VRIJWILLIGERS HANDBOEK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VRIJWILLIGERS HANDBOEK"

Transcriptie

1 Deze folder zal je helpen om duidelijkheid te krijgen. Lees deze informatie aandachtig. Special Olympics Belgium Vereniging Zonder Winstoogmerk die zich inzet voor de integratie en sociale erkenning van personen met een verstandelijke beperking door middel van aangepaste sporten. VRIJWILLIGERS HANDBOEK & CODE OF CONDUCT

2 Welkom op de Nationale Spelen van Special Olympics Belgium. Deze code beschrijft de fundamentele principes en behandelt problemen die zich zouden kunnen voordoen met betrekking tot de rol en verantwoordelijkheden van alle personen die betrokken zijn bij het programma. Dit document is opgemaakt voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij alle aspecten van het Special Olympics Belgium programma. Het is de verantwoordelijkheid van alle personen die betrokken zijn bij de organisatie om zich vertrouwd te maken met de code van Special Olympics Belgium. Je hebt de keuze gemaakt om vrijwilliger te zijn. Fijn om samen met ons de rijkdom van het anders zijn te ontdekken. De sleutel voor het welslagen van de Special Olympics Spelen ligt zonder twijfel in handen van de vrijwilligers. Jullie hulp is van essentieel belang voor het Special Olympics succes.

3 1. INLEIDING Ieder van jullie zal een belangrijke schakel zijn tussen de organisatoren en de gasten van de Spelen. Duizenden atleten, honderden coaches en talrijke families en vrienden komen van over heel het land naar dit gebeuren. Dit document zal je wegwijs maken voor en tijdens de Nationale Special Olympics Spelen. Naast deze folder, zal je ter plaatse de nodige informatie krijgen in verband met je sector atleten, vanaf de leeftijd van 8 jaar, zijn ingeschreven bij een sportclub die deelneemt aan Special Olympics. Alle atleten volgen minstens 75 uren training in een bepaalde sportdiscipline. Naargelang de resultaten die ze in hun club behaalden, worden de atleten ingedeeld in verschillende reeksen. Deze verdeling gebeurd op basis van leeftijd, geslacht en prestatie- en/of behendigheidsniveau. Het zijn de vrijwilligers die de atleten begeleiden tijdens de verschillende competities. Zij steken een handje toe bij het sporten, het transport, de huisvestiging, Maar ook tijdens de ceremonies, de animaties, het eten, de Art Exhibition en vele andere sectoren. Het vrijwilligerswerk gebeurt volledig onbezoldigd. Je krijgt evenwel (zoals hieronder beschreven) drie maaltijden per dag, drank en een T-shirt van ons evenement. De activiteiten uitgevoerd door de vrijwilligers vallen onder het respecteren van het beroepsgeheim. Wij wensen je een leuke Spelen toe en hopen dat je er, net als onze gasten, onvergetelijke herinneringen aan overhoudt. 2. DE STAF (of het permanente team) 23 personen (overeenstemmend met 19 voltijdse jobs) maken deel uit van het permanente team van Special Olympics Belgium. Dit permanente team krijgt de ondersteuning van de managers. 3. DE MANAGERS De managers zijn een honderdtal personen die op vrijwillige basis de verantwoordelijkheid van een sector op zich nemen. Op hun beurt worden zij geholpen door jou, samen met een duizendtal andere vrijwilligers. Samen vormen ze een sterk en winnend team.

4 De verschillende managers: De managers «Logistiek» zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van aspecten zoals de infrastructuur, het transport, de restaurants,... De managers «Security» zijn met hun stewards verantwoordelijk voor het goede verloop van de hele manifestatie m.b.t. de parkings, de handhaving van de orde aan de in- en uitgangen van de sites, permanentie, Ze staan in direct contact met het Rode Kruis en de lokale Politie. De managers «Sport» staan in voor het goede verloop van de competities in de 19 sportdisciplines. De managers «Events» verzorgen de organisatie van het familieonthaal, de animaties, de shopping, Zij verzorgen ook de Art Exhibition, de ceremonies, en de Torch Run. De managers «Healthy Athletes Program» zijn verantwoordelijk voor de gezondheidstesten tijdens de Spelen. Deze testen worden gratis uitgevoerd en screenen het gehoor, het zicht, de tanden, de voeten, de fitheid en de algemene toestand van de atleten. De managers «Communicatie» zijn verantwoordelijk voor het onthaal van de pers en de VIP, de publicatie van de «Nieuwsbrief» van de Spelen en verzorgen de foto- en videoreportages. Al deze sectoren hebben jouw hulp hard nodig. Naast de managers, die met een honderdtal zijn, zijn jullie met meer dan duizend vrijwilligers die ons dagelijks komen helpen tijdens deze 3-daagse manifestatie. 4. VRIJWILLIGERS 4.1. De vrijwilligers krijgen een officiële T-shirt van het evenement een lunch box s middags gratis toegang tot het restaurant (ontbijt en avondmaal) drie drankbonnetjes per dag Wat wij van jullie verwachten Voor vele personen zijn jullie het eerste contact met Special Olympics Belgium. Daarom is een correcte en vriendelijke houding belangrijk. Beleefdheid en hoffelijkheid zijn vanzelfsprekend, zelfs al heb je het heel erg druk. De sport moet voor de atleet worden geleid in een veilige, positieve en bemoedigende sfeer!

5 5. WIJ WILLEN JULLIE AANDACHT VESTIGEN OP HET VOLGENDE: 5.1. Onthaal Je wordt onthaald door je manager op de plaats en het uur dat op voorhand door je manager werd meegedeeld. Indien dit om een of ander reden niet gebeurde, gelieve naar de Infostand te gaan op één van de sportsites. Wees tijdig aanwezig op de plaats van afspraak, zo kan er vlot gestart worden Kleding Aan het Volunteer Welcome Center krijg je een T-shirt. Het is noodzakelijk om deze te dragen, want buiten de herkenbaarheid is het je toegangsbewijs voor het ontbijt en het gebruik van de pendeldienst. Bovendien is het een leuke herinnering voor achteraf. België is een mooi land, maar zoals jullie weten is ons klimaat niet echt stabiel. Voorzie dus een zonnebril, regenlaarzen en alles daartussenin. Comfortabele schoenen zijn een must voor elke vrijwilliger Maaltijden Het ontbijt en het avondmaal zijn voorzien in het Restaurant. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zullen er op elke site lunchboxen aangeboden worden tijdens de middag. Het ticket: Lunch box krijg je bij het inchecken aan de infostand. Wanneer je aanwezig bent tijdens de opbouw en/of de afbraak zijn er eveneens drank en maaltijden voorzien. (crewfood) 5.4. Tickets Elke vrijwilliger krijgt 3 tickets per dag, deze zijn goed voor 3 dranken. Tijdens de hele manifestatie gebruiken we tickets in plaats van baar geld. Men kan eveneens tickets kopen bij de Ticketing van Special Olympics Animaties Gratis straatanimaties en attracties vinden zowat overal plaats. Deze zijn in de eerste instantie bestemd voor de atleten, natuurlijk geven jullie hen voorrang, maar niets belet jullie om samen met hen te genieten!

6 5.6. Huisvesting Indien je huisvesting aangevraagd hebt, zal het juiste adres voordien medegedeeld worden via mail. Het lokaal waar je logeert wordt ons gratis ter beschikking gesteld. Meestal gaat het om een klaslokaal of turnzaal. We vragen je om er zeer aandachtig op toe te zien dat jullie dit gebouw netjes houden. Toegebrachte schade wordt in rekening gebracht aan diegene de ze veroorzaakte. Je houding en daden bepalen mee ons imago. Draag dus zorg voor het lokaal (afval in de vuilbakken, ramen en deuren sluiten bij het verlaten van het lokaal, houd het sanitair proper,...). Wees hiervoor extra aandachtig. Respect voor de anderen begint met zelfrespect! Een goede nachtrust is onontbeerlijk om de volgende ochtend fris te kunnen starten. Respecteer dit, en verstoor zeker de nachtrust van de anderen niet. Indien er zich problemen zouden voordoen, aarzel dan niet om de verantwoordelijke van het gebouw te contacteren. Vergeet niet om een slaapzak mee te nemen, u slaapt in de scholen op een matje of op een veldbed Shuttle Iedere morgen is er een shuttledienst (bussen) voorzien om je naar de sites te brengen. Indien je die mist, zal je op eigen initiatief op de sites moeten geraken.. De shuttle brengt je naar het restaurant, waar je kan ontbijten, vooraleer je begint te werken op de plaats die jou aangeduid werd bij het onthaal. Overdag zijn er op regelmatige basis gratis shuttles tussen de verschillende sites Verzekeringen Door je (verplichte) inschrijvingsfiche ben je verzekerd: - voor burgerlijke aansprakelijkheid - tegen lichamelijke schade die geleden is door vrijwilligers bij ongevallen tijdens de uitvoering van het vrijwilligerswerk of op weg naar- en van de activiteiten. Bij een ongeval moet je zo vlug mogelijk contact opnemen met je manager en een verantwoordelijke van de organisatie om een ongevalsaangifte in te vullen. Verantwoordelijke van de organisatie, die moet verwittigd worden bij ongevallen. Naam: Bernadette Chatelle Functie: Human Resources Tel.: +32 (0) 2/ Waardevolle voorwerpen Waardevolle bezittingen vallen onder jullie eigen verantwoordelijkheid. Special Olympics Belgium is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van waardevolle voorwerpen (zoals GSM, fotoapparaat, geld, portefeuille). Wij raden jullie aan om ze steeds in veiligheid te stellen.

7 5.10. Respecteer het materiaal Respecteer het materiaal dat ter jullie beschikking gesteld wordt. Gebruik het correct en geef het terug in dezelfde staat als je het kreeg. Indien er een probleem is, gelieve het meteen te melden aan jouw manager! Klachten Special Olympics België erkent dat de rechten van zowel de persoon die een klacht heeft en de persoon over wie de klacht is ingediend, zal worden beschermd. Opmerking: Er kan wel geen garantie worden gegeven dat de geboden informatie absoluut vertrouwelijk zal blijven Sigaretten, alcohol en andere Special Olympics vraagt respect voor de anderen en staat daarom geen enkel gebruik van illegale genotsmiddelen toe. Bij misbruik zal er een sanctie volgen. Indien je roker bent, vragen we je om buiten te roken, uit de buurt van de Special Olympics activiteiten (sportactiviteiten of andere) Annulering De vrijwilliger verbindt zich ertoe aanwezig te zijn bij het evenement. In geval van verhindering (ziekte, vakantie,..) van de vrijwilliger zal deze de organisatie tijdig waarschuwen.

8 8. TOT BESLUIT Jullie hulp is van essentieel belang om van de Nationale Special Olympics Spelen een onvergetelijk evenement te maken. Aarzel niet Te communiceren: duidelijke communicatie is de sleutel tot de beste samenwerking. Aarzel niet om vragen te stellen aan je manager die al het mogelijke zal doen om je vragen te beantwoorden. Naar de anderen toe: Een simpele goedendag is vaak voldoende om de eerste stap te zetten. Een blik, een glimlach, een high five,... De mooiste taal op deze aarde is deze van de glimlach! Vergeet niet Vriendelijkheid en beschikbaarheid dragen veel bij tot mooiere momenten voor iedereen. Hoffelijkheid tegenover de personen die u omringen kan problemen voorkomen. Solidariteit in de ploeg is heel belangrijk voor ieder van jullie, ook dat hoort bij het vrijwilliger zijn. Vermaak je! Vergeet niet dat je ook daarvoor vrijwilliger bent. Dank voor het lezen van al deze info. We hopen dat de Special Olympics Spelen een onvergetelijke ervaring zal worden voor de atleten en ook voor jou als vrijwilliger. In naam van alle atleten en Special Olympics Crew, DANK U!

9 9. CHARTER met Special Olympics Belgium QUOTE VAN EEN VRIJWILLIGER: VRIJWILLIGER ZIJN BIJ SPECIAL OLYMPICS IS EEN UNIEKE ERVARING 9.1. Regels Neen, men hoeft geen ingangsexamen te doen, enkel deze regeltjes in acht te nemen: Minimum 16 jaar zijn. Men kan van de minimum leeftijd afwijken, onder voorbehoud dat de jongeren door hun ouders, opvoeder of groepsleider tijdens de Spelen omkaderd worden. Iedere aanvraag van afwijking zal individueel onderzocht worden. Het inschrijvingsformulier volledig in te vullen. Men verbindt er zich toe om alle personen waarmee men in contact zal komen tijdens dit evenement te respecteren. Alle personen moeten worden gewaardeerd, behandeld op een rechtvaardige en eerlijke manier, ongeacht van bekwaamheid, leeftijd, geslacht, sociale en etnische achtergrond, religie of politieke overtuiging. De vrijwilliger handelt als volwassen persoon, verantwoordelijk voor zijn daden en stemt in met de regels van de organisatie. De vrijwilliger verbindt zich er toe om het toevertrouwde materiaal te respecteren en de opgedragen taken zo goed mogelijk te volbrengen, met een ingesteldheid die strookt met de filosofie van Special Olympics Overeenkomst Als je als vrijwilliger de bevestigingsmail hebt ontvangen ga je automatisch akkoord met het beleid van Special Olympics Belgium. Er bestaat altijd de mogelijkheid om een vrijwilligersovereenkomst persoonlijk op te maken, zie blanco overeenkomst op de website.

10 9.3. Gedragscode Vrijwilligers hebben het recht om: Behandeld te worden met waardigheid en respect als een medewerker, niet alleen als een gratis hulp. Zoveel mogelijk informatie te krijgen over de organisatie als mogelijk, inclusief informatie over onze atleten en indien nodig over het beleid en de programma's. Een adequate opleiding te krijgen, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat hij / zij hun rol naar beste vermogen kunnen invullen. Deel te nemen aan een werkplaats die ordelijk, bevorderlijk en waardig is om het werk gedaan te krijgen, maar die ook veilig is en voldoet aan de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. De vrijheid te hebben om suggesties te doen, maar ook recht hebben om goede feedback te ontvangen op hun opinie. Klachten aan te geven en een effectieve klachtenprocedure te doorlopen. Te worden toegewezen aan een rol (indien mogelijk) op basis van zijn / haar persoonlijke voorkeur, levenservaring, opleiding en werkachtergrond. Ze hebben een verantwoordelijkheid: Volledig voldoen van het inschrijvingsproces en hierbij goedkeuring verkrijgen via mail. Respect hebben voor anderen: o respecteren van de rechten, waardigheid en de waarde van de atleten, coaches, andere vrijwilligers en toeschouwers in de Special Olympics; o behandelen iedereen gelijk, ongeacht geslacht, etnische afkomst, religie of capaciteiten; o het goede voorbeeld geven en een positief rolmodel zijn voor de atleten; o Iedereen aanmoedigen. Ten allen tijden handhaven van de juiste grenzen en het respecteren van de privacy van de atleten. Respect hebben voor de fysieke integriteit van de atleten. Wees alert op elke vorm van misbruik en meldt deze ook. Om geen foute of grove taal te gebruiken of atleten lastig te vallen. Accepteer het oordeel van uw verantwoordelijke en erken de waarde en het belang van naaste vrijwilligers, coaches en officials. Zorg ervoor dat de voorzieningen die u gebruikt voor de activiteiten met de atleten veilig zijn en dat er adequaat toezicht is op de plaats voor het organiseren van de sport en/of andere activiteit. Als een Special Olympics vrijwilliger zal ik: Zorgen voor het algemeen welzijn, de gezondheid en veiligheid van alle Special Olympics atleten en vrijwilligers. Ten allen tijden op een passende wijze handelen. Eventuele noodgevallen aan de bevoegde autoriteiten melden na het toedienen van de nodige eerste zorgen. Mij onthouden van het gebruik van alcohol, tabak en illegale stoffen, terwijl ik betrokken ben bij elke Special Olympics evenement, wedstrijd of training school. Niet deelnemen aan enig ongepast contact of relatie met sporters, vrijwilligers of andere deelnemers van de Special Olympics.

Handboek voor de vrijwilliger

Handboek voor de vrijwilliger Handboek voor de vrijwilliger Vereniging Zonder Winstoogmerk die zich inzet voor de integratie en sociale erkenning van personen met een verstandelijke handicap door middel van aangepaste sporten 1. Je

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst.

AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst. AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst. Hoewel de wet het ons niet letterlijk verplicht om een informatienota op te stellen,

Nadere informatie

Gedragscode. KHC Leuven. KHC Leuven - Hertogstraat Heverlee - Pagina 1

Gedragscode. KHC Leuven. KHC Leuven - Hertogstraat Heverlee - Pagina 1 Gedragscode - KHC Leuven KHC Leuven - Hertogstraat 203-3001 Heverlee - info@khcl.be Pagina 1 Toetreden tot KHC Leuven is lid worden van een sportvereniging waarin iedereen volgens zijn of haar niveau hockey

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

APPELS KORFBALCLUB VZW

APPELS KORFBALCLUB VZW APPELS KORFBALCLUB VZW Gedragscodes versie 2014 www.korfbalclubappels.be 1 Lid van de Raad van Bestuur of van een in het Huishoudelijk Reglement opgenomen Comité. - Aanvaardt de verantwoordelijkheid die

Nadere informatie

HIJS HOKIJ DEN HAAG GEDRAGSCODE

HIJS HOKIJ DEN HAAG GEDRAGSCODE Waarom een gedragscode? Eén van de methodes om ongewenst gedrag zoals agressie, vandalisme e.d. te beperken, is het opstellen van een gedragscode. De twee belangrijkste oorzaken van ongewenst gedrag zijn

Nadere informatie

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must.

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must. Clubreglement Algemeen Dansen doen we in groep en samen kunnen we er een toffe tijd van maken! Pesten is dus uitgesloten in onze club! Heb je toch problemen, kom dit dan zeker melden bij je leraar of bestuur!

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club :

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp staat bekend in de omgeving als een echte amateur vereniging waarbij de gezelligheid en korfbal plezier op en rond het veld centraal staat. Maar ook bij De

Nadere informatie

Kleur nummerborden en cijfers1

Kleur nummerborden en cijfers1 Afgelaste wedstrijden Indien een wedstrijd omwille van allerhande omstandigheden niet kan doorgaan, wordt U daar in principe persoonlijk van verwittigd. Kan dit niet meer op tijd gebeuren, en U verwacht

Nadere informatie

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265 Kinderopvang Pimpernelleke Matenstraat 185 a/b 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66 Tel: 03 888 02 87 Rek: BE18973072782265 Email:pimpernelleke.niel@hotmail.com Web:niels-pimpernelleke.be Reglement Inschrijving

Nadere informatie

ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN 2012-2013. De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee!

ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN 2012-2013. De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee! 2012-2013 ETHISCH VERANTWOORD SPORTEN De stedelijke sportraad Kortrijk en de Kortrijkse sportclubs werken mee! Stedelijke sportraad Kortrijk p.a. Bad Godesberglaan 22 8500 Kortrijk Tel. 056 27 80 16 Inhoud

Nadere informatie

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk GEDRAGSCODE VOOR DE SPELERS Als speler engageer ik mij om: steeds tijdig op het afspraakuur aanwezig te zijn voor trainingen en wedstrijden opgegeven door de trainer; steeds de trainer te verwittigen indien

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 De Houten 5 Kernwaarden van HC Houten We hebben De HC Houten 5 opgesteld. Het zijn de 5 kernwaarden die invulling geven aan het gedachtegoed van

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

MEDEWERKERSREGLEMENT Juli 2015 Shauni Oliviers Shauni.oliviers@studentkickoff.be

MEDEWERKERSREGLEMENT Juli 2015 Shauni Oliviers Shauni.oliviers@studentkickoff.be ARTIKEL 1: VOORWERP 1.1 De vrijwilliger voert één van de volgende activiteiten uit voor Student Kick Off vzw (de Organisatie): barmedewerker, begeleiding van randactiviteiten, algemene/administratieve

Nadere informatie

Alvast bedankt, we appreciëren dat we op je kunnen rekenen, Welzijnsraad Leopoldsburg, Werkgroep Buitenbeenpop, Verantwoordelijke Vrijwilligers

Alvast bedankt, we appreciëren dat we op je kunnen rekenen, Welzijnsraad Leopoldsburg, Werkgroep Buitenbeenpop, Verantwoordelijke Vrijwilligers Beste Buitenbeenpop vrijwilliger, Op vrijdag 31 Augustus is het weer zover. De NEGENTIENDE editie van Buitenbeenpop. We hopen dat jij, ondertussen een vaste waarde van het festival, er bij kunt zijn. Dus

Nadere informatie

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W: ETHISCH CHARTER

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T: F: E: W:   ETHISCH CHARTER Parantee vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T: 09 243 11 70 F: 09 243 11 79 E: info@parantee.be W: www.parantee.be ETHISCH CHARTER 02/05/2013 Inleiding Sport en bewegen zijn cruciaal in de totaalontwikkeling

Nadere informatie

KNCB GEDRAGSCODES. Dutch Lions & Lionesses. A player may win the match, but the team wins the tournament.

KNCB GEDRAGSCODES. Dutch Lions & Lionesses. A player may win the match, but the team wins the tournament. KNCB GEDRAGSCODES Dutch Lions & Lionesses A player may win the match, but the team wins the tournament. Spelers Begrijp de regels en speel volgens de regels. Houd je aan de regels en respecteer de beslissingen

Nadere informatie

Leren (kan je ) leren!

Leren (kan je ) leren! Leren (kan je ) leren! Leertips op maat van de middenschool Beste leerlingen en ouders, Het begrip leren leren klinkt jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren. We hopen dat er in de basisschool al

Nadere informatie

Intern reglement

Intern reglement Intern reglement 2016-2017 Richtlijnen voor de gymnasten (m/v) Algemeen De gymnast is tenminste 5 minuten voor de les aanwezig. Indien er nog een andere groep aan het trainen is, wacht hij buiten tot wanneer

Nadere informatie

Infobrochure 2015-2016

Infobrochure 2015-2016 Infobrochure 2015-2016 www.gskvolhardingvzw.be gskvolhardingvzw@gmail.com Basisgymnastiek Jazzdans Jazzdans volwassenen Bodyfit Volksdans Welkom Welkom bij GSK Volharding vzw Wuustwezel of kortweg GSK.

Nadere informatie

Overeenkomst: Dienstencheques

Overeenkomst: Dienstencheques Overeenkomst: Dienstencheques Tussen de erkende onderneming Active Cleaning Services bvba, gevestigd Berkenlaan 2 te 1170 Watermaal Bosvoorde enerzijds en De gebruiker: (Mevrouw, de heer) Wonende.... anderzijds,

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

nieuw Als je meer dan enkel thuisverpleging nodig hebt WGK_folder148,5x210_plus.indd 1 9/10/13 09:53

nieuw Als je meer dan enkel thuisverpleging nodig hebt WGK_folder148,5x210_plus.indd 1 9/10/13 09:53 nieuw Als je meer dan enkel thuisverpleging nodig hebt WGK_folder148,5x210_plus.indd 1 9/10/13 09:53 Mensen zo lang mogelijk op een verantwoorde manier in hun vertrouwde thuisomgeving verzorgen. Dat is

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Solidariteit DE KERNWAARDEN

Solidariteit DE KERNWAARDEN Integer gedrag Samen zorgen voor een prettig woon-, werk- en leefklimaat Openheid, respect en eerlijkheid voor goede zorg Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé is een sociale organisatie waar mensen met

Nadere informatie

Inschrijvingsbundel 2015

Inschrijvingsbundel 2015 SPECIAL EVENTS Inschrijvingsbundel 2015 Cermonies - Eed Vlag s Toort Art exh ibition Animaties h Torc run nthaal O Family Belgium Beste clubverantwoordelijke, Wij zijn blij om u terug te zien in de voorbereidingen

Nadere informatie

KICK OP SPORT 2015 INFO VOOR MEDEWERKERS

KICK OP SPORT 2015 INFO VOOR MEDEWERKERS INFO VOOR MEDEWERKERS KICK OP SPORT 2015 Wat Kick op Sport is een tweedaagse sporthappening voor de eerste vier leerjaren van het secundair onderwijs. Gedurende twee dagen krijgen de deelnemers een combinatie

Nadere informatie

Algemene Verkoopvoorwaarden Koru Hotel

Algemene Verkoopvoorwaarden Koru Hotel Algemene Verkoopvoorwaarden Koru Hotel De algemene verkoopvoorwaarden zijn van toepassing op alle transacties. Een reservatie of bestelling bij KORU Hotel plaatsen betekent dat u akkoord gaat met deze

Nadere informatie

* Welkom door het Thorbecke VO. * Wie heeft de leiding? * Wat moet je weten? * Wat moet je meenemen? * Programma.

* Welkom door het Thorbecke VO. * Wie heeft de leiding? * Wat moet je weten? * Wat moet je meenemen? * Programma. INHOUDSOPGAVE * Welkom door het Thorbecke VO * Wie heeft de leiding? * Wat moet je weten? * Wat moet je meenemen? * Programma. 2 INLEIDING Wat is er nu mooier dan drie dagen met sporten bezig te zijn?

Nadere informatie

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT INCLUSIEF SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEIN LONDERZEEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Vestigingsplaats Het gemeentebestuur van Londerzeel organiseert de speelpleinwerking op volgende locatie: Terrein achter het gemeentelijk sportcomplex,

Nadere informatie

Gedragscode. Inhoudsopgave

Gedragscode. Inhoudsopgave Gedragscode Inhoudsopgave Inleiding... 2 Wat is een gedragscode?... 2 Een gedragscode is geen wet... 3 Gedragscode voor de sport... 3 Richtlijnen voor afspraken binnen een gedragscode... 3 Sporters...

Nadere informatie

Welkom op de afdeling psychiatrie

Welkom op de afdeling psychiatrie Welkom op de afdeling psychiatrie Afdeling psychiatrie Locatie Veldhoven In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling psychiatrie. Deze informatie is ook van belang voor uw partner, familie

Nadere informatie

uw RECHTEN en PLICHTEN als PATIËNT

uw RECHTEN en PLICHTEN als PATIËNT uw RECHTEN en PLICHTEN als PATIËNT Kroonveldlaan 50, 9200 Dendermonde Koevliet 5-6, 9240 Zele az Sint-Blasius geaccrediteerd 25.04.2015-24.04.2018 info@azsintblasius.be www.azsintblasius.be 1 Beste patiënt

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 45 (van 05-11 t.e.m. 11-11-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 45 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters

GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters Atleten 1. We staan voor fairplay tegenover tegenstander, scheidsrechter en publiek. 2. Aanvaard de beslissingen van de

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Leveranciersgedragscode

Leveranciersgedragscode Leveranciersgedragscode 1. Achtergrond en uitgangspunten Het Ronald McDonald Kinderfonds vangt gezinnen op van ernstig zieke kinderen. In onze bedrijfsvoering streven wij naar optimaal en verantwoord rendement

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Vrijwilligers Overeenkomst. CoderDojo Delft

Vrijwilligers Overeenkomst. CoderDojo Delft Vrijwilligers Overeenkomst CoderDojo Delft CoderDojo wordt volledig door vrijwilligers opgezet. Daarom is een goede voortgang van CoderDojo afhankelijk van alle mentoren, vrijwilligers, sponsors of supporters

Nadere informatie

Een fijne en veilige omgeving!

Een fijne en veilige omgeving! SSV moet een fijne en veilige omgeving zijn voor iedereen. Toch kan het voorkomen dat leden stoppen met sporten omdat ze het niet naar hun zin hebben. Soms wordt daarbij aangegeven dat er ongepast over

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Heerbeeck college Best Schooljaar 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! -handen ineen -elkaar helpen -samenwerken -iets voor een ander doen -sociaal Stage coördinator: mevr. A. Luteyn

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Reglement Special Olympics Belgium. Unified sport. Februari Belgium

Reglement Special Olympics Belgium. Unified sport. Februari Belgium Unified sport Februari 2017 Belgium Special Olympics S reglement On the field we are teammates, off the field we are friends. Special Olympics Unified Sports omvat 3 inclusieve sportmodellen waarbij personen

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST

VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST Beste vrijwilliger Je hebt ervoor gekozen je te engageren als vrijwilliger bij de. We willen jou hiervoor dan ook van harte danken. Het engagement van al haar vrijwilligers is

Nadere informatie

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering.

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering. VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN. Hoeveel mag ik aanrekenen als babysitter? * Eén uurtarief : 4 euro/uur 5 euro/ uur vanaf 1/1/19 Overnachting (van 22 tot 8 uur + ontbijt): 20 euro 25 euro vanaf 1/1/19

Nadere informatie

4 INZICHTEN. De vier inzichten in dit boekje zijn gebaseerd op de uitkomsten van het Trainer-Kind-Interactieonderzoek,

4 INZICHTEN. De vier inzichten in dit boekje zijn gebaseerd op de uitkomsten van het Trainer-Kind-Interactieonderzoek, 4 INZICHTEN De vier inzichten in dit boekje zijn gebaseerd op de uitkomsten van het Trainer-Kind-Interactieonderzoek, waarbij 37 trainers en coaches een seizoen lang intensief zijn gevolgd. Dit onderzoek

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017

HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017 HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVINGEN Europese Bedrijfssportspelen Gent 2017 1) Verbinding maken met de online inschrijvingstool... 2 2) Kies je taal... 2 3) Een account creëren... 3 4) Verbinding maken met

Nadere informatie

Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen. Gedragscode jeugdspelers

Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen. Gedragscode jeugdspelers Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen Golf is een sport dat met veel respect, fairplay, etiquette, sportiviteit, dient gespeeld te worden zodat iedereen (spelers, ouders, trainers, ) ten volle van het

Nadere informatie

DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016

DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 VOETBALSCHOOL INSCHRIJVINGSFORMULIER INSCHRIJVINGSFORMULIER DIENT TERUG BEZORGD TE WORDEN IN HET CENTRUM VAN UW VOETBALSCHOOL Dit formulier stelt de prestaties

Nadere informatie

De hockey gedragscode: (1): Spelers

De hockey gedragscode: (1): Spelers De hockey gedragscode: (1): Spelers Hockey is een sport waar sportiviteit en respect voorop staat. Dat willen we graag zo houden. Daarom heeft de KNHB een gedragscode opgesteld. De KNHB-gedragscode luidt

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT?

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? dienst co dienst informatie en feestelijkheden Zin in een activiteit in uw buurt? Wil je met je straat of buurt een activiteit organiseren? Dat kan! Het gemeentebestuur

Nadere informatie

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN NAAM :.. 1. Algemeen Ik: - heb respect en begrip voor anderen; - heb eerbied voor de natuur; - durf mijn eigen mening te uiten; - heb orde en ben steeds beleefd;

Nadere informatie

DE STEIGER WELKOM IN ONS IPO EN INTERNAAT

DE STEIGER WELKOM IN ONS IPO EN INTERNAAT DIT BOEKJE IS VAN: WELKOM IN ONS IPO EN INTERNAAT DE STEIGER Om je wat wegwijs te maken in De Steiger, krijg je dit boekje. Hierin staan vele zaken vermeld. Dit is een alleen van jou. Je mag erin kleuren

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Art.1 Algemeen. Het lid is pas volwaardig lid van Artgym nadat hij/zij zijn/haar lidmaatschapsbijdrage vereffend heeft. Aansluiting bij Artgym houdt ook in dat het lid (en indien

Nadere informatie

de Groeiacademie: Ethische Gedragscode v1.2, verschenen op 6 Januari 2015

de Groeiacademie: Ethische Gedragscode v1.2, verschenen op 6 Januari 2015 de Groeiacademie: Ethische Gedragscode v1.2, verschenen op 6 Januari 2015 De Groeiacademie Ethische Gedragscode Definities: Coach: Iemand die coacht. Coachee: Iemand die gecoacht wordt. Coachen: Het strategisch

Nadere informatie

Aralea vzw kinderboerderij Mikerf Mikhof 25 2930 Brasschaat Tel/fax 03/663.77.16 kinderboerderij@aralea.be. Boerderijweken 2015

Aralea vzw kinderboerderij Mikerf Mikhof 25 2930 Brasschaat Tel/fax 03/663.77.16 kinderboerderij@aralea.be. Boerderijweken 2015 Aralea vzw kinderboerderij Mikerf Mikhof 25 2930 Brasschaat Tel/fax 03/663.77.16 kinderboerderij@aralea.be Boerderijweken 2015 Inhoud hoofdstuk Inleiding Dagindeling 1 Wat meebrengen.. 2 Wat breng je niet

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING LOVENDEGEM - T VEEPEE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING LOVENDEGEM - T VEEPEE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPEELPLEINWERKING LOVENDEGEM - T VEEPEE ARTIKEL 1 ORGANISEREND BESTUUR De gemeentelijke speelpleinwerking wordt georganiseerd door het gemeentebestuur van Lovendegem. De uitvoering

Nadere informatie

Onze gedragscode zorg

Onze gedragscode zorg INTERN RESULTAAT Afspraak is afspraak glashelder MELDPUNT intranet aandacht INZICHT dilemma s BETROUWBAAR Onze gedragscode zorg eerlijk vertrouwenspersonen meer vertrouwen Zo doen we dat samen bij Staedion

Nadere informatie

DOOR VOETBAL VERENIGD

DOOR VOETBAL VERENIGD DOOR VOETBAL VERENIGD De Aanvoerders hebben 4 Gouden Regels opgesteld die iedereen bij zijn club in de praktijk kan brengen om het voetbal leuk, sportief en sociaal te houden. Niet iedere regel is direct

Nadere informatie

Jeugdvakantiewerk 2014 Reis mee naar het land van de Inca s!

Jeugdvakantiewerk 2014 Reis mee naar het land van de Inca s! Jeugdvakantiewerk 2014 Reis mee naar het land van de Inca s! maandag 18 augustus t/m zaterdag 23 augustus 2014, Stichting Jeugdvakantiewerk Goirle pagina 2 Hallo jongens en meisjes en hallo ouders, Het

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier

Inschrijvingsformulier Inschrijvingsformulier Schooljaar 2013 2014 InlICHTIngen InTern Naam & voornaam Geboorteplaats Geboortedatum School Klas GSM Datum inschrijving Nationaliteit rijksregisternr. M/V InlICHTIngen gezinshoofd

Nadere informatie

HANDBALCLUB GROOT-BIJGAARDEN INFO BROCHURE

HANDBALCLUB GROOT-BIJGAARDEN INFO BROCHURE HANDBALCLUB GROOT-BIJGAARDEN INFO BROCHURE SEIZOEN 2016 2017 HISTORIEK Onze club werd opgericht tijdens een vergadering in vzw Zolder op 18 februari 1978. De club zou zich officieel aansluiten bij de Bond

Nadere informatie

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering Gedragsregels Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering 14 november 2012 Inleiding Het bestuur van D.O.S.C. wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen sporten en zich verder kunnen ontwikkelen.

Nadere informatie

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS Vlaamse Taekwondo Bond vzw De bijgevoegde regels gelden op en rond elke dojang en wedstrijdterrein. Lees ze goed en verspreid ze onder uw leden, zodat we er samen

Nadere informatie

Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016

Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016 Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016 Lidmaatschap: - Steunend Lid = steun aan club. - Lid = lidmaatschap AST, SNEEUWSPORT VLAANDEREN licentie - Lid met piste = lidmaatschap AST + SNEEUWSPORT VLAANDEREN

Nadere informatie

KARATE CODE Voor de karateka jonger dan 12.

KARATE CODE Voor de karateka jonger dan 12. Voor de karateka jonger dan 12. Wij durven kumite doen tegen een grotere en sterkere tegenstander. Wij durven onze kata tonen aan een grote groep kijkers. We gaan toch naar de les, zelfs als we ons minder

Nadere informatie

E - F kamp 15 en 16 mei 2015

E - F kamp 15 en 16 mei 2015 E - F kamp 15 en 16 mei 2015 VOORWOORD Hallo voetbalvrienden, Nog een aantal nachtjes slapen en dan is het zover. Het S.V. Deurne E- en F-kamp gaat weer van start op vrijdag 15 mei 2015. Circa honderd

Nadere informatie

Special Events Belgium

Special Events Belgium Special Events 2016 Belgium INHOUD INLEIDING 2 1. FAMILIEONTHAAL 3 2. OPENINGS- EN SLUITINGSCEREMONIE 4 3. EED, VLAG EN TOORTS 6 4. TORCH RUN 8 5. ART EXHIBITION 10 6. ANIMATIES 12 PLANNING Hieronder de

Nadere informatie

LEIDT STRESS JOU OF LEID JIJ STRESS?

LEIDT STRESS JOU OF LEID JIJ STRESS? LEIDT STRESS JOU OF LEID JIJ STRESS? LEER STRESS EENVOUDIG TE OVERWINNEN REALISEER EEN DOORBRAAK NAAR EEN STRESSVRIJ LEVEN WORKSHOP STRESS OVERWINNEN stress effectief voorkomen zelf-ontdekken en zelf-beleven

Nadere informatie

DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 VOETBALSCHOOL INSCHRIJVINGSFORMULIER

DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 VOETBALSCHOOL INSCHRIJVINGSFORMULIER DOSSIER D INSCRIPTION SAISON 2015 // 2016 VOETBALSCHOOL INSCHRIJVINGSFORMULIER Contact : antwerpen@urbansoccer.be charleroi@urbansoccer.be dworp@urbansoccer.be INSCHRIJVINGSFORMULIER DIENT TERUG BEZORGD

Nadere informatie

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering.

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering. VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN. Hoeveel mag ik aanrekenen als babysitter? * Eén uurtarief : 4,00 euro/uur Overnachting (van 22 tot 8 uur + ontbijt): 20,00 euro Minimumprestatie: voor een prestatie

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN

OVEREENKOMST VOOR DE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN OVEREENKOMST VOOR DE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN - Gegevens organisatie/ bedrijf Naam:..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer: Hierbij vertegenwoordigd door:... Functie vertegenwoordiger:.....

Nadere informatie

Air Games Brussel Handleiding van de gebeurtenis

Air Games Brussel Handleiding van de gebeurtenis Air Games Brussel Handleiding van de gebeurtenis BIG Enorme opblaasstructuren FUN Het leitmotiv van de Air Games NOW Een concept dat nu Europa verovert De praktisch gids om u goed voor te bereiden 22 april

Nadere informatie

TEAM INFO # 6 BRCC BELGIAN MASTERS 18 & 19 / 10 / 2014 INHOUDSTAFEL

TEAM INFO # 6 BRCC BELGIAN MASTERS 18 & 19 / 10 / 2014 INHOUDSTAFEL TEAM INFO # 6 BRCC BELGIAN MASTERS 18 & 19 / 10 / 2014 INHOUDSTAFEL TIMING... 2 PRAKTISCH... 4 TICKETS... 5 1 1. TIMING Activiteit Timing Opmerkingen Waar? Toegang tot de BRCC paddock 0/1 Administratieve

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen?

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen? Vrijwilligerswerk Wie kan er op jou rekenen? Alles over vrijwilligerswerk Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk tel. 03 218 59 01 www.vrijwilligersweb.be www.vrijwilligerswetgeving.be Provinciale Steunpunten

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl.

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl. Wat leuk dat uw zoon/dochter vakantie komt vieren bij KVW Hulsberg! Dit jaar zijn er weer geweldig veel aanmeldingen en we zorgen ervoor dat alle deelnemers een geweldige week tegemoet gaan; daar werken

Nadere informatie

GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, joggers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters

GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, joggers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters GEDRAGSCODE voor atleten, trainers, joggers, bestuurders, juryleden, ouders en supporters Beste AVMO-ers, Je bent van harte welkom in onze verenging. Onze vereniging die zich kenmerkt door zijn uitgesproken

Nadere informatie

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte

Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Voorbeeld huurcontract/gebruiksovereenkomst repetitieruimte Tussen verhuurder, Naam: Adres: Telefoon: E-mail: Website: Vertegenwoordigd door: en de meerderjarige huurder, Je kan geen contract afsluiten

Nadere informatie

Zo zijn onze manieren. Gedragscode Coloriet

Zo zijn onze manieren. Gedragscode Coloriet Zo zijn onze manieren Gedragscode Coloriet Wij zijn Coloriet Alle medewerkers, vrijwilligers, leerlingen en stagiaires horen bij Coloriet. Bij ons werken vriendelijke, deskundige, gepassioneerde en verantwoordelijke

Nadere informatie

NODIG. Ben ik wel verzekerd? Mag ik mijn kosten aanrekenen? Mag ik. doen twee weken na mijn bevalling?

NODIG. Ben ik wel verzekerd? Mag ik mijn kosten aanrekenen? Mag ik. doen twee weken na mijn bevalling? Mag ik mijn kosten aanrekenen? Mag ik als gepensioneerde vrijwilligerswerk doen? Mag ik vrijwilligerswerk doen twee weken na mijn bevalling? Zijn er bijzondere voorwaarden? n a t o l e i d e r s u u r

Nadere informatie

Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin

Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin E09 van zaterdag 4 juli tot donderdag 16 juli 2015 E20 van zaterdag 15 augustus tot donderdag 27 augustus 2015 Wat nemen we mee? Voor het beoefenen van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gitaarweek 2017 muziekindevakantie.nl

Algemene Voorwaarden Gitaarweek 2017 muziekindevakantie.nl Algemene Voorwaarden Gitaarweek 2017 muziekindevakantie.nl Privacy Adresgegevens worden niet doorgegeven aan derden met uitzondering van reisgegevens. Muziekindevakantie.nl gebruikt je adresgegevens om

Nadere informatie

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW Samen bruggen bouwen Het manifest: de basis van en voor SDW Inhoud Samen bruggen bouwen 10 4 6 De basis van en voor SDW Waarom bestaat SDW? 8 Waar willen we naar toe? Van waaruit handelen wij? Onze belofte

Nadere informatie

CHRISTELIJKE GYMNASTIEKVERENIGING EXCELSIOR - ROZENBURG. Gedragsregels C.G.V. Excelsior Rozenburg

CHRISTELIJKE GYMNASTIEKVERENIGING EXCELSIOR - ROZENBURG. Gedragsregels C.G.V. Excelsior Rozenburg CHRISTELIJKE GYMNASTIEKVERENIGING EXCELSIOR - ROZENBURG Gedragsregels C.G.V. Excelsior Rozenburg februari 2017 1. De sporter: IS OPEN: Wanneer je iets wordt gevraagd, iets te doen wat tegen je eigen gevoel,

Nadere informatie

Naam: Voorletters: Adres: Geboorte datum: Postcode: Telefoonnummer: Verzekering: Verzekeringsnummer: BSN nummer: E-mail:

Naam: Voorletters: Adres: Geboorte datum: Postcode: Telefoonnummer: Verzekering: Verzekeringsnummer: BSN nummer: E-mail: Sporters intake formulier: Datum van invullen: Gegevens cliënt Naam: Voorletters: Adres: Geboorte datum: Postcode: Telefoonnummer: Plaats: Geslacht : M / V Verzekering: Verzekeringsnummer: BSN nummer:

Nadere informatie

Gedragscode. SCA Gedragscode

Gedragscode. SCA Gedragscode SCA Gedragscode 1 Gedragscode SCA Gedragscode SCA wil op sociaal- en milieutechnisch verantwoorde wijze omgaan met haar belanghebbenden en op basis van respect, verantwoordelijkheid en uitmuntendheid een

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie