HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 8, blok 2 maandag 12 november 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 8, blok 2 maandag 12 november 2012"

Transcriptie

1 Het tweede blok De herfstvakantie zit er op en we zijn bezig met het tweede blok van dit schooljaar. Een blok waar altijd diverse vieringen plaatsvinden. Uiteraard eindigen wij dit blok met de kerstviering maar ook het feest van Sinterklaas en Sint-Maarten staan op de agenda. De herfst is inmiddels begonnen en dat betekent natuurlijk dat het minder prettig is om s ochtends vroeg op de fiets naar school te komen. Het is vaak koud en nat en de bladeren op de wegen maken het vaak nog glad ook. Reden te meer om u nogmaals met klem te verzoeken om, als u uw kind(eren) met de auto naar school brengt, uw auto niet te parkeren op de stoep of andere plaatsen waar dit niet toegestaan is! De laatste tijd zien wij ook steeds vaker auto s parkeren op de weg bij de onderbouwingang van de Jupiterstraat. Overbodig om te vermelden dat dit niet toegestaan is! De politie heeft aangekondigd om regelmatig langs te komen tijdens het begin van de schoolochtend en middag en zal indien nodig ook verbaliserend optreden. Nogmaals het verzoek aan iedereen om, vanwege de veiligheid van de kinderen en ouders die op de fiets naar school komen, auto s uitsluitend in de daarvoor bestemde vakken te parkeren, ook al is het maar voor een paar minuten! Thema-avond Mediawijsheid Maandagavond 19 november zal er weer een informatieavond worden gehouden over Mediawijsheid. Verderop in deze nieuwsbrief vind u de uitnodiging. De uitnodiging zal deze week op papier aan de oudste leerlingen worden meegegeven. Diplomering nieuwe mediatoren (door Demi en Lotte van groep 6 Ser.) Zoals jullie weten is er weer een nieuw schooljaar begonnen. Dat betekent dat er weer nieuwe mediatoren bij moesten komen. Zij hebben 3 keer les gehad en hebben veel geleerd. Vandaag hebben ze hun diploma gekregen en zijn nu echte mediatoren. De mediatoren komen uit groep 5 en groep 6. De oude mediatoren hebben een opfriscursus gehad en mochten de diploma s uitreiken. Alle mediatoren vonden de lessen erg leuk. Nu zijn er weer genoeg mediatoren die bij kunnen dragen aan een Vreedzame School. Demi en Lotte van groep 6 Ser.

2 Pesten op school De afgelopen week was er veel aandacht in de media over pesten op school. Wat doet De Evenaar tegen pestgedrag en hoe signaleer ik dat mijn kind eventueel gepest wordt? Sinds enkele jaren werken wij met De Vreedzame School, een methode die de leerkrachten handvatten biedt om zorg te dragen voor een veilig klimaat binnen de klassen voor elk kind. Bij de lessen van De Vreedzame School leren de kinderen op een respectvolle manier om te gaan met alle klasgenootjes. Er worden regelmatig oefeningen gedaan om alle kinderen met elkaar in contact te brengen en zo eventuele drempels weg te halen. Als de kinderen elkaar goed kennen dan is de kans ook veel kleiner dat er gepest wordt. Met het opleiden van mediatoren en deze mediatoren ook daadwerkelijk in te zetten bij kleine ruzies of geschillen proberen wij eventueel pestgedrag zo snel mogelijk te stoppen en bespreekbaar te maken. Wij vinden dat de sfeer binnen onze gebouwen sinds wij werken volgend de principes van De Vreedzame School flink verbeterd is. Helaas is ook De Evenaar niet helemaal vrij van pestgedrag. Onze leerkrachten blijven keihard werken aan de sfeer binnen de groep en samen met onze IB-ers, de directie en onze TSO medewerkers proberen wij ook in de openbare ruimtes en tijdens de TSO momenten voor een veilig en gezellige sfeer voor alle leerlingen te zorgen. Als u merkt dat uw kind zich negatief ten opzichte van school opstelt of aangeeft minder plezier te hebben om naar school te gaan dan zou het kunnen zijn dat er sprake is van pestgedrag van andere kinderen. Praat u in dit geval met uw kind, vraag waarom hij of zij niet zo een zin heeft om naar school te gaan en vraag ook eerlijk of er pestgedrag binnen de groep voorkomt! Uiteraard verzoeken wij u, mocht u bovenstaande veranderingen bij uw kind waarnemen, dit op te nemen met de leerkracht van uw kind. Samen zullen wij er dan alles aan doen om de juiste oplossing te vinden en in gesprek te gaan met uw kind. Graag ook uw aandacht voor de nieuwsbrief van De Vreedzame School, verderop in deze nieuwsbrief. adressen In november organiseert Stichting Agora voor haar scholen een tevredenheidonderzoek. Dit onderzoek krijgt u via de . Het is dus van belang dat uw adres in ons systeem staat, anders kunt u niet meedoen aan het onderzoek. Er zijn al heel wat mailadressen ontvangen, maar nog niet van alle ouders. Wilt u uw adres aan ons doorgeven? Dit kan gestuurd worden naar info@cbs-evenaar.nl. Vermeld u a.u.b. de naam en de groep van uw kind in de onderwerpregel!! Graag zo spoedig mogelijk inleveren.

3 Sint-Maarten groep 1/2 Serooskerkestraat Afgelopen vrijdag zijn de kleuters van de Serooskerkestraat met hun lampionnen naar verzorgingshuis Durghorst aan de Eikenlaan geweest. Daar hebben de kleuters Sint-Maartenliedjes gezongen voor de ouderen. Na afloop was er voor ieder kind een snoepje en een bekertje limonade. De ouderen vonden de berenlampionnen erg mooi! Expressie blok 2 Voor het onderdeel mozaïek zijn wij op zoek naar kleine schoenendozen. Ook andere kleine kartonnen doosjes zijn welkom. U kunt dit inleveren bij juf Pauke of juf Joke groep 5 Alvast heel hartelijk bedankt.

4 Groep 5 Wij hebben met de hele klas Sint Maarten gelopen met de lampions. Wij zijn langs het huis van Tim en Ruben geweest. Het was heel leuk om met de klas te lopen. Tim van Duijn & Ruben Zandstra. Ouderhulp november en december Serooskerkestraat Het duurt nog wel even maar voor je het weet is het al weer zover.. In de maanden november en december kunnen we ouderhulp op de Serooskerkestraat goed gebruiken. Op het raam van de lerarenkamer hangen intekenlijsten waarop u zichzelf aan kunt melden om bij één van de activiteiten te komen helpen. Vindt u het leuk om dit jaar de cadeaus in te pakken of wilt u liever de kerstboom versieren? Het kan allemaal. U kunt u naam op de lijst schrijven en we maken er samen een gezellige ochtend of avond van. Alvast bedankt. Lonneke Kroon(O.C)

5 Thema-avond Mediawijsheid Maandag 19 november Locatie Jupiterstraat Tijd: uur U komt toch ook? Jongeren, altijd en overal online Media spelen een steeds grotere rol in het leven van onze kinderen maar ook op school. Internet, MSN, Hyves, Google, Youtube, Facebook, Twitter, televisie, games, het is de leef- en belevingswereld van onze jeugd, maar hoe gaan zij met die media om? De recente gebeurtenis omtrent Facebook en de ongeregeldheden in Haren staan ons nog vers in het geheugen. Een klein foutje met zeer grote maatschappelijke en persoonlijke gevolgen. Hoe goed weten zij de weg op het internet, hoe kritisch zijn ze in het beoordelen van informatie, op bruikbaarheid en op betrouwbaarheid? En hoe staat het met de privacy van onze kinderen op internet? Oftewel, hoe staat het met hun mediawijsheid en die van leerkrachten en ouders? Vooraf aan de nationale week van de Mediawijsheid organiseren wij op maandag 19 november op locatie Jupiterstraat om uur een thema-avond Mediawijsheid en dan komen alle aspecten aan bod van de mediawereld waarin wij en onze kinderen leven. Tevens laten we u zien hoe de kinderen mediawijs worden gemaakt op de Evenaar. U krijgt ook tips waar u alle informatie kunt vinden die u nodig heeft, om wegwijs te worden in de mediawereld van uw kind. Termen uit de belevingswereld van uw kind die u deze avond voorbij ziet komen: Weblogs, mobieltjes, Twitter, augmented reality, Profielsites, msn-taal, facebook, Hyves, mediabewust, Wordfeud, Grand Teft Auto, privacy, digitaal pesten,en mediaprotocol. Weet wat uw kind bezighoudt en wordt zelf mediawijs. Kom op onze thema-avond mediawijsheid! De uitnodigingsbrief met aanmeldstrookje wordt deze week aan uw kind meegegeven!

6 Nieuwsbrief De Vreedzame School Blok 1 We horen bij elkaar Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en betrokken burgers. U als ouders en wij als leerkrachten hebben de taak om onze kinderen voor te bereiden op een maatschappij, die gecompliceerd is. Een maatschappij waarin niet alleen lezen en rekenen belangrijk zijn voor succes, maar ook sociale vaardigheden. In januari 2012 hebben veel ouders op de informatieavond aangegeven meer op de hoogte gebracht te willen worden waar we op school mee bezig zijn. Dit, zodat u als ouder ook thuis aandacht kunt besteden aan het geen wat op school geleerd is. Daar willen we als team graag in tegemoet komen en daarom zult u vanaf heden bij elk nieuw blok een nieuwsbrief bij het evenaartje toegevoegd zien, zodat u weet waar het desbetreffende blok over gaat en waar u op in kunt spelen. Wilt u meer weten over De Vreedzame School dan kunt u natuurlijk langskomen of kijken op Blokken van het programma De Vreedzame School is een programma voor de hele school. Het programma is zo opgebouwd dat in alle groepen dezelfde 6 thema s / blokken aan bod komen: Blok 1 We horen bij elkaar (over groepsvorming omgaan met elkaar) Blok 2 We lossen conflicten zelf op (leren omgaan met conflicten) Blok 3 We hebben oor voor elkaar (over communicatie) Blok 4 We hebben hart voor elkaar(over gevoelens) Blok 5 We dragen allemaal een steentje bij (verantwoordelijkheid) Blok 6 We zijn allemaal anders (over verschillen en overeenkomsten). In alle groepen wordt gedurende het schooljaar tegelijkertijd aan dezelfde thema s / blokken gewerkt.

7 In groep 8 wijken de blokken 5 en 6 af. Blok 5 gaat over het democratisch ABC. De kinderen krijgen inzicht in de democratie als staatsvorm, regels en wetten. Als er in een bepaald schooljaar verkiezingen zijn, biedt het programma aansluitend aan blok 5 een Verkiezingsproject. Blok 6 gaat over afscheid nemen. Blok 2 we lossen conflicten zelf op Wij starten met de lessen uit Blok 2 (We lossen conflicten zelf op). Het doel van de lessen in dit blok is kinderen te leren om op een positieve manier met conflicten om te gaan. De lessen zijn onder andere gericht op het verschil tussen conflict en ruzie. Een conflict is een verschil van mening je wilt bijvoorbeeld allebei iets anders doen of hebben. Bij een conflict wil je een oplossing bedenken waar je allebei tevreden mee bent. Je zoekt naar win-win oplossingen. Conflicten horen bij het leven. Wanneer conflicten met geweld gepaard gaan, spreken we van ruzie. We leren kinderen dat je op drie manieren kunt reageren op een conflict. Of je loopt weg, je zegt niet wat je ervan vindt. Of je reageert agressief, je bent boos en wordt driftig. Of je staat stevig, je komt op voor jezelf en houdt ook rekening met de ander: je zoekt naar een win-win-oplossing. In groep 1 en 2 leren de kinderen zelf hun conflicten op te lossen met behulp van de LOS HET OP- KAART. In groep 3 tot en met 8 leren de kinderen dat met behulp van het stappenplan PRAAT HET UIT. In de bovenbouw gaan de lessen over kritisch naar jezelf kijken, hoe je met je eigen mening en met kritiek omgaat. Blok 2 Algemeen Overal waar kinderen met elkaar spelen en werken komen conflicten voor. Met De Vreedzame School leren we de kinderen dat conflicten heel normaal zijn en dat ze bij het leven horen. Wat belangrijk is, is hoe je er mee omgaat. Hoe los je op een positieve manier conflicten op? Hoe zorg je ervoor dat beide partijen tevreden zijn met de oplossing? Een conflict hoeft niet uit te monden in ruzie. We spreken van ruzie wanneer het ene kind wil winnen ten koste van het andere kind. Eén partij is dan tevreden, de andere partij is de verliezer. De kinderen leren dat ze bij een conflict eerst rustig moeten worden voordat ze na kunnen denken over een oplossing. We noemen dat afkoelen.

8 Met de kinderen wordt besproken of een vaste plek een goede manier is om rustig te worden. We noemen dat een afkoelplek. Dat kan een hoekje zijn in de klas met een stoel en tafel, een boekje, een teken- blokje en wat de kinderen meer bedenken. Kinderen begrijpen heel goed waarom afkoelen belangrijk is. Je komt anders niet verder met het zoeken naar een oplossing. Tip voor thuis Hoort u van uw kind over opstekers en afbrekers? Vraag er naar en praat er over. Laat uw kind weten wanneer hij of zij een afbreker aan iemand geeft. Vraag hoe dat voor die ander is. Stimuleer om opstekers te geven. Doet u dat zelf ook naar uw kind en noem daarbij dan de term opsteker. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2: bespreek met uw kind bijvoorbeeld: Wat doen Aap en Tijger als ze ruzie hebben? Wat hebben ze geleerd over ruzies. oplossen? Agenda 13 november - groep 2 Jupiterstraat gaat naar het Zaans Museum: het huis van meneer Zeurniet 13 november - groep 3 Seroos gaat naar het Zaans Museum voor Zaans en Co 14 november - MR vergadering 19 november - mediawijsheid voor ouders 23 november - tussenrapport wordt uitgegeven 26 en 27 november - adviesgesprekken VO voor de leerlingen van de groepen 8 27 november - I & Z vergadering 29 november - GMR vergadering 5 december - Sinterklaasviering in de klas 14 december - afsluiting blok 2 De Vreedzame School 20 december - kerstdiner van uur, info volgt 24 december 2012 tot en met 4 januari Kerstvakantie

9 West-Afrikaanse Percussie-, Djembé- en Doundounlessen en Djembé-/Pop- en Jamlessen in Krommenie Proefles West-Afrikaanse Trommel, Djembé- en Doundounlessen, verzorgd door Stichting Afrikontact Promotions op woensdag 14 november a.s. in Krommenie. De lessen worden gegeven in de Christelijke Basisschool De Evenaar, Jupiterstraat 139. Het programma van woensdag 14 november: van uur tot 18:45 uur, proefles voor iedereen die geïnteresseerd is om de Djembélessen te gaan volgen. Op woensdag 28 november a.s. gaat er een nieuwe, spetterende serie Afrikaanse Percussie- en Djembé/Jamlessen van start. Deze lessen worden gegeven door meesterdrummers Saliou Kandé en Patrick Ngambi. Djembélessen voor beginners: woensdagavond van uur tot uur is er ook West- Afrikaanse percussielessen voor beginners, onder leiding van de meesterdrummer Patrick Ngambi (Kameroen). Nieuw is de introductie van Djembé/ Pop- en Jamlessen voor gevorderden. Woensdagavond van uur tot uur Deze lessen worden onder begeleiding van de meesterdrummers Saliou Kandé (Senegal) en Patrick Ngambi (Kameroen) gegeven. Samen drummen is het leukste wat er is. Met z'n allen zittend in een kring en muziek maken is voor iedere Afrikaanse trommelaar een 'must'. Het is geen vereiste om zelf een Djembé te bezitten, er zullen namelijk een aantal instrumenten gehuurd kunnen worden voor een periode van 10 weken. Het lesgeld voor een periode van 10 weken is 90,- voor lessen van anderhalf uur. Het huren van een Djembé voor een periode van 10 weken is 50,- De Djembé die gehuurd wordt voor de periode van 10 weken kan dan naar huis worden meegenomen. Het lesgeld is inclusief koffie en thee in de pauze. Bij genoeg animo gaan de lessen het hele jaar door. Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u bellen met Stichting Afrikontact Promotions. Telefoonnummer : of Of je kunt mailen naar info@afrikontact.com of kijk op

10 Activiteitenprogramma Kinder Crea Club Waar: Wanneer: Voor wie: Kosten: buurtcentrum de Pelikaan, Kervelstraat 185a woensdagmiddag van uur alle kinderen van 6 tot 9 jaar. Graag tel.nr. van ouders / verzorgers. 1,- per keer. Je hoeft je niet van tevoren op te geven 14 nov Maak een stamboom van je familie. Neem zelf foto s mee van opa, oma, vader, moeder, broers en zusjes 21 nov We maken een leuk en uitdagend spel 28 nov Sinterklaas memory maken 5 dec Sint of Piet aan een parachute of in een luchtballon 12 dec Verjaardagskalender maken 19 dec Een kandelaar of kerstklok schilderen en versieren voor de Kerst Voor meer informatie neem contact op met Slavica van Vliet, slavica.vanvliet@welsaen.nl tel

Woensdag ontvangen alle leerlingen een papieren versie van de nieuwsbrief. Aanmeldstrookjes kunt u dan dus afknippen en invullen!

Woensdag ontvangen alle leerlingen een papieren versie van de nieuwsbrief. Aanmeldstrookjes kunt u dan dus afknippen en invullen! Woensdag ontvangen alle leerlingen een papieren versie van de nieuwsbrief met extra informatie over naschoolse activiteiten en de rapportgesprekken. Aanmeldstrookjes voor onderstaande activiteiten kunt

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

De afbeelding van de maand Oktober uit het identiteitsbewijs van cbs De Evenaar.

De afbeelding van de maand Oktober uit het identiteitsbewijs van cbs De Evenaar. E-mailadressen In november organiseert Stichting Agora voor haar scholen een tevredenheidonderzoek. Dit onderzoek krijgt u via de e-mail. Het is dus van belang dat uw e-mailadres in ons systeem staat,

Nadere informatie

Dinsdagochtend als we op school komen hopen we natuurlijk dat de Sint langs is geweest met een verrassing..

Dinsdagochtend als we op school komen hopen we natuurlijk dat de Sint langs is geweest met een verrassing.. Schoen zetten We hebben van de Sint vernomen dat we onze schoen mogen zetten op school! Zowel voor de Jupiterstraat als voor de Serooskerkestraat. Dit zal gebeuren op a.s. maandag 26 november. Dinsdagochtend

Nadere informatie

Hoera!!! We gaan op schoolreisje!!! Dinsdag 12 juni gaan de groepen 1, 2 en 3 op schoolreisje naar attractiepark DE GOUDVIS in Sint Maartenszee.

Hoera!!! We gaan op schoolreisje!!! Dinsdag 12 juni gaan de groepen 1, 2 en 3 op schoolreisje naar attractiepark DE GOUDVIS in Sint Maartenszee. HET EVENAARTJE 16 e jaargang nr. 33, blok 5 Maandag 4 juni 2012 Een wekelijkse uitgave van cbs De Evenaar Muziekvoorstelling Fluxus op 7 juni Op donderdag 7 juni gaan de groepen 7 en 8 op excursie naar

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 732 8-03-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Blok 1 We horen bij elkaar Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

Schoolnieuws. Ouderbijdrage

Schoolnieuws. Ouderbijdrage Nieuwsbrief oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Ouderbijdrage Kalender Vreedzame school: we lossen conflicten zelf op Kinderboekenweek 2016 Leerlingenraad Herhaalde oproep: Kom op tijd! Muziekstagiaires

Nadere informatie

nieuwsbrief-special Vreedzame School cb de Brug nr 01

nieuwsbrief-special Vreedzame School cb de Brug nr 01 nieuwsbrief-special Vreedzame School cb de Brug nr 01 Wilt u meer over de inhoud weten die op deze nieuwsbriefspecial staat? Kom dan gerust even langs op school. *Vreedzame school We hebben de eerste weken

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

De Vreedzame School Blok 2 NUMMER 3 09-10-2015

De Vreedzame School Blok 2 NUMMER 3 09-10-2015 NUMMER 3 09-10-2015 Opening Kinderboekenweek De Kinderboekenweek is weer van start gegaan en we hebben hem gisteren feestelijk geopend met een leuke bijeenkomst in de aula. De hele school hangt vol met

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 januari. De leerlingen zijn bovenstaande data vrij, voor de leerkrachten zijn het twee studiedata.

Nieuwsbrief 21 januari. De leerlingen zijn bovenstaande data vrij, voor de leerkrachten zijn het twee studiedata. Nieuwsbrief 21 januari Data: Maandag 1 februari: de leerlingen zijn vrij. Vrijdag 12 februari: de leerlingen zijn vrij. Maandag 15 februari: de leerlingen krijgen het rapport mee. De leerlingen zijn bovenstaande

Nadere informatie

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 12, blok 2 maandag 11 november 2013

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 12, blok 2 maandag 11 november 2013 11 november studiedag Vergeet u niet dat alle kinderen maandag 11 november vrij zijn! DigiDUIF Het doet ons goed dat vrijwel alle ouders zich hebben aangemeld bij digiduif. Woensdag 13 november start de

Nadere informatie

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 9, blok 2 maandag 3 december 2012

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 9, blok 2 maandag 3 december 2012 Sinterklaas komt naar De Evenaar Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover: Sinterklaas en zijn pieten komen De Evenaar bezoeken! De afgelopen weken hebben we hier ontzettend naar uitgekeken.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr november 2016

NIEUWSBRIEF nr november 2016 NIEUWSBRIEF nr. 7 22 november 2016 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Uitje groep 7 meester Mark Inloopochtend Nieuws uit de MR De Vreedzame School Informatieavond ParnasSys Het Vergeten Kind: opbrengst

Nadere informatie

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning September 2017 Agenda 02-10 t/m 08-10 Week van de opvoeding 05-10 Stakingsdag PO in actie 10-10 en 12-10 OPP gesprekken 11-10 Voorlichting V(S)O 14-10 Sportmarkt 17-10 Ouderavond met workshops 23-10 t/m

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

HET EVENAARTJE. 18e jaargang nr.3, blok 1 maandag 22 september 2014

HET EVENAARTJE. 18e jaargang nr.3, blok 1 maandag 22 september 2014 Update verbouwing De leerlingen en ouders die regelmatig ons gebouw aan de Jupiterstraat bezoeken hebben gemerkt dat de verbouwing bijna klaar is. Het bouwbedrijf is bezig met de laatste kleine aanpassingen

Nadere informatie

o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief

o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief o.b.s. Het Driespan Puttershoek Nieuwsbrief November 2015 Sinterklaasje kom maar binnen.. Op zaterdag 14 november komt Sint-Nicolaas om 14.30 uur met zijn Pieten aan in de haven van Puttershoek. Op vrijdag

Nadere informatie

Grote rekendag!! HET EVENAARTJE. 16 e jaargang nr. 28, blok 4 Maandag 16 april 2012 Een wekelijkse uitgave van cbs De Evenaar. De Entreetoets.

Grote rekendag!! HET EVENAARTJE. 16 e jaargang nr. 28, blok 4 Maandag 16 april 2012 Een wekelijkse uitgave van cbs De Evenaar. De Entreetoets. HET EVENAARTJE 16 e jaargang nr. 28, blok 4 Maandag 16 april 2012 Een wekelijkse uitgave van cbs De Evenaar Grote rekendag!! Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Woensdag 18 april is de grote rekendag.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 7-1-2016 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

8 nov In dit bulletin:

8 nov In dit bulletin: 8 nov. 2017 Voor de kalender: 3, 8 en 10 nov. Groepen 1/2 Excursie Kriebelbeestjessafari 10 nov. Nationaal Schoolontbijt 24 nov. 1 e Rapport mee (graag de rapportmap mee naar school!) 27 nov. t/m 1 dec.

Nadere informatie

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 6, blok 1 maandag 23 september De Kinderboekenweek 2013 komt er weer aan!

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 6, blok 1 maandag 23 september De Kinderboekenweek 2013 komt er weer aan! De Kinderboekenweek 2013 komt er weer aan! Het thema is klaar voor de start Ook dit jaar doet onze school weer mee. We openen de Kinderboekenweek met een boekenverkoop. We hopen hiermee dat er veel boeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School

Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School Nieuwsbrief 3 De Vreedzame School Blok 3 Blok 3: We hebben oor voor elkaar Blok 3: Algemeen: In dit blok stimuleren we de kinderen om oor voor elkaar te hebben. De lessen gaan over communicatie, over praten

Nadere informatie

studiemiddag; alle leerlingen om uur vrij! MR vergadering: uur

studiemiddag; alle leerlingen om uur vrij! MR vergadering: uur 23 september 2016 - nummer 2 Agenda Maandag 26 september Dinsdag 4 oktober Woensdag 5 oktober Vrijdag 7 oktober studiemiddag; alle leerlingen om 12.00 uur vrij! verkiezingen kinderraad MR vergadering:

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 40. Ons bestuur steunt deze staking. Hieronder leest u de brief van onze bestuurder.

WEEKBULLETIN. Week 40. Ons bestuur steunt deze staking. Hieronder leest u de brief van onze bestuurder. WEEKBULLETIN Week 40 Belangrijke data in september: Wo 04/10: en opening Kinderboekenweek om 8.40u Do 05/10: Geen school i.v.m. staking Vr 06/10: 1/2A vrij Vr 13/10: 1/2B vrij, Gr. 1-8 12.00 uur vrij Ma

Nadere informatie

Beste ouders, we zijn bezig met een nieuwe stijl. Tot dat moment verschijnt Het Evenaartje in een wat kale sobere uitvoering)

Beste ouders, we zijn bezig met een nieuwe stijl. Tot dat moment verschijnt Het Evenaartje in een wat kale sobere uitvoering) HET EVENAARTJE ZESTIENDE JAARGANG NR. 13, blok 2 Maandag 5 december 2011 Een wekelijkse uitgave van cbs De Evenaar Jupiterstraat 139 1562 WP Krommenie, tel. 075 6 21 61 67 Tel. Serooskerkestraat: 075 6

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. September 2015

PAULUSPRAAT 1. September 2015 PAULUSPRAAT 1 September 2015 Inhoudsopgave - Van de directie - De toekomst van de Paulusschool - Fusie Lek en IJssel - Aanmelding nieuwe leerlingen - De schoolfotograaf - Nieuws van de ouderraad - Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Week september t/m 6 oktober 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Nieuwsbrief CBS De Til Week september t/m 6 oktober 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! Nieuwsbrief CBS De Til Week 40 30 september t/m 6 oktober 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie Afgelopen week was de informatieavond. We hadden deze

Nadere informatie

Verkiezingen kinderraad. Dag van de leraar Het volgende Pitje

Verkiezingen kinderraad. Dag van de leraar Het volgende Pitje 21 september 2018 - nummer 3 Agenda Dinsdag 25 september Woensdag 26 september Dinsdag 2 oktober Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Mediatorentraining Spreekuur CMD: 11.30-12.30 uur Plantdag: 11.30-12.30

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week

WEEKBULLETIN. Week WEEKBULLETIN Week 4 2018 Belangrijke data in januari Wo 17/01: & Start Gezond Vr 19/01: Gr 1/2B vrij Vr 26/01: Gr 1/2A vrij Do & vr 01/02 en 02/02: en, alle kinderen vrij Er wordt in de groepen gewerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1.

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Vreedzame School. Wat doen we in blok 4? o.b.s. De Zwarm: Samen werkt beter! 1. Nieuwsbrief Vreedzame School o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl In deze editie: We hebben hart voor elkaar Wat doen we in blok 4? Inhoud van de lessen Wat hebben we geleerd in blok 3? Ouderavond 12 april Tips

Nadere informatie

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 10, blok 1 maandag 28 oktober 2013. Het tweede blok.

AGENDA HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 10, blok 1 maandag 28 oktober 2013. Het tweede blok. Het tweede blok. Helaas, de vakantie is alweer voorbij. Gelukkig hebben we kunnen genieten van prachtig weer in de vakantie. Het tweede blok is begonnen en er staat ons allen weer een boel te wachten.

Nadere informatie

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start.

Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer uitgerust begonnen, een prima start. Info 6 2016/2017 Datum: 13-01-2017 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Allereerst wil ik iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond 2017 wensen. Het team en de kinderen zijn weer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Weekinfo cbs De Evenaar - Krommenie

Weekinfo cbs De Evenaar - Krommenie Weekinfo cbs De Evenaar - Krommenie 16 e jaargang nr. 34, blok 5 Maandag 11 juni 2012 D irect e u r : G. K r a m e r A d j u n c t - d irecteur : K. v a n D i e s t Sportdag woensdag 20 juni Inhoud sportdag

Nadere informatie

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 13, blok 2 maandag 10 december 2012

HET EVENAARTJE. 17e jaargang nr. 13, blok 2 maandag 10 december 2012 Sinterklaas bezocht De Evenaar Afgelopen woensdag was het eindelijk zover, Sinterklaas heeft beide locaties van onze school bezocht. Het was één groot feest. De oudere kinderen hebben prachtige surprises

Nadere informatie

-Sinterklaastoneel groep 6, 7 en 8. -Groep 4 en 5 zwemmen. -MR en OC vergadering. -Info avond voortgezet onderwijs op de Clemensschool

-Sinterklaastoneel groep 6, 7 en 8. -Groep 4 en 5 zwemmen. -MR en OC vergadering. -Info avond voortgezet onderwijs op de Clemensschool Schooljaar 2012-2013 vrijdag 16 november 2012 nr. 5 Maandag 19 t/m vrijdag 30 november -Project social media Maandag 19 november -Screening GGD kinderen groep 2 Dinsdag 20 november -groep 3 naar bibliotheek

Nadere informatie

Nieuwsbrief : 3 Goed uitgerust gaan we weer van start Bewustwording van het leven in vrede. Om te stemmen Fietscontrole

Nieuwsbrief : 3 Goed uitgerust gaan we weer van start Bewustwording van het leven in vrede. Om te stemmen Fietscontrole Nieuwsbrief 2016-2017: 3 Goed uitgerust gaan we weer van start Na een heerlijke herfstvakantie is iedereen weer uitgerust om aan de slag te gaan. De rust bij meester Kees is de laatste tijd blij verstoord.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Nummer 6, Insluippreventie R.K. Basisschool De Hunenborg Nummer 6, 27-01-2017 Insluippreventie In deze nieuwsbrief: Insluippreventie Nieuw buitenspeelmateriaal Kindgesprekken Oud papier oproep Vreedzame School Vanuit de MR Carnaval

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Botteloef Schooljaar Nummer 03

Nieuwsbrief. De Botteloef Schooljaar Nummer 03 Nieuwsbrief De Botteloef Schooljaar 2018-2019 Nummer 03 Agenda 20 t/m 28 oktober Herfstvakantie 29 oktober Gastles Waterschap groep 7 30 oktober Schoolfotograaf trek je leukste kleren aan 31 oktober Luizencontrole

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Donderdag 27 september Agenda: Nieuws uit de groepen

Nieuwsbrief 1. Donderdag 27 september Agenda: Nieuws uit de groepen Nieuwsbrief 1 Donderdag 27 september 2018 Agenda: Woensdag 3 oktober- start kinderboekenweek Vrijdag 5 oktober- schrijver in de klas Maandag 8 oktober: Studiedag, alle kinderen vrij. Dinsdag 9 oktober-

Nadere informatie

29 sept In dit bulletin:

29 sept In dit bulletin: 29 sept. 2017 Voor de kalender: 2 okt. Informatie avond gr. 3/4 2 t/m 11 okt. Kinderboekenweek op KC t Wikveld 2 okt. Opening Kinderboekenweek Gruwelijk eng 3 okt. Boekenmarkt loc. Zeis; bezoek schrijver

Nadere informatie

TRIANGELKLANKEN. Het team van De Triangel wenst u gezegende kerstdagen en een liefdevol nieuwjaar!

TRIANGELKLANKEN. Het team van De Triangel wenst u gezegende kerstdagen en een liefdevol nieuwjaar! TRIANGELKLANKEN NIEUWSBRIEF VAN DE CHRISTELIJKE BASISSCHOOL DE TRIANGEL REYDERSANT 17, 8303 XL EMMELOORD TEL. 0527-612625 E-MAIL : de.triangel@scpo-nop.nl Website: www.detriangel-emmeloord.nl Nr. 8 Jaargang

Nadere informatie

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken.

Wat gaaf om juist bij dit gezellige kinderfeest (en als knipoog naar het volgende feest) een prachtig en toepasselijk Christelijk lied te gebruiken. Beste ouders/verzorgers, 30-11-2018 Voor u ligt het vierde Open Podium van dit jaar. Op zaterdag 17 november hebben we kunnen zien hoe Sinterklaas samen met zijn pieten weer in Nederland aankwam. Op woensdag

Nadere informatie

N ieuwsbrief 02 december 2016

N ieuwsbrief 02 december 2016 Kattebelletje Maandag 5 december Sinterklaasviering Kerst-versieren woensdag 7 december vanaf half 9 Maandag 19 december Kerst-inloop. Tussen 18.30-19.30 uur Let op! Donderdag 22 december zijn de kinderen

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit:

De Vreedzame School. Blok 4 We hebben hart voor elkaar. Wij starten met de lessen uit: De Vreedzame School Blok 4 We hebben hart voor elkaar Wij starten met de lessen uit: Algemeen Dit blok gaat over gevoelens. Om kunnen gaan met gevoelens is van groot belang voor een positief klimaat in

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 2. Oktober 2016

PAULUSPRAAT 2. Oktober 2016 PAULUSPRAAT 2 Oktober 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Directie Overkant - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein in de Paulusschool - Mediatie Vreedzame school - Vervangingen bij afwezigheid leerkracht

Nadere informatie

PRIKBORD 2 3 september 2014

PRIKBORD 2 3 september 2014 PRIKBORD 2 3 september 2014 6 oktober 2016 Schooljaar 2016-2017 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school 1 3 3 4 5 Verjaardagen 6 Agenda 7 derden 8 De nieuwe website.

Nadere informatie

Afsluiting Kinderboekenweek

Afsluiting Kinderboekenweek C B S D E E V E N A A R K R O M M E N I E Datum 18 oktober Veertiennde nde jaargang nr.5 Het Evenaartje Afsluiting kinderboekenweek. POVO-avond 1 Niieuws van de Evenaar 2 De Vreedzame school 2 Agenda 3

Nadere informatie

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner.

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner. Beste ouders, verzorgers, Via deze weg wil ik allereerst alle collega s hartelijk bedanken voor hun extra inzet de afgelopen tijd. Meerdere collega s werken al weken extra dagen of vangen groepen leerlingen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

-17 t/m 21 oktober : herfstvakantie-

-17 t/m 21 oktober : herfstvakantie- Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2016 Zesde nieuwsbrief Herfstvakantie Met prachtige nazomerdagen zijn we dit schooljaar begonnen. En nu staat de herfstvakantie alweer voor

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief

Obs t Montferland Nieuwsbrief Obs t Montferland Nieuwsbrief December 2017 Uitdagend onderwijs met een sterke basis AGENDA Maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 11 12 Staking leerkrachten 18 19 20 Kerst in het Barghse Huus 13 14

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. Basisschool De Borckeshof. welkom Kerstman! December

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. Basisschool De Borckeshof. welkom Kerstman! December NIEUWSBRIEF Agenda December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december Werkgroep Andere Tijden 9 december Basisschool De Borckeshof Techniek groep 7/8 (fiets mee) VO Voorlichtingsavond groep

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr maart Woensdag 22 maart Schoonmaakavond Vrijdag 24 maart Tien minuten inloop Woensdag 29 maart Studiedag

NIEUWSBRIEF. nr maart Woensdag 22 maart Schoonmaakavond Vrijdag 24 maart Tien minuten inloop Woensdag 29 maart Studiedag NIEUWSBRIEF nr. 14 22 maart 2017 In deze nieuwsbrief: Personele zaken 10 minuutjes inloop Koningsdag en sportdag kleuters Schoolschaaktoernooi 2017 Nieuws uit de MR Nieuw blok Vreedzame school Herhaling:

Nadere informatie

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten.

De komende weken staan in het teken van de herfst en natuurlijk die grote kindervriend die zeer binnenkort weer voet aan wal zal zetten. NOVEMBER 2016 Beste ouders en/of verzorgers, Wat hebben wij genoten van de Daliweken en de afsluitende presentatie op donderdag voor de herfstvakantie. Wat leuk dat u met zovelen kwam kijken naar alles

Nadere informatie

augustus 2018 Welkom in je nieuwe wijzer

augustus 2018 Welkom in je nieuwe wijzer augustus 2018 Welkom in je nieuwe wijzer Vanaf dit schooljaar gaat Westwijzer van start met gepersonaliseerd onderwijs. Leerlingen zitten niet meer in een klas, maar in een Wijzer. Iedere leerling krijgt

Nadere informatie

NIEUWS. Extra nieuwsbrief met informatie over: Nieuws uit het team Formatie komend schooljaar Rapport mee en gespreksmomenten

NIEUWS. Extra nieuwsbrief met informatie over: Nieuws uit het team Formatie komend schooljaar Rapport mee en gespreksmomenten NIEUWS Extra nieuwsbrief met informatie over: Nieuws uit het team Formatie komend schooljaar Rapport mee en gespreksmomenten Overblijven op school in het nieuwe schooljaar Schoonmaakavond op 7 juli School

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 18 april 2019 BIJLAGE 30-01 Informatie over Zomerkampen Breda 2019 30-02 Informatie over Op Reis met Petrus & Paulus VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, We

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. Eerste paal De Fliert. Troelstralaan LK Twello

Inhoud. Algemeen. Eerste paal De Fliert. Troelstralaan LK Twello Troelstralaan 3 7391LK Twello T (0571) 27 24 00 @ info@deoase-twello.nl nummer: 2016/2017-04 W www.deoase-twello.nl Inhoud Algemeen... 1 Eerste paal De Fliert... 1 Afscheid juf Joukje... 2 Pesten plagen

Nadere informatie

De nieuwsbrief van de St. Theresiaschool, Bilthoven

De nieuwsbrief van de St. Theresiaschool, Bilthoven In deze weeksluiter : Van de directie: - Thema avond - Bijdrage TSO - Deurbeleid - Potloodadvies - Decemberavond VO - Fietsen Vanuit de : - Sintcommissie - Parochie - Mens De Bilt Jaarkalender Van de directie

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Een korte impressie van de profijtklas:

In deze nieuwsbrief: R.K. Basisschool De Hunenborg. Een korte impressie van de profijtklas: R.K. Basisschool De Hunenborg In deze nieuwsbrief: Profijtklas Spelend leren Jumbo spaaractie Ouderavond Welkom Sinterklaas Kledinginzameling BSO De Hunenborg Kerstactiviteiten Personeel Agenda december

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Belangrijke data. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #9

Belangrijke data. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #9 Belangrijke data Kerstvakantie 25 december t/m 5 januari 2018 8 januari 1 e schooldag na de kerstvakantie: Inloop vanaf 8.15 uur en ontmoetingsmoment voor ouders/verzorgers in de hal. 8 januari Start thema

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015

NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015 NIEUWSBRIEF nr. 7 9 november 2015 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Vreedzame School: Blok 3 Heelys (schoenen met wieltjes) Tienminutengesprekken ouderportaal Het Nationaal Schoolontbijt Aanmelden broertjes

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Belangrijke data tot en met half maart 2017 Datum NIEUWSBRIEF Schooljaar 2016/2017, nummer 11, 9 februari 2017 Activiteit 14 februari 2 e binnenles schooltuinen groep 6P Loes Mantel Week van 13 Rapporten

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

30 ste jaargang nr. 4, december 2015

30 ste jaargang nr. 4, december 2015 30 ste jaargang nr. 4, december 2015 Fietsenkeuring Op 6 november zijn de fietsen van onze leerlingen gekeurd. Van de 89 fietsen zijn 56 fietsen goedgekeurd. Een goede verlichting op de fiets is heel belangrijk!

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival

WEEKBULLETIN. Week 5. Kinderfilmfestival WEEKBULLETIN Week 5 Belangrijke data februari: Woe 01/02: maandviering 08.40 uur Do 02/02: studiemiddag vanaf 12.00 uur groep 1 t/m 8 vrij Vr 03/02: studiedag groep 1 t/m 8 vrij Vr 10/02: groep 1/2B vrij

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. WiekenWeetjes. 01 Opera journaal 1 is vrijgegeven om te kunnen bekijken. 02 Foto s gebruik en Wet op de privacy

In deze nieuwsbrief. WiekenWeetjes. 01 Opera journaal 1 is vrijgegeven om te kunnen bekijken. 02 Foto s gebruik en Wet op de privacy Jaargang 14 / nr 8 15 december 2017 De volgende WiekenWeetjes verschijnt op 12 januari 2018. Berichten voor de volgende WiekenWeetjes uiterlijk 9 januari 2018 mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS WormerWieken

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van december. Eén van de drukste en spannendste maanden van het jaar voor kinderen.

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van december. Eén van de drukste en spannendste maanden van het jaar voor kinderen. Nieuwsbrief december 2018 Beste ouders, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van december. Eén van de drukste en spannendste maanden van het jaar voor kinderen. Leerlingen nieuws Elise Vijfvinkel (1-2c),

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 2 2 oktober 2018

NIEUWSBRIEF. nr. 2 2 oktober 2018 NIEUWSBRIEF nr. 2 2 oktober 2018 In deze nieuwsbrief: Nieuws van de nieuwe directeur Het goede doel 2018-2019: Stichting Hartekind Toetsen groep 1 2 Kinderboekenweek Sinterklaas Intern begeleiders De vreedzame

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Monnickendam, 8 september Beste ouders/verzorgers,

Monnickendam, 8 september Beste ouders/verzorgers, Monnickendam, 8 september 2016 Beste ouders/verzorgers, We zijn begonnen! Na een uitgebreide voorbereiding vorige week van het team was het maandag zover. De feestelijke opening van de school. Het schoollied

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

De eerste Verlengde Schooldag activiteiten starten deze week. De activiteiten van 24 september zijn verplaatst naar 1 oktober ivm het Offerfeest.

De eerste Verlengde Schooldag activiteiten starten deze week. De activiteiten van 24 september zijn verplaatst naar 1 oktober ivm het Offerfeest. De Nieuwsbrief De eerste weken van het nieuwe jaar De eerste weken van het schooljaar 2015-2016 zitten er op. De start van een schooljaar staat altijd in het teken van het pedagogisch klimaat. De kinderen

Nadere informatie

De Trampetter. Nieuwsbrief De Trampoline Jaargang 22

De Trampetter. Nieuwsbrief De Trampoline Jaargang 22 De Trampetter Nieuwsbrief De Trampoline Jaargang 22 Leidschendam, 23 november 2016 Vanuit de directie Rapporten en rapportavonden Op vrijdag 25 november krijgen de leerlingen hun rapport. Om een afspraak

Nadere informatie

Enkhuizen, 30 november 2017 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar:

Enkhuizen, 30 november 2017 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: www.tweemaster-enkhuizen.nl Enkhuizen, 30 november 2017 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: info@tweemaster-enkhuizen.nl Beste ouders en verzorgers Afgelopen dinsdag werd ik s middags opgewacht

Nadere informatie

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven Tweede nieuwsbrief december 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws 2016 Kalender Sinterklaas Invallers Wc-actie leerlingenraad Nieuws van de Brede School Presentatieles Brede School Activiteiten Nieuws

Nadere informatie

samen met onze Kanjers

samen met onze Kanjers agenda Versieren Sint vrijdag 16 november Ouderavond Kanjertraining donderdag 22 november Surprises bovenbouw bekijken maandag 3 december Sinterklaasviering dinsdag 4 december Versieren Kerst OR donderdag

Nadere informatie

I N F O 2 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N

I N F O 2 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N I N F O 2 D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N 2 018 11 oktober IN DEZE INFO Kinderboekenweek 2018 Blok 2 De Vreedzame School Ouder-Kind Sportdag Social Schools De schoolfotograaf Koffie-ochtend

Nadere informatie

Ouderavond De Vreedzame School

Ouderavond De Vreedzame School Ouderavond De Vreedzame School www.onderwijsmaakjesamen.nl 1 www.onderwijsmaakjesamen.nl 2 Agenda Binnenkomer De vreedzame school Voorbeelden uit blokken Zelf ervaren in de klas Afsluiter www.onderwijsmaakjesamen.nl

Nadere informatie