Aan de slag met de mini-onderneming

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de slag met de mini-onderneming"

Transcriptie

1 Fase 1: Start project en brainstorm (september-oktober) Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. (A. Einstein) 1. Wat gebeurt er bij de leerlingen? De jongeren gaan op zoek naar een origineel, creatief product/dienst dat ze aan de man proberen te brengen. De uitdaging is zo innovatief mogelijk tewerk te gaan. Zelf een product vervaardigen is natuurlijk het ideale. Binnen bepaalde studierichtingen is dit moeilijk, maar het product/de dienst moet wel een toegevoegde waarde hebben. 2. Waarin kan de droomcoach hen bijstaan? De droomcoach helpt de leerlingen brainstormen. Vanuit zijn/haar expertise kunnen er nieuwe ideeën aangereikt worden. 3. Voorbereidend werk Neem aandachtig de onderstaande tips & tricks door en kijk welke je wenst te gebruiken tijdens de opstart- en brainstormsessie. 4. Tips & tricks - Verzamel tijdens de brainstormfase zo veel mogelijk ideeën: veel ideeën betekenen veel kansen. Een waardevol product/dienst wordt meestal samengesteld uit meerdere ideeën. - Alle ideeën zijn waardevol, zelfs zotte en naïeve. Durf overdrijven! - Probeer stillere leerlingen ook in de brainstorm te betrekken. - Rem de creatieve en innovatieve ideeën van de leerlingen niet af. Het is beter even af te wachten voor je oordeelt. Op die manier ontdek je vaak onverwachte invalshoeken en nieuwe alternatieven. - Vraag alle leerlingen naar hun absolute favoriet en kom samen tot een top 3. - Een bestaand product/dienst als eindresultaat kiezen is helemaal niet erg: geef er een creatieve en originele invulling aan (MVO, personaliseren, ). Zo krijgt je product/dienst een meerwaarde! 5. Eventuele vragen NA de brainstormsessie Tijdens de brainstormsessie mag er niet geoordeeld worden: nu wel! Ga de kwaliteit, logica en consistentie van de top 3 ideeën na. Als droomcoach hou je de haalbaarheid qua tijd en kosten in het achterhoofd. - Wat zijn de pro s en contra s van dit idee? - Wat denk je dat de meerwaarde van dit idee is? - Denk je dat dit idee zal aanslaan bij het publiek? - Welke bestaande alternatieven ken je? Vormen deze alternatieven een bedreiging voor dit idee? Hoe kan je je onderscheiden? -

2 Fase 2: Businessplan en aandeelhoudersvergadering (oktober-november) 1 Businessplan If you fail to plan, you plan to fail 1.1 Wat gebeurt er bij de leerlingen? Zoals elk bedrijf moeten ook de leerlingen een businessplan opstellen. Zij moeten zich volgende vraag stellen: is ons idee haalbaar? Het businessplan legt niet alleen de nadruk op de sterke punten van de onderneming, maar houdt ook rekening met probleemsituaties en nieuwe uitdagingen. 1.2 Waarin kan de droomcoach hen bijstaan? De droomcoach kan de leerlingen bijstaan en helpen na te denken over verschillende vragen (zie punt 5). Een andere doelstelling van de leerlingen is sowieso winst maken, zeker en vast op persoonlijk vlak, maar ook financieel. Er moeten dus verkopen gepland worden. De droomcoach kan de leerlingen hierin bijstaan door bv. de verkoop te helpen voorbereiden. Hij/zij kan mee helpen nadenken over hoe de verkoopstand er moet uitzien en uitgebouwd kan worden. 1.3 Voorbereidend werk Probeer als droomcoach zelf eens na te denken hoe het businessplan in al zijn aspecten werd aangepakt in jouw bedrijf. Met welke problemen hadden jullie te kampen en hoe raakten deze opgelost? Of hoe konden deze punten toch positief omgedraaid worden? 1.4 Tips & tricks - De droomcoach kan advies geven over de sterke en zwakke punten (van het businessplan of product/dienst). - De droomcoach kan zijn ervaring meedelen aan de jongeren. - Probeer de jongeren aan te sporen om deel te nemen aan de Vlajo wedstrijden en de nationale marktdagen (zie fase 3): hier doen ze heel wat verkoopservaring op in een concurrentiële omgeving. - De droomcoach kan suggesties geven rond unique selling points (verkoopstrategie). 1.5 Eventuele vragen - Wie zijn we? Wat doen we? Waar willen we naartoe? Hoe willen we dat bereiken? Hoe gaan we van start? - Wat maakt ons anders dan anderen? Wat maakt de anderen anders dan wij? - Hoe zal de prijs bepaald worden? Hoe maken we winst? - Waar en wanneer gaan we verkopen? Wie is de doelgroep? Waarom zal de klant bij ons en niet bij de concurrentie kopen? - Hoe kunnen we reclame opbouwen? - Hoe kan onze onderneming groeien?

3 2 Aandeelhoudersvergadering 2.1 Wat gebeurt er bij de leerlingen? De leerlingen verkopen aandelen aan 10 euro per stuk. Ze kopen er zelf één en verkopen ze verder aan kennissen, familie, schoolpersoneel met een beperking van één aandeel per persoon. Twee à drie maal per schooljaar worden de aandeelhouders uitgenodigd (in de school of op locatie) tijdens de aandeelhoudersvergadering. De mede-eigenaars van de onderneming moeten op de hoogte blijven van de ontwikkelingen: plannen, initiatieven, organisatie en de waarde van het aandeel. 2.2 Waarin kan de droomcoach hen bijstaan? De droomcoach kan hulp bieden in de voorbereiding. Hierbij denken we aan tips geven omtrent uitnodigingen, powerpointpresentatie, manier van presenteren, 2.3 Voorbereidend werk Indien de droomcoach een voorbeelduitnodiging of sterke powerpoint ter beschikking heeft, kan hij deze doorspelen aan de jongeren. Zo kunnen zij zich baseren op hoe het wel moet. 2.4 Tips & tricks - Zie dat alle medewerkers goed ingelicht zijn over hun functie in de vergadering. - Zorg dat er een notulist(e) aangeduid wordt, die nadien het verslag opmaakt. - Overloop vlak voor het vergaderen nog eens de punten waar de leerlingen op moeten letten: articuleren, duidelijk zijn, durf gebaren te gebruiken, oogcontact maken, je publiek actief betrekken, - Tijdens de aandeelhoudersvergadering kan de droomcoach zijn/haar ervaring meedelen aan de aandeelhouders. - Probeer zo veel mogelijk positief nieuws te communiceren. - Zorg dat iedereen voorgesteld wordt: de onderneming, de medewerkers, de leerkracht(en) en de droomcoach. - De droomcoach kan eventueel zijn bedrijf openstellen om de vergadering te laten plaatsvinden. 2.5 Eventuele vragen - Wat is de mening van de aandeelhouders? Hoe staan zij tegenover de onderneming? - Wat zijn de sterke en positieve punten volgens de aandeelhouders? - Kunnen zij eventueel suggesties ter verbetering geven voor ietwat zwakkere punten?

4 Fase 3: Verkoopdagen, wedstrijden, jury (februari-maart) The sale begins when the customers says no (E. Leterman) 1. Wat gebeurt er bij de leerlingen? Vanuit Vlajo worden er heel wat activiteiten/evenementen voorgesteld. Dit is geen verplichting maar een absolute meerwaarde voor de studenten. Enkele voorbeelden: de provinciale finale, de Vlaamse finale, ev. de Europese finale, de verkoopdagen in Vlaamse shopping centra 2. Waarin kan de droomcoach hen bijstaan? De droomcoach kan de leerlingen aansporen om deel te nemen aan de wedstrijden en hen helpen met de voorbereiding hiervan. 3. Voorbereidend werk De droomcoach kan nadenken over verkopen die hij zelf heeft meegemaakt en nagaan wat de aandachtspunten en veel gemaakte fouten zijn. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld denken aan naamkaartjes, consistentie doorheen hun communicatie e.d.. 4. Tips & tricks - Geef tips in verband met verkooppromotie. - Spoor aan tot originaliteit. Hoe kunnen de leerlingen zich onderscheiden van hun concurrenten? Waarom zouden kopers naar jouw stand komen en niet naar die van andere? - Overloop voor de aanvang van de verkoop nogmaals handige verkooptips zoals oogcontact, glimlachen, geduld hebben en overtuigingszin. - Leerlingen aanmoedigen de klant zelf aan te spreken, hun product rustig uit te leggen en niet opdringerig te zijn. - Leg de leerlingen uit dat een passende setting en decoratie van de stand helpen. Ook een aangepast muziekje of geur kan stimuleren. 5. Eventuele vragen - Hoe kunnen de leerlingen zich onderscheiden van de concurrentie? - Hoe kunnen ze indruk maken op de jury tijdens een finale? - Hoe kunnen de leerlingen opvallen tijdens een verkoopdag waar tientallen andere ondernemingen aanwezig zijn?

5 Fase 4: Aandeelhoudersvergadering en eindevaluatie (mei-juni) A project is complete when it starts working for you, rather than you working for it. (S. Allen) 1 Aandeelhoudersvergadering 1.1 Wat gebeurt er bij de leerlingen? De leerlingen bereiden de afsluitende aandeelhoudersvergadering voor, waar de leerlingen een korte samenvatting geven van het hele project en de aandeelhouders de waarde van hun aandeel vernemen. 1.2 Waarin kan de droomcoach hen bijstaan? De droomcoach kan hulp bieden in de voorbereiding. Hierbij denken we aan tips geven omtrent uitnodigingen, powerpointpresentatie, manier van presenteren, 1.3 Voorbereidend werk De droomcoach kan zelf het project evalueren vooraleer naar de vergadering te gaan. 1.4 Tips & tricks - Zie dat alle medewerkers goed ingelicht zijn over hun functie in de vergadering. - Zorg dat er een notulist(e) aangeduid wordt, die nadien het verslag opmaakt. - Overloop nogmaals voor het vergaderen nog eens de punten waar de leerlingen op moeten letten: articuleren, duidelijk zijn, durf gebaren te gebruiken, oogcontact maken, je publiek actief betrekken, - Eventueel kan de droomcoach zijn/haar bedrijf openstellen om de vergadering te laten plaatsvinden. 1.5 Eventuele vragen - Wat vonden de aandeelhouders van de onderneming in zijn geheel? Wat was hun algemene indruk? - Denken de aandeelhouders dat de leerlingen gegroeid zijn in dit traject? Op welk vlak? - Wat zijn de sterke en positieve punten volgens de aandeelhouders? - Wat zijn de eindbemerkingen die de aandeelhouders willen meegeven aan de leerlingen?

6 2 Eindevaluatie 2.1 Wat gebeurt er bij de leerlingen? Het project zit er op. Een eindevaluatie is zeker nuttig: na een intensief jaarproject blikken de leerlingen terug op hun opgedane ondernemerservaring, die ze met vallen en opstaan beleefd hebben. 2.2 Waarin kan de droomcoach hen bijstaan? De droomcoach was gedurende het hele traject betrokken bij de onderneming. Het is zeker aangewezen bij de eindevaluatie aanwezig te zijn. Samen met de leerkracht kan je feedback geven. Deze tips, suggesties, kunnen de leerlingen meenemen in hun verdere school- en werkcarrière. Je kan alleen maar leren uit je fouten en er sterker uit komen! 2.3 Voorbereidend werk De droomcoach denkt al eens na over de positieve en negatieve aspecten van de onderneming. Het is aangeraden om positieve met negatieve punten af te wisselen en deze zeker te onderbouwen: zo weten de leerlingen ook waar ze in de toekomst extra aandacht aan moeten schenken. 2.4 Tips & tricks - Laat het positieve overheersen. - Zorg dat de leerlingen met een goed gevoel hun project afsluiten: af en toe een complimentje kost geen moeite. 2.5 Eventuele vragen - Waar zaten onze sterktes? - Wat zouden we zeker opnieuw zo aanpakken? Wat kon beter? - Waar hebben we onze twijfels bij? - Indien verlies, hoe komt dit? - Wat vinden de leerlingen zelf van de realisatie van het eindproject? - Waarin vinden de leerlingen dat ze zelf gegroeid zijn? Welke competenties hebben ze verworven?

Vlajo. Tevredenheidsonderzoek 2013. Juni 2013. Confidentieel Geen verdeling zonder uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Vlajo en Deloitte.

Vlajo. Tevredenheidsonderzoek 2013. Juni 2013. Confidentieel Geen verdeling zonder uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Vlajo en Deloitte. Vlajo Tevredenheidsonderzoek 2013 Confidentieel Geen verdeling zonder uitdrukkelijke en voorafgaande toestemming van Vlajo en Deloitte. Juni 2013 Inhoud Stakeholders Vlajo Rol van Vlajo Projecten Vlajo

Nadere informatie

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers -

Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Het loopbaan-/pop-gesprek -informatie voor medewerkers - Deze informatie is opgesteld door Qidos, in opdracht van de Taskforce Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid 1 Inhoud Het belang en het doel van een

Nadere informatie

DOCENTEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04

DOCENTEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04 DOCENTEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04 Stichting Jong Ondernemen: Postbus 93002 2509 AA Den Haag Bezuidenhoutseweg 12 2594 AV Den Haag DOCENTEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY VOORTGEZET

Nadere informatie

Voortgezet onderwijs. Junior company 1. starten

Voortgezet onderwijs. Junior company 1. starten Voortgezet onderwijs Junior company 1. starten Stichting Stichting Jong Jong Ondernemen: Ondernemen: Postbus Postbus 93002 93002 2509 2509 AA AA Den Den Haag Haag Bezuidenhoutseweg Bezuidenhoutseweg1212

Nadere informatie

Binnen het functioneringsgesprek is ook ruimte om de behoefte of noodzaak van een opleiding te bespreken en daarop actie te ondernemen.

Binnen het functioneringsgesprek is ook ruimte om de behoefte of noodzaak van een opleiding te bespreken en daarop actie te ondernemen. Leidraad Consult over: het functioneringsgesprek Functioneringsgesprekken verlopen vaak problematisch. Zowel leidinggevenden als medewerkers zien er nogal eens tegenop en zijn achteraf teleurgesteld over

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04

VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04 VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04 Stichting Jong Ondernemen: Postbus 93002 2509 AA Den Haag Bezuidenhoutseweg 12 2594 AV Den Haag www.jongondernemen.nl http://mijn.jongondernemen.nl

Nadere informatie

Een handleiding voor een succesvolle marktaanpak gebaseerd op gebruikersinzichten

Een handleiding voor een succesvolle marktaanpak gebaseerd op gebruikersinzichten Een handleiding voor een succesvolle marktaanpak gebaseerd op gebruikersinzichten User-centred roadmap to the market Je hebt een geweldig idee en je wilt het graag op de markt brengen! Om dit goed te

Nadere informatie

Gratis White Paper. Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen?

Gratis White Paper. Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen? Gratis White Paper Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen? Oké Marketing Kruidnagel 2 5275 KR Den Dungen T: 06 54 793 205 E: info@okemarketing.nl

Nadere informatie

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer Persoonlijk opleidingsplan Hulpmiddelen voor de werknemer Elk bedrijf heeft bepaalde doelstellingen. Maar ook de werknemers van een bedrijf, jij en je collega s, hebben eigen doelen. Zoals: beter worden

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

Kwaliteitsindicatoren en aandachtspunten

Kwaliteitsindicatoren en aandachtspunten Kwaliteitsindicatoren en aandachtspunten Op elke school participeren leerlingen al op verschillende manieren. Maar hoe kan je dit participatiegehalte systematisch verhogen bij elke actie die je doet? Er

Nadere informatie

Cursus Panelgesprekken

Cursus Panelgesprekken University of Twente Programmabureau Onderwijsvernieuwingen Cursus Panelgesprekken Irene E. Steens en Charlotte Oude Alink University of Twente 16-9-2013 www.utwente.nl/evaluatie Op verzoek van een aantal

Nadere informatie

DE INFOBEURS. Beroepsopleiding, werk, werkervaring, stage. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

DE INFOBEURS. Beroepsopleiding, werk, werkervaring, stage. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS DE INFOBEURS Jongeren die nieuw aankomen op de school hebben wellicht veel vragen over hoe het eraan toegaat op de school, of ze kunnen gaan werken, welke stageplekken tof zijn, Daarnaast zijn jongeren

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

Jonas Van Gerrewey Sales & Account Manager ivalue. Melissa Martens Content Marketeer ivalue. Pagina 1 van 19

Jonas Van Gerrewey Sales & Account Manager ivalue. Melissa Martens Content Marketeer ivalue. Pagina 1 van 19 Jonas Van Gerrewey Sales & Account Manager ivalue Melissa Martens Content Marketeer ivalue Pagina 1 van 19 Inhoud Deel I: Daarom heeft jouw bedrijf sociale media nodig... 3 1. Sociale media zijn de nieuwe

Nadere informatie

Je gesprekken in goede banen leiden

Je gesprekken in goede banen leiden Evaluatiecycli Je gesprekken in goede banen leiden Leidraad medewerkers Inhoudstafel Inleiding... 3 Functiegesprek... 7 Planningsgesprek... 9 Functioneringsgesprek... 14 Evaluatiegesprek... 16 Deze brochure

Nadere informatie

TRAINING WERKBEGELEIDING

TRAINING WERKBEGELEIDING TRAINING WERKBEGELEIDING Door Martje Kuijlenburg Student no: 500618854 Jaar 3 Hogere Beroepsopleiding Verpleegkunde In opdracht van: de Hogeschool van Amsterdam Docent: Yvonne van Marle INHOUDSOPGAVE Inleiding...

Nadere informatie

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL Bij werken, zowel betaald als vrijwillig, hoort leiding krijgen of leiding geven. De vraag wat effectief leiderschap is houdt dan ook veel mensen bezig. De meningen hierover

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Solliciteren, een vak apart. Het sollicitatiegesprek

Solliciteren, een vak apart. Het sollicitatiegesprek Het sollicitatiegesprek Inleiding Je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Gefeliciteerd! Dit betekent dat je echt al een veel sollicitanten achter je hebt gelaten. Een hele prestatie in deze

Nadere informatie

Small Business Project. Start Up Kit

Small Business Project. Start Up Kit Small Business Project Start Up Kit Alle rechten zijn voorbehouden aan de geregistreerde leden van de vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen. Niets uit deze opgave mag worden vermenigvuldigd, opgeslagen in een

Nadere informatie

GPS. Tool GPS. Tool GPS. Handleiding

GPS. Tool GPS. Tool GPS. Handleiding Tool Tool GPS GPS GPS Handleiding Hoe zet ik zelf een GPS-sessie op? INHOUD 1 Bereid de sessie voor / 5 2 doe de sessie / 13 3 na de sessie - maak een verslag en kies definitief / 19 4 de andere stappen

Nadere informatie

Draagvlak voor duurzame energie

Draagvlak voor duurzame energie Draagvlak voor duurzame energie Stappenplan voor een succesvolle aanpak in uw gemeente 2 Draagvlak voor duurzame energie Inhoud Introductie s Als het eerste idee ontstaat Verkenning of haalbaarheids Van

Nadere informatie

De punten die in de zes werkbladen een voor een aan de orde komen zijn:

De punten die in de zes werkbladen een voor een aan de orde komen zijn: in zes stappen voorblad Voorblad 1 Inleiding Bij vrijwilligersbeleid gaat het er om op een meer doordachte en planmatige manier aandacht te geven aan de mensen die het werk doen in de vereniging. De werkbladen

Nadere informatie

ComeON! project Handboek voor begeleiders

ComeON! project Handboek voor begeleiders ComeON! project Handboek voor begeleiders The ComeON! project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot

Nadere informatie

UITGEWERKT DRAAIBOEK VOOR TRAINERS REALISTEN ROADMOVIE

UITGEWERKT DRAAIBOEK VOOR TRAINERS REALISTEN ROADMOVIE UITGEWERKT DRAAIBOEK VOOR TRAINERS REALISTEN ROADMOVIE Op www.derealisten.nu bij het kopje methodiekboek vindt u alle benodigde trainingsmaterialen. De prezi presentatie voor de trainingsbijeenkomsten

Nadere informatie

Functioneringsgesprekken

Functioneringsgesprekken Training Functioneringsgesprekken Functioneringsgesprekken 1 Itineris Functionerings- en evaluatiegesprekken deel 1 Functionerings- en evaluatiegesprekken wat zijn ze? Visie rond functionerings- en evaluatiegesprekken

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

OVERLEG OVERLEG OVER HET OPLEIDINGSPLAN. Hoe bereid ik het overleg voor als HR- verantwoordelijke?

OVERLEG OVERLEG OVER HET OPLEIDINGSPLAN. Hoe bereid ik het overleg voor als HR- verantwoordelijke? Hoe bereid ik het overleg voor als HR- verantwoordelijke? Hoe bereid ik het overleg voor als vakbondsafgevaardigde? Aandachtspunten in het overleg? Zijn er oplossingen voor obstakels? Uitvoering en evaluatie?

Nadere informatie

Trading minds: workshop

Trading minds: workshop Trading minds: workshop Trading Minds: workshop organiseren Inhoudstafel Thomas Neven / Nick Everaerts Workshop 2 1 Enkele vragen die we ons vooraf moeten stellen 1.1 Wie zijn we? Waar staan we voor? Wij

Nadere informatie