Leerlingenraad en reglement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leerlingenraad en reglement"

Transcriptie

1 Frankenskamp DE Harderwijk directiebron@debronharderwijk.nl - Leerlingenraad en reglement CBS DE BRON, EEN SCHOOL MET MEERWAARDE.

2 Leerlingenraad. Kwaliteitszorg is iets waar alle scholen in Nederland aandacht aan besteden. Ouders mogen periodiek hun mening geven, verbeterpunten uit de inspectierapporten krijgen aandacht. Maar wat mogen leerlingen? Leerlingen mogen periodiek ook hun mening geven maar ze mogen op CBS De Bron ook dichter betrokken worden bij de dagelijkse gang van zaken. Wat vinden zij? Zij kunnen vaak heel zinnige dingen noemen waar een team niet altijd direct aan denkt. Die dingen kunnen via de leerlingenraad naar voren komen. De school draait om de kinderen. Het is belangrijk om te weten wat er in de kinderen omgaat, te luisteren naar wat er speelt en er vervolgens met elkaar mee aan het werk te gaan. Actief Burgerschap Met een leerlingenraad bevorderen we de betrokkenheid van leerlingen bij onze school. Maar we bereiken er in feite meer mee, namelijk actief burgerschap. Actief burgerschap is het nemen van verantwoordelijkheid voor zaken die in algemene belang zijn. Maar ook het bewustzijn dat je daarbij niet uitsluitend voor jezelf spreekt, maar dat je namens anderen spreekt en handelt. Met een leerlingenraad laten we kinderen omgaan met dit principe en léren we ze om hiermee om te gaan. Door het oprichten van een leerlingenraad kunnen leerlingen samen op een democratische wijze actief participeren en meedenken over schoolse zaken. De samenhang met Actief Burgerschap in de school komt in een Leerlingenraad duidelijk naar voren. De leerlingen leren zich uitdrukken en bekwamen in samenwerken, overleggen, onderhandelen, vertegenwoordigen en beïnvloeden. De kinderen leren er wat democratie is, ze leren hun mening en die van een klas/groep verwoorden, ze leren om na een bijeenkomst feedback te geven. Sociale vaardigheden worden in de praktijk geoefend. Voorwaarde is weer dat er sprake is van een échte dialoog. Deze sociale vaardigheden passen naadloos bij de vaardigheden die de burgers van morgen in de maatschappij nodig zullen hebben. Daarnaast passen ze in de visie van onze school m.b.t. het eigenaarschap van onze leerlingen van hun eigen leerproces. Een leerlingenraad past uitstekend bij de uitgangspunten: samenwerken en zelfstandigheid. Leerlingen worden mede hierdoor zelfverantwoordelijke burgers, die op deze wijze actief kunnen deelnemen aan het verbeteren van de school. Waarom een leerlingenraad? De leerlingen hebben een eigen stem binnen de schoolorganisatie. Ze maken spelenderwijs kennis met democratische beginselen. Betrokkenheid met school van leerlingen bevorderen. Verantwoordelijkheid voor schoolse zaken bevorderen. De leerlingen een beter inzicht in de organisatie van de school bijbrengen. Kwaliteit van de schoolorganisatie bevorderen. De leerlingen laten ondervinden wat realistisch en haalbaar is. Bevorderen van actief burgerschap.

3 Hoe is het kiesreglement? Hoe is de organisatie? In de Leerlingenraad zitten vertegenwoordigers vanuit de groepen 5, 6, 7 en 8. In het totaal 8 leden. In de leerlingenraad zitten telkens wisselende kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Zij brengen in de vergaderingen in wat in de groepen is besproken tijdens de klassenvergadering. Een leerling mag maximaal 2 jaar in de leerlingenraad. De leden kiezen in de eerste vergadering een voorzitter en notulist. Leerlingenraad heeft een voorzitter, en een notulist, de notulist komt uit groep 7/8. Elke jaar wanneer nodig wordt er in de klas nieuwe verkiezingen gehouden voor afvaardiging. De leerkracht mag dit naar eigen inzicht doen: een beperkte campagne binnen de groep of gewoon een kringgesprek met een stemronde.. Voordat de verkiezingen worden gehouden geven de leerkrachten in de betrokken groepen een lesbrief leerlingenraad *, waarbij zij uitleggen wat de leerlingenraad is, wat van een lid verwacht wordt, hoe de verkiezingen verlopen en hoe bespreekpunten worden geïnventariseerd. Er mogen geen plaatsvervangers in de ledenraad. De kiesplicht geldt voor elke leerling uit groep 5 t/m 8. De kandidaten worden per groep op een stembrief geplaatst. Dit betekent dat er in totaal evenveel stembrieven zijn als groepen. Om geldig te stemmen mag op elke stembrief slechts één kandidaat aangeduid worden. Leerkrachten mogen niet deelnemen aan de stemming. Elke leerling wordt op de hoogte gesteld van de stemming. De notulen worden gepubliceerd in de nieuwsbrief De leerlingenraad komt 6 keer per jaar bij elkaar onder schooltijd of op enig moment dat één van de leden daartoe oproept. Bij elke vergadering is de directeur/locatieleider als adviseur/begeleider/vraagbaak aanwezig. Er wordt vastgelegd aan het begin van het jaar bij welke onderwerpen de medezeggenschap van de leerlingenraad gevraagd wordt (verzameld vanuit bouwcoördinatoren en MT). De leden van de leerlingenraad lichten de besluiten van de leerlingenraad toe in hun eigen klas. De besproken punten worden dus teruggekoppeld naar de klas in de vorm van een presentatie ( verslagje, voor de klas vertellen etc.) * Lesbrief Leerlingenraad wordt gemaakt door de leerkrachten van de bovenbouw. Het gaat hier ook om de introductie van de raad in de groepen, de spelregels? (hoe maak je aantekeningen, hoe koppel je terug naar je groep, stukje voor de nieuwsbrief, notulen e.d.). Waarover kan de leerlingenraad vergaderen? De leerlingen moeten worden geprikkeld ook hun mening te geven over de school als leergemeenschap. De leerlingenraad mag ook problemen van leerlingen en klachten inbrengen, maar dit moet niet de enige functie zijn. De leerlingenraad hangt een ideeënbus op, de ideeën worden besproken. De leerlingenraad neemt ideeën mee vanuit de klas. Leden van de leerlingenraad worden aangesproken Een kringgesprek voor de vergadering gaat vooraf aan het vaststellen van de agenda.

4 Leden van de leerlingenraad komen zelf met ideeën. Het team kan bespreekpunten inbrengen. Punten vanuit de leerlingenraad kunnen meegenomen worden naar de oudercommissie, de medezeggenschapsraad of het team. Dat houdt in dat er twee bronnen zijn voor agendapunten: de leerlingen willen iets organiseren, willen klachten bespreekbaar maken enz. de school wil bijv. de mening van de leerlingen horen over hoe de zaken gaan en over geplande veranderingen in school. Thema s voor de leerlingenraad kunnen bijvoorbeeld zijn: Praten over (de aanpassing van) schoolregels en er iets mee doen De sfeer op school bespreken en verbeteren Het gebruik en de inrichting van het schoolplein. Praten over speeltoestellen en speelplaatsgebruik Invulling van de vrijdagmiddagen voor een vakantie. Advies bij de organisatie van het schoolreisje. Adviseren bij allerhande festiviteiten, een schoolfeest (Sinterklaas, Kerstmis, laatste schooldag) mee organiseren De tevredenheid over (veranderingen in) de manier van lesgeven bespreken Initiatief nemen voor een actie in het kader van Actief Burgerschap bijvoorbeeld een actie voor het milieu in en rond de school opzetten, duurzaamheid goed doel ideeën voor de school zoals buitenschoolse activiteiten onderwijs, verbetermogelijkheden en ideeën veiligheid en gebouwzaken activiteiten organiseren voor de gezelligheid oplossingen en ideeën van thema s die op dat moment spelen zoals pestgedrag, trakteren bij een verjaardag, o.i.d. NB. Individuele personen kunnen niet besproken worden. Voorafgaand aan de vergadering wordt van de leden verwacht dat ze voorwerk in de klas verrichten. Dit om even te peilen of er recente zaken spelen in de klas. De vertegenwoordigers praten met de kinderen in de klas over de punten die besproken gaan worden in de vergadering. Tijdens deze vergadering kunnen zij dan de mening van hun klas vertegenwoordigen. Waar en wanneer vergadert de leerlingenraad? Een uur onder schooltijd in een ter beschikking staand klaslokaal of de teamkamer. De directeur/locatieleider is er als vaste begeleider omdat dat de duidelijkheid en begeleiding van de kinderen ten goede komt evenals de continuïteit binnen de raad. Hierdoor is er een korte lijn (niet realistische of financieel onhaalbare zaken kunnen meteen worden verduidelijkt, heel veel onderwerpen zullen uiteindelijk toch langs de directie moeten, direct contact indien qua onderwerp aan de orde met bestuur en MR en organisatorisch beter te verwezenlijken daar de leerlingenraad onder schooltijd zal vergaderen).

5 Resultaten en continueren van de leerlingenraad. Mogelijke evaluatie: Aan het einde van het schooljaar worden de leerlingenraadsvergaderingen geëvalueerd door de leerlingenraad en de directeur. In de groepen 5 t/m 8 wordt een enquête gehouden over het doel en de resultaten van de leerlingenraad. De uitkomst van deze enquête wordt meegenomen in de eindevaluatie. Tijdens een teamvergadering worden de resultaten geëvalueerd met de leerkrachten. Daar waar nodig worden aanpassingen gedaan in de opzet en uitvoering van de leerlingenraad. Reglement Leerlingenraad 1. Betekenis van het reglement In het reglement van de leerlingenraad staat wat jullie mogen/kunnen doen. Ook staat erin aan welke afspraken we ons moeten houden. 2. De leerlingenraad De leerlingenraad wordt gekozen door en uit de leerlingen van de groepen 5 t/m 8. Van belang is dat alle groepen in de leerlingenraad zijn vertegenwoordigd. Per groep neemt één leerling deel aan de leerlingenraad. 3. De verkiezingen voor de leerlingenraad Iedere groep kiest op haar eigen wijze hoe een leerling voor de leerlingenraad wordt gekozen. Dit gebeurt op een democratische manier onder begeleiding van de leerkracht. 4. De zittingsduur in de leerlingenraad De leden van de leerlingenraad worden voor één jaar gekozen. Hierna treden zij af. 5. Samenstelling van de leerlingenraad De leerlingenraad bestaat uit leerlingen uit de groepen 5 t/m 8. De directeur/locatieleider lid of bij vervanging een MT lid is aanwezig bij de vergadering. Hij/zij heeft een adviserende/begeleidende taak. 6. Vergaderingen van de leerlingenraad De leden kiezen in de eerste vergadering van het schooljaar een voorzitter en een notulist. De voorzitter leidt de vergadering en geeft duidelijk aan wanneer iets is afgesproken. Er is altijd twee derde meerderheid nodig om tot een beslissing te komen. Samen met de notulist en begeleider maakt de voorzitter de agenda. De notulist maakt de notulen (verslag van de vergadering) en laat deze ter controle aan de begeleider zien. De secretaris is ook de reservevoorzitter. Er worden zes vergaderingen per schooljaar (1x per zes weken) tijdens schooltijd gepland. Als het nodig is, wordt er een extra vergadering ingelast. 7. De rechten van de leerlingenraad Leden van de leerlingenraad krijgen voor en na de vergadering van de groepsleerkracht in de groep de tijd om onderwerpen in te brengen of na te bespreken. De leerlingenraad mag voorstellen doen of meningen geven aan het team, het MT en/of bestuur.deze dienen op hun beurt de leerlingenraad op de hoogte te stellen van wat er met hun voorstellen gedaan wordt. De leerlingenraad kan de Nieuwsbrief en de website van de school gebruiken om informatie door te geven. 8. De plichten van de leerlingenraad De leerlingenraad dient ervoor te zorgen dat de leerlingen, de ouders en het team op de hoogte worden gesteld van alles wat door de raad wordt gedaan en af

Leerlingenraad. Wij geven leerlingen een stem op OBS De Klimop

Leerlingenraad. Wij geven leerlingen een stem op OBS De Klimop Leerlingenraad Wij geven leerlingen een stem op OBS De Klimop Basisschool : OBS De Klimop te Nederweert en kinderopvang ikook! Adres : Dr. V. d. Wouwstraat 39, 6031 HC Nederweert Telefoon : 0495-631900

Nadere informatie

De besproken agendapunten worden teruggekoppeld door de begeleidende leerkracht aan het team.

De besproken agendapunten worden teruggekoppeld door de begeleidende leerkracht aan het team. Inhoud 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. Samenstelling van de leerlingenraad. 3. Vergaderingen. 4. Agendapunten van de leerlingenraad. 5. Taken van de leerlingenraad. 6. De leerlingenraad

Nadere informatie

Burgerschapskunde; Indicator 6 Indicator 11: Indicator 3:

Burgerschapskunde; Indicator 6 Indicator 11: Indicator 3: Leerlingenraad Burgerschapskunde; Indicator 6 : De school rapporteert aan belanghebbenden inzichtelijk over de gerealiseerde kwaliteit van het onderwijs. Scoort de kernkwaliteit: De school informeert leerlingen

Nadere informatie

KinderRaad. Basisschool Bernadette Mariastraat AH Mariahout

KinderRaad. Basisschool Bernadette Mariastraat AH Mariahout KinderRaad Basisschool Bernadette Mariastraat 31 5738 AH Mariahout Contactgegevens Telefoon :0499-425115 E: directiebernadette@eenbes.nl W: www.bernadettemariahout.nl KinderRaad Opzet KinderRaad Wij richten

Nadere informatie

Leerlingenraad Engelenburgschool

Leerlingenraad Engelenburgschool Leerlingenraad Engelenburgschool Inleiding Op de Engelenburgschool is een raad opgericht. De raad is een groep door de kinderen gekozen kinderen. Vanaf groep 5 kunnen kinderen zich verkiesbaar stellen

Nadere informatie

LEERLINGENRAAD MEESTER KREMERSCHOOL

LEERLINGENRAAD MEESTER KREMERSCHOOL LEERLINGENRAAD MEESTER KREMERSCHOOL INHOUD 1. Wat is een leerlingenraad? a. Visie b. Doel c. Gespreksonderwerpen 2. Wie zitten erin? a. Lidmaatschap/samenstelling b. Verkiezingen c. Criteria 3. Vergaderingen

Nadere informatie

Leerlingenraad december 2017

Leerlingenraad december 2017 Leerlingenraad december 2017 Inleiding Sinds 2006 zijn scholen (bij wet) verplicht om een bijdrage te leveren aan burgerschapsvorming. Op Het Kompas werken we met de methode De Vreedzame School. De Vreedzame

Nadere informatie

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal Dit is een eerste opzet van het reglement van de Dorendal. Op 7 februari 2013 zal de leerlingenraad voor het eerst bij elkaar komen en dit reglement bespreken.

Nadere informatie

Inhoud. 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad. 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad

Inhoud. 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad. 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad Inhoud 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenenstelling van de raad/verkiezingen b. Wat kan zoal op de agenda

Nadere informatie

Waarom een leerlingenraad op De Enk en de Triangel?

Waarom een leerlingenraad op De Enk en de Triangel? Waarom een leerlingenraad op De Enk en de Triangel? De leerlingen hebben een eigen stem binnen de schoolorganisatie, zodat ze weten en voelen dat ze meetellen. Betrokkenheid met school van leerlingen willen

Nadere informatie

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Document leerlingenraad Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Inhoud: 1. wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenstelling van

Nadere informatie

Leerlingenraad BS Kienehoef schooljaar Samen betrokken. LEERLINGENRAAD BS KIENEHOEF Samen betrokken

Leerlingenraad BS Kienehoef schooljaar Samen betrokken. LEERLINGENRAAD BS KIENEHOEF Samen betrokken Samen betrokken Inhoud 1 Waarom een leerlingenraad?... 3 2 Wat doet een leerlingenraad?... 3 3 Wie zitten in de leerlingenraad?... 3 4 Hoe werkt de leerlingenraad?... 3 5 Concreet... 5 1 Waarom een leerlingenraad?

Nadere informatie

Leerlingenraad KBS Franciscus

Leerlingenraad KBS Franciscus Leerlingenraad KBS Franciscus Wat is de leerlingenraad? De leerlingenraad is een vertegenwoordiging van leerlingen uit de groepen 3 t/m 8. De vertegenwoordigers worden gekozen uit- en door de leerlingen

Nadere informatie

Waarom komt er een leerlingenraad (LR)? Wat is een leerlingenraad? Wat doet de leerlingenraad? Waarover kan een leerlingenraad beslissen?

Waarom komt er een leerlingenraad (LR)? Wat is een leerlingenraad? Wat doet de leerlingenraad? Waarover kan een leerlingenraad beslissen? Waarom komt er een leerlingenraad (LR)? Wat is een leerlingenraad? Wat doet de leerlingenraad? Waarover kan een leerlingenraad beslissen? Welke onderwerpen zijn er zoal? Hoe komt de leerlingenraad aan

Nadere informatie

Christelijke basisschool Onze Wereld

Christelijke basisschool Onze Wereld Christelijke basisschool Onze Wereld 2014 Christelijke basisschool Onze Wereld Postbus 8138 3009 AC Rotterdam www.cbsonzewereld.nl INHOUDSOPGAVE 1. Leerlingenraad 2. Visie 3. Doelen 4. Statuten 1. Leerlingenraad

Nadere informatie

Pedagogisch beleid op Daltonschool Culemborg

Pedagogisch beleid op Daltonschool Culemborg Pedagogisch beleid op Daltonschool Culemborg 2016-2017 Inleiding In 2013 is Daltonschool Culemborg gestart met het project De nieuwe weg. Met dit project zijn er een aantal doelen gesteld. De verandering

Nadere informatie

Draaiboek De GROEP een GROEP De eerste weken van het schooljaar. De Schalmei

Draaiboek De GROEP een GROEP De eerste weken van het schooljaar. De Schalmei Draaiboek De GROEP een GROEP De eerste weken van het schooljaar. De Schalmei Pagina 1 BAS CBS De Schalmei De groep een groep Hoe wordt de groep `een groep? Vanuit eigen ervaringen met groepen, op school

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum het IJzeren Kind oudereditie

Nieuwsbrief Kindcentrum het IJzeren Kind oudereditie Nieuwsbrief Kindcentrum het IJzeren Kind oudereditie Jaargang 2, no 14 16 maart 2016 Agenda 17 maart 14.15-15.15 Streettennis groep 3 19.30 klankbordgroep 24 maart 13.45 onthulling logo 25 en 28 en 29

Nadere informatie

Leerlingenraad. de Plantage

Leerlingenraad. de Plantage Leerlingenraad de Plantage Wat is de leerlingenraad (LR)? De leerlingenraad is een vertegenwoordiging van leerlingen uit de groepen 6 t/m 8. De vertegenwoordigers worden gekozen uit- en door de leerlingen

Nadere informatie

Leerlingenraad

Leerlingenraad Leerlingenraad 2017-2018 Leerlingenraad 2017-2018 Inspraak van leerlingen vinden we erg belangrijk; we betrekken leerlingen graag actief bij de plek waar ze veel verblijven. Wat vinden de leerlingen van

Nadere informatie

VSO De Korenaer Stevensbeek

VSO De Korenaer Stevensbeek VSO De Korenaer Stevensbeek Voorwoord Kwaliteitszorg, een mooi woord maar wat betekent het binnen onze school gerelateerd aan de leerlingen en aan een leerlingenraad. Bij indicatoren van de inspectie staat

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

Voorlopig reglement leerling-raad

Voorlopig reglement leerling-raad Voorlopig reglement leerling-raad d.d. 13 februari 2006 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Begrippen 3. Totstandkoming en wijziging 4. Publicatie 5. Doelstelling 6. Taken 7. Financiën 8. Samenstelling en verkiezing

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046)

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Onderdeel van: OBS Corantijnschool Corantijnstraat 4 1058 DD Amsterdam

Nadere informatie

BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; JUNI 2016 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK;

BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; JUNI 2016 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK; BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; JUNI 2016 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK; Inleiding: Allereerst wil ik iedereen bedanken voor het invullen van deze onderzoeken. De enquête is door 63% van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in september 1 september Maandopening: Samen maken we de groep 2 september Strippenkaartverkoop 5 september Verkiezing leerlingenraad 8 september

Nadere informatie

Leerlingenraad - statuut

Leerlingenraad - statuut Leerlingenraad - statuut Geldend voor de scholen die vallen onder het Christiaan Huygens College: Vastgesteld door het bevoegd gezag op 22 juni 2017 Instemming verleend door de medezeggenschapsraad op

Nadere informatie

BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; 2014 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK;

BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; 2014 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK; BESPREEKPUNTEN VANUIT AFGENOMEN ENQUETES; 2014 HET OUDERTEVREDENHEIDONDERZOEK; Inleiding: Allereerst wil ik iedereen bedanken voor het invullen van deze onderzoeken. We zijn erg blij met de uitkomsten

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Leerlingenraadreglement Comenius College vestiging Lijstersingel

Leerlingenraadreglement Comenius College vestiging Lijstersingel Leerlingenraadreglement Comenius College vestiging Lijstersingel Paragraaf 1: algemeen Artikel 1: betekenis In het leerlingenraadreglement staan alle rechten en plichten van de leerlingenraad van het Comenius

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans. Beste ouders/ verzorgers, Thema Landen

Nieuwsbrief 17. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans. Beste ouders/ verzorgers, Thema Landen NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 2-3-2017 Nieuwsbrief 17 Beste ouders/ verzorgers, Thema Landen De deur voor de onderbouw was dicht Of alle kinderen door de hoofdingang naar binnen wilden komen..

Nadere informatie

Leerlingenraad - statuut

Leerlingenraad - statuut Leerlingenraad - statuut Geldend voor de scholen die vallen onder het Christiaan Huygens College: Vastgesteld door het bevoegd gezag op 22 juni 2017 Instemming verleend door de medezeggenschapsraad op

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Definities Artikel 1 De Achtbaan: Dalton Openbare Basisschool de Achtbaan; Locatie: een van de 4 locaties van De Achtbaan te weten: 1. De Achtbaan locatie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de

Nadere informatie

MR jaarverslag

MR jaarverslag MR jaarverslag 2015-2016 Leden MR: Docenten: Gea Boers, Matthieu Boonstra, Wim Russchen, Sonja Vredeveld Ouders: Michiel Masselink, Kristiaan Smits, Anja van Veen, Anja Vierhoven, Taakverdeling MR: Voorzitter:

Nadere informatie

Het Ruimteschip. openbare school voor basisonderwijs. Activiteitenplan MR

Het Ruimteschip. openbare school voor basisonderwijs. Activiteitenplan MR Het Ruimteschip openbare school voor basisonderwijs Activiteitenplan MR 2018-2019 Inhoudsopgave Inleiding Uitgangspunten voor de komende periode 2 Werkterrein ten opzichte van de GMR en de Oudercommissie

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 a. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs, Stb 778, van 16 december 1981. b. Medezeggenschapsraad (M.R.): Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Mei 2019, Nieuwsbrief 9

Mei 2019, Nieuwsbrief 9 Mei 2019, Nieuwsbrief 9 VOORWOORD Beste ouders/verzorgers en kinderen van de Kennedyschool, Twee weken meivakantie! Ze zijn voorbij gevlogen. Alle juffen zijn klaar voor het laatste deel van het schooljaar.

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A

Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A Activiteitenplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad NHJ-A Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten... 2 2. Kernissues MR... 2 3. Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen... 3 4. Planning... 4 5. Notulen...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad. van PCBS Maranatha. Te Nieuwkoop

Huishoudelijk Reglement Ouderraad. van PCBS Maranatha. Te Nieuwkoop Huishoudelijk Reglement Ouderraad van PCBS Maranatha Te Nieuwkoop PCBS Maranatha Ladderhaak 7 2421NK Nieuwkoop Tel: 0172-520055 E-mail: info@maranathaschool.nl A. Algemeen Huishoudelijk Reglement Ouderraad

Nadere informatie

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam

Jaarverslag van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool. te Amsterdam Jaarverslag 2014-2015 van de Medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool te Amsterdam 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van onze school

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe Jaarverslag Medezeggenschapsraad IKC De Meenthe Schooljaar 2017/ 2018 1 Inhoud van dit jaarverslag pag. 1. Wat is het doel van een MR-jaarverslag? 3 2. Wie heeft er zitting in de MR? 3 3. Contactgegevens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort Activiteitenplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad (MR) CBS De Poort Inhoud Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en doelen medezeggenschapsraad... 4 1.1. Uitgangspunten... 4 1.2. Doelen 2016-2017... 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD BERNARDINUSCOLLEGE HEERLEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD BERNARDINUSCOLLEGE HEERLEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD BERNARDINUSCOLLEGE HEERLEN DEFINITIES Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE. Artikel 1 TAKEN EN BEVOEGDHEDEN. Artikel 2

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE. Artikel 1 TAKEN EN BEVOEGDHEDEN. Artikel 2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. De Stichting: de geledingenraad van ouders. Wet:

Nadere informatie

Leerlingenraadstatuut Revius Lyceum Doorn

Leerlingenraadstatuut Revius Lyceum Doorn Leerlingenraadstatuut Revius Lyceum Doorn 1 Augustus 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Publicatie leerlingenstatuut 3. Leerlingenstatuut 4. Doelstellingen 5. Vergaderingen 6. Samenstelling 7. Verkiezingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Benaming Onder de volgende benaming werd een feitelijke vereniging opgericht: Sch ouders Schoolouders GBS Relegem 2. Zetel De zetel van de ouderwerkgroep is gevestigd te Gemeentelijke

Nadere informatie

Verslag. tevredenheidsonderzoek op mei 2014

Verslag. tevredenheidsonderzoek op mei 2014 Verslag tevredenheidsonderzoek op mei 2014 Mee oneens buiten niet van toepassing / geen mening helemaal Totaal helemaal Tevredenheidsonderzoek op basisschool De Ratel van mei 2014 In de maand mei hebben

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2016-2017 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Activiteitenplan 2018-2019 Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Inhoud Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en doelen medezeggenschapsraad... 4 1.1. Uitgangspunten... 4 1.2. Doelen 2017-2018... 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

Handleiding Medezeggenschapsraad. Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren

Handleiding Medezeggenschapsraad. Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren Handleiding Medezeggenschapsraad Openbare basisschool Koningin Beatrix in Buren 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doel... 3 Scholing... 3 Positie MR... 4 Samenstelling MR... 5 Werkzaamheden MR -Verkiezingen...

Nadere informatie

1. Alle leden zijn bevoegd zichzelf kandidaat te stellen voor de ouderraad. 2. Uit een gezin kan slechts één persoon zich kandidaat stellen.

1. Alle leden zijn bevoegd zichzelf kandidaat te stellen voor de ouderraad. 2. Uit een gezin kan slechts één persoon zich kandidaat stellen. Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement ouderraad basisschool de Regenboog. Artikel 1 definities Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Schoolleiding:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Postadres: Postbus 123 4800 AC Etten-Leur Bezoekadres: Kraanvogel 22 4872 SB Etten-Leur Telefoonnummer: 076-5040422 E-mailadres: info@springplankettenleur.nl Site: www.springplankettenleur.nl Ouderraad

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad Bonhoeffer Enschede

Huishoudelijk Reglement Ouderraad Bonhoeffer Enschede Huishoudelijk Reglement Ouderraad Bonhoeffer Enschede locatie Bruggertstraat (2016-2017) De ouderraad van locatie Bruggertstraat is een vertegenwoordiging van ouders, bij voorkeur uit alle betreffende

Nadere informatie

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0

Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 Jaarplan 2014 / 2015 Medezeggenschapsraad OBS Harlekijn Versie: 1.0 1 0. Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Visie en uitgangspunten... 4 Visie... 4 Bevoegdheden... 4 3. Kalender... 5 4. Samenstelling +

Nadere informatie

oudervragenlijst 2014

oudervragenlijst 2014 oudervragenlijst 2014 Uitslagen Vragenlijst C.B.S. De Ark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 3 De vragenlijst... 3 Gegevens... 6 Organisatiegegevens... 6 Periode van afname... 6 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Leerlingenraad 2012-2013

Huishoudelijk reglement. Leerlingenraad 2012-2013 Huishoudelijk reglement Leerlingenraad 2012-2013 Door Rolin den Heijer Inhoudsopgave 1. Algemene taak 2. Bevoegdheden leerlingenraad 3. Vergadertijd 4. Het bestuur 5. Samenstelling 6. Stemming 7. Opzet

Nadere informatie

Reglement Klankbordgroep Wauw speciaal voor jou

Reglement Klankbordgroep Wauw speciaal voor jou Reglement Klankbordgroep Versie 01.01.2017 Zorg voor kinderen met een bijzondere hulpvraag Pagina 1/5 Inleiding De Klankbordgroep van heeft tot doel om binnen het kader van de doelstelling van gemeenschappelijke

Nadere informatie

7. Conclusies en aanbevelingen

7. Conclusies en aanbevelingen 7. Conclusies en aanbevelingen 7.1 Algemeen Op CBS Het Galjoen worden al goede initiatieven genomen om de ouderbetrokkenheid te stimuleren en te vergroten, ook al kan er nog het één en ander aan uitgebreid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ouderraad Corbulo College (OR)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ouderraad Corbulo College (OR) HUISHOUDELIJK REGLEMENT ouderraad Corbulo College (OR) Definitie Artikel 1 Ouders : de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan de school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERCOMMISSIE BASISSCHOOL PIUS X VARSSELDER

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERCOMMISSIE BASISSCHOOL PIUS X VARSSELDER HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERCOMMISSIE BASISSCHOOL PIUS X VARSSELDER Versie 7 oktober 2013 Reglement voor de oudercommissie van basisschool PIUS X in Varsselder. INDEX: 1 BEGRIPSBEPALINGEN 2 NAAM 3 DOEL,

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad

Huishoudelijk reglement Ouderraad Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool t Hout, Helmond Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. Bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School : Openbare

Nadere informatie

Geachte ouder(s) / verzorger(s),

Geachte ouder(s) / verzorger(s), 14 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Hierbij ontvangt u onze Nieuwsbrief. We zijn op weg naar het einde van dit schooljaar. De fotograaf is gisteren geweest. We zijn benieuwd naar de resultaten. Het zal

Nadere informatie

Bijlage op basis van artikel 2 van het Schoolstatuut van het R.K. Gymnasium Juvenaat H. Hart

Bijlage op basis van artikel 2 van het Schoolstatuut van het R.K. Gymnasium Juvenaat H. Hart Bijlage op basis van artikel 2 van het Schoolstatuut van het R.K. Gymnasium Juvenaat H. Hart Leerlingenraadreglement Voor de leesbaarheid zijn in dit reglement alle functies in mannelijke vorm geschreven.

Nadere informatie

Huishoudelijk Regelement Ouderraad De Bongerd

Huishoudelijk Regelement Ouderraad De Bongerd Huishoudelijk Regelement Ouderraad De Bongerd DEFINITIE Artikel1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders. Wet:

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2016-2017 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Paus Johannes School Inhoud Inleiding... 3 Wat doet de Medezeggenschapsraad r.k.b.s. Paus Johannes?... 4 Samenstelling en bijeenkomsten van de MR... 5 Inspanningen

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo. Pagina 1 van 10

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo. Pagina 1 van 10 Jaarverslag MR 2014-2015 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van in diensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

Activiteitenplan. Medezeggenschapsraad

Activiteitenplan. Medezeggenschapsraad Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Het activiteitenplan van de MR Stap 1 Inventarisatie De MR gaat na welke onderwerpen in het komende jaar aan de orde kunnen of moeten komen. Sommige onderwerpen moeten

Nadere informatie

OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1

OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1 OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders

Nadere informatie

Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken

Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken Inhoudsopgave Pagina 1 Inleiding 3 2 Belangrijke regels voor een vergadering 4 2.1 Vergaderregel 1: vergaderen doe je samen 4 2.1.2 Duidelijke regels helpen

Nadere informatie

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Versie september 2015 - JvD 1 Voorwoord Voor u ligt het reglement van de Oudervereniging van o.b.s. de Meander voor het schooljaar 2015-2016. Dit

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsdeelraad Hendrik Boogaardschool Rode Kruislaan van Stichting Floréo te Maassluis Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 4. Taken van de

Nadere informatie

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15

Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Jaarverslag MR, IKC De Piramide, schooljaar 14-15 Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van IKC De Piramide over het schooljaar 2014/2015. We geven in dit jaarverslag aan wie er

Nadere informatie

GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan Halle. Resultaten tevredenheidsenquête

GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan Halle. Resultaten tevredenheidsenquête GO! Middenschool Halle A.Demaeghtlaan 40 1500 Halle Resultaten tevredenheidsenquête Verwerking en presentatie van de leerlingenbevraging schooljaar 2018-2019 I. Inleiding Beste leerlingen, Voor de examenperiode

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD VAN DE BERNADETTE MARIA SCHOOL (BMS) DELFT DEFINITIES

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD VAN DE BERNADETTE MARIA SCHOOL (BMS) DELFT DEFINITIES REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD VAN DE BERNADETTE MARIA SCHOOL (BMS) DELFT DEFINITIES Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. school: Bernadette Maria School te Delft; b. ouders: de ouders, voogden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Algemeen - De MR van de Driesprong bestaat uit ouders en leerkrachten. Zij vertegenwoordigen de ouders en leerkrachten

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 21 maart 2016 Aanwezig: Michiel, Natascha, Sanne, Folkert, Carola en Marielle Afwezig: Annet Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2016 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie 2. Samen met ouders 2.1 Partnerschap Kind, ouders en leerkracht(en) zijn partners van elkaar in het ondersteunen van de ontwikkeling van het kind. Ieder heeft waardevolle informatie over wat belangrijk

Nadere informatie

CBS Nije-Kroost 26 jan 2017

CBS Nije-Kroost 26 jan 2017 CBS Nije-Kroost 26 jan 2017 www.cbsnijekroost.nl Nieuwe leerlingen In groep 1/2c: Norah Welkom op Nije-Kroost! We wensen je een fijne tijd op onze school! Uitslag ouder- en leerlingtevredenheidspeiling

Nadere informatie

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs.

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Huishoudelijk reglement OV OBS De Kei Sept 2013 Definities Artikel 1 Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Doel Artikel

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2017-2018 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT O.b.s. Henri Dunant Kerkstraat 15 3363BP Sliedrecht Versie: April 2012 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 2 3. De MR leden 3.1 bezetting...

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

Vragenlijstresultaat

Vragenlijstresultaat Vragenlijstresultaat Rooms Katholieke Basisschool Joannes 26/01/2015 15:58 Vragenlijsttype Oudertevredenheidspeiling Oudertevred Oudertevred Respondenten 25-05-2011 22-12-2014 64/194 71/217 Landelijk Onderwijsleerproces

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Phoenix

Jaarverslag MR de Phoenix Jaarverslag MR de Phoenix 2014-2015 September 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de werkzaamheden van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool de Phoenix in het schooljaar

Nadere informatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap 2. Samen met ouders 2.1 Partnerschap Kind, ouders en leerkracht(en) zijn partners van elkaar in het ondersteunen van de ontwikkeling van het kind. Ieder heeft waardevolle informatie over wat belangrijk

Nadere informatie

Jaarverslag MR MBS Schooljaar

Jaarverslag MR MBS Schooljaar Jaarverslag MR MBS Schooljaar 2015-2016 MBS Eindhoven Juli 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de MR over het schooljaar 2015-2016. Dit document geeft inzicht in de bespreekpunten en besluiten

Nadere informatie

Reglement van de Ouderraad Samenlevingsschool De Lisdodde,

Reglement van de Ouderraad Samenlevingsschool De Lisdodde, Reglement van de Ouderraad Samenlevingsschool De Lisdodde, Onderdeel van: Samenlevingschool De Lisdodde, Veneweg 67/Siebenweg 14, Wanneperveen Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat onder: a) Ouderraad:

Nadere informatie

PROTOCOL KLASSENOUDERS

PROTOCOL KLASSENOUDERS PROTOCOL KLASSENOUDERS Inleiding Op De Bron vinden we het heel belangrijk dat ouders bij de school van hun kind(eren) betrokken zijn. Het is fijn elkaar beter te leren kennen! Door een grotere betrokkenheid

Nadere informatie

Ouderraad Basisschool De Vogelzang

Ouderraad Basisschool De Vogelzang Ouderraad Basisschool De Vogelzang Huishoudelijke reglement 1. Oprichting - ontbinding Art.1. In de onderwijsinstelling Basisschool De Vogelzang, Goedlevenstraat 78, 9041 Oostakker, wordt een ouderraad

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING OUDERRAAD DE BOOMHUT ouderraad van openbare basisschool De Boomhut te Arnhem

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING OUDERRAAD DE BOOMHUT ouderraad van openbare basisschool De Boomhut te Arnhem Ouderraad De Boomhut -1- DEFINITIE HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING OUDERRAAD DE BOOMHUT ouderraad van openbare basisschool De Boomhut te Arnhem Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van

Nadere informatie

2. HET RECHT OP PARTICIPATIE ONTDEKKEN EN VERKENNEN

2. HET RECHT OP PARTICIPATIE ONTDEKKEN EN VERKENNEN LEREN DOOR RECHTEN 2.A DEBAT 7 LEREN DOOR RECHTEN 2.A DEBAT INLEIDING Het is de bedoeling om tijdens de hierna beschreven activiteit een debat te organiseren over de participatie van de leerlingen op school.

Nadere informatie

Reglement van de Ouderraad

Reglement van de Ouderraad Reglement van de Ouderraad Onderdeel van: Brederode Daltonschool Willem de Zwijgerlaan 110, 2082 BD Santpoort-Zuid Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat onder: a. Ouderraad: Het Dagelijks bestuur,

Nadere informatie