Verwerking tevredenheidsenquête

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verwerking tevredenheidsenquête"

Transcriptie

1 Verwerking tevredenheidsenquête Beste ouders, Om onze schoolwerking te evalueren en achteraf bij te sturen, vulden velen van jullie onze vragenlijst in, waarvoor onze dank. In verschillende scholen van onze entiteit werden juist dezelfde vragen aan alle ouders voorgelegd. De verwerking van deze vragenlijst gebeurde door enkele leden van de schoolraad. In totaal werden % van de formulieren ons tijdig terugbezorgd. Globaal genomen kunnen we besluiten dat de meerderheid van de ouders tevreden is over onze schoolwerking. Natuurlijk is steeds evalueren en waar nodig is bijsturen belangrijk. Dat we niet voor iedereen even goed kunnen doen weten we ook. Voor iedereen goed doen is een utopie, niet iedereen heeft dezelfde verwachtingen en ook naar tijd, middelen en personeel is een school begrensd. Er zullen steeds discussiepunten zijn. We trachten om zoveel mogelijk ons best te doen. In vergelijking met de vorige bevraging van 4 jaar geleden scoorden we nog iets beter. De opmerkingen die sommige ouders noteerden kwamen meestal maar één maal voor en waren dikwijls zeer persoonsgebonden. We houden met deze opmerkingen rekening in de mate van het mogelijke. Andere bedenkingen tref je achteraan in deze bundel aan. Sommige ouders gaven ook een extra pluim aan onze schoolwerking of aan individuele personen. Per vraag geven we de schoolresultaten weer. We hebben getracht om de verwerking van de vragen zo overzichtelijk mogelijk weer te geven. We bekeken de eerste 2 kolommen (volledig en eerder ) als positief en de 2 volgende kolommen ( eerder niet en niet ) als negatief. We vergeten ook de groep van of geen mening niet. Daarnaast noteerden we enkele bedenkingen bij de antwoorden.

2 En dan nu de resultaten : Mijn kind en de school Vraag : Mijn kind gaat graag naar school. niet 73%% 7% 0% We stellen vast dat bijna alle kinderen graag naar school komen. Hier prijzen we ons zeer gelukkig mee want kinderen brengen een ganse tijd door op school. De enkele kinderen die niet graag naar school situeren zich vooral in de lagere school. Soms is de leerstof of schoolcontext te belastend. Indien het om een andere reden is zouden we graag de oorzaak kennen. Vraag 2 : Ik ben tevreden over wat mijn kind op school leert. niet 95.7% 3.9% 0.5% De leerstof die wij aanbieden voldoet aan de verwachtingen van de ouders. Deze leerstof is gebaseerd op de ontwikkelingsdoelen (kleuterschool) en leerplandoelen ( lagere school) van het katholiek onderwijs alsook op de eindtermen (ministerie van onderwijs). Bij de afname van de interdiocesane toetsen op het einde van de 4 de en 6 de klas behalen onze leerlingen vlot het Vlaamse gemiddelde. Ook horen wij positieve signalen van de middelbare scholen waar onze leerlingen hun schoolloopbaan verder zetten.

3 Vraag 3 : Mijn kind wordt aangemoedigd om zijn/haar talenten te ontwikkelen. niet 88.7% 9.3% 2% Ook hier stellen we vast dat een ruime meerderheid van onze ouders vindt dat zijn/haar zoon of dochter voldoende kansen krijgt om zijn/haar talenten te ontwikkelen. Naast taal en wiskunde besteden we ook veel aandacht aan ICT, wetenschap, muzische vaardigheden, bewegingsopvoeding, techniek, In de toekomst zouden we graag onze talentdagen terug opstarten om zo onze kinderen ook andere talenten te laten ontdekken en zo soms stappen te laten zetten naar muziekschool, sportclub, tekenacademie, taalkamp, wiskundekamp, avonturenkamp, We willen nog verder inzetten op talenten van de kinderen en denken Bv. Om een talentenportfolio te laten meegroeien met de kinderen. Vraag 4 : Mijn kind kent de afspraken die op school gelden. niet 95.7% 2% 2.3% Zo goed als alle kinderen kennen de afspraken op school. Om met een grote groep mensen samen te leven zijn regels en afspraken nodig. Alle probleempjes oplossen kunnen ze niet maar ze geven wel duidelijkheid. Enkele ouders merkten terecht op dat hun instappertje nog niet al de afspraken kent.

4 Vraag 5 : Als mijn kind moeilijkheden heeft, tracht de school er iets aan te doen. 2 3 niet 8.3% 0.6% 8.2% Ruim 80 %van de ouders vinden dat hun kind(eren) geholpen worden als er zich een probleem voordoet. We trachten om problemen op te lossen maar dit is niet altijd even makkelijk daar ze soms zeer complex zijn en niet alleen op de school betrekking hebben. Vraag 6 : Er is wederzijds respect tussen leerkrachten en leerlingen. niet 92.6% 3.9% 3.5% 9 op de 0 ouders vinden dat leerkrachten en leerlingen respectvol met elkaar omgaan. Wederzijds respect is dan ook zeer belangrijk. Hier speelt voorbeeldfunctie een belangrijke rol en is de wisselwerking met ouders zeer belangrijk. Vraag 7 : Mijn kind krijgt een aangepaste hoeveelheid huiswerk. 3 2 niet 52% 6% 32% Iets meer dan 5/ 0 ouders vinden dat de hoeveelheid huistaken gepast zijn. Reeds jaren krijgen kinderen die vb. logopedie volgen of naar een

5 revalidatiecentrum gaan eventueel een aangepaste hoeveelheid huiswerk. Hierin waren wij echt een pioniersschool. Huiswerk en lessen blijven een hekelpunt waarin je steeds voor en tegenstanders hebt. De grote groep met geen mening is te verklaren dat onze kleuters geen huiswerk krijgen (alhoewel ik enkele ouders van kleuters had die het huiswerk niet aangepast vonden. ( Zijn ze misschien vragende partij? ) We zijn zeker plan om in de toekomst aan onze kleuters huiswerk aan te bieden. Vraag 8 : Mijn kind kan de opgelegde huistaken aan. 3 2 niet 63.3% 6.3% 30.5% Ook hier geldt dat de meeste ouders vinden dat hun kind de opgelegde huistaken aankan. Eveneens heb je hier ook de grote groep ouders van de kleuters, waarvoor deze vraag is. (In de kleinere groep van ouders die niet aanduiden situeerden zich ook enkele ouders van kleuters? ) Ik als ouder en de school. Vraag 9 : Als ouder voel ik mij welkom op school. 23 niet 98% 2% 0% Op een enkeling na voelen de meeste ouders zich welkom op school. Onze school is een echte dorpsschool.

6 Vraag 0 : Ik voel mij betrokken bij de werking van de school. 2 3 niet 82.4% 2.% 4% 8 op 0 ouders voelt zich betrokken bij de werking van de school. We zijn ook heel blij met de vele helpende handen en belangeloze inzet van vele ouders en sympathisanten als leesouders, medewerkers aan verschillende activiteiten, De betrokkenheid nog verhogen blijft zeker een aandachtspunt. Anderzijds stellen we vast dat het voor vele ouders moeilijk is om zich vrij te maken voor activiteiten. Zo worden oproepen om te komen vertellen, helpen, moeilijk gecombineerd met het uit werken gaan van beide ouders. Vraag : De school deelt geregeld mee wat ze doet. niet 93.8% 5.8% 0.4% Ruim 9 op 0 ouders is tevreden met de communicatie. /20 vindt dat het nog beter kan. Door de invoering van Gimme is dit zeker verbeterd. We scoorden dan ook hoger dan in de vorige bevraging. Vraag 2 : Ik krijg informatie over de ontwikkeling van mijn kind. niet 88.7% 0.9% 0.4%

7 Bijna 9 op 0 ouders vinden dat ze voldoende op de hoogte gehouden worden over de vorderingen van zijn/haar kind(eren). Vanaf de 3 de kleuterklas hebben we 3 oudercontacten waarop ouders uitgenodigd worden. ( peuterklas -kleuterklas en 2 2 oudercontacten) Regelmatig worden sommige ouders ook extra uitgenodigd op een MDO, samen met CLB, leerkracht, ondersteuners, zorgcoördinator en/of directie. Hierop worden ook externen uitgenodigd zoals logopedist, kinesist,... Indien je vragen hebt kan je steeds de klastitularis aanspreken. Je kan ook de zorgcoördinator contacteren of de directie. Vraag 3 : Als ik met een probleem kom, tracht de school er iets aan te doen. niet 84.8% 3.9%.3% Bijna 85% van de ouders vinden dat de school problemen probeert aan te pakken. Sommige ouders ondervonden nog geen problemen en gelukkig vindt slechts een kleine minderheid dat de school niet voldoende tracht om aan een gemeld probleem iets te doen. Problemen oplossen is ook niet hetzelfde als je zin krijgen en dat is voor klein en groot niet altijd even makkelijk om te aanvaarden. Sommige problemen stoppen niet op school en zijn dan ook zeer complex. Wij blijven vragen om problemen steeds te melden, dit is de eerste stap in het zoeken naar oplossingen. Wij zijn ook zeer blij met deze positieve evolutie en deze hoge score.

8 Vraag 4 : De school komt haar afspraken na. niet 94.9% 2% 3.% De grote meerderheid vindt ook hier dat de school haar afspraken nakomt. Vraag 5 : De leerkrachten zijn bereikbaar en behulpzaam. niet 93% 6.2% 0.8% De grote meerderheid vindt dat onze leerkrachten makkelijk bereikbaar zijn en behulpzaam. Leerkrachten contacteren is het makkelijkst vlak voor of na school. Eventueel kan ook een moment af gesproken worden via de leerlingenagenda. Sommige ouders schreven dat aan de poort meestal dezelfde leerkrachten staan en ze daarom andere lkr. minder kunnen aanspreken. De leerkrachten aan de poort staan daar om toezicht te houden niet om oudercontacten dus is het niet de bedoeling dat deze een gesprek aanknopen. Ze staan er voor de veiligheid van onze kinderen. Zopas hebben we ook de mailadressen van de leerkrachten geoptimaliseerd en zo is elke lkr. in de toekomst ook via mail bereikbaar. Mailadres lkr. voornaam lkr..(punt) familienaamleerkracht (aan elkaar)@sjschool.be ( nergens een spatie)

9 Vraag 6 : De directeur is bereikbaar en behulpzaam. niet 92.6% 3.5% 3.9% Ruim 9 op 0 ouders vinden dat de directeur bereikbaar en behulpzaam is. De directie is het makkelijkst te bereiken via mail (iets minder telefonisch), daar ze heel veel in overleg en vergaderingen aanwezig is. Ze zal je dan steeds terug mailen of bellen om een afspraak te maken. Oudercomité Vraag 7 :Ik vind het belangrijk dat de school een oudercomité heeft. 2 3 niet 80.9% 8.2% 0.9% De meeste ouders vinden het belangrijk dat de school een oudercomité heeft. De kleuterafdeling vindt het iets belangrijker dan de lagere school. Enkele ouders zijn ook vergeten om de achterzijde in te vullen hierdoor heeft de groep NVT- geen mening een groter aandeel gekregen. Vraag 8 :Ik ken de werking van het oudercomité. 2 3 niet 72.3% 4.% 3.7%

10 7 op 0 ouders is op de hoogte van de werking van het oudercomité. Bij de vorige enquête hadden ruim 2 op 0 ouders geen zicht op de werking ervan. Deze groep is lichtjes gedaald. In het begin van het schooljaar wordt via een brief deze werking verduidelijkt. Je kan ook steeds een kijkje nemen op onze website om de verslagen van het oudercomité te raadplegen. Schoolkeuze Als u weer moest kiezen, zou u de school dan kiezen SCHOOLKEUZE ja neen dichts bij goede sfeer 89 4 goede resultaten behaald zorg en aandacht christelijke inspiratie Het is logisch dat vele ouders kiezen voor een school in het eigen dorp, het is vlakbij en je kent de buurt. Heel veel ouders gaven aan dat er in onze school een positieve sfeer heerst en dat de school goede resultaten behaalt. Zorg en aandacht scoorden ook positief, in ons Vlaamse klassensysteem ( voornamelijk ingedeeld op leeftijd) vraagt dit heel wat van de leerkrachten. Desalniettemin blijven we investeren in ons zorgsysteem en zal dit in de toekomst steeds meer inspanningen vragen om (leer)problemen in de klaswerking op te vangen. ( Mdecreet) Wij stellen ook vast dat steeds minder ouders het belangrijk vinden dat wij werken vanuit een christelijke inspiratie. Ondertussen zijn er enkele gezinnen die ook dit aspect nog graag aan belang zien winnen. Bedenkingen Tijdens het vorige tevredenheidsonderzoek kwamen er heel wat opmerkingen over de veiligheid aan de schoolpoort en de toestand van de toiletten.

11 Dankzij de getroffen maatregelen zijn deze items nu verdwenen. Sluiten van de schoolpoort. Toezicht aan de schoolpoort (in S telkens 2 vaste personen) Systeem van afhalen van de kinderen werd aangepast Nieuwe kleutertoiletten in M Nieuwe toiletten in de LS in S Bij dit wil ik nog even kwijt. Deze opmerkingen kwamen 2 of enkele malen aan bod. - Sommige ouders in Messelbroek vinden graadklassen een nadeel. Sommige klassen in S werden dan weer als te talrijk ervaren. Meestal zijn kinderen die in graadklassen zitten zelfstandiger. De resultaten bewijzen dat op schools vlak dit geen nadeel is. In de meeste graads klassen worden de kinderen ook nog eens gesplitst voor de hoofdvakken, hierdoor zitten deze kinderen voor deze lessen met kleine aantallen of zijn er soms 2 leerkrachten beschikbaar. Je kan als school slechts personeelsleden ter beschikking stellen naargelang de telling van februari. We hebben onvoldoende leerkrachten ter beschikking om op beide vestigingen kleine klasjes in te richten. Er zijn onvoldoende kinderen in M om 6 volledige klassen in te richten in de lagere school. Het aantal lkr. kiest een school dus niet zelf maar hangt af van het aantal leerlingen. Het aantal leerlingen per geboortejaar kan in onze beide vestigingen nogal eens schommelen. ( maar dit ligt echt buiten onze macht ) - Het probleem van plagen en pesten in sommige klassen ondanks meldingen en inspanningen. Dit is een voorbeeld van een complex probleem waar we toch trachten aan te werken. Dit kan ook alleen maar verholpen worden met medewerking van alle ouders. Ook via ons bomenproject schenken we hier veel aandacht aan.

12 - Sommige ouders stellen zich de vraag of er een even sterk aanbod is naar zwakke en naar sterke leerlingen toe. Enkele ouders loven ons om vele inspanningen. Sommige ouders vinden dan weer dat sommige leerproblemen niet thuishoren in een gewone school. In ons zorgbeleid wordt steeds meer in geïnvesteerd. We zouden graag zien dat het ministerie scholen meer middelen en vooral personeel geeft om deze werking te ondersteunen. In de toekomst zullen steeds meer kinderen met (leer)problemen vertegenwoordigd zijn in het gewone onderwijs. De middelen die er nu zijn, zijn slechts een druppel op een hete plaat. - Heel wat ouders vinden een kleine school een pluspunt, vooral dat alle kinderen gekend zijn door verschillende leerkrachten. - Er werden ook heel wat persoonlijke complimentjes uitgedeeld. Complimentjes krijgen is steeds leuk en deed dan ook deugd. Bij deze bevraging eindigt het niet. Het geeft ons stof tot nadenken We zijn blij met de positieve evolutie van deze bevraging t.o.v. de vorige. Die ook al positief was. Anderzijds hopen we dat de enkele ouders die minder tevreden zijn, de weg vinden om contact te zoeken. De positieve resultaten vinden we natuurlijk fijn en steken ons een hart onder de riem om verder te doen en nog hier en daar een tandje bij te steken. Hartelijk dank voor jullie medewerking. Leerkrachten en directie

Tevredenheidsonderzoek juni 2016

Tevredenheidsonderzoek juni 2016 Tevredenheidsonderzoek juni 2016 woensdag 14 september 2016 61 Totale aantal reacties Aanmaakdatum: woensdag 22 juni 2016 Voltooide reacties: 61 Q1: Ik ben tevreden over wat mijn kind op school leert.

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 VBS Klim-Op Kerkkouterstraat 58 9520 Bavegem Tel * Fax 09 362 98 03 directie.bavegem@vbhoutembavegem.be RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 Samen met onze maandelijkse nieuwsbrief WegWijs

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018

Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 2018 Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders 018 Enkele weken geleden kreeg u van ons de vraag een tevredenheidsenquête in te vullen. Met deze enquête wilden wij de stem van de ouders laten spreken: hoe tevreden

Nadere informatie

ZORGBELEID Een evaluatie aan de hand van een OUDERBEVRAGING

ZORGBELEID Een evaluatie aan de hand van een OUDERBEVRAGING basisschool Heiveld Kleuterschool en lagere school Heiveldstraat 127a 9040 Sint-Amandsberg ZORGBELEID Een evaluatie aan de hand van een OUDERBEVRAGING : 3%; :2% GEEN OORDEEL/ NVT: 5% : 26%; INGEVULD: 2%

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek ouders

Tevredenheidsonderzoek ouders Tevredenheidsonderzoek ouders 2015-2016 basisschool Basisschool Herckerhof Dokter Vanweddingenlaan 10/1 3540 Herk-de-stad Tel.: 013 53 93 23 Directie: 0475 70 56 13 directie@basisschool-herckerhof.be Beste

Nadere informatie

GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan Halle. Resultaten tevredenheidsenquête

GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan Halle. Resultaten tevredenheidsenquête GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan 40 1500 Halle Resultaten tevredenheidsenquête Verwerking en presentatie van de leerlingenbevraging schooljaar 2018-2019 I. Inleiding Beste leerlingen, Voor de examenperiode

Nadere informatie

VBS Sint-Juliaan Verslag tevredenheidonderzoek ouders Schooljaar

VBS Sint-Juliaan Verslag tevredenheidonderzoek ouders Schooljaar VBS Sint-Juliaan Verslag tevredenheidonderzoek ouders Schooljaar 2012-2013 Ouders spelen de eerste en meest cruciale rol in de opvoeding en het onderwijs van de kinderen. Dit geldt ook voor alle aspecten

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK JANUARI 2015 Vaststellingen Sterke punten Werkpunten Acties 1 De bevraging. In januari werd u, ouders, gevraagd deel te nemen aan een digitaal tevredenheidsonderzoek in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Maart 2018

Nieuwsbrief. Maart 2018 Onze school Wolfsdonk Veerlestraat 7 3201 Langdorp Tel: 013/77 56 44 wolfsdonk.onzeschool@telenet.be Nieuwsbrief Maart 2018 Beste ouder(s), Tijdens de voorbije maanden gebeurde er weer heel wat op onze

Nadere informatie

OUDERTEVREDENHEID SCHOLENGEMEENSCHAP EENSCHAP DE KRAAL SCHOOLJAAR 2007-2008

OUDERTEVREDENHEID SCHOLENGEMEENSCHAP EENSCHAP DE KRAAL SCHOOLJAAR 2007-2008 Scholengemeenschap DE KRAAL nr. Kleuteronderwijs en lager onderwijs nr. 120766 vzw Katholiek Onderwijs De Kraal /RPR Leuven 436.607.391 Van Bladelstraat 25 3020 Herent www.kraal.be OUDERTEVREDENHEID SCHOLENGEMEENSCHAP

Nadere informatie

oudertevredenheidsenquête

oudertevredenheidsenquête Samenvatting: Analyse oudertevredenheidsenquête Achtergrond: Deze enquête werd jullie voorgelegd in het kader van een tevredenheidsonderzoek. De vragenlijst is gebaseerd op een modelvragenlijst van de

Nadere informatie

Ouderbevraging. Aantal ingevulde equêtes. Algemene vragen. 1. Mijn kind gaat graag naar school. 2. Mijn kind voelt zich goed op school.

Ouderbevraging. Aantal ingevulde equêtes. Algemene vragen. 1. Mijn kind gaat graag naar school. 2. Mijn kind voelt zich goed op school. Ouderbevraging Aantal ingevulde equêtes Percentage ingevulde enquêtes ten opzichte van het totaal. 37,24% 6,90% 6,21% 15,17% 13,79% 7,59% 13,10% 1e leerjaar 2e leerjaar 3e leerjaar 4e leerjaar 5e leerjaar

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek mei 2012. Bevraging van alle ouders

Tevredenheidsonderzoek mei 2012. Bevraging van alle ouders Tevredenheidsonderzoek mei 2012 Bevraging van alle ouders Uitgewerkt door de Schoolraad, zomer 2012 Dit rapport is tot stand gekomen met de hulp van velen. Dank aan allen die hebben bijgedragen tot dit

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS APRIL-MEI 2017

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS APRIL-MEI 2017 RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS APRIL-MEI 2017 In totaal legden 128 respondenten deze enquete af. Statistieken voor vraag 2 : Ik ervaar dat ik welkom ben op onze school. 2 0% 23% 77% 0% 0% meestal

Nadere informatie

Waar kinderen ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Dé vrije lagere school in Asse-centrum Nieuwstraat Asse

Waar kinderen ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Dé vrije lagere school in Asse-centrum Nieuwstraat Asse Waar kinderen ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen Dé vrije lagere school in Asse-centrum Nieuwstraat 72 1730 Asse www.dekleinewereldasse.be Het overgrote deel van onze leerlingen gaat graag tot zeer graag

Nadere informatie

2. Mijn kind wordt aangemoedigd

2. Mijn kind wordt aangemoedigd 1. Ik ben tevreden over wat mijn kind op school leert 2. Mijn kind wordt aangemoedigd meestal meestal niet niet meestal meestal niet niet geen oordeel/niet van 3. Mijn kind krijgt aangepaste hoeveelheid

Nadere informatie

ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer!

ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer! ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer! De zorg in de Parel bestaat uit verschillende mensen die elk hun

Nadere informatie

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs datum: 23 februari 2010 Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs Verslag ouderbevraging Sint-Lievenscollege 1. Huiswerkbeleid in de lagere school (evolutie sinds vorige bevraging) / veiligheid

Nadere informatie

1. Resultaten derde leerjaar :

1. Resultaten derde leerjaar : Tevredenheidsonderzoek derde en zesde leerjaar juni 2018 46 ouders uit het derde leerjaar en 22 ouders uit het zesde leerjaar vulden dit tevredenheidsonderzoek in. We zijn blij met de positieve resultaten

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek bij ouders 2014. BSGO De Linde

Tevredenheidsonderzoek bij ouders 2014. BSGO De Linde Tevredenheidsonderzoek bij ouders 2014 BSGO De Linde Algemeen Algemeen 2014 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Positief Neutraal Negatief ENT 91,49% 2,13% 6,38% SG-ENT 87,34% 4,64% 8,02% Algemeen 2014 vs 2012 10 9 8

Nadere informatie

Om de school te helpen bij het voeren van een zorg- en gelijke onderwijskansenbeleid

Om de school te helpen bij het voeren van een zorg- en gelijke onderwijskansenbeleid Een geïntegreerd zorg- en gelijke onderwijskansenbeleid Leidraad bij het stappenplan Sinds 1 september 2012 is elke school verplicht een geïntegreerd zorg- en gelijke onderwijskansenbeleid te voeren. Dit

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsenquête. Verwerking en presentatie van de ouderbevraging

Resultaten tevredenheidsenquête. Verwerking en presentatie van de ouderbevraging Resultaten tevredenheidsenquête Verwerking en presentatie van de ouderbevraging 2018-2019 1. Inleiding Beste ouders, Enkele weken geleden kreeg u van ons een tevredenheidsenquête. Met deze enquête wilden

Nadere informatie

ZORG. Onze eigen zorgvisie

ZORG. Onze eigen zorgvisie ZORG Onze eigen zorgvisie We streven naar een school waarin we de totale opvoeding van het kind niet uit het oog verliezen. We proberen de kinderen in hun geestelijke, intellectuele, emotionele en sociale

Nadere informatie

De zorg in de ARK bestaat uit verschillende mensen die elk hun steentje bijdragen:

De zorg in de ARK bestaat uit verschillende mensen die elk hun steentje bijdragen: ZORG IS ELK KIND MEENEMEN IN ONZE ARK De zorg in de ARK bestaat uit verschillende mensen die elk hun steentje bijdragen: De leerkrachten Dit is de juf/meester van uw kind. De klastitularis is het eerste

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek mei Bevraging van alle ouders

Tevredenheidsonderzoek mei Bevraging van alle ouders Tevredenheidsonderzoek mei 2016 Bevraging van alle ouders Uitgewerkt door de Schoolraad, Najaar 2016 Dit rapport is tot stand gekomen met de hulp van velen. Dank aan allen die hebben bijgedragen tot dit

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek maart 2017 Bevraging aan alle ouders lagere school

Tevredenheidsonderzoek maart 2017 Bevraging aan alle ouders lagere school Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 03/ 484 41 97 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be Tevredenheidsonderzoek maart 2017 Bevraging aan alle ouders

Nadere informatie

In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd.

In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd. Ouderbevraging 2013 Inleiding In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd. De enquête bestond uit 2 delen: Een gedeelte dat per kind in te vullen was

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 01.05.2017: Feest van de Arbeid = geen school! 07.05.2017: Eerste Communie in de kapel te Varenwinkel om 9 uur Iedereen van harte welkom! 08.05.2017: Project dode

Nadere informatie

Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden.

Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden. Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, 89 280 minuten, 5 356 800 seconden. Vakantie dus. Grote vakantie. Genieten, zingen en dansen. Je laten verrassen en je op sleeptouw laten nemen.

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

KINDERBERGNIEUWS WIJ KREGEN MOOIE RAPPORTEN! Vrije School 'De Kinderberg' Bierbeek. In dit nummer: Extra editie

KINDERBERGNIEUWS WIJ KREGEN MOOIE RAPPORTEN! Vrije School 'De Kinderberg' Bierbeek. In dit nummer: Extra editie Vrije School 'De Kinderberg' Bierbeek KINDERBERGNIEUWS WIJ KREGEN MOOIE RAPPORTEN! Extra editie In de maanden februari - maart kregen alle ouders de kans om een oordeel te geven over een aantal uitspraken

Nadere informatie

a. Zorg is een opdracht van het hele team: zorgtaken

a. Zorg is een opdracht van het hele team: zorgtaken a. Zorg is een opdracht van het hele team: zorgtaken De coördinatie van het zorgbeleid ligt in handen van de zorgcoördinator, in overleg en samenwerking met de directie. De verantwoordelijkheid voor de

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in maart 2017 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Vergeet niet in te schrijven voor onze barbecue!

Vergeet niet in te schrijven voor onze barbecue! Agenda 01.05.2017: Feest van de Arbeid = geen school! 08.05.2017: Project dode hoek 6 de leerjaar We blijven die dag ineten! 14.05.2017: SCHOOLFEEST!!! U komt toch ook? Iedereen heeft hiervoor reeds een

Nadere informatie

Het zorgbeleid in het Pierenbos

Het zorgbeleid in het Pierenbos Het zorgbeleid in het Pierenbos Indien je als ouder vragen hebt, stap je in de eerste plaats naar de klasleerkracht. Deze zal overleggen met de ondersteuner en/of zorgcoördinator en bekijken welke trajecten

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

De evaluatie en rapportage

De evaluatie en rapportage De evaluatie en rapportage 1. De evaluatie 1.1 De beeldvorming 1.2 De evaluatiemiddelen 1.3 De externe instanties 1.4 De rapportage 2. Het rapport 1. De evaluatie Om al onze kinderen zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Uitwerking van het oudertevredenheidsonderzoek 2015.

Uitwerking van het oudertevredenheidsonderzoek 2015. Uitwerking van het oudertevredenheidsonderzoek 2015. In de maand november 2015 waren alle ouders van de kinderen in groep 1 t/m 8 in de gelegenheid de enquête tevredenheidsonderzoek in te vullen. Bij de

Nadere informatie

Brigitte heet iedereen welkom en vraagt naar een eerste reactie op het ontvangen van de uitnodiging:

Brigitte heet iedereen welkom en vraagt naar een eerste reactie op het ontvangen van de uitnodiging: VBS De Schatkist Westmeerbeek 23 mei 2013 Verslag ouderpanel Aanwezigen: Tine Spaepen, Bart Ceulemans, Joke Verduyckt, Sandy Serneels, Cindy De Veuster, Tina Van Cleynenbreugel, Nancy Clé, Daisy Vannuffelen

Nadere informatie

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 Opvoedingsproject A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2 A.1 De christelijke identiteit p. 2 A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 A.3 Zorg voor elk kind = accent op talent p. 4 A.4 Een sterke teamspirit, een

Nadere informatie

Resultaten enquête. Onderzoek van Leen Leys. Master in de pedagogische wetenschappen

Resultaten enquête. Onderzoek van Leen Leys. Master in de pedagogische wetenschappen Resultaten enquête Onderzoek van Leen Leys Master in de pedagogische wetenschappen Voorwoord van de directie BESTE OUDERS, In wat volgt, tonen we de resultaten van een enquête die tijdens het eerste trimester

Nadere informatie

Om pestgedrag te voorkomen, kiest ons schoolteam ervoor om acties te ondernemen die ervoor zorgen dat pestgedrag weinig kans maakt.

Om pestgedrag te voorkomen, kiest ons schoolteam ervoor om acties te ondernemen die ervoor zorgen dat pestgedrag weinig kans maakt. Plagen is vooral een spel en het gebeurt vaak tussen vrienden. Het spel gaat om te kijken of je creatief kan reageren en dat waardeer je. Pesten is herhaaldelijk uitoefenen van lichamelijke en/of geestelijke

Nadere informatie

Schoolraad Antoniusschool

Schoolraad Antoniusschool Schoolraad Antoniusschool Maandag 3 juni 2013 Aloïs Van Oevelen X Murielle Feyen X Hilde Peeters X Rita Sebreghts X Werner Cornelis X Dennis De Hoey X Tine Van den Bulck X Guido Van den Bulck X Sven Nicolaï

Nadere informatie

Deel 1 Opvoedingsproject

Deel 1 Opvoedingsproject Deel 1 Opvoedingsproject 1 Beste ouders, Welkom aan onze school. U kiest onze school voor het onderwijs en de opvoeding van uw kind. Wij zijn blij en dankbaar voor het vertrouwen in onze school. De directie

Nadere informatie

Zorgbeleid in het Groene Lilare

Zorgbeleid in het Groene Lilare Zorgbeleid in het Groene Lilare I. Visie Dat er leerlingen uitvallen en dat sommige leerlingen problemen ervaren in hun leer- en ontwikkelingstraject zullen we nooit volledig kunnen uitsluiten, maar we

Nadere informatie

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten Overzicht, analyse en conclusies nulmeting RKBS De Toren. Maart 2016. Wat is kwaliteit? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014

TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014 TERUGKOPPELING TEVREDENHEIDSENQUÊTE NOVEMBER 2014 Beste ouders, Om te beginnen willen we alle 94 ouders die hebben bijgedragen aan het resultaat van deze tevredenheidspeiling hartelijk bedanken. U heeft

Nadere informatie

Verslag Ouder tevredenheidsonderzoek

Verslag Ouder tevredenheidsonderzoek Verslag Ouder tevredenheidsonderzoek Basisonderwijs Oktober 2017 Respondenten: 29 van de 96 aangeschreven adressen Percentage respondenten 30% Normering respondenten: Laag Respondenten verdeeld over de

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Schooljaar : Bevraging tevredenheid ouders. In onze school zijn er 258 gezinnen. Er werden 99 enquêtes online ingevuld.

Schooljaar : Bevraging tevredenheid ouders. In onze school zijn er 258 gezinnen. Er werden 99 enquêtes online ingevuld. Gemeentelijke Basisschool Kadrie Driehoekstraat 41 2920 KALMTHOUT 03/666 95 20 Schooljaar 2014-2015: Bevraging tevredenheid ouders In onze school zijn er 258 gezinnen. Er werden 99 enquêtes online ingevuld.

Nadere informatie

Graag willen we jullie de conclusies van het tevredenheidsonderzoek van de onderbouw meedelen.

Graag willen we jullie de conclusies van het tevredenheidsonderzoek van de onderbouw meedelen. Tevredenheidsonderzoek onderbouw (1 ste, 2 de en 3 de leerjaar) Graag willen we jullie de conclusies van het tevredenheidsonderzoek van de onderbouw meedelen. Hier worden de resultaten in percenten uitgedrukt

Nadere informatie

De Zonnebloem, een school waar pit in zit

De Zonnebloem, een school waar pit in zit De Zonnebloem, een school waar pit in zit Zonnebloemen staan symbool voor opgewektheid, kleur, warmte en groeikracht. De pitten duiden op een grote eenheid in diversiteit. Een symboliek die onze school

Nadere informatie

Verslag ouderenquête

Verslag ouderenquête R.K. Daltonbasisschool St. Plechelmus Verslag ouderenquête 2009-2010 Wilbertstraat 15 A 7556 WH Hengelo Tel/fax.: 074-2916271 Email: info@plechelmusschool.nl Website: www.plechelmusschool.nl In het kader

Nadere informatie

Wat is veranderd of wat is er nieuw in 2018??? Nieuwe zorgcoördinator in t Pleintje

Wat is veranderd of wat is er nieuw in 2018??? Nieuwe zorgcoördinator in t Pleintje Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Door onvoorziene omstandigheden krijgen jullie deze Nieuwsbrief nu bij het begin van het nieuwe jaar 2018! Mag ik alle leerlingen, ouders, familie, vrienden en sympathisanten

Nadere informatie

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad

: Oudercontacten Kleuterschool : Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad Agenda 04.12.2017: Oudercontacten Kleuterschool 05.12.2017: Sint en Piet op bezoek. We kijken er al naar uit! 07.12.2017: Voorstelling Ten Velde door Bib. Vanaf 2 de graad 12.12.2017: Ars Valendi voormiddag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 3/ In deze nieuwsbrief: Informatie-uitwisseling externen CLB leerlingbegeleiding Grootouders en oudersfeest

NIEUWSBRIEF oktober 3/ In deze nieuwsbrief: Informatie-uitwisseling externen CLB leerlingbegeleiding Grootouders en oudersfeest NIEUWSBRIEF oktober 3/ 2017-18 Betreft: informatie-uitwisseling externen Soms reiken zorgen voor je kind verder dan de schoolmuren en wordt je kind buiten de school ook ondersteund door een logopedist,

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar : een verslag

Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar : een verslag Tevredenheidsonderzoeken onder ouders/verzorgers van het Scala College, schooljaar 2016-2017: een verslag In beeld brengen van tevredenheid: niet alleen schriftelijk, ook in dialoog Ook dit jaar zijn weer

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

WIST JE DAT. Juf An, de brugfiguur, het aanspreekpunt is voor ouders op school?

WIST JE DAT. Juf An, de brugfiguur, het aanspreekpunt is voor ouders op school? Er is een nauwe samenwerking tussen het hechte schoolteam en de ouders. Hierbij zetten we de positieve kenmerken van alle partijen centraal. Op een transparante en doelgerichte manier pakken we vele uitdagingen

Nadere informatie

Resultaten lagere school

Resultaten lagere school Resultaten lagere school Vraag 1: Mijn kind gaat graag naar school 3,10% 24,81% 1,55% 70,54% Vraag 2: Ik ben tevreden over wat mijn kind op school leert 1,56% 27,34% 0,78% 70,31% Vraag 3: Mijn kind wordt

Nadere informatie

Verslag Leerlingenenquête 2010 2011.

Verslag Leerlingenenquête 2010 2011. Verslag Leerlingenenquête 2010 2011. In het kader van de kwaliteitszorg op de RK Daltonbasisschool St. Plechelmus houden we eenmaal per 4 jaar een leerlingenenquête. In het schooljaar 2010-2011 is deze

Nadere informatie

BROCHURE LEERKRACHT. GBS EIKENLAAR Pesten! Wij zeggen neen!

BROCHURE LEERKRACHT. GBS EIKENLAAR   Pesten! Wij zeggen neen! BROCHURE LEERKRACHT GBS EIKENLAAR www.eikenlaar.be Pesten! Wij zeggen neen! Is het pesten of plagen? Hoe herken ik pesten? Wat kan ik doen tegen pesten? Gesprek aangaan met pester en slachtoffer. Stappenplan.

Nadere informatie

BS De Wimpel Cansstraat Elsene Tel.: 02/ Schoolwerkplan

BS De Wimpel Cansstraat Elsene Tel.: 02/ Schoolwerkplan BS De Wimpel Cansstraat 14-18 1050 Elsene Tel.: 02/ 51152.30 e-mail: bs.elsene@g-o.be www.dewimpel.be Schoolwerkplan De organisatie van de begeleiding 1. Beginsituatie 2. Visie op het zorgbeleid 3. Concrete

Nadere informatie

HET ZORGBELEID OP ONZE SCHOOL

HET ZORGBELEID OP ONZE SCHOOL HET ZORGBELEID OP ONZE SCHOOL VISIE OP ZORG Elke leerling, elke leerkracht en elke medewerker is een unieke persoonlijkheid. Wij stimuleren de leerlingen om zich optimaal te ontplooien en scheppen mogelijkheden

Nadere informatie

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT - SCHOOLBROCHURE - Basisonderwijs DE LINDE, Overpelt ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT In ons Eigen opvoedingsproject (EOP) kan u lezen hoe wij als school onze opvoedingstaak zien.

Nadere informatie

Openbare Daltonbasisschool De Apollo 11 Ten Veldestraat EN De Meern

Openbare Daltonbasisschool De Apollo 11 Ten Veldestraat EN De Meern Openbare Daltonbasisschool De Apollo 11 Ten Veldestraat 98 3454 EN De Meern 030 6662577 www.apollo11.nl info@apollo11.nl Februari 2015 Resultaten tevredenheidsonderzoek ouders op De Apollo 11 In de afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek bovenbouw (4 de, 5 de en 6 de leerjaar)

Tevredenheidsonderzoek bovenbouw (4 de, 5 de en 6 de leerjaar) Tevredenheidsonderzoek bovenbouw ( de, de en de leerar) Graag willen we jullie de conclusies van het tevredenheidsonderzoek van de bovenbouw meedelen. Hier worden de resultaten uitgedrukt in het aantal

Nadere informatie

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs?

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs? Extra editie Torenpraat kwaliteitszorg. RKBS De Toren Schooljaar 17-18 Inleiding. Door deze extra editie van de Torenpraat houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen op onze school als het om kwaliteit

Nadere informatie

CB Ouderenquête 2018

CB Ouderenquête 2018 1 Overzicht Enquête Omschrijving Deze enquête peilt naar de mening van onze ouders over een aantal thema's en vragen. De verwerking ervan gebeurt door het oudercomité van de school en de resultaten ervan

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders

Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders Aantal respondenten: 134 14-11-2010 Basisschool 't Maxend, Nistelrode, Ouders 1 / 9 Welkomstblad Fijn dat u mee wilt werken aan dit onderzoek. De vragen gaan over

Nadere informatie

Naar welke school stuur ik mijn kind?

Naar welke school stuur ik mijn kind? Naar welke school stuur ik mijn kind? Elk jaar weer staan tientallen ouders voor een moeilijke keuze: naar welke school stuur ik mijn kind? Een keuze waaraan heel wat discussie voorafgaat. Want... wat

Nadere informatie

OPVOEDINGSPROJECT DE LINDE

OPVOEDINGSPROJECT DE LINDE OPVOEDINGSPROJECT DE LINDE DOELSTELLING De Linde is een school voor buitengewoon lager onderwijs. Onze doelstelling kadert volledig binnen de algemene doelstelling van de Vlaamse Overheid met betrekking

Nadere informatie

De ouders en personeelsleden hebben een mail gekregen met een link waarmee de vragenlijst thuis ingevuld kon worden of op een ander geschikt moment.

De ouders en personeelsleden hebben een mail gekregen met een link waarmee de vragenlijst thuis ingevuld kon worden of op een ander geschikt moment. Uitslag tevredenheidenquête 2014-2015 In maart 2015 hebben we als een tevredenheidspeiling gedaan onder leerlingen, ouders en personeel. Dit is op een digitale manier afgenomen via ons kwaliteitsmanagementsysteem

Nadere informatie

Onderzoeksfiche e00032.pdf. 1. Referentie

Onderzoeksfiche e00032.pdf. 1. Referentie 1. Referentie Referentie Verhoeven, J.C., Stassen, K., Devos, G. & Warmoes, V. (2003). Ouders op school en thuis. Onderwijskundig onderzoek in opdracht van de Vlaamse Minister van onderwijs en vorming.

Nadere informatie

Resultaten oudertevredenheidpeiling maart Paasbergschool

Resultaten oudertevredenheidpeiling maart Paasbergschool Resultaten oudertevredenheidpeiling maart 2012 Paasbergschool 1. algemeen In maart 2012 hebben de ouders van de leerlingen van de Paasbergschool meegedaan aan een tevredenheidsonderzoek aan de hand van

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Pestprotocol. Basisschool St. Maarten. Halsteren

Pestprotocol. Basisschool St. Maarten. Halsteren Pestprotocol Basisschool St. Maarten Halsteren Versie december 2011 1 Pesten is een probleem dat in alle geledingen van de maatschappij voorkomt. Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons.

Nadere informatie

Beleid rond pesten 1

Beleid rond pesten 1 Beleid rond pesten 1 2 Inhoud 1. Preventie p. 3 1.1. Positief klimaat 1.2. Screening welbevinden 1.3. Kindcontacten 2. Vaststelling en melding p. 4-5 2.1. Plagen of pesten 2.2. Mogelijke signalen 2.3.

Nadere informatie

Er werden 275 formulieren uitgedeeld ( brussen moesten maar 1 formulier per familie afgeven!) Er kwamen 252 formulieren terug.

Er werden 275 formulieren uitgedeeld ( brussen moesten maar 1 formulier per familie afgeven!) Er kwamen 252 formulieren terug. CLAEVERVELT Provinciale School voor Buitengewoon Lager Onderwijs Klaverveld 6 9255 Buggenhout Tel.: 052/39.70.29 fax: 052/33.00.15 info@claevervelt.be Er werden 275 formulieren uitgedeeld ( brussen moesten

Nadere informatie

Vensters voor Verantwoording (ouders )

Vensters voor Verantwoording (ouders ) Vensters voor Verantwoording (ouders 2015-2016) Naam VvV ouders klas 3 DL 15-16 Locatie Drachtster Lyceum Datum enquête 11-1-2016 Datum analyse 04-04-2016 1. Vorig schooljaar was mijn kind leerling in

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek ouders schooljaar 2014-2015

Tevredenheidsonderzoek ouders schooljaar 2014-2015 Tevredenheidsonderzoek ouders schooljaar 14-15 Basisschool De Regenboog Kroonstraat 2b 99 Ertvelde Beste ouders Enkele weken geleden kreeg u van ons de vraag een tevredenheidsenquête in te vullen via onze

Nadere informatie

ouderenquete 2015 goed

ouderenquete 2015 goed ouderenquete 2015 goed Uitslagen Vragenlijst Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal respondenten... 4 Waardering

Nadere informatie

Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Ouders

Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Ouders Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Ouders Aantal respondenten: 37 01-04-2011 Borgloschool, locatie Groenewold, Deventer, Ouders 1 / 11 Welkomstblad Fijn dat u mee wilt werken aan dit onderzoek.

Nadere informatie

Werken aan meer kwaliteit in onderwijs

Werken aan meer kwaliteit in onderwijs Werken aan meer kwaliteit in onderwijs Donderdag 20 maart 2014 Vlaams Parlement Commissie Onderwijs Peter Van Hove 1. Onze school - Basisschool Atheneum Denderleeuw (GO!-onderwijs) - Hoofdschool en wijkschool

Nadere informatie

GROTE OUDER- EN LEERLINGENENQUETE 2010

GROTE OUDER- EN LEERLINGENENQUETE 2010 GROTE OUDER- EN LEERLINGENENQUETE 2010 1 Algemeen In 2010 is er een Grote Ouder- en Leerlingenenquete geweest. Het onderzoek is uitgevoerd door het bekende bureau Beekveld en Terpstra. Alle ouders en de

Nadere informatie

2. Ons opvoedingsproject

2. Ons opvoedingsproject 2. Ons opvoedingsproject Hieronder vindt u een beschrijving van de uitgangspunten van ons pedagogisch project Ons opvoedingsproject tracht te verwoorden welke doelstellingen we nastreven om onze kinderen

Nadere informatie

Vakantie. Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden. Vakantie dus. Grote vakantie.

Vakantie. Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, minuten, seconden. Vakantie dus. Grote vakantie. Vakantie Twee maanden, net geen negen weken. 62 dagen, 1488 uren, 89 280 minuten, 5 356 800 seconden. Vakantie dus. Grote vakantie. Genieten, zingen en dansen. Je laten verrassen en je op sleeptouw laten

Nadere informatie

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017

OOK JIJ TELT. Nieuwsbrief eind juni 2017 OOK JIJ TELT Nieuwsbrief eind juni 07 Basisschool De Krekel, Kattestraat 950 Haaltert, 05/ 8 0 79 Basisschool De Grasspriet, Ommegangstraat 5 90 Mere, 05/ 8 59 7 www.dekrekel-degrasspriet.be Vakantiedagen

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek

Tevredenheidsonderzoek Tevredenheidsonderzoek 2015 - mei 2016 Inleiding Stichting Onderwijsbegeleiding biedt aan jongeren en hun ouders, van wie de inkomenssituatie en/of thuissituatie onvoldoende is, de mogelijkheid om hun

Nadere informatie

Standpunt rapport in het basisonderwijs PBD Basisonderwijs (september 2015)

Standpunt rapport in het basisonderwijs PBD Basisonderwijs (september 2015) Standpunt rapport in het basisonderwijs PBD Basisonderwijs (september 2015) Pedagogische begeleidingsdienst Huis van het GO! Willebroekkaai 36 1000 Brussel Situering, probleemstelling en uitgangspunten

Nadere informatie

1. De leerkrachten zijn gemakkelijk bereikbaar om problemen te bespreken. 2. De behaalde punten op toetsen worden mij zeer regelmatig meegedeeld.

1. De leerkrachten zijn gemakkelijk bereikbaar om problemen te bespreken. 2. De behaalde punten op toetsen worden mij zeer regelmatig meegedeeld. ORGANISATORISCH 1. De leerkrachten zijn gemakkelijk bereikbaar om problemen te bespreken. ZEER ON 25 2. De behaalde punten op toetsen worden mij zeer regelmatig meegedeeld. ZEER ON 0 2 4 6 8 10 12 14 3.

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek maart 2017 Bevraging aan alle ouders kleuterschool

Tevredenheidsonderzoek maart 2017 Bevraging aan alle ouders kleuterschool Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 03/ 484 41 97 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be Tevredenheidsonderzoek maart 2017 Bevraging aan alle ouders

Nadere informatie

Gemiddelde. BOp school komt mijn kind in aanraking met maatschappelijke en actuele thema's (onder andere het milieu en de politiek).

Gemiddelde. BOp school komt mijn kind in aanraking met maatschappelijke en actuele thema's (onder andere het milieu en de politiek). Aantal respondenten: 134 Ouders 2012 Onderwijs en leren On Meer on dan Meer dan on Eens? Leerstof en toetsen 3,3 BHet is mij duidelijk wat de school onderwijskundig wil bereiken. 3,5 4 9 37 79 4 BIk ben

Nadere informatie

OUDERBEVRAGING MEI 2016 TOTALEN + TOELICHTINGEN

OUDERBEVRAGING MEI 2016 TOTALEN + TOELICHTINGEN Niet van toepassing Zeker niet Eerder niet Eerder wel Zeker wel OUDERBEVRAGING MEI 2016 TOTALEN + TOELICHTINGEN IN WELKE MATE BENT U HET EENS MET DE VOLGENDE UITSPRAKEN? U mag hieronder uw oordeel geven

Nadere informatie

4. Wanneer pesten ondanks alle inspanningen toch weer de kop opsteekt, beschikt de school over een directe aanpak. (Zie verderop in dit protocol)

4. Wanneer pesten ondanks alle inspanningen toch weer de kop opsteekt, beschikt de school over een directe aanpak. (Zie verderop in dit protocol) ANTI PEST PROTOCOL Er gelden drie uitgangspunten: n 1. Wij gaan met respect met elkaar om. 2. Wij pesten niet. 3. Wij accepteren niet dat er gepest wordt. Pesten op school. Hoe gaan we hier mee om? Pesten

Nadere informatie