In 5 stappen weer fluitend naar je werk! Heleen Florusse E-book

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In 5 stappen weer fluitend naar je werk! Heleen Florusse E-book"

Transcriptie

1 Heleen Florusse E-book Dear, dear! How queer everything is today! And yesterday things went on just as usual. I wonder if I ve been changed in the night. Let me think: was I the same when I got up this morning? I almost think I can remember feeling a little different. But if I m not the same, the next question is: Who in the world am I? Ah, that s the great puzzle! Uit: Alice in Wonderland, Lewis Carroll Would you tell me, please, which way I ought to go from here? That depends a good deal on where you want to get to, said the cat. I don t much care where said Alice. Then it doesn t matter which way you go said the cat. so as long as I get somewhere, Alice added as an explanation. Oh, you re sure to do that. said the cat. If you only walk long enough. Uit: Alice in Wonderland, Lewis Carroll. Drs. Heleen Florusse T E info@florusseotc.nl W Werkadres: het Werkparadijs, Paradijslaan 32a, 5611 KN Eindhoven.

2 2 Werken is een deel van je leven. Werken betekent arbeid leveren. Je zet je beschikbare energie in en je krijgt daar iets voor terug. Bijvoorbeeld geld en andere materiele zekerheden. Maar ook: voldoening, structuur in je leven, een plaats tussen anderen, trots. Dit laatste geldt niet alleen voor betaald werk, maar net zo goed voor onbetaald werk. Als je fluitend naar je werk gaat, lijkt het wel of werken geen moeite kost. Je doet het graag, je doet dingen die je leuk vindt en waar je goed in bent. Je geniet van je geleverde arbeid én van je vrije tijd. Je hebt er plezier in en het wordt nog beloond ook! Maar wat als je niet (meer) fluitend naar je werk gaat? En als dat gevoel blijft en je geen veranderingen voorziet op afzienbare termijn? Dan zie je op tegen elke dag, de klont in je maag lijkt elke ochtend zwaarder te worden. Je voelt je energie verdwijnen en je krijgt soms zelfs fysieke klachten. Naar je werk gaan voelt als een molensteen om je nek. Soms zit de onvrede in jezelf, maar het kan even zo goed veroorzaakt worden door anderen of door veranderende omstandigheden. Wanneer dit ook voor jou geldt, wordt het tijd te onderzoeken hoe je het tij kunt keren. Je hebt meer plezier in je werk je als je doet wat bij je past. Datgene doet wat je goed kunt en waar je in kunt groeien. Maar vooral: als je doet wat je ook leuk vindt. Liefst in een omgeving die bij je past, met mensen waar je goed mee kunt samenwerken en waar je voldoende ruimte hebt voor je persoonlijke besognes. Er zijn wel honderd-en-één redenen te bedenken waarom je niet met plezier naar je werk gaat. Ik help je die redenen op te sporen en in kaart te brengen. Ik help je op weg om het stuur weer in handen te krijgen. Zodat ze je weer kunnen horen fluiten!

3 3 In dit E book deel ik met plezier mijn visie met je op wat je nodig hebt om weer met plezier te werken. Ik begin met 2 basisprincipes van waaruit ik werk en die voor iedereen gelden. De eerste gaat over je energiebalans. Het enige wat je nodig hebt is kennis van de begrippen omzet, winst, verlies en balans. Alles draait namelijk om jouw persoonlijke energiebalans. Iedere ondernemer weet dat een gezond bedrijf winst moet maken. Als je een euro investeert wil je graag 1,20 euro terug. In deze tijd lijkt het er op dat ieder individu steeds meer de ondernemer van zijn eigen loopbaan en leven wordt. Om op een gezonde manier te blijven werken heb je nodig dat je meer energie terug krijgt dan je er in gestopt hebt. Dat geldt eigenlijk voor verschillende levensgebieden. Als je energie stopt in sporten wil je daar iets voor terug krijgen. Een fit lichaam, minder kilo s, voldoening, scherpere tijden of gewoon plezier. Vakantie. Je stopt energie in de voorbereiding, reizen, geld uitgeven. Maar als je een goede vakantie hebt gehad was het je het waard. Rust, nieuwe dingen gezien en gedaan, andere cultuur, eten, mensen ontmoet. Energie opgedaan. Je kunt er weer tegen. Zelfs voor relaties geldt hetzelfde principe. Familie, gezin, geliefde, vrienden. Je brengt samen tijd door, spant je in, investeert, maar je krijgt er als het goed is ook heel veel waardevols voor terug. Maar stel nu dat wat je terugkrijgt niet opweegt tegen de energie die je er in gestopt hebt. Hoe voelt dat dan? Wat zit je dan dwars? En wat doet dat met je? En wil je het dan eigenlijk nog wel op deze manier? Voor werken geldt hetzelfde: je wilt energie steken in de uren dat je werkt, letterlijk arbeid leveren, maar daar wil je ook iets waardvols voor ontvangen. Waardevol kan bijvoorbeeld zijn salaris, vakantie, pensioen. Maar ook ontwikkelmogelijkheden, groei, leren. Of voldoening, plezier, collega s, een plek tussen anderen. Kijk even naar de volgende situaties:

4 4 Energiebalans eenheden energie 120 eenheden energie Stel je levert 100 eenheden energie aan arbeid en je krijgt er 120 eenheden voor terug. Houden zo! 20 % winst. Daar kan je leuke dingen mee doen. Omzet met winst! eenheden energie 100 eenheden energie Je levert weer 100 eenheden energie en je krijgt er ook 100 voor terug. Opletten geblazen, je houdt niets over. Geen verlies, maar ook geen winst eenheden energie 80 eenheden energie Je levert weer 100 eenheden, maar nu krijg je maar 80 terug. Als je de volgende dag weer 100 moet leveren, waar vul je het tekort dan mee aan? Met energie uit je reserves. Je hebt een energie-lek en dat moet je zien te dichten. Omzet met verlies! Dat houd je niet lang vol.

5 5 Dus: als je na een werkperiode meer energie overhoudt dan je er in gestopt hebt, bouwt je energievoorraad op. En daar kan je plezierig mee leven. En dingen mee doen voor jezelf, voor je omgeving, je gezin of relatie. Als je quitte speelt met je energie, dan heb je elke dag net genoeg om te werken en bouw je geen reserves op. Dus als je een keer een tandje bij moet schakelen, in je werk of privé leven, heb je te weinig reserves en moet je energie halen uit je voorraadje. Dit is een situatie die je wel even kan volhouden, maar het mag niet te lang duren. En als je met minder energie thuiskomt dan je gebracht hebt, ben je aan het interen. Roofbouw. Dat merk je aan alles. Je lichaam gaat protesteren, je humeur lijdt er onder en jijzelf en je omgeving ook! Omzet met verlies, dat houdt geen enkele ondernemer lang vol. Als dit bij jou aan de hand is moet je eigenlijk stoppen met de omzet of jezelf weer winstgevend zien te maken! Hoe zit dit bij jou? Het is goed om je voor jezelf af te vragen welke van de drie situaties op dit moment het meest op de jouwe lijkt. En op welk levensgebied? Misschien zijn er gebieden waar je energie oplaadt en andere waar je energie verliest. En is je totaalbalans dan nog positief? Heb je nog een buffertje? Zijn er gebieden waar je echt actie moet ondernemen? Het tweede principe gaat over willen en kunnen. Veel van onze activiteiten doen we omdat we er goed in zijn. En dat is fijn, dan gaat het gemakkelijker en het resultaat mag er zijn. Mensen spreken je ook graag aan op dingen die je goed kan. Wat heel belangrijk is voor jou, is of je ook plezier hebt in wat je doet. Dat lijkt een luxe, maar blijkt in praktijk een doorslaggevende factor te zijn. Zolang je plezier hebt in wat je doet, bevind je je in een aangename toestand. Zelfs als je niet heel erg ervaren bent. Het doen alleen al geeft je energie, het is plezierige tijd. En omdat je er plezier in hebt ben je gemotiveerd vanuit jezelf. De resultaten komen als vanzelf. Flow! Maar als je je tijd vult met activiteiten waar je geen plezier in hebt, loopt het helemaal niet soepel. Je moet je er toe zetten om te beginnen en als je bezig bent lijkt de tijd vooruit te kruipen. Zelfs al ben je heel capabel en ervaren, dat maakt dan helemaal niet uit. Het voelt als strafwerk.

6 6 Willen en kunnen Onderstaand plaatje laat de relatie zien tussen wat je leuk vindt (willen) en waar je goed in bent (kunnen). Kan ik goed Kan ik (nog) niet goed 1 2 Vind ik leuk I 3 4 Vind ik niet (meer) leuk Veld 1 omvat die elementen waar je goed in bent en die je met veel plezier doet. Dat zijn de activiteiten die je werk leuk maken. Veld 2 omvat datgene waar je niet zo goed in bent, maar wat je wel heel leuk vindt om te doen. Dingen uit dit veld kan je óf puur voor je plezier doen, óf om je in te ontwikkelen. Dan zijn het voor jou uitdagende en grensverleggende activiteiten. Daarin kun je groeien. Veld 3. Hier vind je taken die je wel kunt omdat je de capaciteiten of ervaring hebt, maar waar je geen plezier (meer) aan beleeft. Energie stoppen in deze activiteiten levert geen voldoening op. Teveel van deze taken in je functie zuigt je leeg. Veld 4 omvat activiteiten die je niet leuk vindt en waar je ook niet goed in bent. Daar kies je niet voor, maar soms zijn er dingen die je nu eenmaal moet doen, leuk of niet leuk.

7 7 Doorstroming De verdeling van activiteiten over de velden blijft niet altijd hetzelfde. In de tijd vindt er als het ware een soort doorstroming plaats. Dingen die je goed kunt en die je leuk vindt (veld 1) kun je lange tijd volhouden. Maar na verloop van tijd kan de lol eraf raken. Je vervalt in routines, te veel herhalingen of er treedt gewenning op. Zaken die je eerst met veel plezier deed, zakken langzaam naar veld 3. Je kunt het nog wel, maar je doet het niet meer graag. De uitdaging en plezier zoek je in activiteiten in veld 2. Zaken die je nog niet beheerst, maar die je zo leuk vindt dat je ze wel wilt ontwikkelen. Naarmate je die activiteiten meer ontwikkelt en er vaardiger in wordt, verschuiven ze weer naar veld 1. Om met plezier te blijven werken is het noodzakelijk dat er een continue stroom op gang blijft van activiteiten die nieuw en leuk zijn (veld 2), die vervolgens opschuiven naar leuk en kan ik goed en op termijn zullen zakken naar kan ik wel, maar vind ik niet meer leuk. Aangesproken blijven worden op wat je wel kunt, maar zelf niet meer leuk vindt, leidt tot energieverlies! Tot zover niets nieuws onder de zon. Dit mechanisme geldt voor iedereen. Hoe zit dit bij jou? Maak eens een rondje langs jouw veldjes. Vraag jezelf af hoe jouw taken verdeeld zijn in het bovenstaande plaatje. - Doe je nog genoeg dingen die je leuk vindt (bovenste rij, veldje 1 en 2 )? - Of zijn er inmiddels teveel dingen op je bordje die je niet meer met plezier doet, veldje 3. - En hoe gevuld is jouw tweede veldje? Waar heb jij zin in om je tanden in te zetten? Als je merkt dat jouw werk zich teveel in de onderste rij afspeelt, veldjes 3 en 4, wordt het tijd te onderzoeken wat je zou kunnen veranderen. De onderste rij is het gebied van omzet met verlies. Niet al te lang blijven doen. Hoe kan je minder in het derde en meer in het tweede veldje gaan doen? Waar zitten de mogelijkheden in je huidige baan? Moet je eens rondkijken naar een andere plaats in je organisatie? Of denk je dat het niet meer te vinden is en is dit het moment om eens buiten te gaan kijken?

8 8 En dan nu naar de 5 stappen. Fluitend naar je werk, wie wil dat nou niet? Lekker werken, doen wat je graag doet en waar je goed in bent. En er voor beloond worden en genoeg energie overhouden om te leven. In de basis zijn er 5 stappen nodig om dat te bereiken. En de stappen zijn in essentie erg eenvoudig en voor de hand liggend. Het is de uitvoering waar je mee worstelt. Vergelijk het maar eens met de wens om af te vallen. Daar zijn maar twee stappen essentieel. 1. Gezonder eten 2. Meer bewegen Eenvoudiger kan haast niet. En toch hebben veel mensen moeite met de uitvoering. Omdat het zo eenvoudig lijkt zoeken mensen naar de snelle oplossing. Afslankprodukten van de drogist. In januari alweer een abonnement op de sportschool. Nu ga ik echt! Een mooi setje nieuwe sportkleding, dat voelt meteen goed. En in praktijk blijken deze acties voor velen niet echt te helpen. Met frustratie, opgeven en jojo effecten tot gevolg. De winst zit in investeren in jezelf. Onder ogen zien wat jouw situatie nu is. Wat maakt dat je blijft hangen in een situatie die je ongelukkig maakt. Waar zou je willen zijn? Eerlijk zijn tegen jezelf en jezelf niet voor de gek houden. Daar zit de echte winst. Gun jezelf het leven te leven zoals het bij jou past. Voel dat je het waard bent. En wat het je waard is. Al meer dan 20 jaar loop ik een stukje mee met mensen die deze stappen ook gezet hebben. Ik begeleid hen soms voor een korte periode, vaak voor een langere. Mensen die echt willen kiezen voor een leven met werk dat bij ze past. En de mensen die uiteindelijk bereiken wat ze het liefst willen, hebben allemaal geïnvesteerd in zichzelf en op hun eigen manier de 5 essentiële stappen doorlopen. De stappen zijn eenvoudig, het is de uitvoering die je verder brengt.

9 9 Dit zijn de stappen die je verder brengen. 1. Hoe zie jij er uit? 2. Hoe ziet jouw omgeving eruit? 3. Wat heb jij nodig? 4. Wat heb je al in huis? 5. Wat ga je doen? Er zijn talloze manieren om met deze vragen aan de slag te gaan en ze proberen te beantwoorden. Als je goed en eerlijk naar jezelf kijkt dan weet je ook al een heleboel van jezelf. Onbewust heb je al veel verzameld. Welke feedback krijg je bijvoorbeeld uit je omgeving. Wat zegt dat over jou? Hoeveel rapporten van testen, vragenlijsten, meetinstrumenten liggen er in je la? Wat heb je in de afgelopen jaren allemaal tot stand gebracht? Waar droom jij van? Je kunt zelf aan de slag met boeken of methodes die vrij verkrijgbaar zijn. Je kunt er ook voor kiezen om dit proces in te gaan samen met anderen. Een bekende, een groep gelijkgestemden, een cursusgroep of iemand die je in dit proces persoonlijk begeleidt. Kies de weg die bij je past. En kijk wat jij nodig hebt om te bereiken wat je wilt. Durf te investeren in jezelf. Of dat nu een afslank product, abonnement op de sportschool of een personal coach is. Je bent het waard! Ben jij goed opgeleid, heb je een goed stel hersens maar werk je niet meer met plezier? Wil je weer gelukkig zijn in je werk, doen waar je goed in bent en kostbare energie overhouden? Meld je dan nu aan voor het ontvangen van waardevolle tips door een mail te sturen naar:

10 10 Tot slot.. aan de slag! Misschien heeft het lezen van mijn E book je aan het denken gezet. En misschien is er zelfs al wat beweging voelbaar. Ik geef je tot slot graag nog een oefening mee waar je direct al je voordeel mee kunt doen. Dit kan je zelf doen en kost je niet al te veel tijd, maar kan je wel een helder inzicht opleveren in wat jij nodig hebt. Krenten uit de pap Maak je even los van de alledaagse beslommeringen en ga terug in de tijd. Kies een punt in je verleden waar je de oefening wilt beginnen. Dit kan bv je eerste baan of studietijd zijn. Sommigen gaan zelfs nog verder terug. Probeer vanaf dat punt de tijd tot vandaag te verdelen in afgeronde periodes. Dit hoeven geen gelijke periodes te zijn. Denk aan bv. Afstudeerproject, hele studietijd, bepaalde functie, projecten, reizen, locatie, periode met leuke collega of baas. Bijvoorbeeld Stage/studie baan 1 project a reis baan 2 etc. Denk terug aan elke afzonderlijke periode. Bedenk per periode wat de leukste elementen waren in die periode. Misschien was het geheel niet super en verlang je echt niet terug, maar elke periode had vast wel elementen die je wel heel leuk vond. Bijvoorbeeld: nieuwe kennis opdoen, dingen uitzoeken/regelen, vrijheid, verantwoordelijkheid, vakkennis, inspirerende mensen, bepaalde vaardigheden gebruiken, fijne werkomgeving. reistijd

11 11 Kan van alles zijn. Zoek voor jou de krenten uit de pap. Je hoeft dus niet met plezier op de hele periode terug te kijken. Per periode maak je een lijstje met krenten uit de pap. Kijk nu eens goed naar alle lijstjes. - Komen dezelfde elementen vaak terug? - Zie je juist een grote diversiteit? - Of heb je maar heel weinig krenten kunnen vinden? Wat zegt dat over jou? Wat heb jij blijkbaar nodig? Welke ingrediënten heb jij nodig om met plezier te werken? En heb je nu voldoende van die ingrediënten in je werk? Kan je er meer van krijgen? Of, als je op zoek bent naar ander werk, welke ingrediënten zijn voor jou essentieel? Laat je niet afleiden door de titel van een functie, maar speur naar de krenten uit de pap. Jouw krenten uit de pap. Zodat je met plezier werkt! Succes!

12 12 Ik dank je voor het lezen van mijn visie op wat je nodig hebt om met plezier en behoud van energie te werken. En ik wens je heel veel succes op je pad om dit ook te bereiken. Wil je meer waardevolle tips ontvangen? Stuur een mail naar Hartelijke groet, Heleen Florusse Eindhoven, 2013 BONUS!!! Gratis verhelderend doorbraakgesprek! Meld je aan voor gratis strategiegesprek, ter waarde van 125,00 euro, waarin we onderzoeken wat jij nodig hebt. Een gratis waardevol coachingsgesprek met Heleen. Dit gesprek verheldert je situatie en geeft je handvatten. Stuur een mail naar met als onderwerp verhelderend doorbraakgesprek, met een korte toelichting. Je ontvangt een mail terug met info over de afspraak. Gun het jezelf! Ik ben er speciaal voor hoogopgeleide en hoog intelligente professionals met minimaal 10 jaar werkervaring, die vastgelopen zijn en die weer met plezier en vol energie willen werken. Gespecialiseerd in hoogbegaafdheid, kenmerken van autisme, adhd/add en hoog gevoeligheid (HSP). Drs. Heleen Florusse T E info@florusseotc.nl W Werkadres: het Werkparadijs, Paradijslaan 32a, 5611 KN Eindhoven.

13 13

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren tips 11 om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren Mandy Israel Fantastisch dat je dit ebook hebt aangevraagd! Ontbreekt er wat in je leven? Voel je je niet voldaan? Wil jij RIJK zijn? Rijkdom gaat voor

Nadere informatie

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching KIES VOOR JEZELF Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching 1 WIE IS DAFNE? Een paar jaar geleden had ik een goede baan bij een vijfsterrenhotel in Amsterdam,

Nadere informatie

Voor wie is dit E-book bedoeld?

Voor wie is dit E-book bedoeld? Voor wie is dit E-book bedoeld? Heb je het gevoel dat je vastzit, maar je weet niet wat je moet veranderen om je weer goed te voelen? Verlang jij naar een baan waar je energie van krijgt in plaats van

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

Be Sports Minded. Workshop 11 april 2014 Thomas van Aquinodag Eindhoven. Dennis Witsiers

Be Sports Minded. Workshop 11 april 2014 Thomas van Aquinodag Eindhoven. Dennis Witsiers Be Sports- Minded Be Sports Minded Workshop 11 april 2014 Thomas van Aquinodag Eindhoven Dennis Witsiers Vraag? Waarom volg je deze workshop? 2 minuten Doel?! Antwoorden geven op jullie vragen! Waarom

Nadere informatie

De schittermethode: In 7 stappen vanuit jouw talenten en eigenaarschap schitteren in je droombaan met meer focus, meer succes en meer werkplezier

De schittermethode: In 7 stappen vanuit jouw talenten en eigenaarschap schitteren in je droombaan met meer focus, meer succes en meer werkplezier Beste lezer, Leuk dat je mijn Schittermethode e-book hebt gedownload. Je hebt de eerste actie genomen naar persoonlijke en professionele groei met meer focus, meer succes en meer werkplezier. Ik ben Wendy

Nadere informatie

Fluitend naar je werk! Over loopbaancoaching aan hoogbegaafden.

Fluitend naar je werk! Over loopbaancoaching aan hoogbegaafden. 1 Fluitend naar je werk! Over loopbaancoaching aan hoogbegaafden. Fluitend naar je werk. Wie wil dat nu niet? In mijn werk help ik mensen om zelf weer in het juiste spoor te komen. Zodat ze weer keuzes

Nadere informatie

Flowdagboek voor de Intuïtie challenge

Flowdagboek voor de Intuïtie challenge Flowdagboek voor de Intuïtie challenge MANIFESTyourlight.nl Dit is je flowdagboek voor de Intuïtie challenge Vul het in op het moment van de dag dat je intuïtie vertelt dat je dat moet doen. Als je schrijft

Nadere informatie

Wat zet je op je to don t lijst?

Wat zet je op je to don t lijst? Nu is het moment om je bezig te houden met de dingen die je volgend jaar NIET meer wilt doen, waar je geen tijd en energie meer in wilt steken. Om productief bezig te zijn en niet maar gewoon druk bezig

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

STAP 1 WAT WIL JIJ ÉCHT? ...

STAP 1 WAT WIL JIJ ÉCHT? ... STAP 1 WAT WIL JIJ ÉCHT?... Welkom bij stap 1, in deze allereerste module gaan we een begin maken met het ontdekken van wat je écht wilt. Je gaat je dromen en wensen in kaart brengen, die in verbinding

Nadere informatie

Voorwoord. Aan de slag met job craften

Voorwoord. Aan de slag met job craften Aan de slag met job craften Voorwoord Over job craften wordt steeds meer geschreven. Er is een scala aan wetenschappelijke artikelen en in Nederland zijn inmiddels ook enkele promotieonderzoeken gepubliceerd.

Nadere informatie

Ouderavond Visie MR Mr.JB Kanschool 2013-2014

Ouderavond Visie MR Mr.JB Kanschool 2013-2014 Ouderavond Visie MR Mr.JB Kanschool 2013-2014 Inhoud Voorstelrondje Doel van de avond Visie van MR op Kanschool In gesprek met elkaar over visie Welke kant? Would you tell me, please, which way I ought

Nadere informatie

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit Veerkracht Vitaliteit en levenskunst Welkom Wat is veerkracht? Vertel een eigen positieve ervaring van veerkracht aan je buurman/-vrouw Wat is veerkracht? Terugveren na tegenslag, weerbaar, minder last

Nadere informatie

E E N É C H T G E L U K K I G

E E N É C H T G E L U K K I G E E N É C H T G E L U K K I G 2019 W E R K B O E K Miriam Jager www.geluksjager.nl INLEIDING Werkboek geluk Ian Schneider on Unsplash MIRIAM JAGER Je kunt niet beïnvloeden wat je in je leven meemaakt maar

Nadere informatie

Hai, hai, Jij wordt de creator van je eigen leven!

Hai, hai, Jij wordt de creator van je eigen leven! Hai, hai, Hoe was 2018 voor jou? We zijn weer bij het einde van het jaar en dat is een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat er volgend jaar komen gaat. De

Nadere informatie

DOELEN STELLEN. drs. H.F.H. Bulder 1 SITUATIE

DOELEN STELLEN. drs. H.F.H. Bulder 1 SITUATIE DOELEN STELLEN drs. H.F.H. Bulder SITUATIE Would you tell me please, which way I ought to go to from here?, asked Alice That depends a good deal on where you want to go to, said the Cat I don't much care

Nadere informatie

P e r s o n a l C a r e e r P l a n

P e r s o n a l C a r e e r P l a n P e r s o n a l C a r e e r P l a n If you can dream it, you can do it. Walt Disney First comes thought; then organization of that thought, into ideas and plans; then transformation of those plans into

Nadere informatie

UITSTELGEDRAG. Ik heb een deadline nodig om goed te kunnen werken. Volgende week moeten jullie je boekverslag indienen.

UITSTELGEDRAG. Ik heb een deadline nodig om goed te kunnen werken. Volgende week moeten jullie je boekverslag indienen. UITSTELGEDRAG Volgende week moeten jullie je boekverslag indienen. Ik heb een deadline nodig om goed te kunnen werken. Ik heb nog tijd. Die taak moet pas volgende week ingediend worden. Oh nee, we hebben

Nadere informatie

INSTRUMENT ASSESSMENT LOOPBAAN ANKERS

INSTRUMENT ASSESSMENT LOOPBAAN ANKERS INSTRUMENT ASSESSMENT LOOPBAAN ANKERS Wat? Voor wie? Soort tool? Hoe gebruiken? Bron? Dit assessment peilt naar de belangrijkste motivatoren of loopbaanankers van de cliënt Cliënt (hoger profiel) invuldocument

Nadere informatie

PERSONAL & CAREER ASSESSMENT

PERSONAL & CAREER ASSESSMENT PERSONAL & CAREER ASSESSMENT Jij kunt het verschil maken. Jouw kick-start voor persoonlijke groei en carrière ontwikkeling Deze vragenlijst is een handig gereedschap om inzicht te krijgen in waar jij staat

Nadere informatie

Karen van der Pauw

Karen van der Pauw Karen van der Pauw www.jeloopbaandebaas.nl Waarom je nog niet de baan hebt die je wilt... 3 Waarom je niet weet wat je wilt... 3 Wat je in dit werkboek zult leren... 4 Wat je in dit werkboek NIET zult

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self.

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self. YOGA LIFESTYLE F E B R U A R I 2 0 1 7 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self.

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ?

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? Hoe zie jij jezelf in 2020? Hoe zi et jouw leven er uit i n 2020? Ben j e da n vaardi g gen oeg om a ll e ver an d er i ngen bij te benen? Je ei gen keuzes d aar in te m aken

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een krachtige boodschap maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Of we het leuk vinden of niet, als ondernemers zullen

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

De kracht van momentum

De kracht van momentum De kracht van momentum Wist je dat 95 % van de mensen die goede voornemens hebben, bijvoorbeeld rondom nieuwjaar, deze nooit waar gaan maken. De reden hiervoor is, dat de meeste mensen helemaal niet begrijpen

Nadere informatie

MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 4. 1 Motieven om te werken 2 Energiebalans 3 Jouw ideale levensontwerp

MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 4. 1 Motieven om te werken 2 Energiebalans 3 Jouw ideale levensontwerp MODULE 1 ZELFANALYSE WERKBOEK: STAP 4 1 Motieven om te werken 2 Energiebalans 3 Jouw ideale levensontwerp 1. Motieven om te werken In onze huidige maatschappij is de link tussen werken en overleven lang

Nadere informatie

Laat je tijd niet weglekken.

Laat je tijd niet weglekken. Laat je tijd niet weglekken. Waar verdwijnt jouw tijd in? PATRICIA GORISSEN Laat jij je kostbare tijd weglekken? Je werkt zo hard aan je bedrijf, aan je projecten. Om je klanten beter te helpen en tegelijkertijd

Nadere informatie

Als je je richt op resultaten, dan zul je niet veranderen. Als je je richt op verandering, dan zul je resultaten behalen.

Als je je richt op resultaten, dan zul je niet veranderen. Als je je richt op verandering, dan zul je resultaten behalen. Als je je richt op resultaten, dan zul je niet veranderen. Als je je richt op verandering, dan zul je resultaten behalen. Als alles tegenzit, bedenk dan dat een vliegtuig opstijgt bij tegenwind, niet met

Nadere informatie

Doorbraak Dagen Dagboek

Doorbraak Dagen Dagboek Doorbraak Dagen Dagboek Doe de challenge 8 dagen lang en doorbreek je blokkades: Op naar meer flow, geluk en energie! Welkom! Hoi! Heel erg leuk dat je wilt proeven aan de Doorbraak Dagen Challenge! Dit

Nadere informatie

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project Evenwicht, werk en privé in balans dat

Nadere informatie

Training Een GROOTS leven

Training Een GROOTS leven Training Een GROOTS leven Inleiding Je mag nu al trots op jezelf zijn. Trots, omdat je de eerste stap hebt gezet naar een grootster leven. Je bent de meeste van jouw onzekerheden wel voorbij en je bent

Nadere informatie

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe?

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe? Je bent waarschijnlijk begonnen met Het VoedingsKompas vanuit het verlangen om iets te veranderen in je leven. Misschien wil je alleen maar méér energie, misschien wil je af van enkele lichamelijke klachten

Nadere informatie

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar 7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN Toen ik begon met ondernemen, moest ik nog veel leren over het ondernemerschap. Zo had ik weinig kaas gegeten van marketing, wist ik niet veel van boekhouden

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING BIJ DEZE SPECIALE EDTIE Je herkent het vast:

Nadere informatie

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens!

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens! Introductie Hoi dapper mens! Hoe tof dat je de gratis tips hebt gedownload! In dit document geef ik een aantal tips die mij persoonlijk veel geholpen hebben. Ik ben af gaat over jezelf accepteren en dat

Nadere informatie

AAN DE SLAG. met de 5 essentiële ingrediënten VOOR MEER WERKPLEZIER. Marianne Grooten 2016

AAN DE SLAG. met de 5 essentiële ingrediënten VOOR MEER WERKPLEZIER. Marianne Grooten 2016 AAN DE SLAG met de 5 essentiële ingrediënten VOOR MEER WERKPLEZIER Marianne Grooten 2016 www.weerwerkenmetplezier.nl "Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly

Nadere informatie

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten.

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten. Inleiding Je loopt al een tijdje met iets in je hoofd dat je zou willen doen, bereiken of waar je juist van af wilt. Je blijft maar in cirkeltjes draaien en je komt er niet uit. DE ALLEREERSTE STAP IS

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Deze presentatie kan je helpen je voornemens te realiseren

Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Deze presentatie kan je helpen je voornemens te realiseren Goede voornemens Ik wil gezonder leven Ik wil gelukkiger zijn Ik wil meer bewegen Ik wil stoppen met roken Ik wil wat zwaarder worden Ik wil minder alcolhol gaan drinken Ik will minder stress Ik wil meer

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder.

Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder. Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder. Op een kalme manier ben ik mijzelf rustig aan het voorbereiden voor een nieuw schooljaar. Maar ik besef mij ook dat mijn huis vol staat met materialen

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

COPYRIGHT LINDA SMIT

COPYRIGHT LINDA SMIT Linda is happiness motivator en docente Zhineng Qigong. Zij leert mensen hun energie te richten op het positieve, op dat wat zij willen. Zij helpt ze hun doelen te bepalen en hoe ze deze kunnen behalen.

Nadere informatie

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling Ontdek-je-zelf toolkit Ontdekken wat voor werk echt bij je past dat is nog zo gemakkelijk niet! Om je op weg te helpen, geef ik je 4 tools waarmee je je eerste stappen kunt zetten om te ontdekken waar

Nadere informatie

Woningnood - Boudewijn De Groot (2:11)

Woningnood - Boudewijn De Groot (2:11) STELLINGENSPEL - Bijlage 1: Liedjesteksten Lied 1: Woningnood - Boudewijn De Groot (2:11) De wijk wordt gesaneerd en de huizen moeten plat En de mensen staan te kijken en ze zeggen: Zie je dat In die ouwe

Nadere informatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie Hallo! Je houdt van je partner. Jullie zijn al geruime tijd samen en hebben misschien samen kinderen. Jullie leiden een druk bestaan en tijd

Nadere informatie

De 7 Stappen Naar Een Powerfull Way Of Life

De 7 Stappen Naar Een Powerfull Way Of Life De 7 Stappen Naar Een Powerfull Way Of Life Ben je er helemaal klaar voor??????? Bepaal hier jouw persoonlijke gezondheidsdoel en schrijf dat neer. 1. Brainstorm over situaties waar jij het gewenste gevoel

Nadere informatie

Positief in het leven staan

Positief in het leven staan Positief in het leven staan In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stress- en burnoutspecialist, NLP

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag 7 TIPS Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag Dit ebook is voor jou als hardwerkende jongvolwassenen met autisme spectrum stoornis of als je jezelf herken in de kenmerken van ASS.

Nadere informatie

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum?

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? 1 Shopping mall Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? The Tower - Shopping mall 1 Bookshop Blackwell s Waterstones

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E S p r a n k e l p l a n I N H O U D S O P G A V E VOORDAT JE BEGINT... SPRANKELDOELEN VASTSTELLEN VISUALISEER JOUW SPRANKELJAAR VRAGEN DIE PIJN DOEN ZORG DAT JIJ ÉCHT GAAT SPRANKELEN! PLANNEN MAAR! OVER

Nadere informatie

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Accountant

Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Accountant Vertrouwelijk INDIVIDUEEL RAPPORT Anneke Accountant --09 Beste Anneke, Dit rapport geeft een totaaloverzicht van jouw energie- en stressbronnen op organisatie- en functieniveau. De antwoorden die jij hebt

Nadere informatie

2010.2 Peter Rigtering 10 tips om te veranderen 1

2010.2 Peter Rigtering 10 tips om te veranderen 1 2010.2 Peter Rigtering 10 tips om te veranderen 1 Ben je tevreden met je huidige leven? Met je baan, je relaties en je gezondheid? Ben je vol zelfvertrouwen, relaxed en tevreden? Of zijn er dingen die

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

5 manieren om je eigen pad te bewandelen

5 manieren om je eigen pad te bewandelen 5 manieren om je eigen pad te bewandelen Hierbij het nieuwe artikel met als onderwerp: 5 manieren om je eigen pad te bewandelen. Het is geschreven door wandelcoach Tineke Franssen. Tineke wandelt al een

Nadere informatie

Studio Sessions Online Coaching Programma Photographers Coach

Studio Sessions Online Coaching Programma Photographers Coach Studio Sessions Online Coaching Programma Photographers Coach!1 Les 1 - Visie en Doelen In dit deel start je met jouw reis in het stroomlijnen van jouw Studio. Je begint met het eind in je achterhoofd

Nadere informatie

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het Demartini Waardebepaling Proces TM is een multi-step proces waarin je je antwoorden blijft verfijnen tot je hiërarchie van waarden uiteindelijk glashelder

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten

Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Anita Willemsen & Leander Westerbeek van Eerten Programma Solliciteren Zoeken en benaderen Het gesprek Wat als het niet lukt? Hoe zorg je ervoor dat wat er in de motor zit ook uit de wielen komt? Alles

Nadere informatie

Presteren onder druk. Door: Afke van de Wouw Sportpsycholoog en Bewegingswetenschapper www.afkevandewouw.nl Twitter: @afkevandewouw

Presteren onder druk. Door: Afke van de Wouw Sportpsycholoog en Bewegingswetenschapper www.afkevandewouw.nl Twitter: @afkevandewouw Presteren onder druk Door: Afke van de Wouw Sportpsycholoog en Bewegingswetenschapper www.afkevandewouw.nl Twitter: @afkevandewouw Mentale Training Stellen van doelen Spanningsregulatie Verbeelding Gedachtecontrole

Nadere informatie

INZICHT OEFENING: MEER ZELFVERTROUWEN KRIJGEN

INZICHT OEFENING: MEER ZELFVERTROUWEN KRIJGEN INZICHT OEFENING: MEER ZELFVERTROUWEN KRIJGEN Bedenken wat je allemaal niet goed doet en wat er allemaal beter kan is voor de meeste van ons a piece of cake. Hoe vaak boren we onszelf niet de grond in.

Nadere informatie

Huiswerk tips! Speciaal voor jou! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching

Huiswerk tips! Speciaal voor jou! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching Speciaal voor jou! De leergierige scholier Huiswerk tips! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching Schipperswijk 10 9665PM Oude Pekela tel: 06-10318833 info@moniquecoachtkids.nl www.moniquecoachtkids.nl

Nadere informatie

Samen op weg naar herstel

Samen op weg naar herstel Samen op weg naar herstel Sessie 5 en 6 : Krachten Inhoud Introductie krachten... 2 Ik ben... 3 Persoonseigenschappen en kwaliteiten...3 Ik kan... 4 Talenten en vaardigheden...4 Ik weet... 5 Levenservaring,

Nadere informatie

I ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.

I ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel. I ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel. - Maya Angelou Welkom bij de Coach challenge! Coaching heeft mijn

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Klinkt simpel natuurlijk! Maar het is echt heel lastig om je passie te ontdekken en er achter te komen wat echt bij je past wanneer je je leeg of ongelukkig voelt. Je wilt

Nadere informatie

Staying Fit! Reiswerk Employability

Staying Fit! Reiswerk Employability Webinar 3 november 2016 Spreker Birgit Vandermeulen Loopbaancoach Qidos Staying Fit! Reiswerk Employability Wat is employability? Wat is employability? Met plezier naar mijn werk gaan, hoe kan ik daar

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Effectief naar een actief leven. Steven Geldof

Effectief naar een actief leven. Steven Geldof Effectief naar een actief leven. Steven Geldof E-book Effectief naar een actief leven. 2017 Steven Geldof Inspirerende Hutspot Zaandam 2 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 Verlangen 6 Worksheet Verlangen

Nadere informatie

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate.

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate. 1 Test yourself read a Lees de vragen van de test. Waar gaat deze test over? Flash info 1 In the morning I always make my bed. A Yes. B No. C Sometimes, when I feel like it. 2 When I see an old lady with

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 4 Eigenwaarde Inhoud 2 1. Hoe zit het met je gevoel van eigenwaarde? 3 2. Welke talenten van jezelf ken je al? 4 3. Verborgen talenten & bewondering 6 4. Verborgen talenten & feedback

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN Vijf daagse Experience WERKBOEK Hartelijk welkom bij De Ontwikkel Cirkel en onze Experience Omdat JIJ Het Waard Bent! Wij zijn Linda en Annemiek en wij

Nadere informatie

BOUWEN AAN VERTROUWEN in teams en organisaties met zeven praktische stappen

BOUWEN AAN VERTROUWEN in teams en organisaties met zeven praktische stappen POWER the resilience factory BOUWEN AAN VERTROUWEN in teams en organisaties met zeven praktische stappen POWER the resilience factory We re never so vulnerable than when we trust someone but paradoxically,

Nadere informatie

sochicken - broeden op een leuker leven.

sochicken - broeden op een leuker leven. Steeds leuker worksheet 1 Je leven steeds leuker maken - in kleine stappen Ben je klaar om jezelf een kickstart te geven? Om je leven in een opwaartse spiraal te brengen in kleine, praktische stappen?

Nadere informatie

Handleiding voor een droom

Handleiding voor een droom Handleiding voor een droom How to enjoy LVE Wij hebben een eigen visie op communicatie. Op het opleiden van mensen. Op het schrijven van teksten en het voeren van gesprekken. Maar we hebben ook een visie

Nadere informatie

Schrijf en vervul jouw hartsverlangen

Schrijf en vervul jouw hartsverlangen Schrijf en vervul jouw hartsverlangen 3 Meditaties en intuïtief schrijfoefeningen Cindy's Coaching Corner www.cindyscoachingcorner.com Be magical, just by being you! Intuïtie is kijken met je ziel Mijn

Nadere informatie

Welke kleur kies jij?

Welke kleur kies jij? Welke kleur kies jij? Eerst even dit... Kleur is zoveel meer dan je favoriete tint op de muur of de kleur van je lievelingsjurk. Kleur is een taal en spreekt direct met je gevoel waarbij woorden overbodig

Nadere informatie

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Droombaan Naam: BIJ Voorbeeld Datum: 02.04.2015 Email: support@meurshrm.nl BIJ Voorbeeld / 02.04.2015 / Rapportage droombaan QBN 2 Met de Q1000 Droombaan krijg je snel en duidelijk inzicht in

Nadere informatie

Werkboek. 3 daags #ADVENTURE Leven Vanuit JEZELF!

Werkboek. 3 daags #ADVENTURE Leven Vanuit JEZELF! Werkboek 3 daags #ADVENTURE Leven Vanuit JEZELF! Welkom! 'It's about the journey not the destination' Cynthia YES! Pre #Adventure Wat bijzonder gaaf dat je 3 dagen met mij mee gaat op avontuur! Buiten

Nadere informatie

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Doelen stellen voor je praktijk: Je gaat nu doelen stellen voor jouw

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

Let s Ynnovate! Let s Ynnovate! LET S YNNOVATE! OVER FLEUR & ESTHER FLEUR PULLEN & ESTHER VAN DER STORM

Let s Ynnovate! Let s Ynnovate! LET S YNNOVATE! OVER FLEUR & ESTHER FLEUR PULLEN & ESTHER VAN DER STORM LET S YNNOVATE! Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg, riep Einstein al een dikke eeuw geleden. Wil je innoveren, dan zul je uit je routine moeten stappen. Maar hoe kun je succesvol

Nadere informatie

INZICHT OEFENING: MEER ZELFVERTROUWEN KRIJGEN

INZICHT OEFENING: MEER ZELFVERTROUWEN KRIJGEN INZICHT OEFENING: MEER ZELFVERTROUWEN KRIJGEN Bedenken wat je allemaal niet goed doet en wat er allemaal beter kan is voor de meeste van ons a piece of cake. Hoe vaak boren we onszelf niet de grond in.

Nadere informatie

Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid.

Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid. Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid. Wanneer je deze 10 ultieme tips in dit E-book toepast zal je gegarandeerd

Nadere informatie