VRIJWILLIGERSWERK. iets voor jou? OCMW Grimbergen Verbeytstraat 30, 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever) 02/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VRIJWILLIGERSWERK. iets voor jou? OCMW Grimbergen Verbeytstraat 30, 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever) 02/267.15.05"

Transcriptie

1 OCMW Grimbergen Verbeytstraat 30, 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever) 02/ Je kan telefoneren Ma 8u > 12u 14u30 > 16u30 Di 8u > 12u 14u30 > 16u30 Woe 8u > 12u 14u30 > 16u30 Do 8u > 12u 14u30 > 16u30 17u30 > 19u30 Vrij 8u > 12u 13u00 > 14u30 Je kan langskomen Als je wil langskomen maak je best vooraf een afspraak met de vrijwilligerscoördinator, Ingrid Hanssens. Je kan mailen Website > ocmw Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Kom jij ons team versterken? Code 12/ Verantwoordelijke uitgever Patrick Mensalt Verbeytstraat Grimbergen VRIJWILLIGERSWERK iets voor jou?

2 Je vrije tijd op een waardevolle en verrijkende manier besteden Nieuwe vrienden maken Nieuwe mensen ontmoeten Deel uitmaken van een boeiende groep Kennis en vaardigheden doorgeven Iets betekenen voor anderen wat activiteiten georganiseerd. Daarom wordt de gezellige eetruimte vaak omgetoverd tot feestruimte. De grote feestdagen gaan nooit onopgemerkt voorbij. Maar ook bij de dagelijkse activiteiten wordt heel veel zorg besteed aan het welzijn van zowel de valide als de zorgbehoevende bewoners. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers kan er altijd iets meer in Ter Biest. De dienst thuiszorg De dienst thuiszorg biedt ondersteuning aan de thuiswonenende hulpbehoevende met de mantelzorgtoelage, de organisatie van kortverblijf en dagopvang. Daarnaast biedt de dienst thuiszorg ook thuiswacht aan. Vrijwilligers houden de zorgbehoevende senior gezelschap zodat de thuiszorger er eens tussenuit kan. De zorgbehoevenden zijn meestal mensen die omwille van hun ziekte niet meer alleen kunnen blijven. De thuiswachtvrijwilligers zijn een klein team dat goed ondersteund en begeleid wordt door de dienst thuiszorg. Het consultatiebureau Kind en Gezin Het OCMW staat in voor de organisatie van de consultaties. Het bureau vind je te Grimbergen, Ruwaal 18, waar ook de muziekacademie is. Ouders kunnen er hun kindje regelmatig preventief laten onderzoeken, vaccineren en de ontwikkeling laten opvolgen. De vrijwilligers genieten er van het kindergeluk en vegen mee traantjes na een pijnlijke prik. Dankzij de vrijwilligers lopen de consultaties op wieltjes. Je bezorgdheid om anderen tonen Vriendschap en waardering ontvangen Jouw mening telt Tips, meldingen en klachten kan je ons meedelen. Wij staan er voor open!

3 Een kijkje in de OCMW-werking Als Openbaar centrum voor Maatschappelijk Welzijn zetten wij ons in de eerste plaats in voor de meest kwetsbaren in onze maatschappij met sociale en financiële hulpverlening. Maar het OCMW heeft ook een uitgebreide dienstverlening voor de hele bevolking van Grimbergen. Zo zijn er onze diensten die zorgen dat senioren langer thuis kunnen blijven wonen, de woongelegenheden voor senioren, een dienstencentrum met een ruim aanbod aan boeiende activiteiten, de ondersteuning van mantelzorgers, de dienst kinderopvang,... De vrijwilligers bij het OCMW vind je in het dienstencentrum Ter Borre, het bejaardentehuis Ter Biest, de dienst thuiszorg en het consultatiebureau van Kind en Gezin waar het OCMW instaat voor de organisatie van de consultaties. Heb je wat vrije tijd en wil jij je inzetten voor anderen? Ruim 120 vrijwilligers bieden extra ondersteuning aan de werking van het OCMW. Met hun helpende handen zorgen ze voor een meerwaarde bij het dienstencentrum, het bejaardentehuis, de dienst thuiszorg, het consultatiebureau Kind en Gezin en onze algemene diensten. Vrijwilligerswerk het is een engagement om iets te doen voor anderen op een vrije en onbaatzuchtige basis. Vaak is er een wisselwerking want als vrijwilliger krijg je ook waardering voor je onbezoldigde inzet. En precies dat werkt enorm motiverend. Het dienstencentrum Ter Borre Ter Borre ligt in het Centrum van Strombeek-Bever aan het Sint- Amandsplein. Zowel jong als oud kan er terecht in de taverne of deelnemen aan informatieve, recreatieve en vormende activiteiten. Voordrachten over gezondheidsthema s, dans en muziekoptredens, de bridgeclub, seniorturnen en computerlessen zijn maar enkele voorbeelden van deze activiteiten. Een paar keer per jaar wordt er een boeiende uitstap georganiseerd. 60-plussers kunnen er ook terecht voor allerlei diensten zoals het wassalon, pedicure, maaltijden, vervoer, boodschappen en informatie over de sociale voorzieningen in de streek. Voor wie graag actief bezig is, biedt Ter Borre diverse vrijwilligerstaken aan. Het bejaardentehuis Ter Biest Ter Biest ligt in een rustige groene omgeving in de Chrysantenlaan te Grimbergen. Het bejaardentehuis heeft 75 éénpersoonskamers. 31 plaatsen zijn erkend als Rust en Verzorgingstehuisbedden. Drie kamers zijn voorzien voor de tijdelijke opvang van thuiswonende bejaarden. Ter Biest wil een warme thuis zijn voor de bewoners. Er worden heel

4 Wat kan je als vrijwilliger allemaal doen bij het OCMW Er is een uitgebreid gamma aan mogelijkheden. Zo zijn er heel wat taken die je kan opnemen in het bejaardentehuis, het dienstencentrum en de dienst thuiszorg. Je hebt dan contact met senioren of ouderen. Daarnaast biedt het OCMW ook een aantal vrijwilligerstaken aan waar je contact hebt met jonge kinderen en hun ouders. Het is uiteraard aan jou om te kijken voor welke mensen jij je liefst wil inzetten en welke taken jou aanspreken. Nieuwe ideeën en suggesties De lijst hieronder is zeker niet compleet maar geeft je een idee van de vrijwilligerstaken bij het OCMW. Onze huidige ploeg vrijwilligers zet zich in voor een aantal opdrachten. Maar er zijn nog heel wat opdrachten waar extra hulp zeker welkom is. Heb je nieuwe ideeën of suggesties? We staan er graag voor open. Taken bij senioren en ouderen in het dienstencentrum of het bejaardentehuis Helpende hand in de cafetaria Permanentie verzorgen, bedienen en afruimen van dranken en aanvullen van frigo s. Welke ondersteuning krijg je als vrijwilliger? Als vrijwilliger kan je rekenen op begeleiding en ondersteuning. Bij de start krijgt elke vrijwilliger een contactpersoon. Deze zorgt voor een goede inwerking. Ook nadien is er regelmatig overleg over de afgesproken taken. Waar nodig wordt extra vorming en ondersteuning voorzien. Krijg je een vergoeding als vrijwilliger? Het vrijwilligerswerk wordt niet betaald. Een eventuele onkostenvergoeding wordt vooraf besproken. Maar het OCMW apprecieert ten zeerste je medewerking als vrijwilliger. Uit waardering en als dank voor je inzet organiseren de verschillende diensten van het OCMW jaarlijks een gezellige activiteit zoals een etentje, een uitstap, een receptie of een ontmoeting. Als vrijwilliger ontvang je enkele keren per jaar het OCMW-infoblad. Zo blijf je op de hoogte van het actuele nieuws van het OCMW. Ben je verzekerd als vrijwilliger? De wet stelt de organisatie en niet de vrijwilliger burgerlijk aansprakelijk voor schade door vrijwilligers aan derden. Dit geldt niet als het gaat om opzettelijke schade of om een repetitieve fout van de vrijwilliger. Alle vrijwilligers van het OCMW Grimbergen zijn bij Ethias verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen, ook op weg van en naar het vrijwilligerswerk. Geboren verteller of luisterend oor Vertellen en voorlezen uit een boek of krant. Begeleiden van groepsactiviteiten waar bewoners vertellen over eigen ervaringen. Begeleiden van de praatgroep voor alleenstaanden. Knutsel frutsel Voorbereiding van tafelversiering of decoratie maken voor feesten. Verstelwerk van kledij van de bewoners en maken van feestkledij voor animatie-activiteiten.

5 De vrijwilligerswet In 2005 heeft de overheid de afspraken voor vrijwilligerswerk in een wet gegoten. De ambitie van die wet is komaf te maken met onduidelijkheden en de vrijwilliger de nodige bescherming te bieden. De wet regelt een aantal belangrijke aspecten zoals de relatie tussen de vrijwilliger en de organisatie, de aansprakelijkheid en de verzekering, de vergoedingen en het vrijwilligerswerk voor mensen met een uitkering. De belangrijkste punten van de wet bespreken we kort in deze brochure. Wil je bijkomende info dan kan je daarvoor bij ons terecht of kan je surfen naar Welke overeenkomst krijg je als vrijwilliger? Als vrijwilliger krijg je een afsprakennota. Dit is een overeenkomst tussen de vrijwilliger en het OCMW waarin het wederzijds engagement wordt vastgelegd. In de afsprakennota worden de aard, de plaats en de omvang van het vrijwilligerswerk vastgelegd. Ook de tijdsbesteding, inspraak, vorming, aansprakelijkheid en eventuele onkostenvergoeding worden in deze overeenkomst geregeld. Welke info krijg je zeker als vrijwilliger? Er zijn een aantal elementen die je als vrijwilliger zeker moet weten: De sociale doelstelling van de organisatie Het juridisch statuut Welke soort verzekering werd afgesloten Eventuele onkostenregeling De geheimhoudingsplicht De rechten en plichten als vrijwilliger Globetrotter op korte afstanden Reisbegeleider bij daguitstappen of uitstippelen van daguitstapjes voor senioren. Wandelen met bewoners in en rond het rusthuis. Begeleiden van de jaarlijkse uitstap naar Scherpenheuvel en helpen bij het duwen van rolstoelen. Rondrijden met de snoepkar en intussen een praatje maken met de bewoners om te peilen naar hun wensen en verlangens. Computerknobbel Lesgeven in informatica in het internetsalon. Keukenprins of keukenprinses Helpen bij de bedeling en het opdienen van de warme maaltijden. Klaarzetten en opruimen van de zaal, drank bedienen, hulp in de keuken bij de voorbereiding van gerechten tijdens het kerstfeest, paasfeest, barbecue, sinterklaasfeest en de week van de derde leeftijd. Helpen bij het bakken van pannenkoeken en smoutebollen. Speelvogel Spel leiden of klaarzetten van de zaal bij bingo, kaarten, scrabble, bridge en schaken. Muzikaal talent(je) Pianist, zanger, gitarist, muzikale ondersteuning bieden bij onze activiteiten. Administratieve duizendpoot (maar met twee handen zijn we ook al heel erg geholpen) Ondersteuning bieden bij kleine administratieve taken, hulp bij de verzending van folders,... Groene of handige vingers Onderhoud en aanleg van de plantenbakken, vervangen van lampen, herstelling en onderhoud van het gebouw en zoveel meer. Chauffeur zonder zware voet Mensen vervoeren met de dienstwagen. Bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, het bejaardentehuis, de dokter,... Ziekenbezoeker Zieken bezoeken of mensen begeleiden tijdens hun bezoek aan het ziekenhuis.

6 Boekenwurm Rondrijden met de boekenkar, bewoners helpen bij het kiezen van boeken die ze willen lezen, boekenbeheer. Grafisch of redactioneel talent Meewerken aan de redactie van het infoblad of de programmafolder. Affiches maken voor activiteiten. Duveltje doet al Onthaal en/of kassa bij activiteiten. Hulp bij boodschappen. Assisteren bij het netjes maken van de kamers, bedden opmaken. Bewoners begeleiden naar animatieactiviteiten, assisteren bij animatieactiviteiten, zorgen voor rolstoelen en looprekken, praatje maken met de bewoners. Taken bij thuiswonende zorgbehoevenden De zorgbehoevende bejaarde een paar uurtjes gezelschap houden tijdens de afwezigheid van de thuiszorger. Dit omvat geen huishoudelijk werk of lichamelijke verzorging. Als vrijwilliger sla je een praatje met de bejaarde en neem je enkele kleine zorgtaken op die tijdens de thuiswacht noodzakelijk zijn zoals bijvoorbeeld helpen bij het eten. Wanneer kan je als vrijwilliger aan de slag? Tijdens een kennismakingsgesprek geeft de vrijwilligerscoördinator je uitleg bij de mogelijke vrijwilligersengagementen en krijg je antwoorden op je vragen als kandidaat-vrijwillliger. Heb je interesse in één of meerdere vrijwilligerstaken dan kunnen we samen overleggen en bekijken op welke manier je als vrijwilliger in onze organisatie kan meewerken. We geven je uiteraard de ruimte om ook zelf te overwegen of je bij ons als vrijwilliger aan de slag wil. Moet je een bepaalde opleiding hebben? Je hebt geen diploma nodig om vrijwilligerswerk te doen. Wie kan vrijwilligerswerk doen? Taken bij het consultatiebureau Kind en Gezin Onthaal van de ouders met hun baby s en peuters. Zorgen voor de praktische taken en een vlot verloop van de consultaties o.a. wegen en meten van de baby s en verwelkomen van de ouders. Iedereen die 18 jaar of ouder is, Nederlands kent en iets wil betekenen voor anderen. Let wel: Als Werkloze of bruggepensioneerde kan je vrijwilligerswerk verrichten met behoud van je inkomen. Je moet dan vooraf een schriftelijke aangifte doen bij de RVA. Zonder reactie van de RVA kan je na 14 dagen met het vrijwilligerswerk starten. Als Arbeidsongeschikte moet je een schriftelijke toestemming aan je adviserend geneesheer vragen. Als Leefloner moet je je vrijwilligerswerk bij het OCMW melden. Als andere uitkeringsgerechtigde kan je vrijwilligerswerk verrichten zonder meldingsplicht.

VRIJWILLIGERSWERK. iets voor jou?

VRIJWILLIGERSWERK. iets voor jou? VRIJWILLIGERSWERK iets voor jou? Je vrije tijd op een waardevolle en verrijkende manier besteden Nieuwe mensen ontmoeten Deel uitmaken van een boeiende groep Nieuwe vrienden maken Kennis en vaardigheden

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. iets voor jou?

VRIJWILLIGERSWERK. iets voor jou? VRIJWILLIGERSWERK iets voor jou? Je vrije tijd op een waardevolle en verrijkende manier besteden Nieuwe mensen ontmoeten Deel uitmaken van een boeiende groep Kennis en vaardigheden doorgeven Nieuwe vrienden

Nadere informatie

OCMW Brasschaat en Zorgbedrijf Brasschaat Infosessie vrijwilligerswerk

OCMW Brasschaat en Zorgbedrijf Brasschaat Infosessie vrijwilligerswerk OCMW Brasschaat en Zorgbedrijf Brasschaat Infosessie vrijwilligerswerk Doel van vandaag Informatie over vrijwilligerswerk bij OCMW Brasschaat en Zorgbedrijf Brasschaat algemeen Wat? Wat mag jij verwachten?

Nadere informatie

Informatiebrochure vrijwilligers

Informatiebrochure vrijwilligers Informatiebrochure vrijwilligers Inhoud 1. Het OCMW, een sociaal huis voor alle Truienaren 2. Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? 3. Voor wie? 4. Wat kun je van ons verwachten? 5. Bij welke diensten

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC

Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC Vrijwilligerswerk DE VLIETOEVER WZC 1 Beste vrijwilliger. We zijn zeer blij u als vrijwilliger in ons woonzorgcentrum te mogen begroeten. Het is niet meer vanzelfsprekend dat mensen hun kostbare vrije

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in OCMW Hove: de praktijk

Vrijwilligerswerk in OCMW Hove: de praktijk Vrijwilligerswerk in OCMW Hove: de praktijk Binnen het OCMW van Hove worden heel wat vrijwilligers in verschillende diensten ingeschakeld. Ook jij kan je steentje bijdragen in het dienstencentrum om maaltijden

Nadere informatie

Vrijwilligerswerking. Infobrochure

Vrijwilligerswerking. Infobrochure Vrijwilligerswerking Infobrochure Zorgbedrijf Sint-Truiden Zorgbedrijf Sint-Truiden biedt, als welzijnsvereniging, publieke zorgdiensten aan in Sint-Truiden. We beheren 205 kamers in de woonzorgcentra

Nadere informatie

Welzijn op maat. www.ocmw-leuven.be. Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra

Welzijn op maat. www.ocmw-leuven.be. Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra Welzijn op maat Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra Een menswaardig bestaan bieden aan elke Leuvenaar. Daar maakt OCMW Leuven elke dag werk van. Jaarlijks helpen we duizenden behoeftige mensen.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerking OCMW ALKEN

Vrijwilligerswerking OCMW ALKEN Vrijwilligerswerking OCMW ALKEN OCMW Alken Papenakkerstraat 5 3570 Alken T 011 59 06 70 Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Wil je een wereld van verschil betekenen voor anderen? Ga dan voor vrijwilligerswerk!

Nadere informatie

Woon- en zorgcentrum Sint-Carolus Groeningelaan 7 8500 Kortrijk. Tel. 056/24 52 71 Fax. 056/24.52.64

Woon- en zorgcentrum Sint-Carolus Groeningelaan 7 8500 Kortrijk. Tel. 056/24 52 71 Fax. 056/24.52.64 Woon- en zorgcentrum Sint-Carolus Groeningelaan 7 8500 Kortrijk Tel. 056/24 52 71 Fax. 056/24.52.64 12 1 2 11 de kans om nog even na te praten bij een drankje in de cafetaria. Deze brochure beoogde u wat

Nadere informatie

Spring eens binnen vrijwilliger, iets voor jou?!

Spring eens binnen vrijwilliger, iets voor jou?! Spring eens binnen vrijwilliger, iets voor jou?! Paraat. Altijd, overal. 2 Vele ouderen die nog thuis wonen, hebben het niet gemakkelijk. Sociale interactie verloopt moeilijk, het verplegend of verzorgend

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november december 2015 OKTOBER ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober 2015 OKTOBER Gezondheidsconsult Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum aanwezig. Het gezondheidsconsult

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen?

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen? Vrijwilligerswerk Wie kan er op jou rekenen? Alles over vrijwilligerswerk Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk tel. 03 218 59 01 www.vrijwilligersweb.be www.vrijwilligerswetgeving.be Provinciale Steunpunten

Nadere informatie

Waar kan je vrijwilligerswerk doen?

Waar kan je vrijwilligerswerk doen? werk vrijwilligers Je wil je graag inzetten als vrijwilliger, maar je hebt geen idee waar? Nochtans zijn er mogelijkheden genoeg. Rechten en plichten van de vrijwilliger: nooit van gehoord? Toch zijn er

Nadere informatie

Wij zijn er ook voor jou

Wij zijn er ook voor jou Jong Rijk Ziek oud arm gezond Wij zijn er ook voor jou BROCHURE OCMW grimbergen "1 De tarieven in deze brochure zijn geldig op 31 maart 2010. Zij kunnen eventueel wijzigen op een latere datum. "2 BROCHURE

Nadere informatie

Moeder-Taal Info voor vrijwilligsters

Moeder-Taal Info voor vrijwilligsters 2017 Moeder-Taal Info voor vrijwilligsters 1 WAT IS MOEDER-TAAL? 3 2 JOUW TAAK ALS VRIJWILLIGSTER? 4 3 INFORMATIE EN TIPS VOOR VRIJWILLIGSTERS 5 4 ONDERSTEUNING 7 4.1 VRIJWILLIGERSOVEREENKOMST FOUT! BLADWIJZER

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk OCMW en Gemeente Anzegem

Vrijwilligerswerk OCMW en Gemeente Anzegem Vrijwilligerswerk OCMW en Gemeente Anzegem ONZE VISIE Anzegem leeft en is voortdurend in beweging! Om die reden werkt het gemeentebestuur en het OCMW, naast hun vaste beroepskrachten, nauw samen met enthousiaste

Nadere informatie

1. Het OCMW, een Sociaal Huis voor alle Truienaren 2. Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? 3. Voor wie? 4. Wat kun je van ons verwachten? 5.

1. Het OCMW, een Sociaal Huis voor alle Truienaren 2. Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? 3. Voor wie? 4. Wat kun je van ons verwachten? 5. 1. Het OCMW, een Sociaal Huis voor alle Truienaren 2. Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? 3. Voor wie? 4. Wat kun je van ons verwachten? 5. Bij welke diensten kun je terecht als vrijwilliger? 6. Hoe

Nadere informatie

het restaurant waar je op weekdagen een warme maaltijd kan komen eten tegen een lage prijs

het restaurant waar je op weekdagen een warme maaltijd kan komen eten tegen een lage prijs Lokaal dienstencentrum De Klitsberg - cafetaria cafetaria Als vrijwilliger help je bij het serveren van de warme maaltijden drankbediening in het cafetaria lesgeven in het dienstencentrum in jouw specialiteit

Nadere informatie

VRIJWILLIGER BIJ DE SENIORENDIENST Voor elke senior wat wils

VRIJWILLIGER BIJ DE SENIORENDIENST Voor elke senior wat wils VRIJWILLIGER BIJ DE SENIORENDIENST Voor elke senior wat wils www.bilzen.be AMBASSADEURS Senioren die zich op de één of andere manier verdienstelijk willen maken in de maatschappij, moeten hiervoor alle

Nadere informatie

Word vrijwilliger. Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento?

Word vrijwilliger. Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento? Word vrijwilliger Interesse in vrijwilligerswerk bij vzw Zorgnetwerk Trento? Vrijwillige inzet van mensen is essentieel in de gehele samenleving. Ook binnen ons zorgnetwerk ervaren de bewoners die meerwaarde.

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

Wet betreffende de rechten van de vrijwilliger. Een beknopt overzicht

Wet betreffende de rechten van de vrijwilliger. Een beknopt overzicht Wet betreffende de rechten van de vrijwilliger Een beknopt overzicht Doel van de wet? Juridische duidelijkheid scheppen Vrijwilligers beschermen Federale regeling (>< decreet) Van kracht sinds 1 augustus

Nadere informatie

Werken bij OCMW Wuustwezel

Werken bij OCMW Wuustwezel Werken bij OCMW Wuustwezel OCMW Wuustwezel Bredabaan 735 2990 Wuustwezel 03/633.52.10 1 Werk je graag met en voor mensen? Zoek je een boeiende job binnen een dynamische organisatie? Dan is een job bij

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST April, mei, juni 2016 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Centrumleider Far West Buurtbewoners, Ik ben Lore Tilley en vanaf februari heb ik de taak van Marijke

Nadere informatie

NODIG. Ben ik wel verzekerd? Mag ik mijn kosten aanrekenen? Mag ik. doen twee weken na mijn bevalling?

NODIG. Ben ik wel verzekerd? Mag ik mijn kosten aanrekenen? Mag ik. doen twee weken na mijn bevalling? Mag ik mijn kosten aanrekenen? Mag ik als gepensioneerde vrijwilligerswerk doen? Mag ik vrijwilligerswerk doen twee weken na mijn bevalling? Zijn er bijzondere voorwaarden? n a t o l e i d e r s u u r

Nadere informatie

Socialistische Mutualiteit van Brabant Toegankelijke gezondheid voor iedereen!

Socialistische Mutualiteit van Brabant Toegankelijke gezondheid voor iedereen! THUISZORGCENTRUM Een helpende hand voor jong en oud! Socialistische Mutualiteit van Brabant Toegankelijke gezondheid voor iedereen! uéén centraal oproepnummer 078 15 60 30 Alle dagen, de klok rond bereikbaar!

Nadere informatie

infobrochure OCMW roeselare

infobrochure OCMW roeselare infobrochure OCMW roeselare OCMW roeselare is er voor jou! Iedereen is welkom zonder onderscheid te maken op basis van cultuur, nationaliteit, religie,... OCMW Roeselare is er voor jou! Je kan bij ons

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken Vrijwilligers Vrijwilligers zoeken Vacature opmaken Wat? Een vacature helpt je om goed te verwoorden waarvoor je een vrijwilliger zoekt, wat die vrijwilliger moet kunnen en wanneer die beschikbaar moet

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

verzekering vrijwilligerswerk

verzekering vrijwilligerswerk verzekering vrijwilligerswerk Inleiding Vrijwilligerswerk is niet weg te denken uit onze samenleving. Het vult het werk van beroepskrachten perfect aan en het verhoogt de onderlinge solidariteit in de

Nadere informatie

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 Openingsuren De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 13.00u tot 17.00u. Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen Gezondheidsconsult

Nadere informatie

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Zorgbedrijf Sint-Truiden Welzijnsvereniging Infobrochure Visie Aangenaam wonen en leven in combinatie met kwalitatieve zorg: daar gaan we voor, elke dag opnieuw!

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen?

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen? Vrijwilligerswerk Wie kan er op jou rekenen? Alles over vrijwilligerswerk Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw tel. 03 218 59 01 www.vlaanderenvrijwilligt.be www.vrijwilligerswerk.be Het Punt Brussel

Nadere informatie

Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden

Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden Vrijwilligers om cliënten te bezoeken voor een praatje of evt. een spelletje doen; Vrijwilligers

Nadere informatie

Als vrijwilliger aan de slag?

Als vrijwilliger aan de slag? Als vrijwilliger aan de slag? Dit kan, samen met (Samen Op Stap) Beste vrijwilliger, Eerst en vooral bedankt om als vrijwilliger aan de slag te willen gaan. Vrijwilligers maken echt wel het verschil!!

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Voelt beter

Vrijwilligerswerk. Voelt beter Vrijwilligerswerk Dát geeft een goed gevoel Voelt beter Vrijwilligerswerk, dat geeft een goed gevoel Hebt u oog voor de behoeften van anderen? Vindt u het vanzelfsprekend om patiënten en bezoekers van

Nadere informatie

Word vrijwilliger Word vrijwilliger op de Palliatieve Eenheid op de Palliatieve Eenheid

Word vrijwilliger Word vrijwilliger op de Palliatieve Eenheid op de Palliatieve Eenheid Word vrijwilliger Word vrijwilliger op de Palliatieve Eenheid op de Palliatieve Eenheid INFORMATIE VOOR VRIJWILLIGERS INHOUDSTAFEL Vrijwilligers, een onmisbare schakel 3 1. Wat is palliatieve zorg? 4 2.

Nadere informatie

De Zorgmakelaar aan huis. Zonder zorgen thuis blijven wonen

De Zorgmakelaar aan huis. Zonder zorgen thuis blijven wonen De Zorgmakelaar aan huis Zonder zorgen thuis blijven wonen Mijn vrouw en ik kunnen onszelf nog goed uit de slag trekken. Wel organiseert Debbie al wat praktische hulp bij ons thuis waardoor we nu opnieuw

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Iets voor jou?

Vrijwilligerswerk. Iets voor jou? Vrijwilligerswerk Iets voor jou? Voorwoord Beste stadsgenoot, Chiromeisjes, cliniclowns of het buurtcomité: vrijwilligers zijn het allemaal. Duizenden organisaties in Vlaanderen zouden niet bestaan zonder

Nadere informatie

WET OP HET VRIJWILLIGERSWERK

WET OP HET VRIJWILLIGERSWERK WET OP HET VRIJWILLIGERSWERK 1.1. DEFINITIES: Vrijwilligerswerk: Feitelijke vereniging: dient verricht te worden ten behoeve van andere personen, een groep, een organisatie of de samenleving in zijn geheel

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSMETING DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF

TEVREDENHEIDSMETING DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF TEVREDENHEIDSMETING DIENSTENCENTRUM T BINNENHOF Beste bezoeker van het Lokaal Dienstencentrum t Binnenhof, We proberen om de werking van het t Binnenhof voortdurend te verbeteren. Daarom willen we uw mening

Nadere informatie

wegwijs in opvang voor je baby of peuter

wegwijs in opvang voor je baby of peuter wegwijs in opvang voor je baby of peuter 1. Opvang zoeken 1.1 Wat zijn je wensen? De opvang zorgt samen met jou voor de opvoeding van je kind. Daarom is opvang kiezen een belangrijke keuze, waar je zelf

Nadere informatie

Contact Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie? (verder doorklikken naar dienstencentrum Sprankel! )

Contact Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie?  (verder doorklikken naar dienstencentrum Sprankel! ) Contact Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie? Lokaal dienstencentrum Sprankel! Nieuwstraat 13 2290 Vorselaar 014/50 71 87 ilse.stessens@vorselaar.be Website www.vorselaar.be (verder doorklikken

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk OCMW en Gemeente Anzegem

Vrijwilligerswerk OCMW en Gemeente Anzegem Vrijwilligerswerk OCMW en Gemeente Anzegem ONZE VISIE Anzegem leeft en is voortdurend in beweging! Om die reden werkt het gemeentebestuur en het OCMW, naast hun vaste beroepskrachten, nauw samen met enthousiaste

Nadere informatie

Wat is het CAW? Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Ook voor jongeren. Het CAW versterkt welzijn. Daarvoor is het CAW er

Wat is het CAW? Iedereen heeft het wel eens moeilijk. Ook voor jongeren. Het CAW versterkt welzijn. Daarvoor is het CAW er Wat is het CAW? Iedereen heeft het wel eens moeilijk Dat hoort bij het leven. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Of vind je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal

Nadere informatie

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere!

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Vrijwilligers maken het verschil Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Mark, Hanneke en Carola zijn drie enthousiaste vrijwilligers van Zorggroep Almere. Mark is lid van de Cliëntenraad, Hanneke

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK VISIETEKST & AFSPRAKEN

VRIJWILLIGERSWERK VISIETEKST & AFSPRAKEN VRIJWILLIGERSWERK VISIETEKST & AFSPRAKEN 1. Visie Werken met vrijwilligers is een bewuste keuze in OC Cirkant. Wij geloven immers in de kracht en waarde van vrijwilligers in een sterk geprofessionaliseerde

Nadere informatie

Algemeen vrijwilliger Taken binnen het jongerencentrum zijn: - Bestuurstaken - DJ. - Poetsen

Algemeen vrijwilliger Taken binnen het jongerencentrum zijn: - Bestuurstaken - DJ. - Poetsen s Jongerencentrum Fraiche is een organisatie in Vaals die zich bezig houdt met het organiseren van feesten en concerten voor jongeren. Naast het poppodium is er ook een café dat iedere donderdag- en vrijdagavond

Nadere informatie

Mantelzorg- en vrijwilligersbeleid

Mantelzorg- en vrijwilligersbeleid Mantelzorg- en vrijwilligersbeleid St. Hervormd Centrum Pennemes 2010 3.12.6 Versie 01-06-2010 1/6 Inhoudsopgave Inleiding 1. Visie op werken met mantelzorgers/vrijwilligers 1.1 Wanneer is iemand een mantelzorger

Nadere informatie

Het OCMW doet meer voor jou dan je denkt! 2015 in een notendop

Het OCMW doet meer voor jou dan je denkt! 2015 in een notendop Het OCMW doet meer voor jou dan je denkt! 2015 in een notendop 5 strategische doelstellingen. Het OCMW zette zich hier extra op in naast zijn gewone werking. We lichten je dit graag kort toe! De Grimbergena-

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli-augustus-september 2015 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden

Nadere informatie

Informatienota voor vrijwilligers

Informatienota voor vrijwilligers Vormingplus Citizenne VZW Steenkoolkaai 9, 1000 Brussel Tel : 02/203 08 00 info@citizenne.be Ondernemingsnummer : BE0860.442.953 Doelstelling van de organisatie Informatienota voor vrijwilligers Vormingplus

Nadere informatie

vrijwilligerszorg midden-limburg Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit!

vrijwilligerszorg midden-limburg Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! Groene Kruis Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! vrijwilligerszorg midden-limburg Vrijwilligerszorg Er kijkt iemand naar u uit! Heeft u of een van uw naasten een verstandelijke en/of lichamelijke

Nadere informatie

Waar kan je vrijwilligerswerk doen?

Waar kan je vrijwilligerswerk doen? werk vrijwilligers Je wil je graag inzetten als vrijwilliger, maar je hebt geen idee waar? Nochtans zijn er mogelijkheden genoeg. Rechten en plichten van de vrijwilliger: nooit van gehoord? Toch zijn er

Nadere informatie

DE WET OP HET VRIJWILLIGERSWERK

DE WET OP HET VRIJWILLIGERSWERK DE WET OP HET VRIJWILLIGERSWERK QUIZ Jan is administratief medewerker en doet na zijn uren vrijwilligerswerk binnen de organisatie waar hij werkt. Als vrijwilliger is hij begeleider op kampen die zijn

Nadere informatie

Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning Ambulante ondersteuning Wie zijn we? Tweb biedt ambulante ondersteuning aan mensen met een beperking die zelfstandig wonen of willen gaan wonen in de regio Vlaamse Ardennen. Wij worden gesubsidieerd door

Nadere informatie

Arbeid. 1. Vrijwilligerswerk. 2. Huishoudelijk werk. 3. Zorgarbeid

Arbeid. 1. Vrijwilligerswerk. 2. Huishoudelijk werk. 3. Zorgarbeid Arbeid Arbeid kunnen we indelen in twee verschillende soorten: betaalde en onbetaalde arbeid. Betaalde arbeid is werk waarvoor een vergoeding (loon) wordt betaald. Deze betaling ontbreekt bij onbetaalde

Nadere informatie

5 strategische doelstellingen. Het OCMW zet hier extra op in naast zijn gewone werking. Een kort overzicht!

5 strategische doelstellingen. Het OCMW zet hier extra op in naast zijn gewone werking. Een kort overzicht! 5 strategische doelstellingen. Het OCMW zet hier extra op in naast zijn gewone werking. Een kort overzicht! De Grimberge- Verdere uitbouw van het naren gericht en efficiënt informeren met actuele en doelgroepgerichte

Nadere informatie

= een activiteit die uitgevoerd word door een vrijwilliger binnen een organisatie.

= een activiteit die uitgevoerd word door een vrijwilliger binnen een organisatie. Vrijwilligerswerking Wat is vrijwilligerswerk? = een activiteit die uitgevoerd word door een vrijwilliger binnen een organisatie. Het woord activiteit is een belangrijk bestanddeel in de definitie: het

Nadere informatie

Eindelijk een statuut voor de vrijwilliger

Eindelijk een statuut voor de vrijwilliger Eindelijk een statuut voor de vrijwilliger Inhoud van de toelichting Historiek Krachtlijnen van de wet En verder? Historiek Legislatuur 1999-2003 Verschillende studies over vrijwilligerswerk Twee wetsvoorstellen

Nadere informatie

WELKOM IN HET DIENSTENCENTRUM

WELKOM IN HET DIENSTENCENTRUM WELKOM IN HET DIENSTENCENTRUM Dienstencentrum De Waaier Dorpsstraat 111, Koningshooikt Dienstencentrum Rosmolen Pettendonk 37/, Lier Antennepunt De Komeet Eeuwfeestlaan 183, Lier Wil je in een leuke sfeer

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Ik vind het erg leuk om te doen: met mensen omgaan, ik ben graag in de weer. En als je ziet hoe de bewoners daar van genieten.

VRIJWILLIGERSWERK. Ik vind het erg leuk om te doen: met mensen omgaan, ik ben graag in de weer. En als je ziet hoe de bewoners daar van genieten. VRIJWILLIGERSWERK pagina 4: Ik vind het erg leuk om te doen: met mensen omgaan, ik ben graag in de weer. En als je ziet hoe de bewoners daar van genieten. Zorggroep Ter Weel SERVICE VERLENEN OP HET GEBIED

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM april mei juni 2015 Maandelijks gezondheidsconsult Een verpleegkundige is elke laatste donderdag van de maand van 11 uur tot 12 uur in het dienstencentrum

Nadere informatie

Voorwoord 11 INHOUDSTAFEL

Voorwoord 11 INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL Voorwoord 11 1 Beleidsmatige aspecten van het inzetten van vrijwilligers 15 1. Vrijwilligersbeleid 17 1.1. Een visie op vrijwilligerswerk als leidraad 17 1.2. Een vrijwilligersbeleid uittekenen

Nadere informatie

TOELICHTING HANDVEST SUCCESVOL VRIJWILLIGEN

TOELICHTING HANDVEST SUCCESVOL VRIJWILLIGEN TOELICHTING HANDVEST SUCCESVOL VRIJWILLIGEN Het Handvest succesvol vrijwilligen is opgevat als een handig en visueel aantrekkelijke tool. Het moet organisaties toelaten zich te profileren als vrijwilligersorganisatie(-dienst

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Doras

Vrijwilligerswerk bij Doras Welzijn Ouderen Thuisadministratie Vrijwilligerswerk bij Doras Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Vrijwilligerswerk bij Doras Doras

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt. De Kar Folder Wat is De Kar? Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, een overlijden binnen je gezin...) en word je verplicht om met weinig geld rond

Nadere informatie

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering.

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering. VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN. Hoeveel mag ik aanrekenen als babysitter? * Eén uurtarief : 4,00 euro/uur Overnachting (van 22 tot 8 uur + ontbijt): 20,00 euro Minimumprestatie: voor een prestatie

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Januari-februari-maart 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Januari-februari-maart 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Januari-februari-maart 2016 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Valentijn in het dienstencentrum ddienenstencentrum Sinterklaas, kerstfeest, nieuwjaar,. het ligt

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017 ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2017 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Lokaal dienstencentrum Far-West De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

5 strategische doelstellingen. Het OCMW zet hier extra op in naast zijn gewone werking. Een kort overzicht!

5 strategische doelstellingen. Het OCMW zet hier extra op in naast zijn gewone werking. Een kort overzicht! 5 strategische doelstellingen. Het OCMW zet hier extra op in naast zijn gewone werking. Een kort overzicht! De Grimberge- Verdere uitbouw van het naren gericht en efficiënt informeren met actuele en doelgroepgerichte

Nadere informatie

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3 Huishoudelijk reglement ANDERS MOBIEL LIMBURG T KLAVERTJE Informatiebrochure lokaal dienstencentrum t Klavertje Versie: mei 2019 02 INHOUD Huishoudelijk Reglement Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL

Nadere informatie

GENOMINEERD VOOR DE PRIJS VRIJWILLIGERSWERK 2009

GENOMINEERD VOOR DE PRIJS VRIJWILLIGERSWERK 2009 GENOMINEERD VOOR DE PRIJS VRIJWILLIGERSWERK 2009 Tussen het Permanent Welzijnsoverleg, Stooktewegel 17 te 9230 Wetteren, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Overzicht van de plaatsbezoeken. Themadag vrijwilligers in de zorg - 30 september 2011 OC Heule

Overzicht van de plaatsbezoeken. Themadag vrijwilligers in de zorg - 30 september 2011 OC Heule Overzicht van de plaatsbezoeken Themadag vrijwilligers in de zorg - 30 september 2011 OC Heule Een overzicht van de plaatsbezoeken volgens tijdstip - Buda sociale kledingwinkel - Zonnebloem VZW - Den Achtkanter

Nadere informatie

AxionContinu heeft ten aanzien van het mantelzorgbeleid de volgende uitgangspunten geformuleerd:

AxionContinu heeft ten aanzien van het mantelzorgbeleid de volgende uitgangspunten geformuleerd: Mantelzorgbeleid 1. Wat is mantelzorg Mantelzorg is een overkoepelend begrip voor veel vormen van meer dan gebruikelijke zorg, die partners, ouders, kinderen, familieleden, vrienden en buren elkaar verlenen.

Nadere informatie

uw partner in zelfstandigheid

uw partner in zelfstandigheid Vrijwilligerswerk, gewoon doen! Vrijwilligerswerk Dankzij zo'n 150 enthousiaste vrijwilligers kunnen ouderen en mensen met een beperking in Zwijndrecht langer en beter zelfstandig thuis wonen en deelnemen

Nadere informatie

Gedragstherapeutische Behandelgroep (GTB) Informatie voor Jongeren

Gedragstherapeutische Behandelgroep (GTB) Informatie voor Jongeren Gedragstherapeutische Behandelgroep (GTB) Informatie voor Jongeren Gedragstherapeutisch behandelgroep? Voor wie? Jongeren tussen 12 en 18 jaar, die vanwege problemen met zichzelf en/of hun gezin, tijdelijk

Nadere informatie

Brochure vrijwilligerswerk

Brochure vrijwilligerswerk Brochure vrijwilligerswerk in samenwerking met INHOUDSTAFEL Richtlijnen vrijwilligerswerk binnen PVB p.3 Wat zegt de wet over vrijwilligerswerk? p.4 Wie mag vrijwilligerswerk doen? p.5 Hoe inschrijven

Nadere informatie

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw gedrag gevaarlijk is voor andere mensen. Dit mag nooit

Nadere informatie

Brochure vrijwilligerswerk

Brochure vrijwilligerswerk Brochure vrijwilligerswerk in samenwerking met INHOUDSTAFEL Richtlijnen vrijwilligerswerk binnen PVB/PAB p.3 Wat zegt de wet over vrijwilligerswerk? p.4 Wie mag vrijwilligerswerk doen? p.5 Hoe inschrijven

Nadere informatie

UW WELZIJN ONZE PASSIE

UW WELZIJN ONZE PASSIE UW WELZIJN ONZE PASSIE 2 Assistentiewoningen Ter Meersch EEN OPEN (T)HUIS Elckerlyc wil een open huis en thuis zijn, waar de mensen die er wonen, werken en op bezoek komen een uitstraling met volgende

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij de Stichting Land van Horne. Betekenisvol!

Vrijwilligerswerk bij de Stichting Land van Horne. Betekenisvol! Vrijwilligerswerk bij de Stichting Land van Horne Betekenisvol! Contactgegevens Naam contactpersoon:... Telefoonnummer:... E-mailadres:... Onderwerp pagina 1. Over de Stichting Land van Horne 4 2. Wat

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk loont!

Vrijwilligerswerk loont! Vrijwilligerswerk loont! Informatie voor vrijwilligers van CNV Publieke Zaak Meedenken, meepraten en meedoen! Denkt u er wel eens aan om vrijwilligerswerk te gaan doen? Om iets extra s te betekenen voor

Nadere informatie

Opname in het ziekenhuis

Opname in het ziekenhuis Opname in het ziekenhuis Wat je moet weten www.cm.be Uitgave 2014 Inhoud Inhoud... 2 Voorwoord... 3 Keuze van het ziekenhuis en van je kamer... 3 Aangifte van je arbeidsongeschiktheid... 4 Je ziekenhuisrekening...

Nadere informatie

Haal het beste uit je vrijwilligers: Bouwstenen voor een vrijwilligersbeleid

Haal het beste uit je vrijwilligers: Bouwstenen voor een vrijwilligersbeleid Haal het beste uit je vrijwilligers: Bouwstenen voor een vrijwilligersbeleid Provinciale bijeenkomst VVJ Antwerpen Mechelen, 3 oktober 2013 1 Departement: Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid Dienst

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM

VRIJWILLIGERSWERK. Telefoon 0597-565500 STICHTING ZORGCENTRUM DE BLANCKENBÖRG EIKENLAAN 34 9697 RW BLIJHAM TOT SLOT Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend. We verwachten dat zowel de organisatie als de vrijwilliger zich aan de gemaakte afspraken houdt. Dit is een van de basisregels voor een

Nadere informatie

Ouders in Huis: gesprekskaarten. Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek. Ontmoeten

Ouders in Huis: gesprekskaarten. Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek. Ontmoeten Ouders in Huis: gesprekskaarten Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek Ontmoeten 1. Vind je dat er initiatieven nodig zijn waar ouders elkaar kunnen leren kennen? Heb je hier ideeën over?

Nadere informatie

Informatie voor jongeren Fasehuizen

Informatie voor jongeren Fasehuizen Fasehuizen Informatie voor jongeren Een fasehuis? Voor wie? Voor jongeren van 16 tot en met 18 jaar die zelfstandig willen wonen, maar daar nog begeleiding bij nodig hebben. Jongeren zoals jij. In een

Nadere informatie

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering.

Deze ongevallen worden gedekt, binnen de grenzen van de door ons afgesloten verzekering. VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN. Hoeveel mag ik aanrekenen als babysitter? * Eén uurtarief : 4 euro/uur 5 euro/ uur vanaf 1/1/19 Overnachting (van 22 tot 8 uur + ontbijt): 20 euro 25 euro vanaf 1/1/19

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK (Wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van vrijwilligers; B.S. 29.08.2005; decreet van 3 april 2009 betreffende het georganiseerde vrijwilligerswerk in het beleidsdomein

Nadere informatie

zorg- en dienstencentrum Harskamp Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Harskamp kan u van dienst zijn!

zorg- en dienstencentrum Harskamp Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella Harskamp kan u van dienst zijn! zorg- en dienstencentrum Verzorgd leven achter uw eigen voordeur Opella kan u van dienst zijn! Verzorgd wonen achter uw eigen voordeur Wonen doe je het liefst in je eigen huis. Ook, of misschien juist

Nadere informatie

WELKOM. Infomoment Maandag 3 oktober 2016 Achel Statie

WELKOM. Infomoment Maandag 3 oktober 2016 Achel Statie WELKOM Infomoment Maandag 3 oktober 2016 Achel Statie DE PRESENTATIE IN VOGELVLUCHT Vergrijzing Een werkwijze in 3 fasen Buurtgezel? Aanpak Omkadering Vergrijzing Wist je dat Limburg 2 keer zoveel 65-plussers

Nadere informatie

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving.

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Rita deed werkervaring op bij Bloesem Theehuis in Herpen. Gasten genieten er van de lekkerste thee, taart en

Nadere informatie

de vrijwilligers verzekeren?

de vrijwilligers verzekeren? de vrijwilligers verzekeren? Dit kan, samen met (Samen Op Stap) SOS Vrijwilligers INHOUDSTAFEL Inschrijven bij SOS Vrijwilligers Kostprijs De vrijwilliger betalen Hoe worden onkosten geregistreerd Wat

Nadere informatie

Info Vrijwilligerswerk

Info Vrijwilligerswerk Info Vrijwilligerswerk Wat is vrijwilligerswerk? wanneer mensen zich inzetten in een organisatie die geen winst nastreeft; ze dit onbezoldigd doen: vrijwilligerswerk wordt nooit betaald. Vrijwilligers

Nadere informatie

verzekering vrijwilligerswerk

verzekering vrijwilligerswerk verzekering vrijwilligerswerk Inleiding Vrijwilligerswerk is niet weg te denken uit onze samenleving. Het vult het werk van beroepskrachten perfect aan en het verhoogt de onderlinge solidariteit in de

Nadere informatie

Vrijwilliger bij ASVZ

Vrijwilliger bij ASVZ Vrijwilliger bij ASVZ Inhoud Vrijwilligerswerk: leuk en waardevol! 05 Dit is wie we zijn 06 Het verhaal van Ingrid 08 Wat kun je doen bij ASVZ? 10 Het verhaal van José 12 Belangrijke informatie 14 Scholing

Nadere informatie