Actielijsten Besluitvormende- en Meningsvormenderaad, stand van zaken per 12 november 2012.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Actielijsten Besluitvormende- en Meningsvormenderaad, stand van zaken per 12 november 2012."

Transcriptie

1 Actielijsten Besluitvormende- en Meningsvormenderaad, stand van zaken per 12 november Actielijst Besluitvormende Gemeenteraad Naam Omschrijving Stand van zaken Einddatum Toezeggingen Algemene Beschouwingen Wethouder Lok zegt toe tegemoet te willen komen aan de wens van de PvdA om MIP 1322, het vervangen van de asbestplaten op de gemeentewerkplaats, snel uit te voeren E.e.a. is meegenomen in de begroting (en mip) Nu de begroting 2013 is vastgesteld, kan tot (de voorbereiding van de) uitvoering worden overgegaan. Algemene Beschouwingen Wethouder Kuipers zegt toe met concrete voorstellen te komen op alle zaken betrekking hebbende op de MFA (kwaliteit in relatie tot kwantiteit, anticiperende maatregelen worden hierin meegenomen) De leverancier van het ventilatiesysteem heeft kort voor de zomervakantie nieuwe ventilatoren geplaatst. De geluidsoverlast lijkt hiermee gereduceerd. Aan het begin van de zomervakantie zijn enkele bouwkundige maatregelen genomen om de ventilatie te optimaliseren. Het systeem is in de laatste week van de vakantie verder ingeregeld. Het adviesbureau Scholenbouwmeester heeft voorafgaand aan deze operatie een 0-meting verricht en zal na afloop van de bovengenoemde werkzaamheden in september opnieuw de ventilatie doormeten en daarna met een advies komen over aanvullende maatregelen. In de verdere uitvoering wordt rekening gehouden met de motie die de raad op 6 november 2012 heeft aangenomen (zie moties). Algemene Beschouwingen Wethouder Lok zegt toe te komen met een nadere analyse van MIP projecten. Gekeken wordt naar: - versobering van bepaalde projecten - het verschuiven van projecten - de dekking van projecten Dit is meegenomen in de begroting 2013 en krijgt voor een deel een nadere invulling richting kadernota 2014 (zie tekst programmabegroting 2013). Algemene Beschouwingen buslijn 273 Naar aanleiding van motie Buslijn 273 pleit wethouder Lok ervoor het overleg met de provincie Groningen en het OV bureau af te wachten. Hij zegt toe na het overleg op dit punt terug te komen Het dagelijks bestuur van het OV Bureau heeft besloten de geplande bezuinigingen in de avonduren op lijn 273 ongewijzigd te handhaven in Van het COA hebben wij tot op heden niet vernomen dat zij dit een onoverkomelijk probleem vinden. Het COA heeft in onderzoek om beveiliging van Trigion mee te laten rijden op de bus. De heer Meendering heeft in de meningsvormende raad van 6 november verzocht dit punt op de toezeggingenlijst te laten staan.

2 Bewegwijzering openbaar toilet Ter Apel Wethouder Lok zegt toe terug te komen op de vraag van mevrouw Wijnholds over het plaatsen van bewegwijzering naar het nieuw te realiseren openbaar toilet te Ter Apel. De voorbereiding van de beantwoording vindt op dit moment plaats De bewegwijzering wordt aangebracht wanneer het toilet wordt opgeleverd. Planning: November/December Motie VVD Onderzoek Toerisme - Het college opdracht geven voor het instellen van een uitgebreid onderzoek naar het toerisme en de toerist in de gemeente Vlagtwedde. - Dit onderzoek te dekken uit de bestemmingsreserve Recreatie en Toerisme. - De uitkomsten van dit onderzoek voor 1 november 2012 aan de raad mee te delen. - Ondernemers, Tourist Info en andere belanghebbenden op de hoogte te brengen van de resultaten. Wethouder Lok zegt toe met een voorstel te komen Het onderzoek wordt in drie perioden: voor-, hoog- en naseizoen uitgevoerd. In november worden de resultaten verwacht. Rondvraag: In- en uitgang Marktplein Wethouder Lok zegt toe te laten onderzoeken of er meerdere klachten zijn over het vinden van de in- en uitgang van het Marktplein.(vraag van mevrouw Wijnholds) Een memo hierover is verzonden naar de raad op 7 november Rondvraag; industriepark Wethouder Kuipers zegt toe een totale update van de stand van zaken van het industriepark, het tweede gedeelte, op schrift te zetten. Dit n.a.v. de vragen van de heer Heijne: - wat is de stand van zaken - werken we nog steeds samen met Stadskanaal - wie gaat er over de kaveluitgifte - is het bestaande gedeelte al vol - kunnen bestaande bedrijven uitbreiden naar het nieuwe gedeelte Een memo betreffende dit onderwerp is op 5 november naar de raad gezonden. Verkeerssituatie Ter Apelkanaal Wethouder Lok zegt toe dat het college met een nader voorstel komt over de uitvoering van het project verkeerssituatie Ter Apelkanaal op basis van het ingetrokken amendement van de PvdA. Nog geen stand van zaken Zomernota; energie-afrekeningen zwembad en sporthal De voorzitter zegt toe de energie-afrekeningen van de afgelopen 3 jaar van de zwembaden en sporthal voor de raadsleden ter inzage te leggen (vraag van de heer Meendering) Dit wordt ambtelijk uitgezocht.

3 Moties Amendement CDA Barak De Beetse begroting 2013 Amendement Barak de Beetse. Besluit: - Het MIP-project 1316 "Restauratie en verdere inrichting van de barak en het terrein van het voormalige interneringskamp De Beetse"op de MIP-lijst te zetten en het college opdracht te geven dit project in de 1e helft van 2013 voor te bereiden. - Van de totale begroting van ,-- als voorbereidingskrediet in ,-- ter beschikking te stellen ten laste van de bestemmingsreserve recreatie en toerisme. - Het college op basis van de nadere planvorming met een apart raadsvoorstel te komen voor de uitvoering van het project. Nog geen stand van zaken Amendement PvdA en GroenLinks begroting 2013 Amendement Begroting Besluit: Het ombuigingsplan als volgt te wijzigen: - bestuurlijke onderwijstaken ad ,-- te schrappen; - slechts 5% op het budget van de bibliotheek te bezuinigen ( ,--); - slechts ,-- te bezuinigen op sport. - Dekking hiervoor wordt gevonden in extra inzet COAgelden ad ,-- en ,-- op het budget welstand De begroting 2013 is aangepast volgens amendement. Intergemeentelijke samenwerking Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde Doen van een onderzoek naar intergemeentelijke samenwerking Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde zoals geformuleerd in raadsvoorstel In november/december 2012 wordt de raad geïnformeerd over de uitkomsten van de zelfevaluatie en de in concept geformuleerde visie op samenwerking. Begin 2013 krijgt de raad vervolgens een voorstel ter besluitvorming voorgelegd waarin de volgende zaken integraal aan de orde komen: - Lijn verzakelijking met gemeente Stadskanaal - Lijn samenwerking met gemeente Bellingwedde - Definitief rapport visie op samenwerking en de rapportage van de visitatiecommissie Jaarrekening 2011 gemeente Vlagtwedde Motie PvdA. De PvdA verzoekt: - alle door de accountant genoemde opmerkingen en aanbevelingen over te nemen; - de raad te informeren wanneer daarvan wordt afgeweken Voor de jaarrekeningcontrole 2012 zal er met E&Y een afspraak gemaakt worden over de controle Daarbij worden de opmerkingen en aanbevelingen over 2011 door ons als aandachtspunten worden meegenomen. In het DT/MT zal in het vierde kwartaal extra aandacht worden geschonken aan de aanbevelingen en opmerkingen.

4 Motie CDA (Pro)motie Motie CDA (Pro)motie Besluit: het college te vragen met een voorstel te komen voor intensivering van de promotie van onze gemeente, waarin het herintroduceren van de slogan "Vlagtwedde, de op één na mooiste gemeente", is opgenomen De afdeling Communicatie is het traject gestart om verschillende huisstijlelementen te verfrissen. De motie van het CDA komt wat dat betreft op een perfect moment. Inmiddels is dit ook met de vormgever doorgesproken en die zal in zijn voorstellen de slogan 'Vlagtwedde, de op één na mooiste gemeente' verwerken. Motie CDA Live raadsbeelden Motie CDA Live raadsbeelden Besluit: het college te vragen om de technische en financiele mogelijkheden voor het uitzenden van live raadsbeelden via internet te onderzoeken Op dit moment worden de kosten in beeld gebracht welke nodig zijn om de live raadsbeelden te kunnen uitzenden via streamer (website). Het concept voorstel wordt nog dit jaar aan de raad toegestuurd. Motie CDA optimaliseren klimaatbeheersing MFA Vlagtwedde Motie optimaliseren klimaatbeheersing MFA Vlagtwedde. Besluit: 1. Het college opdracht te geven in overleg met de gebruikers van het gebouw een adequate oplossing te realiseren voor de problemen rondom de klimaatbeheersing in het MFA Vlagtwedde, zodanig dat er in de zomer goed gekoeld kan worden en in de winter goed verwarmd. 2. Het college opdracht te geven deze maatregelen zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk voor 1 februari 2013 te treffen. 3. Het college toestemming te geven een raadsvoorstel daartoe in te kunnen dienen zonder rekening te houden met termijnen. Dit voorstel zal via een spoedprocedure worden behandeld, die inhoudt dat het voorstel per aan de raad kan worden voorgelegd voor reactie binnen 2 werkdagen. Nog geen stand van zaken Motie GemeenteBelangen passeerhavens Motie PvdA Madurodam Motie GemeenteBelangen passeerhavens Verzoekt het college te onderzoeken: - of het mogelijk is om passeerhavens aan te leggen op smalle (landbouw-) wegen in de gemeente en terzake voor de uitvoering een project op het MIP op te voeren voor Motie PvdA Madurodam Besluit: het college op te dragen de mogelijkheid te onderzoeken om de Vesting Bourtange onder te brengen als maquette in Madurodam Deze wordt meegenomen in kader van het opstellen van een nieuw GVVP Madurodam stelt strenge eisen aan toe te voegen items in hun collectie. Op basis van deze voorwaarden zal een voorstel aan het bestuur van Madurodam gedaan moeten worden. Zij bepalen dan of zij het passend vinden in hun verhaallijn. Op dit moment wordt uitgezocht wat de kosten globaal zullen zijn.

5 Actielijst Meningsvormende Raad Naam Omschrijving Stand van zaken Einddatum Toezeggingen AED's Wethouder Kuipers zegt toe om in kaart te bregen waar AED's in de gemeente zijn geplaatst, om eventueel meer ruchtbaarheid te geven aan de plaatsen waar de AED's hangen en om te kijken of er een dicht netwerk gecreëerd kan worden, waarbij rekening gehouden wordt met de tijd waarbinnen een AED bij een eventueel slachtoffer moet zijn (6 minuten) Er wordt ambtelijk een onderzoek naar de huidige locaties en spreiding van AED's uitgevoerd. Blikvangers/zwerfafval Wethouder Lok zegt toe met een vervolg te komen op de brief Evaluatie blikvanger Laude van 21 juni 2011 (ZA /DU ) Een memo hierover is in voorbereiding en wordt binnenkort verzonden naar de raad. Evaluatie duurzaamheidregeling Fietspad Wollinghuizerweg Inkoop- en aanbestedingsprocedure noodaggregaat Parc Emslandermeer Wethouder Lok zegt toe de duurzaamheidregeling na één jaar te evalueren op onder meer de volgende punten: - Hoe vaak is er gebruik gemaakt van de regeling. - Hoeveel aanvragen zijn er binnen gekomen. - Zijn er eventueel knelpunten (wat hadden de mensen graag gehad willen hebben, maar wat niet in de regeling zit). Wethouder Lok zegt toe na te gaan of er niets gedaan kan worden aan het fietspad langs de Wollingshuizerweg. Deze heeft door de wortels van de bomen een behoorlijk hoogteverschil. Wethouder Lok zegt toe om uit te zoeken hoe de inkoop- en aanbestedingsprocedure is gelopen inzake de vervanging en verplaatsing van het noodaggregaat. Dit naar aanleiding van de vraag van de heer Hoftijzer (PvdA), waarom er niet 3 offertes zijn aangevraagd zoals het gemeentelijk inkoop- en aanbestedingsbeleid aangeeft. De burgemeester zegt toe dat het college de raad zal informeren zodra er meer informatie beschikbaar is. Nog geen stand van zaken Er is opdracht gegeven tot het inventariseren van gebreken en het maken van een raming van de kosten voor een oplossing. Dit onderdeel wordt op de markt gebracht. Uitvoering vindt uiterlijk het 1e kwartaal 2013 plaats. Nog geen stand van zaken Het college heeft de raad op 13 november geïnformeerd over het gesprek van 22 oktober en de vervolgstappen. Het college zal in 2013 met een oplossing komen

6 Parkeerplaatsen dokterspost Vlagtwedde Wethouder Lok zegt toe te onderzoeken of er meer permanente parkeerplaatsen gerealiseerd kunnen worden bij de vernieuwde dokterspost in Vlagtwedde. Dit ivm de uitbreiding van activiteiten bij de dokterspost Er is overleg geweest met de dokterspost en het aanbod is gedaan dat er in de berm op gemeentegrond extra parkeerplaatsen mogen worden aangelegd. Hierover vindt nader overleg plaats. Stimuleringsfonds woningverbetering Verkiezingsborden Wethouder Lok zegt toe schriftelijk te antwoorden op de vraag van de heer Heijne (Gemeentebelangen) wat de gevolgen zijn van het stimuleringsfonds woningverbetering voor de begroting. Burgemeester Kompier zegt toe om schriftelijk te reageren op de vraag van mevrouw Wijnholds waarom er in onze gemeente zoveel (21) borden zijn waarop posters geplakt kunnen worden, is het nodig dat dit er zoveel zijn De beantwoording heeft plaatsgevonden op 13 november Het aantal verkiezingsborden en de plaatsen is geïnventariseerd. Er zal een voorstel komen om het aantal borden te verminderen Verkoop kavels Acantus Wethouder Lok zegt toe uit te zoeken waarom Acantus de kavels in Vlagtwedde niet heeft gemeld in hun advertentie die in de krant heeft gestaan waarin kavels te koop worden aangeboden. Dit naar aanleiding van de opmerking van mevrouw Veneman (CU) De beantwoording heeft plaatsgevonden op 13 november Moekesgat Wethouder Lok zegt toe de plannen die zijn ingediend voor Moekesgat - met datum binnenkomst en de wijze waarop is gekozen voor de uitvoerende partij - ter inzage te leggen Een memo hierover is 26 oktober verzonden naar de raad. Voorstel; afvoeren. Ingekomen stukken; Brief GS betreffende EHS Wethouder Lok zegt toe de raad schriftelijk te informeren over de huidige stand van zaken betreffende EHS

Actielijst Besluitvormende Gemeenteraad

Actielijst Besluitvormende Gemeenteraad Actielijst Besluitvormende Gemeenteraad Naam Omschrijving Stand van zaken Einddatum Toezeggingen Wethouder Lok zegt toe tegemoet te willen komen aan de wens van de PvdA om MIP 1322, het vervangen van de

Nadere informatie

Actielijsten Besluitvormende- en Meningsvormenderaad, stand van zaken per 19 februari 2013.

Actielijsten Besluitvormende- en Meningsvormenderaad, stand van zaken per 19 februari 2013. Actielijsten Besluitvormende- en Meningsvormenderaad, stand van zaken per 19 februari 2013. Actielijst Besluitvormende Gemeenteraad Naam Omschrijving Stand van zaken Einddatum Toezeggingen Algemene Beschouwingen

Nadere informatie

Toezeggingenlijst Actielijst Besluitvormende Gemeenteraad

Toezeggingenlijst Actielijst Besluitvormende Gemeenteraad Actielijst Besluitvormende Gemeenteraad Naam Omschrijving Stand van zaken Einddatum Toezeggingen Wethouder Lok zegt toe tegemoet te willen komen aan de wens van de PvdA om MIP 1322, het vervangen van de

Nadere informatie

Toezeggingenlijst, stand van zaken per 12 april 2012.

Toezeggingenlijst, stand van zaken per 12 april 2012. Toezeggingenlijst, stand van zaken per 12 april 2012. Actielijst Besluitvormende Gemeenteraad Naam Omschrijving Stand van zaken Einddatum Toezeggingen Bewegwijzering openbaar toilet Ter Apel Wethouder

Nadere informatie

Toezeggingen, moties en amendementen, stand van zaken per 19 augustus 2014

Toezeggingen, moties en amendementen, stand van zaken per 19 augustus 2014 Toezeggingen, moties en amendementen, stand van zaken per 19 augustus 2014 Moties en amendementen Startdatum Einddatum Naam (taak) Omschrijving Stand van zaken Losse taken 6-11-2012 31-8-2013 Amendement

Nadere informatie

Actielijsten Besluitvormende- en Meningsvormenderaad, stand van zaken per 10 februari 2012.

Actielijsten Besluitvormende- en Meningsvormenderaad, stand van zaken per 10 februari 2012. Actielijsten Besluitvormende- en Meningsvormenderaad, stand van zaken per 10 februari 2012. Actielijst Besluitvormende Gemeenteraad Naam Omschrijving Stand van zaken Einddatum Toezeggingen Ingekomen stukken;

Nadere informatie

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 18 mei 2015.

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 18 mei 2015. Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 18 mei. Moties en amendementen Startdatum Einddatum Naam (taak) Omschrijving Stand van zaken Losse taken 24-6- 1-10- Motie GroenLinks Wagenpark

Nadere informatie

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 10 september 2015. Moties en amendementen

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 10 september 2015. Moties en amendementen Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 10 september. Moties en amendementen Startdatum Einddatum Naam (taak) Omschrijving Stand van zaken Losse taken 24-6-2014 1-10-2014 Motie GroenLinks

Nadere informatie

Toezeggingen. Leden van het college, DT, Van: Richtje de Vries Datum: 28 maart 2013 Betreft:

Toezeggingen. Leden van het college, DT, Van: Richtje de Vries Datum: 28 maart 2013 Betreft: Toezeggingen Aan: Raadsleden CC: Leden van het college, DT, Van: Richtje de Vries Datum: 28 maart 2013 Betreft: Motie CDA (pro)motie Portefeuillehouder: mevrouw L.A.M. Kompier Afstemming: ja Vraagsteller:

Nadere informatie

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 5 februari 2015.

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 5 februari 2015. Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 5 februari 2015. Moties en amendementen Startdatum Einddatum Naam (taak) Omschrijving Stand van zaken Losse taken 24-6- 1-10- Motie GroenLinks

Nadere informatie

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 13 augustus 2015. Moties en amendementen

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 13 augustus 2015. Moties en amendementen Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 13 augustus. Moties en amendementen Startdatum Einddatum Naam (taak) Omschrijving Stand van zaken Losse taken 24-6-2014 1-10-2014 Motie GroenLinks

Nadere informatie

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 12 november 2015. Moties en amendementen

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 12 november 2015. Moties en amendementen Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 12 november. Moties en amendementen Startdatum Einddatum Naam (taak) Omschrijving Stand van zaken Losse taken 28-4-2016 Amendement Jongerenfestival

Nadere informatie

Moties, amendementen en Toezeggingen, stand van zaken per 4 december 2015.

Moties, amendementen en Toezeggingen, stand van zaken per 4 december 2015. Moties, amendementen en Toezeggingen, stand van zaken per 4 december. Moties en amendementen Startdatum Einddatum Naam (taak) Omschrijving Stand van zaken Losse taken 10-11- 28-4-2016 Amendement Jongerenfestival

Nadere informatie

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 19 januari 2015

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 19 januari 2015 Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 19 januari Moties en amendementen Startdatum Einddatum Naam (taak) Omschrijving Stand van zaken Losse taken 14-1- 1-3- Motie bezetting stembureaus

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr..

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr.. *ZE9A7F4E536* = = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-28394/DV.14-359, afdeling Samenleving. Sellingen, 19 juni 2014 Onderwerp: nieuwbouw MFA Sellingen Op 26 februari 2013

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst00971 Dossiernummer 13.22.252 28 mei 2013 Commissienotitie Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad

Advies: Bijgaande Raadsinformatiebrief betreffende een aantal items op de Lange Termijn Agenda (LTA)vaststellen en verzenden aan de raad VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: G. Kraaijkamp Tel nr: 0620094919 Nummer: 17A.00840 Datum: 14 augustus 2017 Team: Beleid Sociaal Domein Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

L.A.M. Kompier (Gemeenteraad): "" L.A.M. Kompier (Gemeenteraad): "" H. de Vries (ChristenUnie): "" L.A.M. Kompier (Gemeenteraad): "" S.

L.A.M. Kompier (Gemeenteraad):  L.A.M. Kompier (Gemeenteraad):  H. de Vries (ChristenUnie):  L.A.M. Kompier (Gemeenteraad):  S. Agenda 1. Eventuele bijlagen vindt u bij de commissievergadering van 13 januari 2015. 2. Opening. 3. Mededelingen. 4. Vaststellen van de agenda. 5. Vaststellen verslag extra raadsvergadering 9 december

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: voorbereidingskrediet nieuw theater en plan van aanpak Reg.nr. : 110880 B&W verg. : 15 januari 2013 Commissie : MO Cie_verg. : 6 februari 2013 Raadsverg. : 19 februari

Nadere informatie

Lijst van toezeggingen (inclusief moties)

Lijst van toezeggingen (inclusief moties) Toezeggingen 29 apr 2008 Raad MEAS een half jaar na gereedkomen en bewoning regelt het college i.o.m. bewoners een verkeerstelling en doet daarvan verslag aan raad P.M. 31 jan 2010 BSOD verkeerssituatie

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 11 december 2014.

Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 11 december 2014. Moties, amendementen en toezeggingen, stand van zaken per 11 december. Moties en amendementen Startdatum Einddatum Naam (taak) Omschrijving Stand van zaken Losse taken 1-3-2015 Motie bezetting stembureaus

Nadere informatie

*ZE9BF363ADB* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015

*ZE9BF363ADB* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 *ZE9BF363ADB* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 Agendanr. 12. Aan de Raad No.ZA.12-20073/DV.14-2582, afdeling Ruimte. Sellingen, 18 juni 2015 Onderwerp: Voet-/fietspad Parc Emslandermeer van/naar het

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 18 augustus 2015 Raadsvergadering : 29 september 2015 Agendapunt : Bijlage(n) : 8 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door:

Nadere informatie

*ZE9C48C23CC* Raadsvergadering d.d. 16 december 2014

*ZE9C48C23CC* Raadsvergadering d.d. 16 december 2014 *ZE9C48C23CC* Raadsvergadering d.d. 16 december 2014 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-26406/DV.14-396, afdeling Ruimte. Sellingen, 11 december 2014 Onderwerp: Vaststellen Nota OOR (Onderhoud van de Openbare

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 11 januari 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

L.A.M. Kompier (Gemeenteraad): "" L.A.M. Kompier (Gemeenteraad): "" E. van der Horst (Partij voor de Dieren): "" L.A.M. Kompier (Gemeenteraad): "" S.

L.A.M. Kompier (Gemeenteraad):  L.A.M. Kompier (Gemeenteraad):  E. van der Horst (Partij voor de Dieren):  L.A.M. Kompier (Gemeenteraad):  S. Agenda 1. Eventuele bijlagen kunt u vinden bij de commissievergadering van 13 oktober 2015. 2. Opening. 3. Mededelingen. 4. Vaststellen van de agenda. 5. Vaststellen verslag raadsvergadering 22 september

Nadere informatie

SAMENVATTING VOORGESCHIEDENIS

SAMENVATTING VOORGESCHIEDENIS Aan de raad, Onderwerp: Digitale informatieborden Voorstel: 1. De huidige 23 analoge evenementeninformatieborden vervangen door 20 digitale informatieborden 2. Geen gebruik maken van sponsoring en commerciële

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 december 2014 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Geachte voorzitter, De motie luidt als volgt:

Geachte voorzitter, De motie luidt als volgt: Typ teksttyp teksttyp tekst 114 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Gemeenteraad Datum 20 december 2016 RIS295658 Contactpersoon M. van der Vos Dienst Stadsbeheer Afdeling Markten Telefoonnummer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Datum uw brief. Tijdens de Politieke Avond van 22 oktober 2008 heeft uw Raad een aantal moties aangenomen. In deze brief geven wij een reactie daarop.

Datum uw brief. Tijdens de Politieke Avond van 22 oktober 2008 heeft uw Raad een aantal moties aangenomen. In deze brief geven wij een reactie daarop. Directie Bestuursstaf Ingekomen stuk D2 (PA 17 december 2008) Kabinet en Bestuursondersteuning Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024)

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008 08.0476 Tussenrapportage uitvoering Kadernota Leids Sportbeleid 2006-2010. De gemeenteraad heeft op 28-2-2006 de Kadernota

Nadere informatie

Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016.

Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016. Besluitenlijst begrotingsraad 10 november 2016. 1 2 3 a Omschrijving van het voorstel Opening en mededelingen. Vaststelling van de agenda Programmabegroting 2017 Algemene beschouwingen Besluit Mevr. Rachak,

Nadere informatie

*Z C7* documentnr.: INT/G/16/21049 zaaknr.: Z/G/15/25100

*Z C7* documentnr.: INT/G/16/21049 zaaknr.: Z/G/15/25100 *Z01290330C7* documentnr.: INT/G/16/21049 zaaknr.: Z/G/15/25100 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Uitvoering moties duurzaamheid Aard : Motie raad Portefeuillehouder : H.A.W.M. Daandels Datum college :

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni Voorrondes

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni Voorrondes Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni 2010 - Voorrondes Nr. Onderwerp Besluit Algemene Zaken 1 Politieke Markt - 2 Vaststellen besluitenlijst voorrondes d.d. 18 mei

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Onderwerp: Risicomanagement Reg.nr. : 12.0693 B&W verg. : 19 juni 2012 : 1) Status In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand van zaken met betrekking

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Gedeelte van het verslag met de bespreking van het rapport van de rekenkamercommissie

Gedeelte van het verslag met de bespreking van het rapport van de rekenkamercommissie Gedeelte van het verslag met de bespreking van het rapport van de rekenkamercommissie Verslag van de openbare vergadering van de commissie Presentaties, gehouden op maandag 2 november 2015 om 20.00 uur

Nadere informatie

VERSLAG Algemene Raadscommissie van 1 december 2009 Vastgesteld 12 januari Agendapunt 1: Opening. Collegeleden: Mesu, Plomp

VERSLAG Algemene Raadscommissie van 1 december 2009 Vastgesteld 12 januari Agendapunt 1: Opening. Collegeleden: Mesu, Plomp VERSLAG Algemene Raadscommissie van 1 december 2009 Vastgesteld 12 januari 2009 Agendapunt 1: Opening Agendapunt 2: Algemeen Spreekrecht Spreekrecht Er is geen gebruik gemaakt van het Algemeen Spreekrecht.

Nadere informatie

Naam Omschrijving Einddatum Stand van zaken Portefeuillehouder Behandeling ingekomen stukken

Naam Omschrijving Einddatum Stand van zaken Portefeuillehouder Behandeling ingekomen stukken Behandeling ingekomen stukken Presidium buigt zich over de behandeling van ingekomen stukken. 22-02-2010 15-04-2010 Agendapunt, fractievoorzittersoverleg niet toegewezen Raad informeren MFA Maarstee/Maarswold

Nadere informatie

Planning en openstaande moties Statencommissie Duurzame Ontwikkeling t.b.v. vergadering 2 december Geplande datum commissie. aanlevering door GS

Planning en openstaande moties Statencommissie Duurzame Ontwikkeling t.b.v. vergadering 2 december Geplande datum commissie. aanlevering door GS Vierde kwartaal 2015 de Vergadering Duurzame Ontwikkeling d.d. 2 december 2015 Rapportage Biodiversiteit Zuid-Holland 2014 11 nov 2015 2 dec 2015 Bespreken Door cie DO besloten tijdens procedurevergadering

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 134 Groningen, 2 juni 2016 Besluitenlijst Provinciale Staten 1 juni 2016 Woensdag

Nadere informatie

Planning en openstaande moties Statencommissie Duurzame Ontwikkeling t.b.v. vergadering 4 november Geplande datum commissie. aanlevering door GS

Planning en openstaande moties Statencommissie Duurzame Ontwikkeling t.b.v. vergadering 4 november Geplande datum commissie. aanlevering door GS Vierde kwartaal 2015 in de Vergadering Duurzame Ontwikkeling d.d. 4 november 2015 Begroting 2016 14 okt 2015 4 nov 2015 Bespreken Uittreding uit de natuur- en recreatieschappen en stand 14 okt 2015 4 nov

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden.

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden. De gemeenteraad van 's-hertogenbosch Uw brief van : Ref. : J. Pawiroredjo Uw kenmerk : - Tel. : (073) 615 5675 Ons kenmerk : BAZ/BO Fax : Datum : 22 februari 2017 E-mail : j.pawiroredjo@s-hertogenbosch.nl

Nadere informatie

stand van zaken / datum van afdoening 250 Motie Zicht op accommodatiebeleid uitvoeren (inclusief de nota huurprijzenbeleid, actiepunt 189)

stand van zaken / datum van afdoening 250 Motie Zicht op accommodatiebeleid uitvoeren (inclusief de nota huurprijzenbeleid, actiepunt 189) GEMEENTE GOEREE-OVERFLAKKEE Actielijst gemeenteraad (tevens overzicht van moties, amendementen, schriftelijke etc.) nr. omschrijving actie datum type collegelid termijn afdoening stand van zaken / datum

Nadere informatie

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal)

Wethouders: dhr. E. Stroobosscher (ChristenUnie), dhr. D.S.K. Lochtenberg (VVD), dhr. C.M. Verloop (SGP), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal) Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 8 juli en 9 juli 2019 Aanwezig: mw. Bette-van de Nadort (ChristenUnie), dhr. Both (SGP), mw. Bottema (VVD), dhr. Van Braak (ChristenUnie), dhr. Van de Braak (PvdA),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

*ZE9D31A5A7D* Raadsvergadering d.d. 27 januari 2015

*ZE9D31A5A7D* Raadsvergadering d.d. 27 januari 2015 *ZE9D31A5A7D* Raadsvergadering d.d. 27 januari 2015 Agendanr. 9. Aan de Raad No.ZA.13-25984/DV.14-417, afdeling Ruimte. Sellingen, 15 januari 2015 Onderwerp: Herinrichting schoolomgeving OBS De Plaggenborg

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 14 maart 2016 R04S004/z

Datum Agendapunt Documentnummer. 14 maart 2016 R04S004/z Datum Agendapunt Documentnummer R04S004/z160012465 Onderwerp Digitalisering raadzaal Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Te komen tot het live uitzenden in beeld en geluid via internet (tevens digitaal

Nadere informatie

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker.

mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 JA NEE voortgangsrapportage aan over het project realiseren Nieuwe Nobelaer en zwembad De Banakker. mmmt» Etten-L#or 3 0HAARI 2016 ETTENILEUR Aan de raad J' JA NEE Gemeente Etten-Leur Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur Postbus 10.100 4870 GA Etten-Leur T: 14 076 E: info@etten-leur.nl I: www.etten-leur.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Voortgangslijst van toezeggingen, verwerkt t/m het Open Huis van 23 april 2015. Laatste aanpassing 13 mei 2015

Voortgangslijst van toezeggingen, verwerkt t/m het Open Huis van 23 april 2015. Laatste aanpassing 13 mei 2015 Voortgangslijst van en, verwerkt t/m het Open Huis van 23 april 2015. Laatste aanpassing 13 mei 2015 1 Lijst van en aan de raad (gedaan tijdens raadsvergaderingen (R) én voorrondes (V)) Nr Omschrijving

Nadere informatie

Raad Raad Raad

Raad Raad Raad Regnr. Motie Aangenomen Stand van zaken Wethouder Streefdatum Mot.201703 Mot.2017 Mot.201717 Bezuinigingen voetbalaccommodaties: - Met de voetbalverenigingen de volgens hen gerealiseerde bezuinigingen

Nadere informatie

*ZEA006D8E93* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015

*ZEA006D8E93* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 *ZEA006D8E93* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 Agendanr. 13. Aan de Raad No.ZA.15-33292/DV.15-498, afdeling Samenleving. Sellingen, 18 juni 2015 Onderwerp: Jaarverslag en jaarrekening 2014, Actualisatie

Nadere informatie

Voorbij. Voorbij begin Voorbij. Helm. Nijenhuis

Voorbij. Voorbij begin Voorbij. Helm. Nijenhuis Nr. Vergadering Cie Toezegging/ actie Portefeuillehouder Planning / afhandelings voorstel Stand van zaken 2 26 03 /cie 03 09 Budget onderhoud schoolgebouw Mercuriusweg 2 De wethouder zegt toe dat hij bij

Nadere informatie

1. Opening van de vergadering. De voorzitter opent om uur de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening van de vergadering. De voorzitter opent om uur de vergadering en heet iedereen van harte welkom. 1 V E R S L A G * * * * * * * * * van de besluitvormende raadsvergadering van de raad der gemeente Vlagtwedde, gehouden op dinsdag 13 december 2011 om 20.00 uur in het gemeentehuis in Sellingen. Voorzitter:

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1076608 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1076607 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Ptjrmerend

Nadere informatie

Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 gemeente@winsum.nl (t.a.v. D.S.H.

Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 gemeente@winsum.nl (t.a.v. D.S.H. Vergadering: 23 november 2010 Agendanummer: 9 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v.

Nadere informatie

Statencommissie Bestuur en Middelen per 13 juni 2018

Statencommissie Bestuur en Middelen per 13 juni 2018 Planning a.1 bespreekstukken komende overlegvergaderingen a.2) aangekondigde stukken lange termijn b) toezeggingen c) geplande commissieactiviteiten d) aanbevelingen Rekenkamer e) openstaande moties Statencommissie

Nadere informatie

Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline. Besluitvorming en stand van zaken financiën inzichtelijk maken

Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline. Besluitvorming en stand van zaken financiën inzichtelijk maken Actielijst raadscommissie Fysiek en Economie t/m raadsvergadering 14 juli 2015 Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline 18.12 23-10-2012 raad Project Trambaan Maastricht

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 6 oktober 2015, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 20:15 uur Wijzigingenregister: 13-10:

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU). enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 31 mei 2017 1. Regeling van Werkzaamheden Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.0175 d.d. 5-3-2013 Onderwerp Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van het raadslid E. Krijgsman (D66) d.d. 28 januari 2013 inzake het cameratoezicht bij station

Nadere informatie

Jaarverslag Rekenkamercommissie Bernheze

Jaarverslag Rekenkamercommissie Bernheze Jaarverslag 2016 Rekenkamercommissie Bernheze Voorwoord In dit jaarverslag leggen wij verantwoording af over de uitvoering van onze taken in 2016 met een korte uiteenzetting van de verrichte werkzaamheden

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

Raad Raad Raad

Raad Raad Raad Regnr. Motie Aangenomen Stand van zaken Wethouder Streefdatum Mot.201703 Bezuinigingen voetbalaccommodaties: - Met de voetbalverenigingen de volgens hen gerealiseerde bezuinigingen van 75.000,- af te stemmen.

Nadere informatie

Toezeggingen uit raad en commissies

Toezeggingen uit raad en commissies Lijst toezeggingen c.a. raadsperiode 2018 Versie:3 Datum actualisatie: tot en met 1 e kwartaal Ontbrekende nummers betekent reeds afgehandeld. Toezeggingen uit raad en commissies volgnr Portefeuillehouder

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 4 maart 2015 heeft de gemeenteraad de motie Onderzoek naar

Nadere informatie

No.ZA.11-9455/DV.11-249, afdeling Middelen en Advies.

No.ZA.11-9455/DV.11-249, afdeling Middelen en Advies. *Z005B5C8EB3* Besluitvormende raadsvergadering d.d. 24 mei 2011 Agendanr. Aan de Raad No.ZA.11-9455/DV.11-249, afdeling Middelen en Advies. Sellingen, 12 mei 2011 Onderwerp: Financiële eindrapportage MIP

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: R.H. Roep, R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, J. Damen, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris) H.W. Moerdijk (plv. algemeen

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 28 mei 2008 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, raadsgriffier en

Nadere informatie

stand van zaken / datum van afdoening 250 Motie Zicht op accommodatiebeleid uitvoeren (inclusief de nota huurprijzenbeleid, actiepunt 189)

stand van zaken / datum van afdoening 250 Motie Zicht op accommodatiebeleid uitvoeren (inclusief de nota huurprijzenbeleid, actiepunt 189) GEMEENTE GOEREE-OVERFLAKKEE Actielijst gemeenteraad (tevens overzicht van moties, amendementen, schriftelijke etc.) nr. omschrijving actie datum type collegelid termijn afdoening stand van zaken / datum

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016

B&W Vergadering. B&W Vergadering 22 november 2016 2.1.8 Financiële verwerking Moties & Amendementen Begroting 2017 1 Dossier 1056 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1056 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.8 Omschrijving

Nadere informatie

Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend

Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 31 maart 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00258 Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

Eerlijk delen, krachten bundelen en niemand aan de kant

Eerlijk delen, krachten bundelen en niemand aan de kant Venlo, 5 november 2010 Begroting 2011-2014 Eerlijk delen, krachten bundelen en niemand aan de kant Venlo moet bezuinigen. Bezuinigen betekent dat de gemeenteraad vandaag besluit te stoppen met wat we gisteren

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 23 februari 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

2. Vaststelling besluitenlijst en lijst van te paraferen stukken en de vertrouwelijke lijst van te paraferen stukken van 12 mei 2015.

2. Vaststelling besluitenlijst en lijst van te paraferen stukken en de vertrouwelijke lijst van te paraferen stukken van 12 mei 2015. Agenda Periode: april 2014 april 2018 Nummer: 50 Datum en tijd: Plaats: Aanwezig: dinsdag 19 mei 2015, 09.00 uur Gemeentehuis Damwâld, Benw-kamer vergadering van burgemeester en wethouders burgemeester

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0094 Rv. nr.: 09.0094 B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: 09.0979 Naam programma +onderdeel: Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Voorbereidingskrediet verbouwing Stadsbouwhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 14 februari 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 14 februari 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 14 februari 2017 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M.

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 5 december 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja Locoburgemeester ;Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Wethouder Som zegt toe verbeterslagen in de presentatie van de begroting op te pakken in de auditcommissie

Wethouder Som zegt toe verbeterslagen in de presentatie van de begroting op te pakken in de auditcommissie 5-3-2019 Toezeggingen raad 9:53 5-3-2019 Toezegging Moment van Toezeggen Stand van zaken Wethouder Streefdatum Wethouder Som zegt toe verbeterslagen in de presentatie van de begroting op te pakken in de

Nadere informatie