GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan Halle. Resultaten tevredenheidsenquête

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan Halle. Resultaten tevredenheidsenquête"

Transcriptie

1 GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan Halle Resultaten tevredenheidsenquête Verwerking en presentatie van de leerlingenbevraging schooljaar

2 I. Inleiding Beste leerlingen, Voor de examenperiode kregen jullie van ons een tevredenheidsenquête mee. Met deze enquête wilden wij de stem van onze leerlingen laten spreken: hoe tevreden zijn jullie over onze schoolwerking? Deze enquête was anoniem. 444 leerlingen namen deel aan deze bevraging. Dat is een groot succes en de enquête geeft dus zeker een goed beeld jullie mening. Van harte dankjewel daarvoor! Als school vinden wij een open communicatie ontzettend belangrijk. De verwerking en de resultaten van de enquête willen we graag met jullie delen. In deze bundel bezorgen wij jullie per vraag een duidelijk overzicht: hoeveel % van de leerlingen gaat (altijd) akkoord met deze uitspraak, hoeveel % gaat (meestal) akkoord, hoeveel % gaat (meestal niet) akkoord, hoeveel % gaat (nooit) akkoord. We moeten eerlijk zijn: de resultaten van de bevraging zijn goed, zeer goed zelfs. Daar zijn we ontzettend blij om, het doet ons deugd en het geeft ons moed om verder samen te bouwen aan onze school. Uiteraard kregen we van jullie ook een aantal kritische bedenkingen, opmerkingen, werkpunten, mee. Ook die willen we hier bekend maken én wij gaan van die werkpunten ook écht werk maken. Daarvoor dient zo n bevraging immers: we kunnen eruit leren, we worden er samen beter van! Concreet formuleerden we volgende werkpunten: - We letten er op om ook oog te hebben voor een positieve benadering bij leerlingen die het goed doen. Deze leerlingen hebben evenveel recht op feedback als leerlingen waarbij het minder goed loopt. - We willen aandacht hebben voor de spreiding van het aantal toetsen per week en per dag. We wensen jullie alvast heel veel plezier met het doornemen van de resultaten en danken nogmaals iedereen die de bevraging heeft ingevuld: samen maken we immers werk van een nog beter GO! Middenschool Halle! David De Clercq Directeur GO! Middenschool Halle

3 II. Verwerking van de resultaten Vraag 1: Ik kom graag naar school 21,9% komt nooit tot meestal niet graag naar school 78,2% komt meestal tot altijd graag naar school Het merendeel van onze leerlingen komt meestal graag naar school. Vraag 2: Ik zit graag in deze klasgroep 9,7% zit nooit of meestal niet graag in de klasgroep 90,3% zit meestal of altijd graag in de klasgroep Het merendeel van onze leerlingen zit meestal tot altijd graag in de klasgroep.

4 Vraag 3: Ik voel mij goed op school 7,2% voelt zich nooit of meestal niet goed op school 92,7% voelt zich meestal tot altijd goed op school Het merendeel van onze leerlingen voelt zich meestal tot altijd goed op school. Vraag 4: Ik vind wat ik op school leer interessant 22,8% vindt wat op school wordt geleerd meestal niet tot niet interessant 77,3% vindt wat op school wordt geleerd meestal tot altijd interessant Het merendeel van onze leerlingen vindt wat ze op school leren meestal interessant.

5 Vraag 5: Ik let goed op tijdens de lessen 7,4% let meestal niet tot nooit op tijdens de lessen 92,6% let meestal tot altijd op tijdens de lessen Het merendeel onze leerlingen let meestal goed op tijdens de lessen. Vraag6. Ik zit in de les te dromen 88% zit meestal niet tot nooit te dromen 11,9% zit meestal tot altijd te dromen Het merendeel van onze leerlingen zit meestal niet tot nooit te dromen tijdens de les.

6 Vraag 7. Er zijn duidelijke regels op school, zodat ik weet wat mag of niet mag 6,7% vindt de regels op school meestal niet tot niet duidelijk 93,2% vindt de regels op school meestal tot altijd duidelijk Het merendeel van onze leerlingen vindt de regels duidelijk en weet wat mag of niet mag. Vraag 8: Ik kan in de lessen goed volgen 4,1% kan de lessen meestal niet tot nooit goed volgen 95,9% kan de lessen meestal tot altijd goed volgen Het merendeel van onze leerlingen kan de lessen meestal goed volgen.

7 Vraag 9: Als ik een toets of opdracht moet maken, heb ik het gevoel dat ik het wel kan. 11,7% heeft meestal niet tot nooit het gevoel een toets of opdracht te kunnen 86,5% heeft meestal tot altijd het gevoel een toets of opdracht te kunnen Het merendeel van onze leerlingen heeft meestal het gevoel een toets of opdracht te kunnen. Vraag 10: Ik verwerk de leerstof trager dan de anderen van mijn klasgroep 70,7% heeft het gevoel de leerstof meestal niet tot nooit trager te verwerken dan de anderen 29,3% heeft het gevoel de leerstof meestal tot altijd trager te verwerken dan de anderen

8 Het merendeel van onze leerlingen heeft meestal niet het gevoel leerstof trager te verwerken dan de anderen van de klasgroep. Vraag 11: Ik kan goed mee op deze school 5,9% vindt meestal niet tot nooit mee te kunnen op deze school 94,2% vindt meestal tot altijd mee te kunnen op school Het merendeel van onze leerlingen vindt dat ze meestal goed mee kunnen op deze school. Vraag 12: De taken en opdrachten die ik moet maken, zijn haalbaar 6,6% vindt de taken en opdrachten die gemaakt moeten worden meestal niet tot nooit haalbaar 93,5% vindt de taken en opdrachten die gemaakt moeten worden meestal tot altijd haalbaar Het merendeel van onze leerlingen vindt de taken en opdrachten meestal haalbaar.

9 Vraag 13: Ik ben graag op de speelplaats of ontspanningsruimte tijdens de pauzes 4,8% is meestal niet tot nooit graag op de speelplaats of in ontspanningsruimtes tijdens de pauzes 95,3% is meestal tot altijd graag op de speelplaats of in ontspanningsruimtes tijdens de pauzes Het merendeel van onze leerlingen is graag op de speelplaats of in ontspanningsruimtes tijdens de pauzes. Vraag 14: Ik voel me alleen op school 92,5% voelt zich meestal niet tot nooit alleen op school 7,5% voelt zich meestal tot altijd alleen op school Het merendeel van onze leerlingen voelt zich niet alleen op school.

10 Vraag 15: Ik word gepest op school 98,2% wordt meestal niet tot nooit gepest 1,8% wordt meestal tot altijd gepest Het merendeel van onze leerlingen wordt niet gepest op school. Dit neemt niet weg dat we blijvend inspanningen willen doen tegen pestgedrag op school. Vraag 16: Ik heb vrienden op school 1,6% heeft meestal niet tot nooit vrienden op school 98,4% heeft meestal tot altijd vrienden op school Het merendeel van onze leerlingen heeft vrienden op school.

11 Vraag 17: Op de speelplaats of in de ontspanningsruimte wordt er ruzie gemaakt 88,8% merkt meestal niet tot nooit ruzie op de speelplaats of in de ontspanningsruimte 11,2% merkt meestal tot altijd ruzie op de speelplaats of in de ontspanningsruimte Het merendeel van onze leerlingen merkt meestal geen ruzie op de speelplaats of in de ontspanningsruimte. Vraag 18: De meeste leraren zeggen het wanneer ik mijn best doe 51,4% vindt dat de meeste leraren meestal niet tot nooit zeggen wanneer ze hun best doen 48,7% vindt dat de meeste leraren het meestal tot altijd zeggen wanneer ze hun best doen Het merendeel van onze leerlingen vindt dat leerkrachten het meestal zeggen wanneer ze hun best doen. De meningen zijn hier echter sterk verdeeld.

12 Vraag 19: De meeste leraren letten erop dat de leerlingen zich aan de regels houden 7,2% vindt dat de leraren er meestal niet tot nooit op letten dat de leerlingen zich aan de regels houden 92,8% vindt dat de leraren er meestal tot altijd op letten dat de leerlingen zich aan de regels houden Het merendeel van onze leerlingen vindt dat de meeste leraren er meestal op letten dat de leerlingen zich aan de regels houden. Vraag 20: De meeste leraren geven op een goede manier les 9,5% vindt dat de meeste leraren meestal niet tot nooit op een goede manier lesgeven 90,6% vindt dat de meeste leraren meestal tot altijd op een goede manier lesgeven Het merendeel van onze leerlingen vindt dat de meeste leraren meestal op een goede manier lesgeven.

13 Vraag 21: De meeste leraren zijn vriendelijk tegen de leerlingen 13,8% vindt dat de meeste leraren meestal niet tot nooit vriendelijk zijn tegen de leerlingen 86,3% vindt dat de meeste leraren meestal tot altijd vriendelijk zijn tegen de leerlingen Het merendeel van onze leerlingen vindt dat de meeste leraren meestal vriendelijk zijn tegen de leerlingen. Vraag 22: De meeste leraren hebben aandacht voor leerlingen met problemen 18,3% vindt dat de meeste leraren meestal niet tot nooit aandacht hebben voor leerlingen met problemen 81,7% vindt dat de meeste leraren meestal tot altijd aandacht hebben voor leerlingen met problemen Het merendeel van onze leerlingen vindt dat de meeste leraren meestal aandacht hebben voor leerlingen met problemen.

14 Vraag 23: De leerlingen mogen tegen de leraren hun eigen mening zeggen 35,4% vindt dat leerlingen meestal niet tot nooit hun eigen mening tegen de leraren mogen zeggen 64,6% vindt dat leerlingen meestal tot altijd hun eigen mening tegen de leraren mogen zeggen Het merendeel van onze leerlingen vindt dat ze hun mening tegen de leraren mogen zeggen. Vraag 24: Ik weet bij wie ik met welke vragen terecht kan. 13,5% weet meestal niet tot nooit bij wie hij/zij met welke vragen terecht kan 86,5% weet meestal tot altijd bij wie hij/zij met welke vragen terecht kan Het merendeel van onze leerlingen weet meestal bij wie hij/zij met welke vragen terecht kan.

15 Vraag 25: Het onthaal helpt me verder bij vragen. 16,6% vindt dat het onthaal meestal niet tot nooit verder helpt bij vragen 83,3% vindt dat het onthaal meestal tot altijd verder helpt bij vragen Het merendeel van onze leerlingen vindt dat het onthaal meestal verder helpt bij vragen. Vraag 26: Ik heb naast mijn huiswerk en het voorbereiden van toetsen voldoende tijd over voor mijn hobby s. 32% heeft meestal niet tot nooit voldoende tijd over voor hobby s 68% heeft meestal tot altijd voldoende tijd over voor hobby s Het merendeel van onze leerlingen heeft voldoende tijd over voor hobby s naast het huiswerk en het voorbereiden van toetsen.

16 Vraag 27: Leerkrachten houden rekening met het aantal toetsen en taken per dag. 56,1% vindt dat leerkrachten meestal niet tot nooit rekening houden met het aantal toetsen en taken per dag 44% vindt dat leerkrachten meestal tot altijd rekening houden met het aantal toetsen en taken per dag De meningen zijn eerder verdeeld. Ongeveer evenveel leerlingen vinden dat de leerkrachten meestal wel en meestal geen rekening houden met het aantal toetsen en taken per dag. Vraag 28: Er is een goed wederzijds respect tussen de leerlingen en de leerkrachten. 10,2% vindt dat er meestal niet tot nooit een goed wederzijds respect is tussen de leerlingen en de leerkrachten 89,9% vindt dat er meestal tot altijd een goed wederzijds respect is tussen de leerlingen en de leerkrachten

17 Het merendeel van onze leerlingen vindt dat er meestal een goed wederzijds respect is tussen de leerlingen en de leerkrachten. Vraag 29: Als ik het moeilijk heb op school kan ik op hulp rekenen ( bijlessen, studiebegeleiding, avondstudie, ) 11,7% kan meestal niet tot nooit op hulp rekenen wanneer hij/zij het moeilijk heeft op school 88,2% kan meestal tot altijd op hulp rekenen wanneer hij/zij het moeilijk heeft op school Het merendeel van onze leerlingen kan meestal tot altijd op hulp rekenen wanneer hij/zij het moeilijk heeft op school Vraag 30: Ik krijg voldoende feedback van mijn leerkrachten over mijn vorderingen in de klas 29,7% vindt meestal niet tot nooit voldoende feedback van de leerkrachten te krijgen over zijn/haar vorderingen in de klas 70,2% vindt meestal tot altijd voldoende feedback van de leerkrachten te krijgen over zijn/haar vorderingen in de klas

18 Het merendeel van onze leerlingen vindt meestal voldoende feedback van de leerkrachten te krijgen over zijn/haar vorderingen in de klas. Vraag 31: Taken en toetsen worden snel verbeterd door de leerkrachten. 25,7% vindt dat taken en toetsen meestal niet tot nooit snel verbeterd worden door de leerkrachten 74,3% vindt dat taken en toetsen meestal tot altijd snel verbeterd worden door de leerkrachten Het merendeel van onze leerlingen vindt dat taken en toetsen meestal snel verbeterd worden door de leerkrachten. Vraag 32: Als ik met een probleem kom, doet de school er iets aan. 24,1% vindt dat de school er meestal niet tot nooit iets aan doet wanneer ze met een probleem komen 75,9% vindt dat de school er meestal tot altijd iets aan doet wanneer ze met een probleem komen

19 Het merendeel van onze leerlingen vindt dat de school er meestal iets aan doet wanneer ze met een probleem komen. Vraag 33: De directeur is luisterbereid en behulpzaam. 17,2% vindt de directeur meestal niet tot nooit luisterbereid en behulpzaam 82,9% vindt de directeur meestal tot altijd luisterbereid en behulpzaam Het merendeel van onze leerlingen vindt de directeur meestal luisterbereid en behulpzaam. Vraag 34: Ik voel me welkom op deze school. 5,4% voelt zich meestal niet tot nooit welkom op school 94,6% voelt zich meestal tot altijd welkom op school Het merendeel van onze leerlingen voelt zich altijd welkom op school.

20 Vraag 35: Ik kan met verbetervoorstellen terecht bij bv. leerlingenraad, directie, 16,4% kan meestal niet tot nooit met verbetervoorstellen terecht 83,6% kan meestal tot altijd met verbetervoorstellen terecht Het merendeel van onze leerlingen kan meestal met verbetervoorstellen terecht bij bv. leerlingenraad, directie,.

Item 1: Ik vind onze school leuk. Item 2: Ik voel me goed in de klas.

Item 1: Ik vind onze school leuk. Item 2: Ik voel me goed in de klas. 3. Leerlingbevraging bij de bovenbouw Aan deze bevraging hebben 36 en 50 van het vierde, vijfde en zesde leerjaar deelgenomen. De leerlingen kregen een lijst met 30 items die ze moesten beoordelen als

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek ouders

Tevredenheidsonderzoek ouders Tevredenheidsonderzoek ouders 2015-2016 basisschool Basisschool Herckerhof Dokter Vanweddingenlaan 10/1 3540 Herk-de-stad Tel.: 013 53 93 23 Directie: 0475 70 56 13 directie@basisschool-herckerhof.be Beste

Nadere informatie

Leerlingenbevraging. Vierde, vijfde en zesde leerjaar

Leerlingenbevraging. Vierde, vijfde en zesde leerjaar Leerlingenbevraging Vierde, vijfde en zesde leerjaar TEVREDENHEID 1. Ik kom graag naar school. 32,26% % 59,14% Vlaanderen 3,15 78,75 8,60% School 3,66 91,40% 8,60% 59,14% 32,26% 2. Ik zit graag in de klas.

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 VBS Klim-Op Kerkkouterstraat 58 9520 Bavegem Tel * Fax 09 362 98 03 directie.bavegem@vbhoutembavegem.be RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 Samen met onze maandelijkse nieuwsbrief WegWijs

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018 Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 018 Enkele weken geleden kreeg u van ons de vraag een tevredenheidsenquête in te vullen. Met deze enquête wilden wij de stem van de ouders laten spreken: hoe tevreden

Nadere informatie

Ouderbevraging. Aantal ingevulde equêtes. Algemene vragen. 1. Mijn kind gaat graag naar school. 2. Mijn kind voelt zich goed op school.

Ouderbevraging. Aantal ingevulde equêtes. Algemene vragen. 1. Mijn kind gaat graag naar school. 2. Mijn kind voelt zich goed op school. Ouderbevraging Aantal ingevulde equêtes Percentage ingevulde enquêtes ten opzichte van het totaal. 37,24% 6,90% 6,21% 15,17% 13,79% 7,59% 13,10% 1e leerjaar 2e leerjaar 3e leerjaar 4e leerjaar 5e leerjaar

Nadere informatie

2. Mijn kind wordt aangemoedigd

2. Mijn kind wordt aangemoedigd 1. Ik ben tevreden over wat mijn kind op school leert 2. Mijn kind wordt aangemoedigd meestal meestal niet niet meestal meestal niet niet geen oordeel/niet van 3. Mijn kind krijgt aangepaste hoeveelheid

Nadere informatie

In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd.

In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd. Ouderbevraging 2013 Inleiding In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd. De enquête bestond uit 2 delen: Een gedeelte dat per kind in te vullen was

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsenquête. Verwerking en presentatie van de ouderbevraging

Resultaten tevredenheidsenquête. Verwerking en presentatie van de ouderbevraging Resultaten tevredenheidsenquête Verwerking en presentatie van de ouderbevraging 2018-2019 1. Inleiding Beste ouders, Enkele weken geleden kreeg u van ons een tevredenheidsenquête. Met deze enquête wilden

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek juni 2016

Tevredenheidsonderzoek juni 2016 Tevredenheidsonderzoek juni 2016 woensdag 14 september 2016 61 Totale aantal reacties Aanmaakdatum: woensdag 22 juni 2016 Voltooide reacties: 61 Q1: Ik ben tevreden over wat mijn kind op school leert.

Nadere informatie

SCHOOLFEEDBACKRAPPORT ONDERZOEK WELBEVINDEN Bevraging van de leerlingen van het lager onderwijs

SCHOOLFEEDBACKRAPPORT ONDERZOEK WELBEVINDEN Bevraging van de leerlingen van het lager onderwijs SCHOOLFEEDBACKRAPPORT ONDERZOEK WELBEVINDEN Bevraging van de leerlingen van het lager onderwijs Aan de directeur, de leerkrachten en de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van school 1

Nadere informatie

Ouderenquête 2014 CBS De Bron

Ouderenquête 2014 CBS De Bron Ouderenquête 2014 CBS De Bron Inhoud Voorwoord... 3 Kwaliteitszorg... 4 Aanbod... 11 Tijd... 16 Pedagogisch handelen... 19 Didactisch handelen... 25 Afstemming... 28 Schoolklimaat... 31 Zorg en begeleiding...

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek bovenbouw (4 de, 5 de en 6 de leerjaar)

Tevredenheidsonderzoek bovenbouw (4 de, 5 de en 6 de leerjaar) Tevredenheidsonderzoek bovenbouw ( de, de en de leerar) Graag willen we jullie de conclusies van het tevredenheidsonderzoek van de bovenbouw meedelen. Hier worden de resultaten uitgedrukt in het aantal

Nadere informatie

Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Leerlingen

Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Leerlingen Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Leerlingen Aantal respondenten: 60 01-04-2011 Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Leerlingen 1 / 10 Welkomstblad Fijn dat je mee wilt werken aan dit

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN

SOCIALE VAARDIGHEDEN RAPPORT SOCIALE VAARDIGHEDEN SCHOOLJAAR 2010-2011 NAAM: KLAS: Inleidend woord Dit is het vernieuwde rapport sociale vaardigheden. Het sociaal functioneren op school vinden wij uitermate belangrijk. We

Nadere informatie

Vensters voor Verantwoording (ouders )

Vensters voor Verantwoording (ouders ) Vensters voor Verantwoording (ouders 2015-2016) Naam VvV ouders klas 3 DL 15-16 Locatie Drachtster Lyceum Datum enquête 11-1-2016 Datum analyse 04-04-2016 1. Vorig schooljaar was mijn kind leerling in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Maart 2018

Nieuwsbrief. Maart 2018 Onze school Wolfsdonk Veerlestraat 7 3201 Langdorp Tel: 013/77 56 44 wolfsdonk.onzeschool@telenet.be Nieuwsbrief Maart 2018 Beste ouder(s), Tijdens de voorbije maanden gebeurde er weer heel wat op onze

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek bij ouders 2014. BSGO De Linde

Tevredenheidsonderzoek bij ouders 2014. BSGO De Linde Tevredenheidsonderzoek bij ouders 2014 BSGO De Linde Algemeen Algemeen 2014 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Positief Neutraal Negatief ENT 91,49% 2,13% 6,38% SG-ENT 87,34% 4,64% 8,02% Algemeen 2014 vs 2012 10 9 8

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Datum: School: Klas: Naam docent(e): Code (optioneel): [NAAM DOCENT] Hallo, Deze vragenlijst gaat over het leerklimaat in jouw klas en hoe je het vindt op school. Hierbij gaat het om wat jij vindt van

Nadere informatie

TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014

TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014 TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014 Beste ouders, Om te beginnen willen we alle 94 ouders die hebben bijgedragen aan het resultaat van deze tevredenheidspeiling hartelijk bedanken. U heeft

Nadere informatie

Tevredenheidspeiling ouders

Tevredenheidspeiling ouders Tevredenheidspeiling ouders 2014-2015 Ouder Enquête Algemeen In totaal zijn 68 van de 110 enquetes ingevuld. 62% van de ouders heeft zijn/ haar mening gegeven. Helemaal Oneens Eens Helemaal 1 OPEN VRAAG

Nadere informatie

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Datum: School: Klas: Naam docent(e): Code (optioneel): Hallo, Deze vragenlijst gaat over het leerklimaat in jouw klas en hoe je het vindt op school. Hierbij gaat het om wat jij vindt van jouw docent(e),

Nadere informatie

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Datum: School: Klas: Naam docent(e): Code (optioneel): [NAAM DOCENT] Hallo, Deze vragenlijst gaat over het leerklimaat in jouw klas en hoe je het vindt op school. Hierbij gaat het om wat jij vindt van

Nadere informatie

Resultaten Bevraging. Pesten op school

Resultaten Bevraging. Pesten op school Resultaten Bevraging Pesten op school Een initiatief van de drie ouderkoepels (KOOGO, GO! Ouders en VCOV) in het kader van de Vlaamse Week tegen Pesten Samen tegen pesten: wie doet er mee? De cijfers Wanneer

Nadere informatie

Graag willen we jullie de conclusies van het tevredenheidsonderzoek van de onderbouw meedelen.

Graag willen we jullie de conclusies van het tevredenheidsonderzoek van de onderbouw meedelen. Tevredenheidsonderzoek onderbouw (1 ste, 2 de en 3 de leerjaar) Graag willen we jullie de conclusies van het tevredenheidsonderzoek van de onderbouw meedelen. Hier worden de resultaten in percenten uitgedrukt

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

p.c.b.s. De Krullevaar

p.c.b.s. De Krullevaar p.c.b.s. De Krullevaar Samenvattend rapport voor ouders Datum vaststelling: 11 juni 2019 Inhoudsopgave 1. Waarom ontvangt u dit samenvattende rapport? 3 2. Waarom geeft de inspectie het oordeel zeer zwak?

Nadere informatie

Werken aan een warme school

Werken aan een warme school DE LUCHTBALLON Werken aan een warme school Werken aan een goed gevoel op school Antipestbeleid Werken aan een warme school werken aan een goed gevoel op school Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode

Nadere informatie

Basisschool st.jozef Holthees - Smakt

Basisschool st.jozef Holthees - Smakt Basisschool st.jozef Holthees - Smakt Gildestraat 29 - Holthees - Telefoon 0478-636305 Betreft: samenvatting van de uitslag van de ouder- en leerling- tevredenheidspeiling. Holthees, 11 maart 2015 Beste

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten?

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Zit je met een vraag over school? Of wil je weten wat je rechten

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSENQUÊTE

RESULTATEN TEVREDENHEIDSENQUÊTE Gesubsidieerde Vrije Basisschool De Kleine Prins A. Debunnestraat 15 893 MENEN tel. 56 53 25 91 fax. 56 53 25 92 info@dekleineprins.be RESULTATEN TEVREDENHEIDSENQUÊTE verwerking en presentatie van de ouderbevraging

Nadere informatie

Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15

Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15 Enquête oudertevredenheid onderbouw DL feb.15 1. Vorig schooljaar was mijn kind leerling in de afdeling: Respondenten 122 A. Havo 53 43% B. Atheneum 61 50% C. Gymnasium 8 7% 2. Dit schooljaar is mijn kind

Nadere informatie

VRAGENLIJST STUDIEKRING Competentie Studievaardigheden en vak inhoudelijke kennis

VRAGENLIJST STUDIEKRING Competentie Studievaardigheden en vak inhoudelijke kennis VRAGENLIJST STUDIEKRING Competentie Studievaardigheden en vak inhoudelijke kennis 1. Voordat ik aan mijn huiswerk begin, schat ik in hoeveel tijd het me per vak gaat kosten. 2. Ik verkijk mij nooit op

Nadere informatie

Uitslag jaarlijks tevredenheidsonderzoek december 2018

Uitslag jaarlijks tevredenheidsonderzoek december 2018 Uitslag jaarlijks tevredenheidsonderzoek december 2018 alles wat lager gescoord is dan 2,5 alles wat tussen de 2,5 en 3,5 gescoord is (niet in onderstaand overzicht opgenomen) Zeer tevreden: alles wat

Nadere informatie

1. De leerkrachten zijn gemakkelijk bereikbaar om problemen te bespreken. 2. De behaalde punten op toetsen worden mij zeer regelmatig meegedeeld.

1. De leerkrachten zijn gemakkelijk bereikbaar om problemen te bespreken. 2. De behaalde punten op toetsen worden mij zeer regelmatig meegedeeld. ORGANISATORISCH 1. De leerkrachten zijn gemakkelijk bereikbaar om problemen te bespreken. ZEER ON 25 2. De behaalde punten op toetsen worden mij zeer regelmatig meegedeeld. ZEER ON 0 2 4 6 8 10 12 14 3.

Nadere informatie

Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014

Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014 Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014 1. Resultaten ouderbevraging 1. De meest voorgekomen antwoorden zijn: - Het inoefenen van geziene leerstof. - Het is een vorm van controle door en voor

Nadere informatie

checklist aanvraag buitenlands verblijf.docx ERASMUS PLACEMENT Schooljaar: Naam Voornaam Klas huidig schooljaar Adresgegevens:

checklist aanvraag buitenlands verblijf.docx ERASMUS PLACEMENT Schooljaar: Naam Voornaam Klas huidig schooljaar Adresgegevens: checklist aanvraag buitenlands verblijf.docx 2016-08-18 ERASMUS PLACEMENT Schooljaar: Naam Voornaam Klas huidig schooljaar Adresgegevens: Aanvraag schooljaar 2015-2016 voor vertrek in schooljaar 2016-2017

Nadere informatie

vragenlijst leerlingen

vragenlijst leerlingen vragenlijst leerlingen Uitslagen Vragenlijst CBS De Bernebrêge Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek maart 2017 Bevraging aan alle ouders lagere school

Tevredenheidsonderzoek maart 2017 Bevraging aan alle ouders lagere school Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 03/ 484 41 97 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be Tevredenheidsonderzoek maart 2017 Bevraging aan alle ouders

Nadere informatie

Huiswerkbeleid. huiswerk = schoolwerk dat thuis gemaakt moet worden

Huiswerkbeleid. huiswerk = schoolwerk dat thuis gemaakt moet worden Vrije school Herdersem - 1 - Huiswerkbeleid Wat is huiswerk? Volgens Van Dale woordenboek: huiswerk = schoolwerk dat thuis gemaakt moet worden Huiswerk is dus alles wat de leerkracht opgeeft als thuis

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK JANUARI 2015 Vaststellingen Sterke punten Werkpunten Acties 1 De bevraging. In januari werd u, ouders, gevraagd deel te nemen aan een digitaal tevredenheidsonderzoek in

Nadere informatie

3e klas vmbo beroepsgericht (#2) 3e klas vmbo theoretische leerweg (#22) 4/5 havo (#50) 4/5/6 vwo (#62)

3e klas vmbo beroepsgericht (#2) 3e klas vmbo theoretische leerweg (#22) 4/5 havo (#50) 4/5/6 vwo (#62) Praktijkonderwijs Onderwijs en leren Leren 3,1 2,9 2,9 3,2 2,8 3,2 3,2 3,1 3,3 3,3 3,6 B De meeste leraren maken de lessen aantrekkelijk. 3,0 2,8 0,0 2,9 2,6 2,9 2,9 2,8 3,3 3,2 3,5 B Op deze school ontwikkelen

Nadere informatie

Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Ouders

Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Ouders Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Ouders Aantal respondenten: 37 01-04-2011 Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Ouders 1 / 11 Welkomstblad Fijn dat u mee wilt werken aan dit onderzoek.

Nadere informatie

1. Resultaten derde leerjaar :

1. Resultaten derde leerjaar : Tevredenheidsonderzoek derde en zesde leerjaar juni 2018 46 ouders uit het derde leerjaar en 22 ouders uit het zesde leerjaar vulden dit tevredenheidsonderzoek in. We zijn blij met de positieve resultaten

Nadere informatie

Onderstaand treft u een aantal vragen aan met vier mogelijkheden ter beantwoording.

Onderstaand treft u een aantal vragen aan met vier mogelijkheden ter beantwoording. Kerkrade, maart 2015 Geachte ouder/verzorger, Wij willen voor onze school nieuwe beleidslijnen uitstippelen. Hieraan liggen onze gedachtes m.b.t. de ontwikkeling van de Doorkijk in de loop van de jaren

Nadere informatie

Venster voor Verantwoording (leerlingen 2015-2016)

Venster voor Verantwoording (leerlingen 2015-2016) Venster voor Verantwoording (leerlingen 2015-2016) Naam VvV: leerlingen klas 3 DL 15-16 Instelling Drachtster Lyceum Enquête Jan/feb 2016 Analyse Maart 2016 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling:

Nadere informatie

Leerling tevredenheidspeiling Basisschool Sint Franciscus 2015

Leerling tevredenheidspeiling Basisschool Sint Franciscus 2015 Achtergrondgegevens Eerder dit jaar hebben jullie deelgenomen aan de leerlingtevredenheidspeiling. Van BS Sint Franciscus hebben 49 leerlingen de vragenlijst ingevuld, waarvan 28 uit groep 7 en 8. Dit

Nadere informatie

Resultaten enquête. Onderzoek van Leen Leys. Master in de pedagogische wetenschappen

Resultaten enquête. Onderzoek van Leen Leys. Master in de pedagogische wetenschappen Resultaten enquête Onderzoek van Leen Leys Master in de pedagogische wetenschappen Voorwoord van de directie BESTE OUDERS, In wat volgt, tonen we de resultaten van een enquête die tijdens het eerste trimester

Nadere informatie

ZORGBELEID Een evaluatie aan de hand van een OUDERBEVRAGING

ZORGBELEID Een evaluatie aan de hand van een OUDERBEVRAGING basisschool Heiveld Kleuterschool en lagere school Heiveldstraat 127a 9040 Sint-Amandsberg ZORGBELEID Een evaluatie aan de hand van een OUDERBEVRAGING : 3%; :2% GEEN OORDEEL/ NVT: 5% : 26%; INGEVULD: 2%

Nadere informatie

VBS Sint-Juliaan Verslag tevredenheidonderzoek ouders Schooljaar

VBS Sint-Juliaan Verslag tevredenheidonderzoek ouders Schooljaar VBS Sint-Juliaan Verslag tevredenheidonderzoek ouders Schooljaar 2012-2013 Ouders spelen de eerste en meest cruciale rol in de opvoeding en het onderwijs van de kinderen. Dit geldt ook voor alle aspecten

Nadere informatie

LAKS-monitor Landelijk vmbo/mavo. havo vwo Gemiddeld rapportcijfer 7,0 6,5 6,6, 7,0. Landelijk vmbogroen

LAKS-monitor Landelijk vmbo/mavo. havo vwo Gemiddeld rapportcijfer 7,0 6,5 6,6, 7,0. Landelijk vmbogroen Totaalscore Algemeen oordeel 63 51 Totaalscore Docenten 66 61 Totaalscore Faciliteiten 41 35 Totaalscore Gepersonaliseerd leren 50 43 Totaalscore ICT 42 33 Totaalscore Inspraak 40 28 Totaalscore Lessen

Nadere informatie

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak KMPO 2016/2017 Plan van aanpak Inleiding De kwaliteitsmeter PO is afgenomen in april 2017. In de richtlijnen zijn criteria voor zwakke en sterke punten opgesteld. Hieronder de analyse van de zwakke en

Nadere informatie

Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders

Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders Aantal respondenten: 134 14-11-2010 Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders 1 / 9 Welkomstblad Fijn dat u mee wilt werken aan dit onderzoek. De vragen gaan over

Nadere informatie

Persoonskenmerken 3,5. Contact met personeel op school 3,4. Aantal respondenten: 100 Enqujte leerlingen 2013 Venster voor Verantwoording.

Persoonskenmerken 3,5. Contact met personeel op school 3,4. Aantal respondenten: 100 Enqujte leerlingen 2013 Venster voor Verantwoording. Aantal respondenten: 100 Enqujte leerlingen 2013 Venster voor Verantwoording Persoonskenmerken 3,5 Ik zit op 1. VMO- 38 2. VMO-K 27 3. VMO-TL 19 Ik voel me veilig op school. 3,8 1 17 81 1 De sfeer op school

Nadere informatie

Resultaat X-over-Y. Kwaliteitscholen

Resultaat X-over-Y. Kwaliteitscholen Copyright Kwaliteitscholen (terug naar overzicht) Resultaat X-over-Y Onderzoekdefinitie: FILTER RESPONDENTEN SCHOOL School: CW Docent door leerling Commanderij College vmbo Gemert Onderzoekperiode: 15-16

Nadere informatie

Leerlingtevredenheid Het Ruimteschip. Cedin. Lianne Bleker

Leerlingtevredenheid Het Ruimteschip. Cedin. Lianne Bleker Leerlingtevredenheid Het Ruimteschip Cedin Lianne Bleker Februari 204 COLOFON Leerlingtevredenheid Het Ruimteschip Lianne Bleker Drachten, februari 204 Cedin Lavendelheide 2 9202 PD DRACHTEN T 088 0200300

Nadere informatie

Stellingen en normering leerlingvragenlijst

Stellingen en normering leerlingvragenlijst Stellingen en normering leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 3.0 oktober 2014 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst 3.0 Stellingen

Nadere informatie

Verwerking tevredenheidsenquête

Verwerking tevredenheidsenquête Verwerking tevredenheidsenquête 207-208 Beste ouders, Om onze schoolwerking te evalueren en achteraf bij te sturen, vulden velen van jullie onze vragenlijst in, waarvoor onze dank. In verschillende scholen

Nadere informatie

Om pestgedrag te voorkomen, kiest ons schoolteam ervoor om acties te ondernemen die ervoor zorgen dat pestgedrag weinig kans maakt.

Om pestgedrag te voorkomen, kiest ons schoolteam ervoor om acties te ondernemen die ervoor zorgen dat pestgedrag weinig kans maakt. Plagen is vooral een spel en het gebeurt vaak tussen vrienden. Het spel gaat om te kijken of je creatief kan reageren en dat waardeer je. Pesten is herhaaldelijk uitoefenen van lichamelijke en/of geestelijke

Nadere informatie

OBS De Wending Roosendaal. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, april 2014

OBS De Wending Roosendaal. Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs Haarlem, april 2014 OBS De Wending Roosendaal Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2014 Haarlem, april 2014 Resultaten Leerlingpeiling 2014 Samenvatting Achtergrondgegevens Eerder dit jaar heeft OBS De Wending deelgenomen

Nadere informatie

Verslag tevredenheidsonderzoek onder leerlingen en ouders 2015

Verslag tevredenheidsonderzoek onder leerlingen en ouders 2015 Verslag tevredenheidsonderzoek onder leerlingen en ouders 2015 Amersfoort, 23 maart 2015 Geachte lezer, Voor u ligt het verslag naar aanleiding van de afgenomen enquête Vensters voor verantwoording in

Nadere informatie

Onderwijs en leren. Leerstof en toetsen 3,6. De lessen 3,5. Begeleiding 3,5. Aantal respondenten: 32 Leerlingen Gemiddelde

Onderwijs en leren. Leerstof en toetsen 3,6. De lessen 3,5. Begeleiding 3,5. Aantal respondenten: 32 Leerlingen Gemiddelde Aantal respondenten: 32 Leerlingen 2013 Onderwijs en leren Leerstof en toetsen 3,6 BIk leer voldoende op deze school. 3,9 BIk leer veel verschillende dingen op school zoals tekenen, knutselen, muziek enzovoorts.

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid: interviewschema

Ouderbetrokkenheid: interviewschema Ouderbetrokkenheid: interviewschema Contactinformatie: Prof. dr. Johan van Braak, Lien Ghysens en Ruben Vanderlinde Vakgroep Onderwijskunde Universiteit Gent Inleiding Met dit interview willen we meer

Nadere informatie

Anti-pestprotocol. Signalen van pesterijen kunnen o.a. zijn:

Anti-pestprotocol. Signalen van pesterijen kunnen o.a. zijn: Anti-pestprotocol Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons. Wij vinden dit ontzettend vervelend, want ieder kind dat gepest wordt is er één teveel. Het is een probleem dat wij onder ogen zien

Nadere informatie

Externe benchmark Aantal scholen: 692 Benchmark cijfer scholen Hoogste cijfer scholen Laagste cijfer scholen Cijfers Ouders Mariaschool 2016

Externe benchmark Aantal scholen: 692 Benchmark cijfer scholen Hoogste cijfer scholen Laagste cijfer scholen Cijfers Ouders Mariaschool 2016 Externe benchmark Aantal scholen: 692 Benchmark cijfer scholen Hoogste cijfer scholen Laagste cijfer scholen Cijfers Ouders Mariaschool 2016 Verschil met benchmark cijfer scholen Vensters PO Schoolklimaat

Nadere informatie

Voorbeeldschool OUDER RAPPORTAGE. Scholen met Succes Postbus DJ Haarlem tel:

Voorbeeldschool OUDER RAPPORTAGE. Scholen met Succes Postbus DJ Haarlem   tel: Voorbeeldschool OUDER RAPPORTAGE Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534 11 58 Datum: 26-7-2019 LEESWIJZER Hartelijk dank voor uw deelname

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar : een verslag

Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar : een verslag Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar 2016-2017: een verslag In beeld brengen van tevredenheid: niet alleen schriftelijk, ook in dialoog Ook dit jaar zijn weer

Nadere informatie

PESTPROTOCOL CBS De Borgh

PESTPROTOCOL CBS De Borgh PESTPROTOCOL CBS De Borgh Doel van dit pestprotocol: -Dat alle kinderen zich in hun basisschoolperiode vrij en veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. -Door regels en afspraken

Nadere informatie

BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; JUNI 2016 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK;

BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; JUNI 2016 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK; BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; JUNI 2016 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK; Inleiding: Allereerst wil ik iedereen bedanken voor het invullen van deze onderzoeken. De enquête is door 63% van de

Nadere informatie

Onderwijs en leren. Leerstof en toetsen. De lessen. Aantal respondenten: 29 Leerlingen april 2015 Don Bosco. Gemiddelde

Onderwijs en leren. Leerstof en toetsen. De lessen. Aantal respondenten: 29 Leerlingen april 2015 Don Bosco. Gemiddelde Aantal respondenten: 9 Leerlingen april 015 Don Bosco Onderwijs en leren Leerstof en toetsen On Meer dan on Eens? BIk leer voldoende op deze school. 3,9 4 4 1 BIk leer veel verschillende dingen op school

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek mei 2012. Bevraging van alle ouders

Tevredenheidsonderzoek mei 2012. Bevraging van alle ouders Tevredenheidsonderzoek mei 2012 Bevraging van alle ouders Uitgewerkt door de Schoolraad, zomer 2012 Dit rapport is tot stand gekomen met de hulp van velen. Dank aan allen die hebben bijgedragen tot dit

Nadere informatie

BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; 2014 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK;

BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; 2014 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK; BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; 2014 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK; Inleiding: Allereerst wil ik iedereen bedanken voor het invullen van deze onderzoeken. We zijn erg blij met de uitkomsten

Nadere informatie

Kwaliteitsvragenlijst

Kwaliteitsvragenlijst Samenvatting Kwaliteitsvragenlijst Ouders September 2011 Vragenlijst ingevuld door 79 ouders in september 2011 De ouders geven Octant een 7,2 als algemeen rapportcijfer We scoren het best op: Leer- en

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN

SOCIALE VAARDIGHEDEN RAPPORT SOCIALE VAARDIGHEDEN SCHOOLJAAR 2009-2010 NAAM: KLAS: Inleidend woord Dit is het nieuwe rapport sociale vaardigheden. Het sociaal functioneren op school vinden wij uitermate belangrijk. We willen

Nadere informatie

Tevredenheid ouders/verzorgers Olympus College 2013

Tevredenheid ouders/verzorgers Olympus College 2013 Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Olympus College en Quadraam Inhoud Uitkomsten per rubriek o Algemeen o Veiligheid o Informatie en communicatie o Onderwijsleerproces o Imago o Begeleiding o Schoolgebouw

Nadere informatie

Uitwerking van het oudertevredenheidsonderzoek 2015.

Uitwerking van het oudertevredenheidsonderzoek 2015. Uitwerking van het oudertevredenheidsonderzoek 2015. In de maand november 2015 waren alle ouders van de kinderen in groep 1 t/m 8 in de gelegenheid de enquête tevredenheidsonderzoek in te vullen. Bij de

Nadere informatie

Vier op vijf kinderen voelen zich op school

Vier op vijf kinderen voelen zich op school Stem van leerlingen lagere school voor het eerst onderzocht Vier op vijf kinderen voelen zich op school 83 procent van de kinderen van de hogere klassen van de basisschool voelt zich goed op school, zeggen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

Samenvatting. resultaten ouder/leerling tevredenheidspeiling. Kbs Noorderpoort Samenvatting resulaten ouder/leerlingtevredenheidspeiling

Samenvatting. resultaten ouder/leerling tevredenheidspeiling. Kbs Noorderpoort Samenvatting resulaten ouder/leerlingtevredenheidspeiling Samenvatting resultaten ouder/leerling tevredenheidspeiling Dongen, februari 2011 Beste ouders/verzorgers, In november 2010 heeft u deelgenomen aan de oudertevredenheidspeiling voor onze school. 143 ouders/verzorgers

Nadere informatie

Leerlingenraad en reglement

Leerlingenraad en reglement Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 - directiebron@debronharderwijk.nl - www.debronharderwijk.nl Leerlingenraad en reglement CBS DE BRON, EEN SCHOOL MET MEERWAARDE. Leerlingenraad. Kwaliteitszorg

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsonderzoek leerlingen gr 5-8 maart 2017

Resultaten tevredenheidsonderzoek leerlingen gr 5-8 maart 2017 Resultaten tevredenheidsonderzoek leerlingen gr 5-8 maart 2017 Gemiddelde score nu: 3,41 Gemiddelde score vorig jaar: 3,06 Heel fijn om deze resultaten te zien! Gemiddelde score nu: 3,03 Gemiddelde score

Nadere informatie

Interfacultaire Lerarenopleidingen, Universiteit van Amsterdam

Interfacultaire Lerarenopleidingen, Universiteit van Amsterdam Paper 3: Onderzoeksinstrumenten Aantal woorden (exclusief bijlage, literatuur en samenvatting): 581 Jeffrey de Jonker Naam auteur(s) Vakgebied Titel Onderwerp Opleiding Jeffrey de Jonker Biologie Differentiëren

Nadere informatie

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek bettermarks

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek bettermarks Resultaten klanttevredenheidsonderzoek bettermarks Dit schooljaar heeft bettermarks een klanttevredenheidsonderzoek verstuurd naar alle docenten die met bettermarks werken. Hierin werden vragen gesteld

Nadere informatie

Gemiddelde. Gemiddelde

Gemiddelde. Gemiddelde Aantal respondenten: 97 Leerlingen 2014 Vensters PO -- - + ++? Naar school 3,2 BHoe graag ga je naar school? 2,9 8 10 60 19 BHoe veilig voel je je op school? 3,3 3 7 40 46 1 BHoe duidelijk vind je de regels

Nadere informatie

Da Costaschool - Hollanderstraat Den Haag. Resultaten Leerlingtevredenheidspeiling 2014

Da Costaschool - Hollanderstraat Den Haag. Resultaten Leerlingtevredenheidspeiling 2014 Den Haag Resultaten Leerlingtevredenheidspeiling 2014 S a m e n v a t t i n g Achtergrondgegevens Eerder dit jaar heeft deelgenomen aan de leerlingtevredenheidspeiling. De huidige referentiegroep bevat

Nadere informatie

Algemene vragen. Beste leerlingen,

Algemene vragen. Beste leerlingen, Beste leerlingen, Ik ben een derdejaarsstudente van de PXL Hgeschl te Hasselt. Ik vlg de pleiding maatschappelijk werk. Mijn eindwerk gaat ver de mtivatie van leerlingen in het technisch secundair nderwijs.

Nadere informatie

Het welbevinden van leerlingen Een vragenlijst

Het welbevinden van leerlingen Een vragenlijst Het welbevinden van leerlingen Een vragenlijst Studiedag SOK Leerlingen en kwaliteitszorg Affligem, 6 december 2013 Dr. Ilse De Volder & Ludo De Lee 1 Inhoud o Bevraging van leerlingen bij EU-inspecties

Nadere informatie

We willen kansen scheppen om uw kind evenwichtig te laten ontplooien. We houden rekening en hebben respect voor de eigen mogelijkheden van elk kind.

We willen kansen scheppen om uw kind evenwichtig te laten ontplooien. We houden rekening en hebben respect voor de eigen mogelijkheden van elk kind. 1. VERWELKOMING. NAAR DE OUDERS TOE Van harte welkom in onze school. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Het verheugt ons dat u voor het onderwijs en de opvoeding van uw kind een

Nadere informatie

Deze stageperiode start met een aantal observatie- en participatiedagen in de stageschool en enkele stagevoorbereidingsdagen op de hogeschool.

Deze stageperiode start met een aantal observatie- en participatiedagen in de stageschool en enkele stagevoorbereidingsdagen op de hogeschool. Stageperiode 1B Situering Stageperiode 1B valt in het 2 de semester. De studenten lopen deze stage per twee in één stageklas. De duo s lopen per semester stage in een ander leerjaar. De studenten lopen

Nadere informatie

4. Wanneer pesten ondanks alle inspanningen toch weer de kop opsteekt, beschikt de school over een directe aanpak. (Zie verderop in dit protocol)

4. Wanneer pesten ondanks alle inspanningen toch weer de kop opsteekt, beschikt de school over een directe aanpak. (Zie verderop in dit protocol) ANTI PEST PROTOCOL Er gelden drie uitgangspunten: n 1. Wij gaan met respect met elkaar om. 2. Wij pesten niet. 3. Wij accepteren niet dat er gepest wordt. Pesten op school. Hoe gaan we hier mee om? Pesten

Nadere informatie

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 hoofdlocatie Titus Brandsma

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 hoofdlocatie Titus Brandsma Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 hoofdlocatie Titus Brandsma Aantal respondenten: 127 02-10-2015 Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015

Nadere informatie

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 locatie Alfrink

Onderwijsgemeenschap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 locatie Alfrink Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 locatie Alfrink Aantal respondenten: 28 02-10-2015 Onderwijsgemchap Titus Brandsma, Hengelo, Oudervragenlijst maart 2015 locatie Alfrink

Nadere informatie

Huistaakbeleid. BS GO! Europaschool Genk en BS GO! Europaschool Genk campus Sledderlo Keinkesstraat 19 3600 GENK 089/35.53.35

Huistaakbeleid. BS GO! Europaschool Genk en BS GO! Europaschool Genk campus Sledderlo Keinkesstraat 19 3600 GENK 089/35.53.35 Huistaakbeleid BS GO! Europaschool Genk en BS GO! Europaschool Genk campus Sledderlo Keinkesstraat 19 3600 GENK 089/35.53.35 Inleidende tekst Om op een degelijke manier aan huistaakbeleid te doen moeten

Nadere informatie

Gedragsprotocol. Trots zijn op jezelf en op elkaar!

Gedragsprotocol. Trots zijn op jezelf en op elkaar! Gedragsprotocol Trots zijn op jezelf en op elkaar! Voorwoord Op de Ekke de Haan verwachten we dat de leerlingen, leerkrachten en ouders op een prettige manier met elkaar omgaan. Het is belangrijk dat er

Nadere informatie

januari 2013 Speciale editie Oudertevredenheid Beste ouders en verzorgers,

januari 2013 Speciale editie Oudertevredenheid   Beste ouders en verzorgers, januari 2013 www.josephkpo.nl Speciale editie Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt een speciale editie van het Josephientje. Hierin brengen we u op de hoogte van de uitslag van de peiling naar de ouder-

Nadere informatie

V e r k l a r i n g t e r m e n e n b e g r i p p e n

V e r k l a r i n g t e r m e n e n b e g r i p p e n SBO De Zonnewijzer Valkenswaard Leerlingtevredenheidspeiling Basisonderwijs 2015 V e r k l a r i n g t e r m e n e n b e g r i p p e n Referentiegroep De resultaten van SBO De Zonnewijzer worden per vraag

Nadere informatie

De Kleuterark. Maldegem. 1 juni 2018

De Kleuterark. Maldegem. 1 juni 2018 De Kleuterark Maldegem 1 juni 2018 2 VOORAF: VOOR EEN GOED BEGRIP (een voorbeeld, niet van jullie school) GRAFISCHE VOORSTELLING Rood = beneden de verwachting Er is werk aan de winkel. Oranje = benadert

Nadere informatie