Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs"

Transcriptie

1 Contactpersoon school Telefoonnummer KA 1 Brugge Centrum Sint-Clarastraat Brugge Kristin Froyman, directeur (school) kristin.froyman@rago.be Zino Boisdenghien KA 1 Brugge Centrum Sint-Clarastraat Brugge zino_boisdenghien@hotmail.com Zino Boisdenghien viel al op vanaf het derde door zijn verantwoordelijkheidszin en zijn sociale bewogenheid. In het vierde nam hij al het initiatief om naar aanleiding van de oorlog in Irak een erg serene bewustmakingsactie op touw te zetten en daarbij de volledige school te betrekken. Op een zeer persoonlijke wijze en met de nodige kritische zelfreflectie is hij de initiatiefnemer van allerlei projecten op school die het de medeleerlingen aangenamer maken. Zijn onvoorwaardelijke inzet en oprechte ambitie zorgen er echter nooit voor dat hij opvalt. Hij is erg discreet en werkt het liefst achter de schermen. Zijn brede interesse zet hem aan tot deelname aan tal van extra schoolse activiteiten: schooltoneel, scholierenparlement, deelname aan wetenschappelijke en literaire wedstrijden. Ook is hij dit jaar voorzitter van de leerlingenraad, een taak die hij heel plichtbewust en met zin voor leiderschap en respect voor zijn medeleden op zich genomen heeft. Zino is met andere woorden een toonbeeld van persoonlijkheid, gezonde ambitie, intellectuele eerlijkheid, bescheidenheid, verdraagzaamheid en sociale bewogenheid. Iemand die het project van het Gemeenschapsonderwijs niet enkel begrijpt, maar ook uitdraagt. Gedurende de vier jaar die ik op dit atheneum doorbracht, heb ik mij steeds trachten in te zetten om de schoolomgeving aangenamer te maken, om een genietbare leer- en studiesfeer te creëren voor iedereen. Ik probeerde alles met een open geest te benaderen en was dan ook blij met de hartverwarmende feedback die ik kreeg van leerlingen, leerkrachten en directie. De steun die ik kreeg van de directie en de leerkrachten toen ik in het derde een vredesactie op touw wou zetten, motiveerde mij enkel maar tot meer van hetzelfde. Met de leerlingenraad, een groep enthousiaste jongeren met frisse ideeën, trachten we deze ideeën zo goed mogelijk uit te werken in samenwerking met de directie en het lerarenkorps. Ik ben dan ook zeer blij dat ik mij dit jaar voorzitter mag noemen van deze groep jongeren. Samen met hen heb ik steeds getracht om schoolgaan voor iedereen aangenamer te maken en om de waarden waar het Gemeenschapsonderwijs voor staat naar buiten te vertegenwoordigen. Na het secundair onderwijs ga ik fysica studeren aan de VUB.

2 KA Assebroek Daverlostraat Assebroek Contactpersoon school Ginette Van Walleghem, directeur Telefoonnummer Elke De Baets KA Assebroek Daverlostraat Assebroek Elke heeft haar volledige schoolloopbaan in het Koninklijk Atheneum doorlopen. Alle leraars, zelfs zij die haar nooit als leerling in de klas hadden, kennen haar om haar positieve uitstraling. Zij is levenslustig, vriendelijk en beleefd. Zij werpt zich zeer vaak op als spreekbuis voor haar medeleerlingen. Medeleerlingen doen een beroep op haar als bemiddelaar bij conflicten. Elke neemt actief deel aan het schoolleven buiten de klas: MOS-project, leerlingenraad, organisatie 100 dagen, getalenteerde zangeres en actrice bij eigen schoolproducties. Voor de eerste Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs van onze school konden leerlingen en leraars geen betere keuze maken. Elke is immers ook de enige genomineerde leerling die scoort voor alle tien de criteria! Feitelijk verdien ik deze titel omdat mijn medeleerlingen en leerkrachten mij verkozen hebben. Verder ben ik ook een geëngageerde persoon. Ik ben lid van de leerlingenraad en zet me in voor milieuzorg op school. Wat mij onderscheidt van anderen is dat ik over voldoende zelfvertrouwen beschik om mijn stem te laten horen. Dit heb ik te danken aan mijn persoonlijkheid die door mijn ouders en het Gemeenschapsonderwijs gevormd werd. Ik ben dan ook dankbaar dat onze school, samen met andere gemeenschapsscholen, mij en andere leerlingen de kans biedt om onze persoonlijkheid te ontwikkelen en een eigen mening te vormen. Mijn plan voor de nabije toekomst is om office management te studeren. Ik hoop later als manager te kunnen werken bij een multinational.

3 KA Knokke A. Verweeplein Knokke Contactpersoon school Hugo De Plecker Telefoonnummer Evy Claeys KA Knokke A. Verweeplein Knokke Spontaan, snugger, lief, vriendelijk en leergierig: Evy slaagt erin om deze kenmerken moeiteloos te combineren met een gezonde dosis verantwoordelijkheidszin. Door haar sprankelende persoonlijkheid veroverde zij vele harten en is ze dé geknipte Ambassadeur voor onze school. Ik denk dat het sociale aspect een grote rol speelt, en in alle bescheidenheid denk ik dat ik goed om kan met mensen. Ik ben ook bereid om hulp te bieden waar het nodig is. Rechtvaardigheid is natuurlijk ook zeer belangrijk, je mening uiten is dus zeer belangrijk voor mij. Verdraagzaam zijn voor iedereen is gewoon een basiswaarde die iedereen wel ergens in zich heeft, maar soms moeilijk tot uiting komt, maar ik probeer dat toch zo goed mogelijk te doen. Ik zou graag een diploma behalen in de biomedische wetenschappen. Hopelijk lukt dit in 5 jaar in Gent. Daarna zien we wel wat de toekomst brengt.

4 Contactpersoon school Telefoonnummer KA Knokke-Heist A. Verweeplein Knokke Nancy De Nys Stijn Coens KA Knokke-Heist A. Verweeplein Knokke Stijn belichaamt het PPGO in al zijn facetten en is daarom een waardig Ambassadeur van deze school en van het Gemeenschapsonderwijs. Ik stond werkelijk versteld toen ik vernam dat mijn medeleerlingen en leerkrachten mij hadden voorgedragen als Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs. Het is mijn overtuiging dat er wel meer leerlingen zijn die deze titel evenveel verdienen als ik, maar toch ben ik er erg tevreden mee. Ik ben me er niet speciaal van bewust dat ik al deze waarden vertegenwoordig, maar ben er zeer fier op dat mijn medeleerlingen ze ontdekten. Ik sta te popelen om aan het werk te gaan en hoop spoedig een werkplaats te vinden waar ik mijn opgedane kennis en vaardigheden in houtbewerking kan benutten. Hopelijk krijg ik de kans om mij steeds verder bij te scholen in de nieuwe technieken.

5 KTA Houtland Torhout Rijselstraat Torhout Contactpersoon school Monique Lingier, directeur Telefoonnummer Sofie Van Loock KTA Houtland Torhout Rijselstraat Torhout Sofie is een modelleerlinge met een ruime studie-interesse, die het belangrijk vindt de school in een gunstig daglicht te stellen. Zij is altijd in orde en correct. Zij helpt het schoolteam bij de realisatie van projecten en extra-murosactiviteiten. Zij is mondig en zelfstandig en geeft tezelfdertijd blijk van normen- en waardenbesef. Zij is door haar medeleerlingen in de leerlingenraad unaniem tot voorzitter verkozen. Zij heeft een positieve invloed op de werking van de leerlingenraad doordat haar medeleerlingen naar haar luisteren en haar argumenten in de democratische besluitvorming aanvaarden. Deze titel is mij toegekend door de leerkrachten van mijn school. Ik denk dat ze in mij vooral een enthousiaste leerlinge zien die enorm veel trots in zich draagt tegenover haar school. Ik zal er dan ook alles aan doen om mijn school in een goed daglicht te plaatsen. Doordat ik voorzitster ben van de leerlingenraad kan ik, samen met mijn medeleerlingen, van binnenuit al redelijk wat realiseren. Maar ik zal ook in buitenschoolse activiteiten of competities met veel trots en wilskracht de naam van onze school trachten te verdedigen. Mijn school is relatief klein en omdat ik er al van in mijn zeer prille jeugd deel van uitmaak, is het met veel pijn in het hart dat ik ze binnenkort zal verlaten. Ik zal dan vooral de leuke sfeer, mijn toffe klasgenoten en de zeer aangename leerkrachten en directie missen. Ik ben van plan om volgend jaar taal- en letterkunde te volgen aan de Universiteit Gent. Graag zou ik dan een diploma journalistiek halen, maar ook leerkracht worden is zeker een van mijn ambities.

6 KA 2 Sint-Michiels Vijverhof Vijverhoflaan 13, 8200 Sint-Michiels (Brugge) Contactpersoon school Guido Ooghe, directeur Telefoonnummer g.ooghe@rago.be Ginny De Klerck KA 2 Sint-Michiels Vijverhof Vijverhoflaan 13, 8200 Sint-Michiels ginny.deklerck@belgacom.net Deze leerlinge heeft zich bijzonder ingespannen voor de fondsenwerving voor ons festival Vijverpop. Hoewel zij pas later in onze school terechtkwam, heeft zij zeer snel de waarden van ons pedagogisch project in zich opgenomen. Voor haar grote engagement verdient zij onze bijzondere waardering. Het 6e jaar was voor mij een druk maar leuk jaar. Ik heb meegeholpen aan tal van activiteiten. Zo was er Vijverpop, een festival dat de leerlingen organiseren ten voordele van het Kinderkankerfonds. Het Atheneum Vijverhof kan ik het best omschrijven als een kleine maar fijne school te midden van het groen, waar elke leerling zijn kans krijgt. Het Gemeenschapsonderwijs heeft me de kans gegeven om me creatief te ontplooien, me in te zetten voor het goede doel, mezelf te zijn en op te komen voor mijn eigen mening en ideeën. Via communicatie heb ik leren leren, maar ook leren omgaan met vrijheden. Volgend schooljaar zou ik graag Godsdienstwetenschappen volgen aan de universiteit. Zo zie je maar dat je in het Gemeenschapsonderwijs, door de grote variëteit aan keuzes, de kans krijgt om je te ontwikkelen tot een uniek persoon met ruime toekomstmogelijkheden.

7 KA Blankenberge J. Van Maerlantstraat Blankenberge Contactpersoon school Kathleen Vinck Telefoonnummer Karen Koelman GEEN FOTO KA Blankenberge J. Van Maerlantstraat Blankenberge Deze leerlinge is sterk betrokken bij de leerlingenraad en de buitenschoolse activiteiten. Haar gedrevenheid en enthousiasme spelen hierbij een grote rol. Het is moeilijk om jezelf op te hemelen maar ik doe een poging. Ik verdien de titel om de persoon die ik ben. Ik vind van mezelf dat ik meestal een goed voorbeeld ben voor de jongere jaren: ik zet me in, heb respect voor leerlingen en leerkrachten en stiekem ga ik ook heel graag naar school. Ik vind het jammer dat de tijd gekomen is om mijn school te verlaten maar aan de andere kant begint nu ook het echte leven voor mij. Ik laat een aantal boeiende, leerrijke en prachtige jaren in het Gemeenschapsonderwijs achter mij. Volgend jaar wil ik Criminologie studeren aan de VUB.

8 KA Blankenberge J. Van Maerlantstraat Blankenberge Contactpersoon school Kathleen Vinck Telefoonnummer Audrey Rivière GEEN FOTO KA Blankenberge J. Van Maerlantstraat Blankenberge Deze leerlinge zet zich maximaal in voor haar studies. Ze vertoont een zeer grote betrokkenheid bij alle schoolse activiteiten. Ze straalt vriendelijkheid en enthousiasme uit. Ik ben creatief, sociaal en gedreven en heb een goede band met mijn medeleerlingen en leerkrachten. Ook ben ik iemand die streeft naar dat ietsje meer en die openstaat voor opmerkingen en hieruit leert. Bij elke opdracht of uitdaging zet ik mij meer dan 100% in. Ik studeer omdat ik een doel heb in mijn leven, ik wil later mensen helpen en proberen om hen een beter leven te schenken. Volgend schooljaar zal ik de studies bio-ingenieur volgen aan de VUB.

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006 KA Veurne Smissestraat 3-8630 Veurne Contactpersoon school Dirck Defever Telefoonnummer 058 31 10 89 dirck.defever@rago.be Jocelyne Houquet KA Veurne Smissestraat 3-8630 Veurne jochie_eikeorf@hotmail.com

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006 KA1 Centrum Oostende L. Spillaertstraat 31 8400 Oostende Contactpersoon school Berlinda Willaert, directeur Telefoonnummer 059 70 16 92 Ka1oost.directeur@skynet.be Jimi Bauwens KA1 Centrum Oostende L.

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs KA Denderleeuw Kouterbaan 20 9470 Denderleeuw Contactpersoon school Michèle Gijsenbergh Telefoonnummer 053 64 59 51 michele.gijsenbergh@kad.skynet.be Gorik Noynaert KA Denderleeuw Kouterbaan 20 9470 Denderleeuw

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006 Contactpersoon school Telefoonnummer KA Tongeren Moerenstraat 4 3700 Tongeren Yolande Moreau ka.tongeren@rago.be Ine Swennen KA Tongeren Moerenstraat 4 3700 Tongeren ineswennen@hotmail.com Ine zet zich

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs Contactpersoon school S. De Cock Telefoonnummer 03 827 27 99 anneleen.vanherbruggen@rago.be Nauwal Boughalem Nauwal1408@hotmail.com Zeer gemotiveerde leerling die steeds openstaat voor de mening van anderen.

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 5 Mechelen-Keerbergen-Heist-op-den-Berg KTA Mechelen Wollemarkt Wollemarkt 36 2800 Mechelen Contactpersoon school Anne Gielen, directeur Telefoonnummer 015 28 62 60 Amal Bohmedi KTA Mechelen Wollemarkt

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs Scholengroep Contactpersoon school Telefoonnummer 04 Kla4 KA Lier A. Vanderpoortenlaan 35 2500 Lier Liesbet De Hondt ldehondt@yahoo.com Ischa Lambrechts KA Lier A. Vanderpoortenlaan 35 2500 Lier Ischa-Lambrechts@hotmail.com

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt!

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt! LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / 2019 Follow your Sun biedt 10 wekelijkse lessen van 1.5 uur waarin kinderen hun talenten en die van hun klasgenoten ontdekken en leren te gebruiken. Tijdens de

Nadere informatie

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

Wij stimuleren leergierigheid

Wij stimuleren leergierigheid Wij stimuleren leergierigheid 1 HET KAT: WIJ STIMULEREN LEERGIERIGHEID Een school kiezen voor uw zoon of dochter is heel belangrijk, maar niet gemakkelijk. Het is belangrijk omdat het secundair onderwijs

Nadere informatie

We willen kansen scheppen om uw kind evenwichtig te laten ontplooien. We houden rekening en hebben respect voor de eigen mogelijkheden van elk kind.

We willen kansen scheppen om uw kind evenwichtig te laten ontplooien. We houden rekening en hebben respect voor de eigen mogelijkheden van elk kind. 1. VERWELKOMING. NAAR DE OUDERS TOE Van harte welkom in onze school. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Het verheugt ons dat u voor het onderwijs en de opvoeding van uw kind een

Nadere informatie

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent Opvoedingsproject Nieuwen Bosch Humaniora Gent Onze school wil aan jongeren kwalitatief hoogstaand onderwijs bieden in een hartelijk klimaat van samenwerken en samenleven stimuleren we de leerlingen vanuit

Nadere informatie

VISIE PEDAGOGISCH PROJECT

VISIE PEDAGOGISCH PROJECT VISIE PEDAGOGISCH PROJECT van daltonschool De Kleine Icarus Algemene visie De opdracht van daltonschool De Kleine Icarus bevat naast het onderwijskundig eveneens een maatschappelijk aspect Wij brengen

Nadere informatie

Pedagogische visie. Scholengroep Midden-Brabant. samenwerken verantwoordelijk geëngageerd innovatief positief kritisch

Pedagogische visie. Scholengroep Midden-Brabant. samenwerken verantwoordelijk geëngageerd innovatief positief kritisch Pedagogische visie Scholengroep Midden-Brabant samenwerken verantwoordelijk geëngageerd innovatief positief kritisch 1 Eén voor allen, allen voor één Samenwerken is een werkwoord dat vele actoren bundelt:

Nadere informatie

Assertiviteit Ik weet wat ik wil Ik kom voor mezelf op Ik geef mijn grens aan

Assertiviteit Ik weet wat ik wil Ik kom voor mezelf op Ik geef mijn grens aan Assertiviteit Ik weet wat ik wil Ik kom voor mezelf op Ik geef mijn grens aan Ik zeg wat ik bedoel Ik bescherm mezelf Ik durf nee te zeggen Ik spreek met respect Bedachtzaamheid Ik neem de tijd om na te

Nadere informatie

Mijn communicatie met leerkrachten

Mijn communicatie met leerkrachten Mijn communicatie met leerkrachten Ik durf of kan niets vragen aan leerkrachten. Ik stel vlot mijn vragen aan mijn leerkrachten. Ik slaag er niet in tot een opbouwend gesprek te komen met leerkrachten.

Nadere informatie

Wij stimuleren leergierigheid

Wij stimuleren leergierigheid Wij stimuleren leergierigheid HET KAT: WIJ STIMULEREN LEERGIERIGHEID Een school kiezen voor uw zoon of dochter is heel belangrijk, maar niet gemakkelijk. Het is een belangrijke keuze omdat het secundair

Nadere informatie

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Startende manager Startende manager, vol zelfvertrouwen leidinggeven Je staat op het punt om leidinggevende te worden, of misschien ben je het net geworden? Heb je de intentie om binnenkort de

Nadere informatie

De specifieke lerarenopleiding

De specifieke lerarenopleiding geëngageerd onderzoekend communicatief talent ontwikkelend vakdeskundig leerling gericht samenwerkend De specifieke lerarenopleiding dynamisch leergierig master Jij bent... inspirerend creatief toekomstgericht

Nadere informatie

GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan Halle. Resultaten tevredenheidsenquête

GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan Halle. Resultaten tevredenheidsenquête GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan 40 1500 Halle Resultaten tevredenheidsenquête Verwerking en presentatie van de leerlingenbevraging schooljaar 2018-2019 I. Inleiding Beste leerlingen, Voor de examenperiode

Nadere informatie

Perstekst SCHOLEN DA VINCI. Donderdag 14.01 p11u. Nora De Caluwe Directeur

Perstekst SCHOLEN DA VINCI. Donderdag 14.01 p11u. Nora De Caluwe Directeur Perstekst SCHOLEN DA VINCI Donderdag 14.01 p11u Nora De Caluwe Directeur INHOUD Naam 05 Forum Da Vinci 06 Villa Da Vinci 08 Logo 09 Waarom? 10 Toekomst 12 Perstekst SCHOLEN DA VINCI Donderdag 14.01 p11u

Nadere informatie

vaardigheden - 21st century skills

vaardigheden - 21st century skills vaardigheden - 21st century skills 21st century skills waarom? De Hoeksteen bereidt leerlingen voor op betekenisvolle deelname aan de wereld van vandaag en de toekomst. Deze wereld vraagt kinderen met

Nadere informatie

Je mag trots zijn op deze eigenschappen want ze zullen ook later een belangrijke troef zijn in je job!

Je mag trots zijn op deze eigenschappen want ze zullen ook later een belangrijke troef zijn in je job! STERK ste leerlingen 1 e graad 2015-2016 Stiptheid: Robine Van Loock (2Bc) Je was het voorbije schooljaar een voorbeeld qua STIPTHEID. Je cursus en agenda waren steeds in orde. Je nauwkeurigheid en verzorgd

Nadere informatie

Profielschets. Een school voor talentontwikkeling

Profielschets. Een school voor talentontwikkeling Profielschets Een school voor talentontwikkeling Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534 11 58 fax: 023 534 59 00 1 Scholen met Succes

Nadere informatie

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Onze ideologie We zien iedereen als uniek en waardevol. Ieder kind heeft talenten en samen gaan we die ontdekken en ontwikkelen. Hierdoor kunnen

Nadere informatie

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak KMPO 2016/2017 Plan van aanpak Inleiding De kwaliteitsmeter PO is afgenomen in april 2017. In de richtlijnen zijn criteria voor zwakke en sterke punten opgesteld. Hieronder de analyse van de zwakke en

Nadere informatie

Welkom op de informatie-avond!

Welkom op de informatie-avond! Welkom op de informatie-avond! Programma: Presentatie over de uitslag van de tevredenheidsonderzoeken, de verbeterplannen en de resultaten van vorig schooljaar. Interactief met elkaar van gedachten wisselen

Nadere informatie

OBSERVATIELIJST van de MUZISCHE ONTWIKKELING Van kleuters IN 5 CATEGORIEËN

OBSERVATIELIJST van de MUZISCHE ONTWIKKELING Van kleuters IN 5 CATEGORIEËN OBSERVATIELIJST van de MUZISCHE ONTWIKKELING Van kleuters IN 5 CATEGORIEËN Mijn muzisch enthousiasme Mijn muzische durf en creativiteit Mijn relatie met en begrip van de kunsttalen Mijn muzische expressie

Nadere informatie

ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE!

ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE! ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE! In Atheneum Brussel gaat een heel specifieke onderwijswereld voor je open. Met lessen die het klaslokaal overstijgen, kleine leerlingengroepen,

Nadere informatie

CBS De Akker Protocol Omgaan met elkaar

CBS De Akker Protocol Omgaan met elkaar CBS De Akker Protocol Omgaan met elkaar Datum eerste versie 01-02-2010 Datum laatste versie 26-05-2015 Documenteigenaar Team CBS De Akker Datum volgende toetsing Schooljaar 2015-2016 Datum volgende borging

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018 Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 018 Enkele weken geleden kreeg u van ons de vraag een tevredenheidsenquête in te vullen. Met deze enquête wilden wij de stem van de ouders laten spreken: hoe tevreden

Nadere informatie

1 ste graad 2 de graad 3 de graad. Communicatie. Creativiteit. Praatronde - klasraad (Vakoverschijdende eindtermen: Gemeenschappelijke stam)

1 ste graad 2 de graad 3 de graad. Communicatie. Creativiteit. Praatronde - klasraad (Vakoverschijdende eindtermen: Gemeenschappelijke stam) (Vakoverschijdende eindtermen: Gemeenschappelijke stam) 1 ste graad 2 de graad 3 de graad Communicatie manier een idee, gedachte verbaal en non-verbaal uiten. manier een idee, gedachte verbaal en non-verbaal

Nadere informatie

Wij stimuleren leergierigheid

Wij stimuleren leergierigheid Wij stimuleren leergierigheid HET KAT: WIJ STIMULEREN LEERGIERIGHEID Een school kiezen voor uw zoon of dochter is heel belangrijk, maar niet gemakkelijk. Het is een belangrijke keuze omdat het secundair

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen AC-Kruidtuin - Food Safety Center Kruidtuinlaan 55 1000 Brussel Tel.: 02 211 82 11 www.favv.be Verantwoordelijke uitgever: Herman Diricks Februari

Nadere informatie

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen

Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Training Leiderschap Training Leiderschap, inspireren, motiveren en coachen Als leidinggevende moet je meerdere ballen hooggehouden. Er wordt verwacht dat jouw team bepaalde doelen haalt, binnen een bepaald

Nadere informatie

2.1. Gegevens m.b.t. de situering van onze onderwijsinstelling Gegevens met betrekking tot lokale situatie

2.1. Gegevens m.b.t. de situering van onze onderwijsinstelling Gegevens met betrekking tot lokale situatie 1 PEDAGOGISCH PROJECT 1. Algemeen 2. Elementen van ons pedagogisch project 2.1. Gegevens m.b.t. de situering van onze onderwijsinstelling 2.1.1. Profilering van de school als onderwijsinstelling behorend

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid Strategisch beleidsplan O2A5 De dialoog als beleid Bij de tijd, open, boeiend en passend, dat zijn zowel het onderwijs als de werkwijze van O2A5. We hebben dan ook gekozen voor een vernieuwende en eigentijdse

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

DE 12 VAN DOK12. Dit ben ik

DE 12 VAN DOK12. Dit ben ik Dit ben ik Op DOK12 verwerf ik kennis, vaardigheden en ontwikkel ik mij als persoon. Ik krijg ruimte om mijzelf goed te leren kennen, te zijn wie ik ben en mijn talenten te ontwikkelen. Ook leer ik oog

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Kandidatuur Elise Lanneau 5 OMC

Kandidatuur Elise Lanneau 5 OMC Kandidatuur Elise Lanneau 5 OMC :: Motivatie :: Beste YELP-team, Welke jonge ambitieuze en dynamische jongedame droomt er niet van een kans te krijgen zichzelf van haar beste kant te laten zien in een

Nadere informatie

D E K LE OPVOEDINGSPROJECT T E. Werken met een visie. R K

D E K LE OPVOEDINGSPROJECT T E. Werken met een visie. R K D E K LE U TE T E R K OPVOEDINGSPROJECT Werken met een visie. O UT T E R OMDAT JE MET POËZIE ZOVEEL MEER ZEGT... Werken met visie Is als kijken in een spiegel. Als je in een spiegel kijkt, kijk je meestal

Nadere informatie

Verklaring : Rechten en verantwoordelijkheden van ouders in het onderwijs Ouders en school bondgenoten in de opvoeding

Verklaring : Rechten en verantwoordelijkheden van ouders in het onderwijs Ouders en school bondgenoten in de opvoeding Verklaring : Rechten en verantwoordelijkheden van ouders in het onderwijs Ouders en school bondgenoten in de opvoeding Inleiding Ouders zijn de eerste opvoedingsverantwoordelijken van hun kinderen. In

Nadere informatie

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure

RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure GOO! voor Opvang en Onderwijs RUIMTE VOOR HELDEN Ouderbrochure Elk kind heeft een held of heldin in zich om moeilijke situaties te overwinnen. Hiervoor is niet alleen moed nodig, maar ook inzicht, de juiste

Nadere informatie

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 E-BOOK Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Inleiding... 3 Wie is Monique Dekker?... 3 3. Bewustzijn... 4 Zijn wie

Nadere informatie

Competenties verbonden aan het ComPas

Competenties verbonden aan het ComPas Competenties verbonden aan het ComPas 5 kerncompetenties en 8 erg waardevol competenties 1. Kunnen samenwerken... 2 2. Contactvaardig zijn... 3 3. Inlevingsvermogen/empathie bezitten... 4 4. Zelfreflectie...

Nadere informatie

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT - SCHOOLBROCHURE - Basisonderwijs DE LINDE, Overpelt ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT In ons Eigen opvoedingsproject (EOP) kan u lezen hoe wij als school onze opvoedingstaak zien.

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

klaar voor morgen www.sintjozefhumaniora.be HALLO Je zit nu in het zesde leerjaar en binnenkort kies je een nieuwe school. Misschien is onze school wel precies wat je zoekt. Daarom stellen we ons graag

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1

Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Nieuwsbrief December 2013 Nummer 1 Start brede school Steenvoorde Met deze nieuwsbrief informeren wij jou als medewerker van de toekomstige brede school Steenvoorde over de voortgang van onze brede school.

Nadere informatie

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo Sander, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk vindt.

Nadere informatie

Voorbeeldschool OUDER RAPPORTAGE. Scholen met Succes Postbus DJ Haarlem tel:

Voorbeeldschool OUDER RAPPORTAGE. Scholen met Succes Postbus DJ Haarlem   tel: Voorbeeldschool OUDER RAPPORTAGE Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534 11 58 Datum: 26-7-2019 LEESWIJZER Hartelijk dank voor uw deelname

Nadere informatie

GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (gemeenschapsonderwijs)

GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (gemeenschapsonderwijs) GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (gemeenschapsonderwijs) Bijzonder decreet 14 juli 1998 Centrale niveau: Meso-niveau: Lokale niveau: Raad GO! en Afgevaardigd bestuurder Raad van bestuur en Algemeen

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN

SOCIALE VAARDIGHEDEN RAPPORT SOCIALE VAARDIGHEDEN SCHOOLJAAR 2010-2011 NAAM: KLAS: Inleidend woord Dit is het vernieuwde rapport sociale vaardigheden. Het sociaal functioneren op school vinden wij uitermate belangrijk. We

Nadere informatie

EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS

EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS EEN WERELD AAN TALENTEN! VWO/HB ONDERWIJS Onze school is een afspiegeling van de bevolking in een grootstedelijk gebied en daar zijn we trots op. Wij gaan ervan uit dat we goed zijn dankzij onze verschillen.

Nadere informatie

Centrale examenschool

Centrale examenschool Centrale examenschool INDEX 1. Algemeen wettelijk luik 3-4 1.1. Voorwoord 3 1.2. Procedure tot het behalen van het getuigschrift Basisonderwijs 4 2. Schooleigen luik 5-9 2.1. Visie van de school 5-6 2.2.

Nadere informatie

brede interesse specifieke, diepgaande interesses kennishonger leergierig ontwikkelingspotentieel hoogbewust zijn creërend (denk)vermogen

brede interesse specifieke, diepgaande interesses kennishonger leergierig ontwikkelingspotentieel hoogbewust zijn creërend (denk)vermogen productief Dabrowski: overexcitabilities asynchroon gevoelig complex Dweck: FIXED vs growth mindset intens scherpe waarneming plezier in creëren origineel snel opvallend gevoel voor humor rijke fantasie

Nadere informatie

TOC 24/09/2010 - Bijlage 1 Aanpassingen / schrappingen vacant verklaarde betrekkingen in wervingsambten m.i.v 01/01/2011: mutatie/nieuwe affectatie en vaste benoeming. Nummer betrekking School 1017 BS

Nadere informatie

De Zonnebloem, een school waar pit in zit

De Zonnebloem, een school waar pit in zit De Zonnebloem, een school waar pit in zit Zonnebloemen staan symbool voor opgewektheid, kleur, warmte en groeikracht. De pitten duiden op een grote eenheid in diversiteit. Een symboliek die onze school

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 6 26 januari 2018 Nieuws van de directie Beste ouder(s) en verzorger(s), I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Kijkmiddag project

Nadere informatie

O.R.S. Lek en Linge Cultuurprofielschool. De kracht van kunst

O.R.S. Lek en Linge Cultuurprofielschool. De kracht van kunst O.R.S. Lek en Linge Cultuurprofielschool De kracht van kunst Verschillende stralen zijn verschillende facetten van creativiteit. De stralen van de diamant worden gevormd door direct aan de cultuurvakken

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Uit het resultaat van mijn test kwamen voornamelijk de doener en beslisser naar voren.

Uit het resultaat van mijn test kwamen voornamelijk de doener en beslisser naar voren. Metawerk Fedor. Semester 1a Opdracht 1. Ik heb voor opdracht 1 de leerstijlentest van Kolb gemaakt. Deze test heeft als doel om te kijken op wat voor manier je het beste informatie kunt opnemen en verwerken.

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

Denk niet dat school alleen maar tijdverlies is

Denk niet dat school alleen maar tijdverlies is Yves Vanderhaeghe (afstudeerjaar 1988) Denk niet dat school alleen maar tijdverlies is interview: Steven Pynaert (5 e economie moderne talen) Richting: Wetenschappen Jaar afstuderen: 1988 Later diploma:

Nadere informatie

360 feedback 2.2. Studentnummer: Datum: Personen welke de formulieren hebben ingevuld: M. Camp

360 feedback 2.2. Studentnummer: Datum: Personen welke de formulieren hebben ingevuld: M. Camp 360 feedback 2.2 Student: M. camp Studentnummer: 11099003 Klas: WDH29 Datum: 26-06-2013 Personen welke de formulieren hebben ingevuld: - M. Camp - Menno Lageweg - Ir. S.W.L. van Herk - D.J. Jager M. Camp

Nadere informatie

Spes Nostra. leeft. bruist coacht luistert beweegt inspireert. leert. Heidi Denys Pieter Dhuyvetter Frederik Tack. Zie je t zitten in t Spes?

Spes Nostra. leeft. bruist coacht luistert beweegt inspireert. leert. Heidi Denys Pieter Dhuyvetter Frederik Tack. Zie je t zitten in t Spes? HEULE Spes Nostra Spes Nostra Zie je t zitten in t Spes? leeft leert bruist coacht luistert beweegt inspireert Volgens mijn broer is het hier bère! Het directieteam heet je welkom! Heidi Denys Pieter Dhuyvetter

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam.

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam. Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens Persoonlijkheidstest (MPT-BS) Status Voltooid Voltooid Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek Emailadres

Nadere informatie

Elementen van een professionele leergemeenschap

Elementen van een professionele leergemeenschap Professioneel Statuut Op de Groen van Prinstererschool werken we aan een professionele leergemeenschap: een cultuur waarin alle betrokkenen in de school samenwerken, reflecteren, onderzoeken en professionaliseren.

Nadere informatie

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid SWOT Werkblad 1 Sterke punten Sterke punten 1.Omgevingsgericht heid 2. Vermogen tot groei en vernieuwing Voorbeelden Ik ben echt iemand die midden in de maatschappij staat. Ik heb veel interesses binnen

Nadere informatie

Mijn visie; mijn manier van handelen en

Mijn visie; mijn manier van handelen en Mijn visie; mijn manier van handelen en ideeën over hoe kinderen ontwikkelen, leren en zouden moeten leren op school. Mariska Gerritsen, Docent beeldende vorming Fontys Tilburg Onderwijs Mijn visie op

Nadere informatie

JUNG INSIGHT PROFIEL : ( dec-2011)

JUNG INSIGHT PROFIEL : ( dec-2011) JUNG INSIGHT PROFIEL : ( dec-2011) STIJL: Dio heeft veel energie, wil vooruit en slaat voortdurend nieuwe wegen in. Hij vertrouwt op zijn ingevingen van het moment en gaat recht op zijn doel af. Hij zal

Nadere informatie

Leren & ontwikkelen. doe je samen

Leren & ontwikkelen. doe je samen Leren & ontwikkelen doe je samen VIER SpeerpunteN Onze missie en visie bepalen, samen met externe ontwikkelingen (zoals wet- en regelgeving, nieuwe inzichten en technologische ontwikkelingen), ons beleid

Nadere informatie

CBS Nije-Kroost 26 jan 2017

CBS Nije-Kroost 26 jan 2017 CBS Nije-Kroost 26 jan 2017 www.cbsnijekroost.nl Nieuwe leerlingen In groep 1/2c: Norah Welkom op Nije-Kroost! We wensen je een fijne tijd op onze school! Uitslag ouder- en leerlingtevredenheidspeiling

Nadere informatie

Het gemeenschapsonderwijs en zijn pedagogisch project

Het gemeenschapsonderwijs en zijn pedagogisch project Pedagogisch project Het gemeenschapsonderwijs en zijn pedagogisch project Kinderen optimale ontwikkelingskansen bieden en ze begeleiden zodat zij kunnen opgroeien tot gelukkige, positief denkende en kritische

Nadere informatie

Praktijkonderwijs werkt!

Praktijkonderwijs werkt! DE VENEN Praktijkonderwijs werkt! Ontdek hoe het werkt op 20 januari! Waar wil jij een pro in worden? Bij ons op school leer je vooral door te doen! Op school én in de praktijk, via stages. Je kunt bij

Nadere informatie

Competentiewoordenboek niet-kaderleden

Competentiewoordenboek niet-kaderleden 1. Besluitvaardig zijn Competentiewoordenboek niet-kaderleden - Kan tijdig beslissen wat in een bepaalde situatie moet gebeuren - Neemt goede beslissingen rekening houdend met de situatie - Durft beslissingen

Nadere informatie

GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum

GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum ka1.brugge@g-o.be www.ka1brugge.be KONINKLIJK ATHENEUM I Sint-Clarastraat 46 8000 Brugge Het KA1 ontwikkelt taal en cultuur In de eerste plaats geven we kennis mee, maar het Atheneum heeft ook oog voor

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek CSG Liudger Leerlingen, ouders en medewerkers

Tevredenheidsonderzoek CSG Liudger Leerlingen, ouders en medewerkers Tevredenheidsonderzoek CSG Liudger 2019 Leerlingen, ouders en medewerkers Voorwoord Het is inmiddels de vijfde keer dat we een groot kwaliteitsonderzoek doen bij CSG Liudger. In 2007, 2010, 2013 en in

Nadere informatie

Jouw weg naar het hoger onderwijs

Jouw weg naar het hoger onderwijs Jouw weg naar het hoger onderwijs Inspiro_folder_v1.indd 1 INSPIRO COLLEGE.BE Ben je ook zo nieuwsgierig naar je nieuwe school? Hoe je er gaat leren en welke nieuwe vrienden en vriendinnen je gaat krijgen?

Nadere informatie

Amsterdam heeft t: de Universitaire Pabo PA²!

Amsterdam heeft t: de Universitaire Pabo PA²! Amsterdam heeft t: de Universitaire Pabo PA²! Wat is PA²? De PA²-Universitaire Pabo biedt studenten de gelegenheid om de studie Pedagogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit te combineren met de

Nadere informatie

Deel 1: Pedagogisch project Vrije Basisschool Lenteland

Deel 1: Pedagogisch project Vrije Basisschool Lenteland 1 ONZE SCHOOL en de SCHOLENGROEP ARKORUM Het katholiek basisonderwijs brengt al vele jaren een aanbod van kwalitatief onderwijs en opvoeding aan kleuters en leerlingen in de regio Roeselare- Ardooie. In

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

Een Positieve Klas resultaten Duhamel College Den Bosch

Een Positieve Klas resultaten Duhamel College Den Bosch Een Positieve Klas resultaten Duhamel College Den Bosch Mentoren van Duhamel College Den Bosch (vmbo) hebben het programma Een Positieve Klas in het schooljaar 2011-2012 uitgevoerd met eerste en tweede

Nadere informatie

Mijn. boekje. wie-wil-ik-zijn. Van: choices of the heart

Mijn. boekje. wie-wil-ik-zijn. Van: choices of the heart Mijn wie-wil-ik-zijn boekje choices of the heart Van: Dit boekje is speciaal voor jou gemaakt door Christelijke Hogeschool Ede en Huis van Belle Vormgegeven door: Talitha Hoddenbagh Huis van Belle Niets

Nadere informatie

Hoe schoolleiders hun leiderschap kunnen ontwikkelen door zelfsturing te bevorderen bij team en kinderen. Irene Harmsen & Kris Verbeeck

Hoe schoolleiders hun leiderschap kunnen ontwikkelen door zelfsturing te bevorderen bij team en kinderen. Irene Harmsen & Kris Verbeeck Hoe schoolleiders hun leiderschap kunnen ontwikkelen door zelfsturing te bevorderen bij team en kinderen. Irene Harmsen & Kris Verbeeck 2 Hoe zit het met jouw zelfsturing? Ben je gestuurd of wou je hierheen?

Nadere informatie

Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek Netwerkschool Loppersum Oost Annemarie Nienhuis - mei 2017

Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek Netwerkschool Loppersum Oost Annemarie Nienhuis - mei 2017 Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek Netwerkschool Loppersum Oost Annemarie Nienhuis - mei 2017 Inleiding Wat een genot om als leerling een locatie van de Netwerkschool te bezoeken! En wat een heerlijke

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

Donderdag 10 november 2011 JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Logo 3- en Groene Vlag-uitreiking - Schaarbeek

Donderdag 10 november 2011 JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Logo 3- en Groene Vlag-uitreiking - Schaarbeek Donderdag 10 november 2011 JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Logo 3- en Groene Vlag-uitreiking - Schaarbeek Geachte leerkrachten en directies, Beste jongens en meisjes,

Nadere informatie

SKILLSTIPS SKILLSTOWN

SKILLSTIPS SKILLSTOWN SKILLSTIPS SKILLSTOWN Met dank aan Wout Plevier www.innerspective.nl De grooste online opleider van Nederland www.skillstown.com 3 oefeningen om je nr. 1 talent te vinden Iedereen heeft talenten. Een talent

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal - april 2015 Ambassadeur Heldere Taal 2015 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid

Nadere informatie

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt:

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt: Achtergrond Basisschool De Regenboog staat in de wijk Zuid-west in Boekel en valt onder het bestuur van Zicht PO. Evenals de andere scholen onder dit bestuur gaan wij de komende periode vorm geven aan

Nadere informatie

SCHOLENGROEP BRUGGE-OOSTKUST Raad van Bestuur

SCHOLENGROEP BRUGGE-OOSTKUST Raad van Bestuur SCHOLENGROEP BRUGGE-OOSTKUST Raad van Bestuur 10 MEI 2007 OVERZICHT BESLISSINGEN RVB 01 De Raad van Bestuur van Scholengroep -Oostkust beslist om de voorgelegde jaarrekening 2006 goed te keuren. RVB 02

Nadere informatie

Checklist begeleidingsstijlen

Checklist begeleidingsstijlen Checklist begeleidingsstijlen Beste collega s, Hieronder vinden jullie een lijst van bedenkingen en kanttekeningen die ons kunnen helpen bij het bepalen van onze begeleidingsstijl. Het is de bedoeling

Nadere informatie

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet.

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet. Leerdoelen a.d.h.v. rubrics Rubrics voor het onderwijs Deze rubrics zijn door ons verzameld, geschreven of herschreven. Met vriendelijke groet, Team Vierkantgoed Rubric Optie 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4

Nadere informatie