TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014."

Transcriptie

1 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER AGENDA. Openbare zitting. 1. Goedkeuring dotatie 2015 aan de politiezone. 2. Goedkeuring gemeentelijke dotatie 2015 voor de prezone centrum. 3. Goedkeuring meerjarenplanning Budget OCMW: Kennisname budgetwijziging 5/ OCMW: Goedkeuring strategische meerjarenplanning en kennisname budget Belastingen en retributies. 7.1 Aanvullende belasting op de personenbelasting. 7.2 Opcentiemen op de onroerende voorheffing. 7.3 Belasting op huisvuil. 7.4 Retributie op het gebruik van PMD-zakken. 7.5 Retributie op het afleveren van bouw- en sloopafval. 8. Voorafgaand visum financieel beheerder rapport Subsidiereglement van de jeugdraad: aanvulling. 10. Subsidieverdeling van de jeugd Polder Moervaart en Zuidlede en Moerbeke Polder: raming van de werken aan de waterlopen derde categorie gedurende het jaar Goedkeuring aangepast dienstreglement van de plaatselijke openbare bibliotheek. 13. Aanvaarding schenking van een kunstwerk aan de gemeente. BESPREKING. 1. GOEDKEURING DOTATIE 2015 AAN DE POLITIEZONE. De dotatie aan de politiezone voor de gemeente Moerbeke wordt voor 2015 geraamd op ,00. Dit is het bedrag dat is opgenomen in het budget 2015 van de gemeente. De politieraad heeft zich (tot heden) nog niet uitgesproken over de gemeentelijke dotatie. Daarom zal de gemeente van zodra de definitieve cijfers gekend zijn deze verwerken in een budgetwijziging in Kan de gemeenteraad de geraamde gemeentelijke dotatie 2015 aan de politiezone voor onze gemeente ten bedrage van ,00 goedkeuren en bepalen dat van zodra de definitieve cijfers gekend zijn - deze zullen verwerkt worden in een budgetwijziging in Ter info: in 2014 bedroeg de gemeentelijke dotatie aan de politiezone ,00.

2 2. GOEDKEURING GEMEENTELIJKE DOTATIE 2015 VOOR DE PREZONE CENTRUM. Onze gemeente vormt samen met 17 andere steden en gemeenten, de hulpverleningszone Centrum. De definitieve fase van de brandweerhervorming start per 1 januari De wet civiele veiligheid bepaalt dat de (brandweer)zone gefinancierd wordt door onder meer de dotaties van de gemeenten van de zone. De gemeenteraad keurde op 26 november 2013 hiertoe de financiële verdeelsleutel goed. Ter herinnering, De verdeelsleutel houdt rekening met volgende criteria en wegingen: - Residentiële bevolking: 30% - Actieve bevolking: 10% - Kadastraal Inkomen: 5% - Belastbaar inkomen: 5% - Punctuele risico s: 50% Er is geen weging voor het criterium oppervlakte opgenomen omdat dit gelinkt wordt aan het criterium bevolking. Deze twee criteria vormen samen de bevolkingsdichtheid, waaraan elke andere bovenstaande factor wordt gerelateerd. De dotaties van de gemeenten worden jaarlijks vastgesteld door de gemeenteraden op basis van een akkoord, bereikt tussen de verschillende gemeenteraden. De Prezoneraad van de hulpverleningszone heeft een prébudget voor 2015 moeten goedkeuren (d.i. een voorlopig budget) omdat de zoneraad pas na 1 januari 2015 beslissingen kan nemen inzake het definitieve budget. Het voorstel van prébudget houdt voor onze gemeente in dat volgende dotaties zouden moeten betaald worden voor 2015: 1. voor exploitatie: ,86; 2. voor investeringen: 3.906,85; Deze bedragen zijn voorzien in het budget 2015 van de gemeente op / en / Kan de gemeenteraad hiermee instemmen? 3. GOEDKEURING MEERJARENPLANNING Zie toelichting bij punt BUDGET Alle gemeenteraadsleden hebben tijdig de documenten m.b.t. het budget en de meerjarenplanning ontvangen en hebben na een toelichting van de financieel beheerder bovendien de kans gekregen om vragen te stellen. Beide agendapunten worden hier samen behandeld.

3 Sinds 2014 is in onze gemeente de nieuwe beleids- en beheerscyclus van toepassing en is het budget en de meerjarenplanning volgens deze nieuwe regelgeving opgemaakt. Het meerjarenplan wordt opgemaakt in het eerste jaar van de bestuursperiode (dus vorig jaar) en werd door de gemeenteraad goedgekeurd in zitting van 17 december Zij bevat een strategische nota (met oplijsting van de prioritaire doelstellingen) en een financiële nota. Heden wordt een aangepast meerjarenplan voorgelegd omdat er zich zoals gebruikelijk is - een aantal belangrijke ontwikkelingen en wijzigingen hebben voorgedaan. Zo zijn er onder meer een aantal projecten qua timing bijgestuurd. Het meerjarenplan moet financieel in evenwicht zijn. Er zijn daarbij 2 voorwaarden die moeten vervuld worden: - Het resultaat op kasbasis moet elk jaar minstens gelijk zijn aan nul; - De autofinancieringsmarge moet op het einde van de planningsperiode (2019) minstens nul zijn. Uit de voorgelegde documenten blijkt dat aan beide voorwaarden is voldaan. Aan de gemeenteraad wordt dan ook gevraagd of zij goedkeuring kan verlenen aan de meerjarenplanning Het budget wordt jaarlijks opgemaakt en bestaat eveneens uit 2 delen, een beleidsnota en een financiële nota en moet passen binnen de goedgekeurde meerjarenplanning, wat voor het budget 2015 het geval is. Kan de gemeenteraad tevens goedkeuring verlenen aan het budget 2015? 5. OCMW: KENNISNAME BUDGETWIJZIGING 5/2014. De OCMW-raad heeft op 11 december 2014 budgetwijziging 5/2014 goedgekeurd. Deze budgetwijziging werd op 1 december 2014 gunstig geadviseerd door het college van burgemeester en schepenen. Heden wordt de budgetwijziging ter kennisgeving voorgelegd aan de gemeenteraad. 6. OCMW: GOEDKEURING STRATEGISCHE MEERJRANEPLANNING EN KENNISNAME BUDGET Ook het OCMW is (ook) gebonden aan de nieuwe regelgeving van de beleids- en beheerscylus. De OCMW-raad stelde op 11 december 2014 de strategische meerjarenplanning en het budget 2015 vast. Het college van burgemeester en schepenen bracht in zitting van 26 november 2013 gunstig advies uit. De meerjarenplanning wordt ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. Het budget wordt enkel ter kennis gegeven.

4 De evolutie van de gemeentelijke bijleg is: BELASTINGEN EN RETRIBUTIES. Dit jaar dienen enkel de belastingen en de retributies te worden vernieuwd die jaarlijks verstrijken. De belastingen en retributies die voor meerdere jaren gelden, werden vorig jaar herstemd en blijven geldig. Er worden geen nieuwe belastingen en retributies ingevoerd en er worden geen tariefaanpassingen doorgevoerd. Meer uitleg over de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van gemeentebelastingen, alsook andere nuttige informatie over specifieke gemeentebelastingen, vindt u in de geactualiseerde omzendbrief gemeentefiscaliteit BB 2011/01 van 10 juni Deze omzendbrief kan u ook raadplegen op de website van ABB: Het college van burgemeester en schepenen stelt voor om geen verhogingen door te voeren. De tarieven blijven m.a.w. op hetzelfde niveau als vorig jaar, met uitzondering van de tarieven voor de sportkampen (worden geïndexeerd) omdat de vergoedingen voor de lesgevers ook gestegen zijn. Hieronder volgt een kleine toelichting per reglement. 7.1 AANVULLENDE BELASTING OP DE PERSONENBELASTING. Het tarief blijft voor het jaar 2015 ongewijzigd op 7% aanvullende belasting op de personenbelasting. 7.2 OPCENTIEMEN OP DE ONROERENDE VOORHEFFING. Het tarief blijft voor het jaar 2015 ongewijzigd op 1860 opcentiemen. 7.3 BELASTING OP HUISVUIL. Voor de huisvuilbelasting was er vorig jaar een belangrijke wijziging die dit jaar blijft gelden, namelijk zo worden alle huisvuil gerelateerde belastingen in één reglement opgenomen. Zo bevat het reglement zowel het vast recht, het gedifferentieerd tarief als de belasting op grof vuil. Het voordeel hiervan is dat er maar één kohier moet worden opgemaakt wat gunstiger is qua kosten (voor de koppeling die CIPAL moet uitvoeren).

5 De tarieven blijven identiek aan die van Wel is sinds de hervorming binnen de Kruispuntbank sinds 2014 een wijziging opgetreden in die zin dat de situaties die aanleiding geven tot een verhoogde tegemoetkoming niet langer gespecifieerd zijn; dat dit betekent dat de verschillende categorieën verdwijnen. Concreet: Het forfaitair deel per lediging geldt enkel voor de restcontainer en bedraagt: 0,12 EUR per container 40L 0,25 EUR per container 120L 0,50 EUR per container 240L 2,50 EUR per container van 1100L Het deel per aangeboden gewicht geldt zowel voor de restcontainer als voor de GFT-container en bedraagt: 0,20 EUR per kilogram aangeboden restafval 0,12 EUR per kilogram aangeboden GFT-afval 0,11 EUR per kilogram aangeboden grof vuil 7.4 RETRIBUTIE OP HET GEBRUIK VAN PMD-ZAKKEN. Voor het gebruik van de plastiekzakken bestemd voor de inzameling van plastiek, metaal en drankverpakkingen dient een afzonderlijk reglement te worden goedgekeurd. Het CBS stel voor om nog steeds het tarief van 0,25/zak te hanteren. 7.5 RETRIBUTIE OP HET AFLEVEREN VAN BOUW- EN SLOOPAFVAL. Sinds 1 januari 2008 kunnen de inwoners op het containerpark terecht voor het afleveren van bouw- en sloopafval. De gemeenteraad hanteert sinds 1 januari 2008 een tarief van 12,50 per kubieke meter, een tarief dat lager ligt dan de werkelijke kostprijs voor het inzamelen van bouw- en sloopafval. Het tarief moet opnieuw vastgesteld worden voor Het CBS stelt voor om dit tarief te behouden, te meer op voorstel van de intercommunale Durme-Moervaart om een zelfde tarief te hanteren die van toepassing is in onze buurgemeenten teneinde te vermijden dat de inwoners van die buurgemeenten in Moerbeke hun afval komen dumpen omdat het in Moerbeke goedkoper zou zijn. De wijziging die vorig jaar (2014) werd doorgevoerd, kan ook behouden blijven. Namelijk dat de gratis hoeveelheid asbesthoudend bouw- en sloopafval beperkt is per gezin tot 10 asbestcementplaten per jaar. Indien deze hoeveelheid wordt overschreden dient het asbesthoudend bouw- en sloopafval afgevoerd te worden naar de site IDM Moortelstraat waar deze afvalfractie aanvaard wordt tegen betaling van een tarief van 0,1 per kg excl.btw.

6 8. VOORAFGAAND VISUM FINANCIEEL BEHEERDER RAPPORT Overeenkomstig artikel 166 van het gemeentedecreet rapporteert de financieel beheerder aan de gemeenteraad over de uitvoering van haar taak van voorafgaande controle van de wettigheid en de regelmatigheid van de voorgenomen beslissingen. Voor het jaar 2014 legt de financieel beheerder haar rapport van ter kennisgeving voor aan de gemeenteraad. Het betreft: Omschrijving bedrag Ondergronds brengen kopernet Terweststraat ,00 Software BBC suite ,00 Herinrichting plein Koewacht ,11 Openbare verlichting Eikenstraat ,86 Deelname Interwaas ,00 KFC Moerbeke ,00 Erelonen nieuwbouw en renovatie De Vlinderdreef ,00 De gedetailleerde lijst vindt u in het dossier. 9. SUBSIDIEREGLEMENT VAN DE JEUGDRAAD: AANVULLING. De gemeenteraad keurde in zitting van 16 september 2014 een nieuw subsidiereglement van de jeugdraad goed. In dat reglement, bij het hoofdstuk werkingssubsidie voor jeugdbewegingen, wordt een verdeling gehanteerd per activiteit en per dagdeel. Tijdens de bijeenkomst van 6 november 2014 werd in de jeugdraad opgemerkt dat deze omschrijving te vaag is en wordt voorgesteld de begrippen als volgt te specifiëren: - 1 dagdeel bestaat uit min. 1 uur; - 2 dagdelen wordt beschouwd als een dagactiviteit en moet minimum bestaan uit 6 uur. Kan de gemeenteraad deze aanvulling goedkeuren? 10. SUBSIDIEVERDELING VAN DE JEUGD Op basis van volgende acties uit de meerjarenplanning en hun bijhorende budgetten heeft de jeugdraad een subsidiereglement opgesteld, dat werd goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 21 oktober algemeen jeugdwerk de gemeente ondersteunt extra activiteiten tijdens de vakantie

7 De ingediende subsidieaanvragen werden door de jeugdraad geadviseerd op 6 november Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan volgende subsidieverdeling: Vereniging Bedrag ( ) Toon & Tine 567,87 Jeugd Rode Kruis 1501,62 Jong VLD 418,58 Scouts 4616,48 KLJ 3542,86 Suikerspin 306,59 (kadervorming) Totaal ,00 Kan de gemeenteraad de voorgestelde verdeling goedkeuren? 11. POLDER MOERVAART EN ZUIDLEDE EN MOERBEKE-POLDER: ADVIES VOORLOPIGE RAMING VAN DE UIT TE VOEREN WERKEN AAN DE WATERLOPEN DERDE CATEGORIE GEDURENDE HET JAAR In het kader van de wet van 28 december 1967 op de onbevaarbare waterlopen, bezorgen de Polderbesturen, Moerbeke-Polder en Polder Moervaart en Zuidlede, hun programma en overeenkomstige raming van de kosten voor het ruimen van de waterlopen van derde categorie binnen de omschrijving van hun grondgebied, voor het dienstjaar Voor Moerbeke-Polder bedraagt de raming ,41 (t.a.v , 68 in 2014) en voor de Polder Moervaart en Zuidlede bedraagt de raming ,00 (t.a.v ,00 in 2014). Het college van burgemeester en schepenen stelt voor, in het belang van de landbouw en het milieu, alsmede van de afwatering, om deze ramingen gunstig te adviseren. 12. GOEDKEURING AANGEPAST DIENSTREGLEMENT VAN DE PLAATSELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK. In het huidig dienstreglement van de bibliotheek wordt voor te laat binnengebracht materiaal een boete aangerekend per kaart. Het beheersorgaan van de bibliotheek vindt dit onbillijk omdat een ontlener met één boek op die manier evenveel betaalt als een ontlener met meerdere boeken te laat en stelt voor een boete in te voeren per geleend materiaal. Voorstel: - Max 1 week te laat: 0,10 per geleend materiaal; - Vanaf de 2 de week 0,20 per materiaal en per begonnen week. Kan de gemeenteraad deze aanpassing goedkeuren?

8 13. AANVAARDING SCHENKING VAN EEN KUNSTWERK AAN DE GEMEENTE. De heer Leo De Schepper, plaatselijk kunstenaar, heeft reeds twee schilderijen aan de gemeente geschonken, namelijk het schilderij Winterriet met een waarde van en het schilderij Lente energie met een waarde van Heden schenkt de heer De Schepper een derde schilderij, met name Zomerweelde, met een waarde van Conform artikel 43, 2 13 lid van het gemeentedecr eet is de gemeenteraad bevoegd te beslissen over het definitief aanvaarden van schenkingen en het aanvaarden van legaten. De gemeente dient een verzekering alle risico s permanent verblijf van voorwerpen af te sluiten. Kan de gemeente ook dit derde kunstwerk van de heer Leo De Schepper aanvaarden? Ook hier zal naar analogie met de twee andere schilderijen een naamplaatje voorzien worden.

De notulen van de zitting van 25 november worden unaniem goedgekeurd mits opname van tussenkomsten van fractie CD&V voor punten 9 en 10.

De notulen van de zitting van 25 november worden unaniem goedgekeurd mits opname van tussenkomsten van fractie CD&V voor punten 9 en 10. ZITTING VAN 16 DECEMBER 2014 Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens - L.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015. AGENDA. OPENBARE ZITTING. 1. Retributiereglement uitlening gemeentelijk materiaal en inzet gemeentelijk personeel. 2. Advies plaatsing ANPR camera

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2013. 1. GOEDKEURING BEGROTINGSWIJZIGING NRS. 7 & 8 VAN 2013.

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2013. 1. GOEDKEURING BEGROTINGSWIJZIGING NRS. 7 & 8 VAN 2013. TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2013. 1. GOEDKEURING BEGROTINGSWIJZIGING NRS. 7 & 8 VAN 2013. Het college van burgemeester en schepenen stelt een begrotingswijziging voor met volgend aangepast

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 APRIL 2014.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 APRIL 2014. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 APRIL 2014. AGENDA. Openbare zitting. 1. Wijziging personeelsformatie, aanwervingvoorwaarden, examenprogramma, functiebeschrijving en functieprofiel

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het gebruiks- en tariefreglement voor het ontmoetingscentrum

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 DECEMBER 2018.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 DECEMBER 2018. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 18 DECEMBER 2018. AGENDA OPENBAAR. 1. Goedkeuring notulen vorige gemeenteraadszitting. 2. Goedkeuring budgetwijziging 2018 en aanpassing meerjarenplanning. 3.

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 20 december 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Financiële Dienst - Belastingen 1. Verordeningen inzake gemeentebelastingen. Verlenging (21269)

OPENBARE VERGADERING. Financiële Dienst - Belastingen 1. Verordeningen inzake gemeentebelastingen. Verlenging (21269) OPENBARE VERGADERING STADSADMINISTRATIE Financiële Dienst - Belastingen 1. Verordeningen inzake gemeentebelastingen. Verlenging (21269) Volgend jaar op 8 oktober 2006 worden er gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet * * * OPENBARE ZITTING * * * O.P.1. Secretariaat. Gemeenteraad.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Algemene Administratie 1. Overleg tussen een delegatie van de gemeenteraad en een delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn. Notulen van de vergadering van 20 januari 2005.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Ontwerp Begrotingsopmaak 2017

Ontwerp Begrotingsopmaak 2017 Ontwerp Begrotingsopmaak 2017 Informatievergadering 21/09/2016 1 Begrotingsopmaak 2017: timing Vr 19/08/2016 Do 23/08/2016 Wo 07/09/2016 Wo 21/09/2016 Vr 28/10/2016 Financieel adviescomité Bespreking begrotingscommissie

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 6 december 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 9 december 2016. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplanning 2014 2019 Budget 2015. Gemeenteraad 18 december 2014

Aanpassing meerjarenplanning 2014 2019 Budget 2015. Gemeenteraad 18 december 2014 Aanpassing meerjarenplanning 2014 2019 Budget 2015 Gemeenteraad 18 december 2014 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 Meerjarenplan 14-19: vastgesteld 19/12/2013 Jaarlijks te actualiseren in functie van

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid David Cleiren (N-VA). Raadslid David

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u Ontwerpverslag van de vergadering versiebeheer: v1 Aanwezig Kris Ally, voorzitter; Erné De Blaere, burgemeester; Herlinde Trenson, Fons De Neve,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

OVERZICHT RAADSBESLUITEN GEMEENTERAADSZITTING D.D. 19-12-2013 BEKENDMAKING

OVERZICHT RAADSBESLUITEN GEMEENTERAADSZITTING D.D. 19-12-2013 BEKENDMAKING OVERZICHT RAADSBESLUITEN GEMEENTERAADSZITTING D.D. 19-12-2013 BEKENDMAKING OPENBARE ZITTING 1. Budgetwijziging gemeente 2013/1. De raad hecht zijn goedkeuring aan de voorgestelde budgetwijziging. In de

Nadere informatie

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 1 Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, de artikelen 42, 43 2, 15

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 24 NOVEMBER 2016

GEMEENTERAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 GEMEENTERAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez, Isabelle Decrans, Marc Debie,

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december 2016.. Punt 02: OCMW-Beveren goedkeuring. (OCMW) a) Budgetwijziging 2016. De budgetwijziging 2016 OCMW Beveren

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 29 november 2016 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 8 november 2016 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om over te gaan

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 DECEMBER 2012.

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 DECEMBER 2012. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 DECEMBER 2012. OPENBARE ZITTING. 1. GOEDKEURING DOTATIE AAN DE POLITIEZONE. Op 7 november heeft het politiecollege zich akkoord verklaard met het ontwerp van politiebegroting

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR.

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. STAD TURNHOUT GEMEENTERAAD AGENDA ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. Openbare zitting 001 Toekenning van de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid aan twee gewezen gemeenteraadsleden van

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Openbare zitting Dagorde deel I 01 Gemeentebudget 2014 - Budgetwijziging 2 Voorstel besluit: De raad keurt de budgetwijziging 2 2014 goed. 02 Wijziging

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

De notulen van de zitting van 26 november worden unaniem goedgekeurd.

De notulen van de zitting van 26 november worden unaniem goedgekeurd. ZITTING VAN 17 DECEMBER 2013 Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier S. Poppe, schepenen; E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck C. Francis - K. Mertens

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 14 december 216 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 216_RMW_8 8 Verslag open zitting van 16 november 216 - Goedkeuring Het verslag van de

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 29 november 2017 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 29 november

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 19 DECEMBER 2013

GEMEENTERAAD DD. 19 DECEMBER 2013 GEMEENTERAAD DD. 19 DECEMBER 2013 Aanwezig : Carlos Verbrugghe (voorzitter raad), Voorzitter. Jan Stevens, Burgemeester. Rik Buyse, Magda Deprez, Marc Debie, Guido Callewaert, Schepenen. Filiep De Vos,

Nadere informatie

VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 9 november 2010

VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 9 november 2010 VERSLAG COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 9 november 2010 Aanwezig :. Afwezig: CYRIEL SWEVERS voorzitter; GILBERTE MULS, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER, ALFONS

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Budgetwijziging 1/2017

Budgetwijziging 1/2017 Budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo p. 2 van 17 budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2017000405 NIS-code:

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Gemeentefinanciën. Infoavond KWADRANTplus Denk Mee 29/11/2016

Gemeentefinanciën. Infoavond KWADRANTplus Denk Mee 29/11/2016 Gemeentefinanciën Infoavond KWADRANTplus Denk Mee 29/11/2016 Inhoud Enkele termen Algemene gemeentebegroting: waar op letten bij evaluatie? Herne als voorbeeld Impact van federale en Vlaamse beleidsmaatregelen

Nadere informatie

Gemeente Grobbendonk rapporteringsperiode: 2014 Boudewijnstraat 4 2280 Grobbendonk NIS-code: 13010. Verklarende nota. Budgetwijziging 2 van 2014

Gemeente Grobbendonk rapporteringsperiode: 2014 Boudewijnstraat 4 2280 Grobbendonk NIS-code: 13010. Verklarende nota. Budgetwijziging 2 van 2014 Gemeente Grobbendonk rapporteringsperiode: 2014 Boudewijnstraat 4 2280 Grobbendonk NIS-code: 13010 Verklarende nota Budgetwijziging 2 van 2014 Financiële toestand Herziening Secretaris Marnef Annemie Financieel

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 3 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01291 Onderwerp: DIVASS- dienst Belastingen - Belastingreglement op de tweede verblijven voor het aanslagjaar

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie goedkeuring Enerzijds moet een autonoom gemeentebedrijf omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 18 december 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 18 december 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 24 december 2014 Gemeenteraadszitting van 18 december 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

Besluit Zitting van 30 november 2015

Besluit Zitting van 30 november 2015 Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 30 november 2015 Samenstelling: Aanwezig: de heer Koen Metsu, burgemeester; de heer Peter Verstraeten, schepen; de heer Jeroen Van Laer, schepen; mevrouw Birre

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 3 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01281 Onderwerp: DIVASS- dienst Belastingen - Belastingreglement op de pompen voor de aanslagjaren 2014 tot

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 DECEMBER 2018

GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 DECEMBER 2018 GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 DECEMBER 2018 Aanwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos,

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de omzendbrief van 10 juni 2011 BB2011/01 betreffende de coördinatie van de onderrichtingen over de gemeentefiscaliteit;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de omzendbrief van 10 juni 2011 BB2011/01 betreffende de coördinatie van de onderrichtingen over de gemeentefiscaliteit; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 DECEMBER 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

DAGORDE. 1 Goedkeuring verslag vorige vergadering. Toelichting: Het betreft de notulen van de vergadering van 01 december 2008.

DAGORDE. 1 Goedkeuring verslag vorige vergadering. Toelichting: Het betreft de notulen van de vergadering van 01 december 2008. Provincie Vlaams-Brabant GEMEENTE LINTER De Voorzitter van de gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag 22 december 2008 om 20.00 uur in

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017

Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 Gemeenteraadszitting van 21 december 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 21 december 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november 2016. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd wordt het verslag van de vorige zitting, 26 oktober 2016, goed

Nadere informatie

T O E L I C H T E N D E N O T A ' S

T O E L I C H T E N D E N O T A ' S GEMEENTERAAD 18 DECEMBER 2017 T O E L I C H T E N D E N O T A ' S 001. PROCES-VERBAAL VAN DE ZITTING VAN 27 NOVEMBER 2017. GOEDKEURING. 002. GEMEENTEBELASTINGEN. CONTANT TE BETALEN BELASTING OP DE AFGIFTE

Nadere informatie

Notulen van de gemeenteraad van 29 december 2014.

Notulen van de gemeenteraad van 29 december 2014. Notulen van de gemeenteraad van 29 december 2014. onderwerp dossier ons kenmerk datum gemeenteraad notulen 1013 2014-12-29 contactpersoon telefoonnummer fax locatie Joris Neyens (089)81 01 01 (089)85 37

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

1. Aanvullende belasting op de rijksbelastingen : a. Vaststelling van de opcentiemen op de onroerende voorheffing 2010 Voorstel : 1400 opcentiemen

1. Aanvullende belasting op de rijksbelastingen : a. Vaststelling van de opcentiemen op de onroerende voorheffing 2010 Voorstel : 1400 opcentiemen Herne, 8 december 2009 De voorzitter van de Gemeenteraad van de Gemeente Herne verzoekt de Gemeenteraad voor de eerste maal te vergaderen op 23 december 2009-20u - in de raadzaal van het gemeentehuis,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Op 21 september 2015 wordt een toelichting gegeven door de financieel beheer.

Op 21 september 2015 wordt een toelichting gegeven door de financieel beheer. GEMEENTERAAD VAN 29 SEPTEMBER 2015. AGENDA. 1. Beginbalans 2014. 2. Jaarrekening 2014. 3. OCMW: aktename beginbalans 2014. 4. OCMW: aktename jaarrekening 2014. 5. Kerkfabrieken: advies jaarrekeningen 2014.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE

GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen 9185 Wachtebeke Tel 09/345.01.35 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE Openbare zitting van 29 april 2015

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak van het budget 2017 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak

Nadere informatie

Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging

Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging 1 GEMEENTE AFFLIGEM Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het gebruiks- en tariefreglement voor het ontmoetingscentrum

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2013. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER

Nadere informatie

De punten 1, 5, 8, 10, 12, 13 en 15 werden goedgekeurd met algemeenheid van stemmen.

De punten 1, 5, 8, 10, 12, 13 en 15 werden goedgekeurd met algemeenheid van stemmen. AGENDA MET TOELICHTING De voorzitter van de gemeenteraad van Ichtegem verzoekt voor de eerste maal de gemeenteraad in zitting te vergaderen in de raadzaal van het administratief centrum in Eernegem op

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 OPENBARE ZITTING I. FINANCIËN-DIVERSE DOMEINEN 1. Jaarrekening 2016 : Vaststelling Er wordt voorgesteld om de jaarrekening 2016 vast te stellen. 2. Budgetwijziging

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD AGENDA MET TOELICHTENDE NOTA

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD AGENDA MET TOELICHTENDE NOTA U wordt overeenkomstig artikel 20/21 GD voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 19/12/2017 om 20.00 uur in het stadskantoor AC zaal Ophem, Aen den Hoorn

Nadere informatie

1. WIJZIGING PERSONEELSFORMATIE, AANWERVINGSVOORWAARDEN, EXAMENPROGRAMMA, EXAMENJURY, FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEPROFIEL VOOR MEEWERKEND PLOEGBAAS.

1. WIJZIGING PERSONEELSFORMATIE, AANWERVINGSVOORWAARDEN, EXAMENPROGRAMMA, EXAMENJURY, FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEPROFIEL VOOR MEEWERKEND PLOEGBAAS. ZITTING VAN 29 april 2014 Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht - S. Poppe, schepenen; E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck C. Francis -

Nadere informatie

Het Budget 2015 past in het meerjarenplan 2014-2019 Aanpassing 2015 omdat aan volgende voorwaarden is voldaan:

Het Budget 2015 past in het meerjarenplan 2014-2019 Aanpassing 2015 omdat aan volgende voorwaarden is voldaan: BUDGET 2015 Situering Vanaf 1 januari 2013 is Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Leie en Schelde gestart als pilootbestuur met de implementatie van de nieuwe regels van de Beleids- en Beheerscyclus (BBC). De

Nadere informatie

MEERJARENPLAN AANPASSING

MEERJARENPLAN AANPASSING MEERJARENPLAN 2014-2019 AANPASSING 1 2015 GEMEENTE MERKSPLAS INHOUDSTAFEL 1. MOTIVERING VAN DE WIJZIGINGEN... 3 2. WIJZIGINGEN AAN DE STRATEGISCHE NOTA... 3 3. WIJZIGINGEN AAN HET FINANCIEEL DOELSTELLINGENPLAN...

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE VERSIE.

GECOÖRDINEERDE VERSIE. Retributiereglement op het ophalen, het verwerken en het aanbieden van huishoudelijk afval Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 26 mei 2016 en gewijzigd bij gemeenteraadsbesluit van 24 november

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur.

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur. Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r 2 0 1 8. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 19 december 2017

Administratief toezicht Zitting van 19 december 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 19 december 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Ronald Van

Nadere informatie

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie