7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar"

Transcriptie

1

2 7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN Toen ik begon met ondernemen, moest ik nog veel leren over het ondernemerschap. Zo had ik weinig kaas gegeten van marketing, wist ik niet veel van boekhouden en acquireren vond ik een ramp. Maar alles valt leren. En wat niet lukt, of wat ik echt niet leuk vind, besteed ik uit. Dus ik zocht een boekhouder, een goede VA en een coach die mij helpt te groeien. Wat ik wel wist, is dat ik er met een mooi businessplan en een goede marketingstrategie alleen niet zou komen. Plannen moeten worden omgezet in acties en doelen moeten gerealiseerd. En het liefst zo snel mogelijk. Groei en succes vragen om focus en productiviteit. Een andere overtuiging van mij is dat het ook voor ondernemers mogelijk is om werk en privé in balans te houden. Zelfs in tijden dat ik alle zeilen bij moet zetten, zorg ik dat ik voldoende tijd heb voor mijzelf en mijn gezin. Dit vraagt om persoonlijk leiderschap. Zo heb ik uitstelgedrag leren herkennen en ik weet hoe ik mezelf in actie moet zetten. Ik weet wanneer ik kan pieken en wanneer het tijd is voor pauze. Maar mijn belangrijkste geheim voor een productieve werkdag is STRUCTUUR. Het zorgt voor duidelijkheid, rust en ruimte. Ruimte om iedere dag een paar uur in flow te kunnen werken. Dat geeft me zo veel energie. En dat gun ik jou ook! Een goede werkprivébalans en de rust en ruimte om te werken aan zaken die er voor jou echt toe doen. Omdat het je meer omzet oplevert, of gewoon omdat je er gelukkig van wordt. Daarom deel ik met jou mijn 7 succes-tips om dagelijks in flow te kunnen werken. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar uur in flow te kunnen werken. Dat geeft me zo veel energie. Begin er vandaag nog mee en ervaar het zelf: meer succes, meer tijd en meer omzet. Veel plezier! Maartje

3 TIP 1 EEN GOED BEGIN Start jij de dag ook met een vast ritueel? Kop koffie, computer opstarten, mail openen Bij veel mensen gaat het hier mis. De verleiding om gewoon maar te beginnen is zo groot. Zonder plan en zonder focus. Voor je het weet word je opgeslokt door je mailbox. Dan komt van het een het ander. Ben je allerlei klussen aan het oppakken die misschien niet eens belangrijk zijn en is de ochtend al weer voorbij. De vraag is of je deze kostbare uren dan ook daadwerkelijk besteed hebt aan het realiseren van jouw grote doel. Het doel dat er voor zorgt dat jouw bedrijf groeit en je omzet stijgt. TIP 1 Een slimmer begin van de dag, is om eerst even stil te staan bij je dagplanning. Welke acties staan er open, hoe belangrijk zijn deze en wat leveren ze jou op? De kunst is ook om niet te veel op een dag te willen. Drie actiepunten is vaak precies goed. Drie dingen die belangrijk én urgent zijn. Bedenk ook hoeveel tijd je maximaal aan iedere actie wilt besteden en wanneer je er mee begint. Dan weet je wanneer je er even vol tegenaan moet gaan, kan je pauzes inlassen om je op te laden of tussendoor werk inplannen dat je op de automatische piloot doet. Kortom, een dagplanning helpt je om gefocust aan de zaken te werken die daadwerkelijk bijdragen aan jouw grote doel. De vraag is of je jouw kostbare tijd wel echt besteed aan het realiseren van jouw doelen.

4 TIP 2 TIP 2 CLUSTER JE WERKZAAMHEDEN Hoeveel tijd ben jij op een dag kwijt aan het bekijken van je , openen van poststukken en andere kleine klusjes? Mijn ervaring is dat het veel efficiënter is om werkzaamheden te clusteren. Bij het clusteren van je werkzaamheden, ook wel batchen genoemd, spaar je soortgelijke werkzaamheden op om ze in één keer te doen. Dit werkt vooral goed met terugkerende taken. Bijvoorbeeld het betalen van rekeningen, maken van facturen, maar ook je behandelen of telefoontjes plegen. Clusteren heeft meerdere voordelen. Je hebt je spullen bij de hand, dus je kan alles in een moeite door doen. Het scheelt tijd als je niet steeds opnieuw hoeft op te starten. Je zit er lekker in, of misschien kom je zelfs wel in een flow als je langer met hetzelfde werk bezig bent. Je kan dus sneller werken. Je wordt niet steeds afgeleid van andere taken als je een blok tijd reserveert voor een cluster. Als je kleine taken clustert, wordt het opeens een grote taak waar je makkelijk rekening mee kan houden in je agenda. Je kan dus een meer accurate planning maken. Je komt makkelijker in een flow als je langer met hetzelfde werk bezig bent.

5 TIP 3 LAAT JE NIET AFLEIDEN Mijn grootste valkuil als ik geconcentreerd wil werken is mijn nieuwsgierigheid! Als ik zie dat er een binnenkomt moet ik weten van wie en wat het is. In de meeste gevallen valt dit natuurlijk enorm tegen, maar ik ben dan wel mijn focus van het moment kwijt. Ook als ik besluit om niet naar het bericht te kijken ben ik afgeleid. Heel jammer, want heb je enig idee hoeveel tijd het kost om weer opnieuw in je concentratie te komen na een afleiding? Er zijn verschillende onderzoeken naar gedaan en de uitkomsten variëren van 3 tot wel 20 minuten! Uiteraard hangt het af van de complexiteit van de taak waarmee je bezig bent. Maar dat je veel tijd verliest staat als een paal boven water. Daarom ben ik altijd volledig offline als ik met een belangrijke taak bezig ben. Mijn is uit en m n telefoon staat op stil. Na een blok geconcentreerd werken gun ik het mezelf om een paar minuten met social media bezig te zijn. TIP 3 Na een tijd geconcentreerd offline werken, gun ik het mezelf om een paar minuten te facebooken.

6 TIP 4 TIP 4 MEER PAUZE, MEER FLOW Als je een grote klus te klaren hebt, is het verleidelijk om door te blijven werken. Helaas komt te lang doorwerken de productiviteit, kwaliteit en creativiteit van ons werk niet ten goede. Dit is wetenschappelijk bewezen. Je brein heeft na een periode van inspanning simpelweg rust nodig. De kans is zelfs groot dat aan het einde van de dag zowel de kwantiteit als de kwaliteit van je werk minder goed zijn als je jezelf geen pauzes gunt. Er zijn verschillende inzichten en methodes om pauzes in te plannen. Een heel bekende is de pomodoro techniek. Met deze methode gebruik je een eierwekker of timer. Je werkt 25 minuten en daarna houd je 5 minuten pauze. Na 4 blokken pauzeer je 15 tot 30 minuten. Maar er zijn ook methodes die uit gaan van 90 minuten werken gevolgd door een pauze, of 52 minuten gevolgd door 17 minuten pauze Het maakt eigenlijk niet zo veel uit. Kies tijden die bij jou passen, als je maar pauzeert! Goede activiteiten voor in je pauze zijn: sporten, mediteren, wandelen en zelfs powernappen. Te lang doorwerken is niet goed voor productiviteit en kwaliteit van je werk. Dit is wetenschappelijk bewezen.

7 TIP 5 ZORG VOOR AFWISSELING Soms zijn klussen gewoon moeilijk of vind je ze niet leuk. Ook al weet je dat het resultaat geweldig positieve gevolgen heeft voor je bedrijf, of dat het je heel veel geld op gaat leveren. Als uitbesteden geen optie voor je is, zal je het toch zelf moeten doen. Zorg dan dat je deze energievreters afwisselt met klussen die je juist energie geven. Bijvoorbeeld omdat je er heel blij van wordt, of omdat je snel resultaat ziet. Je maakt het jezelf dan makkelijker om de moraal hoog te houden. TIP 5 Houd bij het plannen van je werk, waar mogelijk, ook rekening met voldoende afwisseling in taken waarbij je een beroep doet op je linker, dan wel rechter hersenhelft. Dus analytisch vs. creatief werk. Wissel energievreters af met klussen waar je wel blij van wordt.

8 TIP 6 TIP 6 VIND JOUW PIEKMOMENT Weet je op welk moment van de dag jij het meest gefocust kunt werken en het meest productief bent? Voor de meeste mensen is dit de ochtend. Zo ook voor mijzelf. Het is echt de moeite waard om dit eens uit te zoeken. Als je weet wat jouw piekmoment is, kan je dat tijdstip reserveren voor de klussen die de meeste concentratie en energie van je vragen. Als jij zorgt dat er op dat moment ook geen afleiding is, is de kans groot dat je in een flow komt en kan je echt bergen verzetten. Voor mij is dit de reden dat ik belangrijke afspraken wèl graag s ochtends plan, maar dan liever niet afspreek om even met iemand bij te kletsen of een netwerkbijeenkomst te bezoeken. Naast productieve piekmomenten heb je trouwens ook creatieve piekmoment. Handig om te weten ;-) De meeste mensen zijn s ochtends het meest productief.

9 TIP 7 SLUIT DE DAG GOED AF Ik begon deze reeks succes-tips met Een goed begin. De laatste tip is om de dag tevens bewust af te sluiten. Maak ook van je dagafsluiting een vast ritueel. Richt dit in zoals jij het prettig vindt. Ik geef je alleen een paar suggesties. Bereid de volgende dag vast voor. Hoe ziet je agenda voor morgen er uit? Welke drie taken ga je morgen sowieso uitvoeren? Deze vragen helpen je om prioriteiten te stellen en je focus te behouden. TIP 7 Werk je to-do-list bij en zorg dat alle losse eindjes hierop, of in je agenda staan. Je hebt dan misschien niet alles af kunnen ronden, maar door het vast te leggen kan het uit je hoofd en kan jij van je vrije tijd genieten in de wetenschap dat je jouw werk onder controle hebt. Zelf vind ik het ook fijn om s avonds klaar te leggen wat ik de volgende ochtend nodig heb, zodat ik snel van start kan. Sta tot slot ook stil bij alles wat je die dag gedaan hebt en waar je trots op mag zijn. Dit alleen al maakt dat je met een goed gevoel en meer energie aan je avond begint, toch? Sta iedere avond even stil bij alles wat je die dag gedaan hebt.

10 Wil je meer succes-tips om met focus en structuur te ondernemen? Volg ForYourSuccesOnly dan op facebook. Maar ook als je jouw ervaringen wilt delen of als je zelf nog tips hebt waar je collega-ondernemers mee kunt helpen, nodig ik je van harte uit om een bericht op mijn facebookpagina achter te laten! E: W: T:

TimeSaver Tool. In 3 stappen meer tijd voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf.

TimeSaver Tool. In 3 stappen meer tijd voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf. TimeSaver Tool In 3 stappen meer tijd voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf. Voorwoord & Inhoud Het klinkt misschien een beetje cru, maar eerlijk gezegd denk ik van wel. Ik geloof oprecht dat geen

Nadere informatie

E-BOOK. FIRST things first. In 5 stappen effectief omgaan met je tijd

E-BOOK. FIRST things first. In 5 stappen effectief omgaan met je tijd E-BOOK FIRST things first In 5 stappen effectief omgaan met je tijd WWW.GOALSONHEELS.NL Tijd is niet vanzelfsprekend Je vindt het lastig om tijd te vinden om alles te doen wat je graag zou willen doen.

Nadere informatie

Wat zet je op je to don t lijst?

Wat zet je op je to don t lijst? Nu is het moment om je bezig te houden met de dingen die je volgend jaar NIET meer wilt doen, waar je geen tijd en energie meer in wilt steken. Om productief bezig te zijn en niet maar gewoon druk bezig

Nadere informatie

TIPS en een concreet STAPPENPLAN

TIPS en een concreet STAPPENPLAN TIPS en een concreet STAPPENPLAN Hoe je als ondernemer FOCUS houdt en direct vooruitgang boekt. Hoe zorg je ervoor dat je zonder extra inspanning toch ontzettend veel realiseert en je zeer voldaan gaat

Nadere informatie

Ik gebruik ASANA om mijn lijsten in bij te houden, maar mijn masterlijst schrijf ik op in een notaboek.

Ik gebruik ASANA om mijn lijsten in bij te houden, maar mijn masterlijst schrijf ik op in een notaboek. Les 8 : Plannen 1 Het is geen bollebozen wetenschap. Het is super makkelijk. En toch doen velen van ons dit niet. Plannen! Ik ga je tonen hoe ik met een planning start. STAP 1: MAAK EEN GROTE MASTERLIJST

Nadere informatie

Slimmer werken: vanaf nu!

Slimmer werken: vanaf nu! Slimmer werken: vanaf nu! Slimmer werken begint met je bewust worden van een aantal zaken. Wat ben ik aan het doen? Waarom doe ik de dingen die ik doe? Waarom doe ik dingen op de manier hoe ik ze doe?

Nadere informatie

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor Voor introverte mensen zijn energie en balans belangrijke begrippen. Vaak is het ook iets waar we mee worstelen. De balans tussen activiteiten die energie vreten en activiteiten die energie opleveren,

Nadere informatie

Doe het NU! Zonder uitstel lekker aan het werk. Wilmie Voortman

Doe het NU! Zonder uitstel lekker aan het werk. Wilmie Voortman Doe het NU! Zonder uitstel lekker aan het werk. Wilmie Voortman mei 2016 www.deplanningscoach.nl 1 Mensen zeggen het zo makkelijk: je moet gewoon aan de slag gaan. Op sommige dagen lukt dat wel. Op andere

Nadere informatie

Laat je tijd niet weglekken.

Laat je tijd niet weglekken. Laat je tijd niet weglekken. Waar verdwijnt jouw tijd in? PATRICIA GORISSEN Laat jij je kostbare tijd weglekken? Je werkt zo hard aan je bedrijf, aan je projecten. Om je klanten beter te helpen en tegelijkertijd

Nadere informatie

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag 7 TIPS Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag Dit ebook is voor jou als hardwerkende jongvolwassenen met autisme spectrum stoornis of als je jezelf herken in de kenmerken van ASS.

Nadere informatie

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs!

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Welkom! Allereerst bedankt voor het downloaden van deze planner! Deze planner gaat jou helpen om SLiM te plannen. Je gaat leren

Nadere informatie

Huiswerk tips! Speciaal voor jou! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching

Huiswerk tips! Speciaal voor jou! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching Speciaal voor jou! De leergierige scholier Huiswerk tips! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching Schipperswijk 10 9665PM Oude Pekela tel: 06-10318833 info@moniquecoachtkids.nl www.moniquecoachtkids.nl

Nadere informatie

: je weet hoe je nu plant en hoe je jouw manier van plannen kunt verbeteren.

: je weet hoe je nu plant en hoe je jouw manier van plannen kunt verbeteren. BETER LEREN PLANNEN Omschrijving : je weet hoe je nu plant en hoe je jouw manier van plannen kunt verbeteren. Hoofdthema : studievaardigheden Niveau : 2/3/4 Benodigdheden : stiften of keurpotloden Deze

Nadere informatie

Meer plezier door slimmer werken

Meer plezier door slimmer werken Tijd voor... inspiratie Meer plezier door slimmer werken Heleen Hoogendam Bertine Zoon Meer inspiratie? Bertine Zoon Zoo n Training www.zoontraining.nl @ZoonTraining Heleen Hoogendam Hoogendam Coaching

Nadere informatie

Me-time. Relax Reflect Recharge

Me-time. Relax Reflect Recharge Me-time Relax Reflect Recharge Beste lezer, Me-time, even tijd voor jezelf. Iedereen heeft dat nodig.maar het is vaak heel lastig om tijd voor jezelf te vinden. Dit E-book is voor jou ter inspiratie. Hierin

Nadere informatie

Welkom! (ont)moeten met Modern Timemanagement

Welkom! (ont)moeten met Modern Timemanagement Welkom! (ont)moeten met Modern Timemanagement Wat gaan we doen? Met een bewezen werkmethodiek vanuit heldere functiedoelen de juiste keuzes maken om aantoonbaar tijdwinst te boeken en 100% overzicht te

Nadere informatie

KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT.

KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT. KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT. IT-specialisten, managers en consultants maken al jaren gebruik van de PDCA-cyclus methode (Plan-Do-Check-Act) om processen te optimaliseren. Zij zoeken dan steeds naar

Nadere informatie

Klanten vinden, klanten binden

Klanten vinden, klanten binden Dia 1 Klanten vinden, klanten binden Adinda Keizer 2016 9 jaar geleden zat ik net als jullie op de startersdag. Ik liep al rond met plannen en na de startersdag wist ik het zeker. Ik ging voor mezelf beginnen!

Nadere informatie

Archiveren: maak het leuk èn efficiënter. Van zoeken, vinden maken. SIMPLY ORGANIZED Milly van der Meulen

Archiveren: maak het leuk èn efficiënter. Van zoeken, vinden maken. SIMPLY ORGANIZED Milly van der Meulen Archiveren: maak het leuk èn efficiënter Van zoeken, vinden maken SIMPLY ORGANIZED Milly van der Meulen Snel terugvinden begint bij goed opbergen door Milly van der Meulen Van zoeken, vinden maken www.simplyorganized.nl

Nadere informatie

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden Timemanagement Als manager heb je veel verschillende werkzaamheden: je geeft leiding aan je medewerkers, maar je hebt ook je eigen taken. Je hebt met je medewerkers te maken, met andere collega s en afdelingen

Nadere informatie

Van stress naar rust

Van stress naar rust Van stress naar rust Sleutel 2: Rust in je hoofd met een Sleutel 2: Rust in je hoofd met een betrouwbaar systeem betrouwbaar systeem Succesvol in Balans van Stress naar Rust Pagina 1 van 10 Disclaimer

Nadere informatie

Life is all about finding the balance between too much and too little.

Life is all about finding the balance between too much and too little. Life is all about finding the balance between too much and too little. Programma 1. De organisatie: samenwerken 2. Jouw functie: overzicht & plannen 3. Jij als persoon: efficiënt functioneren Doelen voor

Nadere informatie

Bekend scenario? Ongetwijfeld. En de voornemens je deze keer wél te focussen op hoofdzaken? Vast meermaals de revue gepasseerd.

Bekend scenario? Ongetwijfeld. En de voornemens je deze keer wél te focussen op hoofdzaken? Vast meermaals de revue gepasseerd. Hoe gaat het? Goed hoor, druk We zeggen het zo vaak zonder er bij na te denken, maar telkens bevestigen we de associatie tussen druk en goed. Druk zijn is een statussymbool geworden. Wie niet druk is doet

Nadere informatie

de Geeltjes methode slim plannen helpt je verder

de Geeltjes methode slim plannen helpt je verder de Geeltjes methode slim plannen helpt je verder de geeltjesmethode pag. 2 De Geeltjesmethode Ben je altijd druk en geleefd te worden door alles wat je moet of wat anderen van je willen? Je kunt je soms

Nadere informatie

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower IN 5 STAPPEN EEN STRATEGISCHE PLANNING Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower INLEIDING 01 Generaal Dwight D. Eisenhower is de man die de invasie van de geallieerde strijdkrachten

Nadere informatie

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel -

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel - In 3 stappen naar meer regie in werk en leven - Vera Winkel - Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Ik wil... pagina 4 Waarom kan ik jou helpen? pagina 5 Stap 1 - Luister pagina 6 Stap 2 - Lach pagina 9 Stap

Nadere informatie

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit

Veerkracht. Vitaliteit en levenskunst. werken aan vitaliteit Veerkracht Vitaliteit en levenskunst Welkom Wat is veerkracht? Vertel een eigen positieve ervaring van veerkracht aan je buurman/-vrouw Wat is veerkracht? Terugveren na tegenslag, weerbaar, minder last

Nadere informatie

Tijd voor jezelf maken

Tijd voor jezelf maken Tijd voor jezelf maken Zo blijf je energiek tijd voor jezelf maken pag. 2 Tijd voor jezelf maken Werken, een privéleven, een sociaal leven en misschien nog wel vrijwilligerswerk erbij. Je kunt wel dag

Nadere informatie

MODULE 6. concept & positionering

MODULE 6. concept & positionering MODULE 6 concept & positionering OPDRACHT 6.1: JOUW MARKETING HOE JE MET MARKETING JE PLEK IN DE MARKT INNEEMT VANUIT JOUW CONCEPT Misschien herken je het wel. Te druk met het helpen van je klanten, en

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

Effectief omgaan met je tijd

Effectief omgaan met je tijd niet belangrijk belangrijk Effectief omgaan met je tijd Stephen Covey heeft in zijn boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap een eenvoudige en doeltreffende manier aangereikt om bewust met

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Ebook Nooit Meer Afgeleid. Auteur: Mark Tigchelaar. Nooit Meer Afgeleid. 2012 Mark Tigchelaar www.mtcompany.nl 1

Ebook Nooit Meer Afgeleid. Auteur: Mark Tigchelaar. Nooit Meer Afgeleid. 2012 Mark Tigchelaar www.mtcompany.nl 1 Nooit Meer Afgeleid 2012 Mark Tigchelaar www.mtcompany.nl 1 Delen uit dit E-BOOK zijn afkomstig van de site van www.mtcompany.nl en het boek Haal meer uit je hersenen. MTcompany 2012 Auteur: Mark Tigchelaar

Nadere informatie

ZAKENMAM PLANNINGSPAKKET

ZAKENMAM PLANNINGSPAKKET ZAKENMAM Alsjeblieft, hier is jouw Zakenmam planningspakket. Het is mijn kado aan jou en ik wens je er veel plezier mee. De inhoud in dit pakket gaat je helpen meer structuur en overzicht aan te brengen

Nadere informatie

TIPS voor. samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST. Petra Fehring

TIPS voor. samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST. Petra Fehring TIPS voor samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST Petra Fehring Checklist bij het boek Experttips voor samenwerken met een Virtueel Assistent Inleiding Van harte gefeliciteerd met je aanschaf

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie

Hoofdstuk 1. Introductie Hoofdstuk 1 Introductie Wat kan dit boek voor jou betekenen? Als je dit boek leest, sta je op het punt een enorm succes te maken van je bedrijf. Dat vind ik geweldig cool. Welkom! Mijn naam is Marielle

Nadere informatie

28 efficiency tips voor een productievere werkdag

28 efficiency tips voor een productievere werkdag 28 efficiency tips voor een productievere werkdag Gun jezelf de rust en de kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Doen is de "Missing Link" tussen goede voornemens en daadwerkelijke verandering

Nadere informatie

TIME MANAGEMENT VOOR LEERKRACHTEN

TIME MANAGEMENT VOOR LEERKRACHTEN TIME MANAGEMENT VOOR LEERKRACHTEN WELKOM o drie bijeenkomsten o theorie werkvormen huiswerk o interactief o vertrouwelijk INHOUD Bijeenkomst 1: Je eigen gedrag nooit genoeg uren weerstand tackelen balans

Nadere informatie

2 Huiswerk. Voorbeeld: Als je je huiswerk altijd aan je bureau maakt, geef je dat een 1. Als ik mijn huiswerk maak dan...

2 Huiswerk. Voorbeeld: Als je je huiswerk altijd aan je bureau maakt, geef je dat een 1. Als ik mijn huiswerk maak dan... Na deze les kun je: vertellen hoe jij nu huiswerk maakt; zorgen voor een goede huiswerkplek; stoorzenders uitzetten; een huiswerkplan maken; jezelf belonen na je huiswerk. 2 Huiswerk Huiswerk?! Leuk is

Nadere informatie

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier.

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier. Werkboek en Persoonlijk actieplan Een training heeft alleen effect als je er in de praktijk mee aan de slag gaat. Het werkboek en persoonlijk actieplan kunnen je daarmee helpen. 1. Inzichten en actiepunten

Nadere informatie

Inspiratie om effectief met je tijd om te gaan

Inspiratie om effectief met je tijd om te gaan niet belangrijk belangrijk Inspiratie om effectief met je tijd om te gaan Stephen Covey heeft in zijn boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap een eenvoudige en doeltreffende manier aangereikt

Nadere informatie

Focus jij op wat je echt belangrijk vindt? -Geef richting aan jouw leven-

Focus jij op wat je echt belangrijk vindt? -Geef richting aan jouw leven- Focus jij op wat je echt belangrijk vindt? -Geef richting aan jouw leven- Wat is het meest belangrijk voor jou? Wat is het meest belangrijk voor jou in jouw leven, of wie? Schrijf dat hieronder op in volgorde

Nadere informatie

Zorg voor focus Invulblad bij module 3 e-cursus Slimmer werken, Meer bereiken

Zorg voor focus Invulblad bij module 3 e-cursus Slimmer werken, Meer bereiken Zorg voor focus Invulblad bij module 3 e-cursus Slimmer werken, Meer bereiken Hoe ziet je werkdag er nu uit? Schrijf op hoe jouw gemiddelde werkdag er uitziet, van moment tot moment. Hoe laat begin je?

Nadere informatie

10 vragen voor 10 x sneller je droombedrijf

10 vragen voor 10 x sneller je droombedrijf WWW.PASSIONFORBUSINESS.BE 10 vragen voor 10 x sneller je droombedrijf Beste ondernemer, Zijn volgende vragen herkenbaar voor jou: ondernemen stopt nooit, hoe zorg ik voor balans werkprivé? ik heb zoveel

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

Tips voor Timemanagement

Tips voor Timemanagement Tips voor Timemanagement Vaak kun je tijd winnen én minder druk ervaren door efficiënter te werken. Hieronder een aantal tips. Werk aan je werkplek Chaos op je werkplek brengt chaos in je hoofd. In het

Nadere informatie

Keuzestress of ontspannen kiezen

Keuzestress of ontspannen kiezen Keuzestress of ontspannen kiezen Wat leuk dat je mijn weggever hebt aangevraagd. Ik vertrouw erop dat het je inzicht geeft! Veel plezier met lezen of kijken. Want de ene persoon leest liever en de ander

Nadere informatie

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen 3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen en die het managen veel simpeler en succesvoller maken! Door Esther Mallant 2012 Esther Mallant www.hrmallant.nl Introductie De 3 vragen die managers

Nadere informatie

die je direct meer winst opleveren

die je direct meer winst opleveren 3 PRIKKELENDE VRAGEN AAN JE MEDEWERKERS die je direct meer winst opleveren 3 simpele, prikkelende vragen. Die jij vergeet te stellen, maar die veel resultaat kunnen opleveren Dé drie vragen die je jouw

Nadere informatie

Welke kleur kies jij?

Welke kleur kies jij? Welke kleur kies jij? Eerst even dit... Kleur is zoveel meer dan je favoriete tint op de muur of de kleur van je lievelingsjurk. Kleur is een taal en spreekt direct met je gevoel waarbij woorden overbodig

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan.

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. 6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. Ik ben een werkende moeder. Mijn vriend helpt thuis mee. Werken? Ik heb een kind, dat

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

Tijd voor jezelf maken

Tijd voor jezelf maken ZO doe je dat Tijd voor jezelf maken ZO blijf je energiek door Stefanie Hoogland Ondernemen is een lifestyle, daar ben je inmiddels wel achter gekomen. Je kunt wel dag en nacht werken als je wilt, ideeën

Nadere informatie

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo StudieThermometer Mw Demo Kandidaat 27-11 - 2018 Temperatuur wat aan de lage kant? Instelling Demo Beste Demo, Goed dat je de StudieThermometer hebt ingevuld! Het helpt je om te bekijken of alles goed

Nadere informatie

Grip op Ondernemerschap

Grip op Ondernemerschap Grip op Ondernemerschap Workshopreeks over 1. De juiste focus 2. Scherper positioneren 3. Acquireren met resultaat 4. Effectief communiceren 5. Beter Klantbeheer 6. De creatieve organisatie Je kunt de

Nadere informatie

Laser Focus. De 6 Concentratie Technieken Die Ze Je Niet Op Je Opleiding Leren..

Laser Focus. De 6 Concentratie Technieken Die Ze Je Niet Op Je Opleiding Leren.. Laser Focus De 6 Concentratie Technieken Die Ze Je Niet Op Je Opleiding Leren.. 1 Delen uit dit E-BOOK zijn afkomstig van de site van StudieVitaminen.nl en het boek Haal meer uit je hersenen. MTcompany

Nadere informatie

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten.

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten. Inleiding Je loopt al een tijdje met iets in je hoofd dat je zou willen doen, bereiken of waar je juist van af wilt. Je blijft maar in cirkeltjes draaien en je komt er niet uit. DE ALLEREERSTE STAP IS

Nadere informatie

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN Geschreven door Janny Brusselers Hallo! Leuk dat je je hebt ingeschreven voor mijn gratis nieuwsbrief! Als dank hiervoor, verklap ik dé 3 geheimen die jou

Nadere informatie

IN 7 STAPPEN EFFECTIEF BRAINSTORMEN BRAINSTORMEN. Angelique Wittenbernds BrainStorm-Company. Van Dromen naar Creeeren

IN 7 STAPPEN EFFECTIEF BRAINSTORMEN BRAINSTORMEN. Angelique Wittenbernds BrainStorm-Company. Van Dromen naar Creeeren IN 7 STAPPEN EFFECTIEF BRAINSTORMEN Ik help ondernemers van dromen naar creëren, ik geef jou als ondernemer het resultaat dat je keuzes kunt maken en deze keuzes gaat implementeren. Na het toepassen van

Nadere informatie

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching

KIES VOOR JEZELF. Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching KIES VOOR JEZELF Meer tijd voor jezelf in 3 praktische en snelle stappen! Dafne van Benschop Coaching 1 WIE IS DAFNE? Een paar jaar geleden had ik een goede baan bij een vijfsterrenhotel in Amsterdam,

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Nieuwe klanten Nieuwe klanten Trek er op uit Binnen blijven, wachten op klanten is geen goed idee. Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers de straat

Nadere informatie

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling

Ontdek-je-zelf toolkit. Plané Training & Coaching Persoonlijke- en Loopbaanontwikkeling Ontdek-je-zelf toolkit Ontdekken wat voor werk echt bij je past dat is nog zo gemakkelijk niet! Om je op weg te helpen, geef ik je 4 tools waarmee je je eerste stappen kunt zetten om te ontdekken waar

Nadere informatie

Kledingkast opruimen. Weg met alles wat niet meer bij je past. m i n d e r s p u l l e n, m e e r r u i m t e

Kledingkast opruimen. Weg met alles wat niet meer bij je past. m i n d e r s p u l l e n, m e e r r u i m t e Kledingkast opruimen Weg met alles wat niet meer bij je past m i n d e r s p u l l e n, m e e r r u i m t e professional organizer 06-30874147 www.ruimjelevenop.nl W A A R O M J E K L E D I N G O P R U

Nadere informatie

Plezier in je werk. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Plezier in je werk. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Plezier in je werk Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Minder vatbaar zijn voor stress? Heb plezier in je werk! 4 - Uitdaging - Evenwicht -

Nadere informatie

A dream written down with a date becomes a goal

A dream written down with a date becomes a goal A dream written down with a date becomes a goal A goal broken down into steps becomes a plan A plan backed up by action makes your dreams come true jouw levensdoel Jouw eigen stip aan de horizon. Het stellen

Nadere informatie

5 manieren om je eigen pad te bewandelen

5 manieren om je eigen pad te bewandelen 5 manieren om je eigen pad te bewandelen Hierbij het nieuwe artikel met als onderwerp: 5 manieren om je eigen pad te bewandelen. Het is geschreven door wandelcoach Tineke Franssen. Tineke wandelt al een

Nadere informatie

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge OVERVLOED MANIFESTEER MEER OMZET 1 WERKBOEK MANIFESTEER MEER OMZET IK NODIG JE UIT ALLE OPDRACHTEN UIT HET WERKBOEK TE MAKEN ONDERNEMERSCOACH EN MANIFESTEER EXPERT 2 Dit is jouw werkboek voor Dag 5 De

Nadere informatie

DÉ EENVOUDIG LEVEN CHECKLIST

DÉ EENVOUDIG LEVEN CHECKLIST 25 TIPS VOOR EEN EENVOUDIGER LEVEN MET MINDER STRESS 1 SCHRIJF JOUW PERSOONLIJKE MISSIE De nummer #1 reden dat mensen worstelen met stress is een gebrek aan richting. Zodra je jouw persoonlijke missie

Nadere informatie

1. STRESS EN TIME MANAGEMENT

1. STRESS EN TIME MANAGEMENT 1 VOORWOORD Voordat ik StressPro oprichtte ben ik enkele jaren actief geweest op het terrein van time management. Ik had namelijk zelf ervaren hoe hectisch en gejaagd het leven kon zijn. Ik had behoefte

Nadere informatie

Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden.

Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden. Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden. Belangrijke boodschap: Het is illegaal om dit ebook te kopiëren, verkopen of verdelen! Dit ebook hoor je te krijgen van www.emotivo.nl of een andere

Nadere informatie

Positieve en negatieve gedachten

Positieve en negatieve gedachten Positieve en negatieve gedachten ( Wat is positieve en negatieve gedachten ) Deze opdracht wil je negatieve gedachten verminderen en je positieve gedachten een boost geven. Deze opdracht bestaat uit twee

Nadere informatie

De schittermethode: In 7 stappen vanuit jouw talenten en eigenaarschap schitteren in je droombaan met meer focus, meer succes en meer werkplezier

De schittermethode: In 7 stappen vanuit jouw talenten en eigenaarschap schitteren in je droombaan met meer focus, meer succes en meer werkplezier Beste lezer, Leuk dat je mijn Schittermethode e-book hebt gedownload. Je hebt de eerste actie genomen naar persoonlijke en professionele groei met meer focus, meer succes en meer werkplezier. Ik ben Wendy

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces!

Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Een lege Inbox en rust in je hoofd Met onze tips om slimmer te werken met Microsoft Outlook Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Inhoud Veel plezier met deze tips... 3

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

99 OPLOSSINGEN TEGEN WERKSTRESS

99 OPLOSSINGEN TEGEN WERKSTRESS 99 OPLOSSINGEN TEGEN WERKSTRESS Er is niet één oplossing voor werkstress: er zijn veel knoppen waar je aan kunt draaien. Dat geldt voor de werkgever en de werknemer. Daarom gaan we op zoek naar 99 oplossingen

Nadere informatie

Inhoud. 10 aanraders. Meer weten? 94 Reeds verschenen / In voorbereiding 95

Inhoud. 10 aanraders. Meer weten? 94 Reeds verschenen / In voorbereiding 95 Inhoud 10 aanraders 1. Gebruik niet de klok maar het kompas 04 2. Word wederzijds afhankelijk 12 3. Wees bewust van jouw paradigma 20 4. Bepaal je persoonlijke visie 26 5. Schrijf je visie 36 6. Richt

Nadere informatie

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ?

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? Hoe zie jij jezelf in 2020? Hoe zi et jouw leven er uit i n 2020? Ben j e da n vaardi g gen oeg om a ll e ver an d er i ngen bij te benen? Je ei gen keuzes d aar in te m aken

Nadere informatie

3.4 Afgeleid worden Ga je ergens anders naartoe of vooral ergens vandaan?

3.4 Afgeleid worden Ga je ergens anders naartoe of vooral ergens vandaan? 3.4 Afgeleid worden Er zijn vele redenen om afgeleid te worden: je bent moe, je hebt honger, je maakt je zorgen, je hebt de verkeerde leessnelheid, de woorden in de tekst zijn te moeilijk, je denkt aan

Nadere informatie

MODULE #8 TIME MANAGEMENT

MODULE #8 TIME MANAGEMENT MODULE #8 TIME MANAGEMENT Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

BURN- OUT RISICO CHECK

BURN- OUT RISICO CHECK BURN- OUT RISICO CHECK Vul onderstaande vragenlijst in door ja of nee aan te kruisen. VRAAG JA NEE 1 Nemen jij en je gezin s ochtends rustig de tijd om op te staan en goed te ontbijten? 2 Zie je vaak tegen

Nadere informatie

T a l e n t v o l L e v e n!

T a l e n t v o l L e v e n! T a l e n t v o l L e v e n! 7 Gamechangers Nicoline Pouwer Zangeres. Entrepreneur. Levensgenieter. Talentvol leven De keuze is aan jou Zeg 'Ja!" tegen jouw talentvolle leven! Lieve talentvolle levensgenieter,

Nadere informatie

10 Tips voor nóg meer opdrachten

10 Tips voor nóg meer opdrachten Geen tweede kans voor een eerste indruk & Interesse in je klant Professionele opnames, Aantekeningen & De winnende offerte Pagina 2 Pagina 3 Materiaalkennis & Hoe praat je met je klant? Marketing & Wat

Nadere informatie

Gelukkig Werken & Gelukkig Leidinggeven. Erwin Klappe & Onno Hamburger

Gelukkig Werken & Gelukkig Leidinggeven. Erwin Klappe & Onno Hamburger Gelukkig Werken & Gelukkig Leidinggeven Erwin Klappe & Onno Hamburger Wie zijn wij? Erwin Klappe Klappe Training Trainer, coach & oprichter Onno Hamburger Gelukkig Werken Nederland Senior trainer, coach

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Van zelfleiderschap naar leiderschap: 3 gouden tips om écht leiderschap te tonen: stap uit de waan van de dag!

Van zelfleiderschap naar leiderschap: 3 gouden tips om écht leiderschap te tonen: stap uit de waan van de dag! Mag ik mezelf even aan je voorstellen? Martine Floor-Bron (1969). Ondernemer sinds 2008. Focus: ondernemerscoaching en training voor ondernemers die een team van professionals aansturen. Specialiteiten:

Nadere informatie

Meer omzet in minder tijd

Meer omzet in minder tijd Voor verswinkeliers die willen floreren Meer omzet in minder tijd Vijf bouwstenen voor succesvolle ondernemers Ir. Jo Spiertz Bedrijfskundige, ondernemerscoach Meer omzet in minder tijd En 5 waardevolle

Nadere informatie

Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder.

Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder. Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder. Op een kalme manier ben ik mijzelf rustig aan het voorbereiden voor een nieuw schooljaar. Maar ik besef mij ook dat mijn huis vol staat met materialen

Nadere informatie

WERKSTRESSOREN ENERGIEBRONNEN BALANS

WERKSTRESSOREN ENERGIEBRONNEN BALANS WERKSTRESSOREN ENERGIEBRONNEN BALANS 2 ENERGIEBRONNEN 3 Inleiding 1 Feedback 2 Waardering 3 Positief gedrag 4 Een fijne werkplek 5 Pauzes nemen 6 4 GEDRAG 1 INLEIDING Je hebt een drukke baan en natuurlijk

Nadere informatie

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen.

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen. In de vorige les ben je gaan onderzoeken wat je droom is en ik hoop dat je het besluit hebt genomen om elke dag te dromen en dat je een moodboard hebt gemaakt. Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het

Nadere informatie

Stel je gezond weekmenu samen

Stel je gezond weekmenu samen Stel je gezond weekmenu samen Leer je maaltijden op een gezonde manier plannen Lotte De Clercq Auteur: Lotte De Clercq Coverontwerp: Lotte De Clercq ISBN: 978-94-6342-735-7 Uitgeverij mijnbestseller.nl

Nadere informatie

Werkbeleving 21 maart Bea Voorbeeld

Werkbeleving 21 maart Bea Voorbeeld Werkbeleving 21 maart 2018 Bea Voorbeeld Hoe beleef je je werk? De meeste mensen functioneren het best en beleven het meeste plezier aan hun werk wanneer er evenwicht is tussen de eisen die aan hen gesteld

Nadere informatie

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Training Netwerken Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Het hebben van een goed netwerk is van groot belang voor je carrière. Je hoort het vaak om je heen, een nieuwe baan of een nieuwe

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

Over dit e-bookje. Dit is versie 1.0 van 14 waardevolle studietips die echt werken

Over dit e-bookje. Dit is versie 1.0 van 14 waardevolle studietips die echt werken Over dit e-bookje Dit is versie 1.0 van 14 waardevolle studietips die echt werken Fijn dat je dit e-bookje leest! Ik hoop dat het je zal inspireren, inzichten zal geven en bovenal dat het je helpt succesvoller

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie