Eindverslag MMIO, onderzoek bij Tinker.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eindverslag MMIO, onderzoek bij Tinker."

Transcriptie

1 Eindverslag MMIO, onderzoek bij Tinker. Door: Jan van Eck Joris Bruil Quinten Oostdam Youri Gillissen Robbert Keijzer

2 Inleiding Tinker is een bedrijf dat er naar streeft om vervoer van en naar vliegvelden efficiënter te laten verlopen. Dit doen zij door de taxiritten lang van te voren aan te vragen, en zo een efficiënt mogelijke planning te realiseren. Dit gebeurt in sommige gevallen door ritten van mensen te combineren, wanneer de klant voor de Economy Class kiest. De rit zal natuurlijk wel langer duren, maar de kostprijs zal lager liggen. De klant kan kan ook nog voor de Comfort Class kiezen, om er voor te zorgen dat de klant geen gecombineerde ritten krijgt, of Luxury Class voor een luxueuzer voertuig. De website van Tinker is toe aan vernieuwing. Daarom heeft Tinker voordat ons project begonnen was, een herontwerp gemaakt. Aan het begin van dit project is de desbetreffende redesign opgestuurd, zodat hier kritiekpunten op geleverd konden worden. In dit verslag zal uitleg geleverd worden over de gevonden kritiekpunten van het nieuwe ontwerp, en zullen er extra ideeën worden gegeven voor de site. Ook is er een herontwerp gemaakt van de boekingsbalk. De nieuwe website van Tinker is nog lang niet af, dus wellicht zullen ze elementen uit ons ontwerp overnemen. Naast dit nieuwe ontwerp is er ook gekeken of er verbeteringen toegepast konden worden op de huidige versie van de website. Hiervoor zijn er A/B tests uitgevoerd. Het doel van deze tests was om de huidige conversie te verbeteren door kleine aanpassingen in de huidige landingspage.

3 Inhoudsopgave Doelgroep/user cases Vooronderzoek Demoversie AB test SPSS Conclusie

4 Vooronderzoek Wij hebben van Tinker geen demo versie van hun redesign tot onze beschikking gekregen. Om alsnog met behulp van user tests nuttige informatie te vergaren stelden wij vragen aan gebruikers over het redesign van de Tinker website. Omdat er geen demo beschikbaar is konden wij geen test doen met zelfstandig uit te voeren taken, een zelfstandige vragenlijst was ook niet geschikt omdat er veel toelichting nodig is bij de pdf bestanden en daarom besloten wij om de vragen persoonlijk te stellen. Onze opstelling was dus als volgt, het proefpersoon zat samen met één van ons achter de computer en werd vragen gesteld over het redesign. Een derde persoon was aanwezig om al de antwoorden en opmerkingen van het proefpersoon te noteren. In totaal hebben wij 22 proefpersonen op deze manier gesproken, met behulp van deze resultaten hebben wij aan Tinker een hoop wijzigingen voorgesteld. Aller eerst kreeg het proefpersoon de instructie om de pdf bestanden rustig door te nemen. Zodra dit klaar was stelden wij enkele vragen, naar eigen inzicht werden er ook vervolg vragen gesteld. Deze vervolg vragen hadden wij van te voren deels in kaart gebracht. Iedere keer als wij een vraag stelde kreeg de proefpersoon nog even de tijd om naar de website te kijken, tijdens het kijken kon het proefpersoon ook gewoon vragen stellen over de werking. Wat is Tinker voor bedrijf? Vond je het lastig om daar achter te komen en vond je datt te lang duren? Waar had jij verwacht antwoord op deze vraag te vinden? Vind je de website betrouwbaar overkomen? Waarom niet/wel? Wat zijn dingen voor jou die de betrouwbaarheid verhogen? Hoe kan je zien wat de prijs is van een rit Amsterdam Schiphol? Kunnen er stappen weg gelaten worden? Wat betekent het kopje met zojuist geboekte ritten? Vind je dit nuttig? Komt de website overzichtelijk en rustig over? Heb je enig idee waar dat aan ligt? Wat is een Business taxi rit? Heb je zelf nog opmerkingen? Naast deze user test hebben wij ook gebruik gemaakt van persona s. De eerste Persona is Mark van 46 jaar. Mark is een consultant bij Rabobank en moet daarom veel reizen. Voor Mark is het daarom van belang dat het reizen efficiënt gaat en er niet te veel regelwerk bij komt kijken. Hij gebruikt Tinker daarom regelmatig om de taxi te regelen van huis naar vliegveld en van vliegveld naar hotel.

5 De tweede persona is Simone, ze is 32 jaar en gaat met vriendinnen op vakantie. Bij toeval komt ze Tinder tegen en ontdekt dat ze zo eenvoudig het transport in Athene kan regelen vanaf het vliegveld. Voor Simone is het van belang dat ze zekerheid heeft, de afgelopen tijd is het onstuimig geweest in Griekenland en daarom vindt ze het fijn om alles aan haar vakantie zeker te weten. Kijkend naar de resultaten van onze user test en de doelgroep, zijn wij met een aantal punten gekomen die te verbeteren zijn: Zo konden wij concluderen dat het vluchtnummer niet meteen gevraagd hoefde te worden. Dit is nog niet noodzakelijk voor het vast stellen van de prijs. Wat bedoeld was als een menu knop was niet voor iedereen duidelijk. Er moest door ons vaak toegelicht worden dat het een menu is. Op de content pages staan slider bolletjes die aan moeten geven waar je in de tekst bent. Bijna geen van de gebruikers begrepen waar ze voor waren, en ook na toelichting kregen we te horen dat ze niet veel toevoegden. Het zojuist geboekt kopje was niet helemaal duidelijk en is dus aan verandering onderhevig. Dit is wat wij hebben kunnen halen uit ons vooronderzoek.

6 Demoversie De demoversie van het nieuwe ontwerp van Tinker richt zich op een bepaald scenario. De depth en breadth zijn allebei laag. Er is bewust voor deze aanpak gekozen omdat er te weinig tijd was. Als er nog meer functies in de demo waren meegenomen bestond de kans dat de depth te laag zou zijn om de demo duidelijk te laten overkomen komen (Lecture 17: Prototyping, MIT). In dit scenario is de boekingsbalk verwerkt. Ook is er is de de navigatiebalk en de achtergrondfoto iets veranderd om een minder rommelige indruk te krijgen. Het volledige menu is nu zichtbaar wanneer men op het hamburger icoontje links bovenin de hoek klikt. In het originele design van Tinker waren twee verschillende menu s gebruikt. Één van die menu s werd op dezelfde manier gebruikt als het hamburger menu maar was half verstopt achter de hoofd content. Ook verschilde het icoontje van dit menu. Tinker gebruikte een icoontje met 9 blokken die in rijen van drie waren gepositioneerd. Door het bovengenoemde is dit menu waarschijnlijk voor de meeste gebruikers lastig te vinden. Een ander voordeel van deze aanpak is het verkleinen van de verschillen tussen de mobiele en de web versie van de site. Gebruikers zullen eerder bekend zijn met één van de twee wanneer ze de andere versie al een keer hebben gebruikt. Wat betreft de achtergrondfoto van de website is er gekozen voor een minder drukke achtergrond. De huidige bevatte een foto met duizenden vogels die door elkaar heen vlogen. Ook bevatte de foto nauwelijks huisstijl kleuren zodat deze uit de toon viel bij de rest van de website. De foto die in het nieuwe design is aangebracht heeft veel verbeterpunten op deze gebieden. Er zit veel paars in, de foto oogt een stuk rustiger en het onderwerp van de foto heeft meer te maken met het streven van Tinker. Cooper, A. (1999), The Inmates are Running the Asylum. Sams Pearson Education Samenvouwen Persona's

7 De manier van het invullen van tijd en datum is ook aangepast. Bij het eerdere ontwerp was het de bedoeling dat men bij het aanklikken van dit veld een pop up kalender te zien kreeg. Wanneer de juiste datum was aangeklikt kon men op doorgaan drukken om de tijd in te vullen. Dit bracht het probleem met zich mee dat het minder makkelijk was om afzonderlijk de tijd en datum te veranderen (Luke Wroblewski, Web form design: filling in the blanks). Hiervoor is een oplossing bedacht die ook in de demoversie is verwerkt. Dit houdt in dat men in 1 pop up de datum en tijd instellen. Het gebruik van een slider bij het instellen van de tijd is niet noodzakelijk. Deze demoversie is te zien op jan.bekijkvoorbeeld.nl/tinker. Tot slot is er bij het openen van de homepage een fade in van 0.5 seconde op de boekingsbalk en berekenknop toegevoegd. Mensen zullen zich eerder focussen op deze twee onderdelen omdat ze deze als laatste zien veranderen. Omdat er alleen papieren prototypes waren konden wij geen rekening houden met de laadtijd van de pagina (Lecture 17: Prototyping, MIT). Wanneer de achtergrondfoto langer dan 0.5 seconde laat heft het dit positieve effect op.

8 A/B Test Een A/B test is een manier om verschillende versies van een website te testen en te bepalen werken versie het beste werkt. Ons doel is om een versie te maken die een hogere conversie behaalt. De conversie van een website is het percentage klanten dat overgaat tot een bepaald conversiedoel. Het uiteindelijke doel bij Tinker is om de bezoeker een rit te laten reserveren. De eerste stap hier naartoe is dat de gebruiker een prijs te laten zien. Hiervoor moet de gebruiker zijn gegevens invullen in het formulier op de website. Vervolgens drukt de gebruiker op bereken mijn ritprijs. Een bepaald percentage van de gebruikers drukt daadwerkelijk op bereken mijn ritprijs. Uit onze a/b test is gebleken dat ongeveer 58% van de mensen dit doet. Echter kwamen er bij andere a/b tests andere cijfers uit. Het is dus niet precies duidelijk hoeveel mensen er daadwerkelijk op bereken mijn ritprijs drukken. Om daar een betrouwbaar getal van te krijgen, is langer de tijd nodig. Onze a/b test krijgt namelijk maar 5% van het verkeer van de website van Tinker. De reden dat we geen a/b test doen met al het verkeer, is dat de conversie ook omlaag zou kunnen gaan. Hierdoor zou Tinker veel omzet kunnen mislopen. Wij hebben twee versies gemaakt van de website, waarin kleine wijzigingen zijn gemaakt. Ten eerste staat er rechts onderin naast het formulier een vak met een Facebook button. We vonden dit vak echter linksboven naast het formulier beter staan. Het vak viel namelijk buiten beeld. Wellicht zal het vak door meer mensen bekeken worden hier, en hierdoor wordt het imago van het bedrijf verbeterd. Mensen zien dan dat het bedrijf op Facebook actief is en redelijk wat likes heeft. Daarom zou het kunnen dat de conversie hier hoger van wordt. Als tweede staat er bovenaan het formulier een vak waarin de stappen geteld worden. Als men de site bezoekt staat deze op stap 1/5. Wij vonden dit vrij overbodig. Het is misschien wel fijn voor mensen om te zien bij welke stap ze zijn, maar door meteen te laten zien dat het pas de eerste van 5 stappen is, zullen mensen misschien eerder afhaken. Het suggereert namelijk dat er nog 4 stappen komen en dat het dus best veel werk is om een reservering te maken. Wij denken dat het weghalen van deze stappencounter daarom voor conversieverhoging kan zorgen. Dit zorgt er namelijk voor dat het makkelijker lijkt om het formulier in te vullen, dus zullen mensen dit eerder doen. De a/b test voeren we uit met Visual Website Optimizer. Dit is een web based programma waarmee gemakkelijk verschillende versies naast elkaar getest kunnen worden. Het programma laat zien hoeveel bezoekers een versie van de website hebben bezocht, en hoeveel bezoekers over zijn gegaan tot het berekenen van hun ritprijs. Met behulp van een statistische analyse kan dan worden gekeken of de conversieverandering significant is.

9 Analyse van de verkregen data We hebben uit de a/b test de volgende data verkregen: Naam groep Bezoekers Conversies Conversie percentage Controlegroep ,82% (±6.09) Facebook herlocatie ,24% (±5.66) Geen stappencounter ,55% (±5.25) Gemiddeld ,35% (±3.27) Nulhypothese: Het aantal conversies van de verschillende variaties is gelijk verdeeld. Alternatieve hypothese: Het aantal conversies van de verschillende variaties is significant ongelijk verdeeld. Met de software van Visual Website Optimizer zijn een aantal verschillende data in te zien. Om te betrouwbaarheid van deze data evalueren kan er gekeken worden naar de conversion range rate en confidence. De confidence geeft de kans aan dat de variatie werkelijk een hogere conversie zal behalen de control versie. De conversion ranges van de berekende conversie percentages zijn te hoog, waardoor er geen bruikbare conclusies uit de data te maken is. Het is namelijk met de deze data nog mogelijk dat de variatie van geen stappencounter in werkelijkheid een hogere conversie zal behalen dan de control versie. De variaties van Facebook herlocatie en Geen stappencounter hebben een confidence level van respectievelijk 11% en 3%. Dit geeft dus een zeer lage kans aan dat de variaties een hogere conversie zullen behalen. Deze data is echter vertekend, omdat er ook een hoge conversion range rate is. Naast de gegevens van Visual Website Optimizer zijn de data nog getest met behulp van SPSS. Hiervoor is de chi kwadraattoets gebruikt. Met deze toets kan bij verdelingen berekend worden of er bepaalde voorkeur is. De toets gaat na of waargenomen aantallen systematisch afwijken van verwachte aantallen. Er is gekozen voor een significantieniveau bij een alfa van 5%, wat bij een vrijheidsgraad van één een kritische chi kwadraat geeft van De berekende chi kwadraten staan hieronder aangegeven. Zoals te zien is liggen alle kwadraten onder het kritische niveau dat gesteld is aan de test. Dit houdt dus in dat alle verkregen data niet significant is en er dus geen statistisch correcte conclusies uit gemaakt kunnen worden.

10 Doelgroep Tinker wilt graag een doelgroep aanboren die een taxi naar het vliegveld nog te duur vindt, maar wel graag met de taxi zou willen reizen. Zij willen wel de luxe van een taxi, maar kunnen deze luxe echter normaliter niet betalen. Het doel van Tinker is dus om het vervoer per taxi zo efficiënt mogelijk te maken, zodat het voor deze groep ook mogelijk wordt om per taxi naar het vliegveld te gaan. Omdat het vervoer per taxi over het algemeen prijziger is dan het gebruik van openbaar vervoer, valt een aantal mensen al af voor de doelgroep. Reizigers die minder te besteden hebben, zullen waarschijnlijk eerder de trein pakken om naar het vliegveld te gaan. Pas zodra Tinker het vervoer zo efficiënt kan maken dat zij qua prijs kunnen concurreren met het openbaar vervoer, zullen zij hun doelgroep nog verder kunnen verbreden. Op dit moment bestaat het hoofdzakelijke gedeelte van de doelgroep uit volwassen reizigers en klanten uit de zakenwereld. Taxiritten kunnen via Tinker al tot 80% goedkoper geboekt worden, waardoor een groot gedeelte van de gewenste doelgroep al aangeboord is. Er worden voornamelijk via bedrijven meerdere ritten tegelijk geboekt.

11 Conclusie Voor Tinker hebben wij een aantal werkzaamheden verricht. De user test op het herontwerp van Tinker bracht een aantal problemen naar voren. Tinker kan met deze feedback hun design verbeteren. Ons eigen ontwerp werd goed ontvangen door de medewerkers van Tinker. Dit kan voor hun weer een inspiratiebron zijn voor de nieuwe website waar op dit moment aan wordt gewerkt. Ons eigen ontwerp konden we helaas niet implementeren in de website van Tinker. Ook was de nieuwe website nog niet af, dus konden we alleen experimenteren met de oude website. We hadden ons echter niet gefocust op de oude websites met de user tests, dus we moesten zelf met verbeteringen komen. Uiteindelijk zijn er een twee ideeën ontstaan. We hebben hier a/b tests mee gedaan. Helaas was het uiteindelijk niet gelukt om de conversie omhoog te krijgen. Aan de andere kant moet hierbij wel gezegd worden dat er te weinig data is verzameld om hier met zekerheid iets over te zeggen. Om dit aan te tonen is er een statistische toets gedaan met SPSS. Ook was de software voor het a/b testen vrij onhandig. Indien we namelijk een tekst aan pasten, dan verscheen deze tekst ook op de buitenlandse versie van de website van Tinker. De a/b test werkte dus alleen met de front end, en hield geen rekening met de achterliggende systemen.

12 Referenties Cooper, A. (1999). The inmates are running the asylum:[why high tech products drive us crazy and how to restore the sanity] (Vol. 261). Indianapolis: Sams. Nielsen, J. (1994, April). Usability inspection methods. In Conference companion on Human factors in computing systems (pp ). ACM. Nielsen, J. (1999). Designing web usability: The practice of simplicity. New Riders Publishing. Nielsen, J. (1994). Usability engineering. Elsevier. Shneiderman, B. (1992). Designing the user interface: strategies for effective human computer interaction (Vol. 2). Reading, MA: Addison Wesley. Wroblewski, L. (2008). Web form design: filling in the blanks. Rosenfeld. MIT. (2011). Lecture 17: Prototyping. MIT.

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden.

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Testplan prototype Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Hierbij wordt een happy flow scenario aan de respondenten voorgelegd met daarin taken die

Nadere informatie

onderzoek ontwerp realisatie implementatie

onderzoek ontwerp realisatie implementatie Usability testing onderzoek ontwerp realisatie implementatie onderzoek concept ontwerpen prototype realisatie & specificatie onderzoek ontwerp realisatie implementatie vandaag onderzoek ontwerp realisatie

Nadere informatie

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016

Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Ontwerp Portfoliowebsite MMIO 2016 Marit Beerepoot 10983430 7 februari 2016 Informatiekunde Universiteit van Amsterdam Inleiding Voor deze opdracht was het de bedoeling dat er 3 verschillende voorstellen

Nadere informatie

Indesign. Pencil - Achtergrond - Visie - Keuzes - Onderbouwing - Toepassing. Photoshop - Achtergrond - Toepassing. Vincent Damen 11034734

Indesign. Pencil - Achtergrond - Visie - Keuzes - Onderbouwing - Toepassing. Photoshop - Achtergrond - Toepassing. Vincent Damen 11034734 Indesign Vincent Damen 11034734 Pencil - Achtergrond - Visie - Keuzes - Onderbouwing - Toepassing Photoshop - Achtergrond - Toepassing Pencil Achtergrond Ik had voor deze week nog nooit van het programma

Nadere informatie

Test-Report 2. Groep. Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger

Test-Report 2. Groep. Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Test-Report 2 Groep A Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Auteur Erik de Beurs Getest project Portfolio Channah Bosse 1 Inleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking Gebeurtenissen meten met event tracking Inhoudsopgave Inleiding... 2 Verschillen tussen event tracking en virtuele paginavertoningen... 2 Event tracking instellen... 2 Rapporten voor gebeurtenissen...

Nadere informatie

1.1 DE OPDRACHT IN HET KORT

1.1 DE OPDRACHT IN HET KORT Opdracht 03: een formulier ontwerpen Versie voor studenten v5.0 2010.04.28 James M. Boekbinder Skype: jboekbinder3641 E-mail: james.boekbinder@gmail.com Blog: http://www.razormind.info/infoconstructor

Nadere informatie

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom

Nadere informatie

Uitwerking workshop Creatief reflecteren met kinderen

Uitwerking workshop Creatief reflecteren met kinderen Uitwerking workshop Creatief reflecteren met kinderen 4 november 2011 NJPV Conferentie door Welmoed Lockefeer Onderwijs Maak Je Samen Waarom reflecteren met kinderen? Roepvraag met hele groep, bij aanvang

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

Terugkoppeling testen egeo internetpanel

Terugkoppeling testen egeo internetpanel www.rijksoverheid.nl Terugkoppeling testen egeo internetpanel Inleiding De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft in 2013 een nieuwe versie van de webapplicatie voor het bekijken en wijzigen van

Nadere informatie

Usability Engineering en User Experience 2012/2013

Usability Engineering en User Experience 2012/2013 Usability Engineering en User Experience 2012/2013 Opdracht 3 Persona s Uitleg en begeleiding Deze opdracht gaat over usability testing met behulp van persona s. De persona s ontwerp je zelf en gebruik

Nadere informatie

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 Inhoudsopgave 1.0 Inhoudsopgave 1 1.0 Inleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Mijn leerdoelen 2 2.0 Beschrijving leerdoel 2 3 2.1 Responsive 3 2.2 Up- to- date HTML&CSS

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

Persoonlijke reflectie. Project Agile Development

Persoonlijke reflectie. Project Agile Development Persoonlijke reflectie Project Agile Development Naam: Dewi van Aalderen Project: WaagSociety Team: WGS10 Inleverdatum: 12 juni 2017 Inhoud 1.Inleiding... 3 2. Bijdrage... 3 3. Waar ben ik trots op?...

Nadere informatie

DESIGN DOCUMENT CRIA VSD

DESIGN DOCUMENT CRIA VSD DESIGN DOCUMENT CRIA VSD Travellu Design Document Dennis de Kruijf 506404 CRIA LA FEB Datum: 02-04 - 2015 inhoudsopgave INLEIDING inhoudsopgave 2 INLEIDING 3 home page 4 destinations 5 experiences 6 plan

Nadere informatie

User testing: Aan de hand van een expectation map heb ik 3 verschillende personen gevraagd om het prototype te testen.

User testing: Aan de hand van een expectation map heb ik 3 verschillende personen gevraagd om het prototype te testen. Evaluatie: Usability test Inleiding We hebben verschillende testpersonen gebruikt om in het platform FRIS community onduidelijkheden weg te nemen. Het testen hebben we gedaan door middel van een prototype.

Nadere informatie

DDMA Social Maturity Test Schermen

DDMA Social Maturity Test Schermen DDMA Social Maturity Test Schermen Inleiding Zoals DDMA zou hebben aangegeven, gaat het om een test voor de social media marketeers hoe zij hun social media beleid naar een hoger niveau kunnen tillen.

Nadere informatie

DFI Models & Processes Herkansingsklas 1 (V207) Nienke Griffioen 500621715 [REDESIGN RTL GEMIST.NL DFI OPDRACHT]

DFI Models & Processes Herkansingsklas 1 (V207) Nienke Griffioen 500621715 [REDESIGN RTL GEMIST.NL DFI OPDRACHT] 2013 DFI Models & Processes Herkansingsklas 1 (V207) Nienke Griffioen 500621715 [REDESIGN RTL GEMIST.NL DFI OPDRACHT] Inhoudsopgave DFI opdracht 1: redesign RTL Gemist pag. 3 Opdracht omschrijving Pag.

Nadere informatie

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders

Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12. Robin Leenders Reflectieverslag Project Nieuwe Dingen Doen JDE-CTDESA.3V-12 Robin Leenders 1594657 1 Leerdoelen Ik heb voor mijzelf drie leerdoelen opgesteld. Op de volgende pagina s noem ik ze onder elkaar en laat ik

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Introductie Bèta versie

Introductie Bèta versie Inhoudsopgave Introductie... 3 Wat is een cohortanalyse?... 4 Cohortcontroles... 5 1. Cohort Type/Cohorttype... 6 2. Cohort Size/ Cohortgrootte... 7 3. Metric/Statistiek... 7 4. Date range/periode... 8

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Revisie Portfoliostijl 1 Inleiding 1 Vergelijking eigen site

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Handleiding Facultaire website Expression Engine

Handleiding Facultaire website Expression Engine Handleiding Facultaire website Expression Engine Inhoud 1. Opbouw 2. Inloggen 3. Home 4. Publish 5. Publish Form full item 6. Uitleg velden Publish Form Full item 7. Publish Form Half Page 8. Uitleg velden

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Redesign RTL XL Gemist

Redesign RTL XL Gemist In dit document zijn de funnels, designpatterns, mentale modellen en het ontwerp van de redesign van RTL XL Gemist te vinden. Redesign RTL XL Gemist DFI Models & Processes Miranda Endhoven Inhoudsopgave

Nadere informatie

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur

Concept document Kitesurf Spot Elyse Teerink November 15, 2012. Conceptdocument Informatie Architectuur Conceptdocument Informatie Architectuur Elyse Teerink 500604947 Herkanser Y. Westplat HVA 15/11/2012 1 Inhoudsopgave Inleiding De doelgroep De opdracht In gesprek met kitesurfers Account en inloggen Automatisch

Nadere informatie

Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie. Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders

Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie. Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders IHOUDSOPGAVE - Inleiding 3 - Mentaal model vragen 4-9 o Question o Answer

Nadere informatie

Facebook: Mensen verbinden aan merken en producten via mobiel

Facebook: Mensen verbinden aan merken en producten via mobiel Facebook: Mensen verbinden aan merken en producten via mobiel Mensen zijn overgestapt naar mobiel. Het is de snelst omarmde communicatie-technologie in de geschiedenis die de manier waarop we met elkaar

Nadere informatie

Testplan. Bram Adriaensen Martijn Wiendels Jonique Raemakers Mathieu Maas M62

Testplan. Bram Adriaensen Martijn Wiendels Jonique Raemakers Mathieu Maas M62 Testplan Bram Adriaensen Martijn Wiendels Jonique Raemakers Mathieu Maas M62 1. Wat willen we bereiken? Wat willen we bereiken met het testen van ons concept? Door middel van usability testing zal er worden

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E )

F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E ) F U N C T I O N E E L O N T W E R P V O O R F U L L H O U S E M O B I LE ( V I S I O N V E R S I E ) Datum: 29-09-2010 Auteur: Dairo Bosschart Versie: 1.0 Document: Functioneel_ontwerp (vision versie).docx

Nadere informatie

Test-Report 1 Groep Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger

Test-Report 1 Groep Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Test-Report 1 Groep A Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Auteur Erik de Beurs Getest project Portfolio Channah Bosse 1 Inleiding

Nadere informatie

Ontwerpspecificatie. Project Second Screen. Marijke Dekker V101

Ontwerpspecificatie. Project Second Screen. Marijke Dekker V101 Ontwerpspecificatie Project Second Screen Dit document bevat de ontwerpspecificaties van de Second Screen Applicatie voor het tvprogramma De Rijdende Rechter. Marijke Dekker V101 500636932 2-4-2013 Ontwerpspecificatie

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Hogere conversie door behavioural targeting in het onderwijs

Hogere conversie door behavioural targeting in het onderwijs Hogere conversie door behavioural targeting in het onderwijs Behavioural targeting op jouw website: elke onderwijsinstelling kan ervan profiteren Studenten zoeken hele andere informatie op je website dan

Nadere informatie

DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964

DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964 DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964 Reflectie De uitdaging die ik mijzelf gesteld had ontwerp een super hero heb ik met beide armen ontarmd. Het onderwerp heb ik dicht bij mij zelfgehouden om met

Nadere informatie

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl VRAGENLIJST JOnG JOnG is een initiatief van en voor jonge ondernemers. Tot de doelgroep behoren Ondernemers in de eerste 5 jaar van hun ondernemerschap. JOnG stelt zich tot doel de individuele ondernemers

Nadere informatie

Introductie workshop Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper

Introductie workshop Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper Introductie workshop Zo Wordt Je Website Je Beste Verkoper Tom Zoethout Internet Marketing Specialist Internet Marketing als onderdeel van de bedrijfsvoering 2 1 Internet Marketing als onderdeel van de

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Stedelijk Museum. Ontwerpspecificatie. VMBO leerlingen interactieve rondleiding. Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247

Stedelijk Museum. Ontwerpspecificatie. VMBO leerlingen interactieve rondleiding. Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247 Stedelijk Museum VMBO leerlingen interactieve rondleiding Ontwerpspecificatie Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247 Inhoud INHOUD OPDRACHT CONCEPT ONTWERP HIGH LEVEL DETAIL

Nadere informatie

Eigenaar Remco Nieuwenhuizen. md-solutions.nl

Eigenaar Remco Nieuwenhuizen. md-solutions.nl Bolder Design Akkerstraat 23 1156 AE, Marken 0618882168 KvK: 56277083 Remco@bolderdesign.nl www.bolderdesign.nl Eigenaar Remco Nieuwenhuizen Nummer # 215 Website rapport voor: md-solutions.nl Vertrouwelijkheidsverklaring

Nadere informatie

Test-plan 2 Project Portfolio

Test-plan 2 Project Portfolio Test-plan 2 Project Portfolio Naam Klas Erik de Beurs G&I A 1 Inhoudsopgave Introductie 2 Doel van de test 3 Tijdsplanning 3 Betrokkenen 3 Test locatie 5 Strategie 4 Data 6 Testscenario 6 Benodigdheden

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan De leerdoelen Leerdoel 1 Producer Tijdens het project van de verdieping wil ik graag meer kennis opdoen over de productie van een film. Tijdens mijn stage heb ik al verschillende

Nadere informatie

Online marketing 3.0. Scheveningen, 13 november 2013

Online marketing 3.0. Scheveningen, 13 november 2013 Online marketing 3.0 Scheveningen, 13 november 2013 Introductie Inhoud Hoe gebruikt NBTC Holland Marketing haar online kanalen om de internationale toerist te bereiken en daadwerkelijk Nederland te laten

Nadere informatie

KWANTITATIEF TESTEN. experimenteel ontwerp (MIT 14) statistische analyse (MIT 15)

KWANTITATIEF TESTEN. experimenteel ontwerp (MIT 14) statistische analyse (MIT 15) KWANTITATIEF TESTEN experimenteel ontwerp (MIT 14) statistische analyse (MIT 15) tips Google Wikipedia MIT 14, 15 stats.stackexhchange.com ander onderzoek dat lijkt op het jouwe experimenteel ontwerp kwantitatieve

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruiken van Reisportaal

Handleiding voor het gebruiken van Reisportaal Handleiding voor het gebruiken van Reisportaal Hieronder vindt u een instructie voor het gebruik van Reisportaal van Connexxion Taxi Services. Reisportaal is een online service waarmee u heel eenvoudig

Nadere informatie

Museumbezoek onder Studenten

Museumbezoek onder Studenten Museumbezoek onder Studenten Ontwerprapport CMD-Project Jelle Clignet CMD2B 1108174 Inhoudsopgave Inleiding 2 Concept 3 Beschrijving van het concept 3 Applicatie 3 Ondersteunende middelen 3 Middelen 4

Nadere informatie

Website Performance Rapport 2013: E-COMMERCE

Website Performance Rapport 2013: E-COMMERCE Website Performance Rapport 2013: E-COMMERCE E-commerce sites behoren als categorie tot de sites met de slechtste performance, ondanks het feit dat beschikbaarheid en performance rechtstreeks impact hebben

Nadere informatie

De Grote (kleine) voicemail-poll

De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll Maken mensen tegenwoordig nog gebruik van voicemail? En hoe staat men tegenover het gebruik van voicemails in het zakelijk verkeer? Mensen

Nadere informatie

Usability & Ontwerp processen. Les 4

Usability & Ontwerp processen. Les 4 Usability & Ontwerp processen Les 4 Wat gaan we doen? Wat hebben we de vorige keer geleerd? Wat gaan we vandaag doen? Theorie - hoorcollege Oefening - lesopdracht Herhaling - samenvatting theorie Wat hebben

Nadere informatie

Web Usability. Byte seminar, 23 november 2007. Door: Gwyneth Ouwehand

Web Usability. Byte seminar, 23 november 2007. Door: Gwyneth Ouwehand Web Usability Byte seminar, 23 november 2007 Door: Gwyneth Ouwehand Introductie Student Informatiekunde Universiteit Utrecht Mensen Organisaties Computers Communicatie Bezig met afstudeerproject over kenniselicitatie

Nadere informatie

ERGER JIJ JE OOK AAN DIE LOSSE PAPIERTJES, DE FOTO S DIE

ERGER JIJ JE OOK AAN DIE LOSSE PAPIERTJES, DE FOTO S DIE ERGER JIJ JE OOK AAN DIE LOSSE PAPIERTJES, DE FOTO S DIE GEDOWNLOAD MOETEN WORDEN EN HET LANGE WERK AAN ÉÉN OFFERTE? DE INTAKE-APP LOST HET OP Alles over de Intake-app Inhoud Over ons... 2 Waarom Intake-app?...

Nadere informatie

Klantgericht (online) communiceren. in 5 stappen. Whitepaper

Klantgericht (online) communiceren. in 5 stappen. Whitepaper Klantgericht (online) communiceren in 5 stappen Whitepaper Index Klantgericht communiceren in 5 stappen 3 Klantgericht communiceren, waarom zou ik? 4 Aan de slag! 5 5-stappenplan klantgericht communiceren

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel 1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel Je Facebook profiel heeft vele privacy opties die je misschien nog niet kent. Sommige zijn duidelijk in beeld, sommige zitten verstopt. In hoofdlijnen

Nadere informatie

Multimedia- en Interactieontwerp tentamen 2 26 maart 2015. Web form design

Multimedia- en Interactieontwerp tentamen 2 26 maart 2015. Web form design Multimedia en Interactieontwerp tentamen 2 26 maart 2015 naam: nummer: Het tentamen bevat 18 vragen. Iedere vraag is een halve punt waard. De eerste punt is gratis. Web form design 1) Een webdesigner wil

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave Basisbeginselen Aangepaste rapporten... 3 Waarom dien je eigenlijk aangepaste rapporten te gebruiken?... 3 Welke type aangepaste rapporten kun je gebruiken?...

Nadere informatie

vliegtickets boekinsformulier voor 15 FEBRUARI 2015 groepsopdracht 2 rex hordijk alissa muffels luca verhees marek van der hoeven

vliegtickets boekinsformulier voor 15 FEBRUARI 2015 groepsopdracht 2 rex hordijk alissa muffels luca verhees marek van der hoeven boekinsformulier voor vliegtickets 15 FEBRUARI 2015 groepsopdracht 2 marek van der hoeven rex hordijk alissa muffels luca verhees 1 / 15 feberuari 2015 / GRoepsopdracht 2 Het concept

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

DesignThis! 2. Create fase. Michelle Plaisier CMD3C Kwartaal 4

DesignThis! 2. Create fase. Michelle Plaisier CMD3C Kwartaal 4 DesignThis! 2 Create fase Michelle Plaisier 0848133 - CMD3C Kwartaal 4 REC VER INHOUD Inleiding 4 Concept 5 Mijn proces - visualisatie 6 Mijn proces - toelichting 7 Feedback test DareThis 9 Tutorials 10

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 28, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Facebook Advertentie Power. Module 1

Facebook Advertentie Power. Module 1 Facebook Advertentie Power Module 1 Les 1: De basis Les 2: De advertentiemanager Les 3: Doelgroeponderzoek Les 4: Aangepaste en vergelijkbare doelgroep Les 5: Het budget voor een advertentie Les 6: Een

Nadere informatie

BESCHRIJVING DEELONDERZOEK: USER TESTING. Joost van der Zanden /05/2016

BESCHRIJVING DEELONDERZOEK: USER TESTING. Joost van der Zanden /05/2016 BESCHRIJVING DEELONDERZOEK: USER TESTING Joost van der Zanden 2212130 19/05/2016 Inhoudsopgave INTRODUCTIE METHODOLOGIE RESULTATEN CONCLUSIE & AANBEVELINGEN 3 5 6 8 Introductie WAT IS FUNDYFRIEND? Fundyfriend

Nadere informatie

Korte uitleg van twee veelvoorkomende statistische toetsen Veel wetenschappelijke hypothesen kunnen statistisch worden getoetst. Aan de hand van een

Korte uitleg van twee veelvoorkomende statistische toetsen Veel wetenschappelijke hypothesen kunnen statistisch worden getoetst. Aan de hand van een Korte uitleg van twee veelvoorkomende statistische toetsen Veel wetenschappelijke hypothesen kunnen statistisch worden getoetst. Aan de hand van een statistische toets beslis je of een hypothese waar is.

Nadere informatie

Check Je Kamer Rapportage 2014

Check Je Kamer Rapportage 2014 Check Je Kamer Rapportage 2014 Kwantitatieve analyse van de studentenwoningmarkt April 2015 Dit is een uitgave van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Voor vragen of extra informatie kan gemaild worden

Nadere informatie

De Voedselmachine. Gemaakt door: Alles over de darmen, een onderschat orgaan

De Voedselmachine. Gemaakt door: Alles over de darmen, een onderschat orgaan De Voedselmachine Alles over de darmen, een onderschat orgaan Gemaakt door: 11040785 Luna de Veer 10983783 Mikail Çoban 10778934 Bozana Miletic 11058900 Kennet Botan Facilitator De gekozen opdracht is

Nadere informatie

Handleiding beheertool mini-website

Handleiding beheertool mini-website Handleiding beheertool mini-website 2013 Salon Solution is onderdeel van Wiewathaar.nl Inleiding Klanten van Wiewathaar.nl kunnen hun mini-website bijhouden met de online beheertool. In deze handleiding

Nadere informatie

Interactieontwerp Groepsopdracht Week 3, Opdracht 2

Interactieontwerp Groepsopdracht Week 3, Opdracht 2 Interactieontwerp Groepsopdracht Week 3, Opdracht 2 Bas de Keulenaar (11045973) Grafisch Ontwerper Annejet Robijn (11269111) Interactie Ontwerper Angélique Siu (11211725) Facilitator Lisanne van Vliet

Nadere informatie

plug & play documentatie eindopdracht: Van: Jarno Verhoogt / 500684953 Vak: Plug & Play Docent: J. Faber Datum: 24 / 01 / 14

plug & play documentatie eindopdracht: Van: Jarno Verhoogt / 500684953 Vak: Plug & Play Docent: J. Faber Datum: 24 / 01 / 14 plug & play eindopdracht: documentatie Van: Jarno Verhoogt / 500684953 Vak: Plug & Play Docent: J. Faber Datum: 24 / 01 / 14 1 inleiding In dit verslag wordt het hele proces van de Plug & Play eindopdracht

Nadere informatie

Wij zijn al sinds 2010 actief bezig met het verbeteren, optimaliseren. en bouwen van websites voor het MKB. Wat begon als een

Wij zijn al sinds 2010 actief bezig met het verbeteren, optimaliseren. en bouwen van websites voor het MKB. Wat begon als een Inleiding Wij zijn al sinds 2010 actief bezig met het verbeteren, optimaliseren en bouwen van websites voor het MKB. Wat begon als een eenvoudig webbouwbedrijf is uitgegroeid tot een volwaardig onlinemarketingbureau

Nadere informatie

Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. CONVERSION OPTIMIZATION MORE BANG FOR THE BUCK

Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. CONVERSION OPTIMIZATION MORE BANG FOR THE BUCK CONVERSION OPTIMIZATION MORE BANG FOR THE BUCK DIGITAL PERFORMANCE MARKETING MIX PROGRAMMA» Wat is conversieoptimalisatie?» Cases» Do s & don ts VRAAG 1: HEEFT UW WEBSITE HET MAXIMUM RENDEMENT AL BEREIKT?

Nadere informatie

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app 1 Inhoudsopgave Inleiding Geinterviewde persoon 1e Ontwerp - Zoeksuggesties Probleem Oplossing 2e Ontwerp - Lijst van producten in Kavel Probleem Oplossing 3e Ontwerp - Opslaan knop Probleem Oplossing

Nadere informatie

We berekenen nog de effectgrootte aan de hand van formule 4.2 en rapporteren:

We berekenen nog de effectgrootte aan de hand van formule 4.2 en rapporteren: INDUCTIEVE STATISTIEK VOOR DE GEDRAGSWETENSCHAPPEN OPLOSSINGEN BIJ HOOFDSTUK 4 1. Toets met behulp van SPSS de hypothese van Evelien in verband met de baardlengte van metalfans. Ga na of je dezelfde conclusies

Nadere informatie

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat.

Stappenplan. De ontwikkeling van een interface doorloopt bij Studio Wolf vier stappen. Deze stappen verduidelijken de weg naar het eindresultaat. Stappenplan Een interface is in principe alles wat de communicatie tussen de gebruiker en de computer bepaalt of vorm geeft. Het is het deel van de website of webapplicatie dat de interactie met de gebruiker

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Stap 2 Je template invullen

Stap 2 Je template invullen Stap 2 Je template invullen Allereerst in stap 2 gaan we onze template ophalen. Die staat op www.alphamegahosting.com/516, ook de uitleg is daar te vinden. Je kunt hem vanaf daar downloaden en op je bureaublad

Nadere informatie

Cookiestatement Beveiligde server Vragen?

Cookiestatement Beveiligde server Vragen? Cookiestatement Een cookie is een klein tekstbestand dat bij jouw bezoek aan een website naar jouw computer wordt gestuurd. Zowel Hotel Booker B.V. als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Met behulp

Nadere informatie

Chantal Aafjes - 0834273. Onderzoek ABN AMRO

Chantal Aafjes - 0834273. Onderzoek ABN AMRO Chantal Aafjes - 0834273 Onderzoek ABN AMRO Inhoudsopgave Analyse Merkanalyse... pag. 4 Concurrentieanalyse... pag. 5 Merkanalyse (beeld)... pag. 6 Stijlstudie Schetsen... pag. 8 Digitale schetsen... pag.

Nadere informatie

De perfecte online customer journey

De perfecte online customer journey De perfecte online customer journey 1 Missie Netprofiler Wij geloven dat het goed verzamelen, analyseren en gebruiken van digitale data leidt tot betere marketing beslissingen en tot een betere invulling

Nadere informatie

Einddocument project 3: Voor het goede doel!

Einddocument project 3: Voor het goede doel! Einddocument project 3: Voor het goede doel! Koen Beijer 500684088 V1-02 Roger Reuver Project 3 Inhoudsopgave: Fase 1: de opdracht Probleemsituatie 3 De doelgroep 3 Het evenement 3 Het goede doel 3 Probleemstelling

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

Conversie Plan Kids In Movement

Conversie Plan Kids In Movement Conversie Plan Kids In Movement 1 Inhoud Opgave Inleiding 3 Conversie Doelen 4 Overtuiging principes 5 Triggers 6 Conversieplan 7 Conversie Meten 8 Planning 9 2 Inleiding Het document is geschreven om

Nadere informatie

ON LINE SLOT BOOKING

ON LINE SLOT BOOKING ON LINE SLOT BOOKING 1 OPSTARTEN SLOT BOOKING VOOR LEVERING TE COURCELLES via http://tracking.essers.com Vraag uw account aan via: BSR@essers.com Log in, beheer zelf uw user, en reserveer slots on line.

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Inloggen Als u zich al eerder heeft aangemeld gaat u naar: https://rbs2web.connexxion.nl U ziet dan het volgende inlogscherm:

Inloggen Als u zich al eerder heeft aangemeld gaat u naar: https://rbs2web.connexxion.nl U ziet dan het volgende inlogscherm: Handleiding voor het gebruiken van Reisportaal Hieronder vindt u een instructie voor het gebruik van Reisportaal van Connexxion Taxi Services. Reisportaal is een online service waarmee u heel eenvoudig

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Uw website gebruiksvriendelijk, vindbaar en toegankelijk

Uw website gebruiksvriendelijk, vindbaar en toegankelijk Uw website gebruiksvriendelijk, vindbaar en toegankelijk! Training PGOsupport!! 14 april 2014! Jaap van de Putte Programma 10.00-12.30 Kennismaking Usability / Findability / Accessibility 13.15-16.30 Van

Nadere informatie

Van persona s en scenario s naar wireframes. Lay-out met grid

Van persona s en scenario s naar wireframes. Lay-out met grid Interaction Design Van persona s en scenario s naar wireframes Lay-out met grid Louis Klomp LHJ.Klomp@windesheim.nl X8.10 / X7.96 Tel (088-469) 9908 Wat gaan we doen deze week? Persona s Scenario s Conceptueel

Nadere informatie

CONVERSION RATE OPTIMIZATION MATURITY BENCHMARK 2011 ONDERZOEKSRAPPORT

CONVERSION RATE OPTIMIZATION MATURITY BENCHMARK 2011 ONDERZOEKSRAPPORT CONVERSION RATE OPTIMIZATION MATURITY BENCHMARK 2011 ONDERZOEKSRAPPORT Janco Klijnstra Product Manager Conversion Rate Optimization Mark van Kasteren Conversion Rate Optimization Consultant Rogier Kat

Nadere informatie

Pieter Jonkers Studentnummer: 695247 22 06 2011

Pieter Jonkers Studentnummer: 695247 22 06 2011 MONTESSORI LYCEUM AMSTERDAM Smartboard De mening van de Leerlingen Pieter Jonkers Studentnummer: 695247 22 06 2011 Inhoud 1. Inleiding... 3 Aanleiding... 3 Doel van het onderzoek... 3 2. Onderzoeksvraag...

Nadere informatie