GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE WEBSITE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE WEBSITE WWW.KLEURBEKENNEN.BE"

Transcriptie

1 GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR DE WEBSITE [Te gebruiken door leerkrachten en directies van scholen] IN DEZE GIDS VIND JE INFORMATIE OVER : A. Aanmaken van een account B. Aanmaken van een leerkrachtprofiel C. Aanvragen en verzenden van een aanvraagformulier D. Verder aanvullen van een aanvraagformulier EEN VRAAG? NOG PROBLEMEN? Aarzel niet ons contacteren : De educatieve medewerker in je provincie De coördinatie van het programma via of 02/

2 A. AANMAKEN VAN EEN ACCOUNT 1. Ga naar 2. Klik op de tab «MIJN DOSSIER» rechtsboven in het scherm 3. Klik op de tab «Nieuw account aanmaken». 4. Geef een gebruikersnaam in (bij voorkeur je voornaam gevolgd door je familienaam). 5. Geef een persoonlijk adres in (dit mag privé of zakelijk zijn) maar zeker niet het algemene adres van je school. Alle mails worden naar het adres gestuurd dat je hier ingeeft. 6. Vink het vakje «Ik ga akkoord met deze voorwaarden» aan. 7. Kies het profiel «Leerkracht» : 8. Typ in het veld onder het veld «Word verification», de cijfers en letters zoals ze hier verschijnen en klik op «Nieuw account aanmaken» 9. Er wordt automatisch een wachtwoord verstuurd naar het adres dat je hebt opgegeven. Dit wachtwoord is voor eenmalig gebruik en eenmaal ingelogd dien je deze te veranderen. Bewaar dit nieuwe wachtwoord zorgvuldig!

3 HOE LOG IK VOOR DE EERSTE KEER IN? 1. Inloggen kan op 2 manieren: via het menu «MIJN DOSSIER» of via het gebruikerslogin op de homepage Meld je aan door je gebruikersnaam in te typen en door het toegestuurde eenmalige wachtwoord te kopiëren en te plakken in het juiste veld of door deze over te typen uit de bevestigingsmail. 2. Verander direct je wachtwoord door te klikken op de tab «Edit mijn account». 3. Kies een nieuw wachtwoord. 4. Bevestig je nieuwe wachtwoord. 5. Cliquez sur le bouton «Enregistrer». B. AANMAKEN VAN EEN LEERKRACHTPROFIEL 1. Eenmaal ingelogd, klik je op de tab «Mijn leerkrachtprofiel». 2. Zoek of je school in onze databank staat : a. Naast het veld «School», klik je op de knop «Bladeren» :

4 b. Er opent zich een nieuw venster. Om je school te vinden vul je best de gemeente of het instellingsnummer van je school in en drukt dan op «Toepassen» : c. Selecteer je school in de zoekresultaten en klik op «OK». 3. Geef je les in meerdere scholen? Voeg dan alle scholen toe door telkens op de knop «Item toevoegen» te klikken. 4. Vul je overige informatie in: naam, voornaam, foto (optioneel), telefoonnummer, onderwijsniveau, graad, onderwijstype. 5. Tenslotte klik je op «Opslaan». ATTENTIE : Als je je school niet vindt,, neem contact op met de educatieve medewerker in je provincie of met de coördinatie via

5 C. AANVRAGEN EN VERZENDEN VAN EEN MONDIAAL PROJECT OF WERELDBURGERTRAJECT ATTENTIE : Je moet ingelogd zijn met je gebruikersnaam en wachtwoord om een aanvraag te doen. Je moet daarvoor eerst een account en leerkrachtprofiel aanmaken (zie punt A & B hiervoor)! 1. Eenmaal ingelogd klik je op de tab «MIJN DOSSIER» rechtsboven in het scherm. 2. Klik op de tab «Mijn aanvragen» voor het aanvraagformulier en klik op de blauwe knop «MP/WBT toevoegen». 3. We gebruiken hetzelfde formulier voor de aanvragen van een Mondiaal Project en een Wereldburgertraject. De educatief medewerker beslist op basis van jouw aanvraag voor welke subsidielijn je in aanmerking komt. 4. Het aanvraagformulier «Project aanmaken» opent zich. Velden met een * zijn verplichte velden om in te vullen! Als je deze niet invult geeft het systeem een foutmelding. ATTENTIE : Wil je met -10 jarigen aan wereldburgerschap werken? Dan moet je je aanvraag indienen bij Kleur Bekennen Kids. Kijk op kleurbekennenkids.provant.be voor meer informatie. 5. Vul alle velden zo volledig mogelijk in en klik op «volgende» om naar stap 2 «Projectinformatie» te gaan. 6. Vul daar wederom alle verplichte velden zo volledig mogelijk in en druk op «volgende» om naar stap 3 «Stappenplan» te gaan.

6 7. Vul de begindatum en de einddatum van het project in volgens DD/MM/JJJJ 8. Vul vervolgens voor elke maand een apart vak in. Om een nieuw vak te maken klik je op «Item toevoegen». Op deze manier krijgen we een goed beeld van de planning van je project. 9. Klik op «volgende» om naar stap 4 «Detail Project» te gaan. 10. Selecteer de activiteiten uit de Kleur Bekennen databank die je in het project wilt gebruiken. Klik hiervoor op de knop «Bladeren» of type de titel van de activiteit in als je deze kent..

7 11. Er opent zich een nieuw venster. Je kunt zoeken op Titel, Type of Provincie. Als je alle zoektermen hebt ingetypt klik je op «Toepassen». 12. De activiteiten die aan jouw zoektermen voldoen komen onder de zoekmotor in een lijst te staan. LET OP: Klik niet op de titel om te selecteren, maar op de regel op het stuk waar geen tekst staat en klik vervolgens op «OK». 13. Als je de detailinformatie wilt lezen over de activiteit, klik je wel op de titel. De fiche opent zich dan automatisch in een nieuw venster. Om terug te keren naar het vorige scherm druk je simpelweg op het kruisje in de rechter bovenhoek om het venster te sluiten. 14. Voor elke extra activiteit die je wilt toevoegen druk je op «Item toevoegen».

8 15. De kosten van de activiteit worden door het systeem automatisch in het aanvraagformulier gezet. Op dit moment worden niet alle kosten automatisch ingevuld, we werken aan een oplossing, maar dit is geen probleem voor jullie aanvraag. 16. Als je nog andere activiteiten wilt inplannen die niet in onze databank staan kun je deze invullen bij «Activiteiten niet uit de Kleur Bekennen databank». Voor elke extra activiteit klik je op «Item toevoegen». 17. De kosten van de activiteit worden door het systeem automatisch in het aanvraagformulier gezet.

9 18. Vul de educatieve materialen die je aankoopt of huurt in op het aanvraagformulier. 19. Voor elk educatief materiaal voeg je velden toe door te klikken op «Item toevoegen». 20. De kosten van het materiaal worden door het systeem automatisch in het aanvraagformulier gezet. 21. Geef aan of je gebruikt maak van educatief materiaal uit de Kleur Bekennen documentatiecentra en klik op «Volgende» om naar Stap 5 «Overzicht kosten» te gaan.

10 22. Op deze pagina staan alle kosten automatisch vermeld. 23. Vul het formulier verder aan. 24. Klik op «volgende» om naar stap 6 «Financiële informatie» te gaan. 25. Controleer hier al je betaalgegevens: bankrekeningnummer, naam en adres van de school. 26. Druk op «Gegevens controleren» voor een geheel overzicht van je aanvraag. Indien je nog zalen wilt aanpassen kun je met de knoppen «vorige» en «volgende» het aanvraagformulier doorlopen.

11 27. Als je nog niet alle gegevens hebt ingevuld kun je de aanvraag altijd tijdelijk opslaan en later verder werken. Hiervoor klik je op «Opslaan». Ga naar D. verder aanvullen van het aanvraagformulier voor de verdere uitleg. 28. Vergeet niet om als je klaar bent om bovenin op de tab «Workflow» te drukken! 29. Als je de aanvraag wilt verzenden moet je de status op Verstuurd zetten. Dan pas wordt het volledige formulier naar de educatieve medewerker verstuurd.. De educatieve medewerker zal contact met je opnemen als er onduidelijkheden of vragen zijn. Zij streven ernaar je aanvraag zo spoedig mogelijk af te ronden.

12 D. VERDER AANVULLEN VAN HET AANVRAAGFORMULIER ATTENTIE : Je moet ingelogd zijn met je gebruikersnaam en wachtwoord om een aanvraag te doen. Je moet daarvoor eerst een account en leerkrachtprofiel aanmaken (zie punt A & B hiervoor)! 1. In je account ga je naar de tab «Mijn aanvragen». Indien je reeds een start hebt gemaakt met het invullen van het aanvraagformulier zie je de projecten in een lijst op je scherm staan. Klik op de titel om de aanvraag te bekijken. Klik op de link «bewerken» bij de titel van de aanvraag die je wilt bewerken. Nu kan je elke stap opnieuw overlopen en verder aanvullen. 2. Vul alle velden in. Door te klikken op «Volgende», wordt de stap automatisch bewaard. 3. Je kunt op elk moment uit de aanvraag gaan om op een later tijdstip verder te werken door te klikken op «Opslaan» voordat je uitlogt. 4. Ben je helemaal klaar? Druk op «Gegevens controleren» voor een geheel overzicht van je aanvraag. Indien je nog zalen wilt aanpassen kun je met de knoppen «vorige» en «volgende» het aanvraagformulier doorlopen.

13 5. Als je nog niet alle gegevens hebt ingevuld kun je de aanvraag altijd tijdelijk opslaan en later verder werken. Hiervoor klik je op «Opslaan». Ga naar D. verder aanvullen van het aanvraagformulier voor de verdere uitleg. 6. Vergeet niet om als je klaar bent om bovenin op de tab «Workflow» te drukken! 7. Als je de aanvraag wilt verzenden moet je de status op Verstuurd zetten. Dan pas wordt het volledige formulier naar de educatieve medewerker verstuurd. 8. Als je je aanvraag hebt verstuurd kun je niets meer aanpassen in de aanvraag. 9. De educatieve medewerker zal contact met je opnemen als er onduidelijkheden of vragen zijn. Zij streven ernaar je aanvraag zo spoedig mogelijk af te ronden. 10. Je kunt je dossier verder opvolgen op de website via Mijn Dossier. Het toegekende bedrag wordt ingevuld in het overzicht, net als de datum en bedrag van uitbetaling. WELKOM OP

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013)

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Inschrijven

Nadere informatie

Klik helemaal bovenaan op de tab Registreren of klik op de Registreer je en start nu button op de homepage

Klik helemaal bovenaan op de tab Registreren of klik op de Registreer je en start nu button op de homepage Handleiding Energiejacht Op de website van de Energiejacht kun je je energie- en waterverbruik op de voet volgen. De unieke online tool biedt je de mogelijkheid om je huidige energieverbruik te vergelijken

Nadere informatie

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID HANDLEIDING VOOR DE WEBAPPLICATIE Op deze pagina s vindt u de nodige informatie om te werken met de webapplicatie van het Impulsfonds. Wij raden u aan om deze pagina

Nadere informatie

Handleiding - Verzekeringnemer

Handleiding - Verzekeringnemer Handleiding - Verzekeringnemer Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Mijn XHI... 2 Login... 3 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 6 Verzekeringnemer... 7 Bewerken polis... 8 Bewerken gezinsleden...

Nadere informatie

ONLINE HELPDESKSYSTEEM

ONLINE HELPDESKSYSTEEM ONLINE HELPDESKSYSTEEM Voor al uw gebruikersvragen betreffende Sportlink Club Sportlink Services 21-03-2012 1. GEBRUIKERSONDERSTEUNING Indien u vragen, problemen of wensen heeft met betrekking tot Sportlink

Nadere informatie

Omniwize. Handleiding

Omniwize. Handleiding Omniwize Handleiding www.omniwize.net Handleiding Omniwize pag. 1 Handleiding Omniwize... 1 1. Omniwize... 5 1.1 De modules... 5 1.1.1 Agenda... 5 1.1.2 Rapport... 5 1.1.3 Leerlingen... 5 1.2 Het gebruik

Nadere informatie

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2

INHOUD CENTRUM BASISEDUCATIE KEMPEN 2 E-mail outlook.com INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Een e-mailadres aanmaken... 5 3. een e-mail lezen... 8 4. een e-mail verzenden... 9 5. een e-mail beantwoorden... 10 6. Een bijlage... 11 6.1 een bijlage

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool 2014 Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool Met deze handleiding helpen wij jou om onze website www.carpool.be te gebruiken. We doorlopen met jou de registratie, de matching en het

Nadere informatie

Hoe werken met de WAP-online!

Hoe werken met de WAP-online! Hoe werken met de WAP-online! Startpagina: We surfen naar http://www.waponline.be. We krijgen het volgende scherm op onze computer: Hier kunnen enkel de directies op inloggen. Leerkrachten die nog niet

Nadere informatie

UPDATE HANDLEIDING IMPACTXRM. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com

UPDATE HANDLEIDING IMPACTXRM. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com UPDATE HANDLEIDING IMPACTXRM IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Inhoud Inhoud... 1 Wist u dat...... 3 IMPACTXRM GENERAL... 4 Aanpassing benaming Beveiligingsrollen...

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. online (samen)werken

Cursus Onderwijs en ICT. online (samen)werken Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 1, deel 4 (versie 1.0 po/vo/bve NL 11-11-2009) online (samen)werken door Serge de Beer Inleiding Op de tijdslijn van de geschiedenis is het nog niet zo heel lang geleden,

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

Helpbestand Jumbo Leerplein Filialen INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT

Helpbestand Jumbo Leerplein Filialen INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT 1. Hoe kan ik inloggen? 1. Hoe ziet mijn gebruikersnaam eruit? 2. Ik ben getrouwd, wordt mijn gebruikersnaam nu anders? 3. Ik ben een tweeling, hoe moet ik inloggen? 4.

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor werkgevers Inhoudstafel Account aanmaken Organisatiegegevens ingeven Een job posten Post uw job op Facebook Een job kopiëren Collega s uitnodigen Job onzichtbaar maken

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR AANKOPERS GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten, merkrechten en octrooien) met betrekking

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Handleiding www.kotatgent.be versie 2014

Handleiding www.kotatgent.be versie 2014 Handleiding www.kotatgent.be versie 2014 In deze handleiding behandelen we de basisfuncties van de website www.kotatgent.be. Hoe kan je jezelf (als verhuurder of student) registreren en vervolgens je pand(en)

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Cyclos-software

Handleiding voor het gebruik van de Cyclos-software Inhoudsopgave Inleiding.......1 Inloggen...... 2 Menu Home..... 3 Wijzig wachtwoord.. 4 A d vertenties ( v ra a g e n aanbod)...... 5 Contacten...... 6 Referenties..... 6 Rapportages..... 7 Menu Rekening....7

Nadere informatie

Handleiding website Digitale Pioniers

Handleiding website Digitale Pioniers Keizersgracht 174 Postbus 2960 1000 CZ Amsterdam t +31 (0)20 575 67 20 f +31 (0)20 575 67 21 www.kennisland.nl Handleiding website Digitale Pioniers 1. Aanvraag account (geldt alleen voor rondes 1 t/m

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij gebruik

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start

Internetbankieren met Mijn ING. Zo gaat u eenvoudig van start Internetbankieren met Mijn ING Zo gaat u eenvoudig van start Mijn ING Met Mijn ING bankiert u waar en wanneer u wilt. U kunt op elk moment precies zien hoeveel geld er op uw rekening staat. Bovendien hoeft

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker iedereen een website deel 1: Structuur en Inhoud - 01-09-2012 mijndomein.nl Basiscursus WEBSITEMAKER Om deze cursus te kunnen volgen moet je: Beschikken over de

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Handleiding voor Werkgevers

Handleiding voor Werkgevers Handleiding voor Werkgevers Deze handleiding werd specifiek ontwikkeld voor werkgevers die vacatures willen plaatsen en/of op zoek zijn naar kandidaten. De meeste onderwerpen die in de handleiding beschreven

Nadere informatie