10 stappen om uw scholen op weg te helpen met scholenopdekaart.nl. Stap 1: activeer uw eigen account

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "10 stappen om uw scholen op weg te helpen met scholenopdekaart.nl. Stap 1: activeer uw eigen account"

Transcriptie

1 10 stappen om uw scholen op weg te helpen met scholenopdekaart.nl Samen met u en/of uw collega s is de site ontwikkeld, om als onderwijssector transparant te zijn over keuzes, beleid en resultaten. Op de juiste manier ingevuld geven de data plus de toelichtingen een reëel en evenwichtig beeld van uw school of scholen. Een deel van de informatie op scholenopdekaart.nl staat al openbaar. Om het beeld compleet te maken kunt u zelf informatie (laten) toevoegen. Met het onderstaande 10-stappenplan helpen we u graag op weg: om zelf mee aan de slag te gaan en zo uw schoolleider(s) op weg te helpen. Stap 1: activeer uw eigen account Heeft u, als bestuur, geen gebruikersnaam en wachtwoord? Neem dan contact op met de servicedesk: U kunt vervolgens inloggen op (Mijn Vensters). Stap 2: controleer lijst met scholen Nadat u bent ingelogd, kunt u de lijst met de scholen van uw bestuur openen rechtsboven in uw scherm. Controleer of er geen scholen missen of te veel zijn.

2 Is dit wel het geval? Kijk hieronder welke situatie voor u van toepassing is en hoe dit opgelost kan worden. De vermelding in BRIN bij OCW/DUO is onjuist U kunt voor de betreffende school contact opnemen met de servicedesk: Zij kunnen samen met u vaststellen wat er nodig is om dit in orde te maken. Een fusie of splitsing van scholen is nog niet in het systeem verwerkt Eens per jaar verwerkt Vensters PO alle schoolgegevens op basis van het BRINbestand dat wij van OCW/DUO ontvangen. Fusies en splitsingen worden dan ook eens per jaar verwerkt. U hoeft niets te doen. De juiste gegevens komen vanzelf goed in het systeem te staan als begin 2015 een nieuw bestand wordt verwerkt. Mocht de getoonde informatie problemen opleveren in de verantwoording van de school, neemt u dan contact op met de servicedesk om de mogelijke aanpassingen te bespreken: Een nieuwe school is nog niet opgenomen in het overzicht Eens per jaar verwerkt Vensters PO alle schoolgegevens op basis van het BRINbestand dat wij van OCW/DUO ontvangen. Gegevens van nieuwe scholen worden dan ook eens per jaar verwerkt. U hoeft niets te doen. De school komt vanzelf in het systeem te staan als begin 2015 een nieuw BRIN-bestand wordt verwerkt. Anders Neem contact op met de servicedesk: Stap 3: toegang verlenen tot Mijn Vensters Klik rechtsboven op uw naam en vervolgens op Beheer gebruikers. In het gebruikersbeheer ziet u een lijst van bestaande gebruikers met hun rechten. Bij voorkeur zijn dit (in ieder geval) de schoolleiders.

3 Mist u iemand of staat er nog niemand in de lijst? U kunt in het gebruikersbeheer zelf nieuwe gebruikers uitnodigen. Klik daarvoor rechts in het scherm op Nieuwe gebruiker. Om een nieuwe gebruiker uit te nodigen, heeft u de volgende gegevens nodig: Gebruikers kunnen rechten krijgen om informatie te lezen, toe te voegen en te bewerken voor één school, verschillende scholen of alle scholen die onder een bestuur vallen. Wanneer een gebruiker maar voor één school toegang tot de beheermodule nodig heeft, vinkt u achter die school aan welke rechten een gebruiker krijgt. Hieronder ziet u bijvoorbeeld de Lukasschool, waaronder drie op zichzelf staande locaties horen. Maakt u een gebruiker aan voor de Lukasschool, dan vinkt u hokjes aan achter de Lukasschool op het laagste niveau: ZR-000. Maakt u een gebruikersaccount aan voor iemand die voor alle drie de scholen de Vensters gaat vullen? Dan vinkt u de hokjes op het hogere niveau aan: ZR. Hebt u de juiste gegevens ingevoerd en rechten verleend voor de juiste school? Klik dan op opslaan. De nieuwe gebruiker krijgt een uitnodiging met activatielink.

4 Let op: De activatielink is zeven dagen geldig. Binnen een week moet een gebruiker actief zijn. Anders verloopt de account en moet de uitnodiging opnieuw aangemaakt en verstuurd worden. Stap 4: rechten voor ManagementVenster In mijn.vensters.nl staan voor de scholen, evenals voor de besturen, managementrapportages. Om deze rapportages te kunnen raadplegen, heeft iedere schoolleider de juiste ManagementVenster-rechten (op schoolniveau) nodig. U controleert deze rechten in Beheer gebruikers. In het gebruikersbeheer kunt u aan gebruikers rechten voor het ManagementVenster toekennen. Selecteer de gebruiker waarvoor u de rechten wilt aanpassen en klik vervolgens op wijzigen. Nu kunt u de gebruiker met een vinkje in het juiste hokje(s) rechten toekennen voor het ManagementVenster. Let op dat u de gebruiker de juiste rechten geeft. Gebruikers die rechten krijgen op bestuursniveau zullen detailinformatie over alle scholen onder het bestuur kunnen inzien. Indien dit niet wenselijk is, geeft u een gebruiker alleen de rechten op het niveau van de eigen school. Op schoolniveau zijn er specifieke schoolrapportages.

5 Heeft u de betreffende gebruiker rechten voor het ManagementVenster toegekend op het juiste niveau? Klik dan op opslaan. Stap 5: bestuursgegevens In het SchoolVenster van de school staan sommige bestuursgegevens. Deze kunt u zelf aanpassen en toelichten. Bij de indicator Algemene gegevens school betreft het de naam en het webadres van het bestuur. U kunt deze gegevens controleren via het indicatorenoverzicht. Klik daarvoor boven in uw scherm op: Klik vervolgens op de tegel SchoolVenster PO :

6 U zit nu in het indicatorenoverzicht. Klik onder het kopje Welkomstpagina op de indicator Algemene gegevens school : Klik op de naam van de indicator om deze te openen. Scrol vervolgens verder naar de bestuursgegevens. Kloppen deze niet? Klik dan op wijzigen en pas de naam en/of het webadres aan. Vergeet dit niet op te slaan. Switch rechtsboven via de lijst met scholen eenvoudig naar andere scholen om hiervoor hetzelfde te doen. Let op: pas na publiceren van de indicator staan de gegevens ook daadwerkelijk online. U kunt dit het beste afstemmen en overlaten aan de school. Stap 6: financiën toelichten Ook bij de indicator Financiën tonen scholen bestuursgegevens. Het gaat om informatie over de financiën van het bestuur. U kunt deze informatie (uniform) voor iedere school toelichten. Financiële gegevens bestuur voor iedere school toelichten U kunt de financiële gegevens van het bestuur bij iedere school van een toelichting voorzien. Ga hiervoor naar het indicatorenoverzicht en klik onder het kopje Bedrijfsvoering op de indicator Financiën.

7 U kunt nu in de sectie Toelichting een toelichting schrijven. Klik vervolgens op Opslaan. Om deze aanpassing voor iedere school door te voeren, kunt u de toelichting die u heeft geschreven kopiëren en vervolgens plakken bij de andere school. U kunt rechtsboven in uw scherm in de lijst met scholen eenvoudig van school wisselen. Stap 7: data Heeft u, voor de indicator Personeel, de juiste gegevens aangeleverd aan het administratiekantoor/de salarisadministratie? Voor iedere school wordt informatie getoond over personeel. De data komen uit de salarisadministratie. U kunt scholen ondersteunen bij het tonen van de juiste informatie bij deze indicator, door de juiste data aan te leveren aan het administratiekantoor/de salarisadministratie. Stap 8: gesprek Iedere school is eigenaar van de getoonde informatie op scholenopdekaart.nl. U kunt hierover met scholen het gesprek voeren. Ook kunt u scholen stimuleren met elkaar in gesprek te gaan, bijvoorbeeld tijdens een directeurenvergadering. Mogelijke gespreksonderwerpen zijn verantwoorden, transparantie, welke informatie er wel of niet op de site komt en welke ondersteuning nodig is. Omdat het belangrijk is dat de toelichtingen bij de data een reëel en evenwichtig beeld van de werkelijkheid geven, kunt u de scholen ook naar elkaars venster laten kijken vanuit de vraag: is het beeld dat hier geschetst wordt herkenbaar?

8 Stap 9: afspraken Ervaring leert dat het invullen niet moeilijk is, maar dat het wel nodig is hier tijd voor in te ruimen. U kunt met de scholen ten aanzien van het vullen en inzetten van scholenopdekaart.nl afspraken maken en een streefdatum vaststellen. Stap 10: werkbijeenkomsten U kunt met alle scholen binnen uw bestuur tegelijk aan de slag met het invullen van de indicatoren door gebruik te maken van een werkbijeenkomst. Deze werkbijeenkomsten bieden wij op locatie aan. Tijdens een werkbijeenkomst gaan de scholen gericht aan de slag. Medewerkers van Vensters PO zijn aanwezig voor directe ondersteuning. Op die manier kunnen scholen efficiënt werken aan scholenopdekaart.nl en elkaar helpen bij het vullen. Meer informatie: Direct een werkbijeenkomsten aanvragen kan via: o.v.v. aanvraag werkbijeenkomst. Projectteam Vensters PO !

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Rechtstreekse link naar de ondernemerspagina Aanmaken account in database U bevindt zich op de ondernemerspagina Een nieuw account aanmaken Inlog als u al een

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

ONLINE HELPDESKSYSTEEM

ONLINE HELPDESKSYSTEEM ONLINE HELPDESKSYSTEEM Voor al uw gebruikersvragen betreffende Sportlink Club Sportlink Services 21-03-2012 1. GEBRUIKERSONDERSTEUNING Indien u vragen, problemen of wensen heeft met betrekking tot Sportlink

Nadere informatie

HANDLEIDING. LogMeIn Free host software version 4.0.0.982

HANDLEIDING. LogMeIn Free host software version 4.0.0.982 HANDLEIDING LogMeIn Free host software version 4.0.0.982 september 2011 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Over LogMeIn Free... 4 Stappenplan... 4 Stap 1 - Een LogMeIn-account aanmaken... 5 Stap 2 - C3LO-computers

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Algemeen

Handboek ZooEasy Online Algemeen Handboek ZooEasy Online Algemeen Datum: juni 2012 Versie: 1.03 Inhoudsopgave 1. ALGEMENE ZAKEN... 4 1.1. BEHEERDERSTAKEN... 4 1.2. INLOGGEN... 4 1.3. UITLOGGEN... 7 1.4. HOOFDMENU ONDERDELEN... 7 1.5.

Nadere informatie

Handleiding Internetaangifte - Aangifte voor bedrijven

Handleiding Internetaangifte - Aangifte voor bedrijven Handleiding Internetaangifte - Aangifte voor bedrijven Algemeen Wanneer u aangifte moet doen namens een bedrijf kan dat natuurlijk altijd op de reguliere wijze, maar u kunt ook een account aanmaken voor

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Mijn School aan Zet. Uitleg voor experts. Inhoudsopgave

Mijn School aan Zet. Uitleg voor experts. Inhoudsopgave Uitleg voor experts is het gedeelte van www.schoolaanzet.nl dat speciaal is ingericht voor experts, deelnemende scholen en besturen. Het gedeelte is alleen bereikbaar met een login en wachtwoord en biedt

Nadere informatie

Van Meijel Supportsysteem

Van Meijel Supportsysteem Van Meijel Supportsysteem Tips voor een optimaal gebruik Auteur: VanMeijel Servicedesk Documentnr: 041840004 Datum: Versie: Documentnr. 29 december 2011 1.06 Van Meijel Automatisering bv Duit 8-8305 BB

Nadere informatie

Basispoort helpdesk@basispoorthelpdesk.nl tel.nr. 073-6287557

Basispoort helpdesk@basispoorthelpdesk.nl tel.nr. 073-6287557 Veelgestelde vragen over Basispoort (FAQ) Hieronder staan antwoorden op de meest gestelde of meest denkbare vragen voor het nieuwe schooljaar. Wanneer uw vraag niet in dit overzicht staat kunt u contact

Nadere informatie

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0 Chatfone gebruikershandleiding Versie 2.0 1 Introductie Met behulp van deze handleiding kunt u gemakkelijk uw weg vinden binnen Chatfone. Elke functie van Chatfone wordt besproken in een apart hoofdstuk.

Nadere informatie

Prokx Payrolling BV. Flexonline

Prokx Payrolling BV. Flexonline Prokx Payrolling BV Handleiding Virtuele Vestiging Flexonline Afbeelding 1: Website Prokx Payrolling 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 1. Inloggen op de Virtuele Vestiging pagina 4 2. Module Plaatsingen

Nadere informatie

Handleiding Merchant Data Online. Versie 1.2

Handleiding Merchant Data Online. Versie 1.2 Handleiding Merchant Data Online Versie 1.2 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Inloggen... 4 2.1 User ID en Password... 5 2.2 Disclaimer... 6 3 Homepage... 7 4 Activiteit... 8 4.1 Rekeningoverzichten... 8 4.2 Transactierapportage...

Nadere informatie

de online competentievertaler voor schoolleiders HANDLEIDING

de online competentievertaler voor schoolleiders HANDLEIDING de online competentievertaler voor schoolleiders 1 2 3 4 5 HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE DEEL 1: Handleiding NSA EFFECt tool DEEL 2: Veelgestelde Vragen 1. NSA TOOL VRAGEN Waar staat de term NSA EFFECt eigenlijk

Nadere informatie

Invoeren van presentie in PE-online

Invoeren van presentie in PE-online Invoeren van presentie in PE-online Het invoeren van presentie door de aanbieder is verplicht tot twee maanden na de einddatum van de accreditatieperiode. U kunt de presentie alleen invoeren van deelnemers

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol Datum: d.d. 26-11-2014 Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Denk ondernemend. Denk Bol. Inhoudsopgave 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?...

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.1 Datum : mei 2015. Portero Beheerdershandleiding v 1.0 28-5-2015 Pagina 1 van 11

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.1 Datum : mei 2015. Portero Beheerdershandleiding v 1.0 28-5-2015 Pagina 1 van 11 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.1 Datum : mei 2015 Portero Beheerdershandleiding v 1.0 28-5-2015 Pagina 1 van 11 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE WEBSITE WWW.KLEURBEKENNEN.BE

GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE WEBSITE WWW.KLEURBEKENNEN.BE GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE WEBSITE WWW.KLEURBEKENNEN.BE [Te gebruiken door leerkrachten en directies van scholen] IN DEZE GIDS VIND JE INFORMATIE OVER : A. Aanmaken van een account B. Aanmaken van een

Nadere informatie

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip Handleiding VO-MBO 2013 Handleiding Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Versiedatum:

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

MKB Werkplek Basis. Installatie handleiding. Versie 1.0

MKB Werkplek Basis. Installatie handleiding. Versie 1.0 MKB Werkplek Basis Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Managershandleiding. 19-02-2014 Versie 1.4

Managershandleiding. 19-02-2014 Versie 1.4 Managershandleiding 19-02-2014 Versie 1.4 Inhoudsopgave 1) UITGANGSPUNTEN... 2 2) STARTSCHERM... 3 2.1) HET STARTSCHERM... 3 2.2) KENNISDOELEN EN DE BENODIGDE KENNIS... 4 2.3) HET AANMAKEN VAN EEN KENNISDOEL...

Nadere informatie

Feed handleiding One Stop Webshop en Admarkt van Marktplaats Zakelijk

Feed handleiding One Stop Webshop en Admarkt van Marktplaats Zakelijk Feed handleiding One Stop Webshop en Admarkt van Marktplaats Zakelijk Inhoudsopgave Introductie Pagina 3 De voordelen van Admarkt Topadvertenties op een rij Pagina 4 Het gemak van een koppeling tussen

Nadere informatie

Handleiding. Uitwisseling met BRON

Handleiding. Uitwisseling met BRON Handleiding Uitwisseling met BRON 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 4 3. Installatie... 5 Installeren certificaat... 5 Testen certificaat... 6 Voor reguliere uitwisseling eerst registratieoverzicht

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie