Nieuwsbrief van d.d

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief van d.d"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief van d.d Nummer: Laat loonheffingen verrekenen met btw-teruggaaf! Als uw organisatie recht heeft op een teruggaaf omzetbelasting, kunt u bij de Belastingdienst een verzoek indienen om dit bedrag te gebruiken voor het betalen van de loonheffingen. De fiscus verrekent de bedragen dan voor u. Hiertoe kunt u een verzoek indienen bij uw eigen belastingkantoor. Als u de loonheffingen wilt laten verrekenen met de teruggaaf omzetbelasting, moet u bij het belastingkantoor uitstel van betaling aanvragen en daarbij aangeven dat het om een verrekening loonbelasting/omzetbelasting gaat. Vermeld in uw schriftelijke verzoek over welk tijdvak u recht heeft op btw-teruggaaf, met welke aangifte loonheffingen de teruggaaf verrekend moet worden en de betreffende aangiftenummers. Geef in uw brief ook direct een machtiging om de bedragen rechtstreeks met elkaar te mogen verrekenen. Poolse werknemers en het recht op kinderbijslag In de praktijk blijkt dat Poolse werknemers, die al dan niet in Nederland wonen, in Nederland in dienstbetrekking werkzaam zijn en aan de loonbelasting zijn onderworpen. Wat voor veel werkgevers wellicht niet bekend is, is dat deze Poolse werknemers recht hebben op kinderbijslag, omdat zij aan de Nederlandse loonbelasting zijn onderworpen. U kunt werkgevers (een uitzendbureau met Poolse werknemers) attenderen op de mogelijkheid om bij de Sociale Verzekeringsbank kinderbijslag voor deze groep van werknemers aan te vragen. COMMENTAAR:

2 De Poolse maar ook overige buitenlandse werknemer moet dan natuurlijk wel kinderen hebben. Ontslag op staande voet wegens twijfel aan medische beperkingen Een werknemer meldt zich ziek met rugklachten. De werkgever heeft ernstige twijfels. Na inschakeling van een onderzoeksbureau blijkt uit de video-observatie dat de werknemer in het zicht van de bedrijfsarts en werkgever aanmerkelijk moeilijker loopt dan wanneer hij zich onbespied waant. Op grond van misleiding ontslaat de werkgever de werknemer op staande voet. Op basis van de videobeelden en de bevindingen van een in de procedure benoemde deskundige, concludeert de kantonrechter dat het ontslag op staande voet terecht is gegeven. De werknemer wordt eveneens veroordeeld de kosten van het onderzoeksbureau te betalen. Kortom, de privé-detective krijgt (hier) een rol naast de bedrijfsarts bij het vaststellen van de legitimiteit van de arbeidsongeschiktheid. Lening van de Bank Ondernemers krijgen steeds meer moeite om bestaande kredieten te behouden en om nieuwe kredieten af te sluiten. Het Basel II-akkoord leek de eerste belemmering in de toegang tot kredieten, maar kent vooral ook extra kansen. Banken moeten als gevolg van het Basel II-akkoord een reserve aanhouden, afhankelijk van de grootte van het financieringsrisico. Door de geldkrapte als gevolg van de kredietcrisis kiezen steeds meer banken ervoor alleen geld te vestrekken aan ondernemers met een zeer laag risicoprofiel. Hierdoor kunnen banken met hun beperkte reserve toch meer ondernemers van dienst zijn, maar blijven de ambitieuze risicovollere plannen liggen. MKB-winstvrijstelling naar 10,7% De mkb-winstvrijstelling in de inkomstenbelasting gaat in 2009 omhoog van 10% naar 10,7%. Dit betekent dat IB-ondernemers volgend jaar over 10,7% van de winst geen inkomstenbelasting hoeven te betalen. Hierdoor daalt de belastingdruk in de hoogste schijf naar 46,44%. In voor de invoering van de winstvrijstelling - was dit nog 52%. Nog een categorie voor bijtelling auto van de zaak Er komt een extra categorie voor de fiscale bijtelling van de auto van de zaak. De bijtelling voor privégebruik (u rijdt jaarlijks meer dan 500 kilometer privé met uw auto van de zaak) in deze nieuwe categorie is 20% en geldt voor benzineauto's met een CO2- uitstoot tussen 111 en 140 gram per kilometer, en voor dieselauto's met een CO2- uitstoot tussen 96 en 116 gram per kilometer. Dit jaar werd al - naast het reguliere tarief van 25% - een lager tarief van 14% ingevoerd voor zeer zuinige dieselauto's met een CO2-uitstoot van maximaal 95 gram per kilometer en zeer zuinige benzineauto's met een CO2-uitstoot van maximaal 110 gram per kilometer.

3 Streep Met de invoering van een tussencategorie hoopt de regering u over de streep te trekken, zodat u eerder kiest voor een milieuvriendelijke auto van de zaak. Naar de smaak van de regering gebeurt dat nu namelijk nog te weinig. De maatregel past verder in het streven van de regering om fiscale maatregelen te treffen met betrekking tot de mobiliteit en vergroening in Nederland. Auto moet nog groener Ook voor 2009 heeft het kabinet weer een aantal 'leuke' maatregelen voor uw 'gewone' auto in petto. De nieuwe regels voor u op een rijtje:?? De BPM wordt in een aantal jaren omgezet naar een heffing op emissiegrondslag (CO2).?? De kilometerheffing komt als het goed is voor personenauto's in De BPM moet ter compensatie hiervan gaan vervallen. Dit wordt in vijf jaar gedaan met stappen van 5% en is al dit jaar gestart. Hiertegenover staat een verhoging van de motorrijtuigenbelasting (MRB). Vanaf 2013 tot 2018 zal ieder jaar de BPM 12,5% lager worden. In 2018 is dan de hele BPM afgeschaft.?? Er komt een verlaging van het MRB-tarief voor zeer zuinige auto's. Het gaat hier om benzineauto's met een CO2-uitstoot van niet meer dan 110 gram per kilometer en voor dieselauto's met een CO2 -uitstoot van niet meer dan 95 gram per kilometer. Zij gaan de helft minder betalen.?? Motoren gaan een hoger MRB-tarief betalen.?? Ook voor (vervuilende) vrachtwagens die onder de milieuklassen 0, I en II vallen gaat de MRB omhoog.?? Er komt een fiscale vrijstelling voor waterstof die als brandstof wordt gebruikt. Medische vrijstelling Met ingang van 1 januari 2009 wordt de medische vrijstelling voor de BTW herijkt. Voortaan geldt dat de gezondheidskundige verzorging van de mens alleen is vrijgesteld van BTW als aan drie vereisten is voldaan, te weten: - de werkzaamheden worden uitgevoerd door een BIG-beroepsbeoefenaar, - die werkzaamheden behoren tot het gebied van deskundigheid van de beroepsbeoefenaar zoals dat is omschreven in het bepaalde bij of krachtens de Wet BIG én - de werkzaamheden worden verricht op basis van een op deze specifieke werkzaamheden gerichte, door de beroepsbeoefenaar voltooide opleiding, waarvoor de kwaliteitseisen eveneens worden omschreven in het bepaalde bij of krachtens de Wet BIG. Nog acht jaar ICT-problemen bij de Belastingdienst Tijdens een debat heeft de staatssecretaris van Financiën opgemerkt dat de ICTproblemen bij de Belastingdienst nog acht jaar zullen aanhouden.

4 Daarbij heeft hij aangekondigd de vennootschapsbelasting, de successierechten en de loonheffing fors te willen vereenvoudigen. Fiscaal Pakket 2009 in het kort. Zie ook mijn nieuwsbrief nummer 22 nieuwsbrief van Register Belasting Adviseurs voor een uitgebreid overzicht. Het College van Belastingadviseurs is dit jaar samengegaan met de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs en samen wordt dit nu Register Belasting Adviseurs.?? Verhoging van de MKB-winstvrijstelling van 10% naar 10,7%. Omdat ondernemingen vaak worden gestart naast een dienstbetrekking of in deeltijd, denkt het kabinet er over na om het urencriterium voor de MKB-winstvrijstelling af te schaffen;?? Het is de bedoeling dat op de langere termijn de zelfstandigenaftrek wordt omgezet in de MKB-winstvrijstelling. De bedragen van de zelfstandigenaftrek blijven ongewijzigd ten opzichte van 2008;?? De startersaftrek wordt verhoogd naar 2.190;?? Ouderen worden gemotiveerd om langer door te werken en krijgen een doorwerkbonus in de vorm van een heffingskorting die kan oplopen tot per jaar. Werkgevers die een werknemer van 62 of ouder in dienst houden, krijgen drie jaar lang 2750 (vanaf 2013 wordt dat 6500) premiekorting per jaar;?? Ter financiering van de oudedagsvoorziening wordt voor belastingplichtigen van 65 jaar en ouder met ingang van 2011 een houdbaarheidsbijdrage naar draagkracht gevraagd;?? Op het terrein van splitsing van lijfrenten, afkoop van kleine lijfrenten en inhouding van loonbelasting op afkoopsommen vinden vereenvoudigingen plaats. Voor saldolijfrenten komt de afrekenplicht bij emigratie te vervallen. Het bedrag waarover lijfrentepremie aftrekbaar is wordt verhoogd tot het niveau van 2007.?? Het wettelijk recht op ouderschapsverlof wordt verlengd van 13 naar 26 weken. Hierdoor wordt het maximumbedrag van de ouderschapsverlofkorting hoger. De koppeling van de ouderschapsverlofkorting aan de levensloopregeling wordt losgelaten;?? De faciliteiten voor speur- en ontwikkelingswerk en de zeescheepvaart worden uitgebreid;?? De arbeidskorting wordt inkomensafhankelijker gemaakt;?? De bijtelling voor privé-gebruik van een auto van de zaak is in beginsel 25% van de catalogusprijs. Voor zeer zuinige auto s geldt sinds 1 januari 2008 een bijtelling van 14%. De stap naar een zeer zuinige auto is voor veel autorijders te groot gebleken. Daarom wordt er een derde categorie ingevoerd. Voor auto s met een CO2-uitstoot tussen de 111 en 140 mg per kilometer (voor dieselauto s tussen de 96 en 116 gram per kilometer) bedraagt de bijtelling met ingang van %;?? Met terugwerkende kracht tot 1 januari 2008 vervalt de tweede schijf in de vennootschapsbelasting. Dit betekent dat winsten tot belast worden tegen het tarief van 20%. Daarboven geldt het tarief van 25,5%. Deze verlaging geldt

5 uitsluitend voor het jaar Reden voor deze tijdelijke maatregel is het uitblijven van een beschikking van de Europese Commissie over de optionele rentebox;?? De inhoudingsplicht voor loonheffing van rechtspersonen die uitsluitend een directeur-grootaandeelhouder (DGA) in dienst hebben wordt niet beëindigd. In concernverhoudingen hoeft niet een beschikking doorbetaaldloonregeling te worden aangevraagd;?? De regels rond loonheffing voor de DGA worden met ingang van 2010 vereenvoudigd door invoering van een vereenvoudigde loonaangifte, de mogelijkheid om maandaangiften met ongewijzigde gegevens eerder in te dienen (meerdere maanden tegelijk) en een eenvoudiger betalingssysteem. Met ingang van 2009 wordt de grens voor de kwartaalaangifte omzetbelasting verhoogd van 7000 naar ;?? De eerstedagsmelding wordt afgeschaft. De Belastingdienst houdt wel de mogelijkheid om in geval van bijzondere risico s voor maximaal 5 jaar een EDMverplichting op te leggen;?? Om de administratieve lasten te verlichten zullen VAR-beschikkingen met ingang van 2010 automatisch worden verstrekt als zich gedurende 3 jaar geen wijziging heeft voorgedaan in de werkzaamheden en de voorwaarden waaronder deze zijn verricht;?? Als de werkgever de WGA-premie verhaalt op zijn werknemer, mag hij dit meer niet in mindering brengen op het brutoloon;?? Correctieberichten over een lopend jaar worden met ingang van 1 januari 2010 afgeschaft. Fouten kunnen hersteld worden in de eerstvolgende aangifte. De correctieberichten over oude jaren blijven bestaan;?? Werknemers betalen per 1 januari 2009 geen WW-premie meer;?? Werkgevers die een 50-plusser met een uitkering aannemen, krijgen daarvoor drie jaar lang een korting van 6500 op de WW- en arbeidsongeschiktheidspremies;?? De medische BTW-vrijstelling wordt herzien. Hierdoor komen alle medische diensten die niet onder de Wet BIG vallen, ook indien verricht door een BIGberoepsbeoefenaar, met ingang van 2009 onder de heffing van omzetbelasting te vallen.?? In 2009 wordt gestart met het wetgevingstraject om de Successiewet te herzien.?? Met ingang van 2009 zijn schenkingen of erfrechtelijke verkrijgingen aan sportverenigingen of stichtingen vrijgesteld van schenkingsrecht, recht van successie en recht van overgang. De sportverenigingen dienen wel te voldoen aan voorwaarden.?? Burgers krijgen meer rechtsmiddelen tegen niet tijdig beslissen door de overheid. Deze wet is de eerste 3 jaren nog niet van toepassing op de beslistermijnen in de Algemene Wet Inkomensafhankelijke Regelingen (huurtoeslag, kinderopvangtoeslag zorgtoeslag);?? De regels rond de verpakkingenbelasting worden vereenvoudigd;?? In de periode tot 2013 vindt er een verschuiving van BPM naar MRB plaats. Hoogachtend, R.A.M. van der Velden

6 Hoewel aan de inhoud van deze nieuwsbrief de uiterste zorg wordt besteed, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor onverhoopte onjuistheden. Aanmelden nieuwsbrief, c.q. afmelden en adres wijzigen:

Om ondernemers te stimuleren wordt de startersaftrek verhoogd met 155 tot 2.190.

Om ondernemers te stimuleren wordt de startersaftrek verhoogd met 155 tot 2.190. Staatssecretaris De Jager en Minister Bos van Financiën hebben op Prinsjesdag het fiscaal pakket 2009 ingediend bij de Tweede Kamer. Het fiscaal pakket 2009 bestaat uit twee wetsvoorstellen: het Belastingplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief derde kwartaal 2008

Nieuwsbrief derde kwartaal 2008 vragen, maar dit kan tegenwoordig elektronisch geschieden. Nieuwsbrief derde kwartaal 2008 Een tweetal weken geleden was het Prinsjesdag. De dag waarop het Kabinet zijn Miljoenennota en Belastingplan 2009

Nadere informatie

Inkomstenbelasting Tarief 2009 Belastingplan 2009 Heffingskortingen en bonussen Doorwerkbonus voor 62-plussers.

Inkomstenbelasting Tarief 2009 Belastingplan 2009 Heffingskortingen en bonussen Doorwerkbonus voor 62-plussers. Belastingplan 2009 Hietweideweg 4 Telefoon 0571 273355 7391 XX Twello Fax 0571 275318 Internet www.schimmelenplante.nl Aan alle relaties van Schimmel en Plante Accountants en Belastingadviseurs Geachte

Nadere informatie

Belastingplan 2009. Loon- en inkomstenbelasting

Belastingplan 2009. Loon- en inkomstenbelasting Belastingplan 2009 Loon- en inkomstenbelasting Bijtelling privé-gebruik auto: 25%, 14% en 20% De bijtelling voor privé-gebruik auto bedraagt sinds 1 januari 2008 standaard 25%, en voor zeer zuinige auto's

Nadere informatie

Prinsjesdag 2008. Belastingdienst

Prinsjesdag 2008. Belastingdienst www.assele.nl info@assele.nl Prinsjesdag 2008 Fiscaal pakket 2009 ingediend bij de Tweede Kamer / 16 september 2008 Staatssecretaris De Jager en Minister Bos van Financiën hebben op Prinsjesdag het fiscaal

Nadere informatie

Het moet uit de lengte of uit de breedte*

Het moet uit de lengte of uit de breedte* Het moet uit de lengte of uit de breedte* Fiscale maatregelen 2009/2009 op een rij na aanvaarding door de Eerste en Tweede Kamer *connectedthinking Inhoud Stimuleren van ondernemerschap en bevorderen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Fiscaal Juridisch Adviesbureau

Nieuwsbrief. Fiscaal Juridisch Adviesbureau Nieuwsbrief Fiscaal Juridisch Adviesbureau M a a n d e l i j k s i n f o r m a t i e b u l l e t i n v o o r v e r z e k e r i n g s a d v i s e u r s Nummer 64a september 2008 Inhoud Special Prinsjesdag

Nadere informatie

Nieuws Financieel/economische informatie op maat

Nieuws Financieel/economische informatie op maat Nieuws Financieel/economische informatie op maat onderneming loonheffing personeel subsidie administratie auto van de zaak omzetbelasting C.J. van Beek & Co accountantsadministratieconsulenten MILJOENENNOTA

Nadere informatie

Prinsjesdag 2008. 2 Aanhangige Wetsvoorstellen en andere maatregelen

Prinsjesdag 2008. 2 Aanhangige Wetsvoorstellen en andere maatregelen Prinsjesdag 2008 Septemberbrief 2008 - (voorgestelde) nieuwe fiscale regels in 2009 - tips en aandachtspunten voor het laatste kwartaal van 2008 Inhoud: 1) Inleiding pagina 1 2) Aanhangige Wetsvoorstellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2011

Nieuwsbrief september 2011 Nieuwsbrief september 2011 In dit nummer: Vast bedrag voor zelfstandigenaftrek vanaf 2012 Wetsvoorstel personenvennootschappen wordt ingetrokken Onroerende zaken en privégebruik na 2011 Afschaffing levensloopregeling

Nadere informatie

Op weg naar kilometerheffing: Verschuiving van BPM naar MRB

Op weg naar kilometerheffing: Verschuiving van BPM naar MRB 18-9-2007 MVDK 10266 - Pag. 1/6 Op weg naar kilometerheffing: Verschuiving van BPM naar MRB Vanaf 2011 wordt de kilometerheffing stapsgewijs geïntroduceerd. De aanschafbelasting (BPM) en gebruiksbelasting

Nadere informatie

Checklist Auto van de zaak De heilige koe bij de hoorns gevat

Checklist Auto van de zaak De heilige koe bij de hoorns gevat Checklist Auto van de zaak De heilige koe bij de hoorns gevat 1. Eigen auto of auto van de zaak? Een ondernemer die een auto aanschaft en deze zowel privé als zakelijk gaat gebruiken, staat voor de volgende

Nadere informatie

NFB Nieuwsbrief Miljoenennota 2009

NFB Nieuwsbrief Miljoenennota 2009 NFB Nieuwsbrief Miljoenennota 2009 Inhoudsopgave 1 Inleiding...4 1.1 Belangrijkste wijzigingen...4 1.2 Algemene Beschouwingen...4 2 Inkomsten- en loonbelasting...4 2.1 Bijtelling voor privégebruik auto

Nadere informatie

Uit de Miljoenennota en het Belastingplan 2015 hebben wij de belangrijkste onderwerpen op het gebied van loonheffingen voor u op een rijtje gezet.

Uit de Miljoenennota en het Belastingplan 2015 hebben wij de belangrijkste onderwerpen op het gebied van loonheffingen voor u op een rijtje gezet. Miljoenennota 2015 Uit de Miljoenennota en het Belastingplan 2015 hebben wij de belangrijkste onderwerpen op het gebied van loonheffingen voor u op een rijtje gezet. Let op: de aangekondigde maatregelen

Nadere informatie

Fiscale eindejaarstips

Fiscale eindejaarstips Fiscale eindejaarstips 1. Energiezuinig- en milieubewust investeren? Beter nu dan later Investeringen in bedrijfsmiddelen met een waarde van minder dan 2.500 komen vanaf 1 januari 2014 niet meer in aanmerking

Nadere informatie

Belastingplan 2015. Zoals aangeboden aan de 2 e Kamer op 16 september 2014. Krijn Doornekamp

Belastingplan 2015. Zoals aangeboden aan de 2 e Kamer op 16 september 2014. Krijn Doornekamp Belastingplan 2015 Zoals aangeboden aan de 2 e Kamer op 16 september 2014 Krijn Doornekamp Wat komt aan de orde Inkomstenbelasting tarieven 2015 Wijzigingen in heffingskortingen Woningmarkt DGA/Zelfstandigen

Nadere informatie

! S&O-inhoudingsplichtigen die minder S&O-uren realiseren dan was opgegeven, hebben

! S&O-inhoudingsplichtigen die minder S&O-uren realiseren dan was opgegeven, hebben Loonbelasting - eindejaarstips Aanpassingen in S&O-afdrachtvermindering Werkgevers met werknemers die zich bezighouden met speur- en ontwikkelingswerk (S&O), kunnen in aanmerking komen voor de S&O-afdrachtvermindering.

Nadere informatie

Wat verandert er in 2014?

Wat verandert er in 2014? Wat verandert er in 2014? In 2014 veranderen een aantal belastingregels en zijn er veranderingen voor toeslagen. Zo kunt u nog maar 1 rekeningnummer gebruiken voor de meeste belastingteruggaven en toeslagen.

Nadere informatie

Bepaal nu of u dit jaar of pas volgend jaar investeert

Bepaal nu of u dit jaar of pas volgend jaar investeert Nieuwsbrief eindejaarstips 2009 Bepaal nu of u dit jaar of pas volgend jaar investeert Voor de investeringsaftrek een percentage van het totaal aan bedrijfsmiddelen bestede bedrag is het bestelmoment bepalend.

Nadere informatie

Tips voor de BV/IB-ondernemer

Tips voor de BV/IB-ondernemer s voor de BV/IB-ondernemer 1. Pas de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek toe U komt in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek indien u geïnvesteerd heeft in bedrijfsmiddelen voor een bedrag

Nadere informatie

Gaan we nog belasting betalen in 2009 en 2010??

Gaan we nog belasting betalen in 2009 en 2010?? Nieuwsbrief van d.d. 05-02-2009 Nummer: 03 2009 Gaan we nog belasting betalen in 2009 en 2010?? Dankzij Wouter Bos is er een prachtige regeling gekomen om eventueel uw inkomen 2009 en 2010 fors te verlagen.

Nadere informatie

Benut mogelijkheid van extra uitstel van betaling

Benut mogelijkheid van extra uitstel van betaling PAG 2 LET OP BIJ BTW- TARIEF VERBOUWINGEN PAG 3 TIPS BIJ HET AAN VRAGEN VAN EEN VERKLARING ARBEIDSRELATIE (VAR) PAG 4 2015: ARBEIDS- KORTING OMHOOG VOOR LAGERE INKOMENS EN OMLAAG VOOR HOGERE INKOMENS PAG

Nadere informatie

Let op bij Kopieren ID Kaart:

Let op bij Kopieren ID Kaart: Nieuwsbrief van d.d. 07-06-2012 Nummer: 05 2012 Let op bij Kopieren ID Kaart: Voor iedere W.N. bent u verplicht een kopie van een geldig identiteitsbewijs te bewaren bij uw administratie. Gerechtshof Leeuwarden

Nadere informatie

FACTSHEET WIJZIGINGEN BELASTINGEN AUTO 2009

FACTSHEET WIJZIGINGEN BELASTINGEN AUTO 2009 FACTSHEET WIJZIGINGEN BELASTINGEN AUTO 2009 Verhoging MRB-tarief per 1 januari 2009 De afbouw van de BPM wordt net als in 2008 gefinancierd door een verhoging van het rijksdeel van de MRB. De stijging

Nadere informatie

Belastingpakket 2019: huishoudens krijgen meer te besteden

Belastingpakket 2019: huishoudens krijgen meer te besteden Belastingpakket 2019: huishoudens krijgen meer te besteden Het belastingstelsel verandert. We vergroenen, de belasting op consumptie gaat omhoog en belangrijk: het kabinet maakt werk lonender. De belastingtarieven

Nadere informatie

Fiscaliteiten autobelastingen in 2009

Fiscaliteiten autobelastingen in 2009 Fiscaliteiten autobelastingen in 2009 Afbouw BPM, slurptax, vrijstelling BPM voor zuinige auto's, wijzigingen in de motorrijtuigenbelasting (MRB). Ook in 2009 gaat er veel veranderen op het gebied van

Nadere informatie

Administratiekantoor Van den Dungen B.V. Nieuwsbrief 2013, 2 e jaargang, 6 e editie

Administratiekantoor Van den Dungen B.V. Nieuwsbrief 2013, 2 e jaargang, 6 e editie Administratiekantoor Van den Dungen B.V. Nieuwsbrief 2013, 2 e jaargang, 6 e editie Inhoud 1. Veranderingen per 2014 binnen de inkomstenbelasting 2. Veranderingen per 2014 voor de ondernemer en de inkomstenbelasting

Nadere informatie

Overzicht Fiscale Cijfers 2013 en 2014 (per januari 2014)

Overzicht Fiscale Cijfers 2013 en 2014 (per januari 2014) Overzicht Fiscale Cijfers 2013 en 2014 (per januari 2014) Box 1: Belastbaar inkomen uit werk en woning (2013) Box 1: belastbaar inkomen uit werk en woning : Inkomen uit werk en woning bestaat uit inkomsten

Nadere informatie

Wat staat ons op fiscaal gebied te wachten in 2014?

Wat staat ons op fiscaal gebied te wachten in 2014? Wat staat ons op fiscaal gebied te wachten in 2014? Eerste schijf inkomstenbelasting omlaag In het belastingplan 2014 staat dat het tarief van de eerste schijf in de loon- en inkomstenbelasting stapsgewijs

Nadere informatie

2010: fiscale voordelen voor de mkb er

2010: fiscale voordelen voor de mkb er 2010: fiscale voordelen voor de mkb er 2010: fiscale voordelen voor de mkb er Alle beetjes helpen. Als ondernemer weet u dit als geen ander. Zeker in het huidige economische klimaat is het belangrijk dat

Nadere informatie

Aan cliënten en relaties van onze kantoren. Nieuwsbrief n.a.v. miljoenennota 2009. L.s.,

Aan cliënten en relaties van onze kantoren. Nieuwsbrief n.a.v. miljoenennota 2009. L.s., Aan cliënten en relaties van onze kantoren Datum 23 september 2008 Onderwerp Nieuwsbrief n.a.v. miljoenennota 2009 L.s., Bijgevoegd treft u onze nieuwsbrief aan. Deze nieuwsbrief is opgesteld naar aanleiding

Nadere informatie

Belastingplan 2016 in teken van lagere lasten op arbeid

Belastingplan 2016 in teken van lagere lasten op arbeid PAG 2 HOGER HEFFINGSVRIJ VERMOGEN IN BOX 3 PAG 3 WIJZIGING AANMERKELIJK BELANG EN EMIGRATIE PAG 4 AANPASSING AUTOBELASTINGEN PAG 5 VERLAGING TWEEDE EN DERDE SCHIJF EN VERLENGING DERDE SCHIJF PAG 6 SNELLERE

Nadere informatie

Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2009)

Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2009) Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2009) Memorie van toelichting Inhoudsopgave I. ALGEMEEN... 3 1. Inleiding... 3 2. Ondernemerschap... 7 2.1. Stimuleren winst ondernemers

Nadere informatie

Doorwerken wordt beloond

Doorwerken wordt beloond November 2008 Geachte lezer, De tijd vliegt en dat geldt zeker voor de drukke ondernemer. Het jaar 2008 ligt al weer bijna achter ons en de feestdagen staan weer voor de deur. Terugblikkend kunnen we stellen

Nadere informatie

Doorwerken wordt beloond

Doorwerken wordt beloond November 2008 Beste lezer, De tijd vliegt en dat geldt zeker voor de drukke ondernemer. Het jaar 2008 ligt al weer bijna achter ons en de feestdagen staan weer voor de deur. Terugblikkend kunnen we stellen

Nadere informatie

Prinsjesdag 2016: wijzigingen voor de loonheffingen, S&O-afdrachtvermindering en box 3-heffing buitenlandse belastingplichtigen

Prinsjesdag 2016: wijzigingen voor de loonheffingen, S&O-afdrachtvermindering en box 3-heffing buitenlandse belastingplichtigen Prinsjesdag 2016: wijzigingen voor de loonheffingen, S&O-afdrachtvermindering en box 3-heffing buitenlandse belastingplichtigen Op Prinsjesdag, 20 september 2016, heeft het kabinet het pakket voor het

Nadere informatie

Fiscale eindejaarstips 2009 en wijzigingen 2010

Fiscale eindejaarstips 2009 en wijzigingen 2010 Fiscale eindejaarstips 2009 en wijzigingen 2010 IB ONDERNEMER Uitstellen van winst Het uitstellen van winst is voor een IB-ondernemer fiscaal voordelig, want in 2010 is de MKB-winstvrijstelling verhoogd

Nadere informatie

WETSVOORSTEL BELASTINGPLAN 2004 GEPRESENTEERD

WETSVOORSTEL BELASTINGPLAN 2004 GEPRESENTEERD WETSVOORSTEL BELASTINGPLAN 2004 GEPRESENTEERD De staatssecretaris van Financiën heeft op Prinsjesdag (16 september 2003) het Belastingplan 2004 bij de Tweede Kamer ingediend. Dit wetsvoorstel maakt onderdeel

Nadere informatie

Belastingplan en overige fiscale maatregelen 2017

Belastingplan en overige fiscale maatregelen 2017 Belastingplan en overige fiscale maatregelen 2017 Zoals elk jaar is op Prinsjesdag het Belastingplan 2017 ingediend bij de Tweede Kamer. Dit jaar zijn het zes wetsvoorstellen, namelijk het Belastingplan

Nadere informatie

Doorwerken wordt beloond

Doorwerken wordt beloond Uitgave november 2008 Nieuwsbrief Geachte lezer, De tijd vliegt en dat geldt zeker voor de drukke ondernemer. Het jaar 2008 ligt al weer bijna achter ons en de feestdagen staan weer voor de deur. Terugblikkend

Nadere informatie

Actuele aanpassingen in de autobelastingen

Actuele aanpassingen in de autobelastingen Actuele aanpassingen in de autobelastingen Inhoudsopgave: 1. Wijzigingen fiscale bijtelling auto van de zaak 2. Extra aanscherping d.m.v. invoering 60-maanden termijn 3. Overgangsregeling voor huidige

Nadere informatie

Cijfer- en percentageoverzicht LIJFRENTEVERZEKERING

Cijfer- en percentageoverzicht LIJFRENTEVERZEKERING Cijfer en percentageoverzicht LIJFRENTEVERZEKERING Bijlage 1: Inkomstenbelasting 2011 Percentages inkomstenbelasting jonger dan 65 ; cijfers 2011 Belastbaar inkomen Inkomen niet Tarief Heffing over totaal

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 31 704 Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2009) Nr. 3 MEMORIE VAN TOELICHTING Inhoudsopgave I. ALGEMEEN

Nadere informatie

Terugwerkende kracht aanvraag kinderopvangtoeslag toch niet ingeperkt

Terugwerkende kracht aanvraag kinderopvangtoeslag toch niet ingeperkt Nieuwsbrief van d.d. 17-04-2013 Nummer: 04 2013 Terugwerkende kracht aanvraag kinderopvangtoeslag toch niet ingeperkt De termijn waarbinnen kinderopvangtoeslag kan worden aangevraagd, is in 2012 beperkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d

Nieuwsbrief van d.d Nieuwsbrief van d.d. 31-03-2006 Nummer: 11-2006 1) Overgangsregeling bij hogere accijnstarieven voor sigaretten en rooktabak met ingang van 1 april 2006 De meest gevraagde prijsklasse voor sigaretten is

Nadere informatie

Advieswijzer: Werken als zzp'er in 2016

Advieswijzer: Werken als zzp'er in 2016 Advieswijzer: Werken als zzp'er in 2016 De zzp er staat volop in de belangstelling, met name de fiscale behandeling van de zzp er en de daaraan gekoppelde vraag of de zzp er zelfstandige is of in loondienst.

Nadere informatie

Werken als zzp er. whitepaper. Alles over de fiscale behandeling van de zzp er

Werken als zzp er. whitepaper. Alles over de fiscale behandeling van de zzp er 18.03.16 Werken als zzp er Alles over de fiscale behandeling van de zzp er whitepaper In dit whitepaper: De zzp er staat volop in de belangstelling, met name de fiscale behandeling van de zzp er en de

Nadere informatie

Advieswijzer. Werken als zzp er. 18-03-2016 Denk ondernemend. Denk Bol.

Advieswijzer. Werken als zzp er. 18-03-2016 Denk ondernemend. Denk Bol. Advieswijzer Werken als zzp er 18-03-2016 Denk ondernemend. Denk Bol. De zzp er staat volop in de belangstelling, met name de fiscale behandeling van de zzp er en de daaraan gekoppelde vraag of de zzp

Nadere informatie

Miljoenennota-ontbijt Almere 17 September 2014. Mr. A. (André) Verduijn RB Countus accountants + adviseurs

Miljoenennota-ontbijt Almere 17 September 2014. Mr. A. (André) Verduijn RB Countus accountants + adviseurs Miljoenennota-ontbijt Almere 17 September 2014 Mr. A. (André) Verduijn RB Countus accountants + adviseurs Belastingplan 2015 Inkomensbeleid Tarief 1e schijf inkomstenbelasting minder verhoging: van 36,25%

Nadere informatie

1. Arbeidskorting nog verder omhoog in 2015 Het kabinet heeft in totaal 500 miljoen uitgetrokken om de arbeidskorting verder te kunnen verhogen.

1. Arbeidskorting nog verder omhoog in 2015 Het kabinet heeft in totaal 500 miljoen uitgetrokken om de arbeidskorting verder te kunnen verhogen. Kubus Prinsjesdag Special 2014 Via deze speciale Prinsjesdag nieuwsbrief houdt Kubus u op de hoogte van Prinsjesdag 2014. Hierna treft u de hoofdlijnen van de Miljoenennota 2015 en het Belastingplan 2015.

Nadere informatie

Soort auto MIA % Maximaal in aanmerking te nemen investeringsbedrag

Soort auto MIA % Maximaal in aanmerking te nemen investeringsbedrag Zet ik de auto op de zaak of houd ik hem liever privé? Wat is fiscaal de beste optie? Wat zijn voor mij de belangrijkste voor- en nadelen van zakelijk rijden en wat weegt dan het zwaarst? Vragen waar veel

Nadere informatie

Ondernemers. Prinsjesdag Belastingplannen 2019 en meer nieuwe wetgeving

Ondernemers. Prinsjesdag Belastingplannen 2019 en meer nieuwe wetgeving Ondernemers Prinsjesdag 2018 Belastingplannen 2019 en meer nieuwe wetgeving 1 Inhoudsopgave Ondernemer... 3 Stapsgewijs naar twee tariefschijven...... 3 Geleidelijke afbouw ondernemersaftrek...... 3 Minder

Nadere informatie

ST NIEUWSBRIEF 2016 deel 2

ST NIEUWSBRIEF 2016 deel 2 ST NIEUWSBRIEF 2016 deel 2 1. VAR definitief ten einde! Na enkele malen uitstel is het er dan toch van gekomen. Op dinsdag 2 februari 2016 heeft de Eerste Kamer ingestemd met de afschaffing van de VAR

Nadere informatie

34 002 Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2015) Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

34 002 Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2015) Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd: 34 002 Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2015) DERDE NOTA VAN WIJZIGING Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd: 1 In artikel I wordt na onderdeel P een

Nadere informatie

Advieswijzer Werken als zzp'er

Advieswijzer Werken als zzp'er Advieswijzer Werken als zzp'er Publicatiedatum: 21-07-2015 De zzp er staat volop in de belangstelling, met name de fiscale behandeling van de zzp er en daaraan gekoppeld de vraag of de zzp er zelfstandige

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d

Nieuwsbrief van d.d Nieuwsbrief van d.d. 26-11-2008 Nummer: 32-2008 Vangnetregeling voor onverzekerde zelfstandigen Zelfstandige ondernemers die niet verzekerd zijn omdat ze zijn geweigerd voor een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering,

Nadere informatie

Zuinige auto s. November 2011. Inhoudsopgave 1 Inleiding. 1 Inleiding

Zuinige auto s. November 2011. Inhoudsopgave 1 Inleiding. 1 Inleiding November 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Maatregelen in de BPM 3 Voorbeelden BPM 4 Maatregelen in de motorrijtuigenbelasting 5 Maatregelen bijtelling auto van de zaak Zuinige auto s 1 Inleiding De afgelopen

Nadere informatie

Fiscale actualiteiten

Fiscale actualiteiten Vergezichten Programma: 19:30 uur Ontvangst 20:00 uur Fiscale actualiteiten door Birgitta van Antwerpen en Vincent Verburg 20:45 uur Hoe financiert u uw onderneming anno 2015? door Pieter van den Berg

Nadere informatie

Duurzame voordelen van Volkswagen

Duurzame voordelen van Volkswagen Duurzame voordelen van Volkswagen Wat betekenen de fiscale regelingen voor u? Vanwege uiteenlopende factoren is de regelgeving vanuit de overheid omtrent autogebruik en -bezit nogal aan veranderingen onderhevig.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 1. 1. Faciliteiten voor ondernemers in de inkomstenbelasting... 3. 2. Meewerkende partner, ouders en kinderen...

Inhoudsopgave. Voorwoord... 1. 1. Faciliteiten voor ondernemers in de inkomstenbelasting... 3. 2. Meewerkende partner, ouders en kinderen... Inhoudsopgave Voorwoord 1 1 Faciliteiten voor ondernemers in de inkomstenbelasting 3 11 MKB-winstvrijstelling 3 12 Ondernemersaftrek: zelfstandigenaftrek 5 121 Startersaftrek 5 122 Bijzondere startersaftrek

Nadere informatie

FiscaalActueelFiscaal Actueel nr 4-2008

FiscaalActueelFiscaal Actueel nr 4-2008 4 FiscaalActueelFiscaal Actueel nr 4-2008 INHOUD o.a. Vermindering te hoge voorlopige aanslag? Heffingsrente vergoed! 2 Gedeeltelijke stamrecht vrijstelling op ontslagvergoeding mogelijk 3 Nieuwe maatregelen

Nadere informatie

Autobelastingen vanaf 2012 De meest gestelde vragen

Autobelastingen vanaf 2012 De meest gestelde vragen Autobelastingen vanaf 2012 De meest gestelde vragen Wat betekent bijtelling voor u? Vanwege uiteenlopende factoren is de regelgeving vanuit de overheid omtrent autogebruik en -bezit nogal aan veranderingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d

Nieuwsbrief van d.d Nieuwsbrief van d.d. 23-11-2007 Nummer: 20-2007 1) Voortzetting familiebedrijven makkelijker Om te zorgen dat een bedrijfsopvolging die om economische redenen gewenst is, fiscaal niet wordt belemmerd hebben

Nadere informatie

1.1. Inleiding...1. 1.2. DGA: ondernemer?...1. 2.1. Inleiding...3. 2.2. Hoeveel bijtelling?... 3. 2.3. De hybrideauto van de zaak...

1.1. Inleiding...1. 1.2. DGA: ondernemer?...1. 2.1. Inleiding...3. 2.2. Hoeveel bijtelling?... 3. 2.3. De hybrideauto van de zaak... 1. Goed om vooraf te weten 1.1. Inleiding...1 1.2. DGA: ondernemer?...1 2. Bijtelling wegens privégebruik 2.1. Inleiding...3 2.2. Hoeveel bijtelling?... 3 2.3. De hybrideauto van de zaak...4 2.4. Bijtellingspercentage

Nadere informatie

SRA-Praktijkhandreiking

SRA-Praktijkhandreiking SRA-Praktijkhandreiking Auto in 2015, 2016, 2017 en verder Versie: 28 januari 2016 SRA-Vaktechniek Postbus 335 3430 AH NIEUWEGEIN T 030 656 60 60 F 030 656 60 66 E vaktechniek@sra.nl W www.sra.nl SRA-Vaktechniek

Nadere informatie

negentig NIEUWS In dit nummer: Ruim baan voor de jongere werknemer Uw auto in 2014: zuinig is het devies Innovatie blijft ook dit jaar lonend

negentig NIEUWS In dit nummer: Ruim baan voor de jongere werknemer Uw auto in 2014: zuinig is het devies Innovatie blijft ook dit jaar lonend Nieuwsnegentig is een uitgave van noord negentig en komt 8 keer per jaar uit zeventiende jaargang NIEUWS 1 negentig In dit nummer: Ruim baan voor de jongere werknemer Uw auto in 2014: zuinig is het devies

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prinsjesdag 2015 NIEUWSBRIEF. over de gevolgen van Prinsjesdag 2015 voor uw personeelsbeleid

Nieuwsbrief Prinsjesdag 2015 NIEUWSBRIEF. over de gevolgen van Prinsjesdag 2015 voor uw personeelsbeleid NIEUWSBRIEF over de gevolgen van Prinsjesdag 2015 voor uw personeelsbeleid Via deze speciale Prinsjesdag-nieuwsbrief brengen wij u volledig op de hoogte van Prinsjesdag 2015 die relevant zijn voor werkgevers.

Nadere informatie

Belastbaar inkomen Maar niet Tarief premie Heffing over totaal meer dan meer dan Belastingtarief volksverzekering Totaal tarief van de schijven

Belastbaar inkomen Maar niet Tarief premie Heffing over totaal meer dan meer dan Belastingtarief volksverzekering Totaal tarief van de schijven Kerncijfers 2008 voor de adviespraktijk Algemeen Schijventarief box 1 Belastbaar inkomen Maar niet Tarief premie Heffing over totaal meer dan meer dan Belastingtarief volksverzekering Totaal tarief van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 01-2014. Werkgever. 1. Ruim baan voor de jongere werknemer

NIEUWSBRIEF 01-2014. Werkgever. 1. Ruim baan voor de jongere werknemer NIEUWSBRIEF 01-2014 Werkgever 1. Ruim baan voor de jongere werknemer Vanaf begin dit jaar is er een nieuwe 'subsidieregeling' voor werkgevers: de premiekorting jongere werknemer. Het gaat om een tijdelijke

Nadere informatie

Werken als zzp er. Advieswijzer

Werken als zzp er. Advieswijzer Advieswijzer Werken als zzp er De zzp er staat volop in de belangstelling, met name de fiscale behandeling van de zzp er en de daaraan gekoppelde vraag of de zzp er zelfstandige is of in loondienst. In

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Het Ondernemerszakboekje, I

Inhoudsopgave. Het Ondernemerszakboekje, I Inhoudsopgave Het Ondernemerszakboekje, I Deel I - Zakelijk Hoofdstuk 1 - Inkomstenbelasting ondernemers Verliesverrekening... 2 Investeringsfaciliteiten... 2 Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek...........................................

Nadere informatie

ALLE ONDERNEMINGSVORMEN

ALLE ONDERNEMINGSVORMEN Eindejaarstips 2013 ALLE ONDERNEMINGSVORMEN Laat uw verliezen niet op 31 december in rook op gaan Zoals inmiddels bekend mag u uw bedrijfsverliezen helaas niet onbeperkt verrekenen met positieve resultaten.

Nadere informatie

Autobrief 2.0; een nieuw autobeleidsplan

Autobrief 2.0; een nieuw autobeleidsplan De complexe wereld van autobelastingen (2011-2015) Het kabinet is voornemens het stelsel van autobelastingen eenvoudiger te gaan maken. Met alle jaarlijkse aanpassingen en uitzonderingen is het behoorlijk

Nadere informatie

Auto: zakelijk of privé?

Auto: zakelijk of privé? Zeer zuinige auto s zijn nu nog vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting Auto: zakelijk of privé? "Zet ik de auto op de zaak of houd ik hem liever privé?" Een in de praktijk veel gestelde vraag waar veel

Nadere informatie

In het kort Verklaring geen privé-gebruik auto... 8

In het kort Verklaring geen privé-gebruik auto... 8 (Bestel)Auto van de zaak Inhoud In het kort... 1 Auto van de zaak vastleggen... 1 Volgorde van werken... 2 'Koppelen' van een auto van de zaak aan de werknemer(s)... 3 Percentage 100%... 4 Percentage

Nadere informatie

Autokosten en uw onderneming Spelregels kostenaftrek, BTW verrekening, privé bijtelling

Autokosten en uw onderneming Spelregels kostenaftrek, BTW verrekening, privé bijtelling Autokosten en uw onderneming Spelregels kostenaftrek, BTW verrekening, privé bijtelling (bron: belastingdienst.nl augustus 2012) Als ondernemer hebt u misschien een personenauto of een bestelauto nodig

Nadere informatie

17 januari VPT-seminar CUE 2012 ZZP-er worden: do s en dont s

17 januari VPT-seminar CUE 2012 ZZP-er worden: do s en dont s 17 januari VPT-seminar CUE 2012 ZZP-er worden: do s en dont s FNV KIEM is met 35.000 leden de grootste belangenbehartiger in creatieve sector. Wij bieden: onafhankelijk advies training, scholing collectieve

Nadere informatie

Aanpassingen bij de vierde druk boekhouden voor fiscaal juristen

Aanpassingen bij de vierde druk boekhouden voor fiscaal juristen Aanpassingen bij de vierde druk boekhouden voor fiscaal juristen Artikel 3.15 lid 5 Wet IB 2001 is als volgt gewijzigd. Indien de belastingplichtige daarvoor bij de aangifte kiest, komen, in afwijking

Nadere informatie

! Het kan voordelig zijn om de ingebruikname van een nieuw pand dat gaat worden gebruikt

! Het kan voordelig zijn om de ingebruikname van een nieuw pand dat gaat worden gebruikt Omzetbelasting - eindejaarstips Geen integratieheffing meer vanaf 2014 De integratieheffing voor de btw wordt met ingang van 1 januari 2014 afgeschaft. Hiermee komt een einde aan de heffing van btw over

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d. 10-11-2010. Woon-werkverkeer is altijd zakelijk

Nieuwsbrief van d.d. 10-11-2010. Woon-werkverkeer is altijd zakelijk Nieuwsbrief van d.d. 10-11-2010 Nummer: 20 2010 Woon-werkverkeer is altijd zakelijk Het gerechtshof in Arnhem heeft bevestigd dat woon-werkverkeer met een auto van de zaak altijd zakelijk is, zelfs als

Nadere informatie

M K IT COUNT INKOMSTENBELASTING

M K IT COUNT INKOMSTENBELASTING INKOMSTENBELASTING Heffingskortingen en tarieven inkomstenbelasting Zoals ieder jaar zijn ook voor het jaar 2017 de heffingskortingen en de tariefschijven gewijzigd, waarbij kan worden opgemerkt dat de

Nadere informatie

Prinsjesdagspecial 2018

Prinsjesdagspecial 2018 Prinsjesdagspecial 2018 19 september 2018 Welke voorstellen bevat het pakket Belastingplan 2019? De Prinsjesdagspecial 2018, opgesteld in opdracht van de NBA, biedt een handzaam overzicht van de aangekondigde

Nadere informatie

Prinsjesdag 2010 Belastingplan 2011 Otto Brands

Prinsjesdag 2010 Belastingplan 2011 Otto Brands Prinsjesdag 2010 Belastingplan 2011 Otto Brands Bezemschoon opleveren Belastingplan 2011 Feest: landbouwvrijstelling Focus: Bestrijding constructies en fraude Ondernemers motor van de economie Woningmarkt

Nadere informatie

Deurne, 2 januari 2012

Deurne, 2 januari 2012 Molenstraat 25 5751 LA DEURNE Postbus 274 5750 AG DEURNE Telefoon 0493-326000 Telefax 0493-326001 Internetadres www.welten.nl e-mail info@welten.nl Deurne, 2 januari 2012 Geachte relatie, Met ingang van

Nadere informatie

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017.

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. Bijtelling, investeringsaftrek, BPM, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er bijna

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d Verrekening teveel opgenomen vakantiedagen niet toegestaan

Nieuwsbrief van d.d Verrekening teveel opgenomen vakantiedagen niet toegestaan Nieuwsbrief van d.d. 20-10-2010 Nummer: 18 2010 Verrekening teveel opgenomen vakantiedagen niet toegestaan De meeste werkgevers zullen teveel opgenomen vakantiedagen in de praktijk gewoon verrekenen. En

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Voor u ligt de tweede Lentink De Jonge nieuwsbrief van 2016. Onderstaande berichten worden toegelicht: VAR definitief ten einde! Themabijeenkomst verdwijnen VAR Fiscaal vriendelijk

Nadere informatie

SPECIAL BELASTINGPLAN 2010 [1/6]

SPECIAL BELASTINGPLAN 2010 [1/6] SPECIAL BELASTINGPLAN 2010 [1/6] Op Prinsjesdag heeft het Kabinet de fiscale maatregelen voor het komend jaar gepresenteerd in een aantal wetsvoorstellen en notities. In deze Special zetten we de belangrijkste

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d. 09-12-2010. Auto vanuit uw BV naar privé zonder betaling van omzetbelasting?

Nieuwsbrief van d.d. 09-12-2010. Auto vanuit uw BV naar privé zonder betaling van omzetbelasting? Nieuwsbrief van d.d. 09-12-2010 Nummer: 23 2010 Auto vanuit uw BV naar privé zonder betaling van omzetbelasting? In de fiscale literatuur komen wij onderstaande constructie tegen: DGA koopt een auto van

Nadere informatie

EQUUS NIEUWSBRIEF januari 01/2014

EQUUS NIEUWSBRIEF januari 01/2014 EQUUS NIEUWSBRIEF januari 01/2014 1. Ruim baan voor de jongere werknemer Vanaf begin dit jaar is er een nieuwe 'subsidieregeling' voor werkgevers: de premiekorting jongere werknemer. Het gaat om een tijdelijke

Nadere informatie

Zet hier een achtergrondafbeelding neer

Zet hier een achtergrondafbeelding neer Zet hier een achtergrondafbeelding neer De laag hieronder is een masker, verplaats de afbeelding dus met rechtermuisknop > schikken > naar achtergrond naar de achtergrond. Quinty Danko Arne de Beer Jasper

Nadere informatie

De regeling is al goedgekeurd voor 2013. Voor 2014 maakt deze deel uit van het Belastingplan, wat nog moet worden goedgekeurd.

De regeling is al goedgekeurd voor 2013. Voor 2014 maakt deze deel uit van het Belastingplan, wat nog moet worden goedgekeurd. Particulier Toeslagen op tijd aanvragen Zorg ervoor dat de toeslagen op tijd worden aangevraagd. Als de deadline gepasseerd is heeft u geen recht meer op uitbetaling. Als u bij ons op de uitstellijst staat

Nadere informatie

SRA-Praktijkhandreiking

SRA-Praktijkhandreiking SRA-Praktijkhandreiking Auto in 2015, 2016, 2017 en verder Versie: 9 juli 2015 SRA-Vaktechniek Postbus 335 3430 AH NIEUWEGEIN T 030 656 60 60 F 030 656 60 66 E vaktechniek@sra.nl W www.sra.nl SRA-Vaktechniek

Nadere informatie

Foederer. Advieswijzer Werken als zzp er

Foederer. Advieswijzer Werken als zzp er Advieswijzer Werken als zzp er De zzp er staat volop in de belangstelling, met name de fiscale behandeling van de zzp er en de daaraan gekoppelde vraag of de zzp er zelfstandige is of in loondienst. In

Nadere informatie

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017.

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. Bijtelling, investeringsaftrek, BPM, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er bijna

Nadere informatie

Auto en fiscus De fiscale toekomst van uw auto! whitepaper

Auto en fiscus De fiscale toekomst van uw auto! whitepaper 21.01.16 Auto en fiscus 2016 De fiscale toekomst van uw auto! whitepaper In dit whitepaper: Reed u de afgelopen jaren in een milieuvriendelijke auto, dan heeft u kunnen genieten van een groot aantal fiscale

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2006

NIEUWSBRIEF. November 2006 NIEUWSBRIEF November 2006 BTW voor privé- gebruik bestelauto s Een bestelauto die doorlopend wisselend wordt gebruikt door twee of meer van uw werknemers, dan hoeft u voor de BTW-correctie wegens privé-gebruik

Nadere informatie

Fiscaal optimaal van start. P.M. (Marijn) Bremmer LL.M.

Fiscaal optimaal van start. P.M. (Marijn) Bremmer LL.M. Fiscaal optimaal van start P.M. (Marijn) Bremmer LL.M. Het MKBTR-verhaal 4 pijlers Visie & strategie Organisatie Rapportage Wet- en regelgeving Het MKBTR-verhaal 3 kernwaarden Eerlijk Eenvoudig Effectief

Nadere informatie

Dit jaar let de Belastingdienst extra op de kosten van de ondernemer en wordt ook het aantal

Dit jaar let de Belastingdienst extra op de kosten van de ondernemer en wordt ook het aantal Nieuw jaar = nieuwe regels Het jaar 2014 is al weer een aantal weken oud. Een nieuw jaar zorgt ook weer voor nieuwe regels. In deze nieuwsflits een aantal belangrijke opmerkingen / wijzigingen voor 2014.

Nadere informatie

IPA-ACON GROEP nieuwsbrief 02-2016

IPA-ACON GROEP nieuwsbrief 02-2016 INHOUD 2 3 5 6 VAR definitief ten einde! Fiscaal vriendelijk rijden? Het kan nog steeds Crisisheffing blijft intact Geld verdienen met innovatie 7 & 8 KORT NIEUWS 1. Boete voor personeel inlenen? 2. Afdrachtvermindering

Nadere informatie