Handleiding. Mobility Pool. Altijd een auto tot uw beschikking.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding. Mobility Pool. Altijd een auto tot uw beschikking."

Transcriptie

1 Handleiding Mobility Pool Altijd een auto tot uw beschikking.

2 Inhoudsopgave Mobility Pool: prima oplossing voor zakelijk reizen 3 Het boeken van een poolauto 4 Mobility Pool: Langs de Key Manager voor de sleutels 6 Op weg met de poolauto 7 prima oplossing voor Controle voor vertrek 8 U bezoekt de Tanken met de poolauto 9 website of belt met zakelijk reizen Schade of pech met de poolauto 9 Customer Service. 2 3 Groene kaart 9 Het wijzigen en annuleren van een boeking 10 Mobility Mixx geeft meer keuzevrijheid bij zakelijke mobiliteit. Meer vragen? 12 Ook voor mensen die niet met de auto naar het werk komen. Dat kan zijn omdat er te weinig parkeerplaatsen zijn om alle U geeft aan wanneer u medewerkers met de auto te laten komen of omdat het bedrijf een auto wilt reserveren. lastig met de auto bereikbaar is. Mobility Pool, de poolauto van Mobility Mixx, is een prima oplossing voor iedereen die met het openbaar vervoer, carpoolend, lopend of op de fiets Op het aangegeven tijdstip hangt de sleutel voor u klaar naar het werk komt en toch voor bepaalde zakelijke reizen een in de Key Manager. auto wil gebruiken. Een poolauto reserveren is eenvoudig en door een slimme techniek is ook het bijhouden van kilometers niet meer nodig. De poolauto s staan op een vaste plek bij uw De poolauto staat voor u klaar bedrijf en na gebruik brengt u de poolauto weer op dezelfde op de parkeerplaats. plek terug. U hoeft geen sleutels te vragen aan iemand of de kilometers te noteren. Het poolauto-systeem laat u profiteren van alle voordelen van autogebruik zonder dat u veel hoeft te Na uw reis hangt u de sleutel regelen. Voor het gebruik van een poolauto heeft u een terug in de Key Manager. Mobility Card nodig.

3 4 5 Het boeken van een poolauto (stap 1) Via internet De handigste manier om een poolauto te boeken, is via de website U logt in via <Members login> met uw userid en password die u van Mobility Mixx heeft gekregen. Zo komt u in de informatiepagina waar u links bovenin klikt op <Mobiliteitspagina>. Kies in dit scherm voor het tabblad <Boekingen> en vervolgens rechts onderin voor <Boeken product>, waarna u <Poolauto> selecteert. Klik op <Stap 2> midden onderin. Vul op het volgende scherm de locatie en de data in (dag en tijdstip van vertrek en terugkomst). Vanuit dit scherm kunt u ook naar het planbord door op <Hier> te klikken. Klik vervolgens op <Stap 3> midden onderin, vul op dit scherm een schatting in van het aantal kilometers, uw telefoonnummer (beide verplichte velden) en eventueel project en omschrijving. Klik nu op <Stap 4>. U ziet een scherm ter controle van uw boekingsgegevens. Klik op <Boek poolauto>. Als de poolauto aanwezig is, is deze voor u gereserveerd. Zijn alle poolauto s bezet dan heeft u, afhankelijk van de afspraken met uw werkgever, twee keuzes: 1. U kunt een andere tijd en datum kiezen via het planbord. U vult uw aanvraag opnieuw in vanaf het scherm waarop u de locatie en data moet invullen. 2. U kunt kiezen voor <Huur na poolauto>. U komt in het verhuurscherm terecht. Deze optie krijgt u alleen te zien als uw werkgever u deze optie heeft gegeven. Via Customer Service U kunt een poolauto ook telefonisch boeken bij Customer Service, op telefoonnummer (0900) , dagelijks van 5.00 tot 1.00 uur. Het is altijd belangrijk om zo nauwkeurig mogelijk in te schatten hoelang u de poolauto nodig heeft. Te lang betekent meer kosten voor uw bedrijf en de auto s zijn minder beschikbaar voor uw collega s. Te kort reserveren kan betekenen dat u de poolauto niet op tijd kunt retourneren. De volgende gebruiker vertrekt dan te laat naar zijn afspraak. Zodra u weet dat een afspraak gaat uitlopen en u de poolauto niet op tijd kunt inleveren, belt u dit dan door aan Customer Service op (0900)

4 6 Langs de Key Manager voor de sleutels (stap 2) Op het tijdstip dat u een poolauto wilt gaan gebruiken, staat hij voor u klaar op de parkeerplaats bij uw bedrijf. De autosleutels ontvangt u van de Key Manager, een slimme sleutelkast. De autosleutels zijn maximaal vijftien minuten voorafgaand aan het tijdstip waarop de reservering ingaat, uit de Key Manager te halen. Meestal hangt de Key Manager op een centrale plek in het bedrijfspand. Deze sleutelkast weet precies wie er wanneer, welke auto heeft gereserveerd. Om de deur van de Key Manager te openen, houdt u de Mobility Card voor het zilvergrijze vlak en toetst u uw 7 viercijferige toegangscode in die u samen met de Mobility Card heeft ontvangen. Op weg met de poolauto (stap 3) Controleert u voordat u gaat rijden met de poolauto de auto op eventuele schades. Mocht u schades ontdekken, geef dit dan direct door aan Mobility Mixx wagenparkbeheer op telefoonnummer U kunt nu de deur van de Key Manager openen. De voor u bestemde contactsleutel herkent u direct aan het groene oplichtende lampje. U haalt de sleutel uit de Key Manager en sluit de deur. Op de sleutelhanger staat het kenteken van de door u gereserveerde poolauto. De poolauto staat nu volledig tot uw beschikking. Als u de Key Manager opent en te lang wacht, gaat het groene lampje bij de sleutel uit. (036) U opent het portier en voordat u de poolauto gaat starten, houdt u de chip die aan de sleutelhanger zit, twee seconden voor de blackbox en de poolauto is gedeblokkeerd. U kunt dit zien aan het rode lampje van de blackbox dat op groen springt. Tijdens deze korte actie leest de chip de kilometerstand uit van de poolauto. Zit uw afspraak erop en parkeert u de auto bij de andere poolauto s van uw bedrijf dan geldt hetzelfde. Weer kort de chip voor de blackbox houden en kilometerstand en tijd zijn geregistreerd. Ook hierbij geldt dat de handeling geslaagd is als het lampje van kleur verwisselt. Laat in dat geval de sleutel hangen, sluit de Key Manager en probeer het opnieuw. Nog even langs de Key Manager om de sleutel weer in te leveren en uw rit met de poolauto zit erop. De Key Manager kunt u weer openen door de Mobility Card voor het zilvergrijze vlak te houden en de Mocht de poolauto, om welke reden dan ook, niet op het afgesproken tijdstip klaarstaan of de Key Manager gaat niet open, neemt u dan meteen contact op met Customer Service, (0900) viercijferige toegangscode in te toetsen. De sleutel kunt u op een willekeurige plaats in de Key Manager terughangen. De Key Manager leest de ritgegevens automatisch uit. Mocht u tussentijds de auto verlaten en deze vervolgens weer willen starten, dan moet u telkens voor het starten de chip aan de sleutelhanger voor de blackbox houden om de auto te deblokkeren.

5 8 9 Controle voor vertrek Wilt u voordat u weg gaat met de poolauto, het volgende controleren: of de berijdersset aanwezig is in de auto; er schade aan de auto is. Ontbreekt de berijdersset of constateert u schade, neemt u dan contact op met Mobility Mixx wagenparkbeheer op telefoonnummer (036) Om het gebruik van de poolauto s voor iedereen zo prettig mogelijk te maken is het niet toegestaan om in de auto s te roken en moet u de auto aftanken. Tanken met de poolauto Informeer bij uw werkgever naar de procedure omtrent het tanken. Schade of pech met de poolauto Het kan gebeuren dat u schade rijdt met de poolauto. Vult u dan het schadeformulier in dat u kunt vinden in de berijdersset. Is er een medeweggebruiker betrokken, vult u dan samen het schadeformulier in. U vult zowel de voorkant als de achterkant in. Van beide partijen komt er vervolgens een handtekening onder het formulier. Het ingevulde formulier stuurt u naar het adres dat op de voorzijde van het schadeformulier vermeld staat. Belt u in geval van schade of pech met Mobility Mixx wagenparkbeheer op telefoonnummer (036) Denkt u bij het verlaten van de auto aan de volgende zaken: binnen- en buitenverlichting uit; de radio opbergen in het hoesje en daarna in het dashboardkastje opbergen.

6 10 11 Groene kaart De groene kaart is een bewijs dat de auto verzekerd is. Hierop staan belangrijke gegevens vermeld van de verzekeringsmaatschappij en het polisnummer. Deze gegevens zijn nodig om het schadeformulier compleet in te kunnen vullen. Het wijzigen en annuleren van een boeking Wijzigen Het kan uiteraard voorkomen dat uw plannen wijzigen. Denkt u er wel aan dat een wijziging van de boeking ruim van tevoren moet gebeuren, zodat de poolauto op tijd beschikbaar komt voor uw collega s. Wijzigen kan via U gaat dan binnen het membersgedeelte naar het overzicht van uw boekingen. Hier selecteert u de boeking die u wilt wijzigen en kiest u voor <Wijzigen>. Vervolgens past u uw boeking aan. U kunt een wijziging van uw reserve-ring ook telefonisch doorgeven aan Customer Service, telefoon (0900) Annuleren Mocht u een boeking van de poolauto willen annuleren doet u dit dan ook ruim van tevoren. Dit kan via Binnen het membersgedeelte gaat u naar het overzicht van uw boekingen. Hier selecteert u de boeking die u wilt annuleren en kiest u voor <Verwijderen>. U kunt een annulering ook telefonisch doorgeven aan Customer Service, telefoon (0900)

7 Meer vragen? Met vragen over het gebruik van de poolauto kunt u terecht bij Customer Service. U kunt hier zeven dagen per week terecht, van s morgens 5.00 uur tot s nachts 1.00 uur, telefoon (0900) ( 0,10 p/min). Vanuit het buitenland + 31 (036) Mobility Mixx B.V. Postbus BP Almere-Stad Mobility Mixx wenst u een goede reis! Colofon: uitgave Mobility Mixx/0104. Redactie: Mobility Mixx, Almere-Stad. Bureau: Referro B.V., Oisterwijk.

Veelgestelde vragen. www.alphabet.com

Veelgestelde vragen. www.alphabet.com Veelgestelde vragen www.alphabet.com Inhoudsopgave Algemeen 3 Reserveringen 4 Gebruik 5 De auto inleveren 6 Ongeval/beschadiging van de auto 7 Overige vragen 8 Pagina 2 Algemeen Wat is Shared Car Services?

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding MyWheels Buurtmobiliteit

Handleiding MyWheels Buurtmobiliteit Handleiding MyWheels Buurtmobiliteit Inhoudsopgave 1. Buurtmobiliteit 2. Delen via MyWheels: hoe het werkt 3. Lid worden 4. Je dashboard 5. Huur een auto 6. Verhuur je auto 7. De MyWheels app 1. Buurtmobiliteit

Nadere informatie

Handleiding voor Corporate boekingen bij Van der Valk Internet. Van der Valk Internet info@internet.valk.com

Handleiding voor Corporate boekingen bij Van der Valk Internet. Van der Valk Internet info@internet.valk.com Handleiding voor Corporate boekingen bij Van der Valk Internet Van der Valk Internet info@internet.valk.com Inhoudsopgave Het Van der Valk concept... 4 Over Van der Valk... 4 Hoteloverzicht Van der Valk...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN INHOUDSOPGAVE 1. INLOGGEN 2. STARTSCHERM 3. AKTUEEL 3.1. openstaande betalingen 3.2. markeer een factuur als betaald 3.3. weekenddienst 4. PRODUCTENUITLEG 5. ZWARTE LIJSTEN 6. PARTY'S 6.1. Plaats hier

Nadere informatie

Quick Start RitMeter Kilometerregistratie

Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Kilometerregistratie op je Android telefoon SIMOSO 2013 Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Kilometerregistratie op je Android telefoon RitMeter, de eenvoudigste

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

Quick Start RitMeter Kilometerregistratie

Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Kilometerregistratie op je Apple iphone SIMOSO 2013 Quick Start RitMeter Kilometerregistratie Kilometerregistratie op je Apple iphone RitMeter, de eenvoudigste

Nadere informatie

AEGON Eigen stijl Sparen. Handleiding

AEGON Eigen stijl Sparen. Handleiding AEGON Eigen stijl Sparen Handleiding Inleiding In deze handleiding leest u informatie over AEGON Eigen stijl Sparen. De internetspaarrekening waarmee u voor verschillende doelen kunt sparen. En met het

Nadere informatie

Handleiding CCT Site. Inleiding. Binnenkomst op de site

Handleiding CCT Site. Inleiding. Binnenkomst op de site Handleiding CCT Site Inleiding Om overzichtelijk en centraal het gebruik van de vliegstrip op Terlet bij te houden is een interactieve website ontwikkeld. Hierop kunnen leden van de CCT zien en bijhouden

Nadere informatie

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist?

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Stapels lege dozen staan in de gang, klaar om in te pakken. De verhuizer is gebeld en de adreswijzigingen liggen klaar. U gaat nog één keer

Nadere informatie

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start Mijn ING Met Mijn ING bankiert u waar en wanneer u wilt. U kunt op elk moment precies zien hoeveel geld er op uw rekening staat. Bovendien hoeft

Nadere informatie

Inhoud. 1 Welkom bij Averus Financial Services. 2 Verzekering. 3 Tanken. 4 Onderhoud en reparatie. 5 Schade. 6 Pech onderweg.

Inhoud. 1 Welkom bij Averus Financial Services. 2 Verzekering. 3 Tanken. 4 Onderhoud en reparatie. 5 Schade. 6 Pech onderweg. Inhoud 1 Welkom bij Averus Financial Services 2 Verzekering WA- en Casco-verzekerd door Averus Financial Services Meeverzekeren inzittenden Aanhangwagen of caravan Accessoires 3 Tanken Brandstof declareren

Nadere informatie

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0 Chatfone gebruikershandleiding Versie 2.0 1 Introductie Met behulp van deze handleiding kunt u gemakkelijk uw weg vinden binnen Chatfone. Elke functie van Chatfone wordt besproken in een apart hoofdstuk.

Nadere informatie

RS DigiTac Digitale Tachograaf Software

RS DigiTac Digitale Tachograaf Software Page 1 of 23 RS DigiTac Digitale Tachograaf Software Handleiding Page 2 of 23 Beste Gebruiker, Gefeliciteerd! U heeft een goede keuze gemaakt om met de RoadSoft oplossingen te gaan werken. Wij zullen er

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting. UNIT4 Multivers vanaf 10.3.1(*)

Procedure jaarafsluiting. UNIT4 Multivers vanaf 10.3.1(*) Procedure jaarafsluiting UNIT4 Multivers vanaf 10.3.1(*) (*) Dit document is alleen geldig vanaf UNIT4 Multivers versie 10.3.1 (dus ook te gebruiken met versies 10.4). U kunt de nieuwste versie van UNIT4

Nadere informatie

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten)

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Friesland Noord is alleen beschikbaar voor cliënten die onder

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat?

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? uwv.nl werk.nl Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw

Nadere informatie

Handleiding Outlook Agenda

Handleiding Outlook Agenda 1 Inleiding In dit document vindt u een uitgebreide uitleg van de Outlook Agenda functie. Aan de orde komen het gebruik van de agenda zoals het maken van afspraken en het geven van toegang aan anderen

Nadere informatie

Ik ben ziek. Wat nu? uwv.nl werk.nl. Wilt u meer weten? Heeft u een werkgever? Vraag dan bij hem of uw bedrijfsarts om meer informatie.

Ik ben ziek. Wat nu? uwv.nl werk.nl. Wilt u meer weten? Heeft u een werkgever? Vraag dan bij hem of uw bedrijfsarts om meer informatie. uwv.nl werk.nl Ik ben ziek. Wat nu? Wilt u meer weten? Vraag dan bij hem of uw bedrijfsarts om meer informatie. Kijk dan voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw uitkering?

Nadere informatie

Waarom dit informatieboekje?

Waarom dit informatieboekje? Een pgb, en dan? Waarom dit informatieboekje? Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunt u zelf regelen welke zorg u inkoopt. Ook bepaalt u wanneer uw zorgverlener bij u langskomt. Erg prettig dus! Bij

Nadere informatie

Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) 0 Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Inhoudsopgave Volleybal.nl account aanmaken... 1 Oefenen met Digitaal wedstrijdformulier thuis...

Nadere informatie

T-Connect Handleiding

T-Connect Handleiding T-Connect Handleiding Versie 1.7 2000-2011 Takeaway.com Inhoudsopgave 1. Introductie 1.1 Woord vooraf 3 1.2 T-Connect zelf downloaden 3 1.3 T-Connect via Food Terminal met touchscreen 4 1.4 Installatie

Nadere informatie

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Interne communicatie 3 1.1 Factsheet

Nadere informatie

Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave

Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave 1 Handleiding Reeleezee Administratie Inhoudsopgave 2 Inhoudsopgave 1. Introductie... 6 1.1 Over Reeleezee Administratie... 6 1.1.1 Samen met uw accountant...

Nadere informatie

Huur opzeggen en verhuizen. waar je thuis bent...

Huur opzeggen en verhuizen. waar je thuis bent... Huur opzeggen en verhuizen waar je thuis bent... Hoe kan ik de huur opzeggen? Wanneer u een andere woning heeft gevonden en wilt verhuizen, zegt u de huur van uw woning bij HEEMwonen op. Als u een aparte

Nadere informatie

Ik ben langdurig ziek. Wat nu?

Ik ben langdurig ziek. Wat nu? Ik ben langdurig ziek. Wat nu? Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken niet mogelijk, dan zorgen wij voor

Nadere informatie

Verhuizen. waar moet u op letten?

Verhuizen. waar moet u op letten? Verhuizen waar moet u op letten? Uw spullen uitzoeken, inpakken, de huurovereenkomst opzeggen of ondertekenen, adreswijzigingen versturen. Bij een verhuizing komt heel wat kijken! Waar u allemaal rekening

Nadere informatie

Kilometerregistratie App. powered by SCOPE

Kilometerregistratie App. powered by SCOPE Kilometerregistratie App powered by SCOPE HANDLEIDING AAN DE SLAG! In dit document vindt u alle informatie die u nodig heeft voor het gebruik van de Kilometerregistratie App, zodat u snel aan de slag kan

Nadere informatie

YOUR PERSONAL GUIDE. Informatie om u snel weer op weg te helpen

YOUR PERSONAL GUIDE. Informatie om u snel weer op weg te helpen YOUR PERSONAL GUIDE Informatie om u snel weer op weg te helpen WELKOM Personal Car Lease De naam zegt het al: persoonlijk. U staat centraal. Tenslotte bent u klant bij ons en u wilt een auto leasen tegen

Nadere informatie