Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs"

Transcriptie

1 5 Mechelen-Keerbergen-Heist-op-den-Berg KTA Mechelen Wollemarkt Wollemarkt Mechelen Contactpersoon school Anne Gielen, directeur Telefoonnummer Amal Bohmedi KTA Mechelen Wollemarkt Wollemarkt Mechelen Deze leerlinge belichaamt het PPGO in al zijn facetten en is daarom een waardig ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs. Ik verdien de titel van Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs omdat ik een zeer mondig persoon ben met veel ideeën, die ik graag met anderen deel en wil realiseren. Ik kom op voor mezelf en voor mijn medemens. Ik heb veel respect voor andermans mening. Ik ben intellectueel nieuwsgierig en ik hou van nieuwe uitdagingen! Ambassadeur zijn van het Gemeenschapsonderwijs is zeker een mooie uitdaging! Het is een grote eer om deze titel voor mijn school te mogen dragen! Eerst was ik van plan te stoppen met studeren, en geen 7 de jaar te doen, maar nu heb ik mijn twijfels daarover, dus het kan best zijn dat ik er toch voor ga! Ik heb nog twee maand tijd om er eens goed over na te denken. Ik kan en mag geen overhaaste beslissingen nemen!

2 05 Mechelen Keerbergen KA Keerbergen Vlieghavenlaan Keerbergen Contactpersoon school Hilde Liekens Telefoonnummer Maité Jiménez-Mariné KA Keerbergen Vlieghavenlaan Keerbergen Veelzijdige persoonlijkheid, uitstekende leerling (Wetenschappen-Wiskunde 8 uur), bijzonder creatief (hoofdrol toneel) schrijft mooie gedichten), is zelfzeker en bescheiden. Ik verdien deze titel, al geef ik het niet graag toe, omdat ik erg veelzijdig ben. Ik besef als geen ander dat onderwijs niet de enige vaste waarde is, maar aangevuld moet worden met andere activiteiten. Naast mijn studies Wetenschappen-Wiskunde houd ik mij creatief bezig met voordracht en toneel (1 ste prijs voordrachtwedstrijd van Keerbergen en 3 de prijs voordrachtwedstrijd te Antwerpen). Ik schrijf ook gedichten, waarvoor ik al tweemaal een eervolle vermelding heb behaald, bv.: de poëziewedstrijd van Keerbergen. Bovendien speel ik piano. Deze activiteiten laten mij toe een zeer gevarieerd leven te leiden en elke dag met een gemeende glimlach te starten. Ik ga volgend jaar de studies Burgerlijk ingenieur aanvatten aan de Katholieke Universiteit Leuven.

3 KA Lyceum Mechelen Caputsteenstraat Mechelen Contactpersoon school Chris Rousseau Telefoonnummer Barbara De Keersmaecker KA Lyceum Mechelen Caputsteenstraat Mechelen We kennen Barbara al jaren als een open en vriendelijk meisje. Ze is een intelligente leerling met zin voor verantwoordelijkheid en engagement. Ze zet zich steeds 100% in op alle vlakken: voor schoolse activiteiten zowel als voor culturele en sociale. Eerst en voorzal ben ik dankbaar dat ik deze titel mag dragen. Ik denk dat de reden waarom medeleerlingen en leerkrachten mij gekozen hebben niet specifiek te definiëren is. Mijn medeleerlingen bezitten stuk voor stuk sterke eigenschappen en verscheidene onder hen zouden ook deze titel verdienen. Wat ik denk dat mijn sterkste punt is, in alle bescheidenheid, is mijn doorzettingsvermogen. Ik wil mijn doelen zo goed mogelijk bereiken en probeer de tegenslagen onderweg te relativeren. Ik vind mijn resultaten op school belangrijk, niet alleen voor de appreciatie van mijn familie, maar ook voor mezelf. Ik kan niet ontkennen dat ik trots ben op mezelf als ik een goed rapport krijg. Dankzij de school heb ik ook mijn creativiteit kunnen uiten, ik heb namelijk al verschillende keren deelgenomen aan ons eigenste Podium, samen met mijn goede vriendinnen Yolande, Jasmijn en Sarah. Ik vind het belangrijk dat school niet alleen geassocieerd wordt met zwoegen en studeren. Je kan als student ook iets terugdoen voor je school door aan zulke activiteiten deel te nemen, en natuurlijk ook omdat het gewoon een heel fijne ervaring is. Waarom ik deze titel nog verdien? Misschien speelt beleefdheid en vriendelijkheid ook een rol. In mijn opvoeding werd er veel aandacht besteed aan beleefdheid. Een bedankje hiervoor aan mijn ouders en bobonne. Ik denk dat ik ook altijd rechtvaardig probeer te zijn, maar of dat altijd lukt moeten de mensen in mijn omgeving maar beoordelen. Ik hecht heel veel belang aan de mensen rond mij en zal altijd proberen hen te helpen en een luisterend oor te bieden, maar ik moet er wel meteen bij zeggen dat ze ook vaak geconfronteerd worden met mijn lange tenen. Ik besef dat de wereld vaak hard kan zijn en dat ik moet werken als ik iets wil bereiken. Het is dan ook heel leuk als er onderweg een beloning, zoals deze titel, uit de lucht komt vallen. Ik ben van plan Psychologie te studeren aan de Universiteit Gent. De interesse om de mens te kunnen vatten en begrijpen ligt bij mij heel hoog. Misschien verdiep ik mij dan later in de tak van de klinische psychologie. Ik zou graag een job hebben waar ik continu met mensen omga en hen kan helpen. Ik werk wel bij voorkeur met kinderen, maar ik laat alles open. De toekomst is vaag en we zien wel wat er komt. Ik begin in ieder geval met volle moed, veel verwachtingen en nieuwe doelen.

4 KTA Paramedisch Instituut Augustijnenstraat Mechelen Contactpersoon school V. Goossens Telefoonnummer Nelson da Fonseca KTA Paramedisch Instituut Augustijnenstraat Mechelen Nelson was een voorbeeld voor zijn medeleerlingen. Hij zal op een waardige manier de waarden van het Gemeenschapsonderwijs uitdragen. Daarenboven is hij symbool geworden voor het sociaal engagement van alle zesdejaars, die hem solidair steunen in de ijver om zijn verblijfsvergunning te verlengen, zodat hij zijn studies in België kan afronden. Ik ben niet de enige voorbeeldige leerling van het Paramedisch Instituut, want er zijn zoveel leerlingen die evenveel kwaliteiten hebben als ik en die ook zo graag een titel willen krijgen of verdienen. Maar omdat er maar één iemand mag gekozen worden, heeft de klassenraad mij gekozen als Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs Ik ben heel tevreden met die titel en ik dank de klassenraad van harte. Ik ga verder studeren in de richting Verpleegkunde. Het is een droom die ik wil waarmaken.

5 KTA Heist-op-den-Berg Frans Coeckelbergsstraat Heistop-den-Berg Contactpersoon school Geert Van Noten Telefoonnummer Freija Abé KTA Heist-op-den-Berg Frans Coeckelbergsstraat Heist-op-den-Berg Na haar overstap vorig schooljaar van de richting Wetenschappen-Wiskunde naar de richting Humane Wetenschappen is Freija helemaal opengebloeid als persoonlijkheid in onze school. Als directeur van de minionderneming keek zij steeds nauwgezet na of alles vlot verliep en stuurde ze bij waar nodig. Ze is duidelijk positief opgevallen bij de leerlingen met wie ze samenwerkte. Freija is altijd goedgezind en, ongeacht de boodschap die ze krijgt, even vriendelijk in de omgang. Binnen onze school ben ik altijd al erg actief geweest in allerlei projecten. Dit schooljaar engageerde ik mij vooral in de minionderneming. Een minionderneming is zoals een echte onderneming maar dan kleinschalig. Toch komen alle aspecten bij het leiden van zo een groep aan bod. Als directeur had ik een hele verantwoordelijkheid om alles in goede banen te leiden. Dit heb ik dan ook gedaan door anderen te motiveren en zo teamspirit op te bouwen. Als bedrijfsleider moet je de creativiteit van de groep positief en kritisch beoordelen, zo volgt er automatisch respect tussen je teamgenoten. Volgend jaar ga ik Dieet- en voedingskunde studeren aan de Hogeschool van Leuven.

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006 KA1 Centrum Oostende L. Spillaertstraat 31 8400 Oostende Contactpersoon school Berlinda Willaert, directeur Telefoonnummer 059 70 16 92 Ka1oost.directeur@skynet.be Jimi Bauwens KA1 Centrum Oostende L.

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006 KA Veurne Smissestraat 3-8630 Veurne Contactpersoon school Dirck Defever Telefoonnummer 058 31 10 89 dirck.defever@rago.be Jocelyne Houquet KA Veurne Smissestraat 3-8630 Veurne jochie_eikeorf@hotmail.com

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs Scholengroep Contactpersoon school Telefoonnummer 04 Kla4 KA Lier A. Vanderpoortenlaan 35 2500 Lier Liesbet De Hondt ldehondt@yahoo.com Ischa Lambrechts KA Lier A. Vanderpoortenlaan 35 2500 Lier Ischa-Lambrechts@hotmail.com

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs Contactpersoon school S. De Cock Telefoonnummer 03 827 27 99 anneleen.vanherbruggen@rago.be Nauwal Boughalem Nauwal1408@hotmail.com Zeer gemotiveerde leerling die steeds openstaat voor de mening van anderen.

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs KA Denderleeuw Kouterbaan 20 9470 Denderleeuw Contactpersoon school Michèle Gijsenbergh Telefoonnummer 053 64 59 51 michele.gijsenbergh@kad.skynet.be Gorik Noynaert KA Denderleeuw Kouterbaan 20 9470 Denderleeuw

Nadere informatie

We willen kansen scheppen om uw kind evenwichtig te laten ontplooien. We houden rekening en hebben respect voor de eigen mogelijkheden van elk kind.

We willen kansen scheppen om uw kind evenwichtig te laten ontplooien. We houden rekening en hebben respect voor de eigen mogelijkheden van elk kind. 1. VERWELKOMING. NAAR DE OUDERS TOE Van harte welkom in onze school. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Het verheugt ons dat u voor het onderwijs en de opvoeding van uw kind een

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006 Contactpersoon school Telefoonnummer KA Tongeren Moerenstraat 4 3700 Tongeren Yolande Moreau ka.tongeren@rago.be Ine Swennen KA Tongeren Moerenstraat 4 3700 Tongeren ineswennen@hotmail.com Ine zet zich

Nadere informatie

Wij stimuleren leergierigheid

Wij stimuleren leergierigheid Wij stimuleren leergierigheid 1 HET KAT: WIJ STIMULEREN LEERGIERIGHEID Een school kiezen voor uw zoon of dochter is heel belangrijk, maar niet gemakkelijk. Het is belangrijk omdat het secundair onderwijs

Nadere informatie

Een compleet opleidingenaanbod!

Een compleet opleidingenaanbod! Een compleet opleidingenaanbod! Campus Hof van Riemen Frans Coeckelbergsstraat 17-22 2220 Heist-op-den-Berg T 015 24 18 45 F 015 24 12 13 kta.heist-op-den-berg@g-o.be www.campushofvanriemen.be Citaten

Nadere informatie

WAARDERENDE KLASSENRADEN

WAARDERENDE KLASSENRADEN WAARDERENDE KLASSENRADEN Waarderende klassenraden op Sint-Hendrik -wat en hoe? -reflecties van leerlingen, leerkrachten en ouders Als je het geluk rechtstreeks najaagt, dan loopt het als het ware voortdurend

Nadere informatie

Wij stimuleren leergierigheid

Wij stimuleren leergierigheid Wij stimuleren leergierigheid HET KAT: WIJ STIMULEREN LEERGIERIGHEID Een school kiezen voor uw zoon of dochter is heel belangrijk, maar niet gemakkelijk. Het is een belangrijke keuze omdat het secundair

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs Contactpersoon school Telefoonnummer KA 1 Brugge Centrum Sint-Clarastraat 46 8000 Brugge Kristin Froyman, directeur 050 33 20 19 (school) kristin.froyman@rago.be Zino Boisdenghien KA 1 Brugge Centrum Sint-Clarastraat

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE HUMANE WETENSCHAPPEN

INFORMATIEBROCHURE HUMANE WETENSCHAPPEN INFORMATIEBROCHURE HUMANE WETENSCHAPPEN Waarom kiezen voor Humane Wetenschappen? Hoe zit onze samenleving in elkaar? Welke mechanismen gaan er schuil achter onze menselijke gedragingen en interacties?

Nadere informatie

A person who never made a mistake never tried anything new.

A person who never made a mistake never tried anything new. Beroepenproject klas 3 droomberoep A person who never made a mistake never tried anything new. Albert Einstein Naam:.. Klas:. Mentor:.. Schooljaar: 2016-2017 1 Als je droomt, is alles mogelijk. Een droomberoep

Nadere informatie

WERKPLEZIER DOOR LEEFPLEZIER

WERKPLEZIER DOOR LEEFPLEZIER 1 2 3 Thema 3 WERKPLEZIER DOOR LEEFPLEZIER Module Werkplezier Wat is werkplezier. Factoren die werkplezier beïnvloeden. Werkplezier behouden en vergroten. Inleiding 1 Als medewerkers kunnen inspelen op

Nadere informatie

Wij stimuleren leergierigheid

Wij stimuleren leergierigheid Wij stimuleren leergierigheid HET KAT: WIJ STIMULEREN LEERGIERIGHEID Een school kiezen voor uw zoon of dochter is heel belangrijk, maar niet gemakkelijk. Het is een belangrijke keuze omdat het secundair

Nadere informatie

Volgend schooljaar is het zover! De langverwachte onderwijshervorming begint op 1 september 2019.

Volgend schooljaar is het zover! De langverwachte onderwijshervorming begint op 1 september 2019. Beste, Volgend schooljaar is het zover! De langverwachte onderwijshervorming begint op 1 september 2019. Maar wat verandert er nu precies? De basisvorming (27 uur) blijft voor iedereen hetzelfde. Daarbij

Nadere informatie

Assertiviteit Ik weet wat ik wil Ik kom voor mezelf op Ik geef mijn grens aan

Assertiviteit Ik weet wat ik wil Ik kom voor mezelf op Ik geef mijn grens aan Assertiviteit Ik weet wat ik wil Ik kom voor mezelf op Ik geef mijn grens aan Ik zeg wat ik bedoel Ik bescherm mezelf Ik durf nee te zeggen Ik spreek met respect Bedachtzaamheid Ik neem de tijd om na te

Nadere informatie

DEEL 2: PEDAGOGISCH PROJECT. Vrije Basisschool Mikado Schoolbrochure Schooljaar ondernemingsnummer:

DEEL 2: PEDAGOGISCH PROJECT. Vrije Basisschool Mikado Schoolbrochure Schooljaar ondernemingsnummer: DEEL 2: PEDAGOGISCH PROJECT 1 Het pedagogisch project van onze school is ingebed in het project van de katholieke dialoogschool. Op onze school verwelkomen we gastvrij iedereen, van welke levensbeschouwelijke

Nadere informatie

1A Algemene vorming met TOP!

1A Algemene vorming met TOP! Studieaanbod Lessentabellen 1A Algemene vorming met TOP! Je kiest voor een brede algemene vorming. In de lessen TOP! wordt co-teaching toegepast. Dit betekent dat de leerlingen twee leerkrachten voor de

Nadere informatie

Perstekst SCHOLEN DA VINCI. Donderdag 14.01 p11u. Nora De Caluwe Directeur

Perstekst SCHOLEN DA VINCI. Donderdag 14.01 p11u. Nora De Caluwe Directeur Perstekst SCHOLEN DA VINCI Donderdag 14.01 p11u Nora De Caluwe Directeur INHOUD Naam 05 Forum Da Vinci 06 Villa Da Vinci 08 Logo 09 Waarom? 10 Toekomst 12 Perstekst SCHOLEN DA VINCI Donderdag 14.01 p11u

Nadere informatie

Latijn-wiskunde Latijn-moderne talen wetenschappen economie-wiskunde economie-moderne talen humane wetenschappen

Latijn-wiskunde Latijn-moderne talen wetenschappen economie-wiskunde economie-moderne talen humane wetenschappen Tweede graad aso In de tweede graad aso kies je voor een bepaalde richting. Ongeacht je keuze, blijft er een groot gemeenschappelijk basispakket van 26 lesuren algemene vakken. Het niveau van deze vakken,

Nadere informatie

Talen en wetenschappen

Talen en wetenschappen Talen en Grieks- Industriële Latijn-moderne talen Latijn- Moderne talen-wiskunde Wetenschappen-wiskunde Techniek- Studieaanbod derde graad 1 Grieks Aardrijkskunde 1 2 Esthetica 1 0 Grieks 4 4 Biologie 2 1

Nadere informatie

Studieaanbod 2 de graad. BSO / Verzorging-Voeding / aso / tso / bso

Studieaanbod 2 de graad. BSO / Verzorging-Voeding / aso / tso / bso Studieaanbod de graad ASO / Economie / Humane Wetenschappen / Latijn / Wetenschappen / TSO / Techniek-Wetenschappen / BSO / Verzorging-Voeding / aso / tso / bso 0 IKSO voor jongeren met ambitie De studierichting

Nadere informatie

ABOUT ME! BEST. What about your studies?! Happy Holidays! The COFFEE YOU ARE SIMPLY THE MONSTER. January About Stefanie Van Ryssel

ABOUT ME! BEST. What about your studies?! Happy Holidays! The COFFEE YOU ARE SIMPLY THE MONSTER. January About Stefanie Van Ryssel ABOUT ME! January 19 1996 2 YOU ARE SIMPLY THE THINGS YOU DIDN'T KNOW BEST About Stefanie Van Ryssel The PERFECT POSITIVE GOALS COFFEE MONSTER What about your studies?! Happy Holidays! YOU ARE SIMPLY THE

Nadere informatie

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent Opvoedingsproject Nieuwen Bosch Humaniora Gent Onze school wil aan jongeren kwalitatief hoogstaand onderwijs bieden in een hartelijk klimaat van samenwerken en samenleven stimuleren we de leerlingen vanuit

Nadere informatie

UNIVERSITEITEN IN VLAANDEREN

UNIVERSITEITEN IN VLAANDEREN UNIVERSITEITEN IN VLAANDEREN In Vlaanderen is er een universiteit in elke provincie, maar je kan niet alle opleidingen aan elke universiteit volgen. Wat kan je waar studeren? Bron: www.ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO Alle ruimte voor jou w groei COGNOSCO Cognosco Campus Het Spoor Mol 02 Inleidend woordje Campus Het Spoor biedt naast het traditionele onderwijs ook het succesvolle Cognosco-onderwijs. De leerlingen kiezen

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

Mijn communicatie met leerkrachten

Mijn communicatie met leerkrachten Mijn communicatie met leerkrachten Ik durf of kan niets vragen aan leerkrachten. Ik stel vlot mijn vragen aan mijn leerkrachten. Ik slaag er niet in tot een opbouwend gesprek te komen met leerkrachten.

Nadere informatie

Krijg je maar geen genoeg van talen? Ga dan in het tweede jaar voor de optie Latijn aangevuld met Grieks. Een wijze keuze!

Krijg je maar geen genoeg van talen? Ga dan in het tweede jaar voor de optie Latijn aangevuld met Grieks. Een wijze keuze! Lyceum Het Lyceum biedt binnen de scholengroep de eerste graad Algemeen Secundair Onderwijs aan. In het eerste jaar maak je de keuze voor de optie Latijn, Moderne of STEM. Deze drie opties zorgen voor

Nadere informatie

Regina Pacis. Algemeen Secundair Onderwijs STE

Regina Pacis. Algemeen Secundair Onderwijs STE Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs e M STE M rn e d o SPO RT STE M IT ijn Lat 1 2 Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te

Nadere informatie

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet.

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet. Leerdoelen a.d.h.v. rubrics Rubrics voor het onderwijs Deze rubrics zijn door ons verzameld, geschreven of herschreven. Met vriendelijke groet, Team Vierkantgoed Rubric Optie 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4

Nadere informatie

Zelf- en peerevaluatie gip ( juni 2017)

Zelf- en peerevaluatie gip ( juni 2017) Naam: Sara Michiels Zelf- en peerevaluatie gip ( juni 2017) Opmerking vooraf: wees kritisch bij deze evaluatie. Wanneer er om een verantwoording gevraagd wordt, antwoord je niet met goed, moeilijk, prima

Nadere informatie

Deel 1: Pedagogisch project Vrije Basisschool Lenteland

Deel 1: Pedagogisch project Vrije Basisschool Lenteland 1 ONZE SCHOOL en de SCHOLENGROEP ARKORUM Het katholiek basisonderwijs brengt al vele jaren een aanbod van kwalitatief onderwijs en opvoeding aan kleuters en leerlingen in de regio Roeselare- Ardooie. In

Nadere informatie

9 Vragen Die Je Jezelf Moet Stellen Voor Een Killer Motivatie Voor De Vsb Fonds Beurs

9 Vragen Die Je Jezelf Moet Stellen Voor Een Killer Motivatie Voor De Vsb Fonds Beurs 9 Vragen Die Je Jezelf Moet Stellen Voor Een Killer Motivatie Voor De Vsb Fonds Beurs Hoi Ik ben Kim. Dit is een foto van mij in Zweden. Het land waar ik succesvol mijn gehele masterstudie heb gedaan +

Nadere informatie

De vraag. De randvoorwaarden

De vraag. De randvoorwaarden De vraag Ontwikkel samen met de Gemeente Tilburg een business case waarop een gefundeerde beslissing genomen kan worden om over te gaan tot de investering van 10 mln in het project Culturele Hoofdstad

Nadere informatie

Dé ervaren school voor jongeren met autisme OV4 TYPE 9.

Dé ervaren school voor jongeren met autisme OV4 TYPE 9. Dé ervaren school voor jongeren met autisme OV4 TYPE 9 www.campusimpuls.be GROEIEN NAAR ZELFSTANDIGHEID WETENSCHAP 3D-PRINTEN INTERACTIEVE BORDEN Campus Impuls een school met vertrouwen! Campus Impuls

Nadere informatie

Relaties op school ontcijfert

Relaties op school ontcijfert Relaties op school ontcijfert Promotoren: Prof. Dr. Stevens en Prof. Dr. Van Houtte Contactpersoon: Drs. Fanny D hondt Adres: Korte Meer 5, 9000 Gent Telefoonnummer: 09/2646729 E-mailadres: fannyl.dhondt@ugent.be

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad De leerling heeft in de 1ste en de 2de graad, de gelegenheid gehad zijn/haar interesses te ontdekken en heeft misschien al enig idee ontwikkeld over toekomstige werk- of studieplannen. Vaardigheden, inzet,

Nadere informatie

ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE!

ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE! ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE! In Atheneum Brussel gaat een heel specifieke onderwijswereld voor je open. Met lessen die het klaslokaal overstijgen, kleine leerlingengroepen,

Nadere informatie

ik deel snel mijn positivisme met de mensen in mijn omgeving ik weet vrij goed welke dingen mij in beweging zetten en motiveren

ik deel snel mijn positivisme met de mensen in mijn omgeving ik weet vrij goed welke dingen mij in beweging zetten en motiveren ONTDEK JE PH-WAARDE 1. Power mensen volgen mij makkelijk omdat ik kracht uitstraal ik beschik over een sterke glimlach ik deel snel mijn positivisme met de mensen in mijn omgeving ik merk dat anderen mijn

Nadere informatie

Studieaanbod. tweede graad. Studiekeuze voor het schooljaar KLEIN SEMINARIE Klassieke & moderne humaniora

Studieaanbod. tweede graad. Studiekeuze voor het schooljaar KLEIN SEMINARIE Klassieke & moderne humaniora Studieaanbod tweede graad Studiekeuze voor het schooljaar 2014-2015 KLEIN SEMINARIE Klassieke & moderne humaniora adres Zuidstraat 27 8800 Roeselare telefoon 051 26 47 26 fax 051 26 47 27 webadres www.kleinseminarie.be

Nadere informatie

Studieaanbod. tweede graad. Studiekeuze voor het schooljaar KLEIN SEMINARIE Klassieke & moderne humaniora

Studieaanbod. tweede graad. Studiekeuze voor het schooljaar KLEIN SEMINARIE Klassieke & moderne humaniora Studieaanbod tweede graad Studiekeuze voor het schooljaar 2012-2013 KLEIN SEMINARIE Klassieke & moderne humaniora adres Zuidstraat 27 8800 Roeselare telefoon 051 26 47 26 fax 051 26 47 27 webadres www.kleinseminarie.be

Nadere informatie

Mijn. boekje. wie-wil-ik-zijn. Van: choices of the heart

Mijn. boekje. wie-wil-ik-zijn. Van: choices of the heart Mijn wie-wil-ik-zijn boekje choices of the heart Van: Dit boekje is speciaal voor jou gemaakt door Christelijke Hogeschool Ede en Huis van Belle Vormgegeven door: Talitha Hoddenbagh Huis van Belle Niets

Nadere informatie

Link met het secundair onderwijs

Link met het secundair onderwijs Link met het secundair onderwijs 1. Instroomprojecten 'Tutoraat' en 'Klimop' De moeizame doorstroom in het secundair onderwijs en de instroom naar het hoger onderwijs van kansarme en allochtone jongeren

Nadere informatie

goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN

goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN Ik vind dat de meeste docenten hier wel aardig zijn en dat ze goed lesgeven. Als je goed je best doet

Nadere informatie

Rapport alumni-enquête 2016 Vrije Universiteit Brussel

Rapport alumni-enquête 2016 Vrije Universiteit Brussel Rapport alumni-enquête 2016 Vrije Universiteit Brussel 1 Inleiding Naar aanleiding van het nieuwe kwaliteitszorgsysteem dat werd ingevoerd bij de opschorting van de opleidingsvisitaties, werd beslist om

Nadere informatie

Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf

Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf Je behaalde het getuigschrift van het basisonderwijs. Je behaalde een attest van het basisonderwijs. 1A 1A verdieping 1B Je wil je vooral focussen op de basisleerstof.

Nadere informatie

KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019

KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019 KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019 goed kiezen is als een puzzel maken zorg ervoor dat je alle goede puzzelstukjes verzamelt Kiezen voor het secundair onderwijs

Nadere informatie

vaardigheden - 21st century skills

vaardigheden - 21st century skills vaardigheden - 21st century skills 21st century skills waarom? De Hoeksteen bereidt leerlingen voor op betekenisvolle deelname aan de wereld van vandaag en de toekomst. Deze wereld vraagt kinderen met

Nadere informatie

TOEKOMSTSPEL - overzicht talenten van de talentenzoektocht,

TOEKOMSTSPEL - overzicht talenten van de talentenzoektocht, TOEKOMSTSPEL - overzicht talenten van de talentenzoektocht, gekoppeld aan de talenten van de beroepenfiches bijlage 3 In deze bijlage vind je het omgekeerde van bijlage 2. Hier vertrekken we van de talenten

Nadere informatie

Art, Media & Me: Autobiotic Selfie herkansing

Art, Media & Me: Autobiotic Selfie herkansing Art, Media & Me: Autobiotic Selfie herkansing Naam: Lennart Kuyvenhoven Klas: GI1C Datum: 5 4 16 Docenten: Saskia Freeke Martin Lacet Wat heb ik gemaakt? Voor mijn Autobiotic Selfie heb ik een zwemmende

Nadere informatie

CIJFERSPEL. Pactis Training & Coaching

CIJFERSPEL. Pactis Training & Coaching CIJFERSPEL Pactis Training & Coaching - 2018 1 WARMING UP: A De waarden waarop de relatie is gebaseerd Wat vind je belangrijk in het kader van onze relatie? Onderstaande lijst is een hulpmiddel, gebruik

Nadere informatie

Item 1: Ik vind onze school leuk. Item 2: Ik voel me goed in de klas.

Item 1: Ik vind onze school leuk. Item 2: Ik voel me goed in de klas. 3. Leerlingbevraging bij de bovenbouw Aan deze bevraging hebben 36 en 50 van het vierde, vijfde en zesde leerjaar deelgenomen. De leerlingen kregen een lijst met 30 items die ze moesten beoordelen als

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad Profilering derde graad De leerling heeft in de eerste en de tweede graad de gelegenheid gehad om zijn of haar interesses te ontdekken. Misschien heeft hij of zij al enig idee ontwikkeld over toekomstige

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

DE 12 VAN DOK12. Dit ben ik

DE 12 VAN DOK12. Dit ben ik Dit ben ik Op DOK12 verwerf ik kennis, vaardigheden en ontwikkel ik mij als persoon. Ik krijg ruimte om mijzelf goed te leren kennen, te zijn wie ik ben en mijn talenten te ontwikkelen. Ook leer ik oog

Nadere informatie

Speech gehouden tijdens het VO Congres van de VO-Raad 29 maart 2018, Nieuwegein

Speech gehouden tijdens het VO Congres van de VO-Raad 29 maart 2018, Nieuwegein Speech gehouden tijdens het VO Congres van de VO-Raad 29 maart 2018, Nieuwegein Robbert-Jan Poortvliet (docent geschiedenis) Frederiek Weststrate (leerling vmbo-kgt) I have a dream! Ik heb een droom! Psycholoog

Nadere informatie

Regina Pacis STEM SPORT STEM IT. Algemeen Secundair Onderwijs

Regina Pacis STEM SPORT STEM IT. Algemeen Secundair Onderwijs Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs STEM SPORT STEM IT 1 Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te wachten, met nieuwe ervaringen

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

Verbinding voelen met je omgeving

Verbinding voelen met je omgeving 2 Verbinding voelen met je omgeving Doel: We horen allemaal bij elkaar We zijn met heel veel mensen op deze wereld. Daar ben je jezelf niet van bewust. Meestal zie je alleen de mensen waarbij je woont

Nadere informatie

Economie - Moderne talen

Economie - Moderne talen ASO Economie - Moderne talen Derde graad Economie - Moderne talen LESSENTABEL Vak Type 5e jaar 6e jaar Katholieke godsdienst AV 2 2 Aardrijkskunde AV 1 1 Duits AV 3 3 Economie AV 4 4 Engels AV 3 3 Esthetica

Nadere informatie

naar de derde graad woensdag 27 april 2016

naar de derde graad woensdag 27 april 2016 naar de derde graad woensdag 27 april 2016 Studieaanbod in het Onze-Lieve- Vrouwcollege 1ste graad campus Bevegem campus Centrum campus Grotenberge 1ste leerjaar A- 1ste leerjaar A-moderne 2de - 2de 2de

Nadere informatie

Tijd om even terug te blikken!

Tijd om even terug te blikken! April 2017 Tijd om even terug te blikken! Allemaal samen tegen pesten! Onze leerlingen van het 2de jaar deden aan teambuilding, kregen tips over het gebruik van sociale media, keken naar hun eigen rol

Nadere informatie

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Je ouders kunnen perfecte last minute studie oriëntatiecoaches zijn, maar weten ze eigenlijk wel wat je dromen en ambities zijn? En omgekeerd: weet jij hoe jouw

Nadere informatie

naar de derde graad woensdag 10 mei 2017

naar de derde graad woensdag 10 mei 2017 naar de derde graad woensdag 10 mei 2017 Studieaanbod in het Onze-Lieve- Vrouwcollege 1ste graad campus Bevegem campus Centrum campus Grotenberge 1ste leerjaar A- 1ste leerjaar A-moderne 2de Grieks- 2de

Nadere informatie

18 OKTOBER 2018 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE

18 OKTOBER 2018 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE YOUCA ACTION DAY 18 OKTOBER 2018 MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE VU: Ine Schockaert, YOUCA vzw, Mundo-J, Nijverheidsstraat 10, 1000 Brussel. HET CONCEPT Op 18

Nadere informatie

checklist aanvraag buitenlands verblijf.docx ERASMUS PLACEMENT Schooljaar: Naam Voornaam Klas huidig schooljaar Adresgegevens:

checklist aanvraag buitenlands verblijf.docx ERASMUS PLACEMENT Schooljaar: Naam Voornaam Klas huidig schooljaar Adresgegevens: checklist aanvraag buitenlands verblijf.docx 2016-08-18 ERASMUS PLACEMENT Schooljaar: Naam Voornaam Klas huidig schooljaar Adresgegevens: Aanvraag schooljaar 2015-2016 voor vertrek in schooljaar 2016-2017

Nadere informatie

Regina Pacis. Algemeen Secundair Onderwijs STE

Regina Pacis. Algemeen Secundair Onderwijs STE Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs e M STE M rn e d o SPO RT STE M IT ijn Lat 1 kunstproject Piazza dell Arte Groeien op alle vlakken Kwaliteitsvol onderwijs Ons studieaanbod is ruim en we

Nadere informatie

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je alle informatie vinden die je nodig hebt. Wat moet je doen? 1. Lees de instructie op blad 2. 2.

Nadere informatie

Workshop Ontdek je talent

Workshop Ontdek je talent Workshop Ontdek je talent Effective talentmanagement Mariska Karcher Tel.nr. 06 18 08 01 59 20-3- 2015 Opdracht: Successen Doel Inzicht krijgen in kwaliteiten van jezelf in verschillende omstandigheden

Nadere informatie

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school Beste ouders/verzorgers, Met deze folder geven we u graag informatie over Vreewijk Lyceum. Al bijna 100 jaar begeleiden wij leerlingen naar een havo- of

Nadere informatie

Positive Education Psychology

Positive Education Psychology Positive Education Psychology (2013 onderwijsvlaanderen.be) In landen met een sterke sociale segregatie in het onderwijs heeft de sociale achtergrond van de leerlingen een grotere invloed op het kennisniveau

Nadere informatie

Omgaan met klachten De scholen van Stichting Basisonderwijs Westelijke Tuinsteden staan voor een veilig pedagogisch klimaat. Dat betekent dat de relatie tussen de leraar, leerling, ouders en medewerkers

Nadere informatie

Jaargang 34, nummer 8, 10 januari Agenda

Jaargang 34, nummer 8, 10 januari Agenda Jaargang 34, nummer 8, 10 januari 2019 Agenda Vrijdag 18 januari Creamiddag groep 1/2 Woensdag 23 januari Voorleesontbijt peuter/kleuter Vrijdag 25 januari Studiedag kinderen hele dag vrij Woensdag 6 februari

Nadere informatie

WORKSHOP. Type ASO TSO BSO KSO

WORKSHOP. Type ASO TSO BSO KSO WORKSHOP NAAM ORGANISATIE _ Integratiedienst Leuven - Wereldkleur TITEL WORKSHOP Jongeren in Afrika DOELGROEP Lager Onderwijs 3 e graad Secundair Onderwijs 1 e graad 2 e graad 3 e graad 4 e graad Type

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad De leerling heeft in de 1ste en de 2de graad, de gelegenheid gehad zijn/haar interesses te ontdekken en heeft misschien al enig idee ontwikkeld over toekomstige werk- of studieplannen. Vaardigheden, inzet,

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen AC-Kruidtuin - Food Safety Center Kruidtuinlaan 55 1000 Brussel Tel.: 02 211 82 11 www.favv.be Verantwoordelijke uitgever: Herman Diricks Februari

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad Profilering derde graad De leerling heeft in de eerste en de tweede graad de gelegenheid gehad om zijn of haar interesses te ontdekken. Misschien heeft hij of zij al enig idee ontwikkeld over toekomstige

Nadere informatie

Relaties op school ontcijfert

Relaties op school ontcijfert Relaties op school ontcijfert Promotoren: Prof. Dr. Stevens en Prof. Dr. Van Houtte Contactpersoon: Drs. Fanny D hondt Adres: Korte Meer 5, 9000 Gent Telefoonnummer: 09/2646729 E-mailadres: fannyl.dhondt@ugent.be

Nadere informatie

Haal meer uit hoogbegaafde medewerkers

Haal meer uit hoogbegaafde medewerkers Haal meer uit hoogbegaafde medewerkers Onopvallend leiderschap werkt Veel HR-afdelingen hebben een talentmanagementsysteem maar weten niet welke medewerkers extra slim zijn. Driekwart van de hoogbegaafde

Nadere informatie

Muziekhumaniora Kindsheid Jesu

Muziekhumaniora Kindsheid Jesu Muziekhumaniora Kindsheid Jesu Kempische Steenweg 400 3500 HASSELT Tel.: 011 27 84 60 E-mail: humaniora@kjhasselt.be INFORMATIEBROCHURE Bezoek ook onze website: www.kjhasselt.be/humaniora MUZIEKHUMANIORA

Nadere informatie

VISIE PEDAGOGISCH PROJECT

VISIE PEDAGOGISCH PROJECT VISIE PEDAGOGISCH PROJECT van daltonschool De Kleine Icarus Algemene visie De opdracht van daltonschool De Kleine Icarus bevat naast het onderwijskundig eveneens een maatschappelijk aspect Wij brengen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands LEEF! door Laura Maaskant

Boekverslag Nederlands LEEF! door Laura Maaskant Boekverslag Nederlands LEEF! door Laura Maask Boekverslag door L. 1423 woorden 5 januari 2017 4,4 5 keer beoordeeld Auteur Genre Laura Maask Biografie Eerste uitgave 2014 Vak Nederlands Titel: LEEF Auteur:

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad De leerling heeft in de 1ste en de 2de graad, de gelegenheid gehad zijn/haar interesses te ontdekken en heeft misschien al enig idee ontwikkeld over toekomstige werk- of studieplannen. Vaardigheden, inzet,

Nadere informatie

3 fr. Schooljaar: 2012 / KA Sint-Niklaas Parklaan 89 l 9100 Sint-Niklaas tel l fax

3 fr. Schooljaar: 2012 / KA Sint-Niklaas Parklaan 89 l 9100 Sint-Niklaas tel l fax Schooljaar: 2012 / 2013 Naam : Garfunkel Voornaam : Art Klassenleerkracht : Paulette De Caluwe Naam: EVALUATIE ATTITUDES EN VAARDIGHEDEN teamwork ATTITUDES EN VAARDIGHEDEN BIJ GROEPSWERK L K J Ik vind

Nadere informatie

-1- Mijn geluk wordt niet veroorzaakt door iets van buiten het is mijn staat van Zijn

-1- Mijn geluk wordt niet veroorzaakt door iets van buiten het is mijn staat van Zijn Test geluk en levenskunst Beantwoord elke stelling met ja/eens of nee/oneens -1- Mijn geluk wordt niet veroorzaakt door iets van buiten het is mijn staat van Zijn -2- Ik ben niet zo gevoelig voor lof of

Nadere informatie

Centrale examenschool

Centrale examenschool Centrale examenschool INDEX 1. Algemeen wettelijk luik 3-4 1.1. Voorwoord 3 1.2. Procedure tot het behalen van het getuigschrift Basisonderwijs 4 2. Schooleigen luik 5-9 2.1. Visie van de school 5-6 2.2.

Nadere informatie

Instituut Heilig Hart

Instituut Heilig Hart Instituut Heilig Hart Algemeen Secundair Onderwijs Kalmthout Heuvel 37-03 666 91 61 Kapellensteenweg 190-03 666 94 51 www.hhartkalmthout.be hhartkalmthout@pandora.be Instituut Heilig Hart 1 Welkom Beste

Nadere informatie

Master in de educatieve studies

Master in de educatieve studies LEUVEN t Master in de educatieve studies Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten

Nadere informatie

STUDIES EN BEROEPEN. Wat moet je doen?

STUDIES EN BEROEPEN. Wat moet je doen? STUDIES EN BEROEPEN Welke opleiding moet je doen om dokter te worden? Wat doet een ingenieur? Waar werkt een secretaresse? Welk beroep wil jij doen? Wat moet jij studeren? Wat moet je doen? 1. Verbind

Nadere informatie

Inhoud info-avond. 3.1 een richting kiezen 3.2 een school kiezen

Inhoud info-avond. 3.1 een richting kiezen 3.2 een school kiezen 1 2 Inhoud info-avond 1. Hervorming secundair onderwijs 2. Huidige structuur secundair onderwijs 3. Hoe kiezen? 3.1 een richting kiezen 3.2 een school kiezen 4. Inschrijven 5. Waar vind ik verdere informatie?

Nadere informatie

GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum

GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum ka1.brugge@g-o.be www.ka1brugge.be KONINKLIJK ATHENEUM I Sint-Clarastraat 46 8000 Brugge Het KA1 ontwikkelt taal en cultuur In de eerste plaats geven we kennis mee, maar het Atheneum heeft ook oog voor

Nadere informatie

Sint-Norbertus Antwerpen. Verpleegkunde. Verpleegkunde: een opleiding met een hart

Sint-Norbertus Antwerpen. Verpleegkunde. Verpleegkunde: een opleiding met een hart Sint-Norbertus Antwerpen Verpleegkunde,, Verpleegkunde: een opleiding met een hart,, De ene helft van de tijd breng je door Het is leuk dat de lessen zo verschillend zijn. Het ene uur verdiep je je in

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad Profilering derde graad De leerling heeft in de eerste en de tweede graad de gelegenheid gehad om zijn of haar interesses te ontdekken. Misschien heeft hij of zij al enig idee ontwikkeld over toekomstige

Nadere informatie

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 De lucht kleurt blauw, de vogels fluiten uit volle borst, de warme lentebries streelt onze gezichten Het is bijna zover, de zomer is in aantocht! Jammer genoeg betekent dit

Nadere informatie