Fok BN Heerenveen T E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl. laat je zien

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl. laat je zien"

Transcriptie

1 laat je zien

2 Fok BN Heerenveen T E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl laat je zien

3 Welkom. Laat je zien Mariënbosch is een eigentijds woonzorgcentrum en onderdeel van Zorggroep Sint Maarten. Het ligt aan de Heerensloot in Heerenveen, op loopafstand van het centrum en het station. Welkom Met dit boekje willen we u een goed beeld geven van waar Mariënbosch voor staat. Het is bedoeld voor alle mensen die bij Mariënbosch betrokken zijn en iedereen die wil weten wie we zijn. Dus een boekje speciaal voor u!

4 Dit is Mariënbosch Mariënbosch is veel meer dan een huis. Het is een plek waar mensen zich thuis voelen. Waar herinneringen ontstaan en worden gedeeld en die een blijvende indruk achterlaten. Waar mensen omzien naar elkaar en waar iedereen meetelt. Ons pand is modern en van alle gemakken voorzien. Een ruime huisvesting, gebouwd op een plek met een rijke historie die is verankerd in Heerenveen. We zijn een zichtbaar en betrokken deel van deze samenleving en dat dragen we graag uit. Mariënbosch laat je zien. Dat is onze belofte en in dit boekje ontdekt u wat die belofte voor ons betekent. Omzien

5 Hoe begon het? In de zomer van 1945 krijgt de Rooms-Katholieke gemeenschap van Heerenveen het recht van eerste bod op de woning van notaris Schipper. Het eerbiedwaardige herenhuis is een prachtige plek voor een Zusterklooster met als doel: ( ) de verpleging van ouden van dagen en hulpbehoevenden en het geven van onderwijs, alles zonder onderscheid van godsdienst. De aankoop is een flinke financiële opgave voor de Roomse gemeenschap, maar ze krijgen het toch voor elkaar. Op 10 september 1946 nemen de Zusters Franciscanessen van Denekamp het huis officieel in gebruik, dat Mariënbosch wordt gedoopt, ter herinnering aan een vrouwenklooster in Terbant uit Het zou al snel bekend staan als een leefgemeenschap waar het welbevinden van Betrokken bewoners voorop staat. En vanaf de jaren 80 kunnen niet alleen bewoners, maar ook mensen uit de buurt hier terecht voor samen eten, seniorengym, activiteiten, ontspanning en gezelligheid. Anno nu is Mariënbosch actiever dan ooit. Betrokken bij het leven en werk van bewoners en allerlei Heerenveense organisaties.

6 Voor wie zijn we er? Wij zijn er voor iedereen die op de een of andere manier met ons is verbonden: cliënten, familie, vrijwilligers, medewerkers en de plaatselijke gemeenschap We nemen de tijd voor mensen en gaan nooit een vraag, behoefte of wens uit de weg. En wij vragen onze bewoners, hun dierbaren, onze medewerkers en vrijwilligers om zichzelf te laten zien. Om hun kwaliteiten kenbaar te maken, zodat we daarin kunnen investeren. Ieder mens wil gezien worden, zodat een ander niet zomaar aan je voorbij gaat. Dat bereiken we door aandacht te geven aan ieders capaciteiten. En dat verrijken we door mensen te verrassen met de talenten die wij in hen ontdekken. Want Mariënbosch is een plek Investeren waar een mens echt wordt gezien en zodoende anders naar zichzelf kan kijken.

7 Waar geloven we in? Wij geloven dat er onvermoede krachten en talenten in mensen schuilen en dat deze opbloeien als we de tijd nemen om ze te ontdekken. De tijd nemen om ze te zien. Dat maakt zien tot de kern van onze omgang met elkaar. Talenten We roepen mensen op om zich te laten zien. Draag uit wie je bent, wat je kunt en dat je er mag zijn. Zoals wij elke dag laten zien dat we aandacht hebben voor onze medemens. Door het kleine te eren met een vriendelijke groet of een welgemeend: Hoe gaat het vandaag met u?. En het grote niet uit de weg te gaan, zoals ruimte voor twijfel en levensvragen.

8 Wat vinden we belangrijk? Echt contact, betrokkenheid, meedoen, zingeving en grutsk wêze Vanuit deze vier waarden delen wij ons leven. Het leven gaat niet aan Mariënbosch voorbij. We staan er middenin en zijn benieuwd naar de mensen die ons omringen. Wat hebben mensen beleefd, wat hebben ze te vertellen, wat verwachten ze van het leven? Wie zich laat zien, maar ook met aandacht naar de ander kijkt, ervaart de rijkdom van een gedeeld leven. Van betekenis hebben. Echt contact We laten graag een blijvende indruk achter bij iedereen die met ons in contact komt. We nemen de tijd voor een ontmoeting, gaan met elkaar in gesprek. Echt contact is moeilijk te beschrijven, maar eenvoudig te herkennen. Ieder mens voelt aan of de ander gehaast is of je echt ziet.

9 Betrokkenheid Betrokkenheid is voor ons wederkerig. We doen veel om aan persoonlijke wensen tegemoet te komen en bieden maatwerk in het dagelijkse reilen en zeilen. Betrokkenheid is ook begaan zijn met elkaar; het is een hand op de schouder, een aanmoedigende glimlach, een vraag over de nachtrust. We geven mensen de ruimte om zich te laten zien. We hopen dat deze betrokkenheid zich voortzet en richt op anderen. Meedoen Mariënbosch gaat voor inclusiviteit. Iedereen doet mee, naar eigen vermogen. 14 Ook als mensen kwetsbaarder worden met het 15 stijgen der levensjaren of door een beperking. We stimuleren het onderhouden van contacten met vrienden en kennissen, door daar alle ruimte en gelegenheid voor te bieden. En we zorgen voor een sfeer van verbondenheid tussen mensen die hier wonen en samen ons sociale netwerk vormen.

10 Zingeving en grutsk wêze 16 In onze kijk op zingeving komen de bovenstaande waarden samen: echt contact, betrokkenheid en meedoen. Bij ouder worden hoort vaak ook verlies en momenten waarop mensen stilstaan bij de zin van het leven. Wij bieden mensen de gelegenheid om bezig te blijven met wat hen interesseert. Om mensen te ontmoeten en daardoor een andere kijk te krijgen op gebeurtenissen of emoties. Om te groeien als persoon en trots te zijn op zichzelf en hun omgeving. Grutsk, dat is wat de gemeenschap in en rondom Mariënbosch voelt. 17

11 Wat beloven we, en... Wij beloven mensen dat ze zichzelf kunnen zijn. Dat zij zichzelf kunnen laten zien en kunnen profiteren van onze frisse kijk op hun persoonlijkheid. Onze bewoners komen niet alleen. Iedereen brengt zijn of haar netwerk mee en al die mensen heten we van harte welkom. We willen een mooie aanvulling zijn op de bestaande gewoontes, afspraken en betrokkenheid. Zo zien we het het liefst. Mariënbosch als een plek om samen mooie herinneringen te beleven. Om met elkaar te lachen, van elkaar te leren en gewoon goed te leven hoe doen we dat? 19 Met het verwoorden van onze belofte Laat je zien is er iets gebeurd binnen Mariënbosch. We merken hoe Ontmoeten steeds meer mensen zich aangesproken voelen en er op hun eigen manier invulling aan geven. We ontvangen schoolkinderen, verenigingen en buurtbewoners die bijdragen aan de gemeenschap van Mariënbosch. We brengen mensen met dezelfde interesses met elkaar in contact. We ontmoeten Heerenveners die het fijn vinden om zich bij ons nuttig te maken. Zo maar voor hun plezier of als stage- of werkervaring. We bewijzen dat er geen grenzen zijn aan echt contact als mensen zichzelf mogen zijn.

12 Mariënbosch hoort bij Zorggroep Sint Maarten Zorggroep Sint Maarten is regionaal bekend en lokaal ingebed. Op elke locatie bieden we wonen, zorg en services volgens onze vier kernwaarden: zijn, ontplooiend, vitaal en dorps. Zorggroep Sint Maarten is een landelijke organisatie, regionaal bekend en lokaal ingebed. Op elke locatie bieden we wonen, zorg en services volgens onze vier kernwaarden: zijn, ontplooiend, vitaal en dorps Zijn staat voor het leven als geheel, maar ook voor welkom zijn en er mogen zijn. Door ons te ontplooien halen we het maximale uit het leven. Met onze vitaliteit brengen we met elkaar leven in de brouwerij en geven we elkaar energie. En het dorpse is een metafoor voor de overzichtelijke schaal van elke locatie en deel je leven de dorpse eigenschap van omzien naar elkaar. Vanuit deze waarden delen we ons leven met alle mensen die op ons pad komen. Wij richten ons voorbij de zorg op een betekenisvol leven, waarbij we uitgaan van wat mensen nog wél kunnen. Elke dag opnieuw gaan wij uit van de kracht van mensen, hun mogelijkheden en hun talent. En van de kracht van delen.

13 Wat maken we altijd waar? 22 U bent fan herte wolkom. Wie u ook bent en waar u ook vandaan komt. Er is ruimte voor uw wensen, zowel op het gebied van inrichting en voorzieningen, als activiteiten en gewoonten. U bent van harte welkom We verweven zingeving in ons dagelijks leven. Het is een levensvisie waaruit Mariënbosch is ontstaan en gegroeid. We beloven u een plek waar het van betekenis is dat u er bent. En waar u betekenis kunt geven door er te zijn. Wilt u Mariënbosch graag een keer bezoeken? Kom gerust langs; onze zorgmanager Marion de Vries van der Heide staat voor u klaar. Bel voor een afspraak.

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is de gelegenheid om te ervaren wat welkom is Gravenallee 12 7591 PE Denekamp T. 0541-358 045 E. gravenstate@zorggroepsintmaarten.nl de gelegenheid om te ervaren wat welkom is 02 Welkom De gelegenheid om

Nadere informatie

Oosterwal AR Lochem T naobers in de stad

Oosterwal AR Lochem T naobers in de stad naobers in de stad Oosterwal 18 7241 AR Lochem T 0573 25 66 55 gudula@zorggroepsintmaarten.nl naobers in de stad Welkom. Noabers in de stad Gudula is een modern woonzorgcentrum en onderdeel van Zorggroep

Nadere informatie

Vicarystraat 1 7581 XZ Losser T. 053 537 54 44 E. oldenhove@zorggroepsintmaarten.nl. losser in ons leven

Vicarystraat 1 7581 XZ Losser T. 053 537 54 44 E. oldenhove@zorggroepsintmaarten.nl. losser in ons leven losser in ons leven Vicarystraat 1 7581 XZ Losser T. 053 537 54 44 E. oldenhove@zorggroepsintmaarten.nl losser in ons leven Welkom Losser in ons leven 02 03 Oldenhove en Maartens-Stede zijn woonleefgemeenschappen

Nadere informatie

ontdek de kracht van het geven

ontdek de kracht van het geven ontdek de kracht van het geven Berghummerstraat 15 7591 GX Denekamp T 053 53 75 777 F 053-53 75 760 E gerardusmajella@zorggroepsintmaarten.nl ontdek de kracht van het geven 02 Welkom. Ontdek de kracht

Nadere informatie

Van Dorenborchstraat 1 7203 CA Zutphen T 0575 498 498 F 0575 519 009 E polbeek@zorggroepsintmaarten.nl. zie... lach en leef

Van Dorenborchstraat 1 7203 CA Zutphen T 0575 498 498 F 0575 519 009 E polbeek@zorggroepsintmaarten.nl. zie... lach en leef zie... lach en leef Van Dorenborchstraat 1 7203 CA Zutphen T 0575 498 498 F 0575 519 009 E polbeek@zorggroepsintmaarten.nl zie... lach en leef 02 Welkom. Zie lach en leef 03 Welkom De Polbeek De Polbeek

Nadere informatie

Samen het leven omarmen

Samen het leven omarmen Samen het leven omarmen Amstelstraat 112 5626 BH Eindhoven - Acht T. 040-262 12 65 E. antonius@zorggroepsintmaarten.nl samen het leven omarmen Welkom. Samen het leven omarmen 03 Antonius in Acht is een

Nadere informatie

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is de gelegenheid om te ervaren wat welkom is U bent van harte welkom Wilt u Sint Jozef graag een keer bezoeken? Kom gerust langs; onze zorgmanager Sjaak Leferink staat voor u klaar. Bel 0541 358 358 voor

Nadere informatie

Dorpsstraat EN Harmelen T E. omarm het leven

Dorpsstraat EN Harmelen T E. omarm het leven omarm het leven Dorpsstraat 70 3481 EN Harmelen T. 0348-44 35 44 E. gaza@zorggroepsintmaarten.nl omarm het leven Welkom. Omarm het leven Gaza is een woonzorgcentrum en onderdeel van Zorggroep Sint Maarten.

Nadere informatie

n Stee woar j thoes könt veul n

n Stee woar j thoes könt veul n n Stee woar j thoes könt veul n De Aanleg 2 7595 AP Weerselo T. 0541-22 21 00 E. sintjozefweerselo@zorggroepsintmaarten.nl n Stee woar j thoes könt veul n Welkom n Stee woar j thoes könt veul n 03 Welkom

Nadere informatie

Johanna van Burenlaan 4 7576 AV Oldenzaal T. 088-000 5232 E. zonnestraal@zorggroepsintmaarten.nl. verwarmt het leven

Johanna van Burenlaan 4 7576 AV Oldenzaal T. 088-000 5232 E. zonnestraal@zorggroepsintmaarten.nl. verwarmt het leven verwarmt het leven Johanna van Burenlaan 4 7576 AV Oldenzaal T. 088-000 5232 E. zonnestraal@zorggroepsintmaarten.nl verwarmt het leven 02 U kent dat vast wel dat gevoel. Je zit op een bankje in het park

Nadere informatie

Eeshoflaan LZ Tubbergen T E. I.

Eeshoflaan LZ Tubbergen T E. I. zorg voor mekaar Eeshoflaan 21 7651 LZ Tubbergen T. 0546-62 14 69 E. eeshof@zorggroepsintmaarten.nl I. www.zorggroepsintmaarten.nl zorg voor mekaar Welkom. Zorg voor mekaar 03 Woonzorgcentrum de Eeshof

Nadere informatie

laat zien wie je bent

laat zien wie je bent laat zien wie je bent Wilhelminastraat 150 7573 AK Oldenzaal T 053 537 56 66 gereia@zorggroepsintmaarten.nl laat zien wie je bent Welkom. Laat zien wie je bent. 03 Welkom Gereia in Oldenzaal Gereia is

Nadere informatie

de kunst van het leven

de kunst van het leven de kunst van het leven Woon- en zorgcentrum Franciscus De Meierij 1 7631 AM Ootmarsum T 0541-280 888 franciscus@zorggroepsintmaarten.nl www.zorggroepsintmaarten.nl de kunst van het leven De kunst van het

Nadere informatie

Prof. Titus Brandsmaweg 62 8501 GC Joure T. 0513-41 23 00 E. theresia@zorggroepsintmaarten.nl. Leauwe yn freonskip

Prof. Titus Brandsmaweg 62 8501 GC Joure T. 0513-41 23 00 E. theresia@zorggroepsintmaarten.nl. Leauwe yn freonskip Leauwe yn freonskip Prof. Titus Brandsmaweg 62 8501 GC Joure T. 0513-41 23 00 E. theresia@zorggroepsintmaarten.nl Leauwe yn freonskip Welkom Leauwe yn freonskip 03 Sint Theresia, onderdeel van Zorggroep

Nadere informatie

WONEN IN Ufkenshuis Siddeburen

WONEN IN Ufkenshuis Siddeburen WONEN IN Ufkenshuis Siddeburen Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde woning blijven wonen. Maar ineens kan uw persoonlijke situatie veranderen, waardoor het voor uw gezondheid

Nadere informatie

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW

Samen bruggen bouwen. Het manifest: de basis van en voor SDW Samen bruggen bouwen Het manifest: de basis van en voor SDW Inhoud Samen bruggen bouwen 10 4 6 De basis van en voor SDW Waarom bestaat SDW? 8 Waar willen we naar toe? Van waaruit handelen wij? Onze belofte

Nadere informatie

Meerwerf basisschool Prinses Margriet. www.meerwerf.nl. Leren voor het leven

Meerwerf basisschool Prinses Margriet. www.meerwerf.nl. Leren voor het leven Meerwerf basisschool Prinses Margriet www.meerwerf.nl Leren voor het leven B Baken in het dorp De Prinses Margrietschool is voor vele generaties een bekende plek. Vanouds hebben we aandacht voor een ieder:

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37 Inhoud Voorwoord 03 Missie en kernwaarden 07 Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13 Beloften 23 Merkbaar en herkenbaar 37 01 Voorwoord ROC Friese Poort staat midden in de samenleving, want onderwijs

Nadere informatie

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM IK VIND HET LEUK OM MEE TE HELPEN MET HET ETEN. In woonzorgcentrum Ymedam zijn het vaak de kleine dingen die zorgen voor een echt thuisgevoel. Oude plaatjes draaien. Gezellig

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Sociaal programma. aandacht voor elk lid

Sociaal programma. aandacht voor elk lid Sociaal programma aandacht voor elk lid De ZLTO is een vereniging, een club van en voor boeren en tuinders en hun families. Ooit ontstaan als een beweging van boeren die elkaar hielpen en samen activiteiten

Nadere informatie

Het beste uit jezelf

Het beste uit jezelf Het beste uit jezelf 2 3 Met elkaar bouwen aan het Huis van Philadelphia Philadelphia wil dat mensen met een beperking gelukkig kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom doen we ons werk

Nadere informatie

Klanttevredenheid. Vereenzaming Ouderen Soest VOS

Klanttevredenheid. Vereenzaming Ouderen Soest VOS 2011 Klanttevredenheid Vereenzaming Ouderen Soest VOS Stichting Welzijn Ouderen Soest Molenstraat 8c 3764 TG Soest 035 60 23 681 info@swos.nl www.swos.nl KvK 41189365 Klanttevredenheidsonderzoek Vereenzaming

Nadere informatie

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. meer dan zorg

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. meer dan zorg Laurens Nijeveld Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord meer dan zorg Nijeveld Laurens Nijeveld is een woonzorglocatie voor ouderen in de wijk Ommoord. De locatie kenmerkt zich door de vriendelijke

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Soms merk ik dat ik dingen die ik graag deed, zoals fietsen en koken, niet meer kan doen. Daardoor heb

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen Ambthuis Woonzorgcentrum Appartementen te huur Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in het Ambthuis In het centrum van het stadje Bredevoort staat het Ambthuis. Wonen in het Ambthuis betekent

Nadere informatie

Archipel Lindehof. Uw wensen, onze zorg en ervaring. lindehof. het gevoel van samen

Archipel Lindehof. Uw wensen, onze zorg en ervaring. lindehof. het gevoel van samen Archipel Lindehof Uw wensen, onze zorg en ervaring het gevoel van samen lindehof Archipel Lindehof Het leven houdt niet op zodra je ouder bent en in meer of mindere mate afhankelijk wordt van anderen.

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna

uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna Simeon en Anna, uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna Simeon en Anna Laurens Simeon en Anna is het bekende woonzorgcentrum in de deelgemeente Feijenoord, waar alles erop is gericht om tot op hoge

Nadere informatie

WAAR WE VOOR STAAN VERWONDERING ONTMOETING LEVENSKUNST RITUELEN RELIGIEUS GEWORTELD WAT DOE JIJ VANDAAG?

WAAR WE VOOR STAAN VERWONDERING ONTMOETING LEVENSKUNST RITUELEN RELIGIEUS GEWORTELD WAT DOE JIJ VANDAAG? WAAR WE VOOR STAAN 4 VERWONDERING 7 ONTMOETING 8 LEVENSKUNST 11 RITUELEN 12 RELIGIEUS GEWORTELD 17 WAT DOE JIJ VANDAAG? 18 WAAR WE VOOR STAAN Het Apostolisch Genootschap biedt ontmoetingsplaatsen voor

Nadere informatie

Welkom in De Laurenburg!

Welkom in De Laurenburg! De Laurenburg Welkom in De Laurenburg! De Laurenburg is een eigentijdse woonvorm voor mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar met niet-aangeboren hersenletsel of een spierziekte. Je woont hier zoveel

Nadere informatie

Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie

Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie Een hartelijk welkom Wij geloven dat mensen die zorg nodig hebben, het beste tot hun recht komen als ze zich gehoord, erkend en welkom voelen.

Nadere informatie

Kennismaking met Verpleeghuis

Kennismaking met Verpleeghuis Kennismaking met Verpleeghuis Het Houtens Erf Het Houtens Erf, dicht bij u in de buurt In Houten kunt u zorg krijgen die bij u past. Het Houtens Erf biedt intensieve zorg, begeleiding en behandeling op

Nadere informatie

Thuis en vertrouwd in Westerpoort

Thuis en vertrouwd in Westerpoort Thuis en vertrouwd in Westerpoort WESTERPOORT IEDEREEN KOMT OP ZIJN GEMAK ONTBIJTEN IN DE HUIS KAMER. HEEL ONTSPANNEN. Een thuisgevoel. Dat willen we u graag geven als u bij ons woont. Westerpoort is ingericht

Nadere informatie

Eldenstaete. www.pleyade.nl

Eldenstaete. www.pleyade.nl Eldenstaete www.pleyade.nl Welkom op Eldenstaete Op Eldenstaete bieden we verpleeghuiszorg in een kleinschalige woonomgeving voor mensen met Alzheimer, een andere vorm van dementie of hersenletsel. Beschermd

Nadere informatie

Friesma State: persoonlijk en huiselijk

Friesma State: persoonlijk en huiselijk Friesma State: persoonlijk en huiselijk FRIESMA STATE HET IS GEZELLIG ROND DE BILJART TAFEL. EN IN HET RESTAURANT DRINKEN WE STRAKS EEN LEKKER KOPJE KOFFIE. Woonzorgcentrum Friesma State is een fijne plek

Nadere informatie

Eldenstaete. www.pleyade.nl

Eldenstaete. www.pleyade.nl Eldenstaete www.pleyade.nl Welkom op Eldenstaete Op Eldenstaete bieden we verpleeghuiszorg in een kleinschalige woonomgeving voor mensen met Alzheimer, een andere vorm van dementie of hersenletsel. Beschermd

Nadere informatie

Wonen en leven zoals u dat wenst

Wonen en leven zoals u dat wenst Wonen en leven zoals u dat wenst Veilig oud worden in uw nieuwe thuis, omringd door liefdevolle mensen Uw levensgeluk: onze missie Wij vinden dat zorg voor ouderen met een dementie anders moet en kan.

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging 0348-44 17 14 info@rijnhoven.nl Geestelijke verzorging Aandacht voor de zin van het leven Een thuis voor ouderen. Met zelfstandigheid waar mogelijk. En precies de zorg die nodig is. Welkom bij De Rijnhoven.

Nadere informatie

Bij ons draait het om u.

Bij ons draait het om u. Bij ons draait het om u. En om de mensen die voor u belangrijk zijn. Als u wilt, kunnen wij u en uw naasten ondersteunen. Bijvoorbeeld met goede zorg, hulp bij het huishouden of een personenalarm. En alles

Nadere informatie

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden.

Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Kijk mee en maak het mee. Onze toekomst: Maasduinen, hoe mooi het gaat worden. Hier denken we aan. Zo zien we de toekomst van Maasduinen. Met dit boekje vertellen we waar we de komende jaren aan willen

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

Jouw thuis vind je bij Daelzicht

Jouw thuis vind je bij Daelzicht Jouw thuis vind je bij Daelzicht Kijk voor de mogelijkheden en het complete woningaanbod op onze nieuwe woonsite www.daelzicht.nl/wonen en zoek de woning die bij jou past. Kennismaken met wonen Wonen bij

Nadere informatie

Identiteitsdocument Sprank

Identiteitsdocument Sprank Identiteitsdocument Sprank Christenen in hart en zorg Vanuit Gods liefde, zorgen wij voor elkaar. GOD Dit doen we samen met je familie en vrienden. Jij mag rekenen op een veilig thuis. Vragen over jouw

Nadere informatie

Model Ekstraa Mantelkracht

Model Ekstraa Mantelkracht Model Ekstraa Mantelkracht deel je leven Inhoudsopgave Model Ekstraa Mantelkracht 3 Extern - Regie 5 Extern - Maatwerk 5 Extern - Mantelkracht 5 Kennismaking - Regie 6 Kennismaking - Maatwerk 6 Kennismaking

Nadere informatie

narratieve zorg Elder empowering the elderly

narratieve zorg Elder empowering the elderly narratieve zorg Elder empowering the elderly huisbezoek 1: KENNISMAKING - 2 - KENNISMAKING - huisbezoek 1- a kennismaking huisbezoek 1: KENNISMAKING a vertrouwelijkheid individueel in teamverband naar

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Elke dag zo goed mogelijk.

Elke dag zo goed mogelijk. Elke dag zo goed mogelijk. Iedereen wil genieten, ontspannen en ontwikkelen. Op z n eigen wijze en binnen z n eigen mogelijkheden. Voor mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag

Nadere informatie

Leren wie je nog meer kunt zijn

Leren wie je nog meer kunt zijn Leren wie je nog meer kunt zijn Een warm welkom voor je kind Je kind naar de basisschool. Voor de meeste kinderen én ouders een hele stap. Ook een mooie stap. Zeker als je de juiste keuze hebt gemaakt

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS? Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. Er heerst een open en vriendelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen?

Laurens Nijeveld. Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord. Er heerst een open en vriendelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Nijeveld Gezellige locatie in de groene wijk Ommoord Er heerst een open en vriendelijke sfeer. Wat kunnen wij voor u betekenen? Laurens Nijeveld Laurens Nijeveld is een woonzorglocatie voor ouderen

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde?

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? De Lichtenvoorde actief in zorg Onze missie, visie en kernwaarden Waar staan we voor en waar gaan we voor als De Lichtenvoorde? Met collega s, cliënten en verwanten

Nadere informatie

OPDRACHTVERKLARING WZC Leiehome (Actualisering 12.06.2015)

OPDRACHTVERKLARING WZC Leiehome (Actualisering 12.06.2015) OPDRACHTVERKLARING WZC Leiehome (Actualisering 12.06.2015) Woonzorgcentrum Leiehome is een woonplaats met ruime verzorgingsmogelijkheden voor ouderen. Wij verlenen een deskundige en actuele zorg op maat.

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking 1 Er zíjn in zorg Ieder mens is uniek. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak wat meer hulp nodig om hun eigen,

Nadere informatie

Marijke Hiem. Dienstverlening voor senioren

Marijke Hiem. Dienstverlening voor senioren Marijke Hiem Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

WELKOM BIJ LUCIVER! Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen. Laat het ons horen. Wij staan graag voor u klaar!

WELKOM BIJ LUCIVER! Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen. Laat het ons horen. Wij staan graag voor u klaar! WELKOM BIJ LUCIVER! LuciVer is een kleinschalige organisatie voor welzijn, zorg en wonen. Wij zijn er voor ouderen die door verlies van lichamelijke en/of geestelijke mogelijkheden zorg of ondersteuning

Nadere informatie

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan De zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking moet erop gericht zijn dat de persoon een optimale kwaliteit

Nadere informatie

Ambthuis. Hedendaags wonen met historie. Wonen Zorg Welzijn

Ambthuis. Hedendaags wonen met historie. Wonen Zorg Welzijn Ambthuis Hedendaags wonen met historie Wonen Zorg Welzijn Verzorgd wonen in historisch Bredevoort Zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar wel met de benodigde zorg en voorzieningen binnen handbereik.

Nadere informatie

Samen zorgen Informatie voor mantelzorgers

Samen zorgen Informatie voor mantelzorgers Samen zorgen Informatie voor mantelzorgers www.szr.nl SZR vindt de inbreng van een mantelzorger erg belangrijk. U kent uw naaste/familie en weet hoe hij of zij de zorg het liefst wil ontvangen. Tips voor

Nadere informatie

Informatiebrochure. Goezate De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. Goezate De Riethorst Stromenland Informatiebrochure Goezate De Riethorst Stromenland Warm welkom 2 Met deze folder geven we u een eerste indruk van zorgcentrum Goezate in Werkendam. U bent van harte welkom bij ons in zorgcentrum Goezate.

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Theresia

Woonzorgcentrum Theresia zonnehuisgroep amstelland Woonzorgcentrum Theresia Het leeft hier. Er lopen altijd mensen rond. Net een dorp. Licht, vriendelijk en sfeervol. ruimte voor wensen Theresia is een kleinschalig woonzorgcentrum,

Nadere informatie

Antonius. in Eindhoven-Acht. U bent er van harte welkom om te komen genieten van alle mooie momenten.

Antonius. in Eindhoven-Acht. U bent er van harte welkom om te komen genieten van alle mooie momenten. Antonius in Eindhoven-Acht U bent er van harte welkom om te komen genieten van alle mooie momenten. Antonius ligt midden in het kerkdorp Acht in de gemeente Eindhoven. Het gezellige dorpsplein is op loopafstand.

Nadere informatie

Joachim en Anna, uw persoonlijke keuze. laurens JOACHIM EN ANNA

Joachim en Anna, uw persoonlijke keuze. laurens JOACHIM EN ANNA Joachim en Anna, uw persoonlijke keuze laurens JOACHIM EN ANNA Joachim en Anna Laurens Joachim en Anna is een gezellig woonzorgcentrum aan de Slinge in Rotterdam. Er heerst een ongedwongen en open sfeer.

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang 1 Welkom! Het verhaal van Vlietkinderen gaat over veel meer dan alleen opvang. Ons verhaal gaat over ontdekken, ontwikkelen, spelen,

Nadere informatie

Den Hoogenban, uw persoonlijke keuze. laurens DEN HOOGENBAN

Den Hoogenban, uw persoonlijke keuze. laurens DEN HOOGENBAN Den Hoogenban, uw persoonlijke keuze laurens DEN HOOGENBAN Den Hoogenban Laurens Den Hoogenban is een woonzorglocatie voor ouderen, die is gelegen in de wijk Overschie. De locatie kenmerkt zich door de

Nadere informatie

Participatief leiderschap. Hoe leid je een samenwerkingsverband?

Participatief leiderschap. Hoe leid je een samenwerkingsverband? Participatief leiderschap Hoe leid je een samenwerkingsverband? Mr. Drs. Lucien Stöpler Justice in Practice December 2014 Participatief leiderschap: Hoe leid je een samenwerkingsverband? 2014 Justice in

Nadere informatie

Te voet de Noordpool overgestoken? jullie mochten maar 3 keer raden en nee!

Te voet de Noordpool overgestoken? jullie mochten maar 3 keer raden en nee! CHHHH...Leiding voor welpen, geef antwoord, over... CHHHH...Leiding voor welpen, geef antwoord, over...chhh...welpen voor leiding, Zeg het maar, over...chhhh... AAH welpen, de leiding hier. Goed om nog

Nadere informatie

EEN DIERBARE VERLIEZEN

EEN DIERBARE VERLIEZEN EEN DIERBARE VERLIEZEN 994 Inleiding Deze folder is bedoeld voor nabestaanden. U leest hierin over de gevoelens die u kunt ervaren en hoe u in deze moeilijke tijd goed voor uzelf kunt zorgen. U heeft kort

Nadere informatie

Mienskip in Van Harenshuus

Mienskip in Van Harenshuus Mienskip in Van Harenshuus VAN HARENSHUUS HET OPHALEN VAN HERINNERINGEN ZORGT ERVOOR DAT MENSEN ZICH NUTTIG EN ERKEND VOELEN. DAT IS BELANGRIJK ALS JE DOOR DEMENTIE NIETS MEER VAN HET HIER EN NU HERKENT.

Nadere informatie

Verder op weg met Jezus

Verder op weg met Jezus Verder op weg met Jezus Heel goed besef ik de onafheid en de onvolmaaktheid van wat ik geschreven heb. Er is nog zoveel meer te vertellen over Jezus Christus. Er is nog zoveel meer over Hem te weten en

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Persoonlijke praatkaartjes en gezellige gezinspraatjes

Persoonlijke praatkaartjes en gezellige gezinspraatjes Persoonlijke praatkaartjes en gezellige gezinspraatjes p welke momenten hebben jullie als gezin aandacht voor elkaar? anneer is er tijd om even rustig samen te praten? ijdens het eten aan tafel wisselen

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen

Merkpaspoort. Ontmoeten en meedoen Merkpaspoort Resto VanHarte versie: 082016 In dit merkpaspoort kun je lezen waarom we er zijn, hoe we te werk gaan en wat we doen. Het merkpaspoort wil vooral een gevoel geven over hoe we graag gezien

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

een dierbare verliezen

een dierbare verliezen een dierbare verliezen een dierbare verliezen U heeft kort geleden iemand verloren. Dat kan heel verwarrend zijn. Vaak is het moeilijk te accepteren dat iemand er niet meer is. Soms is het verdriet of

Nadere informatie

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst 2017 2020 Maasduinen, onze toekomst Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk is om met het ouder worden van het leven te blijven genieten.

Nadere informatie

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Welkom bij De Goede Zorg Zelf zorg kiezen Bij De Goede Zorg kiest u zelf de zorg of hulp die u nodig heeft. Onze dienstverlening is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Kleinschalig wonen Het Zonnehof Bovenkerk

Kleinschalig wonen Het Zonnehof Bovenkerk zonnehuisgroep amstelland Kleinschalig wonen Mijn man voelt zich echt thuis. Hij heeft zijn eigen kamer, maar brengt veel tijd door in de gezellige huiskamer met de andere bewoners. Elke dag helpt hij

Nadere informatie

Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij Zorggroep Noordwest-Veluwe

Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij Zorggroep Noordwest-Veluwe Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij Zorggroep Noordwest-Veluwe Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij de Zorggroep Zomaar een stukje door het centrum fietsen of gezellig

Nadere informatie

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Welkom bij De Lingehof het huis in het hart van het Over-Betuwse Bemmel In De Lingehof kunt u aangenaam wonen met gespecialiseerde verzorging

Nadere informatie

Horeca en Facility 2016/2017

Horeca en Facility 2016/2017 novacollege.nl/horecafacility Facilitair management Gastheer/gastvrouw Horeca management en ondernemen Kok Horeca en Facility 2016/2017 Op het Nova College leer ik niet alleen veel over eten, drinken en

Nadere informatie

Losser in ons leven!

Losser in ons leven! Losser in ons leven! deel je leven Uitgave augustus 2013 Welkom in Oldenhove/Maartens-Stede Welkom in een gelukkiger leven! Oldenhove en Maartens-Stede geloven dat het leven niet al te zwaar moet worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Achtergrond. Achtergrond WIE BENT U? 31/08/2015

Achtergrond. Achtergrond WIE BENT U? 31/08/2015 WIE BENT U? IN GESPREK GAAN MET OUDEREN OVER HUN WAARDEN EN VISIE OP HET LEVEN De ergotherapeut als brug tussen thuis en het WZC - 8/09/15 Liselotte Van Ooteghem Achtergrond Wie ben ik? Medewerker zingeving,

Nadere informatie

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad

Parel van het licht. Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Parel van het licht Moed en verlichting op je pad Margot Peters Schrijfster: Margot Peters Coverontwerp: Margot Peters ISBN: 9789402141078 Margot Peters,

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Familieparticipatie De cliënt is onlosmakelijk verbonden met diens familie en naasten. Antje van der Goot (Noorderbreedte) en Yvonne de Jong (Vilans)

Familieparticipatie De cliënt is onlosmakelijk verbonden met diens familie en naasten. Antje van der Goot (Noorderbreedte) en Yvonne de Jong (Vilans) Familieparticipatie De cliënt is onlosmakelijk verbonden met diens familie en naasten Antje van der Goot (Noorderbreedte) en Yvonne de Jong (Vilans) Aan de slag met Familieparticipatie Yvonne de Jong Expert

Nadere informatie

Dagverzorging. Zin in een leuk gesprek en een gezellige dag? - Vivium helpt u verder

Dagverzorging. Zin in een leuk gesprek en een gezellige dag? - Vivium helpt u verder Dagverzorging Zin in een leuk gesprek en een gezellige dag? - Vivium helpt u verder 2 Welkom bij Dagverzorging bij Vivium U woont thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving. Soms wilt u er even tussenuit.

Nadere informatie

Hof ter Lande Uw leefplan

Hof ter Lande Uw leefplan Hof ter Lande Uw leefplan Bewoner: Ingevuld met: Het leefplan Een leefplan is een hulpmiddel waarmee u duidelijk kan maken hoe uw persoonlijke situatie is op een aantal levensgebieden. U kunt uw mening

Nadere informatie

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou!

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg, wat verstaan jullie daar onder? vragen mensen mij wel eens. De claim zet je ook aan het denken, want het betekent ook dat je eigenwijs

Nadere informatie

Coornhert State. Dienstverlening voor senioren

Coornhert State. Dienstverlening voor senioren Coornhert State Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en

Nadere informatie

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden.

A. God, wij bidden U voor alle mensen die onzeker zijn over zichzelf: dat zij het vertrouwen in zichzelf hervinden. Bidden met jongeren Voorbede Ben je teleurgesteld in het leven? Ben je gekwetst door anderen? Draag je vervelende herinneringen met je mee? A. God, wij bidden U voor alle mensen die hun leven graag anders

Nadere informatie

Internationaal convivium Groningen

Internationaal convivium Groningen Internationaal convivium Groningen Stichting Ruimzicht 1 biedt met het internationale convivium in Groningen onderdak aan buitenlandse en Nederlandse studenten tezamen. Een convivium is een woongemeenschap

Nadere informatie

Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap.

Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap. Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap. Zorggemeenschap. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Wanneer we het hebben over een gemeenschap als samenleving, dan weet iedereen precies

Nadere informatie