Testplan. Bram Adriaensen Martijn Wiendels Jonique Raemakers Mathieu Maas M62

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Testplan. Bram Adriaensen Martijn Wiendels Jonique Raemakers Mathieu Maas M62"

Transcriptie

1 Testplan Bram Adriaensen Martijn Wiendels Jonique Raemakers Mathieu Maas M62

2 1. Wat willen we bereiken? Wat willen we bereiken met het testen van ons concept? Door middel van usability testing zal er worden gekeken naar de ervaringen van onze gebruiker. Dit is belangrijk omdat we willen dat de website zowel goede functionaliteit bied en fijn is om te gebruiken tevens word er gekeken naar de efficiency, effectiviteit en betrokkenheid. Dit is extra belangrijk omdat ons primaire doel is om te informeren, en 2 groepen samen te brengen. Met de usability test zullen er een aantal vragen beantwoord worden bijvoorbeeld. - Waarom blijven bezoekers op de website? - Hoe is de communicatie tussen de 2 groepen? - Hoe kunnen de belangrijkste elementen worden verbetert? Doel 1 (easy to learn, error tolerant): Snapt iedereen het doel? Hoe snel leren mensen gebruik te maken van de functies binnen de website. Doel 2 : (efficient) Betrokkenheid/Engaging hoe lang blijven mensen op de website? Word het gedeeld? Komt de boodschap aan? Doel 3 : (effective) Onderzoeken of de boodschap aan komt. 1. Doelen die we willen bereiken met de test : (aan de hand van de 5 E s) efficientie/efficiency effectiviteit/effective betrokkenheid/engaging error tolerant easy to learn

3 Methodes Hoe gaan we testen? Dit kan via een aantal methoden het is verstandig om triangulatie toe te passen. Er moet er gekeken worden of de data relevant is. Testmethodes Thinking out loud De testpersonen in kwestie zullen gevraagd worden om hard op hun gedachten te vocaliseren. Het voordeel aan deze methode is dat men inzicht krijgt in het gedachte proces van de test persoon en uiteindelijk helderheid scheppen over de bruikbaarheid en effectiviteit van het project. Video en audio Het opnemen van video en audio is relevant omdat je zo de emoties van een test persoon mogelijk kan aflezen (geërgerd, vrolijk, enz). Ook het opnemen van het scherm/paper prototype zelf is belangrijk zo kan je exact zien waar de testpersoon klikt of andere vormen van interactie toepast. Zo kunnen er dus verbeteringen worden aangebracht aan de hand van wat natuurlijk is voor de testpersoon en gekeken worden of de boodschap effectief overkomt. Hiervoor zal er een microfoon, video camera (gericht op de test persoons gezicht en 1 op zijn handen gebruiken en opname software op de pc zelf Enquête Het afnemen van een enquête vooraf en na de test zorgt voor informatie over de testpersoon en zijn ervaring / kennis niveau over het onderwerp on kwestie. Naderhand zullen er vragen worden gesteld over de test zelf. De enquête vooraf zal dienen om te achterhalen wie de test persoon is, zijn ervaring met dergelijke concepten en zijn ervaring met vluchtelingen.

4 Onderzoeksvragen 1. Hoe kan de gebruiker snel informatie krijgen over de vluchtelingen? 2. Begrijpt de gebruiker wat hij met de informatie moet doen? 3. Hoe is de interactie tussen vluchtelingen en de nederlandse bevolking / geintereseerden? 4. Hoe kan de flow worden verbeterd?

5 2. Het aantal en type deelnemers van de test Aantal personen : Minimaal 5 personen die geen duidelijk beeld hebben van de situatie rondom vluchtelingen / asielzoekers De test personen kunnen worden ingedeeld in 2 categories: Personen met een gevormde mening en die nog niet zeker weten wat ze moeten denken. Deze groep kan gesplitst worden in jong en oud jaar jaar Naam: Leeftijd: Korte omschrijving kennis ontremt vluchtelingen:

6 3. Plaats en tijd van de testsessies De test zal gehouden worden in een klaslokaal op school. Hier zal een lokaal gereserveerd worden voor de tester en de test afnemer eventueel kunnen we ook testen op locatie bij mensen. Rachelsmolen R1 3e Etage - Lokaal nader te specificeren Tijd: XX:XX Duur test: 10 t/m 20 minuten We zullen de testers een aantal scenario s voorleggen door deze te vragen, met daarin de taken die ze moeten volbrengen ( typische test van het product ). Omdat de testers kinderen zijn zal het scenario op een makkelijke manier worden voorgelegd met makkelijke vragen.

7 4. Scenario s Met deze scenario s zullen de testen worden uitgevoerd en begeleid. De scenario s helpen om een realistisch beeld te geven van hoe het concept gebruikt zou kunnen worden door middel van een kort verhaal met een aantal vragen. Scenario: De gebruiker is benieuwd naar het verhaal van Amran. Zoek het verhaal van Amran. Vraag 1: Kan de gebruiker makkelijk bij zijn bestemming komen? Taak: Start op de hoofdpagina. Klik op naar het verhaal van Amran. Er opent een nieuw scherm met daarop de kaart waar de reis is weergegeven. Doel: Scenario: De gebruiker wilt Mohammed een vraag stellen, en wilt weten welke vragen er al gesteld zijn. Vraag 2: Kan de gebruiker gemakkelijk zien welke vragen al beantwoord zijn en zelf een nieuwe vraag stellen? Taak: Start op de hoofdpagina. Zoek in het menu de vluchteling Mohammed/zoek met de pijltjestoetsen het filmpje van Mohammed. Klik op het filmpje. Er opent een nieuw scherm. Scroll naar onder of druk op de knop stel Mohammed een vraag. Voer de vraag in en druk op verzend. Scenario: De gebruiker wilt vrijwilliger worden bij het maatjesproject en wilt dit via de site indienen. Vraag 3: Kan de gebruiker gemakkelijk navigeren naar word vrijwilliger? Taak:. Scenario : De gebruiker wilt alle vlogs zien van Achmed. Ga naar de vlogs van Achmed. Vraag: Taak:

8 5. Test methodiek. A. Hoe gaan we de usability meten? Uit wat voor aspecten bestaat usability? De aspecten zijn gebruikersinterface, principes en gebruiksvriendelijkheid, user-centered design en het ontwikkelen van een website die op de gebruikers gericht is. De usability wordt gemeten in tijd en slagingspercentage. Tevens kan er naderhand een questionnaire worden afgenomen.

9 Moderator scrip Benodigdheden: Rustige ruimte Stoel + tafel Clickable prototype Camera / Microfoon Vragenlijsten Voor de test begint Prototype klaarleggen Camera / microfoon klaar zetten Sound / beeld check uitvoeren. Enquête afnemen Procedure Introductie Omschrijf het concept en het doel van de test. Deel 0 Intake Hallo en heel erg bedankt dat je deze usertest wilt uitvoeren voor ons! Het onderzoek waar wij jou voor hebben gevraagd is deel van de evaluatie van een concept / website welke wij aan het ontwikkelen zijn om een brug te slaan tussen vluchtelingen en nederlanders. Deze test word in opdracht van het Fontys uitgevoerd. Wij vragen u om tijdens de test hard op na te denken en redenen te geven voor de acties die u onderneemt.\ Vragen stellen mag natuurlijk maar als onderzoeker kan ik niet altijd antwoord geven, dit is afhankelijk van de fase. Deel 1 Profiel Voordat de test begint willen we je een aantal vragen stellen die ons helpen vast te stellen wat je huidige kennis en standpunten zijn. Deel 2 De testpersoon wordt geconfronteerd met het clickable/paper prototype Voor je ligt ziet u ons platform, graag zou ik willen dat u deze aan de hand van een aantal vragen/scenario s gaat testen

10 Deel 3 De Opdracht Nu krijgt u een aantal opdrachten die binnen het platform uitvoerbaar zijn, dit kunt u niet fout, slecht of te langzaam uitvoeren. Graag verzoek ik u om hard op na te denken. Deel 4 Interview en afsluitende vragen Bedankt voor het deelnemen aan deze test! Graag stel ik u nog een aantal vragen om deze test af te ronden Enquête vragen na usability test: 1. Zou u een dergelijke website gebruiken? 2. Was de informatie binnen de website duidelijk? 3. Denkt u dat de website adequaat kan informeren over vluchtelingen? 4. Was het duidelijk wat het verhaal van de vluchteling was? 5. Denkt u nu anders over dit onderwerp? 6. Hoe lastig was het om alles te vinden? 7. Was het verhaal goed te volgen? 8. Wat zou u graag willen zien in een dergelijke website? 9. Zou u meer willen weten van de vluchteling? 10. Zou u de vluchteling een vraag willen stellen? 11. Zou u regelmatig een vlog willen kijken met de antwoorden op de vragen Zo ja, hoe vaak dan?

11 Welke kwalitatieve data gaan we verzamelen 1. Kwalitatief: opinie, wat vind de testpersoon ervan, wat hij/zij erbij vertelt en wat hij/zij liever anders zou zien. Waar gaat hij zoeken naar het desbetreffende onderwerp. We vragen hem waarom hij kiest voor een bepaalde functie. Non-verbaal gedrag. Kwantitatief(getallen): hoeveelheid kliks, tijdsduur per ronde en succes percentage.

12 Data analyse De data die door middel van de test tools, enquêtes en overige middelen in gewonnen word is terug te vinden in het test rapport. De onderzoeksvragen zullen hierin beantwoord worden, de analyse speelt hierin een grote rol. De test gebruikers quoten en hun gedrag analyseren zal mij helpen om tot een goede conclusie te komen. Video / audio analyse Door de video beelden te bekijken kunnen we achterhalen welke handelingen de testpersonen gebruikt om het doel te bereiken. De audio helpt mij door de thinking out loud methode te bepalen wat de persoon in kwestie denkt. Met deze data kan het proces naderhand verbeterd en aangescherpt worden. Interviews / Enquête Door Middel van interviews en enquêtes kunnen we de testpersonen leren kennen en naderhand ook bepalen wat ze van de test vonden.

Testplan. Media innovatie. Bram Adriaensen Martijn Wiendels Jonique Raemakers Mathieu Maas M62

Testplan. Media innovatie. Bram Adriaensen Martijn Wiendels Jonique Raemakers Mathieu Maas M62 Testplan Media innovatie Bram Adriaensen Martijn Wiendels Jonique Raemakers Mathieu Maas M62 1. Doelen die we willen bereiken met de test : (aan de hand van de 5 E s) efficientie/efficiency effectiviteit/effective

Nadere informatie

User testing Evernote

User testing Evernote User testing Evernote Door: - Marit Beerepoot (10983430) - Laura Geerars (11006799) - Vincent Damen (11034734) Testplan Het plan Dit onderzoek test de affordance van de homepage van de website Evernote.

Nadere informatie

Onderzoeks verslag. social media. Martijn Wiendels

Onderzoeks verslag. social media. Martijn Wiendels Onderzoeks verslag social media Martijn Wiendels Introductie Het project genaamd 2Story is tot stand gekomen naar aanleiding van de negatief berichtgeving over vluchtelingen in de media. Met een digitaal

Nadere informatie

BESCHRIJVING DEELONDERZOEK: USER TESTING. Joost van der Zanden /05/2016

BESCHRIJVING DEELONDERZOEK: USER TESTING. Joost van der Zanden /05/2016 BESCHRIJVING DEELONDERZOEK: USER TESTING Joost van der Zanden 2212130 19/05/2016 Inhoudsopgave INTRODUCTIE METHODOLOGIE RESULTATEN CONCLUSIE & AANBEVELINGEN 3 5 6 8 Introductie WAT IS FUNDYFRIEND? Fundyfriend

Nadere informatie

SANDER VAN DE RIJT ONDERZOEK PROTOTYPE

SANDER VAN DE RIJT ONDERZOEK PROTOTYPE SANDER VAN DE RIJT ONDERZOEK PROTOTYPE INTRODUCTIE Ons project Wij zijn een door zes studenten opgerichte start-up die naar aanleiding van een individueel onderzoek een gezamenlijke interesse hebben. De

Nadere informatie

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden.

Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Testplan prototype Het definitieve prototype van Foliostory zal op basis van een usability test getest worden. Hierbij wordt een happy flow scenario aan de respondenten voorgelegd met daarin taken die

Nadere informatie

Voorblad Naam :Yusha Bakker klas:g&ia1 datum: naam docenten: Emiel Kampen naam les: Usability Conclusie: Ik heb veel geleerd van het

Voorblad Naam :Yusha Bakker klas:g&ia1 datum: naam docenten: Emiel Kampen naam les: Usability Conclusie: Ik heb veel geleerd van het Voorblad Naam :Yusha Bakker klas:g&ia1 datum:21-10-2015 naam docenten: Emiel Kampen naam les: Usability Conclusie: Ik heb veel geleerd van het testen, ik heb fouten gezien in mijn portfolio die ik zelf

Nadere informatie

TESTPLAN. Project Design for Space Team Beam Finn van der Heide & Bertram Flier

TESTPLAN. Project Design for Space Team Beam Finn van der Heide & Bertram Flier TESTPLAN Project Design for Space Team Beam Finn van der Heide & Bertram Flier Test monitor: Bertram Data-logger: Finn Tech Operator: Finn Recruiter: Finn & Bertram 1 Inhoudsopgave Introductie pagina 3

Nadere informatie

Bijlage 4: Bruikbaarheids test

Bijlage 4: Bruikbaarheids test Bijlage 4: Bruikbaarheids test Naam Bruikbaarheids test Datum aangepast 08/01/2010 Omschrijving van de inhoud Soort document Opmerkingen In dit document wordt de bruikbaarheids besproken. Dit document

Nadere informatie

USERTESTING. Testplan Werking en interesse. Product. Testdoelen. Methodes

USERTESTING. Testplan Werking en interesse. Product. Testdoelen. Methodes USERTESTING Testplan Werking en interesse Product Op de basisschool worden vooral vakken gegeven waarop de inspectie controleert. Veel vakken die ook belangrijk zijn worden hierdoor niet gegeven. Ons doel

Nadere informatie

Ontwerpen van een niet-web beleving

Ontwerpen van een niet-web beleving Ontwerpen van een niet-web beleving jaar 2 deeltijd, kwartaal 2 Datum: december 2010 Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Inhoudsopgave Deelopdracht 1 analyze mobiele (web)apps... 3 ANWB app...

Nadere informatie

Prototype/Usability testverslag

Prototype/Usability testverslag Prototype/Usability testverslag Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v1.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 1 Opdracht...4 1.1 Probleemstelling...4 1.2 Doelstelling...4 1.3 Onderzoeksvraag...4 1.4 Deelvragen...4

Nadere informatie

Test-plan Project Portfolio Zico Bakker G&I A

Test-plan Project Portfolio Zico Bakker G&I A Test-plan Project Portfolio G&I A Test Monitor Data-loggers Tech Operator Recruiter Valerie den Besten Valerie den Besten Inhoudsopgave Test-plan... 1 Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Doel van de test...

Nadere informatie

Usability Test ANWB Onderweg

Usability Test ANWB Onderweg Usability Test ANWB Onderweg Thomas Dijkman: 11026057 Michael van der Zwet: 11047925 Ferdi Zwamborn: 10995927 TESTPLAN Voor deze opdracht wordt de ANWB Onderweg app getest. Het doel is om de usability

Nadere informatie

Testen van website. Gertjan Slappendel

Testen van website. Gertjan Slappendel Praktijkvoorbeeld Testen van website Gertjan Slappendel INTRO Presentatie Usability on a shoestring DTC 2010 Business gericht Succesvol testen met beperkte middelen Testing back 2 basics WAT IS TESTING

Nadere informatie

USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR

USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR WELKOM AGENDA Introductie Korte algemene inleiding Usability Usability voor mobiele apparaten Vragen - afsluiting INTRODUCTIE Peter Kassenaar;

Nadere informatie

Usability & Ontwerp processen. Les 4

Usability & Ontwerp processen. Les 4 Usability & Ontwerp processen Les 4 Wat gaan we doen? Wat hebben we de vorige keer geleerd? Wat gaan we vandaag doen? Theorie - hoorcollege Oefening - lesopdracht Herhaling - samenvatting theorie Wat hebben

Nadere informatie

TESTPLAN. Workshop Usability Testing Fontys Hogescholen ICT & Media Design. Stan Zeetsen. Joey Geraeds. Marco Lemmens.

TESTPLAN. Workshop Usability Testing Fontys Hogescholen ICT & Media Design. Stan Zeetsen. Joey Geraeds. Marco Lemmens. TESTPLAN Workshop Usability Testing 2016 Fontys Hogescholen ICT & Media Design Stan Zeetsen Joey Geraeds Marco Lemmens Wouter Noij Nard Broekstra Claudia Tjia 1. INHOUDSOPGAVE 2. INLEIDING... 3 3. DOELSTELLING...

Nadere informatie

Test-plan. Project Portfolio. Zico Bakker G&I A

Test-plan. Project Portfolio. Zico Bakker G&I A Test-plan Project Portfolio G&I A Test Monitor Data-loggers Tech Operator Recruiter Valerie den Besten Valerie den Besten Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Doel van de test... 3 Tijdplanning...

Nadere informatie

Web Usability. Byte seminar, 23 november 2007. Door: Gwyneth Ouwehand

Web Usability. Byte seminar, 23 november 2007. Door: Gwyneth Ouwehand Web Usability Byte seminar, 23 november 2007 Door: Gwyneth Ouwehand Introductie Student Informatiekunde Universiteit Utrecht Mensen Organisaties Computers Communicatie Bezig met afstudeerproject over kenniselicitatie

Nadere informatie

Test-plan 2 Project Portfolio

Test-plan 2 Project Portfolio Test-plan 2 Project Portfolio Naam Klas Erik de Beurs G&I A 1 Inhoudsopgave Introductie 2 Doel van de test 3 Tijdsplanning 3 Betrokkenen 3 Test locatie 5 Strategie 4 Data 6 Testscenario 6 Benodigdheden

Nadere informatie

Your story, delivered

Your story, delivered Your story, delivered Wat is een webinar? Een webinar is een live online presentatie die vanaf elke locatie door duizenden deelnemers tegelijkertijd kan worden gevolgd. U betrekt uw deelnemers met interactieve

Nadere informatie

Welke search patterns kunnen worden toegepast om het zoeken van de juiste films of series in Netflix te verbeteren?

Welke search patterns kunnen worden toegepast om het zoeken van de juiste films of series in Netflix te verbeteren? Essay Marcella van Maanen 1623064 User Experience Design Hans Kemp 27-05-2015 1 Inleiding Het zoeken van de juiste content op Netflix is bij vele mensen een drama. Wanneer er over Netflix gepraat wordt

Nadere informatie

Ontwerpen en succesvol inzetten van je (digitale) leeromgeving

Ontwerpen en succesvol inzetten van je (digitale) leeromgeving Ontwerpen en succesvol inzetten van je (digitale) leeromgeving Wim De Boer Bloomwise.nl donderdag 25 januari Onderwijs- en inspiratiedag : Onderwijsinnovatie en technologie Programma Visie op onderwijs

Nadere informatie

PORTFOLIO MEDIA PROFTAAK INTERACTIEF DESIGN PAPER PROTOTYPING PROTOTYPING HTML5/CSS3 BRANDING CLICKABLE PROTOTYPE

PORTFOLIO MEDIA PROFTAAK INTERACTIEF DESIGN PAPER PROTOTYPING PROTOTYPING HTML5/CSS3 BRANDING CLICKABLE PROTOTYPE SB PORTFOLIO MEDIA PROFTAAK INTERACTIEF DESIGN PAPER PROTOTYPING PROTOTYPING HTML5/CSS3 BRANDING CLICKABLE PROTOTYPE STUDENTGEGEVENS UITWERKING PT-CONCEPT MEDIA 396160 Sam van den Biggelaar PBM2 FHICT

Nadere informatie

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING 1 INNOVATION BY MAKING, LEARNING BY DOING Bij alles wat we doen, hanteren we deze twee principes. Innovation happens by making. The only way to learn innovation is

Nadere informatie

Gebruiksvriendelijkheid. Introductie. Onderwerpen 23-11-2007. Student Informatiekunde Universiteit Utrecht. Webdesigner Piozum

Gebruiksvriendelijkheid. Introductie. Onderwerpen 23-11-2007. Student Informatiekunde Universiteit Utrecht. Webdesigner Piozum Gebruiksvriendelijkheid Byte seminar, 23 november 2007 Door: Gwyneth Ouwehand Introductie Student Informatiekunde Universiteit Utrecht Mensen Organisaties Computers Communicatie Webdesigner Piozum Onderwerpen

Nadere informatie

Programmaraad. Gebruikersevaluatie DSO-LV kwartaalresultaten

Programmaraad. Gebruikersevaluatie DSO-LV kwartaalresultaten Programmaraad Programmaraad Beslisnotitie Contactpersoon Wimfred Grashoff Onderwerp Gebruikersevaluatie DSO-LV kwartaalresultaten Agendanummer 5.0 Akkoord indiener Kristel Lammers Actiehouder Wimfred Grashoff

Nadere informatie

Usability test voor de Appie app

Usability test voor de Appie app Usability test voor de Appie app Gemaakt door: Joep Straatman, Hidde de Haan & Amber Stoete Testplan: De opdracht voor de gebruiker is om een avondmaaltijd bij elkaar te zoeken zonder het receptenmenu

Nadere informatie

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats Stap 1: Mindmap design Informatie Architectuur Wat is design volgens Marktplaats Wat is design volgens Judith Stap 2: Onze bevindingen. Informatie Architectuur Analyse van www.marktplaats.nl Design heeft

Nadere informatie

Test-plan Project Portfolio

Test-plan Project Portfolio Test-plan Project Portfolio Naam Groep: 1UP Klas: GAR2A + B Test Monitor Data-loggers Tech Operator Recruiter Annelieke Henzen Nicole Abramczuk en Ismay Verbeek Ismay Verbeek Iedereen Inhoudsopgave Introductie

Nadere informatie

Overdaad schaadt Simple Screen Adaptation in SAP Business One

Overdaad schaadt Simple Screen Adaptation in SAP Business One Overdaad schaadt Simple Screen Adaptation in SAP Business One Vergroot gebruiksvriendelijkheid en productiviteit door een passende user interface per rol of functie Wat zijn uw ervaringen met SAP Business

Nadere informatie

Eigenlijk kan het niet vaak genoeg worden herhaald: doel en doelgroep zijn het belangrijkste onderdeel van het Internet Project Plan.

Eigenlijk kan het niet vaak genoeg worden herhaald: doel en doelgroep zijn het belangrijkste onderdeel van het Internet Project Plan. 2. Doel en doelgroep Het belangrijkste onderdeel van het Internet Project Plan is het beschrijven van doel en doelgroep. Tijdens de ontwikkeling van de rest van het plan is het belangrijk hier regelmatig

Nadere informatie

TEST PLAN V1. Project Portfolio G&I1A TEAM OG. Test Monitor: Data-loggers: Tech Operator: Recruiter: Bastiaan Burghardt. Bastiaan Burghardt

TEST PLAN V1. Project Portfolio G&I1A TEAM OG. Test Monitor: Data-loggers: Tech Operator: Recruiter: Bastiaan Burghardt. Bastiaan Burghardt TEST PLAN V1 TEAM OG Test Monitor: Data-loggers: Tech Operator: Recruiter: Project Portfolio G&I1A INHOUDSOPGAVE INDEX BLZ Test-plan Inhoudsopgave Introductie Doel van de test Tijdplanning Betrokkenen

Nadere informatie

Test-Report 2. Groep. Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger

Test-Report 2. Groep. Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Test-Report 2 Groep A Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Auteur Erik de Beurs Getest project Portfolio Channah Bosse 1 Inleiding

Nadere informatie

Test-plan Project Design for Space. Echo s

Test-plan Project Design for Space. Echo s Test-plan Project Design for Space Echo s Document doel Test-plan Document Versie 0.0.0.1 Auteurs Aron van Walraven & Bram Jonkers Datum 02-10-2015 Algemeen Naam Groep Klas Auteurs Rollen Test Monitor

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

Screencast-O-Matic HANDLEIDING

Screencast-O-Matic HANDLEIDING Screencast-O-Matic HANDLEIDING Inhoud 1 Inleiding 3 2 Stap voor stap 3 3 Conclusie 9 4 Meer info 10 4.1 Hulp nodig? 10 4.2 Vragen en opmerkingen 10 4.3 Trefwoordenlijst 10 4.4 Lijst met afbeeldingen 10

Nadere informatie

De app is beschikbaar voor verschillende devices. Er is een app voor ios.

De app is beschikbaar voor verschillende devices. Er is een app voor ios. Test app EineSpreekt Tijdens mijn stageperiode bij DutchGiraffe heb ik onderzoek gedaan naar de bruikbaarheid van de app ElineSpreekt. In dit hoofdstuk wordt de situatie beschreven, het probleem van de

Nadere informatie

Door deel te nemen aan deze evaluatie van help je de ontwikkelaars uit te zoeken hoe ze alle informatie best weergeven.

Door deel te nemen aan deze evaluatie van help je de ontwikkelaars uit te zoeken hoe ze alle informatie best weergeven. Dit is een prototype van een applicatie waarop je evaluaties en onderzoeken kan vinden die jouw hulp nodig hebben. Je kan er ook je eigen evaluatie of onderzoek plaatsen. Door deel te nemen aan deze evaluatie

Nadere informatie

Gepersonaliseerd Leren

Gepersonaliseerd Leren Gepersonaliseerd Leren Afsluiting 2013/2014 Knelpuntregio IJssel/Veluwe 24/6/2014 Isendoorn College Onderzoek Ontwerpgericht onderzoek: aanpak gebaseerd op de principes van ontwerponderzoek (Van den Akker,

Nadere informatie

Proeftentamenvragen UE&UX Utrecht, 20 juni Disclaimer

Proeftentamenvragen UE&UX Utrecht, 20 juni Disclaimer Proeftentamenvragen UE&UX 2017-2018 Utrecht, 20 juni 2018 Disclaimer Het tentamen en hertentamen zullen bestaan uit multiple choice vragen, enkele open vragen en een casus. Als richtlijn voor het gewicht

Nadere informatie

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12

Smartphone app ONZO. Korte uitleg en functieverklaring van de app. Lighthouse Productions 17-Jan-12 Smartphone app ONZO Korte uitleg en functieverklaring van de app Lighthouse Productions 17-Jan-12 Casper Jonker Jerrold van den Eeckhout Nick Zijlstra Matt Aydin Dit document is de gebruiksaanwijzing voor

Nadere informatie

Het huisje is het aan de slag scherm. Dit kun je zien als startpagina van Learnbeat.

Het huisje is het aan de slag scherm. Dit kun je zien als startpagina van Learnbeat. LWEO Adapt/Learnbeat is een platform met vele mogelijkheden en functies. Hier vind je een korte omschrijving van deze functies en waar je deze functies kunt vinden. De menubalk: Via de menubalk links in

Nadere informatie

User testing: Aan de hand van een expectation map heb ik 3 verschillende personen gevraagd om het prototype te testen.

User testing: Aan de hand van een expectation map heb ik 3 verschillende personen gevraagd om het prototype te testen. Evaluatie: Usability test Inleiding We hebben verschillende testpersonen gebruikt om in het platform FRIS community onduidelijkheden weg te nemen. Het testen hebben we gedaan door middel van een prototype.

Nadere informatie

Introductie testtooling Wink

Introductie testtooling Wink Introductie testtooling Wink SYSQA B.V. Almere Datum : 10-04-2013 Status : 1.0 Opgesteld door : Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 16 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Opbouw... 3 2 Wink... 4 2.1 Wat

Nadere informatie

USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR

USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR USABILITY VOOR HET WEB EN MOBIELE APPARATEN PETER KASSENAAR WELKOM AGENDA Introductie Korte algemene inleiding Usability Usability voor mobiele apparaten Vragen - afsluiting INTRODUCTIE Peter Kassenaar;

Nadere informatie

ONLINE TOOL-TEST INZICHT IN DE ONLINE BELEVINGSWERELD VAN JONGEREN

ONLINE TOOL-TEST INZICHT IN DE ONLINE BELEVINGSWERELD VAN JONGEREN ONLINE TOOL-TEST INZICHT IN DE ONLINE BELEVINGSWERELD VAN JONGEREN YoungWorks, 25 juli, 2012 Rutger van den Berg E: rutgervdberg@youngworks.nl T: 020 4199840 INHOUDSOPGAVE 1 Introductie...3 2 Young traffic

Nadere informatie

Usability Learnability: Accuracy: Satisfaction: Usefulness:

Usability Learnability: Accuracy: Satisfaction: Usefulness: Masterproef: evaluatie 3 Evaluatie van het papieren prototype, kiezen welk fragment je wanneer kijkt. Niels Delestinne (nielsdelestinne.wordpress.com) 1. DOEL Nieuwe functionaliteiten, die het mogelijk

Nadere informatie

Project Ontwerp Specificatie Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit

Project Ontwerp Specificatie Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit Project Het Zwarte Schaap Team 13 Klas Wit Erwin Spil (51680) Gerd Melgers (527740) Nadine Buizert (520808) Saskia Hoogerhuis (51537) Stefano Dostmohammed (528700) Inhoudsopgave Onderwerp: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Usability. Les 3 jaar 2. Ontwerp doelstellingen en randvoorwaarden

Usability. Les 3 jaar 2. Ontwerp doelstellingen en randvoorwaarden Usability Les 3 jaar 2 Ontwerp doelstellingen en randvoorwaarden Wat gaan we doen? Herhaling vorige week ISO Definition of Usability (9241-11) Usability is the effectiveness, efficiency and satisfaction

Nadere informatie

+ prototyping. Prototyping CMDDEV01-6. Aron Martin 0847986 CMD2D 0847986@hr.nl

+ prototyping. Prototyping CMDDEV01-6. Aron Martin 0847986 CMD2D 0847986@hr.nl 0847986 CMD2D 0847986@hr.nl Prototyping CMDDEV01-6 2 1 Inhoudsopgave Debriefing 3 Concept 4 Functioneel Onderzoek en Ontwerp 7 - User stories 7 - Use cases 8 Technisch Onderzoek en Ontwerp 12 - Technisch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 Snel aan de slag 3 Per Enquete 3 Een enquête + vragen toevoegen 6 Layout aanpassen 7 Een uitnodiging versturen 8 Resultaten bekijken 8 Tips en trucs 13

Nadere informatie

Intake <applicatie> Conclusie & Aanbevelingen. <Datum> 1.0. <Auteur> ###-#######

Intake <applicatie> Conclusie & Aanbevelingen. <Datum> 1.0. <Auteur> ###-####### Intake Conclusie & Aanbevelingen Datum Versie 1.0 Auteur Telefoon ###-####### Inhoudsopgave 1. VOORWOORD... 1 2. BESCHRIJVING APPLICATIE... 2 2.1. FUNCTIONEEL ONTWERP... 2

Nadere informatie

Checklist nieuwe website

Checklist nieuwe website Checklist nieuwe website Waar moet je aan denken bij een nieuwe website? Het maken van een nieuwe website kan een ingewikkeld, omvangrijk maar ook kostbaar project zijn. Het is daarom goed om inzicht te

Nadere informatie

Slimme innovatie in toerisme met Service Design Thinking

Slimme innovatie in toerisme met Service Design Thinking Slimme innovatie in toerisme met Service Design Thinking Customer Journey Mapping Workshop Bas Jansen b.n.jansen@saxion service-design.zeef.com 2 november 2015, Hengelo Programma I. Introductie in Service

Nadere informatie

Handleiding voor arts/behandelaar. FaceTalk Handleiding Voor arts/behandelaar

Handleiding voor arts/behandelaar. FaceTalk Handleiding Voor arts/behandelaar Handleiding voor arts/behandelaar FaceTalk Handleiding Voor arts/behandelaar Welkom Deze handleiding is geschreven voor artsen en behandelaren die aan de slag gaan met FaceTalk voor het plannen van consulten

Nadere informatie

Plan van aanpak, 17 september 2014

Plan van aanpak, 17 september 2014 Plan van aanpak, 17 september 2014 DEP WORKS B.V. / DEP WORKS office & management support / DEP WORKS MEET&GREET Marnick de Groot Milan van der Maaten Luuk Roordink Afdeling: Marketing & Communicatie Contactpersonen:

Nadere informatie

Verklaring inzake cookies

Verklaring inzake cookies Verklaring inzake cookies Wij gebruiken cookies op deze website, op dit platform, sociaal netwerk of andere sites van derden waar wij deze pagina's plaatsen. Je kunt meer te weten komen over cookies en

Nadere informatie

Manual: handleiding opstarten Skills Lab

Manual: handleiding opstarten Skills Lab Manual: handleiding opstarten Skills Lab Dit is een handleiding voor professionals die zelf een Skills Lab willen starten. Skills Lab wil de werkmogelijkheden voor mensen met ASS vergroten door hen te

Nadere informatie

Handleiding voor eindgebruikers internet applicatie PAM. Periodieke Arbeidsgezondheidkundige Monitor (PAM) voor de Ambulancesector

Handleiding voor eindgebruikers internet applicatie PAM. Periodieke Arbeidsgezondheidkundige Monitor (PAM) voor de Ambulancesector Handleiding voor eindgebruikers internet applicatie PAM Periodieke Arbeidsgezondheidkundige Monitor (PAM) voor de Ambulancesector INTRODUCTIE Binnen de ambulancesector heeft het Coronel Instituut voor

Nadere informatie

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE HANDLEIDING ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE www.oranjefondscollecteonline.nl Inleiding Het Oranje Fonds is heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheid van het online collecteren. Wat fijn dat je met jouw

Nadere informatie

Ten slotte wil ik de vooruitgang meten ten opzichte van de vorige prototypes.

Ten slotte wil ik de vooruitgang meten ten opzichte van de vorige prototypes. Evaluatie 4 Datum 15/11/ 14 Auteurs Project Vital D'haveloose Masterproef ( URL ) http://vitalsmapro15.wordpress.com 1 DOEL In de vorige evaluatie testte ik twee methodes om de structuur van een gesprek

Nadere informatie

Ons privacybeleid. Persoonsgegevens

Ons privacybeleid. Persoonsgegevens Ons privacybeleid Persoonsgegevens Op Weethetsnel.nl verzamelen en gebruiken we diverse gegevens van jou. De wet noemt dit persoonsgegevens: alle gegevens die direct of indirect aan jou te koppelen zijn.

Nadere informatie

Het Test Document. Jeffrey Saydam

Het Test Document. Jeffrey Saydam Het Test Document Jeffrey Saydam Inhoudsopgave Testplan... 3 Testformulier... 4 Legenda ter definities... 5 Testkandidaten... 6 Conclusie en Veranderingen... 9 2 Testplan Inleiding Dit testplan bestaat

Nadere informatie

Game Usability. Les 3 jaar 2. Ontwerp doelstellingen en randvoorwaarden

Game Usability. Les 3 jaar 2. Ontwerp doelstellingen en randvoorwaarden Game Usability Les 3 jaar 2 Ontwerp doelstellingen en randvoorwaarden Wat gaan we doen? Herhaling vorige week Ontwerpdoelen en ontwerpdoelstellingen ISO Definition of Usability (9241-11) Usability is the

Nadere informatie

Test-Report 1 Groep Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger

Test-Report 1 Groep Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Test-Report 1 Groep A Namen en functies Erik de Beurs - Recruiter / Test Monitor / Tech Operator Channah Bosse - Recruiter / Data logger Auteur Erik de Beurs Getest project Portfolio Channah Bosse 1 Inleiding

Nadere informatie

Skype. Praktische informatie over Skype

Skype. Praktische informatie over Skype April 2015 Auteur: E.C.Bliek Skype Praktische informatie over Skype Dit bestand omvat een introductie over het programma Skype. Functies, gebruik en een gebruiksinstructie worden behandeld. ICT&Onderwijs

Nadere informatie

FiMiS User Guide for PAD Surveys

FiMiS User Guide for PAD Surveys FiMiS User Guide for PAD Surveys I. VOORAFGAANDELIJK AAN HET GEBRUIK VAN FiMiS... 2 II. EERSTE GEBRUIK VAN FiMiS... 3 1. Starten van de applicatie... 3 2. Selectie van het certificaat... 3 3. Introductiepagina

Nadere informatie

Verbeterde klantenservice omgeving Toepassing van neuro-usability onderzoek

Verbeterde klantenservice omgeving Toepassing van neuro-usability onderzoek Verbeterde klantenservice omgeving Toepassing van neuro-usability onderzoek Insights -2015 Dennis de Weerd Meer Makkelijk Mogelijk VOORSTELLEN DENNIS DE WEERD 29 Almere Reizen ONLINE ERVARING Information

Nadere informatie

1.0 Inleiding Testplan Testdoelen Navigatie Lay-out en prioriteit Interactie

1.0 Inleiding Testplan Testdoelen Navigatie Lay-out en prioriteit Interactie Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Testplan 4 2.1 Testdoelen 4 2.1.1 Navigatie 4 2.1.2 Lay-out en prioriteit 4 2.1.3 Interactie 4 2.1.4 Content 4 2.1.5 Formulieren en foutafhandeling 5 2.1.6 Snelheid 5

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

Een Net2 Entry Monitor configureren

Een Net2 Entry Monitor configureren Een Entry Monitor configureren Overzicht De Entry monitor is een audio / videomonitor en wordt gebruikt om op afstand te communiceren met bezoekers. Het wordt gevoed door middel van Power over Ethernet

Nadere informatie

(-Deel pagina, scherm, beoordeling) - Account log-in Open ID (google, facebook, Yahoo, paypal) API. - Openbaar Vervoer api.openov.

(-Deel pagina, scherm, beoordeling) - Account log-in Open ID (google, facebook, Yahoo, paypal) API. - Openbaar Vervoer api.openov. Scope Requirements -Account -Zoek opleiding -Zoek open dag -Favorieten (beoordelingen) -Scholen (zoek op regio, sector & niveau) -Programma -Opleidingen -Opendagen -Plattegrond -Openbaar Vervoer -Opendagen

Nadere informatie

Generiek Testplan Usability & Accessibility

Generiek Testplan Usability & Accessibility Generiek Testplan Usability & Accessibility Datum: 19 Januari 2009 Module: GMTIMP06 Docent: Bob Pikaar Studenten: - Milo Meulenkamp (0770572) - (0765676) Versiebeheer Versie Datum Auteur Omschrijving 0.1

Nadere informatie

Bevindingen In totaal hebben we de test afgenomen bij 9 mensen. Helaas door beperkte aanwezigheid van vrouwen zijn dit enkel mannen geweest.

Bevindingen In totaal hebben we de test afgenomen bij 9 mensen. Helaas door beperkte aanwezigheid van vrouwen zijn dit enkel mannen geweest. Bevindingen In totaal hebben we de test afgenomen bij 9 mensen. Helaas door beperkte aanwezigheid van vrouwen zijn dit enkel mannen geweest. Wel hebben we gekeken om verschillende profielen en leerjaren

Nadere informatie

Ontwerpspecificatie. Project Second Screen. Marijke Dekker V101

Ontwerpspecificatie. Project Second Screen. Marijke Dekker V101 Ontwerpspecificatie Project Second Screen Dit document bevat de ontwerpspecificaties van de Second Screen Applicatie voor het tvprogramma De Rijdende Rechter. Marijke Dekker V101 500636932 2-4-2013 Ontwerpspecificatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking

Inhoudsopgave. Gebeurtenissen meten met event tracking Gebeurtenissen meten met event tracking Inhoudsopgave Inleiding... 2 Verschillen tussen event tracking en virtuele paginavertoningen... 2 Event tracking instellen... 2 Rapporten voor gebeurtenissen...

Nadere informatie

UXU. Cardsorting. Door: Esra Ozel & Roy van Oeteren

UXU. Cardsorting. Door: Esra Ozel & Roy van Oeteren UXU Cardsorting Door: Esra Ozel & Roy van Oeteren INHOUDS- OPGAVE Testplan... 1 Analyse... 3 Reflectie... 4 Resultaten... 5 TESTPLAN Voor het uitvoeren van de UXU opdracht Cardsorting 2.2a hebben we een

Nadere informatie

Opdracht usability testing Appie App

Opdracht usability testing Appie App Opdracht usability testing Appie App Opdracht werkcollege 1 week 2 Doortje Nipius 11229128 Sterre Smit 11274786 Lisanne van Vliet 11341483 Testplan Wij gaan de Appie app onderzoeken om te bekijken of deze

Nadere informatie

Aanmelding en behandeling

Aanmelding en behandeling Aanmelding en behandeling Wie zijn we? ARQ Centrum 45 is het landelijke expertisecentrum voor diagnostiek en behandeling van mensen met complexe trauma s. De gespecialiseerde behandelaars helpen mensen

Nadere informatie

Cupsong Videoclip. Handleiding. Link in de Kabel vzw. Doelstelling

Cupsong Videoclip. Handleiding. Link in de Kabel vzw. Doelstelling Handleiding Cupsong Videoclip 1 Leeftijd +10 Duur Auteur Doelstelling Onderwerp Benodigd materiaal Minstens 1u30 à 2u per onderdeel Tessa Goossens De jongeren bedenken en voeren zelf een idee uit. Ze leren

Nadere informatie

Testrapport IpMEDT3 project

Testrapport IpMEDT3 project Testrapport IpMEDT3 project Versie: 1.0 Groepsbegeleider: Bob Zadok Blok Groepsleden: Luuk Gortzak (s106270) Jens Brokaar (s106659) Ellis Stroet (s106656)

Nadere informatie

LIVE WEBINAR UITZENDEN

LIVE WEBINAR UITZENDEN LIVE WEBINAR UITZENDEN met Google Hangouts on Air WEBINARGEEK.COM INTRODUCTIE Voor het uitzenden van een live webinar met WebinarGeek heb je een Google account nodig. Dat is nodig omdat er gebruik wordt

Nadere informatie

Verkorte handleiding (deelnemer)

Verkorte handleiding (deelnemer) Verkorte handleiding (deelnemer) ConferenceCard - Webconferencing Deelnemen aan een webconferentie met de ConferenceCard is heel eenvoudig. Het gebruik van webconferencing is bijzonder gebruiksvriendelijk.

Nadere informatie

VDAB PLAZA - Handleiding. Inhoud

VDAB PLAZA - Handleiding. Inhoud 1 VDAB PLAZA - Handleiding Inhoud Welke stappen moet je ondernemen om VDAB-plaza te gebruiken? Wat heb je nog nodig? Technische test Contact opnemen met de werkgever Videochat Tekstchat Functionaliteiten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Pagina

Inhoudsopgave. Pagina Inhoudsopgave Pagina Inleiding... 3 Sneltoetsen zijn sneller en comfortabeler... 3 Hoe werkt AltMOUSE?... 3 Waarom en hoeveel tijd kunt u winnen?... 3 Eerste keer opstarten... 5 Ondersteuning door AltMOUSE...

Nadere informatie

Inhoudsopgave VOORBEREIDING... 3 HANDELINGEN OM DE CAMERA FILMKLAAR TE MAKEN:... 5 OPNAMETECHNIEK... 9 CAMERAVIEW... 11

Inhoudsopgave VOORBEREIDING... 3 HANDELINGEN OM DE CAMERA FILMKLAAR TE MAKEN:... 5 OPNAMETECHNIEK... 9 CAMERAVIEW... 11 1 Inhoudsopgave VOORBEREIDING... 3 HANDELINGEN OM DE CAMERA FILMKLAAR TE MAKEN:... 5 OPNAMETECHNIEK... 9 CAMERAVIEW... 11 2 Voorbereiding Voordat je begint met filmen moet er een aantal zaken geregeld

Nadere informatie

Informatie en structuur

Informatie en structuur Informatie en structuur Werkcollege opdracht week 3: Eatbuddy, een dieetdagboek voor de iphone Marit Beerepoot 10983430 Dit zijn de eerste vier schermen die de gebruiker ziet zodra hij de app opent. Door

Nadere informatie

Beheerdershandleiding ADC archiefservice

Beheerdershandleiding ADC archiefservice Beheerdershandleiding ADC archiefservice Om u het archiveren van de documenten van uw kerk of classes te vergemakkelijken, heeft het ADC besloten om een e-depot in te richten voor het veilig opslaan van

Nadere informatie

EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE?

EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE? 1 Rob Beeren Kernteam IT Color Guard Nederland EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE? Nunspeet - 20 februari 2016 2 Agenda 14.30 15.00 uur Wie zijn wij? Social media Welke

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

4 Testen en optimaliseren

4 Testen en optimaliseren Alle wegwijzers in de fase: 4 Testen en optimaliseren 4.1 Je ontwerp testen bij de doelgroep (74) 4.2 Je ontwerp voorleggen aan een expert (75) 4.3 Je ontwerp voorleggen aan de opdrachtgever (76) 4.4 Je

Nadere informatie

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Festival Monitor App. Probleemomgeving

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Festival Monitor App. Probleemomgeving Onderzoeksopdracht Crossmedialab Festival Monitor App Probleemomgeving Het Lectoraat Crossmedia Business (beter bekend als het Crossmedialab) heeft in de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar festivals.

Nadere informatie