WHITEPAPER DEELAUTO MAAK VAN UW WAGENPARK EEN DEELPARK!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WHITEPAPER DEELAUTO MAAK VAN UW WAGENPARK EEN DEELPARK!"

Transcriptie

1 ZET UW LEASEAUTO S OOK IN ALS DEELAUTO EN BESPAAR WHITEPAPER DEELAUTO MAAK VAN UW WAGENPARK EEN DEELPARK!

2 MAAK VAN UW WAGENPARK EEN DEELPARK! Autodelen wordt steeds populairder bij het grote publiek, inmiddels dingen ook tientallen initiatieven om de gunst van de zakelijke klant. Voor iedere smaak is er wel een (bedrijfs)oplossing. De besparingen kunnen flink oplopen voor zowel bedrijf als werknemer. Welke corporate autodeelvorm past u het best? De werknemer zonder leaseregeling een zakelijk abonnement geven op het (klassieke) GreenWheels? Of moet deze medewerker, die sporadisch voor de zaak op pad moet, een leaseauto van een collega kunnen gebruiken? Misschien is het slim om als werkgever een eigen deelauto aan te schaffen waardoor werknemers waar nodig gemakkelijk tussen de eigen vestigingen kunnen pendelen? Andere mogelijkheid: gun uw werknemers een extraatje door ze in het weekend een spannende deel-bmw te laten huren. Dat kan eventueel worden bekostigd uit het mobiliteitsbudget van de betreffende werknemer. U begrijpt, de deelauto- mogelijkheden zijn tegenwoordig legio! De rode draad daarbij: maak slim gebruik van bestaande auto s. U kunt er kosten mee besparen! DE ONSTUITBARE OPMARS VAN HET AUTODELEN Volgens recent onderzoek van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer doet al één op de vijf bedrijven aan een vorm van autodelen. Tegen eind 2015 is zakelijk autodelen gemeengoed, voorspellen de onderzoekers. Het is daarmee een flinke groeimarkt (30 procent per jaar). Bovendien is het imago van autodelen goed: ruim 70% van de Nederlanders is bekend met het fenomeen, een op de vijf staat er open voor. Wat deelinitiatieven ook aantrekkelijk maakt: het haakt in op het steeds populairder wordende mobiliteitsbudget. Dat houdt in dat medewerkers een grotere verantwoordelijkheid hebben om hun zakelijke mobiliteit zelf vorm te geven. En ook al kiest de meerderheid gewoon voor een leaseauto, de keus om het slimmer en goedkoper aan te pakken, is er wel.

3 WANNEER IS AUTODELEN EEN OPTIE? Staan uw leaseauto s de meeste tijd stil op de parkeerplaats? Schrikt u maandelijks van de kosten van taxi s en huurauto s? Steekt u veel tijd in de administratieve afhandeling van reiskostendeclaraties? Wordt uw parkeerplaats vooral bezet door privé-auto s van werknemers? Bezoeken werknemers met vaste regelmaat uw verschillende vestigingen met de eigen auto? IS UW ANTWOORD OP ÉÉN OF MEERDERE VRAGEN JA? LEES DAN VOORAL VERDER. MET AUTODELEN KUNT U GELD BESPAREN! CHECKLIST AUTODELEN Bepaal eerst wat de voornaamste knelpunten op mobiliteitsvlak zijn. Wat wilt u met autodelen bereiken? Kijk naar de verschillende initiatieven in de markt. Staar u niet blind op een eventueel aanbod van de leasemaatschappij. JE HEBT DELEN EN DELEN De markt van autodelen kent veel verschillende initiatieven die in opzet flink met elkaar verschillen. We onderscheiden er drie: Klassieke deelbedrijven als GreenWheels en Connect- Car. Die hebben een vast wagenpark waarop je als werkgever of werknemer een abonnement kunt nemen om de auto s te gebruiken. De auto s moeten op één plek worden opgehaald én ingeleverd. Bij Car2Go in Amsterdam kunnen de deelauto s overal binnen de stad worden achtergelaten. Wilt u een (eigen) deelauto paraat hebben staan op uw vestiging? Dan kunt u een poolauto regelen, al dan niet in samenwerking met uw mobiliteitsprovider. Voorbeelden van dergelijke providers: Alphabet (Alphacity), Arval (Wisselwagen), Mobility Mixx en XXImo. Ook kunt u uw eigen (lease)auto s inzetten als deelauto. Bijvoorbeeld door de auto te laten voorzien van onder andere een blackbox waardoor hij gereserveerd, geopend en gestart kan worden door middel van een (eigen) mobiliteitskaart. Een sleuteloverdracht is niet meer nodig. Voorbeelden van aanbieders: B.A.S. Mobiliteitsbeheer, SnappCar Business, KeyZee en WeGo Zakelijk. Betrek medewerkers bij uw beslissing om deelauto s te gaan inzetten.

4 HET MEEST GELIKTE AUTODEELPROGRAMMA Het is misschien wel het meest gelikte autodeel programma van het moment: Alphacity van leasemaatschappij Alphabet. Al ruim een jaar actief op de Nederlandse markt; eerder was het al geïntroduceerd in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Bijzonder aan deze formule is dat de deelnemers de BMW s en MINI s (!) zowel kunnen inzetten voor zakelijke als privédoeleinden, zonder dat berijders er (extra) bijtelling voer hoeven te betalen. De werkgever bepaalt zelf door wie, wanneer en op welke voorwaarden de auto s geboekt kunnen worden voor zowel zakelijk als privégebruik. Het eventuele mobiliteitsbudget van een medewerker kan hiervoor dus ook worden ingezet. Een bedrijf least de AlphaCity-auto op basis van een full operational leasecontract, aangevuld met een maandelijkse fee voor de boekingssite, de benodigde hard- en software in de auto en de gewenste rapportages van het gebruik van deze auto s. Klanten zijn dus eigenaar van hun AlphaCity auto s en dat betekent dat zij hun medewerkers 24 uur per dag mobiliteit kunnen bieden. Bij Alphabet benadrukt men dat de auto s ook privé kunnen worden gebruikt en dus extra opbrengsten kunnen genereren. Opbrengsten die de netto kosten voor het bedrijf kunnen verlagen. FISCALE ASPECTEN FISCUS SPELBREKER? De fiscus (lees: de bijtelling) blijkt in het aanbieden van flexibele mobiliteitsvormen in veel gevallen de grote spelbreker. Maar wat betreft deelauto s heeft de Belastingdienst afgelopen zomer een convenant gesloten met branchevereniging Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). De deelauto blijft daarbij buiten de bijtelling. In de regeling bevestigt de fiscus dat een zakelijke poolauto wel degelijk privé kan worden gebruikt door de werknemers, zolang de werkgever zich maar als verhuurder gedraagt. Dat doet hij door een marktconform tarief te berekenen en een sluitende kilometerregistratie laat bijhouden. Volgens kenners betekent dit convenant de doorbraak van de deelauto.

5 MAAK VAN UW (LEASE)AUTO EEN DEELAUTO Wilt u geen poolauto s inzetten of abonnementen nemen op klassieke deelbedrijven? Maak van uw eigen (lease)auto s deelauto s. Op de markt zijn inmiddels enkele aanbieders actief die de hard- en software hiervoor aanbieden. De hardware bestaat doorgaans uit een blackbox die in de auto wordt gemonteerd. Die verzamelt niet alleen gegevens voor de (persoonlijke) rittenadministratie maar zorgt er ook voor dat de auto gestart kan worden met een (persoonlijke) mobiliteitskaart. Met de smartphone kan de auto worden gereserveerd en ontgrendeld. Voorbeelden van aanbieders zijn Keyzee, WeGo Zakelijk en Fleetster. FLEXPLEKKEN MET FLEXAUTO S Bent u gehuisvest in een bedrijfsverzamelgebouw of flexwerkplek? Dan kunt u gezamenlijk gebruik maken van deelauto s. Zo staan er sinds kort op de Amsterdamse Zuidas bij flexwerkplek Spaces Zuidas een aantal elektrische BMW i3 klaar voor gedeeld gebruik. Deze worden aangeboden door Mobeazy, een nieuwe mobiliteitsdienst die al eerder in Den Haag was neergestreken. Naast de BMW i3 staan er ook e-scooters en e-bikes. Ook krijgen aangesloten bedrijven en deelnemers een mobiliteitskaart voor het openbaar vervoer. U als werkgever ontvangt aan het einde van de maand een factuur met alle mobiliteitskosten. Het initiatief is vooral geschikt voor medewerkers die geen leaseauto hebben, maar wel een aantal keren per maand een afspraak buiten de deur hebben. DAAROM KIEST U VOOR CORPORATE CARSHARING: averhoogt efficiency van uw wagenpark; averlaagt kosten voor taxi s, huurauto s en zakelijk gebruikte privéauto s; abeperkt inzet van (extra) leaseauto s; abiedt mobiliteit aan werknemers die geen recht hebben op een leaseauto; abetalen naar gebruik.

6 GESLAAGDE PROJECTEN Ingenieursbureau Arcadis heeft sinds enige tijd zeven deelauto s via haar mobiliteitsprovider ingezet verdeeld over haar vestigingen. Iedere medewerker kan gebruikmaken van deze zuinige auto s voor zakelijke ritten. Het moet vooral passen in de duurzaamheidsgedachte, waarbij ook reguliere leaserijders worden gestimuleerd een milieuvriendelijke auto te kiezen. Daarnaast biedt deze oplossing de nodige flexibiliteit, zodat de deelauto s gecombineerd kunnen worden met andere vormen van vervoer. De deelauto heeft een vaste abonnementsprijs en er wordt automatisch een sluitende rittenadministratie geproduceerd. Rabobank Rotterdam deelt via SnappCar Business de vaste leaseauto s van medewerkers. Daartoe worden ze aangemoedigd door een beloningsysteem. Per kilometer krijgt de verhurende collega een vergoeding van 0,15. Voordelen voor het bankfiliaal: bestaande poolauto s hoeven niet te worden vervangen en de toekenning van leaseauto s kan verder worden aangescherpt. Ook bij Rabobank Rotterdam geldt dat het delen past in het streven naar een duurzaam en efficiënt gebruik van middelen - en dus ook het wagenpark. Het stimuleert daarbij medewerkers na te denken over het gebruik van de auto en per rit de meest efficiënte vervoerwijze te kiezen. Onderzoek- en adviesbureau Panteia in Zoetermeer gaat het deelplatform MyWheels gebruiken om vraag en aanbod van zakelijke auto s met elkaar te matchen. Volgens Panteia komen nu nog veel mensen met de auto naar het werk omdat ze een zakelijke afspraak hebben. Die mensen kunnen met de fiets of OV komen en vervolgens een gereserveerde deelauto inzetten. Het moet kostenbesparing brengen: er hoeven minder auto s gehuurd of geleasd te worden en het aantal kilometerdeclaraties kan omlaag bij een breder gebruik van leaseauto s. Wilt u meer weten hoe u deelauto s kunt inzetten? Meld u dan aan bij Driving Business en blijf op de hoogte op het gebied van zakelijke mobiliteit. Wij helpen u graag op weg!

7 BRONNEN: Shared Mobility (Roland Berger) Mutabor Brand Report 2014 Monitor Autodelen (Heliview) Nationaal Zakenauto Onderzoek 2014 Mobiliteitsbalans 2013/2014 Eigen research EN DE WINNAAR IS Het gezaghebbende Mutabor Brand Report heeft onlangs haar jaarlijkse lijst gepubliceerd waarop de meest innovatieve mobiliteitsbedrijven zijn gerankt. Hierop staan de nodige deelinitiatieven waaronder het succesvolle DriveNow van BMW in samenwerking met autoverhuurder Sixt. Autodelen op niveau en gelauwerd omdat twee gevestigde partijen zo n nieuw concept op de markt weten te zetten. Dit concept is helaas nog niet in Nederland beschikbaar, maar wel in Berlijn, Wenen, San Francisco en binnenkort ook in London. Misschien later ook in Amsterdam Bovendien staat BMW nogmaals op de lijst met de elektrische i-lijn, waaronder de BMW i3. Het deelprogramma AlphaCity van leasemaatschappij Alphabet is ook in de prijzen gevallen. Dat was tijdens het Frost & Sullivan European Company of the Year Awards in London. AlphaCity won de prestigieuze award in de categorie Corporate Carsharing.

8 Deze informatie wordt u aangeboden door: BMW Driving Business is het (auto)mobiliteitsplatform dat u voorziet van informatie en tips voor moderne mobiliteitsoplossingen en efficiënt wagenparkbeheer. Wilt u meer weten hoe u deelauto s kunt inzetten? Meld u dan aan bij Driving Business en blijf op de hoogte op het gebied van zakelijke mobiliteit. Wij helpen u graag op weg! VOLG DRIVING BUSINESS

Autodelen in de versnelling!

Autodelen in de versnelling! Autodelen in de versnelling! Webinar Beter Benutten Martien Das Rijkswaterstaat WVL Duurzame mobiliteit Autodelen: gamechanger mobiliteitsgedrag Beter Benutten gaat om beïnvloeden van mobiliteitskeuzes

Nadere informatie

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer www.alphabet.com Duurzame mobiliteit. Onderzoek naar gedrag en keuzes van leaserijders op gebied van duurzaamheid. Leaserijders steeds milieubewuster.

Nadere informatie

BMW i. CORPORATE CARSHARING. DE BMW i3 ALS DEELAUTO.

BMW i. CORPORATE CARSHARING. DE BMW i3 ALS DEELAUTO. BMW i BMW maakt rijden geweldig BMW i. CORPORATE CARSHARING. DE BMW i3 ALS DEELAUTO. bmw.nl/i BMW i EN CARSHARING. De wereld verandert. Snel. Een moderne trend is de verschuiving van het bezit naar het

Nadere informatie

AlphaCity De flexibele en kostenefficiënte Corporate CarSharing oplossing

AlphaCity De flexibele en kostenefficiënte Corporate CarSharing oplossing AlphaCity De flexibele en kostenefficiënte Corporate CarSharing oplossing Ontdek de voordelen van een nieuwe mobiliteitsoplossing: AlphaCity, Corporate CarSharing Eenvoudig, efficiënt en flexibel Zo hoort

Nadere informatie

Het slimme mobiliteitsconcept. Anders reizen, beter werken

Het slimme mobiliteitsconcept. Anders reizen, beter werken Het slimme mobiliteitsconcept Anders reizen, beter werken Eén integrale oplossing Heeft uw bedrijf een overvolle parkeerplaats? Verwerkt u nog jaarlijks honderden declaraties voor het gebruik van de trein

Nadere informatie

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze www.alphabet.com Onderzoek Behoefte van zakelijke rijders aan variatie in vervoersmiddelen Flexibele mobiliteit Keuzevrijheid vooral voor jongeren

Nadere informatie

Zakelijke Autodelen kansen & knelpunten keep it simple & make it happen

Zakelijke Autodelen kansen & knelpunten keep it simple & make it happen Zakelijke Autodelen kansen & knelpunten keep it simple & make it happen Green Deal Autodelen Opiniestuk 3 maart 2016 Voorwoord Autodelen; de verwachtingen zijn groot rond deze ontwikkeling. Sterker nog;

Nadere informatie

Met Mobility Mixx in de driver s seat

Met Mobility Mixx in de driver s seat Met Mobility Mixx in de driver s seat De beste zakelijke mobiliteit voor u en uw werknemers mobilitymixx.nl Kies voor totale ontzorging met zakelijke mobiliteit op maat. Mobiliteit raakt de kern van uw

Nadere informatie

7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark

7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark Met checklist 7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark De snelste weg naar direct besparen op uw autoregeling. Inleiding Ondernemers zoals u rijden en vergoeden heel wat zakelijke

Nadere informatie

Averus Financial Services. Ons huismerk in leasen.

Averus Financial Services. Ons huismerk in leasen. Averus Financial Services. Ons huismerk in leasen. Leasen, onmisbaar in de zakenwereld. Meer en meer bedrijven geven het beheer van hun wagenpark, groot of klein, uit handen. Leasen is eerder regel dan

Nadere informatie

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017.

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. Bijtelling, investeringsaftrek, BPM, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er bijna

Nadere informatie

FLEET131 Zakelijk rijden VW 297x210 v6.indd 1 20-01-15 12:01

FLEET131 Zakelijk rijden VW 297x210 v6.indd 1 20-01-15 12:01 FLEET131 Zakelijk rijden VW 297x210 v6.indd 1 20-01-15 12:01 De 15 meestgestelde vragen over zakelijk rijden in 2015. Bijtelling, investeringsaftrek, bpm, motorrijtuigenbelasting en brandstofaccijns. Wie

Nadere informatie

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017.

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. Bijtelling, investeringsaftrek, BPM, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er bijna

Nadere informatie

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016.

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016. De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016. Bijtelling, investeringsaftrek, bpm, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er bijna

Nadere informatie

Leasen in 2019 AM Congres januari 2015

Leasen in 2019 AM Congres januari 2015 Leasen in 2019 AM Congres januari 2015 Leasen in 2019?/ Zakelijke mobiliteit AM Congres januari 2015 Introductie Jack Knol (46) Toegepast Wiskundig ingenieur (Twente) Ruim 19 jaar Capgemini (eerste werkgever)

Nadere informatie

Nederlandse mediators vereniging. Nederlandse mediators vereniging

Nederlandse mediators vereniging. Nederlandse mediators vereniging Nederlandse mediators vereniging Nederlandse mediators vereniging Wie is Alphabet? Alphabet is onderdeel van de BMW Group en is actief in 18 verschillende landen. Hoewel Alphabet een dochteronderneming

Nadere informatie

Mobiliteit in Amsterdam Zuidoost Mobiliteit wordt beleid als de pijn voelbaar is

Mobiliteit in Amsterdam Zuidoost Mobiliteit wordt beleid als de pijn voelbaar is Mobiliteit in Amsterdam Zuidoost Mobiliteit wordt beleid als de pijn voelbaar is Bij mobiliteit denken we vaak aan auto s. Nog altijd. Maar is het niet meer dan dat? Werknemers verplaatsen zich voor hun

Nadere informatie

antwoorden rondom zakelijke mobiliteit

antwoorden rondom zakelijke mobiliteit Van leaseauto naar zakelijk vervoer op maat 4 antwoorden rondom zakelijke mobiliteit Als werkgever bent u genoodzaakt uw wagenpark kritisch onder de loep te nemen. Er komen minder opdrachten binnen en

Nadere informatie

WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit

WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit partner in duurzame mobiliteit WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit Kosten- en milieubewust leasen. Met volledige compensatie van CO2-uitstoot. Efficiënt wagenparkbeheer en aantrekkelijke oplossingen

Nadere informatie

Na#onaal Zakenauto Onderzoek 2014

Na#onaal Zakenauto Onderzoek 2014 Na#onaal Zakenauto Onderzoek 2014 Bijlagenrapport BEDRIJVEN NATIONAAL ZAKENAUTO ONDERZOEK 2014 ZAKENAUTO IN NEDERLAND WAT WIL DE WERKGEVER? EN WAT MAG DE ZAKELIJKE RIJDER (NOG)? NATIONAAL ZAKENAUTO ONDERZOEK

Nadere informatie

Proef Slim Leasen. Programmabureau Maastricht-Bereikbaar

Proef Slim Leasen. Programmabureau Maastricht-Bereikbaar Proef Slim Leasen Programmabureau Maastricht-Bereikbaar Inleiding Inleiding Proef Slim Leasen Doelen Aanleiding en trends Werking van het persoonlijk mobiliteitsbudget Activiteitenoverzicht Stand van zaken

Nadere informatie

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er?

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease: Wat past jou als zzp-er? 1 Inhoudsopgave 1. Waarom deze whitepaper? 2. Wat is leasen? Twee lease vormen Keuze voor zakelijke

Nadere informatie

#FleetEventNL. Welkom op het. Fleet Event. 21 maart 2019

#FleetEventNL. Welkom op het. Fleet Event. 21 maart 2019 Welkom op het Fleet Event 21 maart 2019 Fleet Event wordt mede mogelijk gemaakt door Van OV-plek naar werkplek de (on)mogelijkheden van de last mile Niets zo lastig als de last mile. Hoe kan je als werkgever

Nadere informatie

Presentatie Fleet Barometer 2013. Amerongen, 11 juni 2013

Presentatie Fleet Barometer 2013. Amerongen, 11 juni 2013 Presentatie Fleet Barometer 2013 Amerongen, 11 juni 2013 Wat is CVO? CVO is een internationaal en onafhankelijk expertiseplatform gericht op de zakelijke automarkt een instrument om alle actoren van de

Nadere informatie

MOBILITEITSCONCEPTEN. Kwantitatief onderzoek naar de bekendheid van en interesse voor (auto)mobiliteitsconcepten

MOBILITEITSCONCEPTEN. Kwantitatief onderzoek naar de bekendheid van en interesse voor (auto)mobiliteitsconcepten MOBILITEITSCONCEPTEN Kwantitatief onderzoek naar de bekendheid van en interesse voor (auto)mobiliteitsconcepten Peter Mulder & Jeroen Barten April 2015 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Resultaten grootschalige

Nadere informatie

Kluwer Online Research Belastingadvies Actualiteiten auto in de inkomsten- en loonbelasting

Kluwer Online Research Belastingadvies Actualiteiten auto in de inkomsten- en loonbelasting Belastingadvies Actualiteiten auto in de inkomsten- en loonbelasting CO 2 -differentiatie: de regels met ingang van 1 januari 2012 Het kabinet stimuleert het rijden van een schonere auto van de zaak via

Nadere informatie

Een goede leaseauto hoeft niet perse gloednieuw te zijn!

Een goede leaseauto hoeft niet perse gloednieuw te zijn! Een goede leaseauto hoeft niet perse gloednieuw te zijn! Een scherp tarief, of kortere looptijd. Waarom zou u dat niet doen? Met Occasion Lease kunnen u en uw medewerkers snel, veilig, betrouwbaar én voordelig

Nadere informatie

Green Car Solution. Group Facility Services en mvo september 2008 pagina 1 van 5 1 van 8. Green Car Solution Centraal Beheer Achmea & WagenPlan

Green Car Solution. Group Facility Services en mvo september 2008 pagina 1 van 5 1 van 8. Green Car Solution Centraal Beheer Achmea & WagenPlan Green Car Solution S c h o o n e n v o o r d e l i g l e a s e n Group Facility Services en mvo september 2008 pagina 1 van 5 1 van 8 Green Car Solution S c h o o n e n v o o r d e l i g l e a s e n Green

Nadere informatie

Resultaten Zuidas Mobility Experience. Pagina

Resultaten Zuidas Mobility Experience. Pagina Resultaten Zuidas Mobility Experience Pagina Aanleiding Zuidas Mobility Experience Initiatief van Arcadis, Amsterdam Bereikbaar en Green Business Club Zuidas Ontstaan vanuit de vraag: Hoe houden we de

Nadere informatie

WAT PAST U ALS ZZP-ER?

WAT PAST U ALS ZZP-ER? ZAKELIJK OF PRIVATE LEASE WAT PAST U ALS ZZP-ER? INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE WHITEPAPER? 3 WAT IS LEASEN? 4 Twee leasevormen 4 Keuze voor zakelijke of private lease 5 ZAKELIJK LEASEN VOOR ZZP ERS 6 Wat betekent

Nadere informatie

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er?

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease: Wat past jou als zzp-er? 1 Inhoudsopgave 1. Waarom deze whitepaper? 2. Wat is leasen Twee lease vormen Mogelijkheden voor zzp

Nadere informatie

Een auto voor af en toe autodelen.info

Een auto voor af en toe autodelen.info Een auto voor af en toe Een auto voor af en toe Wel de lusten, niet de lasten Jij hebt de vrijheid om elke reis te kiezen voor het vervoer dat het beste past bij die reis en dat moment. Soms is een auto

Nadere informatie

Mobiliteitspassen & beheersystemen

Mobiliteitspassen & beheersystemen Mobiliteitspassen & beheersystemen Trends in mobiliteitsbeleid Mobiliteit is belangrijke, ingewikkelde arbeidsvoorwaarde Keurslijf met versnipperde en verborgen kosten Gevoeligheid binnen organisaties

Nadere informatie

Na#onaal Zakenauto Onderzoek 2014

Na#onaal Zakenauto Onderzoek 2014 Na#onaal Zakenauto Onderzoek 2014 Bijlagenrapport BERIJDERS NATIONAAL ZAKENAUTO ONDERZOEK 2014 ZAKENAUTO IN NEDERLAND WAT WIL DE WERKGEVER? EN WAT MAG DE ZAKELIJKE RIJDER (NOG)? NATIONAAL ZAKENAUTO ONDERZOEK

Nadere informatie

MOBILITEITSCONCEPTEN. Kwantitatief onderzoek naar de bekendheid van en interesse voor (auto)mobiliteitsconcepten

MOBILITEITSCONCEPTEN. Kwantitatief onderzoek naar de bekendheid van en interesse voor (auto)mobiliteitsconcepten MOBILITEITSCONCEPTEN Kwantitatief onderzoek naar de bekendheid van en interesse voor (auto)mobiliteitsconcepten Peter Mulder & Jeroen Barten April 2015 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Resultaten grootschalige

Nadere informatie

#FleetEventNL. Welkom op het. Fleet Event. 21 maart 2019

#FleetEventNL. Welkom op het. Fleet Event. 21 maart 2019 Welkom op het Fleet Event 21 maart 2019 Fleet Event wordt mede mogelijk gemaakt door Kilometers kopen met MAAS Hoe kan je een zakelijke vloot per kilometer inkopen met een MAAS dienst? De eerste aanbesteding

Nadere informatie

Presentatie Europese CVO Barometer 2012. Oud-Zuilen 12 juni 2012

Presentatie Europese CVO Barometer 2012. Oud-Zuilen 12 juni 2012 Presentatie Europese CVO Barometer 2012 Oud-Zuilen 12 juni 2012 wat is CVO? CVO is een internationaal en onafhankelijk expertiseplatform gericht op de zakelijke automarkt een instrument om alle actoren

Nadere informatie

Elke flexwerker een eigen flexleasecontract! Extra Flexibel

Elke flexwerker een eigen flexleasecontract! Extra Flexibel Elke flexwerker een eigen flexleasecontract! Extra Flexibel 2 Een wagenpark met stilstand Een wagenpark dat meebeweegt Extra Flexibel. Zó zou je het zelf ook bedenken! 3 Handig! Flexibel leasecontract

Nadere informatie

Na#onaal Zakenauto Onderzoek 2014

Na#onaal Zakenauto Onderzoek 2014 Na#onaal Zakenauto Onderzoek 2014 Presenta#e belangrijkste onderzoeksresultaten Eric Vousten VMS Research Intelligence Strategy Driving Business, 24 september 2014 Thema 2014 HOE ZAKELIJK IS DE ZAKELIJKE

Nadere informatie

Verantwoord zakelijk gebruik privéauto Sluit u aan en teken de intentieverklaring!

Verantwoord zakelijk gebruik privéauto Sluit u aan en teken de intentieverklaring! Lagere CO 2 -uitstoot Meer veilige auto s Keuzevrijheid in vervoer Minder files Verantwoord zakelijk gebruik privéauto Sluit u aan en teken de intentieverklaring! www.creatieve-energie.nl De zakelijk gebruikte

Nadere informatie

Onderwerp: Beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid A. Bonte (Groenlinks) over leaseauto's.

Onderwerp: Beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid A. Bonte (Groenlinks) over leaseauto's. Rotterdam, 11 oktober 2011. Onderwerp: Beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid A. Bonte (Groenlinks) over leaseauto's. Aan de Gemeenteraad. Op 29 augustus 2011 stelt het raadslid A.

Nadere informatie

Nieuwe mobiliteit Nieuwe kansen voor leasemaatschappijen

Nieuwe mobiliteit Nieuwe kansen voor leasemaatschappijen EnergieTransitie - Creatieve Energie Bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties zetten zich gezamenlijk in om ervoor te zorgen dat de energievoorziening in 2050 duurzaam

Nadere informatie

De autoleasemaatschappij met een eerlijk geluid.

De autoleasemaatschappij met een eerlijk geluid. De autoleasemaatschappij met een eerlijk geluid. Over Claxion Toonaangevend in autolease Claxion is een eigentijds leasebedrijf voor de particuliere en zakelijke markt in Midden- Nederland met een geheel

Nadere informatie

Inspiratiebijeenkomst Duurzame mobiliteit. Programma:

Inspiratiebijeenkomst Duurzame mobiliteit. Programma: Inspiratiebijeenkomst Duurzame mobiliteit Jacco Buisman, directeur Movares, Zijn persoonlijke ervaringen met het low car diet. Programma: Geert Kloppenburg, projectleider duurzame mobiliteit van Urgenda

Nadere informatie

Doorkijk naar de toekomst

Doorkijk naar de toekomst Slim op weg Doorkijk naar de toekomst De komende jaren gaat het aantal files dermate toenemen dat het reistijdverlies in 2020 met 45 % is gestegen. Doe je nu een uur over de rit naar je werk, over 5 jaar

Nadere informatie

Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland

Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland Indicatie van het potentieel van Mobility Mixx wanneer toegepast op het gehele Nederlandse bedrijfsleven Notitie Delft, november 2010 Opgesteld door: A.

Nadere informatie

DE IMPACT VAN DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OP UW WAGENPARK

DE IMPACT VAN DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OP UW WAGENPARK INHOUDSOPGAVE E-BOOK DE IMPACT VAN DE FLEXIBELE ARBEIDSMARKT OP UW WAGENPARK Leasen met voorrang INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Wet werk en zekerheid 4 Flexibel personeel en uw wagenpark 5 Financiële administratie

Nadere informatie

Wet & Fiscus Wijzer. Informatie over fiscale wijzigingen van 2016 en de Autobrief II: autobelastingen 2017-2020

Wet & Fiscus Wijzer. Informatie over fiscale wijzigingen van 2016 en de Autobrief II: autobelastingen 2017-2020 Wet & Fiscus Wijzer Informatie over fiscale wijzigingen van 2016 en de Autobrief II: autobelastingen 2017-2020 2 Belastingplannen 2016 De maatregelen zijn bekend. Wat staat u te wachten in 2016 op het

Nadere informatie

De toekomst van mobiliteit: het mobiliteitsbudget

De toekomst van mobiliteit: het mobiliteitsbudget De toekomst van mobiliteit: het mobiliteitsbudget Stap 1 Waarom ik als bedrijf een mobiliteitsbudget nodig heb We zijn connected... 3 En communiceren snel anders... 4 Dit zorgt voor disrubtie in bestaande

Nadere informatie

Verlaag reiskosten met 2000 en verklein uw CO2 footprint met 50+ ton, per reiziger.

Verlaag reiskosten met 2000 en verklein uw CO2 footprint met 50+ ton, per reiziger. Verlaag reiskosten met 2000 en verklein uw CO2 footprint met 50+ ton, per reiziger. UITDAGING voor ondernemingen: Verlaag reiskosten en milieu impact Zonder luchtvaart geen succesvolle klimaat maatregelen

Nadere informatie

Naar een schoner wagenpark. Auto voor Auto

Naar een schoner wagenpark. Auto voor Auto Naar een schoner wagenpark Auto voor Auto Gestart in 2010 234.000 auto s in 2013 besparen 258.000 ton CO 2 -emissie, 82 mio liters brandstof en 129 mio euro Die wij niet hoeven te betalen Cleaner Car Contracts

Nadere informatie

WAT WIL de BIJLAGENRAPPORT. en WAT WIL de Werkgever? nationaal zakenauto onderzoek. nationaal zakenauto onderzoek 2013

WAT WIL de BIJLAGENRAPPORT. en WAT WIL de Werkgever? nationaal zakenauto onderzoek. nationaal zakenauto onderzoek 2013 nationaal zakenauto onderzoek 2013 WAT WIL de zakelijke rijder? en WAT WIL de Werkgever? BIJLAGENRAPPORT nationaal zakenauto onderzoek 2013 NZO 2013 Basisanalyses Berijders Onderwerpen: 1. De Zakenauto

Nadere informatie

AUTOLEASE & BIJTELLING 2016

AUTOLEASE & BIJTELLING 2016 ALD WHITEPAPER AUTOLEASE & BIJTELLING 2016 VOORWOORD MATTHIEU VAN TELLINGEN Beste wagenparkverantwoordelijke, HR-, Finance- of andere professional, Mogelijk heeft u er al over gelezen of misschien bent

Nadere informatie

dutch building better//connected mobility

dutch building better//connected mobility dutch building better//connected mobility Visie dutch staat voor building better//connected mobility. dutch gelooft dat de toekomst bestaat uit het aanbieden van connectie in plaats van vaste mobiliteit.

Nadere informatie

Wet & Fiscus Wijzer. Informatie en advies over mobiliteit in 2015 en 2016

Wet & Fiscus Wijzer. Informatie en advies over mobiliteit in 2015 en 2016 Wet & Fiscus Wijzer Informatie en advies over mobiliteit in 2015 en 2016 2 Belastingplan 2015 en 2016 De maatregelen voor 2015 en 2016 zijn bekend. Wat staat u te wachten in 2015 en 2016 op het gebied

Nadere informatie

VICTOR VAN DEN BERG 8 DECEMBER 2016

VICTOR VAN DEN BERG 8 DECEMBER 2016 VICTOR VAN DEN BERG 8 DECEMBER 2016 ONZE ONDERWERPEN RADIUZ MARKT ONTWIKKELINGEN WAAR WIJ IN GELOVEN WAT WE DOEN HOE WE DAT DOEN BUSINESS CASES RADIUZ 2010-2015 Heden Grote merken kiezen voor Radiuz Shift

Nadere informatie

Auto s en dan. Kopen, huren, Lease, welke keus geeft wat. Robert de Heer / Toyota010 / GreenMotion

Auto s en dan. Kopen, huren, Lease, welke keus geeft wat. Robert de Heer / Toyota010 / GreenMotion Auto s en dan Kopen, huren, Lease, welke keus geeft wat Robert de Heer / Toyota010 / GreenMotion De meest voorkomende leasevormen Full Operationele lease Netto Operationele lease Financial Lease Private

Nadere informatie

Onderwerpen. Impact Lente akkoord op mobiliteitsbeleid werkgevers Mei 2012

Onderwerpen. Impact Lente akkoord op mobiliteitsbeleid werkgevers Mei 2012 Onderwerpen Impact Lente akkoord op mobiliteitsbeleid werkgevers Mei 2012 Agenda - Mobiliteit onderdeel van Lente akkoord - Impact op mobiliteitsbeleid werkgevers - Impact specifiek op mobiliteitsbudget

Nadere informatie

Slim leasen! Nieuwe mobiliteit voor bedrijven en overheden

Slim leasen! Nieuwe mobiliteit voor bedrijven en overheden EnergieTransitie - Creatieve Energie Bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties zetten zich gezamenlijk in om ervoor te zorgen dat de energievoorziening in 2050 duurzaam

Nadere informatie

EEN TWEEWIELER VAN DE ZAAK

EEN TWEEWIELER VAN DE ZAAK EEN TWEEWIELER VAN DE ZAAK Full operational lease via sqoot Wilt u uw medewerkers een scooter, motor, elektrische fiets of een gewone fiets ter beschikking stellen? Via sqoot regelt u het leasen van tweewielers.

Nadere informatie

1. Ik heb een dienstauto waar ik privé mee mag rijden maar daar heb ik om voor mij moverende redenen geen gebruik van gemaakt.

1. Ik heb een dienstauto waar ik privé mee mag rijden maar daar heb ik om voor mij moverende redenen geen gebruik van gemaakt. FAQ s overgangsbeleid privégebruik dienstauto. De lijst met vragen en antwoorden geldt als hulpmiddel je te informeren. De lijst kan regelmatig worden aangevuld / aangepast. De lijst is zo zorgvuldig mogelijk

Nadere informatie

TWEEWIELERLEASE ZONDER ZORGEN

TWEEWIELERLEASE ZONDER ZORGEN TWEEWIELERLEASE ZONDER ZORGEN sqoot Full operational lease via sqoot Wilt u uw medewerkers een scooter, motor, elektrische fiets of een gewone fiets ter beschikking stellen? Via sqoot regelt u het leasen

Nadere informatie

Reisbalans voor uw organisatie. 22 mei 2014 Connekt MMI

Reisbalans voor uw organisatie. 22 mei 2014 Connekt MMI Reisbalans voor uw organisatie 22 mei 2014 Connekt MMI 2 Reisbalans in het kort Voor de medewerker (gebruiker) Mijn Reisbalans + mobiele app Rittenregistratie (o.a. met GPStracking) Declareren Multimodale

Nadere informatie

Duurzame op bedrijventerreinen: Naar een gebiedsgerichte aanpak

Duurzame op bedrijventerreinen: Naar een gebiedsgerichte aanpak Duurzame op bedrijventerreinen: Naar een gebiedsgerichte aanpak KIvI Jaarcongres Sustainable Mobility,6 november 2013 Pieter Tanja Leefbaarheid en gezondheid in stad en regio verkeersveiligheid geluidoverlast

Nadere informatie

Mobiliteitsmanagement in uw bedrijf Trends en opportuniteiten waarop u kan inspelen

Mobiliteitsmanagement in uw bedrijf Trends en opportuniteiten waarop u kan inspelen Mobiliteitsmanagement in uw bedrijf Trends en opportuniteiten waarop u kan inspelen VSV basisopleiding mobiliteitscoördinatoren Bart Desmedt, Traject, 18 april 2013 Opportuniteiten om te werken rond mobiliteit

Nadere informatie

Wie? www.localcarlease.nl. www.localcarlease.nl. 0337 A4 sets Local Car Lease.indd 1 03-04-13 09:56

Wie? www.localcarlease.nl. www.localcarlease.nl. 0337 A4 sets Local Car Lease.indd 1 03-04-13 09:56 Wie? 0337 A4 sets Local Car Lease.indd 1 03-04-13 09:56 Wie? Local Car Lease is een merkonafhankelijke en niet bankgebonden autoleasemaatschappij. Er is gekozen voor een samenwerking met Business Lease

Nadere informatie

Hét betaalbare track & tracesysteem voor uw wagenpark, materieel en vaartuigen

Hét betaalbare track & tracesysteem voor uw wagenpark, materieel en vaartuigen Hét betaalbare track & tracesysteem voor uw wagenpark, materieel en vaartuigen Betaalbaar Gebruiksvriendelijk Transparant in kosten Zonder abonnementskosten Met Europese dekking TrackJack Europe TrackJack

Nadere informatie

Kennis Bijeenkomst elektrisch rijden

Kennis Bijeenkomst elektrisch rijden Kennis Bijeenkomst elektrisch rijden 28-1-2017 Natuur & Milieu Brengt een mooie, gezonde en duurzame wereld dichterbij Maakt duurzame keuzes haalbaar, aantrekkelijk en toegankelijk Werkt samen met consumenten,

Nadere informatie

Autoleasemarkt in cijfers 2013

Autoleasemarkt in cijfers 2013 Autoleasemarkt in cijfers 2013 samenvatting www.vna-lease.nl Autoleasing haakt in op tijdgeest In alle aspecten van onze maatschappij is een trend naar verduurzaming. De autoleasebranche levert als vergroener

Nadere informatie

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Optimale bereikbaarheid staat bij u hoog

Nadere informatie

Autoleasemarkt in cijfers 2012

Autoleasemarkt in cijfers 2012 www.vna-lease.nl Autoleasemarkt in cijfers 2012 samenvatting Mobiliteit verandert; autoleasing ook 1. Lease-auto s in Nederland Mobiliteit verandert. Zakelijke reizigers kunnen kiezen uit een steeds breder

Nadere informatie

COLLECTIEF AUTO ABONNEMENT UW IDEALE SLEUTEL TOT HET MOBILITEITSBUDGET

COLLECTIEF AUTO ABONNEMENT UW IDEALE SLEUTEL TOT HET MOBILITEITSBUDGET COLLECTIEF AUTO ABONNEMENT UW IDEALE SLEUTEL TOT HET MOBILITEITSBUDGET Inleiding Voor u ligt een brochure met uitleg over het Collectief Auto Abonnement. Volkswagen Leasing speelt hiermee in op een duidelijke

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. www.alphabet.com

Veelgestelde vragen. www.alphabet.com Veelgestelde vragen www.alphabet.com Inhoudsopgave Algemeen 3 Reserveringen 4 Gebruik 5 De auto inleveren 6 Ongeval/beschadiging van de auto 7 Overige vragen 8 Pagina 2 Algemeen Wat is Shared Car Services?

Nadere informatie

PEUGEOT LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF?

PEUGEOT LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? PEUGEOT LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? 2 PEUGEOT LEASE HELPT U MET HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE UW BEDRIJF IS UW LEVEN, HET GROEIT MET U MEE. EN MET DIE GROEI STAAN ER STEEDS MEER AUTO S VOOR

Nadere informatie

E-car sharing in Zuid - Limburg

E-car sharing in Zuid - Limburg E-car sharing in Zuid - Limburg Visie en toepassing in Zuid Limburg Waarom e-car sharing in Zuid-Limburg? Waarom dit e-car sharing project? o Doorbraak van e-mobility in minder dicht bevolkte gebieden

Nadere informatie

Goed om te weten voor uw personeelsadministratie 2014

Goed om te weten voor uw personeelsadministratie 2014 Goed om te weten voor uw personeelsadministratie 2014 DRV Accountants & Adviseurs 15-01-2014 Gedeeltelijke teruggave basispremie Aof Aan werkgevers wordt een gedeeltelijke teruggave verstrekt van de basispremie

Nadere informatie

Handleiding. Mobility Pool. Altijd een auto tot uw beschikking.

Handleiding. Mobility Pool. Altijd een auto tot uw beschikking. Handleiding Mobility Pool Altijd een auto tot uw beschikking. Inhoudsopgave Mobility Pool: prima oplossing voor zakelijk reizen 3 Het boeken van een poolauto 4 Mobility Pool: Langs de Key Manager voor

Nadere informatie

Checklist Auto van de zaak De heilige koe bij de hoorns gevat

Checklist Auto van de zaak De heilige koe bij de hoorns gevat Checklist Auto van de zaak De heilige koe bij de hoorns gevat 1. Eigen auto of auto van de zaak? Een ondernemer die een auto aanschaft en deze zowel privé als zakelijk gaat gebruiken, staat voor de volgende

Nadere informatie

Soms moeten opties worden meegenomen in de cataloguswaarde. Vanaf medio 2006 geldt dat echter uitsluitend nog voor opties af-fabriek.

Soms moeten opties worden meegenomen in de cataloguswaarde. Vanaf medio 2006 geldt dat echter uitsluitend nog voor opties af-fabriek. Informatiebrief auto van de zaak en loonadministratie De belastingdienst zal bij controles over het jaar 2010 speciale aandacht besteden aan de belastingheffing over de auto van de zaak. Mede door het

Nadere informatie

Athlon Car Lease Wet & Fiscus Wijzer 2014

Athlon Car Lease Wet & Fiscus Wijzer 2014 Athlon Car Lease Wet & Fiscus Wijzer 2014 Informatie en advies over mobiliteit Voorwoord Beste lezer, Ieder jaar komt de overheid met maatregelen, waardoor autofabrikanten met steeds zuinigere auto s komen

Nadere informatie

DS OPERATIONAL LEASE DS FINANCIAL LEASE ZAKELIJKE LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF?

DS OPERATIONAL LEASE DS FINANCIAL LEASE ZAKELIJKE LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? DS OPERATIONAL LEASE DS FINANCIAL LEASE ZAKELIJKE LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? 2 ZAKELIJKE LEASE Altijd een leasevorm die bij u en uw bedrijf past Uw bedrijf is uw leven, het groeit met u

Nadere informatie

Bijtelling Whitepaper. Bijtelling Whitepaper. www.trackjack.nl

Bijtelling Whitepaper. Bijtelling Whitepaper. www.trackjack.nl Bijtelling Whitepaper www.trackjack.nl 1 Wat is bijtelling en hoe betaal je zo min mogelijk? Toch rittenadministratie bijhouden bij 0%-bijtelling. Hoe reken je bijtelling nou precies uit? 2 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

CITROËN Business Finance

CITROËN Business Finance CITROËN Business Finance ALTIJD DE PERFECTE LEASEVORM EEN LEASEVORM VOOR ELKE FASE VAN UW BEDRIJF UW BEDRIJF IS UW LEVEN, HET GROEIT MET U MEE. En met die groei staan er steeds meer auto s voor de deur.

Nadere informatie

Verlaag reiskosten en CO2 footprint. Door autodelen op het vliegveld.

Verlaag reiskosten en CO2 footprint. Door autodelen op het vliegveld. Verlaag reiskosten en CO2 footprint. Door autodelen op het vliegveld. UITDAGING voor ondernemingen: Verlaag reiskosten en milieu impact Zonder luchtvaart geen succesvolle klimaat maatregelen In 2015 was

Nadere informatie

LeasePlan Connected Car Wij zien toekomst in slimmer rijden. Met LeasePlan Connected Car maken we zakelijk rijden veiliger, schoner én goedkoper.

LeasePlan Connected Car Wij zien toekomst in slimmer rijden. Met LeasePlan Connected Car maken we zakelijk rijden veiliger, schoner én goedkoper. LeasePlan Connected Car Wij zien toekomst in slimmer rijden. Met LeasePlan Connected Car maken we zakelijk rijden veiliger, schoner én goedkoper. What s next? Wij zien toekomst in slimmer rijden. Met LeasePlan

Nadere informatie

Welkom. Astrid Homan Mobiliteitsmakelaar Haaglanden

Welkom. Astrid Homan Mobiliteitsmakelaar Haaglanden Welkom Astrid Homan Mobiliteitsmakelaar Haaglanden 1 Programma - Welkom - Cases: RoyalHaskoningDHV + HTM - WeGo - Ervaringen Deel een BMW met het MT - Walking dinner Nic Verheijden Manager Direct Sales

Nadere informatie

Elektropool Haaglanden

Elektropool Haaglanden Elektrische deelauto s voor zakelijk gebruik De samenwerkende partners die dit aanbod mogelijk maken zijn: Agentschap.nl, Om Den Haag, VCCR, Eneco, Rabobank, Wagenplan. Elektrische auto s zijn schoon,

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING & MOBILITEIT

WERKKOSTENREGELING & MOBILITEIT ALD WHITEPAPER WERKKOSTENREGELING & MOBILITEIT WKR, EEN REGELING MET POTENTIE In 2015 is voor alle bedrijven in Nederland de Werkkostenregeling (WKR) van kracht. Dit is een fiscale regeling voor vergoedingen

Nadere informatie

Voor elke mobiliteitsvraag een oplossing

Voor elke mobiliteitsvraag een oplossing Voor elke mobiliteitsvraag een oplossing Geïnteresseerd in onze producten en diensten? Voor meer informatie of een vrijblijvend persoonlijk advies kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs via

Nadere informatie

VNO-NCW West Bedrijfsbezoek Huschka. Duurzame mobiliteit

VNO-NCW West Bedrijfsbezoek Huschka. Duurzame mobiliteit VNO-NCW West Bedrijfsbezoek Huschka Duurzame mobiliteit Bereikbaar Haaglanden en Rijnland overheden samenwerken aan duurzame bereikbaarheid aanbieders producten Kernwoorden: Gedragsverandering en vraagbeïnvloeding

Nadere informatie

Cijfers, feiten, trends [INSIDE] PRIVATE LEASE. nr 1-2016 IN PRIVATE LEASE INSIDE NR1: Ruime verdubbeling private leasemarkt in 2015.

Cijfers, feiten, trends [INSIDE] PRIVATE LEASE. nr 1-2016 IN PRIVATE LEASE INSIDE NR1: Ruime verdubbeling private leasemarkt in 2015. PRIVATE LEASE IN PRIVATE LEASE INSIDE NR1: nr 1-2016 Ruime verdubbeling private leasemarkt in 2015 JustIndex Profiel van de private leaserijder Kabinetsplannen autobelastingen pakken positief uit voor

Nadere informatie

Veelgestelde vragen AlphaCity Blue Business Area

Veelgestelde vragen AlphaCity Blue Business Area Veelgestelde vragen AlphaCity Blue Business Area www.alphabet.com Algemeen Wat is AlphaCity? AlphaCity biedt de mogelijkheid om direct te kunnen beschikken over een deelauto, waarbij het al mogelijk is

Nadere informatie

INHOUD. Toyota zakelijk. De 30 meest gestelde vragen

INHOUD. Toyota zakelijk. De 30 meest gestelde vragen INHOUD Inleiding Bijtelling in 2012 Toyota zakelijk? De 30 meest gestelde vragen Vraag & Antwoord Aan deze uitgave is de grootst mogelijke zorg besteed, maar gegeven de beknoptheid ervan kan Toyota geen

Nadere informatie

Quick Start RitMeter Kilometerregistratie

Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Kilometerregistratie op je Android telefoon SIMOSO 2013 Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Kilometerregistratie op je Android telefoon RitMeter, de eenvoudigste

Nadere informatie

Duurzame mobiliteit zet je regio op voorsprong

Duurzame mobiliteit zet je regio op voorsprong Duurzame mobiliteit zet je regio op voorsprong Arnoud Neidig 1 november 2018 De behoefte aan mobiliteit groeit Mobiliteit blijft groeien Bert van Wee: Uit onderzoek (USA) blijkt dat de aanleg van meer

Nadere informatie

Masterclass Provincie Zuid Holland. Collectieve acties Bedrijventerreinen. Collectief Vervoer

Masterclass Provincie Zuid Holland. Collectieve acties Bedrijventerreinen. Collectief Vervoer Masterclass Provincie Zuid Holland Collectieve acties Bedrijventerreinen Collectief Vervoer Vragen vooraf Bent u bekend met diverse Collectieve Vervoersvormen? Maakt u al gebruik van Collectieve Vervoersvormen?

Nadere informatie

CITROËN Business Finance

CITROËN Business Finance CITROËN BUSINESS FINANCE CITROËN Business Finance ALTIJD DE PERFECTE LEASEVORM EEN LEASEVORM VOOR ELKE FASE VAN UW BEDRIJF CITROËN BUSINESS FINANCE UW BEDRIJF IS UW LEVEN, HET GROEIT MET U MEE. En met

Nadere informatie

Herfurth Group. Uitkomsten analyse Bereikbaarheidskaart en EuroMobilityscan 08 11 07. dr D.H. van Egeraat Montefeltro

Herfurth Group. Uitkomsten analyse Bereikbaarheidskaart en EuroMobilityscan 08 11 07. dr D.H. van Egeraat Montefeltro Herfurth Group Uitkomsten analyse Bereikbaarheidskaart en EuroMobilityscan 08 11 07 dr D.H. van Egeraat Montefeltro Overzicht 1. Uitgangspunten Bedrijfsgegev. Benchmark Parameters 2. Kostenreductie Maatregelen

Nadere informatie

Besluitvorming over (starten) elektrische deelauto dienstverlening door energiecoöps

Besluitvorming over (starten) elektrische deelauto dienstverlening door energiecoöps eenvoud comfort Besluitvorming over (starten) elektrische deelauto dienstverlening door energiecoöps - Hoe ziet het brede pallet van mogelijkheden eruit? - Wat is de rol van een energiecoöp op elektrische

Nadere informatie