Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs"

Transcriptie

1 Scholengroep Contactpersoon school Telefoonnummer 04 Kla4 KA Lier A. Vanderpoortenlaan Lier Liesbet De Hondt Ischa Lambrechts KA Lier A. Vanderpoortenlaan Lier Wij hebben voor Ischa gekozen omdat hij verpersoonlijkt wat wij in onze school graag willen bereiken bij alle leerlingen. Ischa is namelijk iemand met een positief kritische blik, die zijn mening durft te geven en dit doet op een respectvolle manier en met veel zin voor verdraagzaamheid en verantwoordelijkheid. Met zijn grote glimlach erbij is hij dus een all-in leerling en daarom de verdiende ambassadeur van onze school! De voornaamste reden waarom ik deze titel verdien, is omdat ik mezelf altijd heb kunnen terugvinden in het Pedagogisch project van het Gemeenschapsonderwijs. Pluralisme, objectiviteit, kritische zin en openheid zijn waarden die ik in mijn persoonlijk leven probeer na te streven. Het is volgens mij van groot belang dat jongeren, ongeacht hun levensbeschouwelijke, sociaal-economische status, de kansen aangeboden krijgen om zich optimaal te ontwikkelen, zeker in een wereld waarin jongeren steeds meer aan escapisme doen. Na dit schooljaar zal ik Politieke wetenschappen gaan studeren aan de Vrije Universiteit Brussel.

2 Scholengroep 04 Kla4 KA Mortsel Mechelsesteenweg Mortsel Contactpersoon school Wilfried De Rijck Telefoonnummer Ella Landuyt KA Mortsel Mechelsesteenweg Mortsel Ella is van jongs af leerling van het Gemeenschapsonderwijs in BS De Wilg Lint en sinds 2000 leerling van KA Mortsel zonder overzitten. Als leerling van de afdeling Wetenschappen-Sport belichaamt zij de basisdoelstellingen van het Gemeenschapsonderwijs: de ontwikkeling van de totale persoonlijkheid in lichaam en geest. Zij engageerde zich om de sportdag voor alle leerlingen van 3-6 in samenwerking met de leerkracht LO en haar klasgenoten op poten te zetten. Om te beginnen, heb ik al een 12-jarige carrière in het Gemeenschapsonderwijs achter de rug. Die 12 jaar hebben mij zeker geholpen in het opgroeien naar het volwassen leven. Het heeft mij geleerd dat respect voor leerkrachten en medeleerlingen een van de garanties is om een leuke schooltijd te beleven. Kritiek krijgen hoort er ook bij, je leert nadenken over je sterke en zwakke kanten. Dat is een motivatie om aan jezelf te schaven. Dit laatste jaar is echt het bijzonderste. Ik volg de richting Wetenschappen-Sport en we hebben dit jaar de verantwoordelijkheid opgenomen om een sportdag te organiseren. Omdat de klas een gezonde geest in een gezond lichaam zeer belangrijk vindt. De organisatie van deze sportdag vergde veel tijd, creativiteit en verantwoordelijkheid. We hebben dit jaar ook deelgenomen aan wetenschappelijke proeven van het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie), wat ik heel interessant vond, want zo konden we die andere tak van onze richting, wetenschappen, beter leren kennen. Onze klas is een hechte groep en mijn klasgenoten weten dat ze altijd op mij kunnen rekenen. Daarom ben ik al bijna elk jaar gekozen tot klasverantwoordelijke. Maar dit jaar zou ik mijn zin voor verantwoordelijkheid een stapje verder willen zetten. Dankzij mijn lieve leerkrachten ben ik al gekozen tot vertegenwoordiger van onze school. Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs worden zou een mooie promotie zijn. Na dit laatste jaar secundair onderwijs wil ik Bewegingswetenschappen gaan studeren aan de universiteit. Deze richting biedt veel mogelijkheden op professioneel vlak en bovendien interesseert sport mij enorm.

3 Scholengroep 04 Kla4 KTA Edegem Mgr. Cardijnlaan Edegem Contactpersoon school Annouk Peelman Telefoonnummer directie.davinci@scarlet.be Hanae Zoubaa GEEN FOTO KTA Edegem Mgr. Cardijnlaan Edegem hanae275@hotmail.com Hanae, laatstejaars Kantoor (BSO), is actief lid van de leerlingenraad, die ze ook vertegenwoordigt in de schoolraad. Zij is een zeer positief ingesteld meisje, dat verdraagzaamheid hoog in het vaandel draagt (bemiddelt, indien nodig, tussen verschillende culturen), heeft een kritische kijk op haar omgeving en zoekt mee naar oplossingen. Op haar stage en bij andere schoolse activiteiten bewijst ze de degelijkheid van haar opleiding en opvoeding. Zij toont interesse en benut de mogelijkheden die haar in ons onderwijs worden geboden, om zich te ontplooien tot een zeer rijke (aan vaardigheden) volwassene. Ik vindt het een eer om deze titel te mogen krijgen. Ik had dit niet verwacht. Dit is echt wel een unieke titel. Via deze weg is het voor mij een beloning voor al die jaren zetelen in de leerlingenraad en meewerken aan projecten. Als een gemotiveerde leerling hoop ik dit jaar mijn 6de opeenvolgend jaar met vrucht te kunnen afwerken. Ik zou graag verder studeren. Wil graag nog mijn 7de jaar afwerken. Daarna ben ik van plan om aan de hogeschool te gaan studeren.

4 Scholengroep 4 Kla 4 Andy Abts Andy is gemotiveerd en kritisch. Hij doet zijn best op de stageplaats en is gedreven in zijn vak. Ik ben graag in de school en werk ook heel graag. Ik probeer altijd hard te werken, zowel op school als daarbuiten. Ik ga werken, maar weet nog niet goed waar.

5 Scholengroep 4 Kla 4 Rachid Chahbouni Figo_10_442@hotmail.com Rachid is de enige leerling in deze klas. Ik ben gemotiveerd om nieuwe dingen te leren en help graag mijn medemens. Ik weet het nog niet met zekerheid, maar ik denk erover na om industriële elektriciteit te gaan studeren.

6 Scholengroep 04 Kla 4 Jennifer Goeyvaers jenniferke17@hotmail.com Jennifer is een toegewijde leerling die heel vakbekwaam dit schooljaar haar opleiding Haarzorg voltooide. Zij is een voorbeeld voor de andere leerlingen. Ze gedraagt zich heel volwassen, draagt het nemen van verantwoordelijkheid hoog in het vaandel en komt op een assertieve manier op voor haar eigen mening. Ze verdient de titel van Ambassadeur. Ik ben steeds gemotiveerd naar school gekomen. Ik deed het graag. Ik heb spijt dat het schooljaar voorbij is. Ik ga niet meer verder studeren want ik ga vast beginnen in een kapsalon waar ik al drie jaar stage heb gedaan.

7 Scholengroep 4 Kla 4 Jonas Meulepas jokke523@hotmail.com Jonas heeft het 6 de jaar in een andere school gevolgd, maar is zeer gemotiveerd en gedreven onze school komen bezoeken in september, liet zich inschrijven en spande zich een volledig schooljaar heel goed in. Het was een plezier om deze jongen te vormen tot jongvolwassen afgestudeerde. Ik ben van een andere richting gekomen naar Kantoor, heb altijd mijn plan kunnen trekken en was gemotiveerd voor deze richting. Eerst werken en in november ga ik waarschijnlijk naar de politieschool.

8 Scholengroep 4 Kla 4 Sandy Van Cappellen senneke@telenet.be Sandy is uiterst gemotiveerd in haar studierichting. Zij is gedreven en werkt telkens heel verzorgd alles af. Zij is een voorbeeld voor de andere leerlingen uit haar klas. Ik ben in het algemeen een harde werker en zet me ook graag in voor school. Ik ben van plan om verder toegepaste psychologie te studeren.

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006 Contactpersoon school Telefoonnummer KA Tongeren Moerenstraat 4 3700 Tongeren Yolande Moreau ka.tongeren@rago.be Ine Swennen KA Tongeren Moerenstraat 4 3700 Tongeren ineswennen@hotmail.com Ine zet zich

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006 KA Veurne Smissestraat 3-8630 Veurne Contactpersoon school Dirck Defever Telefoonnummer 058 31 10 89 dirck.defever@rago.be Jocelyne Houquet KA Veurne Smissestraat 3-8630 Veurne jochie_eikeorf@hotmail.com

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006 KA1 Centrum Oostende L. Spillaertstraat 31 8400 Oostende Contactpersoon school Berlinda Willaert, directeur Telefoonnummer 059 70 16 92 Ka1oost.directeur@skynet.be Jimi Bauwens KA1 Centrum Oostende L.

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 5 Mechelen-Keerbergen-Heist-op-den-Berg KTA Mechelen Wollemarkt Wollemarkt 36 2800 Mechelen Contactpersoon school Anne Gielen, directeur Telefoonnummer 015 28 62 60 Amal Bohmedi KTA Mechelen Wollemarkt

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs Contactpersoon school S. De Cock Telefoonnummer 03 827 27 99 anneleen.vanherbruggen@rago.be Nauwal Boughalem Nauwal1408@hotmail.com Zeer gemotiveerde leerling die steeds openstaat voor de mening van anderen.

Nadere informatie

Deel 1: Pedagogisch project Vrije Basisschool Lenteland

Deel 1: Pedagogisch project Vrije Basisschool Lenteland 1 ONZE SCHOOL en de SCHOLENGROEP ARKORUM Het katholiek basisonderwijs brengt al vele jaren een aanbod van kwalitatief onderwijs en opvoeding aan kleuters en leerlingen in de regio Roeselare- Ardooie. In

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs KA Denderleeuw Kouterbaan 20 9470 Denderleeuw Contactpersoon school Michèle Gijsenbergh Telefoonnummer 053 64 59 51 michele.gijsenbergh@kad.skynet.be Gorik Noynaert KA Denderleeuw Kouterbaan 20 9470 Denderleeuw

Nadere informatie

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE HUMANE WETENSCHAPPEN

INFORMATIEBROCHURE HUMANE WETENSCHAPPEN INFORMATIEBROCHURE HUMANE WETENSCHAPPEN Waarom kiezen voor Humane Wetenschappen? Hoe zit onze samenleving in elkaar? Welke mechanismen gaan er schuil achter onze menselijke gedragingen en interacties?

Nadere informatie

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid SWOT Werkblad 1 Sterke punten Sterke punten 1.Omgevingsgericht heid 2. Vermogen tot groei en vernieuwing Voorbeelden Ik ben echt iemand die midden in de maatschappij staat. Ik heb veel interesses binnen

Nadere informatie

SPEELHOFLAAN SINT-TRUIDEN tel WEBSITE

SPEELHOFLAAN SINT-TRUIDEN tel WEBSITE SPEELHOFLAAN 9 800 SINT-TRUIDEN tel. 0 68 7 E-MAIL rita.utens@ktasinttruiden.be WEBSITE www.atheneumsinttruiden.be VISIE EN PEDAGOGISCH PROJECT In de eerste graad stond een brede basisvorming centraal,

Nadere informatie

Inhoud info-avond. 3.1 een richting kiezen 3.2 een school kiezen

Inhoud info-avond. 3.1 een richting kiezen 3.2 een school kiezen 1 2 Inhoud info-avond 1. Hervorming secundair onderwijs 2. Huidige structuur secundair onderwijs 3. Hoe kiezen? 3.1 een richting kiezen 3.2 een school kiezen 4. Inschrijven 5. Waar vind ik verdere informatie?

Nadere informatie

MISSIE & VISIE. Missie

MISSIE & VISIE. Missie MISSIE & VISIE Missie De Paschalisschool is een veilige plaats waarbinnen de leerlingen hun talenten en capaciteiten optimaal kunnen ontplooien. De school helpt kinderen zich te ontwikkelen tot evenwichtige

Nadere informatie

Gewoon basisonderwijs voor speciale leerlingen

Gewoon basisonderwijs voor speciale leerlingen Gewoon basisonderwijs voor speciale leerlingen 27 januari 2012 Een Vlaams succesverhaal over leerlingen (8-14j) met meervoudige, complexe problematiek. TALENT IN DE VERF 'Domste van de klas' wordt doctor

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van K.T.A. "da Vinci' te Edegem

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van K.T.A. da Vinci' te Edegem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Gezien het bovenstaande zijn kunstvakken direct of indirect betrokken bij het nastreven van vakoverschrijdende

Gezien het bovenstaande zijn kunstvakken direct of indirect betrokken bij het nastreven van vakoverschrijdende Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel VOET EN STUDIEGEBIED BEELDENDE KUNSTEN KSO VOET EN STUDIEGEBIED PODIUMKUNSTEN KSO 1 De eigenheid van kunst en de VOET

Nadere informatie

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van K.T.A. "da Vinci' te Edegem

Verslag over de opvolgingsdoorlichting van K.T.A. da Vinci' te Edegem Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Wij gaan met plezier naar school.

Wij gaan met plezier naar school. www.schoolbranst.be Wij gaan met plezier naar school. 3...onze visie Onze school is een landelijk gelegen dorpsschool, een groene school, waar we leven in verbondenheid met de natuur en met elkaar en handelen

Nadere informatie

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent Opvoedingsproject Nieuwen Bosch Humaniora Gent Onze school wil aan jongeren kwalitatief hoogstaand onderwijs bieden in een hartelijk klimaat van samenwerken en samenleven stimuleren we de leerlingen vanuit

Nadere informatie

Basisschool De Reinpad Gelieren: Waar kinderen op handen gedragen worden!

Basisschool De Reinpad Gelieren: Waar kinderen op handen gedragen worden! Basisschool De Reinpad Gelieren: Waar kinderen op handen gedragen worden! 1. Wie zijn wij? Onze school telt twee vestigingsplaatsen, elk met hun eigen karakter. Zowel in De Reinpad als in Gelieren zijn

Nadere informatie

aanstekelijk onderwijs

aanstekelijk onderwijs aanstekelijk onderwijs Als coöperatieve school werken leerlingen, hun ouders en het schoolteam democratisch samen. We geven leerlingen inspraak over hun leertraject en betrekken hen bij het hele schoolproject.

Nadere informatie

Centrum voor begeleiding van kinderen en volwassenen met een visuele handicap

Centrum voor begeleiding van kinderen en volwassenen met een visuele handicap Centrum voor begeleiding van kinderen en volwassenen met een visuele handicap Ganspoel Ganspoel is een gespecialiseerd Centrum voor de begeleiding van kinderen en volwassenen met een visuele (meervoudige)

Nadere informatie

Gemeentelijke basisschool De Knipoog Cardijnlaan 10 2290 Vorselaar 014/51 27 00 0478/28 82 63 014/ 51 88 97 directie@deknipoog.be

Gemeentelijke basisschool De Knipoog Cardijnlaan 10 2290 Vorselaar 014/51 27 00 0478/28 82 63 014/ 51 88 97 directie@deknipoog.be Gemeentelijke basisschool De Knipoog Cardijnlaan 10 2290 Vorselaar 014/51 27 00 0478/28 82 63 014/ 51 88 97 directie@deknipoog.be Elementen van een pedagogisch project 1 GEGEVENS M.B.T. DE SITUERING VAN

Nadere informatie

Inhoud. 3.1 Een richting kiezen 3.2 Een school kiezen. 1. Huidige structuur secundair onderwijs 2. Herstructurering secundair onderwijs 3. Hoe kiezen?

Inhoud. 3.1 Een richting kiezen 3.2 Een school kiezen. 1. Huidige structuur secundair onderwijs 2. Herstructurering secundair onderwijs 3. Hoe kiezen? Overgang LO - SO 2 Inhoud 1. Huidige structuur secundair onderwijs 2. Herstructurering secundair onderwijs 3. Hoe kiezen? 3.1 Een richting kiezen 3.2 Een school kiezen 4. Inschrijven 5. Waar vind ik verdere

Nadere informatie

MODULE 6B: BREDE SCHOOL THEMAPROJECTEN. Project voor LEERLINGEN MET EEN BEPERKING 1 Onderwijs KI Woluwe

MODULE 6B: BREDE SCHOOL THEMAPROJECTEN. Project voor LEERLINGEN MET EEN BEPERKING 1 Onderwijs KI Woluwe KI Woluwe MODULE 6B: BREDE SCHOOL THEMAPROJECTEN Project voor LEERLINGEN MET EEN BEPERKING 1 Onderwijs KI Woluwe Projecten voor leerlingen van het buitengewoon secundair onderwijs met gezichtspsychosociale

Nadere informatie

BESTE OUDERS, BESTE LEERLING,

BESTE OUDERS, BESTE LEERLING, Slagerij BESTE OUDERS, BESTE LEERLING, WELKOM IN ONZE SCHOOL! ONZE SCHOOL IS GESPECIALISEERD IN OPLEIDINGEN HOTEL, RESTAURANT & KEUKEN, SLAGERIJ, BAKKERIJ, TOERISME EN HOSPITA- LITY. ELKE DAG OPNIEUW GEVEN

Nadere informatie

Identiteit van de Koos Meindertsschool

Identiteit van de Koos Meindertsschool Identiteit van de Koos Meindertsschool 1. Identiteit - het karakter van de school Wij zijn een open school waarin een ieder gelijkwaardig is. Wij heten elk kind welkom op de Koos Meindertsschool, ongeacht

Nadere informatie

Sinte-Lutgartinstituut Beringen Je bent welkom!

Sinte-Lutgartinstituut Beringen Je bent welkom! Sinte-Lutgartinstituut Beringen Je bent welkom! Het leven op onze school Welkom in onze school, in Sinte- Lutgartinstituut! Samen met jou en je ouders willen we je vandaag kennis laten maken met onze studierichtingen

Nadere informatie

-Onze school behoort tot het officieel gesubsidieerd onderwijsnet. Het schoolbestuur is de gemeente Olen.

-Onze school behoort tot het officieel gesubsidieerd onderwijsnet. Het schoolbestuur is de gemeente Olen. Pedagogisch project 1. situering onderwijsinstelling 2. levensbeschouwelijke uitgangspunten 3. visie op ontwikkeling en opvoeding 4. het schoolconcept 1. Situering onderwijsinstelling 1.1 Een gemeenteschool:

Nadere informatie

Samenwerking bedrijven en onderwijs in Limburg zit in de lift

Samenwerking bedrijven en onderwijs in Limburg zit in de lift PERSBERICHT Hasselt, 31 augustus 2017 Onderzoek VKW Limburg en UNIZO Limburg: Samenwerking bedrijven en onderwijs in Limburg zit in de lift Bedrijven willen minstens 3 maanden stage in élke opleiding Limburgse

Nadere informatie

De sporthal van Birmingham University College

De sporthal van Birmingham University College Brummies For A Week Pick your brains was het eerste wat wij hoorden toen wij op de sportcampus van Birmingham City University Faculteit Sport en Gezondheid aankwamen. Irfan Kawaja een van de docenten van

Nadere informatie

We zijn een katholieke basisschool

We zijn een katholieke basisschool 1 We zijn een katholieke basisschool Als katholieke basisschool willen we pedagogisch verantwoord onderwijs en een kwaliteitsvolle opvoeding bieden geïnspireerd op de figuur van Jezus Christus. We zijn

Nadere informatie

Bijzonder procesdoel 4: beleven van de democratie

Bijzonder procesdoel 4: beleven van de democratie Bijzonder procesdoel 4: beleven van de democratie Eerste leerjaar B 4.1. Herkennen en verkennen Mijn gedrag - hoe gedraag ik mij en waarom? - mijn waarden: - aan welke waarde(n) hecht ik belang? - thuis

Nadere informatie

> VERSLAG MAATSCHAPPELIJKE STAGES II Inspraakdag Vlaams Parlement Vrijdag 18 maart 2011 (namiddag)

> VERSLAG MAATSCHAPPELIJKE STAGES II Inspraakdag Vlaams Parlement Vrijdag 18 maart 2011 (namiddag) > VERSLAG MAATSCHAPPELIJKE STAGES II Inspraakdag Vlaams Parlement Vrijdag 18 maart 2011 (namiddag) Aanwezig: 18 leerlingen Vertegenwoordiging: Vrij Technisch Instituut Leuven, Sint-Theresia-instituut Kortrijk,

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek juni 2016

Tevredenheidsonderzoek juni 2016 Tevredenheidsonderzoek juni 2016 woensdag 14 september 2016 61 Totale aantal reacties Aanmaakdatum: woensdag 22 juni 2016 Voltooide reacties: 61 Q1: Ik ben tevreden over wat mijn kind op school leert.

Nadere informatie

GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum

GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM GO!ATHENEUM. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum. Brugge Centrum ka1.brugge@g-o.be www.ka1brugge.be KONINKLIJK ATHENEUM I Sint-Clarastraat 46 8000 Brugge Het KA1 ontwikkelt taal en cultuur In de eerste plaats geven we kennis mee, maar het Atheneum heeft ook oog voor

Nadere informatie

Reflectieverslag. Stages of concern. Jan-Hessel Boermans

Reflectieverslag. Stages of concern. Jan-Hessel Boermans Reflectieverslag Stages of concern Jan-Hessel Boermans Motivatie Sinds augustus 2010 ben ik werkzaam in het onderwijs als groepsleerkracht op een cluster 4 school. Een baan met veel afwisseling en een

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.  secundair onderwijs INFOBROCHURE e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 017-018 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend!

Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend! 1 Projectoproep Inclusief onderwijs Maak het vanzelfsprekend! Deelnemingsformulier 2015 Hart voor Handicap streeft naar een warme en inclusieve samenleving. Een samenleving waar iedereen van tel is. Een

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure 7 Retail (7de jaar BSO) Leerlingprofiel Je hebt het zesde jaar Retail achter de rug. Je wil jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten en bovendien een diploma van

Nadere informatie

stevige stam is de boom waardeloos.

stevige stam is de boom waardeloos. Visuele voorstelling Boom: Onze school ligt in een groen, bosrijke omgeving. Het logo van de school staat centraal in de tekening. Jongen en meisje: De kinderen staan centraal in onze school. Ben je jongen

Nadere informatie

Maak kennis met Profila Zorg. Hart voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking

Maak kennis met Profila Zorg. Hart voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking Maak kennis met Profila Zorg Hart voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking Inhoudsopgave Voorwoord Over Profila Zorg Waar staan wij voor? Ambulante begeleiding thuis Hulp bij opvoeden en opgroeien

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure 7 Retail (7de jaar BSO) Leerlingprofiel Je hebt het zesde jaar Retail achter de rug. Je wil jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten en bovendien een diploma van

Nadere informatie

Paul de Knop (53) is vanaf eind september de nieuwe rector van de VUB.

Paul de Knop (53) is vanaf eind september de nieuwe rector van de VUB. Paul De Knop wordt nieuwe rector van VUB Paul de Knop (53) is vanaf eind september de nieuwe rector van de VUB. Etterbeek - Professor Paul De Knop (53) heeft de rectorverkiezingen aan de Vrije Universiteit

Nadere informatie

Alle ruimte. voor jou w groei BEROEPSONDERWIJS

Alle ruimte. voor jou w groei BEROEPSONDERWIJS Alle ruimte voor jou w groei BEROEPSONDERWIJS Campus Het Spoor Mol 02 Leerlingen leren door te doen, te ondervinden, mee te maken,. Ze beleven met hun zintuigen, verstand en gevoel, alleen of in groep.

Nadere informatie

BESTE OUDERS, BESTE LEERLING,

BESTE OUDERS, BESTE LEERLING, Hospitality BESTE OUDERS, BESTE LEERLING, WELKOM IN ONZE SCHOOL! ONZE SCHOOL IS GESPECIALISEERD IN OPLEIDINGEN HOTEL, RESTAURANT & KEUKEN, SLAGERIJ, BAKKERIJ, TOERISME EN HOSPITA- LITY. ELKE DAG OPNIEUW

Nadere informatie

1 e graad. In onze talentgerichte eerste graad krijgen leerlingen de kans om beetje bij beetje hun interesses, talenten en mogelijkheden te ontdekken.

1 e graad. In onze talentgerichte eerste graad krijgen leerlingen de kans om beetje bij beetje hun interesses, talenten en mogelijkheden te ontdekken. 1 e graad In onze talentgerichte eerste graad krijgen leerlingen de kans om beetje bij beetje hun interesses, talenten en mogelijkheden te ontdekken. De leerlingen maken kennis met een breed aanbod van

Nadere informatie

VBS Sint-Juliaan Verslag tevredenheidonderzoek ouders Schooljaar

VBS Sint-Juliaan Verslag tevredenheidonderzoek ouders Schooljaar VBS Sint-Juliaan Verslag tevredenheidonderzoek ouders Schooljaar 2012-2013 Ouders spelen de eerste en meest cruciale rol in de opvoeding en het onderwijs van de kinderen. Dit geldt ook voor alle aspecten

Nadere informatie

Missie school Vanuit onze visie op het onderwijs volgt onze missie met BRON-waarden:

Missie school Vanuit onze visie op het onderwijs volgt onze missie met BRON-waarden: Missie en visie Basisschool met de Bijbel Bij de Bron is één van de tien scholen uitgaande van de Vereniging tot Stichting en Instandhouding van Scholen voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs te Putten.

Nadere informatie

IMK Dilsen-Stokkem. Imk Lanklaar Rotem. Jeugd- en gehandicaptenzorg 3 de graad

IMK Dilsen-Stokkem.  Imk Lanklaar Rotem. Jeugd- en gehandicaptenzorg 3 de graad www.instituutmariakoningin.be IMK Dilsen-Stokkem Jeugd- en gehandicaptenzorg 3 de graad Imk Lanklaar Rotem vzw KSO Zusters van de Voorzienigheid Rijksweg 168 3650 Dilsen-Stokkem Eerste graad IMK Lanklaar

Nadere informatie

Studiekeuze voor de leerlingen van 1A en 1B

Studiekeuze voor de leerlingen van 1A en 1B Studiekeuze voor de leerlingen van 1A en 1B Examenperiode voor de leerlingen van 1A Halve dag systeem Examenrooster: op smartschool + in agenda Mogelijkheid tot instuderen op school Projectperiode voor

Nadere informatie

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Motivatie en Leerstijlenvragenlijst (MLV-H) D Demo. Naam. 5 januari 2014

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Motivatie en Leerstijlenvragenlijst (MLV-H) D Demo. Naam. 5 januari 2014 Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Motivatie en Leerstijlenvragenlijst (MLV-H) Status Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek Emailadres D Demo 5 januari 2014 D@Demo.com Inleiding Motivatie

Nadere informatie

Een beestig leuk jaar.

Een beestig leuk jaar. Een beestig leuk jaar. Op bezoek in onze school: De leeuw, de schildpad, de steenbok, de bever, de poes, de pauw, de havik, de kameel, de wasbeer, de uil, Deze dieren zijn een middel om sociale vaardigheden

Nadere informatie

- - - + - K G u - - Sint-Pietersinstituut URNHOU - PIS ID 02012 SUDIERICHING SEEKPROEF DEELGENOMEN N % N % Uw school Economie 4 9,5 3 7,7 02 012 Grieks-Latijn 1 2,4 1 2,6 Humane wetenschappen 6 14,3

Nadere informatie

18 OKTOBER 2018 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE

18 OKTOBER 2018 YOUCA ACTION DAY MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE YOUCA ACTION DAY 18 OKTOBER 2018 MAAK VAN JE LEERLINGEN ACTIEVE WERELDBURGERS SCHOOLBROCHURE 2018 YOUCA.BE VU: Ine Schockaert, YOUCA vzw, Mundo-J, Nijverheidsstraat 10, 1000 Brussel. HET CONCEPT Op 18

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

7de JAAR TSO EEN STUDIEKEUZE DIE BIJ JOU PAST. Algemeen TSO BSO

7de JAAR TSO EEN STUDIEKEUZE DIE BIJ JOU PAST. Algemeen TSO BSO 7de JAAR TSO EEN STUDIEKEUZE DIE BIJ JOU PAST 8 Se-n-Se INTERNAATSWERKING Se-n-Se LEEFGROEPENWERKING 9 EEN SPRINGPLANK NAAR HET ECHTE LEVEN Se-n-Se INTERNAATSWERKING TSO WELKOM IN INTERNAATSWERKING BIJ

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Les 1. Introductie filosofie Hebben alle vragen een antwoord? 10. Les 2. Denken Kunnen dieren denken?

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Les 1. Introductie filosofie Hebben alle vragen een antwoord? 10. Les 2. Denken Kunnen dieren denken? >> Inhoudsopgave Inleiding 4 Les 1. Introductie filosofie Hebben alle vragen een antwoord? 10 Les 2. Denken Kunnen dieren denken? 14 Les 3. Geluk Wat is het verschil tussen blij zijn en gelukkig zijn?

Nadere informatie

Bundeling Stagerapporten ERASDU project Voorjaar 2019 Frankrijk

Bundeling Stagerapporten ERASDU project Voorjaar 2019 Frankrijk Bundeling Stagerapporten ERASDU project Voorjaar 2019 Frankrijk 5 jongeren uit diverse opleidingen van SPECTRUM school, GOTALENT en CLW Turnhout liepen een buitenlandse werkstage in Arras, Portugal. URMA

Nadere informatie

Kindcentraal van 0 tot 12.

Kindcentraal van 0 tot 12. Gedachtegoed Kindcentraal van 0 tot 12. Kindcentraal van 0 tot 12 Dit is een boekje dat in essentie gaat over wie wij willen zijn als PCBO Meppel. Nu en in de toekomst. Een toekomst met een maatschappij

Nadere informatie

ONDERWIJSWOORDENLIJST VOOR SCHOOLRADERS ALS JE NIET HELEMAAL MEE BENT

ONDERWIJSWOORDENLIJST VOOR SCHOOLRADERS ALS JE NIET HELEMAAL MEE BENT ONDERWIJSWOORDENLIJST VOOR SCHOOLRADERS ALS JE NIET HELEMAAL MEE BENT < verwijder geen elementen boven deze lijn; ze bevatten sjabloon-instellingen - deze lijn wordt niet afgedrukt > Deze woordenlijst

Nadere informatie

ONDERWIJS MAKEN WE SAMEN

ONDERWIJS MAKEN WE SAMEN ONDERWIJS MAKEN WE SAMEN Met dit opvoedingsproject geven we onze school een duidelijk en herkenbaar profiel, gebaseerd op vier pijlers: een christelijke school met een sterke leerlinggerichtheid, met aandacht

Nadere informatie

Relaties op school ontcijfert

Relaties op school ontcijfert Relaties op school ontcijfert Promotoren: Prof. Dr. Stevens en Prof. Dr. Van Houtte Contactpersoon: Drs. Fanny D hondt Adres: Korte Meer 5, 9000 Gent Telefoonnummer: 09/2646729 E-mailadres: fannyl.dhondt@ugent.be

Nadere informatie

Een compleet opleidingenaanbod!

Een compleet opleidingenaanbod! Een compleet opleidingenaanbod! Campus Hof van Riemen Frans Coeckelbergsstraat 17-22 2220 Heist-op-den-Berg T 015 24 18 45 F 015 24 12 13 kta.heist-op-den-berg@g-o.be www.campushofvanriemen.be Citaten

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure 7 RETAIL (7de jaar BSO) Leerlingenprofiel Je hebt het zesde jaar Retail of Administratie achter de rug. Je wil jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten en bovendien

Nadere informatie

IVV Sint-Vincentius. Iets voor jou? Sociale en Technische Wetenschappen 2de en 3de graad TSO Jeugd- en Gehandicaptenzorg 3de graad TSO

IVV Sint-Vincentius. Iets voor jou? Sociale en Technische Wetenschappen 2de en 3de graad TSO Jeugd- en Gehandicaptenzorg 3de graad TSO IVV Sint-Vincentius Iets voor jou? Sociale en Technische Wetenschappen 2de en 3de graad TSO Jeugd- en Gehandicaptenzorg 3de graad TSO Sociale en Technische Wetenschappen 2de en 3de graad TSO Je bent sociaal

Nadere informatie

Vormingsaanbod voor universiteiten en hogescholen 2014/2015

Vormingsaanbod voor universiteiten en hogescholen 2014/2015 Vormingsaanbod voor universiteiten en hogescholen 2014/2015 Inhoud 3 Vooraf 5 Een andere kijk op spijbelen 6 Over de diepere betekenis van kinderspel 7 Kinderen hebben zo hun kijk op quality time 8 Plan

Nadere informatie

Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit!

Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit! Openbaar en betekenisvol: wij dagen de 21 e eeuw uit! zelfbewust eigentijds ambities kritisch ondersteuning open uitdaging ruimdenkend samen ondernemend betrokken oog voor de wereld vrijheid creatief daadkracht

Nadere informatie

Jouw weg naar het hoger onderwijs

Jouw weg naar het hoger onderwijs Jouw weg naar het hoger onderwijs Inspiro_folder_v1.indd 1 INSPIRO COLLEGE.BE Ben je ook zo nieuwsgierig naar je nieuwe school? Hoe je er gaat leren en welke nieuwe vrienden en vriendinnen je gaat krijgen?

Nadere informatie

Vragenlijst Klastitularis - Eerste leerjaar A of B (schooljaar 2009-2010): overzicht items per schaal Schaal (Dimensie) Items Itemnummer Bron item

Vragenlijst Klastitularis - Eerste leerjaar A of B (schooljaar 2009-2010): overzicht items per schaal Schaal (Dimensie) Items Itemnummer Bron item Vragenlijst Klastitularis - Eerste leerjaar A of B (schooljaar 2009-2010): overzicht items per schaal Schaal (Dimensie) Items Itemnummer Bron item Integratie - Populariteit (sociale ontwikkeling) heeft

Nadere informatie

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD. secundair onderwijs

INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD.   secundair onderwijs INFOBROCHURE 2e - 3e GRAAD www.materdeibrasschaat.be secundair onderwijs 2018-2019 Welkom in Mater Dei In een aangenaam en gestructureerd schoolklimaat vinden heel wat leerlingen in onze school de gepaste

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2012-2013 AUGUSTUS D 30 Uitdelen boeken + werkschriften op afspraak V 31 Uitdelen boeken + werkschriften op afspraak SEPTEMBER M 3 Eerste schooldag - onthaal nieuwe leerlingen Onthaal

Nadere informatie

Gezondheidsbeleid: visie van onze school

Gezondheidsbeleid: visie van onze school Gezondheidsbeleid: visie van onze school Wij stellen ons tot doel onze leerlingen de nodige kennis, inzichten, vaardigheden en attitudes bij te brengen voor een gezonde leefstijl met respect voor zichtzelf

Nadere informatie

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling.

Functieprofiel. Leraar. op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE. Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. Functieprofiel Leraar op OBS Het Toverkruid LA, 1,0 FTE Aanstelling voor een jaar welke bij goed functioneren kan leiden tot een vaste aanstelling. April 2018 Specifieke competenties teamlid OBS Het Toverkruid

Nadere informatie

DEEL 2: PEDAGOGISCH PROJECT. Vrije Basisschool Mikado Schoolbrochure Schooljaar ondernemingsnummer:

DEEL 2: PEDAGOGISCH PROJECT. Vrije Basisschool Mikado Schoolbrochure Schooljaar ondernemingsnummer: DEEL 2: PEDAGOGISCH PROJECT 1 Het pedagogisch project van onze school is ingebed in het project van de katholieke dialoogschool. Op onze school verwelkomen we gastvrij iedereen, van welke levensbeschouwelijke

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Op weg naar een keuze. Naar het secundair onderwijs. CLBGO! Deinze - Eeklo. Hoe werken we? Wie zijn wij? Enkele jongeren aan het woord

Op weg naar een keuze. Naar het secundair onderwijs. CLBGO! Deinze - Eeklo. Hoe werken we? Wie zijn wij? Enkele jongeren aan het woord Naar het secundair onderwijs CLBGO! Deinze - Eeklo Team: Maatschappelijk werker Psycholoog Verpleegkundige Arts Vestiging Eeklo, De Pinte, Waregem, Tielt www.clbgoeeklo.be 1 2 Wie zijn wij? Hoe werken

Nadere informatie

Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je hierover alle informatie vinden die je nodig hebt.

Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je hierover alle informatie vinden die je nodig hebt. EEN OPLEIDING KIEZEN Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je hierover alle informatie vinden die je nodig hebt. Wat moet je doen? 1. Lees de instructie en de zoektips

Nadere informatie

Studieaanbod 2 de graad. BSO / Verzorging-Voeding / aso / tso / bso

Studieaanbod 2 de graad. BSO / Verzorging-Voeding / aso / tso / bso Studieaanbod de graad ASO / Economie / Humane Wetenschappen / Latijn / Wetenschappen / TSO / Techniek-Wetenschappen / BSO / Verzorging-Voeding / aso / tso / bso 0 IKSO voor jongeren met ambitie De studierichting

Nadere informatie

Aan de ouders, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni. Wij wensen u fijne dagen toe met Hemelvaart en Pinksteren.

Aan de ouders, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni. Wij wensen u fijne dagen toe met Hemelvaart en Pinksteren. Schoolreisje groep 1 en 2 Aan de ouders, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni. Wij wensen u fijne dagen toe met Hemelvaart en Pinksteren. Bijbelverhalen Week 22 en 23: Respect Inhoud: Over respectvol

Nadere informatie

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg? Edwin is als vijfjarige in onze gemeente komen wonen. Op t Harde ging hij naar de Petraschool om vervolgens in Elburg zijn middelbare schooltijd te doorlopen. Naast zijn studie geschiedenis aan de Universiteit

Nadere informatie

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad? Proeven en ontdekken in het eerste jaar

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad? Proeven en ontdekken in het eerste jaar Proeven en ontdekken in het eerste jaar Hallo! Welkom in onze school! Spannend hé, de zoektocht naar een nieuwe school. Wij vinden het alvast geweldig dat je onze brochure leest. Hierin ontdek je wat onze

Nadere informatie

KINDERRECHTEN IN UW KLAS?

KINDERRECHTEN IN UW KLAS? KINDERRECHTEN IN UW KLAS? Doe een beroep op UNICEF België voor gratis lesmateriaal, thematische gastlessen en concrete acties over kinderrechtenen ontwikkelingseducatie. Over UNICEF België UNICEF (het

Nadere informatie

Master in de journalistiek

Master in de journalistiek BRUSSEL t Master in de journalistiek Faculteit Sociale Wetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject verderzetten en verrijken, ook

Nadere informatie

Sint-Jan Berchmanscollege

Sint-Jan Berchmanscollege Sint-Jan Berchmanscollege Infobrochure 7 Retail (7de jaar BSO) Leerlingprofiel Je hebt het zesde jaar Retail of Administratie achter de rug. Je wil jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten en bovendien

Nadere informatie

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT - SCHOOLBROCHURE - Basisonderwijs DE LINDE, Overpelt ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT In ons Eigen opvoedingsproject (EOP) kan u lezen hoe wij als school onze opvoedingstaak zien.

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad De leerling heeft in de 1ste en de 2de graad, de gelegenheid gehad zijn/haar interesses te ontdekken en heeft misschien al enig idee ontwikkeld over toekomstige werk- of studieplannen. Vaardigheden, inzet,

Nadere informatie

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt!

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt! LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / 2019 Follow your Sun biedt 10 wekelijkse lessen van 1.5 uur waarin kinderen hun talenten en die van hun klasgenoten ontdekken en leren te gebruiken. Tijdens de

Nadere informatie

Nietconfessionele zedenleer

Nietconfessionele zedenleer NIEUWE CAMPUS Academiejaar 2016/2017 Postgraduaat leraar basisonderwijs Nietconfessionele zedenleer Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Postgraduaat leraar basisonderwijs Niet-confessionele zedenleer

Nadere informatie

Profilering derde graad

Profilering derde graad De leerling heeft in de 1ste en de 2de graad, de gelegenheid gehad zijn/haar interesses te ontdekken en heeft misschien al enig idee ontwikkeld over toekomstige werk- of studieplannen. Vaardigheden, inzet,

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren!

maandag 11 mei inleveren! maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... Stageboek 2015 1 Gegevens Leerling Naam -------------------------------------------------------------------------------------- Adres Postcode Woonplaats

Nadere informatie

PROFIELSCHETS Directeur openbare basisschool De Dubbelburg te Valkenburg en Rijnsburg

PROFIELSCHETS Directeur openbare basisschool De Dubbelburg te Valkenburg en Rijnsburg PROFIELSCHETS Directeur openbare basisschool De Dubbelburg te Valkenburg en Rijnsburg Vacature Vanaf het begin van het schooljaar 2017-2018 ontstaat er een vacature voor een ervaren en inspirerende directeur

Nadere informatie

Indirect opvoeden in de klas

Indirect opvoeden in de klas Artikel geschreven voor een onderwijsvakblad voor docenten & leidinggevenden in het basisonderwijs Indirect opvoeden in de klas Een veilig klassenklimaat wordt in vrijwel elke schoolgids genoemd. Een plek

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

Ik zit in het secundair onderwijs: kan onderwijskiezer mij helpen?

Ik zit in het secundair onderwijs: kan onderwijskiezer mij helpen? Onderwijskiezer kan: 1. Helpen bij het verkennen van je interesse! Door het invullen van de I-Like-junior kom je te weten wat jouw belangstelling is. Deze test is bedoeld voor leerlingen van de eerst en

Nadere informatie

Gebruik het onderstaande formulier om feedback te geven bij een presentatie van een medeleerling. Feedback van (naam) ... ... ... ...

Gebruik het onderstaande formulier om feedback te geven bij een presentatie van een medeleerling. Feedback van (naam) ... ... ... ... EVALUATIEVOORBEELDEN BIJ DE LES TOPS & FLOPS (uit het Bronnenboek BSO/TSO) Peerassessment Feedback geven Feedback beantwoordt aan een aantal criteria. [Link naar fiche Criteria.] Die moet de leerkracht

Nadere informatie

Wij stimuleren leergierigheid

Wij stimuleren leergierigheid Wij stimuleren leergierigheid HET KAT: WIJ STIMULEREN LEERGIERIGHEID Een school kiezen voor uw zoon of dochter is heel belangrijk, maar niet gemakkelijk. Het is een belangrijke keuze omdat het secundair

Nadere informatie

Op stap naar de tweede graad

Op stap naar de tweede graad Op stap naar de tweede graad Inhoud van deze avond 1. 2. Structuur gewoon secundair onderwijs Goed kiezen 1. Structuur secundair onderwijs Structuur Secundair onderwijs VHO Se-n-Se Se-n-Se VHO 7 de spec.

Nadere informatie

VISIE. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon.

VISIE. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon. OPVOEDEN en LEREN is gebaseerd op een draagvlak van STEUNEN, STUREN EN STIMULEREN: Om binnen de grenzen

Nadere informatie