veel kleiner is. Door de gemeente is in het uitwerkingsplan reeds in 2001 aangegeven dat de hoofdgevels minstens 11 meter uit de oeverlijn moeten liggen. Zie verder het bord met het stedenbouwkundige plan.

4 25. Bij de bouw doorzicht, zichtlijn vanuit Watertorenlaan naar huis Middenburg met toegangspoort realiseren. Belangrijkste gewenste zichtlijn in het plan is de zichtslijn vanaf het Westeinde naar De Vliet. Deze wordt gerealiseerd. Een zichtlijn vanuit de Watertorenlaan naar huis Middenburg werkt niet goed omdat het park rondom Middenburg hierop niet ontworpen is en er ook geen toegangspoort aan de zijde van Hokatex ligt. Het bestaande groen in het park belemmert een lange zichtas. 26. Er is in Voorburg behoefte aan ruime vrijstaande woningen aan het water. 27. Er is behoefte aan grotere huizen, dan de standaard 5 x 10/12 met tuinen. 28. Wat is de uitstraling van de nieuw te bouwen woningen? Zoals de woningen aan de Scheepsmakerij of luxer? Minimaal zo luxe als aan de Scheepsmakerij, zie de planborden. 29. Totaalbeeld met bestaande bebouwing realiseren; geen allegaartje. Hier zijn we het helemaal mee eens, zie de planborden. 30. Indien gekozen wordt voor appartementen, dan maximaal 3 verdiepingen. Het plan kent niet meer dan 3 verdiepingen boven maaiveld. Reeds in het uitwerkingsplan in 2001, is door de gemeente bepaald dat er geen appartementen hier gewenst zijn. In de gemeente op andere plekken (ook aan het water) reeds veel nieuwbouwplannen met appartementen. 31. Graag meer appartementen realiseren. Zie antwoorden hierboven. Een grote meerderheid van de omwonenden heeft aangegeven liever geen appartementen te willen op het terrein. 32. Meer eenpersoons, jonge huishoudens; flexibele woonunits qua m², prijs, flexibele wanden; deelmaatschappij: deelkeuken, deelauto, sociaal maar gecontroleerd en betaalbaar. Binnen de gemeente worden hier op andere locaties reeds plannen voor gemaakt. 33. Eengezinswoningen met een maximale nokhoogte van 10 meter. Hieraan wordt grotendeels voldaan. Wellicht dat op een enkele plek de nokhoogte een fractie hoger wordt dan 10 meter indien de architectuur hierom vraagt. Door de gemeente is reeds in 2001 vastgelegd dat de goothoogte niet meer dan 8 meter mag bedragen. 34. Alleen grondgebonden woningen? Deels appartementen overwegen. Zie antwoord onder 30.

5 35. Te veel nadruk gelegd op grondgebonden woningen. Aansluitend op de oneven genummerde zijde van de verlengde Watertorenlaan is dit vanzelfsprekend, maar gezien de beschikbare ruimte ligt het meer voor de hand om langs de Vliet aansluitend aan de huidige appartement gebouwen nog eens 3 van dergelijke appartementenblokken te bouwen in een stijl gelijkend op de huidige gebouwen. De huidige appartementen worden beoordeeld als de mooiste van Voorburg. Uit gesprekken met andere bewoners van Voorburg blijkt dat er ruime belangstelling bestaat voor dit soort appartementen. Door het variëren van de hoogte van deze appartementen van 5-, 4- naar 3- etages kan een speels karakter ontstaan en 32 appartementen worden gebouwd. Onder de appartementen kan een parkeergarage worden gerealiseerd, waardoor aan de parkeernormen kan worden voldaan. Ook ontstaat er meer ruimte voor groen in het verlengde van de Watertorenlaan. Grondgebonden woningen en appartementen in de huidige wijk zorgt voor een goede mix van jong (eengezinswoningen) en oud (appartementen). Dit zorgt ook voor een zeer goede sfeer in de wijk. De geplande woningen type C en E vormen een fraaie afsluiting van het geheel. Er is reeds in 2001 door de gemeenteraad bewust een keuze gemaakt voor alleen eengezinswoningen. Elders in de gemeente zijn nieuwbouwappartementen gepland, zie onder 30. Tevens is door de gemeenteraad in het verleden bepaald dat er maximaal 62 woningen in het totale plan mogen komen. Met appartementen komen we boven dit getal uit. Wij zijn het overigens eens met de opmerking dat de aangrenzende appartementsgebouwen er zeer goed uitzien. 36. Komen er ook losse kavels? Dit is gewenst, vanwege de mogelijkheid van meer variatie in huizen en doelgroepen. Er komen geen losse kavels, wel vrijstaande huizen. Omdat het plangebied klein is, is het belangrijk dat de woningen een eenheid vormen. Met losse kavels is dat moeilijker te bereiken. In het plan zit een grote variatie aan huur- en koopwoningen. Hierdoor worden ook meer doelgroepen bereikt. 37. Meer 2 onder 1 kapwoningen en meer vrijstaande woningen realiseren. 38. Geen appartementen i.v.m. wegnemen licht en privacy in achter tuinen 39. Tuin aan tuin (oud aan nieuwbouw), vanuit bestaande woningen op het Westeinde gezien. 40. Laagbouw, achterzijde richting bestaande bebouwing Westeinde en lekker ver weg. 41. Huizen, geen appartementen; meer jongeren in de wijk. 42. Geen flats bij Park Middenburg, alleen laagbouw. Het park vraagt om rust, hoogbouw langs het park past daar niet in.

6 43. Appartementen met lift voor 65 plussers gewenst. Zie antwoord onder Meer variatie in huizen 2 e deel Watertorenlaan anders dan 1 e deel. 45. Meer appartementen in 2 e fase in dezelfde bouw. Zie antwoord onder Mix van rijtjeshuizen en vrijstaande woningen zoals ook in de oude wijk. 47. Huidige gemêleerde bebouwing (oud & jonge gezinnen) kan worden bevorderd door plan voor uitsluitend grondgebonden woningen aan te wijzen. Aansluitend aan de 3 huidige appartementen gebouwen, nog 3 appartementen gebouwen in het nieuwe plan. Hiermee wordt ook de parkeerdruk verminderd door parkeerkelder. In deze vraag/wens zit een contradictie. In het plan komen alleen maar grondgebonden woningen conform wens. Hierdoor geen appartementen. Wel is in het plan een parkeergarage om de parkeerdruk te verminderen. 48. Blok F uit het huidige plan met tuin aan de Vliet laten grenzen. Zie de planborden. Langs De Vliet komt een wandelpad. Voor een kwalitatief beter beeld is gekozen om de woningen aan de Vliet met hun voorgevels te plaatsen. 49. Indien gekozen wordt voor hoogbouw, dan zover mogelijk van de Vlietoever en getrapt. Er komt geen hoogbouw. Nr. Groen en Water 50. De bestaande populieren inpassen in de bebouwing. In het groenplan zal zoveel mogelijk rekening hiermee gehouden worden. Bestaande bomen dragen bij aan de kwaliteit Door de bodemsanering zullen wellicht bomen niet te handhaven zijn. 51. Populieren achter Westeinde laten staan. Zie antwoord onder Er moet veel groen blijven en nieuw erbij. 53. Moestuin/volkstuinen realiseren op terrein van gemeentelijke kwekerij. Dit is niet mogelijk en ook niet gewenst. 54. Wandelroute langs de Vliet uitbreiden naar het park en draaibare brug over de insteekhaven. De brug zal echter een vaste brug worden i.v.m. exploitatie.

7 55. Insteekhaven voor sloepen aan beide kanten woningen en voor sloepen van 6,5 en 9 meter. 56. Meer speelruimte voor kinderen creëren. 57. Geen hangplekken creëren d.m.v. bankjes, waar hangjeugd rondhangt en rommel maakt, jonge kinderen durven niet meer buiten te spelen hierdoor. 58. Afscheiding tussen bestaande en nieuwbouw uniform maken (groene hagen/bomen/schuttingen). 59. Geen extra ingangen van/naar het park, dan een voortzetting van het wandelpad langs de vliet. De huidige ingang naar het park vanaf het terrein wordt gehandhaafd. Het wandelpad langs de Vliet wordt voortgezet. 60. Toegang realiseren naar Park Middenburg. Die komt er, zie onder Groenzone langs de Vliet openbaar gebied laten. 62. Geen tuinen direct grenzend aan de Vliet; zone langs de Vliet behouden of wel verbreden. 63. Geen insteekhaven(s), te elitair. Los van de bestaande haven komen er geen nieuwe insteekhavens. Het handhaven van de huidige insteekhaven is nodig in verband met de waterberging. 64. Aanlegsteigers realiseren voor de nieuwe woningen. 65. Geen privé insteekhavens langs de Vliet realiseren; historisch niet gewenst/passend, gaat ten koste van een prachtig stukje landschap en zorgt voor een lelijk aanzicht o.a. door diversiteit in boten etc. 66. Houd voormalige gemeentekwekerij zo groen mogelijk. 67. Boom aan het wandelpad bij de Vliet op terrein Hokatex mag weg! Erg lelijk! Deze opmerking zullen we meenemen in het groeninventarisatieplan. De kans is aanwezig dat deze boom verwijderd moet worden i.v.m. de sanering van het terrein. 68. Tussen blok B en F veel groen voor wandelroute. Zie de planborden.

8 Nr. Verkeer en Parkeren 69. Ontsluiting van de bergingen in het woonblok Watertorenlaan 19 is alleen aan één kant mogelijk. De wens is dat dit in het nieuwe plangebied wordt doorgetrokken, zodat de brandpoort via 2 zijden te bereiken is. Indien de eigendomssituatie dit toelaat wordt dit meegenomen. 70. Geen ontsluiting tot het mandelig gebied achter woningen nrs. 9 t/m 19, dit is privégrond. Zie onder 69. Hoogstwaarschijnlijk laat de eigendomssituatie dit dus niet toe. 71. Achterom ontsluiting voor woningen aan het Westeinde gewenst. Indien de eigenaren hiervan bereid zijn om hieraan bij te dragen kan hiervoor gezorgd worden. 72. Ontsluiting van het woongebied via tenminste twee wegen; meer wegen (3) van en naar de wijk is gewenst. Voor autoverkeer zijn er maximaal 2 ontsluitingen. Het is de wens van de gemeente om de ontsluiting aan het Westeinde (de huidige Hokatex in- /uitgang) alleen voor langzaam verkeer te benutten of als eenrichtingsweg het gebied uit. 73. De huidige ontsluiting langs de Scheepsmakerij is te smal en vormt daarmee een groot knelpunt; een ontsluiting via het park is gewenst. Uit verkeerstechnische berekeningen en studies blijkt dat deze ontsluiting voldoet voor maximaal 62 woningen extra. Hierop is indertijd de Scheepsmakerij reeds gedimensioneerd Een ontsluiting via het park is niet mogelijk. 74. Het perceel Westeinde 48 (woonerf) staat te koop. Overwogen kan worden dit perceel aan te kopen, zodat een betere (bredere) ontsluiting kan worden gerealiseerd. Dit is verkeerstechnisch niet nodig. Het is ook ongewenst deze woning aan de woningvoorraad te onttrekken. 75. Weggetje tussen Westeinde 40 en 42 is privé eigendom. Vormt daarom geen onderdeel plangebied. 76. Bij de ontsluiting van het woongebied ook in-/uitgang voor fietsers en voetgangers realiseren, dus stoep- en fietspad. Voor fietsers in principe 2 in-/uitgangen. Voor voetgangers meerdere, twee extra langs de Vliet en de bestaande bij Park Middenburg. Zie verder de planborden. 77. Toegang naar het nieuwe woongebied niet alleen via de Scheepsmakerij, maar realiseer een nieuwe brede ontsluiting naar het Westeinde; eenrichtingsverkeer is gewenst. De toegang voor auto s zal gaan via de Scheepsmakerij. Voor het wegrijden door auto s twee alternatieven: o Terug via de Scheepsmakerij o Of via de huidige in-/uitgang Hokatex er uit.

9 78. Toegang tot de wijk via bestaande toegang bij Hokatex is erg krap. Zie de antwoorden hierboven. Gepland is dat dit zal geen toegangsweg worden. 79. In- en uitrit; is de toegangsweg (Hokatex) breed genoeg voor twee richtingsverkeer? Zie de antwoorden hierboven. 80. Ontsluiting van de wijk via huidige uitgang Hokatex en verbreden voor 2- richtingsverkeer. Zie de antwoorden hierboven. 81. Geen in- en uitgang via huidige Hokatex ingang. Als langzaam verkeersroute inrichten. Zie de antwoorden onder 72 en Geen ingang naar park Middenburg voor auto s en voetgangers. Niet voor auto s, wel voor voetgangers. 83. Alleen voetgangersroute naar park Middenburg past, maar er moeten wel constructies komen waardoor illegaal gebruik hiervan door fietsers/brommers belemmerd wordt. 84. Het park dient duidelijk begrensd te worden en de sloot ter plaatse dient behouden te worden; denk aan het verbreden van de aangrenzende sloot en het aanplanten van bomenrijen aan weerszijden. 85. Het parkeren langs de 2 onder 1 kappers (langs park) dient afgewisseld te worden door bomen. 86. De Hokatex ingang breder maken en de bouw van het aangrenzende bouwnummer laten vervallen; wijk via het park ontsluiten. Ingang via het park niet mogelijk. Zie verder de antwoorden onder 72 t/m Huidige oprijlaan is te smal voor 2 trottoirs plus weg. De garage van de woning en zijingang liggen aan de oprijlaan, dus een weg is gevaarlijk voor de bewoners van dit pand en hun kinderen. Een fietspad ter plaatse zou de beste optie zijn. Zie de antwoorden onder 72 t/m Ontsluiting oude Hokatex toegang vrijhouden voor fiets- en voetgangers. Zie de antwoorden onder 72 t/m km-zone in het gebied realiseren en eenrichtingverkeer, ook in verband met sluipverkeer. Het hele gebied wordt 30 km resp. 15 km zone. 90. Voldoende parkeerruimte realiseren en blauwe zone doortrekken of anders bewonersvergunning; er zijn nu al veel auto s uit andere straten die op de Watertorenlaan parkeren. Volgens de nieuwe strenge normen moeten er voor 62 woningen 97,8 parkeerplaatsen gerealiseerd worden. Privé garages van b.v. de twee-onder-een-kappers en de villa s tellen hierbij niet mee. In het plan is ruimte voor 100,8 parkeerplaatsen, waarvan 40 ondergronds.

10 91. Er zijn te weinig parkeerplaatsen in Voorburg West, verzocht wordt een parkeergarage aan te leggen. 92. In het bestaande woongebied Fase 1 bestaat een tekort aan parkeerplaatsen; De parkeernorm was hier te krap. Compenseer dit en vermijdt vergroting van het probleem in Fase 2. Zie onder vraag/opmerking Waar worden parkeerplaatsen in Fase 2 gerealiseerd? Er is nu een parkeerprobleem in de buurt, ook aan het Westeinde. Zie de planborden. Zie onder vraag/opmerking Geen parkeerplaatsen langs het water realiseren, zeker niet op de plaats van fase I zoals op de tekening aangegeven. 95. Geen parkeerplaatsen langs de Vliet. 96. Geen autoweg achter huizen aan het Westeinde. 97. Geen autoverkeer via park Middenburg Km zone; doorgaande weg éénrichtingsverkeer. Zie verder 72 t/m 77 en Zorg voor een wandelroute. Zeker loop/fiets ontsluiting naar het park Geen toegang via park door auto s, wel wandelroute Brede insteekhaven met aan beide kanten woningen Voldoende parkeerplekken per woning realiseren, minimaal 2 per woning. Zie onder vraag/opmerking Parkeren in het middengedeelte (huidige Hokatex). Kan dit deels ondergronds? Anders te veel geparkeerde auto s.

VERSLAG INLOOPAVOND HERONTWIKKELING HOKATEXLOCATIE Datum: 24 NOVEMBER 2014

VERSLAG INLOOPAVOND HERONTWIKKELING HOKATEXLOCATIE Datum: 24 NOVEMBER 2014 VERSLAG INLOOPAVOND HERONTWIKKELING HOKATEXLOCATIE Datum: 24 NOVEMBER 2014 Wensen, ideeën etc. bewoners Nr. Algemeen 1. Trillingsvrij slopen en bouwen is gewenst/noodzakelijk in verband met overlast en

Nadere informatie

Transformatie Fonteinkerk

Transformatie Fonteinkerk Transormatie Fonteinkerk Het eerste plan voor de transormatie Vana het voorjaar van 2017 heet Wibaut gewerkt aan een plan voor de herontwikkeling van de Fonteinkerk in Voorburg. Dit heet geresulteerd in

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen Q&A Zuid Schalkwijkerweg 58 Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen 2. Is het mogelijke minder maar meer luxueuze woningen te bouwen (gelijke opbrengsten,

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden 1. Hoeveel woningen gaat Alwel slopen en hoeveel woningen komen er terug? We slopen 229 huurwoningen. Alwel heeft een visie met een programma van eisen

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Locatie nabij Lisidunahof

Locatie nabij Lisidunahof Locatie nabij Lisidunahof Betrokken partijen 1. Woningstichting Leusden (WSL): Initiatiefnemer, ontwikkelaar en afnemer sociale woningbouw 2. Van Wijnen: Initiatiefnemer, ontwikkeling gebied & wonen en

Nadere informatie

Wonen als meerwaarde

Wonen als meerwaarde Wonen als meerwaarde Ideeën Keuzevrijheid bijvoorbeeld kangoeroewoningen Mix qua type en prijsklasse Hof/carré, maar geen gesloten wijk Duurzaam/ alternatieve woningen/hobbitwonignen Wonen als meerwaarde

Nadere informatie

Nota beantwoording van zienswijzen Documentnummer INT-15-22326 Bijlage bij besluit d.d. 10 november 2015 met nummer 20140167 tot verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen van 3 appartementen

Nadere informatie

Nota van Uitgangspunten Oude Uitbreiding West Sliedrecht. December 2008

Nota van Uitgangspunten Oude Uitbreiding West Sliedrecht. December 2008 Nota van Uitgangspunten Oude Uitbreiding West Sliedrecht December 2008 Inhoudsopgave Inleiding Stedenbouwkundig plan Verkeer en parkeren Architectuur Erfafscheidingen Groen en spelen December 2008-02

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Ontwerp inrichting openbare ruimte Impressie bouwplannen Omnia CPO - ontwikkeling Planologische procedure:

Nadere informatie

Reacties omwonenden n.a.v. Informatieavond d.d. 8 april 2014 Oostelbos Van den Berg eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs

Reacties omwonenden n.a.v. Informatieavond d.d. 8 april 2014 Oostelbos Van den Berg eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs eruwmansprme,i ethuitertértz,-..ad,irs 1 bewoner Agaat Bij de Agaat staan drie velden. Deze velden opschuiven richting de Edelsteensingel. Hier staat een blok vrij en veld is dan gevaarlijk voor kinderen

Nadere informatie

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering.

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. 1 September 2014 Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Project:

Nadere informatie

STEDENBAAN Station Moerwijk

STEDENBAAN Station Moerwijk STEDENBAAN Station Moerwijk 400 meter 800 meter Bron: Gemeente Den Haag / 2005 Dauvellier Planadvies in opdracht van de Zuid-Hollandse Milieufederatie. Den Haag / januari 2006 Ideeschetsen voor verbetering

Nadere informatie

Resultaten enquête buurtbewoners inzake ontwikkelingsplannen Vijverweg 14

Resultaten enquête buurtbewoners inzake ontwikkelingsplannen Vijverweg 14 Resultaten enquête buurtbewoners inzake ontwikkelingsplannen Vijverweg 14 Vraag 1: Wat zijn voor u de belangrijkste zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij het maken van plannen voor deze loca@e?

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 4: perceel Secr. Varkevisserstraat 64 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft een bestaand pand aan de Secr. Varkevisserstraat 64 met een binnenterrein (waar nu bedrijfsbebouwing

Nadere informatie

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst In deze bijlage wordt nader ingegaan op het proces dat de afgelopen jaren doorlopen is om te komen tot een stedenbouwkundig

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg maandag 26 augustus Programma Opening / terugblik op afgelopen periode De criteria en de manier van toetsen Overzicht ingediende ideeën Conclusies toetsing De

Nadere informatie

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp De Wederik Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp Team stedenbouw Versie 10 april 2015 De Wederik Stedenbouwkundig plan (ontwerp) Inhoud 1. Inleiding 2. Bestaande situatie 3. Project

Nadere informatie

CONCEPT. Randvoorwaardennotitie Uitermeerlocatie, Lisse

CONCEPT. Randvoorwaardennotitie Uitermeerlocatie, Lisse CONCEPT Randvoorwaardennotitie Uitermeerlocatie, Lisse Rho, 25 juli 2013 De woningcorporatie De Stek heeft een principeverzoek ingediend voor de bouw van 29 sociale appartementen en 11 eengezinswoningen

Nadere informatie

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF 1 2 7 2 0 1 7 SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF Op 30 mei 2017 was er een inloopavond in de raadzaal

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie

Commentaarnota inspraak voorontwerpuitwerkingsplan Dirk Dekkerstraat 10 juli 2014

Commentaarnota inspraak voorontwerpuitwerkingsplan Dirk Dekkerstraat 10 juli 2014 Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Team Beleid Commentaarnota inspraak voorontwerpuitwerkingsplan Dirk Dekkerstraat 10 juli 2014 1 Inleiding Op maandag 10 maart 2014 is van 17:00 uur tot 20:00 uur in De

Nadere informatie

Nieuwbouw Woerden. Woerden Schilderskwartier VAN SCHAGEN ARCHITEKTEN #25

Nieuwbouw Woerden. Woerden Schilderskwartier VAN SCHAGEN ARCHITEKTEN #25 Nieuwbouw Woerden Woerden Schilderskwartier VAN SCHAGEN ARCHITEKTEN #25 n renovatie n nieuwbouw oorspronkelijke situatie definitieve nieuwbouwplan 2010 voormalige herstructureringsplan 2008 In goed overleg

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst ontwikkeling parkeerterrein en woningbouw achter de Venestraat/Leidsekade. 14 november 2018

Bewonersbijeenkomst ontwikkeling parkeerterrein en woningbouw achter de Venestraat/Leidsekade. 14 november 2018 Bewonersbijeenkomst ontwikkeling parkeerterrein en woningbouw achter de Venestraat/Leidsekade 14 november 2018 Inhoud Inleiding 3 Variant 1: ontsluiting parkeerterrein in bestaande situatie 3 Variant 2:

Nadere informatie

Verkeerskundig onderzoek Terrein van Leeuwen, Waddinxveen

Verkeerskundig onderzoek Terrein van Leeuwen, Waddinxveen Veenstede BV Verkeerskundig onderzoek Terrein van Leeuwen, Waddinxveen Datum 5 maart 2009 Kenmerk VSD001/Btp/0002 Eerste versie 18 december 2008 1 Inleiding In het zuidwesten van de wijk Zuidplas in Waddinxveen

Nadere informatie

Ontwikkeling CBS - locatie Stakeholdersbijeenkomst 1

Ontwikkeling CBS - locatie Stakeholdersbijeenkomst 1 Ontwikkeling CBS - locatie Stakeholdersbijeenkomst 1 Opgesteld door Plaatsnaam, datum Jantien van den Berg APPM Management Consultants ism Schouten Leidschendam-Voorburg, 4 juli 2014 Inleiding De CBS-locatie

Nadere informatie

Reactie KCAP op opmerkingen van de Participatiegroep

Reactie KCAP op opmerkingen van de Participatiegroep Reactie KCAP op opmerkingen van de Participatiegroep MODEL GROENE POORT/BUURT-AS OPMERKINGEN VERKEER Advies: ook overgang Hogeweg-Stadsring aanpakkenvoor veiligheid. Dit valt buiten ons projectgebied maar

Nadere informatie

VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017

VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017 VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017 Op 29 november 2017 was in De Groene Loper een bewonersbijeenkomst over de verkavelingsvarianten voor sociale woningbouw, Veurs Voorburg

Nadere informatie

Reacties Duivendaal 20 januari 2016

Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Model 1 Forum -/negatief Wat een lelijk blok. Veel te massief. Gebouw aan de LA naast bodemkunde is te hoog, te massief. Bebouwing Forum te overheersend? Onduidelijkheid

Nadere informatie

Unieke bouwkavels met een geweldig uitzicht! Legmeerdijk 23 & 25 in Amstelveen

Unieke bouwkavels met een geweldig uitzicht! Legmeerdijk 23 & 25 in Amstelveen Unieke bouwkavels met een geweldig uitzicht! Legmeerdijk 23 & 25 in Amstelveen BOUWKAVELS van ca. 1.000 of 2.000 m2 Uw ruime vrijstaande woning naar eigen ontwerp Centraal gelegen en met uitzicht op de

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Damstaete. tedenbouy^kundig plan voor 20 woningen. i mui i G Raac. nieuwl koop ļt\y

Damstaete. tedenbouy^kundig plan voor 20 woningen. i mui i G Raac. nieuwl koop ļt\y Damstaete i mui i G16.0962 Raac tedenbou^kundig plan voor 20 woningen nieuwl koop ļt : S I I I FN Aanleiding Dit stedenbouwkundig plan is opgesteld om de realisatie van twintig sociale huurwoningen op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o.

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Juni 2019 In november 2018 hebben wij u geïnformeerd over het voorlopig ontwerp van de nieuwe woningen voor het complex Ravesteynplein. De 183 woningen van het complex Ravesteynplein

Nadere informatie

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg

Stedenbouwkundige visie. Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Stedenbouwkundige Visie Plantsoensingel Zuid s-heerenberg Opgesteld door: Buro Dwarsstraat Arjan van der Laan Inhoud 1 Inleiding 2 Analyse huidige

Nadere informatie

Stamtafel Ringdijk-Citroëngarage

Stamtafel Ringdijk-Citroëngarage urbanism stedebouw urbanisme städtebau urbanismo VERSLAG 1 e Stamtafel Ringdijk-Citroëngarage Locatie Q-Factory, Amsterdam Datum 13 april 2015 Opkomst 50 belanghebbenden en omwonenden Verslag Wouter Veldhuis

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming

Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming Ontwikkeling Middenwaard het bestemmingsplan; een toelichting op de planvorming Een terugblik In 2012 heeft de gemeenteraad de Ontwikkelvisie Middenwaard vastgesteld. De Ontwikkelvisie geeft richting aan

Nadere informatie

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden?

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden? Reactieformulieren informatieavond Dijsselbloem/turnhal A. Planning Vraag 1 Is er duidelijkheid in de planning te geven? Activiteit Planning Opstellen Programma van eisen Juli 2014 Augustus 2014 Aanbesteding

Nadere informatie

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Presentatie stedenbouwkundige visie door dhr. G.J. Hellinga van HzA, Stedebouw & Landschap Gelegenheid

Nadere informatie

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Inleiding Op 30 september 2015 heeft de 2 e informatie- en codesignbijeenkomst plaatsgevonden voor Wonen in Helsdingen. Ontwikkelaar Blauwhoed

Nadere informatie

WELKOM op de tweede bewonersavond Randenbroek-Zuid

WELKOM op de tweede bewonersavond Randenbroek-Zuid WELKOM op de tweede bewonersavond Randenbroek-Zuid 09.12.2008 AGENDA > Welkomstwoord > Terugkoppeling avond 1 > Presentatie denkrichtingen > Themagesprekken > Afsluiting TERUGKOPPELING AVOND 1 PRESENTATIE

Nadere informatie

Wirzenheem Winschoten. Beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt

Wirzenheem Winschoten. Beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt Wirzenheem Winschoten Beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt Verantwoording Titel Wirzenheem Winschoten, beeldkwaliteitsplan woningbouw en supermarkt Projectnummer 234664 Datum 15 oktober 2007 Auteurs

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen

VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT. 5 Woningen Rietbaan te Huissen VERKAVELING EN BEELDKWALITEIT 5 Woningen Rietbaan te Huissen 13045.B Rietbaan Huissen, Bureau Maris i.o.v. Walvoort Vastgoed B.V. 19-5-2015 HISTORIE - Het plangebied (gele kader) was in de 19e eeuw onderdeel

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

Model A. Uitwerking opmerkingen 3 e participatiebijeenkomst van 23 mei.

Model A. Uitwerking opmerkingen 3 e participatiebijeenkomst van 23 mei. Uitwerking opmerkingen 3 e participatiebijeenkomst van 23 mei. : In het openingswoord en ook bij de afsluiting is door de WUR aan gegeven dat zij goed zullen luisteren naar de opmerkingen van de belangstellenden

Nadere informatie

Hoe rijden de auto s in en uit de nieuwe wijk? In gesprek over opties

Hoe rijden de auto s in en uit de nieuwe wijk? In gesprek over opties Hoe rijden de auto s in en uit de nieuwe wijk? In gesprek over opties Informatieavond omwonenden Inventarisatie woonwensen Samen ontwerpen Los eerst bestaande knelpunten op Voorkom extra autoverkeer door

Nadere informatie

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Vergadering gemeenteraad d.d. 28 februari 2019 Agenda nummer 6 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Korte inhoud:

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

ESSE ZOOM LAAG NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL GEMEENTE ZUIDPLAS

ESSE ZOOM LAAG NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL GEMEENTE ZUIDPLAS STEDENBOUWKUNDIG PLAN N Aan de zuidkant van Nieuwerkerk aan den IJssel, grenzend aan de Groene Zoom met Capelle aan den IJssel, ligt de toekomstige wijk Esse Zoom Laag. Hier worden de komende jaren 550

Nadere informatie

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Inhoud Beeldkwaliteit Kavelpaspoorten Projectnummer : 11008-001 Bestand : 11008-001-19 Datum : 30 september

Nadere informatie

Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade. stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032

Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade. stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032 Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade stedenbouwkundige randvoorwaarden 4 maart 2008 project nummer: 71032 Nieuwerkerk aan den IJssel - project 312 Rijskade stedenbouwkundige randvoorwaarden

Nadere informatie

Toelichting plan Hoge Wei, Oosterhout

Toelichting plan Hoge Wei, Oosterhout Toelichting plan Hoge Wei, Oosterhout Wei Ligging Hoge te Oosterhout Stedenbouwkundig plan Hoge Wei, Oosterhout Toelichting stedenbouwkundig plan Hoge Wei, Oosterhout - Het plangebied is erg grillig qua

Nadere informatie

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Raadsinformatiebrief Onderwerp Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Inleiding/aanleiding Met deze raadsinformatiebrief informeren wij u over de stand van zaken van

Nadere informatie

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015.

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Er waren ongeveer 45 aanwezigen Mede aanwezig: medewerkers woningcorporatie De Goede Woning en de

Nadere informatie

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg Welstandsparagraaf Locatie Voorweg concept november 2010 inhoudsopgave 1 Locatie en programma 2 Ruimtelijke structuur 3 Stedenbouwkundig uitgangspunt 4 Welstandsbeleid 5 Welstandscriteria Algemeen Hoofdvorm/Massavorm

Nadere informatie

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015 Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015 Inleiding Op 2 juli 2015 heeft de eerste informatie- en codesignbijeenkomst plaatsgevonden voor Wonen in Helsdingen. Ontwikkelaar Blauwhoed en ontwerper

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Inhoud. > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp

Inhoud. > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp DREIJEN WAGENINGEN Inhoud > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp Plangebied behoud Ritzema Bosweg behoud of

Nadere informatie

Gehouden op 1 november 2017

Gehouden op 1 november 2017 Gehouden op 1 november 2017 De gemeente Hoorn werkt aan de ontwikkelingen van de Poort van Hoorn. Het Pelmolenpad en de Prismalocatie maken daar een onderdeel van uit. Als er straks een parkeergarage staat

Nadere informatie

Verslag informatieavond Haven fase 2, d.d. 26 mei 2011

Verslag informatieavond Haven fase 2, d.d. 26 mei 2011 Verslag informatieavond Haven fase 2, d.d. 26 mei 2011 Vraag 1 Vraag 2 De gemeente heeft nu een plan ontwikkeld waarbij de nieuwbouw van DSV is opgenomen. Wat is het plan op die locatie als DSV afziet

Nadere informatie

Gemaakte opmerkingen op de tweede participatiebijeenkomst (17 februari 2015)

Gemaakte opmerkingen op de tweede participatiebijeenkomst (17 februari 2015) 1 Meerzicht Gemaakte opmerkingen op de tweede participatiebijeenkomst (17 februari 2015) Verkeer 1) ontsluiting nieuwe wijk doodlopende stukje Kanaalstraat (Dus langs Ringvaart de wijk in) ook brug bij

Nadere informatie

Kavelpaspoort Doornsteeg: Kavels 1 en 2

Kavelpaspoort Doornsteeg: Kavels 1 en 2 Kavelpaspoort Doornsteeg: Kavels 1 en 2 1 2 Kavelpaspoort Doornsteeg: Kavels 1 en 2 Dit is het kavelpaspoort voor de vrije kavels 1 en 2 in Doornsteeg, Nijkerk. Vrije kavels 1 en 2 in de zuidwesthoek van

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum

Puur genieten in Ittersum Puur genieten in Ittersum Twee-onder-één-kapwoningen Type A en B 2 Ittersum. Hier is het heerlijk wonen voor het hele gezin! Vrij leven in Zuiver Zuid Zuiver Zuid ligt in de geliefde wijk Ittersum. Hier

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van deze reacties op de startnotitie Straat van Messina Amstelveen, augustus 2017 Toelichting De nota van beantwoording wordt gehanteerd voor

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen. Schetsontwerpen

Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen. Schetsontwerpen Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen Schetsontwerpen Parkeervoorstel Maarten Kruytstraat - Stille Zuie 8 mei 2014 plangebied Huidig aantal parkeerplaatsen Maarten Kruytstraat en Stille Zuie: 81 Na

Nadere informatie

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek De LIER MOLEN SLOOT werkboek Ruimtelijk kader Randvoorwaardenkaart Legenda hoofdontsluiting auto langzame route / bestemmingsverkeer fietsverkeer wandelpaden bestaande sloten hoofdwatergangen ontginningstructuur

Nadere informatie

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018 Ontwikkeling centrum De Heeg gemeente Maastricht 16 april 2018 OPZET VAN DE AVOND 1. Welkom door Buurtnetwerk Like de Heeg 2. Presentatie door gemeente 3. Korte pauze 4. Vragen stellen en reactie geven

Nadere informatie

Sluitstuk wijkvernieuwing

Sluitstuk wijkvernieuwing Sluitstuk wijkvernieuwing Delftwijk METAMORFOSE VAN DELFTWIJK NOORD door nieuwbouw van woningen, park en winkelcentrum. WIJKAANPAK NOG NIET AFGEROND. De aanpak van het complex Aart van der Leeuw is het sluitstuk.

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 KAVELKOMPAS KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 Adres: Groenedaal 1 te Kloetinge Oppervlakte: 2275 m2 (vastgesteld door het Kadaster) Huidige eigenaar: Gemeente Goes Huidig gebruik: O.B.S. de Kloetingse

Nadere informatie

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten 1328 / Herontwikkeling Woonzorgcentrum Tuindorp Oost Utrecht Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Informatie over definitief ontwerp Schoener 17 en 26 t/m 36 Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Schoener 17 en 26 t/m 36.

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Kaders voor wonen en openbare ruimte Vertrekpunten voor de ontwikkeling van wonen Schetsontwerp inrichting

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Herontwikkeling Campina-terrein

Nota van beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Herontwikkeling Campina-terrein Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Herontwikkeling Campina-terrein September 2013 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. ZIENSWIJZEN... 4 2 1. I N L E I D I N G Het ontwerpbestemmingsplan Campina-terrein

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Onderbouwing bestemming tuin-1 uit bestemmingsplan Ouderkerk aan de Amstel en bestemmingsplan Duivendrecht

Onderbouwing bestemming tuin-1 uit bestemmingsplan Ouderkerk aan de Amstel en bestemmingsplan Duivendrecht Notitie / Memo Aan: gemeente Ouder-Amstel Van: Berry van den Berg Datum: 13 juli 2017 Kopie: Ons kenmerk: T&PBF5405N001D0.1 Classificatie: Open HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Onderwerp:

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA. woningbouwplan Koningshof Zwijndrecht. Zienswijzennota woningbouwplan Koningshof te Zwijndrecht Maart 2016 Blad

ZIENSWIJZENNOTA. woningbouwplan Koningshof Zwijndrecht. Zienswijzennota woningbouwplan Koningshof te Zwijndrecht Maart 2016 Blad ZIENSWIJZENNOTA woningbouwplan Koningshof Zwijndrecht 1. Inleiding In de voorliggende zienswijzennota wordt de zienswijze behandeld die is ingediend naar aanleiding van de terinzagelegging van de ontwerp

Nadere informatie

Beleidsmatige onderbouwing gewijzigd programma en stedenbouwkundige uitwerking

Beleidsmatige onderbouwing gewijzigd programma en stedenbouwkundige uitwerking Beleidsmatige onderbouwing gewijzigd programma en stedenbouwkundige uitwerking Augustus 2011 Beleidsmatige onderbouwing gewijzigd programma 1. Inleiding Diverse woningbouwlocaties uit het Masterplan Herstructurering

Nadere informatie

Stedenbouwkundige en architectonische toelichting ( )

Stedenbouwkundige en architectonische toelichting ( ) Stedenbouwkundige en architectonische toelichting (09-06-2016) Stedenbouwkundige opzet van Stepekolk. Stepekolk is ten zuiden van de Veste gelegen en vormt de overgang van het cultuurhistorisch agrarisch

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen betreffende het ontwerp beeldkwaliteitsplan Falkena Park, Heerenveen

Reactienota zienswijzen betreffende het ontwerp beeldkwaliteitsplan Falkena Park, Heerenveen Reactienota zienswijzen betreffende het ontwerp beeldkwaliteitsplan Falkena Park, Heerenveen Het ontwerp-beeldkwaliteitsplan Falkena Park werd bekend gemaakt op 5 november 2014. Gedurende een inzagetermijn

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Conclusies locatie P+R Stationsgebied

Conclusies locatie P+R Stationsgebied Conclusies locatie P+R Stationsgebied Inpassing in de omgeving + De omgeving is van een grootschaliger karakter passend bij de functie brandweerkazerne. De openbare ruimte waar de kazerne op aansluit bestaat

Nadere informatie

Ruimtelijke structuur

Ruimtelijke structuur 24-06-2011/EdB Voorlopige reactie op document bewonersgroep (16-06-2011), en voorstel voor aanpassing van de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de locatie IJsclubterrein Kralingen, te bespreken op

Nadere informatie

Toekomstvisie verkeer van Wijkgemeenschap Groot Deijleroord december 2015

Toekomstvisie verkeer van Wijkgemeenschap Groot Deijleroord december 2015 Toekomstvisie verkeer van Wijkgemeenschap Groot Deijleroord december 2015 Het probleem Er is geen goede Oost-West v.v. verbinding in Wassenaar-Noord. Doorgaand verkeer moet nu door de woonstraten van Deijleroord.

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van de bebouwing en de openbare ruimte in het stedenbouwkundig plan de Hoge Varen. Dit document

Nadere informatie

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur

CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur CONCEPT VERSLAG van de DIALOOG 20 december 2017 12 woningen Moergestel Schoolstraat - Korenschuur Inleiding Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft het initiatief genomen om een plan te maken voor de

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM. 7 juli 2010

BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM. 7 juli 2010 BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM 7 juli 2010 Notitie Havenkwartier Koudum Code 085003 / 07-07-10 GEMEENTE NIJEFURD 085003 / 07-07-10 BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM TOELICHTING INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Presentatie Waterfront Dalfsen, voorlopig ontwerp 2

Presentatie Waterfront Dalfsen, voorlopig ontwerp 2 Presentatie Waterfront Dalfsen, voorlopig ontwerp 2 Gemeenteraad Dalfsen 18-1-2010 Agenda 1. Opening 2. Inleiding vanuit VO1. 3. Terugblik naar Raadsbesluit april 2009. 4. Behandeling van opmerkingen en

Nadere informatie

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH

HUIDIGE SITUATIE DC VAN HALL. Meer informatie www.dcvanhall.amsterdam BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL GEBOUW MERKELBACH DC VAN HALL HUIDIGE SITUATIE NAARGEESTIGE U ITSTRALING DONKER CURTIUS ZIJDE (DEELS) VERVANGEN LIFTEN ONSAMENHANGEND GEHEEL PAND IN SLECHTE CONDITIE SLECHTE GALLERIJEN BRAAK LIGGENDE KAVEL BEDRIJFS VERZAMEL

Nadere informatie