TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 APRIL 2014.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 APRIL 2014."

Transcriptie

1 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 APRIL AGENDA. Openbare zitting. 1. Wijziging personeelsformatie, aanwervingvoorwaarden, examenprogramma, functiebeschrijving en functieprofiel voor meewerkend ploegbaas. 2. Herinrichting dorpsplein Koewacht goedkeuring lastvoorwaarden en gunningwijze. 3. Intercommunale Westlede: kennisname agenda algemene vergadering, goedkeuring stemgedrag en aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger. 4. Intercommunale Durme - Moervaart: kennisname agenda algemene vergadering, goedkeuring stemgedrag en aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger. 5. Intercommunale Finiwo: kennisname agenda algemene vergadering, goedkeuring stemgedrag en aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger. 6. Interwaas: kennisname agenda algemene vergadering, goedkeuring stemgedrag en aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger. 7. ILV burensportdienst waasland: goedkeuring financieel verslag. 8. ILV burensportdienst waasland: goedkeuring nieuwe overeenkomst. 9. Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst informatieveiligheidsconsulent. 10. Vaststelling van de waarderingsregels in het kader van de nieuwe beleids- en beheerscylus: kennisname. 11. Retributie op het afleveren van bouw- en sloopafval: aanpassing. 12. Melding ondertekende overeenkomst betreffende de machtiging van het sectoraal comité van de sociale zekerheid aan de gemeente Moerbeke om mededeling te bekomen van de lijst van personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van de verzekering voor geneeskundige verzorging, die de voorkeurtarieven genieten bij het RIZIV (rijksdienst voor ziekteen invaliditeitsverzekering), de HVKZ (hulp- en voorzorgskas voor zeevarenden) of de DOSZ (dienst voor overzeese sociale zekerheid). BESPREKING. 1. WIJZIGING PERSONEELSFORMATIE, AANWERVINGSVOORWAARDEN, EXAMENPROGRAMMA, FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEPROFIEL VOOR MEEWERKEND PLOEGBAAS. Het college van burgemeester en schepenen stelt voor om de personeelsformatie uit te breiden met een voltijdse betrekking van meewerkend ploegbaas (niveau 1-C3 statutair). Er wordt eveneens een voorstel van aanwervingsvoorwaarden, examenprogramma, examenjury, functiebeschrijving en functieprofiel ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd. Op 25 maart 2014 werd met de representatieve vakorganisaties een protocol van akkoord getekend. 2. HERINRICHTING DORPSPLEIN KOEWACHT GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGWIJZE. De gemeenteraad heeft in zitting van 26 februari 2013 beslist om een ontwerper aan te stellen voor de herinrichting van het plein te Koewacht. Na toepassing van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, besliste het college van burgemeester en schepenen in zitting van 2 april 2013 de opdracht te gunnen aan IRTAS bvba uit Sint-Niklaas tegen een ereloonpercentage van 6,99%.

2 IRTAS heeft het aanbestedingsdossier samengesteld dat heden ter goedkeuring aan de gemeenteraad wordt voorgelegd, samen met de plannen en de raming ten bedrage van ,14 incl. BTW waarvan wordt gesubsidieerd via het Vlaams Plattelandsfonds. Bij het ontwerp werd maximaal rekening gehouden met de wensen van de omwonenden en werd getracht een esthetisch evenwicht te bekomen tussen voldoende parkeerruimte enerzijds en aangenaam vertoeven (terrassen) anderzijds. Er werd tevens aandacht besteed aan voldoende groenvoorziening. De gemeenteraad verleent goedkeuring aan: - het lastenboek; - de gunningwijze, met name de open aanbesteding; - de publicatie op nationaal niveau - de raming. 3. INTERCOMMUNALE WESTLEDE: KENNISNAME AGENDA ALGEMENE VERGADERING, GOEDKEURING STEMGEDRAG EN AANDUIDING VERTEGENWOORDIGER EN PLAATSVERVANGER. Onze gemeente is lid van de intercommunale Westlede en dient zich uit te spreken conform het decreet van 6 juli 2001 houdende intergemeentelijke samenwerking over de agenda van de algemene vergadering en tevens een vertegenwoordiger aan te duiden en het stemgedrag vast te stellen. De intercommunale Westlede nodigt bij brief van 13 maart 2014 de gemeente uit tot het bijwonen van de Algemene Vergadering van 17 juni Samen met de uitnodiging werden tevens alle relevante stukken, agenda en documenten meegestuurd. Het is noodzakelijk dat de gemeente zich uitspreekt over de punten die werden aangebracht op de agenda omdat de gemeente ten volle haar rol wil spelen als aandeelhouder van de intercommunale. De gemeenteraad: A. neemt kennis van de agenda van de algemene vergadering van de intercommunale Westlede en betuigt haar instemming met alle voorgestelde punten, als volgt: 1. Goedkeuring verslagen van de Algemene Vergadering van 3 december Goedkeuring Balans- en Resultatenrekening Verslag Commissaris-Revisor. 4. Kwijting aan de Bestuurders en de Commissaris-Revisor. 5. Werkingsverslag Wijziging statuten. De statutenwijziging is noodzakelijk om te voldoen aan de wijzigingen die zijn aangebracht aan het decreet intergemeentelijke samenwerking, in het bijzonder met betrekking tot het bestuurlijk toezicht, en de wijzigingen aan het uitvoeringsbesluit van 4 juni 2004, in het bijzonder met betrekking tot de presentiegelden. Zie voor meer toelichting de Omzendbrief BB 2013/5 van 19 april Varia.

3 B. stemt in met het voorstel om de heer Marc Fruytier aan te wijzen als vertegenwoordiger en de heer Robby De Caluwé aan te wijzen als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente om deel te nemen aan de Algemene Vergaderingen van Westlede voor de volledige legislatuur. C. draagt de vertegenwoordigers hierboven aangeduid op hun instemming te betuigen met alle voorgestelde agendapunten van de gewone algemene vergadering. 4. INTERCOMMUNALE DURME - MOERVAART: KENNISNAME AGENDA ALGEMENE VERGADERING, GOEDKEURING STEMGEDRAG EN AANDUIDING VERTEGENWOORDIGER EN PLAATSVERVANGER. In het kader van de hierboven vermelde intergemeentelijke samenwerking, is onze gemeente ook deelgenoot in de intercommunale Durme-Moervaart. Per aangetekende brief van 20 maart 2014 nodigt de intercommunale Durme-Moervaart de gemeente uit tot het bijwonen van de algemene Vergadering op 23 mei 2014 met de volgende agenda: 1. Goedkeuring van het jaarverslag van de Raad van Bestuur betreffende het werkingsjaar Goedkeuring van de jaarrekening a. de balans betreffende het boekjaar 2013; b. de resultatenrekening betreffende het boekjaar 2013; c. de sociale balans betreffende het boekjaar Aanvaarding van het verslag van de revisor. 4. Décharge aan de bestuurders en revisor voor de uitoefening van hun mandaat in Benoeming bestuurders. De gemeenteraad: A. neemt kennis van de agenda van de Algemene Vergadering van IDM die zal gehouden worden op vrijdag 23 mei 2014 als volgt: 1. Goedkeuring van het jaarverslag van de Raad van Bestuur betreffende het werkingsjaar Goedkeuring van de jaarrekening a. de balans betreffende het boekjaar 2013; b. de resultatenrekening betreffende het boekjaar 2013; c. de sociale balans betreffende het boekjaar Aanvaarding van het verslag van de revisor. 4. Décharge aan de bestuurders en revisor voor de uitoefening van hun mandaat in Benoeming bestuurders. B. stemt in met de aanduiding van de heer Frederik Dierinck, gemeenteraadslid als vertegenwoordiger voor de Algemene Vergaderingen van IDM voor de volledige legislatuur en de heer Koen Mertens, gemeenteraadslid, als plaatsvervanger. C. draagt de vertegenwoordigers hierboven aangeduid op hun instemming te betuigen met alle voorgestelde agendapunten van de gewone algemene vergadering. 5. INTERCOMMUNALE FINIWO: KENNISNAME AGENDA ALGEMENE VERGADERING, GOEDKEURING STEMGEDRAG EN AANDUIDING VERTEGENWOORDIGER EN PLAATSVERVANGER.

4 Dit punt wordt naar de volgende gemeenteraad verdaagd. 6. INTERWAAS: KENNISNAME AGENDA BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING, GOEDKEURING STEMGEDRAG EN AANDUIDING VERTEGENWOORDIGER EN PLAATSVERVANGER. De gemeenteraad stemde op 25 februari 2014 principieel in om toe te treden tot het Intergemeentelijk samenwerkingsverband van het Land van Waas, afgekort, Interwaas, volgens de afgesproken voorwaarden. Bij besluit van 25 maart 2014 keurde de gemeenteraad de statutenwijziging goed die nodig was om de toetreding van Moerbeke en Zwijndrecht te finaliseren. Volgens de regelgeving inzake de intergemeentelijke samenwerking, nodigt nu ook Interwaas ons uit op de Algemene Vergadering die zal plaats vinden op 28 mei Zoals bij andere intergemeentelijke verbanden is het ook hier noodzakelijk dat de gemeente zich uitspreekt over de punten die werden aangebracht op de agenda. De gemeenteraad A. neemt kennis van de agenda van de Algemene Vergadering van Interwaas die zal gehouden worden op 28 mei 2014 als volgt: 1. Statutenwijziging. 2. Jaarverslag en jaarrekening over Verslag Commissaris-Revisor betreffende het boekjaar Goedkeuring van het jaarverslag en van de jaarrekening over het boekjaar 2013, inclusief de bestemming van het resultaat. 5. Kwijting aan de bestuurders en aan de commissaris-revisor betreffende de vervulling van hun mandaat over het boekjaar Bevestiging van de aanduiding van een lasthebber voor de Algemene vergadering van de Maatschappij Linkerscheldeoever van 26 maart 2014 en vaststelling van diens mandaat. 7. Aanduiding van een lasthebber voor de Algemene vergadering van de Maatschappij Linkerscheldeoever van 11 juni 2014 en vaststelling van diens mandaat. 8. Vervanging van leden van de Raad van Bestuur. B. stemt in met de aanduiding van de heer Robby De Caluwé, burgemeester, als vertegenwoordiger voor de Algemene Vergadering van de Interwaas op 28 mei 2014 en de heer Pierre De Bock, schepen, als plaatsvervanger. C. draagt de vertegenwoordigers hierboven aangeduid op hun instemming te betuigen met agendapunten 1, 6, 7 en 8 en zich te onthouden bij de andere punten van de gewone algemene vergadering. 7. ILV BURENSPORTDIENST WAASLAND: GOEDKEURING FINANCIEEL VERSLAG. Onze gemeente is lid van de interlokale vereniging burensportdienst Waasland. In de oprichtingsakte van de vereniging is vermeld dat de rekeningen van de interlokale vereniging moeten worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Tijdens de algemene vergadering van de ILV burensportdienst Waasland van woensdag 26 FEBRUARI 2014 werd het financiële verslag 2013 goedgekeurd. Teneinde onze rol als lid van de ILV burensportdienst Waasland te vervullen, wordt het financieel verslag ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd.

5 De gemeenteraad verleent goedkeuring aan het financieel verslag 2013 van de ILV burensportdienst Waasland? 8. ILV BURENSPORTDIENST WAASLAND: GOEDKEURING NIEUWE OVEREENKOMST. De provincie Oost-Vlaanderen is sinds kort geen partner meer in de BSD Waasland zodat de overeenkomst moet worden aangepast. De intercommunale stelt een nieuwe overeenkomst voor en wenst deze te laten ingaan per 1 januari 2015 voor onbepaalde duur. De gemeenteraad stemt hiermee in en machtigt het college van burgemeester en schepenen deze overeenkomst te ondertekenen. 9. GOEDKEURING SAMENWERKINGSOVEREENKOMST INFORMATIEVEILIGHEIDSCONSULENT. In het kader van de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, de zogenaamde privacywetgeving, legt het decreet van 18 juli 2008 betreffende het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (ook het e-govdecreet genaamd) zoals gewijzigd bij decreet van 17 december 2009 de verplichting op om een veiligheidsconsulent aan te stellen voor elke instantie die: - persoonsgegevens verwerkt, - authentieke gegevensbron beheert, - tussenkomt bij mededeling van persoonsgegevens, - ondersteunt bij gebruikers- en toegangsbeheer. Het is duidelijk dat de gemeentediensten dagelijks omgaan met persoonsgegevens en derhalve onder deze regelgeving vallen. Omdat een informatieveiligheidsconsulent toch aan bepaalde specifieke criteria dient te voldoen en er eveneens onverenigbaarheden zijn ten aanzien van de eigen personeelsleden (men kan niet tegelijkertijd controleur en gecontroleerde zijn), heeft het provinciebestuur aan de gemeente voorgesteld om een veiligheidsconsulent ter beschikking te stellen. De taak van een veiligheidsconsulent is een adviserende, stimulerende, documenterende en controlerende opdracht inzake informatieveiligheid. De veiligheidsconsulent adviseert de verantwoordelijke voor het dagelijks bestuur van zijn instelling, op diens verzoek of op eigen initiatief, omtrent alle aspecten van de informatieveiligheid. De ter beschikking stelling maakt het voorwerp uit van een overeenkomst waarin enerzijds de beschikbare tijd wordt afgesproken (= 18 dagen per jaar) en anderzijds de kostprijs (= per jaar) of bijkomend op dagbasis 485. Het voorstel van het provinciebestuur lijkt een zeer interessante oplossing om niet te moeten overgaan tot de aanstelling van een eigen veiligheidsconsulent. Dat zou gelet op de schaalgrootte van de gemeente financieel niet verantwoord zijn. 10. VASTSTELLING VAN DE WAARDERINGSREGELS IN HET KADER VAN DE NIEUWE BELEIDS- EN BEHEERSCYLUS: KENNISNAME. De gemeenteraad neemt kennis van het voorstel van het college van burgemeester en schepenen betreffende de waarderingsregels. 11. RETRIBUTIE OP HET AFLEVEREN VAN BOUW- EN SLOOPAFVAL: AANPASSING.

6 Sinds 1 januari 2008 kunnen de inwoners op het containerpark terecht kunnen voor het afleveren van bouw- en sloopafval. De gemeenteraad hanteert hiervoor een tarief van 12,50 per kubieke meter, een tarief dat lager ligt dan de werkelijke kostprijs voor het inzamelen van bouw- en sloopafval. Voor asbesthoudende materialen werd geen retributie werd geheven. Dat was tot heden gratis. Per brief van 8 april 2014 deelt de intercommunale Durme-Moervaart ons mede dat de verwerkingskosten van de aangevoerde hoeveelheden asbesthoudend bouw- en sloopafval hoog oplopen. Uit de cijfergegevens blijkt een duidelijke stijging! Daarom stelt IDM voor om het bestaande retributiereglement aan te passen. De gemeenteraad stemt in met een aanvulling van het bestaande retributiereglement als volgt: De gratis hoeveelheid asbesthoudend bouw- en sloopafval is beperkt per gezin, tot 10 asbestcementplaten per jaar. Indien deze hoeveelheid wordt overschreden dient het asbesthoudend bouw- en sloopafval afgevoerd te worden naar de site IDM Moortelstraat waar deze afvalfractie aanvaard wordt tegen betaling van een tarief van 0,1 per kg excl.btw. 12. MELDING ONDERTEKENDE OVEREENKOMST BETREFFENDE DE MACHTIGING VAN HET SECTORAAL COMITE VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN DE GEMEENTE MOERBEKE OM MEDEDELING TE BEKOMEN VAN DE LIJST VAN PERSONEN DIE RECHT HEBBEN OP EEN VERHOOGDE TEGEMOETKOMING VAN DE VERZEKERING VOOR GENEESKUNDIGE VERZORGING, DIE DE VOORKEURTARIEVEN GENIETEN BIJ HET RIZIV (RIJKSDIENST VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING), DE HVKZ (HULP- EN VOORZORGSKAS VOOR ZEEVARENDEN) OF DE DOSZ (DIENST VOOR OVERZEESE SOCIALE ZEKERHEID). In zitting van 25 februari 2014 heeft de gemeenteraad haar besluit inzake de belasting op huisvuil moeten aanpassen, inzonderheid wat betreft de bepaling van de categorieën die in aanmerking komen voor het verminderd tarief van 40. De reden hiervoor was dat voor de toekenning van de vermindering, de gemeente de categorieën van personen die hiervoor in aanmerking kwamen automatisch uit de gegevens van de Kruispuntbank haalde. Daartoe sloot het college van burgemeester en schepenen jaarlijks een overeenkomst met de Kruispuntbank. Door een hervorming van de Kruispuntbank kunnen de situaties die aanleiding geven tot een verhoogde tegemoetkoming niet langer gespecifieerd worden. Dit betekent dat de verschillende categorieën verdwijnen en dat er dus bij de afsluiting van een nieuwe overeenkomst alle personen vermeld worden zonder bijkomende informatie. De gemeenteraad besliste dan om de tegemoetkoming uit te breiden tot alle personen opgenomen in de kruispuntbank, op voorwaarde dat het om een referentiepersoon gaat. Naar aanleiding van deze aanpassing werd een nieuwe overeenkomst getekend met het college van burgemeester en schepenen die heden ter kennisgeving wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

1. WIJZIGING PERSONEELSFORMATIE, AANWERVINGSVOORWAARDEN, EXAMENPROGRAMMA, EXAMENJURY, FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEPROFIEL VOOR MEEWERKEND PLOEGBAAS.

1. WIJZIGING PERSONEELSFORMATIE, AANWERVINGSVOORWAARDEN, EXAMENPROGRAMMA, EXAMENJURY, FUNCTIEBESCHRIJVING EN FUNCTIEPROFIEL VOOR MEEWERKEND PLOEGBAAS. ZITTING VAN 29 april 2014 Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht - S. Poppe, schepenen; E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck C. Francis -

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

Op 23 mei 2017 wordt een toelichting gegeven door de financieel beheer.

Op 23 mei 2017 wordt een toelichting gegeven door de financieel beheer. TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 30 MEI 2017. Agenda. Openbare zitting. 1. Jaarrekening 2016. 2. TMVW (IC): kennisname agenda gewone algemene vergadering en goedkeuring stemgedrag. 3. TMVW (IC): kennisname

Nadere informatie

Het college van burgemeester en schepenen stelt reeds een eerste buitengewone begrotingswijziging voor betreffende twee uitgaven.

Het college van burgemeester en schepenen stelt reeds een eerste buitengewone begrotingswijziging voor betreffende twee uitgaven. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2012 OPENBARE ZITTING. 1. BEGROTINGSWIJZIGING NR. 1 VAN 2012. Het college van burgemeester en schepenen stelt reeds een eerste buitengewone begrotingswijziging

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2013.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2013. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2013. AGENDA. BESPREKING. 1. EEDFALEGGING VAN EEN SCHEPEN. Op de installatievergadering van 2 januari 2013 heeft de gemeenteraad kennis genomen

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Algemene vergadering op 25 mei 2016 - Kennisname agenda Brief van 14 april 2016 van Interwaas waarbij

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 27 april Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 27 april Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 27 april 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Informatieveiligheidsconsulent. 23 sept 2014 Gent

Informatieveiligheidsconsulent. 23 sept 2014 Gent Informatieveiligheidsconsulent 23 sept 2014 Gent Wie zijn ze wat doen ze? VERANTWOORDELIJKHEDEN INFORMATIEVEILIGHEIDSCONSULENTEN Wie moet een informatieveiligheidsconsulent aanstellen? De verplichting

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505884 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever INTERWAAS- algemene vergadering op 2 december 2015 vaststellen

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405984 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS - buitengewone algemene vergadering 3 december 2014 mandatering

Nadere informatie

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181;

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181; Gemeenteraad Zitting van 17 april 2018 Notule Aanwezig: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Rob Kindt: schepenen;

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1702314 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS: algemene vergadering op 31 mei 2017 mandatering provinciale

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

De notulen van de vorige gemeenteraad worden unaniem goedgekeurd, mits toevoeging van de voorwaarden in agendapunt 6.

De notulen van de vorige gemeenteraad worden unaniem goedgekeurd, mits toevoeging van de voorwaarden in agendapunt 6. ZITTING VAN 28 MEI 2013 Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht I. Mertens, schepenen; E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck C. Francis - K.

Nadere informatie

Gemeenteraad van 26 april 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraad van 26 april 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2018 Gemeenteraad van 26 april 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van besluiten van de gemeenteraad volgens het

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur.

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur. Dagorde gemeenteraad Zitting van 20 juni 2018 ons kenmerk:1807 datum 12-6-2018 Sec&Onthaal/ De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Buitengewone algemene vergadering op 29 november 2017 - Kennisname agenda Brief van 12 oktober

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/08/006 BERAADSLAGING NR. 08/004 VAN 15 JANUARI 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN BEPAALDE PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1505884 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever INTERWAAS- algemene vergadering op 2 december

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012

Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012 Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012 Aanwezigen : Hofmans L. - Burgemeester Vermeesch R. - Voorzitter Muyshondt T., Verhaegen J., Damen N., De Pooter S., De Schutter S. - schepenen Janssens

Nadere informatie

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 VOLMACHT Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 geeft volmacht aan met recht van indeplaatsstelling, om hem/haar te

Nadere informatie

VAST BUERAU VERGADERING VAN 4 FEBRUARI 2019

VAST BUERAU VERGADERING VAN 4 FEBRUARI 2019 VAST BUERAU VERGADERING VAN 4 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Jenne De Potter, burgemeester-voorzitter, Evelien De Both, Leen Goossens, Lieselotte De Roover, Brecht Cassiman, schepenen, Peter Vansintjan, schepen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/035 BERAADSLAGING NR 11/026 VAN 5 APRIL 2011 MET BETREKKING TOT DE RAADPLEGING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 MAART 2016.

ZITTING VAN 22 MAART 2016. ZITTING VAN 22 MAART 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht - S. Poppe, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens F. Dierinck

Nadere informatie

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen:

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Voorstel statutenwijziging onderdeel van de agenda voor de Bijzonder Algemene Vergadering van 27 mei 2014. Ontwerp goedgekeurd op de RVB van 14 februari 2014 Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Beleidsplan

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.05.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 28 maart 2019 ons kenmerk: 563 datum 20-3-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering. De raad keurt de notulen van de vergadering van 30 april 2019 goed. 2. Adviseren van de rekeningen 2018 van de diverse

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Intergemeentelijke samenwerking - IGS Westlede - Algemene

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2018

GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2018 GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2018 Aanwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter/schepen;

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

Uitnodiging voor de gewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden gehouden op donderdag 24 mei 2012 om 10 uur

Uitnodiging voor de gewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden gehouden op donderdag 24 mei 2012 om 10 uur naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel) Uitnodiging voor de gewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via  aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 22 mei 2019 Vleteren, 15 mei 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e-mail

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 IGS Westlede - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. AGENDA. Openbare zitting. 1. Goedkeuring dotatie 2015 aan de politiezone. 2. Goedkeuring gemeentelijke dotatie 2015 voor de prezone centrum.

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 JUNI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 JUNI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 9 JUNI 2016 2. Kerkfabriek Sint- Quirinus Bunsbeek advies rekening 2015 Dit punt werd reeds

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

VOLMACHT 1 NAAM VENNOOTSCHAP MAATSCHAPPELIJKE ZETEL ONDERNEMINGSNUMMER VERTEGENWOORDIGD DOOR. Eigenaar van..

VOLMACHT 1 NAAM VENNOOTSCHAP MAATSCHAPPELIJKE ZETEL ONDERNEMINGSNUMMER VERTEGENWOORDIGD DOOR. Eigenaar van.. Naamloze Vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Bruggesteenweg 360-8830 Hooglede-Gits RPR Gent, afdeling Kortrijk: 0405.548.486 BTW BE 0405.548.486 VOLMACHT 1 Ondergetekende:

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1706022 Provincieraadsbesluit betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017 uittreding

Nadere informatie

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat Brussel BTW BE RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat Brussel BTW BE RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F NAAMLOZE VENNOOTSCHAP Maatschappelijke zetel: Broekstraat 31-1000 Brussel BTW BE 0401.574.852 RPR Brussel S T E M M I N G PER B R I E F Gewone en buitengewone algemene vergaderingen van donderdag 26 april

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 30 MAART 2017

GEMEENTERAAD VAN 30 MAART 2017 GEMEENTERAAD VAN 30 MAART 2017 Aanwezig: Jan Stevens, Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, Filiep De Vos, Georges Lambrecht, Marc Debie, Guido Callewaert, Carlos Verbrugghe, Sandra Devos,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 25 april 2019 ons kenmerk: 836 datum 17-4-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

LOTUS BAKERIES NV VOLMACHTFORMULIER GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES

LOTUS BAKERIES NV VOLMACHTFORMULIER GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES LOTUS BAKERIES NV VOLMACHTFORMULIER GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES Lees en volg aandachtig de volgende instructies: - Duid slechts één enkele gevolmachtigde aan op p. 1 - VUL

Nadere informatie

naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE (Brussel)

naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE (Brussel) naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel) VOLMACHT gewone en buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 NOVEMBER 2011.

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 NOVEMBER 2011. OPENBARE ZITTING. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 NOVEMBER 2011. 1.KASVERSLAG DD. 30 SEPTEMBER 2011. Op 30 september 2011 wordt door de schepen van financiën, dhr. Thierry Walbrecht, een kastoestand

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 1. Oprichting van een Gemeentelijke Begeleidingscommissie of GBC In het kader van de ondersteuning van het lokaal mobiliteitsbeleid voorziet het decreet van 20

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie