Informatiebrochure vrijwilligers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrochure vrijwilligers"

Transcriptie

1 Informatiebrochure vrijwilligers

2 Inhoud 1. Het OCMW, een sociaal huis voor alle Truienaren 2. Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? 3. Voor wie? 4. Wat kun je van ons verwachten? 5. Bij welke diensten kun je terecht als vrijwilliger? 6. Hoe word je vrijwilliger? 7. Waar kun je terecht?

3 Het OCMW, een sociaal huis voor alle Truienaren Het OCMW is er voor alle mensen van Sint-Truiden, maar in het bijzonder voor maatschappelijk kwetsbaren, ouderen en ouders met nood aan kinderopvang. Wij luisteren naar je vragen, noden en betrekken je bij de keuzes in de dienstverlening. Wij gaan uit van wederzijds respect, zo kunnen we in vertrouwen samenwerken met jou. Om dit te verwezenlijken heeft het OCMW verschillende diensten en instellingen: Sociaal Huis Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg (DGAT) Woonzorgcentra Groepsopvang De Rakkertjes Dienstencentrum Cicindriahuis OCMW, Sociaal Huis Clement Cartuyvelsstraat Sint-Truiden Tel Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? Als vrijwilliger ben je een meerwaarde voor het OCMW. Zonder zijn vrijwilligers zou het OCMW niet de diensten en activiteiten kunnen aanbieden die er nu zijn. Als vrijwilliger ben je ook een medewerker van het OCMW en geven we je de nodige vorming en begeleiding.

4 Vrijwilligerswerk maakt de dienstverlening laagdrempelig en is een schakel tussen de verschillende OCMW-diensten, de buurt en de samenleving. Voor wie? Wie ben je? Je hebt vrije tijd, kunt zelfstandig werken, bent sociaal, hebt een verzorgd uiterlijk, kunt samenwerken met anderen, hebt een positieve houding, kunt een bewijs voor goed gedrag en zeden voorleggen, Wat verwachten we van jou? Je volgt de huishoudelijke regels en hebt respect voor de visie en waarden van het OCMW. Heb je vragen en is er een probleem, dan bespreek je dit eerst met de dienstverantwoordelijke om zo samen tot een oplossing te komen. Je neemt deel aan de overlegmomenten. Je handelt op een respectvolle, vriendelijke, positieve, neutrale, beleefde, solidaire, creatieve, groepsgerichte en gelijke manier. Wij rekenen tevens op je discretie. Als vrijwilliger zie je vaak persoonlijke gegevens van de mensen die je helpt of begeleidt. Dit kan gaan van medische, sociale, financiële tot familiale aangelegenheden. Als vrijwilliger ben je gebonden aan het beroepsgeheim. Dit geldt voor alle professionele en vrijwillige medewerkers. Het is echter niet de bedoeling dat je als vrijwilliger beladen wordt met gevoelige informatie. Je kunt steeds terecht bij de verantwoordelijke van de dienst waar je vrijwilligerswerk verricht. Zij kunnen vaak deze last van je schouders nemen.

5 Eén uitzondering Indien je te weten komt dat een persoon slachtoffer is van een misdrijf (diefstal, mishandeling, ) dan breng je de verantwoordelijke hiervan op de hoogte. Handel niet in je eentje, maar tracht in overleg het juiste gevolg te geven. Wij behandelen alle informatie vertrouwelijk. Vervangingsinkomen Krijg je een werkloosheidsuitkering of een ander vervangingsinkomen, dan moet je voor de aanvang van het vrijwilligerswerk de goedkeuring hebben van het uitkeringsorganisme. Bij aanmelding op het eerste gesprek helpt de vrijwilligerscoördinator je hiermee verder. Wat kun jij van ons verwachten? Verzekeringen Tijdens het uitoefenen van het vrijwilligerswerk ben je verzekerd tegen ongevallen op de werkvloer en tegen burgerlijke aansprakelijkheid. Als vrijwillige chauffeur van de mindermobielencentrale (MMC) is je wagen ook omnium verzekerd voor de verplaatsingen in opdracht van de MMC. Ondersteuning en opleiding Elke dienst met vrijwilligers heeft een dienstverantwoordelijke die zich bezighoudt met je ondersteuning en opleiding als vrijwilliger. Daarnaast is er nog de vrijwilligerscoördinator en voldoende gekwalificeerd personeel aanwezig op elke dienst. Op regelmatige tijdstippen worden er ook overlegmomenten voorzien. Daarnaast biedt het OCMW elke vrijwilliger de mogelijkheid om minstens één keer per jaar een opleiding te volgen.

6 Feesten Jaarlijks organiseert het OCMW een feest om al zijn vrijwilligers te bedanken. Bij welke diensten kun je terecht als vrijwilliger? Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuisdiensten met je eigen wagen mindermobiele personen vervoeren mensen helpen met het doen van hun dringende boodschappen deel uitmaken van het bezoekersteam. Je brengt regelmatig een bezoek aan zorgmijders, vereenzaamden, Woonzorgcentra logistieke hulp tijdens de maaltijdmomenten van de bewoners op woensdag en/of zondag helpen in de cafetaria: opdienen, opruimen, hulp bij speciale evenementen en feesten Als vrijwilliger in een woonzorgcentrum zul je niet belast worden met verzorgende taken zoals het toedienen van medicijnen, het wassen van bewoners, Hiervoor is er opgeleid personeel. Dienstencentrum Cicindriahuis Maaltijden: hulp bij de maaltijdbezorging, afruimen, afwassen, Helpen in de cafetaria (dranken serveren, afwassen, ) Het begeleiden van een activiteit (cursus, info, ontspanning, )

7 Hoe word je vrijwilliger? Allereerst moet je bij het OCMW kenbaar maken dat je interesse hebt in het vrijwilligerswerk. Dit kan door: het online formulier in te vullen ( telefonisch contact op te nemen met de vrijwilligerscoördinator (tel ) langs te gaan in het Sociaal Huis langs te gaan bij de dienst waar je als vrijwilliger aan het werk wil Dan volgt er een afspraak met de vrijwilligerscoördinator. Tijdens dit gesprek wordt er meer uitleg gegeven over het vrijwilligerswerk, de werking van het OCMW, Er wordt gekeken naar wie jij bent en wat jij kunt doen als vrijwilliger. Indien nodig wordt er nog een tweede afspraak gemaakt met de verantwoordelijke van de dienst waar je als vrijwilliger aan de slag wilt. Vervolgens wordt je kandidatuur voorgelegd aan de personeelsdienst. Bij goedkeuring ontvang je een brief en maak je een afspraak met de coördinator om het contract te tekenen. Vanaf dan kun je starten!

8 Waar kun je terecht? OCMW Sint-Truiden Clement Cartuyvelsstraat Sint-Truiden Tel Dienstencentrum Cicindriahuis Abdijstraat Sint-Truiden Tel Woonzorgcentrum t Meiland Schurhoven Sint-Truiden Tel meiland@ocmw-st-truiden.be Meer informatie met betrekking tot rechten en plichten op Verantwoordelijke uitgever Pascal Monette, OCMW-voorzitter, Clement Cartuyvelsstraat 12, 3800 Sint-Truiden Colofoon Rosanna Pascariello, Nic Herbots, Chris Morren en Evelyne Fontaine.

1. Het OCMW, een Sociaal Huis voor alle Truienaren 2. Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? 3. Voor wie? 4. Wat kun je van ons verwachten? 5.

1. Het OCMW, een Sociaal Huis voor alle Truienaren 2. Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? 3. Voor wie? 4. Wat kun je van ons verwachten? 5. 1. Het OCMW, een Sociaal Huis voor alle Truienaren 2. Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? 3. Voor wie? 4. Wat kun je van ons verwachten? 5. Bij welke diensten kun je terecht als vrijwilliger? 6. Hoe

Nadere informatie

Vrijwilligerswerking. Infobrochure

Vrijwilligerswerking. Infobrochure Vrijwilligerswerking Infobrochure Zorgbedrijf Sint-Truiden Zorgbedrijf Sint-Truiden biedt, als welzijnsvereniging, publieke zorgdiensten aan in Sint-Truiden. We beheren 205 kamers in de woonzorgcentra

Nadere informatie

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Zorgbedrijf Sint-Truiden Welzijnsvereniging Infobrochure Visie Aangenaam wonen en leven in combinatie met kwalitatieve zorg: daar gaan we voor, elke dag opnieuw!

Nadere informatie

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland ZORGBEDRIJF Sint-Truiden OCMW-vereniging van publiek recht Infobrochure Visie Aangenaam wonen en leven in combinatie met kwalitatieve zorg: daar gaan we voor, elke

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in OCMW Hove: de praktijk

Vrijwilligerswerk in OCMW Hove: de praktijk Vrijwilligerswerk in OCMW Hove: de praktijk Binnen het OCMW van Hove worden heel wat vrijwilligers in verschillende diensten ingeschakeld. Ook jij kan je steentje bijdragen in het dienstencentrum om maaltijden

Nadere informatie

Word vrijwilliger. Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento?

Word vrijwilliger. Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento? Word vrijwilliger Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento? Vrijwillige inzet van mensen is essentieel in de gehele samenleving. Ook binnen ons zorgnetwerk ervaren de bewoners die meerwaarde.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC

Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC 1 Beste vrijwilliger. We zijn zeer blij u als vrijwilliger in ons woonzorgcentrum te mogen begroeten. Het is niet meer vanzelfsprekend dat mensen hun kostbare vrije

Nadere informatie

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan.

DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. WAT IS DE DIENST VOOR GEZINSZORG? DOEL De dienst gezinszorg biedt hulp in het huishouden op het ogenblik dat het gezin / de bejaarde hiervoor niet meer kan instaan. De dienst gezinszorg streeft ernaar

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK (Wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van vrijwilligers; B.S. 29.08.2005; decreet van 3 april 2009 betreffende het georganiseerde vrijwilligerswerk in het beleidsdomein

Nadere informatie

OCMW Brasschaat en Zorgbedrijf Brasschaat Infosessie vrijwilligerswerk

OCMW Brasschaat en Zorgbedrijf Brasschaat Infosessie vrijwilligerswerk OCMW Brasschaat en Zorgbedrijf Brasschaat Infosessie vrijwilligerswerk Doel van vandaag Informatie over vrijwilligerswerk bij OCMW Brasschaat en Zorgbedrijf Brasschaat algemeen Wat? Wat mag jij verwachten?

Nadere informatie

werken in onze organisatie hoe solliciteren? spontane sollicitaties vacatures

werken in onze organisatie hoe solliciteren? spontane sollicitaties vacatures werken in onze organisatie hoe solliciteren? vacatures spontane sollicitaties onze organisatie expertise & vorming gezondheid traditie & verbondenheid werken in onze organisatie onze organisatie De organisatie

Nadere informatie

Zoekt u vrijwilligerswerk? Dan zoeken wij u, want samen staan we sterk!

Zoekt u vrijwilligerswerk? Dan zoeken wij u, want samen staan we sterk! Vrijwilligers voor de cafetaria/restaurant Voor onze cafetaria en het restaurant zijn we op zoek naar gemotiveerde, positieve en sociale vrijwilligers die de gebruikers van ons dienstencentrum een warme

Nadere informatie

verzekering vrijwilligerswerk

verzekering vrijwilligerswerk verzekering vrijwilligerswerk Inleiding Vrijwilligerswerk is niet weg te denken uit onze samenleving. Het vult het werk van beroepskrachten perfect aan en het verhoogt de onderlinge solidariteit in de

Nadere informatie

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3 Huishoudelijk reglement ANDERS MOBIEL LIMBURG T KLAVERTJE Informatiebrochure lokaal dienstencentrum t Klavertje Versie: mei 2019 02 INHOUD Huishoudelijk Reglement Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING/PROFIEL OCMW SINT NIKLAAS 1. ALGEMENE GEGEVENS Naam van de functie: VERZORGENDE (niveau D niveau C) Dienst en/ of sectie: Residentiële seniorenzorg of dienst voor gezinszorg Code: SEN-RS-7

Nadere informatie

Werken bij OCMW Wuustwezel

Werken bij OCMW Wuustwezel Werken bij OCMW Wuustwezel OCMW Wuustwezel Bredabaan 735 2990 Wuustwezel 03/633.52.10 1 Werk je graag met en voor mensen? Zoek je een boeiende job binnen een dynamische organisatie? Dan is een job bij

Nadere informatie

ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING

ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING Poetshulp De dienst thuishulp heeft tot doel hulp te verstrekken aan gezinnen, bejaarden, zieken en/of personen met een handicap, die voor een kortere of langere periode niet meer in staat zijn in te staan

Nadere informatie

= een activiteit die uitgevoerd word door een vrijwilliger binnen een organisatie.

= een activiteit die uitgevoerd word door een vrijwilliger binnen een organisatie. Vrijwilligerswerking Wat is vrijwilligerswerk? = een activiteit die uitgevoerd word door een vrijwilliger binnen een organisatie. Het woord activiteit is een belangrijk bestanddeel in de definitie: het

Nadere informatie

Schuldhulpverlening Wegwijs in de schuldhulp verlening

Schuldhulpverlening Wegwijs in de schuldhulp verlening Schuldhulpverlening Wegwijs in de schuldhulp verlening Wordt je schuldenberg te groot? Het Sociaal Huis helpt je verder. Inhoud Inleiding... 3 Onze kijk op hulp... 3 Eenmalige schuldbemiddeling... 4 Wat

Nadere informatie

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere!

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Vrijwilligers maken het verschil Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Mark, Hanneke en Carola zijn drie enthousiaste vrijwilligers van Zorggroep Almere. Mark is lid van de Cliëntenraad, Hanneke

Nadere informatie

Algemeen vrijwilliger Taken binnen het jongerencentrum zijn: - Bestuurstaken - DJ. - Poetsen

Algemeen vrijwilliger Taken binnen het jongerencentrum zijn: - Bestuurstaken - DJ. - Poetsen s Jongerencentrum Fraiche is een organisatie in Vaals die zich bezig houdt met het organiseren van feesten en concerten voor jongeren. Naast het poppodium is er ook een café dat iedere donderdag- en vrijdagavond

Nadere informatie

INFORMATIENOTA VOOR DE VRIJWILLIGERS 1. O RGANISATIE 2 2. S OCIALE DOELSTELLING 3 3. J URIDISCH STATUUT 3 4. T AKENPAKKET VAN DE VRIJWILLIGER 4

INFORMATIENOTA VOOR DE VRIJWILLIGERS 1. O RGANISATIE 2 2. S OCIALE DOELSTELLING 3 3. J URIDISCH STATUUT 3 4. T AKENPAKKET VAN DE VRIJWILLIGER 4 INHOUDSTAFEL INFORMATIENOTA VOOR DE VRIJWILLIGERS 1. O RGANISATIE 2 2. S OCIALE DOELSTELLING 3 3. J URIDISCH STATUUT 3 4. T AKENPAKKET VAN DE VRIJWILLIGER 4 5. V ERZEKERINGEN 5 6. O NKOSTENVERGOEDINGEN

Nadere informatie

WELKOM IN HET DIENSTENCENTRUM

WELKOM IN HET DIENSTENCENTRUM WELKOM IN HET DIENSTENCENTRUM Dienstencentrum De Waaier Dorpsstraat 111, Koningshooikt Dienstencentrum Rosmolen Pettendonk 37/, Lier Antennepunt De Komeet Eeuwfeestlaan 183, Lier Wil je in een leuke sfeer

Nadere informatie

Socialistische Mutualiteit van Brabant Toegankelijke gezondheid voor iedereen!

Socialistische Mutualiteit van Brabant Toegankelijke gezondheid voor iedereen! THUISZORGCENTRUM Een helpende hand voor jong en oud! Socialistische Mutualiteit van Brabant Toegankelijke gezondheid voor iedereen! uéén centraal oproepnummer 078 15 60 30 Alle dagen, de klok rond bereikbaar!

Nadere informatie

verzekering vrijwilligerswerk

verzekering vrijwilligerswerk verzekering vrijwilligerswerk Inleiding Vrijwilligerswerk is niet weg te denken uit onze samenleving. Het vult het werk van beroepskrachten perfect aan en het verhoogt de onderlinge solidariteit in de

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015 OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015 Bekendmaking website: 03.02.2015 THUISZORG OCMW BEERSEL Algemene voorwaarden dienstreglementering DOEL 1. Het OCMW stelt zich tot doel om zorgbehoevende

Nadere informatie

Activiteitenkalender. Een ambitieuze toekomst met focus op zorg. Dienstencentrum Cicindriahuis PB- PP BELGIE(N) - BELGIQUE

Activiteitenkalender. Een ambitieuze toekomst met focus op zorg. Dienstencentrum Cicindriahuis PB- PP BELGIE(N) - BELGIQUE PB- PP BELGIE(N) - BELGIQUE Activiteitenkalender Dienstencentrum Cicindriahuis Driemaandelijkse editie januari - februari - maart 2019 Een ambitieuze toekomst met focus op zorg afzender Zorgbedrijf Sint-Truiden,

Nadere informatie

Informatienota voor vrijwilligers

Informatienota voor vrijwilligers Informatienota voor vrijwilligers Informatienota voor vrijwilligers 1 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Organisatie... 3 3. Wat bieden we?... 5 4. Waarvoor ben je verzekerd?... 6 5. Jouw taken... 7 6. Wederzijdse

Nadere informatie

Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt

Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt Een vraag over thuiszorg? Info en advies Thuiszorgdiensten bieden ondersteuning zodat u langer thuis kan blijven wonen. Ze staan u ook bij als u pas het ziekenhuis verlaten

Nadere informatie

PERSCONFERENTIE Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding Presentatie Jaarverslag Discriminatie / Diversiteit 2010

PERSCONFERENTIE Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding Presentatie Jaarverslag Discriminatie / Diversiteit 2010 PERSCONFERENTIE Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding Presentatie Jaarverslag Discriminatie / Diversiteit 2010 Florent Beckx Directeur Dienstencentrum Ten Gaarde Contact: florent.beckx@zorgbedrijf.antwerpen.be

Nadere informatie

infobrochure OCMW roeselare

infobrochure OCMW roeselare infobrochure OCMW roeselare OCMW roeselare is er voor jou! Iedereen is welkom zonder onderscheid te maken op basis van cultuur, nationaliteit, religie,... OCMW Roeselare is er voor jou! Je kan bij ons

Nadere informatie

Verkorte versie vrijwilligersbeleid van Zorgcoöperatie Graag Gedaan Leende

Verkorte versie vrijwilligersbeleid van Zorgcoöperatie Graag Gedaan Leende Verkorte versie vrijwilligersbeleid van Zorgcoöperatie Graag Gedaan Leende Inleiding Welkom bij Zorgcoöperatie Leende. Deze folder is voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor ZC GG Leende. Deze brochure

Nadere informatie

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale OCMW Geraardsbergen Dienst Thuiszorg Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale Adres: Sociaal Huis Geraardsbergen, 4 de verdieping Kattestraat 27 9500 Geraardsbergen Tel. 054 43 20

Nadere informatie

4. Dienstverlening in het centrum

4. Dienstverlening in het centrum 4. Dienstverlening in het centrum Elke middag serveren we een warme maal jd in het social restaurant. U kunt zich bij ons ook eens goed laten verzorgen met een manicure of pedicure. Wie een moeilijke periode

Nadere informatie

Spring eens binnen vrijwilliger, iets voor jou?!

Spring eens binnen vrijwilliger, iets voor jou?! Spring eens binnen vrijwilliger, iets voor jou?! Paraat. Altijd, overal. 2 Vele ouderen die nog thuis wonen, hebben het niet gemakkelijk. Sociale interactie verloopt moeilijk, het verplegend of verzorgend

Nadere informatie

Beste ouder(s)/ verzorger(s) van leerlingen in de groepen 3 t/m 6 voor het komend schooljaar,

Beste ouder(s)/ verzorger(s) van leerlingen in de groepen 3 t/m 6 voor het komend schooljaar, de kunst van het leren Nieuwveen, 19 maart 2015 Aan : Ouder(s)/verzorger(s) met kinderen in de groepen 3 t/m 6 voor het komend schooljaar Betreft : Informatie en aanmeldingsformulier, schooljaar 2015-2016;

Nadere informatie

Borgstelling bij opname in een woonzorgcentrum. Hoe betaal je de verblijfskosten?

Borgstelling bij opname in een woonzorgcentrum. Hoe betaal je de verblijfskosten? Borgstelling bij opname in een woonzorgcentrum Hoe betaal je de verblijfskosten? Woord vooraf De opname in een woonzorgcentrum is een grote stap, zowel voor de oudere als voor de familie en mantelzorgers

Nadere informatie

Welkom! OCMW-voorzitter Nadja Vananroye

Welkom! OCMW-voorzitter Nadja Vananroye Welkom! OCMW Zorgproject Hogevijf OCMW-voorzitter Nadja Vananroye OCMW Hasselt Beste OKRA Hasselt Banneux, Voor het OCMW Hasselt breekt een uitdagende periode aan. Met de bouw van nieuwe ouderenvoorzieningen

Nadere informatie

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 Openingsuren De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 13.00u tot 17.00u. Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen Gezondheidsconsult

Nadere informatie

Welzijn op maat. www.ocmw-leuven.be. Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra

Welzijn op maat. www.ocmw-leuven.be. Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra Welzijn op maat Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra Een menswaardig bestaan bieden aan elke Leuvenaar. Daar maakt OCMW Leuven elke dag werk van. Jaarlijks helpen we duizenden behoeftige mensen.

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. iets voor jou?

VRIJWILLIGERSWERK. iets voor jou? VRIJWILLIGERSWERK iets voor jou? Je vrije tijd op een waardevolle en verrijkende manier besteden Nieuwe mensen ontmoeten Deel uitmaken van een boeiende groep Kennis en vaardigheden doorgeven Nieuwe vrienden

Nadere informatie

Vrijwilligers in OCMW Hove

Vrijwilligers in OCMW Hove Vrijwilligers in OCMW Hove 1 OCMW Hove Iedereen heeft recht op een menswaardig leven. In elke Belgische gemeente is er een Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) dat door maatschappelijke

Nadere informatie

Wat is het CAW? Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Ook voor jongeren. Het CAW versterkt welzijn. Daarvoor is het CAW er

Wat is het CAW? Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Ook voor jongeren. Het CAW versterkt welzijn. Daarvoor is het CAW er Wat is het CAW? Iedereen heeft het wel eens moeilijk Dat hoort bij het leven. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Of vind je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen?

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen? Vrijwilligerswerk Wie kan er op jou rekenen? Alles over vrijwilligerswerk Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk tel. 03 218 59 01 www.vrijwilligersweb.be www.vrijwilligerswetgeving.be Provinciale Steunpunten

Nadere informatie

INFORMATIENOTA. Feitelijke vereniging.

INFORMATIENOTA. Feitelijke vereniging. INFORMATIENOTA 1. Organisatie Adres Tel.nr e-mail Sociale doelstelling Juridisch statuut Voorbeelden: VZW-IVZW (internationaal) Gemeente, OCMW, gemeentelijke VZW Stichting/Instelling van Openbaar Nut Intercommunale:

Nadere informatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling 1 Blijf er niet mee zitten! Bij Koraal Groep komen mensen op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat cliënten tevreden zijn over onze

Nadere informatie

Het project 'Hulste (be)zorg(d)t' wil proactief toestappen naar alle 80-plussers in Hulste. Door hun hoge leeftijd vormen zij een maatschappelijk

Het project 'Hulste (be)zorg(d)t' wil proactief toestappen naar alle 80-plussers in Hulste. Door hun hoge leeftijd vormen zij een maatschappelijk jij ook? Vrijwilligers zijn een erg belangrijke pijler binnen de werking van het OCMW Harelbeke. Hun, jouw?, inzet biedt een meerwaarde voor onze werking. Ben je sociaal en wil je je voor anderen inzetten?

Nadere informatie

Brochure Gezinszorg. S O C i AL. OCMW Kampenhout. Dienstverantwoordelijke: Natalie Hamilton. Tel.: 016/314 328

Brochure Gezinszorg. S O C i AL. OCMW Kampenhout. Dienstverantwoordelijke: Natalie Hamilton. Tel.: 016/314 328 S O C i AL «vereniging onderworpen aan het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn» Brochure Gezinszorg OCMW Kampenhout Dienstverantwoordelijke:

Nadere informatie

AFDELING: HUISHOUDELIJK EN TECHNISCH ONDERHOUD LOKAAL DIENSTENCENTRUM (LDC) FUNCTIEBENAMING: polyvalente medewerk(st)er dienstencentrum

AFDELING: HUISHOUDELIJK EN TECHNISCH ONDERHOUD LOKAAL DIENSTENCENTRUM (LDC) FUNCTIEBENAMING: polyvalente medewerk(st)er dienstencentrum O.C.M.W. LOCHRISTI FUNCTIEBESCHRIJVING AFDELING: HUISHOUDELIJK EN TECHNISCH ONDERHOUD DIENST: LOKAAL DIENSTENCENTRUM (LDC) FUNCTIEBENAMING: polyvalente medewerk(st)er dienstencentrum 1. Plaats in de organisatie

Nadere informatie

Bevestiging tolkprestaties

Bevestiging tolkprestaties Hoe samenwerken Bevestiging tolkprestaties als sociaal ter tolk/vertaler plaatse met Brussel Onthaal vzw? Beste tolk/vertaler, Voor een goede samenwerking is het belangrijk dat je goed nadenkt over welk

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. iets voor jou? OCMW Grimbergen Verbeytstraat 30, 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever) 02/267.15.05

VRIJWILLIGERSWERK. iets voor jou? OCMW Grimbergen Verbeytstraat 30, 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever) 02/267.15.05 OCMW Grimbergen Verbeytstraat 30, 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever) 02/267.15.05 Je kan telefoneren Ma 8u > 12u 14u30 > 16u30 Di 8u > 12u 14u30 > 16u30 Woe 8u > 12u 14u30 > 16u30 Do 8u > 12u 14u30 > 16u30

Nadere informatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling 1 Blijf er niet mee zitten! Bij Koraal Groep komen mensen op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat cliënten tevreden zijn over onze

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak van voorzitter Pascal Monette op 7 januari 2011

Nieuwjaarstoespraak van voorzitter Pascal Monette op 7 januari 2011 Nieuwjaarstoespraak van voorzitter Pascal Monette op 7 januari 2011 Mijnheer de burgemeester, mevrouw en heren schepenen Dames en heren gemeente- en OCMW-raadsleden, Mijnheer de erevoorzitter Robert Bamps

Nadere informatie

Aanbod vrijwilligerswerk in het OCMW Wevelgem

Aanbod vrijwilligerswerk in het OCMW Wevelgem Aanbod vrijwilligerswerk in het OCMW Wevelgem Word jij het zonnetje in iemands leven? 2 Inhoudstabel De dienst thuiszorg OCMW Wevelgem... 7 Vrijwilligers boodschappen doen voor zorgbehoevende mensen...

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk en PAB / PGB HANDLEIDING VOOR BUDGETHOUDERS DIE WERKEN MET VRIJWILLIGE ASSISTENTEN

Vrijwilligerswerk en PAB / PGB HANDLEIDING VOOR BUDGETHOUDERS DIE WERKEN MET VRIJWILLIGE ASSISTENTEN Vrijwilligerswerk en PAB / PGB HANDLEIDING VOOR BUDGETHOUDERS DIE WERKEN MET VRIJWILLIGE ASSISTENTEN Laatst aangepast: 28/08/2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Vrijwilligerswerk: wat en voor wie?...

Nadere informatie

Kwaliteitsplanning 2014

Kwaliteitsplanning 2014 Kwaliteitsplanning 2014 Lokaal dienstencentrum De Stille Meers OCMW Middelkerke Sluisvaartstraat 17 8430 Middelkerke Voorzitter: Dirk Gilliaert Secretaris: Pierre Ryckewaert 1 Inhoudstafel 1. Evaluatie

Nadere informatie

AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst.

AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst. AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst. Hoewel de wet het ons niet letterlijk verplicht om een informatienota op te stellen,

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober 2015 OKTOBER Gezondheidsconsult Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum aanwezig. Het gezondheidsconsult

Nadere informatie

4. Dienstverlening in het centrum

4. Dienstverlening in het centrum 4. Dienstverlening in het centrum Elke middag serveren we een warme maal!jd. U kunt zich bij ons ook eens goed laten verzorgen met een manicure of pedicure. Wie een moeilijke periode doormaakt, kan terecht

Nadere informatie

WET OP HET VRIJWILLIGERSWERK

WET OP HET VRIJWILLIGERSWERK WET OP HET VRIJWILLIGERSWERK 1.1. DEFINITIES: Vrijwilligerswerk: Feitelijke vereniging: dient verricht te worden ten behoeve van andere personen, een groep, een organisatie of de samenleving in zijn geheel

Nadere informatie

Alvast bedankt, we appreciëren dat we op je kunnen rekenen, Welzijnsraad Leopoldsburg, Werkgroep Buitenbeenpop, Verantwoordelijke Vrijwilligers

Alvast bedankt, we appreciëren dat we op je kunnen rekenen, Welzijnsraad Leopoldsburg, Werkgroep Buitenbeenpop, Verantwoordelijke Vrijwilligers Beste Buitenbeenpop vrijwilliger, Op vrijdag 31 Augustus is het weer zover. De NEGENTIENDE editie van Buitenbeenpop. We hopen dat jij, ondertussen een vaste waarde van het festival, er bij kunt zijn. Dus

Nadere informatie

Den Hoege Veisdere. 2011 Europees jaar. van het vrijwilligerswerk OCMW. Bedankt vrijwilligers! SINT-TRUIDEN

Den Hoege Veisdere. 2011 Europees jaar. van het vrijwilligerswerk OCMW. Bedankt vrijwilligers! SINT-TRUIDEN informatie- en nieuwsblad Editie juni 2011 Magazine OCMW Sint-Truiden Den Hoege Veisdere 2011 Europees jaar van het vrijwilligerswerk Bedankt vrijwilligers! 2011 is uitgeroepen tot het Europees jaar van

Nadere informatie

Woonzorgcentrum De Berk

Woonzorgcentrum De Berk FUNCTIEPROFIEL WOONASSISTENT 1 FUNCTIEDOEL De woonassistent verzorgt een nette en hygiënische woon- en leefomgeving van de bewoner De woonassistent biedt ondersteuning aan het verzorgend personeel. De

Nadere informatie

Onthaalbrochure voor cliënten van de sociale dienst

Onthaalbrochure voor cliënten van de sociale dienst Onthaalbrochure voor cliënten van de sociale dienst OCMW SINT-TRUIDEN Pantone 366 Pantone 361 Voorwoord Beste Truienaar Via deze brochure leggen we je uit waarom je niet te lang moet wachten om de stap

Nadere informatie

Huismoeder. Opvang voor kinderen. Werkvolk gezocht! 1 ste graad > Werk > lesmateriaal > beroepenwijzer

Huismoeder. Opvang voor kinderen. Werkvolk gezocht! 1 ste graad > Werk > lesmateriaal > beroepenwijzer 1 ste graad > Werk > lesmateriaal > beroepenwijzer Werkvolk gezocht! Huismoeder Je zorgt voor de kinderen, maakt het eten klaar, doet de afwas, zorgt dat het huis schoon en ordelijk blijft, doet boodschappen,

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Wie is voor wat verantwoordelijk? Wie lid wil worden van de Minder Mobielen Centrale kan voor een aanvraag terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

Werkgoesting in de zorg 25 maart 2010, Hasselt

Werkgoesting in de zorg 25 maart 2010, Hasselt Werkgoesting in de zorg 25 maart 2010, Hasselt Verslag werkgroep 6A: innovatie in de zorgberoepen Actie 1: e-learning E-learning wordt als waardevol aanzien: Flexpoint: Federgom organiseert tegenwoordig

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder

Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Huishoudelijk reglement dienst gezinszorg OCMW Heusden-Zolder Onze dienst gezinszorg biedt hulp aan gezinnen, bejaarden en mindervaliden die hulpbehoevend zijn en het huishoudelijk werk tijdelijk of blijvend

Nadere informatie

Ondersteuning Taalbadklas op de SITE Nekkerhal (voorziene opstart: na de paasvakantie)

Ondersteuning Taalbadklas op de SITE Nekkerhal (voorziene opstart: na de paasvakantie) Ondersteuning Taalbadklas op de SITE Nekkerhal (voorziene opstart: na de paasvakantie) Doelgroep: kinderen van asielzoekers (kleuters + lagere school) Taken vrijwilligers: Taalstimulering Crea-atelier

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Iets voor jou?

Vrijwilligerswerk. Iets voor jou? Vrijwilligerswerk Iets voor jou? Voorwoord Beste stadsgenoot, Chiromeisjes, cliniclowns of het buurtcomité: vrijwilligers zijn het allemaal. Duizenden organisaties in Vlaanderen zouden niet bestaan zonder

Nadere informatie

Mantelzorg. langdurige zorg voor uw naaste

Mantelzorg. langdurige zorg voor uw naaste langdurige zorg voor uw naaste 1 ers leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg. En hun rol wordt steeds belangrijker; ook bij Valkenhof. Maar wat is mantelzorg precies en hoe geven we hier invulling

Nadere informatie

4. Dienstverlening in het centrum

4. Dienstverlening in het centrum 4. Dienstverlening in het centrum Elke middag serveren we een warme maaljd. U kunt zich bij ons ook eens goed laten verzorgen met een manicure of pedicure. Wie een moeilijke periode doormaakt, kan terecht

Nadere informatie

ZORGNETWERKEN: DOELSTELLINGEN

ZORGNETWERKEN: DOELSTELLINGEN 1 ZORGNETWERK ZOHRA ZOHRA AVELGEM ZOHRA = zorgnetwerk in Avelgem Avelgem = plattelandsgemeente, met ± 9700 inwoners Sedert 2005 Samenwerking tussen OCMW, gemeente en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen

Nadere informatie

Informatienota voor vrijwilligers

Informatienota voor vrijwilligers Vormingplus Citizenne VZW Steenkoolkaai 9, 1000 Brussel Tel : 02/203 08 00 info@citizenne.be Ondernemingsnummer : BE0860.442.953 Doelstelling van de organisatie Informatienota voor vrijwilligers Vormingplus

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E)

ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E) ONTHAALBROCHURE LOGISTIEK STAGIAIR(E) OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg leerrijk

Nadere informatie

ARKTIVISME: WAT? WAAROM? HOE? Doelstelling van de Ark en van IJD: ontmoeting met mensen met een beperking

ARKTIVISME: WAT? WAAROM? HOE? Doelstelling van de Ark en van IJD: ontmoeting met mensen met een beperking ARKTIVISME: WAT? WAAROM? HOE? Doelstelling van de Ark en van IJD: ontmoeting met mensen met een beperking CITAAT PAUS FRANCISCUS Elk leven is van onschatbare waarde. Zelfs de zwaksten en meest kwetsbaren,

Nadere informatie

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende

U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende U kunt bij WiN terecht voor: Buurtwerk Vrijwilligerswerk Jongerenwerk Mantelzorg (aparte folder) Sport- en cultuurcoaches Dienstverlenende activiteiten Samen leven en samen werken, daar is het Welzijn

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in een hospice. Iets voor u?

Vrijwilligerswerk in een hospice. Iets voor u? Vrijwilligerswerk in een hospice. Iets voor u? Hospice De Vier Vogels is een sfeervol en kleinschalig bijna-thuis huis aan de Mathenesserlaan in Rotterdam Delfshaven waar terminaal zieken hun laatste levensfase

Nadere informatie

Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling. (voor cliënten en medewerkers)

Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling. (voor cliënten en medewerkers) Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg 2011 Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling (voor cliënten en medewerkers) Klachtenregeling voor cliënten, ouders of verzorgers en medewerkers Artidé

Nadere informatie

START OCMW ABVV ACLVB

START OCMW ABVV ACLVB WOORDENDOMINO Spel Elke leerling krijgt evenveel kaartjes. De leerling met start legt de beginkaart op tafel. Wie bij het woord op de dominokaart het juiste logo kan aanleggen mag verder spelen. Hij/zij

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 1. Inleiding Voetbalvereniging MVV 29 bestaat dankzij vrijwilligers. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan MVV 29 dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere

Nadere informatie

Bel 078 15 50 10. Surf www.citycareplus.be

Bel 078 15 50 10. Surf www.citycareplus.be In alle comfort thuis wonen CARE - voor mantelzorgers & zorgbehoevenden... die genieten van hun moment Bel 078 15 50 10 Surf www.citycareplus.be City Care Plus is een eigentijdse, onafhankelijke organisatie

Nadere informatie

Aangepast vervoer. Minder Mobielencentrale (MMC)1. #B-Mobiel. #Dienst Aangepast Vervoer. #Ambulancecentrum Waasland. #EuroCross

Aangepast vervoer. Minder Mobielencentrale (MMC)1. #B-Mobiel. #Dienst Aangepast Vervoer. #Ambulancecentrum Waasland. #EuroCross Minder Mobielencentrale (MMC)1 B-Mobiel2 Dienst Aangepast Vervoer3 Ambulancecentrum Waasland4 EuroCross5 Ziekenvervoer via het Rode Kruis6 Vervoer via Mutualiteiten7 Vervoer via private ondernemingen8

Nadere informatie

2 Functies in de zorg

2 Functies in de zorg THEMA 2Functies in de zorg 1 Inleiding In de zorg werken heel veel mensen. Mensen zoals jij, zorghulpen, maar ook mensen met andere functies. In dit thema leer je welke andere functies je in de zorg tegenkomt.

Nadere informatie

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy

Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Vrijwilligers aan het stuur Toelichting op het nieuwe vrijwilligersbeleid van Raffy Welkomstwoord De vrijwilligers van Raffy en Lâle zijn de olie in de machine. Zonder olie loopt de machine heel snel

Nadere informatie

Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning Ambulante ondersteuning Wie zijn we? Tweb biedt ambulante ondersteuning aan mensen met een beperking die zelfstandig wonen of willen gaan wonen in de regio Vlaamse Ardennen. Wij worden gesubsidieerd door

Nadere informatie

Vacature Vrijwilliger Administratief ondersteuner

Vacature Vrijwilliger Administratief ondersteuner Vacature Vrijwilliger Administratief ondersteuner Werkvisie De Hoop Werkvisie De Hoop is een stichting die jaarlijks bijna 500 deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt bij en naar passend

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Daar wordt iedereen blij van! Nabij Vertrouwd Gastvrij

Vrijwilligerswerk. Daar wordt iedereen blij van! Nabij Vertrouwd Gastvrij Vrijwilligerswerk Daar wordt iedereen blij van! Vrijwilligerswerk: daar wordt iedereen blij van! Eens iets doen voor een ander. Daar wordt iedereen blij van. Die ander, omdat ie geholpen is. En de vrijwilliger

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Daar dragen we samen zorg voor.

Vrijwilligerswerk. Daar dragen we samen zorg voor. Vrijwilligerswerk. Daar dragen we samen zorg voor. 2 Welkom Beste vrijwilliger, Elke onderneming, elk gezin en elk individueel leven is een keten van schakels. Ontbreekt er ergens eentje, dan loopt het

Nadere informatie

Ich bön d r väör dich!

Ich bön d r väör dich! Ich bön d r väör dich! Wie zijn wij? NaoberzorgPunt is een vereniging van betrokken inwoners en ondernemers in Roggel. Wij zijn een netwerkorganisatie en werken samen met de huisartsenzorg, ondernemersvereniging,

Nadere informatie

Autodelen voor Iedereen met Rolstoelvriendelijke wagens. AVIRA staat voor harmonie, balans en een positieve kijk op het leven

Autodelen voor Iedereen met Rolstoelvriendelijke wagens. AVIRA staat voor harmonie, balans en een positieve kijk op het leven Autodelen voor Iedereen met Rolstoelvriendelijke wagens AVIRA staat voor harmonie, balans en een positieve kijk op het leven Een initiatief van Met de steun van Wat is autodelen? Meerdere personen maken

Nadere informatie

POETSHULP IN DE THUISZORG

POETSHULP IN DE THUISZORG POETSHULP IN DE THUISZORG Locatie: Bij mensen thuis Wuustwezel A. FUNCTIEBESCHRIJVING Niveau E1-E2-E3 Plaats in het organogram Werkt onder leiding van de maatschappelijk werk(st)er(s), die verantwoordelijk

Nadere informatie

het restaurant waar je op weekdagen een warme maaltijd kan komen eten tegen een lage prijs

het restaurant waar je op weekdagen een warme maaltijd kan komen eten tegen een lage prijs Lokaal dienstencentrum De Klitsberg - cafetaria cafetaria Als vrijwilliger help je bij het serveren van de warme maaltijden drankbediening in het cafetaria lesgeven in het dienstencentrum in jouw specialiteit

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid WZU Veluwe 2015

Mantelzorgbeleid WZU Veluwe 2015 Mantelzorgbeleid WZU Veluwe 2015 April 2015 Ant Stremmelaar Adviseur Zorg en Kwaliteit Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doel 3 3. Begripsbepaling 3 4. Uitgangspunten WZU Veluwe 4 2 Inleiding Mantelzorg

Nadere informatie

Zorgbedrijf Sint-Truiden. Welzijnsvereniging. Instapbrochure

Zorgbedrijf Sint-Truiden. Welzijnsvereniging. Instapbrochure Zorgbedrijf Sint-Truiden Welzijnsvereniging Instapbrochure Inhoud Hoe kun je ons bereiken? 3 Heb je vragen of wil je iets bespreken? 3 Elk kind zijn groepje 4 Ouders zijn welkom 5 Afspraken rond de opvang

Nadere informatie

NODIG. Ben ik wel verzekerd? Mag ik mijn kosten aanrekenen? Mag ik. doen twee weken na mijn bevalling?

NODIG. Ben ik wel verzekerd? Mag ik mijn kosten aanrekenen? Mag ik. doen twee weken na mijn bevalling? Mag ik mijn kosten aanrekenen? Mag ik als gepensioneerde vrijwilligerswerk doen? Mag ik vrijwilligerswerk doen twee weken na mijn bevalling? Zijn er bijzondere voorwaarden? n a t o l e i d e r s u u r

Nadere informatie

Wegwijzer vrijwilligers

Wegwijzer vrijwilligers Wegwijzer vrijwilligers Vrijwilligerswerk is een belangrijk onderdeel binnen Pergamijn. Jij als vrijwilliger bent een belangrijke schakel in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking.

Nadere informatie

GRONDHOUDINGEN IN HET OMGAAN MET (KANSARME) MENSEN

GRONDHOUDINGEN IN HET OMGAAN MET (KANSARME) MENSEN GRONDHOUDINGEN IN HET OMGAAN MET (KANSARME) MENSEN We vragen ons vaak af hoe we op een goede manier kunnen omgaan met gekwetste mensen. Dit is een vraag waarop we geen pasklaar antwoord kunnen geven. We

Nadere informatie