Verslag gemeenteraad van dinsdag 24 SEPTEMBER 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag gemeenteraad van dinsdag 24 SEPTEMBER 2013"

Transcriptie

1 Verslag gemeenteraad van dinsdag 24 SEPTEMBER 2013 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitster; Albert Beerens, burgemeester Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu, Mevr. Vera De Koster, Mevr. Inez De Coninck, schepenen; Patrick De Smedt, OCMW-voorzitter Mevr. Lutgard Van der Borght, Paul Verhaevert, Mevr. Anja Haverals, Louis Van Lembergen, William Engels, Mevr. Marijke De Vis, Mevr. Ineke Robijns, Mevr. Arianne De Bondt, Mevr.Els Van Buggenhout, Willy Segers, Mevr. Inge De Nil, Jeroen Eenens, Mevr. Magda Vandeputte, Luc De Ridder, Mevr. Marieke De Medts en Wouter Van Driessche, raadsleden en Mevr. K. Biesemans, gemeentesecretaris De voorzitter opent de vergadering in openbare zitting. Er wordt deelneming betuigd en 1 minuut stilte gehouden voor het overlijden van de schoonmoeder van een raadslid. De voorzitter vraagt of er opmerkingen zijn omtrent het verslag van de vorige raadszitting op dinsdag 18 juni 2013 De volgende opmerkingen worden gemaakt: - Vraag om in de verslaggeving bij de toegevoegde punten tevens de fractie aan te duiden, evenals meer toelichting te vermelden - Bij varia moet vermeld worden dat INZET/GROEN- fractie een vraag stelde naar gegevens over de prijsbevraging voor opmaak en lay-out Opwijk info vroeg. Ook LVDB/CD&V-fractie vroeg deze info maar verkreeg deze tot op heden nog niet. DAGORDE : OPENBARE ZITTING 1. a) Akteneming van het ontslag van een afgevaardigd lid voor de raad van bestuur van de intercommunale Havicrem. b) Voordracht van een kandidaat lid voor de raad van bestuur van de intercommunale Havicrem. 2.a) Goedkeuring van de dagorde van de algemene vergadering van de intercommunale Iverlek in buitengewone zitting bijeen op 13 december b) Aanduiding van een gemeentelijke vertegenwoordig(st)er en van diens plaatsvervang(st)er voor deze algemene vergadering in buitengewone zitting en voor alle algemene vergaderingen van de opdrachthoudende vereniging Iverlek vanaf 2014 t.e.m. 31 december a) Goedkeuring van de dagorde van de buitengewone algemene vergadering op 25 november 2013 van Infrax-West. b) Aanduiding van een gemeentelijke vertegenwoordig(st)eren van diens plaatsvervang(st)er.

2 4. Beslissing aangaande de samenstelling van de gemeentelijke adviesraad seniorenraad Onderhandse aankoop om reden van openbaar nut door de gemeente Opwijk van twee percelen gelegen aan de Klaarstraat. 6. Onderhandse aankoop om reden van openbaar nut door de gemeente Opwijk van percelen grond van de intercommunale Haviland gelegen tussen de Kattestraat en het Hof ten Hemelrijk. 7. Onderhandse aankoop om reden van openbaar nut door de gemeente Opwijk van de Sint- Pauluszaal gelegen in de Processiestraat. 8. Goedkeuring van de voorwaarden van een overeenkomst tussen de gemeente Opwijk en het O.C.M.W. van Opwijk houdende het verhuren aan deze laatste om reden van openbaar nut van de gemeentelijke eigendom gelegen Gasthuisstraat Beslissing houdende de aanpassing van de voorwaarden van een huurovereenkomst m.b.t. een grond gelegen in de omgeving van de Karenveldstraat ten behoeve van de gemeentelijke BuSO-school t Schoolhuis zoals deze zijn goedgekeurd door de gemeenteraad van 28 mei Beslissing houdende de voorlopige goedkeuring van een onteigeningsplan ten einde een leegstaand onroerend goed te verwerven om reden van openbaar nut. Aanvraag om machtiging tot instelling van een rechtspleging bij dringende omstandigheden inzake deze onteigening ten algemene nutte. 11. Goedkeuring van de beslissing van het college van burgemeester en schepenen dd. 25 juli 2013 m.b.t. tot een overeenkomst tussen de gemeente Opwijk en de FOD Binnenlandse Zaken m.b.t. verplichte opstart biometrie. 12. Kennisneming van het budget 2014, de beleidsnota bij het budget 2014 en goedkeuring van het meerjarenplan van de vier Opwijkse kerkfabrieken: a) Sint-Paulus Opwijk b) Onze-Lieve-Vrouw Middelares Nijverseel c) Sint-Jozef Droeshout d) Sint-Pietersbanden Mazenzele 13. Goedkeuring van de wijziging nr.4 van de begroting 2013 (buitengewone dienst). 14. Goedkeuring van een bestek voor het aangaan van leningen gedurende het dienstjaar Bepaling van de wijze van gunning. 15. Beslissing houdende de openstelling bij wijze van bevordering van twee betrekkingen van sergeant bij het gemeentelijk vrijwilligers brandweerkorps van Opwijk. Vaststelling van de bevorderingsvoorwaarden, examenprogramma en samenstelling van examenjury. 16. Beslissing houdende de kosteloze ter beschikkingstelling van een perceeltje grond aan de rand van het nieuwe containerpark voor het plaatsen van een elektriciteitscabine. 17. Beslissing houdende de goedkeuring van het dossier van de wegenis-, riolerings- en omgevingswerken in de omgeving van de nieuw gebouwde serviceflats in de Kloosterstraat. Goedkeuring van het gemeentelijk aandeel in de totale kosten van de werken.

3 18. Mededeling van de beslissing van het college van burgemeester en schepenen dd. 4 juni 2013 houdende de ontruiming van de gewone graven op de begraafplaats Droeshout. 19. Beslissing houdende het uitvoeren van kleine werken door aan aannemer, 1 e pakket Goedkeuring van de kostprijsraming m.b.t. dienstjaar 2013 Bepaling van de wijze van gunning. 20. Beslissing houdende de aankoop van een maaibalk voor montage op de bestaande werktuigdrager. Goedkeuring van het bestek en de kostprijsraming. Bepaling van de gunningswijze. 21. Beslissing houdende het verwijderen van de huidige verlichting en het plaatsen van een nieuwe verlichting op het gemeentelijk oefenterrein in de Molenkouter. Goedkeuring van het bestek en van de kostprijsraming. Bepaling van de wijze van gunning. 22. Voorlopige vaststelling van het ontwerp van mobiliteitsplan van de gemeente Opwijk. 23. Aanpassing van het uitleenreglement voor spel- en kampmaterieel van de gemeentelijke jeugddienst met implementering van het uitleenreglement omtrent de geluidsmetingkit. 24. Goedkeuring van de voorwaarden van een samenwerkingsovereenkomst voor de schooljaren 2013 tot en met 2019 tussen het IBO (gemeentelijk initiatief voor de buitenschoolse kinderopvang) en de Opwijkse basisscholen met ingang van 1 oktober a) Opheffing van het bestaande huishoudelijk reglement VAJA per 1 oktober b) Goedkeuring van een aangepast gemeenschappelijk reglement voor VAJA en SPORTKAMP met ingang van 1 oktober Beslissing houdende de goedkeuring van het gemeentelijk reglement inzake de verwervingspremie. 27. Beslissing houdende de samenstelling van de stuurgroep in het kader van de herziening van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan. 28. Beslissing houdende de goedkeuring van een retributiereglement met betrekking tot de ophaling en verwerking van grof vuil vanaf 1 juli 2013, en met betrekking tot de exploitatie van het vernieuwde recyclagepark voor de gemeente Opwijk 29. Gratis grondafstand van een perceel grond gelegen Specht. 30. Beslissing houdende de aanvaarding van de kosteloze afstand aan de gemeente Opwijk van de voetpaden, wegenis en uitrusting ervan die binnen de rooilijn vallen van de weg in een verkaveling langs de Kluisbeekstraat. 31. Beslissing houdende de kosteloze afstand aan de gemeente Opwijk van de voetpaden, wegenis en uitrusting ervan die binnen de rooilijn vallen in de projectzone 2 (Kloostertuin) van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gasthuis. 32. Beslissing aangaande de goedkeuring van een addendum aan de gemeenteraadsbeslissing dd. 23 april 2013 tariefreglement met ingang van 1 juli 2013 : a) Opheffing van de beslissing van de gemeenteraad dd. 23 september 2010 aangaande de vaststelling van een huurreglement m.b.t. de lokalen in het Sociaal Huis De Wegwijzer. b) Beslissing houdende de goedkeuring van een sociaal huurreglement voor de lokalen in de Sint-Annasite.

4 TOEGEVOEGDE PUNTEN : Op verzoek van raadslid Pol Verhaevert 1) Vragen i.v.m. openluchtinfrastructuur Vetweyde. 2) Vragen i.v.m. werken in de Doortstraat. 3) Vragen i.v.m. zebrapad en parkeervakken in de Kloosterstraat. Op verzoek van raadslid Marijke De Vis 4) Vragen i.v.m. openbare zitting gemeenteraad uitzenden via internet. 5) Vragen i.v.m. verantwoordingsnota jeugdbeleidsplan. Op verzoek van raadslid Lutgard Van der Borght 6) Vragen i.v.m. advies seniorenraad m.b.t. seniorenfeest. 7) Vragen i.v.m. ontslag van gezinsraad, oprichting nieuwe raad. 8) Vragen i.v.m. externe begeleiding noodplanambtenaar. 9) Vragen i.v.m. voetbalveld Molenkouter. Op verzoek van raadslid Marijke De Vis 10) Vragen i.v.m. capaciteitsproblemen in het onderwijs. Op verzoek van raadslid Luc De Ridder 11) Vragen i.v.m. groenonderhoud. GEHEIME ZITTING : 33. Aanvaarding van het ontslag van een lid van het gemeentelijk vrijwilligersbrandweerkorps. OPENBARE ZITTING : 1. a) Aktename van het ontslag van een afgevaardigd lid voor de raad van bestuur van de intercommunale Havicrem. b) Voordracht van een kandidaat lid voor de raad van bestuur van de intercommunale Havicrem. De voorzitter geeft toelichting. Een raadslid merkt op dat in de considerans van het ontwerpbesluit verkeerdelijk Haviland vermeld staat, in plaats van Havicrem. Voor punt 1b : Voor de voordracht van een kandidaat lid voor de raad van bestuur van de intercommunale Havicrem wordt er overgegaan tot een geheime stemming : Er worden 23 éénvormige en voorgedrukte stembiljetten uitgedeeld : Raadslid mevrouw Arianne De Bondt bekomt 15 stemmen Raadslid Jeroen Eenens bekomt 5 stemmen Er zijn 3 onthoudingen. De Raad, Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid de artikelen 117 en 119 ;

5 Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, in het bijzonder de artikelen 248 tot en met 260 m.b.t. het bestuurlijk toezicht ; Gelet op het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 ; Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2012 betreffende de inwerkingtreding van diverse bepalingen van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en van het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 ; Gelet op artikel 44, 1 ste alinea, van het Vlaams Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, waarbij bepaald wordt dat de gemeenten deelnemers hun vertegenwoordiger(s) voor een (buitengewone) algemene vergadering van een dienstverlenende vereniging bij gemeenteraadsbesluit moeten aanduiden uit de leden van de gemeenteraad ; Overwegende dat de gemeente Opwijk aangesloten is bij de intergemeentelijke vereniging Havicrem ; Gelet op de algehele vernieuwing van de gemeenteraad op 2 januari 2013 ; Gelet op het feit dat in zitting van 26 februari 2013 punt b) de heer Albert Beerens werd aangesteld als kandidaat voor de raad van bestuur van de intercommunale Havicrem ; Gelet op het schrijven van Havicrem dd met als bijlage de beslissing van de gemeenteraad van Vilvoorde dd. 24 juni 2013 waarbij de heer Albert Beerens werd benoemd als deskundige van Havicrem ; Gelet op de onverenigbaarheid van het lidmaatschap van de heer Albert Beerens in de Raad van bestuur en zijn benoeming als deskundige van Havicrem ; Voor punt 1b : Voordracht van een kandidaat voor het mandaat van bestuurder van Havicrem. Voor de voordracht van een kandidaat voor het mandaat van bestuurder van Havicrem wordt er overgegaan tot een geheime stemming : Er worden 23 éénvormige en voorgedrukte stembiljetten uitgedeeld : Raadslid mevrouw Arianne De Bondt bekomt 15 stemmen Raadslid Jeroen Eenens bekomt 5 stemmen. Er zijn 3 onthoudingen. BESLUIT Artikel 1 : De Raad neemt akte van het ontslag van een lid van de raad van bestuur van Havicrem. Artikel 2 : Mevr. Arianne De Bondt, raadslid, wonende Steenweg op Merchtem Opwijk wordt voorgedragen als kandidaat voor het mandaat van bestuurder van Havicrem dat eindigt met de vernieuwing van de raad van bestuur op de algemene jaarvergadering dd

6 Artikel 3 : Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit. Artikel 4 : Deze beslissing zal worden meegedeeld aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant en overgemaakt aan : - Havicrem cv Mechelsesteenweg Vilvoorde - Mevr. Arianne De Bondt, raadslid - Dhr. Albert Beerens, burgemeester 2.a) Goedkeuring van de dagorde van de algemene vergadering van de intercommunale Iverlek in buitengewone zitting bijeen op 13 december b) Aanduiding van een gemeentelijke vertegenwoordig(st)er en van diens plaatsvervang(st)er voor deze algemene vergadering in buitengewone zitting en voor alle algemene vergaderingen van de opdrachthoudende vereniging Iverlek vanaf 2014 t.e.m. 31 december De voorzitter geeft toelichting. Voor punt 2a : Dit punt wordt goedgekeurd met 23 ja-stemmen (algemeen stemmen) Voor punt 2b : Voor de aanduiding van een gemeentelijke vertegenwoordiger wordt er overgegaan tot een geheime stemming : Er worden 23 éénvormige en voorgedrukte stembiljetten uitgedeeld : Raadslid mevrouw Magda Vandeputte bekomt 15 stemmen Raadslid Willy Segers bekomt 5 stemmen Er zijn 3 onthoudingen. Voor punt 2b : Voor de aanduiding van een plaatsvervangend gemeentelijke vertegenwoordiger wordt er overgegaan tot een geheime stemming : Er worden 23 éénvormige en voorgedrukte stembiljetten uitgedeeld : Raadslid mevrouw Els Van Buggenhout bekomt 15stemmen Raadslid mevrouw Ineke Robijns bekomt 5 stemmen Er zijn 3 onthoudingen. De Raad, Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid de artikelen 117 en 119 ; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, in het bijzonder de artikelen 248 tot en met 260 m.b.t. het bestuurlijk toezicht ; Gelet op het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 ; Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2012 betreffende de inwerkingtreding van diverse bepalingen van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en van het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 ;

7 Gelet op artikel 44, 1 ste alinea, van het Vlaams Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, waarbij bepaald wordt dat de gemeenten deelnemers hun vertegenwoordiger(s) voor een (buitengewone) algemene vergadering van een dienstverlenende vereniging bij gemeenteraadsbesluit moeten aanduiden uit de leden van de gemeenteraad ; Gelet op het feit dat de gemeente Opwijk voor de elektriciteit- en/of gasvoorziening deelneemt aan de opdrachthoudende vereniging Iverlek ; Gelet op het feit dat de gemeente Opwijk per aangetekend schrijven van 29 juli 2013 werd opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering in buitengewone zitting van Iverlek die op 13 december 2013 plaats heeft in Faculty Club Groot Begijnhof 14 te 3000 Leuven met de hieronder vermelde agenda : 1. Statutenwijziging Goedkeuring. 2. Bespreking in het kader van artikel 44 van het Vlaams Decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2014 alsook van de door de Raad van Bestuur opgestelde begroting Uitkering interim-dividend Bekrachtiging. 4. Volmachtverlening inzake bestellingen van Iverlek aan Eandis - Bekrachtiging. 5. Statutaire benoemingen. 6. Statutaire mededelingen. Gelet op het dossier met documentatiestukken dat aan de gemeente Opwijk werd overgemaakt ; Voor punt a : Goedkeuring van de agenda van de algemene vergadering in buitengewone zitting van Iverlek op 13 december Dit punt wordt goedgekeurd met 23 ja-stemmen (algemeen stemmen) Voor punt b : Aanduiding van een gemeentelijke vertegenwoordiger om deel te nemen aan de algemene vergadering in buitengewone zitting van Iverlek op 13 december 2013 alsook aan de algemene vergaderingen van de opdrachthoudende vereniging Iverlek die vanaf het jaar 2014 georganiseerd worden tot en met 31 december Voor de aanduiding van deze vertegenwoordiger wordt er overgegaan tot een geheime stemming: Er worden 23 éénvormige en voorgedrukte stembiljetten uitgedeeld : Raadslid Magda Vandeputte bekomt 15 stemmen Raadslid Willy Segers bekomt 5 stemmen Er zijn 3 onthoudingen. Voor de aanduiding van een plaatsvervangend vertegenwoordiger wordt er overgegaan tot een geheime stemming : Er worden 23 éénvormige en voorgedrukte stembiljetten uitgedeeld : Raadslid Els Van Buggenhout bekomt 15 stemmen Raadslid Ineke Robijns bekomt 5 stemmen Er zijn 3 onthoudingen. BESLUIT Artikel 1 : De Raad besluit zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering in buitengewone zitting van de opdrachthoudende vereniging Iverlek dd. 13 december Artikel 2 : Mevr. Magda Vandeputte, raadslid wonende Doortstraat 80 te 1745 Opwijk wordt aangeduid als vertegenwoordiger in de algemene vergadering in buitengewone zitting van de opdrachthoudende vereniging Iverlek van 13 december 2013 alsook voor alle algemene vergaderingen van de opdrachthoudende vereniging Iverlek die vanaf het jaar 2014 georganiseerd worden tot en met 31 december 2018.

8 Artikel 3 : Mevr. Els Van Buggenhout, raadslid wonende Molenbeekstraat 14 te 1745 Opwijk wordt aangeduid als plaatsvervangend vertegenwoordiger in de algemene vergadering in buitengewone zitting van de opdrachthoudende vereniging Iverlek van 13 december 2013 alsook voor alle algemene vergaderingen van de opdrachthoudende vereniging Iverlek die vanaf het jaar 2014 georganiseerd worden tot en met 31 december Artikel 4 : Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit. Artikel 5 : Deze beslissing zal worden meegedeeld aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant en overgemaakt aan : - Iverlek /co Eandis Brusselsesteenweg Melle - Mevr. Magda Vandeputte, bovenvermeld - Mevr. Els Van Buggenhout, bovenvermeld 3.a) Goedkeuring van de dagorde van de buitengewone algemene vergadering op 25 november 2013 van Infrax-West. b) Aanduiding van een gemeentelijke vertegenwoordig(st)er en van diens plaatsvervang(st)er. De voorzitter geeft toelichting. Voor punt 3a : Dit punt wordt goedgekeurd met 23 ja-stemmen (algemeen stemmen) Voor punt 3b : Voor de aanduiding van een gemeentelijke vertegenwoordiger wordt er overgegaan tot een geheime stemming : Er worden 23 éénvormige en voorgedrukte stembiljetten uitgedeeld : Schepen Jan Couck bekomt 15 stemmen Raadslid mevrouw Anja Haverals bekomt 5 stemmen Er zijn 3 onthoudingen. Voor punt 3b : Voor de aanduiding van een plaatsvervangend gemeentelijke vertegenwoordiger wordt er overgegaan tot een geheime stemming : Er worden 23 éénvormige en voorgedrukte stembiljetten uitgedeeld : Schepen Pierre Van de Velde bekomt 15 stemmen Raadslid mevrouw Lutgard Van der Borght bekomt 5 stemmen Er zijn 3 onthoudingen De Raad, Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid de artikelen 117 en 119 ; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, in het bijzonder de artikelen 248 tot en met 260 m.b.t. het bestuurlijk toezicht ; Gelet op het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 ;

9 Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2012 betreffende de inwerkingtreding van diverse bepalingen van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en van het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 ; Overwegend dat de gemeente Opwijk aangesloten is bij het intergemeentelijk samenwerkingsverband Infrax West, opdrachthoudende vereniging ; Gelet op de aangetekende brief dd met uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering van 25 november 2013 met de agenda van deze vergadering : Buitengewone algemene vergadering : 1. Statutenwijziging - Artikel 17 - Voorzitter en ondervoorzitter - Artikel 18 Bijeenroeping van de Raad van Bestuur - Artikel 21 Verslagen van de Raad van Bestuur - Artikel 29 - Uitvoerend comité - Artikel 33 Algemene vergadering - Artikel 34 Uitnodigingen en agenda - Artikel 35 Voorzitterschap - Artikel 38 Verslagen - Artikel 39 - Statutenwijziging Gelet op het verzoek van Infrax West voor de aanduiding van een vertegenwoordiger op de Algemene vergadering voor de ganse legislatuur ; Voor punt a : Goedkeuring dagorde buitengewone vergadering Met 23 ja-stemmen (algemeen stemmen) Voor punt b : Aanduiding vertegenwoordiger buitengewone algemene vergadering 25 november 2013 Voor de aanduiding van een vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van Infrax West wordt er overgegaan tot een geheime stemming : Er worden 23 éénvormige en voorgedrukte stembiljetten uitgedeeld : Schepen Jan Couck bekomt 15 stemmen. Raadslid Anja Haverals bekomt 5 stemmen. Er zijn 3 onthoudingen. Voor de aanduiding van een plaatsvervangend vertegenwoordiger in de algemene vergaderingen wordt er overgegaan tot een geheime stemming : Er worden 23 éénvormige en voorgedrukte stembiljetten uitgedeeld : Schepen Pierre Van de Velde bekomt 15 stemmen. Raadslid Lutgard Van der Borght bekomt 5 stemmen. Er zijn 3 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1 : De agenda van de buitengewone algemene vergadering van Infrax West op 25 november 2013 worden door de Raad goedgekeurd. Artikel 2 : Dhr. Jan Couck, schepen, wonende Dorp 42 te 1745 Opwijk wordt aangeduid om de gemeente Opwijk te vertegenwoordigen op de algemene vergaderingen van Infrax gedurende de ganse legislatuur

10 Artikel 3 : Dhr. Pierre Van de Velde, schepen, wonende Heerbaan 19 te 1745 Opwijk wordt aangeduid om de gemeente Opwijk als plaatsvervanger te vertegenwoordigen op de algemene vergaderingen van Infrax gedurende de ganse legislatuur Artikel 4 : Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit. Artikel 5 : Deze beslissing zal worden meegedeeld aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant en overgemaakt aan : - Infrax West Noordlaan Torhout - Dhr. Jan Couck, bovenvermeld - Dhr. Pierre Van de Velde, bovenvermeld 4. Beslissing aangaande de samenstelling van de gemeentelijke adviesraad seniorenraad De burgemeester.geeft toelichting. Er wordt opgemerkt dat de seniorenraad een nieuwe afvaardiging voor de adviesraad Vlaams Beleid zal moeten aanduiden, een beslissing welke zal moeten worden meegedeeld aan de gemeenteraad. Punt wordt goedgekeurd met: 18 ja-stemmen (Open VLD, NV-A en INZET), bij 5 onthoudingen (LVDB/CD&V); De Raad, Gelet op het decreet van 30 april 2004 houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van ouderen; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van aangaande de goedkeuring van de statuten van de gemeentelijke adviesraad seniorenraad en de samenstelling van het adviesorgaan; Rekening houdende met het feit dat de leden van de huidige seniorenraad volgens deze statuten ontslagnemend zijn twee maanden na installatie van de gemeenteraadsleden van het bestuur ; Gelet op de beleidsverklaring namens Open VLD Opwijk-Mazenzele en N-VA Opwijk Mazenzele met melding dat de gemeente een divers, actief en dynamisch ouderenbeleid wenst te voeren; Gelet op dezelfde beleidsverklaring waarbij de gemeente de ouderen wenst te stimuleren om mee te denken over het beleid dat op hen betrekking heeft en waarbij de seniorenraad wordt aanzien als een goed platform; Gelet op de beslissing van de raad van het OCMW-Opwijk d.d waarbij raadslid Agnes Lievens alsook voorzitter Patrick De Smedt worden aangeduid om het OCMW statutair te vertegenwoordigen in de hernieuwde seniorenraad; Gelet op de collegebeslissing d.d waarbij beslist werd over te gaan tot de aanpassing van de statuten van de seniorenraad;

11 Gelet op de collegebeslissing d.d waarbij beslist werd over te gaan tot de goedkeuring van de aanpassing van de statuten van de seniorenraad en de oproepprocedure opnieuw te doen; Gelet op het gemeentelijk schrijven d.d. 5 april 2013 naar de Opwijkse seniorenverengingen met het verzoek om op eer te verklaren op welke nominatieve wijze hun seniorenvereniging is samengesteld en hoeveel het ledenaantal bedroeg op datum van 1 februari 2013; Gelet op de diverse antwoorden op dit hogervermeld schrijven; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 28 mei 2013 waarbij enerzijds werd beslist de gemeenteraadsbeslissing dd. 22 mei 2007 m.b.t. de statuten van de gemeentelijke seniorenraad op te heffen en anderzijds de nieuwe statuten van de gemeentelijke seniorenraad goed te keuren; Gelet op het feit dat volgens de statuten van de gemeentelijke seniorenraad de gemeenteraad definitief de samenstelling van de gemeentelijke adviesraad seniorenraad vastlegt betreffende de 10 gecoöpteerde leden en dit voor een periode van 6 jaar; Gelet op het feit dat er een hernieuwde oproep werd gedaan om zich opnieuw kandidaat te stellen als lid van deze seniorenraad; Gelet op de diverse inspanningen, de openbare oproepen in de diverse media en informatiekanalen om zich kandidaat te stellen voor deze gemeentelijke adviesraad seniorenraad; Gelet op het feit dat de inschrijvingsperiode om zich kandidaat te stellen afliep op 30 juni 2013; Rekening houdende met het feit dat alle kandidaturen voldoen aan de gestelde eisen qua woonplaats en leeftijd; Gelet op de beslissing van het schepencollege d.d. 1 augustus 2013 waarbij kennis werd genomen van de volgende ingediende kandidaturen: Individuelen (alfabetisch) 1. Abbeloos Karel, Stationsstraat 51, 1745 Opwijk 22/05/ Bogaerts Peter, Oude Brugtraat 10, 1745 Opwijk Capoen Patsy, Oude Brugstraat 10, 1745 Opwijk De Hertogh Frans, Nieuwstraat 74, 1745 Opwijk 12/01/ De Mol Emiel, Konkelgoed 44, Opwijk 24/04/ De Ost Andre, Konkelgoed 12, 1745 Opwijk 09/06/ De Pauw Herman, Molenstraat 8, 1745 Opwijk 02/09/ Heyvaert Robert, Klaarstraat 143, 1745 Opwijk 05/01/ Janssens Pierre, Hoppeveld 33, 1745 Opwijk 02/05/ Köpke Wolfgang, Steenweg 178, 1745 Opwijk 09/11/ Quinart Philippe, Kloosterstraat 11/0101, 1745 Opwijk 16/12/ Vandervorst Elise, Vossestraat 43, 1745 Opwijk 01/09/ Van Mol Willy, Steenweg op Merchtem 39, 1745 Opwijk 28/07/ Vereertbrugghen Lydia, Nanovestraat 38, 1745 Opwijk 29/1/ Wouters Freddy, Oude Pastoriedreef 59 bus 1, 1745 Opwijk 21/08/1946 Verenigingen: (cluster per vereniging) 16. Verberckmoes Yvonne, Mechelstraat 25, 1745 Opwijk 09/04/1935 OKRA Droeshout 17. Palstermans Jeanne, Droeshoutstraat 82, 1745 Opwijk 04/04/1932 OKRA Droeshout

12 18. Heyvaert Angele, Oude Pastoriedreef 35 bus 0001, 1745 Opwijk 28/05/1942 OKRA Droeshout 19. Spinnoy Gemma, Nijverseelstraat 53, 1745 Opwijk 19/01/1944 OKRA Nijverseel 20. De Block Godelieve, Wijngaardstraat 92, 1745 Opwijk 14/01/1948 OKRA Nijverseel 21. Vandersmissen Fidele, Ravensveld 3, 1745 Opwijk 02/08/ Bond van Gepensioneerden vrije sociale werken 22. Engels Damiaan, Lepelstraat 16, 1745 Opwijk 28/08/ Bond van Gepensioneerden vrije sociale werken 23. Wijns Ilse, Blocksweide 1 bus 0001, 1745 Opwijk 17/09/ Bond van Gepensioneerden vrije sociale werken 24. De Brandt Ludovicus, opwijksestraat 27, 1745 Opwijk 26/11/ Bond van Gepensioneerden vrije sociale werken 25. De Plecker Eddy, Heirbaan 175, 1745 Opwijk 23/08/ Bond van Gepensioneerden vrije sociale werken 26. Goubert Christiane, Ravensveld 4, 1745 Opwijk 25/04/ Bond van Gepensioneerden vrije sociale werken 27. Schepens François, Neerveldstraat 171, 1745 Opwijk vriendenkring van het spoor 28. Peytier Maurice, Konkelgoed 30, 1745 Opwijk - vriendenkring van het spoor 29. Vercauteren Freddy, Kerkstraat 9A, 1745 Opwijk 09/03/1940 OKRA Sint-Paulus Opwijk 30. Van Hemelrijk Livinus, Nanovestraat 41, 1745 Opwijk 23/09/ OKRA Sint-Paulus Opwijk 31. De Pauw Louis, Kapenbergweg 8, 1745 Opwijk 02/09/1941 OKRA Sint-Paulus 32. Meskens Yvonne, Zottegemstraat 87, 1745 Opwijk 20/09/1928 OKRA Mazenzele 33. De Vis Rachelle, Nijverseelstraat 38, 1745 Opwijk 30/09/1932 Alleenstaanden Nijverseel Gelet op de beslissing van het schepencollege d.d. 1 augustus 2013 waarbij beslist werd de volgende ingediende kandidatuur niet te aanvaarden om reden dat betrokkene deel uitmaakt van een bestuur van een seniorenvereniging wat in strijd met de statuten van de seniorenraad: Herman De Pauw; Rekening houdende met het feit dat de schepen van seniorenbeleid de voorzitter van het OCMW deel uitmaken van dit overleg evenwel zonder stemrecht; Gelet op het feit dat deze samenstelling van het adviesorgaan voldoet aan de evenredige samenstelling waarbij ten hoogste twee derde van de leden van hetzelfde geslacht zijn; Gelet op de artikelen 199 tot en met van het gemeentedecreet: Titel VI participatie van de burger, hoofdstuk II inspraak; Gelet op de nieuwe gemeentewet ; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, in het bijzonder de artikelen 248 tot en met 260 m.b.t. het bestuurlijk toezicht ; Gelet op het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 ; Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2012 betreffende de inwerkingtreding van diverse bepalingen van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en van het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005 ; Met ja 18 stemmen (Open Vld N-VA INZET / GROEN) tegen 5 onthoudingen (LVDB/CD&V).

13 BESLUIT Artikel 1 : De samenstelling van de gemeentelijke adviesraad seniorenraad wordt als volgt goedgekeurd: Individuelen (alfabetisch) 1. Abbeloos Karel, Stationsstraat 51, 1745 Opwijk 22/05/ Bogaerts Peter, Oude Brugtraat 10, 1745 Opwijk Capoen Patsy, Oude Brugstraat 10, 1745 Opwijk De Hertogh Frans, Nieuwstraat 74, 1745 Opwijk 12/01/ De Mol Emiel, Konkelgoed 44, Opwijk 24/04/ De Ost Andre, Konkelgoed 12, 1745 Opwijk 09/06/ Heyvaert Robert, Klaarstraat 143, 1745 Opwijk 05/01/ Janssens Pierre, Hoppeveld 33, 1745 Opwijk 02/05/ Köpke Wolfgang, Steenweg 178, 1745 Opwijk 09/11/ Quinart Philippe, Kloosterstraat 11/0101, 1745 Opwijk 16/12/ Vandervorst Elise, Vossestraat 43, 1745 Opwijk 01/09/ Van Mol Willy, Steenweg op Merchtem 39, 1745 Opwijk 28/07/ Vereertbrugghen Lydia, Nanovestraat 38, 1745 Opwijk 29/1/ Wouters Freddy, Oude Pastoriedreef 59 bus 1, 1745 Opwijk 21/08/1946 Verenigingen: (cluster per vereniging) 15. Verberckmoes Yvonne, Mechelstraat 25, 1745 Opwijk 09/04/1935 OKRA Droeshout 16. Palstermans Jeanne, Droeshoutstraat 82, 1745 Opwijk 04/04/1932 OKRA Droeshout 17. Heyvaert Angele, Oude Pastoriedreef 35 bus 0001, 1745 Opwijk 28/05/1942 OKRA Droeshout 18. Spinnoy Gemma, Nijverseelstraat 53, 1745 Opwijk 19/01/1944 OKRA Nijverseel 19. De Block Godelieve, Wijngaardstraat 92, 1745 Opwijk 14/01/1948 OKRA Nijverseel 20. Vandersmissen Fidele, Ravensveld 3, 1745 Opwijk 02/08/ Bond van Gepensioneerden vrije sociale werken 21. Engels Damiaan, Lepelstraat 16, 1745 Opwijk 28/08/ Bond van Gepensioneerden vrije sociale werken 22. Wijns Ilse, Blocksweide 1 bus 0001, 1745 Opwijk 17/09/ Bond van Gepensioneerden vrije sociale werken 23. De Brandt Ludovicus, opwijksestraat 27, 1745 Opwijk 26/11/ Bond van Gepensioneerden vrije sociale werken 24. De Plecker Eddy, Heirbaan 175, 1745 Opwijk 23/08/ Bond van Gepensioneerden vrije sociale werken 25. Goubert Christiane, Ravensveld 4, 1745 Opwijk 25/04/ Bond van Gepensioneerden vrije sociale werken 26. Schepens François, Neerveldstraat 171, 1745 Opwijk vriendenkring van het spoor 27. Peytier Maurice, Konkelgoed 30, 1745 Opwijk - vriendenkring van het spoor 28. Vercauteren Freddy, Kerkstraat 9A, 1745 Opwijk 09/03/1940 OKRA Sint-Paulus Opwijk 29. Van Hemelrijk Livinus, Nanovestraat 41, 1745 Opwijk 23/09/ OKRA Sint- Paulus Opwijk 30. De Pauw Louis, Kapenbergweg 8, 1745 Opwijk 02/09/1941 OKRA Sint-Paulus 31. Meskens Yvonne, Zottegemstraat 87, 1745 Opwijk 20/09/1928 OKRA Mazenzele 32. De Vis Rachelle, Nijverseelstraat 38, 1745 Opwijk 30/09/1932 Alleenstaanden Nijverseel Afgevaardigde OCMW 33. Lievens Agnes, Broevink 25, 1745 Opwijk (niet-stemgerechtigd)

14 Automatisch afgevaardigden - De schepen/burgemeester bevoegd voor het seniorenbeleid. - Een door de gemeente aangeduide en ter beschikking gestelde verslaggever / ambtenaar. (dienst welzijn). - Deskundige: OCMW-voorzitter Artikel 2 : Deze beslissing zal worden meegedeeld aan: - het OCMW van Opwijk - alle ingediende(zowel aanvaarde als niet aanvaarde) kandidaturen van de gemeentelijke adviesraad seniorenraad. - de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant. 5. Onderhandse aankoop om reden van openbaar nut door de gemeente Opwijk van twee percelen gelegen aan de Klaarstraat. De schepen van stedenbouw en ruimtelijke ordening geeft toelichting. Een raadslid merkt op dat de motivatie tot aankoop, zijnde de huisvesting van het eerste elftal, in strijd is met e motivatie van het RUP, zijnde huisvesting jeugdspelers. De schepen van ruimtelijke ordening zegt dat het eerste elftal gedwongen wordt om te verdwijnen van de terreinen op de Ringlaan. Daarom wordt een voorlopige en tijdelijke oplossing gezocht in de Klaarstraat en worden nog andere oplossingen of mogelijkheden onderzocht. Er bestaan geen intentie om het RUP grondig te herzien. Een raadslid betreurt dat er zoveel financiële middelen naar de voetbalsport gaan in vergelijk met andere sporten. De schepen van sport benadrukt dat er 500-tal voetbalspelertjes zijn en dat er altijd keuzes moeten gemaakt worden. Op korte termijn moeten er nu eenmaal alternatieven worden gezocht. Een raadslid betreurt dat aan de voetbalclub van Mazenzele nog niet werd tegemoetgekomen., terwijl al veel investeringskosten werden gespendeerd aan SK Opwijk. De schepen van ruimtelijke ordening vraagt wie dit beweert. Een raadslid vraagt wie de aankoop en de aanleg van de terreinen en parkings gaat betalen? De voorzitter van het OCMW antwoordt dat dat nog niet werd beslist. Eert moet het RUP nog uitgewerkt worden, terreinen moeten van toegangsweg voorzien worden zn. De burgemeester benadrukt dat de Vetweyde een plan is van de vorige legislatuur dat geen oplossing biedt voor alle voetbalclubs. De Vetweyde werd nog niet gerealiseerd. Een raadslid zegt dat het niet de taak is van de gemeente om die zaken te ontwikkelen. De schepen van sport antwoordt dat slechts 1 voetbalterrein in eigendom is voor 500-tal spelers. De gemeente heeft een zekere verantwoordelijkheid op ter nemen en moet hierin een achterstand inhalen. Punt wordt goedgekeurd met: 18 ja-stemmen (Open VLD, NV-A en INZET/GROEN), tegen 5 neen-stemmen (LVDB/CD&V), bij 0 onthoudingen; De Raad, Gelet op het RUP Klaarstraat/Herziening en uitbreiding van het RUP Zonevreemde Terreinen en gebouwen voor sport-,recreatie- en jeugdactiviteiten/deelplan voetbalterrein Klaarstraat met ook een plan recht van voorkoop goedgekeurd bij beslissing van de Bestendige Deputatie van Vlaams Brabant op 17 november 2011;

15 Gelet op het voorstel om in uitvoering van het bovenvermeld RUP en van het bijhorende onteigeningsplan de hiernavolgende percelen onderhands aan te kopen tegen de hiernavolgende prijzen: perceel sectie F nr.3/n groot volgens het kadaster 3769m2 eigendom van de heer en mevrouw Robert Heyvaert /Ghislaine Thielemans wonende te 1745 Opwijk Klaarstraat,143, voor de totale prijs wederbelegging- en mogelijke andere kosten van 3769m2 X 12,00/m2 = ,00 plus 4.772,00 wederbelegging (10,55%) of ,00 perceel sectie F nr.3/m groot volgens het kadaster 3671m2 eigendom van de heer en mevrouw Aloïs Van Dingenen/Emma Mertens wonende te 9255 Buggenhout Kasteelstraat,147,voor de totale prijs wederbelegging- en mogelijke andere kosten van 3631m2 X 12,00 m2= ,00 plus 4597 wederbelegging (10,55%) of ,00 Gelet op het feit dat het schattingsverslag dd. 29 oktober 2011 van de Ontvanger van de Registratie Ann Van Riet uit Asse de bovenvermelde percelen worden geschat op een waarde van 12,00 per m2; Gelet op de voorgelegde verkoop-/aankoopverbintenissen dd. 30 juli 2013 tussen de beide bovenvermelde eigenaars en het college van burgemeester en schepenen van Opwijk; Gelet op het voorgelegd ontwerp van notariële akte ter zake; Gelet op het feit dat het nodige krediet is voorzien in de gemeentebegroting 2013 (artikel ); Gehoord het verslag van het college van burgemeester en schepenen ter zake; Gelet op het openbaar nut van de bovenvermelde voorgestelde aankopen; Gelet op het feit dat er een duidelijke terreinproblematiek aan de orde is in de gemeente Opwijk wat het beoefenen van de voetbalsport betreft op de noodzakelijke terreinen hiervoor; Gelet op het feit dat de reeds aanwezige en voorziene terreinen in het bovenvermeld RUP in de eerste plaats bestemd zijn voor het beoefenen van de voetbalsport door de jeugd ; Gelet op het feit dat deze terreinen mogelijks een voorlopige en tijdelijke oplossing kunnen bieden aan de voetbalclubs in de gemeente welke in het bijzonder problemen hebben met hun hoofdterrein voor het spelen van hun eerste elftal; Gelet op het feit dat de aankoop van beide terreinen van essentieel en strategisch nut zijn om de bovenvermelde doelstellingen te kunnen realiseren; Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en in het bijzonder de artikelen 248 tot en met 260 m.b.t. het bestuurlijk toezicht; Gelet op het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2012 betreffende de inwerkingtreding van diverse bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en van het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Met 15 ja-stemmen (Open Vld N-VA)

16 Tegen 5 neen-stemmen (LVDB/CD&V) Bij 3 onthoudingen (INZET/GROEN) BESLUIT: Artikel 1: Tot de onderhandse verwerving over te gaan om reden van openbaar nut zoals hierboven werd aangegeven van het perceel sectie F nr.3/n groot volgens het kadaster 37a69ca eigendom van de heer en mevrouw Robert Heyvaert/Ghislaine Thielemans wonende te 1745 Opwijk - Klaarstraat143, voor de totale prijs van ,00 wederbelegging- en mogelijke andere kosten inbegrepen. Artikel 2: Tot de onderhandse verwerving over te gaan om reden van openbaar nut zoals hierboven werd aangegeven van het perceel sectie F nr.3/m groot volgens het kadaster 36a31ca, eigendom van de heer en mevrouw Aloïs Van Dingenen /Emma Mertens wonende te 9255 Buggenhout Kasteelstraat,147,voor de totale prijs van ,00 wederbelegging- en mogelijke andere kosten inbegrepen. Artikel 3: Na het rechtsgeldig worden van deze beslissing zullen de desbetreffende notariële aktes namens de gemeente Opwijk worden ondertekend door de voorzitter van de gemeenteraad of haar plaatsvervanger bijgestaan door de gemeentesecretaris. Artikel 4: Deze beslissing zal worden overgemaakt aan: de in de artikelen 1 en 2 vermelde eigenaars de financiële beheerder en de dienst financiën van de gemeente Opwijk de dienst grondgebiedzaken, de dienst infrastructuur en de sportdienst van de gemeente Opwijk de instrumenterende notaris mevrouw Hilde Fermon uit Opwijk Artikel 5: Deze beslissing zal worden meegedeeld aan de heer Gouverneur van Vlaams- Brabant/Agentschap Binnenlands Bestuur Vlaams-Brabant Diestsepoort 6 bus Leuven 6. Onderhandse aankoop om reden van openbaar nut door de gemeente Opwijk van percelen grond van de intercommunale Haviland gelegen tussen de Kattestraat en het Hof ten Hemelrijk. De schepen van stedenbouw en ruimtelijke ordening geeft toelichting. Dit punt wordt goedgekeurd met 18 ja-stemmen (Open VLD, NV-A en INZET/GROEN) Tegen 5 neen-stemmen (LVDB/CD&V); De Raad, Gelet op het feit dat sinds geruime tijd een parkeerprobleem bestaat in het centrum van de gemeentedoor de ontwikkeling van de Kloostertuinsite,de bebouwing op deze site en het aldus verdwijnen van de vroeger aldaar bestaande parkeerruimte; Gelet op het feit dat door het sterk stijgend aantal inwoners gedurende de afgelopen tien jaar de parkeerdruk nog eens heeft doen toenemen; Gelet op het feit dat men een meer leefbaar centrum wenst door het meer gespreid parkeren welke wordt omkaderd met meer openbaar groen in het hart van de gemeente;

17 Gelet ook op het belang ervan voor de mogelijke nieuwe ontwikkeling van middenstandszaken ; Gelet op het feit dat het in de bedoeling ligt om het RUP Nanove te wijzigen in die zin dat de voorziene zone voor de sociale woningbouw in het centrum o.m. zou worden vervangen door een zone voor openbare parking met het nodige openbare groen; Gelet op het feit dat men van mening is dat de noodzakelijke bijkomende sociale woningbouw beter wordt voorzien op andere plaatsen in de gemeente ; Gelet op het feit dat er in de toekomst alternatieve en meer verantwoorde initiatieven ter zake zullen worden ontwikkeld; Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van Opwijk van 18 juni 2013 houdende de aankoop om reden van openbaar nut zoals hierboven ook reeds wordt aangegeven van de hiernavolgende eigendommen met grond (welke aansluiten op de hierna vermelde geplande bijkomende aankoop van gronden welke eigendom zijn van de intercommunale Haviland): woonhuis op en met grond gelegen te 1745 Opwijk Kattestraat,21, gekadastreerd sectie B nr. 398 h met een oppervlakte van 02a43ca een perceel grond gelegen te Opwijk langs de Kattestraat gekadastreerd sectie B nr. 398g met een oppervlakte van 03a 85 ca een woonhuis op en met grond gelegen te Opwijk Kattestraat,19, gekadastreerd sectie B nr.397 e met een oppervlakte van 40 ca Gelet op het voorstel om de hiernavolgende gronden welke eigendom zijn van de intercommunale Haviland dewelke aansluiten bij de reeds bij beslissing van gemeenteraad dd. 18 juni 2013 aangekochte eigendommen en gronden alsmede aansluiten bij het gemeentelijk domein Hof ten Hemelrijk: perceel sectie B nr. 378c met een kadastrale oppervlakte van 15a06ca voor een prijs van wederbeleggingsvergoeding inbegrepen van ,00 perceel sectie B nr. 567d met een kadastrale oppervlakte van 47a78ca voor een prijs wederbeleggingsvergoeding inbegrepen van ,00 Gelet op de mailmededeling dd. 11 juni 2013 van mevrouw Anjuska Deckx verkoopsverantwoordelijke van de Cel Makelaardij van de intercommunale Haviland n.a.v. ons schrijven dd. 28 juni 2013 aan deze laatste m.b.t. de aankoop van de desbetreffende twee percelen grond; Gelet op de beslissingen ter zake van het directiecomité dd. 20 juni 2013 en van de raad van bestuur dd. 20 juni 2013 van de intercommunale Haviland ter zake; Gelet de mailmededeling dd. 7 juni 2013 vanwege de heer Karel Janssens directeur van de cvba Providentia waarin wordt aangegeven dat de raad van bestuur van 6 juni 2013 van de cvba Providentia beslist heeft af te zien van de bovenvermelde verwerving van gronden van de intercommunale Haviland en van de aankoop van de gronden van de consoorten Vanderstraeten waartoe de gemeenteraad van Opwijk in zitting van 18 juni 2013 reeds heeft besloten; Gelet op het schattingsverslag dd. 11 maart 2013 vanwege de Ontvanger van de Registratie in Asse An Van Riet dewelke de desbetreffende gronden schat op een waarde van: , 00 voor het perceel sectie B nr.378c (15a06ca) ,00 voor het perceel sectie B nr.567d (47a78ca); Gelet op het feit dat er aldus geen wederbeleggingspercentage wordt toegepast ; Gelet op de voorgelegde ontwerp van notariële akte ter zake; Gelet op het feit dat het nodige krediet werd voorzien in de gemeentebegroting 2013 via een wijziging ervan goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 18 juni 2013; Gehoord het verslag van het college van burgemeester en schepenen ter zake;

18 Gelet op het gemeentedecreet van 15 juni 2005 in het bijzonder de artikelen 248 tot en met 260 m.b.t. het bestuurlijk toezicht; Gelet op het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2012 betreffende de inwerkingtreding van diverse bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en van het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Met 18 ja-stemmen (Open Vld N-VA en INZET/GROEN) Tegen 5 neen-stemmen (LVDB /CD&V) Bij 0 onthoudingen BESLUIT: Artikel 1: Onder de bovenvermelde voorwaarden en om reden van openbaar nut zoals hierboven aangegeven over te gaan tot de onderhandse verwerving van de hiernavolgende gronden gelegen in 1745 Opwijk eigendom van de intercommunale Haviland IgSv Brusselsesteenweg,617, 1731 Zellik tegen de hiernavolgende prijzen wederbeleggingsvergoeding inbegrepen: perceel sectie B nr. 378c met een kadastrale oppervlakte van 15a 06ca voor de prijs van ,00 ; perceel sectie B nr. 567d met een kadastrale oppervlakte van 47a78ca voor de prijs van ,00; Artikel 2: Na het rechtsgeldig worden van deze beslissing zal de desbetreffende notariële akte m.b.t. de bovenvermelde aankopen namens de gemeente Opwijk worden ondertekend door de voorzitter van de gemeenteraad bijgestaan door de gemeentesecretaris. Artikel 3: Deze beslissing zal worden overgemaakt aan: de intercommunale Haviland Brusselsesteenweg Zellik de cvba Providentia Brusselsesteenweg Asse de financieel beheerder en de dienst financiën van de gemeente Opwijk de dienst grondgebiedzaken van de gemeente Opwijk mevrouw Hilde Fermon, notaris Kloosterstraat Opwijk Artikel 4: Deze beslissing zal worden meegedeeld aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant/Agentschap Binnenlands Bestuur Vlaams-Brabant Diestsepoort,6, bus Leuven 7. Onderhandse aankoop om reden van openbaar nut door de gemeente Opwijk van de Sint-Pauluszaal gelegen in de Processiestraat. De burgemeester geeft toelichting. Een raadslid vindt een degelijke renovatie noodzakelijk en vraagt zich af waarom pas een haalbaarheidsstudie wordt uitgevoerd na de aankoop? Indien de passage over afbraak en aanleg parking kan geschrapt worden, zou de fractie akkoord zijn. De burgemeester geeft antwoord. Het raadslid betreurt dat nergens vermeld staat dat het behoud van een fuifzaal noodzakelijk is. Er wordt te veel aandrang gelegd op de keuze voor parkeergelegenheid. Burgemeester antwoordt dat dit slechts eigen interpretatie van de tekst is.

19 Raadslid vraagt naar alternatieven voor een fuifzaal. De schepen van cultuur antwoordt dat Nijdrop ook gefinancierd wordt met gemeentelijke gelden en dat er een afsprakennota geldt voor het inrichten van fuiven voor verenigingen. Punt wordt goedgekeurd met: 15 ja-stemmen (Open VLD en NV-A), Bij 8 onthoudingen (LVDB/CD&V en INZET/GROEN); De Raad, Gelet op het voorstel om een feestzaal (genaamd Sint-Pauluszaal) gelegen te 1745 Opwijk Processiestraat 18 - gekadastreerd sectie B nr.470/l/2 met een oppervlakte van 04a77ca aan te kopen om reden van openbaar nut; Gelet op het feit dat deze feestzaal eigendom is van de V.Z.W. Parochiale Werken van het gewest Asse; Gelet op het feit dat de gemeente Opwijk op 30 augustus 1984 een administratieve akte van inhuurneming heeft ondertekend voor een periode van 30 jaar welke inging op 1 mei 1984; Gelet op het feit dat deze eigendom al bijna voor ongeveer 30 jaar ononderbroken wordt gehuurd door de gemeente tegen een huurprijs waarbij de gemeente als huurder de verplichting heeft alle onkosten te dragen welke normaal door de verhuurder moeten gedragen worden naast de normale kosten welke de gemeente als gewone huurder moet dragen; Gelet op het feit dat de bovenvermelde huur aldus verloopt per 1 mei 2014; Gelet op het feit dat de bovenvermelde eigendom aansluit bij de gemeentelijke eigendom Sint- Annasite welke hiernaast is gelegen; Gelet op het feit dat de bovenvermelde aankoop aldus een belangrijke aangelegenheidswaarde inhoudt voor de gemeente Opwijk; Gelet op het feit dat de gemeente Opwijk sinds gedurende de vele afgelopen jaren serieuze instandhoudings-en aanpassingswerken heeft uitgevoerd aan dit gebouw; Gelet op het feit dat er later een definitieve beslissing zal worden genomen m.b.t. de verdere toekomst van deze zaal n.a.v. een haalbaarheidsstudie ter zake; Gelet op het feit dat er twee mogelijkheden hieromtrent bestaan ofwel de zaal behouden met een grondige renovatie ofwel het afbreken van deze zaal voor de noodzakelijke uitbreiding van parkeergelegenheid in de Processiestraat ten voordele o.m. van de gemeentelijke Sint-Annasite; Gelet op het feit dat reeds eerder hieromtrent een eigendom werd aangekocht in de directe omgeving van de Sint-Pauluszaal welk deels meer parkeergelegenheid zal kunnen geven echter nog niet voldoende; Gehoord het verslag van het college van burgemeester en schepenen ter zake; Gelet op het feit dat het nodige krediet in de gemeentebegroting 2013 zal voorzien worden indien nodig bij de eerstvolgende wijziging ervan; Gelet de voorgelegde ver-/aankoopverbintenis dd. 30 juli 2013 ter zake; Gelet op het feit dat de V.Z.W. Parochiale Werken van Asse de opbrengst van deze verkoop aan de gemeente zal aanwenden als medefinanciering voor de bouw of vernieuwbouw nieuw Jeugdheem in de Karenveldstraat;

20 Gelet op het gemeentedecreet van 15 juni 2005 in het bijzonder de artikelen 248 tot en met 260 m.b.t. het bestuurlijk toezicht; Gelet op het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2012 betreffende de inwerkingtreding van diverse bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en van het decreet van 29 juni 2012 tot wijziging van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en betreffende de uitvoering van artikel 308 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Met 15 ja-stemmen (Open Vld N-VA) Tegen 0 neen-stemmen Bij 10 onthoudingen (LVDB/CD&V en INZET/GROEN) BESLUIT: Artikel 1: Om reden van openbaar nut zoals hierboven aangegeven over te gaan tot de onderhandse verwerving van de hiernavolgende eigendom van de V.Z.W. Parochiale Werken van Asse van het Gewest Asse een feestzaal gelegen te 1745 Opwijk Processiestraat,18, gekadastreerd sectie B nr. 470/L/2 met een oppervlakte van 04a77ca tegen de totale prijs van wederbeleggingsvergoeding inbegrepen van ,00. Artikel 2: Na het rechtsgeldig worden van deze beslissing zal de desbetreffende notariële akte m.b.t. de bovenvermelde aankopen namens de gemeente Opwijk worden ondertekend dor de voorzitter van de gemeenteraad bijgestaan door de gemeentesecretaris. Artikel 3: Deze beslissing zal worden overgemaakt aan: de V.Z.W. Parochiale Werken van het Gewest Asse E.H. Jozef De Ridder Borredam Ternat pastoor Guido Moeys uit Opwijk Singel Opwijk de financieel beheerder en de dienst financiën van de gemeente Opwijk de dienst grondgebiedzaken en de dienst cultuur van de gemeente Opwijk mevrouw Hilde Fermon, Notaris Kloosterstraat Opwijk Artikel 4: Deze beslissing zal worden meegedeeld aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant/Agentschap Binnenlands Bestuur Vlaams-Brabant Diestsepoort,6, bus Leuven. 8. Goedkeuring van de voorwaarden van een overeenkomst tussen de gemeente Opwijk en het O.C.M.W. van Opwijk houdende het verhuren aan deze laatste om reden van openbaar nut van de gemeentelijke eigendom gelegen : Gasthuisstraat 15. De voorzitter van het OCMW geeft toelichting. Een raadslid merkt op dat in artikel 5, alinea 3 de verhuurder heeft het recht zou moeten staan, in plaats van de huurder. Een ander raadslid merkt op dat de Wereldwinkel ook interesse had in het afsluiten van een huurovereenkomst maar dat de schattingsprijs van de Ontvanger niet haalbaar was. De voorzitter van het OCMW stelt dat de oorspronkelijk huurprijs verlaagd werd omwille van de sociale doeleinden i.p.v. handelshuur.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 26 mei 2015 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu,

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAAD VAN DINSDAG 27 MEI 2014

VERSLAG GEMEENTERAAD VAN DINSDAG 27 MEI 2014 VERSLAG GEMEENTERAAD VAN DINSDAG 27 MEI 2014 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; Albert Beerens, burgemeester Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu, Mevr. Vera De Koster, Mevr.

Nadere informatie

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING M., 15 november 2013 Wordt overeenkomstig artikel 21 van het gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering die in het Gemeentehuis Gemeentelijk Administratief Centrum II Ringlaan 20 1745

Nadere informatie

Maandag 14 september 2015: 50+ Opwijk Sportelt 1

Maandag 14 september 2015: 50+ Opwijk Sportelt 1 Algemene vergadering Gemeentelijke Seniorenraad dd. 04.05 2015 Aanwezig: Abbeloos Karel - Bogaerts Peter - Capoen Patsy - De Block Godelieve - De Brandt Ludovicus - De Hertogh Frans - De Mol Emiel - De

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD O N T W E R P Versie : 06.10.2015 E.R. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van DINSDAG 27 OKTOBER 2015. Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter;

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 1 juli 2014 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; Albert Beerens, burgemeester GEMEENTE Jan Couck,

Nadere informatie

Aanwezig : MM. Johan Deleu, uittredend voorzitter van de gemeenteraad ; Albert Beerens, burgemeester;

Aanwezig : MM. Johan Deleu, uittredend voorzitter van de gemeenteraad ; Albert Beerens, burgemeester; Verslag installatievergadering van de gemeenteraad als gevolg van de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2012. Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2013. Aanwezig : MM. Johan Deleu, uittredend

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 28 januari 2014 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; Albert Beerens, burgemeester GEMEENTE Jan Couck,

Nadere informatie

Maandag 15 september 2014: 50+ Opwijk Sportelt 1

Maandag 15 september 2014: 50+ Opwijk Sportelt 1 Aanwezig: Algemene vergadering Gemeentelijke Seniorenraad dd. 06 januari 2014 Abbeloos Karel - Beerens Albert - Bogaerts Peter - Capoen Patsy - De Block Godelieve - De Brandt Ludovicus - De Hertogh Frans

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad van dinsdag 23 APRIL 2013

Verslag gemeenteraad van dinsdag 23 APRIL 2013 Verslag gemeenteraad van dinsdag 23 APRIL 2013 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitster; Albert Beerens, burgemeester Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu, Mevr. Vera De Koster,

Nadere informatie

Maandag 12 september 2016: 50+ Opwijk Sportelt 1

Maandag 12 september 2016: 50+ Opwijk Sportelt 1 Algemene vergadering Gemeentelijke Seniorenraad dd. 7 maart 2016 Aanwezig: Abbeloos Karel - De Block Godelieve De Hertogh Frans - - De Mol Emiel - De Pauw Louis - De Plecker Eddy De Smet Etienne - De Vis

Nadere informatie

Algemene vergadering Gemeentelijke Seniorenraad dd. 8 mei 2017

Algemene vergadering Gemeentelijke Seniorenraad dd. 8 mei 2017 Algemene vergadering Gemeentelijke Seniorenraad dd. 8 mei 2017 Aanwezig: De Hertogh Frans - De Pauw Herman - De Pauw Louis - De Plecker Eddy - De Vis Rachelle - Engels Damiaan - Heyvaert Robert - Köpke

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Dienst Financiën - Dienst Financiën

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Dienst Financiën - Dienst Financiën Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Dienst Financiën - Dienst Financiën 8 2017_GR_00084 Belastingen niet-bebouwde gronden - Goedkeuring belastingreglement op niet-bebouwde percelen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 28 januari 2014 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; Albert Beerens, burgemeester GEMEENTE Jan Couck,

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad van dinsdag 21 OKTOBER 2014

Verslag gemeenteraad van dinsdag 21 OKTOBER 2014 Verslag gemeenteraad van dinsdag 21 OKTOBER 2014 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; Albert Beerens, burgemeester Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu, Mevr. Vera De Koster,

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad van dinsdag 24 MEI 2016

Verslag gemeenteraad van dinsdag 24 MEI 2016 Verslag gemeenteraad van dinsdag 24 MEI 2016 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, schepen voorzitter (vanaf punt 2); Albert Beerens, burgemeester Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu, Mevr. Vera

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Algemene vergadering Gemeentelijke Seniorenraad dd. 19 februari 2018

Algemene vergadering Gemeentelijke Seniorenraad dd. 19 februari 2018 Algemene vergadering Gemeentelijke Seniorenraad dd. 19 februari 2018 Aanwezig: De Block Godelieve - De Brandt Ludovicus - De Hertogh Frans - De Pauw Louis - De Plecker Eddy - De Smet Etienne - De Vis Rachelle

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 22 september 2011 Aanwezig : MM. Johan Deleu, raadslid voorzitter; Mevr. Lutgard Van Biesen Van der Borght, burgemeester;

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad van dinsdag 28 APRIL 2015

Verslag gemeenteraad van dinsdag 28 APRIL 2015 Verslag gemeenteraad van dinsdag 28 APRIL 2015 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; Albert Beerens, burgemeester Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu, Mevr. Vera De Koster, Mevr.

Nadere informatie

ONZE STERKE HANDEN. 1 Albert BEERENS 13 Peter BEERENS. 2 Vera DE KOSTER 14 Annelies DE PAUW. 3 William ENGELS 15 Cindy VANDERSTRAETEN

ONZE STERKE HANDEN. 1 Albert BEERENS 13 Peter BEERENS. 2 Vera DE KOSTER 14 Annelies DE PAUW. 3 William ENGELS 15 Cindy VANDERSTRAETEN ONZE STERKE HANDEN 1 Albert BEERENS 13 Peter BEERENS 2 Vera DE KOSTER 14 Annelies DE PAUW 3 William ENGELS 15 Cindy VANDERSTRAETEN 4 Louis VAN LEMBERGEN 16 Sven DEHAUWERE 5 Joske VERMEIR 17 Eline VAN DE

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

Algemene vergadering Gemeentelijke Seniorenraad dd. 19 juni Abbeloos Karel - De Block Godelieve - De Brandt Ludovicus - De Hertogh

Algemene vergadering Gemeentelijke Seniorenraad dd. 19 juni Abbeloos Karel - De Block Godelieve - De Brandt Ludovicus - De Hertogh Algemene vergadering Gemeentelijke Seniorenraad dd. 19 juni 2017 Aanwezig: Abbeloos Karel - De Block Godelieve - De Brandt Ludovicus - De Hertogh Frans - De Pauw Louis - De Plecker Eddy - De Vis Rachelle

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad van dinsdag 18 JUNI 2013

Verslag gemeenteraad van dinsdag 18 JUNI 2013 Verslag gemeenteraad van dinsdag 18 JUNI 2013 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitster; Albert Beerens, burgemeester Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu, Mevr. Vera De Koster, Mevr.

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN PROVINCIE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VLAAMS-BRABANT ZITTING van 13 MEI 2015 Aanwezig : MM. Albert Beerens, burgemeester-voorzitter; GEMEENTE Jan Couck, Pierre

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.05.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 De voorzitter van de gemeenteraad, bij beslissing van 7 februari 2013, verzoekt de gemeenteraad te vergaderen, te beraadslagen en te beslissen op 18 februari

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad van dinsdag 23 JUNI 2015. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter;

Verslag gemeenteraad van dinsdag 23 JUNI 2015. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; Verslag gemeenteraad van dinsdag 23 JUNI 2015 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; Albert Beerens, burgemeester Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu, Mevr. Vera De Koster, Mevr.

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 APRIL 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Artikel 1 - Doelstellingen De stedelijke Ouderenadviesraad van Gent, hierna kortweg Seniorenraad genoemd en opgericht door de Gemeenteraad op 20 oktober 1992, is als

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 25 april 2019 ons kenmerk: 836 datum 17-4-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 TOELICHTINGEN OPENBARE VERGADERING 1. Bekrachtiging besluiten burgemeester houdende verkeersregeling a) van 16.08.2013 tot en met 26.08.2013 in de Amerstraat tijdens renovatiewerken;

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 17 december 2013 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; Albert Beerens, burgemeester GEMEENTE Jan Couck,

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013

ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013 1 ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Gemeente MAASMECHELEN Provincie LIMBURG Arrondissement TONGEREN NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

Gemeente MAASMECHELEN Provincie LIMBURG Arrondissement TONGEREN NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente MAASMECHELEN Provincie LIMBURG Arrondissement TONGEREN ZITTING VAN : 19 februari 2013 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Pieters Andy - voorzitter Terwingen Raf - Burgemeester Lenssen Georges, Kortleven

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD BORGLOON.

STATUTEN GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD BORGLOON. STATUTEN GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD BORGLOON. WIJZIGING. Artikel 1. De bestaande statuten van de Seniorenraad Borgloon worden opgeheven en vervangen door de hiernavolgende tekst. BENAMING. Artikel

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in "Schippersbos"

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in Schippersbos ZITTING VAN DE RAAD VAN 25 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

Actieprogramma onbebouwde percelen in eigendom van Vlaamse publieke (en semi-publieke) rechtspersonen.

Actieprogramma onbebouwde percelen in eigendom van Vlaamse publieke (en semi-publieke) rechtspersonen. Actieprogramma onbebouwde percelen in eigendom van Vlaamse publieke (en semi-publieke) rechtspersonen. 1. Algemene context Vanuit het decreet van 27 maart 2009 betreffende het grond- en pandenbeleid (DGP)

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2013

Verslag gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2013 Verslag gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2013 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitster; Albert Beerens, burgemeester Jan Couck, Pierre Van de Velde, Johan Deleu, Mevr. Vera De Koster,

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT)

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) Voor principieel akkoord verklaard door het College in zitting van 24 september 2007 en gewijzigd na bespreking met de leden van

Nadere informatie

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat de opdracht krijgt de inrichtende overheid bij te staan bij het beheer

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke cultuurraad

Statuten gemeentelijke cultuurraad G E M E E N T E Hoofdstuk 1 Erkenning. T E R N A T Statuten gemeentelijke cultuurraad Artikel 1 De bestaande gemeentelijke cultuurraad wordt erkend als gemeentelijke adviesraad in uitvoering van het decreet

Nadere informatie