Handboek voor de vrijwilliger

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handboek voor de vrijwilliger"

Transcriptie

1 Handboek voor de vrijwilliger Vereniging Zonder Winstoogmerk die zich inzet voor de integratie en sociale erkenning van personen met een verstandelijke handicap door middel van aangepaste sporten 1.

2 Je hebt de keuze gemaakt om vrijwilliger te zijn. Fijn om samen met ons de rijkdom van het anders zijn te ontdekken Welkom op de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium. De sleutel voor het welslagen van de Special Olympics Spelen ligt zonder twijfel in handen van de vrijwilligers. Jullie hulp is van essentieel belang voor succes. Deze folder zal je helpen om duidelijkheid te krijgen. Lees deze informatie aandachtig. 1. INLEIDING Ieder van jullie zal een belangrijke schakel zijn tussen de organisatoren en de gasten van de Spelen. Duizenden atleten, honderden coaches en talrijke families en vrienden komen van over heel het land naar dit gebeuren. Dit handboekje zal je wegwijs maken voor en tijdens de Nationale Special Olympics Spelen. Naast deze folder, zal je ter plaatse de nodige informatie krijgen in verband met je sector atleten, vanaf de leeftijd van 8 jaar, zijn ingeschreven bij een sportclub die deelneemt aan Special Olympics, en minstens 75 uren training volgen in een bepaalde sportdiscipline. Naargelang de resultaten die ze in hun club behaalden, worden de atleten ingedeeld in verschillende reeksen op basis van hun leeftijd, geslacht en prestatie- en/of behendigheidsniveau. Het vrijwilligerwerk gebeurt volledig onbezoldigd. Je krijgt evenwel (zoals hieronder beschreven) drie maaltijden per dag, drank en een T-shirt van ons evenement. De activiteiten uitgevoerd door de vrijwilligers vallen onder het respecteren van beroepsgeheim. Wij wensen je leuke Spelen. Wij hopen dat je er een goede, en zelfs een uitstekende herrinering aan over houdt. 2. DE STAF (of het permanente team) 19 personen (overeenstemmend met 16 voltijdse jobs) maken deel uit van het permanente team van Special Olympics Belgium dat de ondersteuning krijgt van een honderdtal managers. 3. DE MANAGERS De managers zijn personen die op vrijwillige basis de verantwoordelijkheid van een sector op zich nemen. Op hun beurt worden zij geholpen door de vrijwilligers. Samen vormen ze een sterk en winnend team. 2.

3 De verschillende managers: De managers «Logistiek» zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van aspecten zoals de infrastructuur, het transport, de restaurants... De managers «Security» zijn met hun stewards verantwoordelijk voor het goede verloop van de hele manifestatie m.b.t. de parkings, de handhaving van de orde aan de in- en uitgangen van de sites, permanentie Ze staan in direct contact met het Rode Kruis en de lokale Politie. De managers «Sport» staan in voor het goede verloop van de competities in de 18 sportdisciplines. De managers «Events» verzorgen de organisatie van het familieonthaal, animaties, shopping en zorgen ook voor de Art Exhibition, de ceremonieën, en de Torch Run. De managers «Healthy Athletes Program» zijn verantwoordelijk voor de gezondheidstesten tijdens de Spelen. Deze testen worden gratis uitgevoerd en screenen het gehoor, het zicht, de tanden, de voeten, de fitheid en de algemene toestand van de atleten. De managers «Communicatie» zijn verantwoordelijk voor het onthaal van de pers en de VIP, de publicatie van de «Nieuwsbrief» van de Spelen, en foto s en video reportages. Al deze sectoren hebben jouw hulp hard nodig. Naast de managers, die met een honderdtal zijn, zijn jullie meer dan duizend vrijwilligers die ons komen helpen tijdens deze manifestatie. 4. VRIJWILLIGERS 4.1. De vrijwilligers krijgen Een officiële T-shirt van het evenement een lunchbox s middags gratis toegang tot het restaurant (ontbijt en avondmaal) tickets voor drie drankjes per dag Wat wij van jullie verwachten Voor vele personen zijn jullie het eerste contact met Special Olympics Belgium. Daarom is een correcte en vriendelijke houding belangrijk. Beleefdheid en hoffelijkheid zijn vanzelfsprekend, zelfs al heb je het heel erg druk. 3.

4 5. WIJ WILLEN JULLIE AANDACHT VESTIGEN OP HET VOLGENDE: 5.1. Onthaal Je wordt onthaald door je manager, die je voordien het uur en de plaats van afspraak meedeelde. Indien dat om een of ander reden niet gebeurde, gelieve naar de «Infostand» te gaan op een van de sportsites. Zorg er voor om tijdig op de afspraken te zijn, zodat we vlot kunnen samenwerken Kleding Aan het onthaal krijg je een T-shirt. Het is echt nodig om die te dragen, want buiten de herkenbaarheid is het je toegangsbewijs voor ontbijt, avondmaal en het gebruik van de pendeldienst. Bovendien is het een leuke herinnering. We hebben een mooi landje, maar zoals jullie allen weten is ons klimaat niet echt stabiel. Dus voorzie zonnebril en regenlaarzen en alles daartussenin, vergeet ook niet comfortabele schoenen te dragen! 5.3. Maaltijden Het ontbijt en het avondmaal zijn voorzien in het Restaurant. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zullen er op elke site lunchboxen aangeboden worden tijdens de middag. Het ticket Lunchbox krijg je van je manager. Wanneer je aanwezig bent tijdens de opbouw of de afbraak zijn er eveneens drank en maaltijden voorzien Tickets Elke vrijwilliger krijgt van zijn manager 6 tickets per dag goed voor 3 dranken. Tijdens de hele manifestatie gebruiken we tickets in plaats van baar geld. Men kan eveneens tickets kopen in de "Ticketing van Special Olympics Animaties Gratis straatanimaties en attracties vinden zowat overal plaats! Deze zijn in de eerste plaats bestemd voor de atleten, natuurlijk geven jullie hen voorrang, maar niets belet jullie om samen met hen te genieten! Het programma van de animaties vind je aan de "infostands" Huisvesting Indien je huisvesting aangevraagd hebt, zal je het juiste adres bij aankomst medegedeeld worden. Het lokaal waar je logeert werd ons gratis ter beschikking gesteld. Meestal gaat het om een klaslokaal of turnzaal. We vragen je om er zeer aandachtig op toe te zien dat jullie dit gebouw netjes houden. Toegebrachte schade wordt in rekening gebracht aan diegene de ze veroorzaakte. Jullie houding en daden bepalen mee ons imago. Draag dus zorg voor jullie lokaal (afval in de vuilbakken, ramen en deuren sluiten bij het verlaten van het lokaal, houd het sanitair proper...). Heb hiervoor extra aandacht! 4.

5 Respect voor de anderen begint met zelfrespect! Een goede nachtrust is onontbeerlijk om de volgende ochtend fris te kunnen starten. Respecteer dit, en verstoor zeker de nachtrust van de anderen niet. Indien er zich problemen zouden voordoen, aarzel dan niet om de verantwoordelijke van het gebouw te raadplegen Shuttle Iedere morgen is er een shuttledienst (bussen) voorzien om je naar de sites te brengen. Indien je die mist, zal je op eigen houtje op de sites moeten zien te geraken. De shuttle brengt jullie naar het restaurant waar jullie kunnen ontbijten vooraleer jullie beginnen te werken op de plaats die je aangeduid werd bij het onthaal. Overdag zijn er regelmatig gratis shuttles tussen de verschillende sites Verzekeringen Door je inschrijvingsfiche (verplicht) ben je verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke letsels tijdens je aanwezigheid op de manifestatie. Bij een ongeval moet je zo vlug mogelijk contact nemen met je manager en een ongevalaangifte invullen Waardevolle voorwerpen Waardevolle bezittingen vallen onder jullie eigen verantwoordelijkheid. Special Olympics Belgium is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van waardevolle voorwerpen (zoals GSM, fotoapparaat, geld, portefeuille). Wij raden jullie aan om ze steeds in veiligheid te stellen Respecteer het materiaal Respecteer het materiaal dat tot jullie beschikking gesteld wordt. Gebruik het correct en geef het terug in dezelfde staat als je het kreeg. Indien er een probleem is, gelieve het meteen te melden Sigaretten, alcohol en andere Special Olympics vraagt respect voor de anderen en staat daarom geen enkel gebruik van illegale genotsmiddelen toe. Bij misbruik zal er een sanctie volgen. Indien je roker bent, vragen we je om buiten te roken, uit de buurt van de Special Olympics activiteiten (sportactiviteiten of andere) Annulering Indien je niet kan komen, gelieve ons dan zo vlug mogelijk te verwittigen om problemen te voorkomen. 5.

6 6. VAAK GESTELDE VRAGEN 6.1. Waar moet ik naartoe bij aankomst? Waar moet ik mij aanmelden? Diegenen onder jullie die zich tijdig hebben ingeschreven, kregen reeds een brief met de plaats en het uur van afspraak. We dringen erop aan zich te houden aan de afspraken. Het is heel belangrijk om op tijd te starten, en zonder jullie is dat onmogelijk. Je manager zal je de nodige uitleg geven over wat je moet doen in je sector Wat gebeurt er als het stortregent? Wordt de manifestatie afgelast/verplaats? Het is nog nooit gebeurt dat onze manifestatie afgelast of verplaatst is omwille van de weersomstandigheden. In het ergste geval worden de sportactiviteiten even stilgelegd om later te hervatten Wat als de pers me wil interviewen? De media zullen aanwezig zijn tijdens de Special Olympics Spelen. Indien je de kans krijgt, aarzel niet om jouw verhaal uit de doeken te doen, de reden waarom je vrijwilliger bent en hoe je dit ervaart. Indien een vraag je te ingewikkeld lijkt, over welk onderwerp ook, aarzel dan niet om door te verwijzen naar iemand van de staff of naar de «info» stands Zal ik vrije tijd hebben? Ja, in elke sector zorgt men voor een beurtrol. In samenspraak met jouw manager zal je regelmatig pauzes hebben. Tijdens jouw vrije tijd kan je, als je dat wil, de atleten gaan aanmoedigen op verschillende sites. Bussen van de organisatie staan ter beschikking, gratis natuurlijk! 6.5. Wat indien een atleet medische hulp nodig heeft? Op iedere site is een «Rode Kruis» post. De verantwoordelijke en de medewerkers van deze post zijn er voor iedereen. In geval van dringende medische hulp, kalmeer het slachtoffer, geef ruimte en houd het volk op afstand. Verwittig natuurlijk onmiddellijk de hulppost van het Rode Kruis. Blijf bij het slachtoffer tot de komst van de hulpdiensten. Het Rode Kruis heeft een medische informatiefiche over de gezondheidstoestand van iedere atleet. Pas dus op, geef nooit zomaar medicijnen En het eten? Ieder vrijwilliger krijgt een maaltijd aangeboden in het Special Olympics restaurant (je T-shirt zorgt voor gratis toegang). Het ontbijt is voorzien van 7u30 tot 8u30 en het avondmaal van 18u00 tot 20u00. 6.

7 s Middags krijg je een ticket van je manager om je lunchbox te gaan halen. Op iedere site is een verdelingspunt lunchbox voorzien. Vergeet niet altijd voorrang te verlenen aan de atleten Wat te doen indien ik een verdwaalde atleet ontmoet? Stel de persoon gerust en breng hem naar de dienst «Veiligheid» waar een permanente opvang van 24 uur op 24 uur voorzien is Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen? Al de gevonden voorwerpen mogen naar de dienst «Veiligheid» gebracht worden, de mensen die iets verloren hebben, kan men eveneens doorverwijzen naar deze dienst Wat gebeurt er met persoonlijke verloren voorwerpen? Kijk eerst even na met je manager. Iedere dag worden alle voorwerpen samengebracht in de sector veiligheid Wat gebeurt er na de Spelen? Na de Spelen houden we contact met iedere vrijwilliger via het driemaandelijkse Special Olympics magazine met informatie over sport en toekomstige evenementen. 7. TOT BESLUIT Jullie hulp is van essentieel belang om van de Nationale Special Olympics Spelen een onvergetelijk evenement te maken. Aarzel niet Te communiceren : duidelijke communicatie is de sleutel tot de beste samenwerking. Aarzel niet om vragen te stellen aan je manager die al het mogelijke zal doen om je vragen te beantwoorden. Naar de anderen toe : Een simpele «goedendag» is vaak voldoende om de eerste stap te zetten. Een blik, een glimlach... De mooiste taal op deze aarde is deze van de glimlach. Vergeet niet Vriendelijkheid en beschikbaarheid kunnen veel bijdragen tot mooiere momenten voor iedereen. Hoffelijkheid tegenover de personen die u omringen kan problemen voorkomen. Solidariteit in de ploeg is heel belangrijk voor ieder van jullie. Ook dat hoort bij het vrijwilliger zijn. Vermaak je! Vergeet niet dat je ook daarvoor vrijwilliger bent. 7.

8 Dank voor het lezen van al deze info. We hopen dat de Special Olympics Spelen een onvergetelijke ervaring worden voor de atleten, en ook voor jou als vrijwilliger. In naam van alle atleten, DANK U! 8. CHARTER Vrijwilliger zijn bij Special Olympics : een unieke ervaring De vrijwilliger zal aangemoedigd worden om initiatieven te nemen, en zich verantwoorderlijk te voelen voor iedereen. Vanaf vandaag ben je "ambassadeur" van Special Olympics Belgium. Het zijn de vrijwilligers die de atleten begeleiden tijdens de verschillende competities, die een handje toesteken bij de sport, tijdens de ceremonies, de animaties, het restaurant, bij het transport, de huisvesting, de Art Exhibition, en vele andere sectoren. Neen, men hoeft geen ingangsexamen te doen, enkel deze regeltjes in acht te nemen : Minimum 16 jaar zijn. Men kan van de minimum leeftijd afwijken, onder voorbehoud dat de jongeren door hun ouders, opvoeder of groepsleider tijdens de Spelen omkaderd worden. Iedere aanvraag van afwijking zal individueel onderzocht worden. Het inschrijvingsformulier volledig in te vullen. Men verbindt er zich toe om alle personen waarmee men in contact zal komen tijdens dit evenement te respecteren. De vrijwilliger handelt als volwassen persoon, verantwoordelijk voor zijn daden en stemt in met de regels van de organisatie. De vrijwilliger verbindt zich er toe om het toevertrouwde materieel te respecteren en de opgedragen taken zo goed mogelijk te volbrengen, met een ingesteldheid die strookt met de filosofie van Special Olympics. 8.

VRIJWILLIGERS HANDBOEK

VRIJWILLIGERS HANDBOEK Deze folder zal je helpen om duidelijkheid te krijgen. Lees deze informatie aandachtig. Special Olympics Belgium Vereniging Zonder Winstoogmerk die zich inzet voor de integratie en sociale erkenning van

Nadere informatie

Inschrijvingsbundel 2015

Inschrijvingsbundel 2015 SPECIAL EVENTS Inschrijvingsbundel 2015 Cermonies - Eed Vlag s Toort Art exh ibition Animaties h Torc run nthaal O Family Belgium Beste clubverantwoordelijke, Wij zijn blij om u terug te zien in de voorbereidingen

Nadere informatie

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must.

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must. Clubreglement Algemeen Dansen doen we in groep en samen kunnen we er een toffe tijd van maken! Pesten is dus uitgesloten in onze club! Heb je toch problemen, kom dit dan zeker melden bij je leraar of bestuur!

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

DE STEIGER WELKOM IN ONS IPO EN INTERNAAT

DE STEIGER WELKOM IN ONS IPO EN INTERNAAT DIT BOEKJE IS VAN: WELKOM IN ONS IPO EN INTERNAAT DE STEIGER Om je wat wegwijs te maken in De Steiger, krijg je dit boekje. Hierin staan vele zaken vermeld. Dit is een alleen van jou. Je mag erin kleuren

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 De Houten 5 Kernwaarden van HC Houten We hebben De HC Houten 5 opgesteld. Het zijn de 5 kernwaarden die invulling geven aan het gedachtegoed van

Nadere informatie

Special Events Belgium

Special Events Belgium Special Events 2016 Belgium INHOUD INLEIDING 2 1. FAMILIEONTHAAL 3 2. OPENINGS- EN SLUITINGSCEREMONIE 4 3. EED, VLAG EN TOORTS 6 4. TORCH RUN 8 5. ART EXHIBITION 10 6. ANIMATIES 12 PLANNING Hieronder de

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 45 (van 05-11 t.e.m. 11-11-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 45 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Informatie voor patiënten 2 Wij heten u van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, geven wij u graag

Nadere informatie

TOOLKIT KLANTENBINDING DOOR GASTVRIJHEID OP DE CLUB SPORTWEKEN

TOOLKIT KLANTENBINDING DOOR GASTVRIJHEID OP DE CLUB SPORTWEKEN TOOLKIT KLANTENBINDING DOOR GASTVRIJHEID OP DE CLUB SPORTWEKEN Introductie Door mee te doen aan de AH Sportweken zet je jouw deuren open voor iedereen die wilt kennismaken met jouw club en sport. Je hoopt

Nadere informatie

Kleur nummerborden en cijfers1

Kleur nummerborden en cijfers1 Afgelaste wedstrijden Indien een wedstrijd omwille van allerhande omstandigheden niet kan doorgaan, wordt U daar in principe persoonlijk van verwittigd. Kan dit niet meer op tijd gebeuren, en U verwacht

Nadere informatie

BIG FUN NOW AIR GAMES WEST-VLAANDEREN DE PRAKTISCHE GIDS. 23 SEPTEMBER Provinciedomein De Gavers

BIG FUN NOW AIR GAMES WEST-VLAANDEREN DE PRAKTISCHE GIDS. 23 SEPTEMBER Provinciedomein De Gavers AIR GAMES WEST-VLAANDEREN DE PRAKTISCHE GIDS BIG Reusachtige opblaasbare hindernissen FUN Het motto van de Air Games NOW Concept dat heel Europa verovert Om je perfect voor te bereiden op het TOFSTE race-event

Nadere informatie

uw RECHTEN en PLICHTEN als PATIËNT

uw RECHTEN en PLICHTEN als PATIËNT uw RECHTEN en PLICHTEN als PATIËNT Kroonveldlaan 50, 9200 Dendermonde Koevliet 5-6, 9240 Zele az Sint-Blasius geaccrediteerd 25.04.2015-24.04.2018 info@azsintblasius.be www.azsintblasius.be 1 Beste patiënt

Nadere informatie

Een grootse prestatie verdient een groot publiek.

Een grootse prestatie verdient een groot publiek. Een grootse prestatie verdient een groot publiek. FACTS & FIGURES Games of the heart van 13 tot 20 september 2014 58 Europese en Euraziatische landen 2000 atleten en 1000 coaches 4000 vrijwilligers, 300

Nadere informatie

Iris Ladies Soccer School ASBL-VZW

Iris Ladies Soccer School ASBL-VZW Van vrijdag 10 juli t/m zondag 19 juli 2015 Door het blijvend succes van onze stages in Norcia (Italië) hebben we beslist om de bestemming niet te veranderen. Dus gaan we voor de achtste maal terug naar

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

Air Games antwerpen DE PRAKTISCHE GIDS

Air Games antwerpen DE PRAKTISCHE GIDS Air Games antwerpen DE PRAKTISCHE GIDS BIG Reusachtige opblaasbare hindernissen FUN Het motto van de Air Games NOW Concept dat heel Europa verovert Om je perfect voor te bereiden op het TOFSTE race-event

Nadere informatie

Intern reglement

Intern reglement Intern reglement 2016-2017 Richtlijnen voor de gymnasten (m/v) Algemeen De gymnast is tenminste 5 minuten voor de les aanwezig. Indien er nog een andere groep aan het trainen is, wacht hij buiten tot wanneer

Nadere informatie

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015 BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015 1 VERBLIJFPLAATS Dennenheuvel Mont de Pins 100 6941 Durbuy (Bomal-sur-Ourthe) Tel: 086212136 E-mail: colin.lagasse@unmn.be www.montdespins.be

Nadere informatie

BIG FUN NOW. AIR GAMES oost-vlaanderen DE PRAKTISCHE GIDS 7 OKTOBER PUYENBROECK

BIG FUN NOW. AIR GAMES oost-vlaanderen DE PRAKTISCHE GIDS 7 OKTOBER PUYENBROECK AIR GAMES oost-vlaanderen DE PRAKTISCHE GIDS BIG Reusachtige opblaasbare hindernissen FUN Het motto van de Air Games NOW Concept dat heel Europa verovert Om je perfect voor te bereiden op het TOFSTE race-event

Nadere informatie

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk sportcomplex,

Nadere informatie

Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom?

Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom? Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom? Net zoals ieder ander festival berust Gooikoorts voor de vlotte gang van zaken op een heleboel medewerkers. Dit documentje geeft je een beter

Nadere informatie

KICK OP SPORT 2015 INFO VOOR MEDEWERKERS

KICK OP SPORT 2015 INFO VOOR MEDEWERKERS INFO VOOR MEDEWERKERS KICK OP SPORT 2015 Wat Kick op Sport is een tweedaagse sporthappening voor de eerste vier leerjaren van het secundair onderwijs. Gedurende twee dagen krijgen de deelnemers een combinatie

Nadere informatie

Leren (kan je ) leren!

Leren (kan je ) leren! Leren (kan je ) leren! Leertips op maat van de middenschool Beste leerlingen en ouders, Het begrip leren leren klinkt jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren. We hopen dat er in de basisschool al

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zoals ieder sportclub rekenen wij op het engagement van speler, ouders, coaches, medewerkers, Zonder dit engagement kan geen enkele club bestaan. Hierbij verwachten wij, als club,

Nadere informatie

TEAM INFO # 6 BRCC BELGIAN MASTERS 18 & 19 / 10 / 2014 INHOUDSTAFEL

TEAM INFO # 6 BRCC BELGIAN MASTERS 18 & 19 / 10 / 2014 INHOUDSTAFEL TEAM INFO # 6 BRCC BELGIAN MASTERS 18 & 19 / 10 / 2014 INHOUDSTAFEL TIMING... 2 PRAKTISCH... 4 TICKETS... 5 1 1. TIMING Activiteit Timing Opmerkingen Waar? Toegang tot de BRCC paddock 0/1 Administratieve

Nadere informatie

inhoud Kinder- Afdeling AZ Sint-Jan AV

inhoud Kinder- Afdeling AZ Sint-Jan AV inhoud Welkom... 2 Opname... 3 Wat brengt u mee naar het ziekenhuis?... 3 Medische informatie... 4 Veiligheid... 6 Bezoek... 7 Met de wagen:... 8 Met het openbaar vervoer:... 8 Onderwijs- en spelbegeleiding...

Nadere informatie

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265 Kinderopvang Pimpernelleke Matenstraat 185 a/b 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66 Tel: 03 888 02 87 Rek: BE18973072782265 Email:pimpernelleke.niel@hotmail.com Web:niels-pimpernelleke.be Reglement Inschrijving

Nadere informatie

Nieuwsbrief jeugd: december

Nieuwsbrief jeugd: december Belangrijke data 2 december veldloop ARAC 8 december indoor Herentals 15 december kerstfeestje 23 december veldloop Lilse bergen 13 januari PK veldloop Mechelen 20 januari veldloop Herentals 27 januari

Nadere informatie

DEZE BUNDEL IS VAN ...

DEZE BUNDEL IS VAN ... DEZE BUNDEL IS VAN... Allereerst bedankt om van het groepsleidingscongres een succes te maken! In deze bundel vind je in grote lijnen jouw persoonlijke programma voor vandaag. Het kan zijn dat je verschillende

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Door in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo vzw verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden. Inhoud 1 Speelpleinbende en Kampbende... 1 1.1. Inschrijven...

Nadere informatie

Wat te doen bij een noodsituatie?

Wat te doen bij een noodsituatie? DONDERDAG 28 JUNI 2018 PROVINCIAAL RECREATIEDOMEIN ZILVERMEER Wat te doen bij een noodsituatie? V.U.: Toon Claes Directeur Zilvermeerlaan 2 B-2400 MOL Op een festival kan er hoe goed voorbereid dan ook

Nadere informatie

Infobrochure 2015-2016

Infobrochure 2015-2016 Infobrochure 2015-2016 www.gskvolhardingvzw.be gskvolhardingvzw@gmail.com Basisgymnastiek Jazzdans Jazzdans volwassenen Bodyfit Volksdans Welkom Welkom bij GSK Volharding vzw Wuustwezel of kortweg GSK.

Nadere informatie

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk GEDRAGSCODE VOOR DE SPELERS Als speler engageer ik mij om: steeds tijdig op het afspraakuur aanwezig te zijn voor trainingen en wedstrijden opgegeven door de trainer; steeds de trainer te verwittigen indien

Nadere informatie

Vrijwilligerswerking. Infobrochure

Vrijwilligerswerking. Infobrochure Vrijwilligerswerking Infobrochure Zorgbedrijf Sint-Truiden Zorgbedrijf Sint-Truiden biedt, als welzijnsvereniging, publieke zorgdiensten aan in Sint-Truiden. We beheren 205 kamers in de woonzorgcentra

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Stichting Jeugd & Jongerenactiviteiten Gerwen. Bedankt al haar sponsors en vrijwilligers voor hun bijdrage aan de 11e Kindervakantieweek in Gerwen

Stichting Jeugd & Jongerenactiviteiten Gerwen. Bedankt al haar sponsors en vrijwilligers voor hun bijdrage aan de 11e Kindervakantieweek in Gerwen PROGRAMMABOEKJE Stichting Jeugd & Jongerenactiviteiten Gerwen Bedankt al haar sponsors en vrijwilligers voor hun bijdrage aan de 11e Kindervakantieweek in Gerwen www.jeugdactiviteitengerwen.nl kindervakantieweekgerwen@gmail.com

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

Sint-Ursula brieft 16/03/ Stand van Zaken

Sint-Ursula brieft 16/03/ Stand van Zaken Sint-Ursula brieft 16/03/2019 1. Stand van Zaken a. de trainingen Nog een dikke maand tot het trainingsweekend. Dit is een belangrijke test voor mens, materiaal en groep. 3 dagen na elkaar 100 km fietsen

Nadere informatie

Informatiebrochure vrijwilligers

Informatiebrochure vrijwilligers Informatiebrochure vrijwilligers Inhoud 1. Het OCMW, een sociaal huis voor alle Truienaren 2. Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? 3. Voor wie? 4. Wat kun je van ons verwachten? 5. Bij welke diensten

Nadere informatie

DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016

DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 VOETBALSCHOOL INSCHRIJVINGSFORMULIER INSCHRIJVINGSFORMULIER DIENT TERUG BEZORGD TE WORDEN IN HET CENTRUM VAN UW VOETBALSCHOOL Dit formulier stelt de prestaties

Nadere informatie

LET US PLAY! SILENCE DAYS & 13 november

LET US PLAY! SILENCE DAYS & 13 november SILENCE DAYS 2016 1. Ontstaan 2. Waarom Silence Days 3. Regels van Silence days 4. Voor Silence days 5. Na Silence days 6. Lezingen LET US PLAY! SILENCE DAYS 2016 12 & 13 november ONTSTAAN? De denkcel

Nadere informatie

Welkom op de afdeling psychiatrie

Welkom op de afdeling psychiatrie Welkom op de afdeling psychiatrie Afdeling psychiatrie Locatie Veldhoven In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling psychiatrie. Deze informatie is ook van belang voor uw partner, familie

Nadere informatie

8. Vragenlijst tevredenheid gebruikers sporthal

8. Vragenlijst tevredenheid gebruikers sporthal 8. Vragenlijst tevredenheid gebruikers sporthal I. Identificatiegegevens Sporthal: Leeftijd: jaar Beroep: O Arbeider O Bediende O Zelfstandige O Werkloos O Gepensioneerde O Student Geslacht: man/vrouw

Nadere informatie

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk

Nadere informatie

DRAAIBOEK EHBO EVENT 5E EDITIE HAREN-HAREN 2 JULI

DRAAIBOEK EHBO EVENT 5E EDITIE HAREN-HAREN 2 JULI DRAAIBOEK EHBO EVENT 5E EDITIE HAREN-HAREN 2 JULI 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. planning... 3 Zondag 2 juli... 3 3. Calamiteiten... 4 Ongeval/blessure... 4 1. Niet levensbedreigende situaties...

Nadere informatie

TAAKOMSCHRIJVING PER FUNCTIE

TAAKOMSCHRIJVING PER FUNCTIE TAAKOMSCHRIJVING PER FUNCTIE Steward Als steward kan je ingeschakeld worden op verschillende doorsteekplaatsen op de citadel in Diest. Voetgangers veilig laten oversteken en daarbij rekening houden met

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Voor het eerst naar de kleuterschool

Voor het eerst naar de kleuterschool Voor het eerst naar de kleuterschool 1. Welkom EEN NIEUWE JUF VOOR J U L E S Welkom in de eerste kleuterklas! Je zal merken dat er van deze jonge kinderen al veel wordt verwacht. Toch willen we sterk

Nadere informatie

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid C3 Orthopedie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op C3...4 2. Het team...4 2.1 Verpleegkundigen...4 2.2 Artsen...6 2.3 Paramedici...6 2.4 Secretaresse...7 2.5 Anderen...7 3. Bezoekregeling...7

Nadere informatie

NIYR18 - Deelnemersinfo

NIYR18 - Deelnemersinfo Onthaal NIYR18 - Deelnemersinfo We verwelkomen jullie vanaf 18u30 in de VYNieuwpoort, Watersportlaan 11, 8620 Nieuwpoort. Meld je aan aan het onthaal en ontvang daar je deelnemerszak. Het is belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Deze checklist helpt je om te controleren of al je documenten in orde zijn. Ingevuld formuliertje gegevens deelnemer reis Kent

Deze checklist helpt je om te controleren of al je documenten in orde zijn. Ingevuld formuliertje gegevens deelnemer reis Kent NAAM: KLAS: Om de administratie in orde te brengen voor de studiereis naar Kent (22-25 mei 2012), geef je dit mapje met dit blad en alle nodige documenten af aan de balie voor woensdag 2 mei 2012. Deze

Nadere informatie

Hé, jij bent er ook bij tijdens de Atletiekstage van 19 tot 23 augustus te Oordegem!

Hé, jij bent er ook bij tijdens de Atletiekstage van 19 tot 23 augustus te Oordegem! Brussel, woensdag 17 juli 2013 Hé, jij bent er ook bij tijdens de Atletiekstage van 19 tot 23 augustus te ordegem! Wij verwachten je op maandag 19 augustus tussen 08.30u en 09.00u aan de atletiekpiste

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017

HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017 HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017 1) Verbinding maken met de online inschrijvingstool... 2 2) Kies je taal... 2 3) Een account creëren... 3 4) Verbinding maken met

Nadere informatie

DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 VOETBALSCHOOL INSCHRIJVINGSFORMULIER

DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 VOETBALSCHOOL INSCHRIJVINGSFORMULIER DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 VOETBALSCHOOL INSCHRIJVINGSFORMULIER Contact : antwerpen@urbansoccer.be charleroi@urbansoccer.be dworp@urbansoccer.be INSCHRIJVINGSFORMULIER DIENT TERUG BEZORGD

Nadere informatie

Hierbij vind je enkele afspraken en richtlijnen voor deze atletiekweek. De invulformulieren geef je de eerste dag af bij het onthaal.

Hierbij vind je enkele afspraken en richtlijnen voor deze atletiekweek. De invulformulieren geef je de eerste dag af bij het onthaal. Brussel, 30 juni 2017 Betreft: Atletiekkamp Herentals 31 juli- 4 augustus 2017 Beste atleet, ouder, Je bent ingeschreven voor het atletiekkamp van 31 juli tot en met 4 augustus te Herentals, waar 46 atleten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 09.01.2014 Doel HUISHOUDELIJK REGLEMENT NOODOPVANGVOORZIENINGEN OCMW BEERSEL 1. De noodopvang wil een onmiddellijk onderkomen bieden aan Beerselaars die plotseling

Nadere informatie

MAKE IT WILD 28 APRIL 2019 DEELNEMINGSVOORWAARDEN

MAKE IT WILD 28 APRIL 2019 DEELNEMINGSVOORWAARDEN MAKE IT WILD 28 APRIL 2019 DEELNEMINGSVOORWAARDEN ARTIKEL 1: VOORSTELLING VAN HET EVENEMENT Het evenement zal plaatsvinden op 28 april. Het is de eerste grote actiedag van WWF gewijd aan het ontdekken

Nadere informatie

Alvast bedankt, we appreciëren dat we op je kunnen rekenen, Welzijnsraad Leopoldsburg, Werkgroep Buitenbeenpop, Verantwoordelijke Vrijwilligers

Alvast bedankt, we appreciëren dat we op je kunnen rekenen, Welzijnsraad Leopoldsburg, Werkgroep Buitenbeenpop, Verantwoordelijke Vrijwilligers Beste Buitenbeenpop vrijwilliger, Op vrijdag 31 Augustus is het weer zover. De NEGENTIENDE editie van Buitenbeenpop. We hopen dat jij, ondertussen een vaste waarde van het festival, er bij kunt zijn. Dus

Nadere informatie

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis Handwijzer voor patiënten Welkom op de PAAZ U bent te gast bij de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemene Ziekenhuis) van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop.

Nadere informatie

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 1. Algemeen Na een training of een wedstrijd ben je erg bezweet. Om netjes naar huis te gaan, nemen we eerst een verfrissende

Nadere informatie

Overeenkomst: Dienstencheques

Overeenkomst: Dienstencheques Overeenkomst: Dienstencheques Tussen de erkende onderneming Active Cleaning Services bvba, gevestigd Berkenlaan 2 te 1170 Watermaal Bosvoorde enerzijds en De gebruiker: (Mevrouw, de heer) Wonende.... anderzijds,

Nadere informatie

9. Vragenlijst tevredenheid gebruikers zwembad

9. Vragenlijst tevredenheid gebruikers zwembad 9. Vragenlijst tevredenheid gebruikers zwembad I. Identificatiegegevens Zwembad: Leeftijd: jaar Beroep: O Arbeider O Bediende O Zelfstandige O Werkloos O Gepensioneerde O Student O Anders, nl.: Geslacht:

Nadere informatie

MEDEWERKERSREGLEMENT Juli 2015 Shauni Oliviers Shauni.oliviers@studentkickoff.be

MEDEWERKERSREGLEMENT Juli 2015 Shauni Oliviers Shauni.oliviers@studentkickoff.be ARTIKEL 1: VOORWERP 1.1 De vrijwilliger voert één van de volgende activiteiten uit voor Student Kick Off vzw (de Organisatie): barmedewerker, begeleiding van randactiviteiten, algemene/administratieve

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

Stayokay Wereldweekend

Stayokay Wereldweekend Stayokay Wereldweekend 2009 1. Wat is het Stayokay Wereldweekend? Het Wereldweekend voor gezinnen die wel een opkikker kunnen gebruiken Samen met Humanitas en het Rode Kruis nodigt Stayokay 200 gezinnen

Nadere informatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure verpleegeenheid Inwendige geneeskunde 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling inwendige geneeskunde

Nadere informatie

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 26 april, donderdag 27 april en vrijdag 28 april

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 26 april, donderdag 27 april en vrijdag 28 april BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 26 april, donderdag 27 april en vrijdag 28 april 1 VERBLIJFPLAATS Relaxhoris Rue de l Eglise 4190 Xhoris Tel: 04/3692710 E-mail: relaxhoris@de voorzorg.be www.relaxhoris.be

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE ZORGKUNDIG STUDENT

ONTHAALBROCHURE ZORGKUNDIG STUDENT ONTHAALBROCHURE ZORGKUNDIG STUDENT OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg leerrijk

Nadere informatie

NOODPLAN. Versie februari

NOODPLAN. Versie februari NOODPLAN Versie februari 2009 1 ONDERSTEUNING VOOR JEUGD RODE KRUISKERNEN BIJ NOODSITUATIES Een Jeugd Rode Kruiskern is geen onderwerp voor een stilleven. Kinderen, jongeren en jeugdleiders blijven niet

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING LOVENDEGEM - T VEEPEE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING LOVENDEGEM - T VEEPEE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING LOVENDEGEM - T VEEPEE ARTIKEL 1 ORGANISEREND BESTUUR De gemeentelijke speelpleinwerking wordt georganiseerd door het gemeentebestuur van Lovendegem. De uitvoering

Nadere informatie

Zomervakantie 2016 12 juli 2016 5 augustus 2016

Zomervakantie 2016 12 juli 2016 5 augustus 2016 Zomervakantie 2016 12 juli 2016 5 augustus 2016 Beste, In dit boekje komt u alles te weten over speelpleinwerking Flapuit. Deze zomervakantie zijn we geopend van maandag 12 juli 2016 t.e.m. vrijdag 5 augustus

Nadere informatie

Aralea vzw kinderboerderij Mikerf Mikhof 25 2930 Brasschaat Tel/fax 03/663.77.16 kinderboerderij@aralea.be. Boerderijweken 2015

Aralea vzw kinderboerderij Mikerf Mikhof 25 2930 Brasschaat Tel/fax 03/663.77.16 kinderboerderij@aralea.be. Boerderijweken 2015 Aralea vzw kinderboerderij Mikerf Mikhof 25 2930 Brasschaat Tel/fax 03/663.77.16 kinderboerderij@aralea.be Boerderijweken 2015 Inhoud hoofdstuk Inleiding Dagindeling 1 Wat meebrengen.. 2 Wat breng je niet

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Wanneer je deelneemt aan de yogalessen in Attitude, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden. Attitude behoudt zich het recht de algemene voorwaarden tussentijds aan te

Nadere informatie

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl.

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl. Wat leuk dat uw zoon/dochter vakantie komt vieren bij KVW Hulsberg! Dit jaar zijn er weer geweldig veel aanmeldingen en we zorgen ervoor dat alle deelnemers een geweldige week tegemoet gaan; daar werken

Nadere informatie

Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin

Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin E09 van zaterdag 4 juli tot donderdag 16 juli 2015 E20 van zaterdag 15 augustus tot donderdag 27 augustus 2015 Wat nemen we mee? Voor het beoefenen van

Nadere informatie

Uw rechten en plichten als patiënt

Uw rechten en plichten als patiënt Uw rechten en plichten als patiënt Beste patiënt Tijdens uw behandeling in het ziekenhuis komt u in contact met veel verschillende zorgverleners. Van onze medewerkers mag u verwachten dat zij hun best

Nadere informatie

Park Brochure PROGRAMMABOEKJE 8, 9 & 10 augustus 2018

Park Brochure PROGRAMMABOEKJE 8, 9 & 10 augustus 2018 Park Brochure PROGRAMMABOEKJE 8, 9 & 10 augustus 2018 Stichting Jeugd & Jongerenactiviteiten Gerwen Bedankt al haar sponsors en vrijwilligers voor hun bijdrage aan de 12e Kindervakantieweek in Gerwen www.jeugdactiviteitengerwen.nl

Nadere informatie

Kinderen. Afdelingsbrochure. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Kinderen. Afdelingsbrochure. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Kinderen Afdelingsbrochure T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont

Nadere informatie

UW RECHTEN EN PLICHTEN ALS PATIËNT

UW RECHTEN EN PLICHTEN ALS PATIËNT UW RECHTEN EN PLICHTEN ALS PATIËNT Beste patiënt Tijdens uw behandeling in het ziekenhuis komt u in contact met veel verschillende zorgverleners. Van onze medewerkers mag u verwachten dat zij hun best

Nadere informatie

Welkom op de afdeling psychiatrie

Welkom op de afdeling psychiatrie Welkom op de afdeling psychiatrie Afdeling psychiatrie Locatie Veldhoven In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling psychiatrie. Deze informatie is ook van belang voor uw partner, familie

Nadere informatie

U6 duur van de wedstrijden : 1 X 20 min. U7 duur van de wedstrijden : 1 X 20 min

U6 duur van de wedstrijden : 1 X 20 min. U7 duur van de wedstrijden : 1 X 20 min Wedstrijdprogramma lentetornooi TW3000 dinsdag 1 mei 2018 U17 duur van de wedstrijden : 1 X 20 min wedstrijden 8 tegen 8 deelnemers Groep A Groep B TW3000 Wolfsdonk Tussenstanden groepswedstrijden Vossem

Nadere informatie

AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst.

AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst. AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst. Hoewel de wet het ons niet letterlijk verplicht om een informatienota op te stellen,

Nadere informatie

Bepaal mee het Sportbeleid in je gemeente

Bepaal mee het Sportbeleid in je gemeente Bepaal mee het Sportbeleid in je gemeente De gemeente Malle is momenteel druk bezig met de opmaak van het sportbeleidsplan. Dat beleidsplan zal de komende 6 jaar bepalen wat er op sportgebied (promotie,

Nadere informatie

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne 1. ALGEMEEN 1.1. Elke speler en ouder (of verantwoordelijke) van deze speler wordt geacht bij het aangaan van het lidmaatschap kennis

Nadere informatie

NAAM VAN DE WERKING: "Speelplein Guustje"

NAAM VAN DE WERKING: Speelplein Guustje Huishoudelijk reglement speelpleinwerking. GR 17.12.2013 De raad in openbare zitting, Gelet op Lokaal Jeugdbeleid Vlaamse beleidsprioriteit 01 (LJBVBP01) De ondersteuning van het jeugdwerk in algemene

Nadere informatie

Introductiebrochure schoonmaak Tel.: 089/

Introductiebrochure schoonmaak Tel.: 089/ Introductiebrochure schoonmaak Tel.: 089/50 53 20 Welkom Beste nieuwe collega, vakantiehulp Wij willen je van harte welkom heten op onze dienst schoonmaak. De eerst volgende dagen en weken zullen nieuw

Nadere informatie

Internationale Dansstage Geraardsbergen Internationale Dansstage Geraardsbergen Van 1 tot 6 juli Stagereglement

Internationale Dansstage Geraardsbergen Internationale Dansstage Geraardsbergen Van 1 tot 6 juli Stagereglement Internationale Dansstage Geraardsbergen Van 1 tot 6 juli 2019 Stagereglement Stagebeschrijving : De stage is voor beginners tot gevorderden van 8 tot 30 jaar. Een basiskennis in klassiek ballet wordt echter,

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Poets TRAVANT CAW Antwerpen Poets Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (telefoonnummer) (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Poets. Heb je vragen over je

Nadere informatie

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club :

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp staat bekend in de omgeving als een echte amateur vereniging waarbij de gezelligheid en korfbal plezier op en rond het veld centraal staat. Maar ook bij De

Nadere informatie

SPORTAANBOD EUROPEAN COMPANY SPORT GAMES

SPORTAANBOD EUROPEAN COMPANY SPORT GAMES SPORTAANBOD EUROPEAN COMPANY SPORT GAMES Atletiek Individueel man Individueel vrouw 100 meter 1 atleet 1 atleet 200 meter 1 atleet 1 atleet 400 meter 1 atleet 1 atleet 800 meter 1 atleet 1 atleet 1500

Nadere informatie

Diependal 19.00u: Klaarzetten van de zaal + repetitie voor tumbling, 12+, AGD. Voormiddag: Verhuis toestellen van Diependal naar GITO

Diependal 19.00u: Klaarzetten van de zaal + repetitie voor tumbling, 12+, AGD. Voormiddag: Verhuis toestellen van Diependal naar GITO Beste ouders, Beste turnster of turner, Het TURNFEEST komt eraan, het evenement waar de leden elk jaar naar uitkijken en wekenlang naartoe werken. Op zaterdag 20 februari om 18u brengen onze gymnasten

Nadere informatie

Reglement Special Olympics Belgium. Unified sport. Februari Belgium

Reglement Special Olympics Belgium. Unified sport. Februari Belgium Unified sport Februari 2017 Belgium Special Olympics S reglement On the field we are teammates, off the field we are friends. Special Olympics Unified Sports omvat 3 inclusieve sportmodellen waarbij personen

Nadere informatie

Kostprijs van dit gebeuren is 100,00. Deze som dient te worden betaald via de betaalkaart ten laatste op woensdag 16 september 2015.

Kostprijs van dit gebeuren is 100,00. Deze som dient te worden betaald via de betaalkaart ten laatste op woensdag 16 september 2015. 4 september 2015 GWP Gent Beste ouders De vakantie ligt alweer achter ons, het nieuwe schooljaar gaat van start en uw zoon of dochter heeft gekozen voor een talenrichting. We streven er als school naar

Nadere informatie

Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl. laat je zien

Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl. laat je zien laat je zien Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl laat je zien Welkom. Laat je zien 02 03 Mariënbosch is een eigentijds woonzorgcentrum en onderdeel van Zorggroep

Nadere informatie

Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom?

Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom? Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom? Zoals elk festival betrouwt Gooikoorts voor de vlotte gang van zaken op een heleboel medewerkers. Dit documentje geeft je een beter beeld

Nadere informatie

Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom?

Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom? Medewerkers op Gooikoorts: Wie zijn ze, wat doen ze en waarom? Net zoals ieder ander festival berust Gooikoorts voor de vlotte gang van zaken op een heleboel medewerkers. Dit documentje geeft je een beter

Nadere informatie

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse GEMEENTE Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse INGELMUNSTER Nood- en Interventieplanning Dit document heeft als doel de gegevens te verzamelen die nodig zijn om een evenement goed te

Nadere informatie